Folkhälsorådet (15) Sessionssalen i Stadshuset klockan Ingemar Johansson, Kfn ersätter Anna-Karin Skatt, Kfn

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Folkhälsorådet 2012-11-14 1 (15) Sessionssalen i Stadshuset klockan 8.00-11.15. Ingemar Johansson, Kfn ersätter Anna-Karin Skatt, Kfn"

Transkript

1 Folkhälsorådet (15) Plats och tid Sessionssalen i Stadshuset klockan Paragrafer BESLUTANDE Ledamöter Namn Curt B Gustavsson, Ks, ordf. Astrid Bengtsson, Mbn Lennart Rehn, Tn Berit Sörman, Son Anette Söderstedt, Bun Per-Erik Thurén, Rn Ann-Sofie Hagenvind Reg. Peter Friberg, Reg. Tjänstgörande ersättare ÖVRIGA Ersättare Ingemar Johansson, Kfn ersätter Anna-Karin Skatt, Kfn Namn Ingvar Johansson, Son Tjänstemän Günther Hähnert, kommunchef Carina Quick, vårdcentralchef 32 Jerry Sandström, tandvårdschef 33 Therese Falk, folkhälsoplanerare Marianne Johansson, sekr. Övriga Elisabeth Söder, Folktandvården 26 Ingela Bergström, Studieförbundet Bilda 27 Utses att justera Justeringens tid Peter Friberg Underskrift sekreterare Namnförtydligande Underskrift ordförande Namnförtydligande Underskrift justerande Namnförtydligande Marianne Johansson Curt B Gustavsson Peter Friberg Utdragsbestyrkande

2 Folkhälsorådet (15) Protokollet är justerat och tillkännages genom anslag Nämnd/styrelse Folkhälsorådet ANSLAG/BEVIS Protokollet förvaras Kommunledningskontoret Underskrift Utdragsbestyrkande

3 Folkhälsorådet (15) Innehållsförteckning 24 Godkännande av föredragninglistan Folkhälsorådets budget Information om Centrum för äldretandvård Presentation av projektet Tre M dialoggrupper för överviktiga Projekt Barn som anhöriga Den nya långsiktiga folkhälsoplanen Datum för möte med folkhälsorådet Nämndernas information Vårdcentralens information Folktandvårdens information Folkhälsoplanerarens och kommunchefens information Övrigt... 15

4 Folkhälsorådet (15) 24 Godkännande av föredragninglistan Folkhälsorådet beslut Folkhälsorådet beslutar att godkänna föredragningslistan.

5 Folkhälsorådet (15) 25 Folkhälsorådets budget /KK Folkhälsoplanerare Therese Falk presenterar förslag till budget 2013 för folkhälsorådet. Tidaholms kommun och Hälso- och sjukvårdsnämnden i östra Skaraborg avsätter kronor vardera för folkhälsoinsatser. Detta motsvarar 10 kronor per invånare. Budgeten är uppdelad i fyra delar: Övergripande arbete kronor Goda livsvillkor kronor Hälsofrämjande livsmiljöer och levnadsvanor kronor Övrigt kronor Justering mellan kontona kan komma att ske under året. Folkhälsorådets beslut Folkhälsorådet beslutar att faställa budgeten för 2013.

6 Folkhälsorådet (15) 26 Information om Centrum för äldretandvård 12/KK Elisabeth Söder, tandhygienist, informerar om Centrum för äldretandvård. Hon ingår i ett nätverk för hela Regionen och ansvarar, i Tidaholms kommun, för det uppdrag som Centrum för äldretandvård har att bygga upp med kunskap och kompetens runt den äldre människans munvård och tandhälsa. Eftersom befolkningen blir allt äldre och fler människor har sina tänder i behåll så ställer det ökade krav på tandvården både avseende resurser och kunskap. I uppdraget ingår även att sprida denna kunskap till vårdpersonal, föreningar och organisationer. När det gäller uppsökande verksamhet och utbildning av omvårdnadspersonal köps denna tjänst in från privat företag. Elisabeth Söder informerar också om pågående och kommande tandvårdsreformer och ersättningar. Ordföranden tackar för informationen.

7 Folkhälsorådet (15) 27 Presentation av projektet Tre M dialoggrupper för överviktiga 12/KK Vid folkhälsorådets sammanträde informerade Therese Falk om studieförbundet Bildas projekt Tre M. Tre M står för mat, motion och motivation. Rådet beslutade då att bjuda in representanter från Bilda till dagens sammanträde. Ingela Bergström från Bilda redogör för samtalsmodellen som arbetats fram utifrån samtalsmetoden Vuxendialog. Överviktiga patienter erbjuds gruppbehandling i små grupper med syfte att stärka självkänslan. Samarbetet mellan primärvården och studieförbundet har visat sig ge resultat i den enskilda människans liv. Som studieförbund har Bilda också stöttat dietister, hälsopedagog, sjukgymnast och flera distriktssköterskor i att få en starkare tro på den lilla gruppens stora möjligheter. Projektet är finansierat via projektbidrag från Västra Götalandsregionens Folkhälsokommitté. Ett kostnadsförslag på cirkelledarutbildning för utbildare/handledare av dialoggrupper för överviktiga ingår i underlaget till ärendet. Kostnadsförslaget gäller till och med Ordföranden tackar för informationen.

8 Folkhälsorådet (15) 28 Projekt Barn som anhöriga 12/KK Therese Falk informerade om projektet Barn som anhöriga vid folkhälsorådet Hon redovisar nu en projektplan för Barn som anhöriga med bakgrund, syfte, projektorganisation, mål och metod. Hon delger även mötet en tidsplan för projektet, januari 2013 januari 2016 och en budget för det första året på kronor. Målgruppen är barn i familjer med missbruksproblematik. Målet är att kommunens förvaltningar samt primärvården ska bli bättre på att identifiera barn i denna situation samt motivera föräldrar/barn att ta emot stöd, råd och hjälp. Förslag är att folkhälsorådet kommer att medverka vid projektet i form av att samarbeta med ingående aktörer och stötta med medel för att föra ut information om projektet. Det pågår också en bred nationell satsning för utveckling av stöd till dessa barn. Under anslår regeringen 200 miljoner till en satsning för att stödja barn och unga till föräldrar med olika svårigheter som missbruk, psykisk sjukdom och funktionsnedsättning. Efter en ingående diskussion enas rådet om att man inte är redo att ta beslut i frågan. Therese Falk får i uppdrag att kontakta socialchef Bengt Höglander för att tydliggöra nämndens ansvar vad gäller ekonomin och ansvarig handläggare då folkhälsorådet anser att initiativet bör komma från social- och omvårdnadsnämnden. Folkhälsorådets beslut Folkhälsorådet beslutar att ta upp frågan på nytt vid nästa sammanträde.

