Mötet inleddes med att hälsa nyinflyttade välkomna till Fagerholm. Därefter förklarade styrelsens ordförande Jan Wisén årsmötet 2007 öppnat.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Mötet inleddes med att hälsa nyinflyttade välkomna till Fagerholm. Därefter förklarade styrelsens ordförande Jan Wisén årsmötet 2007 öppnat."

Transkript

1 FAGERHOLMS VÄGFÖRENING Protokoll från årsmöte med Fagerholms vägförening den 17 juni Mötet inleddes med att hälsa nyinflyttade välkomna till Fagerholm. Därefter förklarade styrelsens ordförande Jan Wisén årsmötet 2007 öppnat. 1. Val av ordförande och sekreterare till mötet Jan Wisén valdes till ordförande för mötet. Styrelsens sekreterare Katarina Schoerner valdes till sekreterare för mötet. 2. Val av två justeringsmän tillika rösträknare Margita Jacobsson och Puffen Hellman valdes till justeringsmän och rösträknare. 3. Kallelse till årsmötet Mötet förklarades behörigen utlyst. 4. Dagordningens godkännande Dagordningen godkändes. 5. Röst- och debiteringslängd Deltagande medlemmar noterade på fastighetslängden sin närvaro och justerade eventuella felaktigheter. 6. Styrelsens verksamhetsberättelse samt årsbokslut Jan Wisén gick igenom punkterna i styrelsens verksamhetsberättelse och berättade att det sedan verksamhetens skrivning kommit ett svar från Länsstyrelsen på föreningens ansökan om medel för renovering av Fagerholms gamla ladugård. Beslutet är att tilldela Fagerholms vägförening kronor att användas till nödvändiga åtgärder på ladugården. Det påmindes att det går bra att låna klippaggregatet och att man då ringer till Hans Skyllberg. Vägfogden Stefan Bengtsson kommenterade årets vägskötsel och det faktum att vägbeläggningsfirman MASAB inte hunnit med det planerade beläggningsarbetet på Fagerholms vägar före sommaren utan att detta arbete kommer att utföras i höst. Samtidigt kommer nödvändiga förstärkningsarbeten att göras. Där möjlighet finns kommer också bra mötesplatser att ordnas. Information om när arbetet ska utföras kommer att ges i god tid. SB kommenterade också att det nu finns ett realistiskt alternativ beträffande vändplan på Dalviksvägen. Stefan Rubensson inflikade att det finns ett generellt behov av att sänka hastigheterna i området. Stefan Holmqvist påpekade att det är stora problem för gående och reflexer saknas ofta. Christian Schoerner föreslog en smalare väg i kombination med många mötesplatser. Lotta Koch menade att det även behövs väggupp.

2 En fråga ställdes huruvida vägen från Tillgrens garage ner till Fagerholm är allmän eller enskild. En gammal skylt som visar att vägen är enskild står ännu vid vägskälet och bör tas bort eftersom föreningen får statsbidrag för vägen. JW hänsköt diskussionen om vägarna till dagordningens punk 15 motioner och förslag och fortsatte därefter genomgången av årets verksamhetsberättelse arbeten vid badstränderna, dikesröjningar där en del arbete kvarstår, det återkommande problemet med inbrott samt problemet att hästar trampar upp leran i Dalen och att skyltar inte har hjälpt. Vidare diskussion om detta hänsköts till punkt 15. Christer Olsson berättade om de frågor som ställts till Waxholmsbolaget och Strömma kanalbolag om att återuppta passagerartrafik till Fagerholms ångbåtsbrygga. Bolagen är i dagsläget inte intresserade av detta. På finns under rubriken Information från styrelsen en flik om passagerarbåt till ångbåtsbryggan. JW berättade därefter om orienteringskartan vid infarten och att den kommit till efter diskussion på förra årsmötet. Syftet har varit att göra området trivsamt och välkomnande. Det har också varit uppmaningar från kommunen om att öka tillgängligheten för räddningstjänst och service. Dock har det kommit många synpunkter efter det att kartan sattes upp och eftersom den också innehåller felaktigheter beslutade styrelsen vid ett extra styrelsemöte den 10 juni att ta ner och göra om kartan. Tidplanen var att invänta årsmötet för att därigenom ge medlemmarna möjligheter att lämna synpunkter på kartans utformning. Tyvärr har någon under natten till den 17/6 rivit ner kartan och slängt in den i skogen. Styrelsen ser allvarligt på detta. Därpå följde en kort diskussion om kartan. Annika Björnemark ställde frågan om området över huvud taget ska ha någon orienteringskarta. Sten Stensson menade att initiativet är utmärkt och att kartan fyller en bra funktion för t.ex taxibilar. Birgitta Vikström menade att kartan är olyckligt skriven och alltför informativ. AB påpekade att området bara har fem vägar. Därefter hänsköts diskussionen till punkt 15 motioner och förslag och JW återgick till dagordningen och genomgången av verksamhetsberättelsen. En kort information om hemsidan gavs och medlemmarna uppmanades att aktivt använda denna. Denna punkt avslutades med att CO kommenterade årets bokslut. SB tillade att den relativt milda vintern har resulterat i ett litet överskott och att årets budget kommer att bli högre eftersom en faktura kommit in i efterhand och därför måste belasta kommande budget. Därefter fastställdes styrelsens verksamhetsberättelse. 7. Revisionsberättelse

3 Då tiden varit knapp har revisorerna inte sett revisionsberättelsen för verksamhetsåret i original varför revisor Charlotte Koch framhöll att den bara kan godkännas under förutsättning att ett original tas fram. Detta är dock en formalitet som inte innebär att beslut inte kan fattas. Granskningen av revisionsberättelsen är genomförd enligt god revisionssed av revisorerna Steinar Öhman och Charlotte Koch. 8. Ansvarsfrihet för styrelsen Mötets medlemmar gav styrelsen ansvarsfrihet för det gångna verksamhetsåret under förutsättning att ovan nämnda original tas fram. 9. Arvode och reseersättning till styrelse och revisorer Styrelsens förslag om oförändrade arvoden fastställdes. 10. Styrelsens förslag till verksamhetsbudget samt vägavgift Styrelsens förslag till verksamhetsbudget och vägavgift fastställdes. Avgiften för kommande år ser ut som följer: Avgift permanent 2 500,00 kr Fritidsboende 1 875,00 kr Obebyggd tomt 625,00 kr Några frågor och synpunkter framkom och hänsköts till punkt 15. Efter detta gjordes en paus i vilken styrelsen bjöd medlemmarna på kaffe och kakor. 11. Val av styrelseledamöter Valberedningens representant Margita Jacobsson redogjorde för valberedningens förslag som ser ut som följer: Ledamöter: Stefan Bengtsson omval till 2009 Kinga Hernborg vald till 2008 Christer Olsson vald till 2008 Katarina Schoerner vald till 2008 Jan Wisén omval till 2009 Robert Lundin nyval till 2009 Suppleanter: Louise Eriksson omval till 2009 Ingegerd Örnstedt nyval/omval till 2009 Årsmötet antog valberedningens förslag. 12. Val av revisorer och suppleanter Valberedningens förslag till revisorer och sittande revisorsuppleanter är följande: Revisorer: Steinar Öhman omval till 2008 Jörgen Tjelder nyval till 2009 Revisorsuppleanter:

4 Cecilia Berg vald till 2008 Charlotte Koch vald till 2008 Årsmötet antog valberedningens förslag 13. Val av valberedning Omval av nuvarande valberedning. Valberedning: Margita Jacobsson Sofie Öhman Sten Feldreich 14. Motioner och förslag Under denna punkt fortsatte diskussionerna kring vägar, hästar och orienteringskartan. Vägar och hastighetsbegränsande åtgärder Sven Nyman föreslog att vägarna beströs med salt även på sommaren i syfte att binda fukten och därmed förbättra vägkvaliteten. Stefan Bengtsson svarade att det är brukligt att då och då blanda in något litet salt i det grus som vägen beströs med. Ulla Tillgren påpekade att hastigheterna har ökat sedan vägbeläggningens tillkomst och undrade över kostnaderna i förhållande till grusvägarna. Stefan Rubensson tog upp frågan om eventuella hälsorisker med det damm som bilarna rör upp från vägarna. Birgitta Vikström slog ett slag för fler cyklar och betonade också bilarnas höga hastigheter. Puffen Hellman efterlyste statistik på olyckor. Elisabeth Fernström föreslog att den nya vägbeläggningen görs på så sätt att vägarna blir smalare. Jörgen Tjelder menade att hastighetsfrågan är en beteendefråga och att skyltar inte hjälper. Uppmanade var och en till lugn och ansvar. Charlotte Koch föreslog att vägbanan bemålas med 30-uppmaning på vissa ställen. PH föreslog att avståndet mellan de nya mötesplatserna i möjligaste mån görs på ett sådant sätt att hastigheterna regleras på ett naturligt sätt. Även breda målade kantlinjer som gör vägen smalare skulle kunna hjälpa. Kanske man också skulle kunna klassa vägen som gångväg med skylt där fotgängare har företräde. JW påpekade att vi har statsbidrag för vägen vilket gör det omöjligt att klassa den som gångväg. SR menade att bidraget kanske inte är så stort och att föreningen kan överväga att avstå från dessa pengar.

5 Karl Dixon påpekade att pengar ju sparas om hasigheterna sänks och slitaget på vägarna blir mindre. SB sammanfattade med att föreslå kommande år som en testperiod då olika åtgärder kan genomföras i samband med beläggningsarbetena Några synpunkter angående parkeringsplatser vid ladugården och Fagerholmsviken framkom varefter JW avslutade diskussionen med att klargöra att styrelsen förordar sunt förnuft och inte har för avsikt att komma med pekpinnar eller förbud. Hästar Tomas Ekengren undrade över det beslut som tidigare fattats av styrelsen att sätta upp hinder för hästar i Dalen. Kinga Hernborg svarade att problemet med hästarna i Dalen togs upp på förra årsmötet och att Elisabeth Fernström och KH då uppdrogs att försöka lösa problemet. Den skylt som sedan sattes upp har dock inte hjälpt. Dock har det sedan beslutet fattades att sätta upp hinder klargjorts att marken inte är en del av allmänningen. Därmed har beslutet fallit. TE föreslog att de som har hästar själva gör någonting åt problemet. EF betonade att avsikten har varit att försöka finna en lösning för både hästar och människor och att en idé har varit att bredda stigen och förse den med rejäla spänger. Tytte Hellman uttalade sig som representant för hästägarna och påpekade att stigen ju alltid har varit geggig i blött väder och att hennes hästar inte går den vägen i sådan väderlek. Hästbeståndet på området har dessutom minskat så problemet kommer förmodligen att minska också. Orienteringstavlan Renée Hedvold inledde diskussionen med synpunkten att badplatser och tennisbanor inte bör vara utsatta på kartan. Puffen Hellman tipsade om en webbsida som heter Mapp24 där man kan få fram en stiliserad, tredimensionell vägöversikt med tillräcklig information. Charlotte Koch menade att reklamen på kartan är visuell nedskräpning och bör tas bort. Karin Moberg tyckte att det är bra med en karta som visar badplatser och att den borde finnas på hemsidan. Kinga Hernborg betonade att badplatser och tennisbanor är utmärkta med tanke på räddningstjänsten. Ingvar Danielsson framförde synpunkten att kartan inte är orienterad i färdriktningen. Ulla Tillgren frågade om räddningstjänsten har önskat att vi sätter upp en orienteringskarta JW svarade att det har kommit propåer om detta från kommunen

6 UT menade att räddningstjänsten väl har GPS och att de knappast stannar vid en vägkarta vid infarten samt att detta är en så stor förändring på området att det borde beslutas av årsmötet. Margita Jacobsson uttryckte att man kunde uppfatta välkomsttexten som ett välkommen till boven och menade att kartan känns som en kupp. Christian Schoerner betonade att det är självklart att människor ska känna sig välkomna, men att detta är som att ställa sin dörr på vid gavel för vem som helst. Vi borde själva få välja våra besökare. CS undrade vidare vem kartan egentligen är avsedd för och påpekade att polis och räddningstjänst har ett eget system för att hitta till olika adresser. Föreslog att kartan tas ner. PH framkastade förslaget att sätta upp en skylt som talar om att området är videoövervakat. Sven Nyman undrade över handläggningen av denna fråga och om vem som äger frågan styrelsen eller årsmötet. TE ifrågasatte kartans syfte och påpekade att man nu bygger ett nytt centrum i Brunn och att belastningen på Fagerholm skulle kunna bli mycket stor. KH bekräftade att detta har blivit en känslig fråga men framhöll att många områden liknande Fagerholm har denna typ av välkomstskyltar och betonade vidare det olyckliga i att stänga området. Hur gör vi t.ex då med deltaganadet för andra än Fagerholmsbor i simskolan och tennisklubben? Vem har tolkningsrätt? På synpunkterna kring reklamen på kartan svarades att det är Bjurfors som har bekostat produktionen av kartan och därför har fått sin logga med. KH upprepade att kartan är bra ur räddningssynpunkt och att den är gjord i all välmening. Föreslog att en kommitté tar hand om frågan om den ska beredas till nästa årsmöte. Christer Olsson menade att den oro som framkommit om oönskade besök på området är en onödig oro och att kartans existens förmodligen inte alls skulle resultera i att fler människor söker sig till Fagerholm. SN upprepade att frågan är så pass känslig att den måste hanteras av årsmötet PH föreslog att kartan skulle kunna placeras längre in och vid ett upplyst hus så att den som betraktar kartan i brottsligt syfte kan iakttas. JT menade att kartan bör stå på den del av vägen som tillhör Fagerholms vägförening. CS upprepade frågan vem skylten egentligen är avsedd för. JW svarade att räddningstjänsten inte har något eget söksystem utan använder sig av alla medel i krissituationer CS undrade då om man verkligen litar på en karta som är reklamfinansierad JW svarade att den ses som ett komplement och att de kartor som räddningstjänsten har inte innehåller lokala platser som badplatser etc. UT menade att förekomsten av Bjurfors logga sänder fel budskap

7 Karl Odebring framhöll att det kan vara svårt att hitta på området och berättade om ett tillfälle då brandkåren inte hittat till en adress på Svärtgärdsvägen. JT underströk att detta är en årsmötesfråga och efterlyste beslut SN menade att ärendet inte har behandlats tillräckligt för att gå till beslut nu utan att det måste beredas till nästa årsmöte. Med detta avslutades diskussionen. 15. Övriga frågor Några synpunkter framkom med anledning av den planerade vändplanen på Dalviksvägen, bland annat att granntomten också kommer att beröras av detta. JW betonade att detta är någonting som vi är ålagda att ordna för att stora bilar ska kunna ta sig fram. Bengt Bjurenborg, fullmäktig för Ingrid Bjurenborg, ställde frågan om jakträtt på området. JW svarade att det är en årsmötesfråga och måste som sådan komma som en motion till nästa årsmöte. JW informerade om försommarbrevets innehåll, simskola och midsommarfest JW informerade om att Johan Örnstedt kommer att vara vägfogden behjälplig under det kommande året och kan vid behov adjungeras till styrelsens möten. 16. Kungörelse av verkställd protokollsjustering Detta protokoll kommer att anslås på områdets offentliga anslagstavlor samt på hemsidan. 17. Mötets avslutande Fagerholms vägförenings årsmöte år 2007 avslutades med att JW berättade att Ingegerd Örnstedt nu avgår som föreningens kassör efter 28 år. Ingegerd, som inte var närvarande på mötet, kommer att avtackas med ett plommonträd som tack för sin stora insats i styrelsearbetet under så många år. Vid protokollet: Ordförande: Justerat: Katarina Schoerner Jan Wisén Margita Jacobsson Puffen Hellman

