Anteckningar från dialogdag Eskilstuna

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Anteckningar från dialogdag Eskilstuna"

Transkript

1 Anteckningar från dialogdag Eskilstuna Dialog 1 Achima Care Eskilstuna och Achima Care Fristaden Achima Care Eskilstuna Varken VC eller Socialtjänsten ser behov av Socialtjänstens deltagande på TRIS-mötet. Finns alltid tillgänglig per tel. Bättre närvaro men i diskussionerna framkommer att det kanske egentligen inte finns ett behov av ett regelrätt TRIS-team som träffas regelbundet. Kanske mer lämpligt med kontaktpersoner och avstämningsmöten/sjukskrivningsförebyggande möten vid behov? Få sjukskrivningar. Positivit med gemensam teamdiskussion men just bättre utbyte om vårdcentralernas förutsättningar ser mer lika ut. Den enda gemensamma nämnaren teamen har är gemensam ägare. VC Fristaden Struktur för arbetet med rehab- och sjukskrivningsprocessen finns. Relativt pressad situation för rehabkoordinator Arbetar för att öka antalet rehabplaner. Läkarna tar tidiga kontakter med arbetsgivarna. Kunskapen om TRIS behöver ökas internt på VC. Dialog 2 - VC Fröslunda och VC Torshälla VC Fröslunda Ett stort effektivitetsarbete har genomförts de sista åren - tiden för mötet har komprimerats från 5 timmar till 4 timmar. Det finns en struktur både för processen och för ärendediskussionerna på mötet. Frågorna är anmälda i förhand med frågeställningar. Sakkunnig deltar hela TRIS-mötet. Enkla och korta frågor sållas bort från ärendelistan och löses genom direktkontakt med berörda. Rehabkoordinator och socialtjänstens representant har direktkontakt varje dag. Frågan om kontakt in till Individ och familjeomsorgen i Torshälla, kvarstår. Får återaktualiseras i styrgruppen. Ska arbeta för fler sjukskrivningsförebyggande möten. Socialtjänstens representant lyfter att det rehabteam som socialtjänsten hade internt är saknat då många av de personer som uppbär försörjningsstöd står långt från arbetsmarkanden och har ofta en mer komplex problematik än som först framgår. Genom rehabteamet kunde helheten kartläggas så att rätt stöd och hjälp kunde erbjudas.

2 Vill arbeta för att ytterligare komprimera tiden för TRIS-mötet. Aktuellt med teamutvecklingsdag. VC Torshälla Pågår ett internt förändringsarbete gällande rehab- och sjukskrivningsprocessen på VC. Resultatet ska presenteras internt på VC veckan efter denna dialogdag. Struktur med vårdplanering finns (pre-tris) Frågeställningar blir allt bättre och det finns inte längre någon stående lista med ärenden. Idag påanmäls och avanmäls ärenden med eftertanke. Två utvecklingsdagar har genomförts Fler och fler tidiga kontakter med arbetsgivare tas och man arbetar för fler sjukskrivningsförebyggande möten. Försäkringskassans handläggare har för många bollar i luften för att fullt ut utnyttja TRIS-strukturen i sitt arbete. Finns sjukskrivningsärenden som inte lyfts in trots att behov finns. Förstärkning på rehabkoordinatorssidan genom administrativt stöd. Försäkringskassan ser att läkarna kan behöva mer information om vad TRIS är. Ett problem är att sjukskrivningsärenden är fördelade på för många läkare men verksamhetschefen ser inte att det idag finns förutsättningar att koncentrera till färre läkare. Sakkunnig läkare kommer framöver att delta hela TRIS-mötet. VC lyfter att när myndigheterna inte hinner med det de ska i handläggning såsom att boka in gemensamma kartläggning för förstärkt samarbete, eller fatta beslut som sjukersättning, blir det en belastning för sjukvården där administrativa sjukskrivningar utfärdas. i väntan på beslut-sjukskrivningar eller i väntan på insats-sjukskrivningar. Såväl VC Torshälla som VC Fröslunda är positiva till gemensamma dialoger såsom idag men ser att du tiden behöver utökas. I timme blir lite för lite.

3 Dialog 3 VC City och VC Tunafors VC City Sakkunnig deltar hela TRIS-mötet. Frågeställningarna har blivit bättre. Vissa spontana frågor dyker fortfarande upp men det har blivit betydligt bättre. Rehabkoordinator behöver mer tid för att hinna med att ta tidiga kontakter med arbetsgivare och öka andelen sjukskrivningsförebyggande möten. Arbetsförmedlingen deltar endast halva TRIS-mötet. Det minskar utfallet av TRIS-mötet då man dels inte från början vet i vilket ärende Arbetsförmedlingens kompetens behövs och då läkarna deltar i sina ärenden. Mycket svårt att få ihop schemat då det i praktiken skulle behöva innebära att alla läkare får gå in och ut på TRIS-mötet flera gånger: först i de ärenden där AF behövs och sedan i de övriga ärendena där AF sannolikt inte behövs. Det blir schematekniskt en omöjlighet och mötet blir rörigt, varför det inte är genomförbart. Diskussioner kring dokumentation under mötet är det ok att skriva anteckningar i sitt ärendehanteringssystem under mötet? Teamet ser idag inga problem i praktiken då endast FK antecknar vid sittande bord. Det går snabbt och innebär inte att mötestiden förlängs. Teamet ser dock att om hela teamet skulle skriva vid sittande bord, och man behövde invänta varandra, skulle det vara en annan sak. Återkoppling till individen grundregeln är att den som lyfter in ärendet återkopplar om inget annat bestäms på mötet. För att säkerställa att processer inte stannar av att exempelvis Gemensam Kartläggning inte blir av, kan man med fördel följa upp var ärendet befinner sig vid ett TRIS-möte några veckor fram. Försäkringskassans handläggare hinner inte i tillräcklig omfattning identifiera de ärenden som behöver lyftas i TRIS. VC Tunafors Finns alltid frågeställningar till TRIS. Får ej tas upp på mötet om det saknas. Noggranna med att säkerställa att det är klart vem som tar bollen och beslutar om när/om ett ärende ska följas upp. Arbetsförmedlingen har det senaste året arbetat intensivt med att informera om TRIS internt och ser nu en effekt där kollegorna anmäler allt fler ärenden. Landstingets beslut om att inte skriva Läkarutlåtanden om hälsotillstånd till AF har också bidragit till att TRIS används mer. Socialtjänsten har också arbetat med intern information. Ser att kollegorna också har blivit bättre på att ställa frågor.

