Pia Wårdsäter. Louise Pettersson. Bengt-Olov Eriksson. Pia Wårdsäter BEVIS OM ANSLAG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Pia Wårdsäter. Louise Pettersson. Bengt-Olov Eriksson. Pia Wårdsäter BEVIS OM ANSLAG"

Transkript

1 4 TIERPS (117) Plats och tid Kommunhuset, Rådrummet kl Beslutande Övriga närvarande Bengt-Olov Eriksson (S) ordförande Pia Wårdsäter (S) Anette Pettersson (S) Catarina Deremar (C) Daniel Blomstedt (M) Louise Pettersson, sekreterare Yvette Axelsson, kommunchef Utses att justera Pia Wårdsäter Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer Sekreterare Louise Pettersson Ordförande Bengt-Olov Eriksson Justerande Pia Wårdsäter BEVIS OM ANSLAG Justering av s protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Organ Sammanträdesdatum Datum då anslaget sätts upp Datum då anslaget tas ned Förvaringsplats för protokollet Kommunhusets arkiv, Centralgatan 7, Tierps köping Paragrafer Underskrift Louise Pettersson Utdragsbestyrkande

2 (117) Yttrande över ansökan om att avlossa skott i detaljplanelagt område Beslut beslutar att översända yttrandet till Polismyndigheten i Uppsala län. Bakgrund Anticimex AB i Uppsala har inkommit med en ansökan om tillstånd att med jaktvapen få avlossa skott för avskjutning av djur som bedöms utgöra skada eller olägenhet för människor inom detaljplanelagt område. Uppdraget behöver kunna utföras under de perioder som anges i gällande lagstiftning (jaktförordningen bilaga 4) beträffande jakttider samt under varierande tider på dygnet beroende på arbetets karaktär. Tierps kommun har inget att erinra mot ansökt tillstånd under förutsättning att, om möjligt utifrån tidsaspekten, närboende kontaktas så tidigt som möjligt om bullerstörning som är utöver ringa (upprepad skottlossning och skottlossning nattetid) kan tänkas uppstå från skottlossningen. Ärendet har beretts av miljö- och hälsoskyddsinspektör Henrik Jokijärvi.

3 (117) Gångfartsområde på del av Centralgatan i Tierps köping Beslut beslutar att Centralgatan ska vara gångfartsområde från korsningen Centralgatan- Södra Esplanaden till korsningen Centralgatan-Brunnsgatan. Bakgrund Bebyggelsetrycket i Tierps köping ökar. Förtätning är viktigt för att skapa goda förutsättningar för service och kollektivtrafik. I kommunens översiktsplan står att Målet är att erbjuda ett attraktivt boende med viss stadsmässighet. Detta underbyggs av funktionen som centralort med ett för kommunen brett serviceutbud och ett gynnsamt pendlarläge. I köpingen är flera nya detaljplaner samt förändringar i detaljplaner aktuella. Bland annat kv. Gästis vars syfte är att möjliggöra bostadsändamål samt hotell- och restaurangverksamhet. För att långsiktigt säkerställa en godtagbar ljudnivå för bostäder inom kvarteret bör bullernivåerna på Centralgatan minska. Centralgatan är ett av Tierps viktigaste stråk och används idag av bilister, gångtrafikanter, cyklister m.fl. År genomfördes en stor upprustning av Centralgatan. Idag upplevs gatan som ett gångfartsområde, men har formellt inte sådan status. Trafikgruppen föreslår att del av Centralgatan (mellan Södra Esplanaden och Brunnsgatan) blir ett gångfartsområde, där all trafik sker på de gåendes villkor. Fordon får inte köras fortare än gångfart, föraren har väjningsplikt mot gående och fordon får bara parkeras på särskilt anordnade parkeringsplatser. Fordon innefattar även cyklar. Åtgärden är förenlig med Tierp Centrum- Förslag till utvecklingsplan (1991). Där står att Centralgatan bör ges en ansiktslyftning med breddade trottoarer, träd, mönstrad gatubeläggning, trevliga gatumöbler, miljöbelysning och plats för torghandel. Biltrafik endast på de gåendes villkor. Åtgärden bidrar också till en trevligare miljö och ett attraktivare centrum. Den del av gatan som blir gångfartsområde finns markerad på kartan på nästa sida. forts.

4 (117) 76 forts. Karta över området Gatuvyn idag Skylt för gångfartsområde Ärendet har beretts av samhällsplanerare Sara Lennmalm.

5 (117) Svar på lantmäterimeddelande, ärende C14540 sammanläggning av fastigheter (alternativt fastighetsreglering) med åtföljande ändring av kommungräns Beslut beslutar att kommunen mottsätter sig flytt av kommungräns och begär enligt 3 kap. 11 fastighetsbildningslagen, att ärendet hänskjuts till Länsstyrelsen för inhämtning av eventuellt medgivande från länsstyrelse eller regering, samt att Tierps kommun däremot inte har något att erinra gällande en fastighetsrationalisering som inte medför flytt av kommungräns, exempelvis genom att de fem fastigheter som ligger inom Tierps kommun sammanslås. Bakgrund Lantmäteriet har genom meddelande daterat informerat kommunen om en sökt fastighetsförrättning som innebär sammanslagning (alternativt fastighetsreglering) av fastigheterna Gröndal 1:1, 2:1, Sandby 1:26, 6:53 i Tierps kommun, samt Älvsäter 1:3 i Älvkarleby kommun. Fastigheterna utgör Marma skjutfält och Fortifikationsverket är lagfaren ägare till samtliga fastigheter. Syftet med sökt förrättning är att skjutfältsområdet ska ingå i en och samma fastighet. Den tilltänkta fastighetens areal skulle komma att uppgå till 1825 hektar. Eftersom en och samma fastighet enligt fastighetsbildningslagen inte får vara belägen i olika kommuner innebär ett genomförande av förrättningen att kommungränsen måste flyttas. Fastigheten Älvsäter 1:3 i Älvkarleby kommun utgör den större delen av den tilltänkta skjutfältsfastigheten varför Fortifikationsverket har yrkat på att den tilltänkta fastigheten ska tillhöra Älvkarleby kommun. Enligt fastighetsbildningslagen (3 kap. 11 ) gäller skärpta villkor vid fastighetsbildning som medför ändring av kommungräns. En sådan fastighetsbildning får endast ske om åtgärden är av väsentlig betydelse för en ändamålsenlig fastighetsindelning eller om den kommunala indelningen blir lämpligare. forts.