9 Folkhälsorådet (15) 29 Den nya långsiktiga folkhälsoplanen 12/KK Den nu gällande långsiktiga folkhälsoplanen sträcker sig till och med Therese Falk håller på och arbetar fram underlag till en ny långsiktig folkhälsoplan och vill i nuläget efterhöra folkhälsorådets synpunkter. Tidigare planer har varit 4-åriga men ska den nya kanske gälla ? På så sätt skulle kommunen samarbeta med Hälso- och sjukvårdsnämndernas strategiska folkhälsoplan med målet att invånarna i Skaraborg ska ha den bästa hälsan i Sverige år 2020 Detta för att också få en bättre kontinuitet i det långsiktiga arbetet. Therese Falk planerar att involvera samtliga nämnder i arbetet med den nya långsiktiga folkhälsoplanen. Målgrupp i den gällande planen är barn och unga. Therese Falk ställer frågan vilken målgrupp folkhälsorådet vill att man ska fokusera på? Folkhälsorådets beslut Folkhälsorådet beslutar att nästa långsiktiga folkhälsoplan ska sträcka sig till Folkhälsorådets beslutar dessutom att det i kommande plan även är viktigt med fokus på tidiga åldrar men att helheten inte glöms bort utan att arbetet fortsätter i skolåldern och uppåt och att även de äldre tas med.

10 Folkhälsorådet (15) 30 Datum för möte med folkhälsorådet /KK Folkhälsoplaneraren har upprättat ett förslag på sammanträdesdagar för folkhälsorådet för 2013 enligt följande: Fredag 8 februari klockan Fredag 17 maj klockan Fredag 13 september klockan Fredag 22 november klockan Datum för folkhälsorådets utvecklingsdag fastställs vid kommande möte. Folkhälsorådets beslut Folkhälsorådet beslutar att fastställa mötesdatum för 2013 i enlighet med folkhälsoplanerarens förslag.

11 Folkhälsorådet (15) 31 Nämndernas information 12/KK Anette Söderstedt, barn- och utbildningsnämnden, tar bl a upp Verksamhetsplan och barnomsorg på obekväm arbetstid. Ingvar Johansson, social- och omvårdnadsnämnden, informerar om gemensam socialjour, nya handläggarrutiner för placeringar i behandlingshem fr o m december 2012, från 1 november får äldre möjlighet att åldras tillsammans. Ingemar Johansson, kultur- och fritidsnämnden, tar upp Spontan motion Ringleden, diskussion med SISU om pistmaskin. Astrid Bengtsson, miljö och byggnadsnämnden, nämnden arbetar mycket med energi, gas och vindkraft.

12 Folkhälsorådet (15) 32 Vårdcentralens information 12/KK Vårdcentralschef Carina Quick, informerar att den öppna mottagningen är stängd på grund av svårighet med bemanningen. Hon arbetar med läkarsituationen på Vårdcentralen. På frågor om förebyggande sjukvård och hembesök konstaterar vårdcentralchefen att det förebyggande arbetet är de inte bra på och hembesök görs inte många. Ordföranden tackar för informationen.

13 Folkhälsorådet (15) 33 Folktandvårdens information 12/KK Enligt folktandvårdschef Jerry Sandström satsar de på barn och unga bl a genom tandborstning på dagis. Han delger också folkhälsorådet att folktandvårdens lokaler är vattenskadade vilket kommer att skapa problem då lokalerna måste utrymmas vid reparationen. Ordföranden tackar för informationen.

14 Folkhälsorådet (15) 34 Folkhälsoplanerarens och kommunchefens information 12/KK Folkhälsoplaneraren informerar om: CAN-enkäten v , i årskurs 9 och årskurs 2 på gymnasiet Inbjudan från Länsstyrelsen till kommunen om att delta i ett utvecklingsarbete till stöd för lokalt förebyggande arbete intresseanmälan kommer att skickas in SKL:s Samling för social hållbarhet Handlingsplan för jämlik hälsa i hela Västra Götaland SKL:s Forum folkhälsa App om kommunens folkhälsoarbete i mobilen och på ipads Kommunchef Günther Hähnert informerar om det uppdrag som han tillsammans med barn- och utbildningschefen och socialchefen fått från kommunstyrelsen att leda arbetet med att etablera ett fungerande samarbete mellan skolan, IFO, Folkhälsan och primärvården med syfte att satsa på små barns hälsa och sociala villkor. Detta är en fortsättning på det arbete som startade 2004 och som var tänkt att bli ett stort projekt med medel från EU. Men även om inga medel kommit från EU så anser kommunstyrelsen att arbetet bör fortsätta och har därför gett ovanstående uppdrag.

15 Folkhälsorådet (15) 35 Övrigt 12/KK En ansökan om ett bidrag på kronor för uppförande av utegym vid SISU-stugan har inkommit till folkhälsorådet från kultur- och fritidsnämnden och Tidaholms SOK SISU. För att förbättra folkhälsan bland befolkningen i Tidaholms kommun vill kultur- och fritidsnämnden, Tidaholms SOK SISU anlägga ett utegym i anslutning till motionsspåren uppe på Hellidsberget. Folkhälsorådets beslut Folkhälsorådet beslutar att bevilja kultur- och fritidsnämnden och Tidaholms SOK SISU kronor till anläggande av ett utegym vid SISU-stugan. Kfn SISU

Folkhälsorådet (9) Sessionssalen i Stadshuset klockan

Folkhälsorådet (9) Sessionssalen i Stadshuset klockan Folkhälsorådet 2012-05-23 1 (9) Plats och tid Sessionssalen i Stadshuset klockan 8.00 10.30 Paragrafer 6-11 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Curt B Gustavsson, Ks, ordf. Astrid Bengtsson,

Läs mer

Folkhälsorådet (18) Sessionsalen, Stadshuset klockan

Folkhälsorådet (18) Sessionsalen, Stadshuset klockan Folkhälsorådet 2011-11-07 1 (18) Plats och tid Sessionsalen, Stadshuset klockan 8.00 12.00 Paragrafer 26-40 BESLUTANDE Ledamöter Namn Curt B Gustavsson, Ks, ordf. Astrid Bengtsson, Mbn Lennart Rehn, Tn

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-02-17 Folkhälsorådet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-02-17 Folkhälsorådet 1/3 Sessionssalen, 2015-02-17 kl 09:00-11.30 1-19 Beslutande Anna-Karin Skatt (S), Lennart Rehn (S), Bengt Karlsson (S), Christer Johansson (S), Per-Erik Thurén (S), Björn Bröne (FP) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Kommunstyrelsen 2010-04-26 1 (6) extra. Sessionssalen Stadshuset kl 13.00-13.30

