Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 13 mars (18) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 13 mars 2014 1 (18) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl 18.15-19.29"

Transkript

1 Kommunfullmäktige 13 mars (18) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl Beslutande: Se bilagd förteckning Övriga deltagande: Catrin Marsell, sekreterare Ej tjänstgörande ersättare: Utses att justera: Jomark Polintan och Christina Söhrman med Henric Forsberg och Ulf Söhrman som ersättare. Justeringens plats och tid: Kommunstyrelsens kansli 20 mars 2014 kl Underskrifter: Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer: Ordförande Marina Isaksson.. Justerande Jomark Polintan Christina Söhrman ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 13 mars 2014 Anslagsdatum: 21 mars 2014 Datum för anslags nedtagande: 14 april 2014 Förvaringsplats Kommunstyrelsens kansli Underskrift Annika Jansson

2 Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 13 mars Beslutande Per Gruvberger (S) Marina Isaksson (S) Linda Knutsen (M) Torbjörn Parling (S) Christina Persson (S) Anders Nilsson (V) Bengt-Olof Persson (S) Patrik Fornander (M) Benny Ahremark Persson (C) Ann-Marie Rosö (S) Marcos Ciscar (F-D P) Sune Frisk (S) Michael Helmersson (FP) Åsa Hååkman-Felth (S) Olle Engström (S) Ulf Söhrman (M) Dan Stjernlöf (V) Olle Engström (S) Lars Sundberg (SD) Helene Larsson Saikoff (S) Bengt Sjöberg (KD) Peter Johansson (C) Claes-Eric Ericsson (S) Christer Olsson (M) Britt-Marie Wall (S) Jomark Polintan (S) Alfred Maultasch (MP) Helen Eriksson (F-D P) Henric Forsberg (S) Christel Iversen (V) Christina Söhrman (M) Björn Stålhammar (FP) Stefan Andersson (S) Marianne Andersson (S) Irene Frisk (S) Gudrun Henriksson (C) Björn Kihl (M) Per-Olof Felth (S) Tjänstgörande ersättare Owe Karlson Lillvor Eriksson Jerry Rothin Ulla Olsson Ej närvarande ersättare Göran Andersson Rolf Christoffersson Karin Löfstrand Rolf Wennerlöf

3 Kommunfullmäktige 13 mars Kf 14 Information från PWC Lars Näsström, PWC presenterar revisionsrapporten Granskning av vård, omsorg och stöd för personer med missbruks- och beroendeproblem. Det är en länsövergripande rapport där 14 värmlandskommuner och Landstinget i Värmland ingår. Presentationen belyser rapporten ur såväl länsperspektiv som Filipstadsperspektiv. Christer Olsson och Karin Löfstrand ställer frågor vilka besvaras av Lars Näsström.

4 Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 13 mars Kf 15 Allmänhetens frågestund Vid föregående sammanträde ställdes fråga gällande arbetskläder i hemtjänsten, vilken lovades svar detta sammanträde. Under frågestunden yttrar sig Britt-Marie Wall.

5 Kommunfullmäktige 13 mars Kf 16 Dnr 2014/53 Motion om arbetskläder till personalen inom barnomsorgen och hemtjänsten/hemsjukvården I motion inkommen till kommunkansliet 6 mars 2014 anför Bengt Sjöberg (KD), Benny Ahremark Persson (C), Jerry Rothin (FIL), Christer Olsson (M) och Ulla Olsson (FP) följande: Att personal inom yrken som t ex anläggningsarbete ska ha arbetskläder är i dag en självklarhet. En arbetstagare inom dessa yrken går inte ut på ett uppdrag utan att ha fått en komplett utrustning. Alla berörda, både arbetsgivare, fack och personal ser detta som en självklarhet och en viktig arbetsmiljöfråga. Märkligt nog är detta förhållande än idag ingalunda lika självklart i kvinnodominerade yrken som i mansdominerade dito. Eventuellt finns det här en strukturell diskriminering av samma karaktär som när man inom medicinsk forskning oreflekterat utgått från mannens kropp som det normala. Manlig dominans i vissa yrken tycks, i kombination med manlig dominans i beslutande organ, ha medfört att kvinnornas situation och behov av betald skyddsklädsel/utrustning i vissa yrken så att säga osynliggjorts, medan mansdominerade yrken haft många möjligheter att arbeta fram bra skydds- och säkerhetskläder som underlättar arbetet. Nu vill vi skyndsamt se en utveckling mot likvärdiga förhållanden på detta område. Vi har i kommunen flera kvinnodominerade personalkategorier där behovet av arbetskläder ingalunda är tillgodosett, på ett tillfredsställande sätt. T ex borde våra barnskötares, förskollärares, fritidspedagogers, hemtjänstpersonal och sjuksköterskors arbetssituation granskas ur detta perspektiv. Vill vi riskera att personal på grund av brist på skyddskläder och slitage på privat klädsel utsätts för påfrestningar och ekonomiska bördor som inte på årtionden accepteras inom mansdominerade yrken med motsvarande förhållanden? Vi menar att behovet av arbetskläder är en arbetsmiljöfråga av stor vikt. Vi vet att till exempel allergi blir mer och mer utbrett och bekymmer uppstår när personal har husdjur och måste använda egna kläder. De äldre blir allt sjukare och flyttas runt mellan landstingsvård och kommunal vård. Risken för smitta ökar samtidigt som vi ser att multiresistenta bakterier sprider sig mer och mer även i vårt land. Alla kommuner borde ha arbetskläder för hemtjänstens anställda. Det tycker Kommunal, som drivit frågan i flera år. De har haft svårt att få gehör för sina krav.

6 Kommunfullmäktige 13 mars Sedan förra året har man fått stöd av Socialstyrelsen. Kommunal hävdar, att nästan hälften av alla som jobbar i hemtjänsten saknar tillgång till arbetskläder. Av dem som saknar arbetskläder, anser nio av tio att de skulle behöva det. Det visar en undersökning som företaget Novus gjorde våren 2013 på uppdrag av Kommunal. Omkring 1300 personer deltog i undersökningen. Anställda i hemtjänsten som har sina egna kläder riskerar att ta med sig bakterier och infektioner från brukarna hem till sig, och mellan brukarna. När de tvättar sina kläder hemma gör de det oftast i 40 grader, som alla vi andra. Men det räcker inte för att få bort smittor. Bakterier dör först vid 60 grader, så risken finns att de växer till sig och smittar ner både familj, grannar och de patienter och brukare de möter. Det är inte rimligt att våra medlemmar ska gå omkring som smittbomber. Men framförallt handlar det om jämställdhet. Det ses inte som en självklarhet att även personal med människovårdande yrken har rätt till skyddskläder. Det kan inte vara vettigt ur jämställdhetssynpunkt, arbetsmiljösynpunkt och säkerhetssynpunkt att sådana situationer fortsatt får existera? Mot bakgrund av ovanstående föreslår vi att kommunfullmäktige ger kommunstyrelsen ett uppdrag, att kommunen bekostar arbetskläder för personal inom förskoleverksamheten och inom hemtjänst och hemsjukvården. att tvätt av arbetskläderna sker i minst 60 grader samt att arbetsgivaren svarar för tvätt av arbetskläder att kommunstyrelsen får i uppdrag att på lämpligt sätt utreda om det finns fler verksamheter som har behov av arbetskläder för att kunna nå likvärdighet, vad avser arbetsmiljö och säkerhet med jämförbara yrken. att remittera motionen till kommunstyrelsen.

