Nedan presenteras arbetsgruppens förslag:

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Nedan presenteras arbetsgruppens förslag:"

Transkript

1 Förslag till struktur och innehåll för Studentportalen och Canvas på SA I och med införandet av Canvas som lärplattform vid Göteborgs universitet har man sett en möjlighet och ett behov av att samordna användningen av denna plattform inom programmen på Sahlgrenska akademin. Utbildningsrådet gav följande uppdrag till en arbetsgrupp, bestående av representanter för de olika programmen: Gemensamt utarbeta en struktur i Canvas (blueprint) som är tillämpbar för alla utbildningsprogram o Enhetlig rubriksättning och förslag på innehåll under respektive rubrik o Gemensamt komma överens om hanteringen av nyckeldokument (t.ex. kursplan, schema, studiehandledning, litteraturlista och kontaktuppgifter) Sortera och identifiera information som ska läggas på studentportalen/canvas dvs. information på de öppna sidorna i GUL som måste flyttas till studentportalen. Ge förslag på rollfördelning av arbetsuppgifter kopplade till införandet av Canvas (det kan t.ex. handla om programadministratör, kursadministratör, lärare och eventuellt kommunikatör) Nedan presenteras arbetsgruppens förslag:

2 Studentportalen På Studentportalen publiceras dels det som är programövergripande och programgemensamt och dels det kursrelaterade material som studenter behöver få tillgång till innan de är registrerade på en kurs, eftersom Canvas endast har stängda sidor som studenter når först efter registrering. Nedan presenteras det innehåll som bör läggas i Studentportalen, snarare än någon annanstans. Vilka delar av detta som programmet väljer att publicera behöver beslutas inom respektive program utifrån de förutsättningar och behov som finns. Innehåll Utbildningsplan Kursplaner Programöversikt Terminstider Förkunskapskrav Studievägledning Studieuppehåll Studieregler VFU PU (professionell utveckling) Tentamensinformation Information till ny student Stipendier Studera utomlands Arbetsmarknad Löpande viktig information/nyheter Hitta hit Kontakt, program och för respektive kurs Akademihälsan Viss information kan också behöva läggas på såväl programövergripande som kursrelaterade sidor på Studentportalen, exempelvis kontakt, hitta hit eller studera utomlands. De sidor som rör VFU ställer periodvis högre krav på återkommande uppdateringar och därmed tätare samarbete mellan redaktör och ansvarig lärare/administratör. Det är också möjligt att lägga information på sidor som är tillgängliga först efter inloggning och här behöver respektive program besluta om vad som ska vara helt öppet och vad som ska vara tillgängligt först efter inloggning. Struktur Struktur för öppna sidor behöver utarbetas inom respektive program. Fakultetens kommunikatör har arbetat fram ett förslag på mall som man dock behöver ta utgångspunkt i. De delar som lyfts ovan kan kategoriseras på olika vis, men kan också presenteras uppdelat. Rekommendationen är att inte lägga alltför många länkar på startsidan utan att till viss del gruppera innehållet, men samtidigt att inte heller skapa för stort djup. Utgå ifrån vad som är viktigast för studenten och hur denne enklast hittar informationen. Diskutera gärna vidare med kommunikatör för att hitta en fungerande struktur och ta också gärna hjälp av studentrepresentanter för att testa upplägget!

3 Canvas Canvas bör främst ses som en yta för respektive kurs inom programmen. Samordning av dessa delar är i hög grad centrala för att minska problemen med varierande strukturer och användning inom olika kurser i samma program, något som starkt efterfrågas av studenterna. Nedan presenteras det innehåll som vi menar behöver samordnas mellan kurser inom respektive program, samt två olika förslag till struktur och funktioner som kan användas. Innehåll Kursplan Studiehandledning Schema (integration med TimeEdit är inte klar än men förväntas vara löst) Kontaktuppgifter Information inför kursstart (information som är viktig att få innan registrering behöver dock läggas på Studentportalen) Kommunikationsvägar Struktur Beroende på behov och arbetssätt presenteras här två olika alternativ för struktur i Canvas. Alternativ 1 a. Under Filer läggs allt material, förutom det som redovisas under punkt b, till exempel övergripande statisk kursinformation (exempelvis litteraturlista), föreläsnings- /labbmaterial, eventuell litteratur, etc. Här läggs också kursguide. Det är viktigt med en tydlig mappstruktur, till exempel Kursinformation, Litteratur, Föreläsningsmaterial, Labbmaterial, etc. b. Under Sidor läggs välkomstsida och kursinformation som kan behöva justeras mer regelbundet, samt ev video- och/eller ljudföreläsningar. c. Moduler används för att strukturera innehåll vid behov, exempelvis efter moment i kursen, delkurser, tid etc. d. Meddelanden (motsvarande Anslagstavla i GUL) används för löpande information i kursen e. Personlig information skickas via Inkorgen. Alternativ 2 a. Under Filer läggs det som behöver distribueras som filer, till exempel övergripande statisk kursinformation (exempelvis litteraturlista), föreläsnings-/labbmaterial, eventuell litteratur, etc. Det är viktigt med en tydlig mappstruktur, till exempel Kursinformation, Litteratur, Föreläsningsmaterial, Labbmaterial, etc. b. Kursguide, video- och eller/ljudföreläsningar samt övrig kursinformation som kan behöva justeras mer regelbundet läggs under Sidor c. Moduler används för att strukturera innehåll vid behov, exempelvis efter moment i kursen, delkurser, tid etc. d. Meddelanden (motsvarande Anslagstavla i GUL) används för löpande information i kursen e. Personlig information skickas via Inkorgen.