Kommunstyrelsen 2010-04-26 1 (6) extra. Sessionssalen Stadshuset kl 13.00-13.30 Kommunstyrelsen 2010-04-26 1 (6) Plats och tid Sessionssalen Stadshuset kl 13.00-13.30 Paragrafer 69-71 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Curt B Gustavsson (S), ordförande Christer Johansson

Läs mer

Social- och omvårdnadsnämnden 2012-04-17 2 (15) Social- och omvårdnadsnämnden

Social- och omvårdnadsnämnden 2012-04-17 2 (15) Social- och omvårdnadsnämnden Social- och omvårdnadsnämnden 2012-04-17 1 (15) Plats och tid Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 15.15 Paragrafer 34-45 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare ÖVRIGA Ersättare Namn Christer Johansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-12-10 Folkhälsorådet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-12-10 Folkhälsorådet 1/2 Festvåning 4:anhuset, 2013-12-10 kl 09:00-11.45 50-66 Beslutande Anna-Karin Skatt (S) Peter Friberg (M) Astrid Bengtsson (S) Lennart Rehn (S) Berit Sörman (S) Bengt Karlsson (S) Per-Erik Thurén (S)

Läs mer

T",., VÄSTRA. Karlsborgs kommun GÖTALANDSREGIONEN Y SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. kl 08.30-12.00 20-21 2015-09-18

T,., VÄSTRA. Karlsborgs kommun GÖTALANDSREGIONEN Y SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. kl 08.30-12.00 20-21 2015-09-18 Karlsborgs kommun T",., VÄSTRA GÖTALANDSREGIONEN Y SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet Sammanträdesdatum: 2015-09-18 Sida 23 Paragraf nr 18-25 Plats och tid Kommunhuset, Karlsborg, fredag 18 september

Läs mer

Social- och omvårdnadsnämnden (13) Stadshuset, sessionssalen kl

Social- och omvårdnadsnämnden (13) Stadshuset, sessionssalen kl Social- och omvårdnadsnämnden 2011-09-27 1 (13) Plats och tid Paragraf 94-103 Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 15.15 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Christer Johansson (S) ordförande

Läs mer

Folkhälsorådet. Sammanträdesdatum I Folkhälsoenheien onsdag19 december kl L~~- ' ~~.?2._kvv~~_

Folkhälsorådet. Sammanträdesdatum I Folkhälsoenheien onsdag19 december kl L~~- ' ~~.?2._kvv~~_ Karlsborgs kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 49 Plats och tid Kommunhuset, Karlsborg, tisdag 11 december2012, kl 08.30-11.30 Beslutande Kjell Sjölund (C) Stig Carlsson (S) Lars Åke Carlsson (M) Peggy Johansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL FOLKHÄLSORÅDET

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL FOLKHÄLSORÅDET Plats och tid Bildhuggaren, kl. 9.00 11.40 ande Rolf Eriksson (S) ordf. Kommunstyrelsen Lars Glad (M), vice ordf. Östra hälso- och sjukvårdsnämnden Bengt Andersson (C) Janeric Dahlin (FP) Alda Danial FP)

Läs mer

Social- och omvårdnadsnämnden (11) Stadshuset, sessionssalen kl

Social- och omvårdnadsnämnden (11) Stadshuset, sessionssalen kl Social- och omvårdnadsnämnden 2010-01-20 1 (11) Plats och tid Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 14.30 Paragrafer 1-8 BESLUTANDE Ledamöter Namn Christer Johansson (S) Peter Friberg (M) Berit Sörman (S)

Läs mer

Social- och omvårdnadsnämnden 2013-04-18 1 (15)

Social- och omvårdnadsnämnden 2013-04-18 1 (15) Social- och omvårdnadsnämnden 2013-04-18 1 (15) Plats och tid Midgårds samlingssal kl. 08.00-10.10 Paragrafer 21-32 BESLUTANDE Ledamöter Namn Christer Johansson (S) ordförande Berit Sörman (S) Bernt Gustafsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet 1/3 Sessionssalen, Stadshuset, 2018-11-29 kl. 10:00-12:00 34-45 Beslutande Anna-Karin Skatt (S) Lennart Rehn (S) Bengt Karlsson (S) Tony Pettersson (S) Björn Bröne (L) Tjänstgörande ersättare Peter Friberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-06-18 Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-06-18 Kommunstyrelsen 1/3 Sessionssalen, 2014-06-18 08:00-10.40 149-155 Beslutande Anna-Karin Skatt (S) Michael Brisman (M) Bengt Karlsson (S),tom. 154 Christer Johansson (S) Berndt Gustafsson (S) Erik Ezelius (S) Peter Friberg

Läs mer

Folkhälsorådets verksamhetsplan för lokalt folkhälsoarbete i Gullspångs kommun år 2013

Folkhälsorådets verksamhetsplan för lokalt folkhälsoarbete i Gullspångs kommun år 2013 Folkhälsorådets verksamhetsplan för lokalt folkhälsoarbete i Gullspångs kommun år 2013 Introduktion Gullspångs kommun och hälso- och sjukvårdsnämnden östra Skaraborg har ingått ett avtal om folkhälsoarbetet

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL FOLKHÄLSORÅDET

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL FOLKHÄLSORÅDET Plats och tid Bildhuggaren, kl. 13.30-16.00 ande Rolf Eriksson (S) ordf. Kommunstyrelsen Lars Glad (M), vice ordf. Östra hälso- och sjukvårdsnämnden Alda Danial FP) Kommunstyrelsen, ersättare Laila Neck

Läs mer

Strategiskt folkhälsoprogram

Strategiskt folkhälsoprogram Kommunledning Folkhälsoplanerare, Therese Falk Fastställd: 2014-11-03 Strategiskt folkhälsoprogram 2015-2020 Strategiskt folkhälsoprogram 2015-2020 2/10 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Inledning...