7 Kommunfullmäktige 13 mars Kf 17 Dnr 2014/56 Motion ang. stenläggningen på Hötorget I motion 8 mars 2014 anför Ulla Olsson (FP) följande: Hötorgets miljö är unik och en del av Filipstad som är väl värd att bevara och som vi skall vara rädda om. Dels tillhör byggnaderna runt torget en tidsepok, som inte bör förändras vid t.ex. renoveringar eller underhåll. Dels är gatu- och torgbeläggning av sten unik och numer sällsynt i hela Sverige. Eftersom det är svårt och dyrbart att göra om en sådan stenbeläggning. så bör det som finns underhållas. Idag ligger visserligen stenen kvar. men den ligger i "vågor" över hela torget, som ibland kan vara mycket djupa och nästan ofarbara. Stenen borde läggas om, så ytan blir jämn och farbar. Jag föreslår: att det tas fram en plan på hur man kan bevara vårt vackra torgs stenbeläggning genom en omläggning av befintliga stenar. att det kartläggs vilka EU-bidrag eller kulturbevarande bidrag som finns att söka?. att remittera motionen till kommunstyrelsen.

8 Kommunfullmäktige 13 mars Kf 18 Dnr 2014/61 Motion Utred kommunens föreningsbidrag utifrån ett genusperspektiv I motion 13 mars 2014 anför Anders Nilsson (V) följande: I Filipstads Kommuns vision kan man i inledningen läsa "Filipstads kommun är välkänd för sina goda möjligheter att utöva fritids- och sportaktiviteter i ändamålsenliga anläggningar och lätt tillgänglig natur. Det har bidragit till invånarnas goda hälsa och en växande turism inom friskvård och friluftsliv. Det stämmer och vi är stolta över det fantastiska fritidsliv som vår kommun erbjuder. I ett större perspektiv tror vi också att kommunen är en av Sveriges bästa på att bedriva och stötta föreningsverksamhet. Vi har idag över 100 ideella föreningar inom kultur, idrott och annan verksamhet. Verksamheter som på något sätt får kommunalt stöd. Förutom bidragsbestämmelser med skallkrav. Har vi även ett system där i stort sett varje förening haft en aktiv dialog med politiker och tjänstemän. I dialogen har föreningen möjlighet att förklara hur man bedriver verksamhet, vilka mål man har och hur ekonomin ser ut. Efter samtalet görs en total bedömning och verksamhetsstöd utdelas. Detta är en tydlig och bra modell som både föreningarna och kommunen tycker fungerar bra och som har utvecklats i samförstånd. Vi tror ändå att detta går att förbättra och speciellt vad det gäller fördelningen av pengarna ur ett genus och jämställdhetsperspektiv. I kommunens jämställdhetspolicy står följande: "Eftersom jämställdhet mellan kvinnor och män skapas där beslut fattas, resurser fördelas och normer formas, ska jämställdhetsperspektivet finnas med i det dagliga arbetet. Jämställdhet är en angelägenhet för alla oavsett var i organisationen man befinner sig." Därför vill vi att kommunen genomför en utredning om hur pengarna fördelas mellan, kvinnor/ män, pojkar/flickor, gällande samtliga bidrag till föreningar i Filipstad kommun. att remittera motionen till kommunstyrelsen.

9 Kommunfullmäktige 13 mars Kommunstyrelsen 26 februari Kommunstyrelsens arbetsutskott 10 februari Kf 19 Ks 9 Au 1 Dnr 2014/19 Ansökan om lån för utveckling av besöksmålet Långbans gruvby Föreningen Värmländska industriminnen meddelar i skrivelse 28 januari 2014 att föreningen i enlighet med styrelsebeslut , ansöker om ett lån på max 300 tkr för att utveckla besöksmålet Långbans gruvby. Arbetsutskottet föreslår Kommunstyrelsen föreslå kommunfullmäktige besluta att för sökt ändamål bevilja Föreningen Värmländska industriminnen lån om högst 300 tkr, baserat på kommunens upplåningskostnader att uppläggningstiden är högst 10 år samt att ekonomikontoret årligen omprövar uppläggningsvilkoren Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att för sökt ändamål bevilja Föreningen Värmländska industriminnen lån om högst 300 tkr, baserat på kommunens upplåningskostnader att uppläggningstiden är högst 10 år samt att ekonomikontoret årligen omprövar uppläggningsvilkoren. För. Värmländska industriminnen Ek att bifalla kommunstyrelsens förslag.

10 Kommunfullmäktige 13 mars Kommunstyrelsen 26 februari Kommunstyrelsens arbetsutskott 10 februari Ks 10 Kf 20 Au 2 Dnr 2014/17 Beslut om Bergslagens räddningstjänsts myndighetstaxor Förbundschefen för Bergslagens Räddningstjänst meddelar i skrivelse att Högsta Förvaltningsdomstolen (HFD) har kommit med viktigt klargörande kring beslutandeorgan rörande taxa, när verksamheten har överlämnats till ett kommunalförbund. HFD har genom beslutet slagit fast att det är de ingående medlemskommunerna inte kommunalförbundet som ska fatta beslut om taxan för verksamhet som grundas på bemyndigande till en kommun i lag eller förordning. Medlemskommunens kommunalfullmäktige har att fastställa förbundschefens förslag för taxor 2014 vid förbundets myndighetsutövande enligt LSO 2003:778 och LBE 2010:1011. Medlemskommunerna föreslås att besluta bemyndiga BRT direktion att årligen besluta om uppräkning av de föreslagna taxorna. Arbetsutskottet föreslår Kommunstyrelsen föreslå kommunfullmäktige besluta att Filipstads kommun beslutar anta Bergslagens Räddningstjänsts taxor för myndighetsutövning, enligt LSO 2003:778 och LBE 2010:1011. Underlag för beslut utgörs av förbundschefens förslag till taxor bilaga 1, Taxor 2014 för BRT:s myndighetsutövande enligt LSO 2003:778 och LBE 2010:1011. att Filipstads kommun bemyndigar BRT direktion att fastställa årlig uppräkning av nu gällande myndighetstaxor i enlighet med redovisad uppräkningsform samt att vid införande av nya taxor för myndighetsutövande eller förändring av uppräkningsform skall taxor och uppräkningsform beslutas av medlemskommunernas kommunfullmäktige. Förbundschefen har sedan arbetsutskottets sammanträde kompletterat sin tjänsteskrivelse avseende taxa för sotning och brandskyddskontroll. Kanslichef Catrin Marsell presenterar ärendet och besvarar frågor i anslutning härtill. Det noteras att taxa from 1 april 2013 för sotning är 423,27 kr och för brandskyddskontroll 636,57 kr.