4 VC har åter informerat på VC vad TRIS är, behöver underhållas till följd av personalomsättning. Försäkringskassans handläggare ska informera om läkarintyg DFAkedjan. Försäkringskassans handläggare menar att mer tid skulle kunna läggas ner på TRIS. I varje sjukskrivningsärende ska en planering finnas nedskriven i journal. Rehabkoordinatorerna gör journalgranskningar för att säkerställa detta. Teamet beslutar att mer metodiskt lyfta in de äldre/längre sjukfallen och gå igenom dem enligt den tidigare kallade återvändarmodellen. Dialog 4 VC Smeden och VC Skiftinge VC Smeden Tiden avsatt för TRIS-mötet är lite i kort, blir pressat och de drar över. Tips från Skiftinge är att tidssätta diskussionerna. Finns en önskan om att styra längre sjukskrivningar till fast läkare. Ny rehabkoordinator, Elin, får mycket positiv feedback från teamet då hon visar ett stort engagemang. Rehabkoordinatorn sitter också del av tiden som rådgivningssköterka i TeleQ. Kan du vid sjukskrivningsärenden direkt boka in sjukskrivningsärenden för kartläggning. Tips från VC Fröslunda om att det går att flytta resurser från sjuksköterskebemanning till rehabkoordinator. VC Skiftinge 60 min är avsatt för TRIS-möte varje vecka. Brukar dra över ca 15 min. Mycket direktkontakt reko och handläggare mellan möten. Ärendemängden har inte minskat men det fluktuerar över året. Att fundera vidare på för teamet är om kompletteringar av läkarintyg ska hanteras på mötet eller inte. TRIS identifierar utvecklingsområden hos parterna som teammedlemmarna kan ta med sig hem till den egna organisationen/chefen så att processer och arbetssätt blir bättre ex. hur ser motiveringar ut i beslutsbrev, hur är kvalitén på läkarintyg etc. Skype har testats och har fungerat bra. Kurator, Gunilla, går in som vikarie när Fredrik, reko, är borta. Dags för en teamutvecklingsdag utifrån dagens diskussioner vad vill teamet skruva på?

5 Dialog 5 - Reumatologen, Onkologen och ortopeden Reumatologen (Länsklinik) Rehabkoordinator på Ortopeden i Nyköping, arbetar också 10 % med reumatologpatienter där. Sakkunnig läkare Malin, berättar att man tidigare haft ganska många sjukskrivningar, ca 100 men att man nu ligger på nivån ca 65 och det verkar också vara en rimlig nivå, d v s man ser inte att den kommer att kunna gå ner. Har ganska få långtidssjukskrivningar. Rehabkoordinator Malin funderar på om man har en till viss del felaktigt antagande om reumatikers förutsättningar för rehabilitering mot arbete man tror att de klarar mindre än de gör och att man därför inte tar upp diskussionen om aktiviteter. Det är hälsofrämjande att vara i arbete, en den omfattning man klarar av. Diskussioner om mötestätheten målet idag är en gång per månad. Tätare möten bedöms inte behövas men problem uppstår i praktiken då möten av olika anledningar får skjutas på framtiden, någon har förhinder. Man ska se över om det finns någon som kan vara ersättare för sakkunnig då Malin ibland är borta på annat. Skype har testats och fungerat bra. Rehabkoordinator och handläggare har relativt mycket kontakt per tel och mejl mellan möten. Mer information om TRIS och arbetet med rehab- och sjukskrivningsprocessen ska ges av rehabkoordinator på läkarmöten så att frågan hålls levande. Ortopedkliniken Avstämning kring behovet av TRIS-team. Amanda, rehabkoordinator bekräftar vår tidigare hypotes att om att ortopeden endast behöver kontaktpersoner från myndigheterna och inte ett komplett TRIS-team. Om ortopeden arbetar rätt med de interna processerna har sjukskrivningarna överförts till primärvården när det är dags för samverkan och samordnade insatser/rehabilitering mot arbete. Onkologkliniken (Länsklinik) Rehabkoordinator Linda tycker att det räcker med kontaktpersoner från myndigheterna. Har namngiven kontaktperson på Arbetsförmedlingen i Nyköping som är väldigt hjälpsam. Saknar som tidigare namngiven kontaktperson på Försäkringskassan i Eskilstuna. Enhetschef, Oleg, lovar återkomma till Linda med namn. Tills vidare går det bra att ta kontakt med den kontaktperson som finns utsedd i Nyköping även gällande ärenden som tillhör annan kommun.

6 Maria påminner om att det på TRIS webbplats finns kontaktuppgifter till dem som är utsedda att arbeta mot onkologen på Socialtjänsten i de olika kommunerna.

[Skriv här] [Skriv här] [Skriv här] Trisam. Metodstöd för Trisam-team

[Skriv här] [Skriv här] [Skriv här] Trisam. Metodstöd för Trisam-team [Skriv här] [Skriv här] [Skriv här] Trisam Metodstöd för Trisam-team 2019-02-19 Processen Trisam Trisam är en förkortning för tidig rehabilitering i samverkan. Trisam-processen är vår gemensamma modell

Läs mer

Styrgrupp TRIS Norr DIALOGDAGARNA Reflektioner och utvecklingsområden från. 28/9 och 29/9 i Eskilstuna och 7/10 i Strängnäs

Styrgrupp TRIS Norr DIALOGDAGARNA Reflektioner och utvecklingsområden från. 28/9 och 29/9 i Eskilstuna och 7/10 i Strängnäs 1 2016-11-21 Styrgrupp TRIS Norr Reflektioner och utvecklingsområden från DIALOGDAGARNA 2016 28/9 och 29/9 i Eskilstuna och 7/10 i Strängnäs Bilagor: - 1 Generella ej teamspecifika synpunkter - 2-10 Vårdcentraler

Läs mer

Sammanställning TRIS-dag kliniker

Sammanställning TRIS-dag kliniker Sammanställning TRIS-dag kliniker 2016-02-17 Bakgrund TRIS-processen är initialt utvecklad för vårdcentraler med hänsyn till de förutsättningar och arbetssätt som finns där. Vi har dock allt eftersom också

Läs mer

Uppdragsbeskrivningar. - de samverkande parternas uppdrag i TRIS

Uppdragsbeskrivningar. - de samverkande parternas uppdrag i TRIS Uppdragsbeskrivningar - de samverkande parternas uppdrag i TRIS 1 Till läsaren I TRIS ingår Landstinget Sörmland, Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen och kommunerna (socialtjänsten) i länet. I detta

Läs mer

TRIS. En struktur/organisation för rehabiliteringssamverkan i Sörmland. Utvecklad sedan Fullt implementerad i ordinarie verksamhet från 2014.

