Ordföranden funderar. Så nu är det bara att ladda på så syns vi i orienteringsskogen. / Lillen

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Ordföranden funderar. Så nu är det bara att ladda på så syns vi i orienteringsskogen. / Lillen"

Transkript

1 Nr 1, 2014 Årgång 40 Viktoria Andersson tog kommandot direkt i masstarten i D16 på sista dagen av TibroTrippeln. Hon gjorde sedan ett riktigt bra lopp och sprang om flera löpare som startat tidigare med hjälp av intjänade bonusminuter från de tidigare loppen under helgen.

2 Ordföranden funderar Sitter och funderar på våren, har just kommit hem från Laxträffen och gjort premiär i nya klassen (H 50) på vägen dit såg vi 2 st Tranor då vet man att våren är här. Visserligen har jag hela vintern stött på övervintrade Tranor på Hagatorpet både med skidor och skor på fötterna, men vi trivs bäst i skogen och vårsolen värmande i nacken. Att göra premiär i en ny klass kräver koncentration i starten så att man tar rätt karta (klass) och rätt def. Jag lyckades men det var fler som bytte klass och glömde det i starten, långt blev det Kjell Under våren så kommer det att rulla på med massor av aktiviteter, nytt för i år är att vi kommer att satsa mer på att få med fler på OL-träningarna, inte bara ungdomar utan för alla medlemmar, kolla vad Tina skriver om detta inne i bladet. Vi kommer att ha prova på orientering vid vår tävling, Sparbanken bjuder så har du någon arbetskamrat eller kompis som vill prova så kan dom komma in på banken under marknaden och få en värde kupong. Så nu är det bara att ladda på så syns vi i orienteringsskogen. / Lillen

3 Utvecklingsgruppen Tävlingsaktiva 12 år och uppåt. Tränar på tisdagar från 18/3 till 3/6, samling kl Anmälan till träningen via nyhet på hemsidan Ungdomsträning För alla barn och ungdomar från åk 2 (som gått nybörjarkurs) Träning på torsdagar kl , med start 10 april på Hagatorpet Olika samlingsplatser, se träningsprogram och hemsidan. Nybörjarkurs Född 2006 (åk 1) eller tidigare. Tillsammans med förälder/vuxen lär vi oss grunderna i orientering. Start torsdag 24 april kl på Hagatorpet Skogslek Född , vi leker och busar i skogen. Start torsdag 24 april kl på Hagatorpet På påsklovet, tisdag 15 april, bjuder vi in barn och ungdomar mellan 8-14 år till en tränings och aktivitets-eftermiddag. Kl Klubbens äldre ungdomar kommer att hålla i dagen och vara ledare! Mer info kommer på hemsidan Vi avslutar vårens träning med läger i Grönahög, för alla nybörjare till äldre ungdomar maj. På söndagen genomförs även Klubb-Mästerskap för hela föreningen. Mer info kommer till alla träningsgrupper och på hemsidan.

4 OK Tranan bjuder in till - en nybörjarkurs för barn tillsammans med vuxna. Tycker du om att vara ute? Gillar du spänning och utmaningar? Vill du lära dig att läsa och förstå en karta? Under våren kommer vi att lära oss grunderna för orientering blandat med lek, äventyr och vistelse i skog och mark! Du som går i 1:an eller är äldre är välkommen att vara med på skogsäventyret TILLSAMMANS med en förälder eller annan vuxen. Vårens program Torsdag 24/4 Hagatorpet klubbfika Torsdag 1/5 Tävling i Ulricehamn gemensam resa, mer info kommer Torsdag 8/5 Ljungsnässkogen, samling vid simhallen Torsdag 15/5 Gamla IP, grusplan vid Västerhöjd Torsdag 22/5 Hagatorpet klubbfika Lö-Sö 24-25/5 Klubbläger i Grönahög mer info kommer Träningen startar och vi håller på till Kostnad 150:-, vilket inkluderar medlemsavgift för barnen Medlemmar Gratis! Kostnad för klubblägret i Grönahög tillkommer. Anmälan och upplysningar Kristina Tina Nilsson, tel 77673, kristina@sisu.o.se

5 Orientering bra motion på alla nivåer för alla åldrar! Under det kommande året ska vi jobba med att erbjuda vår verksamhet till en bredare målgrupp. Hjälp till genom att sprida till grannar, arbetskamrater, vänner mfl Naturpasset Storsäljare till både företag och privatpersoner. I år finns Naturpass både i Tranemo och Ljungsarp, samt fotopass i Tranemo. Säljstart på Tranemo marknad 5/4 Motionsträning 3 tisdagar under våren. 4-5 banor med olika längd och svårighet. SportIdent-stämpling. Fri start mellan Motionsvärdar finns på plats för att hjälpa nya utövare. Gratis för medlemmar, 40:- i startavgift för övriga. 15 april 13 maj 3 juni Veckans bana Tre veckor under våren kommer veckans bana att finnas på hemsidan, för egen utskrift. Kontroller finns i skogen under en vecka, spring när du vill och har tid! Vecka 14 Vecka 18 Vecka 21 Tisdagsträningar Utvecklingsgruppens träningar på tisdagar är öppna för alla. Anmäl via kommentar på hemsidan för kartornas skull. Gratis för medlemmar, 20:- om du ej är medlem. Se nyhet på hemsidan varje vecka. Mer info om dessa aktiviteter och klubbens övriga verksamhet läser du om på vår hemsida:

6 Naturpasset och fotoorienteringen I Tranemo börjar Naturpasset den 10 april och pågår till 15 augusti. Området är söder Hagatorpet (Kilalund, Bergsås) I år har vi även Naturpass i Ljungsarp i området norr samhället. Börjar den 10 april och håller på till den 1 september Det populära fotoorienteringen börjar den 1 juni och pågår till den 15 september. I samhället och utmed promenadvägen runt sjön finns 24 foton tagna som skall passas ihop med rätt kontroll på kartan. Alltså inga kontrollskärmar. Försäljningsställen: Tranemo Team Sportia Tranemo Sten Hjelm, tel Roland Johansson, tel Ljungsarp: Team Sportia Tranemo Gunnel Svensson, tel Gunnar Svensson, tel Nu hjälps vi åt att göra propaganda hos våra grannar och på arbetsplatser. Ha nu många sköna dagar i både skog och samhälle.

7 Årets tävlingar Traneträffen Lördagen den 12 april arrangerar vi Traneträffen. Det är en tävling med medeldistanser och arenan är i Sjöryd, öster om Tranemo. Vi får hoppas på fint vårväder och att vi får många tävlande som kommer till platsen. Klubbmästerskap Söndagen den 25 maj är det dags för årets klubbmästerskap och det sker i samband med ungdomslägret som hålls i Grönahög. Anmälan sker via Eventor och håll utkik för mer information på hemsidan. Lång-KM Några dagar före midsommarhelgen planerar vi årets Lång-KM. Mer information kommer på hemsidan. Kindsmästerskap OK Tranan står som värd för årets Kindsmästerskap. Tävlingen kommer att hållas onsdagen den 2 juli. I skrivande stund har vi inte fastställt plats för tävlingen utan vi återkommer på hemsidan med mer detaljerad information.

8 O-Ringen 2015 Nästa år väntar vårt stora arrangemang, när vi är en av arrangörsföreningarna för O-Ringen. Här är några bilder från Tranemoetappen i Länghem.

9 Västergötlands OF har en ny kommunikationsstrategi. Tidningen Västgötaorienteraren kommer inte längre att ges ut. Istället kommer man att skicka ut nyhetsbrev. Även tävlingsbilagan finns som nyhetsbrev/ligger på hemsidan. Hemsidan kommer att vara det officiella organet, men via andra sociala medier kommer man att få veta när det händer. Var vill du få/hämta/läsa din information om orientering i Västergötland? Med Västergötlands Orienteringsförbunds nya kommunikationsstrategi är det du som väljer VAR du vill få din information. Hemsidan Är central informationsbärare och hit pekas all kommunikation från andra kanaler. Nyhetsbrev Främsta ersättaren till Västgötaorientering. Anmälan till nyhetsbrevet sker på hemsidan under rubriken "Nyhetsbrev". Anmäl dig till nyhetsbrevet redan idag! OBS! DU gör anmälan på VOF:s sida Facebook Är den mest inarbetade kanalen på sociala medier än så länge. För den som gillar snabb och aktuell information är det bara att gå in och gilla sidan. Förbundets på Twitter Västergötlands OF finns även på twitter för den som önskar att få sitt nyhetsflöder den vägen letar ni rätt på och följer Västergötlands OF. (@VOF_orientering) OK Tranan Information och kommunikation 1. Hemsidan - föreningens officiella informationskanal, här ska all info läggas ut. 2. Mailutskick Massmail till alla för att informera om viktiga händelser Mail till riktade träningsgrupper På gång: SMS-grupper snabb info till träningsgrupper OK Tranan på facebook för att länka till nyheter på hemsidan och synas-effekt

10 PROTOKOLL FÖRT VID OK TRANANS ÅRSMÖTE Närvarande: 19 st. 1. Mötets öppnande Föreningens ordförande Peter Nilsson hälsade mötesdeltagarna välkomna till årsmötet och förklarade mötet öppnat. 2. Fråga om mötets behöriga utlysande Mötet har utlysts i STT, på hemsidan samt anslag på Hagatorpet vilket godkändes. 3. Dagordningens fastställande Dagordningen fastställdes. 4. Val av ordföranden för mötet Till ordförande för mötet valdes Peter Nilsson. 5. Val av sekreterare för mötet Till sekreterare för mötet valdes Anette Johansson 6. Val av två justeringsmän Till att justera protokollet valdes Kenneth Johansson och Thomas Andersson. 7. Styrelsens verksamhetsberättelse för 2013 Verksamhetsberättelsen fanns i sin helhet att ta del av för alla mötesdeltagare. Peter gick igenom delar av sammanställningen av föreningens verksamhet under 2013 och läste upp slutordet. 8. Styrelsens ekonomiska redovisning för 2013 Kassör, Owe Svensson gick igenom föreningens ekonomi var ett bra år, resultatet slutade på kr. Årsmötet godkände den ekonomiska redovisningen och den lades till handlingarna. 9. Revisorernas berättelse Revisionsberättelsen lästes upp av Peter. Allt var i god ordning varför revisorerna yrkade ansvarsfrihet för kalenderåret Beslut om ansvarsfrihet för styrelsen Enligt revisorernas förslag beslutades om styrelsens ansvarsfrihet.

