Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (21) Sessionssalen Stadshuset,

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2011-11-09 1 (21) Sessionssalen Stadshuset, 18.00-19.30"

Transkript

1 Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (21) Plats och tid Sessionssalen Stadshuset, Paragrafer BESLUTANDE Ledamöter Namn Anita Nyman (SRF) Linnéa Skatt (Reumatikerföreningen) Pär-Ola Olausson (RBU) Kenneth Walldén (Strokeföreningen) Curt B Gustavsson (KS) Ingvar Johansson (SoN), ordförande Nils-Åke Johansson (Mbn) Britt Norström (Bun) Helena Qvick (Tn) Tjänstgörande ersättare Jonny Lejonberg (HRF) Birgitta Rejnö Johansson (Kfn) ÖVRIGA Ersättare Tjänstemän Övriga Utses att justera Justeringens tid Namn Göte Johansson (Strokeföreningen) Marie Anebreid, omvårdnadsförvaltningen, sekreterare Bengt Fernström, HSO Västra Götaland, Handikappföreningarnas samarbetsorgan Curt B Gustavsson Underskrift sekreterare Namnförtydligande Underskrift ordförande Namnförtydligande Marie Anebreid Ingvar Johansson Underskrift justerande Namnförtydligande Utdragsbestyrkande

2 Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (21) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat och tillkännages genom anslag Nämnd/styrelse Kommunala rådet för funktionshinderfrågor Protokollet förvaras Stadshuset, Socialförvaltningen Underskrift Utdragsbestyrkande

3 Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (21) Innehållsförteckning 29 Ordförande öppnar mötet Upprop Val av justerare Uppföljning av föregående protokoll Information från Bengt Fernström, HSO Västra Götaland Nyval av vice ordförande från Handikapporganisationerna Val av ledamot till ritgranskningsgruppen Rapport från handikapporganisationerna Rapport från nämnder/styrelse Rapport från ritgranskningsgruppen Inkomna protokoll/skrivelser Inkomna inbjudningar om kurser/konferenser Fastställande av datum för KRF inför Inför nästa KRF Övrigt Mötets avslut... 21

4 Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (21) 29 Ordförande öppnar mötet Ordförande öppnar mötet och hälsar ledamöter, allmänhet och vår gäst Bengt Fernström välkomna.

5 Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (21) 30 Upprop Ordförande har upprop.

6 Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (21) 31 Val av justerare Curt B Gustavsson väljs till att justera dagens protokoll.

7 Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (21) 32 Uppföljning av föregående protokoll Ordförande går igenom protokollet och lägger det till handlingarna.

8 Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (21) 33 Information från Bengt Fernström, HSO Västra Götaland Ordförande presenterar vår gäst Bengt Fernström från HSO Västra Götaland, Handikappföreningarnas Samarbetsorgan, välkommen till dagens möte. Bengt berättar att han kommer från Tibro och kom med i handikapprörelsen 1989 genom att hans hustru drabbades av stroke och afasi. Han representerar idag Afasiföreningen, Diabetesföreningen och FPS, Föreningen för psykiatriskt samarbete. HSO Västra Götaland bildades 1999 samtidigt som Västra Götalands regionen bildades. Från början valde 25 organisationer, med medlemmar att gå med i HSO. Idag organiserar man 55 organisationer med medlemmar. HSO Västra Götaland finns numera i regionens lokaler i Borås och man har en kanslist anställd på 50%. Styrelsen består av 10 personer, 7 ordinarie och 3 ersättare. Styrelsemedlemmarna arbetar utifrån sina intressen och arbetet görs ideelt. Bengt berättar att han har suttit med i styrelsen sedan HSO Västra Götaland bildades. Bengt informerar att HSO samarbetar på länsnivå och regionens sjukvård, men att de inte har mandat att gå in och påverka det kommunala (ex färdtjänst). Därför menar Bengt att det är viktigt med kommunala HSO. Målet är att förbättra levnadsvillkoren för personer med funktionsnedsättningar inom Västra Götalandsregionen. Bland annat så samarbetar HSO Västra Götaland med Kommittén för rättighetsfrågor (tidigare Handikappkommittén). Bengt lyfter fram ett bra exempel på där diabetesorganisationen arbetat med en fråga som tagit många år att få igenom. Det gällde att det skulle fungera likvärdigt kring fotvården i VG regionen när det gäller den medicinska fotvården. Diabetesorganisationen ville att alla som har svårt att sköta sina fötter skulle få tillgång till medicinsk fotvård och inte bara de som har diabetes. En annan samarbetspartner är försäkringskassan och Trafikverket i Västra regionen. I samarbetet med Trafikverket så är HSO med och påverkar tillgängligheten på tåg och frågor som rör ledsagning, tidtabeller och bemötande.

9 Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (21) På HSO s hemsida kan man hitta deras policydokument och verksamhetsberättelse. HSO har också gjort en skrift som heter HSO Västra Götaland 10 år Bengt tipsar om en hemsida där det finns ett register över befintliga handikapporganisationer i VG region. Organisationerna måste anmäla att man vill vara med i registret och där finns uppgifter om kontaktpersoner, adresser och telefonnummer. Adressen är I Göteborg finns en etisk nämnd, Etikprövningsnämnd Göteborg, som tar emot forskningsansökningar, HSO är med och tittar på ansökningar som kommer in. Bengt menar att mycket sker på forskarnas villkor och inte på de funktionshindrade. HSO Västra Götaland ger ut ett Nyhetsbrev 4 ggr per år. Nyhetsbrevet finns på deras hemsida och det går också att prenumerera på detta. HSO Västra Götaland får ett ekonomiskt stöd från regionen och sen betalar varje organisation som är med i samarbetsorganet en medlemsavgift. Bengt berättar att HSO Västra Götaland har inga fonder. Bengt berättar om ett nytt projekt som kallas Funkia. Det är ett arbetsmarknadsprojekt på 3 år, där man har fått pengar från allmänna arvsfonden. Projektet handlar om att finna vägar för unga med funktionsnedsättning för att komma ut i arbetslivet. Ingvar tackar Bengt och överlämnar en tändstickslåda.

10 Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (21) 34 Nyval av vice ordförande från Handikapporganisationerna Ordförande Ingvar Johansson tar upp frågan att rådet bör välja en vice ordförande och att personen ska väljas från brukarorganisationerna. Ingvar uppdrar till brukarorganisationerna att ta fram ett förslag på en vice ordförande och ta med detta till nästkommande möte med KRF.

