STORFORS KOMMUN KALLELSE. Datum Ersättare FÖR KÄNNEDOM. Ledamöterna i Kommunstyrelsens ledningsutskott kallas till sammanträde.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "STORFORS KOMMUN KALLELSE. Datum 2015-05-12. Ersättare FÖR KÄNNEDOM. Ledamöterna i Kommunstyrelsens ledningsutskott kallas till sammanträde."

Transkript

1 STORFORS KOMMUN Datum Ersättare FÖR KÄNNEDOM KALLELSE Ledamöterna i Kommunstyrelsens ledningsutskott kallas till sammanträde. Tid: Måndagen den 18 maj 2015 kl Plats: Sammanträdesrum Kerimäki, Kommunhuset Storfors. Ärenden Sid Paragraf 1 Val av protokollsjusterare samt tid och plats för justering. - 2 Godkännande/komplettering av föredragningslistan. - 3 Meddelanden. 4 Verksamhetens anmälningsärenden. - 5 Information om teknisk verksamhet. - Tommy Svärd 6 Information om kost och lokalvård. - Malin Larsson 7 Budget 2016, taxor och avgifter. - 8 Årsredovisning 2014 Bergslagens Räddningstjänst. 9 Ansvarsfrihet 2014 Bergslagens Räddningstjänst.

2 Ärenden Sid Paragraf 10 Årsredovisning 2014 Samordningsförbundet Östra Värmland. 11 Ansvarsfrihet 2014 Samordningsförbundet Östra Värmland. 12 Omfattande energiprojekt i Kulturhuset/ Folkets Hus. - Kompletterande handlingar skickas senare 13 Kommunalt pensionärs- och handikappråd KPR. 14 Pris i Hammargårdens matsal. 15 Anställning av förskolepersonal/fritidspedagog, 100 %, tillsvidare, förskolan Ängslyckan/fritidshemmet Daggkåpan. 16 Anställning av förskolepersonal, 100 %, tillsvidare, förskolan Änglagård. 17 Anställning av förskolepersonal, 100 %, tillsvidare, förskolan Lillåsen. 18 Anställning av LSS-/SoL-handläggare, 100 %, vikariat. 19 Anställning av socialsekreterare, 100 %, tillsvidareanställning. 20 Anställning av hjälpmedelstekniker, 100 %, tillsvidareanställning. 21 Anställning av anhörigkonsulent, 50 %, tillsvidareanställning. Hans Jildesten ordförande

3

4 STORFORS KOMMUN TJÄNSTEUTLÅTANDE Handläggare: Lennart Aronsson Datum: Dnr: KS Kommunfullmäktige Årsredovisning 2014 för Bergslagens Räddningstjänst Bergslagens Räddningstjänst förbund redovisar ett negativt resultat om kr för Outnyttjade investeringsmedel om kronor överförs till 2015 och årets negativa resultat om ,35 kr överförs till det egna kapitalet. Med hänvisning till Bergsalgens Räddningstjänst starka finansiella ställning och synnerliga skäl i samband med uppkomna omställningskostnader av engångskaraktär gällande Karlskogas nya brandstation anses inte att det egna kapitalet behöver regleras i motsvarande omfattning under kommande 3-års period. Direktionen beslutade att anta föreliggande årsredovisning och lägga densamma till handlingarna. Revisorerna har till uppgift, enligt kommunallagen 9 kap 9 att bedöma om årsbokslutet är förenligt med de mål direktionen beslutat. Bedömningen gäller både de finansiella målen och målen och riktlinjerna för verksamheten. Direktionen har fastställt ett antal finansiella mål, som ansetts ge förbundet förutsättningar att uppnå en god ekonomisk hushållning. Direktionen har även fastställt ett antal verksamhetsmässiga mål med samma avsikt. Revisorernas bedömning är att årsredovisningen i allt väsentligt ger en rättvisande bild av förbundets resultat och ställning. Årsredovisningen har i allt väsentligt upprättats i enlighet med den kommunala redovisningslagen och god redovisningssed. Revisorerna har som en del i ovanstående bedömning granskat förbundets årsbokslut, årsredovisning och delårsbokslut. Årsredovisningen ger en i allt väsentligt rättvisande bild av förbundets resultat och ekonomiska ställning samt har upprättats i enlighet med kommunala redovisningslagen och enligt god redovisningssed. Revisorerna tillstyrker därför att kommunalförbundets årsredovisning godkänns.

5 Beslutsunderlag Årsredovisning 2014 för Bergslagens Räddningstjänst. Direktionen för Bergslagens Räddningstjänst Revisionsberättelse för år Revisorernas redogörelse bilaga 1. Kommunstyrelsens ledningsutskotts förslag till Kommunstyrelsen och Kommunfullmäktige Tillstyrka att kommunalförbundet Bergslagens Räddningstjänst årsredovisning för år 2014 godkänns. Kommunchef Mikael Jareke Beslutet ska skickas till: Bergslagens Räddningstjänst

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

32

33

34

35

36

37

38

39

40

41

42

43

44

45

46

47

48

49

50

51

52

53

54

55

56

57

58

59

60

61

62 STORFORS KOMMUN TJÄNSTEUTLÅTANDE Handläggare: Lennart Aronsson Datum: Dnr: KS /10 Kommunfullmäktige Ansvarsprövning Revisionsberättelse för Bergslagens Räddningstjänst 2014 Revisorerna har granskat kommunalförbundets verksamhet under år Granskningen har utförts enligt kommunallagen, god revisionssed i kommunal verksamhet och förbundets revisionsreglemente. Revisorerna har löpande tagit del av direktionens verksamhet via protokoll och andra beslutsunderlag, samt genom samtal med förtroendevalda och tjänstemän. Fördjupade granskningar har genomförts inom några verksamhetsområden. Vidare har räkenskaperna samt den interna kontrollen granskats. KPMG har biträtt revisorerna vid revisionen. Gjorda iakttagelser och synpunkter av revisorernas granskningsarbete har redovisats för direktionen och förbundets förvaltning genom skriftliga rapporter och muntliga redogörelser. Revisionsrapporter har löpande överlämnats till medlemskommunernas kommunfullmäktige för kännedom. Resultat och omfattning av genomförd granskning framgår nedan och i bilaga 1 Revisorernas redogörelse. Övergripande inriktning och resultat Kommunförbundet redovisar för år 2014 ett resultat som uppgår till - 1,0 Mnkr. I redovisat resultat ingår kostnader av engångskaraktär vilka förorsakats av byggnation av och flytt till ny brandstation. Då fastställt resultatmål är definierat exklusive denna typ av kostnader delar revisorerna förbundets uppfattning om att de finansiella målen uppnås. Resultatet innebär dock att det så kallade balanskravet enligt kommunallagen inte uppfylls för år 2014.

63 Revisorerna har under året genomfört en granskning för att bedöma om kommunalförbundet följer LOU och upprättade styrdokument inom inköpsområdet. Revisorerna har i denna granskning kunnat konstatera att förbundet behöver förbättra sina kontroller avseende direktupphandling. För att detta ska kunna ske krävs bland annat en förbättrad överblick över de samlade inköpen inom de olika varu- och tjänstekategorierna. Därutöver behöver en översyn av kommunalförbundets organisation avseende upphandlingar genomföras. Revisorerna rekommenderar även att direktionen beslutar om kontroller inom upphandlingsområdet och att dessa varieeras avseende förekomst av direktupphandling, avtalsefterlevnad, avtalsuppföljning samt dokumentation av genomförda upphandlingar med mera. Revisorerna tillstyrker att förbundsdirektionen beviljas ansvarsfrihet. Beslutsunderlag Årsredovisning för Bergslagens Räddningstjänst Revisionsberättelse för år Revisorernas redogörelse 2014, bilaga 1. Kommunstyrelsens ledningsutskotts förslag till Kommunstyrelsen och Kommunfullmäktige Tillstyrka att förbundsdirektionen för Bergslagens Räddningstjänst beviljas ansvarsfrihet för år Mikael Jareke Kommunchef Beslutet ska skickas till: Bergslagens Räddningstjänst

64

65

66

67

68 STORFORS KOMMUN TJÄNSTEUTLÅTANDE Handläggare: Datum: Dnr: Kommunfullmäktige Årsredovisning 2014 för Samordningsförbundet i Östra Värmland Förbundets medlemmar är Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Filipstad och Storfors kommuner samt Landstinget i Värmland. Samordningsförbundet Östra Värmlands verksamhet har sin grund i Lagen om finansiell samordning (Lag 2003:1210). Årsredovisningen för samordningsförbundet i Östra Värmland visar ett positivt resultat om kr (exklusive överskjutande kapital från 2013 på kr). Överskottetet är främst hänförligt till kontot för projektmedel. Respektive medlem avsätter under 2014 medel till förbundet med 720 tkr. Filipstad och Storfors kommun räknas som 1 medlem. Styrelsen har haft 6 protokollförda sammanträden under Det är förbundsstyrelsen som har ansvaret för att upprätta en årsredovisning som ger en rättvisande bild för den interna kontroll som styrelsen bedömer är nödvändig för att upprätta en årsredovisning som inte innehåller väsentliga felaktigheter, vare sig dess beror på oegentligheter eller på fel. Förvaltningsberättelse: Styrelsens beslut gällande finansiering av olika insatser syftar till att främja och arbeta för samverkan och samordning mellan parterna då målet för förbundet är samverkan. När det gäller finansiering av verksamhet för utsatta grupper bland medborgare i kommunerna är syftet dels att stödja medborgarna att nå egen försörjning och dels att hos handläggare och chefer skapa struktur för samarbete och samverkan mellan parterna i det dagliga arbetet. Samverkan i teori och praktik Under 2014 har medel använts till samverkansinsatser genom projekt samverkansteam för intervjuer med berörda medarbetare inom samtliga myndigheter.

