Mjölby Gymnasium - Kungshögaskolan. - Informationshäfte. Läsåret 2013/2014. Välkommen

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Mjölby Gymnasium - Kungshögaskolan. - Informationshäfte. Läsåret 2013/2014. Välkommen"

Transkript

1 Mjölby Gymnasium - Kungshögaskolan - Informationshäfte Läsåret 2013/2014 Välkommen

2 Hjärtligt välkommen till oss! Kungshögaskolan en del av Mjölby gymnasium Kungshögaskolan en attraktiv skola som skapar möjligheter. Tillsammans med dig som elev vill vi skapa de bästa förutsättningarna för att du ska kunna nå dina mål. Det gäller både för dig som satsar på en utbildning som riktar sig mot ett yrke och för dig som satsar på att studera vidare efter gymnasiet. Kungshögaskolan kännetecknas av: Utbildningar av hög kvalitet Personal med kompetens och engagemang Elever som ges förutsättningar att bli sedda och att lyckas i sina studier Elevinflytande och eget ansvarstagande En skolmiljö som är trygg och trivsam

3 SKOLANS ORGANISATION Kungshögaskolan som ingår i Mjölby gymnasium har ca 600 elever och ca 70 anställda. Fr.o.m. höstterminen 2011 gäller för åk 1 det nya gymnasiet, Gy2011, med ny skollag, ny förordning, nya program, ny betygsskala m.m. På skolan finns Barnoch fritidsprogrammet (BF), Estetiska programmet (ES), Ekonomiprogrammet (EK), Handels- och administrationsprogrammet (HA), Humanistiska programmet (HU), Omvårdnadsprogrammet (VO), Naturvetenskapsprogrammet (NA), Samhällsvetenskapsprogrammet (SA), Teknikprogrammet (TE) och Introduktionsprogrammen (IM). För skolans ledning finns en rektor samt en utbildningsledare. Lärarna är organiserade i arbetslag kring programmen. Vid expeditionen finns två skolassistenter. Skolans elevvårdspersonal består av specialpedagog, studie- och yrkesvägledare, kurator och skolsköterska. Övrig personal till stöd för utbildningen är bibliotekarie, skolrestaurangpersonal, cafépersonal och vaktmästare. Lokalvård och datatekniker är organiserade under andra förvaltningar inom kommunen. Till skolan är också knuten en skolläkare och en skolpräst. INFORMATION Information under läsåret publiceras i skolans veckoblad, på monitorer i skolan samt på hemsidan. Föräldrainformation till årskurs 1 ges tisdag den 24 september kl i aulan. LÄSÅRSTIDER HT VT Lovdagar (v. 44) (v. 8) (v. 16) Studiedagar Kompledigt (Öppet hus)

4 PRÖVNINGSTILLFÄLLEN Betyg sätts 14 dagar efter avslutad kurs och baseras på olika examinationstillfällen och bedömningsformer ex. skriftliga prov, inlämningsarbeten och praktiska uppgifter. Prövningstillfällen är tidpunkter då elever som av någon anledning har missat ett prov eller annan bedömning kan få möjlighet att ta igen missat examinationstillfälle. Det är läraren som avgör om en elev skall få genomgå prov eller annan bedömning vid dessa tidpunkter. Prövningsdag Sista anmälningsdag kl kl kl Ordningsregler och rutiner vid Kungshögaskolan För att du och alla andra på skolan ska trivas och få framgång i studierna, vill vi på skolan att: 1. Du respekterar dig själv, andra och skolmiljön. 2. Du möter andra på ett positivt och trevligt sätt. 3. Du tar ansvar för dig själv och för gruppen genom att exempelvis vara väl förberedd och ha med det material som behövs. 4. Du bidrar till ett bra arbetsklimat genom att visa hänsyn och respekt för andra. 5. Du följer det som är överenskommet mellan dig, gruppen och personalen på skolan. 6. Du är närvarande och respekterar överenskomna tider. 7. Du anmäler sjukdom och ansöker om ledighet i god tid. 8. Du håller rent och värnar om vår gemensamma skolmiljö. Ordningsregler ska enligt 5 kap. 5 skollagen (SFS nr:2010:800) finnas: Ordningsregler ska finnas för varje skolenhet. De ska utarbetas under medverkan av eleverna och följas upp på varje skolenhet. Rektorn beslutar om ordningsregler.

5 TELEFONNUMMER Utbildningskontoret Besöksadress Postadress Stadshuset, Mjölby Mjölby Utbildningschef Lotta Gylling Kungshögaskolan Besöksadress Postadress Gymnasievägen 1, Mjölby Mjölby Rektor Kungshögaskolan Per Eriksson Utbildningsledare Per-Olof Niemi Skolassistenter Specialpedagog Studie- och yrkesvägledare Studie- och yrkesvägledare för Introduktionsprogrammen Eva Waldenryd Lotta Bolling Vakant Catharina Lööf Carina Vinnersten Kurator Frida Andersson Skolsköterska Anneli Ekman Vaktmästare Joakim Ydrebrant Elevrestaurang/köket Markus Gustafsson Mentor/Mentor.. Mentor/Mentor..

6 ABC för Kungshögaskolan Allergi APL Bibliotek Cafeteria Datorer Av hänsyn till de många allergiker som finns bland både elever och personal bör alla i skolan undvika att använda starka parfymer, starkt parfymerade deodoranter eller liknande. Vid behov av speciell kost, kontakta vår skolsköterska. När skolarbetet förläggs till en arbetsplats utanför skolan, APL, följer eleven den arbetstid som gäller på arbetsplatsen. Biblioteket är en studieplats för många. Här bör förekomma endast lågmälda samtal kring arbetsuppgifter. Kungshögaskolan har en cafeteria som är öppen för elever och personal under skoltid. Alla användare skriver under ett avtal med skolan för att kunna få tillgång till skolans datornätverk. Om reglerna bryts kan eleven stängas av från datornätverket. Se elevförsäkran inför användning av persondatorer, nätverk, annan IT-utrustning, intranet/internet och e-post. Se även kommunens riktlinjer för användning av persondatorer. Mentor ansvarar för att elevförsäkran tecknas. Expeditionen arkiverar elevförsäkran. Drogfritt Elevinflytande I enlighet med vår drogpolicy är alkohol och alla droger förbjudna inom Kungshögaskolan. Elevernas inflytande i skolan sker på flera nivåer: Som elev kan man påverka sin egen utbildning, t ex genom olika val. Den dagliga undervisningen ska vara ett samspel mellan lärare och elever där parterna planerar undervisningen tillsammans och prövar olika arbetsformer. Genom klassråd, programråd, elevråd och skolkonferens har eleverna möjlighet att ha gemensamma diskussioner, samråda, föreslå lösningar samt i en del fall även besluta om sådant som rör hela skolan.