TRIS. En struktur/organisation för rehabiliteringssamverkan i Sörmland. Utvecklad sedan Fullt implementerad i ordinarie verksamhet från 2014. TRIS En struktur/organisation för rehabiliteringssamverkan i Sörmland. Utvecklad sedan 2002. Fullt implementerad i ordinarie verksamhet från 2014. Landstinget, Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen och

Läs mer

Tidig samverkan i rehabiliterings- och sjukskrivningsprocessen. Bedömning/behandling vårdgivare. Information om medicinska förutsättningar för arbete

Tidig samverkan i rehabiliterings- och sjukskrivningsprocessen. Bedömning/behandling vårdgivare. Information om medicinska förutsättningar för arbete Tidig samverkan i rehabiliterings- och sjukskrivningsprocessen Söker vård Triagering Bedömning/behandling vårdgivare Rehabplan Kontakt med arbetsgivaren/fk/ AF/socialtjänsten Rehabkoordinator/ rehabkoordinering

Läs mer

Utbildning i Försäkringsmedicin ST-läkare

Utbildning i Försäkringsmedicin ST-läkare Utbildning i Försäkringsmedicin ST-läkare 2017-01-26 Schema för dagen: 08:30 Inledning 08:45 Regionens arbete med sjukskrivnings- och rehabiliteringsprocessen, rehabkoordinatorns roll 09:15 FIKA 09:35

Läs mer

Utbildning i Försäkringsmedicin ST-läkare

Utbildning i Försäkringsmedicin ST-läkare Utbildning i Försäkringsmedicin ST-läkare Schema för dagen: Tid Program 08:30 Inledning 08:45 Regionens arbete med sjukskrivnings- och rehabprocessen 09:15 Fika 09:35 Försäkringsinformation och samverkan

Läs mer

Utbildning i Försäkringsmedicin ST-läkare

Utbildning i Försäkringsmedicin ST-läkare Utbildning i Försäkringsmedicin ST-läkare Schema för dagen: Tid Program 08:30 Inledning 08:45 Regionens arbete med sjukskrivnings- och rehabprocessen 09:15 Fika 09:35 Försäkringsinformation och samverkan

Läs mer

Tidig samverkan i rehabiliterings- och sjukskrivningsprocessen

Tidig samverkan i rehabiliterings- och sjukskrivningsprocessen Tidig samverkan i rehabiliterings- och sjukskrivningsprocessen Söker vård Triagering Bedömning/behandling vårdgivare Rehabplan Kontakt med arbetsgivaren/fk/ AF/socialtjänsten Rehabkoordinator/ rehabkoordinering

Läs mer

Ansökan om medel från Samordningsförbundet Lycksele

Ansökan om medel från Samordningsförbundet Lycksele Ansökan om medel från Samordningsförbundet Lycksele Ankomstdatum (fylls i av förbundet) Uppgifter om sökande organisation Försäkringskassan Firmatecknare/Chef Roger Johansson Utdelningsadress Box 510 Kontaktperson

Läs mer

Rutiner sjukskrivning

Rutiner sjukskrivning Rutiner Trisgrupp Måndag Rutiner sjukskrivning Tisdag Onsdag Ojämna veckor vårdplanering med rehabteam 10-11. Alla veckor TRIS-möte11-12. Torsdag Fredag Fm: senaste dag för patientanmälan till nästa veckas

Läs mer

Utvecklingen av samverkansplattformen TRIS. Projektrapport 2008-2014

Utvecklingen av samverkansplattformen TRIS. Projektrapport 2008-2014 Utvecklingen av samverkansplattformen TRIS Projektrapport 2008-2014 TRIS idag TRIS-processen för individen TRIS som lokal samverkansplattform (TRIS-team) TRIS som infrastruktur för lokal och regional samverkan

Läs mer

Projekt Tidig Samverkan

Projekt Tidig Samverkan Projekt Tidig Samverkan Bakgrund Försäkrings - kassan Hälso- och sjukvården Långa väntetider för patienten Målsättning Projekt mål: Ta fram en arbetsmodell för en effektivare rehabilitering och sjukskrivningsprocess

Läs mer

Rehabkoordinatorns manual för att arbeta med flödesschema.

Rehabkoordinatorns manual för att arbeta med flödesschema. Rehabkoordinatorns manual för att arbeta med flödesschema. För att se patientens väg genom sjukskrivnings- och rehabiliterings processen ska Rehabkoordinator på vårdcentralen/ enheten följa två sjukskrivna

Läs mer

FRÅN KAOS TILL KAOSAM. - ett samverkansprojekt inom Finsam Lund

FRÅN KAOS TILL KAOSAM. - ett samverkansprojekt inom Finsam Lund FRÅN KAOS TILL KAOSAM - ett samverkansprojekt inom Finsam Lund Kort bakgrund. Lunds kommun 119 000 invånare Ca. 1000 hushåll per månad, knappt 1,6 % av befolkningen får försörjningsstöd Hög andel får försörjningsstöd

Läs mer

Kommunens yta är km². Socialförvaltningens budget är på 932 mkr.

Kommunens yta är km². Socialförvaltningens budget är på 932 mkr. Falkenbergs kommun har strax över 44 000 invånare. Kommunens yta är 1 156 km². Arbetslösheten i kommunen ligger på 3-6 procent. Industrin i kommunen domineras av livsmedelstillverkning och verkstadsindustri.

Läs mer

Välkommen. 19 och 22 november 2018

Välkommen. 19 och 22 november 2018 Välkommen Basutbildning för rehabiliteringskoordinatorer, sakkunnig personal inom vården samt nya Trisam representanter från Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan och socialtjänsten och berörda chefer.

Läs mer

TRISAM Lägesrapport för Samverkansprojektet för perioden 2015-08-01-2016-03-15

TRISAM Lägesrapport för Samverkansprojektet för perioden 2015-08-01-2016-03-15 TRISAM Lägesrapport för Samverkansprojektet för perioden 2015-08-01-2016-03-15 Sammanfattning Försäkringskassan har fått i uppdrag att i samverkan med Arbetsförmedlingen, Socialtjänsten, Region Gävleborg

Läs mer

Finsam Karlskoga/Degerfors Verksamhetsplan & budget 2007-2009

Finsam Karlskoga/Degerfors Verksamhetsplan & budget 2007-2009 Finsam Karlskoga/Degerfors Verksamhetsplan & budget 2007-2009 1 Verksamhetsplan & budget Finsam Karlskoga/ Degerfors för Perioden 2007 2009 Övergripande mål Förbundets ändamål är att inom Degerfors och

Läs mer

Sjukskrivningsprocessen och rehabkoordinering

Sjukskrivningsprocessen och rehabkoordinering Sjukskrivningsprocessen och rehabkoordinering Caroline Grahn caroline.grahn@rjl.se Processledare för sjukskrivning och rehabilitering 2018-05-03 1 2018-05-02 fproce P Vad har vi för utmaningar? Jönköpings

Läs mer

Försäkringskassan IKEM. Sid 1 November 2016 IKEM

Försäkringskassan IKEM. Sid 1 November 2016 IKEM Försäkringskassan IKEM Sid 1 November 2016 IKEM Regeringen har gett Försäkringskassan uppdraget att bidra till att nå ett sjukpenningtal på högst nio dagar vid utgången av år 2020 bidra till att sjukskrivningarna

Läs mer

Sjukskrivningsprocessen och rehabkoordinering

Sjukskrivningsprocessen och rehabkoordinering Sjukskrivningsprocessen och rehabkoordinering Caroline Grahn caroline.grahn@rjl.se Processledare för sjukskrivning och rehabilitering 2018-05-09 1 2018-05-02 fproce P Vad har vi för utmaningar? Jönköpings

Läs mer

Kommunens yta är km². Socialförvaltningens budget är på 932 mkr.

