Förvaltningskansliet, Kullbergska huset, Bievägen 1 B, Katrineholm

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Förvaltningskansliet, Kullbergska huset, Bievägen 1 B, Katrineholm"

Transkript

1 VIADIDAKTNÄMNDEN Plats och tid KTS-salen, Drottninggatan 18, Katrineholm kl Beslutande Beslutande ersättare Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Gunilla Magnusson (s) ordförande; Håkan Persson (s) 1:e vice ordförande; Anne-Marie Karlsson (mp) 2:e vice ordförande; Christina Simonsen (s); Ingrid Westman (m); Carina Björk Andersson (fp); Marianne Isaksson (v) Thamer Mohamad (s) tjänstgör istället för Said Hersi (s) Henrik Brunnmyra (s) tjänstgör istället för Anita Blidh (s) Lennart Halvardsson (fp) tjänstgör istället för Kim Fröde (m) Gerd Johansson (kd) tjänstgör istället för Lennart Andersson (kd) Karin Carlsson (m) Jan Berthelsen, förvaltningschef; Eva Gustafsson, chef Viadidakt arbetsmarknad; Sara Alexandersson rektor/chef Viadidakt utbildning; Conny Löfström, förvaltningsekonom; Sirpa Abben, kvalitetsstrateg; Robert Davidsson, kommunikationsstrateg; Emma Staaf, informationspraktikant Christina Simonsen (s) Katrineholm och Gerd Johansson (kd) Vingåker Förvaltningskansliet, Kullbergska huset, onsdag kl. 16 Underskrifter Sekreterare Paragrafer 1-7 Ordförande Justerande BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Sammanträdes datum Datum för anslags uppsättande Viadidaktnämnden Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats av protokollet Förvaltningskansliet, Kullbergska huset, Bievägen 1 B, Katrineholm Underskrift

2 VIADIDAKTNÄMNDEN Fastställande av dagordning Utsänd och föreslagen dagordning godkändes.

3 VIADIDAKTNÄMNDEN Information Resursen Chef Viadidakt arbetsmarknad Eva Gustafsson ger en lägesrapport. Viadidakt har tagit över verksamheten från och med 1 februari och personalen från och med den 1 mars. Verksamheten kommer att fortsätta på Gjuterigatan tills en utredning om Viadidakts alla lokaler är gjord. Deltagarna fortsätter som vanligt men kommer att få mer stöd av arbetsmarknadsenhetens professionella personal. De ekonomiska ersättningarna för deltagarna redovisas och de är olika beroende på inom vilket program/åtgärd deltagaren finns. Meningen är att verksamheten ska vara självfinansierande. Case 2030 Nämnden och förvaltningens olika personalgrupper har arbetat fram underlag som kansliet sammanställt i en rapport som lämnats till kommunledningsförvaltningen. En diskussion om organisationsformen och var en förändring ska beslutas utmynnar i en rekommendation till förvaltningen att begära en utredning av organisationsformen istället för att föreslå en ändring. Aktuellt från verksamheterna Rektor/chef Viadidakt utbildning Sara Alexandersson Sommar-sfi. Viadidakt är skyldig att erbjuda undervisning i svenska för invandrare (sfi) hela året utan uppehåll. Sommarundervisningen kommer att anordnas under fem veckor med 148 deltagare och vikarier för ferielediga lärare. Undervisningen kommer att erbjudas i annorlunda former med fler temaarbeten, repetitioner av tidigare kurser, studiebesök med mera. Skolinspektionen har utövat tillsyn av Viadidakt utbildning. Nämnden har besvarat Skolinspektionens tillsynsbeslut men Skolinspektionen har begärt förtydliganden av arbetssätt och implementering av kvalitetsarbetet i verksamheten. Eftersom det är ren verkställighet så har rektor i svar förtydligat vuxenutbildningens arbetssätt. Utvecklingsarbete för att åstadkomma större flexibilitet och högre servicenivå pågår. Loftets personal ska delta i ett nordiskt projekt för att utveckla sitt arbetssätt för personer med stora behov av hjälp och stöd. Viadidakt arbetsmarknad, chef Eva Gustafsson Arbetslösheten i Sörmland är högre än riksgenomsnittet och högre än snittet för Sörmland ligger både Katrineholm och Vingåker. Ungdomsarbetslösheten ligger över 25 % vilket alltså är en fjärdedel av alla ungdomar.

4 VIADIDAKTNÄMNDEN forts. 4 Socialförvaltningarna i Katrineholm och Vingåker har tillsammans med Viadidakt och Arbetsförmedlingen tagit fram en processkarta så att det ska vara tydligt för alla anställda vem som gör vad i processen runt personer med försörjningsstöd. En stor oro finns inom enheten eftersom verksamheten på Ungdomstorget inte har någon finansiering Eva Gustafsson hade en genomgång av de projekt där arbetsmarknadsenheten är delaktig i eller ägare av. Samhällsorienteringen är inte längre ett projekt utan reguljär verksamhet. Med stöd av den nya lagstiftningen har Viadidakt lämnat offerter på utbildning av nyanlända. En offert har just nu lämnats till Vetlanda kommun. I samverkan med Högskolan Väst utvecklas en utbildning för samhällskommunikatörerna. En ny målgrupp tillkommer. De som kommer från tredje land och inte är flyktingar ska också erbjudas samhällsinformation. Viadidakt samverkar med Interkulturella enheten i första hand för att få hjälp med nya språk och först därefter anställs en kommunikatör utifrån. Kommunikationsstrateg Robert Davidsson Den kommande utbildnings- och entreprenörsmässan mars presenteras och nämnden inbjuds att delta. Den som önskar ekonomisk kompensation för förlorad inkomst måste först förankra detta med nämndens ordförande. Viadidakt förvaltningskansli, förvaltningschef Jan Berthelsen Integrationsenheten minskar enligt plan. Idag finns cirka 160 personer inskrivna enligt den gamla lagen och i december 2013 återstår endast 21 personer. Det finns ett behov av ett organiserat mottagande av nyanlända, ett uppdrag som är kommunalt men inte är utlagt på någon speciell nämnd. Viadidakt utför mycket av detta arbete utan att få ersättning för det. Kommunchef Mattias Jansson har ett utredningsuppdrag gällande utveckling av förbättrad kontakt mellan kommun och medborgare. Många som kommer till Katrineholm och Vingåker är sekundärflyttande som väljer att bosätta sig här nära sin släkt och sina vänner. Bostadsmarknaden börjar bli riktigt bekymmersam då stora familjer behöver stora lägenheter och de finns inte i tillräcklig omfattning. Viadidakt har fått medel för lärlings- och yrkesutbildningar men besluten har kommit sent och det är osäkert om hela tilldelningen hinner utnyttjas då alla poäng måste vara producerade den sista december i år. Ansökningarna om att få starta utbildningar inom Yrkeshögskolan avslogs i januari. Förvaltningen utreder nya områden för ny ansökan. Det måste finnas ett ordentligt underbyggt behov av utbildningen för att den ska beviljas.