7 I varje klass ska finnas ett klassråd, som består av samtliga elever i klassen och mentorer. Klassrådet ska på mentorstiden behandla frågor som är av gemensamt intresse för klassens elever. Klassrådet väljer ordförande, sekreterare samt två klassrepresentanter. Skolkonferensen är skolans forum för samråd och gemensamma diskussioner mellan skolledning, personal och elever. Hälften av ledamöterna är elever. Elevskyddsombud För att ta till vara elevernas intressen i arbetsmiljöfrågor utser varje klass ett elevskyddsombud som också är klassrepresentant. Elevskåp Skolan tillhandahåller elevskåp mot kvittens och 100 kronor i depositionsavgift för nyckel. Pengarna återfås när nyckel återlämnas och om skåpet är i godtagbart skick. Skolan ansvarar inte för de tillhörigheter som förvaras i skåpen. Skolan kan öppna låst skåp. Innan skåp öppnas ska skolan om möjligt informera berörd elev. Exempel då skolan har behov av att tömma skåp är vid omflyttning och omfördelning av skåp. Frånvaro Skolan är en arbetsplats där det, som på andra arbetsplatser, gäller att ledighet under ordinarie skoltid bör höra till undantagen. För trivsel och framgång i gymnasiestudierna förväntas man ta eget ansvar för närvaron. Vid sjukdom, se sjukanmälan. Vid ledighet, se ledighet. Frånvaro Elev För rapportering och dokumentation av elevers frånvaro används ett databaserat system, Dexter, där den undervisande läraren rapporterar frånvaro, sen ankomst eller sjukdom. Mentor svarar för veckovis kontroll, uppföljning av frånvaron samt meddelar elevvårdsgruppen när en elevs frånvaro blir hög. Vid slutet av varje termin skickar skolan, till vårdnadshavare, ett utdrag över elevens frånvaro under den gångna terminen. Frånvarointyget ska av eleven uppvisas för målsman och återlämnas till skolan med målsmans underskrift. Från och med höstterminen 2011 måste skolan, enligt den nya skollagen, anmäla ogiltig frånvaro samma dag eller senast dagen

8 efter. För att kunna göra detta på ett smidigt sätt kommer vi be att föräldrarna lämnar ett mobilnummer eller en e-postadress dit meddelande om ogiltig frånvaro automatiskt kommer att skickas. För ej myndiga elever informerar skolan vårdnadshavare om frånvaro och studieresultat. För myndiga elever ska skolan informera förälder/vårdnadshavare om deras rätt att begära uppgifter av skolan om frånvaro och betygsresultat. Skolan har skyldighet att anmäla elever som har upprepad eller långvarig frånvaro till Centrala Studiestödsnämnden (CSN), som kan besluta om avdrag på elevens studiebidrag, vilket kan påverka bidrag som familjen eventuellt erhåller. Vid längre eller upprepad frånvaro tar mentor eller elevvårdsgrupp kontakt med vårdnadshavare till eleven. Frånvaro Lärare Har inte undervisande lärare infunnit sig inom tio minuter ska klassen/gruppen kontakta expeditionen. Fusk Ertappas elev med fusk under provtillfället ska eleven omedelbart avbryta provet och detta blir underkänt. Samtal mellan elever under prov är förbjudet och betraktas som fusk. Elev som fuskar under provtillfället rapporteras till mentor och vårdnadshavare. Med fusk avses även plagiering av inlämningsuppgifter, rapporter osv. Färdbevis Förlorat kort ska omedelbart anmälas till expeditionen för spärrning till Östgötatrafiken. Eleven får erlägga en kontant avgift på 200 kronor till assistent som då ger eleven ett nytt kort. Om ett kort skadas genom oaktsam hantering kan eleven få kortet utbytt på expeditionen mot en avgift på 100 kronor. Utbyte på grund av annan felaktighet sker utan kostnad. Elev som får inackorderingstillägg kan inte få färdbevis. Om resa till eller från skolan eller en del av resan inte kan ske med kollektivt färdmedel, kan kontant bidrag till enskild resa sökas. En elev som har minst 4 km färdväg mellan bostaden och närmaste hållplats kan söka bidrag för anslutningsresa. Ansökningar om resebidrag ska lämnas till hemkommunen senast tre veckor efter respektive termins början.

9 Förlust av egendom Allt upphittat lämnas till vaktmästaren eller till skolexpeditionen. Den som förlorat någon tillhörighet i skolan bör genast anmäla detta till vaktmästaren. Observera att den kollektiva försäkringen inte gäller stöld och annan förlust. Skolan tar inget ansvar för elevers egendom i skolan och i elevskåp. Skolan har inte heller någon annan försäkring som täcker förlust av elevers egendom i t ex elevskåpen. Man bör därför kontrollera så att man har ett tillräckligt skydd genom sin egen hemförsäkring. Skolan polisanmäler alltid stölder av sin egendom och så rekommenderas också varje elev och anställd att göra. Försäkring Inackorderingstillägg Skolans elever är kollektivt försäkrade i försäkringsbolaget FOLKSAM. Försäkringen gäller olycksfallsskada som inträffar under skoltid, fritid och ferier. Vid läsårets början får varje elev ett försäkringsbesked, där villkoren för försäkringen framgår. Inackorderingstillägg beviljas, förutom då särskilda skäl föreligger, endast i de fall skoldagen inklusive den totala res- och väntetiden överstiger 11 timmar/dag i genomsnitt under läsåret. Inackorderingstillägg kan sökas via hemkommunen eller CSN beroende på val av skolform. Blankett för ansökan finns hos kurator. Kränkande behandling I läroplanen står att Skolan ska främja förståelse för andra människor och förmåga till inlevelse och att Ingen ska i skolan utsättas för kränkande behandling. För att lyckas med detta, och skapa en skola där alla kan trivas, måste var och en av oss, elever och personal, dels möta varandra med respekt och förståelse, dels aktivt ingripa när vi ser att någon behandlas illa. När inte egna och kamraters ord räcker till eller om du själv blir utsatt för kränkande behandling ta kontakt med lärare, kurator, skolsköterska, rektor eller någon annan personal som arbetar på skolan. Se även likabehandlingsplanen. Ledighet Ledighet från skolarbetet utöver loven för enskilda angelägenheter beviljas restriktivt. Ansökan ska ha inkommit senast 14 dagar före

10 den önskade ledighetens början och ska vara underskriven av vårdnadshavare för omyndig elev. Ledighet kan beviljas av: berörd lärare för enstaka lektion mentor för 1 3 dagar i följd och högst sex dagar per läsår rektor för övrig ledighet och för all ledighet i direkt anslutning till lov, terminsstart och terminsslut Om ledighet beviljas ansvarar eleven själv för att alla berörda lärare informeras i god tid innan ledigheten börjar och att på egen hand ta igen de studiemoment som man missat under ledigheten. Läkar- och tandläkarbesök anmäls i förväg till mentor. Om en enskild elev, en klass eller annan grupp av elever vill göra en resa utanför undervisningen, är de hänvisade till loven eller annan ledig tid. Läsårsplan Uppgifter Läsårsplan som delas ut till elever och personal, och som även finns på webben, innehåller de viktigaste aktiviteterna vid sidan av ordinarie schema. Inlämningstider för läxor/uppgifter m m ska respekteras. Mentorstid Mentorstiden är schemalagd till tisdagar klockan MP3-spelare, mobiltelefon eller liknande Undervisande lärare avgör i samråd med gruppen vad som ska gälla. Principen är att det inte ska vara störande för omgivningen. Skolan har rätt att omhänderta störande eller skadliga föremål med stöd av skollagen. Omhändertagna föremål hämtas på expeditionen efter skoldagens slut. Parkering av fordon Sker på anvisade platser vid skolområdet. Prov Prövning Penna, radergummi och linjal ska elev ta med till provtillfället. Provansvarig lärare meddelar om annan utrustning behövs vid provtillfället. Otillåtna saker vid provtillfälle lämnas till provvakt. Prövning får under gymnasietiden göras av elev som erhållit betyget F (eller IG) eller saknar betyg på en kurs som ingår i elevens studieplan.

