Sammanträdesprotokoll

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sammanträdesprotokoll"

Transkript

1 Miljönämnden Plats och tid Byråsgården, Malung, kl. 14:00-17:00 Beslutande Lars-Göran Gustavsson (S), ordförande Hans Lind (M) Mikael Östling (M), vice ordförande Bertil Helmersson (V) Astor Eriksson (S) Anders Westerlund (C) Övriga deltagande Anna Pedersen Hägg, verksamhetsledare Lena Bergman, förvaltningschef Titti Hedin Kvick, sekreterare Justeringens plats och tid Digital signering Justerade paragrafer Underskrifter Ordförande... Lars-Göran Gustavsson Justerande... Mikael Östling Sekreterare... Titti Hedin Kvick ANSLAG/BEVIS Organ Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Miljönämnden Anslaget sätts upp Anslaget tas ned Protokollets förvaringsplats Kommunhuset, Malung Underskrift... Titti Hedin Kvick

2 Miljönämnden Inspektion av Skinnarbadet (MN/2017:19) Miljönämndens beslut Kultur- och fritidsnämnden i Malung-Sälens kommun med org. nr föreläggs att åtgärda följande punkter snarast, men senast 31 oktober Upprätta en underhållsplan/åtgärdsplan för Skinnarbadet på fastigheten Lärkan 2. I denna ska minst följande framgå: a) Vilka åtgärder som planeras b) Inom vilken tidsrymd dessa planeras c) Vem/vilka som ansvarar för att genomföra åtgärderna 2. Underhållsplanen/åtgärdsplanen ska inkomma till Miljönämnden. Laghänvisning: Detta beslut fattas med stöd av 26 kapitlet 9 Miljöbalken och Miljönämndens delegationsordning. Punkt 1: 2 kap. 3 och 9 kap. 3 och 9 Miljöbalken, Förordning (1998:901) om verksamhetsutövares egenkontroll 5 Punkt 2: 26 kap 19 och 21 Miljöbalken (1998:808) och Förordning (1998:901) om verksamhetsutövares egenkontroll 6 För besvärshänvisning (hur man överklagar), se sista sidan. Beskrivning av ärendet Miljökontoret (två miljö- och hälsoskyddsinspektörer) genomförde en inspektion av Skinnarbadet. Närvarande var verksamhetsansvarig och en personal. Inspektionen syftade i första hand till att kontrollera gymverksamheten som bedrivs inom Skinnarbadets verksamhet. I detta ingick de utrymmen där gymverksamheten bedrivs samt omklädningsrum. Vid inspektionen åtog sig verksamheten att åtgärda följande: I befintlig städlista framgick inte vilken typ av städning som ska genomföras i gymlokalen. Verksamheten åtog sig att åtgärda detta. Vid inspektionstillfället var det okänt när senaste OVK genomfördes av ventilationsanläggningen i gymdelen. Verksamhetsansvarig åtog sig att ta reda på detta och lämna över till Miljökontoret. Verksamhetsansvarig har inkommit med OVK protokoll från år Enligt information inkommen 13 juni 2017 har ombesiktning inte genomförts till följd av projektering angående om- och tillbyggnad av anläggningen, då projekteringen är vilande har beställning gjorts av OVK. Verksamhetsansvarig åtar sig att översända protokoll till Miljökontoret så snart detta inkommer.

3 Miljönämnden Vid inspektionen uppmärksammades följande brister 1 : I lokalerna, bl.a. i omklädningsrummen, noterades slitage och trasiga ytskikt. Nedan listas det som noterades vid inspektionen. o Grön beläggning på golven i herrarnas och damernas omklädningsrum. Beläggningen är svår att få bort. Personalen upplever att ytskiktet inte klarar av den städningsmetod som skulle krävas för att bli av med beläggningen. o Golvet vid herrarnas duschar är kaklat, fogarna mellan dessa är slitna och dåliga. På flera ställen kan ses att bitar av fogen har lossnat. Personalen upplever att fogen är så dålig att vid ordentlig rengöring lossnar bitar. Fogarna är nersjunkna ca 0,5 cm vilket gör att det inte finns en slät yta att städa. Det finns en risk för ansamling av vatten. o Dörrlister är trasiga och synligt påverkade av fukt vid flera ställen i lokalerna. Vid flera ställen är stor del av dörrlisten borta i golvnivå vilket skapar en ansamling av smuts som är svår att komma åt. o Ytskikt är på flera ställen skavt och trasigt i bl.a. omklädningsrummen. o Plugghål i kaklet ovanför duschränna i damernas omklädningsrum. Det finns en risk att vatten spolas på dessa. o I både herrarnas och damernas bastur är spjälorna spruckna och trasiga. Förutom den säkerhetsrisk trasiga och dåliga spjälor innebär för gästerna innebär även trasiga ytor att städningen försvåras. Avvikande lukt i herrarnas omklädningsrum, utrymmena var nystädade innan inspektionen. En doft av urin noterades så snart dörren in till herrarnas omklädningsrum öppnades. Okänt vart denna doft kommer ifrån. Avvikande lukt (urin) utanför damernas toalett i omklädningsrummet, utrymmena var nystädade innan inspektionen. Denna tros uppstå till följd av vattenansamlingen som bildas under tröskeln vilken är lös. Om urin hamnar på golvet i/utanför toaletten finns risk att denna ansamlas under trösken. Om detta inte kan torkas upp kan en doft av urin uppstå. Avvikande lukt i förrådet intill bastun i herrarnas omklädningsrum. Tros komma från ventilationsdonet som sitter i förrådet. Till följd exempelvis ovan nämnda brister upplever personalen att det är svårt att genomföra en fullgod städning av omklädningsrummen. En underhållsplan saknas för verksamheten. 1 Verksamheten önskar åtgärda följande, utifrån ekonomiska skäl kan dock politiska beslut krävas.