69 Samverkan i praktik kring medborgares behov Förbundet finansierar verksamhet för medborgare vilka är i behov av samordnade arbetslivsinriktade rehabiliteringsinsatser för att kunna nå egen försörjning. Verksamheten bedrivs i Filipstad och Storfors, via projekt Samverkansteam. Under 2014 har 137 medarbetare intervjuats vid 75 olika tillfällen på temat Samverkan. Under 2014 har styrelsen fattat beslut om ytterligare ett projekt kunskapsutveckling om och effektivisering av trehabilitering för personer med psykisk ohälsa. Projektet är ett samverkansprojekt mellan försäkringskassan och landstinget Värmland. Projektägare är landstinget i Värmland och projektledare anställs av Försäkringskassan. LFC TA Karlstad. Projektet pågår under september december Ekonomiskt utfall Samordningsförbundets huvudmän bidrog till förbundets verksamhet med kronor under Årets resultat uppvisar ett överskott om kr (eget kapital ej beaktat). God ekonomisk hushållning All verksamhet som finansieras har tillkommit efter initiering av parterna utifrån gemensamt definierade behov. Beredningsgruppen har tillstyrkt och styrelsen har beslutat finansiering av verksamheten. För att samordningsförbundet ska anses ha en god ekonomisk hushållning krävs att verksamheten bedrivs på ett sådant sätt att en effektiv resursanvändning sker. Rätt saker ska göras till så låg kostnad som möjligt och till bästa möjliga resultat, utan att tumma på kravet om kvalitet i arbetet. Inriktningen för styrelsen har varit att i huvudsak förbruka årets bidrag och det egna kapitalet till arbetslivsinriktad rehabilitering för medborgarna i kommunerna samt till kompetensutveckling hos parterna. Finansiella mål Det övergripande finansiella målet är en ekonomi i balans. Samordningsförbundet får inte sätta sig i skuld. De finansiella insatserna beslutade av styrelsen bör motsvara det bidrag som förbundet har tillgång till.

70 Verksamhetsmässiga mål Styrelsen beviljar medel utifrån projektplaner för verksamheter/aktiviteter vilka identifierats som behov från parterna genom beredningsgruppen. Beslutad finansiering utifrån lagd plan är ramarna för hur verksamheten ska bedrivas och är tillika basen för den uppföljning och utvärdering som ska ske. Målgrupperna ska vara i behov av samordnade rehabiliteringsinsatser från parterna och bör inte stå längst bort från arbetsmarknaden. Förbundet vilket finansierar verksamhet inom arbetslivsinriktad rehabilitering för deltagare som är aktuella hos minst två parter, ska inte bedriva egen verksamhet. Uppföljning Alla insatser ska följas upp och utvärderas, resultatet skall återföras till verksamheterna samt redovisas via socioekonomiska rapporter. Alla insatser, aktiviteter och projekt som finansieras av Östra Värmland ska fortlöpande registreras i SUS (System för resursuppföljning av samverkan inom rehabiliteringsområdet). Styrelsen ska hållas informerad och vilka uppgifter som finns i SUS. Granskning av styrelsens uppgifter Enligt revisorernas granskning har inget framkommit som tyder på att styrelsen inte fullgjort sina uppgifter. Revisorernas bedömning Revisionen bedömer att årsredovisningen innehåller i tillräcklig omfattning en redogörelse för verksamhetens utfall i förhållande till fastställda mål. Enligt revisionens bedömning redogör årsredovisningen, i allt väsentligt för utfallet av verksamheten, verksamhetens finansiering och den ekonomiska ställningen. Revisorerna bedömer vidare att årsredovisningen, i allt väsentligt uppfyller kraven på rättvisande räkenskaper och är upprättad i enlighet med god revisionssed. Revisorerna bedömer att samordningsförbundet har rutiner och riktlinjer som säkerställer en tillräcklig intern kontroll samt att det finns väl utvecklade rutiner för uppföljning och utvärdering av verksamheten. Samordningsförbundet har utarbetat nödvändiga styrdokument. Revisorerna bedömer att styrelsen fullgör sina uppgifter enligt förbundsordningen.

71 Beslutsunderlag Årsredovisning för Samordningsförbundet Östra Värmland. Revisionsberättelse Kommunstyrelsens ledningsutskotts förslag till Kommunstyrelsen och Kommunfullmäktige Tillstyrka att samordningsförbundet i Östra Värmlands årsredovisning för år 2014 godkänns. Mikael Jareke Kommunchef Beslutet ska skickas till: Mikael Jareke Samordningsförbundet Östra Värmland

72

73

74

75

76

77

78

79

80

81

82

83

84

85

86

87

88

89

90 STORFORS KOMMUN TJÄNSTEUTLÅTANDE Handläggare: Datum: Dnr: Kommunfullmäktige Ansvarsfrihet 2014 för Samordningsförbundet Östra Värmland KF 94 Dnr Ansvarsfrihet 2014 för Samordningsförbundet Östra Värmland Revisorerna har granskat räkenskaperna, årsredovisningen och förbundsstyrelsens förvaltning i Samordningsförbundet Östra Värmland, org. nr , för verksamhetsåret 20 l4. Styrelsens ansvar för årsredovisningen och förvaltningen Det är förbundsstyrelsen som har ansvaret för att upprätta en årsredovisning som ger en rättvisande bild och för den interna kontroll som styrelsen bedömer är nödvändig för att upprätta en årsredovisning som inte innehåller väsentliga felaktigheter, vare sig dessa beror på oegentligheter eller på fel. Styrelsen ansvarar också för att verksamheten bedrivs i enlighet med gällande mål, beslut och riktlinjer samt de föreskrifter som gäller för verksamheten. Revisorns ansvar Revisorernas ansvar är att uttala sig om årsredovisningen är upprättad i enlighet med kommunallagen samt pröva om verksamheten bedrivits i enlighet med Lag om finansiell samordning av rehabiliteringsinsatser och förbundsordningen på grundval av sin granskning. Revisorerna har utfört sin granskning enligt Lag om finansiell samordning av rehabiliteringsinsatser, kommunallagen, förbundsordningen samt god revisionssed i kommunal verksamhet. Granskningen innefattar att genom olika åtgärder inhämta underlag om belopp och annan information i årsredovisningen. Revisorn väljer vilka åtgärder som ska utföras, bland annat genom att bedöma riskerna för väsentliga felaktigheter i årsredovisningen, vare sig dessa beror på oegentligheter eller på fel. Vid denna riskbedömning beaktar revisorn de delar av den interna kontrollen som är relevanta för hur förbundet upprättar årsredovisningen för att ge en rättvisande bild i syfte att utforma granskningsåtgärder som är ändamålsenliga med hänsyn till omständigheterna, men inte i syfte att göra ett uttalande om effektiviteten i förbundets interna kontroll.

91 Granskningen innefattar också en utvärdering av ändamålsenligheten i de redovisningsprinciper som har använts och av rimligheten i styrelsens uppskattningar i redovisningen, liksom en utvärdering av den övergripande presentationen i årsredovisningen. Som underlag för sitt uttalande om ansvarsfrihet har revisorerna utöver sin granskning av årsredovisningen granskat väsentliga beslut, åtgärder och förhållanden i förbundet för att kunna bedöma verksamheten i förhållande till gällande mål, beslut och riktlinjer samt de föreskrifter som gäller för verksamheten. Granskningen har genomförts med den inriktning och omfattning som behövs för att ge rimlig grund för bedömning och ansvarsprövning. Uttalanden Enligt revisorernas uppfattning har styrelsen i Samordningsförbundet bedrivit verksamheten på ett ändamålsenligt och från ekonomisk synpunkt tillfredsställande sätt. Revisorerna bedömer att räkenskaperna i allt väsentligt är rättvisande, att den interna kontrollen har varit tillräcklig, att resultatet enligt årsredovisningen är förenligt med de finansiella mål och verksamhetsmål som är uppställda enligt förbundsordning och verksamhetsplanen samt att årsredovisningen har upprättats i enlighet med god redovisningssed och tillämpliga delar av lagen om kommunal redovisning. Revisorerna tillstyrker att styrelsens ledamöter beviljas ansvarsfrihet för verksamhetsåret Beslutsunderlag Årsredovisning för år 2014 för Samordningsförbundet Östra Värmland. Revisionsberättelse för år 2014 Samordningsförbundet Östra Värmland. Rapport avseende granskning av verksamhetsåret Kommunstyrelsens ledningsutskotts förslag till Kommunstyrelsen och Kommunfullmäktige Tillstyrka att ansvarsfrihet beviljas för Förbundsstyrelsens ledamöter i Samordningsförbundet Östra Värmland för verksamhetsåret Mikael Jareke Kommunchef Beslutet ska skickas till: Mikael Jareke Samordningsförbundet Östra Värmland