4 Den enda egentliga skillnaden mellan alternativen är punkt a och b som berör hur dokument som kursguide och kursinformation läggs upp. För alternativ 1 läggs kursguiden som pdf-fil medan det för alternativ 2 läggs som en sida på Canvas. Det finns olika för- respektive nackdelar med de olika alternativen: Fördelen med alternativ 1 framför alternativ 2 är i huvudsak att kursguiden kan laddas ner av studenterna. Detta efterfrågas ofta, särskilt med tanke på att det i vissa föreläsningssalar och grupprum är dålig täckning på det trådlösa nätverket och därmed svårt att nå lärplattformen. Nackdelen med detta är att det är en något mer omständlig process att uppdatera studiehandledningen eftersom dokumentet måste laddas upp på nytt, samt att ändringar inte automatiskt meddelas till studenterna. Om det är flera personer som arbetar med kursguiden behövs också rutiner för att säkerställa att alla har tillgång till den senaste versionen av basdokumentet. Fördelen med alternativ 2 framför alternativ 1 är att det går att använda intern länkning när man bygger upp guiden, t ex till inlämningsuppgifter, föreläsningar eller filer. Detta blir samtidigt inte helt nödvändigt då Moduler används för att gruppera innehåll och på det sättet länka till aktuellt innehåll. En annan fördel är att eventuella ändringar är något enklare att göra och att dessa ändringar kan meddelas till studenten via systemet, som då får notis om ändringarna. Nackdelen med alternativ 2 är att det inte är möjligt att enkelt spara studieguiden till sin egen dator/surfplatta för att komma åt den när man saknar wi-fitäckning. Vilket av dessa man väljer behöver baseras på en diskussion inom respektive program. Viktigt är dock att även ta hänsyn till studenternas synpunkter. Att använda Moduler är en mycket viktig del i det föreslagna upplägget. Funktionen blir ett sätt att strukturera innehåll från olika delar av Canvas (exempelvis sidor, uppgifter, filer, mm) på det sätt som passar bäst, t ex tematiskt, utifrån moment eller delkurs, utifrån tid, etc. Om man väljer att inte använda denna funktion kommer studenterna att själva behöva leta efter innehåll i plattformen. Vid behov av att nå ut med generell information kring kursen, men som inte passar att publicera på Studentportalen, används Kursöversikt, till exempel kursguide. Denna sida går att göra publikt tillgänglig, dock går det inte att söka fram denna information utan en direktlänk till sidan ska läggas ut på Studentportalen. Utöver detta behöver respektive program också komma överens om startsida. Arbetsgruppen föreslår att man använder Kursöversikt samt att man visar valfritt antal av senaste meddelanden. Inom respektive program behöver man sedan samordna andra delar för att möjliggöra gemensamma strukturer och arbetssätt, exempelvis hur man arbetar med feedback på inlämningsarbeten hur man använder de inbyggda systemen för att markera uppgifter som genomförda, etc. hur man arbetar med kursvärderingar

5 Behov utanför ovanstående lösning I och med Canvas i huvudsak rekommenderas att användas som plattform för kurser uppstår det vissa behov när möjlighet till programrum försvinner. Det är möjligt att skapa rum för program i Canvas, men dessa kräver mer administration eftersom studenter behöver läggas till/tas bort manuellt och att det då dels är arbetskrävande och dels finns risker att studenter hamnar mellan stolarna. Att använda programrum i Canvas är inte något som rekommenderas av arbetsgruppen och dessutom något som studentrepresentanterna i gruppen starkt avråder från. Önskemålet från studentrepresentanterna är att endast använda Studentportalen för denna typ av information. I de fall där det finns ett starkt behov av ett programgemensamt rum, till exempel om studenter behöver tillgång till en yta för att ta del av och/eller lämna in material (exempelvis i kurser med projekt- /examensarbeten) behöver respektive program diskutera och finna en lösning för detta. Rollfördelning av arbetsuppgifter Med tanke på hur stor skillnad det är i hur man arbetar och fördelar ansvaret, dels inom de olika programmen och dels vid de olika institutionerna, ser vi inte att det är möjligt att ge några generella riktlinjer kring rollfördelning. Frågan kring administration av programsidor på Studentportalen har lyfts med kommunikatör, som är positivt inställd till att delegera detta ansvar till personer närmare respektive program. Eftersom programmets sidor Studentportalen i många fall ersätter tidigare öppna sidor i GUL ser vi det som centralt att dessa sidor administreras av personer nära verksamheten i programmen. Nära samarbete med kommunikatör förordas dock. Övergripande frågor För att få så goda förutsättningar som möjligt att implementera genomgående struktur, information och arbetsformer inom programmen ser vi det också som nödvändigt att ta följande i beaktande: Det är mycket viktigt att utarbeta och följa tydliga rutiner för vad som publiceras på respektive plats, d v s Studentportalen respektive Canvas Det är avgörande att tydligt informera studenter om hur systemen används och även hur de bör agera, t ex att alltid gå vägen via studentportalen. Det är viktigt att hitta rutiner för övergripande information, t ex kring sådant som rör kommande kurser som tidigare lagts på öppna sidor i GUL.

Checklista för kursmall i Pingpong

Checklista för kursmall i Pingpong Checklista för kursmall i Pingpong Länk till JU:s videoguider om Pingpong Syftet med kursmallen i Pingpong är att skapa enhetlighet för studenter, en gemensam nivå för information och underlätta för dig

Läs mer

Checklista för kursmall i Pingpong

Checklista för kursmall i Pingpong Checklista för kursmall i Pingpong Länk till HJ:s videoguider om Pingpong Syftet med kursmallen i Pingpong är att skapa enhetlighet för studenter, en gemensam nivå för information och underlätta för dig

Läs mer

Pingpong-guide. Pingpong-guide för administratörer i METIS-kurser

Pingpong-guide. Pingpong-guide för administratörer i METIS-kurser 1 Pingpong-guide Pingpong-guide för administratörer i METIS-kurser 2 Innehåll Introduktion... 2 Innan kursen startar... 3 Välkommen till kursen... 3 Lathund: Lägg in/byt en bild... 4 Kursinformation...

Läs mer

Hitta dina favoritfunktioner i Studentportalen

Hitta dina favoritfunktioner i Studentportalen Tips och guide Hitta dina favoritfunktioner i Studentportalen Studentportalen har många funktioner som lärare och administratörer kan använda i undervisning och studieadministration. Välj vilka som passar

Läs mer

Guide : Skapa en publik kurshemsida i Mondo

Guide : Skapa en publik kurshemsida i Mondo Guide : Skapa en publik kurshemsida i Mondo Denna guide förklarar hur du skapar en publik kurshemsida i Mondo. En publik kurshemsida i Mondo är i princip inget mer än en vanlig Mondosajt med undantaget

Läs mer

Scio. en liten användarguide. Skriven av: Josefine Siewertz

Scio. en liten användarguide. Skriven av: Josefine Siewertz Scio en liten användarguide Senast ändrad: 2011-03-18 (Korrigerat typsnitt samt information om kursplaner) Skriven av: Josefine Siewertz Innehåll Allmän information samt att logga in i Scio... 1 Strukturen

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete inom grundutbildning

Systematiskt kvalitetsarbete inom grundutbildning 2018-06-13 Dnr G 2018/166 KONSTNÄRLIGA FAKULTETEN Systematiskt kvalitetsarbete inom grundutbildning I detta PM beskrivs Konstnärliga fakultetens kontinuerliga kvalitetsarbete med fokus på terminsvisa och

Läs mer

Grupper; Gruppindelningar; Vanliga inställningar för modul

Grupper; Gruppindelningar; Vanliga inställningar för modul Personalsupport Medicinska fakulteten, Lunds universitet Grupper; Gruppindelningar; Vanliga inställningar för modul Moodle version 2.7.1 Lars Rundgren, 2012-2014 Moodle 2.7.1 Grupper; Gruppindelningar;

Läs mer

Internutbildning i Studentportalen

Internutbildning i Studentportalen Guide Internutbildning i Studentportalen Uppdaterad 2012-08-10 Om internutbildning... 2 Behörigheter... 2 Översikter... 2 Skapa internutbildning/internutbildningstillfällen... 3 Skapa internutbildning...