11 Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (21) 35 Val av ledamot till ritgranskningsgruppen Marie har haft i uppdrag att tillfråga Pär-Ola Olausson om att väljas till ledamot i ritgranskningsgruppen. Pär-Ola har tackat ja till uppdraget. Kommunala rådet för funktionshinderfrågor beslut Kommunala rådet för funktionshinderfrågor väljer Pär-Ola Olausson, RBU till ledamot i ritgranskningsgruppen.

12 Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (21) 36 Rapport från handikapporganisationerna Strokeföreningen Göte Johansson berättar att nästa aktivitet för Strokeföreningen är en julfest på Flämslätt. Nytt för i år är att Strokeföreningen Fyrbodal också kommer att delta. Göte berättar också att Strokeföreningens olika nätverk har många aktiviteter inplanerade Reumatikerföreningen Linnea Skatt informerar att föreningen kommer att ha julbord och luciabesök. SRF, Synskadades riksförbund Anita Nyman informerar att föreningen kommer att ha julbord och luciabesök. Hon berättar också att föreningen tillsammans med omvårdnadsförvaltningen har visat en syntolkad film på Villan. Filmen som visades var Hur många lingon finns det i världen? Tolkningen görs när det är pauser i filmen, och då beskrivs händelser i filmen. HRF, Hörselskadades riksförbund Jonny Lejonberg berättar att de har haft en medlemsträff i början av november då Pär Wahlström deltog. Mari Lundberg, kommunens syn- och hörselinstruktör, deltog också på mötet. Jonny påpekar att han har hört att det eventuellt finns sparkrav på Maris tjänst. Jonny påtalar att det kommer bli ett problem för hörselskadade i kommunen om hennes tjänst försvinner.

13 Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (21) 37 Rapport från nämnder/styrelse Social och omvårdnadsnämnden Ingvar Johansson informerar från HSO s informationsdag som arrangerades på Vara folkhögskola den 6/10. Dagen hade börjat med en uppmaning från moderatorn att vara aktiva i den tid vi lever i. Representanter från försäkringskassan och arbetsförmedlingen berättade om sitt projekt Vägen till arbete och studier, som är ett samverkansprojekt ihop med kommun. Projektet handlar om tillgängligheten på arbetsmarknaden för unga (upp till 35 år) med funktionsnedsättning som har en aktivitets- eller sjukersättning. Under projektets gång görs regelbundna uppföljningar bland annat genom besök på praktikplatsen. Ingvar ger exempel hur det kunde se ut för personerna som kunde delta i projektet, som man tagit upp på dagen. Projektet startade den 1 jan 2011 och avslutas den 11 juni Kravet för att kunna delta är att de har ersättning från Försäkringskassan, mobiliseringskontakter. 140 personer kan max delta. Det betonades att dessa personer inte tar arbete från ordinarie personal, utan gör det dom kan klara och gör arbetsuppgifter som kanske inte blir gjorda på arbetsplatsen annars. Ingvar refererade också från en föredragare som var egenföretagare ifrån Töreboda. Företaget Incorp har funnits sedan 2007, företaget finns även i Älvängen. Företaget levererar till fordonsindustrin. Förtagaren pratade om att företaget skulle omsluta ett hjärta för människor som har det svårt i samhället. Företaget har 45 stycken i sysselsättning och som har olika aktiviteter. Det mesta ska kunna göras manuellt. Man arbetar utifrån att ha många människor och få maskiner. Det görs alltid en slutkontroll av allt arbete. Företaget har få sjukskrivningar, han menar att god arbetsmiljö avgör antalet sjukskrivningar. Slutligen berättade Ingvar att Lars-Åke Karlsson från Kommittén för rättighetsfrågor berättade om satsningen Det goda livet för alla. Lars-Åke hade också berättat om att svenskar i arbetsför ålder har svårt att höra, att se, att röra sig, att bearbeta, tolka och förmedla information, tåla vissa ämnen och har viss nedsättning i arbetsförmågan. Lars-Åke informerade om FN konventionen 2008, rätten till arbete. Ingvar avslutade rapporten från dagen med att berätta att på Vara folkhögskola finns en Fritidsledarlinje med inriktning på funktionshinder. Ingvar berättade att han hade deltagit på ceremonin när Falköping och Tidaholm blev certifierade Vård och omsorgscollege. Det är det första i Skaraborg. Kommunalråden i Tidaholm och Falköping inledningstalade.

14 Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (21) Kommunstyrelsen Curt Gustavsson informerar om att han varit med när Tidaholm och Falköping blev vård och omsorgscollege. Curt menar att det kan betyda en hel del för kommunen att de har blivit certifierade som vård och omsorgscollege. Curt informerar också att han inte har fått någon information om Försäkringskassans nyetablering i Tidaholm. Miljö och byggnadsnämnden Nils-Åke Johansson informerar att Anders Kyrkander har anställts som ny förvaltningschef efter Jan-Åke Sandberg. Förvaltningen har också anställt Marcel Abedini som bygglovshandläggare. Kultur och fritidsnämnden Birgitta Rejnö Johansson har inget nytt att rapportera från kultur och fritidsnämnden. Barn och utbildningsnämnden Britt Norström informerar om att nämnden arbetar just nu med budgeten. Tekniska nämnden Helena Qvick informerar att nämnden just nu arbetar med budgeten. Helena berättar att Bengt Gunnarsson ställde en fråga på senaste KRF mötet angående hur långt arbetet har kommit att åtgärda de kommunala lokalerna. Helena har inte fått tag på de personer som kan svara på frågan så hon återkommer på nästa möte med svar. Arbetet med nya Forsenskolan löper på enligt tidsplanen. Helena informerar också om att det kommer att bli farthinder vid hotellet och en rondell vid centralplatsen. Linnéa Skatt undrar hur det är tänkt med Egnahemsvägen. Linnéa berättar att det har planterats träd vid sidan av trottoaren på Egnahemsvägen och hon ifrågasätter hur det ska gå med exempelvis snöröjningen. Helena svarar att arbetet inte är helt klart.

15 Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (21) 38 Rapport från ritgranskningsgruppen Inget nytt att rapportera.

16 Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (21) 39 Inkomna protokoll/skrivelser Det finns inga inkomna protokoll eller skrivelser.

17 Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (21) 40 Inkomna inbjudningar om kurser/konferenser Bernt Fernström har med sig en inbjudan till en informationsträff om projektet Funkia som HSO kommer bedriva. Projektet handlar om att finna vägar för unga med funktionsnedsättning för att komma ut i arbetslivet. Träffen är den 24 november kl i Skövde.