6 (117) 77 forts. Som motiv till sökt förrättning med åtföljande ändring av kommungräns anger Fortifikationsverket följande: a) Det förenklar och sänker kostnaden samt framförallt ger ett entydigare svar när fältet tillstånds- och miljöprövas. b) Även i övrig förvaltning både fastighets- och domänförvaltning är det en fördel med en kommun, exempel avseende naturreservat, Natura 2000 och andra formella skydd i naturvårds- och kulturvårdssammanhang. c) Processen vid mark- och bygglov blir också enklare och säkrare när en kommun är inblandad i samma mark- och byggprojekt d) För skogsförvaltning underlättar det också när det rör sig om en fastighet och en kommun. Administrativt enklare och säkrare samt att sannolikheten för att göra fel/missa natur- och kulturvärden minskar Enligt fastighetsbildningslagen (3 kap. 11 ) ska lantmäteriet alltid inhämta regeringens eller länsstyrelsens medgivande till fastighetsbildning som medför ändring av kommungräns om bl.a. berörd kommun eller församling begär det. Tierps kommun förväntas utifrån Lantmäteriets meddelande ta ställning till om kommunen vill begära att ärendet hänskjuts till länsstyrelsen för inhämtning av ett eventuellt medgivande av länsstyrelse eller regering. Information om markområdet De fem fastigheterna Gröndal 1:1, 1:2, 2:3, Sandby 1:26 och 6:53 som ligger inom Tierps kommun uppgår sammantaget till en areal om ca 627,4 ha ( kvm). Markområdet innehåller i sig inga särskilda värden som kan bedömmas vara av kommunalt intresse. Kommunens översiktsplan ( ) rekommenderar markanvändning i form av skjutfält för hela området likt nuvarande markanvändning. Området innefattar inga bostadshus (bebyggelsen utgörs enligt fastighetsrapport av fem byggnader inom Svanby 1:26, en byggnad för samhällsfunktion samt fyra komplementbyggnader), området regleras inte av detaljplan eller områdesbestämmelser och är inte heller aktuellt för planläggning inom översiktlig framtid. Marken innefattar inga kommunala vägar (enskilda vägar samt den statliga vägen 773 finns inom området). forts.

7 (117) 77 forts. Inom området finns dock regionala och nationella intressen, såsom riksintresse för försvarsmakten - skjutfält och riksintresse för försvarsmakten - influensområde. Stora delar av området är utpekat som ett Natura Dessa intressen bedöms inte påverka eller påverkas av kommuntillhörighet. Konsekvenserna av en genomförd förrättning För Tierps kommun skulle en genomförd förrättningen innebära att kommunens gräns mot Älvkarleby kommun förändras och att Tierps kommuns totala area reduceras med ca 627,4 ha. Ett märkbart stort område på kommunkartan skulle inte längre ingå i Tierps kommun, varför ett omfattande arbete med att justera alla typer av kommunala dokument innehållande en kommunkarta skulle krävas om sökt förrättning genomförs. Kommunens relativt nya översiktsplan skulle behöva göras om då den inte längre kan anses vara aktuell. Informationsmaterial i både form av digitalt och tryckt material skulle behöva revideras och kommunala arbetsverktyg t.ex. GISlager m.m. korrigeras. Arbetet bedöms innebära en stor belastning för kommunen i form av både tid och resurser vilket inte bedöms vara försvarbart i förhållande till de fördelar som ett genomförande av förrättningen skulle innebära för Fortifikationsverket. Förvaltning av marken avseende Natura 2000-området bedöms inte påverkas av vilken kommun marken tillhör. Kommuntillhörighet bedöms inte heller ha någon påverkan på skydd av natur- och kulturvärden inom området. Förrättningen bedöms inte leda till någon förenkling avseende marklov då marken som ligger i Tierps kommun inte regleras av detaljplan eller områdesbestämmelser (då behövs ej marklov). Processen för bygglov skulle tänkbart kunna förenklas för nuvarande eller kommande bebyggelse som är lokaliserad mitt på nuvarande kommungräns, men området kring nuvarande gräns ser dock idag ut att vara obebyggd. Förrättningen bedöms inte heller leda till att tillstånds- och miljöprövning förenklas eller resultera i mer entydiga svar, då tillsynsansvaret för skjutfältsområdets verksamhet vilar på Generalläkaren och inte på kommunal nivå. Ett genomförande av sökt förrättning bedöms inte heller medföra att den kommunala indelningen blir lämpligare än vad den redan är idag. forts.

8 (117) 77 forts. Kartan visar det område (rödmarkerat) av Tierps kommun som genom sökt förrättning föreslås tillfalla Älvkarleby kommun Ärendet har beretts av kommunarkitekt Lisa Björk. Bilagor 1) Meddelande från Lantmäteriet 2) Allmän information ommarken som skickades till Älvkarleby på deras begäran med anledning av samma förrättning.

9 (117) 78 Meddelanden beslutar att lägga meddelandena till handlingarna. Bakgrund Ks Handl nr 6907 Länsstyrelsen i Uppsala län har beslutat om att med stöd av 2 kap 12 Kulturmiljölagen ge tillstånd till ingrepp i fornlämningsområde för fornlämning RAÄ 783, Österlövsta socken, fastigheten Elinge 19.1, Tierps kommun 208:1 för föryngringsåtgärder av en kolningsanläggning. Ks Handl nr 6363 Länsstyrelsen i Uppsala län har beslutat om att med stöd av 2 kap 12 Kulturmiljölagen ge tillstånd till ingrepp i fornlämningsområde för fornlämning RAÄ 985, Österlövsta socken, fastigheten Skärplinge 2:52, Tierps kommun tillbyggnad av befintlig byggnad utan krav på arkeologisk undersökning enligt 1 kap 13 KML. Ks Handl nr 6825 Rikspolisstyrelsen har översänt information om den nya Polismyndigheten. Ks Statens energimyndighet har skickat rapporten Översiktlig risk- och sårbarhetsanalys över energiförsörjningen i Sverige år 2014 enligt förordning (2006:942) om krisberedskap och höjd beredskap. ER 2014:24. Ks Handl nr 6727 Svenska byggnadsvårdföreningen har översänt en kopia på Öppet brev angående hotet mot Sveriges kulturarv. Ks Länsstyrelsen Uppsala län har beslutat att ge XL-Bygg Tierp tillstånd att använda fem övervakningskameror för bevakning av fasader. Länsstyrelsen avslår ansökan i den del som avser rätt att spela in och lagra material från kamerorna. Ks Handl nr 6554 Samordningsförbundet Uppsala län har skickat informationsbrev om att Samordningsförbundets arbetsutskott beslutat att tillsätta en valberedning.