Läs mer

LISAM. Linköpings Universitet. Logga in. Du loggar in på Använd ditt LiU-id, användarnamn och lösenord.

LISAM. Linköpings Universitet. Logga in. Du loggar in på  Använd ditt LiU-id, användarnamn och lösenord. LISAM Logga in Du loggar in på http://lisam.liu.se Använd ditt LiU-id, användarnamn och lösenord. Din personliga sida (Min Sida) skapas första gången du loggar in så det kan ta en liten stund innan den

Läs mer

För dig som lärare har vi placerat nya inkomna svar från elever under Följ upp uppgifter medan elev på samma ställer ser alla sina aktiva Uppgifter.

För dig som lärare har vi placerat nya inkomna svar från elever under Följ upp uppgifter medan elev på samma ställer ser alla sina aktiva Uppgifter. En kort introduktion till Fronter 19 Välkommen till en ny Fronter-upplevelse. Den här guiden kommer att ta upp skillnader mellan den nuvarande Fronter-plattformen och Fronter 19, och de förändrade arbetsprocesserna.

Läs mer

SLUNIK manual. SLUNIK version 2 2010-08-03

SLUNIK manual. SLUNIK version 2 2010-08-03 SLUNIK manual SLUNIK version 2 2010-08-03 Innehåll SLUNIK...1 Kursledare... 1 Lärare... 1 LOGGA IN... 1 Hjälp, inloggning... 2 Välj kurs att administrera... 2 Om du inte ser din kurs i listan... 3 Filtrera

Läs mer

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för arbetsterapi och fysioterapi

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för arbetsterapi och fysioterapi Protokoll 190114 SAHLGRENSKA AKADEMIN Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för arbetsterapi och fysioterapi Datum: 2019-01-14 Tid: 14:00-15:15 Plats: Konferensrummet HVB, plan 3, hus 2 Närvarande:,

Läs mer

Programsidor. Kom ihåg!

Programsidor. Kom ihåg! 1(8) SUS, Studentwebben 2012-11-15 Information om programsidorna på studentwebben Syftet med programsidorna är att de ska vara en plattform för information och kommunikation med studenter på ett visst

Läs mer

Övningshäfte. Kurshäfte. Introduktion till Studentportalen. Uppsala Learning Lab (ULL) 2013-08-19

Övningshäfte. Kurshäfte. Introduktion till Studentportalen. Uppsala Learning Lab (ULL) 2013-08-19 Övningshäfte 2013-08-19 Kurshäfte Introduktion till Studentportalen Uppsala Learning Lab (ULL) Besöksadress: von Kraemers allé 1A, hus 21 & 24, plan 2 Postadress: Box 2136, 750 02 Uppsala Webb: www.ull.uu.se

Läs mer

Studentportalen Mitt lnu och. Ladok på webb

Studentportalen Mitt lnu och. Ladok på webb Studentportalen Mitt lnu och Ladok på webb Organisatoriskt ansvar Vi skiljer på ansvaret för LPW, Mitt Lnu och kursrummen i Blackboard. Ansvaret för Ladok på webb har studerandeavdelningen. Generellt kan

Läs mer

Kursvärderingsenkät i KI Survey 150406

Kursvärderingsenkät i KI Survey 150406 1 Kursvärderingsenkät i KI Survey 150406 Hur kan jag använda en enkätmall i KI Survey? I verktyget KI Survey finns färdiga mallar för kursvärderingsenkäter. Mallarna har skapats av KI Survey- administratörer

Läs mer

Rutiner och mallar för kurs- och programuppföljning

Rutiner och mallar för kurs- och programuppföljning Lärarutbildningsnämnden Karin Fogelberg BESLUT KURS- OCH PROGRAMUPPFÖLJNING 2014-06-10 dnr G 2014/151 1/13 Lärarutbildningsnämnden Rutiner och mallar för kurs- och programuppföljning Lärarutbildningsnämnden

Läs mer

Regler för kurs- och programutvärdering vid Naturvetenskapliga fakultetsnämnden

Regler för kurs- och programutvärdering vid Naturvetenskapliga fakultetsnämnden Naturvetenskapliga fakulteten REGLER Dnr V 2012/280 Regler för kurs- och programutvärdering vid Naturvetenskapliga fakulteten Beslutsfattare Handläggare Naturvetenskapliga fakultetsnämnden Marie Strandevall

Läs mer

Grupper i Studentportalen

Grupper i Studentportalen Guide Uppdaterad 2014-05-28 Grupper i Studentportalen Studentportalens gruppindelningsfunktion gör det möjligt att dela in studenter på ett kurstillfälle eller ett samläsningstillfälle i olika grupper.

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL LINKÖPINGS UNIVERSITET OCH LISAM

VÄLKOMMEN TILL LINKÖPINGS UNIVERSITET OCH LISAM Linköpings Universitet 2014.08.13 VÄLKOMMEN TILL LINKÖPINGS UNIVERSITET OCH LISAM LiU-ID Som ny student behöver du först skapa ett temporärt LiU-ID (studentkonto). På www.liu.se/antagen finns anvisningar

Läs mer

KURSINFO. Manual för program KursInfo > webben (Vill studera) Versionsförteckning. Datum Version Beskrivning Författare

KURSINFO. Manual för program KursInfo > webben (Vill studera) Versionsförteckning. Datum Version Beskrivning Författare KURSINFO Manual för program KursInfo > webben (Vill studera) Versionsförteckning G:\GF\UF\KURSINFO\Manualer\Publicerade manualer\manual KursInfo Program_webb.docx Datum Version Beskrivning Författare 2013

Läs mer

Att organisera ett kursrum

Att organisera ett kursrum NGL Workshop 1 Att organisera ett kursrum Att organisera ett kursrum Workshopens innehåll Struktur i kursrummet De olika verktygen när ska jag använda vad? Uppgifter Forum Grupper Bloggar Loggböcker Quiz

Läs mer

Introduktion till Fronter för studenter

Introduktion till Fronter för studenter Introduktion till Fronter för studenter Denna manual beskriver övergripande vad Fronter är. Skapad: 2010-06-09 1 Innehåll Vad är Fronter?... 3 Rättigheter... 6 Idagsidan innehåller... 7 Undre menyraden...