18 Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (21) 41 Fastställande av datum för KRF inför Kommunala rådet för funktionshinderfrågor beslut Kommunala rådet för funktionshinderfrågor beslutar att sammanträdesdatumen för KRF ska vara 8/2, 2/5, 12/9 och 7/11, mötena hålls i Stadshusets Sessionssal med start kl

19 Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (21) 42 Inför nästa KRF Marie Anebreid får i uppdrag att bjuda in Försäkringskassan till nästa möte för att få information om hur det är tänkt med deras etablering i Tidaholm.

20 Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (21) 43 Övrigt Kenneth Walldén framför synpunkter som han fått till sig av en blind man som går med käpp. När mannen går förbi polisstationen och Julius så hänger det ner grenar som mannen får i huvudet. Marie rapporterar om sina samtal med polisen och Jan Andersson på tekniska kontoret angående problematiken kring trottoarpratare.

21 Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (21) 44 Mötets avslut Ordförande tackar de närvande och avslutar mötet.

Marie Anebreid, sekreterare Anna-Lena Skatt, omvårdnadsförvaltningen

Marie Anebreid, sekreterare Anna-Lena Skatt, omvårdnadsförvaltningen Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2014-11-12 1 (20) Plats och tid Paragrafer 42-57 Sessionssalen, Stadshuset BESLUTANDE Ledamöter Namn Siv Gunnarsson (DHR) Annelie Källkvist (Srf) Pär-Ola Olausson

Läs mer

Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2012-02-08 1 (21) Sessionssalen Stadshuset, 18.00-19.30

Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2012-02-08 1 (21) Sessionssalen Stadshuset, 18.00-19.30 Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2012-02-08 1 (21) Plats och tid Sessionssalen Stadshuset, 18.00-19.30 Paragrafer 1-17 BESLUTANDE Ledamöter Namn Siv Gunnarsson (DHR) Anita Nyman (Srf) Pär-Ola

Läs mer

Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (20) Sessionssalen Stadshuset Jonny Lejonberg (HRF) Birgitta Rejnö Johansson (Kfn)

Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (20) Sessionssalen Stadshuset Jonny Lejonberg (HRF) Birgitta Rejnö Johansson (Kfn) Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2011-09-14 1 (20) Plats och tid Sessionssalen Stadshuset 18.00-19.30 Paragrafer 13-28 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Siv Gunnarsson (DHR) Anita

Läs mer

Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2013-09-18 1 (21) Gnistan, Ulvestorpsgatan 5 18.00-19.30

Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2013-09-18 1 (21) Gnistan, Ulvestorpsgatan 5 18.00-19.30 Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2013-09-18 1 (21) Plats och tid Gnistan, Ulvestorpsgatan 5 18.00-19.30 Paragrafer 31-48 BESLUTANDE Ledamöter Namn Siv Gunnarsson (Dhr) Anita Nyman (Srf) Pär-Ola

Läs mer

Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (17) Sessionssalen Stadshuset

Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (17) Sessionssalen Stadshuset Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2010-11-16 1 (17) Plats och tid Sessionssalen Stadshuset 18.00-19.30 Paragrafer 25-37 BESLUTANDE Ledamöter Namn Siv Gunnarsson (DHR) Lena Ask (RBU) Kjell-Åke Storm

Läs mer

Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 1 (16) Sessionssalen Stadshuset

Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 1 (16) Sessionssalen Stadshuset Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 1 (16) Plats och tid Sessionssalen Stadshuset 18.00-19.30 Paragrafer BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Siv Gunnarsson (DHR) Gullan Pettersson (SRF)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/3 Sessionssalen, 2017-11-08 kl 17:30-18.50 35-44 Beslutande Lotta Carlsson (DHR), Annelie Källkvist (SRF), Jonny Lejonberg (HRF), Marita Dahlqvist (RSMH Hoppet), Göte Johansson (Strokeföreningen), Anna-Karin

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/3 Sessionssalen, 2017-09-06 kl 17:30-18.30 24-34 Beslutande Lotta Carlsson (DHR), Jonny Lejonberg (HRF), Pär-Ola Olausson (RBU), Göte Johansson (Strokeföreningen), Anna-Karin Skatt (KS) Tjänstgörande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/3 Sessionssalen, 2018-11-07 kl 17:30-19.15 38-50 Beslutande Annelie Källkvist (SRF), Jonny Lejonberg (HRF), Göte Johansson (Strokeföreningen), Anna- Karin Skatt (KS) Tjänstgörande ersättare Lennart Lundell

Läs mer

Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2012-05-02 1 (22) Sessionssalen Stadshuset, 18.00-19.30

Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2012-05-02 1 (22) Sessionssalen Stadshuset, 18.00-19.30 Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2012-05-02 1 (22) Plats och tid Sessionssalen Stadshuset, 18.00-19.30 Paragrafer 18-33 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare ÖVRIGA Ersättare Tjänstemän

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2009-11-11 49

Sammanträdesdatum Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2009-11-11 49 Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2009-11-11 49 Plats och tid Klubbrummet i Idrottshallen, Stallängsvägen 4 kl. 18.00-20.00. Beslutande Gullan Pettersson (Srf) Lena Ask (Rbu) Kjell-Åke Storm (Rsmh)

Läs mer

Lil Ritter (HSO) Ingvar Johansson (SN) Annette Söderstedt (BN) Håkan Joelsson (Kult fn) Bengt Lundgren (TN) Britt Norström (BUN) Lena Ask (RBU)

Lil Ritter (HSO) Ingvar Johansson (SN) Annette Söderstedt (BN) Håkan Joelsson (Kult fn) Bengt Lundgren (TN) Britt Norström (BUN) Lena Ask (RBU) Kommunala handikapprådet 2007-02-07 1 Plats och tid Stadshuset, sessionssalen kl. 18.00-19.45 Beslutande Lil Ritter (HSO) Ingvar Johansson (SN) Annette Söderstedt (BN) Håkan Joelsson (Kult fn) Bengt Lundgren

Läs mer

Hökensåsskolan, särskolan kl.18.00-21.00

Hökensåsskolan, särskolan kl.18.00-21.00 Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2008-09-10 37 Plats och tid Beslutande Hökensåsskolan, särskolan kl.18.00-21.00 Bernt Berntsson (Dhr) Gullan Pettersson (Srf) Inger Ketonen (Hrf) Lena Ask (Rbu)

Läs mer

Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (20)

Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (20) Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2014-05-14 1 (20) Plats och tid Paragrafer 15-29 Sessionssalen, Stadshuset BESLUTANDE Ledamöter Namn Siv Gunnarsson (Dhr) Annelie Källkvist (Srf) Pär-Ola Olausson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/3 Sessionssalen, 2018-02-07 kl 17:30-19:30 1-12 Beslutande Annelie Källkvist (SRF), Jonny Lejonberg (HRF), Marita Dahlqvist (RSMH Hoppet), Göte Johansson (Strokeföreningen) 1-6 Tjänstgörande ersättare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/3 Förskolan Helliden, 2017-05-10 kl 17:30-19.30 13-23 Beslutande Annelie Källkvist (SRF), Marita Dahlqvist (RSMH Hoppet), Göte Johansson (Strokeföreningen), Anna-Karin Skatt (KS) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/3 Sessionssalen, 2017-02-08 18:00-19.50 1-12 Beslutande Lotta Carlsson (DHR), Annelie Källkvist (SRF), Jonny Lejonberg (HRF), Pär-Ola Olausson (RBU), Marita Dahlqvist (RSMH Hoppet), Anna-Karin Skatt

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/3 Sessionssalen, Stadshuset, 2015-02-04 kl 18:00-19:45 1-13 Beslutande Lotta Carlsson (DHR), Annelie Källkvist (SRF), Jonny Lejonberg (HRF), Pär-Ola Olausson (RBU), Marita Dahlqvist (RSMH Hoppet), Göte

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2012-04-23 1 (11)

Kommunala pensionärsrådet 2012-04-23 1 (11) Kommunala pensionärsrådet 2012-04-23 1 (11) Plats och tid Disponentvillan 14.00-16.00 Paragrafer 10-17 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare ÖVRIGA Ersättare Namn Christer Johansson (SN), ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/3 Räddningstjänsten, Falköping, 2016-09-07 kl. 17:00-20.30 30-39 Beslutande Lotta Carlsson (DHR), Marita Dahlqvist (RSMH Hoppet), Göte Johansson (Strokeföreningen), Annelie Källqvist (SRF) Tjänstgörande

Läs mer

Social- och omvårdnadsnämnden (13) Stadshuset, sessionssalen kl

Social- och omvårdnadsnämnden (13) Stadshuset, sessionssalen kl Social- och omvårdnadsnämnden 2013-11-19 1 (13) Plats och tid Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 14.45 Paragrafer 86-94 BESLUTANDE Ledamöter Namn Christer Johansson (S) ordförande Berit Sörman (S) Bernt

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-11-11 Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-11-11 Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/3 Sessionssalen, 2015-11-11 18:00-20.10 40-53 Beslutande Lotta Carlsson (DHR), Jonny Lejonberg (HRF), Pär-Ola Olausson (RBU), Marita Dahlqvist (RSMH Hoppet), Göte Johansson (Strokeföreningen) Tjänstgörande

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2010-03-01 1 (8)

Kommunala pensionärsrådet 2010-03-01 1 (8) Kommunala pensionärsrådet 2010-03-01 1 (8) Plats och tid Disponentvillan kl 14.00-16.00 Paragrafer 1-5 BESLUTANDE Ledamöter Namn Christer Johansson (SN) Curt B Gustavsson (KS) Göran Blom (PRO) Kerstin

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2014-03-03 1 (10) Anna-Lena Skatt, omvårdnad Anna Persson, omvårdnad

Kommunala pensionärsrådet 2014-03-03 1 (10) Anna-Lena Skatt, omvårdnad Anna Persson, omvårdnad Kommunala pensionärsrådet 2014-03-03 1 (10) Plats och tid Villan samlingssalen, kl. 14-16 Paragrafer 1-7 BESLUTANDE Ledamöter Namn Christer Johansson (ordf. SN) Anna-Karin Skatt (KS) Göran Blom (PRO) Sonja

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2013-12-02 1 (12) Anna-Lena Skatt, omvårdnad Anna Persson, omvårdnad

Kommunala pensionärsrådet 2013-12-02 1 (12) Anna-Lena Skatt, omvårdnad Anna Persson, omvårdnad Kommunala pensionärsrådet 2013-12-02 1 (12) Plats och tid Villan, samlingssalen kl. 14-16 Paragrafer 23-32 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Christer Johansson (ordf. SN) Göran Blom (PRO)

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 1 (10)

Kommunala pensionärsrådet 1 (10) Kommunala pensionärsrådet 1 (10) Plats och tid Disponentvillan 14.00-16.00 Paragrafer BESLUTANDE Ledamöter Namn Curt B Gustavsson (KS) Göran Blom (PRO) Kerstin Ekwall (PRO) Britta Lundgren (PRO) Ing-Marie

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/3 Sessionssalen, 2016-11-09 kl 18:00-19:30 40-53 Beslutande Lotta Carlsson (DHR), Annelie Källkvist (SRF), Jonny Lejonberg (HRF), Marita Dahlqvist (RSMH Hoppet) Tjänstgörande ersättare Ingemar Johansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-09-09 Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-09-09 Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/3 Sessionssalen, 2015-09-09 kl 18:00-20:10 29-39 Beslutande Lotta Carlsson (DHR), Jonny Lejonberg (HRF), Marita Dahlqvist (RSMH Hoppet), Tjänstgörande ersättare Maria Campbell (SRF), Anna Nordh Svensson

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2011-10-03 1 (11)

Kommunala pensionärsrådet 2011-10-03 1 (11) Kommunala pensionärsrådet 2011-10-03 1 (11) Plats och tid Disponentvillan 14.00-16.00 Paragrafer 23-30 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Christer Johansson (SN), ordförande Curt B Gustavsson

Läs mer

Social- och omvårdnadsnämnden 2015-05-19 1 (13) Stadshuset Sessionssalen 13.00 16.00

Social- och omvårdnadsnämnden 2015-05-19 1 (13) Stadshuset Sessionssalen 13.00 16.00 Social- och omvårdnadsnämnden 2015-05-19 1 (13) Plats och tid Stadshuset Sessionssalen 13.00 16.00 Paragrafer 56-65 BESLUTANDE Ledamöter Namn Christer Johansson (S) ordförande Ingvar Jansson (S) Anna Zöögling

Läs mer

Folkhälsorådet (9) Sessionssalen i Stadshuset klockan

Folkhälsorådet (9) Sessionssalen i Stadshuset klockan Folkhälsorådet 2012-05-23 1 (9) Plats och tid Sessionssalen i Stadshuset klockan 8.00 10.30 Paragrafer 6-11 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Curt B Gustavsson, Ks, ordf. Astrid Bengtsson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-02-03 Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-02-03 Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/3 Sessionssalen, 2016-02-03 kl 18-20.15 1-16 Beslutande Lotta Carlsson (DHR), Jonny Lejonberg (HRF), Pär-Ola Olausson (RBU), Marita Dahlqvist (RSMH Hoppet), Göte Johansson (Strokeföreningen), Annelie