Justering av kommunstyrelsens arbetsutskotts protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av kommunstyrelsens arbetsutskotts protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla 2012-08-22 70 (78) Plats och tid Kommunhuset, Rådrummet kl 08.30-10.00 Beslutande Bengt-Olov Eriksson (S) ordförande Pia Wårdsäter (S) Anette Pettersson (S) Catarina Deremar (C) Daniel Blomstedt (M) Övriga

Läs mer

Justering av kommunstyrelsens arbetsutskotts protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av kommunstyrelsens arbetsutskotts protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla 2011-01-25 1 (9) Plats och tid Kommunhuset, Rådrummet, Tierp kl 08.30-11.30 Beslutande Bengt-Olov Eriksson, ordförande (S) Pia Wårdsäter (S) Anette Pettersson (S) Catarina Deremar (C) Daniel Blomstedt

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Kommunhuset, Rådrummet, kl. 08.30-10.00 ande och övriga närvarande enligt sida 2 Utses att justera Catarina Deremar Paragrafer 15-24 Justeringens plats och tid Underskrifter Sekreterare Helena

Läs mer

Helena Lundberg. Gert Berlin

Helena Lundberg. Gert Berlin Jävsnämnden 2015-03-17 1 (11) Plats och tid Kommunhuset, Rådrummet, kl. 14:00 15:30 ande Se förteckning sid 2 Övriga närvarande Maria Wikström, chef Bygg- och miljö Lisa Hellström, alkoholhandläggare 1

Läs mer

Gert Berlin. Louise Pettersson. Gert Berlin

Gert Berlin. Louise Pettersson. Gert Berlin 2015-08-25 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, Rådrummet, kl. 14:00 16:00 ande Se förteckning sid 2 Övriga närvarande Mimmi Ingevall-Madsen, miljö- och hälsoskydds-inspektör, 8 Maria Wikström, chef Bygg-

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Kommunhuset, A-salen, kl. 13.00 16.00 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 13-18 Utses att justera Justeringens plats och tid Gunnar Jansson Kommunhuset Underskrifter

Läs mer

Gunnar Larsson. Underskrifter Paragrafer 18-23. Marie Jesson - - - - - Ewa Johansson. Gunnar Larsson BEVIS OM ANSLAG

Gunnar Larsson. Underskrifter Paragrafer 18-23. Marie Jesson - - - - - Ewa Johansson. Gunnar Larsson BEVIS OM ANSLAG 2011-09-07 19 Plats och tid Hembygdsgården i Söderfors kl 18:00-20:20 Beslutande Ewa Johansson (S), ordförande Håkan Thomsson (MP) Lars-Göran Wadström (V) Per Bergsten (M) Gunnar Larsson (FP) Joakim Larsson

Läs mer

Justering av Pensionärsrådets protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av Pensionärsrådets protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla 2013-06-04 26 (9) Plats och tid Kommunhuset, A-salen, Tierp kl 13.00-16.00 Beslutande Se sid.27 Övriga närvarande Susanne Ivarsson, sekreterare Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunhuset,

Läs mer

Justering av kommunstyrelsens arbetsutskotts protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av kommunstyrelsens arbetsutskotts protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla 2012-01-17 1 (7) Plats och tid Kommunhuset, Rådrummet kl 09.00-11.00 Beslutande Bengt-Olov Eriksson (S) ordförande Pia Wårdsäter (S) Annette Pettersson (S) Catarina Deremar (C) Daniel Blomstedt (M) Övriga

Läs mer

Monica Magnusson, sekreterare. Ulla-Britt Brandin. Kommunhusets byggnadskontor klockan 18.00 Paragrafer 31-38

Monica Magnusson, sekreterare. Ulla-Britt Brandin. Kommunhusets byggnadskontor klockan 18.00 Paragrafer 31-38 1 (10) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum, Boken kl. 15:45 17:00 Beslutande Marie-Louise Andersson (V) ordförande Patrik Ströbeck (M) vice ordförande Edward Galia (SD) ledamot Christian

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Byggnadsnämnden 2005-05-26 1(14) Plats och tid Magistraten, Rådhuset, Askersund 2005-05-26 kl 15.00 16.00 Beslutande Roland Larsson (c) ordförande Bengt Averin (s) Fredrik Ahl

Läs mer

Se sid.52. Susanne. Justering av anslagstavla 51 () Plats och tid. Beslutande. Övriga närvarande. Utses att justera. Underskrifterr BEVIS OM ANSLAG

Se sid.52. Susanne. Justering av anslagstavla 51 () Plats och tid. Beslutande. Övriga närvarande. Utses att justera. Underskrifterr BEVIS OM ANSLAG 51 () Plats och tid Beslutande Kommunhuset Tierp, rådrummet kl. 13.00-16.00 Se sid.52 Övriga närvarande Susanne Ivarsson, sekreterare s Utses att justera Justeringens plats och tid Anette Pettersson Underskrifterr

Läs mer

Justering av Beredningen för omsorg och livsmiljös protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av Beredningen för omsorg och livsmiljös protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla 2011-10-10 46 (52) Plats och tid Björken samlingssalen, Tierps köping kl. 17.00-19.00 Beslutande Se sidan 47 Övriga närvarande Åsa Joelsson, sekreterare Utses att justera Barbro Jurell (FP) Justeringens

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Kommunhuset, A-salen kl. 13.00 16.10 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 1-7 Utses att justera Gert Berlin Justeringens plats och tid Underskrifter Sekreterare Helena

Läs mer

Hyltegärde 2:2 Bouleklubben

Hyltegärde 2:2 Bouleklubben PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING FÖR HYLTEGÄRDE 2:2 OCH DEL AV 2:3, KOMMUN Bouleklubben Handlingar Plan och genomförandebeskrivning Plankarta med bestämmelser Behovsbedömning Fastighetsförteckning 1 2

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Bygg-, trafik- och räddningsnämnden 2012-08-23 1 Plats och tid Kommunhuset, kl. 13.30-15.05 Ajournering: kl. 14.25 14.45 ande Leif Hägg (M), ordförande Stefan Andersson (S) Leif Johansson (S) tjänstgörande

Läs mer

Sara Berg, byggnadsantikvarie Ulf Hedman, miljö- och byggchef Patrik Jansson, arkitekt Siw Lidström, sekreterare Rune A Nordin, bygglovhandläggare

Sara Berg, byggnadsantikvarie Ulf Hedman, miljö- och byggchef Patrik Jansson, arkitekt Siw Lidström, sekreterare Rune A Nordin, bygglovhandläggare Sammanträdesdatum Sida 2006-04-20 72 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Sammanträdesrummet Ovalen, stadshuset, Piteå, torsdag den 20 april 2006, kl. 09:00 11:00 Björn Berglund, ordförande Daniel

Läs mer

Justering av utskottets protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av utskottets protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla 2013-09-03 70 (75) Plats och tid ande Kommunhuset, A-salen, Tierps köping, Kl. 11.30 12.10 Jonas Nyberg (S), ordförande Carolina Nylander (S) Åsa Sikberg (M), vice ordförande Gunnar Larsson (FP) Övriga

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2012-07-02

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2012-07-02 PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2012-07-02 Sida 1 (5) Paragrafer 150-152 Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset Klippan kl 10.00-10.40 Beslutande Bengt Svensson (M), ordförande

Läs mer

Marianne Ström (fp) Tommy Eriksson (s), Carin Garbåge Kylestorp (s), Erkki Pokela (s), Thomas Nyvell (mp)

Marianne Ström (fp) Tommy Eriksson (s), Carin Garbåge Kylestorp (s), Erkki Pokela (s), Thomas Nyvell (mp) BYGGNADSNÄMNDEN 2014-05-06 1 Plats och tid AVA-huset, plan 3 rum 611. Kl. 15.00 16.30. Beslutande Erik Liljencrantz, ordförande (m), Marie-Louise Karlsson, 1:e vice ordförande (s), Bertil Carlsson, 2:e

