Information; redovisning planerna för torgen i Borgholm och Löttorp samt inre hamnen i Borgholm.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Information; redovisning planerna för torgen i Borgholm och Löttorp samt inre hamnen i Borgholm."

Transkript

1

2 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (15) 188 Information från verksamheten. Kommunchef Christina Madeling informerar om - av SCB genomförd medborgarundersökning. Resultatet kommer att utvärderas av respektive förvaltningschef och förslag på åtgärder kommer att presenteras för kommunstyrelsen under våren. - att kommunledningen genomför verksamhetsbesök inom kommunens förvaltningar. De har hittills besökt socialnämndens verksamhet samt skolor och förskolor. 189 Information; redovisning planerna för torgen i Borgholm och Löttorp samt inre hamnen i Borgholm. Vid kommunstyrelsens sammanträde uppdrogs till samhällsbyggnadsförvaltningen att vid dagens sammanträde dels redovisa planerna för hur torgen i Borgholm och Löttorp ska gestaltas och dels presentera en övergripande strategi för utveckling av Vedkajen och övriga hamnområdet Vid dagens sammanträde presenterar stadsarkitekt Leo Eriksson och planarkitekt Åsa Bejemar planerna för torgen och en övergripande strategin för hamnområdet i Borgholm. 190 Dnr 2014/ KS Vedkajen i Borgholm, upphandling, tilldelningsbeslut gällande renovering. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutade att uppdra till ekonomiavdelningen att tillsammans med servicechef Hans Johannesson upphandla renovering av Vedkajen för återredovisning inför investeringsbeslut så snart upphandlingen är genomförd. att uppdra till ekonomichef Lars-Gunnar Fagerberg att se över finansieringsmöjligheterna till den kommande investeringen. att uppdra till mark- och exploateringsstrateg Anders Heidenfors-Enquist att se över avtalskonstruktionen vad gäller nyttjanderättsavtal med Strand Hotell. att uppdra till samhällsbyggnadsförvaltningen att ta fram förslag på hur Vedkajen tillsammans med övriga hamnområdet kan utvecklas. Uppdragen avseende upphandling, finansiering och avtal ska redovisas senast till kommunstyrelsens sammanträde i september.

3 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 3 (15) Vid kommunstyrelsens sammanträde informerade servicechef Hans Johannesson att upphandlingen avbrutits och efter komplettering lämnats ut för ny anbudsgivning. Tilldelningsbeslut kan fattas först vid kommunstyrelsens sammanträde Vidare informerades att området måste vara avspärrat nästa sommar om inte renoveringen genomförs dessförinnan. Planarkitekt Åsa Bejemar informerade om samhällsbyggnadsförvaltningens uppdrag att ta fram förslag och det arbete som förvaltningen redan genomfört för området. Mark- och exploateringsstrateg Anders Heidenfors-Enquist redogjorde för det avtal som gäller för vedkajen. Ledamöterna fick tillfälle att ställa frågor vilka besvaras av närvarande tjänstemän. Kommunstyrelsen beslutade bland annat att ställa sig positiv till fortsatt upphandling inför beslut i kommunstyrel sen Vid dagens sammanträde presenterar servicechef Hans Johannesson förslaget och informerar kommunstyrelsen om hur renoveringen av vedkajen är planerad. Vidare redogör ekonomichef Lars-Gunnar Fagerberg och controller Johan Andersson för budgetförutsättningarna inför planerad investering och för inkommet anbud. Bland annat informeras att den planerade investeringen avseende Ekbacka kommer att läggas på två år vilket ger mer utrymme i 2015 års investeringsbudget. Yrkanden Maria Lindmark (MP) yrkar avslag på förslaget p g a kommunens ekonomi. Stig Bertilsson (C), Marcel van Luijn (M) och Per Lublin (nöp) stöder Lindmarks förslag. Proposition Vid propositionsställandet på bifall eller avslag till tjänstemannaförslaget att anta anbudet, finner ordföranden att kommunstyrelsen avslår anbudet. Beslut Kommunstyrelsen beslutar a t t avslå inkommet anbud.

4 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 4 (15) 191 Dnr 2012/9-298 och 2014/ KS Projektering Ekbacka ombyggnation. I samband med behandling av budgetärendet vid kommunstyrelsens sammanträde yrkar Sofie Loirendal (FÖL) att det pågående anbudsförfarandet avseende Ekbacka slutförs och att kommunen parallellt utreder: - en lägre ambitionsnivå för Ekbacka-renoveringen. - tittar på alternativa externa/interna förvaltningslokaler. - lokalförsörjningsplanen ses över. Ordföranden frågar kommunstyrelsen om ärendet kan behandlas vid dagens sammanträde, vilket tillstyrks av styrelsen. Kommunstyrelsen beslutade att ta bort föreslaget investeringsprojekt Ekbacka ur Budget Kommunstyrelsen uppdrog till fastighetschef Jan- Ola Östberg att utreda - en lägre ambitionsnivå för Ekbacka-renoveringen - tittar på alternativa externa/interna förvaltningslokaler - lokalförsörjningsplanen ses över. Uppdraget ska återrapporteras till kommunstyrelsen i december och behandlas i kommunfullmäktige under januari. Kommunfullmäktige godkände Budget 2015 med en investeringsram om 35 mkr utan projektet Ekbacka. I tjänsteskrivelse och vid dagens sammanträde redovisar fastighetschef Jan-Ola Östberg uppdragen vad gäller - Lägre ambitionsnivå Vid tidigare beslut i kommunstyrelsen presenterades tre olika nivåer av ombyggnaden av Ekbacka (tidigare hälsocentral). Det är projekterat för ca 65 kontorsplatser. De som är planerade i lokalerna är socialförvaltningen, utbildningsförvaltningen och arbetsmarknadsavdelningen. De ambitionsnivåer som är rimliga att tänka sig är Nivå 2 och Nivå 3. Fastighetsavdelningen har projekterat fram förfrågningsunderlag idag enligt den beslutade nivån, Nivå 3. Den projekteringen har kostat ca 1 mkr exklusive eget arbete från fastighetsavdelningen samt de personer som varit med från de olika nyttjarna. Ska vi ändra nivå kommer det att tillkomma projekteringskostnader i storleksordningen 400 tkr. Nivå 3 innehåller en mer långsiktig typ av renovering där man även tar med sådant som redan skulle gjorts i en fungerande planerat underhållsplan.

5 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 5 (15) Man kan tänka sig att minska ner kontorsplatserna och på så sätt minska investeringskostnaden på Ekbacka. Det innebär då att utbildningsförvaltningen och arbetsmarknadsavdelningen blir kvar i sina nuvarande lokaler. - Alternativa externa/interna förvaltningsfastigheter På marknaden finns i dagsläget inga lokaler varken externa eller interna som är lämpliga för de här verksamheterna. Däremot har fastighetsavdelningen varit i kontakt med CA-fastigheters regionchef och diskuterat möjligheten att anpassa lokalerna till socialförvaltningens behov. Vid samtalen framkom att lokalerna som socialförvaltningen sitter i idag är de provisoriska lokalerna som stadshusets personal var i under ombyggnaden av stadshuset. Därefter flyttade socialförvaltningen in i lokalerna utan några större anpassningar till dess verksamhet. Regionchefen understryker att de vill ha kommunen kvar som hyresgäst och har erbjudit sig att ta fram offert för anpassning av lokalerna. CA har inte möjlighet att ta fram offert på så här kort tid, men föreslår att de tar fram en offert på ett hyresavtal. De behöver drygt 1 månad för att ta fram offerten. En arbetsgrupp från kommunen måste vara med för att ta fram de behov som finns. Om det finns en lösning i CA-fastigheters lokaler innebär det att utbildningsförvaltningen och arbetsmarknadsavdelningen blir kvar i de lokaler som de är i nu. - lokalförsörjningsplanen ses över Det är verksamheterna som ger underlagen till de lokalbehov som finns nu och i framtiden, även politiska beslut påverkar lokalbehoven. Fastighetsavdelningen kommer att jobba vidare med detta under våren för att komma fram med en lokalförsörjningsplan som man kan jobba efter. Yrkanden Peder Svensson (C) och Stig Bertilsson (C) yrkar att projektering och upphandlingen ska genomföras enligt tidigare beslut enligt Nivå 3. Sofie Loirendal (FÖL) yrkar följande tillägg att låta CA ta fram offert för anpassning av Kamelens lokaler. Maria Lindmark (MP) yrkar att projektering och upphandling ska genomföras enligt Nivå 3 men ändringen att det istället ska vara option på delen fönsterbyte och dränering. Per Lublin (nöp) yrkar avslag på projektet Sofie Loirendal (FÖL) begär ajournering för överläggning, vilket godkänns av kommunstyrelsen