11 En depositionsavgift på 100 kronor tas ut vid anmälan och återfås efter genomförd prövning. Anmälan för prövning lämnas till expeditionen. Anmälnings- och prövningsdag: Se Kungshöganytt eller Kalendarium. Resurstid Rökning Samverkan med föräldrar Resurstid är tid som kan användas för extra tid och stöd till elev. Resurstid är normalt schemalagd på tisdagar klockan Rökning får enligt tobakslagen inte förekomma i skolan eller på skolans område. (Kungshögaskolans områdesgräns, sid. 14) Kontakten mellan skolan och föräldrar/vårdnadshavare sker framförallt via elevens mentor som får en helhetsbild av elevens studier av de undervisande lärarna. Varje lärare ska samverka med hemmen och informera om elevernas skolsituation och kunskapsutveckling. Det sker bland annat genom utvecklingssamtalen. I den händelse en elev riskerar att få betyget IG/F i en kurs eller att betygsunderlag saknas kommer vårdnadshavaren att informeras skriftligt om detta. Under elevernas första gymnasieår inbjuds vårdnadshavare till Kungshögaskolan. Kort efter studiernas början ges en allmän information om gymnasiestudierna och under perioden december januari kallas elev och vårdnadshavare till ett utvecklingssamtal. Sen ankomst Sjukanmälan Undervisande lärare avgör i samråd med klassen vad som ska gälla. Sjukanmälan ska göras för varje dag som eleven inte kan infinna sig vid skoldagens början. Anmälan ska göras på särskild telefon, , eller direkt till mentor innan första lektionen börjar. Om sjukfrånvaron fortsätter efter en vecka ska eleven visa läkarintyg för skolsköterskan. Sjukanmälan kan även göras i dataprogrammet Dexter som man når via Mjölby kommuns hemsida. För att kunna göra detta måste vårdnadshavaren har skaffat sig inloggningsuppgifter till Dexter. Om skoldagen avbryts på grund av sjukdom ska eleven i första hand meddela mentor eller skolsköterska för underskrift på särskild blankett. Är ingen av dessa anträffbar får eleven uppsöka någon annan lärare på skolan som känner eleven.

12 Skadegörelse, nedskräpning, klotter Meddela direkt till vaktmästare eller skolledning vid skada eller åverkan på skolans lokaler eller andra föremål. Skolhälsovård Under tiden i gymnasieskolan får varje elev tillfälle till ett hälsosamtal. Därutöver har eleverna möjlighet att anlita skolhälsvården vid behov. Skolsköterskan har som regel mottagning varje dag. Besök hos skolläkare bokas genom skolsköterskan. I akutfall på tid som skolsköterskan inte finns tillgänglig får eleven vända sig till den allmänna sjukvården. En av Svenska kyrkans präster i Mjölby församling är också skolpräst vid Mjölby gymnasium. Skolrestaurang Studiebidrag Lunch serveras varje skoldag i Kungshögaskolans matsal mellan klockan För att undvika onödig köbildning vid lunch ska alla klasser använda sig av den tid de har i schemat för lunch. En elev som går en gymnasieutbildning får ekonomisk studiehjälp till och med vårterminen det år som eleven fyller 20 år. Studiebidrag utbetalas per månad från och med kvartalet efter det eleven fyllt 16 år. Det utbetalas under tio månader per år. Den första utbetalningen görs i slutet av september. Juni är vårterminens sista utbetalningsmånad, och i juli och augusti sker ingen utbetalning. För närvarande är studiebidraget 1050 kr per månad. För mer information se För att få studiebidrag och extra tillägg för tio månader måste du studera på heltid eller under minst nio månader under läsåret. Studiestödet kan reduceras eller dras in helt på grund av ogiltig frånvaro. Utbetalning av studiebidrag sker via Swedbank månadsvis. Om eleven är myndig sätts pengarna in på ett konto som eleven själv väljer. I annat fall sker utbetalning till någon av vårdnadshavare/godman. Om överföring önskas till annan bank, måste ett överföringsuppdrag lämnas till denna bank. Extra tillägg är inkomstprövat och ges beroende på familjens ekonomi. Det utbetalas nio månader per år. Extra tillägg måste sökas. Blankett finns hos kurator.

13 Studiemedel En elev som är över 20 år kan få studiemedel för att gå i gymnasieskola, folkhögskola eller komvux. Studiemedel består av ett lån och ett bidrag. Studiemedel måste sökas. Blankett finns hos kurator.

Mjölby Gymnasium - Kungshögaskolan. - Informationshäfte. Läsåret 2010/2011. Välkommen

Mjölby Gymnasium - Kungshögaskolan. - Informationshäfte. Läsåret 2010/2011. Välkommen Mjölby Gymnasium - Kungshögaskolan - Informationshäfte Läsåret 2010/2011 Välkommen SKOLANS ORGANISATION Kungshögaskolan som ingår i Mjölby gymnasium har ca 600 elever och ca 70 anställda. På skolan finns

Läs mer

Elevguiden Samlad information från Aspero Göteborg. Gäller läsåret 12/13

Elevguiden Samlad information från Aspero Göteborg. Gäller läsåret 12/13 Elevguiden Samlad information från Aspero Göteborg Gäller läsåret 12/13 Välkommen till Aspero Idrottsgymnasium! Vi på Aspero Idrottsgymnasium har som mål att göra dig till vinnare - både studiemässigt,

Läs mer

Innehållet i detta häfte sammanfattar en del av den information om arbete, rutiner och regler som ingår i förutsättningarna för läsårets arbete.

Innehållet i detta häfte sammanfattar en del av den information om arbete, rutiner och regler som ingår i förutsättningarna för läsårets arbete. Vi hälsar dig välkommen till dina studieår vid Vimmerby gymnasium, till stora delar en fräsch och nyrenoverad skola. Målsättningen för skolan är att du tillsammans med skolans lärare och övrig personal

Läs mer

2015-08-18 1(6) Härnösands gymnasium och gymnasiesärskola. Policy och rutiner. Elever. Härnösands gymnasium

2015-08-18 1(6) Härnösands gymnasium och gymnasiesärskola. Policy och rutiner. Elever. Härnösands gymnasium 2015-08-18 1(6) Härnösands gymnasium och gymnasiesärskola Policy och rutiner Elever Härnösands gymnasium 2015/2016 2015-08-18 2(6) Policy och rutiner Härnösands gymnasium har enligt skollagen ett ansvar

Läs mer

2011-11-16 ELEVINFORMATION

2011-11-16 ELEVINFORMATION 2011-11-16 ELEVINFORMATION INTRODUKTIONSPROGRAM Läsåret 2011/2012 ÖDESHÖGS GYMNASIESKOLA LÄSÅRET 2011/2012 ELEVINFORMATION Behöver du förstärka ämneskunskaperna för att kunna börja ett nationellt program?

Läs mer

A-Ö läsåret 2015-2016. Rålambshovsskolan Elever

A-Ö läsåret 2015-2016. Rålambshovsskolan Elever A-Ö läsåret 2015-2016 Rålambshovsskolan Elever Innehåll BAL... 3 BESÖK UTIFRÅN... 3 BETYG... 3 BIBLIOTEK... 3 BRAND... 3 BROTT... 3 DROGER... 3 ELEVHÄLSA... 4 ELEVSKÅP... 4 FRIENDS... 4 FRÅNVARO-ELEVER...

