21 Sammanträdets laglighet och beslutförhet Val av protokolljusterare Godkännande av föredragningslista 25

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "21 Sammanträdets laglighet och beslutförhet Val av protokolljusterare Godkännande av föredragningslista 25"

Transkript

1 NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 3/ Äldrerådet Tid Torsdag kl Plats Stadshuset, Tornskär Ärenden som skall behandlas Sida 21 Sammanträdets laglighet och beslutförhet Val av protokolljusterare Godkännande av föredragningslista Plan för den åldrande befolkningens välbefinnande Förfrågan till äldreråd i kommunerna i Österbotten; Österbottens förbund Program för att förbättra äldres boende Familjevård för äldre; Social- och hälsovårdsverkets begäran om utlåtande Socialombudsmannens redogörelse Kostpolicy/koststrategi Träff för äldreråden i Larsmo Ny träff för äldreråden Budget för år 2019; Äldrerådet Anmälningsärenden Nästa sammanträde 38 Protokollet framlagt till påseende Tid och plats Ordförande Ralf Skåtar

2 NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 3/ Äldrerådet Tid Torsdag kl Plats Beslutande Stadshuset, Tornskär Skåtar Ralf, ordförande Fredriksson Anna-Brita Lillström Marita Nyholm Gun-Britt Romar Lars, viceordförande Tiittanen Armas Frånvarande Övriga deltagande Nyholm Steve, stadsstyrelsens representant Grahn Stefan, ledamot i social- och hälsovårdsnämnden Kvist Gunilla, byråsekreterare, protokollförare Paragrafer Underskifter Ordförande Protokollförare Ralf Skåtar Gunilla Kvist Protokolljustering Tid och plats Elektroniskt senast Protokolljustering bifogas Anna-Brita Fredriksson Marita Lillström Framlagt till allmänhetens påseende Torsdagen den på samt i Stadshuset, Topeliusesplanaden 7, Nykarleby Tid och plats Bestyrker Gunilla Kvist, byråsekreterare

3 Äldrerådet FA:22/2018/ SAMMANTRÄDETS LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET Ard 21 Enligt instruktion för äldrerådet sammankommer äldrerådet på kallelse av ordförande eller vid förfall av denne, av viceordförande. Kallelse till detta sammanträde har sänts med post Enligt kommunallagens 103 är ett organ beslutfört när minst hälften av medlemmar eller ersättare är på plats. Konstateras huruvida sammanträdet är lagligen sammankallat och beslutfört. Sammanträdet konstaterades vara i laga ordning sammankallat och med hänsyn till antalet närvarande ledamöter även beslutfört. FA:23/2018/ VAL AV PROTOKOLLJUSTERARE Ard 22 Två protokolljusterare utses för att justera protokollet från sammanträdet. Protokollet justeras elektroniskt senast onsdagen den kl Till protokolljusterare utsågs Anna-Brita Fredriksson och Marita Lillström. FA:24/2018/ GODKÄNNANDE AV FÖREDRAGNINGSLISTA Ard 23 Föredragningslistan godkänns. Föredragningslistan godkändes.

4 Äldrerådet FA:301/2018/ PLAN FÖR DEN ÅLDRANDE BEFOLKNINGENS VÄLBEFINNANDE Äldrerådet Bilaga 1/18 Ard 18 Ard 24 Bilaga 1/24 Social- och hälsovårdsnämnden har den beslutit att en uppdatering av planen för den äldre befolkningens välbefinnande skall göras och beslöt att till arbetsgruppen bör samarbetsområdets äldreråd utse en representant. På förslag till sohn har inkommit Bertel Widjeskog. Antecknas för kännedom. Antecknades för kännedom att soc- o hälsovårdsverket utsett Bertel Widjeskog som medlem i arbetsgruppen. Ett utlåtande och utvärdering över planen för åren sammanställdes och insändes till social- och hälsovårdsverket den , behandlades för kännedom i äldrerådet Ett förslag till plan för den äldre befolkningens välbefinnande , bilaga 1/ 23, har nu uppgjorts och nu sänts till samarbetskommunernas styrelser samt äldreråd för utlåtande. Arbetsgruppen vill ha in utlåtanden senast den Stefan Grahn, som är Nykarleby stads representant i arbetsgruppen, har inbjudits för att presentera planen för äldrerådet. Äldrerådet tar del av planen och informationen och ger sitt utlåtande. Stefan Grahn, medlem i arbetsgruppen som utarbetat planen, informerade om planen och dess tillkomst. Planen är en uppföljning av planen för perioden Planen för den åldrande befolkningens välbefinnande är omfattande med många borde och bör. Bl.a. personalbrist inom hemvården har framkommit, i synnerhet inom Nykarlebyområdet. En ojämlikhet med platser inom hemvården inom samarbetsområdet har också kommit fram. Det nybyggda demensboendet, Kaarleportti, som snart öppnar i Nykarleby skall väl något lätta på trycket.

5 Äldrerådet Rådet konstaterade att planen är vägledande med många riktlinjer, tre punkter kan dock poängteras: 1. Förebyggande arbete, med betoning på fysisk aktivitet 2. Rehabiliteringsfrämjande arbete, skall ske i hemmet framför allt 3. Ta ansvar för den egna hälsan och egna boendet. Det här är långsiktiga åtgärder som kräver att personalen skall vara med på noterna och också klienterna. Nykarleby sjukhem kan hjälpa till med att komma igång med rehabiliteringen, har färdig utbildning för uppgiften. Ledningens uppgift är att motivera personalen. Viktigt att personalen också får känna yrkesstolthet. Äldrerådets ordförande befullmäktigades att utforma ett utlåtande utifrån rådets synpunkter.

6 Äldrerådet FA:780/2018/ FÖRFRÅGAN TILL ÄLDRERÅD I KOMMUNERNA I ÖSTERBOTTEN; ÖSTERBOTTENS FÖRBUND Ard 25 Bilaga 1/25 Österbottens förbund har sänt en förfrågan till äldreråden, i anledning av den förestående landskapsreformen. Svar önskas senast Förfrågan framgår av bilaga. Äldrerådet tar ställning till frågorna och ger ett svar till Österbottens förbund. Samtidigt utser äldrerådet 2 medlemmar till Workshopen i Vasa den kl Till Workshopen i Vasa den utsågs Ralf Skåtar och Lars Romar. Svar på enkäten gavs enligt följande: Punkt I, fråga 1: Rådgivningsbyråerna i periferin, läkarmottagningarna vid HVC, hemsjukvården fråga 2: Lång kö till boendeplatser, läkarbesök till hemmen fråga 3: se ovan Punkt II: Fråga 4: inte deltagit Fråga 5: på eget initiativ Fråga 6: på eget initiativ Fråga 7: b, c och d Punkt III: Fråga 8: en per kommun Fråga 9: a Fråga 10: 4 år Fråga 11: 1 2 ggr/år Fråga 12: Vasa Fråga 13: ledamot 50 euro/möte, ordförande förhöjt med 50 %, sekreterare också förhöjt med 50 %, får arvode om det är utanför tjänstetid

7 Äldrerådet Fråga 14: En landskapsstyrelsemedlem kan vara medlem i landskapets äldreråd. Svaren på enkäten meddelas Österbottens förbund.

8 Äldrerådet FA:792/2018/ PROGRAM FÖR ATT FÖRBÄTTRA ÄLDRES BOENDE Ard 26 Bilaga 1/26 Kaiku, Helsinki har sammanställt material om programmet för att förbättra äldres Boende, , bilaga. (Läs mera om programmet i er e-post med bifogade länkar). Antecknas för kännedom. Antecknades för kännedom.

