SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur och fritidsnämnden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-12-10 Kultur och fritidsnämnden"

Transkript

1 Rudbecksgymnasiet, kl. 16:00-18: Beslutande Bengt Karlsson (S) ordförande Ingemar Johansson (FP) Helena Qvick (S) Ulla Brissman (S) Håkan Joelsson (S) Thomas Settergren (S) Bill Malm (M) Helena Gustafsson (M) Ulf Persson (C) Annica Snäll (MP) t.o.m. 77 Tjänstgörande ersättare Ulla Johansson (S) Jerker Johansson (S) fr.o.m. 78 Ersättare Jerker Johansson (S) Kerim Bezdrob (S) Kristina Björling (M) Birgitta Rejnö-Johansson (FP) Tjänstemän Ove Jansson, Kent Ödvall, Åsa Sjögren, Gunilla Pettersson, Lena Andersson, Elisabeth Enghed, Johanna Larsson Justering Utses att justera: Håkan Joelsson, Justeringens tid: 13 november Underskrift sekreterare Underskrift ordförande Underskrift justerare Johanna Larsson Bengt Karlsson Håkan Joelsson Utdragsbestyrkande

2 Anslag/bevis Protokollet är justerat och tillkännages genom anslag Nämnd/styrelse Sammanträdesdatum Protokollet förvaras: Kultursekreterarens arbetsrum Underskrift Johanna Larsson Utdragsbestyrkande

3 73 Information Muséets utställning 2014 Tidaholms museum planerar att 2014 bygga en utställning kring Star Wars, med arbetsnamnet May the force be with you. I samband med utställningen kommer det att anordnas kurser i teknik för barn och unga. För en delfinansiering har en ansökan till Västra Götalandsregionen gjorts. Utställningen behöver finansieras via ökade intäkter, eftersom muséets ordinarie budget inte rymmer de medel som behövs för att bygga en bra och attraktiv utställning. Hos Västra Götalandsregionen har ansökts om 150 tkr i stöd. Besked om denna ansökan kommer först i början på Vi räknar med ett bidrag på 75 tkr i finansieringskalkylen. Den andra tänkbara intäktsökningen är att utställningen lockar fler betalande besökare än ett normalår (som intäktsbudgeten på 130 tkr är satt utifrån). En försiktig bedömning är att antalet betalande besökare ökar med jämfört med ett normalår. Detta skulle ge +125 tkr utöver budget i intäkter. Kalkylen för byggandet av utställningen Star Wars blir följande: Bidrag från Västra Götaland 75 tkr Ökade besöksintäkter 125 tkr Summa budget för utställningen 200 tkr Bedömningen är att 200 tkr räcker för att bygga en utställning med bra kvalité som också på så vis lockar många att besöka Tidaholms museum. En mindre utställning med fotografier av Signe Lidwall öppnar 4 mars och visas i samband med Internationella kvinnodagen. Julmarknad hölls i år lördag 7 december kl Till årets julmarknad var fler utställare än vanligt bokade, ca 38 st, med placerade inne på museet och i C- magasinet. Fredagens snöoväder gjorde dock att inte alla hade möjlighet att delta. Kreativa kraftfält Ingemar Johansson (Fp) informerar om konferensen kring kreativa kraftfält. Halland har tidigare gjort denna kartläggning som nu Skaraborg genomgår. Projektet går ut på att kartlägga hur kulturella verksamheter ligger geografiskt. Utifrån kartläggningen kan man sedan tydligare se samarbetsmöjligheter och kulturellt aktiva områden. Frivilliggala En gala har hållits på Saga för att uppmärksamma de ideella insatser som görs i kommunen. Under galan tilldelades Cafédamerna på Kyrkans Hus kultur och fritids pris för ideella insatser.

4 Forts. information Saga Tino Braun har informerat arbetsutskottet om verksamheten på Saga, dels den nuvarande verksamheten dels möjligheter inför framtiden. Samarbetssvårigheterna med NATTBIO som driver bioverksamheten blir allt tydligare. För ett hållbart arbete kring bioverksamheten måste ett resonemang föras med berörda. Digitala sändningar skulle kunna vara en öppning för vidare utveckling av verksamheten. Installation av parabol skulle i så fall i förlängningen bli aktuellt. Presidiet tar med sig problematiken kring samarbetet med NATTBION och återkommer till Tino. Forshallens ombyggnation Fritidsintendent rapporterar att ytterligare problem tillstött i ombyggnationen av Forshallen. Det har upptäckts att takbalkarna i lilla salen är i dåligt skick och ej går att bygga vidare på. Omklädningsrummen i anknytning till salen har nu rivits för att byggnationen ska kunna fortgå. Utegym Utegymet på Hellidsberget står färdigt att nyttjas. Ansökan om bidrag till fler redskap har gjorts hos Folkhälsorådet och beviljats. Motorikbanan är under uppbyggnad. Redskap finns redo att ställas på plats när markarbetet är genomfört. En dialog kring skötsel och underhåll bör föras med SOK SISU. Idrottsturism Möte med information kring idrottsturism hålls onsdag 4 december på Festvåning 4an dit berörda föreningar är inbjudna. Syftet med träffen är att föra diskussion kring samarbete mellan föreningar vid arrangemang. Möjlighet finns att söka ekonomiskt bidrag till föreningsarrangemang från VG region. Fri väg för fisk i Tidan Länsstyrelsen planerar att ta bort hinder i Tidan för att ge fisken möjlighet att vandra fritt från Vänern till Stråken. Det kommer längre fram i processen finnas möjlighet att söka pengar för eventuella ombyggnationer. Tidaholms kommun innehåller 13 hinder varav två ligger inne i centrum. Miljö och Bygg har tittat på eventuella lösningar för hindren i centrum. Folkabo IK Fritidsintendenten har besökt Skedevallen tillsammans med kommunens energirådgivare vilket resulterade i vissa synpunkter som föreningen tar med sig i den fortsatta renoveringen. Vätternrundan Turistchefen har varit på företagarfrukost som gästades av VDn för Vätternrundan, Evalena Frick. I föredraget berättades bl.a. om pågående projekt vilket ska mynna i en bilfri väg runt Vättern. Vidare pratades mycket kring den positiva effekt arrangeman har i stort på en kommun.