Läs mer

Introduktion till itslearning

Introduktion till itslearning Introduktion till itslearning Innehåll Hitta din kurs... 2 Registrering krävs... 2 Hitta i kurs... 3 Hur ser en kursstruktur ut?... 3 Funktioner... 4 Personliga inställningar/information... 5 Uppgift/Inlämningar...

Läs mer

IT-INTRODUKTION. Student. Mitt konto, hv.se/student, lärplattform, MyPage, e-post, Office 365. IT-avdelningen

IT-INTRODUKTION. Student. Mitt konto, hv.se/student, lärplattform, MyPage, e-post, Office 365. IT-avdelningen IT-INTRODUKTION Student Mitt konto, hv.se/student, lärplattform, MyPage, e-post, Office 365 2019 IT-avdelningen Med den här foldern till hands hoppas vi att du som ny student ska få hjälp med att komma

Läs mer

Kursguide till. RY1200 Fortsättningskurs i ryska, 30 hp INSTITUTIONEN FÖR SPRÅK OCH LITTERATURER VT16

Kursguide till. RY1200 Fortsättningskurs i ryska, 30 hp INSTITUTIONEN FÖR SPRÅK OCH LITTERATURER VT16 INSTITUTIONEN FÖR SPRÅK OCH LITTERATURER Kursguide till RY1200 Fortsättningskurs i ryska, 30 hp VT16 Institutionen för språk och litteraturer 1 (7) Renströmsgatan 6, Box 200, 405 30 Göteborg 031 786 00

Läs mer

En kort guide till VFU-portalen. För dig som arbetar som VFU-administratör på lärosäte

En kort guide till VFU-portalen. För dig som arbetar som VFU-administratör på lärosäte En kort guide till VFU-portalen För dig som arbetar som VFU-administratör på lärosäte Version 1.2, uppdaterad mars 2013 Följande sidor kommer ge en kort och övergripande guide till de vanligaste funktionerna

Läs mer

Göteborgs universitet Institutionen för pedagogik och didaktik KURSLEDARGUIDE. Checklista. Reviderad vt 2010

Göteborgs universitet Institutionen för pedagogik och didaktik KURSLEDARGUIDE. Checklista. Reviderad vt 2010 Göteborgs universitet Institutionen för pedagogik och didaktik KURSLEDARGUIDE Checklista Reviderad vt 2010 Bilagor finns på IPDs intranät ( http://www.ipd.gu.se/intranet/utbildning/kursledarguide ) Riktlinjer

Läs mer

Omregistrerade studenter i Studentportalen

Omregistrerade studenter i Studentportalen Guide Omregistrerade studenter i Studentportalen Senast uppdaterad: 2015-02-16 Innehåll Deltagarlistan på ett kurstillfälle... 2 Omregistrerade studenter... 2 Rekommenderade rutiner vid en omregistrering...

Läs mer

Startsidan består av sju olika delar varav fyra är administrerbara och tre som enbart presenterar information genererat av systemet.

Startsidan består av sju olika delar varav fyra är administrerbara och tre som enbart presenterar information genererat av systemet. Administration av Winst 1.0 Information om WINST startsida Beskrivning och tips för användning av startsidan i Winst. 1 4 2 5 6 3 7 Startsidan består av sju olika delar varav fyra är administrerbara och

Läs mer

Kursvärderingsenkät i KI Survey

Kursvärderingsenkät i KI Survey 1 Kursvärderingsenkät i KI Survey 160203 Hur kan jag använda en enkätmall i KI Survey? I verktyget KI Survey finns färdiga mallar för kursvärderingsenkäter. Mallarna har skapats av KI Survey- administratörer

Läs mer

Mall för kvalitetsgranskning av kursplaner

Mall för kvalitetsgranskning av kursplaner Bologna resursgrupp 2007-06-08 Mall för kvalitetsgranskning av kursplaner Granskning av kursplaner ett led i kvalitetsutvecklingsarbetet Bolognaprocessen och genomförandet av förändringar i Högskoleförordningen

Läs mer

Manus för instruktionsfilm: Öppna och lösenordsskyddade sidor

Manus för instruktionsfilm: Öppna och lösenordsskyddade sidor Manus för instruktionsfilm: Öppna och lösenordsskyddade sidor Innehåll Introduktion: Startsida... 1 Courses.ki.se... 3 Inställningar för publicering... 4 Inställningar på aktivitetsnivå... 5 Inställningar

Läs mer

Introduktion till Fronter för lärare

Introduktion till Fronter för lärare Introduktion till Fronter för lärare Denna manual beskriver övergripande vad Fronter är och vilka verktyg det finns i kursrum och programrum. För mer information om de specifika verktygen hänvisas till

Läs mer

Handhavandeguide: Kursbevis Innevarande version vid senaste uppdatering:

Handhavandeguide: Kursbevis Innevarande version vid senaste uppdatering: Handhavandeguide: Kursbevis Innevarande version vid senaste uppdatering: 1.13.0 Mer information om Ladok Utbildningsmaterial publiceras på Ladok.se: Aktuellt utbildningsmaterial Systemdokumentationen och

Läs mer

Under Kurser visas dina kurser som kort och om där finns nya uppgifter eller anslag visas antalet i kurskortet.

Under Kurser visas dina kurser som kort och om där finns nya uppgifter eller anslag visas antalet i kurskortet. En kort introduktion till Fronter 19 Välkommen till en ny Fronter-upplevelse. Den här guiden kommer att ta upp skillnader mellan den nuvarande Fronter-plattformen och Fronter 19, och de förändrade arbetsprocesserna.