9 Äldrerådet FA:793/2018/ FAMILJEVÅRD FÖR ÄLDRE; SOCIAL- OCH HÄLSOVÅRDSVERKETS BEGÄRAN OM UTLÅTANDE Ard 27 Bilaga 1-2/27 Social- och hälsovårdsverket har begärt utlåtande av äldreråden, ungdomsråden och råden för funktionshinder i anledning av en i Jakobstad inlämnad motion om familjevård för äldre, social- och hälsovårdsnämndens behandling som bilaga 1. Ordförande i äldrerådet har avfattat ett utlåtande den , som insänts till social- och hälsovårdsverket, bilaga 1. Äldrerådet omfattar utlåtande och godkänner vidtagna åtgärder. Förslaget godkändes.

10 Äldrerådet FA:738/2018/ SOCIALOMBUDSMANNENS REDOGÖRELSE 2017 Stadsstyrelsen Bilaga 1/177 Sst 177 Ard 28 Bilaga 1/28 Staden Jakobstad producerar socialombudsmannatjänster åt staden Jakobstad, Pedersöre kommun, Nykarleby stad och Larsmo kommun på basis av avtal om köptjänster. Enligt lagen om klientens ställning och rättigheter inom socialvården skall socialombudsmannen årligen avge en redogörelse till kommun/stadsstyrelsen. SD: Stadsstyrelsen antecknar redogörelsen för kännedom. Redogörelsen meddelas bildningsavdelningen och äldrerådet för kännedom. Stadsdirektörens förslag godkändes. Antecknas för kännedom. Antecknades för kännedom.

11 Äldrerådet FA:287/2018/ KOSTPOLICY/KOSTSTRATEGI en för stödtjänster Bilaga 1/8 Sfs 8 Sfs 16 Ard 29 Bilaga 1/29 Det har förts diskussioner om en kostpolicy borde finnas inom staden. Ett första utkast att diskutera kring har uppgjorts. KSC: Anteckningar görs angående utkastet. Antecknades för kännedom. Arbetet fortsätter för att förbättra dokumentet, sen för utlåtande till personalen, ungdomsrådet och äldrerådet. Kommentarer som kommit angående dokumentet presenteras på mötet och diskuteras. KSC: Eventuella ändringar görs och beslut fattas om hur och till vilka dokumentet skall delges. Ungdomsfullmäktiges utlåtande i ärendet delgavs på mötet. Små korrigeringar görs i dokumentet. Godkänd kostpolicy (bilaga) ska finnas framme i alla kök/matsalar, på stadens hemsida och delges personalen. Stadsstyrelsen för kännedom. Antecknas för kännedom. Steve Nyholm, som också är ordförande i sektionen för stödtjänster informerade om att mallen till kostpolicyn tagits från vänorten Sollefteå i Sverige. Det har visat sig att närgjord mat gör så att matsvinnet minskat avsevärt. Konstaterades att mat som tillreds åt de äldre bör se inbjudande ut och att en uppföljning också görs att de äldre verkligen äter upp sig mat. Påpekandet tillställs sektionen för stödtjänster.

12 Äldrerådet FA:794/2018/ TRÄFF FÖR ÄLDRERÅDEN I LARSMO Ard 30 Äldrerådet i Larsmo hade inbjudit till träff i Larsmo den De flesta av äldrerådets medlemmar deltog i träffen. Antecknas för kännedom. Ordförande informerade om att på träffen i Larsmo informerade kommundirektör Gun Kaptens om Larsmo kommun. Maria Hammar från Vasa sjukvårdsdistrikt informerade om landskapsreformen. Antecknades för kännedom.

13 Äldrerådet FA:796/2018/ NY TRÄFF FÖR ÄLDRERÅDEN Ard 31 På äldrerådsträffen i Larsmo den beslöts att Nykarleby arrangerar nästa träff. Äldrerådet diskuterar ordnande av träffen samt datum. Beslöts att träffen ordnas på vårsidan, i närheten av landskapsvalet.

14 Äldrerådet FA:797/2018/ BUDGET FÖR ÅR 2019; ÄLDRERÅDET Ard 32 Bilaga 1/32 Förslag till budget för äldrerådet för år 2019 har uppgjorts, bilaga. Förslag; Budgetförslaget godkänns och ges vidare till EK. Budgetförslaget godkändes.

15 Äldrerådet FA:798/2018/ ANMÄLNINGSÄRENDEN Ard 33 Bilaga 1-3/33 - Fab Nykarleby Bostäder ordnar visning av nya Ekgården fredagen den kl , bilaga 1 - De österbottniska pensionärsförbundens samarbetsdelegation har den gjort ett ställningstagande; Digitalisaatio/Yhteiskunnan vastuu vanhusväestölle, bilaga 2 - KD Naiset har tagit initiativ till ett medborgarinitiativ om den äldre befolkningens problem och ekonomiska svårigheter, bilaga 3 - Centralförbundet för de gamlas väl ry ordnar den traditionsenliga Vanhustenviikko och i samband därmed den 7.10 Vanhusneuvostopäivä i Helsingfors - Ikäinstituutti öppnar en kampanj Haku Voimaa vanhuuteen iäkkäiden terveysliikuntaohjelma Miljöministeriet ordnar ett seminarium Ikäystävällisten asuinalueiden kehittäminen-seminaari i Helsingfors - Miljöministeriet Avoin hallinto, ordnar ett seminarium Vanhusneuvostopäivä i Helsingfors Antecknas för kännedom. - Rådet för funktionshindrade ordnar en jippodag på torget i samband med höstmarknaden den 7.9. Äldrerådet tillsammans med övriga förtroendevalda och tjänstemän har inbjudits att delta i jippot Kom och testa dina gränser. - Ralf Skåtar deltog i träffen med kommunens tjänstemän och förtroendevalda och tjänstemän från social- och hälsovårdsverket på våren. - Ralf Skåtar kommer att delta i ett båtseminarium, kommunparlamentet 8.9, där bl.a. Maria Kinnunen från Vasa sjukvårdsdistrikt deltar och informerar. Antecknades för kännedom.

16 Äldrerådet FA:799/2018/ NÄSTA SAMMANTRÄDE Ard 34 Vi slår fast datum för nästa sammanträde. Ordförande besluter om när nästa sammanträde blir av.

25 Sammanträdets laglighet och beslutförhet Val av protokolljusterare Godkännande av föredragningslista 34

25 Sammanträdets laglighet och beslutförhet Val av protokolljusterare Godkännande av föredragningslista 34 NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 3/2018 31 Rådet för funktionshindrade Tid Måndag 13.08.2018 kl. 15.00 Plats Stadshuset, Tornskär Ärenden som skall behandlas Sida 25 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 33

Läs mer

1 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 2. 2 Val av protokolljusterare 2. 3 Godkännande av föredragningslistan 2. 4 Resultatprognos/Bokslut

1 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 2. 2 Val av protokolljusterare 2. 3 Godkännande av föredragningslistan 2. 4 Resultatprognos/Bokslut NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 1/2018 1 Sektionen för stödtjänster Tid 14.03.2018 kl. 16.30 Plats Stadshuset, Tornskär Ärenden som skall behandlas Sida 1 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 2 2 Val av protokolljusterare

Läs mer

14 Sammanträdets laglighet och beslutförhet Val av protokolljusterare Godkännande av föredragningslista 22

14 Sammanträdets laglighet och beslutförhet Val av protokolljusterare Godkännande av föredragningslista 22 NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 2/2017 19 Rådet för funktionshindrade Tid Torsdag 02.11.2017 kl. 16.00 Plats Stadshuset, Tornskär Ärenden som skall behandlas Sida 14 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 21

Läs mer

NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 2/

NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 2/ NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 2/2018 35 Stadsstyrelsen Tid Måndag 22.01.2018 kl. 16.30 Plats Stadshuset Ärenden som skall behandlas Sida 18 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 37 19 Val av protokolljusterare

Läs mer

Stadsstyrelsens rum, Jakobstad. 18 Mötets öppnande Val av två protokolljusterare Integration av social- och hälsovården 24.

