Göteborgs Stad Intraservice går igenom samtliga inkomna synpunkter och väljer sedan om och hur synpunkterna ska beaktas.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Göteborgs Stad Intraservice går igenom samtliga inkomna synpunkter och väljer sedan om och hur synpunkterna ska beaktas."

Transkript

1 1. Extern remiss 1.1 Beskrivning Om förfarandet Observera att detta är en EXTERN REMISS och inte en upphandlingsannons! Anbud ska alltså inte lämnas. Göteborgs Stad Intraservice vill på detta sätt ge presumtiva anbudsgivare möjlighet att inför upphandling av "Nytt Personuppgifts (PU) register" lämna synpunkter på utkastet av de krav Staden vill ställa inom detta område. För att kunna ta del av den externa remissen och lämna synpunkter ska ett användarkonto (kostnadsfritt) registreras på Behöver du hjälp ska du kontakta TendSign support. Synpunkterna ska lämnas in via Frågor och svar -funktionen i TendSign. Synpunkterna blir inte besvarade. Observera att era synpunkter blir offentlig handling. Göteborgs Stad Intraservice går igenom samtliga inkomna synpunkter och väljer sedan om och hur synpunkterna ska beaktas. Vänligen observera att underlaget i denna externa remiss enbart är ett utkast till kommande upphandlingsdokument. Ändringar av underlaget kan komma att göras innan annonsering sker. Göteborgs Stad Intraservice har inte någon skyldighet att göra förändringar i underlaget efter de synpunkter som inkommer. Vidare föreligger inte någon skyldighet för Göteborgs Stad Intraservice att genomföra en upphandling i anslutning till eller efter en extern remiss. Deltagande är frivilligt och är inte en förutsättning eller ett hinder för att senare kunna lämna anbud i en kommande upphandling. Någon ekonomisk ersättning för deltagande i denna externa remiss utgår inte. Inkomna synpunkter kommer presenteras för upphandlingens avtalsgrupp Instruktioner Sista dag för att lämna synpunkter och kommentarer är den 4 september Vi tar endast emot dessa skriftligen via TendSign. Om ni i samband med inlämnandet av synpunkter får ett meddelande via systemet Obligatoriska krav uppfylls inte eller liknande förbise detta meddelande och skicka ändå in era svar. Det finns inga obligatoriska krav som ska uppfyllas i den externa remissen.

2 2. Remissfrågor 2.1 Allmänt om Personuppgiftsregister och EU:s dataskyddsförordning EU har i april 2016 beslutat om en dataskyddsförordning som blir direkt tillämplig i samtliga medlemsstater. Personuppgiftslagen (PuL) ersätts i sin helhet av förordningens betydligt strängare regelverk. Samtliga förvaltningar och bolag i Staden kommer därmed att påverkas. I dag finns ingen generell skyldighet att föra förteckning över all hantering av personuppgifter. Från och med införandet av DSF maj 2018 kommer det däremot att bli obligatoriskt med en förteckning över all hantering av personuppgifter (artikel 30). Göteborgs Stad är därför i behov av en tjänst som kan stödja såväl bolag som förvaltningar att leva upp till detta krav. 2.2 Lista över definierade krav Nedan listas definierade krav på nytt system (det kan komma att dras ifrån och läggas till krav). 1. Behörighetsmodellen måste stödja en hantering av staden som en gemensam entitet liksom att varje enskilt bolag och förvaltning är sin egen entitet när det gäller ansvaret för egen pu-behandling. Innebär bland annat att det ska gå att få en samlad bild av utförda registreringar inom förvaltningar och bolag förutsatt att man tilldelats en behörighet som tillstyrker detta. 2. Det ska vid behov och under kontrollerade former vara lätt att kopiera/ flytta över information inom och mellan olika förvaltningar och bolag i Staden. 3. Den som ansvarar för behandlingen ska kunna lägga in uppgifterna som sedan skickas för granskning på definierad sändlista där t.ex. utsett dataskyddsombud (DSO) är en given målgrupp. 4. Höga krav på ett användarvänligt och intuitivt gränssnitt. En medarbetare ska kunna förstå systemet utan större krav på särskild utbildning/genomgång. 5. Kraftfull sökfunktion med sorterings- och filtermöjligheter efter exempelvis verksamhet, informationsbärare, ansvarig person, biträde eller liknande. 6. Möjlighet att registrera flera ombud inom samma förvaltning/bolag med rätt att utföra aktuell registervård. 7. Systemet ska på ett flexibelt sätt kunna hantera olika roller i paritet med kraven som DSF ställer på detta och på det sätt som enskild förvaltning/bolag väljer att dela upp sitt ansvar för personuppgiftsbehandlingen (pu-behandling).

