Starka makrosiffror och bolagsrapporter lyfter sommarbörsen

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Starka makrosiffror och bolagsrapporter lyfter sommarbörsen"

Transkript

1 Stockholm Momentum/Fundamenta: Starka makrosiffror och bolagsrapporter lyfter sommarbörsen Rapporterna för andra kvartalet lyfte börserna efter en svag inledning på sommaren vi summerar bäst och sämst i respektive sektor Kan uppgången fortsätta vid likviditetsåtstramningar i höst? Värderingarna på världens börser närmar sig nivåerna från 2007 Efter att Fed i juni började signalera att det snart är dags att dra ned på stöden gick världens börser in i en svacka. I USA har trenden eventuellt vänt ned men i Europa har nya toppar tagits ut, med Sverige och hör och häpna Frankrike i ledningen. Vi tror marknaden helt underskattar problemen i Frankrike. Landet skakas som vanligt av strejker, just nu demonstrerar äggproducenterna mot de dåliga priserna, och premiärministern Hollande letar efter möjligheter att socialisera och lagstifta landet ur krisen. Men det som förefaller styra börsutvecklingen är att inköpschefernas optimism om ekonomin har svängt upp från mycket låga nivåer, vilket får världens portföljförvaltare att rusa in på Parisbörsen. I grafen nedan syns inköpschefsindexen för några av världens ledande ekonomier. Frankrike (orange) har på kort tid svängt upp från 45 till 50, vilket är gränsen för krympande eller växande ekonomi.

2 Även i USA har inköpschefsindexet vänt uppåt. ISM Manufacturing har stigit från en dipp under 50 till 55,4. Sveriges uppgång från 43 till 51,3 har varit i paritet med Frankrike, vilket också belönats. Det mest slående är skillnaderna mellan Tyskland och Frankrike. Tyskland har också stigit från 45 till 50,7 men har inte haft samma positiva börsutveckling. Nedan granskar vi detta närmare: Franska inköpschefsindexet i rött har gett en kraftig börsuppgång (blå linje). Det tyska IFOindexet (som är viktigare än Markits index) i grönt planar dock ut. Därmed ges en stor anledning till att DAX-indexet presterat sämre än franska CAC40. Frankrike har fortfarande momentum på sin sida, men vi tror att det är värt att följa dessa index för att fundamenta egentligen fortsatt talar för Tyskland och Frankrike. Men det är inte bara inköpscheferna som fått bättre humör under sommaren. Makroekonomerna drog ner förväntningarna rejält under våren vilket resulterar i att makrostatistiken globalt kommer in mycket bättre än väntat vilket i sin tur skapar optimism på marknaderna.

3 Den blå linjen i bilden ovan visar Credit Suisse globala index för makrosiffror. När siffrorna kommer in bättre än väntat lägger sig indexet över 0-linjen, vilken är inritad horisontellt. Som framgår av grafen vände den negativa trenden till en positiv i maj för att nu vara extremt stark. Den röda linjen är S&P 500 och utvecklingen för den hänger tydligt samman med makroindexet. Notera att makroindexet trendar starkt. Starka perioder där makroekonomerna varit för negativa, följs nästan alltid av perioder där makroekonomerna blir för positiva, vilket resulterar i att indexet svänger ner under 0-linjen och därmed tynger börserna. Man kan lätt se att makroindexet just nu är överköpt, för att använda en teknisk term. Detta är en tidig varning om att börsen snart kan drabbas av motvind. Även bolagsrapporterna har kommit in bättre än väntat. I USA har 90 procent av bolagen på S&P 500 rapporterat. Hela 72 procent av bolagen har rapporterat bättre vinster än väntat. Sett till försäljningen är den fortsatt lägre med 55 procent bättre än väntat. Bolagen lyckas därmed fortsatt att skära ner mer kostnader än analytikerna trott. Bästa sektorer är Finans, Teknologi och olja/gas-sektorerna. Vinnarna från i våras, konsumtionsbolagen, har tappat fart i försäljningen men har marginalerna på sin sida då 75 procent slår sina vinstestimat. Även den nordiska rapportperioden är i stort sett över. Av de 102 bolag som täcks av SME Direkt har 50 stycken (49 procent) slagit sina vinstestimat, vilket får anses som relativt svagt,

4 men måttligt bättre än rapporterna för första kvartalet. Den starkaste sektorn är finanssektorn där 83 procent av bolagen slog sina vinstestimat. Näst bäst var olje/gassektorn på 66 procent följt av industrisektorn på 63 procent. Bland det mest utmärkande svenska industribolagen återfinns Gunnebo (+88 procent över estimat), Volvo (+26 procent över estimat) och Lindab (+26 procent över estimat). efter rapport + 19,5procent Gunnebo Bland förlorarna återfinns SAAB (-91,5 procent under estimat), Scania (-15 procent under estimat) och Alfa Laval (-11,5 procent under estimat). Scania har backat 9,6 procent sedan rapport, jämfört med Volvo som stigit 3,75 procent efter rapport. Bland finansbolagen var SEB bästa svenska bank med en vinst som var 19 procent över estimaten. Sämsta bank var Swedbank vars resultat var 4,7 procent under analytikernas estimat. Trots ett kraftigt fall efter rapport har Swedbank återhämtat sig och är nu 1,2 procent högre än innan rapport. SEB är klart starkare och har handlats upp 6 procent sedan sin rapport.

5 SEB (blå/svart) och Swedbank (grön/vit) sedan respektive rapport. Klart sämsta sektor är råvarusektorn där endast 19 procent slog vinstestimaten, varav samtliga bolag var finska. Största förloraren bland råvarubolagen var svenska SSAB som kom in med ett resultat som var nästan fem gånger lägre än förväntat. Bästa svenska bolag var BillerudKorsnäs som slog förväntningarna med 9 procent. Trots detta har SSAB stigit med 3 procent sedan rapport medan BillerudKorsnäs har backat 5,9 procent. SSAB (blå/svart) och BillerudKorsnäs (vit/grön) Typiskt sett ska man äga vinnarna i rapportperioden till och med nästa rapport och sälja rapportförlorarna. Innan man köper något bör man dock titta över den tekniska situationen för respektive bolag. Även om Gunnebo är den största rapportvinnaren sett till siffrorna har aktien inte varit en attraktiv placering de senaste tio åren...

6 Gunnebos aktieutveckling Nedan är en sammanställd lista med nordiska bolag som gjort en fyrklöver i sin respektive rapporter, det vill säga att både vinst och försäljning har slagit estimat och att tillväxten har ökat. Det är värt att notera att det inte finns någon röd sektortråd för vinnarbolagen, även om generell industri har en viss övervikt. Den motsatta listan ser liknande ut, där bolagen som missar samtliga estimat återfinns. Dessa bolag är typiskt sett sådana som kommer vara förlorare intill nästa rapport. Överlag är en tendens bland rapporterna att de stora bolagen i Sverige har haft ett tufft kvartal, vilket är en liten varningsklocka. En annan trend är att marginalerna pressas. Sammantaget kan man säga att börsbolagen inte drivs just nu av vinsttillväxt utan snarare en förhoppning om att det har bottnat ur och att det inte blir värre.