Stadsstyrelsens rum, Jakobstad. 18 Mötets öppnande Val av två protokolljusterare Integration av social- och hälsovården 24. NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 3/2018 21 Tid Måndag 24.09.2018 kl. 08.30 Plats Stadsstyrelsens rum, Jakobstad Ärenden som skall behandlas Sida 18 Mötets öppnande 23 19 Val av två protokolljusterare 23 20 Integration

Läs mer

Stadshuset, Topeliusesplanaden 7, Nykarleby. 24 Mötets öppnande Val av två protokolljusterare 30

Stadshuset, Topeliusesplanaden 7, Nykarleby. 24 Mötets öppnande Val av två protokolljusterare 30 NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 4/2018 28 Kommunala samarbetsnämnden i Pedersörenejden Tid Måndag 26.11.2018 kl. 09.00 Plats Stadshuset, Topeliusesplanaden 7, Nykarleby Ärenden som skall behandlas Sida 24 Mötets

Läs mer

NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 5/2014

NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 5/2014 Tid Torsdag 11.09.2014, kl. 13.00 Plats: Stadskansli Ärenden 41 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 42 Val av protokolljusterare 43 Dagens gäst 44 Föregående mötesprotokoll 45 Utveckling av äldrerådens

Läs mer

11 Sammanträdets laglighet och beslutförhet Val av protokolljusterare Godkännande av föredragningslista 12.

11 Sammanträdets laglighet och beslutförhet Val av protokolljusterare Godkännande av föredragningslista 12. NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 2/2016 1 Handikapprådet Tid Måndag 25.04.2016 kl. 16.00 Plats Ämbetshuset, Topeliusesplanaden 7 Ärenden som skall behandlas Sida 11 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 12

Läs mer

Stadshuset, Topeliusesplanaden 7, Nykarleby. 16 Mötets öppnande Val av två protokolljusterare 18

Stadshuset, Topeliusesplanaden 7, Nykarleby. 16 Mötets öppnande Val av två protokolljusterare 18 NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 3/2017 16 Tid Måndag 20.11.2017 kl. 09.00 Plats Stadshuset, Topeliusesplanaden 7, Nykarleby Ärenden som skall behandlas Sida 16 Mötets öppnande 18 17 Val av två protokolljusterare

Läs mer

11 Sammanträdets laglighet och beslutförhet Val av protokolljusterare Godkännande av föredragningslista 14.

11 Sammanträdets laglighet och beslutförhet Val av protokolljusterare Godkännande av föredragningslista 14. NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 2/2016 12 Äldrerådet Tid Onsdag 04.05.2016 kl. 13.00 Plats Ämbetshuset, Topeliusesplanaden 7 Ärenden som skall behandlas Sida 11 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 14 12

Läs mer

37 Sammanträdets laglighet och beslutförhet Val av protokolljusterare Godkännande av föredragningslista 43

37 Sammanträdets laglighet och beslutförhet Val av protokolljusterare Godkännande av föredragningslista 43 NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 4/2016 41 Handikapprådet Tid Tisdag 15.11.2016 kl. 16.00 Plats Ämbetshuset, Topeliusesplanaden 7 Ärenden som skall behandlas Sida 37 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 43

Läs mer

26 Sammanträdets laglighet och beslutförhet Val av protokolljusterare Godkännande av föredragningslista Seniorboende 30

26 Sammanträdets laglighet och beslutförhet Val av protokolljusterare Godkännande av föredragningslista Seniorboende 30 NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 3/2016 1 Äldrerådet Tid Onsdag 22.06.2016 kl. 13.00 Plats Ämbetshuset, Topeliusesplanaden 7 Ärenden som skall behandlas Sida 26 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 29 27 Val

Läs mer

Stadshuset, Stadsstyrelsens rum. 1 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 3. 2 Val av protokolljusterare och justering av protokoll 3

Stadshuset, Stadsstyrelsens rum. 1 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 3. 2 Val av protokolljusterare och justering av protokoll 3 NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 1/2018 1 Ungdomsfullmäktige Tid 11.01.2018 kl. 18.30 Plats Stadshuset, Stadsstyrelsens rum Ärenden som skall behandlas Sida 1 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 3 2 Val av

Läs mer

15 Sammanträdets laglighet och beslutförhet Val av protokolljusterare Godkännande av föredragningslistan Information om Kanäs 23

15 Sammanträdets laglighet och beslutförhet Val av protokolljusterare Godkännande av föredragningslistan Information om Kanäs 23 NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 3/2017 20 Koncernsektionen Tid Torsdag 09.11.2017 kl. 14.00 Plats Kanäs Ärenden som skall behandlas Sida 15 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 22 16 Val av protokolljusterare

Läs mer

Sammanträdesdatum 18.3.2015

Sammanträdesdatum 18.3.2015 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1/2015 1/1 Sammanträdestid Onsdagen den 18 mars 2015, kl. 10:00-11:20 Sammanträdesplats Kommungården Beslutande: Ersättare: Östdahl, Stig Granvik, Nils-Anders Ahlskog, Holger Björkfors,

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 4/2018 4/29 Sammanträdestid Torsdagen den 22 november 2018, kl. 10.00-11:45 Sammanträdesplats Kommungården Beslutande: Ersättare: Östdahl, Stig Saarukka, Karin Forsström, Christer

Läs mer

NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 8/ Ämbetshuset, Topeliusesplanaden 7, Nykarleby. 47 Sammanträdets öppnande Val av protokolljusterare 73

NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 8/ Ämbetshuset, Topeliusesplanaden 7, Nykarleby. 47 Sammanträdets öppnande Val av protokolljusterare 73 NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 8/2007 1 Kommunala samarbetsnämnden i Pedersörenejden Tid Fredag 10.08.2007 kl. 13.00 Plats Ämbetshuset, Topeliusesplanaden 7, Nykarleby Ärenden som skall behandlas Sida 47 Sammanträdets

Läs mer

Stadshuset, stadsstyrelsens rum. 1 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 3. 2 Val av protokolljusterare 3. 3 Godkännande av föredragningslista 4

Stadshuset, stadsstyrelsens rum. 1 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 3. 2 Val av protokolljusterare 3. 3 Godkännande av föredragningslista 4 NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 1/2018 1 Revisionsnämnden Tid Tisdag 30.01.2018 kl. 15.00 Plats Stadshuset, stadsstyrelsens rum Ärenden som skall behandlas Sida 1 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 3 2

Läs mer

Mötesrum Stjärnan, Hälsovårdscentralen. 1 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 3. 2 Val av protokolljusterare 3

Mötesrum Stjärnan, Hälsovårdscentralen. 1 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 3. 2 Val av protokolljusterare 3 NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 1/2017 1 Äldrerådet Tid Onsdag 25.01.2017 kl. 13.00 Plats Mötesrum Stjärnan, Hälsovårdscentralen Ärenden som skall behandlas Sida 1 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 3 2

