Lil Ritter (HSO) Ingvar Johansson (SN) Annette Söderstedt (BN) Håkan Joelsson (Kult fn) Bengt Lundgren (TN) Britt Norström (BUN) Lena Ask (RBU)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Lil Ritter (HSO) Ingvar Johansson (SN) Annette Söderstedt (BN) Håkan Joelsson (Kult fn) Bengt Lundgren (TN) Britt Norström (BUN) Lena Ask (RBU)"

Transkript

1 Kommunala handikapprådet Plats och tid Stadshuset, sessionssalen kl Beslutande Lil Ritter (HSO) Ingvar Johansson (SN) Annette Söderstedt (BN) Håkan Joelsson (Kult fn) Bengt Lundgren (TN) Britt Norström (BUN) Lena Ask (RBU) Övriga deltagande Bernt Berntsson (DHR) Michael Brisman (KS) Annelie Sandstedt (BN) Inger Ketonen (HRF) Pär-Ola Olausson (RBU) Paragrafer 1-14 Utses att justera Justeringens plats och tid Ingvar Johansson Efter meddelande Sekreterare Ordförande... Justerande... Protokollet är justerat och tillkännages genom anslag ANSLAG/BEVIS Nämnd/styrelse Protokollet förvaras Kommunala handikapprådet Stadshuset, Social- och omvårdnadsförvaltning Underskrift... Utdragsbestyrkande

2 Kommunala handikapprådet Mötet öppnas Ordförande Lil Ritter öppnade mötet och hälsade välkommen. Idag kl hade ledamöterna från handikapporganisationerna ett möte med endast en punkt på dagordningen. Val till ordförande för denna mandatperiod i Kommunala handikapprådet. Ledamöterna från handikapporganisationerna har valt Berndt Berndtsson till ordförande för denna mandatperiod. Lil Ritter lämnar över sin post till Berndt Berndtsson. Lil Ritter avtackas av Ingvar Johansson från socialnämnden med en blomstergrupp. Berndt Berndtsson hälsas välkommen som ordförande i KHR av Ingvar Johansson. Presentationsrunda. Sekreteraren fick i uppdrag att ordna med namnskyltar till alla medlemmar i KHR.

3 Kommunala handikapprådet Val av justeringsman Ingvar Johansson valdes till justeringsman.

4 Kommunala handikapprådet Genomgång av reglementet för KHR Arbetsordningen delades ut till ledamöterna och ordförande gick igenom paragraferna punkt för punkt. Socialnämnden har gjort en ändring gällande sina representanter. Socialnämndens representant är vice ordförande i KHR. I tidigare reglemente var socialnämndens ordförande vice ordförande i KHR. KHR beslutade att skriva till socialnämnden om ett tillägg i arbetsordningen under 4 De funktionshindrades organisationer utser ordförande. Vidare att För att genomföra ett val av ordförande skall minst hälften av ledamöterna från de funktionshindrades organisationer vara samlade".

5 Kommunala handikapprådet Uppdatering av adresslista på ledamöter Sekreteraren gjorde en avprickning av ledamöternas adresser och justerade ändringar. Alla nämnder har ännu inte gjort val av ledamot i KHR för denna mandatperiod.

6 Kommunala handikapprådet Ny benämning av nämnd och förvaltning för Äldre- och funktionshinder området. From 1 januari kallas nämnden Social- och omvårdnadsnämnd samt Omvårdnadsförvaltning.

7 Kommunala handikapprådet Rapport från HANDISAM Berndt Berndtsson redovisade rapporten som nu är klar från HANDISAM. Myndigheten för handikappolitisk samordning ligger till grund för att ta fram indikatorverktyg när det gäller arbetet med tillgänglighet. Den del i rapporten som var från intervjun i Tidaholm delades ut till ledamöterna.

8 Kommunala handikapprådet Uppföljning från focusgrupp Omvårdnadsförvaltningen har påbörjat sitt arbete med att ta fram en ny omvårdnadsplan. Man kallat samman till focusgrupper för att ta reda på vad brukare, anhöriga, personal m.fl. tycker är viktigast att lyfta fram. En focusgrupp bestod av representanter från de funktionshindrades organisationer. Lena Ask och Siv Gunnarsson var de som nu också är ledamöter i KHR som var med. De berättade om arbetet i focusgruppen och vad man kom fram till. Ett dokument av de viktigaste punkterna delades ut till övriga ledamöter.

9 Kommunala handikapprådet Rapport från ritgranskningsgruppen Barbro Karlsson som ingått i denna grupp har avgått som ledamot i rådet. Nyval. Rådet beslöt att välja in Bengt Lundgren från tekniska nämnden.

10 Kommunala handikapprådet Rapport från handikapporganisationer HRF: Inger Ketonen rapporterade. HRF har årsmöte nästa vecka. Föreningen håller just nu på med en sammanställning av vilka lokaler i kommunen som har teleslinga. Några av föreningens medlemmar kommer att få gå en 2 dagars kurs som ordnas av distriktet vid Hellidens Folkhögskola. Det är inspirations- och idédagar. HSO: Lil Ritter meddelade at hon avgår som ledamot från HSO i KHR. Ett årsmöte kommer att hållas inom snar tid i föreningen. RBU: Lena Ask berättade att RBU har årsmöte den 10 mars. En rullstolsdans planeras. Ett möte med Curt Gustavsson från gatukontoret angående anpassad lekplats är inbokad. DHR: Siv Gunnarsson rapporterade att föreningen har årsmöte den 23 februari. Ett årsmöte för distriktet kommer att hållas i Borås. En grupp om personer träffas varannan måndag för att glömma sin smärta. En kort stund är tillåtet att tala om sin problematik. Huvudsyftet med träffarna är att komma på andra tankar än sin smärta och man gör roliga saker tillsammans.