5 VIADIDAKTNÄMNDEN forts. 5 Ordförande Gunilla Magnusson lyfter fram området Demens som påbyggnad för den undersköterskeutbildning som redan finns. Med den förväntade nya lagstiftningen om bemanning inom demensvården så ökar behovet av specialistutbildad personal. Sveriges kommuner och landsting, (SKL), har påtalat det ökande behovet av utbildad vårdpersonal i allmänhet och demenspersonal i synnerhet. Förvaltningsekonom Conny Löfström Årsresultat 2012 utdelades till ledamöterna. På grund av ett stort fel i det tekniska redovisningssystemet var tidigare resultat helt fel. Nu är siffrorna uppdaterade och Viadidakt visar ett litet överskott. En del av överskottet ska överlämnas till Vingåkers kommun och resten behåller Katrineholms kommun. Viadidakt får inte behålla någon del av överskottet. Omsättningen på ett år är drygt 99 miljoner kronor varav hälften kommer från extern finansiering. Förvaltningens personalkostnader tar cirka 65 procent av budgeten. Genom att Viadidakt finns på många olika ställen är hyreskostnaderna också en stor del av budgeten och utgiften skulle kunna minskas om verksamheterna samlokaliseras. Inkomna motioner och remisser En remiss om hantering och ansökning av statsbidrag inom flyktingmottagandet har kommit. Viadidakt ska yttra sig till kommunledningsförvaltningen som ska svara revisorerna. Övriga frågor Det har framkommit att föräldrar inom sfi uppfattar att de inte får delta i barnens skolintroduktion och kvartssamtal för då görs ett avdrag på introduktionsersättningen. Rätt uppgift är att lärarna ska anteckna frånvaro, deltagaren ska meddela sin handläggare på Arbetsförmedlingen orsaken till frånvaro och inget avdrag ska göra för sociala verksamheter. Deltagarna ska uppmuntras att vara aktiva i sina barns skolgång och själva lära sig hur det svenska samhället fungerar. Ordförande informerar om möte inom Nya Nyhemslyftet och några andra möten som sker den närmaste tiden.

6 VIADIDAKTNÄMNDEN Inkomna skrivelser och protokoll Kommunfullmäktige Protokoll Tilläggsbudget till övergripande plan med budget Protokoll Svar på motion om lärarayrkets status och elevers resultat. Protokoll Svar på motion om inspiration till högre studier. Kommunstyrelsen Protokoll Framtidsboxen. Protokoll Samverkansavtal mellan polis och kommun. Protokoll delegationsprotokoll Kommunens grafiska profil. Protokoll delegationsprotokoll Stimulans och uppmuntran för bosättning i Katrineholm. Vidarebefordrat mail från Carlos Rojas om workshopsinbjudan från Jordbruksverket. Kommunledningsförvaltningen Inventering av blivande mottagare av hedersgåvor. Informationskontoret Frågor om avtal och publiceringsgodkännande. Tillgänglighetsutskottet Återrapportering gällande folkhälsoarbete/tillgänglighetsarbete. Folkhälsoutskottet Protokoll Operativt folkhälsoarbete Protokoll Ett friskare Sverige Service- och teknikförvaltningen Inbjudan till försäkringsinformation för chefer Samhällsbyggnadsförvaltningen Trafiknätsanalys och hastighetsplan för Katrineholms centralort. Regeringskansliet Nytt stimulansbidrag för flyktingguider. Myndigheten för yrkeshögskolan Avslag på ansökan Transportledning och terminalledning. Avslag på ansökan Säkerhetskoordinator.

7 VIADIDAKTNÄMNDEN forts. 7 Sveriges kommuner och landsting, SKL Veckobrev v Veckobrev v Veckobrev v Veckobrev v Information om uppdragsutbildningar för kommunala chefer. Information om webbverktyget KOLL kompetensinventering för lärarlegitimation. Inbjudan till Arbetsmarknads- och näringslivsdagarna Kommunernas arbetsmarknadsinsatser enkätstudie Kommunernas informationsansvar. Länsstyrelsen Inbjudan till diskussionsmöte om etableringsreformen. Barnombudsmannen Inbjudan till Barnrättsdagarna april Jordbruksverket Inbjudan till workshop 28 februari och 1 mars Socialstyrelsen Testinsamling av uppgifter om arbetsfrämjande insatser. CSN Nyhetsbrev nr Skolinspektionen Betygsrätt för Härnösands folkhögskola. Betygsrätt för Victum Kompetensutveckling AB. Betygsrätt för Hermods AB. Betygsrätt för Munkeröds floristutbildning i Partihallarna. Betygsrätt för Munkeröds Utbildningscenter AB. Betygsrätt för Norrtelje teknikgymnasium AB. Statsbidrag för lärlingsutbildning för vuxna. Begäran om komplettering. Datum för kompletterande uppgifter = 28 februari 2013 /mail till och från Skolinspektionen i ärendet. Skolverket Bidrag för kompetensutveckling av lärare i yrkesämnen. Omfördelning av statsbidrag till yrkesinriktad gymnasial vuxenutbildning 2012.

8 VIADIDAKTNÄMNDEN forts. 8 PWC Granskning av insatser för att bli självförsörjande. Datainspektionen Kompetensdatabaser och personuppgiftslagen. Skyddade personuppgifter i skolan. Länsbildningsförbundet Sörmland Nyhetsbrev nr Regionförbundet Södra Småland Inbjudan till Tylösandsveckan. Arbetsmarknadsdepartementet Pressmeddelande: Valideringsinsatser för utrikes födda. PwC Inbjudan till utbildning: Intern kontroll för förtroendevalda. Karnov group Bekräftelse: digital prenumeration på nyutkomna SFS. Metodicum Vårens utbildningar. Nitus Inbjudan till erfarenhetsseminarium: projekt. Inbjudan till erfarenhetsseminarium: digital delaktighet. Synligt lärande AB Nyhetsbrev nr Tendea Information om en ny tjänst för studenter. Växjö & Co Inbjudan till rikskonferens för specialpedagogik. Läromedia bokhandel Nyhetsbrev med tillönskan om en god jul. Turnéplan 2013.

9 VIADIDAKTNÄMNDEN forts. 9 Journalist Hanna Marie Björklund Fråga om etableringslotsarna/etableringsreformen. Äspögården Nyhetsbrev nr Nytt från riksdag och regering. Kvalita Funktionshinder AB Begäran om utlämnande av klasslistor i särskolan. Easyfairs Inbjudan till Kistamässan februari. Lindberg utveckling AB Kurser våren Teknikutbildarna Presentation av yrkesutbildningar i Sundsvall. Enskild Förfrågan om sommarvikariat/sommararbete. Enskild Begäran om hjälp med utländska studier. Enskild Begäran om hjälp att hitta en plats att arbetsträna på Enskild Fråga om årets feriearbeten / + svar från Mia Bärlin. Enskild Klagomål på föreläsning som BIF anordnat. Enskild Erbjudande om tjänster inom tolkverksamheten. Ledig tjänst Arbetsterapeut till Viadidakt

10 VIADIDAKTNÄMNDEN Dnr VIAN/2012: Handläggare: Sirpa Abben Internkontrollplan 2012 Beslut Viadidaktnämnden godkänner genomförd del av internkontrollplanen och uppdrar åt förvaltningen att återkomma vid nämndsammanträde i april med resterande delar. Viadidaktnämnden ändrar beslut om tidsintervall i internkontrollplanen Användarkonton inom IT ska kontrolleras två gånger per år. Ärendebeskrivning Viadidakt har tagit fram en internkontrollplan och den beslutades av Viadidaktnämnden den 16 oktober Nämnden beslutade att arbetet ska återrapporteras till nämnden. Endast ett kontrollområde har återrapporterats och ett förslag till justering av tidsintervall för kontroll av användarkonton inom IT 2013 har lämnats. Ärendets handlingar Internkontrollplan VIAN:s handling nr Tjänsteskrivelse med rapport om genomförd kontroll och vidtagna åtgärder. VIAN:s handling nr