Läs mer

2015-08-19 VÄLKOMMEN TILL HJALMAR STRÖMERSKOLAN

2015-08-19 VÄLKOMMEN TILL HJALMAR STRÖMERSKOLAN VÄLKOMMEN TILL HJALMAR STRÖMERSKOLAN LÄSÅRET 2015/2016 HJALMAR STRÖMER Skolan har fått sitt namn efter prästen, författaren och folkbildaren Hjalmar Strömer, som föddes 1848 i närheten av Kärrnäset i Ströms

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL HJALMAR STRÖMERSKOLAN

VÄLKOMMEN TILL HJALMAR STRÖMERSKOLAN VÄLKOMMEN TILL HJALMAR STRÖMERSKOLAN LÄSÅRET 2012/2013 HJALMAR STRÖMER Skolan har fått sitt namn efter prästen, författaren och folkbildaren Hjalmar Strömer, som föddes 1848 i närheten av Kärrnäset i Ströms

Läs mer

A-Ö läsåret 2014-2015. Rålambshovsskolan Elever

A-Ö läsåret 2014-2015. Rålambshovsskolan Elever A-Ö läsåret 2014-2015 Rålambshovsskolan Elever Innehåll ANSVARSOMRÅDEN... 3 ARBETSPLAN... 3 BAL... 3 BESÖK UTIFRÅN... 3 BETYG... 3 BIBLIOTEK... 3 BRAND... 3 BROTT... 3 DROGER... 4 ELEVHÄLSA... 4 ELEVSKÅP...

Läs mer

Information till elever och vårdnadshavare

Information till elever och vårdnadshavare Information till elever och vårdnadshavare Läsåret 2014/2015 Välkommen till Vimmerby gymnasium! Vi hälsar dig välkommen till dina studieår vid Vimmerby gymnasium. Målsättningen för skolan är att du tillsammans

Läs mer

Mjölby Gymnasium - Kungshögaskolan. - Informationshäfte. Läsåret 2008/2009. Välkommen

Mjölby Gymnasium - Kungshögaskolan. - Informationshäfte. Läsåret 2008/2009. Välkommen Mjölby Gymnasium - Kungshögaskolan - Informationshäfte Läsåret 2008/2009 Välkommen MJÖLBY GYMNASIUMS ORGANISATION Mjölby gymnasium består av Dackeskolan, Gymnasiesärskolan, Mjölby vuxenutbildning, Kungshögaskolan

Läs mer

Elevhandbok 15/16 GULDSTADSGYMNASIET. barn & fritid el & energi estetiska hantverk teknik

Elevhandbok 15/16 GULDSTADSGYMNASIET. barn & fritid el & energi estetiska hantverk teknik Elevhandbok 15/16 GULDSTADSGYMNASIET barn & fritid el & energi estetiska hantverk teknik Den lilla skolan med de stora möjligheterna Ja, vi är en liten skola och det är ett viktigt skäl till att många

Läs mer

Elev- och föräldrainformation. Läsåret 2015/16

Elev- och föräldrainformation. Läsåret 2015/16 Elev- och föräldrainformation Läsåret 2015/16 Innehåll Innehåll... 2 Personal... 4 Studie- och yrkesvägledare... 4 Skolkurator... 4 Skolhälsovård... 4 Specialpedagogen... 4 Läsårstider, avslutningar och

Läs mer

Klöxhultsskolan Läsåret 15-16

Klöxhultsskolan Läsåret 15-16 Klöxhultsskolan Läsåret 15-16 Klöxhultsskolan Klöxhultsskolan är en F-6 skola. Här finns också Montessoriskolan, grundsärskolan och Orion. Totalt finns det cirka 500 elever och ett hundratal medarbetare

Läs mer

Ordningspolicy och ordningsregler

Ordningspolicy och ordningsregler Ordningspolicy och ordningsregler Antagen 2009-10-22 2. (5) Staffangymnasiets ordningspolicy Ordningsreglerna skall ge vägledning för elever, alla vuxna i skolan samt föräldrar om förhållanden eller situationer

Läs mer

INFORMATION. ELEVER och FÖRÄLDRAR

INFORMATION. ELEVER och FÖRÄLDRAR MJÖLBY GYMNASIUM DACKESKOLAN INFORMATION till ELEVER och FÖRÄLDRAR LÄSÅRET 2012-2013 MJÖLBY GYMNASIUM. DACKESKOLAN Besöksadress Burensköldsvägen 33 Postadress 595 80 Mjölby Telefon 0142-850 00 (växel)

Läs mer

Elevhälsoplan Alléskolan. Reviderad 2014-09-01

Elevhälsoplan Alléskolan. Reviderad 2014-09-01 Elevhälsoplan Alléskolan Reviderad 2014-09-01 1 Elevhälsoplan Reviderad 2014-09-01 Förord Alléskolan är en skola som präglas av trivsel, trygghet och allas utvecklingsmöjligheter oavsett bakgrund och förutsättningar.

Läs mer

Information till hemmen från

Information till hemmen från Information till hemmen från Aktuellt under läsåret 2014/2015 Höstterminen 2014 Börjar onsdagen den 20 augusti Terminsavslutning fredagen den 19 december Höstlov vecka 44, 27-31 oktober Vårterminen 2015

Läs mer

Välkommen till Kastanjeskolan. Infoblad

Välkommen till Kastanjeskolan. Infoblad Välkommen till Kastanjeskolan Infoblad Läsåret 2014/2015 1 Telefonnummer Per-Olof Johansson Rektor 0417-18384 Martin Rodhe Bitr. rektor 0417-18495 Marion Andrée Skolassistent 0417-18362 Lisbeth Andersson

Läs mer

Välkommen till. Kvarnbergsskolan 2015/2016. HUDDINGE KOMMUN Barn- och utbildningsförvaltningen Kvarnbergsskolan. Huddinge 2015-09-17

Välkommen till. Kvarnbergsskolan 2015/2016. HUDDINGE KOMMUN Barn- och utbildningsförvaltningen Kvarnbergsskolan. Huddinge 2015-09-17 HUDDINGE KOMMUN Barn- och utbildningsförvaltningen Kvarnbergsskolan Huddinge 2015-09-17 Välkommen till Kvarnbergsskolan 2015/2016 KVARNBERGSSKOLAN! Läsåret 2015/2016 har skolan cirka 650 elever i årskurserna

Läs mer

VÄLKOMNA TILL BÄCKÄNGSGYMNASIET

VÄLKOMNA TILL BÄCKÄNGSGYMNASIET VÄLKOMNA TILL BÄCKÄNGSGYMNASIET FÖRÄLDRAMÖTE 17 SEPTEMBER 2014 NATURVETENSKAPLIGA PROGRAMMET - Åk1 EERO JENSHOLM - REKTOR PÅ VÄG ATT BLI VUXEN Ni föräldrar är fortsatt ett viktigt stöd för era ungdomar!

Läs mer

Regler och rutiner - elever

Regler och rutiner - elever Regler och rutiner - elever Innehåll Besök på skolan... 2 B-språk... 2 Bibliotek... 2 Borttappade saker... 2 Elevhälsa... 2 Elevuppgifter Stockholm Skolwebb... 2 Elevskåp... 3 Fotografering... 3 Frånvaro...