11 Kommunfullmäktige 13 mars Kommunstyrelsen 26 februari Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att Filipstads kommun beslutar anta Bergslagens Räddningstjänsts taxor för myndighetsutövning, enligt LSO 2003:778 och LBE 2010:1011. Underlag för beslut utgörs av förbundschefens förslag till taxor bilaga 1, Taxor 2014 för BRT:s myndighetsutövande enligt LSO 2003:778 och LBE 2010:1011. att Filipstads kommun beslutar anta de av Bergslagens räddningstjänst senaste antagna taxorna för sotning och brandskyddskontroll. Taxornas konstruktion innefattar årlig uppräkning per den 1 april enligt Sveriges kommuner och landstings sotningsindex. att Filipstads kommun bemyndigar BRT direktion att fastställa årlig uppräkning av nu gällande myndighetstaxor i enlighet med redovisad uppräkningsform samt att vid införande av nya taxor för myndighetsutövande eller förändring av uppräkningsform skall taxor och uppräkningsform beslutas av medlemskommunernas kommunfullmäktige. att bifalla kommunstyrelsens förslag. Beslutsexp: BRT

12 Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 13 mars Kommunstyrelsen 26 februari Beslutsexp: Controller Rev. Kf 21 Ks 11 Dnr 2014/33 Reglemente för intern kontroll Reviderat reglemente för intern kontroll i Filipstads kommun 2013 blev antagen av Kommunfullmäktige , 27. Nytt beslutförslag innebär att reviderat reglemente ska gälla tillsvidare. Förslag till beslut Att godkänna att reglementet gäller för Intern kontroll inklusive tillämpningsanvisningar. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att godkänna att reglementet gäller för Intern kontroll inklusive tillämpningsanvisningar. att godkänna reglementet för Intern kontroll inklusive tillämpningsanvisningar.

13 Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 13 mars Beslutsexp: M Ciscar Länsstyrelsen Kf 22 Dnr 194/10 Sammanräkning ny ledamot i kommunfullmäktige I skrivelse 10 februari 2014 avsäger sig Marcos Ciscar (FIL) sin plats som ledamot i kommunfullmäktige. att befria Marcos Ciscar (FIL) från uppdraget samt att hos Länsstyrelsen begära ny röstsammanräkning.

14 Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 13 mars Kf 23 Dnr 194/10 Sammanräkning ny ersättare i kommunfullmäktige I skrivelse 10 februari 2014 avsäger sig Jenny Ricknell (FIL) sin plats som ersättare i kommunfullmäktige. att befria Jenny Ricknell (FIL) från uppdraget samt att hos Länsstyrelsen begära ny röstsammanräkning. Beslutsexp: J Ricknell Länsstyrelsen

15 Kommunfullmäktige 13 mars Kf 24 Dnr 2010/194 Fyllnadsval i kommunfullmäktiges valberedning efter Marcos Ciscar - ersättare I skrivelse 10 februari 2014 avsäger sig Marcos Ciscar sin plats som ersättare i kommunfullmäktiges valberedning att befria Marcos Ciscar från uppdraget att till ny ersättare utse Jerry Rothin. Beslutsexp: M Ciscar J Rothin

16 Kommunfullmäktige 13 mars Kf 25 Dnr 2010/194 Fyllnadsval i socialnämnden efter Jenny Ricknell - ersättare I skrivelse 10 februrari 2014 avsäger sig Jenny Ricknell sin plats som ersättare i socialnämnden. att befria Jenny Ricknell från uppdraget att till ny ersättare utse Torbjörn Johnsson. Beslutsexp. J Ricknell T. Johnsson

17 Kommunfullmäktige 13 mars Kf 26 Revisorerna informerar Kommunrevisionens ordförande Lars-Åke Hugosson kommenterar rapporterna Intern kontroll av förändringsåtgärder inom socialnämndens verksamheter, Beredningsprocessen i miljö- och byggnadsnämnden samt Övergripande granskning Ulf Söhrman ställde frågor vilka besvarades av Lars-Åke Hugosson.

18 Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 13 mars Kf 27 Anmälningsärenden 1. Rapportering av ej verkställda beslut enligt 4 kap 1 socialtjänstlagen (SoL) samt 9 lagen om stöd och service för vissa funktionshindrade (LSS), för 4:e kvartalet Intern kontroll av förändringsåtgärder inom socialnämndens verksamheter Revisionsrapport 3. Revisionsprojekt avs. styrning och uppföljning av personal- och arbetsgivarfrågor inom BRT 4. Protokoll över inspektion av kommunens överförmyndarverksamhet 5. Beredningsprocessen i miljö- och byggnadsnämnden Revisionsrapport 6. Övergripande granskning Vård, omsorg och stöd för personer med missbruks- och beroendeproblem Revisionsrapport 8. Beslut Länsstyrelsen Ny ledamot/ersättare i kommunfullmäktige efter Annika Johansson (V). Ny ledamot Christel Iversen (V), ny ersättare Anders Andersson (V) att lägga anmälningsärendena till handlingarna.

Kommunstyrelsens arbetsutskott 14 april 2014 1 (16 ) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 09.00-09.43 Ajournering kl.

Kommunstyrelsens arbetsutskott 14 april 2014 1 (16 ) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 09.00-09.43 Ajournering kl. Kommunstyrelsens arbetsutskott 14 april 2014 1 (16 ) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 09.00-09.43 Ajournering kl. Beslutande: Per Gruvberger, ordf Torbjörn Parling Britt-Marie Wall Ulf

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 12 mars 2015 (19) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl. 18.15 20.54 Ajournering kl. 19.24-19.

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 12 mars 2015 (19) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl. 18.15 20.54 Ajournering kl. 19.24-19. Kommunfullmäktige 12 mars 2015 (19) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl. 18.15 20.54 Ajournering kl. 19.24-19.35 Beslutande: Se bilagd förteckning Övriga deltagande: Catrin Marsell, sekreterare

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 14 december (6) Plats och tid: Folkets Hus, Biosalongen kl Ajournering

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 14 december (6) Plats och tid: Folkets Hus, Biosalongen kl Ajournering Kommunfullmäktige 14 december 2017 1 (6) Plats och tid: Folkets Hus, Biosalongen kl 18.15-19.04 Ajournering 18.52-19.02 Beslutande: Se bilagd förteckning Övriga deltagande: Catrin Marsell, sekreterare

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktiges valberedning 1 december 2014 1 (15) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.00-14.

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktiges valberedning 1 december 2014 1 (15) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.00-14. Kommunfullmäktiges valberedning 1 december 2014 1 (15) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.00-14.15 Beslutande: Torbjörn Parling, ordförande Jomark Polintan Christer Olsson Patrik Fornander

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 15 juni 2015 1 (9)

Kommunstyrelsens arbetsutskott 15 juni 2015 1 (9) Kommunstyrelsens arbetsutskott 15 juni 2015 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl.09.00-11.25 Ajournering kl. 9.45-10.10 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Marina Isaksson Britt-Marie

Läs mer

Kommunfullmäktige i Filipstad kallas till sammanträde i Folkets Hus, Sessionssalen, torsdag 12 mars 2015 kl. 18.15

Kommunfullmäktige i Filipstad kallas till sammanträde i Folkets Hus, Sessionssalen, torsdag 12 mars 2015 kl. 18.15 Kommunfullmäktige i Filipstad kallas till sammanträde i Folkets Hus, Sessionssalen, torsdag 12 mars 2015 kl. 18.15 Sammanträdet inleds med en information från Jan-Erik Andrén, nyanställd förvaltningschef

Läs mer

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE 2015-02-04. Till Kommunstyrelsens arbetsutskott. Kommunfullmäktigeärende

KALLELSE/UNDERRÄTTELSE 2015-02-04. Till Kommunstyrelsens arbetsutskott. Kommunfullmäktigeärende KALLELSE/UNDERRÄTTELSE 2015-02-04 Till Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid och plats för sammanträde Kommunstyrelsens sammanträdesrum 9 februari 2015 kl.09.00 Justerare :Torbjörn Parling Kommunfullmäktigeärende