7 Ett annat intressant fenomen är att Bloombergs estimat för nästa års vinster ligger lägre nu än vad det gjorde vid samma tid förra året. Bloombergs EPS-estimat för OMX30 Samtidigt som rapporterna är generellt svaga är värderingarna nästan oroväckande höga och flera börser har noterat all time high eller nära. Graf över OMX,DAX,S&P500, CAC40, FTSE100 och Nikkei225 sedan 2006 Även fast Sverige och Nikkei har en bit kvar till sina toppar från 2007 har både S&P500 och tyska DAX noterat nya ATH-nivåer. Värderingsmässigt befinner sig flera av börsernas P/E-tal för nästa års vinst på nivåer som är i närheten av de värderingar som rådde 2006 och 2007 innan finanskrisens början.

8 Men vi håller oss fortsatt till devisen att man inte ska arbeta emot trenden. Allt sedan Fed införde sina stimulanser 2009 har vi i grunden varit börspositiva. Bilden ovan visar centralbankernas samlade reserver i form av tillångar. Grafen är naturligtvis extremt positivt för guld. Men detta gäller egentligen alla tillgångsslag som är ändliga. Centralbankernas tillgångar i form av sedlar, obligationer och skulder är i grunden

9 inflationsdrivande. Hittills har dock centralbankerna varit skickliga på att hålla tillbaka inflationstendenserna. Delvis är det också hjälpta av att affärsbankerna, mot centralbankernas vilja, håller tillbaka utlåningen till företagen. Centralbankerna vill få fart på ekonomierna och har varit mycket framgångsrika sedan Lehman-kraschen. En oroande tendens som framgår av grafen ovan är dock att nedgångarna i BNP är fortsatt djupa vid varje kris, men topparna visar en avtagande tendens Vi använder fortsatt S&P 500 som proxy för världens börser, i huvudsak för att det är världens mest genomlysta marknad och därtill svarar för cirka 40 procent av det totala marknadsvärdet.

10 I veckochartet ovan syns hur S&P 500 arbetar sig uppåt i en kilformation, vilken till sin form talar för ett utbrott nedåt ur denna. Notera dock att det finns utrymme kvar på uppsidan och att förra uppgången talar för att indexet kan nå ända till I dagschartet framgår att indexet brutit ner ut en stigande kulformation. För närvarande handlas S&P 500 på en stödlinje (den långa röda linjen). Notera att denna stödlinje kan vara början på en huvudskuldraformation där den högra axeln ännu saknas. En målkurs för denna ligger kring I det korta chartet ovan (30 minuter) finns en inzoomad version variant av HS-formationen. En av de allra viktigaste rörelserna just nu är inom valutaområdet där USD försvagats på starkare PMI-siffror från Europa, vilket lyft de europeiska börserna och euron mot USD.

11 USD befinner sig i en fallande kilformation, vilket talar för ett utbrott uppåt. Notera att MA200 överflyglats och att gårdagens stigande rörelse stannade exakt på MA200. Fallande USD har gett fart till råvaror som koppar, olja och framför allt guld och guldbolag. I grafen ovan syns guldpriset som rasat ner sedan toppen kring 1900 USD till En bottenformation ser ut att vara i vardande.

12 Än mer utbombad än guldet är guldbolagen. GDX-indexet har lyckats bryta upp ur en fallande kilformation. Därefter har den återtestat den blå motståndslinjen och lyckats bryta upp över både MA20 och MA50. En naturlig målkurs är MA200 vid 36 USD. Veckan som kommer Veckans makrodata är precis som marknaden i övrigt, på väg tillbaka från semestern där fokus ligger på industri och detaljhandel. Från Tyskland kommer bland annat KPI, BNP och ZEW-index. USA släpper KPI, importprisindex och detaljhandel. Från Euroområdet kommer Industriproduktion, BNP och KPI-siffror. Fortsatt fokus på om USA kan leverera makrodata som slår förväntningarna. Tisdag: Tyskland (KPI, ZEW-index), Sverige (KPI), Storbrittanien (KPI, PPI), EMU (industriproduktion), USA (importprisindex, detaljhandel) Onsdag: Frankrike (BNP), Tyskland (BNP), Sverige (industriproduktion, industriordrar), Storbrittanien (ränteprotokoll, arbetslöshet), EMU (BNP), USA (ansökningar nya lån, PPI) Torsdag: Storbrittanien (detaljhandel), USA (Empire state index, nyanmälda arbetslösa, KPI, industriproduktion, kapacitetsutnyttjande, NAHB-husmarknadsindex, Philly Fed-index) Fredag: EMU (KPI, handelsbalans), USA (nybyggnationer hus, byggnadslov, Michiganindex)

13 Disclaimer: CMC Markets UK Plc Filial Stockholm (CMC) sprider endast bifogade marknadsrapport och har inte deltagit i utarbetandet av rapporten. Rapporten är inte menad att uppfattas som en uppmaning till investeringsbeslut som köp eller försäljning av finansiella instrument. CMC tar inte ansvar för direkta eller indirekta förluster eller utgifter som skylls på användandet av marknadsrapporten Informationen i detta nyhetsbrev och på denna websajt baserar på vad vi bedömer som tillförlitliga källor. Vi kan dock inte garantera dess innehåll. Ingenting som skrivs på denna sajt ska betraktas som en rekommendation eller uppmaning att investera i något som helst finansiellt instrument, option eller liknande. Åsikter och slutsatser som uttrycks på dessa sidor är inte heller avsedda för någon enskild individ eller ska uppfattas som avsedd för någon enskild individ. Market Action Point eller dess ägarbolag AO Analys AB ska inte göras ansvarig för några som helst förluster som orsakats av beslut fattade på grundval av information på denna sajt. Historisk avkastning ska inte betraktas som en indikation för framtida avkastning. Förändringar i utländsk valuta kan påverka värdet, priset eller avkastningen på en investering som skett i utlandet eller i en utländsk valuta. Informationen på denna sajt eller kopior av innehållet på denna, får inte distribueras i USA eller Kanada eller till mottagare som är medborgare i USA eller Kanada vilka bryter mot restriktioner i amerikansk eller kanadensisk lag. Distribution av innehållet på dessa sidor till USA eller Kanada kan bryta mot dessa lagar.

14

Trenden utmanad, fokus på inflation och upplopp

Trenden utmanad, fokus på inflation och upplopp Stockholm 110201 Momentum/fundamenta: Trenden utmanad, fokus på inflation och upplopp Lagom till att EU för stunden har fått ordning på upplåningen dyker nästa problemhärd upp sociala protester. Vi tror

Läs mer

Korrelationerna slås sönder, inflationen i fokus

Korrelationerna slås sönder, inflationen i fokus Stockholm 110510 Momentum/fundamenta: Korrelationerna slås sönder, inflationen i fokus Förra veckans minikrasch inom råvaror bör rimligen tynga sentimentet kommande veckor. USA och i Europa är i upptrend

Läs mer

26 OKTOBER, 2015: MAKRO & MARKNAD CENTRALBANKER SÄTTER TONEN

26 OKTOBER, 2015: MAKRO & MARKNAD CENTRALBANKER SÄTTER TONEN 26 OKTOBER, 2015: MAKRO & MARKNAD CENTRALBANKER SÄTTER TONEN Centralbanker fortsätter att vara i fokus. I veckan som gick fick vi se PBOC sänka räntan i Kina och ECB öppnade dörren på vid gavel för utvidgade