Läs mer

Stadshuset, stadsstyrelsens rum. 31 Sammanträdets laglighet och beslutförhet Val av protokolljusterare och justering av protokoll 38

Stadshuset, stadsstyrelsens rum. 31 Sammanträdets laglighet och beslutförhet Val av protokolljusterare och justering av protokoll 38 NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 4/2018 1 Ungdomsfullmäktige Tid 18.09.2018 kl. 16.30 Plats Stadshuset, stadsstyrelsens rum Ärenden som skall behandlas Sida 31 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 38 32 Val

Läs mer

Byggnadskontoret, Nygårdsvägen 5, Nykarleby. 129 Sammanträdets laglighet och beslutförhet Val av två protokolljusterare 180

Byggnadskontoret, Nygårdsvägen 5, Nykarleby. 129 Sammanträdets laglighet och beslutförhet Val av två protokolljusterare 180 NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 7/2014 1 Miljö- och byggnadsnämnden Tid Onsdag 09.07.2014 kl. 16.30 Plats Byggnadskontoret, Nygårdsvägen 5, Nykarleby Ärenden som skall behandlas Sida 129 Sammanträdets laglighet

Läs mer

38 Sammanträdets laglighet och beslutförhet Val av protokolljusterare Godkännande av föredragningslista 52

38 Sammanträdets laglighet och beslutförhet Val av protokolljusterare Godkännande av föredragningslista 52 NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 4/2018 49 Rådet för funktionshindrade Tid Torsdag 08.11.2018 kl. 15.00 Plats Stadshuset, Tornskär Ärenden som skall behandlas Sida 38 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 51

Läs mer

1 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 3. 2 Val av protokolljusterare 3. 3 Godkännande av föredragningslistan 3

1 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 3. 2 Val av protokolljusterare 3. 3 Godkännande av föredragningslistan 3 NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 1/2017 1 Sektionen för stödtjänster Tid 03.10.2017 kl. 16.30 Plats Stadshuset, Tornskär Ärenden som skall behandlas Sida 1 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 3 2 Val av protokolljusterare

Läs mer

1 Konstaterande av beslutförhet och val av protokolljusterare 2. 2 Fastställande av föredragningslistan 3. 3 Justering av föregående mötesprotokoll 4

1 Konstaterande av beslutförhet och val av protokolljusterare 2. 2 Fastställande av föredragningslistan 3. 3 Justering av föregående mötesprotokoll 4 NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 1/2017 1 Ungdomsrådet Tid Måndag 30.1.2017 kl. 16.00 Plats Fullmäktigesalen, Stadshuset, vån. 3, Topeliusespl. 7 Ärenden som skall behandlas Sida 1 Konstaterande av beslutförhet

Läs mer

35 Konstaterande av beslutförhet Fastställande av föredragningslistan Justering av mötesprotokoll 5

35 Konstaterande av beslutförhet Fastställande av föredragningslistan Justering av mötesprotokoll 5 NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 6/2016 1 Ungdområdet Tid 12.10.2016 kl. 15.45 Plats Sst mötesrum, Ämbetshuset, vån. 3, Topeliusespl. 7 Ärenden som skall behandlas Sida 35 Konstaterande av beslutförhet 3 36 Fastställande

Läs mer

NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 21/2016 1

NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 21/2016 1 NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 21/2016 1 Stadsstyrelsen Tid Måndag 05.12.2016 kl. 16.30 Plats Stadshuset Ärenden som skall behandlas Sida 317 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 517 318 Val av två protokolljusterare

Läs mer

Stadshuset, stadsstyrelsens rum. 1 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 3. 2 Val av protokolljusterare 3. 3 Godkännande av föredragningslista 4

Stadshuset, stadsstyrelsens rum. 1 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 3. 2 Val av protokolljusterare 3. 3 Godkännande av föredragningslista 4 NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 1/2018 1 Rådet för funktionshindrade Tid Onsdag 10.01.2018 kl. 16.00 Plats Stadshuset, stadsstyrelsens rum Ärenden som skall behandlas Sida 1 Sammanträdets laglighet och beslutförhet

Läs mer

NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 1/ Ämbetshuset, Topeliusesplanaden 7, Nykarleby. 1 Sammanträdets öppnande 3. 2 Val av protokolljusterare 3

NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 1/ Ämbetshuset, Topeliusesplanaden 7, Nykarleby. 1 Sammanträdets öppnande 3. 2 Val av protokolljusterare 3 NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 1/2008 1 Kommunala samarbetsnämnden i Pedersörenejden Tid Torsdag 10.01.2008 kl. 09.00 Plats Ämbetshuset, Topeliusesplanaden 7, Nykarleby Ärenden som skall behandlas Sida 1 Sammanträdets

Läs mer

86 Konstaterande av beslutförhet och val av protokolljusterare Fastställande av föredragningslista Rättelseyrkan; Holmgård Maria 116

86 Konstaterande av beslutförhet och val av protokolljusterare Fastställande av föredragningslista Rättelseyrkan; Holmgård Maria 116 NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 5/2014 112 Svenska skolsektionen Tid 16.06.2014 kl. 08.30 Plats Bildningskansliet Ärenden som skall behandlas Sida 86 Konstaterande av beslutförhet och val av protokolljusterare

Läs mer

Stadshuset, stadsfullmäktiges rum. 17 Sammanträdets laglighet och beslutförhet Val av protokolljusterare och justering av protokoll 21

Stadshuset, stadsfullmäktiges rum. 17 Sammanträdets laglighet och beslutförhet Val av protokolljusterare och justering av protokoll 21 NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 3/2018 19 Ungdomsfullmäktige Tid 02.05.2018 kl. 17.00 Plats Stadshuset, stadsfullmäktiges rum Ärenden som skall behandlas Sida 17 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 21 18

Läs mer

Stadshuset, Topeliusesplanaden 7, Nykarleby. 77 Sammanträdets laglighet och beslutförhet Val av två protokolljusterare 118

Stadshuset, Topeliusesplanaden 7, Nykarleby. 77 Sammanträdets laglighet och beslutförhet Val av två protokolljusterare 118 NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 6/2017 1 Miljö- och byggnadsnämnden Tid Onsdag 23.08.2017 kl. 16.30 Plats Stadshuset, Topeliusesplanaden 7, Nykarleby Ärenden som skall behandlas Sida 77 Sammanträdets laglighet

Läs mer

1 Konstaterande av beslutförhet 3. 2 Val av protokolljusterare 4. 3 Fastställande av föredragningslista 5. 4 Anmälningsärenden 6

1 Konstaterande av beslutförhet 3. 2 Val av protokolljusterare 4. 3 Fastställande av föredragningslista 5. 4 Anmälningsärenden 6 NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 1/2014 1 Sektionen för småbarnsfostran Tid 18.03.2014 kl. 18.30 Plats Bildningskansliet Ärenden som skall behandlas Sida 1 Konstaterande av beslutförhet 3 2 Val av protokolljusterare

Läs mer

PEDERSÖRE KOMMUN. Äldrerådet PROTOKOLL Sammanträdestid: Fredag , kl Purmohemmet. Sammanträdesplats:

PEDERSÖRE KOMMUN. Äldrerådet PROTOKOLL Sammanträdestid: Fredag , kl Purmohemmet. Sammanträdesplats: 31.08.2018 1 Sammanträdestid: Fredag 31.8.2018, kl. 09.30 11.40 Sammanträdesplats: Purmohemmet Beslutande Dahlfelt, Karita Ede, Per-Erik Eklöv, Gudrun Forsman, Stig Kass, Gustav Käcko, Gunnevi Nyman, Christer