92

93

94 STORFORS KOMMUN TJÄNSTEUTLÅTANDE Handläggare: Lennart Aronsson Datum: Dnr: KS Kommunfullmäktige Motion om inrättande av ett formellt Kommunalt PensionärsRåd, KPR Andris Widuss (M) gruppledare har inkommit med följande motion : För mer än 40 år sedan bildades de första pensionärsråden i kommunerna. Ett skäl till det var att kommunsammanslagningarna hade minskat pensionärernas kontakt med och inflytande i den lokala politiken. Ett annat skäl var att pensionärsorganisationerna, från början främst PRO, ville ha bättre möjligheter att informera om och påverka politiken i frågor som var viktiga för pensionärerna. Idag finns det pensionärsråd, KPR, Kommunalt PensionärsRåd i de flesta av landets 290 kommuner dock inte i Storfors kommun. Kommunen kan ta del av en mall till reglemente utarbetat av SKL och pensionärsrörelsen. Kontakt bör även tas med våra grannkommuner Kristinehamn och Filipstad. Moderaterna i Storfors yrkar Att ett formellt Kommunalt PensionärsRåd, KPR, snarast inrättas. Kommunfullmäktige beslutade att motionen remitteras till kommunstyrelsen för beredning. Beslutsunderlag Motion från Andris Widuss (M), Kommunfullmäktige

95 Vid beredning av motionen har kontakt tagits med grannkommuner samt andra kommuner angående om de har ett kommunalt Pensionärsråd, rådets funktion, arbetssätt, hur de är organiserade i kommunens organisation, möjlighet till informationsutbyte mellan rådets organisationer och de förtroendevalda m.m. Information har erhållits från Karlstad, Karlskoga, Filipstad, Kristinehamn, Degerfors, Hällefors, Torsby, Nora, Lindesberg, Arvika, Sunne, Kil, Säffle, Ljusnarsberg och Motala kommuner. Det kan konstateras att det kommunala pensionsrådet fungerar olika i de olika kommunerna. I de kommuner där rådet fungerar bra, fyller det kommunala pensionärsrådet sin funktion. I de kommunerna fungerar det som ett sätt för förtroendevalda att kunna kommunicera med de föreningarna som ingår i rådet, samt möjliggör för företrädarna i pensionärsrådet att lyfta frågor till de förtroendevalda. Förslag till beslut Kommunstyrelsens ledningsutskott beslutar för egen del Uppdra till kommunkansliet ta fram förslag till sammansättning av rådet samt förslag till reglemente. Kommunstyrelsens ledningsutskotts förslag till Kommunstyrelsen och Kommunfullmäktige Inrätta ett Kommunalt Pensionärsråd i Storfors kommun. I kraftträdande datum Mikael Jareke Kommunchef Beslutet ska skickas till: Mikael Jareke Lennart Aronsson

96

97

98 STORFORS KOMMUN TJÄNSTEUTLÅTANDE Handläggare: Datum: Dnr: Pris i Hammargårdens matsal Idag gäller olika priser i Hammargårdens matsal och det gröna kortet har upphört vilket medför svårigheter för personalen att ta rätt pris av våra kunder. Behöriga att äta i Hammargårdens matsal är pensionärer, kommunanställda, inhyrd personal, anställda i Hälsans Hus samt anhöriga till boende på de särskilda boendena. Förslag till beslut Från och med den 1 augusti 2015 gäller en kostnad på 65 kr per lunch i Hammargårdens matsal för alla behöriga. Malin Larsson Enhetschef kost Beslutet ska skickas till: Malin Larsson Ingmarie Thyr

99 STORFORS KOMMUN TJÄNSTEUTLÅTANDE Handläggare: Datum: Dnr: Kommunstyrelsen Anställning av förskolepersonal/fritidspedagog, 100%, tillsvidare, förskolan Ängslyckan/fritidshemmet Daggkåpan En förskolepersonsal/fritidspedagog, 100%, tillsvidaretjänst behöver anställas till förskolan Ängslyckan /fritidshemmet Daggkåpan från och med på Bjurtjärns skola. Tjänsten fördelas 50 % förskola och 50 % fritidshem. Tjänsten innehas för närvarande av en obehörig personal. Tjänsten finns i budget 2015 och fördelas; 50 % ansvar 311 verksamhet % ansvar verksamhet 4131 Beslutsunderlag Anställningsunderlag. Förslag till beslut Bevilja anställning av förskolepersonal/fritidspedagog, 100 %, tillsvidare anställning from till förskolan Ängslyckan/fritidshemmet Daggkåpan. Ann Christin Sigmund förskolechef Beslutet ska skickas till: Ann Christin Sigmund

100 STORFORS KOMMUN Datum D.nr. KS Anställningsunderlag Kategori: Förskolepersonal/fritidspedagog Enhet: Förskolan Ängslyckan/ fritidshemmet Daggkåpan Sysselsättningsgrad: 100 % Anställningen avser: X Tillsvidareanställning, eller tidsbegränsad anställning längre än 3 månader Tidsbegränsad anställning från 1 till 3 månader Anställning sker inom verksamhetens befintliga personalbudget: X Ja Nej, detta medför en ökning av personalkostnaderna med kr Beslutsunderlag: Tjänsten är delad 50 % förskola och 50% fritidshem och är fn ett vikariat som innehas av obehörig personal. För att höja kvalitén behöver vi anställa behörig personal. Konsekvensbeskrivning om aktuell tjänst vakanshålls: Kvalitén och säkerheten i verksamheterna försämras. De kan försvåra att erbjuda plats inom garantitiden Inskickat av: Namn Ann Christin Sigmund Tfn: 65113

101 STORFORS KOMMUN TJÄNSTEUTLÅTANDE Handläggare: Datum: Dnr: Kommunstyrelsen Anställning av förskolepersonal, 100 %, tillsvidare förskolan Änglagård En förskolepersonal, 100 %, tillsvidaretjänst behöver anställas till förskolan Änglagård från och med Anställningen ersätter förskollärare som omplacerats av medicinska skäl. Tjänsten finns budgeterad och kostnaden belastar ansvar 312 verksamhet Beslutsunderlag Anställningsunderlag Förslag till beslut Bevilja anställning av förskolepersonal, 100 %, tillsvidareanställning från och med Ann Christin Sigmund Förskolechef Beslutet ska skickas till: Ann Christin Sigmund

102 STORFORS KOMMUN Datum D.nr. KS Anställningsunderlag Kategori: Förskolepersonal Enhet: Förskolan Änglagård Sysselsättningsgrad: 100 % Anställningen avser: X Tillsvidareanställning, eller tidsbegränsad anställning längre än 3 månader Tidsbegränsad anställning från 1 till 3 månader Anställning sker inom verksamhetens befintliga personalbudget: XJa Nej, detta medför en ökning av personalkostnaderna med kr Beslutsunderlag: Tjänsten ersätter tillsvidareanställd förskollärare 100 % som omplaceras i kommunen av medicinska skäl. Tjänsten finns i budget 2015 Konsekvensbeskrivning om aktuell tjänst vakanshålls: Tjänsten 100 %förskolepersonal behövs för att kunna erbjuda förskoleplats inom föreskriven tid om tre månader samt för att säkerställa god kvalitè i förskolan. Inskickat av: Namn Ann Christin Sigmund Tfn:

103 STORFORS KOMMUN TJÄNSTEUTLÅTANDE Handläggare: Datum: Dnr: Kommunstyrelsen Anställning av förskolepersonal, 100 %, tillsvidare, förskolan Lillåsen En förskolepersonal, 100 %, tillsvidare tjänst behöver anställas till förskolan Lillåsen från och med Tjänsten ersätter en pensionsavgång. Tjänsten finns budgeterad och kostnaden belastar ansvar 313 verksamhet Beslutsunderlag Anställningsunderlag. Förslag till beslut Bevilja anställning av förskolepersonal, 100 %, tillsvidareanställning till förskolan Lillåsen från Gunnel Eriksson Förskolechef Beslutet ska skickas till: Gunnel Eriksson

104 STORFORS KOMMUN Datum D.nr. KS Anställningsunderlag Kategori: Förskolepersonal Enhet: Förskolan Lillåsen Sysselsättningsgrad: 100% Anställningen avser: X Tillsvidareanställning, eller tidsbegränsad anställning längre än 3 månader Tidsbegränsad anställning från 1 till 3 månader Anställning sker inom verksamhetens befintliga personalbudget: X Ja Nej, detta medför en ökning av personalkostnaderna med kr Beslutsunderlag: Behov föreligger av att anställa en förskolepersonal 100%, tillsvidare på förskolan Lillåsen från och med Tjänsten ersätter en pensionsavgång. Konsekvensbeskrivning om aktuell tjänst vakanshålls: För att upprätthålla god kvalite och kunna erbjuda förskoleplats inom den garanterade tiden om 3 månader behöver tjänsten tillsättas. Inskickat av: Namn Gunnel Eriksson tel

105 STORFORS KOMMUN TJÄNSTEUTLÅTANDE Handläggare: Anna Blom Datum: Dnr: KS KS Anställning av LSS-/SoL-handläggare, 100 %, vikariat Tjänsten som LSS-/SoL-handläggare besätts av en befintlig medarbetare på IFO fr.o.m Vederbörande är för närvarande föräldraledig till En vikarie behöver anställas, 100 %, under ovanstående period. Kostnaden finns budgeterad och ska belasta ansvar 35 verksamhet Beslutsunderlag Anställningsunderlag. Förslag till beslut Bevilja anställning av vikarierande LSS-/SoL-handläggare, 100 %, från till Anna Blom Enhetschef BAS Beslutet ska skickas till: Anna Blom Ingmarie Thyr Margareta Albért