6 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 6 (15) När sammanträdet återupptas konstaterar ordföranden att tio av styrelsens elva ledamöterna ställer sig bakom Maria Lindmarks yrkande med komplettering att låta kommunledningskontororet se över de olika funktionerna som finns upptagna i anbudsunderlaget. Per Lublin (nöp) yrkar på 1. att låta utreda kommunens tillgång på lokaler utanför Borgholms tätort som skulle kunna användas för olika förvaltningars behov. 2. att ta reda på vad Borgholms kommun kan få in vid en försäljning av f d vårdcentralen på Ekbacka med förutsättning att byggas om till hyresbostäder Stig Bertilsson (C) yrkar avslag på Lublins båda utredningsförslag. Ordföranden konstaterar att det finns förslag på upphandling enligt Nivå 3 med option på fönsterbyte och dränering samt uppdrag till kommunledningskontoret att se över materialval, layout/lokalutnyttjande och tekniska specifikationer i anbudsunderlaget, tilläggsyrkande gällande offert från CA Fastigheter samt avslag på projektet. Vidare finns Lublins yrkanden om utredningsuppdrag vilka ställs under särskild proposition. Proposition Lindmarks yrkande med option, översyn av materialval m m samt tillägg gällande offert. Vid propositionsställandet finner ordföranden att kommunstyrelsen bifaller yrkandena. Proposition Lublins utredningsyrkande lokaler utanför tätorten. Vid propositionsställandet finner ordföranden att kommunstyrelsen avslår yrkandet. Omröstning begärs Följande omröstningsproposition godkänns Den som avslår yrkandet röstar ja. Den som bifaller detsamma röstar nej. Vid omröstningen avges följande röster: Ja - 7 Nej - 2 Avstår - 2 Ilko Corkovic (S) Marcel van Luijn (M) Sofie Loirendal (FÖL) Stig Bertilsson (C) Per Lublin (nöp) Thomas Johnsson (M) Peder Svensson (C) Annette Hemlin (FÖL) Maria Lindmark (MP) Monica Enberg (S) Sofie Gustafsson-Fohlin (S) Därmed avslås yrkandet. Proposition Lublins utredningsyrkande intäkt vid försäljning Vid propositionsställandet finner ordföranden att kommunstyrelsen avslår yrkandet.

7 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 7 (15) Omröstning begärs Följande omröstningsproposition godkänns Den som avslår yrkandet röstar ja. Den som bifaller detsamma röstar nej. Vid omröstningen avges följande röster: Ja - 8 Nej - 2 Avstår - 1 Ilko Corkovic (S) Sofie Loirendal (FÖL) Annette Hemlin (FÖL) Marcel van Luijn (M) Per Lublin (nöp) Thomas Johnsson (M) Stig Bertilsson (C) Peder Svensson (C) Maria Lindmark (MP) Monica Enberg (S) Sofie Gustafsson-Fohlin (S) Därmed avslås yrkandet. Beslut Kommunstyrelsen beslutar a t t uppdra till kommunledningskontoret att inför anbudsförfarande se över materialval, layout/lokalutnyttjande och tekniska specifikationer. a t t efter genomgång låta genomföra anbudsförfarande enligt Nivå 3 med option på fönsterbyte och dränering/källare. a t t parallellt med anbudsförfarandet låta CA Fastigheter ta fram offert på anpassning av nuvarande lokaler i kv Kamelen. Ärendet gällande investering behandlas av kommunstyrelsen efter genomförd upphandling inför beslut av kommunfullmäktige då posten inte längre finns med i investeringsbudget Protokollsanteckning Framtid Öland vill notera att utredningens handlingar kom väldigt sent till kommunstyrelsens möte (em dagen innan) och innebar inte att vi hade fler alternativ att kunna ta ställning till. Med uppkomst av ytterligare aviserat behov av kontorsplatser inom kommunens verksamheter framöver begränsar vi inte antalet i anbudet. Vår intention framöver ligger fortfarande i linje med att flytta ut verksamheter i kommunen. Framtid Öland. Reservation Per Lublin (nöp) (BILAGA 1)

8 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 8 (15) 192 Dnr 2014/ KS Attestlista, mottagnings- och beslutsattest. Ekonomiavdelningen har med anledning av ändrat attestförfarande lämnat förslag på mottagningsattestanter och beslutsattestanter för kommunstyrelsens verksamhetsområde. Beslut Kommunstyrelsen godkänner föreslagna mottagningsattestanter och beslutsattestanter. Kommunstyrelsen delegerar till kommunchefen att vid personalförändringar godkänna revidering av attestlistan. 193 Dnr 2014/ KS Budgetuppföljning, november Ekonomichef Lars-Gunnar Fagerberg och controller Johan Andersson redogör för kommunstyrelsens uppföljning specifikt och kommunens totala budgetuppföljning november 2014 varav framgår att: Resultatet uppgår till plus 9,5 mkr efter elva månader. Resultaträkningen redovisar precis som föregående månad höga kostnader för verksamhetsnetto. Underskottet inom verksamhetsnettot beror på höga kostnader för bostadsanpassning -0,9 mkr. Även kommunstyrelsen uppvisar ett negativt resultat för perioden -2,2 mkr. Socialnämndens resultat har förbättrats sedan månaden innan med 0,8 mkr och för är för perioden -2,5 mkr. Det sammanlagda underskottet för periodens verksamhetsnetto är 3,9 mkr. Underskottet för verksamhetsnettot förbättras något för perioden då utbildningsnämndens positiva resultat består från månaden innan med 1,9 mkr. Likviditeten Medelsaldot på kommunens checkräkningskredit uppgår till plus 31,1 mkr. Medelsaldot under november har förbättrats med 5,8 mkr från månaden innan. Utbetalningen av det individuella valet i slutet av mars fick en negativ inverkan på medelsaldot under april. Denna negativa påverkan är återställd under maj månad. Under juni till oktober har inga större projekt påbörjats som har haft någon negativ inverkan på medelsaldot. Medelsaldot har istället återställts till februari och mars nivå och stärkts yterliggare under november. Medelsaldot har inte försvagats trots utlåningen till Ölands Kommunalförbund 5 mkr och projektet Ölandsleden fyr till fyr. De sålda skolorna Södvik och Böda har stärkt likviditeten under hösten. Under innevarande år har inga nya lån tagits upp.

9 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 9 (15) Investeringar De budgeterade investeringarna enligt kommunfullmäktige uppgår till 21 mkr. Beslutat är att överföra 3,95 mkr från investeringsbudget Till och med november är 16,8 mkr av total investeringsbudget utnyttjad. Större investeringsprojekt i år är Byxelkroks hamn, Stora Rörs hamn och Gärdslösa skola. Under november månad har vi mottagit EU-bidrag för Byxelkroks hamn 1,6 mkr efter godkänd slutredovisning från länsstyrelsen. Beslut Kommunstyrelsen lägger budgetuppföljningen med beaktande till handlingarna. 194 Dnr 2013/ KS Ansökan om kommunalt stöd, Löttorps Bygdegårdsförening. Löttorps Bygdegårdsförening ansöker genom Mona Andersson om kommunalt stöd till ny ventilationsanläggning i Löttorps Bygdegård, Borgholm Löttorp 3:20. Föreningen har för avsikt att söka statligt stöd hos Boverket. Förutsättningen för att få stöd via Boverket är att kommunen medverkar i finansieringen med minst 30 % av det bidragsunderlag som Boverket fastställer i ärendet. Föreningen ska själv finansiera 20 %. Enligt ansökan är åtgärderna beräknade till kronor och föreningen söker kronor i bidrag från Boverket. Kommunstyrelsen beslutade efter då ingiven ansökan att bevilja Löttorps Bygdegårdsförening bidrag motsvarande 30 % av beviljat bidrag av Boverket. Boverket avslog då föreningens ansökan varför ansökan nu lämnas in på nytt. Beslut Kommunstyrelsen beslutar a t t bevilja Löttorps Bygdegårdsförening bidrag motsvarande 30 % av eventuellt beviljat bidrag av Boverket. Medel anvisas från konto Föreningen har att, efter positivt besked från Boverket, rekvirera det kommunala bidraget genom faktura till kommunen.

10 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 10 (15) 195 Dnr 2014/ KS EU-projekt: Leader Kalmar-Öland 2.0. Kommunledningen undertecknade i september 2014, i likhet med övriga medverkande kommuner, en avsiktsförklaring gällande förberedande stöd för lokalt ledd utveckling genom Leader I tjänsteskrivelse redogör kommunledningskontoret för ärendet. Leader är en del av landsbygdsprogrammet och ska bidra till lokal utveckling på landsbygden. Landsbygdens ekonomi ska utvecklas, samtidigt som man tar stor hänsyn till miljön och de människor som bor på landsbygden. --- Leadermetoden bygger på samarbete mellan samhällets olika sektorer, den offentliga, den privata och ideella sektorn. När landsbygdsprogrammets stöd fördelas genom Leader utgår man från en lokal utvecklingsstrategi som bygger på de behov och möjligheter som finns i din hembygd. ( Under perioden har den ideella föreningen Kalmar-Öland landsbygd drivit ett Leader-område, som täcker båda ölandskommunerna i sin helhet och Kalmar kommun, förutom Kalmar tätort. Verksamheten har baserats på en strategi som togs fram med hjälp av brett stöd i förenings- och näringsliv. Finansieringen har fördelats enligt en nationell standard där de aktuella kommunerna står för 30 % av de ekonomiska tillskotten och 70 % kommer från EU och nationella pengar. Den privata sektorn budgeterades att gå in med lika stor andel som kommunerna, fördelad på likvida medel och nedlagd ideell tid. Då arbetet, utvecklingen och resultatet har upplevts som positivt, trots vissa administrativa långbänkar, har en intresseanmälan lämnats in, till Jordbruksverket, för att fortsätta bedriva landsbygdsutveckling med hjälp av Leader-metoden inom samma geografiska område. En så kallad skrivargrupp har utsetts för att tillse att det lämnas in en ny strategi för den kommande programperioden. Skrivargruppen består av ölandskommunernas respektive näringslivsutvecklare, Kalmar kommuns landsbygdsutvecklare och EU-rådgivare, vice ordförande i sittande LAG och verksamhetsledaren för KalmarÖlands Leader-område. Borgholms kommun har i en avsiktsförklaring ( ) till Jordbruksverket förklarat att vilja ingå i en ny programperiod, Eftersom arbetet förutsätter ett ekonomiskt åtagande under ett antal år från Borgholms kommuns sida, är ett politiskt inriktningsbeslut avgörande för arbetets fortskridande. Sista inlämningsdag för ett komplett strategidokument är 1 december I ansökan för den tidigare programperioden var den budgeterade medfinansieringen från Borgholms kommun om året, men budgeten minskades i beslutet från Jordbruksverket, så att det utfallna beloppet blev avsevärt lägre. Det beviljade stödet över perioden i vårt Leader-område är nästan 32 miljoner kronor totalt. Den kommunala med-