4 Miljönämnden Verksamhetsansvarig var medveten om problemen och vikten av att ovan stående brister åtgärdas. Kommunicering 2 Ärendet har skickats för yttrande till verksamhetsutövaren genom inspektionsrapport, diarienummer Yttrande har inte inkommit från verksamhetsutövaren. Bedömning Vid inspektionen av Skinnarbadet uppmärksammades att det på flertalet ställen i verksamheten finns ett behov av reparationer och underhåll p.g.a. att ytskikten är slitna och trasiga. Utifrån den information som lämnades vid inspektionen och de brister som uppmärksammades görs bedömningen att det är rimligt att anta att ytskikten är i sådant skick att städningen försvåras. Skadorna bedöms även innebära en ökad risk för att fukt- och mögelproblem ska uppstå då dessa förekommer i utrymmen som utsätts för fukt och vatten. Hela och släta ytskikt är viktiga för att underlätta städningen och säkerställa att denna blir ändamålsenlig men även för att minska risken för att fukt och mögelproblem uppstår. Skinnarbadet används idag enligt verksamheten som en del av skolverksamheters undervisning i kommunen. Enligt Skolverket 3 är simning ett obligatoriskt moment som eleverna inte kan välja bort, de kan dessutom inte välja i vilka lokaler detta ska ske då det är skolan som tillhandahåller lokalen. Då eleverna inte har möjlighet att välja var simundervisningen sker är det av stor vikt att omklädningsrum och simbassänger är i ett sådant skick att olägenheter inte uppstår. En olägenhet kan uppstå om skicket på lokalerna, exempelvis om dessa inte upplevs som fräscha, påverkar elevernas vilja att nyttja toaletter och tvättutrymmen. Då omklädningsrummen även nyttjas för badgästerna på Skinnarbadet är det extra viktigt att de badande vill nyttja faciliteterna och duscha innan simbassängen nyttjas. De badande är den största källan till föroreningar och mikroorganismer i badvattnet. Genom att minska detta minskar också behovet av att tillsätta desinfektionsmedel för att upprätthålla en god vattenkvalitet på badvattnet. Om badgästerna nyttjar bassängerna utan att först tvätta sig och därmed för med sig olika föroreningar finns, förutom att det kommer krävas mer desinfektionsmedel, även risken att vattenkvalitén inte blir tillfredställande men även att hälsoskadliga biprodukter bildas. Det är därför nödvändigt att det finns ordentliga möjligheter att tvätta sig innan badet, något som framgår tydligt i Socialstyrelsens handbok om bassängbad 4. Även om det inte finns några direkta krav på hur tvättutrymmena ska vara utformade lyfts vikten av att de inbjuder till användning. De brister som uppmärksammades vid inspektionen kan i sin helhet leda till att badgästerna inte inbjuds till att tvätta sig innan badanläggningen nyttjas. Detta skulle i så fall innebära en risk för att 2 Kommunicering har skett enligt 17 Förvaltningslagen (SFS 1986:223) Socialstyrelsens handbok om Bassängbad - Hälsorisker, regler och skötsel. 40.

5 Miljönämnden olägenheter för människors hälsa uppstår vilket verksamheten ska motverka, förebygga och hindra enligt Miljöbalken 5. Enligt Miljöbalken ska varje verksamhet utföra de skyddsåtgärder, iaktta de begränsningar och vidta de försiktighetsmått som behövs för att förebygga, hindra eller motverka att verksamheten eller åtgärden medför skada eller olägenhet för människors hälsa eller miljön. Dessa försiktighetsmått skall vidtas så snart det finns skäl att anta att en verksamhet eller åtgärd kan medföra skada eller olägenhet för människors hälsa eller miljön 6. För att uppfylla kraven enligt Miljöbalken ska en verksamhet fortlöpande och systematiskt kontrollera och undersöka sin verksamhet för att säkerställa att denna inte orsakar olägenheter för människors hälsa eller miljön. Om tillsynsmyndigheten begär ska verksamheten lämna förslag till förbättrande åtgärder 7. I och med en verksamhets arbete med egenkontroll ska det finnas rutiner för bl.a. skötsel, underhåll och reparationer 8. Föreläggande om åtgärder För att komma tillrätta med de noterade bristerna och andra eventuella brister bedöms att en underhållsplan/åtgärdsplan, ska upprättas angående Skinnarbadet. Det är viktigt att verksamheten följer de underhållsplaner som upprättas då skador m.m. som inte åtgärdas generellt blir svårare och kostsammare att åtgärda med tiden. I underhållsplanen/åtgärdsplanen ska framgå vilka åtgärder som planeras, inom vilken tidsrymd dessa planeras samt vem/vilka som ansvarar för att genomföra åtgärderna. Underhållsplanen/åtgärdsplanen ska inkomma till Miljönämnden för granskning, synpunkter och begäran om kompletteringar kan komma att lämnas. Åtgärdsplanen ska vara upprättad och inskickad till Miljönämnden snarast, men senast 31 oktober Observera Det kan förekomma anmärkningar vid verksamheten som inte uppmärksammades vid inspektionen. Vid kommande inspektioner kan andra aspekter komma att bedömas. Dagens sammanträde Verksamhetsledaren redogör för ärendet. Ordföranden finner att miljönämnden beslutar att bifalla tjänsteutlåtandets förslag till beslut. 5 2 kap 3 och 9 kap 3 Miljöbalken (1998:808) 6 2 kap 3 Miljöbalken (1998:808) 7 26 kap 19 och 21 Miljöbalken (1998:808) och Förordning (1998:901) om verksamhetsutövares egenkontroll 6 8 Förordning (1998:901) om verksamhetsutövares egenkontroll 5

6 Miljönämnden Avgift för tillsynen Inspektionen faller under den årliga tillsynsavgiften som debiteras verksamheten. Beslut skickas till: Delges (för åtgärd): Kultur- och fritidsnämnden Kopia (för kännedom): Förvaltningschef Kultur- och fritidsförvaltningen i Malung-Sälens kommun Kultur- och fritidsförvaltningen i Malung-Sälens kommun Kommunstyrelsen Fastighetschef Malung-Sälens kommun Skyddsombud

7 Miljönämnden Information: Avloppsinventering under sommaren Miljönämndens beslut Miljönämnden har tagit del av informationen. Dagens sammanträde Miljönämnden informeras om sommarens inventering av röda-avlopp. Mellan år gjordes en inventering av kommunens ca 900 enskilda avlopp. Enskilda avlopp har 3 olika klassificeringar, grönt, gult och rött. Röda avlopp innebär en stor risk för människors hälsa eller miljö. Av dessa 900 var 100 stycken röda-avlopp och fastighetsägarna har efter detta fått information om att det enskilda avloppet måste åtgärdas. Under sommaren 2017 och sommaren 2018 kommer en uppföljning av detta att ske. Fastighetsägarna kommer att bli informerade och få möjlighet att vara med vid inventeringen.

8 Miljönämnden Tertialrapport inklusive tillsynsuppföljning (MN/2017:20) Miljönämndens beslut Redovisningen godkänns och läggs till handlingarna. Beskrivning av ärendet Nämnden ska vid sammanträde få information om det aktuella ekonomiska läget i enlighet med antagen styrmodell för Malung- Sälens kommun. Månadsuppföljningar görs vid fem tillfällen per år (mars, april, juli, oktober, november). Tertialrapport görs för utfallet I april och delårsbokslut görs för utfallet i juli varje år och innehåller även årsprognoser. Kommunens bokslut görs under januari månad. Dagens sammanträde Förvaltningschefen redogör för ärendet. Ordföranden finner att miljönämnden beslutar att bifalla tjänsteutlåtandets förslag till beslut. Bilagor Redovisning av miljönämndens planerade tillsyn: Delårsrapport jan-april 2017 Beslutsunderlag Tjänsteutlåtande daterad Månadsprognos utfall april 2017 Ekonomisk redovisning utfall april 2017