Kommunens yta är km². Socialförvaltningens budget är på 932 mkr. Falkenbergs kommun har strax över 44 000 invånare. Kommunens yta är 1 156 km². Arbetslösheten i kommunen ligger på 3-6 procent. Industrin i kommunen domineras av livsmedelstillverkning och verkstadsindustri.

Läs mer

Lerums vårdcentral

Lerums vårdcentral Lerums vårdcentral 2017-10-19 Bakgrund Patienter med utmattningssyndrom och stressrelaterade problem remitterades ofta till psykosociala teamet men bedömdes behöva annan behandling av teamet. Bristande

Läs mer

Tidig samverkan i rehabiliterings- och sjukskrivningsprocessen

Tidig samverkan i rehabiliterings- och sjukskrivningsprocessen Tidig samverkan i rehabiliterings- och sjukskrivningsprocessen Söker vård Triagering Bedömning/behandling vårdgivare Rehabkoordinator/ rehabkoordinering Rehabplan Kontakt med arbetsgivaren/fk/ AF/socialtjänsten

Läs mer

Förslag till sjukskrivningspolicy

Förslag till sjukskrivningspolicy Förslag till sjukskrivningspolicy Reviderad Mars 2011 Västra Götalandsregionens riktlinjer checklista ligger som grund för alla sjukskrivningar. Ett verktyg för att kvalitetssäkra sjukskrivningsprocessen

Läs mer

Rehabkoordinering. 2 december. Ann-Britt Ekvall Åsa Sturesson Johansson Region Skåne

Rehabkoordinering. 2 december. Ann-Britt Ekvall Åsa Sturesson Johansson Region Skåne Rehabkoordinering 2 december Ann-Britt Ekvall ann-britt.ekvall@skl.se Åsa Sturesson Johansson Region Skåne Asa.sturesson-johansson@skane.se 1 Bakgrund 2006 Sjukskrivningsmiljarden en överenskommelse mellan

Läs mer

RAPPORT FÖLJSAMHET TILL LEDNINGSSYSTEMET FÖR SJUKSKRIVNINGSPROCESSEN I VÄSTRA GÖTALANDSREGIONEN APRIL Webbplats:

RAPPORT FÖLJSAMHET TILL LEDNINGSSYSTEMET FÖR SJUKSKRIVNINGSPROCESSEN I VÄSTRA GÖTALANDSREGIONEN APRIL Webbplats: APRIL 2014 RAPPORT FÖLJSAMHET TILL LEDNINGSSYSTEMET FÖR SJUKSKRIVNINGSPROCESSEN I VÄSTRA GÖTALANDSREGIONEN Postadress: Regionens Hus 462 80 Vänersborg Besöksadress: Östergatan 1 Vänersborg Telefon: 010-441

Läs mer

Guide för Tidig samverkan

Guide för Tidig samverkan Guide för Tidig samverkan Söker vård Triagering Bedömning/ behandling vårdgivare Rehab koordinator Rehab koordinator kontaktar Försäkringskassan Kontakt med arbetsgivare Försäkringskassan utreder ärendet

Läs mer

Projektbeskrivning. Tidig rehabilitering i samverkan

Projektbeskrivning. Tidig rehabilitering i samverkan UTGÅVA Kommunerna i Sörmlands län HANDLÄGGARE DATUM DIARIENR Ann-Sofie Karlsson 2008-12-18 Projektbeskrivning Tidig rehabilitering i samverkan Syfte: Syftet är att säkerställa närvaro från samtliga aktörer

Läs mer

Lokal styrning av TRIS. Stöd i arbetet

Lokal styrning av TRIS. Stöd i arbetet Lokal styrning av TRIS Stöd i arbetet Vad syftar dokumentet till? I TRIS har vi en styrning på två nivåer där TRIS Länsstyrgrupp ansvarar för den länsgemensamma modellen och de lokala styrgrupperna för

Läs mer

VÄLKOMMEN! Upplägg idag

VÄLKOMMEN! Upplägg idag VÄLKOMMEN! Upplägg idag 1 Arenasamverkan 2015 kort intro 2 Goda exempel från några grupper 3 Överenskommelsen om fortsatt Arenasamverkan och nya rutinen 4 Möjligt tekniskt stöd vid era möten 5 SIP hur

Läs mer

Effektivare triage med stöd av rehabkoordinator för patienter som söker för sviktade psykisk hälsa på Lerums vårdcentral

Effektivare triage med stöd av rehabkoordinator för patienter som söker för sviktade psykisk hälsa på Lerums vårdcentral 2017-05-16 Effektivare triage med stöd av rehabkoordinator för patienter som söker för sviktade psykisk hälsa på Lerums vårdcentral Verksamhetschef Björn Widell Rehabkoordinator Johanna Unander Processledare

Läs mer

FRÅN KAOS TILL KAOSAM. - ett samverkansprojekt inom Finsam Lund

FRÅN KAOS TILL KAOSAM. - ett samverkansprojekt inom Finsam Lund FRÅN KAOS TILL KAOSAM - ett samverkansprojekt inom Finsam Lund Lund 117 000 invånare 1000 hushåll per månad, knappt 1,6 % av befolkningen får försörjningsstöd Två tredjedelar är under 45 år, lika stor

Läs mer

Kartläggning av sjukskrivna personer utan sjukpenning, aktuella på ekonomiskt bistånd i kommunerna Sollentuna, Upplands Väsby och Sigtuna

Kartläggning av sjukskrivna personer utan sjukpenning, aktuella på ekonomiskt bistånd i kommunerna Sollentuna, Upplands Väsby och Sigtuna Kartläggning av sjukskrivna personer utan sjukpenning, aktuella på ekonomiskt bistånd i na Sollentuna, Upplands Väsby och Sigtuna Bakgrund Projektet SAMRE-samordnad rehabilitering för sjukskrivna utan

Läs mer

Basutbildning november Försäkringskassan och TRISAM

Basutbildning november Försäkringskassan och TRISAM Försäkringskassan och TRISAM Vår etiska kod Den statliga värdegrunden är utgångspunkt för vår etiska kod: Vi är sakliga och opartiska Vi skyddar förtroendet för Försäkringskassan Vi är medvetna om att

Läs mer

Nytt inom fo rsä kringsmedicin oktober 2015

Nytt inom fo rsä kringsmedicin oktober 2015 Hej! Nytt inom fo rsä kringsmedicin oktober 2015 Nu börjar hösten dra igång ordentligt och förhoppningsvis har alla haft en riktigt skön semester. Tanken med detta nyhetsbrev är att det skall skickas 1

Läs mer

Ansökan från Vårdcentralen Smeden om bildande av en familjecentral

Ansökan från Vårdcentralen Smeden om bildande av en familjecentral Barn- och utbildningsnämnden 2017-10-16 1 (3) Barn- och utbildningsförvaltningen Stöd och utvecklingsenheten SOCN/2017:122 Katarina Andersson, 016-710 1086 Socialnämnden Ansökan från Vårdcentralen Smeden

Läs mer

Försäkringskassans samordningsuppdrag Vad händer och hur vägen ut framåt?