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-05-06 Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-05-06 Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/3 Sessionssalen, Stadshuset, 2015-05-06 kl 18:00-19:45 14-28 Beslutande Lotta Carlsson (DHR), Annelie Källkvist (SRF), Jonny Lejonberg (HRF), Maritha Dahlqvist (RSMH Hoppet), Göte Johansson (Strokeföreningen),

Läs mer

Anna-Lena Skatt, omvårdnad Anna Persson, omvårdnad

Anna-Lena Skatt, omvårdnad Anna Persson, omvårdnad Kommunala pensionärsrådet 2014-12-01 1 (13) Plats och tid Villan samlingssalen, kl. 14-16 Paragrafer 25-34 BESLUTANDE Ledamöter Namn Christer Johansson (ordf. SN) Anna-Karin Skatt (KS) Göran Blom (PRO)

Läs mer

Social- och omvårdnadsnämnden 2015-01-20 1 (11) Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 14.25

Social- och omvårdnadsnämnden 2015-01-20 1 (11) Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 14.25 Social- och omvårdnadsnämnden 2015-01-20 1 (11) Plats och tid Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 14.25 Paragrafer 6-13 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Christer Johansson (S) ordförande

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet (10)

Kommunala pensionärsrådet (10) Kommunala pensionärsrådet 2012-10-01 1 (10) Plats och tid Disponentvillan 14-15.30 Paragrafer 18-24 BESLUTANDE Ledamöter Namn Christer Johansson (SN) Curt B Gustavsson (KS) Göran Blom (PRO) Sonja Johansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet 1/12 Villan, samlingssalen, 2015-03-02 kl. 14-16 1-9 Beslutande Christer Johansson (ord.sn), Anna-Karin Skatt (KS), Göran Blom (PRO), Majken Nielsen (PRO), Arne Nyman (PRO), Lars Hjertén (SPF), Kerstin

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET 2009-05-04 11 Plats och tid Villan samlingssalen 2009-05-04 kl. 14:00 16:00 Beslutande Christer Johansson, social- och omvårdnadsnämnden Curt Gustavsson, kommunstyrelsen Stig

Läs mer

PROTOKOLL 1 (9) Rådet för funktionshinderfrågor. Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, rum 1, måndagen den 18 februari 2019, kl.

PROTOKOLL 1 (9) Rådet för funktionshinderfrågor. Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, rum 1, måndagen den 18 februari 2019, kl. PROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Närvarande Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, rum 1, måndagen den 18 februari 2019, kl. 13:00 14:30 Ledamöter Ersättare Henrik Ölvebo Josefin Rynbäck Tore Henriksson Gretha

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet 1/3 Villan, samlingssalen, 2017-04-24 14:00 11-19 Beslutande Christer Johansson (ordf. SON), Göran Blom (PRO), Majken Nielsen (PRO), Arne Nyman (PRO), Lars Hjertén (SPF Seniorerna), Kerstin Thuvesson (SPF

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-06-18 Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-06-18 Kommunstyrelsen 1/3 Sessionssalen, 2014-06-18 08:00-10.40 149-155 Beslutande Anna-Karin Skatt (S) Michael Brisman (M) Bengt Karlsson (S),tom. 154 Christer Johansson (S) Berndt Gustafsson (S) Erik Ezelius (S) Peter Friberg

Läs mer

Falköping/Tidaholms Protokoll Paragrafer Samordningsförbund

Falköping/Tidaholms Protokoll Paragrafer Samordningsförbund Falköping/Tidaholms Protokoll Paragrafer Samordningsförbund 2009-06-18 29-39 Plats och tid Lärcenter, Falköping kl 09.00-12.00 Närvarande Tjänstgörande ledamöter Göran Eriksson Arbetsförmedlingen Louise

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet 1/3 1 Villan, samlingssalen, 2018-09-24 kl. 14-16 19-26 Beslutande Christer Johansson (ordf. SON), Majken Nielsen (PRO), Arne Nyman (PRO), Lars Hjertén (SPF Seniorerna), Kerstin Thuvesson (SPF Seniorerna),

Läs mer

Social- och omvårdnadsnämnden (13) Stadshuset, sessionssalen kl

Social- och omvårdnadsnämnden (13) Stadshuset, sessionssalen kl Social- och omvårdnadsnämnden 2011-09-27 1 (13) Plats och tid Paragraf 94-103 Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 15.15 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Christer Johansson (S) ordförande

Läs mer

Protokoll. Eva Pettersson. Pernilla Boström. Thomas Pettersson. Sammanträdesdatum Sida 1/ Råd för funktionshinderfrågor

Protokoll. Eva Pettersson. Pernilla Boström. Thomas Pettersson. Sammanträdesdatum Sida 1/ Råd för funktionshinderfrågor Sammanträdesdatum Sida 1/6 Plats och tid Stadshuset Plenisalen, Dalavägen 10 kl 14:00 16:00 Beslutande Övriga Thomas Pettersson (DHR Hagfors-Munkfors avdelning) Barbro Johansson (Hagfors-Ekshärads reumatikerförening)

Läs mer

Kommunstyrelsen 2010-04-26 1 (6) extra. Sessionssalen Stadshuset kl 13.00-13.30

Kommunstyrelsen 2010-04-26 1 (6) extra. Sessionssalen Stadshuset kl 13.00-13.30 Kommunstyrelsen 2010-04-26 1 (6) Plats och tid Sessionssalen Stadshuset kl 13.00-13.30 Paragrafer 69-71 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Curt B Gustavsson (S), ordförande Christer Johansson

Läs mer

Konferensrum Barnkammaren på 1:a våning i kommunhuset Alafors, Kl16:00 18:00. Pia-Lotta Lagerlöf Daga Johansson Hälso- och sjukvårdsnämnd 4

Konferensrum Barnkammaren på 1:a våning i kommunhuset Alafors, Kl16:00 18:00. Pia-Lotta Lagerlöf Daga Johansson Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 1(10) Plats och tid: Konferensrum Barnkammaren på 1:a våning i kommunhuset Alafors, Kl16:00 18:00 Beslutande Jan Skog, ordf Kommunstyrelsen Rolf Gustavsson Miljö- byggnadsnämnden Ingvar Arvidsson Tekniska

Läs mer

MINNESANTECKNINGAR 1(9) Handikapprådet

MINNESANTECKNINGAR 1(9) Handikapprådet MINNESANTECKNINGAR 1(9) Handikapprådet Plats och tid Medelpunkten, lokal tvåan, 2017-02-06 kl. 13.00 15.00 Ordinarie Gunilla Larsson, ordförande(c) Marie Saltarski, vice ordför(s) Renée Stigborg (S) Tony