11 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 11 (15) finansieringen i denna summa är ca 8,6 miljoner, och Borgholms del har varit 25 % av de ca 8,6 miljonerna, alltså knappt 2,15 miljoner fördelat på ca sex år. Eftersom det alltid behövs mer ideell tid än vad man kanske tror från början, har värdet av de ideella timmarna som har lagts ned för landsbygdens utveckling ute i byarna uppgått till omkring 15,7 miljoner. Det som i budgeten beräknades skulle ligga på samma värde som den kommunala medfinansieringen, blev alltså i realiteten nära på dubbelt så mycket. Rent praktiskt har arbetet tillgått på följande sätt: En aktör har ansökt om projektmedel. Leader-kontorets personal har varit behjälpliga med att göra ansökan komplett, och berett ärendet. Den lokala LAG-gruppen, bestående av representanter från kommunal, privat och ideell sektor har tagit beslut om stöd baserat på huruvida ansökan ligger i linje med den lokala strategin, Länsstyrelsen gör en laglighetsprövning och Jordbruksverket administrerar själva beslutet. Trots att det inte finns upptaget som beslutsindikatorer, har de 19 första slutredovisade projekten inom KalmarÖland, under programperioden , lett till 13 nya företag, 52 bevarade arbetstillfällen och 33 nya arbetstillfällen. Dessutom har 172 personer deltagit i olika utbildningar. Under programperioden har man arbetat efter fyra olika temaområden: Rena vatten och kustmiljöer Turism- och näringslivsutveckling Social mobilisering och byutveckling Kultur Dessa kommer med största sannolikhet kvarstå, eftersom de är relativt breda och kan inrymma de olika projektidéer, som kan förväntas lyftas även under kommande period. Vad som däremot är nytt under kommande programperiod är att man kan arbeta med fyra olika fonder med Leader-metoden. Förutom den sedan tidigare kända Landsbygdsfonden, tillkommer även Regionalfonden, Socialfonden och Havs- och Fiskerifonden. Det kommer fortfarande vara fokus på Landsbygdsfonden, med en majoritet av de ekonomiska medlen därur, men det öppnar för en viss flexibilitet gentemot projektidéer som ligger långt från de riktlinjer som gäller just i den fonden. I tillägg till detta kommer inte länsstyrelsen göra laglighetsprövningarna i den kommande programperioden, utan denna görs direkt hos Jordbruksverket. Den ekonomiska volymen för vårt Leader-område kommande programperiod kommer sannolikt ligga på samma nivå som den tidigare. Det är svårt att ange exakta belopp då strategin ännu inte är klar. En medfinansiering från Borgholms Kommun på per år vore att anse som ett absolut tak. Vad som har kritiserats under den tidigare programperioden är de väldigt

12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 12 (15) långa handläggningstiderna, och de bitvis till synes godtyckliga besluten. Man försöker nu åtgärda de två huvudskälen till kritiken genom att eliminera ett led i beslutsgången, nämligen Länsstyrelsen. Det finns anledning att anta att om utbetalningsbesluten rörande samtliga Leader-områden i hela landet handläggs på samma ställe, minskar risken för att få olika beslut kring liknande ärenden. Man har även utlovat att den berörda enheten på Jordbruksverket kommer att vara uteslutande dedikerad till detta uppdrag, vilket borgar för att en viss vana uppstår, och att hastigheten i handläggningen ökar. Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslog kommunstyrelsen att ta ett inriktningsbeslut om att medfinansiera lokalt ledd utveckling genom Leader-metoden även under programperioden att avsätta 250 tkr ur kommunstyrelsens budget Yrkande Stig Bertilsson (S) yrkar bifall till arbetsutskottets förslag. Beslut Kommunstyrelsen beslutar a t t ta ett inriktningsbeslut om att medfinansiera lokalt ledd utveckling genom Leader-metoden även under programperioden a t t avsätta 250 tkr ur kommunstyrelsens budget Dnr 2014/ KS Medborgarförslag; (Fabian Lindfors) skatepark i Borgholm. Fabian Lindfors, Karl Olofsgatan 17, Borgholm, föreslår i medborgarförslag att Borgholms kommun agerar för att det byggs en skatepark i Borgholm. Kommunfullmäktige tog emot medborgarförslaget och lämnade det till kommunstyrelsen för ställningstagande och beslut. Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott diskuterade medborgarförslaget tillsammans med fritidschef Jan-Åke Johansson. Fritidschef Jan-Åke Johansson har kontaktat fritidschefen i Landskrona där man precis håller på att färdigställa en skatepark. Parken i Landskrona är 770 m2. Kostnaden för skateparken i Landskrona beräknas till kr/m2 (totalt ca kr). Projekteringskostnaden var 10 % av totalkostnaden.

13 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 13 (15) Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott föreslog kommunstyrelsen att bifalla medborgarförslaget. Ordföranden meddelar att föreningen CAP vid annat möte med kommunstyrelsens arbetsutskott framfört önskemål om att få ekonomisk hjälp avseende projekteringskostnaden om ca 35 tkr, vilket då skulle vara kommunens medfinansiering till skateparken. Yrkanden Stig Bertilsson (C) yrkar att föreningen istället ska ansöka om föreningsbidrag. Marcel van Luijn (M) yrkar att 35 tkr kan bifallas då kommunen inte tar över projektet med denna medfinansiering. Thomas Johnsson (M) bifaller medborgarförslaget. Sofie Loirendal (FÖL), Maria Lindmark (MP) och Sofie Gustafsson-Fohlin (S) bifaller medborgarförslaget och 35 tkr i medfinansiering öronmärkt till projekteringskostnaden. Per Lublin (nöp) yrkar att kommunstyrelsen ska föreslå kommunfullmäktige besluta. Ordföranden konstaterar att det dels finns förslag på bifall till medborgarförslaget samt förslag att föreslå kommunfullmäktige besluta i ärendet, samt dels förslag på att bevilja 35 tkr till projekteringskostnaden och att låta föreningen söka föreningsbidrag, vilka ställs under två propositioner. Proposition beslut i kommunstyrelsen eller kommunfullmäktige Vid propositionsställandet finner ordföranden att kommunstyrelsen anser att medborgarförslaget ska beslutas av kommunstyrelsen. Proposition medfinansiering eller ansökan om föreningsbidrag Vid propositionsställandet finner ordföranden att kommunstyrelsen stöder förslaget att bevilja 35 tkr till projekteringskostnaden som kommunens medfinansiering. Beslut Kommunstyrelsen beslutar a t t a t t bevilja medborgarförslaget. som kommunens medfinansiering till anläggande av skatepark i Borgholm anvisa 35 tkr till projekteringskostnad från kommunstyrelsens konto

14 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 14 (15) Det noteras att markfrågan för placering m m utreds av kommunledningskontoret i parallellt ärende. 197 Dnr 2014/ KS Borgerliga vigselförrättare. I tjänsteskrivelse redogör kommunledningskontoret för att följande vigselförrättare på förfrågan anmälts till Länsstyrelsen i Kalmar län: Ilko Corkovic, Anna Erici, Monica Enberg, Margita Westring, Eva Wahlgren, Lisa Crocker och Ann-Kristin Forsman. Vid sammanträdet framkommer att även Sofie Gustafsson-Fohlin och Sofie Loirendal vill bli vigselförrättare. Beslut Kommunstyrelsen beslutar a t t föreslå Länsstyrelsen i Kalmar län utse följande vigselförrättare perioden : Ilko Corkovic, Anna Erici, Monica Enberg, Margita Westring, Eva Wahlgren, Lisa Crocker, Ann-Kristin Forsman, Sofie Gustafsson- Fohlin och Sofie Loirendal. 198 Dnr 2014/ KS Sammanträdesdagar Kommunstyrelsen fastställer följande sammanträdedagar 2015: 27 januari, 24 februari, 31 mars, 21 april, 26 maj, 23 juni, 25 augusti, 22 september, 27 oktober (heldag), 24 november, 15 december. 199 Dnr 2014/ KS Godkännande av fastighetsförsäljning Borgholm 13:2 (Triangeln). Styrelsen för Borgholm Energi beslutade att godkänna och vidarebefordra förslag till köpekontrakt med Handels Triangel AB (dotterbolag till Defakon AB) avseende försäljning av Borgholm 13:2 (Triangeln) till kommunfullmäktige för godkännande.

