Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (21) Sessionssalen Stadshuset,

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2012-02-08 1 (21) Sessionssalen Stadshuset, 18.00-19.30"

Transkript

1 Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (21) Plats och tid Sessionssalen Stadshuset, Paragrafer 1-17 BESLUTANDE Ledamöter Namn Siv Gunnarsson (DHR) Anita Nyman (Srf) Pär-Ola Olausson (RBU) Curt B Gustavsson (Ks) Ingvar Johansson, ordförande (Son) Tjänstgörande ersättare Jonny Lejonberg (HRF) Göte Johansson (Strokeföreningen) Birgitta Rejnö Johansson (Kfn) Gunilla Dverstorp (Tn) ÖVRIGA Ersättare Namn Bengt Gunnarsson (DHR) Annelie Källkvist (Srf) Tjänstemän Anna-Lena Skatt, omvårdnadschef Marie Anebreid, omvårdnad, sekreterare Övriga Mari Lundberg, Syn och hörselinstruktör tom 7 Utses att justera Justeringens tid Underskrift sekreterare Namnförtydligande Underskrift ordförande Namnförtydligande Underskrift justerande Namnförtydligande Siv Gunnarsson Efter meddelande Marie Anebreid Ingvar Johansson Siv Gunnarsson Utdragsbestyrkande

2 Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (21) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat och tillkännages genom anslag Nämnd/styrelse Kommunala rådet för funktionshinderfrågor Protokollet förvaras Underskrift Stadshuset, Socialförvaltningen Marie Anebreid Utdragsbestyrkande

3 Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (21) Innehållsförteckning 1 Ordförande öppnar mötet Godkännande av dagordningen Upprop Val av justerare Uppföljning av föregående protokoll Svar från Försäkringskassan Mari Lundberg Syn- och hörselinstruktör Nyval av vice ordförande från Handikapporganisationerna Rapport från Handikapporganisationerna Rapport från nämnder och styrelser Rapport från ritgranskningsgruppen Inkomna protokoll/skrivelser Inkomna inbjudningar om kurser och konferenser Hur kan vi utveckla KRF i framtiden? Inför nästa KRF Övrigt Mötets avslut... 21

4 Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (21) 1 Ordförande öppnar mötet Ordförande öppnar mötet och hälsar alla välkomna.

5 Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (21) 2 Godkännande av dagordningen Dagordningen läses igenom och godkändes.

6 Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (21) 3 Upprop Ordförande gör ett upprop.

7 Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (21) 4 Val av justerare Siw Gunnarsson väljs till justerare.

8 Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (21) 5 Uppföljning av föregående protokoll Ordförande går igenom protokollet och lägger detta till handlingarna.

9 Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (21) 6 Svar från Försäkringskassan Marie Anebreid har varit i kontakt med Försäkringskassan för att se om de har möjlighet att komma till rådet och berätta om sin etablering i Tidaholm. Marie läser upp svaret från Försäkringskassan. Marie berättar att Försäkringskassans servicekontor försvinner mer och mer. Bostadstillägg söks hos Pensionsmyndigheten. Pensionsmyndighetens servicekontor finns i Falköping och Skövde. Det går också att ringa telefonnummer Gunilla Dverstorp berättar att hon lagt en motion angående att ha ett medborgarkontor.

10 Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (21) 7 Mari Lundberg Syn- och hörselinstruktör Ingvar Johansson hälsar Mari Lundberg välkommen. Mari börjar med att berätta att hon arbetar som syn- och hörselinstruktör i kommunen. Mari berättar att om en person har svårt att läsa vanlig text eller har svårt att orientera sig så är man synskadad. Det finns många olika synskador vilket innebär att bara för att en person går med käpp betyder det inte att den är blind. I Sverige finns idag ca synskadade, det flesta är äldre och har fått synskadan senare i livet. Ca 2000 av dessa är barn. Mari har varit i kontakt med syncentralen i Skövde för att höra om de vet hur många de är i kontakt med som bor i Tidaholm. Tyvärr kunde de inte ge något svar på Maris fråga. Mari har idag kontakt ca personer som har någon form av synskada, majoriteten av dessa är äldre. Enligt Mari är det lättare att kompensera sin synskada med hjälpmedel om man får skadan tidigare i livet. Största problematiken som synskadad är att man inte kan läsa. 85 % av de synskadade har några synrester och kan få till sig lite text utifrån textstorlek, handstil eller teckensnitt. Vissa av de restrerande 15 % använder exempelvis talsyntes. Mari berättar att många har svårt att beskriva sin synskada. För att visa oss hur olika synskador uppträder visar Mari ett antal bilder. Hon berättar också att vissa ögonsjukdomar går att bota genom exempelvis operation eller ögondroppar. Många blir duktiga på att klara vardagen trots sin synskada. De synskadade hittar andra omvägar för att klara sig. De utvecklar och använder andra sinnen exempelvis hörsel och känsel. Mari har med sig ett antal olika glasögon som vi får prova. Varje glasöga symboliserar en synskada. Gunilla Dverstorp undrar om blindskriften som finns uppsatt i kommunens lokaler. Mari förklarar att det ska finnas ett ledstråk på golvet, som talar om var nästa skylt sitter. Finns det inget ledstråk, så bör det finnas en person i lokalen som kan visa den synskadade vägen.

11 Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (21) Mari berättar att en del filmer som visas på tv eller som man kan se på DVD också är syntolkade. En syntolkad film innebär att producenten går igenom filmen och vaskar fram vilka händelser som behöver beskrivas. Filmens pauser, alltså när det inte förekommer dialog används. För att förstå hur det fungerar med syntolkad film så visar Mari ett avsnitt ur filmen Hur många lingon finns det i världen. Ingvar Johansson tackar Mari för informationen och överlämnar en blomma.

12 Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (21) 8 Nyval av vice ordförande från Handikapporganisationerna Ingvar Johansson informerar, att rådet bör ha en vice ordförande, som väljs av brukarorganisationerna. Organisationerna meddelar att de har utsett Pär-Ola Olausson från RBU som vice ordförande. Kommunala rådet för funktionshinder beslut Rådet beslutar att väja Pär-Ola Olausson till vice ordförande.