Försäkringskassans samordningsuppdrag Vad händer och hur vägen ut framåt? Försäkringskassans samordningsuppdrag Vad händer och hur vägen ut framåt? Michael Boman Försäkringskassan Katarina Larborn Region Halland Bodil Mellblom Svenskt näringsliv l Hur ser Försäkringskassan på

Läs mer

Hjärtsviktsprocessen Landstinget Sörmland. Maria Liljeroos Processledare Christer Magnusson Medicinskt ansvarig

Hjärtsviktsprocessen Landstinget Sörmland. Maria Liljeroos Processledare Christer Magnusson Medicinskt ansvarig Hjärtsviktsprocessen Landstinget Sörmland Maria Liljeroos Processledare Christer Magnusson Medicinskt ansvarig Vårdkontakter Man räknar med att åtminstone 50 60 % av patienterna med hjärtsvikt kontrolleras

Läs mer

Minnesanteckningar från nätverksträff med socialtjänstens kontaktpersoner i TRIS

Minnesanteckningar från nätverksträff med socialtjänstens kontaktpersoner i TRIS Minnesanteckningar från nätverksträff med socialtjänstens kontaktpersoner i TRIS Datum: 2013-05-21 Plats: Bomans hotell i Trosa Deltagare: Maria Bolwig Bert Karlsson Heléne Brandell Susanne Carlsson Tohve

Läs mer

Ansökan om medel från Finsam Lund

Ansökan om medel från Finsam Lund Ansökan om medel från Finsam Lund Projektnamn: KAOSAM - Kartläggning av (arbetsförmåga och ohälsa i) samverkan. Projektägare: Socialförvaltningen, Lunds kommun Samverkansparter: Region Skåne, Försäkringskassan,

Läs mer

Processtyrningsmodell FAROS

Processtyrningsmodell FAROS Processtyrningsmodell FAROS P R E - S A M V E R K A N SAMVER KAN 1 Behovsbedömning Rehab. utredning Ärende förbereds för samverkan 2 Beredning AF-FK gemensam bedömning av AR 3 Behovsanalys 4 Introduktion

Läs mer

Åtgärdsplan, förbättrad kvalitet i sjukskrivningsprocessen, Fyrbodal

Åtgärdsplan, förbättrad kvalitet i sjukskrivningsprocessen, Fyrbodal Åtgärdsplan, förbättrad kvalitet i sjukskrivningsprocessen, Fyrbodal Bakgrund Sjukskrivningsprocessen har de senaste åren belysts ur flera aspekter. Förhållanden inom hälsooch sjukvården som negativt påverkar

Läs mer

Skapa förutsättningar för ditt uppdrag

Skapa förutsättningar för ditt uppdrag Skapa förutsättningar för ditt uppdrag Eva-Marie Sundkvist eva-marie.sundkvist@rjl.se Anne-Lie Gustafsson anne-lie.gustafsson@ltkalmar.se Ann-Britt Ekvall ann-britt.ekvall@skl.se 1 Gör dig oumbärlig! Skapa

Läs mer

V I V A ANSÖKAN AVSEENDE UTVECKLING AV SAMVERKANSMODELLEN VINKA IN ATT ÄVEN OMFATTA VUXNA PERIODEN JULI DECEMBER 2019

V I V A ANSÖKAN AVSEENDE UTVECKLING AV SAMVERKANSMODELLEN VINKA IN ATT ÄVEN OMFATTA VUXNA PERIODEN JULI DECEMBER 2019 V I V A ANSÖKAN AVSEENDE UTVECKLING AV SAMVERKANSMODELLEN VINKA IN ATT ÄVEN OMFATTA VUXNA PERIODEN JULI DECEMBER 2019 LSG Västra Sörmland Mars 2019 1. Bakgrund Under arbetet i Vinka IN (som delvis finansieras

Läs mer

VÄLKOMMEN! 7 MARS 2018 ARENASAMVERKAN I GGVV

VÄLKOMMEN! 7 MARS 2018 ARENASAMVERKAN I GGVV VÄLKOMMEN! 7 MARS 2018 ARENASAMVERKAN I GGVV Dagens program KORT OM 2017 ENKÄTSVAREN FRÅN ER GODA EXEMPEL NY ÖVERENSKOMMELSE 2018 STYRGRUPPEN PROJEKT SAMVERKAN I GGVV ETABLERINGSPROGRAMMET RÄTT STÖD RÄTT

Läs mer

ÅRSRAPPORT MOTTAGNINGSTEAMET & COACHINGTEAMET

ÅRSRAPPORT MOTTAGNINGSTEAMET & COACHINGTEAMET ÅRSRAPPORT MOTTAGNINGSTEAMET & COACHINGTEAMET År 2017 Dafina Hasani den 9 februari 2018 LEKEBERGS KOMMUN Bangatan 7, 71631 Fjugesta Innehållsförteckning Innehållsförteckning...1 Omvärldsbevakning. 2 Resursfördelning

Läs mer

Kommunikation med arbetsgivare/af

Kommunikation med arbetsgivare/af Kommunikation med arbetsgivare/af 1 Överenskommelser mellan staten och SKL 2006 Sjukskrivningsmiljarden en överenskommelse mellan staten och SKL för att stimulera landstingen till att ge sjukskrivningsfrågorna

Läs mer

Sjukskrivningsprocessen

Sjukskrivningsprocessen Sjukskrivningsprocessen -en process med många aktörer Åsa Smedberg Lokal samverkansansvarig Innehåll Försäkringskassans uppdrag Statistik Viktiga aktörer - Individen - Hälso- och sjukvård - Arbetsgivare

Läs mer

Kvalitetskrav för medicinskt bedömningsteam på vårdcentral

Kvalitetskrav för medicinskt bedömningsteam på vårdcentral Dokumenttyp Revisionsansvarig Version Antal sidor Rutin Försäkringsmedicinska kommittén 7 5 Dokumentägare Fastställare Giltig fr.o.m. Giltig t.o.m. Bengt Hansson Chefläkare, division allmänmedicin Mathias

Läs mer

Kraften hjälper dig att hitta vägen.