Vallda Parks Samfällighetsförening

Vallda Parks Samfällighetsförening Protokoll för ordinarie föreningsstämma Vallda Parks Samfällighetsförening Tidpunkt: Torsdagen 22 april 2010, kl 18.30-20.30 Plats: Vallda Församlingshem, Vallda Deltagare: 34 personer närvarande, representerande

Läs mer

Årsstämma Svartsö Samfällighetsförening

Årsstämma Svartsö Samfällighetsförening Årsstämma Svartsö Samfällighetsförening Föreningsstämma 29 augusti 2015 1 Val av ordförande för stämman Till ordförande för stämman valdes Göran Lundgren 2 Val av sekreterare för stämman Andrés Lagerlöf

Läs mer

HSBs Bostadsrättsförening Bågen nr 223 i Stockholm

HSBs Bostadsrättsförening Bågen nr 223 i Stockholm HSBs Bostadsrättsförening Bågen nr 223 i Stockholm PROTOKOLL Fört vid ordinarie FÖRENINGSSTÄMMA i HSBs Bostadsrättsförening Bågen Nr 223 i Stockholm tisdagen den 18 maj 2009 i aulan, Åsö gymnasium, Blekingegatan

Läs mer

Möte: Föreningsstämma/årsmöte Ref nr 3/2015 Datum: 2015-05-09 Plats: Österstampet, Öster II Kopia till pärmarna i bruna och röda stugorna

Möte: Föreningsstämma/årsmöte Ref nr 3/2015 Datum: 2015-05-09 Plats: Österstampet, Öster II Kopia till pärmarna i bruna och röda stugorna Koloniföreningen Öster II Protokoll 1 (5) Möte: Föreningsstämma/årsmöte Ref nr 3/2015 Datum: 2015-05-09 Plats: Österstampet, Öster II Kopia till pärmarna i bruna och röda stugorna Närvarande: Enligt bifogad

Läs mer

UTHAMMAR UDDS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING

UTHAMMAR UDDS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING UTHAMMAR UDDS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Protokoll fört vid ordinarie årsstämma med Uthammar Udds Samfällighetsförening lördagen den 8 juli 2006 i Smedjan, Uthammar. Närvarande medlemmar enligt deltagarlista,

Läs mer

Protokoll från ordinarie årsstämma 2015-02 18

Protokoll från ordinarie årsstämma 2015-02 18 Protokoll från ordinarie årsstämma 2015-02 18 Tid: 2015-02-18, Kl. 19.00 Plats: Rydebäcksskolan, Rydebäck 1. Stämmans öppnande. Byalagets ordförande Kent E. Nilsson hälsade deltagarna välkomna och förklarade

Läs mer

Årsmöte 2015 för DalNet Ek. förening, Org.nr 769625-8685 Torsdagen 23 april 2015 kl. 19:00 Grinstads församlingshem

Årsmöte 2015 för DalNet Ek. förening, Org.nr 769625-8685 Torsdagen 23 april 2015 kl. 19:00 Grinstads församlingshem Årsmöte 2015 för DalNet Ek. förening, Org.nr 769625-8685 Torsdagen 23 april 2015 kl. 19:00 Grinstads församlingshem 1 Mötets öppnande Roland Andersson öppnar mötet. 2. Val av ordförande och sekreterare

Läs mer

OUVERTYRENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING

OUVERTYRENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING OUVERTYRENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING 1 (6) Protokoll fört vid Ouvertyrens samfällighetsförenings ordinarie stämma 2009. Tid: den 29 mars 2009 kl. 12 00-14 00 Plats: Mörtviksskolans matsal, Skogås Röstberättigade

Läs mer

Protokoll från Piteå Segelsällskaps årsmöte 2007

Protokoll från Piteå Segelsällskaps årsmöte 2007 Protokoll från Piteå Segelsällskaps årsmöte 2007 Datum: 2007-11-21 Tid: 1900 Plats: Strömgården, Lyan 1. Ordförande Peter Lysholm öppnade årsmötet med att hälsa alla välkomna och i samband med detta hölls

Läs mer

Protokoll fört vid ordinarie årsmöte 2003-07-06 i Aspö Bryggförening och Byalag på Midsommarängen, Aspö

Protokoll fört vid ordinarie årsmöte 2003-07-06 i Aspö Bryggförening och Byalag på Midsommarängen, Aspö Sid. 1 (5) Protokoll fört vid ordinarie årsmöte 2003-07-06 i Aspö Bryggförening och Byalag på Midsommarängen, Aspö 1. Årsmötets öppnande Ordföranden hälsade alla hjärtligt välkomna och öppnade mötet. På

Läs mer

3 Till justerare tillika rösträknare valdes Peter Andersson och Eva Shennan.

3 Till justerare tillika rösträknare valdes Peter Andersson och Eva Shennan. Protokoll fört vid Gnejsens samfällighetsförenings ordinarie föreningsstämma 140409 kl. 19.00 i Carlskyrkan l Till ordförande för stämman valdes Einar Lestander. 2 Till sekreterare valdes Sverker Brodin

Läs mer

Protokoll fört vid Göteborgs och Bohus läns Biodlardistrikts årsmöte 2011-02-05. Södertullskyrkan, Asplundsgatan 36 Uddevalla

Protokoll fört vid Göteborgs och Bohus läns Biodlardistrikts årsmöte 2011-02-05. Södertullskyrkan, Asplundsgatan 36 Uddevalla Landvetter 2011-02-06 Närvarande: se bifogad närvarolista Protokoll fört vid Göteborgs och Bohus läns Biodlardistrikts årsmöte 2011-02-05 Plats: Södertullskyrkan, Asplundsgatan 36 Uddevalla Datum: 2011-02-05

Läs mer

Torkilstötens Samfällighetsförening Protokoll från ordinarie årsstämma 2009

Torkilstötens Samfällighetsförening Protokoll från ordinarie årsstämma 2009 Torkilstötens Samfällighetsförening Protokoll från ordinarie årsstämma 2009 Stämman hölls på Ljungalid, långfredag den 10 april 2009. Antal deltagare på stämman var 61 personer enligt närvarolista. 1 Stämmans

Läs mer

Ljusnedals Samfällighetsförening

Ljusnedals Samfällighetsförening PROTOKOLL Årsstämma 2011 Ljusnedals Samfällighetsförening Tid: Långfredagen den 22 april 2011, kl 09.07 10.27 Plats: Ljusnedals Ungdomslokal Närvarande: 32 fastighetsägare representerande 25 fritidsfastigheter

Läs mer

HSBs Bostadsrättsförening Bågen nr 223 i Stockholm

HSBs Bostadsrättsförening Bågen nr 223 i Stockholm HSBs Bostadsrättsförening Bågen nr 223 i Stockholm PROTOKOLL Fört vid ordinarie FÖRENINGSSTÄMMA i HSBs Bostadsrättsförening Bågen Nr 223 i Stockholm onsdagen den 23 maj 2006 i Swedenborgssalen, Nürnberghuset,

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Sveriges Vägledarförening 2012-03-17

Protokoll fört vid årsmöte med Sveriges Vägledarförening 2012-03-17 Protokoll fört vid årsmöte med Sveriges Vägledarförening 2012-03-17 Närvarande: 11 medlemmar, 2 från Vägledarens redaktion, 8 styrelsemedlemmar, samt 25 giltiga fullmakter. 1 Ordningsfrågor 1.1 Mötets

Läs mer

Protokoll för ordinarie årsmöte 2015 i Utby Egnahemsförening Göteborgs Bangolfsklubb, 2015-03-29