Läs mer

Reglemente för Hälsorådet

Reglemente för Hälsorådet Reglemente för Hälsorådet Gäller fr o m 2015-01-01, rev 2017-12-07 Fastställt av Kommunfullmäktige 2014-11-27, dnr KA 2014/846 Reviderat av Kommunfullmäktige 2017-12-07 146 dnr KA 2017/1624 Utgångspunkter

Läs mer

Folkhälsoplan Essunga kommun

Folkhälsoplan Essunga kommun Folkhälsoplan Essunga kommun 2016 2017 Dokumenttyp Plan Fastställd 2015-05-11, 31 av kommunfullmäktige Detta dokument gäller för Samtliga nämnder Giltighetstid 2016 2017 Dokumentansvarig Folkhälsoplanerare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet 1/3 Midgårds samlingssal, 2016-09-05 10:00 45-57 Beslutande Anna-Karin Skatt (S) Lennart Rehn (S) Bengt Karlsson (S) Christer Johansson (S) Per-Erik Thurén (S) Tony Pettersson (S) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet 1/3 Sessionssalen, Stadshuset, 2017-05-22 kl. 10:00-12:20 11-20 Beslutande Anna-Karin Skatt (S), ordförande Lennart Rehn (S) Bengt Karlsson (S) Christer Johansson (S) Lena Andersson (S) Tony Pettersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-10-22 Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-10-22 Kommunstyrelsen 1/3 Sessionssalen, 2014-10-22 08:00-09:00 216-220 Beslutande Anna-Karin Skatt (S) Michael Brisman (M) Bengt Karlsson (S) Christer Johansson (S) Berndt Gustafsson (S) Mimmi Pirttilä (S) Peter Friberg (M)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL FOLKHÄLSORÅDET

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL FOLKHÄLSORÅDET Plats och tid Bildhuggaren, kl.13.30-15.30 Beslutande Rolf Eriksson (S) ordf. Kommunstyrelsen Lars Glad (M), vice ordf. Östra hälso- och sjukvårdsnämnden Janeric Dahlin (L) Byggnads- och trafiknämnden

Läs mer

Social- och omvårdnadsnämnden (13) Stadshuset, sessionssalen kl

Social- och omvårdnadsnämnden (13) Stadshuset, sessionssalen kl Social- och omvårdnadsnämnden 2013-11-19 1 (13) Plats och tid Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 14.45 Paragrafer 86-94 BESLUTANDE Ledamöter Namn Christer Johansson (S) ordförande Berit Sörman (S) Bernt

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL FOLKHÄLSORÅDET

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL FOLKHÄLSORÅDET Plats och tid Inredia, kl. 13.30 16.00 Beslutande Rolf Eriksson (S) ordf. Kommunstyrelsen Lars Glad (M), vice ordf. Östra hälso- och sjukvårdsnämnden Bengt Andersson (C) Socialnämnden Torbjörn Andersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL FOLKHÄLSORÅDET

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL FOLKHÄLSORÅDET Plats och tid Bildhuggaren, kl. 8.30-11.30 ande Rolf Eriksson (S) ordf. Kommunstyrelsen Maria Marić (KD) Laila Neck (S) Pierre Rydén (S) Barn-och utbildningsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Östra hälso-

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Datum 2015-09-15 Ärende nr.2015-261.77 Verksamhetsplan 2016-2017 Lokalt folkhälsoarbete Tibro kommun 543 80 TIBRO www.tibro.se kommun@tibro.se Växel: 0504-180 00 Innehållsförteckning Tibro kommuns folkhälsoarbete...

Läs mer

Reglemente för folkhälsorådet i Gullspångs kommun

Reglemente för folkhälsorådet i Gullspångs kommun Reglemente för folkhälsorådet i Gullspångs kommun Syfte Det avtal som kommunen och regionen har tecknat för sitt samarbete avseende det lokala folkhälsoarbetet ligger till grund för detta reglemente (se

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida 1(9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida 1(9) Sida 1(9) Plats och tid Stadshuset, fredag 27 november 2015, kl 8.30 12.00 Ledamöter Övriga närvarande Ledamöter Pernilla Övermark (S), ordförande, Mölndals stad Marianne Ahlborg (FP), HSN Väster, 1 vice

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/3 Sessionssalen, 2017-11-08 kl 17:30-18.50 35-44 Beslutande Lotta Carlsson (DHR), Annelie Källkvist (SRF), Jonny Lejonberg (HRF), Marita Dahlqvist (RSMH Hoppet), Göte Johansson (Strokeföreningen), Anna-Karin

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet 1/3 Sessionssalen, 2016-01-12 kl 10:00-11:55 1-17 Beslutande Anna-Karin Skatt (S) Lennart Rehn (S) Bengt Karlsson (S) Christer Johansson (S) t.o.m 8 Tony Pettersson (S) Björn Bröne (L) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Social- och omvårdnadsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Social- och omvårdnadsnämnden 1/3 Sessionssalen, 2019-01-08 kl 10:00 10:40 1-7 Beslutande Anna Zöögling (S) ordförande, Peter Friberg (M) vice ordförande, Ingvar Jansson (S), Håkan Joelsson (S), Emma Graaf (S), Mattias Ezelius (S)

Läs mer

Folkhälsoenheten, måndag den 24 maj 2010 kl Lena Johansson.... Agneta Artman (M)

Folkhälsoenheten, måndag den 24 maj 2010 kl Lena Johansson.... Agneta Artman (M) KARLSBORGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 8 Plats och tid Brevikens Golfklubb, måndagen den 10 maj 2010 kl 13.00 16.15 Beslutande Agneta Artman (M) Karlsborgs kommun LarsÅke Carlsson (M) Hälso- och sjukvårdsnämnd

Läs mer

Folkhälsorådet. Sammanträdesdatum Kommunhuset, Karlsborg, fredag 25 maj, 2012 kl

Folkhälsorådet. Sammanträdesdatum Kommunhuset, Karlsborg, fredag 25 maj, 2012 kl Karlsborgs kommun SAMMANTRÄDES PROTOKOLL Sida 23 Plats och tid Kommunhuset, Karlsborg, fredag 25 maj, 2012 kl 08.30-11.30 Deltagare Anna Danielsbacka Stig Carlsson Peggy Johansson Lars Jönsson Beate Poetzsch

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida 1(8)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida 1(8) Sida 1(8) Plats och tid Stadshuset, fredag 13 maj 2016, kl 8.30 11.45 Ledamöter Ledamöter Marianne Ahlborg (L), HSN Väster, 1 vice ordförande, ordförande vid mötet Merjem Maslo (M), Mölndals stad, 2 vice

Läs mer

Salme Johansson (s) Kirsi Ojalla (s) Håkan Joelsson (s) Bengt Gunnarsson (c) Bill Malm (m) Ingvar Johansson (fp)

Salme Johansson (s) Kirsi Ojalla (s) Håkan Joelsson (s) Bengt Gunnarsson (c) Bill Malm (m) Ingvar Johansson (fp) Social- och omvårdnadsnämnden 1 Plats och tid Stadshuset, Sessionssalen kl. 13.00 14.45 Beslutande Christer Johansson (s) ordförande Ersättare: Peter Friberg (m) Georgos Moschos (s) Berit Sörman (s) Ann-Sofie

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/3 Sessionssalen, 2017-09-06 kl 17:30-18.30 24-34 Beslutande Lotta Carlsson (DHR), Jonny Lejonberg (HRF), Pär-Ola Olausson (RBU), Göte Johansson (Strokeföreningen), Anna-Karin Skatt (KS) Tjänstgörande

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2010-03-23 1 (7) EXTRA NÄMNDMÖTE. Sessionssalen 17:00-17:30 Stadshuset, Tidaholm, 2010-03-23