9 Miljönämnden Anmälan av delegationsbeslut (MN/2017:22) Miljönämndens beslut Redovisning av delegationsbeslut och yttranden godkänns och läggs till handlingarna. Beskrivning av ärendet Miljönämnden tar del av beslut fattade på delegation, samt yttranden under tiden Delegationsbeslut och yttranden redovisas i bilagor. Dagens sammanträde Ärendet redogörs för. Ordföranden finner att miljönämnden beslutar att bifalla tjänsteutlåtandets förslag till beslut. Beslutsunderlag Bilaga. Lista över delegationsbeslut Bilaga. Lista över yttranden

10 Miljönämnden Information från förvaltningen - Varsel - Personal - Budget 2018, tas upp på BU under hösten - Samverkan mellan Malung-Sälens kommun och Vansbro kommun - Ärende angående djurhudar i Grimsåker - Fageråsen - E-post adresser till förtroendevalda - Internkontroll

11 Miljönämnden Meddelanden (MN/2017:21) - Avdelningsplan Uppföljning av avdelningsplan JO-anmälan angående att förtroendevalda använder privata e-postadresser - Kommunfullmäktiges beslut , Beslut om ansvarsfrihet för nämnderna och de enskilda förtroendevalda i dess organ verksamhetsåret Kommunfullmäktiges beslut , Beslut om arbetsordning för kommunfullmäktige - Skogsgödsling

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Miljönämnden 2018-04-25 1 Plats och tid Beslutande Stora sammanträdesrummet, kommunkontoret, Malung, kl.13:00-16:00 Lars-Göran Gustafsson (S), ordförande Hans Lind (M) Bertil Helmersson (V) Mikael Östling

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Miljönämnden 2018-09-05 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunkontoret, Malung, kl. 13:00-16:00 Beslutande Lars-Göran Gustafsson (S), ordförande Mikael Östling (M), vice ordförande Bertil Helmersson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Miljönämnden 2016-12-14 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset i Malung, kl. 13:00-16:00 Beslutande Övriga deltagande Lars-Göran Gustavsson (S), ordförande Bertil Helmersson (V) Hans Lind

Läs mer

Byggnadsnämndens sammanträdesrum, kommunhuset i Malung, tisdagen den 17 maj 2016, kl

Byggnadsnämndens sammanträdesrum, kommunhuset i Malung, tisdagen den 17 maj 2016, kl BYGGNADSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT 1 (7) Plats och tid Byggnadsnämndens sammanträdesrum, kommunhuset i Malung, tisdagen den 17 maj 2016, kl 08.00 10.00 Beslutande Jörgen Lind (M) ordförande Lars Gudmundsson

Läs mer

o Sammanträdesdatum Räddningsnämnden

o Sammanträdesdatum Räddningsnämnden o Malung-Sälens kornmun 2016-10-24 1 Plats och tid Räddningstjänsten i Malung, kl. 13:00-15.00 Beslutande Jan Jespersen (S), ordförande Brita Sohlin (M), vice ordförande Håkan Oskarsson (S) Sören Bjurström

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Miljönämnden 2012-06-20 1 Plats och tid Kommunalkontoret 14.00-16.30 Beslutande Lisa Johansson (V), ordförande Lars-Göran Gustavsson (S) Jörgen Norén (S) Lars Björlin (S) Ulf Andersson (M) Conny Sivertsen

Läs mer

Hälsoskyddstillsyn av idrottsanläggningar

Hälsoskyddstillsyn av idrottsanläggningar Miljö- och byggnadskontoret Miljö- och hälsoskyddsenheten 2011-11-29 Birgitta Sturesson Hälsoskyddstillsyn av idrottsanläggningar 2011 Besök Postadress Telefon växel Fax reception Internet Turebergshuset

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Miljönämnden 2017-12-06 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet kommunhuset, Malung, kl. 14:00-16:00 Beslutande Lars-Göran Gustavsson (S), ordförande Mikael Östling (M), vice ordförande Hans Lind (M)

Läs mer

o Sammanträdesdatum Räddningsnämnden

o Sammanträdesdatum Räddningsnämnden o 1 Plats och tid Räddningstjänsten i Malung, kl. 13:00-15:30 Beslutande Jan Jespersen (S), ordförande Kjell Jansson (S) Göran Tenn (C) Brita Sohlin (M) Erik Gustafsson (M) Övriga deltagande Titti Hedin

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Plats och tid Sammanträdesrum Kongsvinger, stadshuset, kl. 14.15-15.55 Beslutande Ledamöter Kenneth Wåhlund, ordförande, (S) Gerd Karlsson (S) Stefan Åström (S) Eva Svensson (S) Mats Johansson (S) Eva

Läs mer

Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunkontoret i Malung, onsdagen den 27 april 2016, kl Beslutande Erik Andersson (C) ordförande

Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunkontoret i Malung, onsdagen den 27 april 2016, kl Beslutande Erik Andersson (C) ordförande BYGGNADSNÄMNDEN 1 (11) Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunkontoret i Malung, onsdagen den 27 april 2016, kl 08.00 11.15 Beslutande Erik Andersson (C) ordförande Jörgen Lind (M) vice ordförande

Läs mer

FÖRELÄGGANDE ATT REDOVISA SENASTE OVK- PROTOKOLL SAMT REDOGÖRA FÖR ÅTGÄRD AV FUKTSKADA I TAK & FASAD - HÖGDALENS SIM- OCH IDROTTSHALL

FÖRELÄGGANDE ATT REDOVISA SENASTE OVK- PROTOKOLL SAMT REDOGÖRA FÖR ÅTGÄRD AV FUKTSKADA I TAK & FASAD - HÖGDALENS SIM- OCH IDROTTSHALL ECOS Mall 90_ALL_bes_obj_delg - ver. 2007-10-16 MILJÖ- OCH HÄLSOSKYDDSNÄMNDEN Bilaga 3 BESLUT DNR: 2011-10585 SID 1 (5) 2013-08-27 Handläggare Marithe Eriksson 08-508 28 172 marithe.eriksson@stockholm.se

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Räddningsnämnden 2017-10-23 1 Plats och tid Räddningstjänsten i Malung, kl. 13:15-14:00 Beslutande Jan Jespersen (S), ordförande Sören Bjurström (M) Göran Tenn (C) Ulf Andersson (M) Kjell Jansson (S) Övriga

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Räddningsnämnden 2017-09-25 1 Plats och tid Räddningstjänsten i Malung, kl. 13:15-15:00 Beslutande Jan Jespersen (S), ordförande Brita Sohlin (M), vice ordförande Kjell Jansson (S) Mikael Östling (M) Övriga

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kultur- och fritidsnämnden 2015-09-02 1 Plats och tid Dölgården, Malung, kl. 13:00-16:30 Beslutande Åsa Hedlöf (S), ordförande Gun Byttner (M) Anne-Marie Helmersson (V) Martina Elfström (FP) Karin Ek-Lissbol

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Miljönämnden 2016-06-15 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet kommunhuset, Malung, kl. 14:00-17:00 Beslutande Lars-Göran Gustavsson (S), ordförande Hans Lind (M) Bertil Helmersson (V) Astor Eriksson

Läs mer

Räddningstjänsten i Malung, kl. 13:

Räddningstjänsten i Malung, kl. 13: o Räddningsnämnden 2016-05-30 1 Plats och tid Beslutande Räddningstjänsten i Malung, kl. 13:00-15.00 Jan Jespersen (S), ordförande Kjell Jansson (S) Göran Tenn (C) Ulf Andersson (M) Brita Sohlin (M), vice

Läs mer

Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset i Malung, tisdagen den 19 maj 2015, kl Beslutande Erik Andersson (C) ordförande.

Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset i Malung, tisdagen den 19 maj 2015, kl Beslutande Erik Andersson (C) ordförande. BYGGNADSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT 1 (7) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset i Malung, tisdagen den 19 maj 2015, kl 08.00 10.00 Beslutande Erik Andersson (C) ordförande Jörgen Lind (M) vice

Läs mer

Plats och tid Stadsbyggnadskontoret, kommunhuset i Malung, tisdagen den 7 mars 2017, kl Beslutande Erik Andersson (C) ordförande

Plats och tid Stadsbyggnadskontoret, kommunhuset i Malung, tisdagen den 7 mars 2017, kl Beslutande Erik Andersson (C) ordförande Arbetsutskott Plats och tid Stadsbyggnadskontoret, kommunhuset i Malung, tisdagen den 7 mars 2017, kl 08.00 12.00 Beslutande Erik Andersson (C) ordförande Jörgen Lind (M) vice ordförande Per Sivertsen

Läs mer

fs 1 Malung-Salens kommun

fs 1 Malung-Salens kommun fs 1 Malung-Salens kommun Sammantriefesprotokol! 1 Plats och tid Brandstationen, Malung, kl. 18:30 Beslutande Jan Jespersen (S), ordförande Håkan Oskarsson (S) Lars-Åke Nilsson (M) Daniel Johansson (FP)

Läs mer

A Sammanträdesdatum Miljönämnden

A Sammanträdesdatum Miljönämnden A Malung-Sälens kommun Miljönämnden 2016-05-18 1 Plats och tid Söderåsen, utvecklingskontoret i Sälen kl. 14.00-15.30 Beslutande Lars-Göran Gustavsson (S), ordförande Carl-Johan Peterson (M), vice ordförande

Läs mer

Mats Melin byggnadsinspektör Sofi Hjelte miljö- och hälsoskyddsinspektör Lena Högfeldt sekreterare

Mats Melin byggnadsinspektör Sofi Hjelte miljö- och hälsoskyddsinspektör Lena Högfeldt sekreterare 1(11) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 14:00-15.30 Beslutande Britt Marie Öjstrand (M) ordförande Patric Carlsson (V) Bo Guldbrandsson (S) ersättare för Jan-Erik Nilsson

Läs mer

kl. 13 30 15 00 Magnus Hesse, m, ordförande, Ulf Dahl, s Joakim Magnusson, c Leif Carlzon, kp ---

kl. 13 30 15 00 Magnus Hesse, m, ordförande, Ulf Dahl, s Joakim Magnusson, c Leif Carlzon, kp --- Plats och tid Bibliotekets grupprum, onsdagen den 23 september 2009, kl. 13 30 15 00 Beslutande Magnus Hesse, m, ordförande, Ulf Dahl, s Joakim Magnusson, c Ej tjänstgörande Leif Carlzon, kp Övriga folkvalda

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Miljönämnden 2016-04-20 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kommunhuset i Malung kl. 13:00 16:00 Beslutande Övriga deltagande Lars-Göran Gustavsson (S), ordförande Carl-Johan Peterson (M), vice ordförande

Läs mer

kommun Vansbro Jävsnämnden Protokoll Plats och tid Järnarummet, torsdagen den 17 december 2015, kl. 13:00 13:30

kommun Vansbro Jävsnämnden Protokoll Plats och tid Järnarummet, torsdagen den 17 december 2015, kl. 13:00 13:30 Beslutande Bertil Wanke (S) Annika Simm-Eriksson (C) Ovriga deltagare Bo Lundberg, räddningschef, 41, 43 Mattias Ström, tillsyneförrättare, 4 1, 43 Justeringens Kommunkontoret, Medborgarhuset Paragrafer

Läs mer

Sammanträdesdatum Räddningsnämnden

Sammanträdesdatum Räddningsnämnden Sammanträdesprotokoll Räddningsnämnden 2014-05-26 1 Plats och tid Beslutande Räddningstjänsten, Malung KL 09.00-11.30 Jan Jespersen (S), ordförande Håkan Oskarsson (S) Lars-Åke Nilsson (M) Göran Tenn (C)

Läs mer

Bassängbad Tillsyn av barns miljöer 2008

Bassängbad Tillsyn av barns miljöer 2008 Bassängbad Tillsyn av barns miljöer 2008 Hälsoskydd Christina Hermansson Innehåll 1. Inledning 1 2. Målsättning 1 3. Genomförande 1 4. Omfattning 1 5. Resultat 1 5.1 Egenkontroll 1 5.1.1 Badvattenkvalitet

Läs mer

Tillsyn av bassa ngbad och mindre badanla ggningar projektrapport

Tillsyn av bassa ngbad och mindre badanla ggningar projektrapport Tillsyn av bassa ngbad och mindre badanla ggningar 2017 - projektrapport Antagen av styrgruppen för Miljösamverkan f 2018-01-25 Foto: Eva Gunnarsson Innehåll Sammanfattning... 3 Bakgrund/syfte... 3 Avgränsning...

Läs mer

Sammanträdesdatum Socialnämnden

Sammanträdesdatum Socialnämnden fe? Malung Salens kommun A 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 13.15-16.00 Beslutande Carina Albertsson (S), ordförande Jörgen Norén (S) Birgitta Örjas (S) Lena Aune (S) Birgit Wikström-Gotthardsdotter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (7) Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden 2009-12-16. Jan Emtenäs Hans Hedström Björn Johansson

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (7) Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden 2009-12-16. Jan Emtenäs Hans Hedström Björn Johansson Sammanträdesprotokoll Blad 1 (7) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 13.15 14.45 Beslutande Catharina Fredriksson (S) Torbritt Bökman (M) Berit Karlsson (S) Birgitta Luoto (S) Arne Algothsson (S) Jan

Läs mer

o Sammanträdesdatum Kultur-och fritidsnämnden

o Sammanträdesdatum Kultur-och fritidsnämnden o Kultur-och fritidsnämnden 2015-11-26 1 Plats och tid Beslutande stora sammanträdesrummet, biblioteket Malung, kl. 13:00-16:30 Åsa Hedlöf (S), ordförande Gun Byttner (M) Anton Frid (S) Karin Ek-Lissbol

Läs mer

Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset i Malung, tisdagen den 25 augusti 2015, kl Beslutande Erik Andersson (C) ordförande

Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset i Malung, tisdagen den 25 augusti 2015, kl Beslutande Erik Andersson (C) ordförande BYGGNADSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT 1 (9) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset i Malung, tisdagen den 25 augusti 2015, kl 08.00 12.00 Beslutande Erik Andersson (C) ordförande Jörgen Lind (M)

Läs mer

Kristoffer Davidsson (M), ordförande Sture Sköld (S) Arne Sturesson (C) Jesper Johansson (MP) Armand Kleven (S)

Kristoffer Davidsson (M), ordförande Sture Sköld (S) Arne Sturesson (C) Jesper Johansson (MP) Armand Kleven (S) 1(6) Plats och tid Kommunhuset, Silvergruvan, kl. 15.00-16.45 Beslutande Kristoffer Davidsson (M), ordförande Sture Sköld (S) Arne Sturesson (C) Jesper Johansson (MP) Armand Kleven (S) Övriga närvarande

Läs mer

Stora sammanträdesrummet, kl. 14.00-17.30

Stora sammanträdesrummet, kl. 14.00-17.30 Miljönämnden Sammanträdesprotokoll 2G15-C3-25 Plats och tid Stora sammanträdesrummet, kl. 14.00-17.30 kommunkontoret i Malung Beslutande Lars-Göran Gustavsson (S) Carola Ivarsson (S) Anton Öhman (S) Bertil

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Miljönämnden 2017-03-22 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet kommunhuset, Malung, kl. 13:00-16.45 Beslutande Lars-Göran Gustavsson, ordförande Mikael Östling (M), vice ordförande Jörgen Eriksson (S)

Läs mer

Miljönämnden Mjölby kommun Boxholms kommun

Miljönämnden Mjölby kommun Boxholms kommun 2019-01-31 1 (15) Plats och tid, KS-salen, klockan 13:00-16:50 Mötet ajourneras, klockan 14:45-15:00 Beslutande Ersättare Ellinor Karlsson (S), ordförande Monica Karlsson (S) Lennart Karlsson (M) Mariann

Läs mer

Owe Hjortmarker (L) Ero Ahola (S) Per Ola Svensson, sekreterare Angelica Nordlund, inspektör 9 Ingela Danielsson, kommunekolog 9 Paragrafer 9-12

Owe Hjortmarker (L) Ero Ahola (S) Per Ola Svensson, sekreterare Angelica Nordlund, inspektör 9 Ingela Danielsson, kommunekolog 9 Paragrafer 9-12 Protokoll 2 Miljö- och hälsoskyddsnämnden Sammanträdesdatum 2018-02-14 Sammanträdestid 13:00-15:00 Ledamöter Ingemar Johansson (C), Ordförande Bengt Hackberg (S), Vice Ordförande Håkan Nylander (M) Peter

Läs mer

Uno Sjöberg (C) ordförande Ann-Kristine Petersson (S) Gunilla Magnusson (KV)

Uno Sjöberg (C) ordförande Ann-Kristine Petersson (S) Gunilla Magnusson (KV) Tillsynsnämnden 2011-09-01 1 (8) Plats och tid Samhällskontorets sammanträdesrum, 08.00-08.30 Beslutande Uno Sjöberg (C) ordförande Ann-Kristine Petersson (S) Gunilla Magnusson (KV) Övriga deltagare Sören

Läs mer

Sammanträdesdatum Direktionen för Västerdalarnas utbildningsförbund

Sammanträdesdatum Direktionen för Västerdalarnas utbildningsförbund o Malung-Sälens kommun 2015-12-17 1 Plats och tid Medborgarhuset, Vansbro kl. 13:00-14:45 Beslutande Per-Anders Westhed (C), ordförande Kurt Podgorski (S) Stina Munters (C) Sofia Söderström (S) Kristina

Läs mer

Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 09:

Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 09: o Malung-Sälens kommun 1 Plats och tid Beslutande Stora sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 09:00-11.15 Sofia Söderström, ordförande (S) Lilian Olsson (S) Birgitta Örjas (S) Bengt Nilsson (S) Agneta Åhs-Sivertsen

Läs mer

HABO OCH MULLSJÖ KOMMUNER. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag 2014-09-04. Miljönämnden

HABO OCH MULLSJÖ KOMMUNER. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag 2014-09-04. Miljönämnden 41 Yttrande till Mark- och miljödomstolen - Målnummer M 2188-14, Klahrs Byggnads AB, Mullsjö kommun... 75 42 Beslut om föreläggande med vite att mäta radon i flerbostadshus, Mullsjö Kommun... 76 43 Tertialuppföljning

Läs mer

Kommunstyrelsens utskott för omsorg

Kommunstyrelsens utskott för omsorg 1(14) Kommunstyrelsens utskott för omsorg Plats och tid: Koppången, Lillågatan 2 A, 2019-08-21 kl. 13:00 15:50 Beslutande: Håkan Yngström (C), ordförande Hans-Göran Olsson (S), vice ordförande Madeleine

Läs mer

Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 14:00-16:30. Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Agneta Åhs-Sivertsen (C)

Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 14:00-16:30. Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Agneta Åhs-Sivertsen (C) 1 Plats och tid Beslutande Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 14:00-16:30 Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Agneta Åhs-Sivertsen (C) Övriga deltagande Anna Halvarsson, sekreterare

Läs mer

Sammanträdesdatum Kultur-och fritidsnämndens arbetsutskott Kristine Brosjö, förvaltningschef Lars Nyquist, ekonom

Sammanträdesdatum Kultur-och fritidsnämndens arbetsutskott Kristine Brosjö, förvaltningschef Lars Nyquist, ekonom r^> O Malung-Sälens kommun Kultur-och fritidsnämndens arbetsutskott 1 Plats och tid Lilla studierummet, biblioteket, kl. 09:00 Beslutande Åsa Hedlöf (S), ordförande GunByttner (M), ledamot Övriga deltagande

Läs mer

GULLSPÅNGS KOMMUNER Sammanträdesdatum Sida IT-nämnden

GULLSPÅNGS KOMMUNER Sammanträdesdatum Sida IT-nämnden IT-nämnden 2017-05-29 25 Plats och tid Kommunhuset, Röda rummet, Töreboda, måndagen den 29 maj 2017, klockan 8.30 9.20 Beslutande Johan Abrahamsson (M), ordförande, Mariestads kommun Bengt Sjöberg (M),

Läs mer

Sammanträdesdatum Socialnämnden Kommunkontoret, Malung, kl

Sammanträdesdatum Socialnämnden Kommunkontoret, Malung, kl A 2019-02-07 1 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Malung, kl. 12.00-13.30 Carina Albertsson (S), ordförande Jörgen Norén (S) Birgitta Örjas (S) Lena Aune (S) Jessica Hellström (L) Brita Sohlin (M)

Läs mer

Elisabeth Tängdén. Kommunkontoret. Hans Lindgren. Elisabeth Tängdén ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsutskottet. Pernilla Brändström