106 STORFORS KOMMUN Datum D.nr. KS - Anställningsunderlag Kategori: Vikarierande LSS-/SoL-handläggare Enhet: EVIIA/IFO Sysselsättningsgrad: 100 % Anställningen avser: Tillsvidareanställning, eller tidsbegränsad anställning längre än 3 månader Tidsbegränsad anställning från 1 till 3 månader Anställning sker inom verksamhetens befintliga personalbudget: Ja Nej, detta medför en ökning av personalkostnaderna med kr Beslutsunderlag: Tjänsten som LSS-/SoL-handläggare besätts av en befintlig medarbetare på IFO fr.o.m Vederbörande är för närvarande föräldraledigt till En vikarie behöver anställas 100 % under ovanstående period. Kostnaden ska belasta ansvar 35 verksamhet och finns i budget. Konsekvensbeskrivning om aktuell tjänst vakanshålls: En reducerad personalstat klarar inte att hantera antalet ärenden utan att handläggningstider överskrids och rättssäkerheten hotas. Inskickat av: Namn Anna Blom Tfn:

107 STORFORS KOMMUN TJÄNSTEUTLÅTANDE Handläggare: Anna Blom Datum: Dnr: KS KS Anställning av socialsekreterare, 100 %, tillsvidareanställning En socialsekreterare har fått en annan anställning inom organisationen fr.o.m En ersättare behöver anställas tillsvidare fr.o.m Kostnaden finns budgeterad och ska belasta ansvar 364 verksamhet 562. Beslutsunderlag Anställningsunderlag. Förslag till beslut Bevilja tillsvidareanställning av socialsekreterare, 100 %, från , tillsvidare. Anna Blom Enhetschef BAS Beslutet ska skickas till: Anna Blom Ingmarie Thyr

108 STORFORS KOMMUN Datum D.nr. KS - Anställningsunderlag Kategori: Socialsekreterare Enhet: BAS/IFO Sysselsättningsgrad: 100 % Anställningen avser: Tillsvidareanställning, eller tidsbegränsad anställning längre än 3 månader Tidsbegränsad anställning från 1 till 3 månader Anställning sker inom verksamhetens befintliga personalbudget: Ja Nej, detta medför en ökning av personalkostnaderna med kr Beslutsunderlag: En socialsekreterare har fått en annan anställning inom organisationen fr.o.m En ersättare behöver anställas tillsvidare fr.o.m Kostnaden ska belasta ansvar 364 verksamhet 562 och finns i budget. Konsekvensbeskrivning om aktuell tjänst vakanshålls: En reducerad personalstat klarar inte att hantera antalet ärenden utan att handläggningstider överskrids och rättssäkerheten hotas. Inskickat av: Namn Anna Blom Tfn:

109

110

111 STORFORS KOMMUN TJÄNSTEUTLÅTANDE Handläggare: Henrietta Hagman Dnr: Kommunstyrelsen Anställning av anhörigkonsulent, 50 %, tillsvidare Bakgrund Föreligger rekryteringsbehov då den nuvarande anhörigkonsulenten går i pension Tjänsten är en tillsvidaretjänst. Nyrekryteringen ryms inom befintlig personalbudget. Ansvar: Konto: Förslag till beslut Bevilja anställning av anhörigkonsulent, 50 %, tillsvidare från Beslutet skickas till: Henrietta Hagman, Enhetschef sjuksköterskor/rehab/anhörigstöd

112 STORFORS KOMMUN Datum Anställningsunderlag Kategori: Anhörigkonsulent Enhet: Hemsjukvårdsenheten Sysselsättningsgrad: 50% tillsvidareanställning Anställningen avser: X Tillsvidareanställning, eller tidsbegränsad anställning längre än 3 månader Tidsbegränsad anställning från 1 till 3 månader Anställning sker inom verksamhetens befintliga personalbudget: X Ja Nej, detta medför en ökning av personalkostnaderna med kr Beslutsunderlag Det föreligger ett behov av att nyanställa en Anhörigkonsulent eftersom den som haft tjänsten tidigare går i pension under september Anställningen ska gälla från och med Konsekvensbeskrivning om aktuell tjänst vakanshålls: Det finns ingen i Storfors kommun som kan stöda anhöriga som vårdar sina sjuka närstående eller hålla i demensdagvården som avlastning. Inskickat av: Namn Henrietta Hagman Tel

Tommy Svärd, driftchef 73 Malin Larsson, enhetschef Kost- och städ 74 Mikael Jareke, kommunchef Lennart Aronsson, sekreterare

Tommy Svärd, driftchef 73 Malin Larsson, enhetschef Kost- och städ 74 Mikael Jareke, kommunchef Lennart Aronsson, sekreterare 1(33) Plats och tid Beslutande Sammanträdesrum Kerimäki, Kommunhuset Storfors, måndagen den 18 maj 2015 kl. 08.15 10.25. Hans Jildesten (S) ordförande Christina Skogström (S) Håkan Larsson (C) Övriga deltagande

Läs mer

Thomas Backelin (S), ersättare Aurea Karlsson (S), ersättare Mikael Jareke, kommunchef Lennart Aronsson, sekreterare

Thomas Backelin (S), ersättare Aurea Karlsson (S), ersättare Mikael Jareke, kommunchef Lennart Aronsson, sekreterare 1(19) Plats och tid Beslutande Sammanträdesrum Kerimäki, Kommunhuset Storfors, måndagen den 29 juni 2015,kl 08.15-10.40. Hans Jildesten (S) Christina Skogström (S) Glenn Aspnes (S) Eva-Lotta Härdig Eriksson

Läs mer

Sammanträdesdatum 2014-08-21. 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av tid och plats för justering

Sammanträdesdatum 2014-08-21. 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av tid och plats för justering KOMMUNFULLMÄKTIGE KALLELSE Sammanträdesdatum 2014-08-21 PLATS OCH TID Sannerudsskolan, torsdag 21 augusti 2014, kl. 19.00 Välkomna på invigningen av Sannerudsskolan kl. 18.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE

Läs mer

Andris Widuss (M) Lennart Aronsson. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Andris Widuss (M) Lennart Aronsson. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(7) Plats och tid Beslutande Sammanträdesrum Kerimäki, Kommunhuset Storfors, måndagen den 4 april 2016, kl. 08.15-09.15. Hans Jildesten (S) Eva-Lotta Härdig Eriksson (S) Inger Nordström (V) Håkan Larsson

Läs mer

Mikael Jareke, kommunchef Ingela Bergare, ekonomichef Lennart Aronsson, sekreterare. Fredagen den 17 april 2015, Kommunhuset Storfors.

Mikael Jareke, kommunchef Ingela Bergare, ekonomichef Lennart Aronsson, sekreterare. Fredagen den 17 april 2015, Kommunhuset Storfors. 1(6) Plats och tid Beslutande Ersättare Sammanträdesrum Kerimäki, Kommunhuset Storfors, tisdagen den 14 april 2015, kl. 10.00-11.00. Hans Jildesten (S) Christina Skogström (S) Thomas Backelin (S) tjänstgörande

Läs mer

Ingrid Resare (S) Mikael Jareke, kommunchef Ingela Bergare, ekonomichef 102, 103 Lennart Aronsson, sekreterare

Ingrid Resare (S) Mikael Jareke, kommunchef Ingela Bergare, ekonomichef 102, 103 Lennart Aronsson, sekreterare 1(37) Plats och tid Beslutande Sammanträdesrum Kerimäki, Kommunhuset Storfors, måndagen den 1 juni 2015,kl 08.15-11.55. Hans Jildesten (S) Christina Skogström (S) Glenn Aspnes (S) Thomas Backelin (S) tjänstgörande

Läs mer

Årsredovisning Västra Mälardalens Kommunalförbund år 2013. Från Västra Mälardalens Kommunalförbund har inkommit årsredovisning för år 2013.

Årsredovisning Västra Mälardalens Kommunalförbund år 2013. Från Västra Mälardalens Kommunalförbund har inkommit årsredovisning för år 2013. ARBOGA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-04-08 Blad 11 4.W- j.. 3!..... renr VA S. $p Ks 65 Dnr 93/2014-042 Årsredovisning Västra Mälardalens Kommunalförbund år 2013 Från

Läs mer

Granskning av årsredovisning 2014

Granskning av årsredovisning 2014 www.pwc.se Revisionsrapport Sanna Hellblom-Björn Granskning av årsredovisning 2014 Samordningsförbundet Västerås Innehållsförteckning Sammanfattning... 1 1 Inledning... 2 1.1 Bakgrund... 2 1.2 Revisionsfråga

Läs mer

Sammanträdesdatum 2013-08-22. 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av tid och plats för justering

Sammanträdesdatum 2013-08-22. 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av tid och plats för justering KOMMUNFULLMÄKTIGE KALLELSE Sammanträdesdatum 2013-08-22 PLATS OCH TID KilArena, torsdag 22 augusti 2013, kl. 19.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE DNR 1 Upprop 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av

Läs mer

Granskning av delårsrapport

Granskning av delårsrapport Revisionsrapport Granskning av delårsrapport 2012 Pajala kommun Conny Erkheikki Auktoriserad revisor Anna Carlénius Revisionskonsult 17 oktober 2012 Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2

Läs mer

Granskning av årsredovisning 2012

Granskning av årsredovisning 2012 www.pwc.se Revisionsrapport Johan Lidström Lisbet Östberg Maj-Britt Åkerström 15 april 2013 Granskning av årsredovisning 2012 Krokoms kommun Innehållsförteckning 1. Sammanfattning... 1 2. Inledning...

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-24 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08:30-12:00 Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Christin Löfstrand (V) Pär Kindlund (C) Tom Martinsson (M) Kristina

Läs mer

Sammanträdesrum Valsaren, Kulturhuset Storfors, onsdagen den 7 oktober 2015, kl. 18.00 19.50. Beslutande

Sammanträdesrum Valsaren, Kulturhuset Storfors, onsdagen den 7 oktober 2015, kl. 18.00 19.50. Beslutande 1(31) Plats och tid Sammanträdesrum Valsaren, Kulturhuset Storfors, onsdagen den 7 oktober 2015, kl. 18.00 19.50. Beslutande Lars Johrin (M) Stefan Larsson (M) 159-166, 168-174 Håkan Larsson (C) Britta

Läs mer

Vi har genomfört fördjupade granskningar inom ett antal områden.