Läs mer

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET 2008-03-03 1 Plats och tid Villan samlingssalen 2003-03-03 kl. 14:00 15:30 Beslutande Christer Johansson, socialnämnden Per-Olof Graaf, kommunstyrelsen Bengt Lindberg (PRO) Ingrid

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet 1/3 Villan, samlingssalen, 2017-11-27 kl. 14-16 30-40 Beslutande Christer Johansson (ordf. SON), Anna-Karin Skatt (KS), Göran Blom (PRO), Majken Nielsen (PRO), Arne Nyman (PRO), Lars Hjertén (SPF Seniorerna),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Social- och omvårdnadsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Social- och omvårdnadsnämnden 1/3 Sessionssalen, 2019-01-22 kl 13:30 15:10 8-12 Beslutande Anna Zöögling (S) ordförande, Peter Friberg (M) Vice ordförande, Ingvar Jansson (S), Håkan Joelsson (S), Emma Graaf (S), Mattias Ezelius (S)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Sida 1 (15) Plats och tid Näringslivets Hus, tisdagen den 22 januari 2019 kl 08:00-09.05 ande Alda Danial (L) Ordförande Ann-Britt Danielsson (M) Vice ordförande Anne-Marie Wahlström (S) Jan Henningsson

Läs mer

Social- och omvårdnadsnämnden (11) Stadshuset, sessionssalen kl

Social- och omvårdnadsnämnden (11) Stadshuset, sessionssalen kl Social- och omvårdnadsnämnden 2010-01-20 1 (11) Plats och tid Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 14.30 Paragrafer 1-8 BESLUTANDE Ledamöter Namn Christer Johansson (S) Peter Friberg (M) Berit Sörman (S)

Läs mer

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset 1(12) Sammanträdesdatum Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset kl 17 00 19 20, ajournering kl 18 10 18 20 Beslutande Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-02-17 Folkhälsorådet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-02-17 Folkhälsorådet 1/3 Sessionssalen, 2015-02-17 kl 09:00-11.30 1-19 Beslutande Anna-Karin Skatt (S), Lennart Rehn (S), Bengt Karlsson (S), Christer Johansson (S), Per-Erik Thurén (S), Björn Bröne (FP) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-10-22 Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-10-22 Kommunstyrelsen 1/3 Sessionssalen, 2014-10-22 08:00-09:00 216-220 Beslutande Anna-Karin Skatt (S) Michael Brisman (M) Bengt Karlsson (S) Christer Johansson (S) Berndt Gustafsson (S) Mimmi Pirttilä (S) Peter Friberg (M)

Läs mer

Anna-Greta Johansson (S) Eva Pettersson, sekreterare Monica Hammar, socialchef Carina Wiberg, verksamhetschef

Anna-Greta Johansson (S) Eva Pettersson, sekreterare Monica Hammar, socialchef Carina Wiberg, verksamhetschef Sammanträdesdatum Sida 1/6 Plats och tid Samanträdesrummet, stadshuset, Dalavägen 10 kl 14:00 Beslutande Övriga Pernilla Boström (S) Margareta Gustavsson (Hagfors-Ekshärads reumatikerförening) Anita Fridberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Social- och omvårdnadsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Social- och omvårdnadsnämnden 1/3 Sessionssalen, 2019-02-19 kl 13:30 16:30 13-19, 21-24 Beslutande Anna Zöögling (S) Ordförande, Peter Friberg (M) Vice ordförande, Ingvar Jansson (S), Håkan Joelsson (S), Emma Graaf (S) förhindrad,

Läs mer

Kommunala rådet för funktionshindrade

Kommunala rådet för funktionshindrade 2018-11-20 1 (8) Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal, kl 10.00-11.10 Beslutande Från handikapporganisationerna Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Agneta Lindberg (S),

Läs mer

Social- och omvårdnadsnämnden (11) Stadshuset, sessionssalen kl

Social- och omvårdnadsnämnden (11) Stadshuset, sessionssalen kl Social- och omvårdnadsnämnden 2011-10-18 1 (11) Plats och tid Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 15.30 Paragrafer 104-111 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Christer Johansson (S) ordförande

Läs mer

Kommunstyrelsens sessionssal, 15.00-16.30

Kommunstyrelsens sessionssal, 15.00-16.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1-10) Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal, 15.00-16.30 Beslutande Ledamöter Representanter Ersättare, ej tjänstgörande Övriga deltagande Niina Laitila, (S) ordförande, reptesentant

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet 1/3 Villan, samlingssalen, 2019-02-25 kl. 14-16 1-11 Beslutande Anna Zöögling (ordf. SON), Göran Blom (PRO), Lars Hjertén (SPF seniorerna), Kerstin Thuvesson (SPF seniorerna), Ruby Lindström (SPF seniorerna),

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2011-05-02 1 (15)

Kommunala pensionärsrådet 2011-05-02 1 (15) Kommunala pensionärsrådet 2011-05-02 1 (15) Plats och tid Disponentvillan 14.00-16.00 Paragrafer 13-22 BESLUTANDE Ledamöter Namn Christer Johansson (SN), ordf Göran Blom (PRO) Sonja Johansson (PRO) Sigrun

Läs mer

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 2012-11-19 29-3

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 2012-11-19 29-3 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 29-3 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 29. Mötets öppnande och presentationsrunda 30. Föregående protokoll och val av justeringsman 31. Västra Götalandsregionens

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sida 1 Kommunala Handikapp- och Pensionärsråden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sida 1 Kommunala Handikapp- och Pensionärsråden Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sida 1 Kommunala Handikapp- och Pensionärsråden Plats och sammanträdestid Ordinarie ledamöter Kommunfullmäktigesalen, Stadshuset. kl. 09:00 12:30 Anna-Lena Carlsson, Ordförande Britt-Marie

Läs mer

Sammanträdesdatum Rådet för funktionshinderfrågor Plats och tid Kommunkontoret rum 1, onsdagen den 2 feb 2011, kl

Sammanträdesdatum Rådet för funktionshinderfrågor Plats och tid Kommunkontoret rum 1, onsdagen den 2 feb 2011, kl Rådet för funktionshinderfrågor 2011-02-02 1 Plats och tid Kommunkontoret rum 1, onsdagen den 2 feb 2011, kl. 10.00-11.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Wania

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) 2015-12-15. Rådet för funktionshinderfrågo. Plats och tid 2015-12-15 kl. 13:00-16:00. Ordförande

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) 2015-12-15. Rådet för funktionshinderfrågo. Plats och tid 2015-12-15 kl. 13:00-16:00. Ordförande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats och tid kl. 13:00-16:00 Beslutande Bernt Nordgren Anneli Isaksson Britt-Marie Wiklund Michael Martinsson AnnaMaja Larsson Laila Furskog Rigmor Matti Mayvor Larsson Bo