Kraften hjälper dig att hitta vägen. Kraften hjälper dig att hitta vägen. Kraften En samverkansinsats i Hedemora och Säters kommun för personer som behöver extra stöd för att närma sig arbetsmarknaden. KRAFTEN ÄR ETT SAMARBETE MELLAN ARBETSFÖRMEDLINGEN,

Läs mer

TRIS dag för kommunen 11 december 2015

TRIS dag för kommunen 11 december 2015 TRIS dag för kommunen 11 december 2015 Ni behövs och är efterfrågade! www.forsakringskassan.se Försäkringskassans samordningsansvar gällande rehabilitering Lite smått och gott kring sjukersättning Försäkringskassans

Läs mer

Rehabkoordinator, en triageringsmöjlighet i telefon och på öppen mottagning

Rehabkoordinator, en triageringsmöjlighet i telefon och på öppen mottagning Redovisning av de fördjupade försöken inom projektet Tidig samverkan i Västra Götaland 2016-2017 Rehabkoordinator, en triageringsmöjlighet i telefon och på öppen mottagning Medpro Clinic Stavre vårdcentral,

Läs mer

DEN 9 JUNI 2016 REHABKOORDINATOR + 5 ÅRS ERFARENHETER I SAMMANFATTNING FREDRIK GRUBB SAMORDNINGSFÖRBUNDET I TRELLEBORG

DEN 9 JUNI 2016 REHABKOORDINATOR + 5 ÅRS ERFARENHETER I SAMMANFATTNING FREDRIK GRUBB SAMORDNINGSFÖRBUNDET I TRELLEBORG DEN 9 JUNI 2016 REHABKOORDINATOR + 5 ÅRS ERFARENHETER I SAMMANFATTNING FREDRIK GRUBB SAMORDNINGSFÖRBUNDET I TRELLEBORG Vad är en Rehabkoordinator + Region Skåne har sedan ett antal år arbetat, via uppdragen

Läs mer

Projekt Rehabkoordinator. Flens vårdcentral. Slutrapport. Carina Gerhardsson Projektledare

Projekt Rehabkoordinator. Flens vårdcentral. Slutrapport. Carina Gerhardsson Projektledare Projekt Rehabkoordinator Flens vårdcentral Slutrapport Carina Gerhardsson Projektledare Samordningsförbundet RAR i Sörmlands uppdrag är att främja samverkan kring arbetslivsinriktad rehabilitering. Syftet

Läs mer

Sjukskrivningsprocessen

Sjukskrivningsprocessen Sjukskrivningsprocessen -en process med många aktörer Åsa Smedberg Lokalt samverkansansvarig FÖRSÄKRINGSKASSAN Förmåner inom socialförsäkringen exklusive pension som administreras av Pensionsmyndigheten

Läs mer

SLUTRAPPORT FÖR PROJEKTET PERSONER SOM ÄR SJUKA OCH SAKNAR EN SJUKPENNINGGRUNDANDE INKOMST 2013-03-01 2015-02-28.

SLUTRAPPORT FÖR PROJEKTET PERSONER SOM ÄR SJUKA OCH SAKNAR EN SJUKPENNINGGRUNDANDE INKOMST 2013-03-01 2015-02-28. SLUTRAPPORT FÖR PROJEKTET PERSONER SOM ÄR SJUKA OCH SAKNAR EN SJUKPENNINGGRUNDANDE INKOMST 2013-03-01 2015-02-28. 1 Slutrapport för projektet personer som är sjuka och saknar en sjukpenninggrundande inkomst

Läs mer

Tidig samverkan i rehabiliterings- och sjukskrivningsprocessen

Tidig samverkan i rehabiliterings- och sjukskrivningsprocessen Tidig samverkan i rehabiliterings- och sjukskrivningsprocessen Söker vård Triagering Bedömning/behandling vårdgivare Rehabplan Kontakt med arbetsgivaren/fk/ AF/socialtjänsten Rehabkoordinator/ rehabkoordinering

Läs mer

SJUKSKRIVNINGSPROCESSEN Handlingsplan 2016

SJUKSKRIVNINGSPROCESSEN Handlingsplan 2016 Förutsättningar SJUKSKRIVNINGSPROCESSEN Handlingsplan 2016 Villkor Mål Villkor 1 En jämställd sjukskrivningsprocess Villkor 2 Kompetenssatsning Försäkringsmedicin Villkor 3 Funktion för koordinering Villkor

Läs mer

Konsten att vara koordinator i samverkan

Konsten att vara koordinator i samverkan Konsten att vara koordinator i samverkan Varför Rehabkoordinering? 2006 gjorde SKL och regeringen en överenskommelse om en särskild satsning på att utveckla hälso- och sjukvårdens arbete med sjukskrivning

Läs mer

Samordnad individuell planering (SIP) med Meddix Öppenvård

Samordnad individuell planering (SIP) med Meddix Öppenvård Dokumenttyp Ansvarig verksamhet Version Antal sidor Rutin Hälso och sjukvårdsledningens administrativa 1.0 5 enhet Dokumentägare Fastställare Giltig fr.o.m. Giltig t.o.m. Annika Lind Beredningsgruppen

Läs mer

Förstudien i Heby kommun sträcker sig från 1 oktober tom 31 dec 2014, finansiering 70% av Annci Åkerbloms lön.

Förstudien i Heby kommun sträcker sig från 1 oktober tom 31 dec 2014, finansiering 70% av Annci Åkerbloms lön. Redovisning förstudie Komhall Heby kommun Bakgrund till förstudien: I förstudiens kartläggning i att identifiera åtgärder/ insatser för att minska utanförskap från arbetsmarknad har komhall flera gånger

Läs mer

Handbok Rehabsamordnarens tidiga insatser 2015 2015-01-23

Handbok Rehabsamordnarens tidiga insatser 2015 2015-01-23 Handbok Rehabsamordnarens tidiga insatser 2015 Villkor 3, 2015 inom Sjukskrivningsmiljarden -tidig samverkan i sjukskrivningsprocessen Funktionen (dvs. rehabsamordnaren) ska ha både en intern och extern

Läs mer

Slutrapport 1 (10) Projektnamn. Datum. Projektledare. Beställare. Styrgrupp. Beskrivning av projekt. Hälso- och sjukvårdsförvaltningen

Slutrapport 1 (10) Projektnamn. Datum. Projektledare. Beställare. Styrgrupp. Beskrivning av projekt. Hälso- och sjukvårdsförvaltningen Slutrapport 1 (10) Hälso- och sjukvårdsförvaltningen Projektnamn Rehabkoordinator Psykiatriska kliniken Datum 2010 10 01-2011 12 31 Projektledare Linda Benedicto Beställare Projektägare: Hälso och sjukvårdsförvaltningen

Läs mer

SAMS - samverkan om sjukvårdsförsäkrade

SAMS - samverkan om sjukvårdsförsäkrade Sid 1 Skellefteå konferens nollklassade 2018 SAMS - samverkan om sjukvårdsförsäkrade SAMS Start: maj 2012 Parter: AF, Försäkringskassan och socialtjänsten Bakgrund: många sjukskrivna utan SGI får inte

Läs mer

Utredning om barn och unga

Utredning om barn och unga Utredning om barn och unga KONTAKTA SOCIALTJÄNSTEN Både barn och vuxna kan ta en kontakt med oss inom socialtjänsten. Det kan vara en anmälan om misstanke att barn far illa, ansökan om hjälp eller stöd

Läs mer

ANSÖKANDE ORGANISATIONER: ARBETSFÖRMEDLINGEN, FÖRSÄKRINGSKASSAN, LEKEBERGS KOMMUN. Samordnare av Samverkansteam. Rehabkoordinator.