13 Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (21) 9 Rapport från Handikapporganisationerna SRF, Synskadades riksförbund Anita Nyman berättar att föreningen just nu planerar för sitt årsmöte som sker den 31 mars. Föreningen har hittills haft ett styrelsemöte HRF, Hörselskadades riksförbund Jonny Lejonberg informerar att förening har köpt in hörlurar och mikrofon, som går att använda istället för att ha hörapparat. Det kan vara som ett alternativ när personer känner att hörseln har försämrats. Den kostar ca 350:-. Jonny skickar runt den så att mötesdeltagarna får prova är kongressår för HRF. På grund av detta hade föreningen sitt årsmöte något tidigare än brukligt för att kunna välja ett ombud till kongressen. Jonny informerar vidare att föreningen nu står utan ordförande firar HRF i Tidaholm 50 år. Föreningen har satt samman en arbetsgrupp inför jubileum. DHR, Delaktighet, Handlingskraft, Rörelsefrihet, Förbundet för ett samhälle utan rörelsehinder Siv och Bengt Gunnarsson rapporterar att föreningen hittills haft ett styrelsemöte. Föreningen planerar nu inför sitt årsmöte som är i februari. Föreningen har inga aktiviteter inplanerade. Siv berättar att det finns en smärtgrupp gemensamt med Falköping, som träffas regelbundet. Strokeföreningen Göte Johansson berättar att han deltagit på ett styrelsemöte där en kvinna var med och berättade om Taltjänst. Strokeföreningen planerar att inleda ett samarbete med Afasiföreningen. Just nu pågår planering inför föreningens årsmöte. Nätverken fortsätter att arbeta med olika aktiviteter. Nätverket i Skövde är aktiva och har många olika prova på aktiviteter. Nätverket Labbås arrangerar som vanligt Sill och potatis fest i Dimmehus. RBU, Riksförbundet för Rörelsehindrade Barn och Ungdomar. Pär-Ola Olausson informerar att föreningen har haft ett styrelsemöte i år. Föreningen håller just nu på med mycket planering av året. RBU s årsmöte arrangeras den 17 mars. Pär-Ola informerar också om att föreningen har många resor inplanerade. Bland annat till Borås djurpark, Göteborg, båtresa i Forsvik, Skara sommarland och Stockholm planerar föreningen att göra en resa till Mallorca. RBU har arrangerat en träff i Tibro, med bland annat rullstolsdans.

14 Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (21) 10 Rapport från nämnder och styrelser Social- och omvårdnadsnämnden Anna-Lena Skatt informerar om att omvårdnadsförvaltningens verksamhetsplan är färdig. Hon föreslår att den presenteras på nästa KRF. Anna-Lena berättar också att förvaltningen arbetar mycket med socialt arbete. Förvaltningen har gjort enkätundersökning på vissa verksamhetsområden. Svaren ser ungefär ut som tidigare. Omvårdnadsförvaltningen och individ och familjeomsorgen har fått 4,5 miljon kronor från EU för att arbeta med friskvård hos personalen. Ett av målen är att minska sjukskrivningar. Arbetet kommer att pågå i 2 år. Tekniska nämnden Gunilla Dverstorp informerar att nämnden nyligen har varit på nya Forsen skolan. Arbetet går framåt som planerat. Gunilla berättar också att nämnden ofta får in medborgarförslag om önskemål om fartsänkningar. Gunilla säger att nämnden har svårt att ta ställning till många av förslagen. Det nämnden gör är att de tar reda på trafiktäthet och att hastigheten mäts. Utefter de resultaten drar nämnden slutsatser och ofta blir det inga åtgärder. Att placera ut hinder kan vara svårt bland annat på grund av utryckning och snöröjning. Den skadegörelse som gjordes tidigare i vinter på Egnahemsvägen kommer kosta mycket att åtgärda. Kultur och fritidsnämnden Birgitta Rejnö-Johansson informerar att fritidsintendent Jörgen Nyström har tagit tjänstledigt i sex månader. Vikarie för Jörgen blir Kent Ödvall. Birgitta informerar också att inträdesavgiften till simhallen har höjts, samt till museumet och G:a Köpstad. Miljö- och byggnadsnämnden Gunilla Dverstorp berättar att miljö- och byggnadsnämnden har tagit fram ett förslag på bilpolicy, som just nu cirkulerar bland övriga nämnder för synpunkter. Kommunstyrelsen Curt B Gustavsson har inget nytt att rapportera.

15 Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (21) 11 Rapport från ritgranskningsgruppen Det finns inget nytt att rapportera från ritgranskningsgruppen.

16 Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (21) 12 Inkomna protokoll/skrivelser Det finns inga inkomna protokoll eller skrivelser.

17 Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (21) 13 Inkomna inbjudningar om kurser och konferenser Marie Anebreid informerar att rådet har fått en inbjudan till kurser från Klangfärg, Kultur i väst. Klangfärg är ett resurscentrum för personal inom LSS och särskola. Den 10 april, klockan i Kyrkans hus Skövde, arrangeras en föreläsning med Jonas Helgesson. Föreläsningen är ett samarrangemang mellan 10 kommuner i Skaraborg, bland annat Tidaholm. Jonas har bland annat skrivit boken Grabben i kuvösen bredvid och Ett CP bra liv.

18 Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (21) 14 Hur kan vi utveckla KRF i framtiden? Ingvar Johansson tar upp de frågeställningarna som står på dagordningen. Ingvar uppmanar föreningsledamöter och nämndledamöter att ta med sig frågeställningar till sina föreningar och nämnder för att diskutera. Skriftliga svar på frågeställningarna skickas till Marie Anebreid senast den 25 april. Frågeställningarna är: Hur tycker du att rådet fungerar idag? Vad förväntar sig din förening av KRF? Hur ser du på din roll som politiker i KRF? Vilka frågställningar vill ni att rådet arbetar med i framtiden?

19 Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (21) 15 Inför nästa KRF Marie Anebreid och Anna-Lena Skatt får i uppdrag att titta på program till nästa möte med KRF.

20 Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (21) 16 Övrigt Bengt Gunnarsson, har fått ett klagomål från en av DHR s medlemmar. Personen har upptäckt att snöröjarna har lagt snö på handikappparkeringen på Telefongatan. Ingvar Johansson uppmanar Bengt att ringa direkt till Tekniska kontoret för att påpeka det inträffade. Pär-Ola Olausson berättar att han hört talas om ett projekt i Vara kommun. Projektet gick ut på att det fanns ledsagning i en Ica butik under vissa tidpunkter i veckan. Pär-Ola tar med sig skriftlig information till nästa sammanträde med KRF. Curt Gustavsson har svårt att se att det kan vara ett kommunalt projekt. Göte Johansson undrar om Migrationsverkets samarbete med kommunen, med tanke på de asylsökande familjer som just nu finns i Tidaholm. Curt Gustavsson förklarar att det enda som kommunen är inblandad i är skolgången. Migrationsverket har ett uppgjort samarbete med Röda korset. Curt berättar att frivilliga från bland annat Kyrkan och Röda korset har hjälpt de asylsökande med olika saker. Enligt Curt har frivilligheten fungerat bra.

21 Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (21) 17 Mötets avslut Ordförande tackar de närvande och avslutar mötet.