Barn- och utbildningsnämnden 2010-03-23 1 (7) EXTRA NÄMNDMÖTE. Sessionssalen 17:00-17:30 Stadshuset, Tidaholm, 2010-03-23 Barn- och utbildningsnämnden 2010-03-23 1 (7) Plats och tid Sessionssalen 17:00-17:30 Stadshuset, Tidaholm, 2010-03-23 Paragrafer 38-39 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare ÖVRIGA Ersättare Tjänstemän

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL FOLKHÄLSORÅDET

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL FOLKHÄLSORÅDET Plats och tid Inredia, kl. 13.15-16.00 Beslutande Rolf Eriksson (S) ordf. Kommunstyrelsen Lars Glad (M), vice ordf. Östra hälso- och sjukvårdsnämnden Janeric Dahlin (L) Byggnads- och trafiknämnden Ewa

Läs mer

Folkhälsoplan 2013. Folkhälsorådet Vara. Antagen av Folkhälsorådet 2012-10-04

Folkhälsoplan 2013. Folkhälsorådet Vara. Antagen av Folkhälsorådet 2012-10-04 Folkhälsoplan 2013 Folkhälsorådet Vara Antagen av Folkhälsorådet 2012-10-04 Inledning En god folkhälsa är en angelägenhet för såväl den enskilda individen som för samhället. Invånarnas hälsa är en förutsättning

Läs mer

Verksamhetsplan år 2018 för folkhälsorådet i Gullspångs kommun

Verksamhetsplan år 2018 för folkhälsorådet i Gullspångs kommun Verksamhetsplan år 2018 för folkhälsorådet i Gullspångs kommun 1 Introduktion Gullspångs kommun och östra hälso- och sjukvårdsnämnden har ingått ett avtal om folkhälsoarbetet i kommunen. Syftet med avtalet

Läs mer

Tommy Larsson, kanslichef tillika sekreterare. Per-Erik Thurén (S) och Eje Johansson (C) Kommunfullmäktige. Kommunledningskontoret

Tommy Larsson, kanslichef tillika sekreterare. Per-Erik Thurén (S) och Eje Johansson (C) Kommunfullmäktige. Kommunledningskontoret Kommunfullmäktige 2009-02-23 1 Plats och tid Villan klockan 18.00 20.05 Beslutande Övriga deltagande Curt B Gustavsson (S), Michael Brisman (M), Sven Sandrén (M), Hajrudin Abdihodzic (V), Lars-Ove Larsson

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2010-03-01 1 (8)

Kommunala pensionärsrådet 2010-03-01 1 (8) Kommunala pensionärsrådet 2010-03-01 1 (8) Plats och tid Disponentvillan kl 14.00-16.00 Paragrafer 1-5 BESLUTANDE Ledamöter Namn Christer Johansson (SN) Curt B Gustavsson (KS) Göran Blom (PRO) Kerstin

Läs mer

Folkhälsoplan Essunga kommun 2015

Folkhälsoplan Essunga kommun 2015 Folkhälsoplan Essunga kommun 2015 Dokumenttyp Plan Fastställd 2014-11-24 av kommunfullmäktige Detta dokument gäller för Samtliga nämnder Giltighetstid 2015 Dokumentansvarig Folkhälsoplanerare Dnr 2014.000145

Läs mer

Social- och omvårdnadsnämnden (11) Stadshuset, sessionssalen kl

Social- och omvårdnadsnämnden (11) Stadshuset, sessionssalen kl Social- och omvårdnadsnämnden 2011-10-18 1 (11) Plats och tid Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 15.30 Paragrafer 104-111 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Christer Johansson (S) ordförande

Läs mer

1 (8) Kultur- och fritidsnämnden 2012-12-13. 4:anHuset kl 16:00-17:40 60-63. Anna-Karin skatt

1 (8) Kultur- och fritidsnämnden 2012-12-13. 4:anHuset kl 16:00-17:40 60-63. Anna-Karin skatt 1 (8) Plats och tid 4:anHuset kl 16:00-17:40 Paragrafer 60-63 BESLUTANDE Ledamöter Namn Anna-Karin Skatt (S) Bengt Karlsson (S) Monica Staadig (S) Ulla Brissman (S) Håkan Joelsson (S) Thomas Settergren

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL FOLKHÄLSORÅDET

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL FOLKHÄLSORÅDET Plats och tid Inredia, Kl. 8.30-12.30 (Utvecklingsdag) och kl.13.30 16.00 (ordinarie möte) ande Rolf Eriksson (S) ordf. Kommunstyrelsen Bengt Andersson (C ) Socialnämnden Maria Marić (KD) Barn-och utbildningsnämnden

Läs mer

Folkhälsoplan Folkhälsorådet. Hjo kommun

Folkhälsoplan Folkhälsorådet. Hjo kommun Folkhälsoplan 2019 Folkhälsorådet Hjo kommun Inledning Folkhälsoarbetet handlar om att med fokus på hälsofrämjande och förebyggande insatser åstadkomma en god och jämlik hälsa för hela befolkningen. Ett

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL FOLKHÄLSORÅDET

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL FOLKHÄLSORÅDET Plats och tid Bildhuggaren, kl. 13.30-15.50 ande Rolf Eriksson (S) ordf Kommunstyrelsen Lars Glad (M), vice ordf. Östra hälso- och sjukvårdsnämnden Alda Danial (L) Kommunstyrelsen, ersättare Janeric Dahlin

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Miljö- och hälsorådet (9)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 2. Miljö- och hälsorådet (9) Nr 2 Miljö- och hälsorådet 2016-05-16 1(9) Tid och plats Måndagen den 16 maj 2016, klockan 13.00 16.00, i Skållerudsrummet Beslutande Ledamöter Tommy Johansson, ordf. (S) Kommunstyrelsen Rune Stenén (C)

Läs mer

Folkhälsoplan Folkhälsorådet Vara. Fastställd av Folkhälsorådet Hälso- och sjukvårdsnämnden västra Skaraborg 20XX-XX-XX

Folkhälsoplan Folkhälsorådet Vara. Fastställd av Folkhälsorådet Hälso- och sjukvårdsnämnden västra Skaraborg 20XX-XX-XX Folkhälsoplan 2015 Folkhälsorådet Vara Fastställd av Folkhälsorådet 2014-10-09 Hälso- och sjukvårdsnämnden västra Skaraborg 20XX-XX-XX Inledning En god folkhälsa är en angelägenhet för såväl den enskilda