5 Forts. information Turistsamverkan i Skaraborg Turistchefen återkopplar till den satsning som hittills gjort i projektet där turistserviceplatserna är en av de saker som slått väl ut. Planen är att tills nästa turistsäsong utbilda och certifiera ett antal turistserviceplatser i Skaraborg där Hökensås camping och semesterby är aktuell för Tidaholms del. Tanken är även att turistcoachernas arbete ska förlängas över och även utökas med två personer. Inriktningsmål Ordförande Bengt Karlsson (S) informerar om utvecklingsdagarna i Mullsjö där kommunstyrelsen, nämndernas presidier och förvaltningschefer arbetade med frågan kring vilka prioriterade målområden som ska gälla för kommunens utvecklingsarbete. Diskussionen landade i områdena boende, näringsliv, medborgaren i fokus och attraktiv kommun. Respektive förvaltning ska i slutet av mars ha inkommit med redovisning av effektmål för att uppnå de olika målen. Kulturplaneterna Elisabeth Enghed från Godsmagasinet informerar om Kulturplaneterna, ett projekt som drivs av Rädda Barnen. I projektet arbetas aktivt med barns rätt till kulturaktiviteter där målet är att erbjuda kostnadsfria aktiviteter. I verksamheten ska någon form av konstnär vara involverad. Man kan ansöka om medel för att genomföra aktiviteter arbetar 14 kommuner aktivt i projektet Kulturplaneterna. Den sommaraktivitet som Godsmagasinet planerar att genomföra i Gamla Köpstad passar mycket väl in under Kulturplaneternas kriterier. Camping Turistchefen informerar om campingsäsongen 2013 där både Hökensås camping och Tidaholms camping haft en högre beläggning. Hökensås camping har under juni-augusti en beläggning på gästnätter vilket är en ökning med 2000 gästnätter jämfört med Antalet stugnätter 2013 var jan-aug jämfört med helåret 2012 där beläggningen var stugnätter. Tidaholms Camping hade säsongen gäster att jämföra med 2012 med 1012 gäster. Intäkterna 2013 har dock varit större.

6 74 Kurser och konferenser 1. Erfarenhetskonferens fritid och kultur 6-7 februari i Stockholm s beslut 1. Fritidsintendenten deltar samt en deltagare från respektive block. Ulla Johansson deltar från S.

7 2013/38 75 Kulturplan Skaraborg Kommunalförbundet Skaraborg har arbetat fram Kulturplan Skaraborg (Målbild 2020) som fastställts av förbundsstyrelsen Styrelsen rekommenderar också samtliga kommuner att anta kulturplanen. Arbetet har skett för att knyta an till det pågående arbetet i Västra Götaland kring kulturstrategi och kulturplan. Chefsnätverket Kultur och Fritid i Skaraborg har deltagit i arbetet liksom presidiegrupp Kultur Skaraborg. Förslaget har varit på remissrunda och Tidaholms kommun lämnade ett svar genom Kultur Fritid. Kultur- och fritidsnämnden har fått Kulturplan Skaraborg från kommunledningen för att fatta beslut kring Kulturplan Skaraborg för Tidaholms kommuns räkning. Kultur Fritid noterar att det gjorts förändringar i kulturplanen utifrån vårt remissvar, vilket vi tycker är positivt. Nu ser vi fram emot att i praktiken jobba med att samordna kultur, fritid och turism på ett kommunövergripande sätt som därmed gör att vi kompletterar och stärker varandras profiler. Det finns en plattform som ger möjligheter att ta nya steg för gemensamma aktiviteter över kommungränserna. När det gäller uppföljning och utvärdering behöver vissa delar ske i Kommunalförbundets regi. För att underlätta en enhetlighet i arbetet, men också för få möjligheter till bra jämförelser och uppföljningar behöver till exempel kultur- och fritidsvaneundersökningar och även extern utvärderingar ske i samtliga kommuner för att bli effektiva. s beslut Tidaholms kommun ställer sig bakom Kulturplan Skaraborg och att denna antas.

8 2013/46 76 Ansökan från Tidaholmsbygdens hästklubb om bidrag till utrustning till handikappridning. Tidaholmsbygdens hästklubb har fått stort visat intresse för att utveckla föreningens verksamhet vidare med handikappridning. Den nya verksamheten planeras starta i januari Föreningen har idag specialanpassade sadlar som gör det möjligt för målgruppen att sitta säkert och tryggt på hästryggen. För att vidare kunna bedriva verksamheten är det dock nödvändigt med en särskild lyftanordning som klubben i dagsläget inte har. Hästklubben ansöker om bidrag till lyftanordningen vars kostnad beräknas till kr inkl. moms. s beslut Beviljar TBHK ett bidrag på 30%, max kr till lyftanordning för att möjliggöra handikappridning.

9 2013/39 77 Utredning kring 400-meters oval löparbana. Motion angående utredning om möjligheten att anlägga en friidrottsplats med 400-meters oval löparbana har inkommit till Kommunstyrelsen. Kommunstyrelsen har berett ärendet och Kommunfullmäktige har beslutat att uppdra åt kultur- och fritidsnämnden att ansvara för och samordna utredningen. I dagsläget håller Hökensås ungdomsring på att färdigställa en ny miniidrottsplats i Härja. Det finns sex stycken 100 meters löparbanor att tillgå vid Hökensåsskolan. Vidare kommer det vid spontanidrottsplatsen vid Forsen att finnas 200 meters löparbanor från våren Med utgångspunkt från detta görs en förenklad utredning kring friidrottsplats med 400 meters löparbanor. En enklare kostnadsberäkning grundad på tidigare anlagda löparbanor visar på en kostnad mellan 5 till 10 miljoner beroende på omfattning av kompletterande kringbyggnader. Därtill kommer även löpande underhåll och skötsel. Kommunen har gjort en satsning på spontanidrottsplats vid Forsen, som ger nya möjligheter för friidrott. Utifrån detta är bedömningen att det inte är läge för att satsa ytterligare miljoner på en friidrottsarena med 400 meters löparovaler i närtid. s beslut Godkänner utredningen om 400-meters oval löparbana och överlämnar denna till kommunfullmäktige.

10 2013/48 78 Ansökan från Tidaholms SOK SISU om bidrag till ny garageport. SOK SISU har vid flera tillfällen utsatts för inbrott i föreningens garage. Detta har bidragit till att garageporten blivit skadad och inte längre går att återställa till användbart skick. Föreningen ansöker om bidrag till en ny garageport till en kostnad av kr inkl. moms. s beslut Avslår ansökan om bidrag till ny garageport då denna inte faller under kulturoch fritidsnämndens kriterier för bidragsgrundande ansökningar.

11 2013/51 79 Ansökan från IF HVT om bidrag till invandrade ungdomar som deltar i verksamheten. IF HVT har fått 4 nya spelare med invandrarbakgrund. Föreningen anser det viktigt att låta spelarna delta i föreningens verksamhet trots att de inte har ekonomisk möjlighet att betala diverse avgifter som krävs för att få spela. IF HVT ansöker därför om bidrag på kr för att täcka försäkring, medlems- och träningsavgift. s beslut Kultur och fritid vill uppmuntra HVTs initiativ och därför ge ett stimulansbidrag för ht 2013/vt 2014 på kr. Bidraget ges för att asylsökande barn ska ha möjlighet att delta i verksamheten. Pengarna ska prioriterat gå till träningsoch medlemsavgift samt till försäkring.