11 VIADIDAKTNÄMNDEN Dnr VIAN 2013: Jan Berthelsen; Conny Löfström Verksamhetsbeskrivning med Bokslut för årsredovisning Beslut Viadidaktnämnden beslutar att godkänna upprättad verksamhetsbeskrivning med bokslut för Viadidaktnämnden beslutar att överlämna verksamhetsbeskrivning med bokslut för VIAN 2012 till kommunfullmäktige i Katrineholm och Vingåker. Nedanstående handlingar överlämnas som underlag för nämndens bokslut 2012 Viadidaktnämndens sammanfattande bokslut med verksamhetsbeskrivning med mål och måluppfyllelse. Ärendets beredning Ett första bokslut utan den ekonomiska sammanställningen skickades ut till nämnden eftersom ett fel i ekonomisystemet gjorde siffrorna felaktiga. På nämndsammanträdet fick ledamöterna en korrekt version av bokslutet och en genomgång av dess delar. Ordförande redovisade punkt för punkt. Under ärendets behandling yttrar sig Conny Löfström, Gunilla Magnusson, Lennart Halvardsson, Anne-Marie Karlsson, Sirpa Abben och Robert Davidsson. Ärendets handlingar VIAN:s handling nr

12 VIADIDAKTNÄMNDEN Dnr VIAN/2013:4-659 Handläggare: Jan Berthelsen Remiss Hantering och ansökning av statsbidrag inom flyktingmottagandet Beslut Viadidaktnämnden beslutar delegera svar till kommunledningsförvaltningen till förvaltningschef Jan Berthelsen. Remissvaret redovisas på nämndens sammanträde i april. Ärendebeskrivning På uppdrag av de förtroendevalda revisorerna har PwC genomfört en granskning av hur de kommunala förvaltningarna säkerställer att kommunen får del av de statliga ersättningar som man har rätt till. Granskningen visar brister och kommunledningsförvaltningen önskar få ett yttrande över rapporten och att åtgärder vidtas för att säkerställa att alla statliga medel återsöks. Kommunledningsförvaltningen önskar svar senast den 25 mars för att kunna sammanställa förvaltningarnas svar i en rapport till revisorerna. Av revisionsrapporten framgår att Viadidakt fördelar flyktingmedel till övriga förvaltningar. Det svar som lämnas behöver därför samordnas med svar från dessa förvaltningar och förvaltningen föreslår att förvaltningschefen får delegation på att besvara remissen och redovisa svaret på kommande nämndmöte. Ärendets beredning Förvaltningschefen redogör för bakgrunden till revisorernas begäran och kritik. Tidigare fanns en fastställd ordning för fördelningen av de statliga medlen. Efter etableringslagens införande har inte något nytt beslut fattats och de berörda förvaltningarna måste komma överens om en modell som kan presenteras för beslut i kommunfullmäktige. Viadidaktnämnden kan inte ensidigt bestämma fördelningen. Under ärendets behandling yttrar sig Jan Berthelsen och Carina Björk Andersson. Ärendets handlingar Revisionsrapport med missiv. VIAN/2013: :27 VIAN:s handling nr

13 VIADIDAKTNÄMNDEN Anmälan av inkomna delegationsbeslut Beslut Viadidaktnämnden beslutar godkänna redovisningen av inkomna delegationsbeslut. Nedanstående delegationsbeslut har inkommit till nämnden Förhandlingsprotokoll MBL Övertagande av Resursen. Vian/2012: Del.nr Beslutsattestanter/ersättare Viadidakt arbetsmarknad. Del.nr Viadidakt förvaltningskansli. Del.nr Viadidakt utbildning. Del.nr Chef Viadidakt utbildning/rektor Beslut i personaladministrativa ärenden del nr Del.nr Tillbudsrapport Del.nr Förvaltningschef Viadidakt Personaladministrativa ärenden Del.nr. 404 Konsultavtal Del.nr. 404 Skaderapport Del.nr. 404 Tillbudsrapport Del.nr. 404 Personaladministrativa ärenden Del.nr Chef Viadidakt arbetsmarknad Avtal Del.nr. 403 Hyresavtal Del.nr. 403 Personaladministrativa ärenden Del. Nr Avtal och överenskommelser Del.nr. 402.

Viadidakt förvaltningskansli, Kullbergska huset, Bievägen 1B, Katrineholm

Viadidakt förvaltningskansli, Kullbergska huset, Bievägen 1B, Katrineholm VIADIDAKTNÄMNDEN 2011-09-20 1 Plats och tid Kullbergska huset, Katrineholm ; tisdag den 20 september 2011 kl. 14.00 17.00 Beslutande Beslutande ersättare Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens

Läs mer

Roger Karlsson (MP), Christina Forss (KD), Christer Nodemar (M), Monica Andersson (C)

Roger Karlsson (MP), Christina Forss (KD), Christer Nodemar (M), Monica Andersson (C) VIADIDAKTNÄMNDEN 2015-09-21 1 Plats och tid Åbrogården, Storgatan 55 Vingåker, kl 13:00 15:40 Beslutande Gunilla Magnusson (S) ordförande, Ola Lindgren (S) 1:e vice ordförande, Thomas Selig (V) 2:e vice

Läs mer

John Omoomian (ersättare Inger Söderberg) Arbetsmarknadsnämnden. Plats och tid Masugnspipan, Masugnen, Lindesberg, kl. 14.00 16.30.

John Omoomian (ersättare Inger Söderberg) Arbetsmarknadsnämnden. Plats och tid Masugnspipan, Masugnen, Lindesberg, kl. 14.00 16.30. Arbetsmarknadsnämnden 2013-04-17 1 Plats och tid Masugnspipan, Masugnen, Lindesberg, kl. 14.00 16.30 ande Margareta Ahlm (S) ordf. John Omoomian (S) Arnold Bengtsson (S) ersätter Carina Östrand (S) Peder

Läs mer

Viadidaktnämnden

Viadidaktnämnden Viadidaktnämnden 2010-06-08 1 Plats och tid Bäckstugan, Julita Gård 2010-06-08 kl. 15.00 16.40 Beslutande Berit Örtell (s) ordförande; Egil Boräng (s); Maria Pettersson (fp); Gunilla Magnusson(s); Annika

Läs mer

Förvaltningskansliet, Kullbergska huset, Bievägen 1B, Katrineholm

Förvaltningskansliet, Kullbergska huset, Bievägen 1B, Katrineholm VIADIDAKTNÄMNDEN 2010-12-14 1 Plats och tid KTS-salen, Drottninggatan 18, Katrineholm tisdag den 14 december 2010 kl. 16.00 17 00 Beslutande Berit Örtell (s), ordförande; Egil Boräng (s), 1:e v.ordf.;

Läs mer

Henrik Arenvang, förvaltningschef Anna Nilsson, sekreterare Nina Sundberg, personalrepresentant Pirko Norberg, personalrepresentant

Henrik Arenvang, förvaltningschef Anna Nilsson, sekreterare Nina Sundberg, personalrepresentant Pirko Norberg, personalrepresentant Arbetsmarknadsnämnden 2014-08-20 1 Plats och tid Masugnspipan, Masugnen, Lindesberg, kl. 14.00 16.05 ande Övriga deltagare Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande Margareta Ahlm (S), ordförande Peder

Läs mer

Viadidakt

Viadidakt Viadidakt 2010-02-16 1 Plats och tid Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga deltagande KTS-salen, Drottninggatan 18. Katrineholm kl. 9.30 11.00 Berit Örtell, ordförande(s); Egil Boräng(s),