3 8. Möjlighet att registrera olika behörigheter i systemet utifrån definierade roller eller på individnivå där grundläggande är att kunna särskilja på läs och skrivrättigheter till olika delar i registret. 9. Verktyg för uppföljning som är tids- eller händelsestyrda och att i samband med sådan händelse ha möjlighet att per automatik skicka påminnelser eller frågor till ansvarig avseende en specifik pu-behandling 10. Arkiveringsmöjlighet för en pu-behandling som upphör 11. Att registreringen följer lagstiftningens krav och därmed aktivt stöttar användaren i att nödvändig information blir registrerad per aktuell personuppgiftbehandling. 12. Färdiga svarsalternativ att bocka i när så är relevant och möjlighet till logik kopplat till gjort val t.ex. om man svarat Ja på en fråga kan detta medföra krav på tillkommande information som måste fyllas i och detta ska då systemet ge stöd för. 13. Funktion som underlättar vid begäran om registerutdrag och information för olika pu-behandlingar i enlighet med dataskyddsförordningens krav såsom att kunna möta upp till den registrerades rättigheter i detta avseende. 14. Att logiken i systemet överlag stöder en processorienterad informationshantering. Innebär bland annat att man både ska kunna få: a. en top-down vy när så önskas och man vill se vilka personuppgifter och informationsbärare som omfattas av en enskild behandling. b. bottom-up vy, där man vill kunna se vilka personuppgifter liksom vilka behandlingar som en enskild informationsbärare omfattas av. Utöver ovanstående bedöms det behövas någon typ av rättsdatabasfunktion som bland annat innebär: 15. stöd i rättstillämpningen 16. stöd i arbetsmetoder 17. mallar/ blanketter/ rutiner 18. juridisk frågetjänst

4 2.3 Remissfrågor Utifrån den definierade listan över krav (2.2 ovan) så har staden ett antal övergripande specifika frågor som vi önskar svar på och då i det kontext som hela kravlistan definierar. Svaren ska utgå från att ett system ska kunna vara installerat och implementerat senast maj, Fråga 1: Bedömer ni att det går att leverera ett enhetligt system för hela staden som en enskild entitet dvs. en gemensam installation för hela staden? Fråga 2: Med en gemensam installation för staden är bedömningen att förvaltningsmodellen måste klara av minst fem nivåer (hierarkier) och eventuellt fler. Den översta nivån förväntas utgöras av DSOorganisationen (dataskyddsombud) som då ska kunna ges åtkomst till valfri organisatorisk delmängd i staden. Nivån under DSO bedöms utgöras av en verksamhetsnivå där noderna utgörs av bolag, förvaltningar och stiftelser. På detta förväntas ytterligare ett behov av upp till 3 förvaltningsnivåer under denna struktur per verksamhet där varje nivå ska klara av att hantera i vilket fall upp till 10 olika noder. a) Ser ni något problem med att kunna hantera ovan krav? b) Om problem med något gränsvärde, ange vad ni anser ni kan klara av att hantera? c) Om angivna gränsvärden är OK för er så önskar vi veta om de trots detta utgör en utmaning för er dvs. hur exakta behöver staden vara i en upphandling när det gäller detta krav? Fråga 3: Då vår bedömning är att dataskyddsförordningen ställer nya krav på stödfunktioner runt själva registerhanteringen så finns en osäkerhet från stadens sida om marknaden är redo att möte dessa krav. Med denna RFI söker vi därför att få till stånd en förståelse av marknadens leveransförmåga. Vi vill därför att ni anger om någon funktion i kravlistan bedöms utgöra ett problem för er. Om problem ser vi gärna att ni svarar med en bedömning som utgår från hanterbart men kommer driva kostnad till eventuellt potentiell show stopper. Då kraven i listan ännu inte är graderade är det väsentligt inför en upphandling av få denna bedömning gjord så att ett eventuellt svårhanterat krav kan ställas i relation till nyttan. Fråga 4: Utan att i detta läge efterfråga några priser så är staden intresserad av att förstå hur ni ser på en licenserings modell av ett system i paritet med vad denna RFI definierar. Då vår bedömning är att installerad bas på marknaden av system som detta inte når upp till den volym och funktion som nu efterfrågas, så behöver staden inför en upphandling förstå hur en prismodell kan se ut och vad som