Läs mer

Rapport från processledargruppen för professionell utveckling på läkarprogrammet vid Sahlgrenska akademin

Rapport från processledargruppen för professionell utveckling på läkarprogrammet vid Sahlgrenska akademin Rapport från processledargruppen för professionell utveckling på läkarprogrammet vid Sahlgrenska akademin Projekttid VT11-HT13 Liisa Carlzon Katarina Jood Elisabet Lönnermark Mats Wahlqvist Anders Ågård

Läs mer

Studentens väg från antagen till registrerad Vad ser studenten i Studentportalen? Lägg till en kursregistrering... 7

Studentens väg från antagen till registrerad Vad ser studenten i Studentportalen? Lägg till en kursregistrering... 7 Guide Uppdaterad 2014-05-28 Kursregistrering Via Studentportalens funktion för Kursregistrering är det möjligt att lägga upp information om kursregistrering, kursstart och kontaktuppgifter per kurstillfälle

Läs mer

Lathund till VFU-portalen

Lathund till VFU-portalen Lathund till VFU-portalen VFU-samordnare Senast uppdaterad: 2018-05-14 Innehåll Innehåll... 2 Startsidan... 3 Översikt över arbetsplatser på ett område... 5 Redigera information för en arbetsplats... 6

Läs mer

Moodle kom igå ng låthund

Moodle kom igå ng låthund 1 Moodle kom igå ng låthund Vad är Moodle? Moodle är en lärplattform, en webbaserad kursmiljö för kommunikation mellan lärare och elever. Moodle hanterar digitalt kursinnehåll i exempelvis text, länkar,

Läs mer

Frontermanual för Rektorsprogrammet

Frontermanual för Rektorsprogrammet Frontermanual för Rektorsprogrammet Denna manual beskriver övergripande vad Fronter är och hur det kan användas. Skapad: 2010-04-27 Version: 1.0 1 Innehållsförteckning Vad är Fronter?... 3 Vilka behörigheter

Läs mer

Programrapport XXXXXXX

Programrapport XXXXXXX Läsåret 20XX/YY UTBILDNINGSVETENSKAPLIGA FAKULTETSKANSLIET Programrapport XXXXXXX Syftet med programrapporten är att följa upp programutbildningar inom Utbildningsvetenskapliga fakultetsstyrelsens utbildningsuppdrag.

Läs mer

Kursvärderingsenkät i KI Survey (läkarprogrammet SVK)

Kursvärderingsenkät i KI Survey (läkarprogrammet SVK) Kursvärderingsenkät i KI Survey (läkarprogrammet SVK) 180528 1 Hur kan jag använda en enkätmall i KI Survey? I verktyget KI Survey finns färdiga mallar för kursvärderingsenkäter. Mallarna har skapats av

Läs mer

Förskollärarprogrammet LGFOD

Förskollärarprogrammet LGFOD Förskollärarprogrammet LGFOD Programbeskrivning Programmet vänder sig till studerande som vill arbeta inom förskolans verksamhet. Utbildningens syfte är att den studerande genom teoretiska och verksamhetsförlagda

Läs mer

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för arbetsterapi och fysioterapi

Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för arbetsterapi och fysioterapi Protokoll 181008 SAHLGRENSKA AKADEMIN Protokoll vid sammanträde med utbildningskommittén för arbetsterapi och fysioterapi Datum: 2018-10-08 Tid: 14:00-16:30 Plats: Konferensrummet HVB, plan 3, hus 2 Närvarande:

Läs mer

MEDFÖDDA HJÄRTFEL OCH BARN OC H UNGA 7.5HP

MEDFÖDDA HJÄRTFEL OCH BARN OC H UNGA 7.5HP SAHLGRENSKA AKADEMIN STUDIEHANDLEDNING FÖR KURSEN: MEDFÖDDA HJÄRTFEL OCH BARN OC H UNGA 7.5HP Kurskod OM9229 KURSEN GES SOM UPPDRAGSUTBILDNING Kursansvarig Kursadministratör Examinator Ewa-Lena Bratt e-post:

Läs mer

Kursguide till. Fördjupningskurs del II i ryska, 30 hp INSTITUTIONEN FÖR SPRÅK OCH LITTERATURER

Kursguide till. Fördjupningskurs del II i ryska, 30 hp INSTITUTIONEN FÖR SPRÅK OCH LITTERATURER INSTITUTIONEN FÖR SPRÅK OCH LITTERATURER Kursguide till Fördjupningskurs del II i ryska, 30 hp Institutionen för språk och litteraturer 1 (7) Renströmsgatan 6, Box 200, 405 30 Göteborg 031 786 00 00 www.sprak.gu.se

Läs mer

Regler för kursplaner vid Högskolan Dalarna

Regler för kursplaner vid Högskolan Dalarna 1 Regler för kursplaner vid Högskolan Dalarna Beslut: UFN 2017-09-14 Revidering: UFN 2018-04-11 Dnr: HDa 1.2-2017/1115 Gäller fr o m: 2017-09-14 Ersätter: Handläggningsordning för författande och beredning

Läs mer

Lathund till VFU-portalen

Lathund till VFU-portalen Lathund till VFU-portalen Arbetsplatsansvarig Senast uppdaterad: 2018-05-14 Innehåll Startsidan... 3 Behörighet... 4 Granska en arbetsplats placeringar... 5 Lägg till arbetsplatsansvarig/handledare...

Läs mer

Välkommen till JENSEN online!

Välkommen till JENSEN online! Välkommen till JENSEN online! Logga in! Den här guiden ger en kort introduktion till hur dina distansstudier på JENSEN vuxenutbildning går till. Om det är första gången du studerar via JENSEN online, behöver

Läs mer

Representant Integrativ Medicinsk Biologi. Studeranderepresentant kv10 Suppleant Idé- och samhällsstudier

Representant Integrativ Medicinsk Biologi. Studeranderepresentant kv10 Suppleant Idé- och samhällsstudier Sid 1 (7) Närvarande Michael Gruber Anngelica Kristofersson Lars-Erik Janlert Johan Eriksson Ulrich Olsson Kirk Sullivan Jens Jansson Pär Sundström Erica Åström Maria Göransdotter Programkoordinator och

Läs mer

Riktlinjer för verksamhetsförlagd utbildning

Riktlinjer för verksamhetsförlagd utbildning UTBVET 2015/3 Riktlinjer för verksamhetsförlagd utbildning 2011 års lärarprogram Fakulteten för utbildningsvetenskaper Förord Den verksamhetsförlagda utbildningen intar en central roll i lärarutbildningen

Läs mer

Manual Invånare. Stöd och Behandling release 1.8. Stockholm,

Manual Invånare. Stöd och Behandling release 1.8. Stockholm, Manual Invånare Stöd och Behandling release 1.8 Stockholm, 2016-09-29 Revisionshistorik Version Författare Kommentar 0.1 Anni Axelsson Upprättat dokument 0.2 Anni Axelsson Uppdaterad utifrån förändringar