Läs mer

~... (rnj... Soraya Zarza Lundberg

~... (rnj... Soraya Zarza Lundberg Sammanträde Plats och tid Ledamöter Övriga stadshuset, Kompassen, kl.13:00-15:50, med ajournering kl. 14:35-14:50 Soraya Zarza Lundberg (S), ordförande Norra Hälso-och sjukvårdsnämnden Niklas Moe (M),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Social- och omvårdnadsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Social- och omvårdnadsnämnden 1/3 Sessionssalen, 2019-02-19 kl 13:30 16:30 13-19, 21-24 Beslutande Anna Zöögling (S) Ordförande, Peter Friberg (M) Vice ordförande, Ingvar Jansson (S), Håkan Joelsson (S), Emma Graaf (S) förhindrad,

Läs mer

Samverkansavtal avseende gemensamma folkhälsoinsatser i Uddevalla kommun för perioden

Samverkansavtal avseende gemensamma folkhälsoinsatser i Uddevalla kommun för perioden Samverkansavtal avseende gemensamma folkhälsoinsatser i Uddevalla kommun för perioden 2016-2019. 1. Parter Detta avtal är slutet mellan Uddevalla kommun, nedan kallad kommunen, och norra Hälso- och sjukvårdsnämnden

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/3 Sessionssalen, 2016-11-09 kl 18:00-19:30 40-53 Beslutande Lotta Carlsson (DHR), Annelie Källkvist (SRF), Jonny Lejonberg (HRF), Marita Dahlqvist (RSMH Hoppet) Tjänstgörande ersättare Ingemar Johansson

Läs mer

Folkhälsorådet. Sammanträdesdatum Folkhälsoenheten, tisdag 17 december kl ~~ ~ ~----

Folkhälsorådet. Sammanträdesdatum Folkhälsoenheten, tisdag 17 december kl ~~ ~ ~---- Karlsborgs kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 46 Plats och tid Kommunhuset, Karlsborg, tisdag 11 december2012, kl 08.30-11.30 Närvarande Kjell Sjölund (C) Stig Carlsson (S) Lars Åke Carlsson (M) Peggy Johansson

Läs mer

Folkhälsorådet Töreboda

Folkhälsorådet Töreboda Folkhälsorådet Töreboda Verksamhetsberättelse 2016 Inledning Folkhälsorådet i Töreboda bedrivs i samverkan mellan Töreboda kommun och Västra Götalandsregionen, Hälso- och sjukvårdsnämnden Östra Skaraborg.

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1/3 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-02-26 Sessionssalen, 2015-02-26 kl. 08:00 11.05 30-33 Nämndmötet 2015-02-19 ajournerades kl. 16.30 och fortsätter idag 2015-02-26. Beslutande Per-Erik Thurén (S) ordförande

Läs mer

Sammanträdesdatum Social- och omvårdnadsnämnden 2009-04-15 37

Sammanträdesdatum Social- och omvårdnadsnämnden 2009-04-15 37 Social- och omvårdnadsnämnden 2009-04-15 37 Plats och tid Stadshuset, Sessionssalen kl. 13. 00 16.00 Beslutande Christer Johansson (S) ordförande Ersättare: Peter Friberg (M) Josette Rask (C) Berit Sörman

Läs mer

Styrdokument VERKSAMHETSPLAN FÖR DET GEMENSAMMA FOLKHÄLSOARBETET 2018 MELLAN SÖDRA HÄLSO- OCH SJUKVÅRDSNÄMNDEN OCH ULRICEHAMNS KOMMUN

Styrdokument VERKSAMHETSPLAN FÖR DET GEMENSAMMA FOLKHÄLSOARBETET 2018 MELLAN SÖDRA HÄLSO- OCH SJUKVÅRDSNÄMNDEN OCH ULRICEHAMNS KOMMUN Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler Styrdokument VERKSAMHETSPLAN FÖR DET GEMENSAMMA FOLKHÄLSOARBETET 2018 MELLAN SÖDRA HÄLSO- OCH SJUKVÅRDSNÄMNDEN OCH ULRICEHAMNS KOMMUN ANTAGET AV: Kommunstyrelsen

Läs mer

Folkhälsorådet. Sammanträdesdatum FolJffiälsoenheten, månda$ 24 september kl 16.00

Folkhälsorådet. Sammanträdesdatum FolJffiälsoenheten, månda$ 24 september kl 16.00 Karlsborgs kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 33 Plats och tid Kommunhuset, Karlsborg, tisdag 11 september 2012, kl 14.30-17.30 Beslutande Övriga deltagande Förhindrade Anna Danie1sbacka Peggy Johansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet 1/3 Sessionssalen, Stadshuset, 2017-09-26 kl. 08:00-12:00 21-34 Beslutande Anna-Karin Skatt (S), ordförande Lennart Rehn (S) Bengt Karlsson (S) Tony Pettersson (S) Björn Bröne (L), vice ordförande Tjänstgörande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet 1/3 Sessionssalen, Stadshuset, 2017-11-28 kl. 10:00-11:40 35-47 Beslutande Anna-Karin Skatt (S), ordförande Lennart Rehn (S) Bengt Karlsson (S) Christer Johansson (S) Lena Andersson (S) Tony Pettersson

Läs mer

HÄLSA - FOLKHÄLSA. HÄLSA - en resurs i vardagen för individen FOLKHÄLSA -

HÄLSA - FOLKHÄLSA. HÄLSA - en resurs i vardagen för individen FOLKHÄLSA - VERKSAMHETSPL AN 2015 1 HÄLSA - FOLKHÄLSA HÄLSA - en resurs i vardagen för individen FOLKHÄLSA - hälsotillståndet i befolkningen som helhet eller i grupper i befolkningen God folkhälsa, ett mål för samhället

Läs mer

Folkhälsorådet Emma Hevelius, folkhälsoplanerare Björn Ulveland, folktandvårdschef i Vara ANSLAG/BEVIS

Folkhälsorådet Emma Hevelius, folkhälsoplanerare Björn Ulveland, folktandvårdschef i Vara ANSLAG/BEVIS Folkhälsorådet 2012-05-24 1 Plats och tid Essunga, lokal Madame blå, kl: 12.30-13.00 Beslutande Rezkar Mohamad (S) Thore Svenson (M) Ulla Johansson (M) Vice ordf, mötesordf. Övriga deltagande Emma Hevelius,

Läs mer

) Irene Karlsson (C), BIN, ordförande Elof Jonsson (C), KS Thore Svenson (M), SOC Ulla Johansson (M), HSN Rezkar Mohamad (S), HSN

) Irene Karlsson (C), BIN, ordförande Elof Jonsson (C), KS Thore Svenson (M), SOC Ulla Johansson (M), HSN Rezkar Mohamad (S), HSN Folkhälsorådet 2013-10-10 1 Plats och tid Alléskolan, 10 oktober 2013, klockan 09.00-12.00 Beslutande ) Irene Karlsson (C), BIN, ordförande Elof Jonsson (C), KS Thore Svenson (M), SOC Ulla Johansson (M),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet Sammanträdesdatum 13 oktober 2017