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 16 mars (10) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 16 mars (10) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl Kommunfullmäktige 16 mars 2017 1 (10) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl 18.15-18.31 Beslutande: Se bilagd förteckning Övriga deltagande: Catrin Marsell, sekreterare Ej tjänstgörande ersättare:

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 16 oktober (15) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl Ajournering kl

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 16 oktober (15) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl Ajournering kl Kommunfullmäktige 16 oktober 2014 1 (15) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl. 18.15 19.51 Ajournering kl.19.04-19.25 Beslutande: Se bilagd förteckning Övriga deltagande: Catrin Marsell, sekreterare

Läs mer

Jomark Polintan, Stephanie Treviranus, Benny Ahremark-Persson

Jomark Polintan, Stephanie Treviranus, Benny Ahremark-Persson Kommunstyrelsen 22 januari 2014 1(10 ) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-15.05 Ajournering kl. 14.30-15.00 Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger, ordf Torbjörn Parling Marina Isaksson

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 6 november 2006 1 (16) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl 18.15-18.48

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 6 november 2006 1 (16) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl 18.15-18.48 Kommunfullmäktige 6 november 2006 1 (16) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl 18.15-18.48 Beslutande: Anita Widman ordf. Ulf Söhrman Ersättare Per Gruvberger Owe Karlson Hans Seffel Olle Engström

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 16 april 2012 1 (5) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 10.25-13.55 Ajournering kl.12.00-13.

Kommunstyrelsens arbetsutskott 16 april 2012 1 (5) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 10.25-13.55 Ajournering kl.12.00-13. Kommunstyrelsens arbetsutskott 16 april 2012 1 (5) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 10.25-13.55 Ajournering kl.12.00-13.00 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Torbjörn Parling Britt-Marie

Läs mer

Ersättare: Cecilia Svanlind Törn (M), Marcos Ciscar (M), Bengt Sjöberg (KD) Henric Forsberg (S), Britt-Marie Wall (S)

Ersättare: Cecilia Svanlind Törn (M), Marcos Ciscar (M), Bengt Sjöberg (KD) Henric Forsberg (S), Britt-Marie Wall (S) Kommunstyrelsen 16 december 2015 1(10) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-16.50 Ajournering kl. 13.32-13.34, 14.45-15.10, 16.25-16.43 Beslutande: Per Gruvberger (S) ordf Christer

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2 juni 2008 1 (5) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-15.30 Ajournering kl. 13.45-14.

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2 juni 2008 1 (5) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-15.30 Ajournering kl. 13.45-14. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2 juni 2008 1 (5) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-15.30 Ajournering kl. 13.45-14.45 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Sune Frisk Annika Johansson

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 94-103. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen

Underskrifter Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 94-103. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 24 september 2014 1(12) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-15.50 Ajournering kl. 14.47-15.00, 15.23-15.45 Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger, ordf Sune Frisk Marina

Läs mer

Matrikel 2015-2018 November 2015

Matrikel 2015-2018 November 2015 Matrikel 2015-2018 November 2015 Gruppledare för de politiska partierna S Jomark Polintan Kyrkovägen 16, 680 90 Nykroppa e-post : jomark.polintan@filipstad.se C Benny Ahremark Persson Vasagatan 20, 682

Läs mer

Jomark Polintan, Anders Nilsson. Underskrifter Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 9-22

Jomark Polintan, Anders Nilsson. Underskrifter Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 9-22 Kommunstyrelsen 26 februari 2014 1(18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-16.10 Ajournering kl.14.30-15.00 Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger, ordf Torbjörn Parling Marina Isaksson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 10 februari 2015 1(11) Sune Frisk, Elisabeth Nordin, Henric Forsberg

Barn- och utbildningsnämnden 10 februari 2015 1(11) Sune Frisk, Elisabeth Nordin, Henric Forsberg Barn- och utbildningsnämnden 10 februari 2015 1(11) Plats och tid: Ferlinrummet kl 9.00-11.55 Beslutande: Torbjörn Parling, ordf. (S) Patrik Fornander (M) Olle Engström (S) Ann-Marie Rosö (S) Robert Spector

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 7 februari (12) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 7 februari (12) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 7 februari 2013 1 (12) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl 18.15-19.07. Beslutande: Se bilagd förteckning Övriga deltagande: Catrin Marsell, sekreterare

Läs mer

Socialnämnden 2014-03-11 1 (27) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2014-03-11 kl. 8:30-12:30

Socialnämnden 2014-03-11 1 (27) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2014-03-11 kl. 8:30-12:30 1 (27) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2014-03-11 kl. 8:30-12:30 Beslutande Britt-Marie Wall, ordförande Sune Frisk Christina Persson Christer Olsson Björn Stålhammar Tjänstgörande

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 14 juni 2011 1(8) Plats och tid: BUN:s sammanträdesrum kl 13.30-15.15

Barn- och utbildningsnämnden 14 juni 2011 1(8) Plats och tid: BUN:s sammanträdesrum kl 13.30-15.15 Barn- och utbildningsnämnden 14 juni 2011 1(8) Plats och tid: BUN:s sammanträdesrum kl 13.30-15.15 Beslutande: Torbjörn Parling, ordf. (s) Olle Engström (s) Ann-Marie Rosö (s) Philip Botström (s) Patrik

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 10 mars 2015 1(10)

Barn- och utbildningsnämnden 10 mars 2015 1(10) Barn- och utbildningsnämnden 10 mars 2015 1(10) Plats och tid: Ferlinrummet kl 9.00-11.40 Beslutande: Torbjörn Parling, ordf. (S) Patrik Fornander (M) Olle Engström (S) Ann-Marie Rosö (S) Robert Spector

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 februari (13)

Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 februari (13) Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 februari 2015 1 (13) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 09.00-12.02 Ajournering kl. 10.26-10.42 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Torbjörn Parling Anders

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 10 mars 2014 1 (14 ) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 10.38-12.15 Ajournering kl.

Kommunstyrelsens arbetsutskott 10 mars 2014 1 (14 ) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 10.38-12.15 Ajournering kl. Kommunstyrelsens arbetsutskott 10 mars 2014 1 (14 ) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 10.38-12.15 Ajournering kl. Beslutande: Per Gruvberger, ordf Torbjörn Parling Britt-Marie Wall Ulf

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 10 februari 2014 1 (8 ) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-16.10 Ajournering kl. 14.40-14.