Sammanträdesdatum Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2009-11-11 49

Sammanträdesdatum Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2009-11-11 49 Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2009-11-11 49 Plats och tid Klubbrummet i Idrottshallen, Stallängsvägen 4 kl. 18.00-20.00. Beslutande Gullan Pettersson (Srf) Lena Ask (Rbu) Kjell-Åke Storm (Rsmh)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-09-09 Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-09-09 Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/3 Sessionssalen, 2015-09-09 kl 18:00-20:10 29-39 Beslutande Lotta Carlsson (DHR), Jonny Lejonberg (HRF), Marita Dahlqvist (RSMH Hoppet), Tjänstgörande ersättare Maria Campbell (SRF), Anna Nordh Svensson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-11-11 Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-11-11 Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/3 Sessionssalen, 2015-11-11 18:00-20.10 40-53 Beslutande Lotta Carlsson (DHR), Jonny Lejonberg (HRF), Pär-Ola Olausson (RBU), Marita Dahlqvist (RSMH Hoppet), Göte Johansson (Strokeföreningen) Tjänstgörande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-05-12 Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-05-12 Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/3 Sessionssalen, 2016-05-12 kl 18-20 17-29 Beslutande Lotta Carlsson (DHR), Annelie Källkvist (SRF), Jonny Lejonberg (HRF), Göte Johansson (Strokeföreningen) Tjänstgörande ersättare Anna Nordh Svensson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-02-03 Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-02-03 Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/3 Sessionssalen, 2016-02-03 kl 18-20.15 1-16 Beslutande Lotta Carlsson (DHR), Jonny Lejonberg (HRF), Pär-Ola Olausson (RBU), Marita Dahlqvist (RSMH Hoppet), Göte Johansson (Strokeföreningen), Annelie

Läs mer

Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (17) Sessionssalen Stadshuset

Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (17) Sessionssalen Stadshuset Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2010-11-16 1 (17) Plats och tid Sessionssalen Stadshuset 18.00-19.30 Paragrafer 25-37 BESLUTANDE Ledamöter Namn Siv Gunnarsson (DHR) Lena Ask (RBU) Kjell-Åke Storm

Läs mer

Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2013-09-18 1 (21) Gnistan, Ulvestorpsgatan 5 18.00-19.30

Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2013-09-18 1 (21) Gnistan, Ulvestorpsgatan 5 18.00-19.30 Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2013-09-18 1 (21) Plats och tid Gnistan, Ulvestorpsgatan 5 18.00-19.30 Paragrafer 31-48 BESLUTANDE Ledamöter Namn Siv Gunnarsson (Dhr) Anita Nyman (Srf) Pär-Ola

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/3 Sessionssalen, 2017-11-08 kl 17:30-18.50 35-44 Beslutande Lotta Carlsson (DHR), Annelie Källkvist (SRF), Jonny Lejonberg (HRF), Marita Dahlqvist (RSMH Hoppet), Göte Johansson (Strokeföreningen), Anna-Karin

Läs mer

Marie Anebreid, sekreterare Anna-Lena Skatt, omvårdnadsförvaltningen

Marie Anebreid, sekreterare Anna-Lena Skatt, omvårdnadsförvaltningen Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2014-11-12 1 (20) Plats och tid Paragrafer 42-57 Sessionssalen, Stadshuset BESLUTANDE Ledamöter Namn Siv Gunnarsson (DHR) Annelie Källkvist (Srf) Pär-Ola Olausson

Läs mer

Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2011-11-09 1 (21) Sessionssalen Stadshuset, 18.00-19.30

Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2011-11-09 1 (21) Sessionssalen Stadshuset, 18.00-19.30 Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2011-11-09 1 (21) Plats och tid Sessionssalen Stadshuset, 18.00-19.30 Paragrafer 29-44 BESLUTANDE Ledamöter Namn Anita Nyman (SRF) Linnéa Skatt (Reumatikerföreningen)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/3 Sessionssalen, 2016-11-09 kl 18:00-19:30 40-53 Beslutande Lotta Carlsson (DHR), Annelie Källkvist (SRF), Jonny Lejonberg (HRF), Marita Dahlqvist (RSMH Hoppet) Tjänstgörande ersättare Ingemar Johansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/3 Sessionssalen, 2017-09-06 kl 17:30-18.30 24-34 Beslutande Lotta Carlsson (DHR), Jonny Lejonberg (HRF), Pär-Ola Olausson (RBU), Göte Johansson (Strokeföreningen), Anna-Karin Skatt (KS) Tjänstgörande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/3 Sessionssalen, 2018-02-07 kl 17:30-19:30 1-12 Beslutande Annelie Källkvist (SRF), Jonny Lejonberg (HRF), Marita Dahlqvist (RSMH Hoppet), Göte Johansson (Strokeföreningen) 1-6 Tjänstgörande ersättare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/3 Förskolan Helliden, 2017-05-10 kl 17:30-19.30 13-23 Beslutande Annelie Källkvist (SRF), Marita Dahlqvist (RSMH Hoppet), Göte Johansson (Strokeföreningen), Anna-Karin Skatt (KS) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Sammanträdesdatum KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET 2009-10-05 19

Sammanträdesdatum KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET 2009-10-05 19 KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET 2009-10-05 19 Plats och tid Villan samlingssalen 2009-10-05 kl. 14:00 16:00 Beslutande Christer Johansson, social- och omvårdnadsnämnden Curt Gustavsson, kommunstyrelsen Bengt

Läs mer

Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2012-05-02 1 (22) Sessionssalen Stadshuset, 18.00-19.30

Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2012-05-02 1 (22) Sessionssalen Stadshuset, 18.00-19.30 Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2012-05-02 1 (22) Plats och tid Sessionssalen Stadshuset, 18.00-19.30 Paragrafer 18-33 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare ÖVRIGA Ersättare Tjänstemän

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2011-05-02 1 (15)

Kommunala pensionärsrådet 2011-05-02 1 (15) Kommunala pensionärsrådet 2011-05-02 1 (15) Plats och tid Disponentvillan 14.00-16.00 Paragrafer 13-22 BESLUTANDE Ledamöter Namn Christer Johansson (SN), ordf Göran Blom (PRO) Sonja Johansson (PRO) Sigrun

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/3 Sessionssalen, 2018-11-07 kl 17:30-19.15 38-50 Beslutande Annelie Källkvist (SRF), Jonny Lejonberg (HRF), Göte Johansson (Strokeföreningen), Anna- Karin Skatt (KS) Tjänstgörande ersättare Lennart Lundell

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2009-05-06 18

Sammanträdesdatum Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2009-05-06 18 Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2009-05-06 18 Plats och tid Sessionssalen, stadshuset kl. 18.00-20.30 Beslutande Bernt Berntsson (Dhr) Inger Ketonen (Hrf) Lena Ask (Rbu) Ingvar Johansson(Son)

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2014-09-29 1 (12)

Kommunala pensionärsrådet 2014-09-29 1 (12) Kommunala pensionärsrådet 2014-09-29 1 (12) Plats och tid Villan samlingssalen, kl. 14-16 Paragrafer 16-23 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Christer Johansson (ordf. SN) Anna-Karin Skatt

Läs mer

Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (20) Sessionssalen Stadshuset Jonny Lejonberg (HRF) Birgitta Rejnö Johansson (Kfn)

Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (20) Sessionssalen Stadshuset Jonny Lejonberg (HRF) Birgitta Rejnö Johansson (Kfn) Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2011-09-14 1 (20) Plats och tid Sessionssalen Stadshuset 18.00-19.30 Paragrafer 13-28 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Siv Gunnarsson (DHR) Anita

Läs mer

Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (20)

Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (20) Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2014-05-14 1 (20) Plats och tid Paragrafer 15-29 Sessionssalen, Stadshuset BESLUTANDE Ledamöter Namn Siv Gunnarsson (Dhr) Annelie Källkvist (Srf) Pär-Ola Olausson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/3 Räddningstjänsten, Falköping, 2016-09-07 kl. 17:00-20.30 30-39 Beslutande Lotta Carlsson (DHR), Marita Dahlqvist (RSMH Hoppet), Göte Johansson (Strokeföreningen), Annelie Källqvist (SRF) Tjänstgörande

Läs mer

Tekniska nämnden 2013-09-26 1 (8)