15 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 15 (15) Stig Bertilsson (C) redogör för ärendet. Av genomförandeavtal undertecknat framgår att exploatören Defakon AB kommer genom särskilt överenskommelse att förvärva hela fastigheten13:2 av Borgholm Energi. Yrkande Stig Bertilsson (C) yrkar bifall till godkännande av köpekontraktet. Per Lublin (nöp) yrkar avslag på försäljningen. Proposition Vid propositionsställandet finner ordföranden att kommunstyrelsen vill godkänna köpekontraktet. Omröstning begärs Följande omröstningsproposition godkänns Den som vill godkänna köpekontraktet röstar ja. Den som vill avslå detsamma röstar nej. Ja - 8 Nej - 1 Avstår - 2 Ilko Corkovic (S) Per Lublin (nöp) Sofie Loirendal (FÖL) Marcel van Luijn (M) Annette Hemlin (FÖL) Thomas Johnsson (M) Stig Bertilsson (C) Peder Svensson (C) Maria Lindmark (MP) Monica Enberg (S) Sofie Gustafsson-Fohlin (S) Beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige a t t godkänna köpekontrakt där Borgholm Energi säljer Borgholm 13:2 till Handels Triangeln AB (dotterbolag till Defakon AB) för 1,5 mkr. Reservation Per Lublin (nöp) (BILAGA 2) 200 Meddelanden och delegationsbeslut. Kommunstyrelsen godkänner redovisning av delegationsbeslut och lägger densamma tillsammans med inkomna meddelanden till handlingarna (BI- LAGA 3).

16 BILAGA 1 KS

17 BILAGA 2 KS

18 Handlingar BILAGA 3 KS Utskriftsdatum: Utskriven av: Agneta Östberg Diareenhet: Kommunkansliet Datum: Riktning: Inkomna Status: Alla Notering: meddelande Sekretess: Visas ej Handlingsid I/U/K Beskrivning Ansvarig Datum Avsändare/Mottagare Avdelning Ärendenummer Notering Dokumenttyp Ärendemening I Slutrapport. Regeringens samordnare för kommunalt flyktingmottagande Arbetsmarknadsdepartementet Meddelande KS Agneta Östberg RAPPORT I Ölands Vattenråd. Styrelsemöte Agneta Östberg Ölands Vattenråd Meddelande KS PROTOKOLL I Delbeslut - dispens från gällande strandskyddsbestämmelser, Borgholm 11:1, Kapelludden Länsstyrelsen i Kalmar län 2014/ Meddelande KS Inkommet till Anders Heidenfors-Enquist lämnat för diarieföring Tillhörande handlingar är överlämnade till Göran Borgö, SBF. Strandskyddsdispens Kapelludden Marie-Louise Johansson BESLUT FRÅN ANNAN MYNDIGHET I Kalmarsunds gymnasieförbund protokoll Kalmarsunds gymnasieförbund Meddelande KS Agneta Östberg PROTOKOLL I KIA - Läsårsrapport Kalmarsunds gymnasieförbund har i uppdrag fran sina medlemskommuner att administrera det kommunala informationsansvaret (KIA) enligt Skollagen (SFS 2010:800) om "Information om icke skolpliktiga ungdomar" Kalmarsunds gymnasieförbund Meddelande KS Agneta Östberg RAPPORT Sidan 1 av 2

19 Handlingsid I/U/K Beskrivning BILAGA 3 KS Ansvarig Datum Avsändare/Mottagare Avdelning Ärendenummer Notering Dokumenttyp Ärendemening I Bifaller ansökan från Eon om ny sjökabel Revsudden- Stora Rör samt förlängning av befintlig dubbelluftledning Stora Rör-Linsänkan. Förlängning av nätkoncession för två sjökablar Revsudden-Stora Rör avslås.förlängning av befinlig sjökabel Revsudden-Stora Rör avvisas Energimarknadsinspektionen Agneta Östberg 2008/ Meddelande KS BESLUT FRÅN ANNAN MYNDIGHET Anmälan om samråd enligt miljöbalken 6 kap 4, ansökan om förlängd giltighetstid för nätkoncession för linje för dubbel 130 kv kraftledning mellan Stävlö och Revsudden samt Stora Rör och Linsäkan I Förvaltningsrätten avvisar Per Lublins överklagandet gällande upprättat hyresavtal.mål nr Förvaltningsrätten i Växjö Agneta Östberg 2014/ Meddelande KS BESLUT FRÅN ANNAN MYNDIGHET Lokaler för förskola i Södvik I Förvaltningsrätten avvisar Per Lublins överklagan KSAU Mål nr Förvaltningsrätten i Växjö Agneta Östberg 2014/ Meddelande KS BESLUT FRÅN ANNAN MYNDIGHET Detaljplan Kapelludden I SKL:s Öppna jämnförelse- Gymnasieskola Tabell finns på Sveriges Kommuner och Landsting Meddelande KS Agneta Östberg RAPPORT I Bergsstatens har yttrat sig och kommunen ges tillfälle att yttra sig över deras yttrande Förvaltningsrätten i Falun Agneta Östberg 2011/ Meddelande KS UNDERRÄTTELSE Remiss - Ansökningar från Gripen Gas om undersökningstillstånd enligt minerallagen. Greby, Lundeby, Mellby och Nyby i Borgholms kommun. Sidan 2 av 2

20 Handlingar BILAGA 3 KS Utskriftsdatum: Utskriven av: Agneta Östberg Diareenhet: Datum: Riktning: Status: Dokumenttyp Notering: Sekretess: Kommunkansliet Alla Alla DELEGERINGSBESLUT Visas ej Handlingsid I/U/K Beskrivning Ansvarig Datum Avsändare/Mottagare Avdelning Ärendenummer Notering Dokumenttyp Ärendemening U Eon/Infratek byter luftledningsnät i Haglunda/Alböke till markkabel. Kostnad 16 00:- exkl moms Agneta Östberg 2014/2 002 DELEGERINGSBESLUT Delegeringsbeslut - kommunchefen I Grannyttrande Qvarnen 3 (Storgatan 22) ändrad användning affärshus till restaurang. Ingen erinran samhällsbyggnadsnämnden Christina Madeling 2014/2 002 DELEGERINGSBESLUT Delegeringsbeslut - kommunchefen U Överenskommelse om platser för aktiviteten studie- och yrkesvägledning inom jobbgaranti för ungdomar Arbetsförmdelingen Agneta Dahlberg 2014/ DELEGERINGSBESLUT Delegationsbeslut - Arbetsmarknadsavdelningen I Grannyttrande.Borgholm 11:44 Verkstadsgatan 5. Förhandsbesked avstyckning av tomtmark. Ingen erinran Samhällsbyggnadsnämnden Agneta Östberg 2014/2 002 DELEGERINGSBESLUT Delegeringsbeslut - kommunchefen 2014 Sidan 1 av 1

21 BILAGA 3 KS PROTOKOLL TILL Kommunstyrelsens arbetsutskott Information från verksamheten. 274 Information önskemål om dagverksamhet på Jordsläta Södergård. 275 Information, krisledningsnämndens ansvar. 276 Information, kommande möte gällande beredskapshamn Grankullavik. 277 Förfrågan om eventuell ansökan om särskild förvaltning av fastighet enligt BFL. 278 Information. 279 Ansökan om årligt stöd, utbildnings- och informationsinsatser för nämndemän. 280 Medlemskap i Kumulus år Ungdomspolitiska utbildningsdagar. 282 Avtalsförslag Vi 1:15, Nyby 6;3, Nyby 3:23 och Kvarnstad 11:1 avseende Ölandsleden cykla fyr till fyr. 283 Remiss Regional Digital Agenda. 284 Redovisning av delegationsbeslut. 285 Information; utredningsuppdrag, återströmningsskydd. 286 Budget 2015, investeringsplan Inköp av voteringssystem. 288 Ianspråktagande av investeringsmedel 2014, färdigställande av projektering Byxelkroks Marina. Borgholm Energi AB Mötets öppnande. 125 Val av justeringsman. 126 Godkännande av dagordning. 127 Föregående protokoll 128 Revisionsrapport 129 Rapport från verksamheten. 130 Ekonomisk uppföljning. 131 Budget 2015 teknisk service. 132 Budget 2015 Borgholm Energi AB, Borgholm Energi Elnät AB 133 Övriga frågor. 134 Mötets avslutande.

22 BILAGA 3 KS Borgholm Energi Elnät AB Mötets öppnande. 83 Val av justeringsman. 84 Godkännande av dagordning. 85 Föregående mötes protokoll. 86 Rapport från verksamheten. 87 Ekonomisk uppföljning 88 Budget Övriga frågor. 90 Mötets avslutande.

72 Dnr 2016/ KS. Godkännande av tilldelningsbeslut samt begäran om anvisning av medel, ombyggnad av av två korridorer på Ekbacka till HVB-hem

72 Dnr 2016/ KS. Godkännande av tilldelningsbeslut samt begäran om anvisning av medel, ombyggnad av av två korridorer på Ekbacka till HVB-hem Sammanträdesprotokoll sid 2 (4) KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesdatum 2016-04-18 72 Paragrafer 72 Dnr 2016/66-059 KS Godkännande av tilldelningsbeslut samt begäran om anvisning av medel, ombyggnad av av två

Läs mer

150 Dnr 2014/235-002 KS. Bemyndigande att teckna avtal, firmatecknare. bemyndiga kommunstyrelsens ordförande Ilko Corkovic (S), med

150 Dnr 2014/235-002 KS. Bemyndigande att teckna avtal, firmatecknare. bemyndiga kommunstyrelsens ordförande Ilko Corkovic (S), med SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (16) 150 Dnr 2014/235-002 KS Bemyndigande att teckna avtal, firmatecknare. Kommunstyrelsen beslutar bemyndiga kommunstyrelsens ordförande Ilko Corkovic (S) med kommunstyrelsens

Läs mer

1 Dnr 2014/187-556 KS. Vedkajen i Borgholm, upphandling tilldelningsbeslut gällande renovering.

1 Dnr 2014/187-556 KS. Vedkajen i Borgholm, upphandling tilldelningsbeslut gällande renovering. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (8) 1 Dnr 2014/187-556 KS Vedkajen i Borgholm, upphandling tilldelningsbeslut gällande renovering. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutade 2014-08-12 190 att uppdra till ekonomiavdelningen

Läs mer

KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT

KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Sammanträdesprotokoll sid 2 (6) Innehållsförteckning (klicka på paragrafen för att komma till den direkt) 153 Tilldelningsbeslut och begäran om anvisning av medel, förskola i Parkvillan. 154 Yttrande över

Läs mer

KALLELSE. Kommunstyrelsen

KALLELSE. Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen KALLELSE Plats och tid för Hemgården i Långlöt, Borgholm, 2014-12-09, klockan 13:00 sammanträdet Ilko Corkovic / Marie-Louise Johansson Ordförande Sekreterare 880 18 Utses att justera:.