5 är kostnadsdrivande som t.ex. antalet användare, mängden registrerad information, antal hierarkier/ förvaltningsnivåer i systemet, antalet entiteter (bolag/förvaltningar/stiftelser) etc. Eventuell sekretess Offentliga myndigheters verksamhet omfattas av offentlighetsprincipen. Undantag från offentlighetsprincipen är om delar av de uppgifter som lämnats omfattas av s.k. kommersiell sekretess. En leverantör som anser att uppgifter som lämnats som synpunkter uppfyller villkoren för kommersiell sekretess (31 kap. 16 offentlighets- och sekretesslagen (2009:400) om affärs- och driftsförhållanden) behöver ange en begäran om sekretess. En sådan begäran ska vara preciserad med vilka uppgifter som avses samt vilken skada som leverantören skulle lida om uppgifterna lämnas ut. Eventuell sekretessbegäran med preciseringar och motivering ska anges i nedanstående fält. En sekretessbedömning sker alltid i samband med att en uppgift begärs ut och Göteborgs Stad Intraservice kan inte garantera att en begäran om sekretess inte medför att handlingen kan komma att lämnas ut. Ett sekretessbeslut kan även komma att prövas av domstol.

RFI Förmånsportal 1(5)

RFI Förmånsportal 1(5) 1.0 Inledning Skellefteå kommun efterfrågar synpunkter och information inför en eventuell upphandling av en Förmånsportal. Förmånsportalen kommer att upphandlas som en tjänst gentemot en avtalspart. En

Läs mer

Skellefteå kommun inbjuder till anbudsgivning gällande - Nyckelfri hemtjänst -, enligt nedanstående instruktioner och bifogade handlingar.

Skellefteå kommun inbjuder till anbudsgivning gällande - Nyckelfri hemtjänst -, enligt nedanstående instruktioner och bifogade handlingar. 1 Föreskrifter 1.1 Upphandlande myndighet Trädgårdsgatan 6 931 85 Skellefteå 212000-2643 Hemsida: http://www.skelleftea.se 1.2 Upphandlingen inbjuder till anbudsgivning gällande - -, enligt nedanstående

Läs mer

Behandling av personuppgifter enligt dataskyddslagstiftningen. Riktlinjer

Behandling av personuppgifter enligt dataskyddslagstiftningen. Riktlinjer Behandling av personuppgifter enligt dataskyddslagstiftningen Riktlinjer Dokumenttyp Riktlinjer Giltighetstid fr. o. m. t. o. m. 2018-11-28- Gäller tills vidare Gäller för målgruppen Antagen av Kommunstyrelsen

Läs mer

Avtalsform Ramavtal & enstaka köp Namn Molntjänster

Avtalsform Ramavtal & enstaka köp Namn Molntjänster Melleruds Kommun Avtalsform Ramavtal & enstaka köp Namn Molntjänster Diarie UH-2013-16 Ansvarig upphandlare Björn Lindquist Detta dokument är en kopia på upphandlingens elektroniska skallkravsformulär.