Kommunstyrelsens arbetsutskott 10 februari 2014 1 (8 ) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-16.10 Ajournering kl. 14.40-14. Kommunstyrelsens arbetsutskott 10 februari 2014 1 (8 ) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-16.10 Ajournering kl. 14.40-14.53 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Torbjörn Parling Britt-Marie

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 12 mars 2012 1 (13) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 08.30-09.25

Kommunstyrelsens arbetsutskott 12 mars 2012 1 (13) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 08.30-09.25 Kommunstyrelsens arbetsutskott 12 mars 2012 1 (13) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 08.30-09.25 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Torbjörn Parling Britt-Marie Wall Ulf Söhrman Peter Johansson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 15 september 2008 1(8) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-15.55

Kommunstyrelsens arbetsutskott 15 september 2008 1(8) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-15.55 Kommunstyrelsens arbetsutskott 15 september 2008 1(8) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-15.55 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Sune Frisk Anita Widman Harry Johansson Peter Johansson

Läs mer

Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2008-08-19, kl. 08.15-12.00

Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2008-08-19, kl. 08.15-12.00 Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2008-08-19 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2008-08-19, kl. 08.15-12.00 Beslutande Tjänstgörande ersättare Sune Frisk, ordförande Britt-Marie

Läs mer

Matrikel januari 2019

Matrikel januari 2019 Matrikel 2018-2022 januari 2019 Mandatfördelningen i kommunfullmäktige 2018-2022 Socialdemokraterna 16 Moderaterna 9 Sverigedemokraterna 6 Vänsterpartiet 3 Centerpartiet 2 Liberalerna 1 Summa 37 Gruppledare

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 14 februari 2011 1 (8) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-15.18

Kommunstyrelsens arbetsutskott 14 februari 2011 1 (8) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-15.18 Kommunstyrelsens arbetsutskott 14 februari 2011 1 (8) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-15.18 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Torbjörn Parling Olle Engström Ulf Söhrman Peter Johansson

Läs mer

Matrikel December 2018

Matrikel December 2018 Matrikel 2018-2022 December 2018 Mandatfördelningen i kommunfullmäktige 2018-2022 Socialdemokraterna 16 Moderaterna 9 Sverigedemokraterna 6 Vänsterpartiet 3 Centerpartiet 2 Liberalerna 1 Summa 37 Gruppledare

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 13 december (15) Plats och tid: Folkets Hus, Biosalongen kl Ajournering kl

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 13 december (15) Plats och tid: Folkets Hus, Biosalongen kl Ajournering kl Kommunfullmäktige 13 december 2012 1 (15) Plats och tid: Folkets Hus, Biosalongen kl 18.15-20.05 Ajournering kl. 18.51-19.01. Beslutande: Se bilagd förteckning Övriga deltagande: Catrin Marsell, sekreterare

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 8 februari 2011 1(14) Plats och tid: BUN:s sammanträdesrum kl 13.30-15.35

Barn- och utbildningsnämnden 8 februari 2011 1(14) Plats och tid: BUN:s sammanträdesrum kl 13.30-15.35 Barn- och utbildningsnämnden 8 februari 2011 1(14) Plats och tid: BUN:s sammanträdesrum kl 13.30-15.35 Beslutande: Torbjörn Parling, ordf. (s) Olle Engström (s) Ann-Marie Rosö (s) Philip Botström (s) Patrik

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Miljö- och byggnadsnämnden 13 februari 2013 1 (10)

Sammanträdesdatum Blad Miljö- och byggnadsnämnden 13 februari 2013 1 (10) Miljö- och byggnadsnämnden 13 februari 2013 1 (10) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl. 09.00-09.45 Beslutande Bengt-Olof Persson, ordförande Claes-Eric Ericsson Stefan Andersson Iréne Frisk Owe

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 13 mars 2008 1 (14) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl 18.15 19.15

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 13 mars 2008 1 (14) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl 18.15 19.15 Kommunfullmäktige 13 mars 2008 1 (14) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl 18.15 19.15 Beslutande: Se bilagd förteckning Övriga deltagande: Karl-Erik Brobäck, ej tjänstgörande ersättare Bo Forsberg,

Läs mer

Jomark Polintan, Robert Spector, Stephanie Treviranus, Marcos Ciscar. Underskrifter Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 23-

Jomark Polintan, Robert Spector, Stephanie Treviranus, Marcos Ciscar. Underskrifter Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 23- Kommunstyrelsen 25 februari 2015 1() Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-15.56 Ajournering kl. 15.08-15.45 Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger, ordf Christer Olsson Torbjörn Parling

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 11 april (14) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 11 april (14) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl Kommunfullmäktige 11 april 2013 1 (14) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl 18.15-19.16. Beslutande: Se bilagd förteckning Övriga deltagande: Catrin Marsell, sekreterare Ej tjänstgörande ersättare:rolf

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 21 maj 2015 (33) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl. 18.15 19.39 Ajournering kl.

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 21 maj 2015 (33) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl. 18.15 19.39 Ajournering kl. Kommunfullmäktige 21 maj 2015 (33) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl. 18.15 19.39 Ajournering kl. Beslutande: Se bilagd förteckning Övriga deltagande: Catrin Marsell, sekreterare Ej tjänstgörande

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2010-10-27 1-17

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2010-10-27 1-17 2010-10-27 1-17 Plats och Tid Stadshuset 18.30-19.00 Beslutande Enl bilagd förteckning, sid 2 Övriga deltagande Kommunsekreterare Irene Larsson Kommunutredare Ida Rådman Kommunchef Svante Melander Utses

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 15 december (22) Plats och tid: Folkets Hus, Biosalongen kl Ajournering kl

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 15 december (22) Plats och tid: Folkets Hus, Biosalongen kl Ajournering kl Kommunfullmäktige 15 december 2016 1 (22) Plats och tid: Folkets Hus, Biosalongen kl 18.15-19.12 Ajournering kl. 18.40-18.50 Beslutande: Se bilagd förteckning Övriga deltagande: Catrin Marsell, sekreterare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2014-12-02 Socialnämnden

Sammanträdesprotokoll 2014-12-02 Socialnämnden 1(19) Tid och plats 2014-12-02 - i Kommunhuset klockan 13.00. Beslutande Madeleine Roos, (M) - ordförande Björn Zorec, (FP) - förste vice ordförande Patric Carlsson, (S) - andre vice ordförande Lennart

Läs mer

Socialnämnden 2015-12-09 1 (16)

Socialnämnden 2015-12-09 1 (16) 2015-12-09 1 (16) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2015-12-09 kl. 9:00-12:00 Ajournering kl. 10:40-11:00, 11:09-11:30. Reservationsmotivering 132 biläggs protokollet Beslutande

Läs mer

Utses att justera: Britt-Marie Wall och Ulla Olsson med Torbjörn Parling och Ulf Söhrman som ersättare.

Utses att justera: Britt-Marie Wall och Ulla Olsson med Torbjörn Parling och Ulf Söhrman som ersättare. Kommunfullmäktige 16 december 2015 1 (14) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl 17.15 18.36 Ajournering kl.17.20-17.45, 18.12-18.15 Beslutande: Se bilagd förteckning Övriga deltagande: Catrin Marsell,

Läs mer

Matrikel Juni 2019

Matrikel Juni 2019 Matrikel 2018-2022 Juni 2019 1 Innehållsförteckning Sid Kommunfullmäktige 2 Kommunfullmäktiges valberedning 3 Kommunstyrelsen, nämnderna och utskott 3-6 Stiftelser och fonder 6-7 Gemensamma nämnder och

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2009-01-28 1-18

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2009-01-28 1-18 2009-01-28 1-18 Plats och Tid Stadshuset 18.30-19.30 Beslutande Enl bilagd förteckning, sid 2 Övriga deltagande Tf kommunchef Jeanette Lämmel Kommunsekr Irene Larsson Kommunutredare Ida Rådman Utses att

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad. Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 mars 2009 1 (13) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14.