Läs mer

Barn- och utbildningskontoret

Barn- och utbildningskontoret 1(17) Plats och tid Norrtäljesalen, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00 16.30 ande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Måns Nilsson (S) Anneli Björck-Andersson (S) Sven-Olov

Läs mer

Tauno Arbelius (S), Malin Eriksson (C), Hans Carlsson (M), Olof Lindberg (FP), Aado Mets (M), Ingrid Gummeson (KD)

Tauno Arbelius (S), Malin Eriksson (C), Hans Carlsson (M), Olof Lindberg (FP), Aado Mets (M), Ingrid Gummeson (KD) Barn- och utbildningsnämnden 1 (11) Plats och tid Hellqvistsalen, Kommunhuset, onsdagen den 27 april 2011, klockan 16.00-17.50 Beslutande Taito Arkkukangas (S), Elisabeth Persson (S), Margareta Barkselius

Läs mer

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden 2015-09-23

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden 2015-09-23 1 Plats och tid Kommunhuset kl 13.30 16.10 ande Emma Magnusson (C) Agnetha Landberg (C) Håkan Spärlin (C) Inga Jonsson (C) Åsa Ottosson (M) Chatrine Pålsson Ahlgren (KD) Renée Solstad (S) Jan Karlsson

Läs mer

Viadidakt

Viadidakt Viadidakt 2009-02-26 1 Plats och tid Beslutande KTS-salen, Drottninggatan 18. Katrineholm kl. 16.00 18.30 Berit Örtell, ordförande(s); Egil Boräng, 1:e vice ordförande(s); Maria Pettersson, 2:e vice ordförande(fp);

Läs mer

Sammanträdande organ. Tid Onsdag den 25 september kl. 16 Plats. Viadidaktnämnden. Friggagatan 1, Katrineholm/ Ungdomstorget

Sammanträdande organ. Tid Onsdag den 25 september kl. 16 Plats. Viadidaktnämnden. Friggagatan 1, Katrineholm/ Ungdomstorget KALLELSE Datum VIADIDAKT 2013-09-18 Sammanträdande organ Viadidaktnämnden Tid Onsdag den 25 september kl. 16 Plats Friggagatan 1, Katrineholm/ Ungdomstorget Informationer Presentation av Orangeriet Aktuellt

Läs mer

Lennart Sohlberg, Hakan Yngström ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Lennart Sohlberg, Hakan Yngström ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesdatum Sida 1-15 Plats och tid S:t Mikaelsskolan, Konferensrummen, kl 09.00-11.30 ande Lennart Sohlberg (S), Mora, ordförande Gunilla Elings Friberg (S), Orsa, vice ordförande Anders Björklund

Läs mer

Socialnämnden 2009-05-13 1 (17)

Socialnämnden 2009-05-13 1 (17) Socialnämnden 2009-05-13 1 (17) Plats och tid KTS-salen, Vita huset, Drottninggatan 18, Katrineholm, kl. 15.00 18.00 Ajournering kl. 16.15 16.30 Beslutande Ove Melin (s) ordförande, Matti Turunen (s),

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 14 Plats och tid Lessebo kommunhus kl 17.00-19.45 ande Ragnar Lindberg (s) ordf. Gerd Johansson (c) vice.ordf. Mona Wirkander (s) Lars Altgård (s) Lina Cesar (s) Dragomir Zekic (s) Kristina Ericsson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Blad 2012-11-19 121 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.30

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Blad 2012-11-19 121 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.30 2012-11-19 121 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.30 Beslutande Övriga deltagare Björn Andreasson, (m), ordförande Ingemar Kristensson, (m), ledamot Johan Svanberg, (m), ledamot Brita Edholm, (fp),

Läs mer

Christina Simonsen, Katrineholm och Anita Blidh, Vingåker. Tisdag 25 juni 2013 kl i Kullbergska huset, Bievägen 1B, Katrineholm.

Christina Simonsen, Katrineholm och Anita Blidh, Vingåker. Tisdag 25 juni 2013 kl i Kullbergska huset, Bievägen 1B, Katrineholm. VIADIDAKTNÄMNDEN 2013-06-17 1 Plats och tid Åbrogården, Storgatan 55, Vingåker, måndag 17 juni 2013 Beslutande Beslutande ersättare Gunilla Magnusson (s) ordförande; Håkan Persson (s) 1:e vice ordförande;

Läs mer

Vuxenutbildningsnämnden

Vuxenutbildningsnämnden Vuxenutbildningsnämnden 2011-03-09 1 Plats och tid Masugnen i Lindesberg, kl. 15:00 17:15 ande Margareta Ahlm (s) ordf. Peder Christensen (s) John Omoomian (s) Carina Östrand (s) Inger Söderberg (v) Jan

Läs mer

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2014-03-20

INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2014-03-20 INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2014-03-20 BUN 34 ANMÄLAN AV ÖVRIGA FRÅGOR... 1 BUN 35 INFORMATION... 2 BUN 36 ARBETSMILJÖFRÅGOR... 3 BUN 37 EN FJÄRDE KOMPETENSUTVECKLINGSDAG FÖR FÖRSKOLAN...

Läs mer

Sessionssalen, Hultsfred 2015-03-18 kl. 13.30 18.00

Sessionssalen, Hultsfred 2015-03-18 kl. 13.30 18.00 Sammanträdesprotokoll 1 (19) 2015-03-18 Plats och tid Sessionssalen, Hultsfred 2015-03-18 kl. 13.30 18.00 ande Pär Edgren, M Lennart Eklund, C Åsa Landberg, C Mikael lång, S Henrik Mellberg, S Dan Torkelsson,

Läs mer

Viadidakt stab och service, Kullbergska huset,, Katrineholm

Viadidakt stab och service, Kullbergska huset,, Katrineholm VIADIDAKTNÄMNDEN 2014-02-24 1 Plats och tid KTS-salen, Drottninggatan 18, katrineholm kl. 9 12.30 Beslutande Beslutande ersättare Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och Utbildningsnämnden 2010-08-31 1 Plats och tid Beslutande Lessebo kommunhus Rottnen Tisdagen den 31 augusti 2010 kl. 17.00 19.45 Ragnar Lindberg (s) Börje Erlandsson (m) Monica Johansson (s) Lars

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 2014-03-04 1 (12) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda, tisdagen den 4 mars 2014, kl. 13.15-17.45 Beslutande Johanna Haraldsson (S), ordförande Mikael Hahn (S) Henrik Tvarnö (S) från kl. 15.20 Henrik Freij

Läs mer

Folkhälsorådet 2015-11-13 1. Dan Hovskär (KD), HSN Peter Persson (S), MB. Mohamad (S), HSN

Folkhälsorådet 2015-11-13 1. Dan Hovskär (KD), HSN Peter Persson (S), MB. Mohamad (S), HSN Folkhälsorådet 2015-11-13 1 Plats och tid Vara Kommunhus, 13 november 2015, klockan 08.30-12.00 Beslutande Dan Hovskär (KD) HSNÖ Irene Karlsson (C) BIN Peter Persson (S) MBN Thore Agneta Svenson Edvardsson

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och Utbildningsnämnden 2012-06-27 1 Plats och tid avgörande Kommunhuset Lessebo, Rottnen Onsdagen den 27 juni 2012 kl. 17.00 20.00 Ragnar Lindberg (s) ordf. Mona Wirkander (s) Lars Altgård (s) Lina