Läs mer

Jordbävningen lägger sten på börda

Jordbävningen lägger sten på börda Momentum/fundamenta: Jordbävningen lägger sten på börda Stockholm 110315 Den japanska jordbävningen lägger en ytterligare faktor i den negativa vågskålen för världens börser. Även om USA-börserna steg

Läs mer

L A R G E C A P VM-Update: Large Cap Mid Cap Small Cap Råvaror Valutor USA-aktier Världsmarknaden

L A R G E C A P VM-Update: Large Cap Mid Cap Small Cap Råvaror Valutor USA-aktier Världsmarknaden VM-UPDATE 2 3 Världsmarknaden UPDATE Ett veckobrev från Börs VECKA 21 L A R G E C A P VM-Update: Large Cap Mid Cap Small Cap Råvaror Valutor USA-aktier Världsmarknaden ABB Alfa Laval Alliance Oil Assa

Läs mer

Månadsanalys Augusti 2012

Månadsanalys Augusti 2012 Månadsanalys Augusti 2012 Positiv trend på aktiemarknaden efter uttalanden från ECB-chefen ÅRETS ANDRA RAPPORTSÄSONG är i stort sett avklarad och de svenska bolagens rapporter kan sammanfattas som stabila.

Läs mer

14 SEPTEMBER, 2015: MAKRO & MARKNAD ALLA VÄNTAR PÅ FED

14 SEPTEMBER, 2015: MAKRO & MARKNAD ALLA VÄNTAR PÅ FED 14 SEPTEMBER, 2015: MAKRO & MARKNAD ALLA VÄNTAR PÅ FED De senaste två veckorna har trots mycket statistik varit lugnare och volatiliteten har fortsatt ner. Både den svenska och amerikanska börsen handlas

Läs mer

MÅNADSBREV FEBRUARI, 2016: BLOX SAMMANFATTNING

MÅNADSBREV FEBRUARI, 2016: BLOX SAMMANFATTNING MÅNADSBREV FEBRUARI, 2016: BLOX SAMMANFATTNING Det globala aktieindexet MSCI World gick ned 1,10%, dock steg svenska börsen med 1,20% (OMXS30). Börs- och kreditmarknaderna har inlett 2016 svagt som en

Läs mer

Upp till bevis EU och USA!

Upp till bevis EU och USA! Stockholm 110614 Momentum/fundamenta: Upp till bevis EU och USA! För en aktieanalytiker är det orättvist när det är allt annat som avgör utvecklingen för börsen än aktiernas fundamentala värde, men det

Läs mer

8 JUNI, 2015: MAKRO & MARKNAD DET GÅR ÅT RÄTT HÅLL

8 JUNI, 2015: MAKRO & MARKNAD DET GÅR ÅT RÄTT HÅLL 8 JUNI, 2015: MAKRO & MARKNAD DET GÅR ÅT RÄTT HÅLL Det finns en rad olika saker att oro sig för. Många av dessa kan påverka finansiella marknader kortsiktigt. Lyfter vi dock blicken så ser vi en högre

Läs mer

Investeringsaktiebolaget Cobond AB. Kvartalsrapport juni 2014

Investeringsaktiebolaget Cobond AB. Kvartalsrapport juni 2014 Investeringsaktiebolaget Cobond AB Kvartalsrapport juni 2014 INNEHÅLL Huvudpunkter 3 Nyckeltal 3 Aktiekurs och utdelningar 4 Allmänt om bolaget 5 Marknadskommentar 6 2 KVARTALSRAPPORT JUNI 2014 HUVUDPUNKTER

Läs mer

Månadskommentar oktober 2015

Månadskommentar oktober 2015 Månadskommentar oktober 2015 Månadskommentar oktober 2015 Ekonomiska läget Den värsta oron för konjunktur och finansiella marknader lade sig under månaden. Centralbankerna med ECB i spetsen signalerade

Läs mer

Innehåll 1 BBC-mätning, Riktiga ekonomer 2 OMXS30, S&P 500 3 Råolja, Naturgas 4 Guld, Koppar 5 USD/SEK, EUR/SEK. Riktiga ekonomer.

Innehåll 1 BBC-mätning, Riktiga ekonomer 2 OMXS30, S&P 500 3 Råolja, Naturgas 4 Guld, Koppar 5 USD/SEK, EUR/SEK. Riktiga ekonomer. v.40 15 november 2009 Innehåll 1 BBC-mätning, Riktiga ekonomer 2 OMXS30, S&P 500 3 Råolja, Naturgas 4 Guld, Koppar 5 USD/SEK, EUR/SEK 6 Majs, Vete 7 Råvaruindex 8 Råvarukanalen 9 Graföversikt 11 Ansvarsfriskrivning

Läs mer

Marknadsinsikt. Kvartal 2 2016

Marknadsinsikt. Kvartal 2 2016 Marknadsinsikt Kvartal 2 2016 Inflationen uppvisar livstecken. Rapporterna för årets första kvartal kom in bättre än analytikernas prognoser, dock tynger banker. Tillväxtindikatorn i USA är allt svagare

Läs mer

Offentliga Fastigheter Holding I AB. Kvartalsrapport september 2013

Offentliga Fastigheter Holding I AB. Kvartalsrapport september 2013 Offentliga Fastigheter Holding I AB Kvartalsrapport september 2013 innehåll Huvudpunkter 3 Nyckeltal 3 Aktiekurs och utdelningar 4 Drift, förvaltning och finansiering 5 Allmänt om bolaget 6 Marknadskommentar

Läs mer

Makrofokus. Makroanalys. Veckan som gick

Makrofokus. Makroanalys. Veckan som gick Makroanalys Sverige 4 juni 2012 Makrofokus Patrik Foberg +46 8 463 84 24 Patrik.foberg@penser.se Sven-arne Svensson +46 8 463 84 32 Sven-arne.svensson@penser.se Veckan som gick - x - Den svenska konjunkturdatan

Läs mer

MÅNA D SBR E V J UL I, 2 01 5 : BLOX MAKROSAMMANFATTNING

MÅNA D SBR E V J UL I, 2 01 5 : BLOX MAKROSAMMANFATTNING MÅNA D SBR E V J UL I, 2 01 5 : BLOX MAKROSAMMANFATTNING Greklandsoron har präglat även juli månad. Efter att man röstade ner långivarnas förslag för sparpaket samt att man missade sin betalning till IMF

Läs mer

MÅNADSBREV MAJ, 2016: BLOX SAMMANFATTNING

MÅNADSBREV MAJ, 2016: BLOX SAMMANFATTNING MÅNADSBREV MAJ, 2016: BLOX SAMMANFATTNING De globala börserna steg nästan 4 % under maj. Månaden har präglats av diskussioner kring Storbritanniens eventuella utträde ur EU-sammarbetet samt om den amerikanska

Läs mer

Råvaror Valutor Index Världsmarknaden Large Cap Mid Cap Small Cap USA-aktier

Råvaror Valutor Index Världsmarknaden Large Cap Mid Cap Small Cap USA-aktier VECKA 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 2015 2 3 VÄRLDSMARKNADEN UPDATE Marknadsbrev VM-UPDATE

Läs mer

Makrokommentar. Januari 2014

Makrokommentar. Januari 2014 Makrokommentar Januari 2014 Negativ inledning på året Året fick en dålig start för aktiemarknaderna världen över. Framför allt var det börserna på tillväxtmarknaderna som föll men även USA och Europa backade.