11 11. Val av ordförande för 2014 Peter Nilsson omvaldes till ordförande i OK Tranan på ett år. 12. Val av styrelseledamöter för 2014 Omval av Anette Johansson, Owe Svensson, Mats Kindlund, Kristina Nilsson, Jan Karlsson samt Marika Elvelind. 13. Val av revisorer för 2014 Omval av Roland Börjesson och Annika Lidh. 14. Val av ledamot jämte suppleant på två år i styrelsen för Stiftelsen Hagatorpets Friluftsgård Omval av Peter Nilsson till ordinarie ledamot och Henrik Merkel till suppleant. 15. Val av revisor jämte suppleant på ett år för Stiftelsen Hagatorpets Friluftsgård Omval av Anna-Karin Persson som revisor för Stiftelsen Hagatorpets Friluftsgård och Ingegerd Johansson som suppleant. 16. Val av ombud till VOF:s årsmöte VOF:s årsmöte har redan varit, Peter Nilsson representerade OK Tranan. 17. Val av ombud till Kindsringens årsmöte Val av ombud till Kindsringens årsmöte sköter styrelsen. 18. Val av valberedning Omval av Lars-Åke Larsson och Monika Martinsson. 19. Styrelsens förslag till verksamhetsplan och budget för 2014 Varje kommittéansvarig gick igenom sin planering för 2014 och de blev godkända av mötet. 20. Fastställande av årsavgift för 2015 Styrelsens förslag om oförändrade årsavgifter för 2015 godkändes av mötet. Ungdomar-16 år 150: -, Vuxna 250: -, Familj 500: -.

12 21. Fastställande av regler för anmälningsavgifter, reseersättningar o dyl. Reseersättningen föreslås oförändrad, 18: -/mil. Mötet sa ja till förslaget. Förslag till ersättning för deltagande till tävlingar och läger enl. följande: Uttagen till mästerskaptävling, klubben ersättter hela kostnaden Uttagen till landslagsläger, klubben ersätter 50 % av kostnaden en gång/år. Deltagare i O-camp år, klubben ersätter 50 % av kostnaden Deltagare i O-camp år betalar själva hela kostnaden Deltagare i USM-gruppen, klubben ersätter 50 % av kostnaden. Deltagande i Daladubbeln ersätts med 50 %, ledare med 100 %. Dessutom gjordes ett tillägg vid mötet om att ersättning utgår även vid deltagande i Silva League. Personlig sponsring kan komma utöver dessa ersättningar. Hela förslaget godkändes av mötet. 22. Godkännande av drogpolicy Drogpolicyn gicks igenom och godkändes av mötet. 23. Övriga frågor Information om årsavgiften behöver uppdateras på hemsidan. Nu finns det nya tävlingströjor att köpa. 24. Mötets avslutning Ordförande tackar för visat intresse och avslutade mötet. Tranemo Anette Johansson, sekreterare Justeras: Kenneth Johansson Thomas Andersson

13 VERKSAMHETSBERÄTTELSE För OK TRANAN tiden , föreningens femtioförsta verksamhetsår. STYRELSEN OK Tranans styrelse har under året haft följande sammansättning: Ordförande: Sekreterare: Kassör: Övriga ledamöter: Peter Nilsson Anette Johansson Owe Svensson ansvarig för Administration Marika Elverlind ansvarig för Trivsel Jan Karlsson, ansvarig för Kart & Arrangemang Mats Kindlund, ansvarig för Tävling Kristina Nilsson, ansvarig för Träning Styrelsen har under året haft sex protokollförda sammanträden. ÖVRIGA FUNKTIONÄRER Valberedning: Lars-Åke Larsson Monika Martinsson Revisorer: Roland Börjesson Annika Lidh Poängräknare: Göte Johansson Naturpassansvarig: Roland Johansson Markkontaktman: Lars-Åke Larsson Anm.sekreterare: Per Sundqvist Redovisning av lokalt aktivitetsstöd: Ungdomskommittén ÅRSMÖTE OK Tranans årsmöte hölls den 10:e mars 2013 på Hagatorpet. Vid mötet var 26 personer närvarande. Styrelsens förslag om höjning av årsavgifterna för 2014 godkändes. Ungdomar-16 år: 150: - Vuxna: 250: - Familj: 500: -

14 Subventionerna för tävlingsavgifterna beslöts vara oförändrade under Reseersättningen beslöts vara oförändrad, 18: -/mil. MEDLEMSSTATISTIK Medlemsantalet är st Medlemmarnas fördelning på ålder och kön framgår av tabellen nedan Ålder Män Kvinnor Totalt MEDLEMSKAP Föreningen har under året varit ansluten till följande organisationer: Svenska orienteringsförbundet Västergötland orienteringsförbund Kindsringen REPRESENTATION OK Tranan har under året representerats vid följande möten och konferenser av nedan nämnda personer: Kindsringens årsmöte av Peter Nilsson. Västergötlands Orienteringsförbunds årsmöte: Lars-Åke Larsson och Peter Nilsson STIFTELSEN HAGATORPETS FRILUFTSGÅRD Hagatorpets Friluftsgård, som till en 1/3 ägs av OK Tranan, är en välbesökt plats. Många av träningarna utgår därifrån och även om man åker en bit för att träna är återsamlingen med dusch och bastu på Hagatorpet viktig. Under året har renoveringen av källaren färdigställts viket blev väldigt bra. TIF Skidor och scouterna har också kört igång processen att bygga ut det nya förrådet för att få plats med sin material.. Under året har vi svarat för en städjoursperiod, tack alla som ställde upp. Vi har deltagit vid vår- och höststädningarna. Vi har haft ansvaret för spår och leder.

15 Följande personer har under året representerar OK Tranan i styrelsen för Stiftelsen Hagatorpets Friluftsgård: Styrelseledamöter: Annika Johansson, vald t.o m Suppleant Anne Johansson Peter Nilsson, vald t.o.m Suppleant Henrik Merkel Revisor: Anna-Karin Persson Suppleant Ingegerd Johansson TÄVLING Klubben har haft 134 aktiva orienterare som tillsammans gjort starter med 88 första-, 101 andra- och 70 tredjeplaceringar. Klubben har haft många framgångar under året, 9 distriktsmästerskap har bland annat erövrats. I Westgota cup blev vi 2:a i mesta klubb och 5:a i bästa klubb. Hugo Setthagen tog hem BT-priset i H12 och Gustav Ohlin var tvåa i samma klass. Budkavlar I 10-mila deltog klubben med ett herrlag och två ungdomslag. Herrlaget blev 150, det ena ungdomslaget blev 109 det andra diskades p.g.a. kartstrul. I Tjoget deltog vi med två lag som hamnade på 11:e resp 37:e plats. I ungdomens 10-mila deltog vi i HD12, D18 och H18-kavlen. HD12 laget blev 32:a och D18 laget slutade på 11:e plats. I 25-manna-kavlen blev vi 144:a. SM I H18 blev Anton Nilsson 10:a på ultralång, 13:e i sprint, 16:e på lång och 23:a på medeldistansen. Hanna L, Emma N och Sara K deltog i SM-medel. USM 8 Trananlöpare var uttagna till USM. Hanna Lindström lyckades bäst och blev 4:a i D16 lång. GM I D16 blev Sara Kindlund 4:a, Emma Nilsson 5:a och Hanna Lindström 7:a i D16 klassen. Eric Jansson blev 5:a i H15 och Ludvig Holmberg 8:a i H 16 klassen. O-ringen Boden Ett 30-tal Tranor deltog i årets O-ringen som gick i Boden. Sara Kindlund tog hem en etappseger i D16. Anton Nilsson var 3 sek ifrån en etappseger i H18 och Lisa Johansson var 3:a på en etapp i D15. Tranans poängpris Poängpriset vanns av Anton Nilsson i klassen för ungdomar och Ulrika Kindlund i vuxenklassen. Sammanlagt hade klubben 9 DM Mästare 4 Sjuhärads Mästare 10 Kinds Mästare

16 ÅRETS MÄSTARE Distriktsmästare Anton Nilsson H 18 Sprint. Monica Larsson D 65 Anton Nilsson H 18 Lång Ulrika Kindlund D 40 Medel Annika Johansson D 40 Natt Gustav Ohlin, Gustav Östensson, Linn Olausson, Hugo Setthagen H 12 Stafett Eric Jansson, Erik Lindström, Simon Olausson, Ludvig Holmberg H 16 Stafett Annika Johansson, Kristina Nilsson, Ulrika Kindlund D 120 Stafett Emma Nordberg, Julia Elverlind, Victoria Andersson, Malin Nilsson, Maja Kindlund D 14 Stafett Sjuhäradsmästare Mats Kindlund H 40 medel Göte D-p Johansson H 70 Kurt Rydin H 75 Annika Johansson D 40 Kindsmästare Gustav Ohlin H 12 ol Maja Kindlund D 14 Emma Nilsson D 16 Simon Olausson H 16 Ulrika Kindlund D 40 Birgitta Johansson D 65 Kurt Rydin H 75 Emma Nilsson D 16 terräng Anton Nilsson H 20 Göte D-p Johansson H 65 Klubbmästare D 12. Maja Kindlund D 14. Lisa Johansson D 16. Sara Kindlund D 40. Ulrika Kindlund D 55. Anne Johansson H 10. Isac Karlsson H 12. Erik Lindström H 14. Albin Persson H 16. Ludvig Holmberg H 40. Mats Kindlund H 45. Roger Carlsson H 55. Egon Johansson H 60. Kjell Martinsson H 65. Göte D-p Johansson H 70. Roland Johansson