Läs mer

Dataskyddsförordningen (DSF/GDPR)

Dataskyddsförordningen (DSF/GDPR) Dataskyddsförordningen (DSF/GDPR) Styrelseinformation Bostads AB Poseidon 2018-09-27 Nina Havner Dataskyddsombud 2 Bakgrund Dataskyddsförordningen EU beslut i april 2016 om en Dataskyddsförordning (DSF).

Läs mer

Utseende av dataskyddsombud

Utseende av dataskyddsombud Fastighetskontoret Tjänsteutlåtande Utfärdat 2018-04-24 Sammanträdesdatum: 2018-05-21 Diarienummer 2761/18 Handläggare Elisabeth Mårdbrink Telefon: 031-368 12 05 E-post: elisabeth.mardbrink@fastighet.goteborg.se

Läs mer

Så behandlar vi dina personuppgifter

Så behandlar vi dina personuppgifter Så behandlar vi dina personuppgifter EU:s dataskyddsförordning, GDPR, ersatte den 25 maj 2018 personuppgiftslagen, PuL. Syftet med lagen är att skydda individens rätt till ett privatliv. Den personliga

Läs mer

1 Avropsförfrågan, BI-system

1 Avropsförfrågan, BI-system 1/6 1 Avropsförfrågan, BI-system Specifika uppgifter för aktuell förfrågan Nr. 1 Beskrivning med uppgifter specifika för denna avropsförfrågan Avropets utskicksdatum 2 Myndighetens diarienummer för avropet

Läs mer

Policy för integritet vid hantering av personuppgifter

Policy för integritet vid hantering av personuppgifter Policy för integritet vid hantering av personuppgifter Dokumenttyp Policy Fastställd/upprättad Kommunfullmäktige 2018-04-26 27 Senast reviderad - Detta dokument gäller för Hjo kommun Giltighetstid Tills

Läs mer

Riktlinjer för hantering av personuppgifter

Riktlinjer för hantering av personuppgifter Riktlinjer för hantering av personuppgifter Mariestads kommun Antaget av Kommunstyrelsen Mariestad 2018-05-14 Datum: 2018-04-04 Dnr: Sida: 2 (6) Riktlinjer för hantering av personuppgifter Inledning EU:s

Läs mer

IT-konsekvensanalys dataskyddsförordning

IT-konsekvensanalys dataskyddsförordning , IT-governance Datum 2016-10-23 IT-konsekvensanalys dataskyddsförordning 2017-10-23 Bakgrund... 3 Syfte... 3 Omfattning och avgränsningar... 3 Konsekvensanalys IT ägare av system... 4 1.1 Riskanalys...

Läs mer

Mall för Avropsförfrågan, Ekonomisystem

Mall för Avropsförfrågan, Ekonomisystem 8 Detta avsnitt innehåller en mall som Myndighet ska använda som underlag för genomförande av avrop. Generella anvisningar för hur avrop ska genomföras återfinns i ramavtalets bilaga 6, Tillvägagångssätt

Läs mer

RIKTLINJE FÖR HANTERING AV PERSONUPPGIFTER

RIKTLINJE FÖR HANTERING AV PERSONUPPGIFTER RIKTLINJE FÖR HANTERING AV PERSONUPPGIFTER GULLSPÅNG KOMMUN Antagen av kommunfullmäktige 2018-05-30, 69 Dnr: KS 2018/275 Kommunledningskontoret Torggatan 19, Box 80 548 22 HOVA Tel: 0506-360 00 www.gullspang.se