Protokoll för ordinarie årsmöte 2015 i Utby Egnahemsförening Göteborgs Bangolfsklubb, 2015-03-29 Protokoll för ordinarie årsmöte 2015 i Utby Egnahemsförening Göteborgs Bangolfsklubb, 2015-03-29 1. Mötets öppnande Agneta Tjust, ordförande, hälsar de närvarande varmt välkomna Ordförande inleder med

Läs mer

1. Mötets öppnande Distriktsordförande Marcus Hjortsberg hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

1. Mötets öppnande Distriktsordförande Marcus Hjortsberg hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Mötets öppnande Distriktsordförande Marcus Hjortsberg hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet röstlängden

Läs mer

Protokoll Årsmöte Fört vid årsmöte 2012-03-20 Plats: Närlundaskolans matsal Representation: 37 personer närvarade vid årsmötet

Protokoll Årsmöte Fört vid årsmöte 2012-03-20 Plats: Närlundaskolans matsal Representation: 37 personer närvarade vid årsmötet Protokoll Årsmöte Fört vid årsmöte 2012-03-20 Plats: Närlundaskolans matsal Representation: 37 personer närvarade vid årsmötet Ordförande Hans Christiansen öppnade mötet 1. Mötets behöriga utlysande Mötet

Läs mer

HSBs Bostadsrättsförening Bågen nr 223 i Stockholm

HSBs Bostadsrättsförening Bågen nr 223 i Stockholm HSBs Bostadsrättsförening Bågen nr 223 i Stockholm PROTOKOLL Fört vid ordinarie FÖRENINGSSTÄMMA i HSBs Bostadsrättsförening Bågen Nr 223 i Stockholm onsdagen den 19 maj 2010 i Swedenborgssalen, Nürnberghuset,

Läs mer

Protokoll fört vid ordinarie stämma med Närlunda Vägförening 2003-10-09 klockan 19.00 i Ekebyhovsskolans matsal Ekerö.

Protokoll fört vid ordinarie stämma med Närlunda Vägförening 2003-10-09 klockan 19.00 i Ekebyhovsskolans matsal Ekerö. Protokoll fört vid ordinarie stämma med Närlunda Vägförening 2003-10-09 klockan 19.00 i Ekebyhovsskolans matsal Ekerö. Närvarande ca. 35 medlemmar. 1 Stämmans öppnande Föreningens ordförande Bengt Larsson

Läs mer

STADGAR FÖR HELSINGBORG YACHT CLUB, NORRA HAMNEN, BILDAD DEN 15 OKTOBER 1992.

STADGAR FÖR HELSINGBORG YACHT CLUB, NORRA HAMNEN, BILDAD DEN 15 OKTOBER 1992. STADGAR FÖR HELSINGBORG YACHT CLUB, NORRA HAMNEN, BILDAD DEN 15 OKTOBER 1992. 1 (6) Reviderade mars 1996, november 1998, november 2000, november 2001. HYC syfte. HYC är en ideell förening vars syfte är

Läs mer

STYRELSENS JOBB SÅ LÅNGT

STYRELSENS JOBB SÅ LÅNGT Hej alla medlemmar i Svensk Räddningshundförarförening! I somras anordnade vi ett sommarläger i Nynäshamn/Stora Vika som samlade drygt 20 deltagare från norr till söder. Lägret började på onsdagen den

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Östra Blekinges Biodlarförening

Protokoll fört vid årsmöte med Östra Blekinges Biodlarförening Protokoll fört vid årsmöte med Östra Blekinges Biodlarförening Datum: 2012-11-10 Plats: Centrumhuset i Rödeby Antal deltagare: 27 pers Mötet inleds med att Thomas presenterar ett bildspel och berättar

Läs mer

Stora Varholmens PROTOKOLL Sida 1 av 5 Havsbadskoloni Årsmöte 2012

Stora Varholmens PROTOKOLL Sida 1 av 5 Havsbadskoloni Årsmöte 2012 Stora Varholmens PROTOKOLL Sida 1 av 5 Typ av möte: Årsmöte Mötesdatum: 2012-02-21 Närvarande: 59 personer som representerade 46 kolonilotter. Innan mötet öppnades visade Ulla Brehm ett uppskattat bildspel

Läs mer

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Gunnar Langneström hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Gunnar Langneström hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Gunnar Langneström hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet

Läs mer

ÖVRE NORRA BILSPORTFÖRBUNDET DISTRIKTSÅRSMÖTESPROTOKOLL. 2007-02-17 Kl 13.00. Quality Hotel, Luleå

ÖVRE NORRA BILSPORTFÖRBUNDET DISTRIKTSÅRSMÖTESPROTOKOLL. 2007-02-17 Kl 13.00. Quality Hotel, Luleå ÖVRE NORRA BILSPORTFÖRBUNDET ÖVRE NORRA BILSPORTFÖRBUNDET DISTRIKTSÅRSMÖTESPROTOKOLL 2007-02-17 Kl 13.00. Quality Hotel, Luleå 1 Årsmötets öppnande Övre Norra Bilsportförbundets ordförande Kenneth Bergquist

Läs mer

PROTOKOLL FRÅN ÅRSSTÄMMA I BRF RIKSRÅDSVÄGEN

PROTOKOLL FRÅN ÅRSSTÄMMA I BRF RIKSRÅDSVÄGEN Sekreterare: Datum: Plats: Lars Truedson 2006-04-24 Bagannossens Folkets hus Sida 1 av 5 Närvarande: Se röstlängd i bilaga. Bilagor: Dagordning (Bilagorna finns tillgängliga Röstlängd från styrelsen vid

Läs mer

Välkommen till villaägareföreningen Kedjans årsmöte 2015

Välkommen till villaägareföreningen Kedjans årsmöte 2015 13 FÖRENINGSINFORMATION MARS 2015n Till alla medlemmar i Kedjan! Välkommen till villaägareföreningen Kedjans årsmöte 2015 INFORMATIONSBLAD Varmt välkommen till villaägareföreningen Kedjans årsmöte, onsdagen

Läs mer

PROTOKOLL fört vid årsstämma 2002 med Hemmesta Södra Vägförening torsdagen den 26 september 2002.

PROTOKOLL fört vid årsstämma 2002 med Hemmesta Södra Vägförening torsdagen den 26 september 2002. HEMMESTA SÖDRA VÄGFÖRENING PROTOKOLL fört vid årsstämma 2002 med Hemmesta Södra Vägförening torsdagen den 26 september 2002. Närvarande från styrelsen; Göran Ahlqvist Lars Axenfalk Lennart Lidén Roine

Läs mer

c. Revisorernas berättelse Revisorernas berättelse föredrogs och godkändes. Kassor Rune Norén fick beröm för god ordning i räkenskaperna.

c. Revisorernas berättelse Revisorernas berättelse föredrogs och godkändes. Kassor Rune Norén fick beröm för god ordning i räkenskaperna. ÅRSMÖTESPROTOKOLL 1(4) Art: Årsmöte Tid: kl 19.00 20.45 Plats: Kvarterslokalen N ärvarande: 18 st, se närvarolista. 1. Mötets öppnande Ordförande Christer Nilsson öppnade mötet och hälsade de närvarande

Läs mer

Årsmöte i Gällstaö Fastighetsägareförening

Årsmöte i Gällstaö Fastighetsägareförening 1 Årsmöte i Gällstaö Fastighetsägareförening Protokoll Plats: Jungfrusunds Marina Datum: Tisdag 29 april 2014 1 Mötets öppnande... 2 2 Val av mötesfunktionärer... 2 3 Mötets behöriga utlysande... 2 4 Godkännande

Läs mer

Stadgar för Mörrumsåns Vattenråd, ideell förening 2010-05-21

Stadgar för Mörrumsåns Vattenråd, ideell förening 2010-05-21 Stadgar för Mörrumsåns Vattenråd, ideell förening 2010-05-21 1 Föreningens namn Föreningens namn är Mörrumsåns Vattenråd, ideell förening. 1 (6) 2 Ändamål Föreningen har till uppgift att verka för en uthållig