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Familjenämnden

TOMELILLA KOMMUN Familjenämnden : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 0-11.30 Beslutande Anders Throbäck (S), ordförande Sara Anheden (S) Carola Lindgren (M) Lars-Ove Hägerroth (M), ersättare för Daniel Persson (M) Eva Olsson

Läs mer

Anna Nilsson, sekreterare Henrik Arenvang, förvaltningschef Bengt Storbacka, arbetsmarknadsenheten. Pirko Norberg, personalrepresentant

Anna Nilsson, sekreterare Henrik Arenvang, förvaltningschef Bengt Storbacka, arbetsmarknadsenheten. Pirko Norberg, personalrepresentant Arbetsmarknadsnämnden 2014-11-19 1 Plats och tid Masugnspipan, Masugnen, Lindesberg, kl. 14.00 16.35 ande Övriga deltagare Margareta Ahlm (S), ordförande Carina Östrand (S) Peder Christensen (S), vice

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2015-03-04 1 Innehållsförteckning Ärende 19 Godkännande av dagordning... 3 20 Redovisning av delegationsbeslut... 4 21 Information om hemteam... 5 22 Sammanställning av inkomna synpunkter 2014... 6 23

Läs mer

Kommunstyrelsen 2002-05-27 1 (21) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.15

Kommunstyrelsen 2002-05-27 1 (21) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.15 Kommunstyrelsen 2002-05-27 1 (21) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.15 Beslutande Benita Vikström Göte Eriksson Torbritt Bökman, ej 79 Mayvor Lundberg Kerstin Eriksson Catharina Fredriksson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn- och utbildningsnämnden 2014-10-15 1 (7) Plats och tid: Kommunkontoret sammanträdesrum Ängen, kl. 09.30-12.15 Beslutande: Pontus Wessman (mp), ordförande Göran Ulvan (s), för Jörgen Banck Torbjörn

Läs mer

Vård- och omsorgsförvaltningen, Partille, den 24 november 2009...... Pia Karlsson... Uppsättande: 2009-11-25 Nedtagande: 2009-12-16...

Vård- och omsorgsförvaltningen, Partille, den 24 november 2009...... Pia Karlsson... Uppsättande: 2009-11-25 Nedtagande: 2009-12-16... 1 KS-rummet, Kommunhuset, Partille kl 18:00 20.20 Plats och tid 124-140 Pia Karlsson (FP) Margareta Lewander (M) Tom Ekwall (M) Anette Nord (KD) Leif Andersson (S) Susanne Carlsson (S) Margareta Björner

Läs mer

Nämnden för Gymnasie & Vuxenutbildning

Nämnden för Gymnasie & Vuxenutbildning Nämnden för Gymnasie & Vuxenutbildning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Kompetenscentrum Klockan 15.30 19 ande Ledamöter Jan Österdahl (M), ordförande Marie Wadström (KD), 1:e vice ordförande Helen

Läs mer

Bildningsnämnden 2009-04-07 1. Ann-Charlotte Olsson (c ), Lars-Olov Hedfors (kd) 27-35, Lilli Márton (mp), Lotta Back (v)

Bildningsnämnden 2009-04-07 1. Ann-Charlotte Olsson (c ), Lars-Olov Hedfors (kd) 27-35, Lilli Márton (mp), Lotta Back (v) Bildningsnämnden 2009-04-07 1 Plats och tid KTS-salen, Vita Huset, kl. 15-19 Beslutande Anneli Hedberg (s) ordf., Gunilla Magnusson (s) 1:e vice ordf., Lars Härnström (m) 2:e vice ordf., Anna Hagberg (s)

Läs mer

Margareta Ydringer Eriksson, gymnasiechef Linda Hansson, ekonom Ulla Jons, nämndsekreterare. Lennart Sacrédeus, S:t Mikaelsskolan, 2013-06-14

Margareta Ydringer Eriksson, gymnasiechef Linda Hansson, ekonom Ulla Jons, nämndsekreterare. Lennart Sacrédeus, S:t Mikaelsskolan, 2013-06-14 2013-06-05 Sida 1-15 Gymnasienämnden Plats och tid Konferensrummet, S:t Mikaelsskolan, onsdag 5 juni 2013 kl 09.00-12.00 ande Lennart Sohlberg (S), Mora, ordförande Gunilla Elings Friberg (S), Orsa, vice

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdesdag 2015-09-23 Innehåll 111 Tillkommande ärenden och godkännande av föredragningslista... 127 112 Delgivningar... 128 113 Statusrapport... 129 114 Inbjudningar

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2014-03-20 1-24. Anna-Karin Gustavsson (C) Monica Nilsson (KD) Maulo Rivera (S) Hans Wieslander (V)

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2014-03-20 1-24. Anna-Karin Gustavsson (C) Monica Nilsson (KD) Maulo Rivera (S) Hans Wieslander (V) Socialnämnden 2014-03-20 1-24 Plats och tid Sammanträdesrum Fävren, kv. Postmästaren, kl. 13:30-16:25 Beslutande Ersättare ej tjänstgörande Övriga deltagare Utses att justera Lena Andersson (M) Inger Karlsson

Läs mer

Lars Rönnlund, kommunchef 18, 20 Britt Idensjö, sekreterare Mikael Pettersson 13 Hans Andersson 19

Lars Rönnlund, kommunchef 18, 20 Britt Idensjö, sekreterare Mikael Pettersson 13 Hans Andersson 19 Plats och tid Sessionssalen kommunhuset i Hultsfred 26 januari 2016 kl. 08.30-11.45 Beslutande Åke Nilsson, KD Gunilla Aronsson, C Åke Bergh, M Lena Hasting, S Tommy Rälg, S Övriga deltagande Lars Rönnlund,

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2011-03-24 2 Plats och tid Rådhuset, torsdagen den 24 mars 2011, Kl. 8.30-14.40 Beslutande Jan-Erik Steen (S) ordföranden Mats Nilsson (S) vice ordföranden

Läs mer

Kommunhuset, Ringsjövägen 4, Hörby Måndagen den 2 april 2012, klockan 13.00 16.50

Kommunhuset, Ringsjövägen 4, Hörby Måndagen den 2 april 2012, klockan 13.00 16.50 2012-04-02 1(19) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunhuset, Ringsjövägen 4, Hörby Måndagen den 2 april 2012, klockan 13.00 16.50 Maria Danielsson

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 46-60 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 18.05 ande Närvarande, ej tjänstgörande Ersättare Övriga deltagare Protokolljusterare Lisbet Westerberg (c) Cecilia Riveros

Läs mer

Sekreterare Ann-Katrin Öijwall, Barn- och utbildningschef Fredrik Bergh, Bitr. barn- och utbildningschef Lars-Erik Lindvall. ...