Läs mer

Kursguide till. Fördjupningskurs del I i ryska, 30 hp INSTITUTIONEN FÖR SPRÅK OCH LITTERATURER

Kursguide till. Fördjupningskurs del I i ryska, 30 hp INSTITUTIONEN FÖR SPRÅK OCH LITTERATURER INSTITUTIONEN FÖR SPRÅK OCH LITTERATURER Kursguide till Fördjupningskurs del I i ryska, 30 hp Institutionen för språk och litteraturer 1 (6) Renströmsgatan 6, Box 200, 405 30 Göteborg 031 786 00 00 www.sprak.gu.se

Läs mer

1 Upprop Utbildningskommittén för medicin förrättar upprop och konstaterar att den är beslutsmässig.

1 Upprop Utbildningskommittén för medicin förrättar upprop och konstaterar att den är beslutsmässig. Utbildningskommittén för medicin Annika Göök, utbildningshandläggare Närvarande ledamöter Annika Jakobsson, ordförande Anna Kjellström Aslak Felin 5-22 Karl Maack Frode Slinde, vice ordförande Protokoll

Läs mer

Projektplan: Fortsättningsprojekt studentwebben

Projektplan: Fortsättningsprojekt studentwebben Avdelningen för student- och utbildningsservice Projektplan: Fortsättningsprojekt studentwebben Projektledare: Maria Starkenberg Uppdragsgivare: Marianne Fredriksson Datum:. Bakgrund och motiv Hösten 20

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med utbildningskommittén för odontologi

Protokoll fört vid sammanträde med utbildningskommittén för odontologi SAHLGRENSKA AKADEMIN Protokoll fört vid sammanträde med utbildningskommittén för odontologi Datum: 2016-02-08 Tid: 14.00 16.10 Plats: Institutionen för odontologi, Medicinaregatan 12 F, Sessionssalen våning

Läs mer

Lärplattformen GUL riktlinjer, arbetsflöde och struktur, samt Grupper i Ladok.

Lärplattformen GUL riktlinjer, arbetsflöde och struktur, samt Grupper i Ladok. Beslutsdatum: 2013-06-07 Dnr. G 2013/275 Uppdaterat: 2014-05-20 Lärplattformen GUL riktlinjer, arbetsflöde och struktur, samt Grupper i Ladok. Nedan följer IPKL:s riktlinjer, arbetsflöde och struktur samt

Läs mer

Mall för KMH:s kursguide

Mall för KMH:s kursguide Förslag/Beslut 2014-09-04 UF-nämnden Charlotte Göransson Utbildningshandläggare (UFA) 1(1) Mall för KMH:s kursguide UF-nämnden har tidigare fattat beslut om Handläggningsordning för kursoch utbildningsplaner

Läs mer

Lathund Office online

Lathund Office online Denna lathund lär dig det du behöver veta för att komma igång med Office online. Innehållet uppdateras löpande. I slutet av lathunden finner du övningar som hjälper dig att komma igång. Introduktion till

Läs mer

Manual Invånare. Stöd och Behandling version 1.4. Stockholm, 2015-11-23

Manual Invånare. Stöd och Behandling version 1.4. Stockholm, 2015-11-23 Manual Invånare Stöd och Behandling version 1.4 Stockholm, 2015-11-23 Innehåll 1. Inledning... 4 1.1. Stöd och behandling... 4 1.2. Roller och Behörigheter... 4 1.3. Förutsättning för att kunna vara aktiv

Läs mer

Programme in Nursing 180 higher education credits

Programme in Nursing 180 higher education credits Dr G 2013/27 Utbildningsplan för Sjuksköterskeprogrammet 180 högskolepoäng Programme in Nursing 180 higher education credits Fastställd av Sahlgrenska akademins styrelse 2013-03-20 1. Beslut om fastställande

Läs mer

Utbildningsrådet Karin Wikeby, utbildningsavdelningen

Utbildningsrådet Karin Wikeby, utbildningsavdelningen Utbildningsrådet Karin Wikeby, utbildningsavdelningen PROTOKOLL Tisdag den 3 december 2013, kl 14:00 17:00 Ingegerd Eriksson, Academicum, Medicinaregatan 3 Närvarande ledamöter Kerstin Nilsson, ordförande

Läs mer

IT-INTRODUKTION. Student. DisCo, Mitt konto, Studentportal, MyPage, e-post, Office 365. IT-avdelningen

IT-INTRODUKTION. Student. DisCo, Mitt konto, Studentportal, MyPage, e-post, Office 365. IT-avdelningen IT-INTRODUKTION Student DisCo, Mitt konto, Studentportal, MyPage, e-post, Office 365 2016 IT-avdelningen Med den här foldern till hands hoppas vi att du som ny student ska få hjälp med att komma igång

Läs mer

Protokoll från möte med Programkommittén för farmaci 15 december 2010, klockan :20 Lokal: Sammanträdesrummet, vån 4, Medicinaregatan 13

Protokoll från möte med Programkommittén för farmaci 15 december 2010, klockan :20 Lokal: Sammanträdesrummet, vån 4, Medicinaregatan 13 1(4) Protokoll från möte med Programkommittén för farmaci 15 december 2010, klockan 12.00 13:20 Lokal: Sammanträdesrummet, vån 4, Medicinaregatan 13 Närvarande ledamöter Gunnar Tobin, ordförande Michael

Läs mer

Välkommen till Termin 3 vid Barn- och ungdomsvetenskapliga institutionen vid Stockholms universitet, HT 2016.

Välkommen till Termin 3 vid Barn- och ungdomsvetenskapliga institutionen vid Stockholms universitet, HT 2016. juni 2016 Välkommen till Termin 3 vid Barn- och ungdomsvetenskapliga vid Stockholms universitet, HT 2016. I termin 3 kommer begreppet utforskandet vara centralt och fokus riktas mot olika ämnesinnehåll:

Läs mer

Psykoterapeutprogrammet LATHUND. För studenter och lärare. Läsåret 2010/2011 Uppdaterad december 2010

Psykoterapeutprogrammet LATHUND. För studenter och lärare. Läsåret 2010/2011 Uppdaterad december 2010 Psykoterapeutprogrammet LATHUND För studenter och lärare Läsåret 2010/2011 Uppdaterad december 2010 Avdelningen för klinisk och socialpsykologi Institutionen för beteendevetenskap och lärande Linköpings

Läs mer

Föreningen Uppsalaekonomernas Åsiktsprogram

Föreningen Uppsalaekonomernas Åsiktsprogram Föreningen Uppsalaekonomernas Åsiktsprogram Reviderat den Christopher Lin, Vice ordförande med utbildningsansvar, 2019-02-22 Antaget den 2018-01-15 Syfte Syftet med detta dokument är att redogöra de åsikter

Läs mer

IPKL:s Kursledarguide Checklista

IPKL:s Kursledarguide Checklista IPKL:s Kursledarguide Checklista Beslutsdatum 2013-06-07 Dnr. G 2013/274 Olika kurser har olika förutsättningar och villkor. Här följer dock några hållpunkter som gäller för samtliga kursledare vid IPKL.