Läs mer

Social- och omvårdnadsnämnden 2012-04-17 2 (15) Social- och omvårdnadsnämnden

Social- och omvårdnadsnämnden 2012-04-17 2 (15) Social- och omvårdnadsnämnden Social- och omvårdnadsnämnden 2012-04-17 1 (15) Plats och tid Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 15.15 Paragrafer 34-45 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare ÖVRIGA Ersättare Namn Christer Johansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-05-12 Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-05-12 Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/3 Sessionssalen, 2016-05-12 kl 18-20 17-29 Beslutande Lotta Carlsson (DHR), Annelie Källkvist (SRF), Jonny Lejonberg (HRF), Göte Johansson (Strokeföreningen) Tjänstgörande ersättare Anna Nordh Svensson

Läs mer

Social- och omvårdnadsnämnden 2014-05-20 1 (18) Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 17.15

Social- och omvårdnadsnämnden 2014-05-20 1 (18) Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 17.15 Social- och omvårdnadsnämnden 2014-05-20 1 (18) Plats och tid Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 17.15 Paragrafer 55-69 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Christer Johansson (S) ordförande

Läs mer

Sessionssalen 18.30 20.30

Sessionssalen 18.30 20.30 2010-09-08 Sida 1 av 12 Plats och tid Sessionssalen 18.30 20.30 Beslutande Övriga deltagare Hans-Bertil Sinclair (m), ordförande, Socialnämnden Boris Svensson (s), Socialnämnden Kent Lodesjö (s), Plan-och

Läs mer

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 2015-03-16 1-13

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 2015-03-16 1-13 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 1-13 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 1. Mötets öppnande 2. Presentation av ledamöter och ersättare 3. Föregående protokoll och val av justeringsman 4.

Läs mer

Kommunala Handikapprådet Sammanträdesdatum Sida (10) Sessionssalen, kommunhuset

Kommunala Handikapprådet Sammanträdesdatum Sida (10) Sessionssalen, kommunhuset Kommunala Handikapprådet Sammanträdesdatum Sida 1 (10) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset 18.30-21.00 Beslutande Hans-Bertil Sinclair (m) Socialnämnden ordförande Ingrid Larsson (m) Kommunstyrelsen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö- och byggnadsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö- och byggnadsnämnden 1/3 Sessionssalen, Stadshuset, 2018-12-12 kl. 13:00-15:40 126-139 Beslutande Tony Pettersson (S), ordförande Anneli Sandstedt (C), vice ordförande Monica Staadig (S) Henning Söndergaard (S) Ingela Nilsson

Läs mer

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 2014-11-17 30-40

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 2014-11-17 30-40 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 30-40 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 30. Mötets öppnande och presentationsrunda 31. Föregående protokoll och val av justeringsman 32. Susanne Åhman,

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2010-03-23 1 (7) EXTRA NÄMNDMÖTE. Sessionssalen 17:00-17:30 Stadshuset, Tidaholm, 2010-03-23

Barn- och utbildningsnämnden 2010-03-23 1 (7) EXTRA NÄMNDMÖTE. Sessionssalen 17:00-17:30 Stadshuset, Tidaholm, 2010-03-23 Barn- och utbildningsnämnden 2010-03-23 1 (7) Plats och tid Sessionssalen 17:00-17:30 Stadshuset, Tidaholm, 2010-03-23 Paragrafer 38-39 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare ÖVRIGA Ersättare Tjänstemän

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Social- och omvårdnadsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Social- och omvårdnadsnämnden 1/3 Sessionssalen, 2019-01-08 kl 10:00 10:40 1-7 Beslutande Anna Zöögling (S) ordförande, Peter Friberg (M) vice ordförande, Ingvar Jansson (S), Håkan Joelsson (S), Emma Graaf (S), Mattias Ezelius (S)

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden (11)

Kultur- och fritidsnämnden (11) Kultur- och fritidsnämnden 2011-10-18 1 (11) Plats och tid Stadshuset kl 08.00-11.00 Paragrafer 77-84 BESLUTANDE Ledamöter Namn Anna-Karin Skatt (S) Bengt Karlsson (S) Monica Staadig (S) Ulla Brissman

Läs mer

Lars Eriksson, Fritidschef Mora kommun Två(2) skrivtolkar Rutger Brodd, sekreterare. Henning Norström

Lars Eriksson, Fritidschef Mora kommun Två(2) skrivtolkar Rutger Brodd, sekreterare. Henning Norström Mora Kommun Handikapprådet Sammanträdesprotokoll Sammanträdes datum 12-03-12 sida1-14 Plats och tid Beslutande KS salen, Mora kommunhus Peter Helander, KS/ordförande Ingvar Niilimaa, KS Carina Renhall,

Läs mer

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, sammanträdes rum 1, fredagen den 2 juni 2017 kl. 09:00 12:00

Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, sammanträdes rum 1, fredagen den 2 juni 2017 kl. 09:00 12:00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, sammanträdes rum 1, fredagen den 2 juni 2017 kl. 09:00 12:00 Beslutande Bernt Nordgren Ulla-Britt Jonsson Anneli Isaksson Ann-Christin

Läs mer

KALLELSE Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

KALLELSE Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/2 KALLELSE Kommunala rådet för funktionshindersfrågor Dag och tid: 2015-11-11 kl 18:00 Plats: Sessionssalen Justerare: Annelie Källkvist (SRF) Kallade Ledamöter Lotta Carlsson (DHR), Annelie Källkvist

Läs mer

PROTOKOLL. Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, rum 1, tisdagen den 24 oktober 2017 kl. 13:00-14:40

PROTOKOLL. Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, rum 1, tisdagen den 24 oktober 2017 kl. 13:00-14:40 Gällivare kommun PROTOKOLL 2017-10-24 1 (8) Plats och tid Närvarande Förvaltningsbyggnaden i Gällivare, rum 1, tisdagen den 24 oktober 2017 kl. 13:00-14:40 Ledamöter Ulla-Britt Jonsson Marie Leandersson

Läs mer

Protokoll från Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (KRF)

Protokoll från Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (KRF) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Protokoll från Vänersborgs kommun Protokoll från (KRF) Tid: Kl 13:00-16:00 Plats: Vänersborg, kommunhuset, Sundsgatan 29, konferensrum Vänersborg Justerare Christer Johnsson.