12 2013/43 80 Ny arrendator till Kaffestugan säsongen 2014 Kaffestugans nuvarande arrendator Gottfried Blaschke har meddelat att han inte är intresserad av fortsatt arrende kommande säsong Kultur Fritid annonserade efter ny arrendator under oktober månad och fick totalt fyra ansökningar. En viktig utgångspunkt i förvaltningens beredning av ärendet har varit god kunskap i caféverksamhet, eftersom Kaffestugan är navet i Turbinhusö-konceptet. Förslaget är att anta Birgitta Ahlin som arrendator till Kaffestugan för Hon driver sedan 2001 Nya Konditoriet i Falköping och har jobbat där sedan Hon har genom detta en stor och väldokumenterad kunskap om caféoch konditorbranschen. s beslut Birgitta Ahlin antas som ny arrendator till Kaffestugan säsongen 2014.

13 2013/52 81 Beslutsattestanter 2014 Inför årsskiftet ska beslut om gällande beslutsattestanter fattas. Då ny förvaltningschef tillträder 1 februari 2014 måste även beslutas om gällande ordning från detta datum. s beslut Antar listorna för beslutsattestanter 2014.

14 2013/53 82 Fonden Ingemar Karlsson på Hägnelund verksamhetsåret 2012 Huvudfokus 2012 var att fortsätta inscanningen av den omfattande fotosamlingen. I övrigt gjordes ett rum på muséet iordning för att rymma Ingemars arkiv, foton och föremål. s beslut Godkänner 2012 års rapport av fonden Ingemar Karlsson på Hägnelund.

15 83 Sammanträdesplan 2014 Nämnden AU 3 februari (gruppmöte 08.00) 20 januari mars (gruppmöte 13.00) 31 januari april (gruppmöte 08.00) 10 mars juni (gruppmöte 08.00) 7 april augusti (gruppmöte 13.00) 19 maj september (gruppmöte 13.00) 14 augusti oktober (gruppmöte 13.00) 4 september november (gruppmöte 13.00) 2 oktober december (gruppmöte 16.00) 30 oktober november s beslut Antar sammanträdesplanen för Kultur- och fritidsnämnden och dess AU för år 2014.

16 84 Mötets avslutande Ordförande förklarar mötet avslutat.

Tidaholms museum kl 15:00-17:15

Tidaholms museum kl 15:00-17:15 1 (12) Plats och tid Tidaholms museum kl 15:00-17:15 Paragrafer 25-33 BESLUTANDE Ledamöter Namn Anna-Karin Skatt (S) Bengt Karlsson (S) Monica Staadig (S) Ulla Brissman (S) Håkan Joelsson (S) Thomas Settergren

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden 2012-09-06 1 (16)

Kultur- och fritidsnämnden 2012-09-06 1 (16) Kultur- och fritidsnämnden 2012-09-06 1 (16) Plats och tid Stadshuset kl 14:00-16:30 Paragrafer 44-56 BESLUTANDE Ledamöter Namn Anna-Karin Skatt (S) Bengt Karlsson (S) Monica Staadig (S) Ulla Brissman

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden 20007-12-13 114 Plats och tid Bibliotekshuset kl. 17.45-19.00 Beslutande Sture Tidqvist (s) Bengt Karlsson (s) Mona Nilsson (s) Gösta Fransson (s) Ulla Brissman (s) Håkan Joelsson

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden 2008-11-17 80 Plats och tid Stadshuset, Sessionssalen kl 16.00-18.30 Beslutande Sture Tidqvist (s) Bengt Karlsson (s) Mona Nilsson (s) Monica Staadig (s) ersätter Gösta Fransson

Läs mer

1 (8) Kultur- och fritidsnämnden 2012-12-13. 4:anHuset kl 16:00-17:40 60-63. Anna-Karin skatt

1 (8) Kultur- och fritidsnämnden 2012-12-13. 4:anHuset kl 16:00-17:40 60-63. Anna-Karin skatt 1 (8) Plats och tid 4:anHuset kl 16:00-17:40 Paragrafer 60-63 BESLUTANDE Ledamöter Namn Anna-Karin Skatt (S) Bengt Karlsson (S) Monica Staadig (S) Ulla Brissman (S) Håkan Joelsson (S) Thomas Settergren

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden 2011-01-27 1 (16)

Kultur- och fritidsnämnden 2011-01-27 1 (16) Kultur- och fritidsnämnden 2011-01-27 1 (16) Plats och tid Stadshuset kl 09.00-11.30 Paragrafer 6-18 BESLUTANDE Ledamöter Namn Anna-Karin Skatt (S) Bengt Karlsson (S) Monica Staadig (S) Helena Qvick (S)

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden 2010-02-08 1 (17)

Kultur- och fritidsnämnden 2010-02-08 1 (17) Kultur- och fritidsnämnden 2010-02-08 1 (17) Plats och tid Stadshuset kl 16.00-19.00 Paragrafer 1-13 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Sture Tidqvist (s) Bengt Karlsson (s) Gösta Fransson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-02-03 Kultur och fritidsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-02-03 Kultur och fritidsnämnden Sessionssalen, 2014-02-03 kl. 09:00-12:00 1-14 Beslutande Bengt Karlsson (S) ordförande Ingemar Johansson (FP) Helena Qvick (S) 1-11 Monica Staadig (S) Håkan Joelsson (S) Thomas Settergren (S) Bill Malm

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-10-20 Social- och omvårdnadsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-10-20 Social- och omvårdnadsnämnden 1/3 Sessionssalen, 2015-10-20 kl. 13:00-15:15 108-123 Beslutande Christer Johansson (S) ordförande Peter Friberg (M) Ingvar Jansson (S) Anna Zöögling (S) Håkan Joelsson (S) Josette Rask (C) Ingvar Johansson

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden 2008-12-17 88 Plats och tid Tidaholms museum kl 17.00-18.30 Beslutande Sture Tidqvist (s) Bengt Karlsson (s) Mona Nilsson (s) Gösta Fransson (s) Ulla Brissman (s) Håkan Joelsson

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden (11)

Kultur- och fritidsnämnden (11) Kultur- och fritidsnämnden 2011-10-18 1 (11) Plats och tid Stadshuset kl 08.00-11.00 Paragrafer 77-84 BESLUTANDE Ledamöter Namn Anna-Karin Skatt (S) Bengt Karlsson (S) Monica Staadig (S) Ulla Brissman

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-11-14 Kultur och fritidsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-11-14 Kultur och fritidsnämnden Sessionssalen, 2013-11-14 kl. 14:00-16:00 64-72 Beslutande Bengt Karlsson (S) ordförande Ingemar Johansson (FP) Ulla Brissman (S) Bill Malm (M) Helena Gustafsson (M) Ulf Persson (C) ej 69 Annica Snäll

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden (10)