Läs mer

söndag den 27 maj 2007 kl. 11.00

söndag den 27 maj 2007 kl. 11.00 Föreningen Gunnsjöbadet Kallelse till årsmöte Härmed kallas du till årsmöte I föreningen Gunnsjöbadet söndag den 27 maj 2007 kl. 11.00 i Kvarngården, Bergshamra Dagordning 1. Val av ordförande samt sekreterare

Läs mer

Närvarande: 12 representerade föreningar enligt närvarolista. 17 IFKare deltog i mötet

Närvarande: 12 representerade föreningar enligt närvarolista. 17 IFKare deltog i mötet IFK Centralstyrelse Protokoll fört vid representantskapsmötet för Idrottsföreningen Kamraterna Lördagen den 16 mars 2013 i Odd Fellowhuset VästraTrädgårdsgatan 11A Stockholm. Närvarande: 12 representerade

Läs mer

51 Mötets öppnande. 52 Val av ordförande för stämman. S: Val av sekreterare för stämman

51 Mötets öppnande. 52 Val av ordförande för stämman. S: Val av sekreterare för stämman Årsmötesprotokoll 1gg7-03-11 Närvarande: Enligt avprickning mot närvarolista deltog 55 representanter för husägarna. 51 Mötets öppnande Mötet öppnades av ordf. Torbjörn Treier som hälsade alla hjärtligt

Läs mer

Protokoll fört vid Tavelsjö Samfällighetsförenings årsstämma 2014

Protokoll fört vid Tavelsjö Samfällighetsförenings årsstämma 2014 Protokoll fört vid Tavelsjö Samfällighetsförenings årsstämma 2014 sida 1(3) Måndag 2014-03-31 kl.19.00-21.00 i Talmansrummet, Tavelsjö bygdegård 1. Mötet öppnas Ordföranden Almer Holmberg hälsar alla välkomna

Läs mer

Sammanträdesdatum 2005-04-05 1 (5) Vinterträdgården, Grand Hôtel, Stockholm

Sammanträdesdatum 2005-04-05 1 (5) Vinterträdgården, Grand Hôtel, Stockholm 2005-04-05 1 (5) Plats Vinterträdgården, Grand Hôtel, Stockholm 1 Styrelsens ordförande Fredrik Lundberg öppnade stämman och hälsade samtliga Stämmans öppnande närvarande välkomna. 2 Fredrik Lundberg utsågs

Läs mer

Kallelse till årsstämma i FREJA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING

Kallelse till årsstämma i FREJA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Kallelse till årsstämma i FREJA SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Härmed kallas samtliga medlemmar till ordinarie stämma söndagen den 8 mars 2009 kl. 16.00 på Stenåsavägen 36 Dagordning 1. Stämman öppnas 2. Stämmans

Läs mer

PROTOKOLL FRÅN ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA 2013 BRF PRÄSTHAGEN

PROTOKOLL FRÅN ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA 2013 BRF PRÄSTHAGEN PROTOKOLL FRÅN ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA 2013 BRF PRÄSTHAGEN Mötesdata: Tid och plats Eds Församlingsgård Onsdagen den 17 april 2013, klockan 18:30 Närvarande: Medlemmar enligt bifogad röstlängd Protokollet

Läs mer

HSB:s Brf. Flyttfågeln Årsstämmoprotokoll

HSB:s Brf. Flyttfågeln Årsstämmoprotokoll HSB:s Brf. Flyttfågeln Årsstämmoprotokoll 2008-04-21 1. Årsstämmans öppnande Allan Risberg förklarade årsstämman öppnad, kl. 19:30. 2. Val av ordförande vid stämman Lars Öberg valdes att leda årsstämman.

Läs mer

fört vid ordinarie föreningsstämma i Bostadsrättsföreningen Tandådalens Fjällhotell

fört vid ordinarie föreningsstämma i Bostadsrättsföreningen Tandådalens Fjällhotell PROTOKOLL (Fyra sidor) fört vid ordinarie föreningsstämma i Bostadsrättsföreningen Tandådalens Fjällhotell Tid: Tisdagen den 27 november 2007, kl. 18.00-ca 20.25 Plats: Kungsholmen Konferens & Matsal (Trygg

Läs mer

PROTOKOLL fört vid ordinarie årsstämma med Karups Nygårds Samfällighetsförening för Fritidsanläggningar (inkl Avlopp 2, GA 3) 2016-03-27

PROTOKOLL fört vid ordinarie årsstämma med Karups Nygårds Samfällighetsförening för Fritidsanläggningar (inkl Avlopp 2, GA 3) 2016-03-27 PROTOKOLL fört vid ordinarie årsstämma med Karups Nygårds Samfällighetsförening för Fritidsanläggningar (inkl Avlopp 2, GA 3) 2016-03-27 Plats: Klingavälsgården, Karup 1. FÖRENINGSSTÄMMANS ÖPPNANDE Ordföranden

Läs mer

Protokoll från årsmöte i Torsby Samfällighetsförening, lördagen den 15 mars 2008, i Värmdö bygdegård

Protokoll från årsmöte i Torsby Samfällighetsförening, lördagen den 15 mars 2008, i Värmdö bygdegård www.torsbysamfall.org Protokoll från årsmöte i Torsby Samfällighetsförening, lördagen den 15 mars 2008, i Värmdö bygdegård 1. Årsmötets öppnande Årsmötet öppnades av styrelsens ordförande Olle Klasson

Läs mer

OUVERTYRENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING

OUVERTYRENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING OUVERTYRENS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING 1 (6) Protokoll fört vid Ouvertyrens samfällighetsförenings ordinarie stämma 2013. Tid: den 24 mars 2013 kl. 12-14. Plats: Mörtviksskolans matsal, Skogås Röstberättigade

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Stobybygdens intresseförening 12-03-15

Protokoll fört vid årsmöte med Stobybygdens intresseförening 12-03-15 Protokoll fört vid årsmöte med Stobybygdens intresseförening 12-03-15 1 Mötets öppnande. Lena Lönn hälsade de närvarande välkomna och förklarade mötet öppnat. 2 Fastställande av dagordning. Dagordningen

Läs mer

Protokoll fört vid Piteå Båtklubbs Årsmöte. I Piteå båtklubbs klubblokallokal 16 mars, 2005. 17 Stycken medlemmar var närvarande 1 ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE

Protokoll fört vid Piteå Båtklubbs Årsmöte. I Piteå båtklubbs klubblokallokal 16 mars, 2005. 17 Stycken medlemmar var närvarande 1 ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE Protokoll fört vid Piteå Båtklubbs Årsmöte I Piteå båtklubbs klubblokallokal 16 mars, 2005 17 Stycken medlemmar var närvarande 1 ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Sten Olsson öppnade mötet genom att hälsa

Läs mer

Styrelsens förvaltningsberättelse föredrogs av ordföranden Jan Eriksson och föranledde inga frågor

Styrelsens förvaltningsberättelse föredrogs av ordföranden Jan Eriksson och föranledde inga frågor Protokoll fört vid Alkans samfällighetsförenings årsmöte söndagen den 3 juli 2011. Mötet öppnades av ordföranden Jan Eriksson. Dagordningen upplästes och godkändes. 1 2 3 Till ordförande för mötet valdes

Läs mer

Förslag att besluta om vid extra föreningsstämma 2016-01-28 och ordinarie föreningsstämma 2016-03-17.

Förslag att besluta om vid extra föreningsstämma 2016-01-28 och ordinarie föreningsstämma 2016-03-17. STADGAR för Grinnekullens Samfällighetsförening Förslag att besluta om vid extra föreningsstämma 2016-01-28 och ordinarie föreningsstämma 2016-03-17. Stadgar för Grinnekullens Samfällighetsförening enligt

Läs mer

Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Fastställande av röstlängd. Efter genomförd närvarokontroll fastställde årsmötet

Läs mer

Stadgar för 101Net Käglinge

Stadgar för 101Net Käglinge Stadgar för 101Net Käglinge Stadgar för 101net Käglinge Samfällighetsförening enligt lagen (1973:1150) om förvaltning av samfälligheter (SFL). Lagens bestämmelser om förvaltningen ska gälla. Kommun: Malmö

Läs mer

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Liljeholmsberget, Stockholm.