Läs mer

1 Anställning av socialchef. 2 Anställning av utbildningschef. 3 Information; rekrytering kommunchef. 1 Dnr 2017/ KS

1 Anställning av socialchef. 2 Anställning av utbildningschef. 3 Information; rekrytering kommunchef. 1 Dnr 2017/ KS Sammanträdesprotokoll sid 2 (5) Innehållsförteckning: (Klicka på paragrafen för att komma till den direkt) 1 Anställning av socialchef. 2 Anställning av utbildningschef. 3 Information; rekrytering kommunchef.

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (11) 2015-04-13 42-62 KOMMUNFULLMÄKTIGE

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (11) 2015-04-13 42-62 KOMMUNFULLMÄKTIGE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (11) Innehållsförteckning: 42 Godkännande av kungörelse. 43 Godkännande av dagordning. 44 Politiska uppdrag; ny M-ersättare och V-ersättare, kommunfullmäktige 2014-2018. 45

Läs mer

26 Dnr 2016/ KS

26 Dnr 2016/ KS Sammanträdesprotokoll sid 2 (4) 26 Dnr 2016/37-298 KS Godkännande av tilldelningsbeslut samt begäran om anvisning av medel, lokallösning för socialförvaltningens administration i fastigheten Höken. Kommunstyrelsen

Läs mer

KALLELSE till extrasammanträde

KALLELSE till extrasammanträde Kommunstyrelsen KALLELSE till extrasammanträde Plats och tid för sammanträdet Stadshuset, KS-rummet, Borgholm, 2015-01-13, klockan 13:00 Ilko Corkovic / Marie-Louise Johansson Ordförande Sekreterare 880

Läs mer

173 Dnr 2014/210-041 KS

173 Dnr 2014/210-041 KS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (20) 172 Information från verksamheten. Kommunchef Christina Madeling informerar från verksamheten och redogör för de samlade intrycken från gårdagens utbildning för kommunstyrelsens

Läs mer

2011-07-05 137-141. 137 Dnr 2011/70-023 KS. Personalchef Krister Kronzell redogör för ärendet.

2011-07-05 137-141. 137 Dnr 2011/70-023 KS. Personalchef Krister Kronzell redogör för ärendet. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (6) 137 Dnr 2011/70-023 KS Anställning av ny kommunchef. Personalchef Krister Kronzell redogör för ärendet. Eftersom kommunchef Lars Frick kommer att gå i pension vid årsskiftet

Läs mer

Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse. Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets dagordning.

Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse. Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets dagordning. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (10) 177 Godkännande av kungörelsen. Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse. 178 Godkännande av dagordning. Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets dagordning.

Läs mer

Information, förändrad taxekonstruktion VA. 264 Dnr 2015/ KS. 265 Dnr 2012/ KS

Information, förändrad taxekonstruktion VA. 264 Dnr 2015/ KS. 265 Dnr 2012/ KS Sammanträdesprotokoll sid 2 (5) Innehållsförteckning: (klicka på paragrafen för att komma till den direkt) 263 Information, förändrad taxekonstruktion VA. 264 Information, fastighetsfunktionen. 265 Tilldelningsbeslut;

Läs mer

108 Dnr 2012/ och 2012/ KS. Avsiktsförklaring, park- och nöjesrestaurang m m i Societetsparken, del av Borgholm 11:1.

108 Dnr 2012/ och 2012/ KS. Avsiktsförklaring, park- och nöjesrestaurang m m i Societetsparken, del av Borgholm 11:1. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (6) 108 Dnr 2012/110-261 och 2012/121-261 KS Avsiktsförklaring, park- och nöjesrestaurang m m i Societetsparken, del av Borgholm 11:1. Till dagens sammanträde finns avsiktsförklaring

Läs mer

Vidare informeras om upplägget för utbildningen 10 november för kommunstyrelsens. 274 Dnr 2014/252-789 KS

Vidare informeras om upplägget för utbildningen 10 november för kommunstyrelsens. 274 Dnr 2014/252-789 KS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (11) 273 Information från verksamheten. Kommunchef Christina Madeling informerar om - rekryteringen av ny personalchef. - att Skördefesten vill träffa arbetsutskottet i de båda

Läs mer

157 Dnr KS. Workshop framtagande av varumärke. Kommunstyrelsen uppdrar till kommunstyrelsens arbetsutskott. 158 Dnr 2014/ KS

157 Dnr KS. Workshop framtagande av varumärke. Kommunstyrelsen uppdrar till kommunstyrelsens arbetsutskott. 158 Dnr 2014/ KS Sammanträdesprotokoll sid 2 (5) Innehållsförteckning: 157 Workshop framtagande av varumärke, uppdrag.. 158 Bemyndigande att teckna avtal, firmatecknare.. 159 Bemyndigande att teckna bankmedel, fondmedel

Läs mer

Ilko Corkovic Marcel van Luijn, tjg ersättare (M)

Ilko Corkovic Marcel van Luijn, tjg ersättare (M) Sammanträdesprotokoll Sid 1 (5) 2018-11-27 Paragrafer 336-337 Plats och tid Stadshuset, kommunchefens rum, klockan 09:30-09:50 Beslutande ledamöter Staffan Larsson, ordförande (C) Ilko Corkovic (S) Marcel

Läs mer

31 Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi AB. 32 Diskussion; Kapelluddens Campings önskemål om anslutning till fjärrvärmeanläggning

31 Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi AB. 32 Diskussion; Kapelluddens Campings önskemål om anslutning till fjärrvärmeanläggning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (6) Innehållsförteckning 31 Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi AB. 32 Diskussion; Kapelluddens Campings önskemål om anslutning till fjärrvärmeanläggning 33 Utdelning

Läs mer

Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse.

Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse. KOMMUNFULLMÄKTIGE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (22) Sammanträdesdatum Paragrafer 2014-11-24 212-230 212 Godkännande av kungörelsen. Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse. 213 Godkännande

Läs mer

1 Dnr 2014/ KS. Nya LOK-stöds föreskrifter fr.o.m. 1 januari 2014.

1 Dnr 2014/ KS. Nya LOK-stöds föreskrifter fr.o.m. 1 januari 2014. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (5) 1 Dnr 2014/59-805 KS Nya LOK-stöds föreskrifter fr.o.m. 1 januari 2014. Riksidrottsstyrelsen har beslutat att från och med 1 januari 2014 införa nya föreskrifter vad gäller

Läs mer

Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse.

Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse. Sammanträdesprotokoll sid 2 (13) Innehållsförteckning: (klicka på paragrafen för att komma till den direkt) 162 Godkännande av kungörelsen 163 Godkännande av dagordning 164 ANMÄLAN; Interpellation (Hans

Läs mer

224 Dnr 2015/221-298 KS

224 Dnr 2015/221-298 KS Sammanträdesprotokoll sid 2 (9) Innehållsförteckning 224 Lokalförsörjning; godkännande av omedelbar igångsättning och ianspråktagande av medel för anpassning av två korridorer på Ekbacka. 225 Lokalförsörjning;

Läs mer

Sammanträdesprotokoll sid 1 (8) KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Sofie Loirendal

Sammanträdesprotokoll sid 1 (8) KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Sofie Loirendal Sammanträdesprotokoll sid 1 (8) Plats och tid Stadshuset, KS-rummet, klockan 08:30-09:30. ande Ilko Corkovic, ordförande (S) Sofie Loirendal (FÖL) Marcel van Luijn (M) Övriga närvarande Marie-Louise Johansson,

Läs mer

266 Dnr 2015/40-012 KS. Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi AB.

266 Dnr 2015/40-012 KS. Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi AB. Sammanträdesprotokoll sid 2 (7) Innehållsförteckning: 266 Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi AB. 267 Amorteringsplan. 268 Fråga om genomförande av uppdrag; Lokalisering av biogasmack i

Läs mer

Ekonomichef Lars-Gunnar Fagerberg informerar om det preliminära bokslutet 2013 och det ekonomiska läget Dnr 2013/ KS

Ekonomichef Lars-Gunnar Fagerberg informerar om det preliminära bokslutet 2013 och det ekonomiska läget Dnr 2013/ KS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (7) 44 Information. Kommunchef Christina Madeling informerar om de interna avtalen mellan Borgholms kommun och Borgholm Energi AB, BEAB. Bolagets presidium bjuds in till ett

Läs mer

Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse.

Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse. Sammanträdesprotokoll sid 2 (18) KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Paragrafer 2016-11-21 178-188 Innehållsförteckning: (Klicka på paragrafen för att komma till den direkt) 178 Godkännande av kungörelse.

Läs mer

2011-03-21 36-46. Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse.