Kultur- och fritidsnämnden (10) Kultur- och fritidsnämnden 2012-06-18 1 (10) Plats och tid Paragrafer 38-43 Gimmene herrgård BESLUTANDE Ledamöter Namn Anna-Karin skatt (S) Bengt Karlsson (S) Monica Staadig (S) Ulla Brissman (S) Håkan

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-08-25 Social- och omvårdnadsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-08-25 Social- och omvårdnadsnämnden 1/3 Sessionssalen, 2015-08-25 Kl. 13:00-16:15 77-92 Beslutande Christer Johansson (S) ordförande Peter Friberg (M) Ingvar Jansson (S) Mattias Ezelius (S) Anna Zöögling (S) Lisbeth Ider (V) Elisabeth Alfredsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-08-29 Kultur och fritidsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-08-29 Kultur och fritidsnämnden Sessionssalen, 2014-08-29 Kl. 13:00-16:30 50-66 Beslutande Bengt Karlsson (S), ordförande Ingemar Johansson (FP) Helena Qvick (S) Monica Staadig (S) Ulla Brissman (S) Thomas Settergren (S) Helena Gustafsson

Läs mer

Social- och omvårdnadsnämnden 2014-05-20 1 (18) Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 17.15

Social- och omvårdnadsnämnden 2014-05-20 1 (18) Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 17.15 Social- och omvårdnadsnämnden 2014-05-20 1 (18) Plats och tid Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 17.15 Paragrafer 55-69 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Christer Johansson (S) ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-12-10 Folkhälsorådet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-12-10 Folkhälsorådet 1/2 Festvåning 4:anhuset, 2013-12-10 kl 09:00-11.45 50-66 Beslutande Anna-Karin Skatt (S) Peter Friberg (M) Astrid Bengtsson (S) Lennart Rehn (S) Berit Sörman (S) Bengt Karlsson (S) Per-Erik Thurén (S)

Läs mer

Tekniska nämnden 2010-11-25 1 (15) Jan Andersson, gatuingenjör Maria Björklund, ekonom Kjell Jonsson, teknisk chef Siw Strandh, sekreterare

Tekniska nämnden 2010-11-25 1 (15) Jan Andersson, gatuingenjör Maria Björklund, ekonom Kjell Jonsson, teknisk chef Siw Strandh, sekreterare Tekniska nämnden 2010-11-25 1 (15) Plats och tid Stadshuset, kl 13.30-16.00 Paragrafer 101-112 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Lennart Rehn (S) ordförande Helena Qvick (S) Christer Cunow

Läs mer

Folkhälsorådet 2015-03-20 1. Irene Karlsson (C), BIN, ordförande Elof Jonsson (C), KS. Dan Hovskär (KD), HSN Peter Persson (S), MB

Folkhälsorådet 2015-03-20 1. Irene Karlsson (C), BIN, ordförande Elof Jonsson (C), KS. Dan Hovskär (KD), HSN Peter Persson (S), MB Folkhälsorådet 2015-03-20 1 Plats och tid Nästegårdsskolan Kvänum, 20 mars 2015, klockan 09.15-12.00 Beslutande Irene Karlsson (C), BIN, ordförande Elof Jonsson (C), KS Thore Emma Svenson Larsson(S), (M),

Läs mer

Tekniska nämnden 2013-01-31 1 (14) Tony Johansson (S) ersätter Christer Cunow (S) Lilian Kindbom (FP ersätter Birgitta Andersson (FP)

Tekniska nämnden 2013-01-31 1 (14) Tony Johansson (S) ersätter Christer Cunow (S) Lilian Kindbom (FP ersätter Birgitta Andersson (FP) Tekniska nämnden 2013-01-31 1 (14) Plats och tid Stadshuset, kl 13.30-16.10 Paragrafer 1-9 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare ÖVRIGA Ersättare Namn Lennart Rehn (S) ordförande Helena Qvick (S)

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden 2007-09-17 89 Plats och tid Beslutande Stadshuset kl.18-20 Sture Tidqvist (s) Bengt Karlsson (s) Mona Nilsson (s) Gösta Fransson (s) Ulla Brissman (s) Håkan Joelsson (s) Gunilla

Läs mer

Birgitta Karlsson, revisor Karl Ove Kruus, revisor Mona Larsson, revisor Tore Johansson, revisor

Birgitta Karlsson, revisor Karl Ove Kruus, revisor Mona Larsson, revisor Tore Johansson, revisor Tekninska nämnden 2008-04-24 30 Plats och tid Stadshuset, kl 13.30-17.40 Beslutande Lennart Rehn (s) ordförande Helena Qvick (s) Björn Eriksson (s) ersättare för Christer Cunow (s) Kent Persson (s) Bengt

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(20) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2015-10-01

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(20) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2015-10-01 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(20) Tid Torsdag 1 oktober 2015, kl. 13.15 17.00, ajournering 14.50 15.15 Plats Svansjörummet Beslutande MBP Ylva Höglund FP Niklas Herneryd MP Lo Göthberg Larsson S Thord Harrysson

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2009-11-11 49

Sammanträdesdatum Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2009-11-11 49 Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2009-11-11 49 Plats och tid Klubbrummet i Idrottshallen, Stallängsvägen 4 kl. 18.00-20.00. Beslutande Gullan Pettersson (Srf) Lena Ask (Rbu) Kjell-Åke Storm (Rsmh)

Läs mer

Kommunfullmäktige 2010-02-22 1 (16)

Kommunfullmäktige 2010-02-22 1 (16) Kommunfullmäktige 2010-02-22 1 (16) Plats och tid Villan klockan 18.00 20.30 Paragrafer 13-25 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Curt B Gustavsson (S), Sture Tidqvist (S), Berit Sörman (S),

Läs mer

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2012-03-13 Sid 1 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, tisdagen den 13 mars 2012, klockan

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-02-03 Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-02-03 Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/3 Sessionssalen, 2016-02-03 kl 18-20.15 1-16 Beslutande Lotta Carlsson (DHR), Jonny Lejonberg (HRF), Pär-Ola Olausson (RBU), Marita Dahlqvist (RSMH Hoppet), Göte Johansson (Strokeföreningen), Annelie

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-11-11 Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-11-11 Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/3 Sessionssalen, 2015-11-11 18:00-20.10 40-53 Beslutande Lotta Carlsson (DHR), Jonny Lejonberg (HRF), Pär-Ola Olausson (RBU), Marita Dahlqvist (RSMH Hoppet), Göte Johansson (Strokeföreningen) Tjänstgörande

Läs mer

Kommunstyrelsen 2011-09-07 1 (20) Sessionssalen, Stadshuset klockan 08.00-11.00

Kommunstyrelsen 2011-09-07 1 (20) Sessionssalen, Stadshuset klockan 08.00-11.00 Kommunstyrelsen 2011-09-07 1 (20) Plats och tid Sessionssalen, Stadshuset klockan 08.00-11.00 Paragrafer 167-182 BESLUTANDE Ledamöter Namn Curt B Gustavsson(S), ordf Christer Johansson (S) Anna-Karin Skatt