Läs mer

Planbeskrivning. Brunn 4:68, Hedesunda hälsocentral Detaljplan för centrum och vård Gävle kommun, Gävleborgs län

Planbeskrivning. Brunn 4:68, Hedesunda hälsocentral Detaljplan för centrum och vård Gävle kommun, Gävleborgs län SAMHÄLLSBYGGNAD GÄVLE ANTAGANDEHANDLING 2014-03-31 DNR: 13BMN47 HANDLÄGGARE: SARI SVEDJEHOLM Planbeskrivning Brunn 4:68, Hedesunda hälsocentral Detaljplan för centrum och vård Gävle kommun, Gävleborgs

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bygg- o räddningsnämnden 2011-01-25

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bygg- o räddningsnämnden 2011-01-25 Plats och tid Beslutande Ledamöter Sammanträdesrum ÖREN, tisdagen den 25 januari 2011 kl. 13 30 15 40. Peder Griph, s ordförande Arne Holmgren, s Kenneth Axelsson, m Johan Merving, m Anna-Thuresson, c

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden 2015-08-25 1(23)

Miljö- och byggnadsnämnden 2015-08-25 1(23) Miljö- och byggnadsnämnden 2015-08-25 1(23) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl. 13.00-15.10 Beslutande Agneta Staaf (S), tjänstgörande ordförande Dan Eriksson (C) Louise Warnqvist (M) Sten-Ove Jönsson

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 22 januari 2013 kl. 08:30 11:45

Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 22 januari 2013 kl. 08:30 11:45 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 22 januari 2013 kl. 08:30 11:45 Beslutande Rolf Colling (C) Ordförande Bengt-Ola Olsson

Läs mer

Sammanträdesrum ÖREN, tisdagen den 14 december 2010, kl. 13 30 14 50

Sammanträdesrum ÖREN, tisdagen den 14 december 2010, kl. 13 30 14 50 Plats och tid Sammanträdesrum ÖREN, tisdagen den 14 december 2010, kl. 13 30 14 50 Beslutande Evert Johansson, s, ordförande Jan Korsfeldt, m Roy Wasniowski, v Ej tjänstgörande Övriga folkvalda Ks 2003-01-08

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (5) Miljö- och byggnadsnämnden 2008-12-16

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (5) Miljö- och byggnadsnämnden 2008-12-16 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (5) ÄRENDEFÖRTECKNING: 367 Godkännande av föredragningslistan Mbn besl att godkänna den utsända föredragningslistan med följande ändring: Utgående ärende: - Remiss från Lantmäteriet,

Läs mer

3 oktober 2017, kl. 08:30-10:30 i Kommunhuset, Rådrummet, Tierp

3 oktober 2017, kl. 08:30-10:30 i Kommunhuset, Rådrummet, Tierp Tid och plats 3 oktober 2017, kl. 08:30-10:30 i Kommunhuset, Rådrummet, Tierp Paragrafer 75-82 Utses att justera Viktoria Söderling Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Bengt-Olov Eriksson (S),

Läs mer

Plats och tid Komunkontoret sammanträdesrum A, onsdag 18 juni 2014, klockan 09:00 11:30

Plats och tid Komunkontoret sammanträdesrum A, onsdag 18 juni 2014, klockan 09:00 11:30 2014-06-18 1 (20) Plats och tid Komunkontoret sammanträdesrum A, onsdag 18 juni 2014, klockan 09:00 11:30 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Börje Ohlsson (S) Mikael Jonsson, (M) Ingemar Ehn,

Läs mer

Jenny Lundström (MP) Kommunhuset, Centralgatan 7, Tierp

Jenny Lundström (MP) Kommunhuset, Centralgatan 7, Tierp 2015-07-20 1 (7) Plats och tid Kommunhuset, Rådrummet, kl. 09:00 09:30 Beslutande Se förteckning sid 2 Övriga närvarande Kristina Alm, bygglovhandläggare 96 Helena Lundberg, sekreterare Utses att justera

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Leif Hägg (M), ordförande Stefan Andersson (S) Ulla Wallin (S) Håkan Andersson (C), vice ordförande Teddy Nilsson (SD)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Leif Hägg (M), ordförande Stefan Andersson (S) Ulla Wallin (S) Håkan Andersson (C), vice ordförande Teddy Nilsson (SD) Bygg-, trafik- och räddningsnämnden 1 Plats och tid Kommunhuset, kl 13.55-15.30 Ajournering 14.45-15.05 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Utses att justera Leif Hägg (M), ordförande

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, enhetschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, enhetschef Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2200-2215 Sekreterare Madeleine

Läs mer

Justering av jävsnämndens protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av jävsnämndens protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla 2012-08-16 11 (16) Plats och tid Kommunhuset, A-salen, Tierp, kl 14.00 15.00 ande Bertil Ahlin (C), ordförande Stig Lundquist (M) Anette Eriksson (S) Stefan Wårdsäter (S) Övriga närvarande Utses att justera

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tekniska nämnden 2016-02-24 1 () Plats och tid Kommunstyrelsesalen, Kommunhuset, klockan 9.00 10.30 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Marijo Edlund (S) ordförande Aliki

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer 65-72 Monica Bergne. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Underskrifter Sekreterare Paragrafer 65-72 Monica Bergne. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(12) Plats och tid Kommunhusets flygelbyggnad, kl 9.00-11.05 Beslutande Ledamöter Rune Daniels (C) ordförande Lars-Erik Jonsén (S) v.ordf. Anders Ehrling (C) Anna-Maja Roos (C) Lars Åkesson (C) Per Segerstéen

Läs mer

Föredragningslista Bygg- och plannämnden

Föredragningslista Bygg- och plannämnden Föredragningslista Bygg- och plannämnden Plats och tid för sammanträdet Ånge kommunkontor, tisdagen den 20 dec, 2005, kl 10.00 Gruppmöten Föredragande Ärenden 1 Justering 2 Fränsta 12:22, ändrad användning

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 56 Strandskyddsdispens för uppförande av näststation Västerkärr 1:3... 107 57 Bygglov för tillbyggnad av industri Brandstorp 1:90... 109 58 Remiss handlingsprogram för Trygghet och

Läs mer

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Jennie Luthander. Bengt Andersson (S) Bengt Å Nilsson (S) Anslag/bevis

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Jennie Luthander. Bengt Andersson (S) Bengt Å Nilsson (S) Anslag/bevis Protokoll 1 (12) Plats och tid Selma, 2015-04-20, kl. 17.00 18.30 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Julia Andersson Thysell, Vik. Planarkitekt Lena Johansson, Miljöstrateg, 30 Sara Östberg, Energi

Läs mer

BEVIS OM ANSLAG. PROTOKOLL 1(11) Miljö- och byggnadsnämnden 2011-04-01

BEVIS OM ANSLAG. PROTOKOLL 1(11) Miljö- och byggnadsnämnden 2011-04-01 PROTOKOLL 1(11) Paragrafer 51-59 Plats och tid Städet Gillbergarummet, Järnvägsgatan 9, kl. 09.00 10.20 ande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Protokolljusterare Agneta Pettersson (C), ordförande