Sekreterare Ann-Katrin Öijwall, Barn- och utbildningschef Fredrik Bergh, Bitr. barn- och utbildningschef Lars-Erik Lindvall. ... Barn- och utbildningsnämnden 1 (6) Plats och tid Hellqvistsalen, Kommunhuset, onsdagen den 17 september 2014, klockan 16.00 16.45 Beslutande Taito Arkkukangas (S), Maija Liisa Åsenbrygg (S), Tauno Arbelius

Läs mer

Kommunkontoret, Barn- och utbildningsförvaltningen

Kommunkontoret, Barn- och utbildningsförvaltningen 2015-11-11 1 (12) Plats och tid: Kommunkontoret sammanträdesrum Ängen kl. 9.30 12.30 Beslutande: Björn Hoflund (M) ordf. Ulf Johansson (S) Joakim Klasson (C) Maria Levin (FP) Mikael Lindell (SD) Nickolaus

Läs mer

... Helena Andrén.... Torbjörn Karlsson.... Benny Holgerson BEVIS

... Helena Andrén.... Torbjörn Karlsson.... Benny Holgerson BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Tekniska nämnden 2008-02-19 1 (13) Plats och tid Konferensrummet, Västergården, Askersund, 2008-02-19, kl. 15.00 17.40. Beslutande Torbjörn Karlsson (s), ordförande Kurt Andersson

Läs mer

FN s barnkonvention har beaktats

FN s barnkonvention har beaktats Plats och tid Torsö, klockan 14-15.45 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2010-03-02 1 Beslutande Lennart Daghed (fp) ordförande/vice ordförande Madeleine Biesert Salen (m) ledamot Anita Ahl (m) ledamot Rune Eriksson

Läs mer

Datum. Anna-Carin Ragnarsson. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Vård- och omsorgsnämnden. Vård&Omsorg,, Nibblesbackevägen 17, Köping

Datum. Anna-Carin Ragnarsson. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Vård- och omsorgsnämnden. Vård&Omsorg,, Nibblesbackevägen 17, Köping SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Tunadal, Virgatan 7, Köping, kl 14.00 17.00. ande Övriga deltagande Roger Eklund (S), ordförande Inger Lindström (S) Hans Andersson (S) Irene Smedberg (S) Tanja

Läs mer

Kommunkontoret, 2 september 2013, kl 10.00. Sekreterare Paragrafer 63-79 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, 2 september 2013, kl 10.00. Sekreterare Paragrafer 63-79 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (22) Sammanträdesdatum 26 augusti 2013 Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 10.00-13.40 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Gudrun Wängelin-Lernskog (C) Emilie

Läs mer

Barn- och skolnämnd Lund Öster

Barn- och skolnämnd Lund Öster Barn- och skolnämnd Lund Öster Protokoll 1 (15) Diarienummer BSÖ 2016/0002 Barn- och skolnämnd Lund Öster Plats och tid Byskolans matsal, Södra Sandby, klockan 18.30 20.30 Ledamöter Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Protokoll från Barn- och ungdomsutskottets sammanträde 2014-06-11

Protokoll från Barn- och ungdomsutskottets sammanträde 2014-06-11 2014-06-11 Sida 1 (22) Protokoll från Barn- och ungdomsutskottets sammanträde 2014-06-11 P g a personuppgiftslagen (PUL) kan vissa uppgifter i protokollet vara borttagna (kryssade) Innehållsförteckning

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Produktionsstyrelsen 2011-11-15 1

Sammanträdesprotokoll. Produktionsstyrelsen 2011-11-15 1 Produktionsstyrelsen 2011-11-15 1 Plats och tid Beslutande Messingen, Industrivägen 20, lokal Pasch Tisdagen den 15 november 2011, klockan 19:00-20:35 Ledamöter: Johan Hjelmstrand (M), ordf. Kent Hjalmarsson

Läs mer

Kommunstyrelsesalen, kl 09:30-11:45. Patrik Hjalmarsson. Ordförande Cecilia Vilhelmsson. Justerande Annette Ohlsson

Kommunstyrelsesalen, kl 09:30-11:45. Patrik Hjalmarsson. Ordförande Cecilia Vilhelmsson. Justerande Annette Ohlsson Kommunstyrelsen 2015-08-12 1 (12) Plats och tid Kommunstyrelsesalen, kl 09:30-11:45 Beslutande Cecilia Vilhelmsson, S ordförande, Kjell Gustafsson, S, (ersättare för Thony Andersson, S), Monika Gideskog,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och skolnämnden 2012-01-30 1 Plats och tid Norrtäljesalen, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 14, Norrtälje kl 14:00-17:00 ande Enligt förteckning sid 2 Övriga deltagande Åse Modin, tf. förvaltningschef

Läs mer

Socialnämnden 2015-01-21

Socialnämnden 2015-01-21 PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(16) Plats och tid Kommunkansliet, 2015-01-21, 09:00-15:10 ande Anna Kumpula Kostet, V Johny Lantto, S Jan Larsson, S, 2 12, 15 Inger Karlsson, S Carolina Suikki, V

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2013-03-06 13 (25) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, torsdagen den 6 mars 2013 kl. 16.00-19.45 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Stefan Westin (S) ordf Rutger Hallin (M) Henrik Brunnmyra

Läs mer

Kommunkontoret kl. 16.00-18.50

Kommunkontoret kl. 16.00-18.50 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl. 16.00-18.50 Beslutande Marie Gärdby, (C) ordförande Kent Holmer, (S) 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF) 2:e vice ordförande Mikael Malm, (S) ledamot Helene

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd 2007-08-08 260

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Lärande och stöd 2007-08-08 260 Utskottet Lärande och stöd 2007-08-08 260 Plats och tid Verkstaden, Fabriksgatan 5, klockan 08 30-14 15 Beslutande Aina Wåhlund, ordförande (s) Lars-Ove Jansson (s) Lisbeth Öjstrand (fp) Ulf Westlund (s)

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Familjenämnden

TOMELILLA KOMMUN Familjenämnden : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 08.00-10.15 Beslutande Övriga närvarande Anders Throbäck (S), ordförande Sara Anheden (S) Daniel Persson (M), 1:e vice ordförande Anders Albäck (FP), 2:e

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (16) Plats och tid Rådhuset, Askersund, den 24 augusti 2010 kl 13.00-15.40 Beslutande Siv Ahlstrand, ordförande (S) Johan Calais (S) Gun-Britt Bourelius (S) i

Läs mer

Folkets Hus, Boxholm 2013-04-08 kl. 19.00 20.30. Enligt bilagor sidor 15 och 16. Annika Eriksson, sekreterare Ylwa Söderström, revisor

Folkets Hus, Boxholm 2013-04-08 kl. 19.00 20.30. Enligt bilagor sidor 15 och 16. Annika Eriksson, sekreterare Ylwa Söderström, revisor 1(1) Plats och tid Beslutande Folkets Hus, Boxholm 2013-04-08 kl. 19.00 20.30 Enligt bilagor sidor 15 och 16. Övriga deltagande Annika Eriksson, sekreterare Ylwa Söderström, revisor Utses att justera Rolf

Läs mer

Honore Lulendo (S) 18-29 Lisbeth Larsson (S) Thomas Lundberg (MP)

Honore Lulendo (S) 18-29 Lisbeth Larsson (S) Thomas Lundberg (MP) KUNGSBACKA KOMMUN Nämnden för Gymnasie & Vuenutbildning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Datum Plats och tid sammanträde /Kompetenscentrum/ Klockan 17:00-20:30 ande Övriga närvarande Ledamöter Ulrika Landergren (L),

Läs mer

...... Pia Karlsson... Uppsättande: 2010-09-01 Nedtagande: 2010-10-23...