Elisabeth Tängdén. Kommunkontoret. Hans Lindgren. Elisabeth Tängdén ANSLAG/BEVIS. Barn- och utbildningsutskottet. Pernilla Brändström Barn- och utbildningsutskottet 2016-04-11 1 (16) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2016-04-11 kl. 13:00-15:45 Beslutande Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Per Olofsson (c) Robert

Läs mer

Miljönämnden Mjölby kommun Boxholms kommun

Miljönämnden Mjölby kommun Boxholms kommun Miljönämnden 2015-05-21 1 (7) Plats och tid Mjölby, kl 13:00-15:20 Beslutande Ersättare Ellinor Karlsson, S Stig Adolfsson, S Anders Wikström, S Elin Ross, M Lars-Göran Hjelm, S Mariann Zäll, S, ersättare

Läs mer

John-Erik Pettersson (M) ordf. Torbjörn Svensson (S) Solveig Nilsson (AA) Krister Berg (M) Kent Mandorff (MP) Lisbeth Holmqvist (S)

John-Erik Pettersson (M) ordf. Torbjörn Svensson (S) Solveig Nilsson (AA) Krister Berg (M) Kent Mandorff (MP) Lisbeth Holmqvist (S) 2014-11-24 1(11) Plats och tid Sammanträdesrummet Salen vån 1 Alvesta 2014-11-24 kl. 13.00-16.30 Justerade paragrafer 26-30 Beslutande John-Erik Pettersson (M) ordf. Torbjörn Svensson (S) Solveig Nilsson

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN Medborgarnämnden 2010-03-01

ÅSTORPS KOMMUN Medborgarnämnden 2010-03-01 24 Allmän Plats och tid Kommunhuset, Björnekullasalen kl. 19.00-20.25 ande Reino Persson (S) ordförande Friberg, Gun (S) vice ordf. Hellman, Gertrud (M) Eriksson, Lennart (S) Andersson, Lena (C) tjg. ersättare

Läs mer

Ärendeförteckning. Protokoll Tillsyns- och tillståndsnämnden Sida 1 av Föreläggande om åtgärd på

Ärendeförteckning. Protokoll Tillsyns- och tillståndsnämnden Sida 1 av Föreläggande om åtgärd på Protokoll Tillsyns- och tillståndsnämnden Sida 1 av 12 Ärendeförteckning 22 Föreläggande om åtgärd på 23 Ansökan om förhandsbesked för nybyggnad av enbostadshus och garage på 24 Ansökan om bygglov för

Läs mer

Sammanträdesdatum Räddningsnämnden

Sammanträdesdatum Räddningsnämnden o Malung-Salens kommun 1 Plats och tid Räddningstjänsten i Malung, kl. 13:15-15.40 Beslutande Jan Jespersen (S), ordförande Göran Tenn (C) Brita Sohlin (M), vice ordförande Håkan Oskarsson (S) Mikael Östling

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2014-05-12 34 (39) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, måndagen den 12 maj 2014, kl. 08.00-09.00 Beslutande Håkan Persson (S) ordf Raul Sevefjord (M) Övriga deltagande Utses att justera Gunnar Karlsson,

Läs mer

Gunilla Nordén (S), 1:e v ordf Anna af Sillén (M), 2:e v ordf Staffan Folke (V) Martina Hallström (C) Ylva Franzén (MP) tj ers.

Gunilla Nordén (S), 1:e v ordf Anna af Sillén (M), 2:e v ordf Staffan Folke (V) Martina Hallström (C) Ylva Franzén (MP) tj ers. 140609 Plats och tid Stadshuset Sal B, Måndagen den 9 juni 2014, kl 13.30-16.30 Ledamöter och ersättare Beslutande Gunilla Nordén (S), 1:e v ordf Anna af Sillén (M), 2:e v ordf Staffan Folke (V) Martina

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Datum Plats och tid Beslutande Sammanträdesrum Skölden Kommunhuset, plan 1, kl. 19:00 20:00 Gill Brodin (C), ordförande Lars Lagerdahl (M), vice ordförande Abir Karademir (S), andre vice ordförande Gunnar

Läs mer

Malting-Salens kommun

Malting-Salens kommun { o o Malting-Salens kommun Sammanträdesprotokoll 2017-05-29 1 Plats och tid Beslutande Räddningstjänsten i Malung, kl. 13:15-14.20 Jan Jespersen (S), ordförande Kjell Jansson (S) Göran Tenn (C) Brita

Läs mer

Plats och tid Lokal Utsikten, måndag 8 juni 2015 kl 08.30 09.30. Eva-Britt Ekberg (S), vice ordförande Ulrica Rönnquist Paavola (S)

Plats och tid Lokal Utsikten, måndag 8 juni 2015 kl 08.30 09.30. Eva-Britt Ekberg (S), vice ordförande Ulrica Rönnquist Paavola (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och tid Lokal Utsikten, måndag 8 juni 2015 kl 08.30 09.30 Beslutande ledamöter Gunnar Johansson (S), ordförande Eva-Britt Ekberg (S), vice ordförande Ulrica Rönnquist

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2014-09-01 52 (58) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, måndagen den 1 september 2014, kl. 08.00-08.40 Beslutande Håkan Persson (S) ordf Raul Sevefjord (M) Övriga deltagande Utses att justera Gunnar Karlsson,

Läs mer

Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 08:00-09:30. Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Bengt Nilsson (S)

Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 08:00-09:30. Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Bengt Nilsson (S) fe fl 5, Malung-Salens kommun Sammanträdesprotokoll 2018-08-20 1 Plats och tid Beslutande Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset, kl. 08:00-09:30 Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Bengt

Läs mer

Ero Ahola (S) Ordföranden och Håkan Nylander

Ero Ahola (S) Ordföranden och Håkan Nylander Protokoll 1 Miljö- och hälsoskyddsnämnden Sammanträdesdatum 2018-01-24 Sammanträdestid 13:30-15:00 Ledamöter Ingemar Johansson (C), Ordförande Bengt Hackberg (S), Vice Ordförande Håkan Nylander (M) Peter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Miljö- och stadsbyggnadsnämndens arbetsutskott 2019-03-05 1 Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kommunkontoret, Malung, kl. 08:00-12.00 Beslutande Erik Andersson (C), ordförande Lars-Göran Gustavsson

Läs mer

Kommunkontoret, Malung, kl

Kommunkontoret, Malung, kl ÖL Malung-Salens kommun 1 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Malung, kl. 08.00-12.30 arina Albertsson (S), ordförande Britta Sohlin (M), vice ordförande Birgitta Örjas (S) Jörgen Norén (S) Britt-Marie

Läs mer

Sammanträdesdatum Kultur-och fritidsnämnden Plats och tid Stora sammanträdesrummet, biblioteket i Malung, kl. 13:00-17.