Läs mer

Guide. Webbsidor i Studentportalen. Innehåll. Uppdaterad: 2014-10-07

Guide. Webbsidor i Studentportalen. Innehåll. Uppdaterad: 2014-10-07 Guide Eva Pärt-Enander, 2012-12-14 Webbsidor i Studentportalen Uppdaterad: 2014-10-07 Innehåll Webbsidor i Studentportalen... 1 Om webbsidor... 2 Lägg till en webbsida... 2 Lägg till samma webbsida på

Läs mer

En kort guide till VFU-portalen. För dig som arbetar som VFU-samordnare i kommunen.

En kort guide till VFU-portalen. För dig som arbetar som VFU-samordnare i kommunen. En kort guide till VFU-portalen För dig som arbetar som VFU-samordnare i kommunen. Version 1.2 maj 2013 Följande sidor kommer ge en kort och övergripande guide till de vanligaste funktionerna i VFUportalen.

Läs mer

Utbildningsplan för Tandteknikerprogrammet 180 högskolepoäng. Programme in Dental Technology. Fastställd av Sahlgrenska akademistyrelsen 2006-11-15

Utbildningsplan för Tandteknikerprogrammet 180 högskolepoäng. Programme in Dental Technology. Fastställd av Sahlgrenska akademistyrelsen 2006-11-15 Utbildningsplan för Tandteknikerprogrammet 180 högskolepoäng Programme in Dental Technology Fastställd av Sahlgrenska akademistyrelsen 2006-11-15 1. Beslut om fastställande Utbildningsplan för tandteknikerprogrammet,

Läs mer

Anonymiserade tentamina

Anonymiserade tentamina Guide Anonymiserade tentamina Från tentamensanmälan till resultatrapportering hantering i Studentportalen, i skrivningssalar och i Ladok. Instructions in English are available in the manual. Senast uppdaterad:

Läs mer

EVALD manual. Evald version 2 2014-05-02

EVALD manual. Evald version 2 2014-05-02 EVALD manual Evald version 2 2014-05-02 Innehåll KURSVÄRDERING PÅ ENGELSKA... 1 Egna frågor på engelska...1 Sammanställning på engelska...1 KURSVÄRDERING GENERELLT... 2 Skapa kursvärdering...2 Ändra öppnings/stängningsdatum...5

Läs mer

Studievägledarfrukost med nya Ladok-tema! Cecilia Marklund och Annika Björklund Studentavdelningen 21 juni 2018

Studievägledarfrukost med nya Ladok-tema! Cecilia Marklund och Annika Björklund Studentavdelningen 21 juni 2018 Studievägledarfrukost med nya Ladok-tema! Cecilia Marklund och Annika Björklund Studentavdelningen 21 juni 2018 Vad gör ni i Uppdok idag? Läser endast i Uppdok Var tittar ni? (UT10, mer?) Behörighetskontroller?

Läs mer

Kursvärdering av kurs inom 2011 års lärarprogram vid Göteborgs universitet Kursens namn: Kurskod: Termin: Länk till aktuell kursplan:

Kursvärdering av kurs inom 2011 års lärarprogram vid Göteborgs universitet Kursens namn: Kurskod: Termin: Länk till aktuell kursplan: Bilaga 1 Förslag A på mall för kursvärdering Kursvärdering av kurs inom 2011 års lärarprogram vid Göteborgs universitet Kursens namn: Kurskod: Termin: Länk till aktuell kursplan: Del 1 Frågor om kursen

Läs mer

Thomas Pihl Frontermanual för studerande vid Forum Ystad

Thomas Pihl Frontermanual för studerande vid Forum Ystad Thomas Pihl 2007 Frontermanual för studerande vid Forum Ystad Innehåll Fronter...2 Inloggning...2 Ändra användaruppgifter...4 Anpassa Min sida...5 Verktygen på Min sida...6 Notiser...7 Mitt arkiv...9 Fronter

Läs mer

Utbildningskommittén för arbetsterapi och fysioterapi Jessica Engström

Utbildningskommittén för arbetsterapi och fysioterapi Jessica Engström Sida 1 av 5 Utbildningskommittén för arbetsterapi och fysioterapi PROTOKOLL Måndagen den 24 mars 2014, kl 14:00-16:15. Konferensrummet, plan 3, hus 2, Arvid Wallgrens backe Närvarande ledamöter Kajsa Eklund,

Läs mer

Thomas Pihl 2013. Frontermanual. för studerande vid Forum Ystad

Thomas Pihl 2013. Frontermanual. för studerande vid Forum Ystad Thomas Pihl 2013 Frontermanual för studerande vid Forum Ystad Innehåll Fronter... 2 Inloggning... 2 Komplettera användaruppgifter... 4 Anpassa Min sida... 5 Verktygen på Min sida... 6 Notiser & E-post...

Läs mer

En kort guide till VFU-portalen. För dig som har tittbehörighet i portalen

En kort guide till VFU-portalen. För dig som har tittbehörighet i portalen En kort guide till VFU-portalen För dig som har tittbehörighet i portalen Version 1.2, uppdaterad maj 2013 Innehåll Adressen till VFU-portalen... 3 Inloggning... 3 Behörighet... 3 Hur får jag behörighet?...

Läs mer

Förskollärarprogrammet LGFOD

Förskollärarprogrammet LGFOD Förskollärarprogrammet LGFOD Lärarutbildningen Förskollärare Grundlärare Fritidshem Förskoleklass och årskurs 1-3 Årskurs 4-6 Ämneslärare Årskurs 7-9 (startade ej 2013) Gymnasieskola Yrkeslärare Kompletterande

Läs mer

Linköpings Universitet CUL. Lärarmanual

Linköpings Universitet CUL. Lärarmanual Linköpings Universitet CUL Lärarmanual 2011-09-05 Lärarmanual It s learning OBS! Vi rekommenderar att du går in på Its learnings hjälpsidor för att få korrekt beskrivning av hur de olika elementen fungerar.

Läs mer

Välkommen till Ämneslärarprogrammet & Institutionen för språkdidaktik, ISD.