Vi har genomfört fördjupade granskningar inom ett antal områden. Till kommunfullmäktige 2008 ÅRS REVISIONSBERÄTTELSE Vi har granskat kommunstyrelsens och övriga nämnders verksamhet samt årsredovisning, sammanställd redovisning och räkenskaper för år 2008 i Vaggeryds

Läs mer

Sammanträdesrum Valsaren, Folkets Hus, Storfors, torsdagen den 25 juni 2015, kl Beslutande

Sammanträdesrum Valsaren, Folkets Hus, Storfors, torsdagen den 25 juni 2015, kl Beslutande 1(33) Plats och tid Sammanträdesrum Valsaren, Folkets Hus, Storfors, torsdagen den 25 juni 2015, kl. 18.00-19.45. Beslutande Se sidan 2. Övriga deltagande Se sid 2. Utses att justera Birgitta Wiberg (S)

Läs mer

Granskning av bokslut och årsredovisning

Granskning av bokslut och årsredovisning Revisionsrapport* Granskning av bokslut och årsredovisning 2007 Motala kommun April 2008 Karin Jäderbrink Stefan Knutsson Matti Leskelä *connectedthinking Innehållsförteckning 1 Sammanfattning...3 2 Bakgrund...3

Läs mer

Revisionsberättelse för år 2011

Revisionsberättelse för år 2011 Till Kommunfullmäktige Revisionsberättelse för år 2011 Arvika kommuns revisorer har granskat kommunstyrelsens och nämndernas verksamhet. Genom utsedda lekmannarevisorer har vi även granskat verksamheten

Läs mer

Rapport avseende granskning av årsredovisning 2014.

Rapport avseende granskning av årsredovisning 2014. Rapport avseende granskning av årsredovisning 2014. Timrå kommun April 2015 Marianne Harr Godkänd revisor Certifierad kommunal revisor Jenny Eklund Auktoriserad revisor Emma Andersson Innehåll Sammanfattning...

Läs mer

Socialnämnden 2014-03-11 1 (27) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2014-03-11 kl. 8:30-12:30

Socialnämnden 2014-03-11 1 (27) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2014-03-11 kl. 8:30-12:30 1 (27) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2014-03-11 kl. 8:30-12:30 Beslutande Britt-Marie Wall, ordförande Sune Frisk Christina Persson Christer Olsson Björn Stålhammar Tjänstgörande

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2009-05-18 Sida 1 (17)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2009-05-18 Sida 1 (17) Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2009-05-18 Sida 1 (17) Plats och tid Stora Sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00 19:30 Beslutande Enligt förteckning sid 2 Övriga deltagande Lars-Olle Olsson

Läs mer

2011-12-13. Från 2012-01-01 utgör kommunalförbundet även regional kollektivtrafikmyndighet enligt lag om kollektivtrafik (2010:1065)

2011-12-13. Från 2012-01-01 utgör kommunalförbundet även regional kollektivtrafikmyndighet enligt lag om kollektivtrafik (2010:1065) FÖRBUNDSORDNING Region Värmland - kommunalförbund har tillkommit som ett led i ett fördjupat samarbete mellan kommunerna och landstinget i Värmland för att stärka den demokratiska förankringen i utvecklingsarbetet

Läs mer

Revisionsrapport 2008 Genomförd på uppdrag av revisorerna. Jönköping kommun. Granskning av årsredovisning 2008

Revisionsrapport 2008 Genomförd på uppdrag av revisorerna. Jönköping kommun. Granskning av årsredovisning 2008 Revisionsrapport 2008 Genomförd på uppdrag av revisorerna Jönköping kommun Granskning av årsredovisning 2008 Innehållsförteckning 1. Sammanfattning och slutsatser...2 2. Inledning...3 2.1. Bakgrund...3

Läs mer

Västernorrlands läns landsting. Översiktlig granskning av delårsrapport Revisionsrapport KPMG AB. Antal sidor: 13

Västernorrlands läns landsting. Översiktlig granskning av delårsrapport Revisionsrapport KPMG AB. Antal sidor: 13 Översiktlig granskning av delårsrapport Revisionsrapport KPMG AB Antal sidor: 13 142168-15 Rapport beträffande delårsgranskning.docx Innehåll 1. Sammanfattning 1 1.1 Bedömning av mål med betydelse för

Läs mer

BESLUTANDE Ledamöter: Robert Mörk (s) Eric Arvidsson (c) Roland Halvarsson (v) Yvonne Karlsson (s) Annika Engelbrektsson (s) Ingvar Eriksson (v)

BESLUTANDE Ledamöter: Robert Mörk (s) Eric Arvidsson (c) Roland Halvarsson (v) Yvonne Karlsson (s) Annika Engelbrektsson (s) Ingvar Eriksson (v) Kommunfullmäktige 2008-05-26 Sida 1 av 14 Plats och tid: Folkets Hus, kl. 18.30 19.40 BESLUTANDE Ledamöter: Robert Mörk (s) Eric Arvidsson (c) Roland Halvarsson (v) Yvonne Karlsson (s) Annika Engelbrektsson

Läs mer

Revisionsrapport: Granskning av bokslut och årsredovisning per 2013-12-31

Revisionsrapport: Granskning av bokslut och årsredovisning per 2013-12-31 Revisorerna Direktionen Revisionsrapport: Revisionen har genom KPMG genomfört en granskning av bokslut och årsredovisning, se bifogad rapport. Revisionen önskar att direktionen lämnar synpunkter på de

Läs mer

SJUHÄRADS SAMORDNINGSFÖRBUND TERTIALRAPPORT 2 2015

SJUHÄRADS SAMORDNINGSFÖRBUND TERTIALRAPPORT 2 2015 SJUHÄRADS SAMORDNINGSFÖRBUND TERTIALRAPPORT 2 2015 i samverkan med Sjuhärads kommuner: BOLLEBYGD BORÅS HERRLJUNGA MARK SVENLJUNGA TRANEMO ULRICEHAMN VÅRGÅRDA Sjuhärads Samordningsförbund möjliggör en effektiv

Läs mer

Lars Rönnlund, kommunchef 18, 20 Britt Idensjö, sekreterare Mikael Pettersson 13 Hans Andersson 19

Lars Rönnlund, kommunchef 18, 20 Britt Idensjö, sekreterare Mikael Pettersson 13 Hans Andersson 19 Plats och tid Sessionssalen kommunhuset i Hultsfred 26 januari 2016 kl. 08.30-11.45 Beslutande Åke Nilsson, KD Gunilla Aronsson, C Åke Bergh, M Lena Hasting, S Tommy Rälg, S Övriga deltagande Lars Rönnlund,

Läs mer

Granskning av årsredovisning 2009

Granskning av årsredovisning 2009 Revisionsrapport Mars 2010 Lena Sörell Godkänd revisor Micaela Hedin Certifierad kommunal revisor Innehållsförteckning 1 Sammanfattning...3 Våra noteringar från granskningen för respektive avsnitt framgår

Läs mer

Granskning av årsredovisning 2012

Granskning av årsredovisning 2012 www.pwc.se Revisionsrapport Stina Björnram, Bert Hedberg Cert. kommunal revisor Granskning av årsredovisning 2012 Surahammars kommun Innehållsförteckning 1 Sammanfattning... 1 2 Inledning...2 2.1 Bakgrund...2

Läs mer

Styrelsen för HSB Brf Paulus i Malmö

Styrelsen för HSB Brf Paulus i Malmö Styrelsen för Org.nr: 716407-1479 får härmed avge årsredovisning för föreningens verksamhet under räkenskapsåret 2013-09-01-2014-08-31 Resultaträkning 2014-08-31 2013-08-31 Nettoomsättning Not 1 3 072

Läs mer

Revisionsberättelse för Södertörns brandförsvarsförbund avseende verksamhetsåret 2014 - Prövning av ansvarsfrihet

Revisionsberättelse för Södertörns brandförsvarsförbund avseende verksamhetsåret 2014 - Prövning av ansvarsfrihet 2015-04-09 KS-2015/634.912 1 (5) HANDLÄGGARE Björkbacka, Per-Erik Per-Erik.Bjorkbacka@huddinge.se Kommunstyrelsen Revisionsberättelse för Södertörns brandförsvarsförbund avseende verksamhetsåret 2014 -

Läs mer

Granskning av inköpsrutinen och köptrohet

Granskning av inköpsrutinen och köptrohet www.pwc.se Revisionsrapport Malin Kronmar Carl-Magnus Stensson Granskning av inköpsrutinen och köptrohet Mönsterås kommun Innehållsförteckning 1. Inledning... 1 1.1. Bakgrund... 1 1.2. Revisionsfråga...