ANSÖKANDE ORGANISATIONER: ARBETSFÖRMEDLINGEN, FÖRSÄKRINGSKASSAN, LEKEBERGS KOMMUN. Samordnare av Samverkansteam. Rehabkoordinator. Ansökan till Finsam Lekeberg och Örebro ANSÖKANDE ORGANISATIONER: ARBETSFÖRMEDLINGEN, FÖRSÄKRINGSKASSAN, LEKEBERGS KOMMUN Datum: november 2015 Benämning Samverkan Lekeberg Samordnare av Samverkansteam.

Läs mer

In- och utskrivning i hemsjukvård och inskrivning i Närsjukvårdsteam Rutin för informationsöverföring via IT-tjänst för SVPL 1, i Södra Älvsborg

In- och utskrivning i hemsjukvård och inskrivning i Närsjukvårdsteam Rutin för informationsöverföring via IT-tjänst för SVPL 1, i Södra Älvsborg Handläggare: Delregional arbetsgrupp SVPL Dokumenttyp: Rutin Sakkod: 1 Antal bilagor: 0 Reviderad av/datum: Delregional arbetsgrupp SVPL 2017-12-14 Framtaget av/datum: Delregional arbetsgrupp SVPL 2015-05-11

Läs mer

Information ST-läkare 29 September Anette Svenningsson

Information ST-läkare 29 September Anette Svenningsson Information ST-läkare 29 September 2016 Anette Svenningsson Arbetsförmedling! Delar av uppdraget! Prioritera dem som befinner sig långt ifrån arbetsmarknaden (vanligt med samarbete med vården) Bidra till

Läs mer

En enklare och bättre sjukförsäkringsprocess. Med hälso- och sjukvården

En enklare och bättre sjukförsäkringsprocess. Med hälso- och sjukvården En enklare och bättre sjukförsäkringsprocess Med hälso- och sjukvården Insikter från nulägeskartläggningen: Olika sjukskrivningssituationer olika behov Kunder som behöver ersättning för den tid de varit

Läs mer

EVI En Väg in. Vår samverkansplattform

EVI En Väg in. Vår samverkansplattform EVI En Väg in Vår samverkansplattform EVI En Väg In Ett samordningskoncept för de invånare som är i behov av samhällsstöd från fler än en aktör Aktörerna är; Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen, Ludvika-

Läs mer

Mål - sjukpenningtal 9,0 2020

Mål - sjukpenningtal 9,0 2020 TRIS-dag KFV 2017-03-01 Mål - sjukpenningtal 9,0 2020 Sid 1 Mars 2017 TRIS-dag 9,0 Regeringens åtgärdsprogram för ökad hälsa och minskad sjukfrånvaro november 2015 Sedan år 2010 har sjukpenningtalet ökat

Läs mer

Anteckningar vid Närsjukvårdsgrupp

Anteckningar vid Närsjukvårdsgrupp Anteckningar vid Närsjukvårdsgrupp Fredagen den 18 mars 2016, kl. 09.00-15.00 Närhälsan Lysekils vårdcentral: Kallade: Vård och omsorg samt psykiatri 9-13 Barn och Unga samt missbruk 11-15 Elin Hansson

Läs mer

Flödesschema Rätt stöd rätt försörjning

Flödesschema Rätt stöd rätt försörjning Flödesschema Rätt stöd rätt försörjning Individ med ekonomiskt bistånd uppger/eller kan inte delta i planerade aktiviteter helt/delvis på grund av sjukdom* 1 Numreringen i flödesschemat följer inte någon

Läs mer

KARTLÄGGNING AV SAMVERKAN mellan parterna i Finnvedens Samordningsförbund

KARTLÄGGNING AV SAMVERKAN mellan parterna i Finnvedens Samordningsförbund KARTLÄGGNING AV SAMVERKAN mellan parterna i Finnvedens Samordningsförbund Syfte Syftet med denna kartläggning är att beskriva vilka samverkansarenor som finns och används, formella och informella, mellan

Läs mer

Uppföljning Smeden Eskilstuna

Uppföljning Smeden Eskilstuna Uppföljning 2016 Smeden Eskilstuna Inledning Syftet med Hälsovals avtalsuppföljning är att säkerställa att vårdgivaren uppfyller kraven i regelboken. Uppföljningen syftar också till att skapa en grund

Läs mer

Tidig samverkan i rehabiliterings- och sjukskrivningsprocessen

Tidig samverkan i rehabiliterings- och sjukskrivningsprocessen Tidig samverkan i rehabiliterings- och sjukskrivningsprocessen Söker vård Triagering Bedömning/behandling vårdgivare Rehabplan/ Rehabteam Kontakt med arbetsgivaren/fk/ AF/socialtjänsten Rehabkoordinator/

Läs mer

Rehabiliteringskoordinering. Anna Östbom Ann-britt Ekvall

Rehabiliteringskoordinering. Anna Östbom Ann-britt Ekvall Rehabiliteringskoordinering Anna Östbom Anna.ostbom@skl.se Ann-britt Ekvall ann-britt.ekvall@skl.se Överenskommelser mellan staten och SKL 2006 Första Sjukskrivningsmiljarden 2008 Tillkom Rehabiliteringsgarantin

Läs mer

Delrapport 2 STR Samordnad Tidig Rehabilitering

Delrapport 2 STR Samordnad Tidig Rehabilitering 1 Delrapport 2 STR Samordnad Tidig Rehabilitering Pilotprojekt vid Krokoms Hälsocentral för utvecklande av samverkansmetod tillsammans med Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen och Socialtjänsten vid Krokoms

Läs mer

Anna Östbom Sektionschef för hälsa och jämställdhet

Anna Östbom Sektionschef för hälsa och jämställdhet Anna Östbom Sektionschef för hälsa och jämställdhet Hur såg landstinges arbete ut med sjukskrivningar 2005? - Det var stora skillnader i länen när det gäller längden och antal personer som var sjukskrivna

Läs mer

www.fou.sormland.se Välkomna till nätverkets konferens 13 mars 2013

www.fou.sormland.se Välkomna till nätverkets konferens 13 mars 2013 www.fou.sormland.se Välkomna till nätverkets konferens 13 mars 2013 Dagens innehåll www.fou.sormland.se Redovisning av kvalitetsuppföljning (Annika) Förbättringsarbete Hur kan vi arbeta med våra resultat

Läs mer

Mötesanteckningar för lokala samverkansgruppen Järva (Rinkeby-Kista och Spånga-Tensta)

Mötesanteckningar för lokala samverkansgruppen Järva (Rinkeby-Kista och Spånga-Tensta) Mötesanteckningar för lokala samverkansgruppen Järva (Rinkeby-Kista och Spånga-Tensta) Tid: fredagen den 10 februari 2017 kl. 10:30 12:00 Plats: Jobbtorg Kista Borgarfjordsgatan 7 Närvarande: Zahra Haghpanah,