11 Kommunala handikapprådet Rapport från nämnder Social- och omvårnadsnämnden: Ingvar Johansson redovisade för nämndens bokslut som ligger på en minuspost om ca 4 miljoner. En stor kostnad är familjehemsplaceringar. En positiv del är att socialbidragen gått ner även under år De ligger lågt ca 4,3 miljoner det är att jämföra med att socialbidragen varit uppe i 20 miljoner. Samarbetet inom arbetsmarknadsenheten är en bidragande orsak till att det sjunkit. En risk finns dock att socialbidragen kommer att öka igen. För omvårdnadsförvaltningen har det gått ungefär jämt upp med budgeten. Kultur- och fritidsnämnden: Håkan Joelsson berättade att flera föreningsverksamheter har äskat om medel till byggnationer. Nämnden har inga egna medel till detta. En helhetsöversyn behöver göras över de lokaler som finns och över behoven som föreningar har. Kanske kan en samordning ske om en nybyggnation kan komma i stånd. Miljö- och byggnadsnämnden: Annette Söderstedt och Annelie Sandstedt rapporterade att tillgänglighetsfrågor diskuterades vid mötet. Tiden går fort till år 2010 då arbetet med tillgängligheten ska vara klart. En fråga kom från rådet vad som händer med den så kallade Lidl tomten. Mikael Brissman svarade att det finns intressenter på tomten. Barn- och utbildningsnämnden: Britt Norström berättar att nämndenarbetar fortlöpande på den långsiktiga verksamhetsplanen. Kommunstyrelsen: Mikael Brissman beskrev om nyval till fullmäktige och nämnder. Just nu handlar det mycket om utbildning för dessa ledamöter. Vidare diskuteras ett framtidssymposium 8-10 års period. Där diskuteras tillgänglighetsfrågorna. Ett uppdrag är lagt till Tekniska nämnden att gå igenom alla byggnader.

12 Kommunala handikapprådet Forts. rapport från nämnder År 2008 släpps investeringsstoppet. Forsenskolan är ett objekt som behöver åtgärdas. När det gäller den efterfrågade konstgräsplanen har KS bett om ett kostandsförslag. Till sist berättade Mikael Brissman att ett beslut är taget om parkeringsvakter i Tidaholm. Fri parkering kvarstår dock. Tekniska nämnden: Bengt Lundgren informerade om att man tittar på de olika parkeringstider som finns i kommunen. Hastighetsdämpande åtgärder vid infarterna till tätorten är vägverkets sak och det är på gång. Taket på Rudbecksgymnasiet är lagat för en stor summa. Berndt Berndtsson ställde en fråga om problemen vi övergångstället vid Hagakiosken. Bengt Lundgren svarade med att det är med flera övergångställen som ligger vid infarterna. De är farliga.

13 Kommunala handikapprådet Inkomna skrivelser/inbjudningar till kurser och konferenser Inga inkomna skrivelser. En tidning Stiletten om personligassistans lät cirkuleras bland ledamöterna. En inbjudan till konferens D - som i demokrati och dialog! 13 mars cirkulerade.

14 Kommunala handikapprådet Fastställande av datum för KHR år 2007 Onsdag 2 maj kl Onsdag 12 september kl Onsdag 14 november kl

15 Kommunala handikapprådet Inför nästa KHR Berndt Berndtsson har blivit kontaktad av Strokeföreningen som önskar begära inträde till KHR. Rådet beslöt att bjuda in Strokeföreningen till nästa möte så att de får beskriva sin verksamhet och rådet därefter tar ett beslut om inträde. Ett studiebesök vid arbetsmarknadsenhetens verksamhet Gnistan önskas. Förslag lades att nästa KHR möte i maj förläggs till deras lokaler med presentation av deras verksamhet. Förslag att bjuda in Agneta Tilly kommunsekreterare och samordnare för den handikappolitiska planen och be henne redogöra för det fortskridande åtgärdsprogrammet.

16 Kommunala handikapprådet Övrigt Agneta Tilly kommunsekreterare och samordnare för den handikappolitiska planen i Tidaholm har sänt ut sammanställningen av hur långt de olika nämnderna/förvaltningarna kommit i åtgärdsprogrammet. Det har varit ett möte sammankallat. En kort genomgång av materialet gjordes. Berndt Berndtsson lyfte en fråga om länsstyrelsens påpekande om kommunens riktlinjer för LSS insatser. Elisabeth Wärmegård KHR sekreterare, även chef för LSS enheten tog till orda och svarade att riktlinjerna är ett arbetsmaterial för LSS handläggarna. I LSS Lagen om Stöd och Service, står inga omfattningar av insatser, timmar eller dylikt. Handläggarna ska utreda vilket behov sökande har. Ibland är det komplicerat därför har riktlinjerna kommit till som ett hjälpmedel för biståndshandläggarna. Innan riktlinjerna fastställdes hade kommunen kontakt med fler kommuner. Inger Ketonen HRF, frågade om det finns nya inköpta slingor? Enligt uppgift ska det finnas slinga i KS salen och i lokal Madängsholm. Annelie Sandstedt svarar. Annelie arbetar i växeln och ingen annan utrustning finns att hämta där än den gamla utrustningen. Vidare har HRF ett bekymmer med föreningslokal. Tidigare hade man lokal på avdelning 4 Hellidshemmet tillsammans med reumatikerföreningen. Nu har lokalen blivit förflyttad till avdelning 1. Fortfarande har man gemensam lokal. Ingen representant finns från Reumatikerföreningen ikväll men Inger har hört att Reumatikerföreningen önskar en egen lokal. Inger Ketonen hänvisas till Anna-Lena Skatt.

Sammanträdesdatum Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2009-11-11 49

Sammanträdesdatum Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2009-11-11 49 Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2009-11-11 49 Plats och tid Klubbrummet i Idrottshallen, Stallängsvägen 4 kl. 18.00-20.00. Beslutande Gullan Pettersson (Srf) Lena Ask (Rbu) Kjell-Åke Storm (Rsmh)

Läs mer

Hökensåsskolan, särskolan kl.18.00-21.00

Hökensåsskolan, särskolan kl.18.00-21.00 Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2008-09-10 37 Plats och tid Beslutande Hökensåsskolan, särskolan kl.18.00-21.00 Bernt Berntsson (Dhr) Gullan Pettersson (Srf) Inger Ketonen (Hrf) Lena Ask (Rbu)

Läs mer

Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (17) Sessionssalen Stadshuset

Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (17) Sessionssalen Stadshuset Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2010-11-16 1 (17) Plats och tid Sessionssalen Stadshuset 18.00-19.30 Paragrafer 25-37 BESLUTANDE Ledamöter Namn Siv Gunnarsson (DHR) Lena Ask (RBU) Kjell-Åke Storm

Läs mer

Marie Anebreid, sekreterare Anna-Lena Skatt, omvårdnadsförvaltningen

Marie Anebreid, sekreterare Anna-Lena Skatt, omvårdnadsförvaltningen Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2014-11-12 1 (20) Plats och tid Paragrafer 42-57 Sessionssalen, Stadshuset BESLUTANDE Ledamöter Namn Siv Gunnarsson (DHR) Annelie Källkvist (Srf) Pär-Ola Olausson