Läs mer

Birgitta Hagström (C)

Birgitta Hagström (C) 1(18) Plats och tid Beslutande Sammanträdesrum Kerimäki, Kommunhuset Storfors, måndagen den 16 december 2013 kl. 09.30 10.50. Glenn Aspnes (S) ordförande Ingrid Resare (S) Magnus Liljekvist (S) Sigurd

Läs mer

Lars Nilsson (S) ordförande Linnéa Kihlström (KD) viceordförande Lars Johansson (S) Larsgöran Larsson (M) Kajsa Adolfsson (S) för Ginger Johansson (V)

Lars Nilsson (S) ordförande Linnéa Kihlström (KD) viceordförande Lars Johansson (S) Larsgöran Larsson (M) Kajsa Adolfsson (S) för Ginger Johansson (V) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(17) SN dnr Plats och tid Folkets Hus i Kristinehamn 4 april 2012 klockan 13.00 16.00 Ordinarie ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Lars Nilsson (S) ordförande Linnéa Kihlström

Läs mer

Samordningsförbundet Bengtsfors, Åmål, Dals-Ed, Säffle, Årjäng

Samordningsförbundet Bengtsfors, Åmål, Dals-Ed, Säffle, Årjäng Samordningsförbundet Bengtsfors, Åmål, Dals-Ed, Säffle, Årjäng Finansiell samordning av rehabiliteringsinsatser mellan Landstinget i Värmland, Västra Götalands Regionen, Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen,

Läs mer

ÄGARDIREKTIV för LSR Landskrona- Svalövs Renhållnings AB (556195-7506)

ÄGARDIREKTIV för LSR Landskrona- Svalövs Renhållnings AB (556195-7506) Sidan 1 av 7 ÄGARDIREKTIV för LSR Landskrona- Svalövs Renhållnings AB (556195-7506) Bakgrund Landskrona kommun (212000-1140) och Svalövs kommun (212000-0993) äger gemensamt ett aktiebolag. LSR Landskrona

Läs mer

REVISIONSRAPPORT SAMORDNINGSFÖRBUNDET

REVISIONSRAPPORT SAMORDNINGSFÖRBUNDET REVISIONSKONTORET REVISIONSRAPPORT SAMORDNINGSFÖRBUNDET I JÄMTLANDS LÄN ÅR 2015 Ansvarig: Therese Norrbelius Revisionsrapport 2 (6) 1 INLEDNING På uppdrag av revisorerna i Samordningsförbundet i Jämtlands

Läs mer

Granskning av årsredovisning 2015

Granskning av årsredovisning 2015 www.pwc.se Caroline Liljebjörn Certifierad kommunal revisor Malena Wiklund Auktoriserad revisor 19 april 2016 Granskning av årsredovisning Östra Smålands Kommunalteknikförbund Innehållsförteckning 1. Sammanfattning...

Läs mer

Revisionsstrategi 2015-2018

Revisionsstrategi 2015-2018 1 Inledning I enlighet med god revisionssed föreslås en strategi för kommunrevisionens långsiktiga revisionsarbete under den pågående fyraårsperioden. Revisionsstrategin ska fungera som en vägledning i

Läs mer

Birgitta Hagström (C)

Birgitta Hagström (C) 1(13) Plats och tid Beslutande Sammanträdesrum Kerimäki, Kommunhuset Storfors, tisdagen den 23 september 2014 kl. 09.30 11.40. Glenn Aspnes (S) ordförande Ingrid Resare (S) Magnus Liljekvist (S) Sigurd

Läs mer

Andris Widuss (M) Lennart Aronsson. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Andris Widuss (M) Lennart Aronsson. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(14) Plats och tid Sammanträdesrum Kerimäki, Kommunhuset Storfors, onsdagen den 16 december 2015, kl 08.15-10.00. Ajournering kl. 09.05-09.20. Beslutande Hans Jildesten (S) Christina Skogström (S) Glenn

Läs mer

Socialnämnden. Granskning av verksamhetsberättelse Halmstads kommun. Revisionsrapport. www.pwc.se

Socialnämnden. Granskning av verksamhetsberättelse Halmstads kommun. Revisionsrapport. www.pwc.se www.pwc.se Revisionsrapport Rebecca Andersson Revisionskonsult Carl-Magnus Stenson Cert. kommunal revisor Socialnämnden Granskning av verksamhetsberättelse Halmstads kommun Innehållsförteckning 1. Sammanfattning...

Läs mer

Sammanträdesrum Valsaren, Folkets Hus, Storfors, torsdagen den 18 augusti 2016, kl Beslutande

Sammanträdesrum Valsaren, Folkets Hus, Storfors, torsdagen den 18 augusti 2016, kl Beslutande 1(9) Plats och tid Sammanträdesrum Valsaren, Folkets Hus, Storfors, torsdagen den 18 augusti 2016, kl. 18.00 18.30. Beslutande Maran Väpnargård (M) Peter Farrington (M) 47-50, 52 Brita Jansson (C) Ingrid

Läs mer

Årsredovisning för Finsam Kävlinge Lomma 2017 Ärende 10 KS 2018/225

Årsredovisning för Finsam Kävlinge Lomma 2017 Ärende 10 KS 2018/225 Årsredovisning för Finsam Kävlinge Lomma 2017 Ärende 10 KS 2018/225 Sida 125 av 458 Tjänsteskrivelse 1(2) 2018-05-28 Dnr: KS 2018/225 Kommunstyrelsen Årsredovisning för Finsam Kävlinge Lomma 2017 Förslag

Läs mer

Kommunkontoret, 2 september 2013, kl 10.00. Sekreterare Paragrafer 63-79 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, 2 september 2013, kl 10.00. Sekreterare Paragrafer 63-79 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (22) Sammanträdesdatum 26 augusti 2013 Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 10.00-13.40 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Gudrun Wängelin-Lernskog (C) Emilie

Läs mer

Revisionsrapport. Emmaboda kommun. Granskning av årsredovisning 2011. Caroline Liljebjörn Kristina Lindhe

Revisionsrapport. Emmaboda kommun. Granskning av årsredovisning 2011. Caroline Liljebjörn Kristina Lindhe Revisionsrapport Granskning av årsredovisning 2011 Emmaboda kommun Caroline Liljebjörn Kristina Lindhe 11 april 2012 Innehållsförteckning 1 Sammanfattning 1 2 Inledning 2 2.1 Bakgrund 2 2.2 Revisionsfråga

Läs mer

DELÅRSRAPPORT 2011 januari-juni

DELÅRSRAPPORT 2011 januari-juni DELÅRSRAPPORT 2011 januari-juni Innehållsförteckning Uppdrag 2 Organisation 3 Styrelsen 3 Styrelsens uppgifter 3 Beredningsgruppens uppgifter 3 Tjänstemannens uppgifter 3 Revisorer 3 Under verksamhetsåret

Läs mer

Revisionsrapport Granskning av bokslut och årsredovisning 2015-12-31

Revisionsrapport Granskning av bokslut och årsredovisning 2015-12-31 Revisorerna i Nordanstigs kommun Nordanstigs kommun Kommunstyrelsen För kännedom: Kommunfullmäktiges presidium 2016-03-16 Revisionsrapport Revisionen har via KPMG genomfört en granskning inom ovanstående

Läs mer

Jönköpings kommun. Granskning av delårsbokslut 2009. Genomförd på uppdrag av revisorerna 13 oktober 2009

Jönköpings kommun. Granskning av delårsbokslut 2009. Genomförd på uppdrag av revisorerna 13 oktober 2009 Jönköpings kommun Granskning av delårsbokslut 2009 Genomförd på uppdrag av revisorerna 13 oktober 2009 Helena Patrikson Inger Andersson Susanne Karlsson Jonas Leander Marcus Wernborg Carin Jesenicnik Innehållsförteckning

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-10-08 Sida 1-14

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-10-08 Sida 1-14 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-10-08 Sida 1-14 Finansutskott Plats och tid Kommunhuset, Mora, 2013-10-08, kl. 08.15-12.00. Beslutande Bengt-Åke Rehn (S) Anna Hed (C) Malin Höglund (M) Lennart Sohlberg (S),

Läs mer

Anders Andersson, sekreterare och kanslichef. Kommunkontoret 2014-09-11

Anders Andersson, sekreterare och kanslichef. Kommunkontoret 2014-09-11 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Kommunkontoret, Kopparberg Tid: 14.30 16.45 Beslutande Övriga deltagande Pirjo Nilsson (S), Ljusnarsberg, ordförande Lena Vinnerås (S), Nora Siv Sander (S), Hällefors

Läs mer

Ajournering mellan 36 och 37 kl. 14.40 14.55

Ajournering mellan 36 och 37 kl. 14.40 14.55 Omsorgsnämnden 2015-06-10 1(2) Plats och tid Omsorgsförvaltningen, Gärdesvägen 4, Alvesta 10 juni 2015 kl. 13.15 15.45 Ajournering mellan 36 och 37 kl. 14.40 14.55 Justerade paragrafer 33-45 Beslutande

Läs mer

Samordningsförbundet Bengtsfors, Åmål, Dals-Ed, Säffle, Årjäng Ansvarig tjänsteman Ulrica Sandzén

Samordningsförbundet Bengtsfors, Åmål, Dals-Ed, Säffle, Årjäng Ansvarig tjänsteman Ulrica Sandzén Verksamhetsplan och budget för Samordningsförbund för Bengtsfors, Åmål, Dals-Ed, Säffle, Årjäng finns framtaget. Inriktningen är att under 2015 fortsätta utveckla samverkan genom finansiering av Individ

Läs mer

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Omsorgsnämnden 2007-08-22 1(24)

HÄLLEFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Omsorgsnämnden 2007-08-22 1(24) Omsorgsnämnden 2007-08-22 1(24) Plats och tid 2007-08-22 kl. 13.00 17.00 Beslutande Lilian Stenqvist (s) ordförande Mikael Ericsson (s) Christina Wilhelmsson (s) Inga-Karin Falk (m) tjg.ers. Sven-Åke Lundh

Läs mer

Samordningsförbundet Göteborg Väster Tjänsteutlåtande Dnr 2012/ Karin Martinsson Styrelsemöte 2012 11 22 Pkt 5. Budget 2013

Samordningsförbundet Göteborg Väster Tjänsteutlåtande Dnr 2012/ Karin Martinsson Styrelsemöte 2012 11 22 Pkt 5. Budget 2013 Samordningsförbundet Göteborg Väster Tjänsteutlåtande Dnr 2012/ Karin Martinsson Styrelsemöte 2012 11 22 Pkt 5 Budget 2013 I detta tjänsteutlåtande lämnas förslag till budget för Samordningsförbundet Göteborg

Läs mer

Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Lasse Sjöberg (S) Hans Nilsson (Hela Edas Lista)

Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Lasse Sjöberg (S) Hans Nilsson (Hela Edas Lista) 1(12) Plats och tid Kommunstyrelsesalen kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-14.15 Beslutande Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Lasse Sjöberg (S) Hans Nilsson

Läs mer

Revisionsrapport 2010. Landskrona stad. Kommunstyrelsens styrning och ledning avseende servicekontorets städavdelning.