Tekniska nämnden 2013-09-26 1 (8) Tekniska nämnden 2013-09-26 1 (8) Plats och tid Stadshuset, kl 13.30-16.20 Paragrafer 74-78 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Lennart Rehn (S) ordförande Helena Qvick (S) Christer Cunow

Läs mer

Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 1 (16) Sessionssalen Stadshuset

Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 1 (16) Sessionssalen Stadshuset Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 1 (16) Plats och tid Sessionssalen Stadshuset 18.00-19.30 Paragrafer BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Siv Gunnarsson (DHR) Gullan Pettersson (SRF)

Läs mer

Lil Ritter (HSO) Ingvar Johansson (SN) Annette Söderstedt (BN) Håkan Joelsson (Kult fn) Bengt Lundgren (TN) Britt Norström (BUN) Lena Ask (RBU)

Lil Ritter (HSO) Ingvar Johansson (SN) Annette Söderstedt (BN) Håkan Joelsson (Kult fn) Bengt Lundgren (TN) Britt Norström (BUN) Lena Ask (RBU) Kommunala handikapprådet 2007-02-07 1 Plats och tid Stadshuset, sessionssalen kl. 18.00-19.45 Beslutande Lil Ritter (HSO) Ingvar Johansson (SN) Annette Söderstedt (BN) Håkan Joelsson (Kult fn) Bengt Lundgren

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-08-25 Social- och omvårdnadsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-08-25 Social- och omvårdnadsnämnden 1/3 Sessionssalen, 2015-08-25 Kl. 13:00-16:15 77-92 Beslutande Christer Johansson (S) ordförande Peter Friberg (M) Ingvar Jansson (S) Mattias Ezelius (S) Anna Zöögling (S) Lisbeth Ider (V) Elisabeth Alfredsson

Läs mer

Kommunfullmäktige 2010-02-22 1 (16)

Kommunfullmäktige 2010-02-22 1 (16) Kommunfullmäktige 2010-02-22 1 (16) Plats och tid Villan klockan 18.00 20.30 Paragrafer 13-25 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Curt B Gustavsson (S), Sture Tidqvist (S), Berit Sörman (S),

Läs mer

Tidaholms museum kl 15:00-17:15

Tidaholms museum kl 15:00-17:15 1 (12) Plats och tid Tidaholms museum kl 15:00-17:15 Paragrafer 25-33 BESLUTANDE Ledamöter Namn Anna-Karin Skatt (S) Bengt Karlsson (S) Monica Staadig (S) Ulla Brissman (S) Håkan Joelsson (S) Thomas Settergren

Läs mer

Kommunala Handikapprådet

Kommunala Handikapprådet 2013-04-17 1(6) Plats och tid Beslutande Norrtäljesalen, Kommunhuset Onsdag 17 april 2013 kl. 13.00 15.00 enligt bifogad närvarolista Övriga deltagande Utses att justera Tomas Sjöberg, sekreterare Lena

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/3 Sessionssalen, 2017-02-08 18:00-19.50 1-12 Beslutande Lotta Carlsson (DHR), Annelie Källkvist (SRF), Jonny Lejonberg (HRF), Pär-Ola Olausson (RBU), Marita Dahlqvist (RSMH Hoppet), Anna-Karin Skatt

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesdatum Sida Funktionshindrades samarbetsråd 2009-02-23 1-6

KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesdatum Sida Funktionshindrades samarbetsråd 2009-02-23 1-6 KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesdatum Sida Funktionshindrades samarbetsråd 2009-02-23 1-6 Plats och Tid Stadshuset 9:30-12:00 Beslutande Kurt Svensson, ordförande Bengt Petersson, DHR Bror Jordansson, RMR

Läs mer

Innehåll. 1 Godkännande av ärendelista... 3 2 Föregående sammanträdesprotokoll... 4 3 Uppföljning av funktionshinderplanen... 5 4 Delgivningar...

Innehåll. 1 Godkännande av ärendelista... 3 2 Föregående sammanträdesprotokoll... 4 3 Uppföljning av funktionshinderplanen... 5 4 Delgivningar... Innehåll 1 Godkännande av ärendelista... 3 2 Föregående sammanträdesprotokoll... 4 3 Uppföljning av funktionshinderplanen... 5 4 Delgivningar... 6 1 Plats och tid Kommunfullmäktigesalen kl. 16.00 17.10.

Läs mer

Protokoll från lokala brukarrådets möte 2011-03-09 på Syncentralen, Borås.

Protokoll från lokala brukarrådets möte 2011-03-09 på Syncentralen, Borås. Protokoll från lokala brukarrådets möte 2011-03-09 på Syncentralen, Borås. Närvarande: Inga Aspehult, SRF Alingsås Eva-Karin Öhman Willberg, SRF Borås Sonja Jonsson, SRF Lerum Marita Johansson, SRF Mark

Läs mer

Tekniska nämnden 2010-11-25 1 (15) Jan Andersson, gatuingenjör Maria Björklund, ekonom Kjell Jonsson, teknisk chef Siw Strandh, sekreterare

Tekniska nämnden 2010-11-25 1 (15) Jan Andersson, gatuingenjör Maria Björklund, ekonom Kjell Jonsson, teknisk chef Siw Strandh, sekreterare Tekniska nämnden 2010-11-25 1 (15) Plats och tid Stadshuset, kl 13.30-16.00 Paragrafer 101-112 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Lennart Rehn (S) ordförande Helena Qvick (S) Christer Cunow

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/3 Sessionssalen, Stadshuset, 2015-02-04 kl 18:00-19:45 1-13 Beslutande Lotta Carlsson (DHR), Annelie Källkvist (SRF), Jonny Lejonberg (HRF), Pär-Ola Olausson (RBU), Marita Dahlqvist (RSMH Hoppet), Göte

Läs mer

Social- och omvårdnadsnämnden 2014-05-20 1 (18) Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 17.15

Social- och omvårdnadsnämnden 2014-05-20 1 (18) Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 17.15 Social- och omvårdnadsnämnden 2014-05-20 1 (18) Plats och tid Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 17.15 Paragrafer 55-69 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Christer Johansson (S) ordförande

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2014-04-28 1 (12)

Kommunala pensionärsrådet 2014-04-28 1 (12) Kommunala pensionärsrådet 2014-04-28 1 (12) Plats och tid Villan samlingssalen, kl. 14-16 Paragrafer 8-15 BESLUTANDE Ledamöter Namn Christer Johansson (ordf. SN) Anna-Karin Skatt (KS) Göran Blom (PRO)

Läs mer

Justeringens plats och tid: Sekreterare: Paragrafer: 125-137. Ann-Charlotte Elgh. Ordförande: Pontus Wessman. Justerande: Birgitta Lieberth

Justeringens plats och tid: Sekreterare: Paragrafer: 125-137. Ann-Charlotte Elgh. Ordförande: Pontus Wessman. Justerande: Birgitta Lieberth Socialnämnden 2014-10-16 1 (14) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa, torsdagen 2014-10-16, kl. 9.30-10.50 Gruppsammanträde: 8.00-9.30 Beslutande: Pontus Wessman (MP), ordf Siw Nordin (M) Ingegärd Brogren