Sammanträdesdatum Blad. Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 mars 2009 1 (13) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14. Kommunstyrelsens arbetsutskott 9 mars 2009 1 (13) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14.10 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Sune Frisk Annika Johansson Harry Johansson Peter Johansson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2016-02-09 1(12)

Barn- och utbildningsnämnden 2016-02-09 1(12) Barn- och utbildningsnämnden 2016-02-09 1(12) Plats och tid: Beslutande: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl 11.00 12.00, kl 13.00 14.30 Torbjörn Parling (S), ordförande Olle Engström (S) Sune Frisk

Läs mer

Slutlig rösträkning och mandatfördelning

Slutlig rösträkning och mandatfördelning 1/1 PROTOKOLL 2014-09-15 09-23 Slutlig rösträkning och mandatfördelning Val till kommunfullmäktige 2014-09-14 Kommun: FILIPSTAD Plats: Dnr: 201-6175-2014 Rösträkningen och fördelningen av mandaten har

Läs mer

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Blad 2009-03-25 57

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum Blad 2009-03-25 57 2009-03-25 57 Plats och tid Älvkullen, Höör, kl 19.00-19.55 Beslutande Enligt sammanträdeslista Övriga deltagare Jan Sohlmér, kommundirektör Karin Masthagen, kanslichef Christer Lidheimer, barn- och utbildningschef,

Läs mer

Administrativa avdelningen

Administrativa avdelningen 1 (15) Plats och tid Nordmarkens skola, aulan 19.10 20.10 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida Sandra Norsell, Kommunsekreterare Britt-Marie Öjstrand, T.f. kommunchef Linda Sydengen, Ekonomichef

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 13 maj 2009 1 (10) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum 385 kl 14.30-16.

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 13 maj 2009 1 (10) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum 385 kl 14.30-16. Kommunstyrelsens teknikutskott 13 maj 2009 1 (10) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum 385 kl 14.30-16.35 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Peter Johansson Sune Carlsson Annika Johansson Bo Olsson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2007-11-20 1(10)

Barn- och utbildningsnämnden 2007-11-20 1(10) Barn- och utbildningsnämnden 2007-11-20 1(10) Plats och tid: BUN:s sammanträdesrum kl 13.00-15.45 Beslutande: Torbjörn Parling (s) Olle Engström (s) Lars Björklund (s) Ersätter Åsa Hååkman (s) Ann-Marie

Läs mer

Kommunledningskontoret, Nödinge. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunledningskontoret, Nödinge

Kommunledningskontoret, Nödinge. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunledningskontoret, Nödinge PROTOKOLL 1(12) Plats och tid: Ale rummet, kl 08:30 11.15 Närvarande ledamöter Lennarth Nilsson (m) ordf Irene Hellkant (s) Birgit Hansson (kd) Christer Damm (s) Bengt Englund (c) Daniel Höglund (fp) Victoria

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsen 3 oktober (3) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl Ajournering kl.

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsen 3 oktober (3) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl Ajournering kl. FILIPSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsen 3 oktober 2016 1 (3) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 08.00-08.45 Ajournering kl. Beslutande: Ersättare:

Läs mer

BESLUTANDE Ledamöter: Robert Mörk (s) Eric Arvidsson (c) Roland Halvarsson (v) Yvonne Karlsson (s) Annika Engelbrektsson (s) Ingvar Eriksson (v)

BESLUTANDE Ledamöter: Robert Mörk (s) Eric Arvidsson (c) Roland Halvarsson (v) Yvonne Karlsson (s) Annika Engelbrektsson (s) Ingvar Eriksson (v) Kommunfullmäktige 2008-05-26 Sida 1 av 14 Plats och tid: Folkets Hus, kl. 18.30 19.40 BESLUTANDE Ledamöter: Robert Mörk (s) Eric Arvidsson (c) Roland Halvarsson (v) Yvonne Karlsson (s) Annika Engelbrektsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL FILIPSTADS KOMMUN Sammanträdesdatum Miljö- och Byggnadsnämnden 2011-12-14 1 (15)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL FILIPSTADS KOMMUN Sammanträdesdatum Miljö- och Byggnadsnämnden 2011-12-14 1 (15) FILIPSTADS KOMMUN Sammanträdesdatum Blad Miljö- och Byggnadsnämnden 2011-12-14 1 (15) Plats och tid: Nämndhuset rum 385, kl 09.00 kl 11.00 Beslutande: Övriga deltagande: Justeringsman: Bengt-Olof Persson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Plats Hällabrottet, Ordenshuset Tid Måndagen den 16 juni 2003, kl 18.30 20.25 Beslutande Se bilaga 1 Övriga deltagare Se bilaga 1 Utses att justera protokollet Gun-Britt

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2003-12-15 1 (16) Plats och tid Folkets Hus, Askersund, 2003-12-15 kl. 19.00-19.30. Beslutande Utses att justera Ordinarie ledamöter Bo Trygg (s) Eva Arvidsson

Läs mer

Lars Rönnlund, kommunchef 18, 20 Britt Idensjö, sekreterare Mikael Pettersson 13 Hans Andersson 19

Lars Rönnlund, kommunchef 18, 20 Britt Idensjö, sekreterare Mikael Pettersson 13 Hans Andersson 19 Plats och tid Sessionssalen kommunhuset i Hultsfred 26 januari 2016 kl. 08.30-11.45 Beslutande Åke Nilsson, KD Gunilla Aronsson, C Åke Bergh, M Lena Hasting, S Tommy Rälg, S Övriga deltagande Lars Rönnlund,

Läs mer

Socialnämnden 2006-03-14 1 (11)

Socialnämnden 2006-03-14 1 (11) Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2006-03-14 1 (11) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2005-12-13, kl. 13.00-15.50 Beslutande Sune Frisk, ordförande Anita Johansson Kerstin Hugosson Urban

Läs mer

Socialnämnden 2005-05-17 1 (12)

Socialnämnden 2005-05-17 1 (12) Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2005-05-17 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2005-04-12, kl. 13.00-14.20 Beslutande Sune Frisk, ordförande Urban Granfelt Monica Löfgren-Larsson

Läs mer

Ersättare: Linda Malm, Christel Iversen, Cecilia Svanlind Törn, Britt-Marie Wall, Bengt Sjöberg

Ersättare: Linda Malm, Christel Iversen, Cecilia Svanlind Törn, Britt-Marie Wall, Bengt Sjöberg Kommunstyrelsen 10 december 2015 1(9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 15.30-16.50 Ajournering kl. 16.10-16.35 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Christer Olsson Torbjörn Parling Marina

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2007-05-28 1 (26) Plats och tid Folkets Hus, Askersund, 2007-05-28 kl. 19.00-20.40. Beslutande Ordinarie ledamöter Bo Trygg (s) Siv Ahlstrand (s) Per Eriksson

Läs mer

SJÖBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 116 Kommunstyrelsen 2012-08-15

SJÖBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 116 Kommunstyrelsen 2012-08-15 Plats och tid Kommunhuset i Sjöbo onsdagen den 15 augusti 2012 kl. 13.30-16.00. Beslutande Ledamöter Stefan Lundgren, ordförande Kent Ivan Andersson Wiggo Wrangborg Cecilia Rosenqvist Perry Ulrika Axelsson

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 11 april 2016 1 (11) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-14.