Läs mer

Särskilt stöd. Arbetsgången för att nå kunskapsmålen Inklusive bilagor. Norrtelje Teknik- och Naturbruksgymnasium

Särskilt stöd. Arbetsgången för att nå kunskapsmålen Inklusive bilagor. Norrtelje Teknik- och Naturbruksgymnasium Särskilt stöd Arbetsgången för att nå kunskapsmålen Inklusive bilagor Norrtelje Teknik- och Naturbruksgymnasium Reviderad 2014-09-23 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Ämnes- och kursplanering... 3 Dokumentation och

Läs mer

Tillsynsbeslut för gymnasieskolan

Tillsynsbeslut för gymnasieskolan Beslut Skolinspektionen 2015-08-27 Göteborgs stad infoaeduc.boteborg.se Gymnasieskolenhetschef och rektorer vid Hvitfeldtska gymnasiet mikael.o.karlssonaeduc.ciotebord.se amela.filipovicaeduc.qotebord.se

Läs mer

Information till dig som är elev och dina föräldrar Läsåret 2013/2014

Information till dig som är elev och dina föräldrar Läsåret 2013/2014 Information till dig som är elev och dina föräldrar Läsåret 2013/2014 Kontaktuppgifter Rektor Lydia Folke 021-403941 lydia.folke@it-gymnasiet.se Besöksadress samt postadress IT-Gymnasiet Västerås Ingenjör

Läs mer

Elevhälsa 2014-01-15/CA

Elevhälsa 2014-01-15/CA 2014-01-15/CA Om skolan 1. Österåkers gymnasium grundtankar och riktlinjer 2. Lokal arbetsplan/verksamhetsplan 2013/2014 med prioriterade mål 3. Elevhandbok 4. Personalhandbok 5. Elevhälsa med bl.a. -

Läs mer

Studieinformation fristående gymnasiala kurser (ej vård) Våren 2016

Studieinformation fristående gymnasiala kurser (ej vård) Våren 2016 Studieinformation fristående gymnasiala kurser (ej vård) Våren 2016 Kontaktuppgifter Vid allmänna frågor kontakta receptionen i Utbildningens Hus. Telefon: 0322-61 65 60, E-post: vuxenutbildningen@alingsas.se

Läs mer

Plan för arbetet mot diskriminering, kränkande behandling och trakasserier, för trygghet och studiero.

Plan för arbetet mot diskriminering, kränkande behandling och trakasserier, för trygghet och studiero. Plan för arbetet mot diskriminering, kränkande behandling och trakasserier, för trygghet och studiero. Reviderad 150427 Nulägesbeskrivning utifrån elevenkät dec 14 samt antalet inrapporterade rapporter

Läs mer

DE GEERHANDBOKEN LÄSÅRET 2011-2012. Utbildar för framtiden sedan 1868

DE GEERHANDBOKEN LÄSÅRET 2011-2012. Utbildar för framtiden sedan 1868 DE GEERHANDBOKEN LÄSÅRET 2011-2012 Utbildar för framtiden sedan 1868 1. TIPS FÖR EN LYCKAD STUDIETID Innehåll 1. Tips för en lyckad studietid 2. Frånvaro och CSN 3. Mentorskap 4. IT i skolan 5. Elevstöd

Läs mer

Välkommen till. Läsåret 2012-2013

Välkommen till. Läsåret 2012-2013 Välkommen till Läsåret 2012-2013 Augusti 2012 2 Vi hälsar elever och föräldrar varmt välkomna till Rosenholmskolan, läsåret 2012-2013 Vår placering på Telenor Arena Karlskrona, med vacker natur och fantastiska

Läs mer

STUDIE- HANDLEDNING KOMVUX 2016-2017. Inför ansökan till Komvux KOMVUX

STUDIE- HANDLEDNING KOMVUX 2016-2017. Inför ansökan till Komvux KOMVUX STUDIE- HANDLEDNING Inför ansökan till Komvux KOMVUX 2016-2017 KOMVUX Kontaktuppgifter till Lärare KOMVUX Studiehandledning 2016/17 Välkommen att studera på Komvux! På Komvux erbjuder vi många olika typer

Läs mer

Studieinformation Våren 2016. Vård och omsorgsutbildning

Studieinformation Våren 2016. Vård och omsorgsutbildning Studieinformation Våren 2016 Vård och omsorgsutbildning Kontaktuppgifter Vid allmänna frågor kontakta receptionen i Utbildningens Hus. Telefon: 0322-61 65 60, E-post: vuxenutbildningen@alingsas.se Hemsida:

Läs mer

Sunne gymnasieskola Broby Läsåret 2015/16

Sunne gymnasieskola Broby Läsåret 2015/16 Plan För att främja likabehandling och förebygga samt åtgärda diskriminering, trakasserier och kränkande behandling Sunne gymnasieskola Broby Läsåret 2015/16 Ronnie Palmquist rektor 1 Innehållsförteckning

Läs mer

Information. Läsåret 2014-2015

Information. Läsåret 2014-2015 Information Läsåret 2014-2015 Innehållsförteckning Katrineholms Tekniska College... 4 Organisation... 4 Rektor... 4 Receptionens öppettider... 4 Expeditionen... 5 Elevhälsoteam... 6 Kurator... 6 Skolsköterska...

Läs mer

Elevs rätt till utbildning

Elevs rätt till utbildning Elevs rätt till utbildning Varje elev kan och vill Utbildningen inom skolväsendet syftar till att barn och elever ska inhämta och utveckla kunskaper och andra värden. För att kunna göra det måste eleven

Läs mer

SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE

SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE KVALITETSRAPPORT - REKTOR Enhet: KAPLANSKOLAN, EE, EC, VF och EN. Rektor: Kristin Lundholm. Frågor att besvara KUNSKAPER Måluppfyllelse och resultat 1 Beskriv i vilken grad

Läs mer

Södra skolans likabehandlingsplan/plan mot kränkande behandling

Södra skolans likabehandlingsplan/plan mot kränkande behandling Södra skolans likabehandlingsplan/plan mot kränkande behandling Åmåls kommun Barn- och utbildningsnämnden Reviderad: 2014-12-10 INNEHÅLL 1. JURIDISK GRUND... 2 2. INLEDNING & SYFTE... 2 3. VISION... 2

Läs mer

Älvdalens Utbildningscentrum. Systematiskt kvalitetsarbete uppföljning och plan för utveckling. Läsåret 11/12

Älvdalens Utbildningscentrum. Systematiskt kvalitetsarbete uppföljning och plan för utveckling. Läsåret 11/12 Älvdalens Utbildningscentrum Systematiskt kvalitetsarbete uppföljning och plan för utveckling Läsåret 11/12 Innehåll 1. Bakgrund... 3 1.2 Former för samråd... 3 2. Resultat och måluppfyllelse inom gymnasieskolan...

Läs mer

Kvalitetsuppföljning Lärande och stöd 2014

Kvalitetsuppföljning Lärande och stöd 2014 Kvalitetsuppföljning Lärande och stöd 2014 Gymnasieskola Innehåll Systematiskt kvalitetsarbete... 3 Verksamhetens förutsättningar... 4 Organisation... 4 Ekonomi och nyckeltal... 5 Lokaler... 7 Personal...

Läs mer

2013/2014 PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING HAHRSKA GYMNASIET

2013/2014 PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING HAHRSKA GYMNASIET 2013/2014 PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING HAHRSKA GYMNASIET ~ 2 ~ Hahrska gymnasiet Innehåll Hahrska gymnasiets Plan mot diskriminering och kränkande behandling... 3 Elevens rätt till

Läs mer

Välkommen till. Läsåret 2011/2012

Välkommen till. Läsåret 2011/2012 Välkommen till Läsåret 2011/2012 Augusti 2011 2 Vi hälsar elever och föräldrar varmt välkomna till Rosenholmskolan, läsåret 2011/2012. Vår placering på Telenor Arena Karlskrona, med vacker natur och fantastiska

Läs mer

ELEVHÄLSOPLAN UDDEVALLA GYMNASIESKOLA

ELEVHÄLSOPLAN UDDEVALLA GYMNASIESKOLA Rev ELEVHÄLSOPLAN FÖR UDDEVALLA GYMNASIESKOLA AGNEBERG AKADEMI SINCLAIR MARGRETEGÄRDE ÖSTRABO 1 ÖSTRABO Y POSTADRESS BESÖKSADRESS TELEFON TELEFAX POSTGIRO 451 81 Uddevalla Skolgatan 2 0522-69 68 50 0522-697410

Läs mer

Arbetsplan för Gymnasieskolan Futurum Läsåret 2014/2015

Arbetsplan för Gymnasieskolan Futurum Läsåret 2014/2015 Arbetsplan för Gymnasieskolan Futurum Läsåret 2014/2015 Skolan, huvudman och organisation Uppdragsgivare Skolverket gav Sociala Missionen rätt att bedriva Gymnasieskolan Futurum 2001-01-22. Sociala Missionen

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL VUXENUTBILDNINGEN LÄRCENTRUM, SYDNÄRKES UTBILDNINGSFÖRBUND!