Läs mer

Åter i arbete efter stress

Åter i arbete efter stress Åter i arbete efter stress Lisa Björk Institutet för stressmedicin, Västra Götalandsregionen Institutionen för sociologi och arbetsvetenskap Stress Exponering? Upplevelse? Reaktion? Symtom? Diagnos? Stress

Läs mer

KARTLÄGGNING OCH BEHOVSANALYS FÖR MÅLGRUPPEN LÅNGTIDSSJUKA I SÖRMLANDS LÄN

KARTLÄGGNING OCH BEHOVSANALYS FÖR MÅLGRUPPEN LÅNGTIDSSJUKA I SÖRMLANDS LÄN KARTLÄGGNING OCH BEHOVSANALYS FÖR MÅLGRUPPEN LÅNGTIDSSJUKA I SÖRMLANDS LÄN Eskilstuna 2016-11-30 Thomas Aronsson Claes Malmquist Utvärderingar av sociala satsningar med fokus på ekonomi Bakgrund Försäkringskassan

Läs mer

Handlingsplan - Rehab Bengtsfors kommun

Handlingsplan - Rehab Bengtsfors kommun Kommunledningskontoret, personalenheten POLICY Antagen av Diarienummer 1(13) Handlingsplan - Rehab Bengtsfors kommun 2 Handlingsplan för rehabilitering Syftet med handlingsplan för rehabilitering är att

Läs mer

Svar på regeringsuppdrag

Svar på regeringsuppdrag 1 (12) Svar på regeringsuppdrag Rapport Individens förståelse för Försäkringskassans beslut Försäkringskassan : 2018-04-27 Individens förståelse för Försäkringskassans beslut 1.0 005303-2018 2 (12) Innehåll

Läs mer

Tidig och samordnad rehabilitering Årsrapport 2009

Tidig och samordnad rehabilitering Årsrapport 2009 Samordningsförbundet Göteborg Hisingen (DELTA) Finansiell samordning mellan FÖRSÄKRINGSKASSAN KOMMUNEN ARBETSFÖRMEDLINGEN REGIONEN Tidig och samordnad rehabilitering Årsrapport 2009 1. VERKSAMHETENS UPPDRAG

Läs mer

Redovisningsmall 2017

Redovisningsmall 2017 1 (12) Redovisningsmall 2017 Så fyller du i mallen Skriv svaren i de grå rutorna. Använd F11-tangenten för att stega mellan rutorna. Fälten expanderar när du skriver i dem. Mall för redovisning av villkor

Läs mer

Synpunkter till patientnämnden som rör vårdens administrativa rutiner

Synpunkter till patientnämnden som rör vårdens administrativa rutiner Rapport Område: Patientnämnden Synpunkter till patientnämnden som rör vårdens administrativa rutiner Inledning Patientnämndens kansli tar emot synpunkter och klagomål från patienter och närstående när

Läs mer

Utvecklingsdag för rehabkoordinatorer i Västra Götalandsregionen

Utvecklingsdag för rehabkoordinatorer i Västra Götalandsregionen Utvecklingsdag för rehabkoordinatorer i Västra Götalandsregionen Den 19 september samlades rehabkoordinatorer från hela Västra Götalandsregionen för en gemensam utvecklingsdag i Göteborg. Ca 110 rehabkoordinatorer

Läs mer

PROGRAM Lokal ägardialog 20 oktober 2016 kl Nedansiljans samordningsförbund (Finsam)

PROGRAM Lokal ägardialog 20 oktober 2016 kl Nedansiljans samordningsförbund (Finsam) PROGRAM Lokal ägardialog 20 oktober 2016 kl. 13-15 Nedansiljans samordningsförbund (Finsam) Välkommen! Tintin Löfdahl, ordförande Finsam Nedansiljans styrelse Verksamheten i Nedansiljans samordningsförbund

Läs mer

Projektplan. Team Psykiatrisamverkan på Vuxenpsykiatrin i Trelleborg

Projektplan. Team Psykiatrisamverkan på Vuxenpsykiatrin i Trelleborg Projektplan Team Psykiatrisamverkan på Vuxenpsykiatrin i Trelleborg Projektplanen skall fungera som projektets manual/handbok och förklara projektets metodik och beskriva vilka aktiviteter som projektet

Läs mer

Minnesanteckning Färgelanda, , Närhälsan, konferensrum, Färgelanda Barn och unga Styrgruppsmöte Familjecentralen

Minnesanteckning Färgelanda, , Närhälsan, konferensrum, Färgelanda Barn och unga Styrgruppsmöte Familjecentralen Minnesanteckning Färgelanda, 2016-12-07, 8.00-16.30 Närhälsan, konferensrum, Färgelanda Mötesdagar 2017: Fredag 3 mars Fredag 2 juni Fredag 29 september Fredag 1 december 8.00-9.00 Barn och unga Styrgruppsmöte

Läs mer

Floda och Gråbo vårdcentraler

Floda och Gråbo vårdcentraler Floda och Gråbo vårdcentraler 2017-10-19 Bakgrund Forskning visar att återgång i arbete minskar ju längre tid patienten är sjukskriven Onödigt långa sjukskrivningar och/eller frågetecken kring sjukskrivningsgrad

Läs mer

Information AT-läkare 24 Augusti Anette Svenningsson

Information AT-läkare 24 Augusti Anette Svenningsson Information AT-läkare 24 Augusti 2016 Anette Svenningsson Arbetsförmedling! Delar av uppdraget! Prioritera dem som befinner sig långt ifrån arbetsmarknaden (vanligt med samarbete med vården) Bidra till

Läs mer

Projekt. Identifiering av behov av åtgärder för individer med långtidssjukskrivning på Vingåkers Vårdcentral. Slutrapport

Projekt. Identifiering av behov av åtgärder för individer med långtidssjukskrivning på Vingåkers Vårdcentral. Slutrapport Projekt Identifiering av behov av åtgärder för individer med långtidssjukskrivning på Vingåkers Vårdcentral Slutrapport Sara Algotson Rehabkoordinator Samordningsförbundet RAR i Sörmlands uppdrag är att

Läs mer

Övergripande principer gällande all sjukskrivning. Specifika rekommendationer för enskilda diagnoser

Övergripande principer gällande all sjukskrivning. Specifika rekommendationer för enskilda diagnoser Övergripande principer gällande all sjukskrivning Specifika rekommendationer för enskilda diagnoser Sjukskrivning är en del av vård och behandling Sjukskrivning en aktiv åtgärd Patientens delaktighet är

Läs mer

Information nollplacerade På rätt väg

Information nollplacerade På rätt väg Information nollplacerade 2017-01-30 På rätt väg Utvecklingsverksamheten kring personer utan sjukpenninggrundande inkomst Bakgrund - SAMS - I skuggan av välfärden - Gör rätt från dag ett - Socialförsäkringsbalken

Läs mer