Läs mer

Fredrik Axelsson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Heléne Fritzon (S Anders Sensson (S) Niclas Nilsson (SD)

Fredrik Axelsson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Heléne Fritzon (S Anders Sensson (S) Niclas Nilsson (SD) KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-11-02 (8) Plats och tid Björkhemsvägen 13, Kristianstad kl 10.00 11.15 Beslutande Fredrik Axelsson (M) Pierre

Läs mer

Samhällsbyggnadskontoret, bygg- och miljö Sala 14 juni 2013 kl. 09.00 ANSLAG/BEVIS

Samhällsbyggnadskontoret, bygg- och miljö Sala 14 juni 2013 kl. 09.00 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Stora sammanträdesrummet, Heby kommun 13.00 14.30 Beslutande Mats Jennische(m), ordförande Olof Nilsson(s), vice ordförande Margaretha Quistberg(s) Anne Öman

Läs mer

STATLIGA ORGAN 1. Länsstyrelsen 2016-03-30 2. Lantmäteriet 2016-03-29

STATLIGA ORGAN 1. Länsstyrelsen 2016-03-30 2. Lantmäteriet 2016-03-29 Granskningshandling Detaljplan för Högaffeln 7 Västerviks kommun Kalmar län KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING Enheten för samhällsbyggnad 2016-05-18 SAMRÅDSREDOGÖRELSE HANDLINGAR Till detaljplanen hör följande

Läs mer

Tommy Eriksson (s), Erkki Pokela (s), Marianne Ström (fp), Thomas Nyvell (mp), Kurt Jonsson (kd)

Tommy Eriksson (s), Erkki Pokela (s), Marianne Ström (fp), Thomas Nyvell (mp), Kurt Jonsson (kd) BYGGNADSNÄMNDEN 2014-04-01 1 Plats och tid AVA-huset, plan 3, rum 611. Kl. 15.00-16.00 Beslutande Erik Liljencrantz, ordförande (m), Marie-Louise Karlsson, 1:e vice ordförande (s), Bertil Carlsson, 2:e

Läs mer

Protokoll 1 (16) Se nästa sida. Jennie Luthander. Bengt Andersson (S) Hasse Månsson (C) Anslag/bevis

Protokoll 1 (16) Se nästa sida. Jennie Luthander. Bengt Andersson (S) Hasse Månsson (C) Anslag/bevis Protokoll 1 (16) Plats och tid Selma, 2016-02-16, kl. 17.00 18.40 Beslutande Se nästa sida. Övriga närvarande Malin Klasson, Utvecklingsingenjör gata/trafik, 13-16 Håkan Svensson, Driftchef, 13-16 Julia

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Kommunhuset, A-salen, kl. 13.00 14.30 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 24-27 Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunhuset Underskrifter Sekreterare Susanne

Läs mer

Samrådet 11-16. Sakägare. Miljönämnden Trafikverket. Socialnämnden Öresundskraft Kultur- och. fritidsnämnden Länsstyrelsen. de inkommit.

Samrådet 11-16. Sakägare. Miljönämnden Trafikverket. Socialnämnden Öresundskraft Kultur- och. fritidsnämnden Länsstyrelsen. de inkommit. ANTAGANDEHANDLING DETALJPLAN FÖRR FASTIGHETEN HJÄRNARP 3:233 MFL ÄNGELHOLMS KOMMUN UTSTÄLLNINGSUTLÅTANDE SAMRÅDET Samrådet om planförslaget redovisas i en samrådsredogörelse daterad 2010-11-16. HUR UTSTÄLLNINGEN

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-08-27 Sida 1-8

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-08-27 Sida 1-8 2013-08-27 Sida 1-8 Planutskott Plats och tid Kommunhuset, Mora, 2013-08-27, kl. 13.15-14.35. Beslutande Åke Knutz (C) Malin Höglund (M) Jaakko Mattila (C) Thomas Näslund (S) Övriga deltagare Anna Hed

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sammanträdesprotokoll Blad Miljö-, bygg- och hälsoskyddsnämnden 2011-04-13 41 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden Arvidsjaur, klockan 15:45-17:20 Beslutande Anders Harr (s), ordförande Dick Holmström (s)

Läs mer

Birger Backlund, S, 2:a vice ordf 31, 33-40 Håkan Schüberg, C 31-41 Bill Öhnstedt, V 31-41 Mikael Karlsson,S 31-41

Birger Backlund, S, 2:a vice ordf 31, 33-40 Håkan Schüberg, C 31-41 Bill Öhnstedt, V 31-41 Mikael Karlsson,S 31-41 1 (19) Plats och tid 08.00-12.00, i Ansätten (i kommunhuset i Krokom) Beslutande Jan Runsten, MP, ordf 31-41 Birger Backlund, S, 2:a vice ordf 31, 33-40 Håkan Schüberg, C 31-41 Bill Öhnstedt, V 31-41 Mikael

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 14:00-18:30

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 14:00-18:30 Sammanträdesdatum s. 1 (12) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 14:00-18:30 Beslutande Alf Michelsen (M) ordförande Lennart Månsson (M) vice ordförande Åsa Ahlström (M) ledamot Bengt

Läs mer

kl 09:00-16:00 (inkl inspektionsresa) Ledamöter: Thor Lindgren, s, ordförande Övriga: Ingrid Karlsson miljö- och byggchef

kl 09:00-16:00 (inkl inspektionsresa) Ledamöter: Thor Lindgren, s, ordförande Övriga: Ingrid Karlsson miljö- och byggchef Tid: Plats: PROTOKOLL 1(13) kl 09:00-16:00 (inkl inspektionsresa) Älven, Kommunförvaltningen Ledamöter: Thor Lindgren, s, ordförande Ulf Lundberg, v Magnus Sandin, c Esbjörn Henriksson, fp Tjänstgörande

Läs mer

PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Mellanfryken, tisdag 28 april 2015, 15.00 16.05 BESLUTANDE

PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Mellanfryken, tisdag 28 april 2015, 15.00 16.05 BESLUTANDE PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Mellanfryken, tisdag 28 april 2015, 15.00 16.05 ANDE LEDAMÖTER Björn Tolen (C), ordförande Kent Wallin (M), vice ordförande Eilert Karlsson (S) Maj-Britt Pihlström (S)

Läs mer

Klockan 10-16.45, Astrakanen, kommunkontoret i Båstad.