Läs mer

PROTOKOLL 1 (10) 2015-10-07

PROTOKOLL 1 (10) 2015-10-07 PROTOKOLL 1 (10) Plats och tid: Odenrummet, tekniska kontoret, Skeppargatan 16, kl. 09.00 12.00 Beslutande Kenneth Fahlesson (SN), ordförande Andreas Westerberg (KS) Gunilla Åström (KS) Evelina Fahlesson

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2014-10-14 20

Kommunala pensionärsrådet 2014-10-14 20 Kommunala pensionärsrådet 2014-10-14 20 Plats och tid Hjernet, 2014-10-14 kl. 10.00-10.45 Beslutande Enar Moberg (PRO), ordförande Ulf Eklund, PRO Siv Gustavsson, PRO Lena Berglind, SPF Anne-Marie Granqvist,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-10-20 Social- och omvårdnadsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-10-20 Social- och omvårdnadsnämnden 1/3 Sessionssalen, 2015-10-20 kl. 13:00-15:15 108-123 Beslutande Christer Johansson (S) ordförande Peter Friberg (M) Ingvar Jansson (S) Anna Zöögling (S) Håkan Joelsson (S) Josette Rask (C) Ingvar Johansson

Läs mer

PROTOKOLL. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal

PROTOKOLL. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal Plats och tid Kramstarummet, plan 3, 13:15-15:00 Beslutande: Ordförande Tommy Olsson (C) Vice ordförande Ove Schönning (S) Stig Almström (LB) Jan Nilsson Anna-Maria Winblad Ingvar Pettersson Kurt Rådlund

Läs mer

LSS-enheten. Tisdagen den 4 juni 2013. 14.30-16.00 Kommunens representanter. Doris Fransson, ordförande Lena Svensson Webb, sekreterare LSS-enheten

LSS-enheten. Tisdagen den 4 juni 2013. 14.30-16.00 Kommunens representanter. Doris Fransson, ordförande Lena Svensson Webb, sekreterare LSS-enheten 1(9) Plats och tid Beslutande LSS-enheten. Tisdagen den 4 juni 2013. 14.30-16.00 Kommunens representanter Handikapporganisationernas representanter Karin Spångberg Bengt Petersson May Björk Bengt Kanstedt

Läs mer

PROTOKOLL 2012-12-11. Manne Olsson. Underskrifter Sekreterare... Paragrafer 136-149 Alf Wahlgren. Ordförande... Aina Andersson

PROTOKOLL 2012-12-11. Manne Olsson. Underskrifter Sekreterare... Paragrafer 136-149 Alf Wahlgren. Ordförande... Aina Andersson TRELLEBORGS KOMMUN Trelleborgs kommuns revisorer PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2012-12-11 Plats och tid Parken Trelleborgssalen, 13.00 16.30 Beslutande Övriga deltagare Aina Andersson, 1:e vice ordförande

Läs mer

Ulf Westerlund, Försäkringskassan Gunilla Högberg, Askersund

Ulf Westerlund, Försäkringskassan Gunilla Högberg, Askersund SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) 2010-12-20 Plats och tid Kommunhuset, Laxå kl 09.00 Ledamöter Ordförande Annica Eriksson, Kumla kommun Tommy Holmqvist, Laxå kommun 58-63 Sari Harju, Arbetsförmedlingen Siv

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2013-09-30 1 (12) Anna-Lena Skatt, omvårdnad Anna Persson, omvårdnad

Kommunala pensionärsrådet 2013-09-30 1 (12) Anna-Lena Skatt, omvårdnad Anna Persson, omvårdnad Kommunala pensionärsrådet 2013-09-30 1 (12) Plats och tid Paragrafer 16-22 Villan, samlingssalen kl.14-16 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Christer Johansson (ordf. SN) Anna-Karin Skatt

Läs mer

Tommy Larsson, kanslichef tillika sekreterare. Per-Erik Thurén (S) och Eje Johansson (C) Kommunfullmäktige. Kommunledningskontoret

Tommy Larsson, kanslichef tillika sekreterare. Per-Erik Thurén (S) och Eje Johansson (C) Kommunfullmäktige. Kommunledningskontoret Kommunfullmäktige 2009-02-23 1 Plats och tid Villan klockan 18.00 20.05 Beslutande Övriga deltagande Curt B Gustavsson (S), Michael Brisman (M), Sven Sandrén (M), Hajrudin Abdihodzic (V), Lars-Ove Larsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunala handikapprådet 2011-02-17 1 Plats och tid Tullbackagården, 2011-02-17 kl: 17.30-19.30 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Britta Spiik, DHR Stig Broms, DHR Birgitta Wahlund, SRF Gunbritt

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet 2012-11-20 22 Plats och tid Sandhemsrummet kl. 13.00 15.20 Beslutande Henrik Jansson, ordf. (m) Kent Oskarsson, KS vice ordf. (s) Jan-Olof Larsson, SN ordf. (m) Lars Eriksson, BUN ordf. (kd) Katarina Karlsson,

Läs mer

PROTOKOLL. Jessica Lövdahl, sekreterare Ulla Lundberg, Underskrifter Sekreterare... Paragrafer 12-23 Jessica Lövdahl. Ordförande...

PROTOKOLL. Jessica Lövdahl, sekreterare Ulla Lundberg, Underskrifter Sekreterare... Paragrafer 12-23 Jessica Lövdahl. Ordförande... Plats och tid Enåsenrummet, 13:15-16:00 Beslutande: Övriga deltagande Utses att justera Helena Brink (C), ordförande Johan Zahn, DHR Karl-Erik Wigholm, DHR Jörgen Brink, FUB Otto Forsberg, HRF John Bertil

Läs mer

Kommunstyrelsen 2011-09-07 1 (20) Sessionssalen, Stadshuset klockan 08.00-11.00

Kommunstyrelsen 2011-09-07 1 (20) Sessionssalen, Stadshuset klockan 08.00-11.00 Kommunstyrelsen 2011-09-07 1 (20) Plats och tid Sessionssalen, Stadshuset klockan 08.00-11.00 Paragrafer 167-182 BESLUTANDE Ledamöter Namn Curt B Gustavsson(S), ordf Christer Johansson (S) Anna-Karin Skatt

Läs mer

Sven-Olov Axelsson (S), ordförande Ingegerd Bennysson (S), 1:e vice ordförande Maria Nyberg (V) Peter Wiklund (M) Anneli Lyckeborn (FP)

Sven-Olov Axelsson (S), ordförande Ingegerd Bennysson (S), 1:e vice ordförande Maria Nyberg (V) Peter Wiklund (M) Anneli Lyckeborn (FP) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Beslutande Måndagen den 27 januari 2014 i Kommunstyrelsens sessionssal, klockan 13:00-15:10 Sammanträdet ajournerades klockan 14:30-14:45 Sven-Olov Axelsson (S),

Läs mer

Margareta Gustavsson (s), ordförande Anneli Kuosmanen (s) ersätter Tomas Johansson Sara Larsson (s) ersätter Ingvar Kleinert (fp)

Margareta Gustavsson (s), ordförande Anneli Kuosmanen (s) ersätter Tomas Johansson Sara Larsson (s) ersätter Ingvar Kleinert (fp) 1(10) Plats och tid: Kommunhusets konferensrum 13.00 14.30 Beslutande: Margareta Gustavsson (s), ordförande Anneli Kuosmanen (s) ersätter Tomas Johansson Sara Larsson (s) ersätter Ingvar Kleinert (fp)