Läs mer

Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2012-02-08 1 (21) Sessionssalen Stadshuset, 18.00-19.30

Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2012-02-08 1 (21) Sessionssalen Stadshuset, 18.00-19.30 Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2012-02-08 1 (21) Plats och tid Sessionssalen Stadshuset, 18.00-19.30 Paragrafer 1-17 BESLUTANDE Ledamöter Namn Siv Gunnarsson (DHR) Anita Nyman (Srf) Pär-Ola

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/3 Sessionssalen, 2016-11-09 kl 18:00-19:30 40-53 Beslutande Lotta Carlsson (DHR), Annelie Källkvist (SRF), Jonny Lejonberg (HRF), Marita Dahlqvist (RSMH Hoppet) Tjänstgörande ersättare Ingemar Johansson

Läs mer

Kommunstyrelsen 2010-04-26 1 (6) extra. Sessionssalen Stadshuset kl 13.00-13.30

Kommunstyrelsen 2010-04-26 1 (6) extra. Sessionssalen Stadshuset kl 13.00-13.30 Kommunstyrelsen 2010-04-26 1 (6) Plats och tid Sessionssalen Stadshuset kl 13.00-13.30 Paragrafer 69-71 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Curt B Gustavsson (S), ordförande Christer Johansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/3 Sessionssalen, 2017-02-08 18:00-19.50 1-12 Beslutande Lotta Carlsson (DHR), Annelie Källkvist (SRF), Jonny Lejonberg (HRF), Pär-Ola Olausson (RBU), Marita Dahlqvist (RSMH Hoppet), Anna-Karin Skatt

Läs mer

Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2013-09-18 1 (21) Gnistan, Ulvestorpsgatan 5 18.00-19.30

Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2013-09-18 1 (21) Gnistan, Ulvestorpsgatan 5 18.00-19.30 Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2013-09-18 1 (21) Plats och tid Gnistan, Ulvestorpsgatan 5 18.00-19.30 Paragrafer 31-48 BESLUTANDE Ledamöter Namn Siv Gunnarsson (Dhr) Anita Nyman (Srf) Pär-Ola

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-11-11 Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-11-11 Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/3 Sessionssalen, 2015-11-11 18:00-20.10 40-53 Beslutande Lotta Carlsson (DHR), Jonny Lejonberg (HRF), Pär-Ola Olausson (RBU), Marita Dahlqvist (RSMH Hoppet), Göte Johansson (Strokeföreningen) Tjänstgörande

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2013-12-02 1 (12) Anna-Lena Skatt, omvårdnad Anna Persson, omvårdnad

Kommunala pensionärsrådet 2013-12-02 1 (12) Anna-Lena Skatt, omvårdnad Anna Persson, omvårdnad Kommunala pensionärsrådet 2013-12-02 1 (12) Plats och tid Villan, samlingssalen kl. 14-16 Paragrafer 23-32 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Christer Johansson (ordf. SN) Göran Blom (PRO)

Läs mer

Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (20) Sessionssalen Stadshuset Jonny Lejonberg (HRF) Birgitta Rejnö Johansson (Kfn)

Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (20) Sessionssalen Stadshuset Jonny Lejonberg (HRF) Birgitta Rejnö Johansson (Kfn) Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2011-09-14 1 (20) Plats och tid Sessionssalen Stadshuset 18.00-19.30 Paragrafer 13-28 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Siv Gunnarsson (DHR) Anita

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet 1/12 Villan, samlingssalen, 2015-03-02 kl. 14-16 1-9 Beslutande Christer Johansson (ord.sn), Anna-Karin Skatt (KS), Göran Blom (PRO), Majken Nielsen (PRO), Arne Nyman (PRO), Lars Hjertén (SPF), Kerstin

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/3 Sessionssalen, Stadshuset, 2015-02-04 kl 18:00-19:45 1-13 Beslutande Lotta Carlsson (DHR), Annelie Källkvist (SRF), Jonny Lejonberg (HRF), Pär-Ola Olausson (RBU), Marita Dahlqvist (RSMH Hoppet), Göte

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/3 Sessionssalen, 2017-11-08 kl 17:30-18.50 35-44 Beslutande Lotta Carlsson (DHR), Annelie Källkvist (SRF), Jonny Lejonberg (HRF), Marita Dahlqvist (RSMH Hoppet), Göte Johansson (Strokeföreningen), Anna-Karin

Läs mer

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET 2007-10-01 1 Plats och tid Villan samlingssalen 2007-10-01 kl. 14:00 16:00 Beslutande Christer Johansson, socialnämnden Per-Olof Graaf, kommunstyrelsen Bengt Lindberg (PRO) Ingrid

Läs mer

Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 1 (16) Sessionssalen Stadshuset

Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 1 (16) Sessionssalen Stadshuset Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 1 (16) Plats och tid Sessionssalen Stadshuset 18.00-19.30 Paragrafer BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Siv Gunnarsson (DHR) Gullan Pettersson (SRF)

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2012-04-23 1 (11)

Kommunala pensionärsrådet 2012-04-23 1 (11) Kommunala pensionärsrådet 2012-04-23 1 (11) Plats och tid Disponentvillan 14.00-16.00 Paragrafer 10-17 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare ÖVRIGA Ersättare Namn Christer Johansson (SN), ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/3 Förskolan Helliden, 2017-05-10 kl 17:30-19.30 13-23 Beslutande Annelie Källkvist (SRF), Marita Dahlqvist (RSMH Hoppet), Göte Johansson (Strokeföreningen), Anna-Karin Skatt (KS) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/3 Sessionssalen, 2017-09-06 kl 17:30-18.30 24-34 Beslutande Lotta Carlsson (DHR), Jonny Lejonberg (HRF), Pär-Ola Olausson (RBU), Göte Johansson (Strokeföreningen), Anna-Karin Skatt (KS) Tjänstgörande

Läs mer

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET 2008-03-03 1 Plats och tid Villan samlingssalen 2003-03-03 kl. 14:00 15:30 Beslutande Christer Johansson, socialnämnden Per-Olof Graaf, kommunstyrelsen Bengt Lindberg (PRO) Ingrid

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/3 Sessionssalen, 2018-11-07 kl 17:30-19.15 38-50 Beslutande Annelie Källkvist (SRF), Jonny Lejonberg (HRF), Göte Johansson (Strokeföreningen), Anna- Karin Skatt (KS) Tjänstgörande ersättare Lennart Lundell