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Liljeholmsberget, Stockholm. Stadgar för Bostadsrättsföreningen Liljeholmsberget, Stockholm. Firma och ändamål 1 Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Liljeholmsberget. Föreningens ändamål är att främja medlemmarnas ekonomiska

Läs mer

Protokoll från Distriktsstämman 2011-03-26

Protokoll från Distriktsstämman 2011-03-26 Protokoll från Distriktsstämman 2011-03-26 A B Stämmans öppnande Björn Falk hälsade alla välkomna till distriktsstämman i Rönninge Folkets hus. Därefter förklarade distriktsordföranden stämman öppnad.

Läs mer

Föredragningslistan gicks igenom och godkändes. Till mötets ordförande valdes Lars Persson från Kristinehamns folkhögskola.

Föredragningslistan gicks igenom och godkändes. Till mötets ordförande valdes Lars Persson från Kristinehamns folkhögskola. Fritidsledarskolornas årsmötesprotokoll Plats: Kristinehamns folkhögskola Datum: 2012-11-09 1 Mötets öppnande Ordförande Eva Gullstrand hälsade alla välkomna till Fritidsledarskolornas årsmöte och förklarar

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID HEMMINGSMARKS ORDINARIE BYASTÄMMA 070201 PÅ HIFTON

PROTOKOLL FÖRT VID HEMMINGSMARKS ORDINARIE BYASTÄMMA 070201 PÅ HIFTON PROTOKOLL FÖRT VID HEMMINGSMARKS ORDINARIE BYASTÄMMA 070201 PÅ HIFTON 1 Mötets öppnande, byaföreningens ordförande Nils Granberg hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. 2 Godkännande av kallelse,

Läs mer

Kallelse till Årsstämma 2016

Kallelse till Årsstämma 2016 Till samtliga fastighetsägare inom Stadskällarens Samfällighetsförening Kallelse till Årsstämma 2016 Härmed kallas du, som ägare av fastighet i Stadskällarens Samfällighetsförening, till ordinarie årsstämma

Läs mer

ÅRSMÖTE FÖRENINGEN LYCKSELE BUGG & SWING

ÅRSMÖTE FÖRENINGEN LYCKSELE BUGG & SWING ÅRSMÖTE FÖRENINGEN LYCKSELE BUGG & SWING Tid: Söndagen den 24 februari 2002 Plats: Beslutande: MB Samtliga närvarande Karolina Filipsson Sekreterare Lars Roslund Årsmötets ordförande Åsa Karlsson Bernt

Läs mer

Villaägarföreningen Dungen

Villaägarföreningen Dungen Villaägarföreningen Dungen Protokoll fört vid ordinarie årsmöte med Villaföreningen Dungen, den 9 mars 2006 1. Stämmans öppnande i sal 616 Segeltorpskolan Mötet öppnades av Robert Tham som hälsade de närvarande

Läs mer

OM FÖRENINGEN 1 Föreningens firma och säte Föreningens firma är Bokenäs Fiber Ekonomiska Förening och styrelsen har sitt säte i Uddevalla kommun.

OM FÖRENINGEN 1 Föreningens firma och säte Föreningens firma är Bokenäs Fiber Ekonomiska Förening och styrelsen har sitt säte i Uddevalla kommun. Information från Bokenäs Fiber - Februari 2014 Hej medlem, Nu verkar det som om vintern har släppt greppet och vi planerar att komma igång med grävningen igen efter vinteruppehållet. Närmast på tur är

Läs mer

Protokoll fört vid Årsstämma för Biskopens samfällighetsförening den 27 maj 2010

Protokoll fört vid Årsstämma för Biskopens samfällighetsförening den 27 maj 2010 Protokoll fört vid Årsstämma för Biskopens samfällighetsförening den 27 maj 2010 1 Mötets öppnande Stämman förklaras öppnad av föreningens ordförande Johann Gerell BBG31. Närvaroförteckning har upprättats

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte i Vikens Kultur- och Byaförening torsdagen den 8 mars 2012 på Vikens Hemgård

Protokoll fört vid årsmöte i Vikens Kultur- och Byaförening torsdagen den 8 mars 2012 på Vikens Hemgård Protokoll fört vid årsmöte i Vikens Kultur- och Byaförening torsdagen den 8 mars 2012 på Vikens Hemgård Kvällen inleddes med att Kristina Pålsson, stationschef vid polisen i Höganäs informerade om brottsförebyggande

Läs mer

Ordinarie Årsmöte (Stämma) onsdagen den 26 mars 2014

Ordinarie Årsmöte (Stämma) onsdagen den 26 mars 2014 Sida 1 (5) Ordinarie Årsmöte (Stämma) onsdagen den 26 mars 2014 Närvarande var fastigheterna 5, 7, 11, 15, 21, 22, 24, 31, 36, 37, 38, 42, 45, 48, 50, 54, 56, 57, 60, 62, 64, 65, 70, 72, 76, 78, 86, 93,

Läs mer

STADGAR för. Föreningen Dag- och Fritidshemmet BONK

STADGAR för. Föreningen Dag- och Fritidshemmet BONK STADGAR för Föreningen Dag- och Fritidshemmet BONK 1. Firma Föreningens firma är Dag- och Fritidshemmet Bonk, ideell förening. 2. Ändamål Föreningens ändamål är att med personella insatser av (om än inte

Läs mer

Protokoll från Årsstämma med Skandinaviska Klubben 2015.02.27

Protokoll från Årsstämma med Skandinaviska Klubben 2015.02.27 Protokoll från Årsstämma med Skandinaviska Klubben 2015.02.27 Öppnande 1 Skandinaviska Klubbens ordförande, Jens Ole Jespersen, hälsade de närvarande välkomna och förklarade Skandinaviska Klubbens årsstämma

Läs mer

Dagordning enl stadgan 1. Öppnande av stämman Styrelsens ordförande Hans-Göran Isacson hälsade alla välkomna till årets stämma den 23 maj 2010.

Dagordning enl stadgan 1. Öppnande av stämman Styrelsens ordförande Hans-Göran Isacson hälsade alla välkomna till årets stämma den 23 maj 2010. Ropnäs 2010-07-02 Sida 1(10) Protokoll Ropnäs samfällighetsförening för: Art Ordinarie stämma Tid Söndag 2010-05-23, kl 13.00 samt söndag 2010-06-20 kl 13.00 Plats Ladan på Ropnäs 3:6, tomt 19, Ladvägen

Läs mer

Djäkneboda Byastämman 2013

Djäkneboda Byastämman 2013 Djäkneboda Byastämman 2013 Protokoll för mötet 11 april 2013 Djäkneboda skola 1. Mötets öppnande 2. Val av ordförande att leda mötet Bo Jonsson valdes till ordförande 3. Val av sekreterare för dagens protokoll

Läs mer

PROTOKOLL FRÅN ORDINARIE ÅRSMÖTE FÖR SKEPPSDALSSTRÖMS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING

PROTOKOLL FRÅN ORDINARIE ÅRSMÖTE FÖR SKEPPSDALSSTRÖMS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING PROTOKOLL FRÅN ORDINARIE ÅRSMÖTE FÖR SKEPPSDALSSTRÖMS SAMFÄLLIGHETSFÖRENING Tid: 25 april 2012, kl. 19.00 Plats: Le Golf, Wermdö Golf & Country Club Närvarande: I enlighet med 6 nedan fastställd röstlängd.