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden 2010-10-11 1 (10)

Kultur- och fritidsnämnden 2010-10-11 1 (10) Kultur- och fritidsnämnden 2010-10-11 1 (10) Plats och tid Gamla Köpstad kl 16.00-18.20 Paragrafer 63-68 BESLUTANDE Ledamöter Namn Sture Tidqvist (s) Bengt Karlsson (s) Mona Nilsson (s) Thomas Settergren

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-04-16 Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-04-16 Kommunstyrelsen 1/2 Sessionssalen, 2014-04-16 08:00-10.20 99-104 Beslutande Anna-Karin Skatt (S), ord Michael Brisman (M) Bengt Karlsson (S) Christer Johansson (S) Berndt Gustafsson (S) Mimmi Pirttilä (S) Erik Ezelius

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden 2013-02-08 1 (14) SAGA och Bibliotekshuset kl 08:00-11:20

Kultur- och fritidsnämnden 2013-02-08 1 (14) SAGA och Bibliotekshuset kl 08:00-11:20 Kultur- och fritidsnämnden 2013-02-08 1 (14) Plats och tid SAGA och Bibliotekshuset kl 08:00-11:20 Paragrafer 1-11 BESLUTANDE Ledamöter Namn Anna-Karin Skatt (S) Bengt Karlsson (S) Monica Staadig (S) Helena

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Kumlarummet, onsdagen den 6 juni 2001, klockan 17.00 17.30 Beslutande Dan-Åke Moberg (s) Per Holm (kd) Sven-Inge Carlsson (s) Peter Agerhäll (fp) Sven-Ove Cederstrand (s) Göran

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2012-03-21

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2012-03-21 PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2012-03-21 Sida 1 (13) Paragrafer 58-68 Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset, Klippan, onsdagen 2012-03-21 kl 13.30-14.30 Beslutande Övriga

Läs mer

Social- och omvårdnadsnämnden 2014-06-17 1 (20) Stadshuset, sessionssalen kl. 13. 00 15.00

Social- och omvårdnadsnämnden 2014-06-17 1 (20) Stadshuset, sessionssalen kl. 13. 00 15.00 Social- och omvårdnadsnämnden 2014-06-17 1 (20) Plats och tid Stadshuset, sessionssalen kl. 13. 00 15.00 Paragrafer 70, 73-85 BESLUTANDE Ledamöter Namn Christer Johansson (S) ordförande Bernt Gustafsson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2012-05-30 1(16) Plats och tid Christian Kruse- rummet, kommunhuset Ringsjövägen 4. 13.00 16.00 Beslutande Birgitta Andersson, M, ordförande Eva Malvå, MP Lena Rosvall, S Per- Erik Andersson, C Övriga

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-04-14 Sida 1 (12)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-04-14 Sida 1 (12) Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 2014-04-14 Sida 1 (12) Plats och tid Lilla Sess, kl. 19.00-20.30 Beslutande Hans-Åke Mårtensson (S), ordförande Margareta Abelsson (S) Håkan Harvigsson (ALP)

Läs mer

Gruppmöten S, v 563 c, kd, mp 572 m 372 Föredragande Ärendeförteckning Sida

Gruppmöten S, v 563 c, kd, mp 572 m 372 Föredragande Ärendeförteckning Sida Plats och tid för sammanträde Ånge kommunkontor, rum 563(Flataklocken), onsdagen den 26 november 2008 kl. 09.30. Gruppmöten S, v 563 c, kd, mp 572 m 372 Föredragande Ärendeförteckning Sida Kjell Sundquist

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2005-11-15 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-16.35 Beslutande Christer Gustafsson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m) Inga-Lill Andersson Hjelm (s) Myrna

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2012-01-24 Sida 1 (18)

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2012-01-24 Sida 1 (18) Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2012-01-24 Sida 1 (18) Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00 Beslutande Bengt ÅströmCs), ordförande Lars-Olle Olsson(s) Josef Janosi(m) Anita Ljung(m) Anneli

Läs mer

Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte

Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte Protokoll 1 (5) Samordningsförbund Gävleborg - styrelsemöte Plats och tid Samordningsförbundet, Slottstorget 1, Gävle, kl. 12.30 15.30 Ledamöter Hannah-Karin Linck (C), ordf Region Gävleborg Erika Engberg

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 27 september 2012 kl. 08:15-12:15.

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 27 september 2012 kl. 08:15-12:15. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (19) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 27 september 2012 kl. 08:15-12:15. Beslutande Monica Olsson (S) Ordförande Stig Eng

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2009-06-17 1-21

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2009-06-17 1-21 2009-06-17 1-21 Plats och Tid Stadshuset 18.30-19.35 Beslutande Enl bilagd förteckning, sid 2 Övriga deltagande Kommunsekreterare Irene Larsson Kommunutredare Ida Rådman Utses att justera Justeringens

Läs mer

2012-11-22. Norrtäljesalen, kommunhuset Ankaret torsdagen den 22 november 2012 klockan 17.00-18.24.

2012-11-22. Norrtäljesalen, kommunhuset Ankaret torsdagen den 22 november 2012 klockan 17.00-18.24. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanfrådesdalum 1(19) Plats och tid Beslutande Norrtäljesalen, kommunhuset Ankaret torsdagen den 22 november 2012 klockan 17.00-18.24. enligt bifogad närvarolista Övriga deltagande

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2009-01-28 1-18

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2009-01-28 1-18 2009-01-28 1-18 Plats och Tid Stadshuset 18.30-19.30 Beslutande Enl bilagd förteckning, sid 2 Övriga deltagande Tf kommunchef Jeanette Lämmel Kommunsekr Irene Larsson Kommunutredare Ida Rådman Utses att

Läs mer

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2009-02-02 KOMMUNSTYRELSENS ALLMÄNNA UTSKOTT

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2009-02-02 KOMMUNSTYRELSENS ALLMÄNNA UTSKOTT STENUNGSUNDS KOMMUN Tid: 8:30-12.10 KOMMUNSTYRELSENS ALLMÄNNA UTSKOTT Plats: Sammanträdesrum Hallerna Ledamöter: Ove Andersson (m) Ordförande Lena Hedlund (kd) Vice.ordförande Lisbeth Svensson (fp) Bo

Läs mer

Sammanträdesdatum 2016-01-25. Anita Neuhaus, ordförande (S) Maj-Britt Magnusson (S) Barbro Lundkvist (M) Karin Wretling (V) Bruno Karlsson (L)

Sammanträdesdatum 2016-01-25. Anita Neuhaus, ordförande (S) Maj-Britt Magnusson (S) Barbro Lundkvist (M) Karin Wretling (V) Bruno Karlsson (L) 1(16) Plats och tid Klingan, plan 5 Värjan. Alva Myrdals gata 5 Eskilstuna, Klockan 13:30 16:20 ande Ej tjänstgörande Ersättare Anita Neuhaus, ordförande (S) Maj-Britt Magnusson (S) Barbro Lundkvist (M)

Läs mer

Stora sammanträdesrummet Björkarna, Torsby

Stora sammanträdesrummet Björkarna, Torsby SOCIALNÄMNDEN Tid och plats Tisdag 8 september 2015 kl. 10:00 15:00 Stora sammanträdesrummet Björkarna, Torsby Beslutande Övriga deltagare Åke Gustavsson (S), ordförande Annlouise Brodén (S) Birgit Dahlgren

Läs mer

Anders Brännström, sekreterare. Nafih Mawlod. Plats och tid Kulturkontoret i Lindesberg, kl 17.00-17.55. Beslutande.