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR 1(9) Handikapprådet

MINNESANTECKNINGAR 1(9) Handikapprådet MINNESANTECKNINGAR 1(9) Handikapprådet Plats och tid Medelpunkten, lokal tvåan, 2017-02-06 kl. 13.00 15.00 Ordinarie Gunilla Larsson, ordförande(c) Marie Saltarski, vice ordför(s) Renée Stigborg (S) Tony

Läs mer

Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2012-05-02 1 (22) Sessionssalen Stadshuset, 18.00-19.30

Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2012-05-02 1 (22) Sessionssalen Stadshuset, 18.00-19.30 Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2012-05-02 1 (22) Plats och tid Sessionssalen Stadshuset, 18.00-19.30 Paragrafer 18-33 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare ÖVRIGA Ersättare Tjänstemän

Läs mer

Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (20)

Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (20) Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2014-05-14 1 (20) Plats och tid Paragrafer 15-29 Sessionssalen, Stadshuset BESLUTANDE Ledamöter Namn Siv Gunnarsson (Dhr) Annelie Källkvist (Srf) Pär-Ola Olausson

Läs mer

Anna-Lena Skatt, omvårdnad Anna Persson, omvårdnad

Anna-Lena Skatt, omvårdnad Anna Persson, omvårdnad Kommunala pensionärsrådet 2014-12-01 1 (13) Plats och tid Villan samlingssalen, kl. 14-16 Paragrafer 25-34 BESLUTANDE Ledamöter Namn Christer Johansson (ordf. SN) Anna-Karin Skatt (KS) Göran Blom (PRO)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-06-18 Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-06-18 Kommunstyrelsen 1/3 Sessionssalen, 2014-06-18 08:00-10.40 149-155 Beslutande Anna-Karin Skatt (S) Michael Brisman (M) Bengt Karlsson (S),tom. 154 Christer Johansson (S) Berndt Gustafsson (S) Erik Ezelius (S) Peter Friberg

Läs mer

Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2011-11-09 1 (21) Sessionssalen Stadshuset, 18.00-19.30

Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2011-11-09 1 (21) Sessionssalen Stadshuset, 18.00-19.30 Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2011-11-09 1 (21) Plats och tid Sessionssalen Stadshuset, 18.00-19.30 Paragrafer 29-44 BESLUTANDE Ledamöter Namn Anita Nyman (SRF) Linnéa Skatt (Reumatikerföreningen)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/3 Räddningstjänsten, Falköping, 2016-09-07 kl. 17:00-20.30 30-39 Beslutande Lotta Carlsson (DHR), Marita Dahlqvist (RSMH Hoppet), Göte Johansson (Strokeföreningen), Annelie Källqvist (SRF) Tjänstgörande

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet (10)

Kommunala pensionärsrådet (10) Kommunala pensionärsrådet 2012-10-01 1 (10) Plats och tid Disponentvillan 14-15.30 Paragrafer 18-24 BESLUTANDE Ledamöter Namn Christer Johansson (SN) Curt B Gustavsson (KS) Göran Blom (PRO) Sonja Johansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-05-06 Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-05-06 Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/3 Sessionssalen, Stadshuset, 2015-05-06 kl 18:00-19:45 14-28 Beslutande Lotta Carlsson (DHR), Annelie Källkvist (SRF), Jonny Lejonberg (HRF), Maritha Dahlqvist (RSMH Hoppet), Göte Johansson (Strokeföreningen),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/3 Sessionssalen, 2018-02-07 kl 17:30-19:30 1-12 Beslutande Annelie Källkvist (SRF), Jonny Lejonberg (HRF), Marita Dahlqvist (RSMH Hoppet), Göte Johansson (Strokeföreningen) 1-6 Tjänstgörande ersättare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-10-22 Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-10-22 Kommunstyrelsen 1/3 Sessionssalen, 2014-10-22 08:00-09:00 216-220 Beslutande Anna-Karin Skatt (S) Michael Brisman (M) Bengt Karlsson (S) Christer Johansson (S) Berndt Gustafsson (S) Mimmi Pirttilä (S) Peter Friberg (M)

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2014-03-03 1 (10) Anna-Lena Skatt, omvårdnad Anna Persson, omvårdnad

Kommunala pensionärsrådet 2014-03-03 1 (10) Anna-Lena Skatt, omvårdnad Anna Persson, omvårdnad Kommunala pensionärsrådet 2014-03-03 1 (10) Plats och tid Villan samlingssalen, kl. 14-16 Paragrafer 1-7 BESLUTANDE Ledamöter Namn Christer Johansson (ordf. SN) Anna-Karin Skatt (KS) Göran Blom (PRO) Sonja

Läs mer

Social- och omvårdnadsnämnden (11) Stadshuset, sessionssalen kl

Social- och omvårdnadsnämnden (11) Stadshuset, sessionssalen kl Social- och omvårdnadsnämnden 2011-10-18 1 (11) Plats och tid Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 15.30 Paragrafer 104-111 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Christer Johansson (S) ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala handikapprådet Datum Sid (17)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala handikapprådet Datum Sid (17) 2011-02-17 1 (17) Plats och tid Senioren, stora sammanträdesrummet Hässleholm 13.30-15.00 ande Förtoendevalda: Anna Gustavsson (kd) ordförande, ON Irene Nilsson (s) ON Peter Groth (mp) BN Ernst Herslow

Läs mer

Social- och omvårdnadsnämnden 2012-04-17 2 (15) Social- och omvårdnadsnämnden

Social- och omvårdnadsnämnden 2012-04-17 2 (15) Social- och omvårdnadsnämnden Social- och omvårdnadsnämnden 2012-04-17 1 (15) Plats och tid Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 15.15 Paragrafer 34-45 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare ÖVRIGA Ersättare Namn Christer Johansson

Läs mer

Kommunstyrelsens sessionssal, 15.00-16.30

Kommunstyrelsens sessionssal, 15.00-16.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1-10) Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal, 15.00-16.30 Beslutande Ledamöter Representanter Ersättare, ej tjänstgörande Övriga deltagande Niina Laitila, (S) ordförande, reptesentant

Läs mer

Social- och omvårdnadsnämnden (13) Stadshuset, sessionssalen kl

Social- och omvårdnadsnämnden (13) Stadshuset, sessionssalen kl Social- och omvårdnadsnämnden 2013-11-19 1 (13) Plats och tid Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 14.45 Paragrafer 86-94 BESLUTANDE Ledamöter Namn Christer Johansson (S) ordförande Berit Sörman (S) Bernt