Klockan 10-16.45, Astrakanen, kommunkontoret i Båstad. Samhällsbyggnadset 2011-06-13 1 (10) Tid och plats: Klockan 10-16.45, Astrakanen, kommunkontoret i Båstad. Beslutande: Thomas Andersson (FP), ordförande, jäv del av 77 Birgitta Sjöberg (M), ledamot Christian

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (8)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (8) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Angarnsrummet, Tuna huset, Vallentuna, kl 19.50-20.17 Beslutande närvarande Ej tjänstgörande ersättare Ylva Mozis (L) ordförande, Bengt-Åke Grip

Läs mer

Justering av utskottet arbete och omsorgs protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av utskottet arbete och omsorgs protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla 2011-04-06 51 (63) Plats och tid Kommunhuset, Tierp, Rådrummet kl 13.00-16.00 ande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga närvarande Pia Wårdsäter, ordförande (S) Patrik Årman (S) Håkan Thomsson (MP)

Läs mer

2014-09-17 DNR: 14BMN53 HANDLÄGGARE: EMMA OLOFSSON. Planbeskrivning. Andersberg 3:2 mfl, Vinddraget Detaljplan för bostad Gävle kommun, Gävleborgs län

2014-09-17 DNR: 14BMN53 HANDLÄGGARE: EMMA OLOFSSON. Planbeskrivning. Andersberg 3:2 mfl, Vinddraget Detaljplan för bostad Gävle kommun, Gävleborgs län SAMHÄLLSBYGGNAD GÄVLE SAMRÅDS- OCH UNDERRÄTTELSEHANDLING 2014-09-17 HANDLÄGGARE: EMMA OLOFSSON Planbeskrivning Andersberg 3:2 mfl, Vinddraget Detaljplan för bostad Gävle kommun, Gävleborgs län Samrådstid:

Läs mer

Planbeskrivning. Vallbacken 24:3 mfl, kv Gustavsberg Detaljplan för bostäder, vård m.m. Gävle kommun, Gävleborgs län

Planbeskrivning. Vallbacken 24:3 mfl, kv Gustavsberg Detaljplan för bostäder, vård m.m. Gävle kommun, Gävleborgs län SAMHÄLLSBYGGNAD GÄVLE SAMRÅDS- /UNDERRÄTTELSEHANDLING 2014-11-03 DNR: 14BMN24 HANDLÄGGARE: EMMA OLOFSSON Planbeskrivning Vallbacken 24:3 mfl, kv Gustavsberg Detaljplan för bostäder, vård m.m. Gävle kommun,

Läs mer

Protokoll Nr 24 Sammanträdesdatum 2008-09-23 Sammanträdestid 08.30-12.10

Protokoll Nr 24 Sammanträdesdatum 2008-09-23 Sammanträdestid 08.30-12.10 Protokoll Nr 24 Sammanträdesdatum 2008-09-23 Sammanträdestid 08.30-12.10 Kommunstyrelsens arbetsutskott Närvarande Ledamöter Mari-Louise Wernersson (c), ordförande Gerry Norberg (s), 2:e vice ordförande

Läs mer

Justering av kommunstyrelsens arbetsutskotts protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av kommunstyrelsens arbetsutskotts protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla 2014-06-17 53 (63) Plats och tid Kommunhuset, Rådrummet kl 8.30-9.15 ande Bengt-Olov Eriksson (S) ordförande Pia Wårdsäter (S) Anette Pettersson (S) Catarina Deremar (C) Daniel Blomstedt (M) Övriga närvarande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2005-08-16 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-16.30 Beslutande Christer Gustafsson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m) Inga-Lill Andersson Hjelm (s) Myrna

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2015-11-23 97 (104) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, måndagen den 23 november 2015, kl. 08.00-08.45 Beslutande Leif Skeppstedt (S) ordf Robert Davidsson (C) Övriga deltagande Thorsten Schnaars, enhetschef

Läs mer

Birgitta Karlsson, revisor Karl Ove Kruus, revisor Mona Larsson, revisor Tore Johansson, revisor

Birgitta Karlsson, revisor Karl Ove Kruus, revisor Mona Larsson, revisor Tore Johansson, revisor Tekninska nämnden 2008-04-24 30 Plats och tid Stadshuset, kl 13.30-17.40 Beslutande Lennart Rehn (s) ordförande Helena Qvick (s) Björn Eriksson (s) ersättare för Christer Cunow (s) Kent Persson (s) Bengt

Läs mer

Område vid Mobergs väg, etapp 1 Källby tätort, Götene kommun DETALJPLAN. Antagandehandling. s:5

Område vid Mobergs väg, etapp 1 Källby tätort, Götene kommun DETALJPLAN. Antagandehandling. s:5 2:13 2 Antagandehandling HANDLINGAR! lanbeskrivning! Genomförandebeskrivning! Samrådsredogörelse! Utlåtande! lankarta med bestämmelser Bilaga " Fastighetsförteckning Underlagsmaterial y 1:41 1:30 1:17

Läs mer

Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn. Ronald Hagbert (M), ordförande Vivianne Gustafsson (S), 1:e vice ordförande Eva Abrahamsson (M), 2:e vice ordförande

Kommunhuset, Alvö, Kungshamn. Ronald Hagbert (M), ordförande Vivianne Gustafsson (S), 1:e vice ordförande Eva Abrahamsson (M), 2:e vice ordförande 41-46 Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn. Ronald Hagbert (M), ordförande Vivianne Gustafsson (S), 1:e vice ordförande Eva Abrahamsson (M), 2:e vice ordförande Gunnel

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2015-02-23 Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott

Sammanträdesprotokoll 2015-02-23 Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott 1(13) Tid och plats 2015-02-23 - Kommunhuset klockan 13.15-14.15 Beslutande Martin Gustafsson (C) - ordförande Henrik Johansen (M) - förste vice ordförande Bjarne Daa (S) - andre vice ordförande Övriga

Läs mer

Nyexploateringen drivs som ett samverkansprojekt där både kommunen, Arvidsjaurhem och privata fastighetsägare berörs.

Nyexploateringen drivs som ett samverkansprojekt där både kommunen, Arvidsjaurhem och privata fastighetsägare berörs. DETALJPLAN FÖR KV. LOMMEN Arvidsjaurs kommun Norrbottens län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Plankarta med bestämmelser och illustration,. Plankartan blir juridiskt bindande när detaljplanen vinner laga kraft.

Läs mer

Föredragningslista Bygg- och plannämnden

Föredragningslista Bygg- och plannämnden Föredragningslista Bygg- och plannämnden Plats och tid för sammanträdet Backetjärns camping, 2004-09-30 kl 09.00 Gruppmöten Föredragande Ärenden 1 Justering 2 Klöstre 37:11, nybyggnad ATV-bana utgått 3

Läs mer

Erik Mårtensson, ordförande (KD) Christina Pehrson (M) Johan Lavesson, väg-och trafikingenjör Lars Sparrhult, va-chef Margareta Sparrhult, sekreterare

Erik Mårtensson, ordförande (KD) Christina Pehrson (M) Johan Lavesson, väg-och trafikingenjör Lars Sparrhult, va-chef Margareta Sparrhult, sekreterare 2009-06-08 46 Plats och tid Kommunhuset kl 18.00-21.00 Beslutande Ersättare Erik Mårtensson, ordförande (KD) Christina Pehrson (M) Marie Ferrari (S) Åke Johansson (C) Fredrik Ståhlhandske (M) Roland Wheeldon

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden 2014-12-11 1(12) Filip Gille (M) ordförande Mattias Joelsson (KD) Peter Johansson (FP) Leif Bergman (S) Siv Bjerknes (S)