Anders Brännström, sekreterare. Nafih Mawlod. Plats och tid Kulturkontoret i Lindesberg, kl 17.00-17.55. Beslutande. Plats och tid Kulturkontoret i Lindesberg, kl 17.00-17.55 ande Bo Jönsson (c) ordförande Birgitta Duell (m) Magnus Nordkvist (m) Malin Laurberg (c) Åsa Karlsson-Öhrström (fp) Annika Andersson(s) Hans S

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Socialnämnden 2009.04.29 1 Plats och tid Stora konferensrummet vårdcentralen kl 13.30-16.00 ande Övriga deltagande Justerare Thore Svenson (M) ordförande Håkan Svensson (M) Inger Hultén (M) Inger Olsson

Läs mer

Rörviks skola, Rörvik 19.00-20.40

Rörviks skola, Rörvik 19.00-20.40 Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-02-20 Plats och tid Rörviks skola, Rörvik 19.00-20.40 Beslutande Ordinarie ledamöter: Anna-Karin Yngvesson,

Läs mer

FN s barnkonvention har beaktats

FN s barnkonvention har beaktats Plats och tid Torsö, klockan 14-15.45 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2010-03-02 1 Beslutande Lennart Daghed (fp) ordförande/vice ordförande Madeleine Biesert Salen (m) ledamot Anita Ahl (m) ledamot Rune Eriksson

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 17.00 18.40

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 17.00 18.40 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 17.00 18.40 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Tekniska nämnden 2012-06-28 1 (17) Maria Björklund, ekonom Jan Andersson, gatuingenjör Kjell Jonsson, teknisk chef Siw Strandh, sekreterare

Tekniska nämnden 2012-06-28 1 (17) Maria Björklund, ekonom Jan Andersson, gatuingenjör Kjell Jonsson, teknisk chef Siw Strandh, sekreterare Tekniska nämnden 2012-06-28 1 (17) Plats och tid Stadshuset, kl 13.00-15.00 Paragrafer 61-75 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare ÖVRIGA Ersättare Namn Lennart Rehn (S) ordförande Helena Qvick

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2005-08-16 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-16.30 Beslutande Christer Gustafsson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m) Inga-Lill Andersson Hjelm (s) Myrna

Läs mer

Kommunfullmäktige 2011-02-28 1 (19)

Kommunfullmäktige 2011-02-28 1 (19) Kommunfullmäktige 2011-02-28 1 (19) Plats och tid Villan, klockan 18.00 19.50 Paragrafer 81-96 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Curt B Gustavsson (S), Per-Erik Thurén (S), Ann-Sofie Hagenvind

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-10-22 Tekniska nämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-10-22 Tekniska nämnden 1/3 Stadshuset, sammanträdesrum Madängsholm, 2015-10-22 kl 13:30-16.30 115-130 Beslutande Lennart Rehn (S) Håkan Daremark (KD) Othmar Fiala (S) Helena Qvick (S) Kent Persson (S) Bill Malm (M) Helena Gustafsson

Läs mer

Ej tjänstgörande ersättare Tjänstemän Insynsrepresentant. Kommunkontoret, tisdag 25 februari 2014, kl 09:00. Helena Henriksson 12-22 ANSLAG/BEVIS

Ej tjänstgörande ersättare Tjänstemän Insynsrepresentant. Kommunkontoret, tisdag 25 februari 2014, kl 09:00. Helena Henriksson 12-22 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Stora sammanträdesrummet, Kommunhuset Heby kl 09:00-11:45 Beslutande Per Möller (C), ordf Sixten Larsson (M) Ola Birgersson (C) Harald Brixeskog (MP) Larry Tallroth

Läs mer

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2011-09-13. Omedelbar justering

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2011-09-13. Omedelbar justering Protokoll Kultur- och fritidsnämnden Omedelbar justering 43 Kultur- och fritidsnämndens sammanträde 43. Budget 2012-2014 44. Delårsbokslut 2011 45. Kultur- och fritidsnämndens bidrag till ideella föreningar

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdagen den 14 januari 2004 kl. 09:00-15:40 Ajournering för lunch mellan kl. 12:05 13:15

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdagen den 14 januari 2004 kl. 09:00-15:40 Ajournering för lunch mellan kl. 12:05 13:15 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (16) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Onsdagen den 14 januari 2004 kl. 09:00-15:40 Ajournering för lunch mellan kl. 12:05 13:15 Beslutande

Läs mer

Anslås under tiden 2010-04-06 2010-05-01

Anslås under tiden 2010-04-06 2010-05-01 Barn- och utbildningsnämnden 2010-03-25 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 08.00 11.00 Beslutande Monica Forsgren (S) v ordförande Thomas Björnhager (S) Andreas Boström (S) Jenny

Läs mer

Rambudget 2015-2016. förklaring och motivering av budgetposter. Intäkter 2015-2016. Organisationsbidrag MUCF totalt 2016 1 290 000 kr

Rambudget 2015-2016. förklaring och motivering av budgetposter. Intäkter 2015-2016. Organisationsbidrag MUCF totalt 2016 1 290 000 kr Rambudget 2015-2016 förklaring och motivering av budgetposter Intäkter 2015-2016 Organisationsbidrag MUCF totalt 2016 1 290 000 kr - Myndigheten för Ungdom och Civilsamhällsfrågor är vår största bidragsgivare.

Läs mer

16:10. Sekreterare sa Joelsson. Ordförande arbroik und. Justerande nilla Wis%ell BEVIS OM ANSLAG

16:10. Sekreterare sa Joelsson. Ordförande arbroik und. Justerande nilla Wis%ell BEVIS OM ANSLAG TIERPS 2016-03-03 1 (8) Plats och tid A-salen, kommunhuset, Tierps köping, kl. 15:00-16:10 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 1-6 Utses att justera Gunilla Wisell Justeringens plats

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-05-12 Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-05-12 Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/3 Sessionssalen, 2016-05-12 kl 18-20 17-29 Beslutande Lotta Carlsson (DHR), Annelie Källkvist (SRF), Jonny Lejonberg (HRF), Göte Johansson (Strokeföreningen) Tjänstgörande ersättare Anna Nordh Svensson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-11-14 1(7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-11-14 1(7) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-11-14 1(7) Innehållsförteckning Medborgarförslag om ändring av gatunamn, Gustav Lakes väg ändras till Gustav Landelius väg... 3 Motion angående samdistributionscentral...