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum RÅDET FÖR PERSONER MED FUNKTIONSNEDSÄTT- NING SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3/2018 3/19 Sammanträdestid Onsdagen den 12 december 2018, kl. 17:34-17:55 Sammanträdesplats Herberts Hus Beslutande: Ersättare: Sandbacka,

Läs mer

8 Konstaterande av beslutförhet Val av protokolljusterare Fastställande av föredragningslista Anmälningsärenden 16

8 Konstaterande av beslutförhet Val av protokolljusterare Fastställande av föredragningslista Anmälningsärenden 16 NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 2/2015 1 Sektionen för småbarnsfostran Tid 28.04.2015 kl. 18.00 19.40 Plats Ämbetshuset, Topeliusesplanaden 7 Ärenden som skall behandlas Sida 8 Konstaterande av beslutförhet 13

Läs mer

PEDERSÖRE KOMMUN. Handikapprådet PROTOKOLL Sammanträdestid Måndagen den 24 september 2018, kl Pedersöre kommungård

PEDERSÖRE KOMMUN. Handikapprådet PROTOKOLL Sammanträdestid Måndagen den 24 september 2018, kl Pedersöre kommungård PEDERSÖRE KOMMUN Handikapprådet PROTOKOLL 24.09.2018 7 Sammanträdestid Måndagen den 24 september 2018, kl. 15.00 16.30. Sammanträdesplats Pedersöre kommungård Beslutande Ersättare Roslund-Nordling, Camilla,

Läs mer

91 Konstaterande av beslutförhet och val av protokolljusterare Fastställande av föredragningslista Personalärende Konfidentiellt 126

91 Konstaterande av beslutförhet och val av protokolljusterare Fastställande av föredragningslista Personalärende Konfidentiellt 126 NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 6/2014 Svenska skolsektionen Tid 05.08.2014 kl. 18.00 Plats Bildningskansliet Ärenden som skall behandlas Sida 91 Konstaterande av beslutförhet och val av protokolljusterare 124

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1/2012 1/1 Sammanträdestid Torsdagen den 2 februari 2012, kl. 10.00-12.50 Sammanträdesplats Kommungården Beslutande: Ersättare: Fröjdö, Torolf Sjelvgren, Fingal Björkfors, Elisabeth

Läs mer

Måndagen den 15 maj 2017, kl Pedersöre kommungård, Bennäs

Måndagen den 15 maj 2017, kl Pedersöre kommungård, Bennäs PEDERSÖRE KOMMUN Kommunala samarbetsnämnden i Pedersörenejden PROTOKOLL 15.05.2017 13 Sammanträdestid: Sammanträdesplats: Måndagen den 15 maj 2017, kl. 9.00 11.10. Pedersöre kommungård, Bennäs Beslutande

Läs mer

Ämbetshuset, hörnrummet nr 322, 3 vån. 24 Konstaterande av beslutförhet Val av protokolljusterare Fastställande av föredragningslista 48

Ämbetshuset, hörnrummet nr 322, 3 vån. 24 Konstaterande av beslutförhet Val av protokolljusterare Fastställande av föredragningslista 48 NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 3/2016 44 Fritidssektionen Tid 18.05.2016 kl. 19.00 Plats Ämbetshuset, hörnrummet nr 322, 3 vån. Ärenden som skall behandlas Sida 24 Konstaterande av beslutförhet 46 25 Val av

Läs mer

15 Konstaterande av beslutförhet Val av protokolljusterare Fastställande av föredragningslista Anmälningsärenden 27

15 Konstaterande av beslutförhet Val av protokolljusterare Fastställande av föredragningslista Anmälningsärenden 27 NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 3/2015 1 Sektionen för småbarnsfostran Tid 02.06.2015 kl. 18.00 19.10 Plats Daghemmet Skogsstjärnan, Fjärrgränd 2 Ärenden som skall behandlas Sida 15 Konstaterande av beslutförhet

Läs mer

45 Berätta om möten i nämnder och sektioner Godkänn uppdaterade förvaltningsstadgan Hanna och Aurora om ungdomsstation 4

45 Berätta om möten i nämnder och sektioner Godkänn uppdaterade förvaltningsstadgan Hanna och Aurora om ungdomsstation 4 NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 7/2016 1 Ungdområdet Tid 19.12.2016 kl. 16.00 Plats Fullmäktigesalen, Stadshuset, vån. 3, Topeliusespl. 7 Ärenden som skall behandlas Sida 45 Berätta om möten i nämnder och sektioner

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr 26.9.2018 2/18 Tid: Onsdagen den 26 september 2018 kl. 9.30-11.00 Plats: Lantbrukskansliet i Godby Närvarande: Ordinarie: X Jan Salmén, ordf. Saltvik X Erja Nordqvist,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum Krokfors, Sune Granvik, Nils-Anders Ahlskog, Holger Björkfors, Elisabeth Forsbacka, Anita

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum Krokfors, Sune Granvik, Nils-Anders Ahlskog, Holger Björkfors, Elisabeth Forsbacka, Anita SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1/2013 1/1 Sammanträdestid Måndagen den 11 mars 2013, kl. 10.00 11.25 Sammanträdesplats Kommungården Beslutande: Ersättare: Krokfors, Sune Granvik, Nils-Anders Ahlskog, Holger

Läs mer

STADEN JAKOBSTAD PIETARSAAREN KAUPUNKI

STADEN JAKOBSTAD PIETARSAAREN KAUPUNKI MÖTESKALLELSE Möteskallelse Onsdagen 16.1.2019 kl. 17.00, mötesrum Carmen (ingång via Tekniska verket). Beslutande Ordinarie ledamöter Personliga ersättare Conny Englund, ordförande Ulrika Rönnback, viceordförande

Läs mer

KALLELSESIDA Utfärdat

KALLELSESIDA Utfärdat KALLELSESIDA Utfärdat 13.6.2011 5/53 Sammanträdestid Måndagen den 20 juni 2011, kl. 10.00 Sammanträdesplats Hästöskatan, Hästövägen 940 Ärendets nummer Ärende 41. LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 42. PROTOKOLLJUSTERING

Läs mer

[ ] Nylund Elin, viceordförande [x] Sourander Ulf

[ ] Nylund Elin, viceordförande [x] Sourander Ulf Protokoll 2/2019 Organ Revisionsnämnden Sammanträdestd Måndag 25.3.2019 kl. 15.00 18.50 Sammanträdesplats Stadshuset, Topeliusesplanaden 7 Beslutande ordinarie ersättare [X] Frostdahl Steven, ordförande

Läs mer

PEDERSÖRE KOMMUN. Äldrerådet PROTOKOLL Sammanträdestid: Måndag , kl Pedersöre kommungård. Sammanträdesplats:

PEDERSÖRE KOMMUN. Äldrerådet PROTOKOLL Sammanträdestid: Måndag , kl Pedersöre kommungård. Sammanträdesplats: 17.09.2018 1 Sammanträdestid: Måndag 17.9.2018, kl. 09.30 11.50. Sammanträdesplats: Pedersöre kommungård Beslutande Dahlfelt, Karita Ede, Per-Erik Eklöv, Gudrun Forsman, Stig Kass, Gustav Käcko, Gunnevi

Läs mer

NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 9/2007. Ämbetshuset, Topeliusesplanaden 7, Nykarleby. 52 Sammanträdets öppnande Val av protokolljusterare 81

NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 9/2007. Ämbetshuset, Topeliusesplanaden 7, Nykarleby. 52 Sammanträdets öppnande Val av protokolljusterare 81 NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 9/2007 1 Kommunala samarbetsnämnden i Pedersörenejden Tid Måndag 20.08.2007 kl. 14.00 Plats Ämbetshuset, Topeliusesplanaden 7, Nykarleby Ärenden som skall behandlas Sida 52 Sammanträdets

Läs mer

KALLELSE FÖRBUNDSSTYRELSEN Tid Fredagen den kl Plats. Jomala kommunkansli. Ärenden:

KALLELSE FÖRBUNDSSTYRELSEN Tid Fredagen den kl Plats. Jomala kommunkansli. Ärenden: FÖRBUNDSSTYRELSEN KALLELSE 09.11.2018 Nr 6 Tid Fredagen den 09.11.2018 kl. 13.00 Plats Jomala kommunkansli Ärenden: 39 SAMMANTRÄDETS LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 40 PROTOKOLLJUSTERARE 41 GODKÄNNANDE AV FÖREDRAGNINGSLISTAN

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr 18.3.2016 1/16 Sammanträdestid Fredagen den 18 mars 2016 kl. 9.30 11.20 Sammanträdesplats Lantbrukskansliet i Godby Ordinarie: Suppleanter: Föredragande: Övriga

Läs mer

Onsdag kl Munsala pensionärshem. 18 Sammanträdets laglighet och beslutförhet Val av protokolljusterare 24

Onsdag kl Munsala pensionärshem. 18 Sammanträdets laglighet och beslutförhet Val av protokolljusterare 24 NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 3/2015 22 Äldrerådet Plats Onsdag 02.09.2015 kl. 13.00 Munsala pensionärshem Ärenden som skall behandlas Sida 18 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 24 19 Val av protokolljusterare

Läs mer

107 Sammanträdets laglighet och beslutförhet Val av protokolljusterare Godkännande av föredragningslista 176

107 Sammanträdets laglighet och beslutförhet Val av protokolljusterare Godkännande av föredragningslista 176 NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 8/2017 1 Stadsfullmäktige Tid Torsdag 09.11.2017 kl. 19.00 Plats Stadshuset, Topeliusesplanaden 7 Ärenden som skall behandlas Sida 107 Sammanträdets laglighet och beslutförhet

Läs mer

1 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 3. 2 Val av protokolljusterare 3. 3 Godkännande av föredragningslistan 3

1 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 3. 2 Val av protokolljusterare 3. 3 Godkännande av föredragningslistan 3 NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 1/2018 1 Personalsektionen Tid Måndag 19.02.2018 kl. 14.00 Plats Stadshuset, Topeliusesplanaden 7 Ärenden som skall behandlas Sida 1 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 3

Läs mer

PROTOKOLLSIDA. Organ nr Sida 1 Omsorgsnämnden 4/2019

PROTOKOLLSIDA. Organ nr Sida 1 Omsorgsnämnden 4/2019 SUNDS KOMMUN PROTOKOLLSIDA nr Sida 1 Omsorgsnämnden 4/2019 Sammanträdestid Tisdagen den 27.8.2019 kl. 19 2120 Sammanträdeslokal Tallgården Närvarande Petter Johansson, ordförande Ulla-Britt Dahl Erik Schütten

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3/2012 3/21 Sammanträdestid Onsdagen den 16 maj 2012, kl. 10.00 12.15 Sammanträdesplats Kommungården Beslutande: Ersättare: Fröjdö, Torolf Sjelvgren, Fingal Björkfors, Elisabeth

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 4/2018 4/1 Sammanträdestid Torsdag 13.9.2018, kl.11:10 11:40 Sammanträdesplats Hotel Botnia Beslutande: Björkqvist, Fredrik Broända, Jenny Karlström, Fredrik Vidjeskog, Vilma Lindgren,

Läs mer

Organ Sammanträdesdatum Nr Kommunstyrelsen Inger Björling. Geta den 29 november 2016

Organ Sammanträdesdatum Nr Kommunstyrelsen Inger Björling. Geta den 29 november 2016 PROTOKOLL Organ Sammanträdesdatum Nr Kommunstyrelsen 29.11.2016 17 Sammanträdestid Sammanträdesplats Tisdagen den 29.11.2016 kl. 18:30-20.55 Kommunkansliet Beslutande Camilla Andersson (ordförande) Kjell

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum Kommungården, styrelserummet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum Kommungården, styrelserummet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3/2013 3/25 Sammanträdestid Torsdagen den 12 september 2013, kl. 10.00 11.52 Sammanträdesplats Kommungården, styrelserummet Beslutande: Ersättare: Krokfors, Sune Granvik, Nils-Anders

Läs mer

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll. Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 22 augusti 2012 kl. 19.00-20.05

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll. Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 22 augusti 2012 kl. 19.00-20.05 Sammanträdesdatum: 22.08.2012 Nr: 7 Paragrafer: 115-123 Plats och tid Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 22 augusti 2012 kl. 19.00-20.05 Beslutande Brage Wilhelms, kommunstyrelsens ordförande

Läs mer

ÅLANDS HÄLSO- OCH SJUKVÅRD Styrelsen nr 11/2011

ÅLANDS HÄLSO- OCH SJUKVÅRD Styrelsen nr 11/2011 Styrelsen nr 11/2011 Kallelse till sammanträde den 26 augusti kl. 09.00. Paragraf Ärende 74 Sammankallande och beslutförhet 75 Justering av protokoll 76 Fastställande av föredragningslistan 77 Budget 2012

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr 15.2.2017 1/17 Tid: Onsdagen den 15 februari 2017 kl. 9.30 11.20 Plats: Lantbrukskansliet i Godby Närvarande: Ordinarie: X Jan Salmén, ordf. Saltvik X Erja Nordqvist,

Läs mer

LOVISA STAD PROTOKOLL 2/ Uutinen Lotte-Marie

LOVISA STAD PROTOKOLL 2/ Uutinen Lotte-Marie LOVISA STAD PROTOKOLL 2/2017 1 Stadsstyrelsen TID 28.06.2017 kl. 17:35-18:36 PLATS Rådhuset, stadsstyrelsens sammanträdesrum NÄRVARANDE Heijnsbroek-Wirén Mia ordförande Isotalo Arja I viceordförande Karvonen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr 16.3.2018 1/18 Tid: Fredagen den 16 mars 2018 kl. 9.30-11.30 Plats: Lantbrukskansliet i Godby Närvarande: Ordinarie: X Jan Salmén, ordf. Saltvik X Erja Nordqvist,

Läs mer

PROTOKOLLSIDA. Organ nr Sida Gemensam socialnämnd 3/2019. Kommunkansliet i Vårdö. Ledamöter:

PROTOKOLLSIDA. Organ nr Sida Gemensam socialnämnd 3/2019. Kommunkansliet i Vårdö. Ledamöter: UNDS KOMMUN PROTOKOLLSIDA nr Sida Gemensam socialnämnd 3/2019 Tid Måndagen den 8.4.2019 kl. 18.30-19.50 Plats Närvarande Kommunkansliet i Vårdö Ledamöter: Ersättare: Petter Johansson Ulla-Britt Dahl Annika

Läs mer

SUNDS KOMMUN PROTOKOLLSIDA

SUNDS KOMMUN PROTOKOLLSIDA SUNDS KOMMUN PROTOKOLLSIDA Nr Sida Kommunstyrelsen 13/2011 1 Sammanträdestid Tisdagen den 13.9.2011, kl.19.00-19.10 Sammanträdeslokal Brandstationen i Finby Närvarande Christer Mattsson, ordförande Ulla-Britt