Läs mer

A) Upphandlingsföreskrifter Vindkraftverk 12KS/0282. A) Upphandlingsföreskrifter

A) Upphandlingsföreskrifter Vindkraftverk 12KS/0282. A) Upphandlingsföreskrifter 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 3 1.1 Benämningar 3 1.2 Omfattning 3 1.3 Avtalsform och antal leverantörer som tilldelas kontrakt 3 1.4 Upphandlingsförfarande 3 1.5 Förfrågningsunderlag 3 1.6 Tillhandahållande

Läs mer

LOs policy om dataskyddsförordningen, General Data Protection Regulation (GDPR)

LOs policy om dataskyddsförordningen, General Data Protection Regulation (GDPR) LOs policy om dataskyddsförordningen, General Data Protection Regulation (GDPR) 1 Innehåll 1. Inledning... 3 2. Behandling... 3 3. Personuppgift... 3 4. Principer för behandling av personuppgifter... 3

Läs mer

Överförmyndarförvaltningen. Information Sida 1 (7) Integritetspolicy

Överförmyndarförvaltningen. Information Sida 1 (7) Integritetspolicy Överförmyndarförvaltningen Information Sida 1 (7) 2018-05-22 Vi vill att du ska känna dig trygg med hur vi behandlar dina personuppgifter. Därför ser vi till att dina personuppgifter alltid är skyddade

Läs mer

2. Administrativa förutsättningar och krav

2. Administrativa förutsättningar och krav Förfrågningsunderlag 2016-04-18 Upphandlande organisation Statens inköpscentral vid Kammarkollegiet Upphandling Språk- och översättningstjänster Goran Alilovic 96-57-2015 Symbolförklaring: Sista anbudsdag:

Läs mer

1. Upphandlingsföreskrifter

1. Upphandlingsföreskrifter Förfrågningsunderlag - Upphandlarversion 2016-02-29 Upphandlande organisation Sundbybergs kommun Ewa Johansson Upphandling Behandlingshem, boende och öppenvård till vuxna missbrukare SAN-0171/2015, Symbolförklaring:

Läs mer

Bilaga 1 Allmänna villkor för Socialnämnds anslutning till Sammansatt Bastjänst Ekonomiskt Bistånd (SSBTEK)

Bilaga 1 Allmänna villkor för Socialnämnds anslutning till Sammansatt Bastjänst Ekonomiskt Bistånd (SSBTEK) Bilaga 1 Allmänna villkor för Socialnämnds anslutning till Sammansatt Bastjänst Ekonomiskt Bistånd (SSBTEK) 1. Allmänt Dessa Allmänna villkor reglerar Socialnämndens anslutning till Sammansatt Bastjänst

Läs mer

Så behandlar vi dina personuppgifter

Så behandlar vi dina personuppgifter Så behandlar vi dina personuppgifter I integritetspolicyn får du veta hur vi samlar in, använder, sparar, lämnar ut och skyddar dina personuppgifter. Integritetspolicyn gäller för all vår verksamhet. Vi

Läs mer

Kommunstyrelsens anvisningar avseende behandlingen av personuppgifter

Kommunstyrelsens anvisningar avseende behandlingen av personuppgifter s anvisningar avseende behandlingen av 20180711 20180711 Innehåll... 4 Viktiga dokument... 4 Viktiga begrepp... 4 Personuppgift... 4 Behandling... 4 Lagkrav... 5 Roller... 5 Personuppgiftsansvarig... 5

Läs mer

1. Upphandling av Jag-stärkande aktiviteter

1. Upphandling av Jag-stärkande aktiviteter Förfrågningsunderlag 2013-02-01 Upphandlingsansvarig Försäkringskassan Upphandling Jag-stärkande aktiviteter Annika Fridh 069608-2012 Sista anbudsdag: 2013-03-01 Symbolförklaring: Texten/frågan innehåller

Läs mer

Behandling av personuppgifter vid Göteborgs universitet

Behandling av personuppgifter vid Göteborgs universitet 1 Integritetspolicy Göteborgs universitet När du skickar e-post till Göteborgs universitet så innebär detta att Göteborgs universitet behandlar dina personuppgifter. För att läsa mer om hur detta går till,