17 H 21 U-lång. Anton Nilsson D 21 U-lång. Annika Johansson H 50 U-lång. Ingvar Bergman D 50 U-lång. Monica Martinsson D 14 U-lång. Lisa Johansson TRÄNING Ansvarig styrelseledamot: Kristina Nilsson Övriga ledamöter Mats Kindlund, Peter Nilsson, Annika Johansson, Susanne Biörs, Elin Sundqvist, Sofia Östensson, Roland Johansson Under året har vi jobbat inom 3 olika områden: barn och ungdom, utvecklingsgrupp och naturpass. Dessutom försöker vi i verksamheten se helheten och erbjuda aktiviteter där alla kan vara med. Eftersom orientering kan göras av alla behöver vi bli bättre på att erbjuda den verksamhet vi har till fler, något som vi hoppas bli bättre på genom att vi under året gått med i VOF:s breddprojekt. Barn och Ungdomsträning Ungdomar Nybörjarkurs är en viktig aktivitet för rekrytering av nya barn. Vid 6 tillfällen under våren genomfördes kursen, då nybörjarna tillsammans med sina föräldrar deltog på torsdagsträningen. 16 barn har deltagit i nybörjarkursen under våren! Torsdagsträningen för barn och ungdomar, 5-16 år, har genomförts under vår och höst med mellan deltagare varje gång! Torsdagen är dagen då ALLA barn och ungdomar oavsett ålder, kunskap och ambition tränar tillsammans. Den sociala biten är viktig, lekar och stafetter blandas med ol-teknik. Vi har haft olika orienteringsnivåer: skogslek, grön, vit, gul och kort orange. De äldre tävlingsaktiva ungdomarna har emellanåt även lagt in tempo och löpträning i samband med denna träning. Vi kan notera att det finns ett antal deltagare från övriga delar av kommun samt att vi har även nått deltagare i Svenljunga kommun! Glädjande är också att många föräldrar är delaktiga i verksamheten! Utvecklingsgruppen Är träningsgruppen för tävlingsaktiva 13-åringar och äldre. Hade sin säsongsupptakt i mitten av mars, med genomgång av säsongens upplägg samt en föräldrainformation. Gruppen haft träningar varje tisdag från slutet av mars till början av oktober, med ett sommaruppehåll på två månader. Under dessa dagar har det varit fokus på Ol-teknik. Efter träningen har det varit gemensam kvällsfika och en stunds studiecirkel med olika inslag som kartgenomgång från helgens tävlingar, ol-teori mm. Mat i samband med denna träning har fixats av föräldramatlag. Månadens bana Under våren genomfördes två träningar med detta. Dock var intresset inte speciellt stort, förutom de som ändå tränar denna dag (utvecklingsgruppen och några tävlingsaktiva barn med föräldrar). Under hösten blev det istället en familjeorientering som erbjöds en torsdag.

18 Naturpasset Ännu ett bra år för Naturpasset! Numera är vi 2:a i Västergötland, efter IF Hagen som med Hitta ut i Skövde lyckats nå över tusen deltagare. Med våra 455 sålda paket hävdar vi oss bra i landet och kommer på 19:e plats i hela Sveriges säljstatistik. Fantastiskt bra, med tanke på kommunens storlek! Naturpasset har en stark tradition i Tranemo kommun och gruppen som jobbar med det är duktiga på att marknadsföra och sälja till företag som friskvård. Fotoorienteringen på kartan runt Tranemosjön stiger i popularitet 120 kartor med foto-ol såldes, säkert till en hel del som vanligtvis inte vågar sig ut i stora skogen. De traditionella Naturpassen i Tranemo gick lika bra som vanligt 335 i Tranemo. Tyvärr har vi inte haft något Naturpass i Ljungsarp, pga dåligt kartmaterial. Priser lottades ut bland de inlämnade startkorten pristagarna har redovisats på hemsidan. Breddprojektet VOF:s satsning på fler orienterare. Som uppstart har vi haft besök av VOF.konsulenten Magnus Sundmark som under en kväll presenterade tankar och idéer kring hur man kan jobba för att fler ska hitta till vår sport. Det handlar inte om att göra fler och nya aktiviteter, istället ska vi vårda det vi redan har och bli bättre på att marknadsföra dem så att fler vet att verksamheten finns och kan nyttja den! Detta var uppstarten på vårt breddprojekt och arbetet kommer att fortsätta under Inomhusträning Vårens samarbete med Tranemo IF skidklubb med gemensam styrketräning i idrottshallen var dåligt besökt, säkert pga den fina vintern som var och att många valde endast skidåkning. Inför vintersäsongen 2013/14 har vi därför valt att inte vara med. TIF har kört styrkegympa under hösten. Övrigt som initierats av Träning Ol-teori För att komma bra rustade till tävlingssäsongen startade vi upp med 3 teorikvällar i mars. Ungdomar från 11 år och uppåt, men också vuxengrupper på 2-3 nivåer. Nästan 50 st deltog på dessa träffar! Familjeläger För att komma igång med orienteringsträningen bjöd vi in till ett gemensamt läger i Landvetter första helgen i april. De riktigt tuffa började med Hjortnatta i Alingsås på fredagkvällen. Landehofstugan var vår bas och under lördagen hanns det med 2 fina pass i den kluriga Göteborgsterrängen. Förutom att det är kul att testa på ny terräng så fick ledarna bra tips om fasta träningar, som Landehof har ute året om, som vi kunde nyttja! Maten lagades med gemensamma krafter och på lördagskvällen blev det pizzabuffe. Söndag morgon var det dags för tävlingspremiär, IK Uven i Lindome arrangerade en långdistans som alla sprang som avslutning på lägret. Nästan 40 personer deltog, mest ungdomar men en hel del hela familjer var också med.

19 Äventyrskollo Hanna, Sara och Emma planerade och genomförde ett äventyrskollo under 3 dagar på sommarlovet. Målgruppen var lågstadiebarn och 16 st tjejer och killar var med under dessa tre heldagar. Ett fullspäckat program med både orientering, äventyr, lek och bus samt mat erbjöds. Mycket uppskattat av barnen och lärorikt och kul även för arrangörstjejerna! Månadsträffar för ungdomar under icke-orienterings-säsong. Curling i februari och mörkeräventyr i oktober. Aktiviteter som våra ungdomar varit med på: - Sara, Hanna, Emma Ni, Simon, Ludvig, Lisa, Lina och Eric har deltagit i VOF:s USM-trupp (samlingar, läger, USM, GM) - Ludvig, Sara, Hanna, Lisa, Emma No, Erik L, och Maja var uttagna till unionsmatchen - Emma No, Maja, Julia och Erik L var uttagna till GM - Victoria, Malin och Maja deltog på O-camp - 11 deltagare på daladubbeln + 1 ledare Westgota Cup 2:a plats på Westgota Cup mesta klubb 5:e plats på Westgota Cup bästa klubb. Under året har VOF arrangerat en klubbtävling i ungdomsklasserna på några utvalda tävlingar. Både många deltagare och toppresultat har varit poänggivande. I detta sammanhang så kniper alltså OK Tranan en andra plats i mesta klubb vilket verkligen visar att vi har en bred och bra ungdomsverksamhet. UTBILDNING Även detta år har bjudit på en utvecklingsdag, i år i form av utveckling av Hagatorpet tillsammans med TIF skidklubb och scouterna. Fokus var att prata om hur Hagatorpet kan utvecklas till en åretruntanläggning och locka nya besökare. Teorikvällarna i mars för både barn och vuxna har genomförts som lärgrupper och materialet Hitta rätt och Full koll användes. Utvecklingsgruppen har fortsatt sina teori-genomgångar efter tisdagsträningarna. Planeringsarbetet med u-10mila har delvis gjorts i lärgrupper På årsmötet i mars hade vi arrangemangsfokus och föreläsning/presentation av vårt kommande arrangemang u10mila och generalsekreteraren Maria Krafft Helgesson var där och berättade om O-ringen Sammanlagt har 430 studietimmar genomförts under året. Tack vare det har vi fått hjälp med en rad kostnader så som 70% av kostnaden på processdagen + processledare och dokumentation. Alla böcker till teorikursen. Utbildning av ledare och aktiva under utbildningshelgen i Borås mm. Vi har också deltagit gratis i kurs för att komma igång med digitalt LOK-stöd och i kurs för revisorer. Idrottslyft Vi har sökt och fått stöd av 3 olika idrottslyft under idrotten vill 3 000:- Projektpengar för unga ledare som planerade och genomförde äventyrskollo på sommarlovet.

20 skolgårdskartor :- Stöd för att rita, trycka upp kartor och stötta skolan med material och tips för skolorientering. Pengarna har bla använts som delfinansiering till ny kartritningsdator rekrytera :- för deltagande i VOF:s breddprojekt central satsning KART- OCH ARRANGEMANG Ansvarig styrelseledamot: Jan Karlsson, Övriga: Lars-Åke Larsson, Hans Skoglund, Karl-Johan Ohlin, Thomas Andersson, Kenneth Johansson, Göte Johansson och Annica Lidh. Kartritning Skolkartritningen fortsatte i Dalstorp och därefter i Grimsås, där även skolgårdskartan reviderades. Det lilla men intressanta skogsområdet mellan väg 27 och gamla Limmaredsvägen fick en modern karta. Dessutom reviderades området väst och sydväst om Hässelås för att användas på Traneträffen våren En ny kartritningsdator har också inköpts, då kapaciteten på den gamla efter fem års användande var otillräcklig Arrangemang Dag-KM 6/6 Klubbmästerskapet genomfördes på nationaldagen, torsdagen den 6 juni som inledning till vår klubbdag. I år var platsen Hagatorpet. Vi hade tur med vädret, varmt och strålande solsken. Banläggare var Kenneth Johansson. I klasserna HD10 upp till H80/D65 startade 77 löpare, och tillsammans med skogsskolan kom vi upp till strax under 100 deltagare. Efter mästerskapet var det dags för grillning. Ultralång-KM 19/6 Ultralång-KM avgjordes vid Raskes, Berg onsdagen den 19/6. Gemensam start kl Banläggare var Mats Kindlund. Ordinarie banlängder var från 5 km till 10 km. Två öppna banor fanns i längderna 3 och 5 km. 25 löpare startade. Fina insatser av Erik Johansson, Anton Nilsson och Christian Olsson på 10 km banan samt Sara Kindlund och Annika Johansson på 7 km banan. Närtävling OK Tranan arrangerade ingen närtävling under Ungdomens 10-mila 3-5/8 I år var det återigen dags för U10mila i OK Tranans och Ulricehamns OK s regi. Platsen var vid Nyarps gård i Grönahög vilken bjöd på en i det närmaste perfekt arena för en tävling av den här storleken. Efter år av förberedelser och en mycket fin insats av ett par hundra funktionärer uppdelat mellan båda klubbarna kunde vi genomföra denna underbara ungdomshelg som inte enbart omfattar ungdomsstafetterna utan även en medeldistans- och en långdistanstävling.