VÄLKOMMEN TILL VUXENUTBILDNINGEN LÄRCENTRUM, SYDNÄRKES UTBILDNINGSFÖRBUND! VÄLKOMMEN TILL VUXENUTBILDNINGEN LÄRCENTRUM, SYDNÄRKES UTBILDNINGSFÖRBUND! Tack för att du valt att studera hos oss under vårterminen 2012. Vi hoppas att du ska få en intressant och givande studietid.

Läs mer

Handlingsplan för mottagande i grundsärskola och gymnasiesärskola

Handlingsplan för mottagande i grundsärskola och gymnasiesärskola Handlingsplan för mottagande i grundsärskola och gymnasiesärskola Rektorsområde förskola och grundskola Rektorsområde gymnasium Hultsfreds kommun rutiner för handläggning, utredning och beslut om mottagande

Läs mer

Handlingsplan för att motverka mobbning, diskriminering och kränkande behandling på Jens Billeskolans grundskola och särskola

Handlingsplan för att motverka mobbning, diskriminering och kränkande behandling på Jens Billeskolans grundskola och särskola Handlingsplan för att motverka mobbning, diskriminering och kränkande behandling på Jens Billeskolans grundskola och särskola Upprättad höstterminen 2014 Elevrådet åk 7-9 Christel Nilsson Utvärderas vårterminen

Läs mer

Studieinformation Hösten 2015. Vård och omsorgsutbildning

Studieinformation Hösten 2015. Vård och omsorgsutbildning Studieinformation Hösten 2015 Vård och omsorgsutbildning Kontaktuppgifter Vid allmänna frågor kontakta receptionen i Utbildningens Hus. Telefon: 0322-61 65 60, E-post: vuxenutbildningen@alingsas.se Hemsida:

Läs mer

DE GEERHANDBOKEN LÄSÅRET 2012-2013. Utbildar för framtiden sedan 1868

DE GEERHANDBOKEN LÄSÅRET 2012-2013. Utbildar för framtiden sedan 1868 DE GEERHANDBOKEN LÄSÅRET 2012-2013 Utbildar för framtiden sedan 1868 1. TIPS FÖR EN LYCKAD STUDIETID Innehåll 1. Tips för en lyckad studietid 2. Frånvaro och CSN 3. Mentorskap 4. pedagogik och teknik 5.

Läs mer

Information till dig som skall börja på Nösnäsgymnasiet

Information till dig som skall börja på Nösnäsgymnasiet Information till dig som skall börja på Nösnäsgymnasiet läsåret 2015-2016 Välkommen till Nösnäsgymnasiet Vår skola Nösnäsgymnasiet är beläget i en av västkustens vackraste delar med lummig grönska runt

Läs mer

Lokal likabehandlingsplan 2015-2016

Lokal likabehandlingsplan 2015-2016 Lokal likabehandlingsplan SYAB Transportgymnasium Diskrimineringslagen 3 kap 16 En utbildningsanordnare som avses i 14 ska varje år upprätta en plan med en översikt över de åtgärder som behövs för att

Läs mer

Elevhandboken 2011/2012

Elevhandboken 2011/2012 Elevhandboken 2011/2012 Välkommen till Sven Eriksonsgymnasiet Sven Eriksonsgymnasiet är en skola som ligger i Borås centrum och som också sätter eleven i centrum. Vår skola har gamla anor och grundades

Läs mer

Välkommen till. Örebro

Välkommen till. Örebro Välkommen till Örebro Läsåret 2015/2016 Innehållsförteckning Läsårstider 2015/2016 3 Skolans personal 3 Kontakt 4 Skolans öppettider 4 Material, utrustning och läroböcker 4 Instruktioner och information

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete 2014/2015

Systematiskt kvalitetsarbete 2014/2015 2015-01-17 Ansvarig: Annica Steneld, rektor Sektor 1 Systematiskt kvalitetsarbete 2014/2015 Nuläge, analys, planering och utveckling i verksamheten. Alströmergymnasiet Sektor 1 Gymnasiesärskolan Innehållsförteckning

Läs mer

Beslut för gymnasieskola med yrkes- och introduktionsprogram

Beslut för gymnasieskola med yrkes- och introduktionsprogram rin Skolinspektionen Beslut Dnr 43-2014:7899 Hylle kommun Beslut för gymnasieskola med yrkes- och introduktionsprogram efter prioriterad tillsyn i Traineegymnasiet belägen i Hylte kommun Skolinspektionen,

Läs mer

Datum 2015-12-21. Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling för Brogårdsgymnasiet i Kristinehamn.

Datum 2015-12-21. Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling för Brogårdsgymnasiet i Kristinehamn. Brogårdsgymnasiet Datum 2015-12-21 Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling för Brogårdsgymnasiet i Kristinehamn. Likabehandlingsplanen beskriver hur Brogårdsgymnasiet säkerställer att ingen

Läs mer

Bilder från fotofinnaren.se

Bilder från fotofinnaren.se Bilder från fotofinnaren.se Läroplanen inför gymnasievalet: Eleverna ska få en utbildning av hög kvalitet i skolan. De ska också få underlag för att välja fortsatt utbildning. Detta förutsätter att den

Läs mer

Likabehandlingsplan mot diskriminering och annan kränkande behandling

Likabehandlingsplan mot diskriminering och annan kränkande behandling Ålidhemsskolan 2009-08-20 Likabehandlingsplan mot diskriminering och annan kränkande behandling INLEDNING Vid Ålidhemsskolan ska det råda nolltolerans mot all diskriminering och annan kränkande behandling

Läs mer

2015-2016. Datum: 2015-08-13

2015-2016. Datum: 2015-08-13 Datum: 2015-08-13 Mönsteråsgymnasiets Likabehandlingsplan mot diskriminering, trakasserier och annan kränkande behandling (gäller både gymnasieskolan och vuxenutbildningen) 2015-2016 Innehåll: 1. Inledning

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om ändring i gymnasieförordningen (1992:394); SFS 2006:1090 Utkom från trycket den 12 september 2006 utfärdad den 31 augusti 2006. Regeringen föreskriver 1 i fråga

Läs mer

Likabehandlingsplan för Nobelgymnasiet

Likabehandlingsplan för Nobelgymnasiet Likabehandlingsplan för Nobelgymnasiet Postadress: Nobelgymnasiet, 651 84 Karlstad Besöksadress: Nokiagatan 20. Webb: karlstad.se/nobelgymnasiet Tel: 054-540 15 00 E-post: nobelgymnasiet@karlstad.se 1

Läs mer

LIKABEHANDLINGSPLAN och PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING. läsåret 2015/ 2016

LIKABEHANDLINGSPLAN och PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING. läsåret 2015/ 2016 2015-11-26 Erik Dahlbergsgymnasiet LIKABEHANDLINGSPLAN och PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING samt ORDNINGSREGLER läsåret 2015/ 2016 för Individuellt alternativ Samhällsvetenskapsprogrammet

Läs mer

Njudungsgymnasiets elevhälsaarbete

Njudungsgymnasiets elevhälsaarbete 2015-08-31 Njudungsgymnasiets elevhälsaarbete Elevhälsoteamen på Njudungsgymnasiet arbetar utifrån Vetlanda kommuns riktlinjer för barn- och elevhälsa. Foldern du håller i din hand är en beskrivning av