Sammanträdesdatum Kultur-och fritidsnämnden Plats och tid Stora sammanträdesrummet, biblioteket i Malung, kl. 13:00-17. ö Malung-Sälens kommun O Kultur-och fritidsnämnden 2015-10-28 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet, biblioteket i Malung, kl. 13:00-17.00 Beslutande Åsa Hedlöf (S), ordförande Gun Byttner (M) Martina

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 18 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 18 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 08:

Kommunkontoret Djurås , kl. 08: Kultur- och fritidsnämnden 2018-03-22 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 14:00-15:05, ajournering kl. 14.25-14.35 Beslutande Ledamöter Christina Walles (S), ordförande Ola Granath (KOSA) Tomas

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (5)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (5) Plats Lomma kommunhus, Sammanträdesrum Önnerup Tid 2019-01-29, kl. 08:32-10.43 Sammanträdesdatum s. 1 (5) Beslutande Övriga deltagare Susanne Borgelius (M) Anders Olin (M) Charlott Enocson (M) Britt Hjertqvist

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (8)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (8) Plats Lomma kommunhus, Alnarp Tid 2018-08-28, kl. 18:36-20:23 Sammanträdesdatum s. 1 (8) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Pia Johnson (S) Anders Widesjö (M) Krister

Läs mer

Miljönämnden 17 oktober 2018

Miljönämnden 17 oktober 2018 Miljönämnden Miljönämnden 17 oktober 2018 Sid Justering... 3 59 Beslut om ansökan för utdömande av vite, NN... 4 60 Beslut om ansökan för utdömande av vite, Almen 9 med flera. 5 61 Beslut om ansökan för

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 36

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 36 36 Plats och tid Kommunhuset, Björnkullasalen kl 19:00-20.10 ande Persson, Reino (s) ordf. 50-55 Friberg, Gun (s), vice ordf. 50-55 Hellman, Gertrud (m), 2:e vice ordf. 50-55 Eriksson, Lennart (s) 50-55

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-11-03 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 09:15-09:30 Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Christin Löfstrand (V) Pär Kindlund (C) Tom Martinsson (M) Kristina

Läs mer

Överklagande av beslut om föreläggande för Brunkebergs bageri, Regeringsgatan 86

Överklagande av beslut om föreläggande för Brunkebergs bageri, Regeringsgatan 86 MILJÖFÖRVALTNINGEN AVDELNINGEN FÖR HÄLSOSKYDD TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (7) 2012-11-06 Handläggare: Linda Maria Vonstad Telefon: 08-508 28 824 Till Miljö- och hälsoskyddsnämnden 2012-11-20 p. 11 Överklagande

Läs mer

FÖRELÄGGANDE ATT ÅTGÄRDA BRISTER I VENTILATIONEN - LILJEHOLMSBADET

FÖRELÄGGANDE ATT ÅTGÄRDA BRISTER I VENTILATIONEN - LILJEHOLMSBADET ECOS Mall 55_ALL_förelägg-förbud - ver. 2007-10-16 MILJÖ- OCH HÄLSOSKYDDSNÄMNDEN Bilaga 4 BESLUT DNR: 2011-10586 SID 1 (5) 2013-08-27 Handläggare Marithe Eriksson 08-508 28 172 marithe.eriksson@stockholm.se

Läs mer

Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset i Malung, tisdagen den 26 augusti 2014, kl 08.00 11.15. Beslutande Erik Andersson (C) ordförande

Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset i Malung, tisdagen den 26 augusti 2014, kl 08.00 11.15. Beslutande Erik Andersson (C) ordförande BYGGNADSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT 1 (12) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset i Malung, tisdagen den 26 augusti 2014, kl 08.00 11.15 Beslutande Erik Andersson (C) ordförande Christer Ahlén

Läs mer

Malung-Sälens kommun Sammanträdesprotokol!

Malung-Sälens kommun Sammanträdesprotokol! .o Malung-Sälens kommun Sammanträdesprotokol! Barn-och utbildningsnämndens arbetsutskott 2016-09-14 1 Plats och tid Skolkansliet, kommunhuset Malung, kl. 08:00-10:30 Beslutande Sofia Söderström (S), ordförande

Läs mer

Miljönämnden 4 februari 2015

Miljönämnden 4 februari 2015 Miljönämnden Miljönämnden 4 februari 2015 Sid Justering... 3 10 Mål- och resursplan för miljönämnden 2015... 4 11 Årsbokslut 2014 för miljökontoret... 5 12 Överföring av resultat för miljökontoret 2014...

Läs mer

FrfLUN DELEGATIONSBESLUT 1(3)

FrfLUN DELEGATIONSBESLUT 1(3) FrfLUN DELEGATIONSBESLUT 1(3) Tjänsteställe Miljö- och samhällsbyggnadsförvaltningen Bygg och miljö Handläggare Kristin Andersson Miljöinspektör Tel. 023-82 714 myndighetsnamnden@falun.se Datum 2016-02-15

Läs mer

Tillsynsvägledning bassängbad

Tillsynsvägledning bassängbad Tillsynsvägledning bassängbad Lite om Folkhälsomyndigheten MB om bassängbad Revision av FoHMFS 2014:12 Fredrik Haux utredare, enheten för miljöhälsa fredrik.haux@folkhalsomyndigheten.se Foto: Calle Bredberg

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kultur- och fritidsnämnden 2015-02-04 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet, biblioteket i Malung, kl. 13:0-16.30 Beslutande Åsa Hedlöf, (S) ordförande Gun Byttner (M) Erik Gustafsson (M) Carola Ivarsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (22)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (22) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Önnerup Tid 2017-09-21, kl. 08:30-09:44 Sammanträdesdatum s. 1 (22) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Lena Forsberg (M) Pia

Läs mer

Barn-och utbildningsnämnden

Barn-och utbildningsnämnden {r^> Malung-Sälens kommun A Barn-och utbildningsnämnden 1 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Stora sammanträdesrummet, kommunhuset Malung, kl. 9:00-11:30 Sofia Söderström (S), ordförande Bengt

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämnden

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämnden 1(10) Sammanträdesprotokoll Tid och plats Beslutande Övriga deltagande 2013-10-03 - i Skånes Fagerhultsrummet kl 13.30-15.55 Björn Zorec (FP) - ordförande Theresa Lindahl (M) - förste vice ordförande Thomas

Läs mer

Kristoffer Davidsson (M), ordf Sture Sköld (S), vice ordf Arne Sturesson (C) Jesper Johansson (MP) Armand Kleven (S)

Kristoffer Davidsson (M), ordf Sture Sköld (S), vice ordf Arne Sturesson (C) Jesper Johansson (MP) Armand Kleven (S) 1(9) Plats och tid Sammanträdesrummet Silvergruvan, bibliotekshuset, 08.30-10.50 Beslutande Kristoffer Davidsson (M), ordf Sture Sköld (S), vice ordf Arne Sturesson (C) Jesper Johansson (MP) Armand Kleven