21 Tyvärr råkade vi ut för en malör som dessvärre sätter en negativ stämpel på arrangemanget. Feltryckta kartor på sista sträckan i HD18 gjorde att sträckan fick strykas och klassens slutresultat blev ställningen efter nio sträckor. Att vi i framtiden måste kolla kartorna från tryckeriet än mer noga är naturligtvis den lärdom vi får ta till oss. Vädret under helgen var soligt och mycket varmt. Ett åskväder med tillhörande skyfall satte för en kort stund skräck i både tävlande och funktionärer, men allt ordnade upp sig med både ström och datorer. Tack vare ett ambitiöst sponsorarbete och fördelaktiga ekonomiska avtal fick klubbarna ett bra och välförtjänt tillskott i kassan. Natt-sjuan Tranan var arrangör på vintern 13/14 års första nattsjua, 27 november. Vi hade vädergudarna med oss, så trots några kalla nätter så var det inte så mycket snö sprutat och vi kunde passera snön utan att förstöra för skidåkarna. Hagtorpet var alltså arena, och med ett släckt elljuspår, 1,5, och fjärilar kunde banorna hållas i närområdet men ändå med rejäl spridning tack var fjärilar. Ca 40 personer kom till start. Arrangörsstaben var liten, Per skötte data och tidtagning, Tina fixade banor och Ulrika, Susanne och Annika huserade i köket och serverade hemgjord soppa och nybakade frallor. Ett litet men mysigt arrangemang som uppskattades av alla deltagare! O-Ringen 2015 Borås Planeringen av O-Ringen 2015 pågår med oförminskad kraft och under 2013 har organisationen utvecklats. Ansvaret för den övergripande planeringen och genomförandet av arrangemanget har en ledningsgrupp på 12 personer: Maria Krafft Helgesson Hestra IF Generalsekreterare Marianne Hansson Bredareds IF Academy/Rekrytering Peter Lillen Nilsson OK Tranan Personal Mikael Engström Borås GIF Försäljning Jan Hilding Hestra IF Marknad Per Knubbe OK Mark Service Ingrid Brelind Horreds SK Miljö Annika Lidh OK Tranan Ekonomi Jan Olausson OK Mark IT/teknologi Kristin Hansson OK Räven Tävlingsadministration Fredrik Odelberg IK Ymer O-Ringenstaden Johan Lundblad Skene SoIS Tävling I den lokala styrelsen med en representant för var och en av de 17 föreningarna representeras OK Tranan av Lars-Åke Larsson med Jan Karlsson som ersättare. Som bekant kommer etapp 2 att gå av stapeln i Givarp i Länghem med Kenneth Johansson och Thomas Andersson som banläggare och Lars-Åke Larsson blir

22 arenachef. Avtal är slutna med alla markägare och dessutom har Tranemo kommun ingått ett avtal med O-Ringen att svara för vissa insatser i samband med arrangemanget. Vilka uppgifter som för övrigt kommer att läggas på vår förening avgörs inte förrän i början av år Hittills är det mest den övergripande planeringen som pågår och givetvis marknadsföring av arrangemanget. I Boden gjordes givetvis en massiv insats i samband med årets O-Ringen och än mer fokus får läggas på marknadsföring och kunskapsinhämtning i samband med O-Ringen i Skåne TRIVSEL Ansvarig styrelseledamot: Marika Elverlind Under 2013 har trivselgruppen bidragit med åtta aktiviteter. Först ut var årsmötet som hölls på Hagatorpet den 10 mars och då bjöds det sedvanligt på fika. Vi har fortsatt både under våren och hösten med fikakvällar i anslutning till vissa ungdomsträningar, två tillfällen under våren och två på hösten. Vårsäsongen avslutades på nationaldagen med KM. Efter genomförd tävling var grillen tänd och därefter bjöds det på kaffe och nationaldagsbakelse. Under hösten genomfördes förutom de två fikakvällarna även ett traditionellt Krusablot. Platsen för året var Uddebo och med en stjärnklar himmel fick de 30-talet deltagare som var närvarande se Uddebo lite från ovan. I början av december avslutade vi sedan året med skinkracet som Lillen ansvarade för. Efter tävlingen hade vi en trivsam eftermiddag på Hagatorpet med smörgåstårta, dryck, kaffe och kaka samt diverse prisutdelningar och en uppskattad skattjakt för de yngre Diff Klubbens resultat Huvudsakliga intäkter Medlemsavgifter Medlemslotteri Intäkter tävlingar Naturpass Bingolotto Sponsring Inventering Willys Försäljning Newbody-kläder Försäljning kläder, sportident mm Gåva från scouterna

23 Övriga intäkter Adm.bidrag riksidrottsförbundet Adm. Bidrag från kommunen Lokalbidrag från kommunen Huvudsakliga kostnader Startavgifter ungdomar, seniorer Startavgifter vuxna Startavgifter budkavlar Ungdoms och seniorverksamhet Kurser och utbildningar Kartkostnader ( licens ocad+toner ) Inköp kläder,sportident mm Hyra Hagatorpet Försäkringar Årsavgifter ( Vof, Soft ) Jubileumsbok Övriga kostnader Vinst/förlust Kan också notera

24 - U 10-mila blev en sportslig och ekonomisk succé. - Arbetet med O-Ringen 2015 rullar på. - Att vi stöttat skolorna i kommunen med nya skolgårdskartor, vilket borgar för bättre orienteringsundervisning och förhoppningsvis får fler elever en bättre bild av orientering! - Att vi fått stöd fr Stiftelsen Sparbanken till inköp av ny SI-utrustning inkl. pinnar att låna ut. SLUTORD Ännu ett Tranan år till handlingarn, vi har under de senaste åren etablerat oss som en av de stora ungdomsklubbarna i distriktet, detta gör inte sig själv. Bra organisation och flitiga ledare är ett måste. Under året har vi gjort en skattning av föreningen, ett av svaren blev att vi bör jobba med att få in fler ledare i verksamheten och att satsa på deras utveckling. Planen blir att under 2014 inventera ledar- och funktionärsläget och utifrån det bygga utbildningsarbetet i föreningen. Detta är extra viktigt nu när vi snart kör igång arbetet med att rekrytera personal till O-Ringen År 2013 var ett händelserikt år och jag tror att 2014 blir väl så bra. / Lillen Tranemo i mars 2014 Anette Johansson Marika Elverlind Jan Karlsson Mats Kindlund Kristina Nilsson Peter Nilsson Owe Svensson

VERKSAMHETSBERÄTTELSE För OK TRANAN tiden 2014-01-01 2014-12-31, föreningens femtioandra verksamhetsår.

VERKSAMHETSBERÄTTELSE För OK TRANAN tiden 2014-01-01 2014-12-31, föreningens femtioandra verksamhetsår. VERKSAMHETSBERÄTTELSE För OK TRANAN tiden 2014-01-01 2014-12-31, föreningens femtioandra verksamhetsår. STYRELSEN OK Tranans styrelse har under året haft följande sammansättning: Ordförande: Sekreterare:

Läs mer

OK Tranans nyhetsbrev 1/2018

OK Tranans nyhetsbrev 1/2018 OK Tranans nyhetsbrev 1/2018 Vårdagjämning enligt almanackan, men i naturen är det allt annat än vår just nu Efter en fantastisk, men något sen vinter är vi många som nu längtar efter att få springa på

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE För OK TRANAN tiden , föreningens femtiosjätte verksamhetsår.

VERKSAMHETSBERÄTTELSE För OK TRANAN tiden , föreningens femtiosjätte verksamhetsår. VERKSAMHETSBERÄTTELSE För OK TRANAN tiden 2018-01-01 2018-12-31, föreningens femtiosjätte verksamhetsår. STYRELSEN OK Tranans styrelse har under året haft följande sammansättning: Ordförande: Peter Nilsson

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE För OK TRANAN tiden , föreningens femtiofemte verksamhetsår.

VERKSAMHETSBERÄTTELSE För OK TRANAN tiden , föreningens femtiofemte verksamhetsår. VERKSAMHETSBERÄTTELSE För OK TRANAN tiden 2017-01-01 2017-12-31, föreningens femtiofemte verksamhetsår. STYRELSEN OK Tranans styrelse har under året haft följande sammansättning: Ordförande: Sekreterare:

Läs mer

OK Tranans nyhetsbrev 2/2019

OK Tranans nyhetsbrev 2/2019 OK Tranans nyhetsbrev 2/2019 Det är augusti och slut på sommar och semester, men vi har en härlig orienteringshöst att se fram emot! Sommaren har varit fylld av trevlig orientering för den som varit flitigt,

Läs mer

OK Tranans nyhetsbrev 2/2018

OK Tranans nyhetsbrev 2/2018 OK Tranans nyhetsbrev 2/2018 Det blev en kort vår, vädermässigt, i år! Men när den äntligen kom så gick snösmältningen snabbt och vi kunde arrangera vår tävling, Traneträffen, i helt snöfria marker den

Läs mer

Arena Givarp Den 20 juli är det inte lika lugnt på de härliga åkrarna i Givarp.