...... Pia Karlsson... Uppsättande: 2010-09-01 Nedtagande: 2010-10-23... 1 Ks-rummet, kommunhuset, kl 18:00 19:00 Plats och tid 65-80 Pia Karlsson (FP) Susanne Arvidsson (S) Margareta Lewander (M) Tom Ekwall (M) Anette Nord (KD) Leif Andersson (S) Susanne Carlsson (S) Greta

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och utbildningsnämnden 2011-05-19 1 [9] Plats och tid Kommunhuset, Skärhamn kl 17.00 21.25 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Inga-Lill Hast (M),

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum 2015-10-12 1 (13) Sida Plats och tid Kommunkontoret, kl 08:55 11:35 Ledamöter Margareta Johansson (C) ordförande Jerry Sellin (Op) vice ordförande Gunnel Jonsson (S) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Socialnämnden 2014-03-11 1 (27) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2014-03-11 kl. 8:30-12:30

Socialnämnden 2014-03-11 1 (27) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2014-03-11 kl. 8:30-12:30 1 (27) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2014-03-11 kl. 8:30-12:30 Beslutande Britt-Marie Wall, ordförande Sune Frisk Christina Persson Christer Olsson Björn Stålhammar Tjänstgörande

Läs mer

Asylsökande personer som fyllt 18 år och som inte beviljas 3 uppehållstillstånd

Asylsökande personer som fyllt 18 år och som inte beviljas 3 uppehållstillstånd Sammanträdesdatum Sida 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING SID Asylsökande personer som fyllt 18 år och som inte beviljas 3 uppehållstillstånd Förslag angående nya riktlinjer och vägledning vid 4 bedömning av ekonomiskt

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(10) Plats och tid Kommunstyrelsesalen kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-16.00 Beslutande Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Lasse Sjöberg (S) Bertil Börjesson

Läs mer

Socialnämnden Protokoll 2011-01-12

Socialnämnden Protokoll 2011-01-12 Tid och plats Onsdagen den 12 januari 2011, Åsasalen, 13.00 Tjänstgörande Ledamöter Ersättare Kurt Persson (kd), ordförande Karina Eliasson (s), vice ordförande Yvonne Takvam (kd) Eva Madestam (kd), kl

Läs mer

Sammanträdesdatum 2016-01-25. Anita Neuhaus, ordförande (S) Maj-Britt Magnusson (S) Barbro Lundkvist (M) Karin Wretling (V) Bruno Karlsson (L)

Sammanträdesdatum 2016-01-25. Anita Neuhaus, ordförande (S) Maj-Britt Magnusson (S) Barbro Lundkvist (M) Karin Wretling (V) Bruno Karlsson (L) 1(16) Plats och tid Klingan, plan 5 Värjan. Alva Myrdals gata 5 Eskilstuna, Klockan 13:30 16:20 ande Ej tjänstgörande Ersättare Anita Neuhaus, ordförande (S) Maj-Britt Magnusson (S) Barbro Lundkvist (M)

Läs mer

Kommunhuset, Revelj 2010-09-08 kl 14.00 17.00

Kommunhuset, Revelj 2010-09-08 kl 14.00 17.00 Sammanträdesprotokoll 1(19) Plats och tid Kommunhuset, Revelj kl 14.00 17.00 ande Mattias Wärnsberg, s Lars Eriksson, kd Stig Andersson, s Sture Persson, m Eva Svedberg, s Gillis Gustafsson, m Sylve Rydén,

Läs mer

SJÖBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 9 Familjenämnden 2011-01-20

SJÖBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 9 Familjenämnden 2011-01-20 SJÖBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 9 Plats och tid Kommunhuset Sessionssalen, 2011-01-20 kl 19.00-20.15 Beslutande Gunilla Quist-Lundin (M) Wiggo Wrangborg (M) ers tj Tina Johnsson (M) Gunborg Johansson

Läs mer

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 15:00 16:30. Jan-Olov Häggström (S) Ordf. Camilla Svensson (M)

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 15:00 16:30. Jan-Olov Häggström (S) Ordf. Camilla Svensson (M) Humanistisk nämnd 2011-11-15 1 (14) Plats och tid Beslutande ledamöter Beslutande ersättare Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 15:00 16:30 Jan-Olov Häggström (S) Ordf. Camilla Svensson (M)

Läs mer

ARBETSMILJÖFRÅGOR... 1 BUN

ARBETSMILJÖFRÅGOR... 1 BUN INNEHÅLL Barn- och utbildningsnämndens sammanträde 2015-12-17 ÄRENDEN BUN 119 ARBETSMILJÖFRÅGOR... 1 BUN 120 BUDGETUPPFÖLJNING PER DEN 30 NOVEMBER 2015... 2 BUN 121 FÖRDELNING AV ENHETSBUDGETAR... 3 BUN

Läs mer

KALLELSE. Välkommen till Viadidaktnämndens sammanträde.

KALLELSE. Välkommen till Viadidaktnämndens sammanträde. KALLELSE Datum VIADIDAKT 2011-11-07 Sammanträdande organ VIADIDAKTNÄMNDEN Tid Torsdag den 15 december kl. 14 Plats Katrineholmssalen, Safiren (gamla Folkets Hus) Katrineholm Sid Information Aktuellt från

Läs mer

Tjänstemän Bodil Sundlöf, förvaltningschef 117-127 Marie Olsson Taxén, enhetschef 117 Angela Samarzija, nämndsekreterare

Tjänstemän Bodil Sundlöf, förvaltningschef 117-127 Marie Olsson Taxén, enhetschef 117 Angela Samarzija, nämndsekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Plats och tid ande Övriga närvarande Ersättare Socialkontoret, kl.15.00-16.30 Robin Gustavsson (kd) ordförande Sven-Erik Andersson (c) 1:e vice ordförande Gunnel Persson (s)

Läs mer

ON Protokoll 2014-02-26

ON Protokoll 2014-02-26 ON Protokoll it. HEDEMORA 1 (22) Omsorgs nämnden Plats och tid Beslutande Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 09.00-12.30 Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. Social- och arbetsmarknadsnämnden. Nibblesbackevägen 17, Köping. Carl Björnberg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12)

ANSLAGSBEVIS. Social- och arbetsmarknadsnämnden. Nibblesbackevägen 17, Köping. Carl Björnberg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Datum Social- och arbetsmarknadsnämnden 2016-02-24 Plats och tid KS-salen, Rådhuset, Köping kl. 13.15 15.00 ande Andreas Trygg (V) ordförande Carl-Inge Westberg (S) Ann-Marie

Läs mer

Svea Hund i kommunhuset, den 5 februari 2015, kl. 08.00-10.00

Svea Hund i kommunhuset, den 5 februari 2015, kl. 08.00-10.00 Sammanträdesdatum: Familjenämndens utskott för gymnasie-, Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 08.00-10.00 Beslutande Anders Albäck (FP), ordförande Sven Gunnarsson (MP), 1:e vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2008-12-09 1 (28) Plats och tid Kommunhuset, Vårgårda, tisdagen den 9 december 2008, kl. 14.00-18.25 Beslutande Jörgen Edelgård (kd), ordförande Kenth Hulth (s), vice ordförande Margaretha

Läs mer

Plats och tid Höörsalen, Kommunhuset, kl. 18.30 21.00

Plats och tid Höörsalen, Kommunhuset, kl. 18.30 21.00 2008-12-18 217 Plats och tid Höörsalen, Kommunhuset, kl. 18.30 21.00 Beslutande Övriga deltagare Utses justera Håkan Anderberg, (m) ordf. Henrik Kvennberg, (m) ledamot Ingrid Håkansson, (m) ledamot Lars

Läs mer

Utsänd dagordning godkänns och fastställs.