Läs mer

Utbildningsinspektion i Älvsbyns gymnasium

Utbildningsinspektion i Älvsbyns gymnasium Utbildningsinspektion i Älvsbyns kommun Älvsbyns gymnasium 53-2006: 1551 Utbildningsinspektion i Älvsbyns gymnasium Innehåll Inledning...1 Underlag...1 Beskrivning av skolan...2 Sammanfattande bedömning...2

Läs mer

Elevhälsoplan vid Praktiska Gymnasiet Falun 2014-2015

Elevhälsoplan vid Praktiska Gymnasiet Falun 2014-2015 Elevhälsoplan vid Praktiska Gymnasiet Falun 2014-2015 Bli den du är! Var och en ska kunna bli allt det som den har förutsättning att bli! Elevhälsoplan vid Praktiska Gymnasiet Falun Elevhälsan ska bidra

Läs mer

PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE. PlanppAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLINGPP

PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE. PlanppAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLINGPP PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE 2013/2014 PlanppAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLINGPP Plan mot diskriminering och kränkande behandling Wijkmanska gymnasiet 1 Innehåll Plan mot diskriminering

Läs mer

Stämmer Stämmer delvis Stämmer inte x

Stämmer Stämmer delvis Stämmer inte x Skolkollen nr 10 Särskilt stöd, rätt utbildning Stämmer Stämmer vis Stämmer x INSATSER För att uppmärksamma elever i behov av stöd lyfter varje arbetslag i elevhälsan de elever som riskerar att nå målen.

Läs mer

Till elever och vårdnadshavare skolår 9 i Hällefors ANTAGNING TILL GYMNASIEUTBILDNING

Till elever och vårdnadshavare skolår 9 i Hällefors ANTAGNING TILL GYMNASIEUTBILDNING Till elever och vårdnadshavare skolår 9 i Hällefors ANTAGNING TILL GYMNASIEUTBILDNING Att välja gymnasieutbildning inför läsåret 2014-2015 Ansökan till Gymnasieskolorna Du kan söka gymnasieutbildning som

Läs mer

Elevinformation 2014-2015

Elevinformation 2014-2015 Elevinformation 2014-2015 www.blekingenaturbruksgymnasium.se Skoltiderna Må 10.00 15.40 Ti - Fr 08.10 15.40 Blekingetrafikens tidtabell från den 17 aug Tåg Karlshamn Bräkne-Hoby Bräkne-Hoby Karlshamn 07.19

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL TESSIN LÄSÅRET 2015 2016

VÄLKOMMEN TILL TESSIN LÄSÅRET 2015 2016 VÄLKOMMEN TILL TESSIN LÄSÅRET 2015 2016 Välkommen till Nyköpings Gymnasium Tessin! Vi önskar dig varmt välkommen till Nyköping Gymnasium Tessin. I detta häfte finns viktig information som är bra att känna

Läs mer

Välkommen till Himmelstalundsgymnasiet

Välkommen till Himmelstalundsgymnasiet Välkommen till Himmelstalundsgymnasiet Läsårsdata Höstterminen 150817-151218 Vårterminen 160111 160610 (studiedagar 7-8 jan) Lovdagar v. 44 Höstlov 151026 151030 v. 8 Sportlov 160222-160227 v. 13 Påsklov

Läs mer

LIKABEHANDLINGSPLAN HAHRSKA GYMNASIET

LIKABEHANDLINGSPLAN HAHRSKA GYMNASIET 2012 LIKABEHANDLINGSPLAN HAHRSKA GYMNASIET ~ 2 ~ Hahrska gymnasiet Innehåll Elevens rätt till trygghet 3 Definitioner av kränkande behandling 3 Rutiner för att utreda mobbing 4 Handlingsplan 4 Mål/Vision

Läs mer

Enheten Bagarmossen-Brotorps skolors samlade dokument kring vår värdegrund

Enheten Bagarmossen-Brotorps skolors samlade dokument kring vår värdegrund Enheten Bagarmossen-Brotorps skolors samlade dokument kring vår värdegrund VÅR VISION Fokus på Framtiden Kunskap och Kreativitet är våra ledstjärnor Trivsel och Trygghet ger arbetsglädje Detta kompendium

Läs mer

Åtgärder med anledning av tillsyn av Bergetskolan (Dnr 43-2011- 4847)

Åtgärder med anledning av tillsyn av Bergetskolan (Dnr 43-2011- 4847) Skolinspektionen Box 23069 104 35 Stockholm Åtgärder med anledning av tillsyn av Bergetskolan (Dnr 43-2011- 4847) Undervisning och lärande 1. Se till att undervisningen i olika ämnesområden samordnas så

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Ekonomiprogrammet

Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Ekonomiprogrammet Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Ekonomiprogrammet INLEDNING Alla skolor i Sverige är enligt skollagen skyldiga att upprätta en plan mot kränkande behandling. Enligt diskrimineringslagen

Läs mer

Utbildningsförvaltningen 2014-11-19 Gymnasieskolan Spyken

Utbildningsförvaltningen 2014-11-19 Gymnasieskolan Spyken Utbildningsförvaltningen 2014-11-19 Gymnasieskolan Spyken Karin Stavne Maria Hedelin Björse John Jönsson Peter Magnusson Anna-Lena Månsson Rektor Bitr rektor NA Bitr rektor HU Bitr rektor ES Bitr rektor

Läs mer

Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling 2015

Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling 2015 Sidan 1 av 5 Likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling 2015 ÅBYSKOLAN Planen är framtagen i samverkan med elever och personal. Elever och personal har analyserat utvärderingen av 2014 års arbete,

Läs mer

Verksamhetsplan 2015 för Rinkebyskolan

Verksamhetsplan 2015 för Rinkebyskolan Rinkebyskolan Tjänsteutlåtande Dnr: Sid 1 (12) 2015-02-09 Handläggare Carina Rennermalm Telefon: Till Rinkebyskolan Verksamhetsplan 2015 för Rinkebyskolan Förslag till beslut Rinkebyskolan 16305 Spånga

Läs mer

Arbetsplan. Vår vision: Det goda livet i skolan - kunskap, trygghet och hälsa. Kyrkerörsskolan. Läsår 2010 / 2011. Anneli Jonsson / Charlotta Robson

Arbetsplan. Vår vision: Det goda livet i skolan - kunskap, trygghet och hälsa. Kyrkerörsskolan. Läsår 2010 / 2011. Anneli Jonsson / Charlotta Robson Arbetsplan Vår vision: Det goda livet i skolan - kunskap, trygghet och hälsa Kyrkerörsskolan Läsår 2010 / 2011 Anneli Jonsson / Charlotta Robson Rektor 2010-11-08 Innehållsförteckning Del 1 Kyrkerörsskolans

Läs mer

Regelbunden tillsyn i de fristående gymnasieskolorna Kitas Gymnasium Samhäll/Affär, Frisör och Natur/Teknik i Göteborgs kommun

Regelbunden tillsyn i de fristående gymnasieskolorna Kitas Gymnasium Samhäll/Affär, Frisör och Natur/Teknik i Göteborgs kommun Regelbunden tillsyn i de fristående gymnasieskolorna Kitas Gymnasium Samhäll/Affär, Frisör och Natur/Teknik i Göteborgs kommun Beslut och rapport Rapport regelbunden tillsyn Dnr 44-2009:2290 Beslut Active

Läs mer

välkomnar till studier

välkomnar till studier Vuxenutbildningen välkomnar till studier på grundläggande och gymnasial teoretisk nivå vårterminen 2016 Innehåll Värdegrund och målsättningar... 1 Uppföljning av studieresultat... 2 Reservintagning...