Arena Givarp Den 20 juli är det inte lika lugnt på de härliga åkrarna i Givarp. Nr 1, 2015 Årgång 41 Arena Givarp Den 20 juli är det inte lika lugnt på de härliga åkrarna i Givarp. Ordföranden funderar Våren är här, kommer precis hem från en härlig helg i Danmark där utvecklingsgruppen

Läs mer

1 Öppnande Årsmötet öppnades av ordföranden Göran Svahn som hälsade föreningarnas representanter välkomna.

1 Öppnande Årsmötet öppnades av ordföranden Göran Svahn som hälsade föreningarnas representanter välkomna. 1 BORÅS O-RING Protokoll fört vid årsmöte med Borås O-ring onsdagen den 27 januari 2016. Plats: SOK 68:s klubbstuga, Nordtorp Närvarande: föreningarnas ombud enligt bilaga. 1 Öppnande Årsmötet öppnades

Läs mer

Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr 7-2014

Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr 7-2014 Protokoll Sammanträde med styrelsen för Nr 7-2014 Torsdag 16 oktober 2014, kl.18:30 Hagatorpet, Tranemo Närvarande Ledamöter Suppleant Konsulenter Kansli Agneta Berlin Karin Johansson Fredrik Plumppu Johan

Läs mer

Träningsprogram hösten 2018

Träningsprogram hösten 2018 Träningsprogram hösten 2018 Datum Aktivitet Fredag 3-lördag 4 augusti Ungdomens 10-Mila, Götene Fredag 10-lördag 11 augusti 7-CAMP - Tränings och lärakännadag i Örby för åldern 10-12 år Tisdag 14 augusti

Läs mer

Protokoll Årsmöte Frosta OK

Protokoll Årsmöte Frosta OK Protokoll Årsmöte Frosta OK 20160207 1. Göran hälsade de dryga 30 medlemmar som anslutit välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Mötet förklarades utlyst i behörig ordning, denna gång via ett antal mail

Läs mer

fört vid ÅRSMÖTE med VÄSTERGÖTLANDS ORIENTERINGSFÖRBUND Onsdagen den 9 mars 2011 kl

fört vid ÅRSMÖTE med VÄSTERGÖTLANDS ORIENTERINGSFÖRBUND Onsdagen den 9 mars 2011 kl PROTOKOLL Plats: Närvarande: fört vid ÅRSMÖTE med VÄSTERGÖTLANDS ORIENTERINGSFÖRBUND Onsdagen den 9 mars 2011 kl 18.30 20.45 Kulturen, Vårgårda 44 ombud representerande 27 föreningar, inbjudna gäster,

Läs mer

fört vid sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Tid: Onsdagen den 23 Januari 2013

fört vid sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Tid: Onsdagen den 23 Januari 2013 PROTOKOLL fört vid sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund 1-2013 Tid: Onsdagen den 23 Januari 2013 Plats: Närvarande: Frånvarande: SISU kontoret i Skara Jimmy Andersson Agneta

Läs mer

Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr

Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr Protokoll Sammanträde med styrelsen för Nr 3-2014 Måndag 5 maj 2014, kl.18:30 Klockargården, Bredareds IF:s klubbstuga Närvarande Ordförande Ledamöter Suppleant Konsulent Kansli Roland Nilsson Agneta Berlin

Läs mer

Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr

Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr Protokoll Sammanträde med styrelsen för Nr 5-2014 Måndag 18 augusti 2014, kl.18:30 Öglundastugan, IK Gandvik Närvarande Ordförande Ledamöter Suppleant Konsulent Kansli Roland Nilsson Karin Johansson Fredrik

Läs mer

OK Tranans nyhetsbrev 3/2017

OK Tranans nyhetsbrev 3/2017 OK Tranans nyhetsbrev 3/2017 Senhöst och bara ett fåtal orienteringstävlingar kvar på säsongen. Trots att tävlingsutbudet börjar sina så finns det ändå en hel del kul saker som händer framöver. Det är

Läs mer

Hösten Skene SoIS

Hösten Skene SoIS Hösten 2018 Skene SoIS Aktuellt Träning/Tävling Hur informerar vi? -hemsida, -facebook, -mail, -SMS. Nybörjarkurs Våra egna arrangemang -DM Sprint -DM Sprintstafett -DM Natt -DM Lång Naturpasset Träningsprogrammet

Läs mer

3 Val av justerare tillika rösträknare som jämte ordförande justerar dagens protokoll Mötet valde Inger och Gerd till justerare tillika rösträknare.

3 Val av justerare tillika rösträknare som jämte ordförande justerar dagens protokoll Mötet valde Inger och Gerd till justerare tillika rösträknare. PROTOKOLL ISLANDSHÄSTFÖRENING 2015-02-22 Org.nr 886501-3109 Årsmöte för räkenskapsåret 2014 Närvarande: 17 medlemar Tid: 16:00 - Plats: Humlans förskola i Iggesund. 1 Mötets öppnande Ordförande, Märta

Läs mer

M-båtsförbundets årsmöte 2010

M-båtsförbundets årsmöte 2010 1 (5) Protokoll 2010-11-28 M-båtsförbundets årsmöte 2010 1 Årsmötet öppnades Förbundets ordförande Kristina Lundevall hälsade närvarande medlemmar välkomna till mötet. Erik Persson anmäler frågan om mässan

Läs mer

Årsmöte. 4-klubbs. Gott Nytt 2008!

Årsmöte. 4-klubbs. Gott Nytt 2008! 6-2007 Årsmöte 4-klubbs Gott Nytt 2008! Hejsan! Ordföranden har ordet God fortsättning på det nya året! Hoppas ni alla haft en skön och avkopplande jul och nyår! Denna gång hade jag förmånen att få vara

Läs mer

Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr Fredrik Plumppu Johan Törnroth Björn Öberg Charlotte Österman

Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr Fredrik Plumppu Johan Törnroth Björn Öberg Charlotte Österman Protokoll Sammanträde med styrelsen för Nr 5-2015 Tisdag 18 augusti 2015, kl.18.30 Vara Folkhögskola Närvarande Ledamöter Verksamhetsledare Konsulent Kansli Fredrika Eriksson Fredrik Plumppu Johan Törnroth

Läs mer

Gruppindelning och ansvariga ledare:

Gruppindelning och ansvariga ledare: Gruppindelning och ansvariga ledare: Nybörjargruppen Grön Ledare: Gunnel Hansson (0706055543), Marie Svennerud Yngre ungdomsgruppen Vit ( HD 10, födda 2008 och senare). Ledare: Linda Ingemarsson (0733124894),

Läs mer

Våren är här även? Så här såg det ut för några år sedan vid samma tid i Flurheden, det gjorde det inte då jag passerade i helgen.

Våren är här även? Så här såg det ut för några år sedan vid samma tid i Flurheden, det gjorde det inte då jag passerade i helgen. Våren är här även? Så här såg det ut för några år sedan vid samma tid i Flurheden, det gjorde det inte då jag passerade i helgen. Förhoppningsvis börjar det spritta i benen efter att få börja orienteringslöpningen

Läs mer

Barn- & Ungdomsverksamhet. Skogslek 5-6 år Grupper för barn födda 2011, 2010, 2009, 2008, år

Barn- & Ungdomsverksamhet. Skogslek 5-6 år Grupper för barn födda 2011, 2010, 2009, 2008, år STORA TUNA OK Fakta Stora Tuna OK En av Borlänges tre orienteringsklubbar. Klubbstuga Skräddarbacken Har verksamhet för alla mellan 4-100 år En av Sveriges mest framgångsrika orienteringsklubbar Arrangerar

Läs mer

Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr

Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr Protokoll Sammanträde med styrelsen för Nr 1-2015 Måndag 26 januari 2015, kl.18:30 Istrums klubbstuga Närvarande Ledamöter Suppleant Konsulenter Kansli Agneta Berlin Karin Johansson Björn Öberg Fredrika

Läs mer

Verksamhetsplan 2007 (inkl. budgetförslag)

Verksamhetsplan 2007 (inkl. budgetförslag) Verksamhetsplan 2007 (inkl. budgetförslag) Verksamhetsplanen för 2007 blir att bygga vidare på det arbete som grundlagts under flera år och som till största delen fokuserats på ungdoms- och elitverksamheten.

Läs mer

HOF Planeringskonferens inför 2018

HOF Planeringskonferens inför 2018 HOF Planeringskonferens inför 2018 Närvarande: Jonas Johansson OK Nackhe, Fredrik Carlqvist FK Friskus, Malin Johansson FK Friskus, Mattias Jägstedt Halmstad OK, Fredrik Persson Halmstad OK, Gunilla Carlsson

Läs mer

Protokoll. Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr Måndag 18 januari 2016, kl Ymergården, Borås.

Protokoll. Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr Måndag 18 januari 2016, kl Ymergården, Borås. Protokoll Sammanträde med styrelsen för Nr 1-2016 Måndag 18 januari 2016, kl.18.30 Ymergården, Borås Närvarande Ledamöter Tävlingskommittén Verksamhetsledare Konsulent Kanslist Agneta Berlin Morgan Bodin

Läs mer

Årsmöte 29 augusti 2017 Jarlabergs Bordtennisklubb

Årsmöte 29 augusti 2017 Jarlabergs Bordtennisklubb Årsmöte 29 augusti 217 Jarlabergs Bordtennisklubb Årsmöte 29 augusti 1. Fastställande av röstlängd för mötet. 2. Val av ordförande och sekreterare för mötet. 3. Val av protokolljusterare och rösträknare.