Läs mer

Social- och omvårdnadsnämnden (11) Stadshuset, sessionssalen kl

Social- och omvårdnadsnämnden (11) Stadshuset, sessionssalen kl Social- och omvårdnadsnämnden 2010-01-20 1 (11) Plats och tid Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 14.30 Paragrafer 1-8 BESLUTANDE Ledamöter Namn Christer Johansson (S) Peter Friberg (M) Berit Sörman (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid (13)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid (13) 2007-03-06 1 (13) Plats och tid Stadshuset sammanträdesrum 1, Kl 09.00-11.00 Beslutande Ersättare Anna Gustavsson, ON, ordf, Arne Johansson, SRF vice ordf Kl 09.00-10.00 Johan Berglund, BUN Per-Ingvar

Läs mer

Salme Johansson (s) Kirsi Ojalla (s) Håkan Joelsson (s) Bengt Gunnarsson (c) Bill Malm (m) Ingvar Johansson (fp)

Salme Johansson (s) Kirsi Ojalla (s) Håkan Joelsson (s) Bengt Gunnarsson (c) Bill Malm (m) Ingvar Johansson (fp) Social- och omvårdnadsnämnden 1 Plats och tid Stadshuset, Sessionssalen kl. 13.00 14.45 Beslutande Christer Johansson (s) ordförande Ersättare: Peter Friberg (m) Georgos Moschos (s) Berit Sörman (s) Ann-Sofie

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Social- och omvårdnadsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Social- och omvårdnadsnämnden 1/3 Sessionssalen, 2018-10-16 kl 13:30 15:15 80-91 Beslutande Christer Johansson (S) Ordförande, Peter Friberg (M) Vice ordförande, Ingvar Jansson (S), Anna Zöögling (S), Håkan Joelsson (S), Mattias Ezelius

Läs mer

Håkan Svensson Biståndsenheten Vara vårdcentral. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Håkan Svensson Biståndsenheten Vara vårdcentral. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för personer med funktionsnedsättning 1 Plats och tid Servicehuset Snickarboden kl. 18.00 19.00. Beslutand Thomas Hansson. Sn. Ordf. Håkan Svensson Sn Petra Sahlström.

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2012-06-12 10

Kommunala handikapprådet 2012-06-12 10 Kommunala handikapprådet 2012-06-12 10 Plats och tid Tullbackagården, 2012-06-12 kl. 17:30-19:10 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Britt Spiik, DHR Stig Broms, DHR Birgitta Wahlund, SRF Gunbritt

Läs mer

Under- skrifter Sekreterare... Paragrafer 1-9. Ordförande... Justerande...

Under- skrifter Sekreterare... Paragrafer 1-9. Ordförande... Justerande... 1 Plats och tid Sessionssalen Stadshuset 14:00 16:00 Beslutande Christer Johansson (SN) Per-Olof Graaf (KS) 6-10 Bengt Lindberg (PRO) Ingrid Lilja (PRO) Kerstin Ekvall (PRO) Britta Lundgren (SPF= Ing-Marie

Läs mer

Sammanträdesdatum Social- och omvårdnadsnämnden

Sammanträdesdatum Social- och omvårdnadsnämnden Social- och omvårdnadsnämnden 2007-09-17 102 Plats och tid Midgårds samlingssal kl. 17.00 18.40 Beslutande Christer Johansson (s) ordförande Ersättare: Ambjörn Lennartsson (m) Georgos Moschos (s) Berit

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2009-05-06 18

Sammanträdesdatum Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2009-05-06 18 Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2009-05-06 18 Plats och tid Sessionssalen, stadshuset kl. 18.00-20.30 Beslutande Bernt Berntsson (Dhr) Inger Ketonen (Hrf) Lena Ask (Rbu) Ingvar Johansson(Son)

Läs mer

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET 2007-12-03 1 Plats och tid Villan samlingssalen 2007-12-03 kl. 14:00 16:00 Beslutande Christer Johansson, socialnämnden Stig Darolf (PRO) Ingrid Lilja (PRO) Kerstin Ekwall (PRO)

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2011-05-02 1 (15)

Kommunala pensionärsrådet 2011-05-02 1 (15) Kommunala pensionärsrådet 2011-05-02 1 (15) Plats och tid Disponentvillan 14.00-16.00 Paragrafer 13-22 BESLUTANDE Ledamöter Namn Christer Johansson (SN), ordf Göran Blom (PRO) Sonja Johansson (PRO) Sigrun

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2010-03-01 1 (8)

Kommunala pensionärsrådet 2010-03-01 1 (8) Kommunala pensionärsrådet 2010-03-01 1 (8) Plats och tid Disponentvillan kl 14.00-16.00 Paragrafer 1-5 BESLUTANDE Ledamöter Namn Christer Johansson (SN) Curt B Gustavsson (KS) Göran Blom (PRO) Kerstin

Läs mer

Sammanträdesdatum Social- och omvårdnadsnämnden 2009-08-19 87

Sammanträdesdatum Social- och omvårdnadsnämnden 2009-08-19 87 Social- och omvårdnadsnämnden 2009-08-19 87 Plats och tid Stadshuset sessionssalen kl. 13.00 14.40 Beslutande Christer Johansson (S) ordförande Ersättare: Peter Friberg (M) Håkan Joelsson (S) Berit Sörman

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-08-25 Social- och omvårdnadsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-08-25 Social- och omvårdnadsnämnden 1/3 Sessionssalen, 2015-08-25 Kl. 13:00-16:15 77-92 Beslutande Christer Johansson (S) ordförande Peter Friberg (M) Ingvar Jansson (S) Mattias Ezelius (S) Anna Zöögling (S) Lisbeth Ider (V) Elisabeth Alfredsson

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET 2009-05-04 11 Plats och tid Villan samlingssalen 2009-05-04 kl. 14:00 16:00 Beslutande Christer Johansson, social- och omvårdnadsnämnden Curt Gustavsson, kommunstyrelsen Stig

Läs mer

Social- och omvårdnadsnämnden (13) Stadshuset, sessionssalen kl

Social- och omvårdnadsnämnden (13) Stadshuset, sessionssalen kl Social- och omvårdnadsnämnden 2011-09-27 1 (13) Plats och tid Paragraf 94-103 Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 15.15 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Christer Johansson (S) ordförande