Läs mer

Social- och omvårdnadsnämnden 2014-06-17 1 (20) Stadshuset, sessionssalen kl. 13. 00 15.00

Social- och omvårdnadsnämnden 2014-06-17 1 (20) Stadshuset, sessionssalen kl. 13. 00 15.00 Social- och omvårdnadsnämnden 2014-06-17 1 (20) Plats och tid Stadshuset, sessionssalen kl. 13. 00 15.00 Paragrafer 70, 73-85 BESLUTANDE Ledamöter Namn Christer Johansson (S) ordförande Bernt Gustafsson

Läs mer

Social- och omvårdnadsnämnden 2013-03-19 1 (11) Stadshuset, Sessionssalen kl. 13.00 14.15

Social- och omvårdnadsnämnden 2013-03-19 1 (11) Stadshuset, Sessionssalen kl. 13.00 14.15 Social- och omvårdnadsnämnden 2013-03-19 1 (11) Plats och tid Stadshuset, Sessionssalen kl. 13.00 14.15 Paragrafer 13-20 BESLUTANDE Ledamöter Namn Christer Johansson (S) ordförande Bernt Gustafsson (S)

Läs mer

J^^É.t Måns Nilsson (S)

J^^É.t Måns Nilsson (S) NORRTÄLJE KOMMUN Utbildningsnämndens arbetsutskott SAMMANTRADESPROTOKOLL Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl. 16.00-16.25 Louise Branting (C), ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-12-10 Folkhälsorådet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-12-10 Folkhälsorådet 1/2 Festvåning 4:anhuset, 2013-12-10 kl 09:00-11.45 50-66 Beslutande Anna-Karin Skatt (S) Peter Friberg (M) Astrid Bengtsson (S) Lennart Rehn (S) Berit Sörman (S) Bengt Karlsson (S) Per-Erik Thurén (S)

Läs mer

Tekniska nämnden 2013-01-31 1 (14) Tony Johansson (S) ersätter Christer Cunow (S) Lilian Kindbom (FP ersätter Birgitta Andersson (FP)

Tekniska nämnden 2013-01-31 1 (14) Tony Johansson (S) ersätter Christer Cunow (S) Lilian Kindbom (FP ersätter Birgitta Andersson (FP) Tekniska nämnden 2013-01-31 1 (14) Plats och tid Stadshuset, kl 13.30-16.10 Paragrafer 1-9 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare ÖVRIGA Ersättare Namn Lennart Rehn (S) ordförande Helena Qvick (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2012-08-30 1(5)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2012-08-30 1(5) 2012-08-30 1(5) Plats och tid 18.30 21.30 Beslutande Församlingsgården, Skäggetorps kyrka, Åsa Torstensson, ordförande Berith Örngren Turkan Soner istället för Per-Åke Sundin Eva Numminen i stället för

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Kommunala handikapprådet 2015-11-18 1(13)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Kommunala handikapprådet 2015-11-18 1(13) Nr xx 1(13) Tid och plats Onsdagen den 18 november 2015, klockan 13.00 16.00 i Telaris Österrådaplan Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Socialnämnden Tommy W Johansson (S) Kommunstyrelsen Ann-Christin

Läs mer

Redovisning av svar från enkät på särskilt boende 6

Redovisning av svar från enkät på särskilt boende 6 Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Inbjudan chef för särskilt boende 3 Föregående protokoll 4 Information från socialnämnden 5 Redovisning av svar från enkät på

Läs mer

Kommunstyrelsen 2010-04-26 1 (6) extra. Sessionssalen Stadshuset kl 13.00-13.30

Kommunstyrelsen 2010-04-26 1 (6) extra. Sessionssalen Stadshuset kl 13.00-13.30 Kommunstyrelsen 2010-04-26 1 (6) Plats och tid Sessionssalen Stadshuset kl 13.00-13.30 Paragrafer 69-71 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Curt B Gustavsson (S), ordförande Christer Johansson

Läs mer

PROTOKOLL 1 (15) 2010-11-17

PROTOKOLL 1 (15) 2010-11-17 PROTOKOLL 1 (15) 2010-11-17 Kommunala handikapprådet Plats och tid ande Camilla Stenmark Stig Stefansson Torvald Stefansson Ola Burström Åke Lindqvist Britt-Inger Lundstedt Christine Edström Eva Gustavsson

Läs mer

Marie Fredriksson, verkställande tjänsteman Anna Lindqvist, sekreterare. Sekreterare Paragrafer 44-51 Anna Lindqvist Ordförande Annica Eriksson

Marie Fredriksson, verkställande tjänsteman Anna Lindqvist, sekreterare. Sekreterare Paragrafer 44-51 Anna Lindqvist Ordförande Annica Eriksson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) 2010-10-07 Plats och tid Stadshuset, Kumla kl 09:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Annica Eriksson, Kumla kommun Tommy Holmqvist, Laxå kommun Lars-Göran Jonsson, Arbetsförmedlingen

Läs mer

Ajournering mellan 10 och 11 kl. 10:00 10:20 Ajournering mellan 16 och 17 kl. 11:30 12:30 Ajournering under 18 kl. 14:30 14:50

Ajournering mellan 10 och 11 kl. 10:00 10:20 Ajournering mellan 16 och 17 kl. 11:30 12:30 Ajournering under 18 kl. 14:30 14:50 2015-01-16 1(22) Plats och tid Sammanträdesrummet K1, Parkgatan 4 Alvesta 2015-01-16 kl. 9:00 15:35 Ajournering mellan 10 och 11 kl. 10:00 10:20 Ajournering mellan 16 och 17 kl. 11:30 12:30 Ajournering

Läs mer

Birgitta Fredriksson, Örebro läns landsting Lilian Erixon, Försäkringskassan. Sekreterare Paragrafer 20-27 Susanne Naeslund

Birgitta Fredriksson, Örebro läns landsting Lilian Erixon, Försäkringskassan. Sekreterare Paragrafer 20-27 Susanne Naeslund SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) 2012-05-31 Plats och tid Ledamöter Kommunhuset Askersund, kl.09.00-12.00 Ordförande Annica Moberg, Kumla kommun Liisa Ejdenvik, Arbetsförmedlingen Anneli Moilanen, Försäkringskassan

Läs mer

Kommunala Rådet för 2014-04-10 1 Funktionsnedsatta. Tid och plats: Klockan 13.15 16.10, Stora Konferensrummet, Stöd- och serviceenheten

Kommunala Rådet för 2014-04-10 1 Funktionsnedsatta. Tid och plats: Klockan 13.15 16.10, Stora Konferensrummet, Stöd- och serviceenheten Kommunala Rådet för 2014-04-10 1 Funktionsnedsatta Tid och plats: Klockan 13.15 16.10, Stora Konferensrummet, Stöd- och serviceenheten Beslutande Bo Silverbern (m) ordförande Marianne Eriksson (s) Ewa