Läs mer

Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr 3-2015

Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr 3-2015 Protokoll Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr 3-2015 Måndag 18 maj 2015 O-Ringen kansliet i Borås Närvarande: Styrelsen: Agneta Berlin, Morgan Bodin, Charlotte Österman,

Läs mer

Protokoll från årsmötet i Hackvads Bygdeförening, söndagen den 10 februari år 2013

Protokoll från årsmötet i Hackvads Bygdeförening, söndagen den 10 februari år 2013 Sida 1 av 6 Protokoll från årsmötet i Hackvads Bygdeförening, söndagen den 10 februari år 2013 1 Årsmötets öppnande. Klas Wetter hälsade alla 25 medlemmar välkomna och förklarade årsmötet öppnat. 2 Godkännande

Läs mer

Information Årsmötet 2015

Information Årsmötet 2015 Information Inför Årsmötet 2015 PROGRAM VID VSF:s ÅRSMÖTE PÅ NYA KURHOTLLET, ULRICEHAMN DEN 6 OKTOBER 2015 19.00 Årsmötet öppnas av ordförande Åke Larsson 19.05 Information av Svenska Skidförbundets representant

Läs mer

Svaide Roma SOK. Verksamhetsplan 1 (6)

Svaide Roma SOK. Verksamhetsplan 1 (6) Svaide Roma SOK Verksamhetsplan 2014 1 (6) Stuggruppen Ansvara för uthyrning av stugan. Klara av tillsyn och skötsel av stugan på ideell basis. Utföra diverse underhåll på ideell basis. Underhålla motionsspåren.

Läs mer

Brons/Silver-grupperna 2017

Brons/Silver-grupperna 2017 Informationsmöte Brons/Silver-grupperna 2017 Hur ser gruppindelningen ut i OK Tyr Ungdom Mål med grupperna Brons och Silver Vilka är vi ledare i Brons resp. Silver (och resten av Ungdom) Hur kommer vi

Läs mer

Sundbybergs IK orientering. Info till Föräldrar/nya vuxna

Sundbybergs IK orientering. Info till Föräldrar/nya vuxna Sundbybergs IK orientering Info till Föräldrar/nya vuxna Innehåll SIK Orienterings mål Aktiviteter, Tävlingar och Läger Infokanaler Ledare och sektionens organisation Kläder och utrustning Begrepp och

Läs mer

Välkomna till årsmöte 2015! 2015-03-21 www.sibbhultsverken.com 1

Välkomna till årsmöte 2015! 2015-03-21 www.sibbhultsverken.com 1 Välkomna till årsmöte 2015! 2015-03-21 www.sibbhultsverken.com 1 Årsmöte Härlövs IF 2015-03-19 Preliminär dagordning för årsmötet 1. Fastställande av röstlängd för mötet 2. Fråga om mötet utlysts på rätt

Läs mer

Nr 1, mars, 2009 Årgång 35. Nu är vi igång igen!!!

Nr 1, mars, 2009 Årgång 35. Nu är vi igång igen!!! Nr 1, mars, 2009 Årgång 35 Nu är vi igång igen!!! Solen skiner, fåglarna kvittrar, snön smälter, krokusarna växer och ormarna vaknar. Vissa av vårtecknen är mer välkomna än andra I vilket fall som helst

Läs mer

AMBJÖRNARP TRANEMO KOMMUN 4-6 AUG 2017

AMBJÖRNARP TRANEMO KOMMUN 4-6 AUG 2017 VÄLKOMMEN TILL DEN 37:E INTERNATIONELLA UNGDOMENS 10MILASTAFETTEN FREDAG 4 AUGUSTI LÖRDAG 5 AUGUSTI 2017 I BY, AMBJÖRNARP HD12 1. 2,4 km gul 2. 2,1 km vit 3. 2,1 km vit (parallell) 4. 2,4 km gul Start

Läs mer

Nyhetsbrev Mars Nyhetsbrev Mars 2017

Nyhetsbrev Mars Nyhetsbrev Mars 2017 Hej allihopa! Nu är det mars månad och vårens tävlingar har precis haft premiär. Om några veckor ställs klockan fram till sommartid och ungefär lika snart borde vi kunna förvänta oss kvittrande fåglar

Läs mer

Närvarande ur styrelsen: Hanna Wallin, Tomas Gustavsson, Stefan Carlzohn och Eva Alexandersson

Närvarande ur styrelsen: Hanna Wallin, Tomas Gustavsson, Stefan Carlzohn och Eva Alexandersson Protokoll fört vid årsmöte den 30 maj 2015 Koloniföreningen Solhällan. Närvarande ur styrelsen: Hanna Wallin, Tomas Gustavsson, Stefan Carlzohn och Eva Alexandersson 1 Mötets öppnande Styrelsens ordförande

Läs mer

Innehåll. Bra datum att komma ihåg under hösten Idrotten vill Färgtrappan Utrustning Träning Föräldramedverkan Medlemskap Tävling

Innehåll. Bra datum att komma ihåg under hösten Idrotten vill Färgtrappan Utrustning Träning Föräldramedverkan Medlemskap Tävling 333 Måsguiden 2019 Innehåll Bra datum att komma ihåg under hösten Idrotten vill Färgtrappan Utrustning Träning Föräldramedverkan Medlemskap Tävling Bra datum att komma ihåg under hösten 2019 25 aug DM

Läs mer

Verksamhetsplan för Ringsjö OK 2012

Verksamhetsplan för Ringsjö OK 2012 1 Verksamhetsplan för Ringsjö OK 2012 Klubbens verksamhet bedrivs i enighet med Policy för Ringsjö OK, som bland annat innebär att vi arbetar mot alla former av droger, tobak, narkotika och dopning. Egna

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR RINGSJÖ OK 2013

VERKSAMHETSPLAN FÖR RINGSJÖ OK 2013 1 VERKSAMHETSPLAN FÖR RINGSJÖ OK 2013 KLUBBENS VERKSAMHET BEDRIVS I ENIGHET MED POLICY FÖR RINGSJÖ OK, SOM BLAND ANNAT INNEBÄR ATT VI ARBETAR MOT ALLA FORMER AV DROGER, TOBAK, NARKOTIKA OCH DOPNING. EGNA

Läs mer

Nyköpings orienteringsungdom

Nyköpings orienteringsungdom Nyköpings orienteringsungdom Upptaktsmöte 2016-03-12 Niclas Clashammar Fredrik Ekenborg Maria Fredriksson Agenda Grupper och ledare Träning och utrustning Nybörjarkurs Om klubben och ungdomsverksamheten

Läs mer

Manusstopp till nästa nummer är den 25 februari. Bidrag kan mailas till

Manusstopp till nästa nummer är den 25 februari. Bidrag kan mailas till Skumt å Dumt nr.3 2011 Ni vet väl att den bästa motionen är den som blir av. Då är det viktigt att det är roligt. Om det ändå är svårt att komma sig för av egen kraft är det en bra idé att delta i en gruppaktivitet

Läs mer

Protokoll från Västkustens Isjaktsällskaps, VIS, årsmöte 2003

Protokoll från Västkustens Isjaktsällskaps, VIS, årsmöte 2003 1(5) Västkustens Isjaktssällskap - VIS Protokoll från ordinarie årsmöte 20/11 2003 Plats: Johan Gregerssons kontor i Johanneberg Närvarande: 12 st. medlemmar 1 Fastställande av röstlängd för mötet. Enligt

Läs mer

Protokoll årsmöte

Protokoll årsmöte Protokoll fört vid Ireortens Biodlarförenings årsmöte 2013 Plats: Ire Naturskola Närvarande: Stig Boklund Bengt Eriksson Mogens Vedel Åke Månsson Lars Nilsson Nils-Erik Svensson Göran Åstrand Anna Erlandsson

Läs mer

Protokoll. Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr Måndag 23 januari 2017, kl SISU Idrottsutbildarna, Borås

Protokoll. Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr Måndag 23 januari 2017, kl SISU Idrottsutbildarna, Borås Protokoll Sammanträde med styrelsen för Nr 1-2017 Måndag 23 januari 2017, kl.18.30 SISU Idrottsutbildarna, Borås Närvarande Ledamöter Suppleanter Verksamhetsledare Kanslist Konsulent Agneta Berlin Morgan

Läs mer

Årsmöte i Barsebäcksverkets Seniorklubb Expon den 26 februari 2008

Årsmöte i Barsebäcksverkets Seniorklubb Expon den 26 februari 2008 Årsmöte i Barsebäcksverkets Seniorklubb Expon den 26 februari 2008 Närvarande: 53 medlemmar 1. Mötets öppnande Jan Stanley hälsade alla hjärtligt välkomna. 2. Årsmötets behöriga utlysande Mötet fanns behörigen

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2012

Verksamhetsberättelse 2012 Verksamhetsberättelse 2012 Styrelsen Ordförande Kassör Sekreterare Ledamöter Suppleant Revisorer Revisorssuppleant Valberedning Jan Löfgren Hans Jonsson Per-Anders Björk Birgitta Dignell (Vice ordf.) Dag

Läs mer

Verksamhetsmål och riktlinjer

Verksamhetsmål och riktlinjer Verksamhetsmål och riktlinjer Introduktion Detta dokument beskriver Trollhättans IF Friidrott målsättning och värderingar. Det ger anvisningar och riktlinjer hur förening skall agera. Dessutom pekar det

Läs mer

K U N G S Ö R S S K I N F O B L A D N R

K U N G S Ö R S S K I N F O B L A D N R N U M M E R 2 2 0 1 6 K U N G S Ö R S S K 2016-09- 28 K O M M A N D E A K T I V I T E T E R 2 / 1 0 I N O M H U S T R Ä N I N G E N I N L E D S 9 / 1 0 S I S T A S Ö N D A G S T R Ä N I N G EN 1 5 / 1

Läs mer

Protokoll vid styrelsemöte

Protokoll vid styrelsemöte Östergötlands Orienteringsförbund Protokoll vid styrelsemöte Onsdag 5 april 2017 Plats: LOK-gården, Linköping Närvarande: Carina Berger-Svensson Per Magnusson Bengt-Ove Blomkvist Lena Fröberg Björn Karlsson

Läs mer

Verksamhetsberättelse för 2011 Ale MHF-U/ Ale Trial Klubb

Verksamhetsberättelse för 2011 Ale MHF-U/ Ale Trial Klubb Verksamhetsberättelse för 2011 Ale MHF-U/ Ale Trial Klubb Vi började året den 25 januari med ett möte och prisutdelning med MHF-Ungdom på Kulturum i Partille. Klubben fick 2á pris i lag 125cc och första