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2011-10-03 1 (11)

Kommunala pensionärsrådet 2011-10-03 1 (11) Kommunala pensionärsrådet 2011-10-03 1 (11) Plats och tid Disponentvillan 14.00-16.00 Paragrafer 23-30 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Christer Johansson (SN), ordförande Curt B Gustavsson

Läs mer

Social- och omvårdnadsnämnden 2015-01-20 1 (11) Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 14.25

Social- och omvårdnadsnämnden 2015-01-20 1 (11) Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 14.25 Social- och omvårdnadsnämnden 2015-01-20 1 (11) Plats och tid Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 14.25 Paragrafer 6-13 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Christer Johansson (S) ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet 1/3 Villan, samlingssalen, 2019-02-25 kl. 14-16 1-11 Beslutande Anna Zöögling (ordf. SON), Göran Blom (PRO), Lars Hjertén (SPF seniorerna), Kerstin Thuvesson (SPF seniorerna), Ruby Lindström (SPF seniorerna),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala handikapprådet Datum Sid 2011-12-08 1 (14)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala handikapprådet Datum Sid 2011-12-08 1 (14) 2011-12-08 1 (14) Plats och tid Sjögläntan, Vinslöv, sammanträdesrum 1 Kl 13.30-15.15 ande Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Anna Gustavsson (kd) ordförande, ON Ernst Herslow (m) tekniska utskottet

Läs mer

Björn Berglöv (S), ordförande Tekniska nämnden. Ulf Nyholm HRF Seija Hidvegi Sekreterare Päivi Hellberg. Stadshuset Flen den 17 september 2014

Björn Berglöv (S), ordförande Tekniska nämnden. Ulf Nyholm HRF Seija Hidvegi Sekreterare Päivi Hellberg. Stadshuset Flen den 17 september 2014 14 Plats och tid Stadshuset Flen, Sal Flen Kl 14.00-15.20 Beslutande Björn Berglöv (S), ordförande Tekniska nämnden Jane Eriksson IFSAP/ Autismföreningen Christer Arnrup Hörselskadades förening Roger Dahlberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid 2007-05-31 1 (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid 2007-05-31 1 (11) 2007-05-31 1 (11) Plats och tid Senioren Kl 13.30 15.45 Beslutande Ersättare Anna Gustavsson, ON ordf Arne Johansson, SRF v ordf Gun Arhag, Reumatikerföreningen Birgitta Nilsson, NHR Helen Larsson, FUB

Läs mer

Sammanträdesdatum 2007-03-13 23

Sammanträdesdatum 2007-03-13 23 2007-03-13 23 Plats och tid Stadshuset sessionssalen kl 09.00-16.00 Beslutande Curt B Gustavsson ordf (s) Ersättare: Anette Söderstedt (s) Marie Frejd (s) Pereric Gustavsson (s) Georgos Moschos (s) Per-Erik

Läs mer

Kommunala Handikapprådet Sammanträdesdatum Sida (10) Sessionssalen, kommunhuset

Kommunala Handikapprådet Sammanträdesdatum Sida (10) Sessionssalen, kommunhuset Kommunala Handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 (10) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset 18.30-21.00 Beslutande Hans-Bertil Sinclair (m) Socialnämnden ordförande Ingrid Larsson (m) Kommunstyrelsen

Läs mer

KOMMUNALA TILLGÄNGLIGHETSRÅDET

KOMMUNALA TILLGÄNGLIGHETSRÅDET KOMMUNALA TILLGÄNGLIGHETSRÅDET Tid och plats Måndag 20 juni kl. 13 15.40 Stora salen, Torsby bibliotek Beslutande Carina Nordqvist (S), ordförande Monicka Lindberg, SRF Erik Gustafsson, HRF Curth Åsberg,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-05-12 Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-05-12 Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/3 Sessionssalen, 2016-05-12 kl 18-20 17-29 Beslutande Lotta Carlsson (DHR), Annelie Källkvist (SRF), Jonny Lejonberg (HRF), Göte Johansson (Strokeföreningen) Tjänstgörande ersättare Anna Nordh Svensson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Social- och omvårdnadsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Social- och omvårdnadsnämnden 1/3 Sessionssalen, 2019-01-22 kl 13:30 15:10 8-12 Beslutande Anna Zöögling (S) ordförande, Peter Friberg (M) Vice ordförande, Ingvar Jansson (S), Håkan Joelsson (S), Emma Graaf (S), Mattias Ezelius (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-02-03 Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-02-03 Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/3 Sessionssalen, 2016-02-03 kl 18-20.15 1-16 Beslutande Lotta Carlsson (DHR), Jonny Lejonberg (HRF), Pär-Ola Olausson (RBU), Marita Dahlqvist (RSMH Hoppet), Göte Johansson (Strokeföreningen), Annelie

Läs mer

Sammanträdesdatum Social- och omvårdnadsnämnden 2009-04-15 37

Sammanträdesdatum Social- och omvårdnadsnämnden 2009-04-15 37 Social- och omvårdnadsnämnden 2009-04-15 37 Plats och tid Stadshuset, Sessionssalen kl. 13. 00 16.00 Beslutande Christer Johansson (S) ordförande Ersättare: Peter Friberg (M) Josette Rask (C) Berit Sörman

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2013-09-30 1 (12) Anna-Lena Skatt, omvårdnad Anna Persson, omvårdnad

Kommunala pensionärsrådet 2013-09-30 1 (12) Anna-Lena Skatt, omvårdnad Anna Persson, omvårdnad Kommunala pensionärsrådet 2013-09-30 1 (12) Plats och tid Paragrafer 16-22 Villan, samlingssalen kl.14-16 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Christer Johansson (ordf. SN) Anna-Karin Skatt

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesdatum Sida Funktionshindrades samarbetsråd 2009-02-23 1-6

KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesdatum Sida Funktionshindrades samarbetsråd 2009-02-23 1-6 KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesdatum Sida Funktionshindrades samarbetsråd 2009-02-23 1-6 Plats och Tid Stadshuset 9:30-12:00 Beslutande Kurt Svensson, ordförande Bengt Petersson, DHR Bror Jordansson, RMR

Läs mer

Lars Eriksson, Fritidschef Mora kommun Två(2) skrivtolkar Rutger Brodd, sekreterare. Henning Norström