Läs mer

1 Mötets öppnande, upprop Ordförande hälsade välkommen förklarade mötet öppnat och ett upprop gjordes.

1 Mötets öppnande, upprop Ordförande hälsade välkommen förklarade mötet öppnat och ett upprop gjordes. PROTOKOLL ORGAN: Kommunala funktionshinderrådet, KFR TID: Onsdagen den 6 maj 2009 klockan 13.30 16.30 PLATS: Svansjörummet, Kommunhuset Kinna Närvarande: Karin Jageby ordförande Eva-Karin Torhem-A vice

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (6)

Sammanträdesprotokoll 1 (6) 1 (6) Länets Handikappråd Plats och tid Folkets Hus, Östersund Torsdagen den 29 mars 2007 klockan 09.00-12.00 Beslutande MonaLisa Norrman Elisabeth Yngström Eva Holmbom Jan Emtehed Ann-Christin Nordling

Läs mer

april 2012 kl 10:00-11:55 Ulla Baugner (SPF) Maj-Britt Ejderholm (Väntjänsten) Birgitta Blomqvist (Väntjänsten) Kommunkontoret, Ödeshög...

april 2012 kl 10:00-11:55 Ulla Baugner (SPF) Maj-Britt Ejderholm (Väntjänsten) Birgitta Blomqvist (Väntjänsten) Kommunkontoret, Ödeshög... 2012-04-17 1 Plats och tid Carl August-rummet, Kommunkontoret, Ödeshög, tisdagen den 17 april 2012 kl 10:00-11:55 Närvarande Anmält förhinder Birgitta Widén Blomberg (KD), ordförande Maria Gustafsson (S),

Läs mer

Folkhälsorådet 2015-02-12 1. Irene Karlsson (C), BIN, ordförande Marie Pehrsson (M), KS. Rezkar Mohamad (S), HSN. Marie Pehrsson ANSLAG/BEVIS

Folkhälsorådet 2015-02-12 1. Irene Karlsson (C), BIN, ordförande Marie Pehrsson (M), KS. Rezkar Mohamad (S), HSN. Marie Pehrsson ANSLAG/BEVIS Folkhälsorådet 2015-02-12 1 Plats och tid Kommunhuset i Vara, 12 februari 2015, klockan 08.30-12.00 ande Irene Karlsson (C), BIN, ordförande Marie Pehrsson (M), KS Thore Agneta Svenson Edvardsson (M),

Läs mer

Sammanträdesdatum Paragrafer Sida Tolk- och hörselrådet 2012-05-02 11 18 1(7) Plats och tid Landstingshuset, Vasagatan 27, Falun kl 09.30 12.

Sammanträdesdatum Paragrafer Sida Tolk- och hörselrådet 2012-05-02 11 18 1(7) Plats och tid Landstingshuset, Vasagatan 27, Falun kl 09.30 12. LANDSTINGET DALARNA SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Paragrafer Sida Tolk- och hörselrådet 2012-05-02 11 18 1(7) Plats och tid Landstingshuset, Vasagatan 27, Falun kl 09.30 12.00 Ordinarie ledamöter

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2008-12-08 1(12) Bengt-Åke Torhall (fp) ordförande Håkan Dagsgård (s) Wiveca Norén ()

Kommunala handikapprådet 2008-12-08 1(12) Bengt-Åke Torhall (fp) ordförande Håkan Dagsgård (s) Wiveca Norén () Kommunala handikapprådet 2008-12-08 1(12) Plats och tid Hörsalen, Centrumhuset i Hyltebruk kl.16-17.40 ande Bengt-Åke Torhall (fp) ordförande Håkan Dagsgård (s) Wiveca Norén () Tjänstgörande ersättare:

Läs mer

Folkhälsorådet (9) Sessionssalen i Stadshuset klockan

Folkhälsorådet (9) Sessionssalen i Stadshuset klockan Folkhälsorådet 2012-05-23 1 (9) Plats och tid Sessionssalen i Stadshuset klockan 8.00 10.30 Paragrafer 6-11 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Curt B Gustavsson, Ks, ordf. Astrid Bengtsson,

Läs mer

Information från socialnämnden 7

Information från socialnämnden 7 Handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Projekt Ökad livskvalitet för personer med funktionsnedsättning genom fysisk aktivitet 3 Representant för handikapprådet till ett möte

Läs mer

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.43

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.43 Plats och tid Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.43 1 (11) Beslutande Ulrika Thulin (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson (c), 2:e vice ordförande Lars Svensson

Läs mer

Hökensåsskolan, särskolan kl.18.00-21.00

Hökensåsskolan, särskolan kl.18.00-21.00 Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2008-09-10 37 Plats och tid Beslutande Hökensåsskolan, särskolan kl.18.00-21.00 Bernt Berntsson (Dhr) Gullan Pettersson (Srf) Inger Ketonen (Hrf) Lena Ask (Rbu)

Läs mer

Plats och tid Socialförvaltningen, Storgatan 45, Sunne, kl 09:00 11:40 Paragrafer 138-152 Beslutande

Plats och tid Socialförvaltningen, Storgatan 45, Sunne, kl 09:00 11:40 Paragrafer 138-152 Beslutande Socialnämnden 2014-11-05 1 (14) Plats och tid Socialförvaltningen, Storgatan 45, Sunne, kl 09:00 11:40 Paragrafer 138-152 Beslutande Gunilla Ingemyr (C), ordförande Mirja Lundström (C), 1:e vice ordförande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Handikapprådet 2013-05-16 1 (9 ) Plats och tid Kommunkontoret i Åsele, 2013-05-16, 9.00 12.00 Beslutande Vivianne Bäcklund Ordförande Stig Danielsson Gudrun Lindberg Maj Jonsson Gunilla

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Kommunala pensionärsrådet 2013-10-28 1(10) Sida Plats och tid Kommunhuset i Åsele, 2013-10-28, kl 10 00-11 30 Beslutande Thord Dahlberg ordförande Anna-Stina Uddeby Evert Vestberg Birgitta

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdesdag 2015-09-23 Innehåll 111 Tillkommande ärenden och godkännande av föredragningslista... 127 112 Delgivningar... 128 113 Statusrapport... 129 114 Inbjudningar

Läs mer

Kommunledningskontoret, Nödinge. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunledningskontoret, Nödinge

Kommunledningskontoret, Nödinge. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunledningskontoret, Nödinge PROTOKOLL 1(12) Plats och tid: Ale rummet, kl 08:30 11.15 Närvarande ledamöter Lennarth Nilsson (m) ordf Irene Hellkant (s) Birgit Hansson (kd) Christer Damm (s) Bengt Englund (c) Daniel Höglund (fp) Victoria

Läs mer

Utöver det som föreskrivs om kommunfullmäktige i lag eller annan författning gäller bestämmelserna i denna arbetsordning.

Utöver det som föreskrivs om kommunfullmäktige i lag eller annan författning gäller bestämmelserna i denna arbetsordning. Sida 1/11 Arbetsordning för Kommunfullmäktige Utöver det som föreskrivs om kommunfullmäktige i lag eller annan författning gäller bestämmelserna i denna arbetsordning. 1 Antalet ledamöter Fullmäktige har

Läs mer

ANSLAG/BEVIS 2013-10-30 2013-11-20. Vård- och omsorgsförvaltningen

ANSLAG/BEVIS 2013-10-30 2013-11-20. Vård- och omsorgsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[11] Plats och tid Kommunalhuset Tumba, rum 2:2, kl 17:00-20:00 ande Ebba Östlin (s), ordförande Urban Eriksson (SRF) Anna-Maria Engqvist (s) Eva-Britt Olsson (Astma och Allergi)

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet 2007-05-10 1(12) Melleruds kommunkontor, Skållerudsrummet klockan 13.00 16.