Utsänd dagordning godkänns och fastställs. Viadidaktnämnden 2015-08-21 2 21 Fastställande av dagordning Utsänd dagordning godkänns och fastställs. Viadidaktnämnden 2015-08-21 3 22 Tema - Vinka in Vid dagens sammanträde informerar utvecklingsledare

Läs mer

Kommunstyrelsen 2007-05-08 1

Kommunstyrelsen 2007-05-08 1 Kommunstyrelsen 2007-05-08 1 Plats och tid Rådhuset i Säter, kl 13.00 16.00 Beslutande Abbe Ronsten, ordförande (s) Lotta Bergstrand, vice ordförande (fp) Jan-Erik Steen (s) Marie-Louise Boström (s) Göran

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 35 Godkännande av dagordning... 44 36 Redovisningar av placeringar inom Individ- och familjeomsorgen... 45 37 Fortsatta insatser för män som utövar våld i nära relationer... 46 38

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-11-16. Innehåll. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

MULLSJÖ KOMMUN Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-11-16. Innehåll. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2015-11-16 Innehåll Sammanträdesdag 56 Godkännande av ärendelista... 67 57 Budget 2016... 68 58 Statusrapport... 69 59 Ansökan om dispens från anställningsstopp...

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 1(18) Plats Tid Stadshuset kl 17.00--17.55 Sammanträdesprotokoll Ledamöter Mattias Adolfsson (fp), ordförande Richard Svärd (m), 1:e v ordförande Jonas Esbjörnsson (s), 2:e v ordförande Jan Allan Beer

Läs mer

97 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport juni och juli 2011.

97 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport juni och juli 2011. BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-08-31 95 Meddelanden. 96 Anmälan om delegationsbeslut. 97 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport juni och juli 2011. 98 Information budget 2012. 99 Den framtida gymnasieskolan

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 60 Presentation av verksamhetsplan 2013 för miljönämnden... 87 61 Rutin för handläggning av enskilda avlopp... 88 62 Uppföljning av internkontrollen 2012... 90 63 Internkontrollplan

Läs mer

Protokoll. Tid Torsdagen den 4 december 2008 kl 14.00 17.15. Plats Wadköpings utbildningscenter

Protokoll. Tid Torsdagen den 4 december 2008 kl 14.00 17.15. Plats Wadköpings utbildningscenter Tid Torsdagen den 4 december 2008 kl 14.00 17.15 Plats Wadköpings utbildningscenter Närvarande ledamöter Richard Vappelin (M), ordförande Anders Hagström (KD), 1:e vice ordförande t.o.m. 84 Murad Artin

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2012-11-26 148 (165) Plats och tid Vårnäs behandlingshem, Vingåker, måndagen den 26 november, klockan 16.00 18.40 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Anneli Bengtsson (S), ordf

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och skolnämndens arbetsutskott 2010-03-16 Plats och tid Beslutande Norrtäljesalen, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 14, Norrtälje kl 13.30-14.00 Ann S Pihlgren (M), ordförande Patrik Dahl (C) Mikael

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Tekniska nämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Tekniska nämnden Tekniska nämnden 1 (6) Plats och tid Takåsrummet, Onsdagen den 28 januari 2009, klockan 16.30 18.40 ande Görel Nilsson (s) Lennart Pettersson (s) Elisabet Persson (s) Börje Andersson (c), ordförande Lars

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-09 39. Plats och tid Kommunhuset Björken, 2014-04-09, kl 13.00 14,50

Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-09 39. Plats och tid Kommunhuset Björken, 2014-04-09, kl 13.00 14,50 Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-09 39 Plats och tid Kommunhuset Björken, 2014-04-09, kl 13.00 14,50 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Anna-Lena Josefsson (C) Jusuf Causevic

Läs mer

Justeringens plats Kommunhuset och tid 2009-05-04 kl 16.30 Paragrafer 28-34 sekr 12-17 Underskrifter Sekreterare:... Ordförande:... Justerande:...

Justeringens plats Kommunhuset och tid 2009-05-04 kl 16.30 Paragrafer 28-34 sekr 12-17 Underskrifter Sekreterare:... Ordförande:... Justerande:... 2009-04-27 35 Plats och tid Kommunhuset, kl 19.00-21.28 Beslutande Övriga deltagare Utses justera Brita Edholm, (fp), ordförande Anna Palm, (m), 1:e vice ordförande Johan Svanberg, (m), tjg ersättare Gunilla

Läs mer

Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-12:00

Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-12:00 Socialnämnden 2013-02-28 Plats och tid: ande: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:00-12:00 Mikaela Waltersson (M), ordförande Gullvi Johansson (S) Magnus Ackerot (M) Stefan Hansson (S)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1(16) Plats och tid Härneviskolan, Bro kl 16.00 17.00 Inez Kapborg (M),1:e vice ordförande Beslutande Rolf Nersing (S), 2:e vice ordförande Yvonne Blomqvist (M) Birgitta Holmström (S) Åke Holm (MP) Nawal

Läs mer

Rörviks skola, Rörvik 19.00-20.40

Rörviks skola, Rörvik 19.00-20.40 Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-02-20 Plats och tid Rörviks skola, Rörvik 19.00-20.40 Beslutande Ordinarie ledamöter: Anna-Karin Yngvesson,

Läs mer

Paragraf 89 justeras omedelbart.

Paragraf 89 justeras omedelbart. Nämnden för Förskola & Grundskola SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Kungsbackarummet, Stadshuset Klockan 18.00-19.30 ande Ledamöter Anders Ekström (M), ordförande Christian Haneson (FP), 1:e vice ordförande

Läs mer

Samordningsförbundet Umeå 2006-09-21

Samordningsförbundet Umeå 2006-09-21 PROTOKOLL Sammanträdesdatum Samordningsförbundet Umeå 2006-09-21 Plats och tid Arbetsmarknadsavdelningen Umeå kommun, kl 09.30-12.00 ande Anna-Karin Jonsson, Försäkringskassan, ordf Christer Lindvall,

Läs mer

LINDESBERGS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Vuxenutbildningsnämnden 2011-02-09 1

LINDESBERGS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Vuxenutbildningsnämnden 2011-02-09 1 Vuxenutbildningsnämnden 2011-02-09 1 Plats och tid Masugnen i Lindesberg, kl. 13:00 17:00 ande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Margareta Ahlm (s) ordf. Peder Christensen

Läs mer

Sammanträdesdatum 2015-03-18. ... Marie Svensson... Elin Blomberg

Sammanträdesdatum 2015-03-18. ... Marie Svensson... Elin Blomberg 1(15) Plats och tid Nämndrummet, våningsplan 5 i Värjan klockan 08.00 15.10 Ajournering för kaffe klockan 09.40 10.05 Ajournering för paus klockan 10.55 11.05 Ajournering för lunch klockan 11.35 13.00

Läs mer

Lars Bennersten, förvalningschef Karin Strutz, förvaltningsekonom Ulrika Björnberg, lärare och Anna Nilsson, kurator 25 Anna Andersson, boendechef 14

Lars Bennersten, förvalningschef Karin Strutz, förvaltningsekonom Ulrika Björnberg, lärare och Anna Nilsson, kurator 25 Anna Andersson, boendechef 14 DALS-EDS KOMMUN FOKUS-nämnden Sammanträdesprotokoll 2012-03-14 Plats och tid Kommunkontoret, 2012-03-14, kl 08.30-12.30 Beslutande Britta Carlén (c), ordförande Elisabet Forsdahl (c) Kerstin Johansson

Läs mer

2011-06-20. S:t Mikaelsskolan, Konferensrummen, kl 09.00-11.15

2011-06-20. S:t Mikaelsskolan, Konferensrummen, kl 09.00-11.15 Sammanträdesdatum s i d a 1-1 3 Plats och tid ande S:t Mikaelsskolan, Konferensrummen, kl 09.00-11.15 Lennart Sohlberg (S), Mora, ordförande Gunilla Elings Friberg (S), Orsa, vice ordförande Anders Björklund

Läs mer