Revisionsrapport 2010. Landskrona stad. Kommunstyrelsens styrning och ledning avseende servicekontorets städavdelning. Revisionsrapport 2010 Landskrona stad Kommunstyrelsens styrning och ledning avseende servicekontorets städavdelning Veronica Blank Februari 2011 Innehållsförteckning SAMMANFATTNING... 3 1 UPPDRAGET...

Läs mer

Kommunkontoret, Mellanfryken, onsdag 26 mars 2014, kl. 15.00-17.10

Kommunkontoret, Mellanfryken, onsdag 26 mars 2014, kl. 15.00-17.10 PLATS OCH TID ANDE LEDAMÖTER TJG ERSÄTTARE Kommunkontoret, Mellanfryken, onsdag 26 mars 2014, kl. 15.00-17.10 Peter Krööse (C), Ordförande Inger Sundin (S) Lars-Erik Ståhl (S) Marianne Kjellström (S) Rosette

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(10) Plats och tid Kommunstyrelsesalen kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-16.00 Beslutande Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Lasse Sjöberg (S) Bertil Börjesson

Läs mer

Mikael Jareke, kommunchef Ingela Bergare, ekonomichef Lennart Aronsson, sekreterare. Andris Widuss (M) Lennart Aronsson

Mikael Jareke, kommunchef Ingela Bergare, ekonomichef Lennart Aronsson, sekreterare. Andris Widuss (M) Lennart Aronsson 1(6) Plats och tid Beslutande Sammanträdesrum Kerimäki, Kommunhuset Storfors, tisdagen den 16 juni 2015, kl 08.15-08.50. Hans Jildesten (S) Thomas Backelin (S) tjänstgörande Steve Nilsson (S) tjänstgörande

Läs mer

DELÅRSRAPPORT för första kvartalet 2008 (Dnr 2008:04 / 4)

DELÅRSRAPPORT för första kvartalet 2008 (Dnr 2008:04 / 4) SAMORDNINGSFÖRBUNDET JÖNKÖPING DELÅRSRAPPORT 2008:1 1 (6) DELÅRSRAPPORT för första kvartalet 2008 (Dnr 2008:04 / 4) 1. Inledning Samordningsförbundet Jönköping är en fristående juridisk person som är bildat

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-05-20 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08.30-12.00. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande 113-122, 124-134 Hans Unander (S) 113-122, 124-134 Johnny Skottheim

Läs mer

Bildande av Samordningsförbundet Västra Östergötland

Bildande av Samordningsförbundet Västra Östergötland BESLUTSUNDERLAG 1(2) Ledningsstaben Christoffer Martinelle 2014-05-19 LiÖ 2014-547 Landstingsstyrelsen Bildande av Samordningsförbundet Västra Östergötland Finansiell samordning inom rehabiliteringsområdet

Läs mer

Förslag till årsredovisning för verksamhetsåret 2008 Samordningsförbundet Göteborg Nordost

Förslag till årsredovisning för verksamhetsåret 2008 Samordningsförbundet Göteborg Nordost Sidan 1 av 10 Dnr 2009/03 Förslag till årsredovisning för verksamhetsåret 2008 Samordningsförbundet Göteborg Nordost Styrelsen 2008 Ordinarie ledamöter: Försäkringskassan: Peter Engwall, ordförande Göteborgs

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2011-08-29 16 Sida Ks Dnr 206/2011 042 Anvisningar delårsbokslut per 110731 Arbetsutskottets beslut Förslag till kommunstyrelsen Fastställa anvisningar

Läs mer

SAMMANTRÄDETS ART Sammanträde med samordningsförbundsstyrelsen för Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje

SAMMANTRÄDETS ART Sammanträde med samordningsförbundsstyrelsen för Samordningsförbundet för rehabilitering i Södertälje Samordningsförbundet för PROTOKOLL rehabilitering i Södertälje Sammanträdesdatum 2005-12-13 SAMMANTRÄDETS ART Sammanträde med samordningsförbundsstyrelsen för Samordningsförbundet för rehabilitering i

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (31)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (31) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (31) Plats och tid Paragrafen, kommunhuset Storuman 2013-02-20, kl 09.00 15.30. Ajournering för partivisa överläggningar 11.30 12.00. Beslutande Monica Beije (M) Håkan Rombe

Läs mer

Socialnämnden 2015-12-09 1 (16)

Socialnämnden 2015-12-09 1 (16) 2015-12-09 1 (16) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2015-12-09 kl. 9:00-12:00 Ajournering kl. 10:40-11:00, 11:09-11:30. Reservationsmotivering 132 biläggs protokollet Beslutande

Läs mer

Utreda förutsättningar för Upplands Väsby kommun att bilda finansiellt samordningsförbund.

Utreda förutsättningar för Upplands Väsby kommun att bilda finansiellt samordningsförbund. Tjänsteutlåtande Enhetschef 2015-06-30 Hanna Bäck 08-590 973 39 Dnr: Hanna.Back@upplandsvasby.se KS/2015:292 20901 Kommunstyrelsen Utreda förutsättningar för Upplands Väsby kommun att bilda finansiellt

Läs mer

BEVIS/ANSLAG Justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunkontorets anslagstavla

BEVIS/ANSLAG Justeringen har tillkännagivits genom anslag på kommunkontorets anslagstavla Kommunfullmäktige 2010-10-18 1 (16) Plats och tid Folkets hus aula, kl. 13.00 14.31 Ajournering kl.13.13-13-15 Beslutande 25 ordinarie ledamöter och 4 ersättare Övriga Torkel Arkmo, ekonom 43, 45-46, 48

Läs mer

ÄGARDIREKTIV FÖR AB TIMRÅBO Organisationsnummer 556109-9572

ÄGARDIREKTIV FÖR AB TIMRÅBO Organisationsnummer 556109-9572 FÖRFATTNINGSSAMLING Nr R 15 a 1 (6) ÄGARDIREKTIV FÖR AB TIMRÅBO Organisationsnummer 556109-9572 Fastställda av kommunfullmäktige 2011-06-13, 70 Reviderad av kommunfullmäktige 2015-06-15, 88 1. Bolaget

Läs mer

Granskning av årsbokslut och årsredovisning 2007. Jönköpings kommun R EVISIONSRAPPORT 2008. Genomförd på uppdrag av revisorerna 9 april 2008

Granskning av årsbokslut och årsredovisning 2007. Jönköpings kommun R EVISIONSRAPPORT 2008. Genomförd på uppdrag av revisorerna 9 april 2008 R EVISIONSRAPPORT 2008 Granskning av årsbokslut och årsredovisning 2007 Jönköpings kommun Genomförd på uppdrag av revisorerna 9 april 2008 Inger Andersson Susanne Karlsson Jonas Leander Helena Patrikson

Läs mer

Årsredovisningar 2013 för samordningsförbunden Huddinge, Botkyrka och Salem (HBS), Välfärd Nacka, Södertälje, VärmSam och Östra Södertörn

Årsredovisningar 2013 för samordningsförbunden Huddinge, Botkyrka och Salem (HBS), Välfärd Nacka, Södertälje, VärmSam och Östra Södertörn Hälso- och sjukvårdsförvaltningen TJÄNSTEUTLÅTANDE 2014-06-16 1 (9) HSN 1405-0623 Handläggare: Barbro Hansson Hälso- och sjukvårdsnämnden 2014-09-30, p 5 Årsredovisningar 2013 för samordningsförbunden

Läs mer

Mikael Jareke, kommunchef Ingela Bergare, ekonomichef 163, 168-170. Lennart Aronsson, sekreterare. Lennart Aronsson

Mikael Jareke, kommunchef Ingela Bergare, ekonomichef 163, 168-170. Lennart Aronsson, sekreterare. Lennart Aronsson 1(27) Plats och tid Beslutande Sammanträdesrum Kerimäki, Kommunhuset Storfors, måndagen den 26 oktober 2015 kl. 08.15 12.25. Ajournering 09.45-10.00. Hans Jildesten (S) ordförande Christina Skogström (S)

Läs mer

Budget 2015, ekonomisk uppföljning februari

Budget 2015, ekonomisk uppföljning februari sida 1 2015-03-09 Dnr: KS2013-000413 KOMMUNSTYRELSEN TJÄNSTESKRIVELSE Budget 2015, ekonomisk uppföljning februari Månadsavstämningen utformas som en årsprognos över det ekonomiska utfallet för räkenskapsåret.