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet Sammanträdesdatum 13 oktober 2017 Plats och tid Stadshuset, rum 314 fredag 13 oktober kl 8.30-11.45 Beslutande ledamöter Pernilla Övermark (S), Mölndals stad, ordförande Marianne Ahlborg (L), Hälso- och sjukvårdsnämnden Merjem Maslo (M),

Läs mer

Folkhälsorådet. Sammanträdesdatum Kommunhuset, Karlsborg, fredag 5 oktober 2012, kl

Folkhälsorådet. Sammanträdesdatum Kommunhuset, Karlsborg, fredag 5 oktober 2012, kl Karlsborgs kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 34 Plats och tid Kommunhuset, Karlsborg, fredag 5 oktober 2012, kl 08.30-12.00 Beslutande Övriga deltagande Förhindrade Anna Danielsbacka (M) Peggy Johansson

Läs mer

Marie Anebreid, sekreterare Anna-Lena Skatt, omvårdnadsförvaltningen

Marie Anebreid, sekreterare Anna-Lena Skatt, omvårdnadsförvaltningen Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2014-11-12 1 (20) Plats och tid Paragrafer 42-57 Sessionssalen, Stadshuset BESLUTANDE Ledamöter Namn Siv Gunnarsson (DHR) Annelie Källkvist (Srf) Pär-Ola Olausson

Läs mer

Folkhälsorådet

Folkhälsorådet Folkhälsorådet 2010-11-30 1 Plats och tid Vårdcentralen Vara, klockan 9.00 11.25 ande Kjell Gustafsson (C), SN, ordförande Ulla Johansson (M), HSN Yvonne Breman (S), TSN Håkan Svensson (M), KS Marie Pehrsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet Sammanträdesdatum 20 januari 2017

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet Sammanträdesdatum 20 januari 2017 Plats och tid Stadshuset, rum 214 fredag 20 januari kl 8.30-11.00 ande ledamöter Pernilla Övermark (S), Mölndals stad, ordförande Merjem Maslo (M), Mölndals stad, 2 vice ordförande Dagmar Callgard (L),

Läs mer

""f""~ VÄSTRA Y GÖTALANDSREGIONEN. Kommunhuset, Karlsborg, måndag 3 oktober 2016, kl AnIft~m(;:U;{tWL

f~ VÄSTRA Y GÖTALANDSREGIONEN. Kommunhuset, Karlsborg, måndag 3 oktober 2016, kl AnIft~m(;:U;{tWL Karlsborgs...,... kommun s ""f""~ VÄSTRA Y GÖTALANDSREGIONEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL F olkhälsorådel Sammanlrädesdalum: Sida21 Paragraf nr 17-25 Plats och tid Kommunhuset, Karlsborg, måndag 3 oktober 2016,

Läs mer

Social- och omvårdnadsnämnden 2014-04-15 1 (17) Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 14.45

Social- och omvårdnadsnämnden 2014-04-15 1 (17) Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 14.45 Social- och omvårdnadsnämnden 2014-04-15 1 (17) Plats och tid Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 14.45 Paragraf 41-54 BESLUTANDE Ledamöter Namn Christer Johansson (S) ordförande Bernt Gustafsson (S) Ann-Sofie

Läs mer

Riktlinjer för Folkhälsorådet och folkhälsoarbetet i Färgelanda kommun

Riktlinjer för Folkhälsorådet och folkhälsoarbetet i Färgelanda kommun FÄRGELANDA KOMMUN Riktlinjer för Folkhälsorådet och folkhälsoarbetet i Färgelanda kommun Dnr: 2017/467 Beslutad i kommunstyrelsen 2017-11-01 248 Den senaste versionen finns tillgänglig på Färgelandas webbplats

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1/3 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-08-29 Midgårds samlingssal, Stadshuset, Tidaholm, torsdag 29 augusti 2013 kl: 13:00-16:00 89-90 Beslutande Mimmi Pirttilä (S) Ordf Johan Liljegrahn (M) Vordf Anette Söderstedt

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2009-11-11 49

Sammanträdesdatum Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2009-11-11 49 Kommunala rådet för funktionshinderfrågor 2009-11-11 49 Plats och tid Klubbrummet i Idrottshallen, Stallängsvägen 4 kl. 18.00-20.00. Beslutande Gullan Pettersson (Srf) Lena Ask (Rbu) Kjell-Åke Storm (Rsmh)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet 1/3 Sessionssalen, 2016-02-15 kl 10:00-12:05 18-31 Beslutande Anna-Karin Skatt (S), Björn Bröne (L), Christer Johansson (S), Tony Pettersson (S) Tjänstgörande ersättare Runo Johansson (L), Anneli Sandstedt

Läs mer

Kommunfullmäktige 2010-02-22 1 (16)

Kommunfullmäktige 2010-02-22 1 (16) Kommunfullmäktige 2010-02-22 1 (16) Plats och tid Villan klockan 18.00 20.30 Paragrafer 13-25 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Curt B Gustavsson (S), Sture Tidqvist (S), Berit Sörman (S),

Läs mer

Tibro Folkhälsa 2020 Tibro kommuns folkhälsoplan

Tibro Folkhälsa 2020 Tibro kommuns folkhälsoplan Datum 2018-05-23 Ärendenr 2017-000278.77 Tibro Folkhälsa 2020 Tibro kommuns folkhälsoplan Tibro kommun 543 80 TIBRO www.tibro.se kommun@tibro.se Växel: 0504-180 00 Sida 2 (11) Innehållsförteckning Sammanfattning...

Läs mer

Lars Åke Carlsson (M) Folkhälsoenheten, måndag den 1 mars 2010 kl Lena Johansson.... Agneta Artman (M)

Lars Åke Carlsson (M) Folkhälsoenheten, måndag den 1 mars 2010 kl Lena Johansson.... Agneta Artman (M) KARLSBORGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Kommunhuset, Karlsborg, måndagen den 22 mars 2010 kl 13.00 16.00 Beslutande Agneta Artman (M) Karlsborgs kommun LarsÅke Carlsson (M) Hälso- och sjukvårdsnämnd

Läs mer

Folkhälsoplan 2014. Grästorp. Fastställd av folkhälsorådet 2013 10-21, 81

Folkhälsoplan 2014. Grästorp. Fastställd av folkhälsorådet 2013 10-21, 81 Folkhälsoplan 214 Grästorp Fastställd av folkhälsorådet 213 1-21, 81 Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Folkhälsorådets sammansättning... 3 3 Folkhälsomål 214... 4 3.1 Ökad trygghet och inflytande...