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 11 april 2016 1 (11) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-14. Kommunstyrelsens teknikutskott 11 april 2016 1 (11) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-14.53 Beslutande: Per Gruvberger (S), ordförande Olle Engström (S) Marina Isaksson (S) Christer

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2010-06-14 1(11) Tid och plats: BESLUTANDE Ledamöter: kl. 13.00 15.45, Fotbollens Hus Annika Engelbrektsson (S), ordf. Birgitta Höijer (C) Bjarne Rasmussen (S) Marianne Högberg (S) Ove Gunnarsson (S) Ulf

Läs mer

Carina Schön Sören Johansson. Ej tjänstgörande ersättare. Kommunkontoret måndag den 25 mars 2013 kl 15:30. Anslag/Bevis

Carina Schön Sören Johansson. Ej tjänstgörande ersättare. Kommunkontoret måndag den 25 mars 2013 kl 15:30. Anslag/Bevis SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (21) Plats och tid Heby Folkets Hus, Heby kl 17:00 21:00 Beslutande Annika Krispinsson (C), ordf. Håkan Collin (S) Carl-Åke Elmersjö (MP) Tomas Bergström (FP) Anders Birgersson

Läs mer

Socialnämnden 2012-01-17 1 (15) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2012-01-17 kl. 13:00-16.30. Marianne Andersson

Socialnämnden 2012-01-17 1 (15) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2012-01-17 kl. 13:00-16.30. Marianne Andersson Socialnämnden 2012-01-17 1 (15) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2012-01-17 kl. 13:00-16.30 Beslutande Britt-Marie Wall, ordförande Sune Frisk Christer Olsson Jomark Polintan

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Miljö- och byggnadsnämnden 17 oktober 2012 1 (11)

Sammanträdesdatum Blad Miljö- och byggnadsnämnden 17 oktober 2012 1 (11) Miljö- och byggnadsnämnden 17 oktober 2012 1 (11) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl. 09.30-11.00 Beslutande: Bengt-Olof Persson, ordförande Åsa Hååkman-Felth Stefan Andersson Iréne Frisk Owe Karlson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 1(24) Sammanträdesprotokoll Tid och plats 2015-06-02 - Kommunhuset klockan 14.15-16.00 Beslutande Övriga deltagande Arne Andersson (M) - ordförande Helena Lordhem (KD) - tjänstgörande ersättare Patric

Läs mer

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2011-06-13 1 (17)

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2011-06-13 1 (17) Sida 2011-06-13 1 (17) Plats och tid Beslutande Sessionssalen, Kommunkontoret, Surahammar Måndag 13 juni, 2011 klockan 18.00 20.05 Christina Waster Jansson (S),Ordf, Britt-Inger Fröberg (S) Tobias Nordlander

Läs mer

Asylsökande personer som fyllt 18 år och som inte beviljas 3 uppehållstillstånd

Asylsökande personer som fyllt 18 år och som inte beviljas 3 uppehållstillstånd Sammanträdesdatum Sida 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING SID Asylsökande personer som fyllt 18 år och som inte beviljas 3 uppehållstillstånd Förslag angående nya riktlinjer och vägledning vid 4 bedömning av ekonomiskt

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2015-10-06 Socialnämnden

Sammanträdesprotokoll 2015-10-06 Socialnämnden 1(23) Tid och plats 2015-10-06 - Kommunhuset klockan 13.30-17.10 Beslutande Övriga deltagande Arne Andersson (M) - ordförande Christer Unosson (KD) - förste vice ordförande Patric Carlsson (S) - andre

Läs mer

Ersättare: Cecilia Svanlind Törn (M), Marcos Ciscar (M), Bengt Sjöberg (KD) Henric Forsberg (S), Britt-Marie Wall (S)

Ersättare: Cecilia Svanlind Törn (M), Marcos Ciscar (M), Bengt Sjöberg (KD) Henric Forsberg (S), Britt-Marie Wall (S) Kommunstyrelsen 16 december 2015 1(10) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-16.50 Ajournering kl. 13.32-, 13-34, 14.45-15.10, 16.25-16-43 Beslutande: Per Gruvberger (S) ordf Christer

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige 253 Plats och tid s sessionssal kl. 18.30 ande Enligt till protokollet bilagd uppropslista Övriga närvarande Katarina Christensson, miljöchef, 142 Tage Dalteg, kommunchef och sekreterare Utses att justera

Läs mer

PROTOKOLL 1(15) 2008-02-11. Ralph Forsberg, kommunchef, föredragande Lilian Johansson, kommunsekreterare. Justerare: Anita Backman Eilert Isaksson

PROTOKOLL 1(15) 2008-02-11. Ralph Forsberg, kommunchef, föredragande Lilian Johansson, kommunsekreterare. Justerare: Anita Backman Eilert Isaksson PROTOKOLL 1(15) Tid: Kl 13:00-13:40 Plats: Forsen (A-Salen) Ledamöter: Se närvarolista Övriga: Ralph Forsberg, kommunchef, föredragande Lilian Johansson, kommunsekreterare Justeringsdag: 2008-02-18 Paragrafer:

Läs mer

Socialnämnden 2005-01-18 1 (16) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2005-01-18, kl. 13.00-15.15. Marianne Andersson (för Urban Granfelt)

Socialnämnden 2005-01-18 1 (16) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2005-01-18, kl. 13.00-15.15. Marianne Andersson (för Urban Granfelt) Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2005-01-18 1 (16) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2005-01-18, kl. 13.00-15.15 Beslutande Tjänstgörande ersättare Sune Frisk, ordförande Benny Persson

Läs mer

Onsdagen den 26 oktober 2011 i Kommunfullmäktiges sessionssal Nya Folkets hus, klockan 17:00-17:20

Onsdagen den 26 oktober 2011 i Kommunfullmäktiges sessionssal Nya Folkets hus, klockan 17:00-17:20 Sammanträdesprotokoll 1 (6) Plats och tid Onsdagen den 26 oktober 2011 i s sessionssal Nya Folkets hus, klockan 17:00-17:20 Beslutande Anders Ohlsson (S), ordförande Maria Karlsson (S),2:e vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 18 oktober (23) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 18 oktober (23) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl Kommunfullmäktige 18 oktober 2018 1 (23) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl 18.15-18.59 Beslutande: Se bilagd förteckning Övriga deltagande: Catrin Marsell, sekreterare Ej tjänstgörande ersättare:

Läs mer

Kommunstyrelsen 2002-05-27 1 (21) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.15

Kommunstyrelsen 2002-05-27 1 (21) Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.15 Kommunstyrelsen 2002-05-27 1 (21) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13.15-15.15 Beslutande Benita Vikström Göte Eriksson Torbritt Bökman, ej 79 Mayvor Lundberg Kerstin Eriksson Catharina Fredriksson

Läs mer

Protokoll 2012-05-21

Protokoll 2012-05-21 2012-05-21 Plats och tid Filmstudion Hällabrottet, 2012-05-21, klockan 18:30 19:15 Beslutande Roger Arvidsson (S) Elisabeth Berglund (V) Lennart Eriksson (S) Mats Hellgren (M) Katarina Hansson (S) Karl-Gunnar

Läs mer

Kommunkontoret onsdag 27 januari 2016 kl 09.00. Sekreterare Paragrafer 1-7 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret onsdag 27 januari 2016 kl 09.00. Sekreterare Paragrafer 1-7 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 09.30 12.00 Beslutande Leif Nilsson (S), ordförande Ulf Fahlstad (LP) Maire Lautakoski (S) Larry Tallroth (S) Sven Erik Eriksson (KD)

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Inger Johansson Paragrafer 39-50. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Miljö- och byggnadsnämnden