Läs mer

På dagens information

På dagens information Föräldrainformation 2018 På dagens information Info om klubben Träningsgrupper Upplägget på träningarna Kläder och utrustning Tävlingar och tävlingsanmälan Frågor -Bli medlem och medlemsavgift Medlemmar

Läs mer

Svenska Pokerförbundets årsmöte 21 februari 2016, Casino Cosmopol

Svenska Pokerförbundets årsmöte 21 februari 2016, Casino Cosmopol Svenska Pokerförbundets årsmöte 21 februari 2016, Casino Cosmopol 1. Mötets öppnande Ordförande Ulf hälsar alla välkomna och öppnar mötet. 2. Kontroll av närvarande och röstberättigade medlemmar Alla närvarande

Läs mer

Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr

Sammanträde med styrelsen för Västergötlands Orienteringsförbund Nr Protokoll Sammanträde med styrelsen för Nr 4-2016 Måndag 20 juni 2016, kl.18.00 Alingsås Närvarande Ledamöter Suppleanter Verksamhetsledare Konsulent Kanslist Agneta Berlin Morgan Bodin Johan Larsson Fredrik

Läs mer

Ordinarie föreningsstämma Lokal: Roasjö Bygdegård, Svenljunga kommun Datum: Fredagen den 20 april 2018 Tid:

Ordinarie föreningsstämma Lokal: Roasjö Bygdegård, Svenljunga kommun Datum: Fredagen den 20 april 2018 Tid: PROTOKOLL FÖRENINGSSTÄMMA 2018-04-20 Ordinarie föreningsstämma Lokal: Roasjö Bygdegård, Svenljunga kommun Datum: Fredagen den 20 april 2018 Tid: 13.30 14.30 Närvarande: Styrelsen Ragnar Nilsson Marks kommun

Läs mer

SNO:s ungdomsavslutning med pepparkaksrunda, lunch, föreläsning och prisutdelning 7 december 2014 i Tveta

SNO:s ungdomsavslutning med pepparkaksrunda, lunch, föreläsning och prisutdelning 7 december 2014 i Tveta SNO:s ungdomsavslutning med pepparkaksrunda, lunch, föreläsning och prisutdelning 7 december 2014 i Tveta Efter en härlig träningsrunda, Pepparkaksrunda, av Olle Smitt bjöds det på god lunch och sedan

Läs mer

Skoghalls Båtsällskap SBS

Skoghalls Båtsällskap SBS Sidan 1 av 6 Skoghalls Båtsällskap SBS 061122 Tid Närvarande Protokoll Årsmöte Onsdagen den 22 november 2006, kl.19:00 SBS Klubblokal, Sörvikshamnen, Skoghall Ca 65 medlemmar närvarade vid årsmötet. 1

Läs mer

SPF seniorerna Toarp Dalsjöfors Protokoll från Årsmöte den 12 febr 2018 i Toarps församlingshem

SPF seniorerna Toarp Dalsjöfors Protokoll från Årsmöte den 12 febr 2018 i Toarps församlingshem SPF seniorerna Toarp Dalsjöfors Protokoll från Årsmöte den 12 febr 2018 i Toarps församlingshem Inledning Ordförande Lars Åhman hälsade medlemmarna välkomna till årsmötet. Drygt 100 personer. Parentation

Läs mer

Information Årsmötet 2017

Information Årsmötet 2017 Information Inför Årsmötet 2017 PROGRAM VID VSF:s ÅRSMÖTE PÅ HOTELL LASSALYCKAN, ULRICEHAMN DEN 4 OKTOBER 2017 19.00 Årsmötet öppnas av ordförande Niklas Wiik 19.05 Information av Svenska Skidförbundets

Läs mer

GULDHATTAR till BT-pris-segrarna!

GULDHATTAR till BT-pris-segrarna! Nr 3, 2014 Årgång 40 GULDHATTAR till BT-pris-segrarna! Det blev en fin avslutning på sjuhäradscupen BT-priset. Det tävlas individuellt bland tjejer och killar i 12 och 14-årsklasserna. På killsidan blev

Läs mer

IFK Lidingö Orientering Ungdomsverksamhet 2010

IFK Lidingö Orientering Ungdomsverksamhet 2010 IFK Lidingö Orientering Ungdomsverksamhet 2010 Fem nyckelord som ska vara beskrivande för vår verksamhet Glädje Kamratskap Struktur/ Kontinuitet Utmaning/ Äventyr Lärande/ Utveckling Så här är vi organiserade

Läs mer

Göteborg-Majorna OK. Ungdomskommittémöte - Protokoll. 1 Mötet öppnades och dagordningen godkändes. 2 Föregånde mötes protokoll.

Göteborg-Majorna OK. Ungdomskommittémöte - Protokoll. 1 Mötet öppnades och dagordningen godkändes. 2 Föregånde mötes protokoll. Göteborg-Majorna OK Ungdomskommittémöte - Protokoll Tid: 2019-04-15 17:30 20:00 Plats: Hemma hos Andreas Närvarande: Frånvarande Andreas Persson (sammankallande) - Cathrine Davidson (sekreterare) Johan

Läs mer

KRUSABLOT de luxe! Max Larsson med familj tog menyn på Krusablotet till en ny nivå i år.

KRUSABLOT de luxe! Max Larsson med familj tog menyn på Krusablotet till en ny nivå i år. Nr 3, 2015 Årgång 41 KRUSABLOT de luxe! Max Larsson med familj tog menyn på Krusablotet till en ny nivå i år. Ordföranden funderar 2015 är snart till ända, som vanligt ett roligt Tranan år med många aktiviteter.

Läs mer

GK Antilopens årsmöte 6 mars Plats: Olles hus, Lexbyvägen 65

GK Antilopens årsmöte 6 mars Plats: Olles hus, Lexbyvägen 65 GK Antilopens årsmöte 6 mars 2016 Plats: Olles hus, Lexbyvägen 65 1 Innehållsförteckning GK Antilopens årsmöte 6 mars 2016 Plats: Olles hus, Lexbyvägen 65 Kallelse och dagordning årsmöte Verksamhetsberättelse

Läs mer

Hallands OF ansvarar för att köpa in och administrera ut plaketterna till arrangerande klubb.

Hallands OF ansvarar för att köpa in och administrera ut plaketterna till arrangerande klubb. 2015-01-27 Bestämmelser för DM-tävlingar i Halland Vid samtliga DM-tävlingar gäller För att klass skall räknas som DM krävs 2 deltagare/lag i klassen. För DH18-DH21 gäller DM-plaketter till de 3 främsta

Läs mer

6-2009 God Jul och Gott Nytt år

6-2009 God Jul och Gott Nytt år 6-2009 God Jul och Gott Nytt år Hejsan! Ordföranden har ordet Vi är halvvägs in i december och julen står snart för dörren i år som tidigare år. Utomhus tror jag dock fortfarande det är höst det är enbart

Läs mer

Information Ronneby Orienteringklubb

Information Ronneby Orienteringklubb Information Ronneby Orienteringklubb 2012 Välkommen till Ronneby OK:s orienteringsträningar på måndagar våren 2012! Måndagen den 26 mars startar Ronneby OK:s ungdoms- och nybörjarträningar igen. Alla gamla

Läs mer

Ordförande Jörgen Tränk hälsar alla medlemmar välkomna och förklarade mötet öppnat.

Ordförande Jörgen Tränk hälsar alla medlemmar välkomna och förklarade mötet öppnat. Årsmöte Kils Slalomklubb Torsdagen den 30/9 2017 1. Mötet öppnas Ordförande Jörgen Tränk hälsar alla medlemmar välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängd 15 medlemmar med rösträtt

Läs mer

OK Tranans nyhetsbrev 3/2016

OK Tranans nyhetsbrev 3/2016 OK Tranans nyhetsbrev 3/2016 Sommaren har övergått i höst, men vädermässigt så njuter vi fortfarande härliga sensommardagar! Det har varit en aktivitetsfull sommar och höst hittills, och än är det långt

Läs mer

Distriktsmästerskapsanvisningar

Distriktsmästerskapsanvisningar Distriktsmästerskapsanvisningar DM DM-arrangemangen ska vara en av årets höjdpunkter för distriktets orienterare i olika grenar och tävlingarna ska vara attraktiva för såväl nya som etablerade löpare.

Läs mer

Hållpunkter vuxna. Hållpunkter ungdom Vi ser framåt: Inledning och diskussioner Psykologi för orienterare Middag med händelser

Hållpunkter vuxna. Hållpunkter ungdom Vi ser framåt: Inledning och diskussioner Psykologi för orienterare Middag med händelser Hållpunkter vuxna 15.00 Vi ser framåt: Inledning och diskussioner 17.00 Psykologi för orienterare 18.00-20 Middag med händelser Hållpunkter ungdom 15.00 Orientering och innebandy 15.30 Film i biblioteket

Läs mer

GOK-Bladet. November Ordföranden reflekterar

GOK-Bladet. November Ordföranden reflekterar GOK-Bladet November 2017 Ordföranden reflekterar Senast ni läste ett GOK-blad var i mars och nu har flera av er avverkat en lång och härlig orienteringssäsong! Daladubblen avslutade säsongen för ungdomarna

Läs mer

Nyhetsbrev. Maj 2014. Söderåsens Brukshundklubb Sida 1av 4. [År] Hundens dag 10 augusti Den 10 augusti planerar PRinfo-gruppen

Nyhetsbrev. Maj 2014. Söderåsens Brukshundklubb Sida 1av 4. [År] Hundens dag 10 augusti Den 10 augusti planerar PRinfo-gruppen Sida 1av 4 Maj 2014 Luspudeln vilande Vår klubbtidning Luspudeln läggs vilande under året efter beslut på medlemsmötet den 1 maj. Håll dig informerad genom hemsidan Du vet väl att klubben har en hemsida

Läs mer

GK Engelholmsgymnasterna

GK Engelholmsgymnasterna GK Engelholmsgymnasterna Årsbokslut för räkenskapsåret 2014-07-01-2015-06-30 Styrelsen för GK Engelholmsgymnasterna avger härmed följande årsbokslut Innehåll Verksamhetsberättelse 2 Resultaträkning 9 Balansräkning

Läs mer

Ordförande Jörgen Tränk hälsade alla medlemmar på årsmötet välkomna och förklarade mötet öppnat.