Läs mer

Samspelets behandling av personuppgifter

Samspelets behandling av personuppgifter Samordningsförbundet Utskriftsdatum 2019-03-07 1(5) s behandling av personuppgifter Uppdateringen har sin grund i parternas gemensamma underlag från Nationella Rådet genom http://www.finsam.se/rad_och_stod/gdpr

Läs mer

1. Anvisningar för upphandlingen

1. Anvisningar för upphandlingen Förfrågningsunderlag 2014-03-21 Upphandlande organisation Upphandling REGION GOTLAND Bostad med särskild service på Gotland för vuxna med psykiska funktionsnedsättningar. Dag Hultemar 2014-18 Sista anbudsdag:

Läs mer

SLUTRAPPORT PROJEKT GDPR

SLUTRAPPORT PROJEKT GDPR SLUTRAPPORT PROJEKT GDPR Ali Narimani december2018 Projektnamn Behandling av personuppgifter enlig dataskyddsförordning (GDPR) Projektledare Bijan Narimani Projektperiod 2017-11-01 till 2018-12-31 1 Innehåll

Läs mer

Riktlinjer för personuppgiftshantering

Riktlinjer för personuppgiftshantering Sida 1(6) Riktlinjer för personuppgiftshantering 1. Inledning Bakgrund Personuppgifter hanteras från och med den 25 maj 2018 enligt EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och kompletterande nationell lagstiftning

Läs mer

Extern remiss. Innehåll METODER FÖR TIDIG DIALOG

Extern remiss. Innehåll METODER FÖR TIDIG DIALOG METODER FÖR TIDIG DIALOG Extern remiss En extern remiss innebär att du skickar hela eller delar av upphandlingsdokumenten till leverantörer och branschorganisationer innan en upphandling publiceras. Det

Läs mer

Dataskyddsförordningen och Stadens styrsystem. Jan A Svensson Informationssäkerhetschef

Dataskyddsförordningen och Stadens styrsystem. Jan A Svensson Informationssäkerhetschef Dataskyddsförordningen och Stadens styrsystem Jan A Svensson Informationssäkerhetschef Agenda DSF visavi Stadens styrsystem Stadens förhållningssätt gällande - Dataskyddsombud - Konsekvensbedömning - Inbyggt

Läs mer

Lathund Personuppgiftslagen (PuL)

Lathund Personuppgiftslagen (PuL) Lathund Personuppgiftslagen (PuL) Behandling Alla former av åtgärder där man hanterar personuppgifter oavsett om det sker via datorn eller inte. Detta kan vara till exempel insamling, registrering och

Läs mer

Union to Unions policy om dataskyddsförordningen, General Data Protection Regulation (GDPR)

Union to Unions policy om dataskyddsförordningen, General Data Protection Regulation (GDPR) Union to Unions policy om dataskyddsförordningen, General Data Protection Regulation (GDPR) 2 Union to Unions policy om dataskyddsförordningen, General Data protection Regulation (GDPR) Innehåll 1. Inledning...

Läs mer

POLICY FÖR E-ARKIV STOCKHOLM

POLICY FÖR E-ARKIV STOCKHOLM Stadsarkivet Dnr 9.0 7389/08 Sida 1 (8) 2016-03-17 POLICY FÖR E-ARKIV STOCKHOLM Sida 2 (8) Innehåll POLICY... 1 FÖR E-ARKIV STOCKHOLM... 1 1. e-arkiv Stockholm en central resurs i stadens informationshantering...

Läs mer

Inköpspolicy för Fyrbodals kommunalförbund

Inköpspolicy för Fyrbodals kommunalförbund Antagen av direktionen 2013-02-07 Inköpspolicy för Fyrbodals kommunalförbund Affärsmässighet Upphandling skall göras med utnyttjande av de konkurrensmöjligheter som finns, och även i övrigt genomföras

Läs mer

Härmed inbjuds Ni att lämna anbud i enlighet med förutsättningarna i detta förfrågningsunderlag inklusive bilagor.