Läs mer

Månadskommentar januari 2016

Månadskommentar januari 2016 Månadskommentar januari 2016 Ekonomiska utsikter Centralbanker trycker återigen på gasen Året har börjat turbulent med fallande börser och sjunkande räntor. Början på 2016 är den sämsta inledningen på

Läs mer

Årets tyngsta vecka med Fed och tung statistik

Årets tyngsta vecka med Fed och tung statistik Stockholm 101101 Momentum/fundamenta: Årets tyngsta vecka med Fed och tung statistik Lagom till höstlovet i skolorna i Sverige infaller årets förmodligen tyngsta vecka inom makroområdet. Första fokus är

Läs mer

Innehåll 1 Graföversikt 2 OMXS30, S&P 500 3 Råolja, Naturgas 4 Guld, Koppar 5 USD/SEK, EUR/SEK

Innehåll 1 Graföversikt 2 OMXS30, S&P 500 3 Råolja, Naturgas 4 Guld, Koppar 5 USD/SEK, EUR/SEK v.40 6 december 2009 Innehåll 1 Graföversikt 2 OMXS30, S&P 500 3 Råolja, Naturgas 4 Guld, Koppar 5 USD/SEK, EUR/SEK 6 Majs, Vete 8 Råvarukommentar 9 Högbergs högläge: Guld på $3000, minst! 10 Graföversikt

Läs mer

FASTIGHETSÄGARNAS SVERIGEBAROMETER FEBRUARI 2016 SVERIGE- BAROMETERN

FASTIGHETSÄGARNAS SVERIGEBAROMETER FEBRUARI 2016 SVERIGE- BAROMETERN FASTIGHETSÄGARNAS SVERIGEBAROMETER FEBRUARI 216 SVERIGE- BAROMETERN Sammanfattning 215 blev ännu ett starkt år för fastighetsbranschen. Stigande fastighetsvärden drev upp totalavkastningen till drygt 14

Läs mer

VALUTAPROGNOS FEBRUARI 2015

VALUTAPROGNOS FEBRUARI 2015 VALUTA FEBRUARI 2015 3.40 3.30 3.20 3.10 3.00 2.90 2.80 2.70 BRASILIANSKA REAL MOT SVENSKA KRONAN BRL/SE K 0.17 0.16 0.15 0.14 0.13 0.12 0.11 0.10 INDISKA RUPIE MOT SVENSKA KRONAN INR/SE + 9,2% K + 16,3%

Läs mer

VM-UPDATE. börs. Råvaror Valutor Index Världsmarknaden Large Cap Mid Cap Small Cap USA-aktier. VÄRLDSMARKNADEN UPDATE Marknadsbrev

VM-UPDATE. börs. Råvaror Valutor Index Världsmarknaden Large Cap Mid Cap Small Cap USA-aktier. VÄRLDSMARKNADEN UPDATE Marknadsbrev 2 3 VECKA 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 2013 VÄRLDSMARKNADEN UPDATE Marknadsbrev VM-UPDATE

Läs mer

Innehåll 1 Marknadsöversikt 2 Marknadskommentar 3 OMXS30, S&P 500 4 Råolja, Naturgas

Innehåll 1 Marknadsöversikt 2 Marknadskommentar 3 OMXS30, S&P 500 4 Råolja, Naturgas v.40 Innehåll 1 Marknadsöversikt 2 Marknadskommentar 3 OMXS30, S&P 500 4 Råolja, Naturgas 5 Guld, Koppar 6 USD/SEK, EUR/SEK 7 Nasdaq 100, Majs 7 Långtidsgrafer 11 Ansvarsfriskrivning 6 februari 2011 vecka

Läs mer

Standardavvikelse: 13,01% avkastat 12,52 %, Midas 4,72 % och en tre månaders

Standardavvikelse: 13,01% avkastat 12,52 %, Midas 4,72 % och en tre månaders Tellus Midas Strategi under november Marknadsbrev November 2015 September215 2015 I I korthet: Avkastning Avkastning november: MIDAS MIDAS 0,71% 5,93% Bekräftelse av starkt säsongsmönster STOXX600 2,65%

Läs mer

Innehåll 1 Graföversikt 2 Eurodollar, Sterling 3 Dollar-yen, Swissy 4 Loonie, Aussie 5 Kiwi, Dollar-sek

Innehåll 1 Graföversikt 2 Eurodollar, Sterling 3 Dollar-yen, Swissy 4 Loonie, Aussie 5 Kiwi, Dollar-sek v 6 9 februari 2010 Innehåll 1 Graföversikt 2 Eurodollar, Sterling 3 Dollar-yen, Swissy 4 Loonie, Aussie 5 Kiwi, Dollar-sek 6 Dollar-index, NOK/SEK 7 Osäkert för euron 8 Graföversikt 10 Ansvarsfriskrivning

Läs mer

Månadsbrev Maj 2011. I korthet: MIDAS Fem största innehav: Palfinger 7,4% Temenos 6,9% Andritz 6,5% Imtech 6,2% Fuchs 6,0% Största positivt bidrag

Månadsbrev Maj 2011. I korthet: MIDAS Fem största innehav: Palfinger 7,4% Temenos 6,9% Andritz 6,5% Imtech 6,2% Fuchs 6,0% Största positivt bidrag Månadsbrev Maj 2011 Strategi under maj Andhämtningspaus gav korrektion Vi varnade i förra månadsbrevet för en andhämtningspaus på aktiemarknaderna efter de starka resultatrapporterna. Vilket skulle kunna

Läs mer

Månadskommentar mars 2016

Månadskommentar mars 2016 Månadskommentar mars 2016 Ekonomiska utsikter Måttligt men dock högre löneökningar Den svenska avtalsrörelsen ser ut att gå mot sitt slut och överenskomna löneökningar ligger kring 2,2 procent vilket är

Läs mer

Swedbank Analys Nr 2 3 mars 2009

Swedbank Analys Nr 2 3 mars 2009 Swedbank Analys Nr 2 3 mars 2009 Boindex signalerar ett milt prisfall på småhus men se upp för fallgropar! Husköpkraften steg fjärde kvartalet ifjol eftersom hushållens marginaler vid husköp påverkats

Läs mer

AFFÄRSBREVET FREDAG DEN 9 NOVEMBER 2012

AFFÄRSBREVET FREDAG DEN 9 NOVEMBER 2012 AFFÄRSBREVET FREDAG DEN 9 NOVEMBER 2012 Mekonomen (Köp) Mekonomens Q3 var i linje med våra förväntningar. Mekonomen bekräftar det Bilias Q3 rapport indikerade, att försvagningen av den underliggande marknaden

Läs mer

VM-UPDATE. börs. Råvaror Valutor Index Världsmarknaden Large Cap Mid Cap Small Cap USA-aktier. VÄRLDSMARKNADEN UPDATE Marknadsbrev

VM-UPDATE. börs. Råvaror Valutor Index Världsmarknaden Large Cap Mid Cap Small Cap USA-aktier. VÄRLDSMARKNADEN UPDATE Marknadsbrev 2 3 VECKA 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 2013 VÄRLDSMARKNADEN UPDATE Marknadsbrev VM-UPDATE