Ordförande Jörgen Tränk hälsade alla medlemmar på årsmötet välkomna och förklarade mötet öppnat. Årsmöte Kils Slalomklubb Lördagen den 26/9-2015 1. Mötet öppnas Ordförande Jörgen Tränk hälsade alla medlemmar på årsmötet välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängd 12 medlemmar

Läs mer

fört vid ÅRSMÖTE med VÄSTERGÖTLANDS ORIENTERINGSFÖRBUND Onsdagen den 5 mars 2014 kl

fört vid ÅRSMÖTE med VÄSTERGÖTLANDS ORIENTERINGSFÖRBUND Onsdagen den 5 mars 2014 kl PROTOKOLL Plats: Närvarande: fört vid ÅRSMÖTE med VÄSTERGÖTLANDS ORIENTERINGSFÖRBUND Onsdagen den 5 mars 2014 kl 18.30 21.00 Kulturen, Vårgårda 28 ombud representerande 28 föreningar, inbjudna gäster,

Läs mer

Innehåll. Bra datum att komma ihåg under våren Idrotten vill Färgtrappan Utrustning Träning Föräldramedverkan Medlemskap Tävling

Innehåll. Bra datum att komma ihåg under våren Idrotten vill Färgtrappan Utrustning Träning Föräldramedverkan Medlemskap Tävling 333 Måsguiden 2018 Innehåll Bra datum att komma ihåg under våren Idrotten vill Färgtrappan Utrustning Träning Föräldramedverkan Medlemskap Tävling Bra datum att komma ihåg under våren 2018 2 april Kringelträffen,

Läs mer

NORRA GOTLANDS BRUKSHUNDKLUBBS VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016

NORRA GOTLANDS BRUKSHUNDKLUBBS VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 NORRA GOTLANDS BRUKSHUNDKLUBBS VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 Styrelsen för Norra Gotlands Brukshundklubb avger härmed verksamhetsberättelsen för verksamhetsåret 2016. Styrelsen har under året haft 10 stycken

Läs mer

Skumt å Dumt nr

Skumt å Dumt nr Skumt å Dumt nr.2 2011 Oj vad tiden går fort. Nu är det sommar och vårsäsongen bara svischade förbi. Många tävlingar har det blivit bl.a DM-sprint som gick i Rimbo. Tävlingen avgjordes en vardag kväll

Läs mer

1 Årsmötets öppnande Distriktsordförande Mattias Henriksson öppnade mötet.

1 Årsmötets öppnande Distriktsordförande Mattias Henriksson öppnade mötet. Kalmar NSF Distrikt Årsmötesprotokoll 2011-03-26 1 Årsmötets öppnande Distriktsordförande Mattias Henriksson öppnade mötet. 2 Fastställande av röstlängd Distriktsordförande Mattias Henriksson ropade upp

Läs mer

Orienteringssektionens verksamhetsberättelse 2015

Orienteringssektionens verksamhetsberättelse 2015 Orienteringssektionens verksamhetsberättelse 2015 Ungdomsverksamhet- träning Även under 2015 har ungdomsverksamheten var OK Löftan största, viktigaste och mest framgångsrika verksamhet. Träningsupplägget

Läs mer

Kallelse till. Tid: Fredagen den 5 februari 2010 kl 19.00. Lekeberga Gård, Lekeberga

Kallelse till. Tid: Fredagen den 5 februari 2010 kl 19.00. Lekeberga Gård, Lekeberga Kallelse till i Tid: Fredagen den 5 februari 2010 kl 19.00 Plats: Lekeberga Gård, Lekeberga Klubben bjuder på kaffe, smörgåstårta och underhållning. (glöm inte ange om du är allergisk mot något livsmedel)

Läs mer

Årsmöteshandlingar. Hälla GK

Årsmöteshandlingar. Hälla GK Årsmöteshandlingar Hälla GK till årsmöte den 31 mars 2009 Innehåll Verksamhetsberättelse 2009 Händelser under året Årsredovisning med förvaltnings- och revisionsberättelse Verksamhetsplan 2010 Budgetförslag

Läs mer

Innehåll. Bra datum att komma ihåg under våren Idrotten vill Färgtrappan Utrustning Träning Föräldramedverkan Medlemskap Tävling

Innehåll. Bra datum att komma ihåg under våren Idrotten vill Färgtrappan Utrustning Träning Föräldramedverkan Medlemskap Tävling Måsguiden 2017 Innehåll Bra datum att komma ihåg under våren Idrotten vill Färgtrappan Utrustning Träning Föräldramedverkan Medlemskap Tävling Bra datum att komma ihåg under våren 2017 19 mars Ärlaträffen

Läs mer

Budkavlen. Februari Innehåll

Budkavlen. Februari Innehåll Budkavlen Februari 2016 Innehåll Ordförandes rader Träningsprogram Nattcupen program 2015-2016 Måndagsgympa Inbjudan Vinterrogaine Resultat Vinterrogaine 16/1 Inbjudan Årsmöte Inbjudan Klubbresa till Alfta-Ösas

Läs mer

Bestämmelser för DM-tävlingar i Halland

Bestämmelser för DM-tävlingar i Halland 2016-02-24 Bestämmelser för DM-tävlingar i Halland Vid samtliga DM-tävlingar gäller För att klass skall räknas som DM krävs 2 deltagare/lag i klassen. För DH18-DH21 gäller DM-plaketter till de 3 främsta

Läs mer

Protokoll fört vid årsmötet den 28 februari 2007 i Tea-lokalen

Protokoll fört vid årsmötet den 28 februari 2007 i Tea-lokalen Protokoll fört vid årsmötet den 28 februari 2007 i Tea-lokalen Närvarande: Kårstyrelsen: Jessica Andersson, Ulla Andersson och Anne Norstedt Revisorer: Gunnel Källstedt Stugkommittén: Thor Andersson och

Läs mer

Vad har du för idéer och tankar på hur Småland och din förening ska växa och bli fler?

Vad har du för idéer och tankar på hur Småland och din förening ska växa och bli fler? Vad har du för idéer och tankar på hur Småland och din förening ska växa och bli fler? Votes: 97 Bli bättre på att visa och marknadsföra våra aktiviteter till nya människor Fler närtävlingar Vilket ger

Läs mer

Brattåsorientering våren 2016

Brattåsorientering våren 2016 Brattåsorientering våren 2016 Våra mål detta år: Utmana och utveckla deltagande barn-ungdom och ha kul genom orienteringen. Träna och förbereda barn-ungdom inför tävlingar i orientering. Att uppnå 15 startande

Läs mer

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE VERKSAMHETS- BERÄTTELSE 26/2 1973 V ä s t e r å s BT K 2016-01-01 till 2016-12-31 Föredragningslista Västerås Bordtennisklubbs årsmöte i Västerås Klövernhallen 2017-05-17 klockan 18.00 1. Mötets öppnande

Läs mer

Skoghalls Båtsällskap SBS

Skoghalls Båtsällskap SBS Sidan 1 av 6 Skoghalls Båtsällskap SBS 051123 Tid Närvarande Protokoll Årsmöte Onsdagen den 23 november 2005, kl.19:00 SBS Klubblokal, Sörvikshamnen, Skoghall Ca 50 medlemmar närvarade vid årsmötet. 1

Läs mer

Dokumentation. Klubb- och Utvecklingsdag, Skidstugan Vänersborg Lördagen 3 februari 2018

Dokumentation. Klubb- och Utvecklingsdag, Skidstugan Vänersborg Lördagen 3 februari 2018 Dokumentation Klubb- och Utvecklingsdag, Skidstugan Vänersborg Lördagen 3 februari 2018 Handledare: Lars Ericsson SISU Idrottsutbildarna Alla gamla, unga, erfarna eller nya VSK:are inbjöds till klubbdagen

Läs mer

ÅRSRAPPORT Västerbottens Bowlingförbund

ÅRSRAPPORT Västerbottens Bowlingförbund 1 ÅRSRAPPORT 2015-05-01 2016-04-30 Västerbottens Bowlingförbund 2 FÖREDRAGNINGSLISTA s årsmöte 2016-05-31 Skellefteå Bowlinghall 1. Årsmötets öppnande 2. Upprop och godkännande av fullmakter samt fastställande

Läs mer

Datum 2014-03-27. Föreningens ordförande, Carl-Åke Utterström, hälsade deltagarna varmt välkomna och öppnade mötet.

Datum 2014-03-27. Föreningens ordförande, Carl-Åke Utterström, hälsade deltagarna varmt välkomna och öppnade mötet. ÅRSMÖTESPROTOKOLL 1 (3) Datum 2014-03-27 Årsmöte mars 2014 Protokoll fört vid Villaägarföreningen Jakobsbergs 126:e årsmöte torsdagen den 27 mars 2014 kl. 18:30 på Pilbogården, Kristinagatan 14, Västerås.

Läs mer

Närvarande: Anya Kräusel Vice Ordförande Marie-Louise Nilsson Catharina Hårsmar

Närvarande: Anya Kräusel Vice Ordförande Marie-Louise Nilsson Catharina Hårsmar Protokoll Nr 10 Datum: -01-12 Plats: Klubbstugan Gälltofta Närvarande: Anya Kräusel Vice Ordförande Marie-Louise Nilsson Kassör Catharina Hårsmar Ledamot Karin Nyström Ledamot Ingela Bach Suppleant Lena

Läs mer

Föräldramöte höst -16. Föräldrainformation

Föräldramöte höst -16. Föräldrainformation Föräldramöte höst -16 Föräldrainformation Mål och syfte med mötet Mål Informera om kommande verksamhet Ge oss feedback på årets aktiviteter Syfte Ge oss en grund för planering av höstens, vinterns och

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 SEGERSTA OK E-post:segerstaok@passagen.se Under verksamhetsåret har följande personer ingått i styrelse och verksamhetsgrupper. Styrelse Ordförande Vice ordförande Kassör Sekreterare

Läs mer