Lars Eriksson, Fritidschef Mora kommun Två(2) skrivtolkar Rutger Brodd, sekreterare. Henning Norström Mora Kommun Handikapprådet Sammanträdesprotokoll Sammanträdes datum 12-03-12 sida1-14 Plats och tid Beslutande KS salen, Mora kommunhus Peter Helander, KS/ordförande Ingvar Niilimaa, KS Carina Renhall,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid 2007-09-20 1 (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid 2007-09-20 1 (11) 2007-09-20 1 (11) Plats och tid Trädhuset Kl 13.30 15.40 Beslutande Ersättare Anna Gustavsson, ON ordf Birgitta Nilsson, NHR Ingvar Malmström, Hjärt o lungsjukas förening Helen Larsson, FUB Kerstin Rittbo,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-10-20 Social- och omvårdnadsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-10-20 Social- och omvårdnadsnämnden 1/3 Sessionssalen, 2015-10-20 kl. 13:00-15:15 108-123 Beslutande Christer Johansson (S) ordförande Peter Friberg (M) Ingvar Jansson (S) Anna Zöögling (S) Håkan Joelsson (S) Josette Rask (C) Ingvar Johansson

Läs mer

Protokoll. Eva Pettersson. Pernilla Boström. Thomas Pettersson. Sammanträdesdatum Sida 1/ Råd för funktionshinderfrågor

Protokoll. Eva Pettersson. Pernilla Boström. Thomas Pettersson. Sammanträdesdatum Sida 1/ Råd för funktionshinderfrågor Sammanträdesdatum Sida 1/6 Plats och tid Stadshuset Plenisalen, Dalavägen 10 kl 14:00 16:00 Beslutande Övriga Thomas Pettersson (DHR Hagfors-Munkfors avdelning) Barbro Johansson (Hagfors-Ekshärads reumatikerförening)

Läs mer

Social- och omvårdnadsnämnden 2015-05-19 1 (13) Stadshuset Sessionssalen 13.00 16.00

Social- och omvårdnadsnämnden 2015-05-19 1 (13) Stadshuset Sessionssalen 13.00 16.00 Social- och omvårdnadsnämnden 2015-05-19 1 (13) Plats och tid Stadshuset Sessionssalen 13.00 16.00 Paragrafer 56-65 BESLUTANDE Ledamöter Namn Christer Johansson (S) ordförande Ingvar Jansson (S) Anna Zöögling

Läs mer

Social- och omvårdnadsnämnden 2014-04-15 1 (17) Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 14.45

Social- och omvårdnadsnämnden 2014-04-15 1 (17) Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 14.45 Social- och omvårdnadsnämnden 2014-04-15 1 (17) Plats och tid Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 14.45 Paragraf 41-54 BESLUTANDE Ledamöter Namn Christer Johansson (S) ordförande Bernt Gustafsson (S) Ann-Sofie

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet (14)

Kommunala pensionärsrådet (14) Kommunala pensionärsrådet 2012-03-05 1 (14) Plats och tid Disponentvillan 14.00-16.00 Paragrafer 1-9 BESLUTANDE Ledamöter Namn Christier Johansson (SN), ordförande Curt Gustavsson (KS) Göran Blom (PRO)

Läs mer

Social- och omvårdnadsnämnden 2013-04-18 1 (15)

Social- och omvårdnadsnämnden 2013-04-18 1 (15) Social- och omvårdnadsnämnden 2013-04-18 1 (15) Plats och tid Midgårds samlingssal kl. 08.00-10.10 Paragrafer 21-32 BESLUTANDE Ledamöter Namn Christer Johansson (S) ordförande Berit Sörman (S) Bernt Gustafsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Social- och omvårdnadsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Social- och omvårdnadsnämnden 1/3 Sessionssalen, 2019-01-08 kl 10:00 10:40 1-7 Beslutande Anna Zöögling (S) ordförande, Peter Friberg (M) vice ordförande, Ingvar Jansson (S), Håkan Joelsson (S), Emma Graaf (S), Mattias Ezelius (S)

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Barbro Gustavsson Evert Magnusson. Gun-Lis Wärngren. Margareta Jonsson

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr. Barbro Gustavsson Evert Magnusson. Gun-Lis Wärngren. Margareta Jonsson Nr Kommunala handikapprådet 2010-03-03 1(13) Plats och tid Melleruds kommunkontor, Bolstadsrummet klockan 13.00-16.00 Beslutande Daniel Jensen (kd) Karin Johansson (kd) Barbro Gustavsson Evert Magnusson

Läs mer

Tommy Larsson, kanslichef tillika sekreterare. Per-Erik Thurén (S) och Eje Johansson (C) Kommunfullmäktige. Kommunledningskontoret

Tommy Larsson, kanslichef tillika sekreterare. Per-Erik Thurén (S) och Eje Johansson (C) Kommunfullmäktige. Kommunledningskontoret Kommunfullmäktige 2009-02-23 1 Plats och tid Villan klockan 18.00 20.05 Beslutande Övriga deltagande Curt B Gustavsson (S), Michael Brisman (M), Sven Sandrén (M), Hajrudin Abdihodzic (V), Lars-Ove Larsson

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2009-06-09 1

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2009-06-09 1 Kommunstyrelsen 2009-06-09 1 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal kl 08.00-12.00 Beslutande Curt B Gustavsson (S), ordförande Christer Johansson (S) Anna-Karin Skatt-Holmlind (S) Berndt Gustafsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid (10)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid (10) 2009-12-03 1 (10) Plats och tid Ehrenborg, Ehrenborgsplan 3, Hässleholm 13.30-15.30 Beslutande Anna Gustavsson, ordf. ON Jonas Pettersson, v. ordf Yvonne Gustafsson, HRF Margit Lindberg, Astma Allergi

Läs mer

Kommunala Handikapprådet 2004-03-04 1 ( 5 ) Kommunalhuset, Vån 2, Rum 225, Sundsgatan 29, Vänersborg. Torsdagen den 4 mars 2004, klockan 15.00 18.30.

Kommunala Handikapprådet 2004-03-04 1 ( 5 ) Kommunalhuset, Vån 2, Rum 225, Sundsgatan 29, Vänersborg. Torsdagen den 4 mars 2004, klockan 15.00 18.30. Kommunala Handikapprådet 2004-03-04 1 ( 5 ) Plats och tid Kommunalhuset, Vån 2, Rum 225, Sundsgatan 29, Vänersborg. Torsdagen den 4 mars 2004, klockan 15.00 18.30. Närvarande Ann-Britth Fröjd, SN, ordförande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunala handikapprådet 2009-05-19 6 Plats och tid Tullbackagården, 2009-05-19 kl 17.30-18.55 Beslutande Monica Andersson (s), ordförande Britta Spiik, DHR Stig Broms, DHR Torbjörn Lindblom, FEB Birgitta

Läs mer

PROTOKOLL 1 (9) Rådet för funktionshinderfrågor. Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, rum 1, måndagen den 18 februari 2019, kl.