Läs mer

RÄNTEFOKUS NOVEMBER 2012 BRA LÄGE BINDA RÄNTAN PÅ LÅNG TID

RÄNTEFOKUS NOVEMBER 2012 BRA LÄGE BINDA RÄNTAN PÅ LÅNG TID RÄNTEFOKUS NOVEMBER 2012 BRA LÄGE BINDA RÄNTAN PÅ LÅNG TID SAMMANFATTNING Vi bedömer att den korta boräntan (tre månader) bottnar på 2,75 procent i slutet av nästa år för att därefter successivt stiga

Läs mer

Marknadsinsikt. Kvartal 1 2016

Marknadsinsikt. Kvartal 1 2016 Marknadsinsikt Kvartal 1 2016 2016 inleds med fallande aktiemarknader och räntor världen över. Rapporterna för årets fjärde kvartal kom in något svagare än analytikernas prognoser. Den globala tillväxtindikatorn

Läs mer

Nr 131/2009 (sid 1 av 6) DagligaTENDENSer

Nr 131/2009 (sid 1 av 6) DagligaTENDENSer Nr 131/2009 (sid 1 av 6) 2 0 0 9 7nno 200 Tisdagen den 14 juli 2009 Nummer 131 OMXS 30 (C 785,99 H 789,45 L 767,13) OMXS 30 föll till 767, som lägst under måndagen den 13 juli. Tiden gav oss 1 månad från

Läs mer

Månadskommentar, makro. Oktober 2013

Månadskommentar, makro. Oktober 2013 Månadskommentar, makro Oktober 2013 Uppgången fortsatte i oktober Oktober var en positiv månad för aktiemarknader världen över. Månaden började lite svagt i samband med den politiska låsningen i USA och

Läs mer

VM-UPDATE. börs. Råvaror Valutor Index Världsmarknaden Large Cap Mid Cap Small Cap USA-aktier. VÄRLDSMARKNADEN UPDATE Marknadsbrev

VM-UPDATE. börs. Råvaror Valutor Index Världsmarknaden Large Cap Mid Cap Small Cap USA-aktier. VÄRLDSMARKNADEN UPDATE Marknadsbrev 2 3 VECKA 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 2013 VÄRLDSMARKNADEN UPDATE Marknadsbrev VM-UPDATE

Läs mer

VECKOBREV v.43 okt-13

VECKOBREV v.43 okt-13 Veckan som gått 0 0,001 Makro 1000 Föregående vecka blev förhållandevis lugn ur nyhetssynpunkt där Riksbankens räntebesked var den stora behållningen. Både riksbankschefs Ingves och Stellan Lundström,

Läs mer

VECKOBREV v.44 okt-13

VECKOBREV v.44 okt-13 Veckan som gått 0 0,001 Makro 1000 Trots försiktigt positiva signaler från krisländerna i södra Europa kvarstår problemen med höga skuldnivåer och svag utveckling på arbetsmarknaderna. Detta i kombination

Läs mer

Tjäna pengar på aktiemarknaden. Fega och vinn med oss

Tjäna pengar på aktiemarknaden. Fega och vinn med oss www.handelsbanken.se/kapitalskydd Aktieindexobligation 904 Tjäna pengar på aktiemarknaden. Fega och vinn med oss För dig som vill tjäna pengar utan att ta några onödiga risker Som du säkert vet är det

Läs mer

Månadsrapport januari 2010

Månadsrapport januari 2010 Månadsrapport januari 2010 Månadsrapporten innehåller beskrivning och analys av rådande marknadsläge, prognos för kommande månad samt aktuell fördelning i modellportföljen. Utifrån modellportföljen visas

Läs mer

AFFÄRSBREVET FREDAG DEN 14 SEPTEMBER 2012

AFFÄRSBREVET FREDAG DEN 14 SEPTEMBER 2012 AFFÄRSBREVET FREDAG DEN 14 SEPTEMBER 2012 New Yorkbörserna Torsdagens Federal Reserve-besked om bland annat bostadspappersköp på 40 miljarder dollar per månad ledde till kraftiga uppgångar på New York-börserna

Läs mer

SKAGEN Krona. Statusrapport November 2015. Portföljförvaltare : Ola Sjöstrand och Elisabeth Gausel

SKAGEN Krona. Statusrapport November 2015. Portföljförvaltare : Ola Sjöstrand och Elisabeth Gausel SKAGEN Krona Statusrapport November 2015 Portföljförvaltare : Ola Sjöstrand och Elisabeth Gausel SKAGEN Krona Data för november 2015 Krona senaste månaden 0,00 % Jämförelseindex senaste månaden -0,04 %

Läs mer

Makrofokus. Makroanalys. Veckan som gick

Makrofokus. Makroanalys. Veckan som gick Makroanalys Sverige 25 juni 2012 Makrofokus Patrik Foberg +46 8 463 84 24 Patrik.foberg@penser.se Sven-arne Svensson +46 8 463 84 32 Sven-arne.svensson@penser.se Veckan som gick - IFO-index föll för andra

Läs mer

Amerikanska ekonomer räknar med kortvarig nedgång i USA

Amerikanska ekonomer räknar med kortvarig nedgång i USA Swedbank Analys Nr 4 18 november 2008 Amerikanska ekonomer räknar med kortvarig nedgång i USA Till skillnad från OECD och IMF som förutser att USA:s ekonomi krymper nästa år, räknar ekonomerna i National

Läs mer

11 JANUARI, 2016: MAKRO & MARKNAD 2016 SANNOLIKT ETT NYTT 2015

11 JANUARI, 2016: MAKRO & MARKNAD 2016 SANNOLIKT ETT NYTT 2015 11 JANUARI, 2016: MAKRO & MARKNAD 2016 SANNOLIKT ETT NYTT 2015 I slutet av december beslutade USAs centralbank Fed, att höja räntan med 25 baspunkter. Det är den första räntehöjningen sedan 2006. Ränteläget

Läs mer

Tillväxtmarknader - Aktier Februari 2016

Tillväxtmarknader - Aktier Februari 2016 Tillväxtmarknader - Aktier Februari 2016 Swedbank Analys Botten är inte nådd PE-tal exkl. energi och finanssektorn är inte på låga nivåer än Fortsatt undervikt för regionen Utmaningar för aktiemarknaden

Läs mer

VM-UPDATE. Råvaror Valutor Index Världsmarknaden Large Cap Mid Cap Small Cap USA-Aktier. börs. VÄRLDSMARKNADEN UPDATE Marknadsbrev från Börstjänaren

VM-UPDATE. Råvaror Valutor Index Världsmarknaden Large Cap Mid Cap Small Cap USA-Aktier. börs. VÄRLDSMARKNADEN UPDATE Marknadsbrev från Börstjänaren VECKA 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 2015 VÄRLDSMARKNADEN UPDATE Marknadsbrev från Börstjänaren

Läs mer

VECKOBREV v.19 maj-13

VECKOBREV v.19 maj-13 Veckan som gått 0 0,001 Makro 1000 Under den händelsefattiga gånga veckan hölls ett G7-möte där det framkom att länderna inte fördömer den expansiva politiken som flera centralbanker bedriver. Japans ultralätta

Läs mer

Får vi lov att presentera våra bästa certifikat just nu. dag för köp

Får vi lov att presentera våra bästa certifikat just nu. dag för köp Sista HANDElsbankens certifikat mars 2010 Får vi lov att presentera våra bästa certifikat just nu dag för köp 11 april 1 Varsågod, så här ser de ut Här är några placeringsalternativ som vi tycker är intressanta

Läs mer

Plain Capital ArdenX 515602-5388

Plain Capital ArdenX 515602-5388 Halvårsredogörelse för Plain Capital ArdenX Perioden 2014-01-01-2014-06-30 Plain Capital ArdenX 1 Bäste andelsägare, Första halvåret av 2014 har bjudit på en generell uppvärdering av världens aktiemarknader.