Härmed inbjuds Ni att lämna anbud i enlighet med förutsättningarna i detta förfrågningsunderlag inklusive bilagor. 2012-01-23 Dnr LiU-2010-01194 1(5) Förfrågningsunderlag Linköpings universitet genomför en förenklad upphandling avseende ett laminärflödestak, LAF tak, till ett nybyggt Translational Medicine Center forskningslaboratorium

Läs mer

Västra Götalandsregionens arbete kring dataskyddsförordningen (GDPR)

Västra Götalandsregionens arbete kring dataskyddsförordningen (GDPR) 1 (5) Bilaga 1 Datum 2018-02-16 Handläggare: Fredrika Holm Telefon: 070-577 86 51 E-post: fredrika.holm@vgregion.se Till samtliga förvaltningschefer och Verkställande direktörer i de majoritetsägda bolagen

Läs mer

Den nya Dataskyddsförordningen

Den nya Dataskyddsförordningen Studenter Informations- och utbildningsmaterial Den nya Dataskyddsförordningen Dataskyddsförordningen/General Data Protection Regulation (GDPR) ska stärka enskilda personers rättigheter över hur myndigheter,

Läs mer

Policy och riktlinje för hantering av personuppgifter i Trosa kommun

Policy och riktlinje för hantering av personuppgifter i Trosa kommun Policy och riktlinje för hantering av personuppgifter i Trosa kommun Antagen av: Kommunfullmäktige 2018-04-25, 36, dnr KS 2018/65 Dokumentkategori: Styrdokument Dokumenttyp: Policy Kommunstyrelsen Policy

Läs mer

PRINCIPER FÖR BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER I SALA KOMMUN

PRINCIPER FÖR BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER I SALA KOMMUN 1 (7) BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER (GDPR) SALA4000, v 2.0, 2012-08-27 N:\Informationsenheten\InformationSala\Projekt\GDPR\sakn-integritetspolicy-behandling av personuppgifter.docx Behandling av personuppgifter...

Läs mer

Fordonsuthyrning och utbildningsplats med tillhörande tjänster

Fordonsuthyrning och utbildningsplats med tillhörande tjänster Förfrågan om information Fordonsuthyrning och utbildningsplats med tillhörande tjänster 1 Inledning... 2 1.1 RFI Förfrågan om information... 2 1.2 Om Säkerhetspolisen... 2 1.3 Syfte... 2 2 Administrativa

Läs mer

DATASKYDD (GDPR) Del 1: Kommun- /regionledning

DATASKYDD (GDPR) Del 1: Kommun- /regionledning DATASKYDD (GDPR) Del 1: Kommun- /regionledning Del 1 Kommunledning Organisationens högsta ledning Del 2 Förvaltningsledning Verksamhetsledning Del 3 Dataskyddssamordnare Dataskyddsredogörare Del 4 Kärnverksamhet

Läs mer

Vers. 01/16 Begäran om utlämning av registeruppgifter för forskningsändamål mm från Hälso- och Sjukvårdsförvaltningen.

Vers. 01/16 Begäran om utlämning av registeruppgifter för forskningsändamål mm från Hälso- och Sjukvårdsförvaltningen. Vers. 01/16 Begäran om utlämning av registeruppgifter för forskningsändamål mm från Hälso- och Sjukvårdsförvaltningen. OBS! Endast komplett ifylld ansökan behandlas om ej annat överenskommits. 1. Projektnamn

Läs mer

Inledning. Handlingsplan EU:s nya dataskyddsförordning Dorotea kommun

Inledning. Handlingsplan EU:s nya dataskyddsförordning Dorotea kommun GDPR Handlingsplan Inledning Den 25 maj 2018 börjar den nya dataskyddsförordningen att gälla som lag i Sverige och ersätta den nuvarande personuppgiftslagen. Mycket av det som finns i den nya förordningen