2011-03-21 36-46. Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (9) 36 Godkännande av kungörelse. Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse. 37 Godkännande av dagordning. Ordförande Jan Erici meddelar att dagordningen kompletteras

Läs mer

161 Dnr 2014/29-012 KS. Uppföljnings- och avstämningsmötet, Borgholm Energi AB.

161 Dnr 2014/29-012 KS. Uppföljnings- och avstämningsmötet, Borgholm Energi AB. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (9) 161 Dnr 2014/29-012 KS Uppföljnings- och avstämningsmötet, Borgholm Energi AB. Till dagens sammanträde är Borgholm Energis presidium tillsammans med vd och ekonomiansvarig

Läs mer

Dagens sammanträde är enligt överenskommelse med ledamöterna i kommunstyrelsen öppet för allmänheten. 64 Dnr 2013/134-106 KS

Dagens sammanträde är enligt överenskommelse med ledamöterna i kommunstyrelsen öppet för allmänheten. 64 Dnr 2013/134-106 KS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (17) Dagens sammanträde är enligt överenskommelse med ledamöterna i kommunstyrelsen öppet för allmänheten. 64 Dnr 2013/134-106 KS Information om projektet Youngsters (Ung ö,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1(10) Plats och tid Nämndhuset Nynäshamn, lokal: Örngrund, kl 08.30-09.00 Beslutande Daniel Adborn (FP), ordförande Harry Bouveng (M) Övriga närvarande Utses att justera Birgitta Elvås, kommunchef Johan

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE. Sammanträdesprotokoll sid 2 (22) Innehållsförteckning:

KOMMUNFULLMÄKTIGE. Sammanträdesprotokoll sid 2 (22) Innehållsförteckning: Sammanträdesprotokoll sid 2 (22) KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Paragrafer 2015-11-16 169-182 Innehållsförteckning: 169 Godkännande av kungörelse. 170 Godkännande av dagordning. 171 ANMÄLAN; Medborgarförslag

Läs mer

Till att jämte ordföranden justera dagens protokoll väljs Björn Andreen och som ersättare väljs Lars-Göran Andersson.

Till att jämte ordföranden justera dagens protokoll väljs Björn Andreen och som ersättare väljs Lars-Göran Andersson. Sammanträdesprotokoll sid 2 (7) 13 Val av justerare Till att jämte ordföranden justera dagens protokoll väljs Björn Andreen och som ersättare väljs Lars-Göran Andersson. 14 Godkännande av dagordningen

Läs mer

KALMAR KOMMUN PROTOKOLL ARBETSUTSKOTT Tid Omfattning

KALMAR KOMMUN PROTOKOLL ARBETSUTSKOTT Tid Omfattning KALMAR KOMMUN PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS Sammanträdesdag ARBETSUTSKOTT 2007-11-20 220 Tid 8.00-11.00 Plats Stadshuset Omfattning 219-225 ande Johan Persson (s) 219-222 Göran Häggfors (m) 219-222 Birgitta

Läs mer

112 Dnr 2012/195-020 KS

112 Dnr 2012/195-020 KS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (11) 112 Dnr 2012/195-020 KS Lönerevision 2013. Personalchef Krister Kronzell redogör för årets lönerevision. Det noteras att 3 % är budgeterat i löneökning för år 2013 och

Läs mer

47 Dnr 2016/ KS. Ansökan om årligt stöd, utbildningsinsatser och studiebesök för nämndemän. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar

47 Dnr 2016/ KS. Ansökan om årligt stöd, utbildningsinsatser och studiebesök för nämndemän. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutar Sammanträdesprotokoll sid 2 (8) Innehållsförteckning (klicka på paragrafen för att komma till den direkt) 47 Ansökan om årligt stöd, utbildningsinsatser och studiebesök för nämndemän. 48 Information om

Läs mer

Göran Lidström, Sekr. Gunnel Karlsson Personalchef Lars Ekbäck Ekonomichef 198. Rickard Norberg BEVIS OM ANSLAG

Göran Lidström, Sekr. Gunnel Karlsson Personalchef Lars Ekbäck Ekonomichef 198. Rickard Norberg BEVIS OM ANSLAG VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(11) Plats och tid Förvaltningshuset, Onsdagen den 7 september 2011, kl. 15.00-17.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Åke Nilsson, ordf. Anita Johansson Ewa Hed

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 12 Plats och tid Lessebo kommunkontor, tisdagen den 7 maj 2013, kl. 15.00 15.45 ande Monica Widnemark, (s) ordf. Evert Nilsson (s), 2:e vice ordf. Göran Borg (s) Jan O Eriksson (s) Annette Severinsson-Åstrand

Läs mer

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(10) Kommunstyrelsen

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(10) Kommunstyrelsen VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(10) Plats och tid Folkets hus, onsdagen den 1 oktober 2014, kl 09.00 11.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Åke Nilsson, ordf. Anita Johansson Gunilla Prång

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (26) 2015-02-24 14-36 KOMMUNSTYRELSEN

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (26) 2015-02-24 14-36 KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (26) 14 Information från verksamheten. 15 Förslag upphävande av beslut KF 97/213; Fastighetsförsäljning, Borgholm Södra Runsten 9:1 (Runstens skola m fl). 16 Revidering av kommunvapen,

Läs mer

1 Dnr 2012/32-318 KS. Vägbidrag 2012, turistvägar och enskilda vägar.

1 Dnr 2012/32-318 KS. Vägbidrag 2012, turistvägar och enskilda vägar. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (10) 1 Dnr 2012/32-318 KS Vägbidrag 2012, turistvägar och enskilda vägar. Vid kommunstyrelsens arbetsutskotts sammanträde 2012-12-11 redovisade ekonom Caroline Johansson att

Läs mer

Kommunledningskontoret

Kommunledningskontoret Sid 1 (19) 2018-10-15 er 193-205 Plats och tid Tingssalen i Stadshuset, Borgholm, klockan 18:30-21:05 Beslutande ledamöter Enligt bilagd närvarolista (BILAGA 1) Övriga närvarande Marie-Louise Johansson,

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsen 2019-09-23 126 Svar på motion (S) Anslut Vallentuna kommun till Leader, ett program för lokalt ledd utveckling på landsbygden (KS 2019.194) Beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Sammanträdet inleds med att ledamöterna samlas vid Slottsskolan för en guidad rundvandring.

Sammanträdet inleds med att ledamöterna samlas vid Slottsskolan för en guidad rundvandring. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (5) Sammanträdet inleds med att ledamöterna samlas vid Slottsskolan för en guidad rundvandring. Nämnden godkänner ordförandens förslag att ta upp arbetsutskottets diskussion

Läs mer

TJÄNSTESKRIVELSE. Till kommunstyrelsen. Återrapportering och förslag till kommunfullmäktige; Öland en kommun

TJÄNSTESKRIVELSE. Till kommunstyrelsen. Återrapportering och förslag till kommunfullmäktige; Öland en kommun TJÄNSTESKRIVELSE Datum Beteckning 1 (2) 2018-11-21 2016/191 106 Handläggare Jens Odevall Kommunchef Ert datum Er beteckning Till kommunstyrelsen Återrapportering och förslag till kommunfullmäktige; Öland

Läs mer

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, Sessionssalen, torsdagen den 30 augusti 2018 kl

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, Sessionssalen, torsdagen den 30 augusti 2018 kl Sammanträdesprotokoll 1(8) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, Sessionssalen, torsdagen den 30 augusti 2018 kl 13.00 14.00 Beslutande ledamöter Stig Karlsson (S), ordförande Kenneth Sandberg (MP), vice

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2009-12-03 1 [15] Plats och tid Lilla Tjörnsalen, kommunkontoret kl 08.30 09.10 Beslutande Martin Johansen (FP) ordförande Lars Thorsson (M) Louise Marklund (KA) Benny Andersson

Läs mer

Godkännande av investeringar av Strömstadslokaler AB för ny förskola på Mellegården

Godkännande av investeringar av Strömstadslokaler AB för ny förskola på Mellegården KALLELSE/ÄRENDELISTA Sida 8 (37) Kommunfullmäktige 2015-12-17 Kf 140 Kf 125 KS/2015-0486 Godkännande av investeringar av Strömstadslokaler AB för ny förskola på Mellegården Kommunfullmäktiges presidium

Läs mer

Plats och tid: Furåsen Färgelanda onsdag 27 juni 2018, klockan

Plats och tid: Furåsen Färgelanda onsdag 27 juni 2018, klockan Sammanträdesprotokoll 1(8) Plats och tid: Furåsen Färgelanda onsdag 27 juni 2018, klockan 18.00 18.25 Beslutande Närvarande icke tjänstgörande ersättare Ulla Börjesson (S) ordf Tommy Larsson (S) Sandra

Läs mer

192 Dnr 2011/164-001 KS. Återrapportering utredning utförande av teknisk service (skattefinansierade

192 Dnr 2011/164-001 KS. Återrapportering utredning utförande av teknisk service (skattefinansierade SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (9) 191 Information. Ordförande Lisbeth Lennartsson (C) informerar om utsänt PM gällande Strategiutveckling Ölands Gymnasium och minnesanteckningar från möte med KLT angående

Läs mer

Sven-Inge Eriksson. Ewa Sallova. Tekniska nämndens arbetsutskott. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1.

Sven-Inge Eriksson. Ewa Sallova. Tekniska nämndens arbetsutskott. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1. Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset Mariestad, lokal Djurö, 30 november 2016 kl. 9.00 10.30 Beslutande Suzanne Michaelsen Gunnarsson (S) Ordförande Sven-Inge Eriksson (KD) 1:e vice ordförande

Läs mer

Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse.

Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (22) 188 Godkännande av kungörelse. Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse. 189 Godkännande av dagordning. Ordförande Eva-Lena Israelsson (S) meddelar följande

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE. Sammanträdesprotokoll sid 2 (19)

KOMMUNFULLMÄKTIGE. Sammanträdesprotokoll sid 2 (19) Sammanträdesprotokoll sid 2 (19) Innehållsförteckning 120 Godkännande av kungörelse. 121 Godkännande av dagordning. 122 Allmänhetens frågestund. 123 Information kommunstyrelsens verksamhet. 124 Information

Läs mer

Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse. Ordföranden meddelar följande tillkommande ärende: Politiska uppdrag ny M-ersättare.

Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse. Ordföranden meddelar följande tillkommande ärende: Politiska uppdrag ny M-ersättare. Sammanträdesprotokoll sid 2 (13) Innehållsförteckning 183 Godkännande av kungörelse. 184 Godkännande av dagordning 185 Politiskt uppdrag 2015-2018; Ny M-ersättare, kommunfullmäktige. 186 Begäran om tilläggsbudget;

Läs mer

Innehåll. Protokoll av 2

Innehåll. Protokoll av 2 Protokoll 2 av 2 Innehåll 34 Justering och fastställande av föredragningslistan 3 35 Ansökan om att bli borgerlig vigselförrättare 4 36 Remiss - En kommunallag för framtiden (SOU 2015:24) 5 37 Upphandling

Läs mer

113 Dnr 2013/176-822 KS. Övertagande av Åkerbobadet samt verksamhetsövergång, återrapportering

113 Dnr 2013/176-822 KS. Övertagande av Åkerbobadet samt verksamhetsövergång, återrapportering SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (6) 113 Dnr 2013/176-822 KS Övertagande av Åkerbobadet samt verksamhetsövergång, återrapportering av uppdrag. lyfts ärendet för diskussion. Kommunstyrelsens arbetsutskott uppdrog

Läs mer

Sammanträdet inleds med utdelning av Borgholms kommun tillgänglighetspris

Sammanträdet inleds med utdelning av Borgholms kommun tillgänglighetspris SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (19) Sammanträdesdatum Paragrafer 2012-04-23 58-79 Sammanträdet inleds med utdelning av Borgholms kommun tillgänglighetspris GULDKRYCKAN. Funktionshinderrådets ordförande Pia

Läs mer

Jan Lindström, kommunchef Jonas Axelsson, tf förvaltningschef Rune Wikström, ekonomichef Maria Östgren, kommunsekreterare

Jan Lindström, kommunchef Jonas Axelsson, tf förvaltningschef Rune Wikström, ekonomichef Maria Östgren, kommunsekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Plats och tid Stadshuset, sessionssalen, Ludvika, tisdag den 14 februari 2017, kl 13.15-14.45 ajournering 13.40-13.55 Beslutande ledamöter Ej beslutande ersättare Leif Pettersson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll sid 1 (8) UTBILDNINGSNÄMNDEN

Sammanträdesprotokoll sid 1 (8) UTBILDNINGSNÄMNDEN Sammanträdesprotokoll sid 1 (8) Plats och tid Utbildningsförvaltningen A-huset kl. 13.00 15.30 Ajournering 14.25-14.40 ande Lennart Andersson (S), ordf Lars-Göran Andersson (S) Stig Augustsson (S) tjänstgörande

Läs mer

Ersättare Nouh Baravi (S) ej tjänstgörande ersättare

Ersättare Nouh Baravi (S) ej tjänstgörande ersättare 1(14) Plats och tid Sunnanåsrummet, Kommunhuset Ljusdal, måndagen den 29 april 2019 kl 08:00 Beslutande Ledamöter Kristina Bolin (S), ordförande Lena Svahn (MP), 1:e vice ordförande Kristoffer Kavallin

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING KS 41 KS 42 KS 43 KS 44 Godkännande av anhållan från Förvaltnings AB Östra Piren om byggstart och borgen för etapp II på Östra Piren Samarbetsavtal med Blekinge Tekniska Högskola (BTH)

Läs mer

192 Dnr 2013/ KS. Uppföljningsmöte, samhällsbyggnadsnämnden.

192 Dnr 2013/ KS. Uppföljningsmöte, samhällsbyggnadsnämnden. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (9) 191 Information Kommunchef Christina Madeling informerar om att personalchef Krister Kronzell begärt och beviljats 50 % tjänstledighet. Frågan om delegation av personalchefens

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunledningsutskottet 2012-01-19 1 (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunledningsutskottet 2012-01-19 1 (6) Kommunledningsutskottet 2012-01-19 1 (6) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga klockan 09.00 11.50 Beslutande Kent Ingvarsson (M), ordförande Hans Sabelström (C) Malin Hedberg (S) Anette Håkansson

Läs mer

7 Dnr 2014/ KS. Medborgarförslag (Kristina Jeppsson) Tillsätt en tjänst som kulturutvecklare

7 Dnr 2014/ KS. Medborgarförslag (Kristina Jeppsson) Tillsätt en tjänst som kulturutvecklare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (8) Innehållsförteckning 7 Medborgarförslag (Kristina Jeppsson - Tillsätt en tjänst som kulturutvecklare i Borgholms kommun. 8 Utöka kultursekreterartjänsten från och med 2016.

Läs mer

Syftet med kompletteringsbudgeten är att överföra ej utnyttjade investeringsramar mellan åren på grund av tidsförskjutning av investeringar.

Syftet med kompletteringsbudgeten är att överföra ej utnyttjade investeringsramar mellan åren på grund av tidsförskjutning av investeringar. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL (D. Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-04-08 Blad 5 Ks 61 Au 37 Dnr 53/2014-042 Kompletteringsbudget år 2014 Syftet med kompletteringsbudgeten är att överföra ej utnyttjade investeringsramar

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSEN. Sammanträdestid: Kl Borgmästaren, Lysekils stadshus. Sekreterare.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSEN. Sammanträdestid: Kl Borgmästaren, Lysekils stadshus. Sekreterare. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdestid: 2017-06-21 Kl. 13.00-13.45 Lokal: Beslutande Ledamöter Jan-Olof Johansson (S), ordf. Lars Björneld (L), 1:e vice ordf. Ronald Rombrant (LP),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sida 1(12)

Sammanträdesprotokoll Sida 1(12) Sammanträdesprotokoll Sida 1(12) Plats och tid Tunasalen, måndagen den 12 december 2016 kl 13:00-16:00 Beslutande Ledamöter Helen Nilsson (S), Ordförande Tomas Peterson (M), 1:e vice ordförande Ingela

Läs mer

101 KS2019/198. Begäran från socialnämnden om tilläggsanslag. Sida 1 av 5. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum

101 KS2019/198. Begäran från socialnämnden om tilläggsanslag. Sida 1 av 5. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 av 5 101 KS2019/198 Begäran från socialnämnden om tilläggsanslag Beslut s förslag till kommunfullmäktige Kommunfullmäktige bifaller socialnämndens äskande med 5,2 mnkr. Finansiering av tilläggsanslaget

Läs mer

Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse.

Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (12) 143 Godkännande av kungörelsen. Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse. 144 Godkännande av dagordning. Ordförande Jan Erici (M) meddelar följande ändringar:

Läs mer

Handlingar till Kommunfullmäktiges. sammanträde 27 juni 2018

Handlingar till Kommunfullmäktiges. sammanträde 27 juni 2018 Handlingar till Kommunfullmäktiges sammanträde 27 juni 2018 Kommunstyrelsens förslag i ärende 8 behandlas direkt före sammanträdet och finns inte i handlingarna Dokument2 Sidan 1(1) Protokoll 2018-06-20

Läs mer

- att använda måtten som en del i styrningen och verksamhetsutvecklingen.

- att använda måtten som en del i styrningen och verksamhetsutvecklingen. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (22) I samband med sammanträdet samlas kommunstyrelsens ledamöter för visning av Resedan. Borgholm Energi AB:s ordförande Stig Bertilsson (C) informerar om byggnationen och

Läs mer

KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT

KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Sammanträdesprotokoll sid 2 (9) Innehållsförteckning: 385 Avsiktsförklaring kommande skolskjutsupphandling KLT. 386 Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi AB. 387 Återrapportering; A-huset,

Läs mer

Politisk organisation KS 2017/584

Politisk organisation KS 2017/584 91 Politisk organisation 2019-2022. KS 2017/584 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag Arbetsutskottets förslag Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen tillstyrka kommunfullmäktige

Läs mer

Bengt Sandberg (MP) Therese Mancini (S) Gunnar Selstam (C) Kent Östergren (S) Britt Lindgren (C) Therese Mancini (S) 61-62

Bengt Sandberg (MP) Therese Mancini (S) Gunnar Selstam (C) Kent Östergren (S) Britt Lindgren (C) Therese Mancini (S) 61-62 Plats och tid Kommunhuset, Lokal Hållö, Kungshamn, fredagen den 21 september 2018 kl 08:30 Beslutande Mikael Sternemar (L), Ordförande Jeannette Loy (M), 1:e vice ordförande Annica Erlandsson (S), 2:e

Läs mer

Marianne Kjellquist. Kommunledningskontoret. Ola Blomberg

Marianne Kjellquist. Kommunledningskontoret. Ola Blomberg Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen klockan 13.00-15.00 Beslutande Johan Abrahamsson (M) Ordförande, deltog ej 99 Christer Dalvik (MAP) 1: e vice ordförande Marianne

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN. Sammanträdesprotokoll sid 2 (33) 2015-10-27 181-200. Innehållsförteckning