Läs mer

NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 17/

NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 17/ NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 17/2018 504 Stadsstyrelsen Tid Måndag 22.10.2018 kl. 16.30 Plats Stadshuset Ärenden som skall behandlas Sida 254 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 506 255 Val av protokolljusterare

Läs mer

LOVISA SVENSKA FÖRSAMLING PROTOKOLL 4/2015 FÖRSAMLINGSRÅDET

LOVISA SVENSKA FÖRSAMLING PROTOKOLL 4/2015 FÖRSAMLINGSRÅDET LOVISA SVENSKA FÖRSAMLING PROTOKOLL 4/2015 FÖRSAMLINGSRÅDET Tid och plats för sammanträdet: torsdag 16.4.2015 kl. 17:00-18:40 i församlingsgårdens stora sal (Drottninggatan 22). Ordförande: Karl af Hällström,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr 17.2.2014 1/14 Sammanträdestid Måndagen den 17 februari 2014 kl. 9.30 11.00 Sammanträdesplats Lantbrukskansliet i Godby Ordinarie: Suppleanter: Föredragande:

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE 26 mars Sammanträdestid. Torsdag 26 mars 2015 kl Kommungården i Föglö. Närvarande

KOMMUNFULLMÄKTIGE 26 mars Sammanträdestid. Torsdag 26 mars 2015 kl Kommungården i Föglö. Närvarande Sammanträdesdatum Nr KOMMUNFULLMÄKTIGE 26 mars 2015 2 1 Sammanträdestid Torsdag 26 mars 2015 kl. 19.00 19.20. Sammanträdesplats Beslutande Kommungården i Föglö. Närvarande Stig Fellman, ordförande Katarina

Läs mer

KALLELSESIDA Kommungården, sessionssalen

KALLELSESIDA Kommungården, sessionssalen KALLELSESIDA Utfärdat den 19.11.2009 1 Sammanträdestid Måndagen den kl. 10.00 Sammanträdesplats Kommungården, sessionssalen Ärendets nr Ärende 63 Laglighet och beslutförhet 64 Protokolljustering 65 Uppgörande

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommungården / styrelserummet. Skullbacka, Bengt-Johan Dalvik, Sixten Lövsund, Gabriella Näse, Elin

Sammanträdesdatum Kommungården / styrelserummet. Skullbacka, Bengt-Johan Dalvik, Sixten Lövsund, Gabriella Näse, Elin SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2/2018 2/1 Sammanträdestid Torsdag kl. 14:00-15:29 Sammanträdesplats Kommungården / styrelserummet Beslutande: Ersättare: Skullbacka, Bengt-Johan Dalvik, Sixten Lövsund, Gabriella

Läs mer

49 Sammanträdets laglighet och beslutförhet Val av protokolljusterare Godkännande av föredragningslista 74

49 Sammanträdets laglighet och beslutförhet Val av protokolljusterare Godkännande av föredragningslista 74 NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 5/2018 1 Revisionsnämnden Tid Fredag 02.11.2018 kl. 14.00 Plats Stadshuset, Tornskär Ärenden som skall behandlas Sida 49 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 74 50 Val av protokolljusterare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Nr 15.2.2013 1/13 Sammanträdestid Fredagen den 15 februari 2013 kl. 9.30 10.40 Sammanträdesplats Lantbrukskansliet i Godby Ordinarie: Suppleanter: Föredragande:

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum RÅDET FÖR PERSONER MED FUNKTIONSNEDSÄTT- NING SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1/2018 1/1 Sammanträdestid Måndagen den 12 mars 2018, kl. 18.00-20.00 Sammanträdesplats Kommungården Beslutande: Ersättare: Sandbacka,

Läs mer

KALLELSESIDA Utfärdat Kommungården, nämndrummet

KALLELSESIDA Utfärdat Kommungården, nämndrummet KALLELSESIDA Utfärdat 11.5.2017 3/26 Sammanträdestid Torsdagen den 18 maj 2017, kl. 18:30 Sammanträdesplats Kommungården, nämndrummet Ärendets nummer Ärende 16. LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 17. PROTOKOLLJUSTERING

Läs mer

-2, BILDN-SV :00

-2, BILDN-SV :00 -2, BILDN-SV 2018-01-18 16:00 Möteskallelse Torsdagen 18.1.2018 kl. 16.00, Mötesrum Panama (f.d. Mårds matservering, från Alholmsgatan till vänster ner i källaren) Beslutande Ordinarie ledamöter Personliga

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum NEDERVETIL OMRÅDES- NÄMND SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 7.9.2017 Nr 1/2017 1/1 Sammanträdestid Torsdagen 7.9.2017, kl. 18.00-19.35 Sammanträdesplats Café 13 Beslutande: Ersättare: Ahlstrand, Monica Cainberg, Päivi

Läs mer

Sammanträdesdatum Tisdag , kl Kommungården, nämndrummet

Sammanträdesdatum Tisdag , kl Kommungården, nämndrummet KRONOBY KOMMUN Organ UNGDOMSRÅDET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 06.02.2018 Nr 1/2018 Sida 1/1 Sammanträdestid Sammanträdesplats Tisdag 6.2.2018, kl.12.30 Kommungården, nämndrummet Beslutande:

Läs mer

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum: 02.03.2011 Nr: 2 Paragrafer: 9-13 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdagen den 2 mars 2011 kl. 19.00-19.20 Raija-Liisa Eklöw, kommunfullmäktiges

Läs mer

STADEN JAKOBSTAD Protokoll Sida 1 Revisionsnämnden 10/2018

STADEN JAKOBSTAD Protokoll Sida 1 Revisionsnämnden 10/2018 STADEN JAKOBSTAD Protokoll Sida 1 Måndagen den 28.5.2018 kl. 15.00 18.40 Plats Selecta, stadshuset Medlemmar Ordinarie Bjarne Kull, viceordförande, mötesordförande Kaj Nyman, kl. 16.30-18.40, ordförande

Läs mer

PEDERSÖRE KOMMUN. Revisionsnämnden PROTOKOLL Sammanträdestid: Torsdag , kl Pedersöre kommungård

PEDERSÖRE KOMMUN. Revisionsnämnden PROTOKOLL Sammanträdestid: Torsdag , kl Pedersöre kommungård 27.09.2018 1 Sammanträdestid: Torsdag 27.09.2018, kl. 09.00 10.05. Sammanträdesplats: Pedersöre kommungård Beslutande Ersättare Eriksson, Roger Hägglund, Maila Muukkonen, Marina Pettersson, Roger Stenmark,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 19.04 2011

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 19.04 2011 Sida 1 FÖREDRAGNINGSLISTA 83 Sammankallande och beslutförhet 84 Val av protokolljusterare, tidpunkt för justering och godkännande/komplettering av föredragningslistan 85 Tjänstemannabeslut 86 Rättelseyrkande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5/2012 5/43 Sammanträdestid Tisdagen den 11 december 2012, kl. 10.00 11.30 Sammanträdesplats Herberts Hus Beslutande: Ersättare: Fröjdö, Torolf Sjelvgren, Fingal Björkfors, Elisabeth

Läs mer

LANDSKAPS- OCH VÅRD- REFORMEN I ÖSTERBOTTEN FÖRBEREDELSER REGLEMENTE FÖR POLITISKA REFERENSGRUPPEN

LANDSKAPS- OCH VÅRD- REFORMEN I ÖSTERBOTTEN FÖRBEREDELSER REGLEMENTE FÖR POLITISKA REFERENSGRUPPEN LANDSKAPS- OCH VÅRD- REFORMEN I ÖSTERBOTTEN FÖRBEREDELSER REGLEMENTE FÖR POLITISKA REFERENSGRUPPEN 7.12.2017 31.5.2018 Godkänt 7.12.2017 Innehåll 1. Organisering av beredningen av landskapsreformen och