Läs mer

Folkhälsorådet 2015-11-13 1. Dan Hovskär (KD), HSN Peter Persson (S), MB. Mohamad (S), HSN

Folkhälsorådet 2015-11-13 1. Dan Hovskär (KD), HSN Peter Persson (S), MB. Mohamad (S), HSN Folkhälsorådet 2015-11-13 1 Plats och tid Vara Kommunhus, 13 november 2015, klockan 08.30-12.00 Beslutande Dan Hovskär (KD) HSNÖ Irene Karlsson (C) BIN Peter Persson (S) MBN Thore Agneta Svenson Edvardsson

Läs mer

Ulf Westerlund, Försäkringskassan Gunilla Högberg, Askersund

Ulf Westerlund, Försäkringskassan Gunilla Högberg, Askersund SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) 2010-12-20 Plats och tid Kommunhuset, Laxå kl 09.00 Ledamöter Ordförande Annica Eriksson, Kumla kommun Tommy Holmqvist, Laxå kommun 58-63 Sari Harju, Arbetsförmedlingen Siv

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 Affärsplan besöksnäring... 2 2 Svar på motion om ensamkommande flyktingbarn... 4 3 Kostpolitiskt program... 6 4 Vårdnadsbidrag förslag om utökning... 8 1 Plats och tid: Kammarsalen

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesdatum Sida Funktionshindrades samarbetsråd 2009-02-23 1-6

KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesdatum Sida Funktionshindrades samarbetsråd 2009-02-23 1-6 KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesdatum Sida Funktionshindrades samarbetsråd 2009-02-23 1-6 Plats och Tid Stadshuset 9:30-12:00 Beslutande Kurt Svensson, ordförande Bengt Petersson, DHR Bror Jordansson, RMR

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (16) Paragrafer 71-84 Plats och tid Sammanträdesrum 1, kl. 08.30 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Rune Persson (S) Cecilia Örnemark (MP) Helena Dådring (M) Gunnel Johansson, ej tjänstgörande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-06-25, Tekniska nämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-06-25, Tekniska nämnden 1/3, Stadshuset, sessionssalen, 2015-06-25, 13:00-16.00 65-76 Beslutande Lennart Rehn (S) Håkan Daremark (KD) Helena Qvick (S) Kent Persson (S) Othmar Fiala (S) Helena Gustafsson (M) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2012-02-08 1 (21) Sessionssalen Stadshuset, 18.00-19.30

Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2012-02-08 1 (21) Sessionssalen Stadshuset, 18.00-19.30 Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2012-02-08 1 (21) Plats och tid Sessionssalen Stadshuset, 18.00-19.30 Paragrafer 1-17 BESLUTANDE Ledamöter Namn Siv Gunnarsson (DHR) Anita Nyman (Srf) Pär-Ola

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kultur- och fritidsnämnden 2015-05-28 28 (40) Plats och tid Säfstaholms slott Vingåker, torsdagen den 28 maj 2015, kl. 17.00-18.55 Beslutande Caisa Sävheden Larsson (S) ordf Kent Jönsson (C) Daniel Helmersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(8)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(8) Kultur och SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(8) 2014-10-20 Plats och tid Yxningen, Kommunhuset, kl.13.30 16.00 Beslutande ledamöter Elisabeth Edlund, (S), ordförande Bo Hasselblad (M), vice ordförande Carl

Läs mer

Gunnar Larsson. Underskrifter Paragrafer 18-23. Marie Jesson - - - - - Ewa Johansson. Gunnar Larsson BEVIS OM ANSLAG

Gunnar Larsson. Underskrifter Paragrafer 18-23. Marie Jesson - - - - - Ewa Johansson. Gunnar Larsson BEVIS OM ANSLAG 2011-09-07 19 Plats och tid Hembygdsgården i Söderfors kl 18:00-20:20 Beslutande Ewa Johansson (S), ordförande Håkan Thomsson (MP) Lars-Göran Wadström (V) Per Bergsten (M) Gunnar Larsson (FP) Joakim Larsson

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (5) Paragrafer 90 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, kl. 18.30 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Rune Persson (S), ordförande Cecilia Örnemark (MP) Maria Sjöberg (S) Thomas Thorné (S)

Läs mer

Socialnämnden 2013-11-14 85

Socialnämnden 2013-11-14 85 Socialnämnden 2013-11-14 85 Plats och tid Hjernet, 2013-11-14 kl. 13.00-16.15 Beslutande Tom Rymoen (M), ordförande Anna Pettersson (S), tj ers för Elisabeth Hoikkala (S) Kent Nilsson (S) Raimo Niskanen

Läs mer

Gerd Lundin Kultur- och fritidskontoret, 2007-03-27, kl 17.00. Siw Persson. Gerd Lundin ANSLAG/BEVIS

Gerd Lundin Kultur- och fritidskontoret, 2007-03-27, kl 17.00. Siw Persson. Gerd Lundin ANSLAG/BEVIS 1 (19) Plats och tid Lilla Vik, kl 15.00-17.20 Beslutande Övriga närvarande Karin Fellström-Arnoldsson (m) Göran Thorén (s), ordförande 24 Margreth Bengtsson (c) Gerd Lundin (s) Inga Olsson (m) Clas-Göran

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden 2009-12-16 1 Plats och tid 4:anHuset kl 16.00-18.00 Beslutande Sture Tidqvist (s) Bengt Karlsson (s) Mona Nilsson (s) Thomas Settergren (s) ersätter Gösta Fransson (s) Ulla Brissman

Läs mer

Reidun Westman, kulturchef Anna Swanberg, kultursekreterare. Peter Westerdahl. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 53-61 Anna Swanberg

Reidun Westman, kulturchef Anna Swanberg, kultursekreterare. Peter Westerdahl. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 53-61 Anna Swanberg Plats och tid Sessionssalen, kl 15.00-16.00 Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(13) Beslutande Ledamöter Monica Marker (M), ordf Bjarne Olsson (S), vice ordf Peter Westerdahl (M) Birgith Schelin (C) Cecilia Koch

Läs mer

Monica Marker (M), ordf Bjarne Olsson (S), vice ordf Birgith Schelin (C)

Monica Marker (M), ordf Bjarne Olsson (S), vice ordf Birgith Schelin (C) Plats och tid Kulturchefens kontor, kl 15.00-16.10 Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Beslutande Ledamöter Monica Marker (M), ordf Bjarne Olsson (S), vice ordf Birgith Schelin (C) Ersättare Övriga närvarande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och tid Beslutande ledamöter Åtvidabergs bibliotek, kl.13.30-16.10 Lars-Åke Bergstrand (S), ordförande Björn Moum (M), vice ordförande Anki Sjöö-Törner (S) Fredrik