Läs mer

Marknadsföringsmaterial juni 2015. STRIKT Följer index till punkt och pricka

Marknadsföringsmaterial juni 2015. STRIKT Följer index till punkt och pricka Marknadsföringsmaterial juni 2015 STRIKT Följer index till punkt och pricka Strikt följer marknaden till punkt och pricka Nordea har lanserat en helt ny placering Strikt. Alla våra Strikt utvecklas likadant

Läs mer

Råvaror Valutor Index Världsmarknaden Large Cap Mid Cap Small Cap USA-aktier

Råvaror Valutor Index Världsmarknaden Large Cap Mid Cap Small Cap USA-aktier VECKA 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 2015 2 3 VÄRLDSMARKNADEN UPDATE Marknadsbrev VM-UPDATE

Läs mer

VM-UPDATE. Råvaror Valutor Index Världsmarknaden Large Cap Mid Cap Small Cap USA-Aktier. börs. VÄRLDSMARKNADEN UPDATE Marknadsbrev från Börstjänaren

VM-UPDATE. Råvaror Valutor Index Världsmarknaden Large Cap Mid Cap Small Cap USA-Aktier. börs. VÄRLDSMARKNADEN UPDATE Marknadsbrev från Börstjänaren ATE VALUTOR AKTIER RÅVAROR INDEX ETT MARKNADSBREV FRÅN BÖRSTJÄNAREN VÄRLDSMARKNADEN UPDATE VALUTOR AKTIER RÅVAROR INDEX ETT MARKNADSBREV FRÅN BÖRSTJÄNAREN VÄRLDSMARKNADEN UPDATE VALUTOR AKTIER RÅVAROR

Läs mer

Höjdpunkter. Agasti Marknadssyn

Höjdpunkter. Agasti Marknadssyn Höjdpunkter Agasti Marknadssyn Sammanställt av Obligo Investment Management September 2015 Höjdpunkter Marknadsoro... Osäkerhet knuten till den ekonomiska utvecklingen i Kina har präglat de globala aktiemarknaderna

Läs mer

Effekten på svensk BNP-tillväxt av finansiell turbulens

Effekten på svensk BNP-tillväxt av finansiell turbulens Konjunkturläget december 7 FÖRDJUPNING Effekten på svensk BNP-tillväxt av finansiell turbulens Tillgångar bedöms i dagsläget vara högt värderade på många finansiella marknader. Konjunkturinstitutet uppskattar

Läs mer

Strategi under januari

Strategi under januari Strategi under januari Inga träd växer till himlen I vanlig ordning inleddes det nya året positivt. Nytt kapital till marknaden, förhoppningar om en bättre konjunktur och under årets inledande dagar alltid

Läs mer

Finansiell månadsrapport Stockholmshem augusti 2008

Finansiell månadsrapport Stockholmshem augusti 2008 Finansiell månadsrapport Stockholmshem augusti 2008 Bolagets skuld Skulden uppgick vid slutet av månaden till 6 321 mnkr. Det är en ökning med 8 mnkr sedan förra månaden, och 74% av ramen är utnyttjad.

Läs mer

Den svenska ekonomin enligt regeringens bedömning i budgetpropositionen för 2011. OFRs RAPPORTSERIE OFFENTLIG SEKTOR I FOKUS 1/2010

Den svenska ekonomin enligt regeringens bedömning i budgetpropositionen för 2011. OFRs RAPPORTSERIE OFFENTLIG SEKTOR I FOKUS 1/2010 Den svenska ekonomin enligt regeringens bedömning i budgetpropositionen för 2011 OFRs RAPPORTSERIE OFFENTLIG SEKTOR I FOKUS 1/2010 Sid 1 (5) Den svenska ekonomin enligt regeringens bedömning i budgetpropositionen

Läs mer

DU VET VÄL ATT DU KAN FÖLJA BÖRSTJÄNAREN I REALTID PÅ TWITTER!

DU VET VÄL ATT DU KAN FÖLJA BÖRSTJÄNAREN I REALTID PÅ TWITTER! börs 2 3 tjänaren VECKA 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 2014 BÖRSTJÄNAREN KIKAR PÅ STHLM

Läs mer

Innehåll 1 Marknadsöversikt 2 Euro-dollar, Sterling 3 Dollar-yen, Swissy 4 Loonie, Aussie 5 Kiwi, Dollar-sek

Innehåll 1 Marknadsöversikt 2 Euro-dollar, Sterling 3 Dollar-yen, Swissy 4 Loonie, Aussie 5 Kiwi, Dollar-sek v.40 Innehåll 1 Marknadsöversikt 2 Euro-dollar, Sterling 3 Dollar-yen, Swissy 4 Loonie, Aussie 5 Kiwi, Dollar-sek 6 Dollar-index, Euro-sek 7 Veckans trade 8 Krönika 9 Graföversikt 10 Ansvarsfriskrivning

Läs mer

Månadsrapport december 2009

Månadsrapport december 2009 Månadsrapport december 2009 Månadsrapporten innehåller beskrivning och analys av rådande marknadsläge, prognos för kommande månad samt en modellportfölj. Utifrån modellportföljen visas här en kundportfölj

Läs mer

OptionsTENDENSer. OptionsTENDENSerAnno 1995

OptionsTENDENSer. OptionsTENDENSerAnno 1995 Nr 233/2013 (sid 1 av11) Anno 1995 Måndagen den 9 december 2013 Nummer 233 2 0 1 3 OMXS 30 index (C 1 274,63 H 1 278,69 L 1 263,30) OMXS 30 var ned under 1 270-nivån under fredagen och satte 1 263 som

Läs mer

VM-UPDATE. Råvaror Valutor Index Världsmarknaden Large Cap Mid Cap Small Cap USA-Aktier. börs. VÄRLDSMARKNADEN UPDATE Marknadsbrev från Börstjänaren

VM-UPDATE. Råvaror Valutor Index Världsmarknaden Large Cap Mid Cap Small Cap USA-Aktier. börs. VÄRLDSMARKNADEN UPDATE Marknadsbrev från Börstjänaren ATE VALUTOR AKTIER RÅVAROR INDEX ETT MARKNADSBREV FRÅN BÖRSTJÄNAREN VÄRLDSMARKNADEN UPDATE VALUTOR AKTIER RÅVAROR INDEX ETT MARKNADSBREV FRÅN BÖRSTJÄNAREN VÄRLDSMARKNADEN UPDATE VALUTOR AKTIER RÅVAROR

Läs mer

Värdeaktier. Brev till fondspararna Q2 14. Innehåll. Värdeinvesteringar återhämtar sig. Värdeinvesteringar återhämtar sig

Värdeaktier. Brev till fondspararna Q2 14. Innehåll. Värdeinvesteringar återhämtar sig. Värdeinvesteringar återhämtar sig Brev till fondspararna Q2 14 Värdeaktier Innehåll Värdeinvesteringar återhämtar sig Ineffektivitet liknar potential Japan ökat fokus på kapitalstruktur Bra avkastning när potentialen utnyttjas Långsiktig

Läs mer

Råvaror Valutor Index Världsmarknaden Large Cap Mid Cap Small Cap USA-aktier

Råvaror Valutor Index Världsmarknaden Large Cap Mid Cap Small Cap USA-aktier VECKA 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 2015 2 3 VÄRLDSMARKNADEN UPDATE Marknadsbrev VM-UPDATE

Läs mer

Värdeaktier. Brev till fondspararna Q4 13. Innehåll. 2013 på väg mot en normalisering?