Underskrifter Sekreterare Inger Johansson Paragrafer 39-50. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Miljö- och byggnadsnämnden Miljö- och byggnadsnämnden 13 maj 2015 1 (15) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 09.00-11.30 Ajournering: 10.35-11.15 Beslutande Ersättare: Åsa Hååkman-Felth, ordförande Henric Forsberg

Läs mer

Britt-Marie Wall (S), Ulf Söhrman (M) Henrik Forsberg (S), Bengt Sjöberg (KD) Justeringens plats och tid: Kommunkansliet den 7 februari

Britt-Marie Wall (S), Ulf Söhrman (M) Henrik Forsberg (S), Bengt Sjöberg (KD) Justeringens plats och tid: Kommunkansliet den 7 februari Kommunstyrelsen 25 januari 2017 1 (12) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-15.28 Ajournering kl. 14.30-14.50, 15.10-15.20 Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger (S) ordförande Torbjörn

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL FILIPSTADS KOMMUN Sammanträdesdatum Miljö- och Byggnadsnämnden 2011-09-21 1 (15)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL FILIPSTADS KOMMUN Sammanträdesdatum Miljö- och Byggnadsnämnden 2011-09-21 1 (15) FILIPSTADS KOMMUN Sammanträdesdatum Blad Miljö- och Byggnadsnämnden 2011-09-21 1 (15) Plats och tid: Nämndhuset rum 385, kl 09.00 kl 12.15 Beslutande: Bengt-Olof Persson, ordförande Åsa Hååkman Felth,

Läs mer

Socialnämnden 2008-12-09 1(12) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2008-10-21, kl. 08.15-12.10. Anders Nilsson

Socialnämnden 2008-12-09 1(12) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2008-10-21, kl. 08.15-12.10. Anders Nilsson Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2008-12-09 1(12) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2008-10-21, kl. 08.15-12.10 Beslutande Sune Frisk, ordförande Britt-Marie Wall Rolf Wennerlöf Anita

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 11 november 2013 1 (11) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 09.00-11.30 Ajournering kl. 10.00-10.

Kommunstyrelsens arbetsutskott 11 november 2013 1 (11) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 09.00-11.30 Ajournering kl. 10.00-10. Kommunstyrelsens arbetsutskott 11 november 2013 1 (11) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 09.00-11.30 Ajournering kl. 10.00-10.15 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Torbjörn Parling Britt-Marie

Läs mer

Roger Eklund (S), ordförande Johan Jansson (S) för Irene Smedberg (S) Lena Jonsson (S) Hans Andersson (S) Marie Oskarsson (S) Madeleine Jansson (S)

Roger Eklund (S), ordförande Johan Jansson (S) för Irene Smedberg (S) Lena Jonsson (S) Hans Andersson (S) Marie Oskarsson (S) Madeleine Jansson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Tunadal, Virgatan 7, Köping, kl 14.00 16.45 ande Roger Eklund (S), ordförande Johan Jansson (S) för Irene Smedberg (S) Lena Jonsson (S) Hans Andersson (S) Marie

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 2014-10-15 1 (18)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 2014-10-15 1 (18) 2014-10-15 1 (18) Plats och tid Älmhults kommunhus tisdagen den 15 oktober 2014 kl. 08.30-11.15 Beslutande Övriga deltagande Vidar Lundbäck (C), ordförande Berith Krook (M), förste vice ordförande Ann

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 17 augusti 2009 1 (18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-16.20 Ajournering 15.10-15.

Kommunstyrelsens arbetsutskott 17 augusti 2009 1 (18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-16.20 Ajournering 15.10-15. Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens arbetsutskott 17 augusti 2009 1 (18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-16.20 Ajournering 15.10-15.20 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Sune

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 16 november (20) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl Ajournering

Sammanträdesdatum Blad Kommunfullmäktige 16 november (20) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl Ajournering Kommunfullmäktige 16 november 2017 1 (20) Plats och tid: Folkets Hus, Sessionssalen kl 18.15-21.00 Ajournering 19.46-20.15 Beslutande: Se bilagd förteckning Övriga deltagande: Catrin Marsell, sekreterare

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 15 mars 2006 1 (8)

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens teknikutskott 15 mars 2006 1 (8) Kommunstyrelsens teknikutskott 15 mars 2006 1 (8) Plats och tid: Lektionssalen, Spångbergshallen kl 13.30-15.00 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Sune Carlsson Bo Olsson Hans Nahlbom Ersättare: Övriga deltagande:

Läs mer

Marita Nilsson, M (ej 130) Lars Eriksson, S Liv Pettersson, S

Marita Nilsson, M (ej 130) Lars Eriksson, S Liv Pettersson, S 1(16) Plats och tid Kommunkontoret, Foxen, den 4 december kl 14.00-15.45 Beslutande Ledamöter Agneta Nilsson, KD, ordf Marita Arvidsson, C Margareta Nilsson, M Mikael Olsson, M Jessica Danielsson, Fp Susanne

Läs mer

Underskrifter: Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer Ordförande Per Gruvberger Ordförande del av 6, 7,8 Torbjörn Parling

Underskrifter: Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer Ordförande Per Gruvberger Ordförande del av 6, 7,8 Torbjörn Parling Kommunstyrelsen 20 januari 2016 1(13) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-16.17 Ajournering kl.13.40-14.00, 15.00-15.45, 16.01-16.04 Beslutande: Per Gruvberger (S) ordf Christer Olsson

Läs mer

Ajournering mellan 36 och 37 kl. 14.40 14.55

Ajournering mellan 36 och 37 kl. 14.40 14.55 Omsorgsnämnden 2015-06-10 1(2) Plats och tid Omsorgsförvaltningen, Gärdesvägen 4, Alvesta 10 juni 2015 kl. 13.15 15.45 Ajournering mellan 36 och 37 kl. 14.40 14.55 Justerade paragrafer 33-45 Beslutande

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige 2006-08-29 124 Plats och tid s sessionssal kl. 17.00-18.30 ande Enligt till protokollet bilagd uppropslista Övriga närvarande Tage Dalteg, kommunchef och sekreterare Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (22) Omsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (22) Omsorgsnämnden Plats och sammanträdestid Beslutare Folkets Hus kl. 13:00 17.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (22) Leif Andersson (S), Christer Bech (S), tjänstgörande ersättare Anna-Lena Carlsson (C), ej 44 Elisabeth

Läs mer

Kommunhuset, Revelj 2010-09-08 kl 14.00 17.00

Kommunhuset, Revelj 2010-09-08 kl 14.00 17.00 Sammanträdesprotokoll 1(19) Plats och tid Kommunhuset, Revelj kl 14.00 17.00 ande Mattias Wärnsberg, s Lars Eriksson, kd Stig Andersson, s Sture Persson, m Eva Svedberg, s Gillis Gustafsson, m Sylve Rydén,

Läs mer

Omsorgsnämndens protokoll 2015-01-26

Omsorgsnämndens protokoll 2015-01-26 Datum: Måndagen den 26 januari 2015 Tid: 15.30 17.25 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Fredagen den 30 januari 2015 Paragrafer: 1-12 Utses att justera: Zara Blidevik (M) Underskrifter:

Läs mer

Stora Salen, Rådhuset, kl. 18.00 20.10

Stora Salen, Rådhuset, kl. 18.00 20.10 1 Kommunfullmäktige Plats och tid Stora Salen, Rådhuset, kl. 18.00 20.10 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2-3 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 3 Utses att justera Justeringens

Läs mer