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Kommunala handikapprådet 2007-05-10 1(12) Melleruds kommunkontor, Skållerudsrummet klockan 13.00 16. Nr Kommunala handikapprådet 2007-05-10 1(12) Plats och tid Melleruds kommunkontor, Skållerudsrummet klockan 13.00 16.00 Beslutande Daniel Jensen (kd) Kerstin Nordström (s) Robert Svensson (c) Barbro Gustafsson

Läs mer

Kenneth Engelbrektsson (S) Ordförande Vivian Uddén (MP) Solveig Eriksson SKPF vice ordförande Aina Nordström, HSO Rolf Rodin, SRF

Kenneth Engelbrektsson (S) Ordförande Vivian Uddén (MP) Solveig Eriksson SKPF vice ordförande Aina Nordström, HSO Rolf Rodin, SRF Sammanträde funktionshinderfrågor inom utbildnings-, kultur och fritids- och samhällsbyggnadsfrågor Plats och tid Ryttaren Söderrummet kl. 13:00-16:20 Ledamöter Tjänstgörande ersättare Kenneth Engelbrektsson

Läs mer

Välkommen. till Kommunfullmäktige i Ragunda kommun

Välkommen. till Kommunfullmäktige i Ragunda kommun Välkommen till Kommunfullmäktige i Ragunda kommun Vad är Kommunfullmäktige? Kommunfullmäktige är kommunens högsta beslutande organ och kan sägas vara kommunens riksdag. Kommunfullmäktige fattar viktiga

Läs mer

Kommunfullmäktige 2011-02-28 1 (19)

Kommunfullmäktige 2011-02-28 1 (19) Kommunfullmäktige 2011-02-28 1 (19) Plats och tid Villan, klockan 18.00 19.50 Paragrafer 81-96 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Curt B Gustavsson (S), Per-Erik Thurén (S), Ann-Sofie Hagenvind

Läs mer

Britt Spiik. Tingshuset. Kommunala handikapprådet 2009-11-12 18. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Britt Spiik. Tingshuset. Kommunala handikapprådet 2009-11-12 18. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunala handikapprådet 2009-11-12 18 Plats och tid Tullbackagården, 2009-11-12 kl: 17.30-19.15 Beslutande Övriga deltagande Monica Andersson (s), ordförande Britta Spiik, DHR Stig Broms, DHR Torbjörn

Läs mer

Delgivningar och inbjudan konferenser 10

Delgivningar och inbjudan konferenser 10 Kommunala handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Information om Mötesplats Krokom 3 Tillgänglighet 4 Tillgänglighetsprogrammet 5 Föregående protokoll 6 Information från socialnämnden

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen Sammanträdesdatum Sida Lokala styrelsen Hammargärdet 2014-02-24 1. Anders Bernhardsson förälder

Barn- och utbildningsförvaltningen Sammanträdesdatum Sida Lokala styrelsen Hammargärdet 2014-02-24 1. Anders Bernhardsson förälder Lokala styrelsen Hammargärdet 2014-02-24 1 Plats och tid Hammargärdet kl. 17.00-19.00 Närvarande Helena Hall Blixt Helena Ekman Daniel Bohlin Pernilla Olebring Anders Bernhardsson Maud Lundström personal

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-10-16 Sida 1 (13) nämnden

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-10-16 Sida 1 (13) nämnden Barn- och utbildnings- Sammanträdesdatum 2012-10-16 Sida 1 (13) nämnden Plats och tid Lilla Sess, kl. 19:00 Beslutande Bengt Åström(s), ordförande Sven Sonesson(m) Josef Janosi(m) Anita Ljung(m) Lisbeth

Läs mer

2006-12-13 1. Facklig referensgrupp: Kerstin Söderström, LO. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 49-55 Ingmari Åberg

2006-12-13 1. Facklig referensgrupp: Kerstin Söderström, LO. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 49-55 Ingmari Åberg Plats och tid Komvux 13:00-16:00 Beslutande Övriga deltagande Nina Berggård (v), ordförande Tanya Nilsson (s) vice ordförande Anne-Gärd Näckstam (s) Lilian Garmager (m) Kjell Sandström (fp) Nihad Hodzic

Läs mer

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (11) Konsumentnämnden 2006-09-12

SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (11) Konsumentnämnden 2006-09-12 SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 1 (11) Plats och tid Hjorten, Björnen klockan 14.00-15.55 Beslutande Valter Stenberg, ordförande Agda Johansson, vice ordförande Ann-Sofi Sehlstedt Assar Eketorn Bitte Ekersund

Läs mer

Sammanträdesdatum 2016-01-25. Anita Neuhaus, ordförande (S) Maj-Britt Magnusson (S) Barbro Lundkvist (M) Karin Wretling (V) Bruno Karlsson (L)

Sammanträdesdatum 2016-01-25. Anita Neuhaus, ordförande (S) Maj-Britt Magnusson (S) Barbro Lundkvist (M) Karin Wretling (V) Bruno Karlsson (L) 1(16) Plats och tid Klingan, plan 5 Värjan. Alva Myrdals gata 5 Eskilstuna, Klockan 13:30 16:20 ande Ej tjänstgörande Ersättare Anita Neuhaus, ordförande (S) Maj-Britt Magnusson (S) Barbro Lundkvist (M)

Läs mer

Arbetsordning för kommunfullmäktige i Finspångs kommun

Arbetsordning för kommunfullmäktige i Finspångs kommun 2015-02-05 1(13) Arbetsordning för kommunfullmäktige i Finspångs kommun Arbetsordningen har antagits av kommunfullmäktige 2014-11-26, 244. Utöver det som föreskrivs om kommunfullmäktige i kommunallagen,

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och Pensionärsrådet 2012-11-06 1 (18)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Handikapp- och Pensionärsrådet 2012-11-06 1 (18) Handikapp- och Pensionärsrådet 2012-11-06 1 (18) Plats och tid Grupprummet Vaukagården, tisdagen den 6 november 2012 KL: 9.00 12.00 Fika 9.40-10.05 Beslutande Kjell Marklund (PRO), ordförande John Sundström

Läs mer

Sören Palm, verksamhetschef Margon Andersson, controller Barbro Wallin, sekreterare. Kommunledningsstabens kansli, Arvika den

Sören Palm, verksamhetschef Margon Andersson, controller Barbro Wallin, sekreterare. Kommunledningsstabens kansli, Arvika den Utskottet Vård och omsorg 2008-11-20 113 Plats och tid Sammanträdesrum, Kv Garvaren, klockan 13.15-16.55 Beslutande Sten Fransson, ordförande (s) 100-104 Kerstin Svensson, ordförande 97-99 Margareta Jarlstedt,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Handikapprådet 2012-04-12 11 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl. 13.30-17.15 Beslutande Ledamöter Sten Fransson, ordförande Kommunledningsutskottet Hans Forssell Vård och

Läs mer