Värdeaktier. Brev till fondspararna Q4 13. Innehåll. 2013 på väg mot en normalisering? Brev till fondspararna Q4 13 Värdeaktier Innehåll 2013 på väg mot en normalisering? Hur är värderingarna? Dyrare aktier i USA Skillnaden mellan dyrt och billigt skapar möjligheter Värden lyfts fram i ljuset

Läs mer

Ett nytt sätt att placera i Kina & Ryssland

Ett nytt sätt att placera i Kina & Ryssland www.handelsbanken.se/certifikat KupongcERtifikat Kina & RYSSLanD Ett nytt sätt att placera i Kina & Ryssland Sista dag för köp är den 17 Maj 2009 Marknadsläget just nu De enorma stimulanspaket som Kina

Läs mer

Veckoanalysen - OMX Tis 8 mars 2016 Skrivet av Per Stolt

Veckoanalysen - OMX Tis 8 mars 2016 Skrivet av Per Stolt OMX-index dagsdiagram, diagram källa: Infront) Veckoanalysen - OMX Tis 8 mars 2016 Skrivet av Per Stolt OMX-INDEX (1394,65): Visst föll OMX ned till 1325! Nu i upprekyl Sist vi tittade till OMX ur det

Läs mer

Sammanfattning: Föregående vecka

Sammanfattning: Föregående vecka Sammanfattning: Föregående vecka Brett råvaruindex: -0,21 % UBS Bloomberg CMCI TR Index Energi: +1,72 % UBS Bloomberg CMCI Energy TR Index Ädelmetaller: -0,75 % UBS Bloomberg CMCI Precious Metals TR Index

Läs mer

Innehåll 1 Marknadsöversikt 2 OMXS30, S&P Råolja, Naturgas

Innehåll 1 Marknadsöversikt 2 OMXS30, S&P Råolja, Naturgas v.40 Innehåll 1 Marknadsöversikt 2 OMXS30, S&P 500 3 Råolja, Naturgas 4 Guld, Koppar 5 USD/SEK, EUR/SEK 6 Electrolux, Vete 7 Långtidsgrafer 12 Ansvarsfriskrivning 2 enero 2011 vecka 1 S&P 500, Guld, Olja.

Läs mer

Marknadsföringsmaterial mars 2016. Följer index till punkt och pricka

Marknadsföringsmaterial mars 2016. Följer index till punkt och pricka Marknadsföringsmaterial mars 2016 Följer index till punkt och pricka Strikt följer marknaden till punkt och pricka Nordeas SmartBeta-index Nordea har lanserat en helt ny placering Strikt. Alla våra Strikt

Läs mer

DU VET VÄL ATT DU KAN FÖLJA BÖRSTJÄNAREN I REALTID PÅ TWITTER!

DU VET VÄL ATT DU KAN FÖLJA BÖRSTJÄNAREN I REALTID PÅ TWITTER! börs Världsmarknaden update valutor aktier råvaror index valutor Ett marknadsbrev från Börstjänaren Världsmarknaden update valutor aktier råvaror index valutor 2 3 tjänaren VECKA 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Läs mer

Nyckeltal 2010 (prog.) 2009 2008

Nyckeltal 2010 (prog.) 2009 2008 Sid. 1(5) Moskva Anders Eriksson Rysk ekonomi september 2010 Den ryska ekonomin visar åter tillväxt, prognosen för 2010 är 4%. Tillväxten avmattas dock, försiktighet råder och ovissheten om styrkan i återhämtningen

Läs mer

Månadsrapport december 2010

Månadsrapport december 2010 Månadsrapport december 2010 Månadsrapporten innehåller beskrivning och analys av rådande marknadsläge, prognos för kommande månad samt aktuell fördelning i modellportföljen. Utifrån modellportföljen visas

Läs mer

Den svenska ekonomin enligt regeringens bedömning i 2011 års budgetproposition

Den svenska ekonomin enligt regeringens bedömning i 2011 års budgetproposition Sid 1 (6) Den svenska ekonomin enligt regeringens bedömning i 2011 års budgetproposition I budgetpropositionen är regeringen betydligt mer pessimistiska om den ekonomiska utvecklingen jämfört med i vårpropositionen.

Läs mer

Marknadskommentar December

Marknadskommentar December Det har varit en exceptionellt svag start på börsåret 2016. Enligt Financial Times var årets två första veckor de svagaste någonsin. Som vi ser det är en av förklaringarna det kraftiga oljeprisfallet under

Läs mer

31 AUGUSTI, 2015: MAKRO & MARKNAD RÄDSLA, INGET ANNAT

31 AUGUSTI, 2015: MAKRO & MARKNAD RÄDSLA, INGET ANNAT 31 AUGUSTI, 2015: MAKRO & MARKNAD RÄDSLA, INGET ANNAT Det blev endast en ytterst kort period av optimism efter att oron för Grekland lagt sig. Finansmarknadernas rörelser har de senaste veckorna präglats

Läs mer

Marknadsöversikt. Innehåll 1 Graföversikt 2 Euro-dollar, Sterling 3 Dollar-yen, Swissy 4 Loonie, Aussie 5 Kiwi, Dollar-sek

Marknadsöversikt. Innehåll 1 Graföversikt 2 Euro-dollar, Sterling 3 Dollar-yen, Swissy 4 Loonie, Aussie 5 Kiwi, Dollar-sek v 7 16 februari 2010 Innehåll 1 Graföversikt 2 Euro-dollar, Sterling 3 Dollar-yen, Swissy 4 Loonie, Aussie 5 Kiwi, Dollar-sek 6 Dollar-index, NOK/SEK 7 Grekland får 30 dagar 8 Graföversikt 10 Ansvarsfriskrivning

Läs mer

Danske Bank. Marknadssyn. Januari/februari 2016 Stefan Garhult

Danske Bank. Marknadssyn. Januari/februari 2016 Stefan Garhult Danske Bank Marknadssyn Januari/februari 2016 Stefan Garhult Agenda Makro och risk Strategi Allokering Stockholmsbörsen Appendix 2 Makroekonomi - Global Tillväxten ökar 2016 Tillväxten för USA förväntas

Läs mer

AFFÄRSBREVET TISDAG DEN 22 JANUARI 2013

AFFÄRSBREVET TISDAG DEN 22 JANUARI 2013 AFFÄRSBREVET TISDAG DEN 22 JANUARI 2013 New Yorkbörserna USA-börserna höll stängt under måndagen till följd av Martin Luther Kingdagen. På veckobasis steg Dow Jones 1,2 procent och fredagens stängning

Läs mer

Bolagsnyheter i fokus. Lysande hantering av cykeln. Rabatt relativt sektorn

Bolagsnyheter i fokus. Lysande hantering av cykeln. Rabatt relativt sektorn Aktienytt Aktieanalys 20 november 2009 Bolagsnyheter i fokus En lite avslagen börsvecka i spåren av att rapportsäsongen tagit slut. Kapitalmarknadsdagar och bolagsspecifik information har det funnits en

Läs mer

Makrokommentar. Mars 2016

Makrokommentar. Mars 2016 Makrokommentar Mars 2016 God stämning i mars 2 Mars blev en bra månad på de internationella finansmarknaderna och marknadsvolatiliteten backade från de höga nivåerna i januari och februari. Oslo-börsen

Läs mer

Idag släppte H&M sina försäljningssiffror för februari månad, och dessa landade något under förvänatn med +10,0 % (väntat 11,1 %).