Läs mer

REVISIONSRAPPORT LUNDS SAMORDNINGSFÖRBUND INLEDNING Härmed avlämnas rapport avseende granskningen av Lunds Samordningsförbund för räkenskapsår

REVISIONSRAPPORT LUNDS SAMORDNINGSFÖRBUND INLEDNING Härmed avlämnas rapport avseende granskningen av Lunds Samordningsförbund för räkenskapsår REVISIONSRAPPORT LUNDS SAMORDNINGSFÖRBUND 2015 1. INLEDNING Härmed avlämnas rapport avseende granskningen av Lunds Samordningsförbund för räkenskapsåret 2015. Granskningen har bedrivits i enlighet med

Läs mer

Delårsrapport tertial 1 2014

Delårsrapport tertial 1 2014 Delårsrapport tertial 1 Dals-Eds kommun Kommunstyrelsen -05-28 Innehållsförteckning 1 DRIFTBUDGET... 3 2 KOMMENTARER TILL PROGNOS TERTIAL 1... 4 3 KOMMUNCHEFSDIALOG... 5 4 INVESTERINGSBUDGET... 6 5 RESULTATBUDGET...

Läs mer

Presidiet har nu tillställts underlag för denna ansvarsprövning som därför kan göras enligt följande.

Presidiet har nu tillställts underlag för denna ansvarsprövning som därför kan göras enligt följande. FÖRSLAG 2013:41 1 (2) LS 1305-0688 Förslag till beslut Revisionsberättelse över Kommunalförbundet Ägarsamverkan i Norrtälje Sjukvård och Omsorgs verksamhet för år 2012 samt ansvarsprövning Ärendet Vid

Läs mer

Revisionsrapport Mönsterås kommun

Revisionsrapport Mönsterås kommun Revisionsrapport Granskning av hur kommunstyrelsen utövar sin förvaltningskontroll (uppsiktsplikt) Mönsterås kommun Malin Kronmar Caroline Liljebjörn 8 november 2012 Innehållsförteckning 1 Inledning 1

Läs mer

Granskning av delårsrapport 2013

Granskning av delårsrapport 2013 Revisionsrapport Åsa Bejvall Cecilia Fehling Granskning av delårsrapport 2013 Borgholms kommun Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning 1 2 Inledning 2 2.1 Bakgrund 2 2.2 Syfte, revisionsfrågor

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2010-08-10 Sid: 1 Instans Kommunstyrelsen Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 18.00-19.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera LarsÅke Magnusson (KD), ordförande Arne Ottosson

Läs mer

BUDGET OCH VERKSAMHETSPLAN 2012

BUDGET OCH VERKSAMHETSPLAN 2012 BUDGET OCH VERKSAMHETSPLAN 2012 SAMORDNINGSFÖRBUNDET VÄNERSBORG/MELLERUD Antagen: 2011-11-25 1 INLEDNING Samverkande parter i förbundet är Vänersborgs och Melleruds kommun, Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen

Läs mer

Marita Nilsson, M (ej 130) Lars Eriksson, S Liv Pettersson, S

Marita Nilsson, M (ej 130) Lars Eriksson, S Liv Pettersson, S 1(16) Plats och tid Kommunkontoret, Foxen, den 4 december kl 14.00-15.45 Beslutande Ledamöter Agneta Nilsson, KD, ordf Marita Arvidsson, C Margareta Nilsson, M Mikael Olsson, M Jessica Danielsson, Fp Susanne

Läs mer

Mattias Thorängen. Lisbeth Öjstrand

Mattias Thorängen. Lisbeth Öjstrand Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 18.00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, ordförande (S) Henrik Axelsson,

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige 2006-08-29 124 Plats och tid s sessionssal kl. 17.00-18.30 ande Enligt till protokollet bilagd uppropslista Övriga närvarande Tage Dalteg, kommunchef och sekreterare Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Arbetslöshetskassornas årsredovisningar 2012

Arbetslöshetskassornas årsredovisningar 2012 2013:22 Arbetslöshetskassornas årsredovisningar 2012 Granskning initierad av IAF Rättssäkerhet och effektivitet i arbetslöshetsförsäkringen Dnr: 2013/53 Arbetslöshetskassornas årsredovisningar 2012 Granskning

Läs mer

PM Uppföljning av granskningen angående implementering av FN:s barnkonvention

PM Uppföljning av granskningen angående implementering av FN:s barnkonvention PM Uppföljning av granskningen angående implementering av FN:s barnkonvention Nyköpings kommun september 2009 Christina Norrgård Inledning och bakgrund År 2007 genomfördes en revisionsgranskning om hur

Läs mer

Redogörelse för revisionen år 2013

Redogörelse för revisionen år 2013 Revisorerna e LenIS KO 1.11M IJ N Till: Kommunfullmäktige i Eslövs kommun Redogörelse för revisionen år 2013 Vi har utfört granskning enligt kommunallagen, revisionsreglementet och god revisionssed i kommunal

Läs mer

Granskning av delårsrapport

Granskning av delårsrapport Revisionsrapport Granskning av delårsrapport Tyresö kommun September 2009 Eva Lagbo Bergqvist Ing-Marie Englund Erika Svensson Innehållsförteckning 1 Sammanfattande bedömning...3 2 Inledning...4 2.1 Bakgrund...4

Läs mer

f^> Ä Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-09-01 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08:30-11.30, 13.30-14.

f^> Ä Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-09-01 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08:30-11.30, 13.30-14. f^> Ä Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-09-01 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08:30-11.30, 13.30-14.30 Beslutande Kurt Podgorski (S), ordförande Christin Löfstrand (V) Pär Kindlund (C) Tom

Läs mer

Förbundsordning för Norra Västmanlands Samordningsförbund att gälla from den 1 januari 2015

Förbundsordning för Norra Västmanlands Samordningsförbund att gälla from den 1 januari 2015 1 (6) Förbundsordning för Norra Västmanlands Samordningsförbund att gälla from den 1 januari 2015 Antagen av landstingsfullmäktige (LF) i Landstinget Västmanland, 2014-11-19, kommunfullmäktige (KF) i Fagersta

Läs mer

Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 30 november 2011, kl 15.00-18.05

Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 30 november 2011, kl 15.00-18.05 1(15) Plats och tid ande Ledamöter Tjg ersättare Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 30 november 2011, kl 15.00-18.05 Peter Krööse (c), ordförande Anita Karmteg (fp) Annika Bjelvert (m) Eva Hammar (mp)

Läs mer

Granskning av vård, omsorg och stöd för personer med missbruks- och beroendeproblematik

Granskning av vård, omsorg och stöd för personer med missbruks- och beroendeproblematik www.pwc.se Revisionsrapport Eda kommun Lena Brönnert Lars Näsström Granskning av vård, omsorg och stöd för personer med missbruks- och beroendeproblematik En samgranskning av Landstinget i Värmland och

Läs mer

Revisionsberättelse för år 2010

Revisionsberättelse för år 2010 2011-04-08 1 (5) Kommunfullmäktige i Kalix kommun Revisionsberättelse för år 2010 Vi, av fullmäktige utsedda revisorer, har granskat den verksamhet som bedrivs i styrelser och nämnder och genom utsedda

Läs mer

~1~7.2C\oH. Samordningsförbundet Soffejteå. Förbundsstyrelsen för Samordningsförbundet i Sollefteå. PROTOKOLL Samrnanträdesdatum 2014-11- 28

~1~7.2C\oH. Samordningsförbundet Soffejteå. Förbundsstyrelsen för Samordningsförbundet i Sollefteå. PROTOKOLL Samrnanträdesdatum 2014-11- 28 Samordningsförbundet Soffejteå FInansiell samverkan inom rehablltenngsområdet mellan FörsUflngskassan LandstJnget- ArbetstörtTledl1ngen -Sollefteå kommun Samrnanträdesdatum 2014-11- 28 1 (6) Förbundsstyrelsen

Läs mer

Åtgärder för en ekonomi i balans

Åtgärder för en ekonomi i balans Revisionsrapport Åtgärder för en ekonomi i balans Landstinget Gävleborg Bengt Andersson Hanna Franck Mars 2012 Innehållsförteckning 1 Sammanfattning 1 2 Inledning 3 2.1 Bakgrund 3 2.2 Revisionsfråga och

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL VERKSAMHETSUTSK OTTET SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 9.00 11.00 Beslutande David Olsson (M), ordförande Carina Schön (S) D ick Pettersson (C) B engt Löfling (V) Ej

Läs mer

T IKommunledningskontoret

T IKommunledningskontoret T IKommunledningskontoret Datum 2013-04-16 Ärendenr 2013-000134.10 Kommunstyrelsens arbetsutskott Arets Stadskärna Förslag till beslut Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslås föreslå kommunstyrelsen föreslå

Läs mer

Görel Nilsson (S), Gunnar Karlsson (C) och Niklas Magnusson (M)

Görel Nilsson (S), Gunnar Karlsson (C) och Niklas Magnusson (M) Kommunstyrelsen 1 (14) Plats och tid Kommunhuset, Hellquistsalen, måndagen den 7 juni 2010, klockan 16.00-17.40. ande AnneMarie Andersson (C) ordförande, Margareta Johansson (S), Rolf Lindgren (S), Sergio

Läs mer

Granskning av. Årsredovisning 2011. Samordningsförbundet Östra Södertörn. 2012-03-09 Anna Gröndahl Bert Hedberg. Certifierad kommunal revisor

Granskning av. Årsredovisning 2011. Samordningsförbundet Östra Södertörn. 2012-03-09 Anna Gröndahl Bert Hedberg. Certifierad kommunal revisor Revisionsrapportsrapport Granskning av Årsredovisning 2011 Samordningsförbundet Östra Södertörn 2012-03-09 Anna Gröndahl Bert Hedberg Certifierad kommunal revisor Innehållsförteckning Sammanfattning......3

Läs mer