Miljö- och byggnadsnämnden 2014-12-11 1(12) Filip Gille (M) ordförande Mattias Joelsson (KD) Peter Johansson (FP) Leif Bergman (S) Siv Bjerknes (S) Miljö- och byggnadsnämnden 2014-12-11 1(12) Plats och tid Kommunhuset, planrummet kl. 13.00-15.00 Beslutande Filip Gille (M) ordförande Mattias Joelsson (KD) Peter Johansson (FP) Leif Bergman (S) Siv Bjerknes

Läs mer

Sören Eklund, stadsarkitekt Jan Myrén, bygglovingenjör Anders Wiksten, t.f stadsingenjör Gun Olausson, assistent

Sören Eklund, stadsarkitekt Jan Myrén, bygglovingenjör Anders Wiksten, t.f stadsingenjör Gun Olausson, assistent Byggnadsnämnden 2004-12-16 1 (15) Plats och tid Rum 501, Kommunhuset kl. 13.15-15.45 Beslutande Kate Giaever (s) Bo Dahlberg (s) Anders Påsse (c) 194-205 Göran Hallsten (c) 206-209 Berit Utberg (v) Ragnar

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott 1 (16) Paragrafer 40-53 Plats och tid Kommunhuset sammanträdesrum 1, kl 13:00 15:45 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Torsten Johansson,

Läs mer

Patrik Nilsson (s) ordförande Marta Pettersson (c), ersättare för Lars Bäckström (c) Ove Lindström (s) Per Boström Johansson (s) Kenneth Isaksson (m)

Patrik Nilsson (s) ordförande Marta Pettersson (c), ersättare för Lars Bäckström (c) Ove Lindström (s) Per Boström Johansson (s) Kenneth Isaksson (m) Plats och tid Kommunkontoret 2015-11-17, kl 13.00 14.15 Beslutande Patrik Nilsson (s) ordförande Marta Pettersson (c), ersättare för Lars Bäckström (c) Ove Lindström (s) Per Boström Johansson (s) Kenneth

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL FILIPSTADS KOMMUN Sammanträdesdatum Miljö- och Byggnadsnämnden 2009-12-16 1 (15)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL FILIPSTADS KOMMUN Sammanträdesdatum Miljö- och Byggnadsnämnden 2009-12-16 1 (15) FILIPSTADS KOMMUN Sammanträdesdatum Blad Miljö- och Byggnadsnämnden 2009-12-16 1 (15) Plats och tid: Nämndhuset rum 385, kl 09.00 kl 10.30 Beslutande: Övriga deltagande: Justeringsman: Bengt-Olov Persson,

Läs mer

Peter Israelsson Eva Sundelin Marianne Christiansen Karl Ekblom Hans Lindberg Mona Braathen, Beatrice Arvidson

Peter Israelsson Eva Sundelin Marianne Christiansen Karl Ekblom Hans Lindberg Mona Braathen, Beatrice Arvidson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Datum 2011-06-14 Sida 1(11) Plats och tid Kommunhuset 2011-06-14, kl 8.30 12.00 Beslutande Ledamöter Inga-Britt Ritzman Lotta Öhlund Torbjörn Appelqvist Monica Hjälm Hans Palmqvist

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Skärhamn, kl. 08.30 10.45

Plats och tid Kommunkontoret, Skärhamn, kl. 08.30 10.45 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2007-01-11 1 Plats och tid Kommunkontoret, Skärhamn, kl. 08.30 10.45 Sida Beslutande Eva Bertilsson-Styvén (s) ordf Benny Andersson (s) Martin Johansen

Läs mer

Jävsnämnden 2011-11-24 1 (6)

Jävsnämnden 2011-11-24 1 (6) Jävsnämnden 2011-11-24 1 (6) Plats och tid Kommunhuset, Torget 5, Leksand, kl 8.30-9.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ej tjänstgörande ersättare Karin Nyström (S), ordförande

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Kommunhuset, A-salen, kl. 13.00 16.00 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 31-34 Utses att justera Justeringens plats och tid Anette Pettersson Kommunhuset Underskrifter

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN Medborgarnämnden 2010-08-02

ÅSTORPS KOMMUN Medborgarnämnden 2010-08-02 65 Plats och tid Kommunhuset, Björnekullasalen, 2010-08-02 kl. 19.00-19.30 Beslutande Persson, Reino (S) ordförande Friberg, Gun (S) vice ordförande Hellman, Gertrud (M) Eriksson, Lennart (S) Andersson,

Läs mer

Morgan Gutke Strömstad 2009-04-16. Morgan Gutke. Miljö- och byggförvaltningen

Morgan Gutke Strömstad 2009-04-16. Morgan Gutke. Miljö- och byggförvaltningen Sidnr 1 (9) Plats och sammanträdestid Beslutare Miljö- och byggförvaltningens sammanträdesrum, Stadshuset, kl 08.00-11.30 Sören Eriksson (stp) Lars-Åke Karlgren (v) Morgan Gutke (c) Övriga deltagare Michael

Läs mer

Datum BYGG- MILJÖ- OCH RÄDDNINGSNÄMNDEN 2009-12-17

Datum BYGG- MILJÖ- OCH RÄDDNINGSNÄMNDEN 2009-12-17 PROTOKOLL Datum Plats och tid Beslutande Sunnanåsrummet, Förvaltningshuset, kl. 08.30-12.00 Christina Embretsen (s) ordförande Lennart Sjödin (c) 1:e vice ordförande Ulla-Britt Gidemalm (s) 2:e vice ordförande

Läs mer

Jenny Lundström (MP) ordförande Jonas Nyberg (S) vice ordförande Anna Ahlin (C) Gunnar Jansson (S) Lars-Göran Birkehorn Karlsen (M)

Jenny Lundström (MP) ordförande Jonas Nyberg (S) vice ordförande Anna Ahlin (C) Gunnar Jansson (S) Lars-Göran Birkehorn Karlsen (M) Tid och plats 19 december 2018, kl. 08:00-09:30 i Kommunhuset, Lilla A-salen, Tierp Paragrafer 135-146 Utses att justera Anna Ahlin (C) ande Ledamöter Jenny Lundström (MP) ordförande Jonas Nyberg (S) vice

Läs mer

DETALJPLAN för del av FÅGLABÄCK 2:1, Skillingaryds tätort, Vaggeryds kommun

DETALJPLAN för del av FÅGLABÄCK 2:1, Skillingaryds tätort, Vaggeryds kommun DETALJPLAN för del av FÅGLABÄCK 2:1, Skillingaryds tätort, Vaggeryds kommun Upprättad i januari 2008 reviderad i mars 2008 Miljö- och byggnämnden antog planen 2008-04-29 87. Planen vann laga kraft 2008-05-20

Läs mer

Justering av Utskottet arbete och omsorgs protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av Utskottet arbete och omsorgs protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla 2012-10-09 134 (142) Plats och tid Kommunhuset Rådrummet kl 13.00-16:00 ande Övriga närvarande Pia Wårdsäter, ordförande Anette Pettersson (S) Håkan Thomsson (MP) Catarina Deremar (C) Elisabet Rosengren