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Social- och omvårdnadsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Social- och omvårdnadsnämnden 1/3 Sessionssalen, 2018-10-16 kl 13:30 15:15 80-91 Beslutande Christer Johansson (S) Ordförande, Peter Friberg (M) Vice ordförande, Ingvar Jansson (S), Anna Zöögling (S), Håkan Joelsson (S), Mattias Ezelius

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet (14)

Kommunala pensionärsrådet (14) Kommunala pensionärsrådet 2012-03-05 1 (14) Plats och tid Disponentvillan 14.00-16.00 Paragrafer 1-9 BESLUTANDE Ledamöter Namn Christier Johansson (SN), ordförande Curt Gustavsson (KS) Göran Blom (PRO)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet 1/3 Villan, samlingssalen, 2017-09-25 14:00 20-29 Beslutande Christer Johansson (ordf. SON), Anna-Karin Skatt (KS), Göran Blom (PRO), Majken Nielsen (PRO), Arne Nyman (PRO), Lars Hjertén (SPF Seniorerna),

Läs mer

Gunilla Wallengren DHR. Ivar Nielsen Eva Borgede. Eva Carlbrand Doris Persson. Kommunhuset, Alafors. Rådet för funktionshinderfrågor

Gunilla Wallengren DHR. Ivar Nielsen Eva Borgede. Eva Carlbrand Doris Persson. Kommunhuset, Alafors. Rådet för funktionshinderfrågor 1(14) Plats och tid: Hövdingasalen Nödinge, kl13:00-15:00 Beslutande Rose-Marie Fihn, ordf Kommunstyrelsen och tjänstgörande ersättare Eva Eriksson Omsorg- och arbetsmarknadsnämnden Tyrone Hansson Samhällsbyggnadsnämnden

Läs mer

Arne Karlsson, ordförande

Arne Karlsson, ordförande Rådet för personer med funktionsnedsättning Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-02-29 Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl. 18.00 19.30 Beslutande ledamöter: Övriga närvarande: Arne Karlsson

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2009-05-06 18

Sammanträdesdatum Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2009-05-06 18 Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2009-05-06 18 Plats och tid Sessionssalen, stadshuset kl. 18.00-20.30 Beslutande Bernt Berntsson (Dhr) Inger Ketonen (Hrf) Lena Ask (Rbu) Ingvar Johansson(Son)

Läs mer

Sammanträdesdatum Isabell Holm, sekreterare $2:2._. - ~.~.~~- ~~

Sammanträdesdatum Isabell Holm, sekreterare $2:2._. - ~.~.~~- ~~ Karlsborgs...... kommun susa, ~/ Sida 13 Plats och tid Kommunhuset, sessionssalen 2015-06-15, kl 13.00-16.00 Beslutande Ingvar Kärrsmyr Berith Rånge-Hägg Björn Rubenson Anders Englund Barbro Widerström

Läs mer

Social- och omvårdnadsnämnden 2014-04-15 1 (17) Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 14.45

Social- och omvårdnadsnämnden 2014-04-15 1 (17) Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 14.45 Social- och omvårdnadsnämnden 2014-04-15 1 (17) Plats och tid Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 14.45 Paragraf 41-54 BESLUTANDE Ledamöter Namn Christer Johansson (S) ordförande Bernt Gustafsson (S) Ann-Sofie

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid 2007-09-20 1 (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid 2007-09-20 1 (11) 2007-09-20 1 (11) Plats och tid Trädhuset Kl 13.30 15.40 Beslutande Ersättare Anna Gustavsson, ON ordf Birgitta Nilsson, NHR Ingvar Malmström, Hjärt o lungsjukas förening Helen Larsson, FUB Kerstin Rittbo,

Läs mer

Folkhälsorådet 2012-11-14 1 (15) Sessionssalen i Stadshuset klockan 8.00-11.15. Ingemar Johansson, Kfn ersätter Anna-Karin Skatt, Kfn

Folkhälsorådet 2012-11-14 1 (15) Sessionssalen i Stadshuset klockan 8.00-11.15. Ingemar Johansson, Kfn ersätter Anna-Karin Skatt, Kfn Folkhälsorådet 2012-11-14 1 (15) Plats och tid Sessionssalen i Stadshuset klockan 8.00-11.15 Paragrafer 24-35 BESLUTANDE Ledamöter Namn Curt B Gustavsson, Ks, ordf. Astrid Bengtsson, Mbn Lennart Rehn,

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Mötesdatum Plats och tid Hörsalen kl. 16:00-17:00 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Wiveca Noren (SPI) (ordförande), Malin Thydén-Kärrman (S), Bodil Gunnarsson

Läs mer

Social- och omvårdnadsnämnden (17)

Social- och omvårdnadsnämnden (17) Social- och omvårdnadsnämnden 2013-05-21 1 (17) Plats och tid Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 15.35 Paragrafer 33-46 BESLUTANDE Ledamöter Namn Christer Johansson (S) ordförande Berit Sörman (S) Bernt

Läs mer

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset 1(12) - Sammanträdesdatum Plats och tid Listerbysalen kl 17 00 18 10 Beslutande Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande Se särskild förteckning Justerare Justeringens

Läs mer

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET

KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET 2007-10-01 1 Plats och tid Villan samlingssalen 2007-10-01 kl. 14:00 16:00 Beslutande Christer Johansson, socialnämnden Per-Olof Graaf, kommunstyrelsen Bengt Lindberg (PRO) Ingrid

Läs mer

Social- och omvårdnadsnämnden 2013-04-18 1 (15)

Social- och omvårdnadsnämnden 2013-04-18 1 (15) Social- och omvårdnadsnämnden 2013-04-18 1 (15) Plats och tid Midgårds samlingssal kl. 08.00-10.10 Paragrafer 21-32 BESLUTANDE Ledamöter Namn Christer Johansson (S) ordförande Berit Sörman (S) Bernt Gustafsson

Läs mer

NORDMALINGS KOMMUN Kommunala Handikapprådet. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2012-09-21. Plats och tid: Kommunhusets konferensrum 13.00 15.

NORDMALINGS KOMMUN Kommunala Handikapprådet. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2012-09-21. Plats och tid: Kommunhusets konferensrum 13.00 15. 1(12) Plats och tid: Kommunhusets konferensrum 13.00 15.00 Beslutande: Margareta Gustavsson (s), ordförande Ingvar Kleinert (fp), vice ordförande Anneli Kuosmanen (s) Stig Ögren, Reumatikerna RMR Ros-Marie

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid (13)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid (13) 2007-03-06 1 (13) Plats och tid Stadshuset sammanträdesrum 1, Kl 09.00-11.00 Beslutande Ersättare Anna Gustavsson, ON, ordf, Arne Johansson, SRF vice ordf Kl 09.00-10.00 Johan Berglund, BUN Per-Ingvar

Läs mer