KOMMUNSTYRELSEN. Sammanträdesprotokoll sid 2 (33) 2015-10-27 181-200. Innehållsförteckning Sammanträdesprotokoll sid 2 (33) Innehållsförteckning 181 Information, avsiktsförklaring med Migrationsverket. 182 Delårsrapport 1 januari 30 augusti 2015. 183 Budgetuppföljning, september 2015. 184 Budget

Läs mer

Protokoll 2013-04-03

Protokoll 2013-04-03 2013-04-03 Kommunstyrelsen Plats och tid Sammanträdesrum Kumla, 2013-04-03, klockan 17:00 17:10 Beslutande Dan-Åke Moberg (S) Mats Hellgren (M) Christer Thörner (S) Margareta Engman (M) Annica Moberg (S)

Läs mer

Ärende Föredragande Anteckningar tjänsteman

Ärende Föredragande Anteckningar tjänsteman KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT KALLELSE/ UNDERRÄTTELSE Tid: Måndagen den 18 maj 2015, kl. 08.30 Plats: Kommunstyrelsens sammanträdesrum Åsnen, Torggatan 12, Tingsryd Ledamöter kallas Ersättare underrättas

Läs mer

158 Dnr 2015/91-106 KS. Information; Samverkan PA Borgholm och Mörbylånga kommuner.

158 Dnr 2015/91-106 KS. Information; Samverkan PA Borgholm och Mörbylånga kommuner. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (9) Innehållsförteckning: 158 Information; Samverkan PA Borgholm och Mörbylånga kommuner. 159 Personalutskottsärenden. 160 Återrapportering, jämställdhetsarbete utifrån undertecknad

Läs mer

Sammanträdesprotokoll sid 1 (8) UTBILDNINGSNÄMNDEN

Sammanträdesprotokoll sid 1 (8) UTBILDNINGSNÄMNDEN Sammanträdesprotokoll sid 1 (8) Plats och tid KS-rummet Stadshuset kl. 10.00 14.40 Ajournering kl. 12.00 13.00 ande Lennart Andersson (S), ordf Björn Andreen (M) Hillevi Thorsell (MP) Maria Steen (FÖL)

Läs mer

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(9) Kommunstyrelsen 2007-12-03. Ordförande... Gunnar Hörnlund BEVIS OM ANSLAG

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(9) Kommunstyrelsen 2007-12-03. Ordförande... Gunnar Hörnlund BEVIS OM ANSLAG VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(9) Plats och tid Fjällgården Saxnäs, Måndagen den 3 december 2007, kl. 09.45-10.00 Beslutande Övriga deltagande Gunnar Hörnlund, ordf. Joakim Risberg Rickard Norberg Conny

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Sammanträdesdatum 2015-05-25

PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Sammanträdesdatum 2015-05-25 KOMMUNSTYRELSEN Tid Kl. 10:00 11:50 Ajournering 11.40 11.45 för överläggningar Plats Ledamöter Skeppet, Kommunhuset Se bilaga Övriga Kicki Nordberg kommunchef Anette Oscarsson sektorschef sektor stödfunktioner

Läs mer

KALLELSE. Stadshuset, KS-rummet, Borgholm, , klockan 09:00 OBS! Ilko Corkovic / Marie-Louise Johansson Ordförande Sekreterare

KALLELSE. Stadshuset, KS-rummet, Borgholm, , klockan 09:00 OBS! Ilko Corkovic / Marie-Louise Johansson Ordförande Sekreterare Kommunstyrelsen Plats och tid för sammanträdet KALLELSE Stadshuset, KS-rummet, Borgholm, 2014-11-11, klockan 09:00 OBS! TIDEN Ilko Corkovic / Marie-Louise Johansson Ordförande Sekreterare 881 18 Utses

Läs mer

Protokoll från presidiets sammanträde, delegationsbeslut

Protokoll från presidiets sammanträde, delegationsbeslut Protokoll från presidiets sammanträde, delegationsbeslut BESLUTANDE Britta Flinkfeldt Peter Roslund ÖVRIGA DELTAGARE Kajsa Myrberg, kansliet Kjell-Åke Halldén, kansliet, sekreterare Lars Alriksson Kjell-Åke

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE. Sammanträdesprotokoll sid 2 (10)

KOMMUNFULLMÄKTIGE. Sammanträdesprotokoll sid 2 (10) Sammanträdesprotokoll sid 2 (10) Innehållsförteckning 112 Godkännande av kungörelse. 113 Godkännande av dagordning. 114 Allmänhetens frågestund. 115 Information; Borgholms 200-årsjubileum. 116 Äskande

Läs mer

Skara kommun Förvaltnings AB sammanträder i anslutning till Stiftelseförvaltningens avslut, se separat kallelse.

Skara kommun Förvaltnings AB sammanträder i anslutning till Stiftelseförvaltningens avslut, se separat kallelse. KALLELSE 1(6) KALLELSE/FÖREDRAGNINGSLISTA Nämnd: Plats: Rådhussalen, Rådhuset och tid: Onsdagen den 22 november 2017 kl. 08:30-15:00 Lunch kl. 12:00-13:00 Vid förhinder: Kontakta kansliavdelningen tel.

Läs mer

Sammanträdesdatum 2013-12-03. 1 Revisorernas årliga övergripande granskning 2013 KS 13/242. 2 Information till kommunstyrelsen KS 13/6

Sammanträdesdatum 2013-12-03. 1 Revisorernas årliga övergripande granskning 2013 KS 13/242. 2 Information till kommunstyrelsen KS 13/6 KOMMUNSTYRELSEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2013-12-03 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Nedre Fryken, tisdag 3 december 2013, kl. 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE Val av protokolljusterare DNR 1 Revisorernas

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 8 september 2015 kl. 8:30-9:15 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 63-66 ande Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita Abaza (S) Bertil Dahl (V)

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(11)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(11) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(11) 2010-05-03 ARBETSUTSKOTT Paragrafer 96-103 Plats och tid Stadshuset, Trätäljarummet, kl. 09.00 13.10 ande Daniel Bäckström (C) Kerstin Einevik Bäckstrand (C) Ulrika Simonsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens finans- och näringslivsutskott Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens finans- och näringslivsutskott Sid nr Kommunstyrelsens finans- och näringslivsutskott 2014-01-28 Ärendelista Sid nr Justering... 2 1 Information om framtida hantering av kommunens pensionsåtaganden... 3 2 Åtgärder för ökat bostadsbyggande

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2011-04-26 2 KF 25 Allmänhetens frågestund Under allmänhetens frågestund har närvarande åhörare möjlighet att ställa frågor till kommunfullmäktiges ledamöter och tjänstgörande ersättare.

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 94-103. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen

Underskrifter Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 94-103. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 24 september 2014 1(12) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-15.50 Ajournering kl. 14.47-15.00, 15.23-15.45 Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger, ordf Sune Frisk Marina

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 22 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 22 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

Barn- och skolnämnd Lunds stad Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum

Barn- och skolnämnd Lunds stad Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum Sammanträdesprotokoll 1 Plats och tid: Stiftsgården Åkersberg, Höör, kl 16:00-16:45 Ordförande: Hansson Lars (FP) Vice ordförande: Axelsson Karl Axel (M) Ledamöter: Alfredsson Bo (M) Gribel Laila (M) Wallström

Läs mer

Plats: Kommunstyrelsens sammanträdesrum Åsnen, Torggatan 12, Tingsryd. Ärende Föredragande Anteckningar tjänsteman

Plats: Kommunstyrelsens sammanträdesrum Åsnen, Torggatan 12, Tingsryd. Ärende Föredragande Anteckningar tjänsteman KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT KALLELSE/ UNDERRÄTTELSE Tid: Tisdagen den 11 september 2018, kl. 08.30 Plats: Kommunstyrelsens sammanträdesrum Åsnen, Torggatan 12, Tingsryd Ärende Föredragande Anteckningar

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 11 september 2018 kl. 08:30-11.35 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars

Läs mer

Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse. Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets dagordning. 49 Dnr 2010/ KS

Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse. Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets dagordning. 49 Dnr 2010/ KS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (11) 47 Godkännande av kungörelse. Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse. 48 Godkännande av dagordning. Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets dagordning.

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2017-03-29, kl. 08:00-12:05 Sammanträdesdatum s. 1 (11) Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Mozhgan Zachrison (M) Remco Andersson (L) Lisa Bäck (S) ordförande

Läs mer

Ordförande Lisbeth Lennartsson (C) informerar att följande ärenden tillkommer till dagens sammanträde:

Ordförande Lisbeth Lennartsson (C) informerar att följande ärenden tillkommer till dagens sammanträde: SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (15) 137 Tillkommande ärenden. Ordförande Lisbeth Lennartsson (C) informerar att följande ärenden tillkommer till dagens sammanträde: Övertagande av ansvar för Borgholms Bowlinghall.

Läs mer

Tilldelningsbeslut upphandling byggtjänster.

Tilldelningsbeslut upphandling byggtjänster. Sammanträdesprotokoll sid 2 (14) Innehållsförteckning (klicka på paragrafen för att komma till den direkt) 28 Tilldelningsbeslut upphandling byggtjänster. 29 Redovisning av delegationsbeslut; Upphandling

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott KALLELSE Datum 2016-02-23 Sida 1(2) Administrativ enhet Anna Magnusson, anna.magnusson@uppvidinge.se Kommunstyrelsens arbetsutskott kallas härmed till sammanträde torsdagen den 3 mars 2016 kl. 08:30 i

Läs mer