Läs mer

Social- och omvårdnadsnämnden 2015-01-20 1 (11) Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 14.25

Social- och omvårdnadsnämnden 2015-01-20 1 (11) Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 14.25 Social- och omvårdnadsnämnden 2015-01-20 1 (11) Plats och tid Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 14.25 Paragrafer 6-13 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Christer Johansson (S) ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet Sammanträdesdatum 5 oktober 2018

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet Sammanträdesdatum 5 oktober 2018 Plats och tid Stadshuset, fredag 5 oktober kl 9.00-12.00 Beslutande ledamöter Pernilla Övermark (S), Mölndals stad, ordförande Marianne Ahlborg (L), Hälso- och sjukvårdsnämnden, 1 v ordförande Merjem Maslo

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2011-10-03 1 (11)

Kommunala pensionärsrådet 2011-10-03 1 (11) Kommunala pensionärsrådet 2011-10-03 1 (11) Plats och tid Disponentvillan 14.00-16.00 Paragrafer 23-30 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Christer Johansson (SN), ordförande Curt B Gustavsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet 1/3 Sessionssalen, Stadshuset, 2017-02-06 kl 10:00-12:00 1-10 Beslutande Anna-Karin Skatt (S), ordförande Lennart Rehn (S) Bengt Karlsson (S) Lena Andersson (S) Tony Pettersson (S) Björn Bröne (L) Tjänstgörande

Läs mer

Folkhälsorådet. Sammanträdesdatum

Folkhälsorådet. Sammanträdesdatum ~ Karlsborgs cuue kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Komrnunhuset, Karlsborg, fredag 18 februari 2011, kl 09.00-12.00 Beslutande Anna Danielsbacka Peggy Johansson Stig Carlsson Lars Åke

Läs mer

Sammanträdesdatum Social- och omvårdnadsnämnden 2009-08-19 87

Sammanträdesdatum Social- och omvårdnadsnämnden 2009-08-19 87 Social- och omvårdnadsnämnden 2009-08-19 87 Plats och tid Stadshuset sessionssalen kl. 13.00 14.40 Beslutande Christer Johansson (S) ordförande Ersättare: Peter Friberg (M) Håkan Joelsson (S) Berit Sörman

Läs mer

Reglemente. Folkhälsorådet. Mariestad. Antaget av Kommunstyrelsen Mariestad

Reglemente. Folkhälsorådet. Mariestad. Antaget av Kommunstyrelsen Mariestad Reglemente Folkhälsorådet Mariestad Antaget av Kommunstyrelsen Mariestad 2010-09-09 Datum: 2012-01-24 Dnr: Sida: 2 (5) Reglemente för folkhälsorådet Kommunstyrelsens beslut 128/10. 1 Syfte Folkhälsorådet

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet 2013-02-19 1 Plats och tid Sandhemsrummet kl. 13.00 15.20 Beslutande Henrik Jansson, ordf. (M) Kent Oskarsson, KS vice ordf. (S) Jan-Olof Larsson, SN ordf. (M) Lars Eriksson, BUN ordf. (KD) Katarina Karlsson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida 1(8)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet Sammanträdesdatum Sida 1(8) Sida 1(8) Plats och tid Stadshuset, fredag 2 december 2016, kl 8.30 11.30 Ledamöter Ledamöter Pernilla Övermark (S), Mölndals stad, ordförande Marianne Ahlborg (L), HSN Väster, 1 vice ordförande Merjem

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet 1/3 Sessionssalen, 2016-11-21 kl 10-12 58-71 Beslutande Anna-Karin Skatt (S) Lennart Rehn (S) Bengt Karlsson (S) Christer Johansson (S) Tony Pettersson (S) Björn Bröne (L) Tjänstgörande ersättare Ingemar

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsorådet 1/3 Sessionssalen, stadshuset, 2019-03-11 kl. 14:00-16:10 Beslutande Anna-Karin Skatt (S), ordförande Theres Sahlström (M), vice ordförande Bengt Karlsson (S) Lena Andersson (S) Tony Pettersson (S) Anna

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Social- och omvårdnadsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Social- och omvårdnadsnämnden 1/3 Sessionssalen, 2019-01-22 kl 13:30 15:10 8-12 Beslutande Anna Zöögling (S) ordförande, Peter Friberg (M) Vice ordförande, Ingvar Jansson (S), Håkan Joelsson (S), Emma Graaf (S), Mattias Ezelius (S)

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2012-04-23 1 (11)

Kommunala pensionärsrådet 2012-04-23 1 (11) Kommunala pensionärsrådet 2012-04-23 1 (11) Plats och tid Disponentvillan 14.00-16.00 Paragrafer 10-17 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare ÖVRIGA Ersättare Namn Christer Johansson (SN), ordförande

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet

M U L L S J Ö K O M M U N Folkhälsorådet Brottsförebyggande rådet 2008-05-23 10 Plats och tid Sandhemsrummet kl. 13.00 14.30 Beslutande David Hagel, ordf. (mf) Ida Brinning-Klasson (fp) Håkan Jansson, Landstinget Övriga närvarande Paula Eriksson, folkhälsoplanerare/sekreterare

Läs mer

Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler

Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler Styrdokument Verksamhetsplan för det gemensamma folkhälsoarbetet 2019 mellan Södra hälso- och sjukvårdsnämnden och Ulricehamns kommun ANTAGET AV: Kommunstyrelsen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/3 Förskolan Helliden, 2017-05-10 kl 17:30-19.30 13-23 Beslutande Annelie Källkvist (SRF), Marita Dahlqvist (RSMH Hoppet), Göte Johansson (Strokeföreningen), Anna-Karin Skatt (KS) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Reglemente för folkhälsorådet

Reglemente för folkhälsorådet Reglemente för folkhälsorådet Upprättat: 2014-05-14 Antaget av: Kommunfullmäktige Datum för antagande: 2014-06-02, 69 Giltig från: 2015-01-01 Kontaktperson: André Enarsson Utöver vad som framkommer i reglemente

Läs mer

Kommunstyrelsens folkhälsoutskotts protokoll

Kommunstyrelsens folkhälsoutskotts protokoll Datum: Onsdagen den 4 december 2013 Tid: 08.00 10.00 Plats: Västra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Onsdagen den 18 december Paragrafer: 24-28 Utses att justera: Peder Engdahl (M) Underskrifter:

Läs mer

Avtal om folkhälsosamordning i. Borås Stad fr.o.m. 2013-01-01. Mellan

Avtal om folkhälsosamordning i. Borås Stad fr.o.m. 2013-01-01. Mellan Dnr: 110-2012 Avtal om folkhälsosamordning i Borås Stad fr.o.m. 2013-01-01 Mellan HSN 8 och Borås Stad 1 (7) 1. Parter Detta avtal är slutet mellan kommunstyrelsen i Borås nedan kallad kommunen och Västra

Läs mer