Läs mer

KALLELSE FÖRBUNDSSTYRELSEN Tid Torsdagen den kl Plats. Jomala kommunkansli. Ärenden:

KALLELSE FÖRBUNDSSTYRELSEN Tid Torsdagen den kl Plats. Jomala kommunkansli. Ärenden: FÖRBUNDSSTYRELSEN KALLELSE 26.09.2019 Nr 5 Tid Torsdagen den 26.09.2019 kl. 13.00 Plats Jomala kommunkansli Ärenden: 36 SAMMANTRÄDETS LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 37 PROTOKOLLJUSTERARE 38 GODKÄNNANDE AV

Läs mer

Tid Söndag kl Plats Allaktivitetshuset Snäckan

Tid Söndag kl Plats Allaktivitetshuset Snäckan 2.3. Nr: 2- sida: 1 Uppgifter om sammanträdet Närvarande ledamöter (samt anteckning om vem som fungerade som ordförande) * =närvarande Tid Söndag 2.3. kl. 17.15-18.15 Plats Allaktivitetshuset Snäckan ordinarie:

Läs mer

24 Sammanträdets laglighet och beslutförhet Val av protokolljusterare Godkännande av föredragningslista 27.

24 Sammanträdets laglighet och beslutförhet Val av protokolljusterare Godkännande av föredragningslista 27. NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 3/2016 25 Handikapprådet Tid Tisdag 23.08.2016 kl. 16.00 Plats Biblioteket, Astasalen, Topeliusesplanaden 10 Ärenden som skall behandlas Sida 24 Sammanträdets laglighet och beslutförhet

Läs mer

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll. Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdag den 11 april 2012 kl.17.00-17.40

Lumparlands kommun Sammanträdesprotokoll. Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdag den 11 april 2012 kl.17.00-17.40 Sammanträdesdatum: 11.04.2012 Nr: 4 Paragrafer: 70-77 Plats och tid Skolans matsal i Klemetsby, Lumparland Onsdag den 11 april 2012 kl.17.00-17.40 Beslutande Brage Wilhelms, kommunstyrelsens ordförande

Läs mer

RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL RÄDDNINGSOMRÅDE ÅLANDS LANDSKOMMUNER Organ Sammanträdesdatum Nr Räddningsområde Ålands landskommuner 13.9.2017 4 Sammanträdestid Sammanträdesplats Beslutande 13.9.2017 kl 18:30 20.30 kommungården i Jomala

Läs mer

KALLELSE FÖRBUNDSSTYRELSEN Tid fredagen den kl Plats. Jomala kommunkansli. Ärenden:

KALLELSE FÖRBUNDSSTYRELSEN Tid fredagen den kl Plats. Jomala kommunkansli. Ärenden: FÖRBUNDSSTYRELSEN KALLELSE 23.03.2018 Nr 2 Tid fredagen den 23.03.2018 kl. 11.30 Plats Jomala kommunkansli Ärenden: 9 SAMMANTRÄDETS LAGLIGHET OCH BESLUTFÖRHET 10 PROTOKOLLJUSTERARE 11 GODKÄNNANDE AV FÖREDRAGNINGSLISTAN

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum Östdahl, Stig Saarukka, Karin Forsström, Christer Näse, Maj-Britt Furu, Tuula

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum Östdahl, Stig Saarukka, Karin Forsström, Christer Näse, Maj-Britt Furu, Tuula SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1/2018 1/1 Sammanträdestid Onsdagen den 21 februari 2018, kl. 10.00-12.27 Sammanträdesplats Kommungården Beslutande: Ersättare: Östdahl, Stig Saarukka, Karin Forsström, Christer

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum 07.06 2011

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum 07.06 2011 Sida 1 FÖREDRAGNINGSLISTA 151 Sammankallande och beslutförhet 152 Val av protokolljusterare, tidpunkt för justering och godkännande/komplettering av föredragningslistan 153 Tjänstemannabeslut 154 Situationen

Läs mer

Tid Fredag 24.10. 2008 kl.16.00 16.50 Plats Allaktivitetshuset Snäckan. *Christjan Brander, sekreterare

Tid Fredag 24.10. 2008 kl.16.00 16.50 Plats Allaktivitetshuset Snäckan. *Christjan Brander, sekreterare Mötesdag - kokouspäivä 24.10. Nr: 9/ sida: 1 Uppgifter om sammanträdet Tid Fredag 24.10. kl.16.00 16.50 Plats Allaktivitetshuset Snäckan Närvarande ledamöter (samt anteckning om vem som fungerade som ordförande)

Läs mer

Måndagen den 27 februari 2017, kl Pedersöre kommungård, Bennäs

Måndagen den 27 februari 2017, kl Pedersöre kommungård, Bennäs 27.02.2017 1 Sammanträdestid: Sammanträdesplats: Måndagen den 27 februari 2017, kl. 9.00 10.55. Pedersöre kommungård, Bennäs Beslutande Boström, Kaj Sandberg, Henrik Svenfors, Stefan Henriksson, Anna-Maja

Läs mer

TENALA FÖRSAMLING PROTOKOLL Nr 1/10

TENALA FÖRSAMLING PROTOKOLL Nr 1/10 TENALA FÖRSAMLING PROTOKOLL Nr 1/10 Sammanträdesdatum Blad FÖRSAMLINGSRÅDET 16.2.2010 1 Plats och klockslag Församlingshemmet kl. 18.00 Beslutande Övriga x Charlotta Andström, protokollförare - Christer

Läs mer

41 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 57. 42 Val av protokolljusterare 57. 43 Godkännande av föredragningslista 57

41 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 57. 42 Val av protokolljusterare 57. 43 Godkännande av föredragningslista 57 NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 5/2015 55 Köks- och städsektionen Tid Onsdag 7.10.2015kl. 14.00 Plats Ämbetshuset, Topeliusesplanaden 7 Ärenden som skall behandlas Sida 41 Sammanträdets laglighet och beslutförhet

Läs mer

Organ Sammanträdesdatum Nr Kommunfullmäktige

Organ Sammanträdesdatum Nr Kommunfullmäktige Organ Sammanträdesdatum Nr Kommunfullmäktige 28.2.2017 1 Sammanträdestid Sammanträdesplats Tisdagen den 28 februari 2017 kl. 19:00-19.45 Kommunkansliet Beslutande Ersättare Frånvarande Övriga närvarande

Läs mer

Kommungården, gamla sessionssalen. ordförande viceordförande

Kommungården, gamla sessionssalen. ordförande viceordförande 29.10.2018 1 Sammanträdestid: Måndag 29.10.2018, kl. 09.00 11.35. Sammanträdesplats: Kommungården, gamla sessionssalen Beslutande Ersättare Eriksson, Roger Hägglund, Maila Muukkonen, Marina Pettersson,

Läs mer

50 Sammanträdets laglighet och beslutförhet Val av protokolljusterare Godkännande av föredragningslista 71

50 Sammanträdets laglighet och beslutförhet Val av protokolljusterare Godkännande av föredragningslista 71 NYKARLEBY STAD PROTOKOLL 6/2016 69 Köks- och städsektionen Tid Måndag 19.12.2016 kl. 14.00 Plats Stadshuset, Jöusan Ärenden som skall behandlas Sida 50 Sammanträdets laglighet och beslutförhet 71 51 Val

Läs mer