Idag släppte H&M sina försäljningssiffror för februari månad, och dessa landade något under förvänatn med +10,0 % (väntat 11,1 %). OMX-index 10 min (diagram källa: Infront) OMX-KRÖNIKAN Tis 15 mars 2016 Skrivet av Per Stolt God Morgon! OMX-INDEX (1424,19): FÖRSTA MÅLKURSEN UPPNÅDD 1431,64 (1427 mål) Vår OMX-analys med Elliotts vågprinciper

Läs mer

Makrokommentar. November 2013

Makrokommentar. November 2013 Makrokommentar November 2013 Fortsatt positivt på marknaderna Aktiemarknaderna fortsatte uppåt i november. 2013 ser därmed ut att kunna bli ett riktigt bra år för aktieinvesterare världen över. De nordiska

Läs mer

BUSINESS SWEDENS MARKNADSÖVERSIKT SEPTEMBER 2015. Mauro Gozzo, Business Swedens chefekonom

BUSINESS SWEDENS MARKNADSÖVERSIKT SEPTEMBER 2015. Mauro Gozzo, Business Swedens chefekonom BUSINESS SWEDENS MARKNADSÖVERSIKT SEPTEMBER 2015 Mauro Gozzo, Business Swedens chefekonom 1 Business Swedens Marknadsöversikt ges ut tre gånger per år: i april, september och december. Marknadsöversikt

Läs mer

Bisnode och Veckans Affärer presenterar SVERIGES SUPERFÖRETAG 2015

Bisnode och Veckans Affärer presenterar SVERIGES SUPERFÖRETAG 2015 Bisnode och Veckans Affärer presenterar SVERIGES SUPERFÖRETAG 2015 Per Weidenman, Bisnode Sverige AB, Oktober 2015 SVERIGES SUPERFÖRETAG 2015 I den här rapporten presenteras Bisnodes modell för att identifiera

Läs mer

Nytt bränsle åt ditt sparande. Fega och vinn med oss

Nytt bränsle åt ditt sparande. Fega och vinn med oss www.handelsbanken.se/kapitalskydd Råvaruobligation 837 Nytt bränsle åt ditt sparande. Fega och vinn med oss För dig som vill tjäna pengar utan att ta onödiga risker I börsoroliga tider som dessa, kan vi

Läs mer

VECKOBREV v.2 jan-12

VECKOBREV v.2 jan-12 Veckan som gått 0 0.001 Makro Den svenska industriproduktionen sjönk med 1,9 % i november från tidigare ökning med 0,3 %. Årstakten sjönk från 4,5 % till 0,2 %. Förväntat var -0,8 % samt 2,5 %. Tjänsteproduktionen

Läs mer

Riksbanken och fastighetsmarknaden

Riksbanken och fastighetsmarknaden ANFÖRANDE DATUM: 2008-05-14 TALARE: PLATS: Vice riksbankschef Barbro Wickman-Parak Fastighetsdagen 2008, Stockholm SVERIGES RIKSBANK SE-103 37 Stockholm (Brunkebergstorg 11) Tel +46 8 787 00 00 Fax +46

Läs mer

ENIRO OFFENTLIGGÖR VILLKOREN FÖR FÖRETRÄDESEMISSIONEN

ENIRO OFFENTLIGGÖR VILLKOREN FÖR FÖRETRÄDESEMISSIONEN PRESSMEDDELANDE, Stockholm, 24 november 2010 ENIRO OFFENTLIGGÖR VILLKOREN FÖR FÖRETRÄDESEMISSIONEN Eniro AB (publ) ( Eniro eller Bolaget ) offentliggjorde den 28 oktober 2010 en företrädesemission på cirka

Läs mer

1 Halvårsrapport januari juni 2003. Marknadsvärdet på Fjärde AP-fondens placeringstillgångar var 123 mdr per 2003-06-30. HALVÅRSRAPPORT.

1 Halvårsrapport januari juni 2003. Marknadsvärdet på Fjärde AP-fondens placeringstillgångar var 123 mdr per 2003-06-30. HALVÅRSRAPPORT. 1 Marknadsvärdet på Fjärde AP-fondens placeringstillgångar var 123 mdr per 2003-06-30. HALVÅRSRAPPORT januari juni Totalavkastningen på fondens tillgångar uppgick till 6,7 % för första halvåret 2003. Periodens

Läs mer

8 FEBRUARI, 2016: MAKRO & MARKNAD OROLIG START PÅ ÅRET

8 FEBRUARI, 2016: MAKRO & MARKNAD OROLIG START PÅ ÅRET 8 FEBRUARI, 2016: MAKRO & MARKNAD OROLIG START PÅ ÅRET Starten på det nya året har präglats av rädsla för utvecklingen av den globala ekonomin med stora fall på de globala börserna. Detta kan härledas

Läs mer

VECKOBREV v.13 mar-14

VECKOBREV v.13 mar-14 Veckan som gått 0 0,001 Makro I söndags träffades USA och Rysslands utrikesministrar i Paris, ingen uppgörelse nåddes men båda underströk att de tror på en diplomatisk lösning. John Kerry framhöll att

Läs mer

Hugin & Munin - Weekly Market Briefing 41-2013

Hugin & Munin - Weekly Market Briefing 41-2013 Hugin & Munin - Weekly Market Briefing 41-2013 Makronyheter Den amerikanska skuldnivå präglade finansmarknaderna under förra veckan: Kommer amerikanska politiker verkligen riskera att USA åsidosätter sina

Läs mer

Månadsrapport januari 2009

Månadsrapport januari 2009 09-01-12 Placeringskommittén genom Investment Center Månadsrapport januari 2009 Månadsrapporten innehåller beskrivning och analys av rådande marknadsläge, prognos för kommande månad samt en modellportfölj.

Läs mer

Innehåll 1 Marknadsöversikt 2 Marknadskommentar 3 OMXS30, S&P Råolja, Naturgas

Innehåll 1 Marknadsöversikt 2 Marknadskommentar 3 OMXS30, S&P Råolja, Naturgas v.40 13 februari 2011 Innehåll 1 Marknadsöversikt 2 Marknadskommentar 3 OMXS30, S&P 500 4 Råolja, Naturgas 5 Guld, Koppar 6 USD/SEK, EUR/SEK 7 NOK/SEK, Vete 7 Långtidsgrafer 11 Ansvarsfriskrivning vecka

Läs mer