Läs mer

SVENSKA DREVERKLUBBEN

SVENSKA DREVERKLUBBEN SVENSKA DREVERKLUBBEN Protokoll fört vid möte med CS för Svenska Dreverklubben, lördag och söndag 15-16/3 2014, Upplands Väsby 1. Sammanträdets öppnande Ordförande Martin Svensson hälsade välkommen och

Läs mer

Box 75 2007-03-10 ORDINARIE FÖRENINGSSAMMANTRÄDE (ÅRSMÖTE) MED BRÄNNÖ VÄGFÖRENING.

Box 75 2007-03-10 ORDINARIE FÖRENINGSSAMMANTRÄDE (ÅRSMÖTE) MED BRÄNNÖ VÄGFÖRENING. BRÄNNÖ VÄGFÖRENING PROTOKOLL Box 75 2007-03-10 430 85 BRÄNNÖ Org. nr 855100-0428 ORDINARIE FÖRENINGSSAMMANTRÄDE (ÅRSMÖTE) MED BRÄNNÖ VÄGFÖRENING. Tid: Lördagen den 10 mars 2007 kl. 12.00. Plats: Brännögården.

Läs mer

Protokoll fört vid möte för bildande av Föreningen Tankarnas trädgård i Växjö

Protokoll fört vid möte för bildande av Föreningen Tankarnas trädgård i Växjö Protokoll fört vid möte för bildande av Föreningen Tankarnas trädgård i Växjö Tid: Torsdag 23 april 2015, kl 18.30 20.00, och onsdag 13 maj 2015, kl 18.00 Plats: IOGT NTO, Växjö, Gavelrummet (23/4) och

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Vallens Byalag lördagen den 14 mars 2015 kl. 14.00 på Vallencia.

Protokoll fört vid årsmöte med Vallens Byalag lördagen den 14 mars 2015 kl. 14.00 på Vallencia. Protokoll fört vid årsmöte med Vallens Byalag lördagen den 14 mars 2015 kl. 14.00 på Vallencia. 10 närvarande. Ingegerd Granquist, Örian Gradin, Eva Berg, Sören Henriksson, Rune Alfredsson, Björn-Erik

Läs mer

Stämman beslutade att välja Stefan Johansson som ordförande vid mötet.

Stämman beslutade att välja Stefan Johansson som ordförande vid mötet. Protokoll fört vid HSB:s Brf Trädgårdsstadens ordinarie föreningsstämma onsdagen den 31 maj 2011 i Akalla By 1. Stämmans öppnande Föreningens ordförande Sven Ohlsson hälsade alla välkomna och förklarade

Läs mer

Stadgar för Grön kultur Högsbo

Stadgar för Grön kultur Högsbo Stadgar för Grön kultur Högsbo Giltiga från och med föreningens årsmöte 2016 1 SYFTE Föreningen Grön kultur Högsbo ska understödja och utveckla initiativ för interkulturell rikedom i staden med mat-, odlings-,

Läs mer

Styrelsemöte den 2 april 2010

Styrelsemöte den 2 april 2010 Mölle Tennisklubb Protokoll den 7 april 2010 sidan 1 av 3 Styrelsemöte den 2 april 2010 Närvarande Björn Gudmundson, Carl-Johan Nordblom (ordförande), Gustaf Rodhe, Leif Wahlund, Maud Wahlund och Christer

Läs mer

Protokoll fört vid Göteborgs och Bohus läns Biodlardistrikts årsmöte 2013-02-09

Protokoll fört vid Göteborgs och Bohus läns Biodlardistrikts årsmöte 2013-02-09 Protokoll fört vid Göteborgs och Bohus läns Biodlardistrikts årsmöte 2013-02-09 Plats: Hensbacka Herrgård, Munkedal Datum: 2013-02-09 Program: 09.30 10.00 Kaffe och smörgås serveras 10:00 12.00 Årsmötesförhandlingar

Läs mer

Närvarande: 42 st enligt närvarolista. (*) Referens avser distriktsstadga fastställd av FS 2009-05-08. Årsmöte SBK Skaraborgsdistriktet, 2014-03-08

Närvarande: 42 st enligt närvarolista. (*) Referens avser distriktsstadga fastställd av FS 2009-05-08. Årsmöte SBK Skaraborgsdistriktet, 2014-03-08 Datum: 2014-03-08 Tid: Klockan 14.30 Plats: Restaurang Galejan, Lidköping Närvarande: 42 st enligt närvarolista. Dagordning 1. Mötets öppnande 2. Fastställande av röstlängd 3. Val av mötesordförande 4.

Läs mer

STADGAR FÖR UNGDOMSSEKTIONEN

STADGAR FÖR UNGDOMSSEKTIONEN STADGAR FÖR UNGDOMSSEKTIONEN. (ungdomssektionens namn) i.. (föreningens namn) Sektionen bildad den Stadgarna fastställda / ändrade av årsmötet den... Enligt Svenska Ridsportförbundets typstadgar Fastställda

Läs mer

Protokoll fört vid 2008 års ordinarie stämma

Protokoll fört vid 2008 års ordinarie stämma BÄCKENS PROTOKOLL SAMFÄLLIGHETSFÖRENING 2008-03-12 Protokoll fört vid 2008 års ordinarie stämma 1 Stämmans öppnande Styrelsens ordförande Bo Jonsson öppnade stämman och hälsade alla hjärtligt välkomna.

Läs mer

2 Justering av röstlängd Upprop företogs och justering av röstlängden verkställdes, som upptog 41 röstberättigade delegater.

2 Justering av röstlängd Upprop företogs och justering av röstlängden verkställdes, som upptog 41 röstberättigade delegater. SVENSKA TERRIERKLUBBEN Specialklubb inom Svenska Kennelklubben PROTOKOLL fört vid sammanträde med Svenska Terrierklubbens fullmäktige (TF) den 22 april 2012 på Scandic, Järva krog, Solna 1 Mötets öppnande

Läs mer

Sveriges Elevråds årsmöte 2014. Kallelse

Sveriges Elevråds årsmöte 2014. Kallelse Sveriges Elevråds årsmöte 2014 s årsmöte 2014 Sida 2 Förslag på dagordning 22 november 2014 1. Årsmötets öppnande 2. Val av årsmötesordförande 3. Val av årsmötessekreterare och biträdande årsmötessekreterare

Läs mer

Mötesprotokoll Visby Badmintonklubbs årsmöte 2008

Mötesprotokoll Visby Badmintonklubbs årsmöte 2008 Mötesprotokoll Visby Badmintonklubbs årsmöte 2008 Datum: 2008-08-23 Plats: Fridtorpsvägen 10, Fridhem Närvarande: Patrik Oscarsson, Kjell Pettersson, Johan Gate, Anneli Gate, Bertil Lawergren, Caroline

Läs mer

3 Protokollförare Styrelsen anmälde att Ulla-Britt Schwang skulle vara protokollförare vid mötet.

3 Protokollförare Styrelsen anmälde att Ulla-Britt Schwang skulle vara protokollförare vid mötet. Protokoll fört vid Svenska Vorsteh- Klubbens fullmäktigemöte på Scandic Hotel, Upplands Väsby, den 16-17 maj 2009. Närvarande: se bilaga 1 Svenska Vorstehklubbens ordförande Anders Eriksson hälsade de

Läs mer

Årsmöteshandlingar 2013

Årsmöteshandlingar 2013 Trollhättans Brukshundklubb Årsmöteshandlingar 2013 Dokument: Dagordning Preliminärt årsprogram Verksamhetsplan Valberedningens förslag Budgetförslag Dagordning Trollhättans brukshundklubb 2013 1. Mötet

Läs mer

Hörsalen Samlan, Länsförsäkringar AB, Tegeluddsvägen 11-13, Stockholm

Hörsalen Samlan, Länsförsäkringar AB, Tegeluddsvägen 11-13, Stockholm i Länsförsäkringar Stockholm, org. nr 502002-6265 Datum och tid: 7 april 2016, kl 18.00 20.10 Plats Närvarande Hörsalen Samlan, Länsförsäkringar AB, Tegeluddsvägen 11-13, Stockholm Fullmäktige enligt förteckning