Välkommen till Ämneslärarprogrammet & Institutionen för språkdidaktik, ISD. Välkommen till Ämneslärarprogrammet & Institutionen för språkdidaktik, ISD. Heléne Norstedt Studievägledare, utbildningsadministratör amneslarare@isd.su.se Viktigt! www.isd.su.se Ange personnummer Förkunskapskrav

Läs mer

Vad innebär det att läsa kulturantropologi och etnologi på grundnivå vid Uppsala universitet?

Vad innebär det att läsa kulturantropologi och etnologi på grundnivå vid Uppsala universitet? Vad innebär det att läsa kulturantropologi och etnologi på grundnivå vid Uppsala universitet? Några samlade riktlinjer för Dig som studerar på våra kurser Varmt välkommen som studerande på någon av våra

Läs mer

Birgitha Archenholtz, ordförande Susanne Rosberg, vice ordförande

Birgitha Archenholtz, ordförande Susanne Rosberg, vice ordförande Protokoll fört vid sammanträde med Programkommittén för arbetsterapi och fysioterapi 18 maj 2009, klockan 14.00 16.30 Lokal: Konferensrummet, Arvid Wallgrens backe, hus 2, plan 2 Närvarande ledamöter Birgitha

Läs mer

Riktlinjer och manual för kursnämndsprotokoll

Riktlinjer och manual för kursnämndsprotokoll Riktlinjer och manual för kursnämndsprotokoll Chalmers kursvärderingsprocess Version 2016-11-23 Om dessa riktlinjer I processbeskrivningen för Chalmers gemensamma kursvärderingsprocess (C 2016-1300) står

Läs mer

Studieanvisning. Affärsplanering för tillväxtföretag

Studieanvisning. Affärsplanering för tillväxtföretag Studieanvisning Affärsplanering för tillväxtföretag 7,5 hp vårterminen 2015 Kursens syfte och mål Kursens upplägg består av fysiska workshops och digitalt utbildningsmaterial som syftar till att ge kursdeltagare

Läs mer

Studiehandledning: Didaktiska perspektiv på lärande, 7,5 hp

Studiehandledning: Didaktiska perspektiv på lärande, 7,5 hp Stockholms universitet ht 2013 Institutionen för pedagogik och didaktik Studiehandledning: Didaktiska perspektiv på lärande, 7,5 hp Inom kursens ram erbjuds fem undervisningstillfällen. Vid det första

Läs mer

Innehållsförteckning. Manual WebCT

Innehållsförteckning. Manual WebCT Innehållsförteckning Introduktion. 3 Inloggning 4 Översiktssida...5 Lösenordsbyte..6 Kursens startsida..8 Kalender...9 Webblektion 10 Diskussionsforum...11 Privat post.. 14 Chatt...16 Meny 2007 2 Introduktion

Läs mer

Riktlinjer gällande kursplaner inom lärarprogrammen

Riktlinjer gällande kursplaner inom lärarprogrammen Riktlinjer gällande kursplaner inom lärarprogrammen Beslutat av Nämnden för grundnivå och avancerad nivå inom nämnden för utbildningsvetenskap Gäller från 2012-12-12 I. Bakgrund Kursplaner utvecklas av

Läs mer

Workshop med programansvariga inom KF rörande kvalitetsarbete

Workshop med programansvariga inom KF rörande kvalitetsarbete Workshop med programansvariga inom KF rörande kvalitetsarbete 180125 Sammanfattning av smågruppsdiskussionerna om underlag vid utbildningsutvärdering med extern bedömning Listan bör slimmas utifrån kraven

Läs mer

UTBILDNINGSPLAN. Socionomprogrammet, 210 högskolepoäng. Social Work Study Programme, 210 ECTS Credits

UTBILDNINGSPLAN. Socionomprogrammet, 210 högskolepoäng. Social Work Study Programme, 210 ECTS Credits Dnr: 156/2004-51 Grundutbildningsnämnden för humaniora och samhällsvetenskap UTBILDNINGSPLAN Socionomprogrammet, 210 högskolepoäng Social Work Study Programme, 210 ECTS Credits Ansvarig institution Institutionen

Läs mer

Kursvärdering. Denna manual beskriver hur du kan skapa en mapp i Fronter som heter Kursvärdering där du ladda upp reslutat från kursutvärderingar.

Kursvärdering. Denna manual beskriver hur du kan skapa en mapp i Fronter som heter Kursvärdering där du ladda upp reslutat från kursutvärderingar. Kursvärdering Denna manual beskriver hur du kan skapa en mapp i Fronter som heter Kursvärdering där du ladda upp reslutat från kursutvärderingar. Här finns även tips på några olika sätt att skapa en kursvärdering

Läs mer

Moodle på Åsö för lärare

Moodle på Åsö för lärare Moodle på Åsö för lärare När du skapat ett konto på Moodle är det dags att skapa en kurs. Surfa i exempelvis Firefox till: http://asovux.se/~moodle2 Givetvis kan du nå Moodle via Åsö webbsida om du föredrar

Läs mer

Classfronter Vägledning för Studenter (version 1.1)

Classfronter Vägledning för Studenter (version 1.1) Classfronter Vägledning för Studenter (version 1.1) 1. LOGGA IN. VÄLJA RUM/KURS 4 3. SKRIVA IN INFORMATION OCH ÄNDRA PERSONLIGA UPPGIFTER. 4 4. ANVÄNDA HJÄLP-SYSTEMET 5 5. LÄSA MEDDELANDEN. 5 6. DELTA

Läs mer

Välkommen till Franska Grundkurs II (nät/distans) vt 15!

Välkommen till Franska Grundkurs II (nät/distans) vt 15! Göteborgs universitet Institution för Språk och litteraturer Välkommen till Franska Grundkurs II (nät/distans) vt 15! Studieguide Denna guide är ett komplement till kursplan och schema! För ytterligare

Läs mer

Projektledning - "Avancerad" Fördjupade modeller och metoder

Projektledning - Avancerad Fördjupade modeller och metoder Projektledning - "Avancerad" Fördjupade modeller och metoder Dokumentversion Studieguide Revision Datum Förändring x 150804 Frisläppt 1 Välkommen till kursen! 1 Vi som jobbar med kursen... 3 2 Beskrivning

Läs mer

Introduktion till Fronter för lärare

Introduktion till Fronter för lärare Introduktion till Fronter för lärare Denna manual beskriver övergripande vad Fronter är och vilka verktyg det finns i kursrum och programrum. För mer information om de specifika verktygen hänvisas till

Läs mer