PROTOKOLL 1 (9) Rådet för funktionshinderfrågor. Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, rum 1, måndagen den 18 februari 2019, kl. PROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Närvarande Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, rum 1, måndagen den 18 februari 2019, kl. 13:00 14:30 Ledamöter Ersättare Henrik Ölvebo Josefin Rynbäck Tore Henriksson Gretha

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2010-03-03 Sidan 1

Kommunala handikapprådet 2010-03-03 Sidan 1 PROTOKOLL Kommunala handikapprådet 2010-03-03 Sidan 1 Plats och tid: Kommunstyrelsesalen Stadshuset 100303 kl. 13.00 15.00 Närvarande: Ledamöter: Gun Engström Fibromyalgifören. Marianne Johansson DHR Eva

Läs mer

Bernt Gustafsson (S) Kirsi Ojala (S) Niklas Gustavsson (V) Bengt Gunnarsson (C) Bill Malm (M) Ingvar Johansson (FP)

Bernt Gustafsson (S) Kirsi Ojala (S) Niklas Gustavsson (V) Bengt Gunnarsson (C) Bill Malm (M) Ingvar Johansson (FP) Social- och omvårdnadsnämnden 2009-02-18 9 Plats och tid Stadshuset, Sessionssalen 13.00 16.10 Beslutande Peter Friberg (M) ordförande Ersättare: Håkan Joelsson (S) Salme Johansson (S) Berit Sörman (S)

Läs mer

Information om kommunens arbete med anhörigstöd 5. Information från socialnämnden 6. Ändring av sammanträdestider 8

Information om kommunens arbete med anhörigstöd 5. Information från socialnämnden 6. Ändring av sammanträdestider 8 Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Presentationsrunda 3 Föregående protokoll 4 Information om kommunens arbete med anhörigstöd 5 Information från socialnämnden 6 Tillgänglighet 7 Ändring av

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-09-09 Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-09-09 Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/3 Sessionssalen, 2015-09-09 kl 18:00-20:10 29-39 Beslutande Lotta Carlsson (DHR), Jonny Lejonberg (HRF), Marita Dahlqvist (RSMH Hoppet), Tjänstgörande ersättare Maria Campbell (SRF), Anna Nordh Svensson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1/3 Lokal Folkabo, 2019-01-10 kl. 08:30-11:00 1-11 Beslutande Lena Andersson (S) ordförande, Krister Rohman (KD) vice ordförande, Ann-Sofie Hagenvind (S), Georgos Moschos (S), Kristina Spetz-Larsson (S),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådets arbetsutskott Datum Sid 2008-03-13 1 (13)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådets arbetsutskott Datum Sid 2008-03-13 1 (13) 2008-03-13 1 (13) Plats och tid Finjagatan 44, sammanträdesrum Gäddan. Kl 13.30 15.30 ande Anna Gustavsson, ordf, ON Arne Johansson, v ordf SRF Ingvar Malmström, HLR Gun Arhag, Reumatikerför Yvonne Gustavsson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 1/3 Disponentvillan, 2018-10-15 18:00-18.40 111-119 Beslutande Erik Ezelius (S), Anna-Karin Skatt (S), Bengt Karlsson (S), Lena Andersson (S), Tony Pettersson (S), Anna Zöögling (S), Mathias Ezelius (S),

Läs mer

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset 1(12) - Sammanträdesdatum Plats och tid Listerbysalen kl 17 00 18 10 Beslutande Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande Se särskild förteckning Justerare Justeringens

Läs mer

Helene Larsson Ps FUB. Tolk Charlotte Wallgren Tolk Carina Matsson Tolk praktikant Anneli Tuvesson

Helene Larsson Ps FUB. Tolk Charlotte Wallgren Tolk Carina Matsson Tolk praktikant Anneli Tuvesson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(15) Plats och tid Sammanträdesrum 1 Stadshuset, kl. 09.30-11.15 ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Utses att justera ens plats Anna Gustavsson (KD)

Läs mer

Gunilla Wallengren DHR. Ivar Nielsen Eva Borgede. Eva Carlbrand Doris Persson. Kommunhuset, Alafors. Rådet för funktionshinderfrågor

Gunilla Wallengren DHR. Ivar Nielsen Eva Borgede. Eva Carlbrand Doris Persson. Kommunhuset, Alafors. Rådet för funktionshinderfrågor 1(14) Plats och tid: Hövdingasalen Nödinge, kl13:00-15:00 Beslutande Rose-Marie Fihn, ordf Kommunstyrelsen och tjänstgörande ersättare Eva Eriksson Omsorg- och arbetsmarknadsnämnden Tyrone Hansson Samhällsbyggnadsnämnden

Läs mer

Folkhälsorådet (9) Sessionssalen i Stadshuset klockan

Folkhälsorådet (9) Sessionssalen i Stadshuset klockan Folkhälsorådet 2012-05-23 1 (9) Plats och tid Sessionssalen i Stadshuset klockan 8.00 10.30 Paragrafer 6-11 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Curt B Gustavsson, Ks, ordf. Astrid Bengtsson,

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden 2007-09-17 89 Plats och tid Beslutande Stadshuset kl.18-20 Sture Tidqvist (s) Bengt Karlsson (s) Mona Nilsson (s) Gösta Fransson (s) Ulla Brissman (s) Håkan Joelsson (s) Gunilla

Läs mer

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(5) Kommunala handikapprådet

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(5) Kommunala handikapprådet LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(5) Plats och tid ande Övriga deltagande Samlingssalen Ljungsätra, Hångersvägen 2 i Ljungby, torsdagen den 3 mars 2011 kl. 13.30-15.30 Anne Karlsson (S) ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Social- och omvårdnadsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Social- och omvårdnadsnämnden 1/3 Sessionssalen, 2019-02-19 kl 13:30 16:30 13-19, 21-24 Beslutande Anna Zöögling (S) Ordförande, Peter Friberg (M) Vice ordförande, Ingvar Jansson (S), Håkan Joelsson (S), Emma Graaf (S) förhindrad,

Läs mer