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (18) Paragrafer 33-48 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-21.45 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Madeleine Atlas (C), ordförande Helena Dådring (M) Fredrik Hammarstrand (M) Bodil

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2010-10-27 1-17

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2010-10-27 1-17 2010-10-27 1-17 Plats och Tid Stadshuset 18.30-19.00 Beslutande Enl bilagd förteckning, sid 2 Övriga deltagande Kommunsekreterare Irene Larsson Kommunutredare Ida Rådman Kommunchef Svante Melander Utses

Läs mer

Thom Ericsson ANSLAG/BEVIS

Thom Ericsson ANSLAG/BEVIS Arbets- och näringslivsnämndens arbetsutskott 2015-09-16 1 (12) Plats och tid Arbets- och näringslivskontoret, Centrumhuset i Hyltebruk, kl. 13:00-14:00 Beslutande Göran Edberg (S), ordförande Birgitta

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(21) Äldreomsorgsnämnden 2015-09-14

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(21) Äldreomsorgsnämnden 2015-09-14 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(21) Tid Klockan 09.00-11.30 Ajournering Klockan 10.10-10.30 Plats Strömsalen, Kinnaström, Kinna Beslutande C Ulla-Maj Persson, ordförande C Erika Arnell, ersätter Jörgen Hagman

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-02-15 1 (22) Osby, onsdagen den 15 februari 2012 kl 08.30-11.35

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-02-15 1 (22) Osby, onsdagen den 15 februari 2012 kl 08.30-11.35 arbetsutskott 2012-02-15 1 (22) Plats och tid Osby, onsdagen den 15 februari 2012 kl 08.30-11.35 Beslutande Anders Pettersson, ordförande (C) Karl-Gösta Bengtsson (tjänstgör för Erland Nilsson (S) Dag

Läs mer

Sammanträdesdatum 2011-05-11

Sammanträdesdatum 2011-05-11 Plats och tid Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Närvarande ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Blå salen, Sala stadsbibliotek. 14.00-17.20 Eric Fylkeson (S)

Läs mer

Motion om kompetensgivande utbildning för lärare. (AU 307) Dnr KS 2011-227

Motion om kompetensgivande utbildning för lärare. (AU 307) Dnr KS 2011-227 kommunstyrelsen i Falkenberg 2011-11-08 293 Motion om kompetensgivande utbildning för lärare. (AU 307) Dnr KS 2011-227 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag. Arbetsutskottets

Läs mer

TIBRO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

TIBRO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 70-75 Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2009-08-11 Plats och tid Sammanträdesrummet Mästaren, kl. 18:00 18:55 Beslutande Claes Jägevall (FP), ordförande Ann-Britt Danielsson

Läs mer

Carina Schön Sören Johansson. Ej tjänstgörande ersättare. Kommunkontoret måndag den 25 mars 2013 kl 15:30. Anslag/Bevis

Carina Schön Sören Johansson. Ej tjänstgörande ersättare. Kommunkontoret måndag den 25 mars 2013 kl 15:30. Anslag/Bevis SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (21) Plats och tid Heby Folkets Hus, Heby kl 17:00 21:00 Beslutande Annika Krispinsson (C), ordf. Håkan Collin (S) Carl-Åke Elmersjö (MP) Tomas Bergström (FP) Anders Birgersson

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 146 Plats och tid Björnekullasalen kl. 18.00-20.20 Beslutande Jan Nilsson (s) ordförande Nils Göran Nilsson (kd) Mats Kroon (m) Reino Persson (s) Gunilla Karlsson (s) Gull-Britt Svensson

Läs mer

Utbildningsnämndens protokoll 2012-08-30

Utbildningsnämndens protokoll 2012-08-30 Datum: Torsdag den 30 augusti 2012 Tid: 16.00-18.40 Plats: Östra roten, kommunhuset Älvkullen Paragrafer: 42-51 Utses att justera: Lars Ivarsbo (c) Underskrifter: Sekreterare Ordförande Justerare Julia

Läs mer

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (23) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl 14.00 17.00 Beslutande Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c),

Läs mer

Magnus Wallengren (V), ordf Cecilia Koch Danielsson (FP), vice ordf Ingrid-Märta Grönlie (S)

Magnus Wallengren (V), ordf Cecilia Koch Danielsson (FP), vice ordf Ingrid-Märta Grönlie (S) 1(10) Plats och tid kulturchefens kontor, 15.00-17.00 Beslutande Ledamöter Magnus Wallengren (V), ordf Cecilia Koch Danielsson (FP), vice ordf Ingrid-Märta Grönlie (S) Ersättare Övriga närvarande Thomas

Läs mer

Annie Karlsson (S) Eva Olofsson (C) 7 delar av 14 Anders Nilsson (SD) 8-14 Anneli Persson (S)

Annie Karlsson (S) Eva Olofsson (C) 7 delar av 14 Anders Nilsson (SD) 8-14 Anneli Persson (S) Sida 1/13 Plats och tid Lokal Strået, kommunhuset i Svalöv, kl 13.30 16.25 Ajournering: 15.23 15.35 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Krister Olsson (S) Fredrik Jönsson (C) vice ordförande Linda Lindberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2016-06-02 1 (12) Plats och tid Storbrunn, Östhammar 13:00-15:15 Beslutande Jonas Lennström (S) Anna Frisk (S) Angelica Örneholm (S) Katarina Ståhlbrand (C) Maria Nyström (KD) Julia Selander

Läs mer

Tekniska nämnden 2013-09-26 1 (8)

Tekniska nämnden 2013-09-26 1 (8) Tekniska nämnden 2013-09-26 1 (8) Plats och tid Stadshuset, kl 13.30-16.20 Paragrafer 74-78 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Lennart Rehn (S) ordförande Helena Qvick (S) Christer Cunow

Läs mer

Bengt Epperlein, Förvaltningschef, sekreterare Roy Pettersson, Arvika (ersättare) Bo Ribaeus, Säffle (ersättare)

Bengt Epperlein, Förvaltningschef, sekreterare Roy Pettersson, Arvika (ersättare) Bo Ribaeus, Säffle (ersättare) Plats och tid Kalkningsförbundets kontor 12:45-15:00 Beslutande Ej närvarande Anders Eriksson, Forshaga Helena Anshammar, Sunne Irene R-Karlsson, Hagfors Gerd Karlsson, Arvika Bengt-Olov Persson, Filipstad

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 1/3 Sessionssalen, 2018-11-14 kl. 14:00-16:15 102-114 Beslutande Bengt Karlsson (S) ordförande, Ingemar Johansson (L), Ulla Brissman (S), Fahad Almedane (S), Jesper Carlman (S), Bill Malm (M), Johan Liljegrahn

Läs mer