Läs mer

Justering av utskottets protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av utskottets protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla 2014-06-17 45 (56) Plats och tid Kommunhuset, A-salen, Tierps köping, kl. 08.30-11.00 Beslutande Jonas Nyberg (S), ordförande Anna Grimberg (C) Kenneth Gunnarsson (MP) Gunnar Larsson (FP) Övriga närvarande

Läs mer

Mattias Joelsson (KD) Kommunstyrelsens kontor. Margareta Persson. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Mattias Joelsson (KD) Kommunstyrelsens kontor. Margareta Persson. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsen 2016-05-02 1(5) Plats och tid Nämndrummet, Kommunhuset, Skoghall, kl. 13:30 14:50 Beslutande Siw Gidlöf (S), ordförande Sara Asp (S), v ordförande Alexander Johansson-Pettersson (S) Lillemor

Läs mer

Sida 2008-02-15 1 (16) Samhällsbyggnadsförvaltningen Eva Ferlinger, planarkitekt. Underskrifter Paragrafer

Sida 2008-02-15 1 (16) Samhällsbyggnadsförvaltningen Eva Ferlinger, planarkitekt. Underskrifter Paragrafer 2008-02-15 1 (16) Plats Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Eva Ferlinger, planarkitekt Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2042-2055 Sekreterare

Läs mer

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR Gården 1 m fl, i Höganäs HÖGANÄS KOMMUN, SKÅNE LÄN

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR Gården 1 m fl, i Höganäs HÖGANÄS KOMMUN, SKÅNE LÄN KS/2008/192 PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR Gården 1 m fl, i Höganäs HÖGANÄS KOMMUN, SKÅNE LÄN SAMRÅDSHANDLING 2012-09-17 INNEHÅLLSFÖRTECKNING FÖRORD... 3 OM DETALJPLAN... 3 HANDLINGAR... 3 INLEDNING...

Läs mer

Under- Paragrafer 24-28 skrifter Sekreterare... Annika Svendsby. Ordförande... Jacqueline Doohan. Justerande... Lene Hollner

Under- Paragrafer 24-28 skrifter Sekreterare... Annika Svendsby. Ordförande... Jacqueline Doohan. Justerande... Lene Hollner Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-03-20 30 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2013-03-20, kl 13.00 15.45 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Sarah Johansson (C) Madeleine Rosenqvist

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2009-01-29 Sida 1

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2009-01-29 Sida 1 Miljö- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2009-01-29 Sida 1 (13) Plats och tid B-rummet, Medborgarhuset,Arlöv kl. 18.30 19.45 Beslutande Jan Hansson(S), ordförande Bo-Arne Hansson(S), 1:e vice ordförande

Läs mer

Justering av utskottets protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av utskottets protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla 2013-04-09 20 (25) Plats och tid Kommunhuset, A-salen, Tierps köping Kl. 08.30 10.30 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Jonas Nyberg (S), ordförande Carolina Nylander (S)

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2012-06-04

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2012-06-04 1 (13) Paragrafer 59-69 Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum 1, kl. 13.00 15.30 ande Övriga närvarande Utses att justera Torsten Johansson, ordförande Ann-Charlotte Pihl Larson Kent Lodesjö Roger

Läs mer

Jävsnämnden 2012-02-17 1 (7)

Jävsnämnden 2012-02-17 1 (7) Jävsnämnden 2012-02-17 1 (7) Plats och tid Kommunhuset, Torget 5, Leksand, kl 8.30-9.30 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Karin Nyström (S), ordförande Bertil Andersson (C), vice ordförande

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott. Innehåll 2015-05-28. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott. Innehåll 2015-05-28. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Kommunstyrelsens tekniska utskott Sammanträdesdag 2015-05-28 Innehåll 70 Tillkommande/utgående ärenden och godkännande av föredragningslista... 81 71 Anmälan av delegationsbeslut... 82 72 Delgivningar...

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2014-03-24 Samhällsbyggnadsnämnden

Sammanträdesprotokoll 2014-03-24 Samhällsbyggnadsnämnden Tid och plats 2014-03-24 - i Kommunhuset klockan 13.00. Beslutande Övriga deltagande Justering Justerare Martin Gustafsson (C) - ordförande Ursel Borgcrantz (M) - ers Henrik Nilsson Bjarne Daa (S) - 2:e

Läs mer

2016-01-21. Kommunhuset, sammanträdesrum Karpen kl. 14.30 16.15. Anders Westerlund (S) Nils-Börje Jönsson (C) Lars Nilsson (SD)

2016-01-21. Kommunhuset, sammanträdesrum Karpen kl. 14.30 16.15. Anders Westerlund (S) Nils-Börje Jönsson (C) Lars Nilsson (SD) 1( 9) Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum Karpen kl. 14.30 16.15 Beslutande Ulla-Britt Brandin (KD) Hans Stifors (PF) Boel Rosdahl (S) Anders Westerlund (S) Nils-Börje Jönsson (C) Emelie Hult (MP)

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande. Stefan Didrik, sekreterare Per Almström, kommunchef

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande. Stefan Didrik, sekreterare Per Almström, kommunchef Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl. 09.00-11.00 1 (14) Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Övriga deltagande Stefan Didrik, sekreterare Per Almström,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll KOMMUNSTYRELSEN Plats och tid Stadshuset, Avesta, klockan 09:00-09:40 Beslutande Lars Isacsson (S), ordförande Susanne Berger (S) Patrik Engström (S) Johan Thomasson (M) Laila Borger

Läs mer

Carola Gunnarsson (c) Hans Eljansbo (m) Sickan Palm (kd) Tommy Johansson (s) Åke Hedvall (s) Lars Alderfors (fpl) Maila Pettersson (sp)

Carola Gunnarsson (c) Hans Eljansbo (m) Sickan Palm (kd) Tommy Johansson (s) Åke Hedvall (s) Lars Alderfors (fpl) Maila Pettersson (sp) SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Gustaf Adolfssalen, kl 13.30 16.15 Beslutande Närvarande ersättare Carola Gunnarsson (c) Hans Eljansbo (m) Sickan Palm (kd) Tommy Johansson (s) Åke

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, enhetschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, enhetschef Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2080-2085 Sekreterare Madeleine

Läs mer

Älvkarleby kommun Marie Larsson (S) Ordförande iksson (S) BEVIS OM ANSLAG. IT-nämnden i p 1(0

Älvkarleby kommun Marie Larsson (S) Ordförande iksson (S) BEVIS OM ANSLAG. IT-nämnden i p 1(0 4 TIERPS 1 (8) Plats och tid IT-centrum, konferensrummet kl. 09:45-10:45 ande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 5-10 Utses att justera Marie Larsson (S) Justeringens plats och tid Underskrifter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 8.30-12.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Claes Pettersson (S), ordförande Aina Wåhlund (S) Sten Fransson (S) Gert Raiml (V), ej 116 Jan

Läs mer