Läs mer

Skolskjutspolicy för Staffanstorps kommun

Skolskjutspolicy för Staffanstorps kommun [1] Skolskjutspolicy för Staffanstorps kommun 1. Inledning Varje kommun ska vid utformningen av utbildningen beakta vad som är ändamålsenligt från kommunikationssynpunkt för eleverna. Denna policy utgår

Läs mer

ABC för barn och föräldrar

ABC för barn och föräldrar ABC för barn och föräldrar Sågtorpsskolan Nacka kommun 2014 / 2015 Varmt välkommen till Sågtorpsskolan! Vi gör vårt bästa för att du ska trivas hos oss, känna dig trygg och inspirerad i ditt dagliga arbete.

Läs mer

Beslut för gymnasieskola

Beslut för gymnasieskola Skolinspektionen Beslut 2013-11-11 Vettergymnasiet Jönköping Rektorn vid Vettergymnasiet Jönköping Beslut för gymnasieskola efter tillsyn i Vettergymnasiet Jönköping i Jönköpings kommun Skolinspektionen,

Läs mer

1. skolan även i övrigt svarar mot de allmänna mål och den värdegrund som gäller för utbildning inom det offentliga skolväsendet,

1. skolan även i övrigt svarar mot de allmänna mål och den värdegrund som gäller för utbildning inom det offentliga skolväsendet, 1 (7) Författningsbilaga Skollagen Fristående skolor Nedanstående paragraf har ny lydelse från och med den 1 mars 2010. Denna nya lydelse ska tillämpas på utbildning som påbörjas efter den 1 juli 2011,

Läs mer

Säkerhetsgymnasiets arbetsplan. Läsåret 2011/2012

Säkerhetsgymnasiets arbetsplan. Läsåret 2011/2012 Säkerhetsgymnasiets arbetsplan Läsåret 2011/2012 Fokusområden 2011-2012 Arbetsmiljö Arbetssätt Elevstöd ARBETSSÄTT Elevaktiv undervisning Planering, dokumentation och feedback Eget ansvar förväntningar

Läs mer

TRAINEEGYMNASIET Forum, Norra Industrigatan 1 Tel. 0345-184 10 314 31 Hyltebruk Fax. 0345-712 85. Hemsida: www.traineegymnasiet.se

TRAINEEGYMNASIET Forum, Norra Industrigatan 1 Tel. 0345-184 10 314 31 Hyltebruk Fax. 0345-712 85. Hemsida: www.traineegymnasiet.se TRAINEEGYMNASIET Forum, Norra Industrigatan 1 Tel. 0345-184 10 314 31 Hyltebruk Fax. 0345-712 85 Hemsida: www.traineegymnasiet.se E-post : traineegymnasiet@hylte.se Traineegymnasiet Forum, Norra Industrigatan

Läs mer

Välkommen! Till förskoleklassen, grundskolan och fritidshemmet. orebro.se

Välkommen! Till förskoleklassen, grundskolan och fritidshemmet. orebro.se Välkommen! Till förskoleklassen, grundskolan och fritidshemmet orebro.se Innehållsförteckning Förskoleklassen Första steget in i skolan 7 Att välja skola 7 En smidig övergång till skolan 7 En typisk dag

Läs mer

Tranängskolan F-3 plan mot diskriminering och kränkande behandling

Tranängskolan F-3 plan mot diskriminering och kränkande behandling Tranängskolan F-3 plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Grundskola Ansvariga för planen Rektor ansvarar för planen och ser till att all

Läs mer

Kvalitetsredovisning Bobygda skola 2007

Kvalitetsredovisning Bobygda skola 2007 Kvalitetsredovisning Bobygda skola 2007 1 Innehållsförteckning GRUNDFAKTA 3 VÅRT KVALITETSARBETE 3 VISION 5 NORMER OCH VÄRDEN 5 ELEVERNAS ANSVAR OCH INFLYTANDE 6 KUNSKAPER 7 SKOLA OCH HEM 8 EXEMPEL PÅ

Läs mer

ELEVGUIDE NFU LÄSÅRET 15/16

ELEVGUIDE NFU LÄSÅRET 15/16 ELEVGUIDE NFU LÄSÅRET 15/16 Uppdaterad: 160114 1 Välkommen till NFU Välkommen till Nils Fredriksson Utbildning NFU. På NFU läser du våra nationella program i moderna lokaler och med modern pedagogik. På

Läs mer

Nyboda skola. Barn- och utbildningsnämnden Enhetsplan 2013

Nyboda skola. Barn- och utbildningsnämnden Enhetsplan 2013 Nyboda skola Barn- och utbildningsnämnden Enhetsplan 2013 Verksamhetsbeskrivning Nyboda är en nybyggd skola i de centrala delarna av Tyresö. Skolan startade i augusti 2012. All personal är nyrekryterad

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Vuxenutbildningen i Tierp

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Vuxenutbildningen i Tierp Plan mot diskriminering och kränkande behandling Vuxenutbildningen i Tierp - Grundläggande- och gymnasial vuxenutbildning, Svenska för invandrare (SFI), Särskild utbildning för vuxna. Innehåll 1 Inledning...

Läs mer

Kvalitetsuppföljning Lärande och stöd 2013

Kvalitetsuppföljning Lärande och stöd 2013 Kvalitetsuppföljning Lärande och stöd 2013 Gymnasieskola Innehåll Systematiskt kvalitetsarbete... 3 Verksamhetens förutsättningar... 4 Organisation... 4 Ekonomi och nyckeltal... 5 Lokaler... 6 Personal...

Läs mer

Barn och utbildningsförvaltningen Herrgårdsgymnasiet Läsår

Barn och utbildningsförvaltningen Herrgårdsgymnasiet Läsår Skolans ordningsregler Herrgårdsgymnasiet är en arbetsplats för elever och personal och i enlighet med skollagen ska varje skola ha ordningsregler. Dessa regler ska ses som ett uttryck för en bredare och

Läs mer

Likabehandlingsplan. för. Heliås Svartvik 2015-10-26

Likabehandlingsplan. för. Heliås Svartvik 2015-10-26 Likabehandlingsplan för Heliås Svartvik 2015-10-26 1 Likabehandlingsplan fö r Helia s 1. Värdegrund Genom att visa varandra ömsesidig respekt och engagemang skapar vi en trygg miljö. 2. Bakgrund Likabehandlingsarbete

Läs mer

Elevguiden Samlad information från Aspero Göteborg

Elevguiden Samlad information från Aspero Göteborg ASPERO Elevguiden Samlad information från Aspero Göteborg Gäller läsåret 14/15 ASPERO Kontakt Kristina Haeffner rektor 0725 17 77 99 Madeleine Dahlqvist administratör 031 337 89 00 För övrig personal se

Läs mer

Viktig information till elever och föräldrar på. Magelungens gymnasium. Information till föräldrar och elever på Magelungens gymnasium

Viktig information till elever och föräldrar på. Magelungens gymnasium. Information till föräldrar och elever på Magelungens gymnasium Viktig information till elever och föräldrar på Magelungens gymnasium Information till föräldrar och elever på Magelungens gymnasium Vi tycker det är mycket roligt att få välkomna dig till vår skola. Vi

Läs mer

Likabehandlingsplan. för. Örsjö skola

Likabehandlingsplan. för. Örsjö skola Madesjö Verksamhetsområde Likabehandlingsplan för Örsjö skola Plan mot diskriminering, trakasserier och annan kränkande behandling Läsåret 2015-16 Inledning Planen mot diskriminering, trakasserier och

Läs mer