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE FÖR VILHELMINABYGDENS SKOTERORGANISATION 15 november 2014 i Storseleby

PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE FÖR VILHELMINABYGDENS SKOTERORGANISATION 15 november 2014 i Storseleby Närvarande: Vojmådalens Skoterklubb,Vilhelmina Skoterklubb, Rönnäs Intresse & Idr.förening, Kittelfjälls Skoterförening, Klimpfjälls IIF, Stornäs Skoter & Intr.förening, Latikbergs Skoterklubb, Järvsjö

Läs mer

Protokoll från Svenska Hembryggareföreningens (SHBF) årsmöte 970523

Protokoll från Svenska Hembryggareföreningens (SHBF) årsmöte 970523 Protokoll från Svenska Hembryggareföreningens (SHBF) årsmöte 970523 1. Mötets öppnande Mötet öppnades ca 18.20 av Kenneth Johansson som hälsade alla hjärtligt välkomna till SHBFs årsmöte och efterföljande

Läs mer

Stadgar för Hotings Skoterklubb i Strömsunds kommun

Stadgar för Hotings Skoterklubb i Strömsunds kommun Stadgar för Hotings Skoterklubb i Strömsunds kommun 1 I N N E H Å L L S F Ö R T E C K N I N G ALLMÄNNA BESTÄMMELSER Sida 1 Ändamål... 3 2 Sammansättning... 3 3 Anslutning... 3 4 Verksamhetsområde... 3

Läs mer

Protokoll från årsmöte i Torsby Samfällighetsförening, den 6 mars 2004, i Värmdö bygdegård

Protokoll från årsmöte i Torsby Samfällighetsförening, den 6 mars 2004, i Värmdö bygdegård www.torsbysamfall.org Protokoll från årsmöte i Torsby Samfällighetsförening, den 6 mars 2004, i Värmdö bygdegård!"!# $!" & '( # Föreslagen dagordning godkändes med tillägget av punkt under 19. Övriga frågor

Läs mer

Folkdansringen i Örebro län

Folkdansringen i Örebro län Folkdansringen i Örebro län Protokoll från Distrikts Årsmötet den 5 mars 2011 i Åmmebergs Folkets Hus, Arrangör Norra Vätterbygdens folkdansgille. 1 Mötets öppnande Ordförande Rolf Östman hälsar välkommen

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Slagans medlemmar kallas härmed till ordinarie föreningsstämma. onsdagen den 18 maj 2016 kl 19.00

Bostadsrättsföreningen Slagans medlemmar kallas härmed till ordinarie föreningsstämma. onsdagen den 18 maj 2016 kl 19.00 Kallelse Bostadsrättsföreningen Slagans medlemmar kallas härmed till ordinarie föreningsstämma onsdagen den 18 maj 2016 kl 19.00 i HSB:s kvartersgård på Platåvägen (terrasshusen Edsbacka). Förslag till

Läs mer

ANPASSNING AVSEENDE ANDRAHANDSUPPLÅTELSER P G A VÄNTAD LAGÄNDRING juli 2014. Följande bestämmelser skiljer sig från stadgeförslaget: 12, 40 och 44

ANPASSNING AVSEENDE ANDRAHANDSUPPLÅTELSER P G A VÄNTAD LAGÄNDRING juli 2014. Följande bestämmelser skiljer sig från stadgeförslaget: 12, 40 och 44 APPENDIX A Ny lydelse av paragraferna 17, 21 och 22 om resultatet av motion 4 blir att stämman ska välja styrelseordförande. Ändringarna är markerade med rött 17 Dagordning Ordinarie föreningsstämma Vid

Läs mer

SÖLVESBORGS KOMMUN Fritid & kultur. föreningskunskap. - att bilda förening -

SÖLVESBORGS KOMMUN Fritid & kultur. föreningskunskap. - att bilda förening - SÖLVESBORGS KOMMUN Fritid & kultur föreningskunskap - att bilda förening - Innehållsförteckning Ideell förening, vad är det? 3 Hur många medlemmar måste man vara? 3 Vad krävs för att bilda en förening?

Läs mer

Styrelsen beviljades ansvarsfrihet för det gångna verksamhetsåret

Styrelsen beviljades ansvarsfrihet för det gångna verksamhetsåret Protokoll fört vid Alkans samfällighetsförenings årsmöte söndagen den 8 juli 2012. 1 Ordföranden Jan Eriksson hälsade alla välkomna till årsmöte i Alkans samfällighetsförening. Särskilt välkomna var föreningens

Läs mer

361 Föregående mötesprotokoll och uppdragslista. B-A Protokoll 114 upplästes, godkändes och lades till handlingarna.

361 Föregående mötesprotokoll och uppdragslista. B-A Protokoll 114 upplästes, godkändes och lades till handlingarna. ART: PLATS: Styrelsemöte Kontoret Bollsta TID: 1900-2130 NÄRVARANDE: Ordinarie: Christer Sandberg Bruno Högberg Per Öhman Örjan Henriksson Suppleanter: Caroline Åkerlund Adjungerad: B-A Söderström Revisorer:

Läs mer

Styrelsens ordförande Göran Lagerstedt hälsade alla välkomna och förklarade stämman öppnad.

Styrelsens ordförande Göran Lagerstedt hälsade alla välkomna och förklarade stämman öppnad. Page 1 of 6 HSB-Bostadsrättsförening Bågen nr 223 i Stockholm Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma i HSB:s Bostadsrättsförening Bågen nr 223 den 5 maj 1998 i Swedenborgssalen, Nürnbergshuset, Björngårdsgatan

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2013. Årsmöte. Plats: Ädelfors folkhögskola. 15/3 2014 kl.15.00. Vetlanda Rally & Racing Club www.vetlandarrc.

Verksamhetsberättelse 2013. Årsmöte. Plats: Ädelfors folkhögskola. 15/3 2014 kl.15.00. Vetlanda Rally & Racing Club www.vetlandarrc. Verksamhetsberättelse 2013 Årsmöte Plats: Ädelfors folkhögskola 15/3 2014 kl.15.00 Kallelse Härmed kallas du/ni till s ordinarie årsmöte som hålls Lördagen den 15 mars 2014 kl.15.00 Plats: Ädelfors folkhögskola

Läs mer

Protokoll fört vid Hyresgästföreningen Syd-Ost s årsmöte på Folkets Hus Bagarmossen lördagen den 15 mars 2008 klockan 10,00 14.00

Protokoll fört vid Hyresgästföreningen Syd-Ost s årsmöte på Folkets Hus Bagarmossen lördagen den 15 mars 2008 klockan 10,00 14.00 Protokoll fört vid Hyresgästföreningen Syd-Ost s årsmöte på Folkets Hus Bagarmossen lördagen den 15 mars 2008 klockan 10,00 14.00 Närvarande: Enligt fastställd förteckning över närvarande medlemmar. 1.

Läs mer

Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Stefan Björkman hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Stefan Björkman hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Stefan Björkman hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet röstlängden

Läs mer

Innan den formella delen av årsstämman berättade Niklas Brehm, Polisen Storgöteborg södra, om Grannsamverkan.

Innan den formella delen av årsstämman berättade Niklas Brehm, Polisen Storgöteborg södra, om Grannsamverkan. Pixbo Vägförening ga:2, organisationsnummer 852000-3123 Föreningsstämma 2014-03-17, Montesoriskolan, Pixbo Närvarolista/röstlängd upprättades (se bilaga). Innan den formella delen av årsstämman berättade

Läs mer

Ordinarie stämma Samfällighetsföreningen Fasanen

Ordinarie stämma Samfällighetsföreningen Fasanen Ordinarie stämma Samfällighetsföreningen Fasanen Datum: onsdagen den 28 oktober 2015 kl 19:00 Plats: Skogsängsskolans matsal 1 Mötets öppnande och val av mötesordförande Styrelsens ordförande Mikael Wickbom

Läs mer