Läs mer

Arvidsjaurs kommun Miljö-, bygg- och hälsoskyddsnämnden

Arvidsjaurs kommun Miljö-, bygg- och hälsoskyddsnämnden Arvidsjaurs kommun Miljö-, bygg- och hälsoskyddsnämnden DELEGATIONSBESLUT Datum Regnr. Ärendegrupp 2017-12-11 2017-881-2 823 Delg 18:1 Handläggare Direktval 0960-165 30 VITTJÅKK AVLOPPSANLÄGGNING CAMPINGEN

Läs mer

Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset i Malung, tisdagen den 8 december 2015, kl Beslutande Erik Andersson (C) ordförande

Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset i Malung, tisdagen den 8 december 2015, kl Beslutande Erik Andersson (C) ordförande BYGGNADSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT 1 (9) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset i Malung, tisdagen den 8 december 2015, kl 08.00 11.15 Beslutande Erik Andersson (C) ordförande Jörgen Lind (M)

Läs mer

Justering av jävsnämndens protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av jävsnämndens protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla 2012-08-16 11 (16) Plats och tid Kommunhuset, A-salen, Tierp, kl 14.00 15.00 ande Bertil Ahlin (C), ordförande Stig Lundquist (M) Anette Eriksson (S) Stefan Wårdsäter (S) Övriga närvarande Utses att justera

Läs mer

Yoomi Renström (S), Ordförande Håkan Englund (S), 1:e vice ordförande Mikael Jonsson (M) Hans Jonsson (C)

Yoomi Renström (S), Ordförande Håkan Englund (S), 1:e vice ordförande Mikael Jonsson (M) Hans Jonsson (C) 1(9) Plats och tid Sammanträdesrum A, kl. 08:30-11:00, ajournering 09:50-10:20 Beslutande Ledamöter Yoomi Renström (S), Ordförande Håkan Englund (S), 1:e vice ordförande Mikael Jonsson (M) Hans Jonsson

Läs mer

PROTOKOLL MILJÖTILLSYNSNÄMNDEN

PROTOKOLL MILJÖTILLSYNSNÄMNDEN 1 (8) NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Lars-Ivar Kahl (M) Malcolm Hansson (S) Hans Grahn (M) Per-Erik Lundberg (S) Anita Bäck (KD) Annica Elvefors (FP)

Läs mer

Kommunkontoret, Malung, kl

Kommunkontoret, Malung, kl Ä Malung-Salens kommun 1 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Kommunkontoret, Malung, kl. 08.30-11.10 Carina Albertsson (S), ordförande Britt-Marie Strömbäck (V) Angelica Arthur (V) Birgit Wikström-Gotthardsdotter

Läs mer

Fastighetsägares egenkontroll

Fastighetsägares egenkontroll Fastighetsägares egenkontroll Fastighetsägares egenkontroll I Sverige tillbringar människor huvuddelen av sina liv inomhus. 18 procent av befolkningen uppger att de har hälsobesvär som de relaterar till

Läs mer

Ljungaskolan, Sävsjö 19.00-22.00

Ljungaskolan, Sävsjö 19.00-22.00 Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-05-22 Plats och tid Ljungaskolan, Sävsjö 19.00-22.00 ande Ordinarie ledamöter: Anna-Karin Yngvesson, kd, ordförande

Läs mer

Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 13: Staffan Malm (M)

Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 13: Staffan Malm (M) Miljönämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2017-10-02 Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 13:30 14.00 Beslutande ledamöter: Dan Larson (M), ordförande Staffan Malm (M) Övriga närvarande: Mats

Läs mer

Tillsyn på vård- och omsorgsboenden Rapport nr: 6

Tillsyn på vård- och omsorgsboenden Rapport nr: 6 Tillsyn på vård- och omsorgsboenden Rapport nr: 6 En rapport från Miljökontoret, Örebro kommun Rapport nr 6 Kontaktuppgifter Miljökontoret, Örebro kommun Kristin Nätterlund 019-21 14 32 Box 33200, 701

Läs mer

Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 13:30-14:15. Annika Lundström (S) Staffan Malm (M) Åke Wallman (KD)

Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 13:30-14:15. Annika Lundström (S) Staffan Malm (M) Åke Wallman (KD) Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 13:30-14:15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande: Sune G Jansson (M), ordf. Annika Lundström (S) Staffan Malm (M) Åke Wallman (KD) Bengt Larsson (M) Göran Hammarlund

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN Medborgarnämnden 2010-08-02

ÅSTORPS KOMMUN Medborgarnämnden 2010-08-02 65 Plats och tid Kommunhuset, Björnekullasalen, 2010-08-02 kl. 19.00-19.30 Beslutande Persson, Reino (S) ordförande Friberg, Gun (S) vice ordförande Hellman, Gertrud (M) Eriksson, Lennart (S) Andersson,

Läs mer

Byggnads- och Miljönämnden 2009-02-17 1 (13)

Byggnads- och Miljönämnden 2009-02-17 1 (13) Byggnads- och Miljönämnden 2009-02-17 1 (13) Plats och tid Tingshuset, tisdagen den 17 februari 2009, kl. 18.00-19.25 Beslutande Roland Parneving (m) ordförande Otto Andreasson (s) Bengt Claesson (m) Maja

Läs mer

Stadsbyggnadskontoret, kommunhuset i Malung, tisdagen den 6 december 2016, kl Beslutande Erik Andersson (C) ordförande

Stadsbyggnadskontoret, kommunhuset i Malung, tisdagen den 6 december 2016, kl Beslutande Erik Andersson (C) ordförande Arbetsutskott Plats och tid Stadsbyggnadskontoret, kommunhuset i Malung, tisdagen den 6 december 2016, kl 08.00 11.00 Beslutande Erik Andersson (C) ordförande Jörgen Lind (M) vice ordförande Per Sivertssen

Läs mer

Anmälan om bassängbad, bubbelpool, floating eller liknande

Anmälan om bassängbad, bubbelpool, floating eller liknande MBF_32.Bassängbadbubbelpool 2017-04-06 Sida 1 / 4 Anmälan om bassängbad, bubbelpool, floating eller liknande Enligt paragraf 38 i förordningen om miljöfarlig verksamhet och hälsoskydd (SFS 1998: 899).

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2019-06-19 1 () Plats och tid KS-salen, Kommunhuset, klockan 15.00 15.40 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag. Beslutande Hanna Lostelius (C) ordf Owe Nilsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2012-05-30 51 (60) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, onsdagen den 30 maj 2012, kl. 15.00-16.35 Beslutande Robert Skoglund (S) ordf Lars-Gunnar Karlsson (FP) Övriga deltagande Lena Furén, förvaltningschef

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kultur- och fritidsnämnden 2018-09-26 1 Plats och tid Sammanträdesrummet, biblioteket, kl. 08:00-12:30 Beslutande Åsa Hedlöf, ordförande (S) Mats-Olof Olsson (S) Ann-Sofie Lindgren (S) Ann-Marie Helmersson

Läs mer