Läs mer

1. Anbudsinbjudan. Förfrågningsunderlag. Upphandlande organisation. 1.1 Allmänna föreskrifter Inledning Upphandlande myndighet

1. Anbudsinbjudan. Förfrågningsunderlag. Upphandlande organisation. 1.1 Allmänna föreskrifter Inledning Upphandlande myndighet Förfrågningsunderlag 2015-06-02 Upphandlande organisation Kriminalvården Upphandling Chefscoachning Jill Hedström 2015-11177 Symbolförklaring: Sista anbudsdag: 2015-06-30 Texten/frågan innehåller krav

Läs mer

Så här behandlar Hedemora Näringsliv AB dina personuppgifter

Så här behandlar Hedemora Näringsliv AB dina personuppgifter Så här behandlar Hedemora äringsliv AB dina personuppgifter Hedemora äringsliv AB värnar om din personliga integritet. Därför sker all behandling av personuppgifter enligt gällande lagstiftning. Det innebär

Läs mer

Tillsynsbeslut mot Försvarsmakten avseende behandlingen av personuppgifter i IT-stöden PRIO och ReachMee

Tillsynsbeslut mot Försvarsmakten avseende behandlingen av personuppgifter i IT-stöden PRIO och ReachMee Datum Diarienr 2013-04-05 1610-2012 Försvarsmakten Högkvarteret 107 85 STOCKHOLM Tillsynsbeslut mot Försvarsmakten avseende behandlingen av personuppgifter i IT-stöden PRIO och ReachMee Datainspektionens

Läs mer

Anmälan om vattenverksamhet

Anmälan om vattenverksamhet Anmälan om vattenverksamhet Sökande Information om behandling av personuppgifter, se sista sidan Om sökanden inte är den som ska faktureras anges fakturaadressen på sidan 4 Fastigheter Fastighet/ -er där

Läs mer

POLICY FÖR E-ARKIV STOCKHOLM

POLICY FÖR E-ARKIV STOCKHOLM Dnr 9.0 7389/08 Vers. 4.0 Sida 1 (9) 2018-05-24 POLICY FÖR E-ARKIV STOCKHOLM Sida 2 (9) Innehåll POLICY FÖR E-ARKIV STOCKHOLM... 1 1. e-arkiv Stockholm en central resurs i stadens informationshantering...

Läs mer

Anmälan om miljöfarlig verksamhet enligt 9 kap 6 miljöbalken

Anmälan om miljöfarlig verksamhet enligt 9 kap 6 miljöbalken Anmälan om miljöfarlig verksamhet enligt 9 kap 6 miljöbalken Information om kommunens hantering av personuppgifter finns bilagt längst ner i blanketten Ärendet avser ändring av befintlig verksamhet ny

Läs mer

WHITE PAPER. Dataskyddsförordningen

WHITE PAPER. Dataskyddsförordningen WHITE PAPER Dataskyddsförordningen Detta whitepaper handlar om den nya dataskyddsförordningen som ska tillämpas från och med den 25 maj 2018. Vad innebär den egentligen? När du läst igenom dokumentet hittar

Läs mer

HEMLIG. Förfrågan om information gällande marknadens utbud av molnbaserade rekryteringssystem 1 (6)

HEMLIG. Förfrågan om information gällande marknadens utbud av molnbaserade rekryteringssystem 1 (6) 0 FÖRFRÅGAN 1 (6) Mottagare HEMLIG Förfrågan om information gällande marknadens utbud av molnbaserade rekryteringssystem Om Säkerhetspolisen Säkerhetspolisen förebygger och avslöjar brott mot rikets säkerhet,

Läs mer

Allmänna Råd. Datainspektionen informerar Nr 3/2017

Allmänna Råd. Datainspektionen informerar Nr 3/2017 Datainspektionen informerar Nr 3/2017 Allmänna Råd Den nya EU-förordningen om dataskydd som träder ikraft i maj 2018 innehåller bestämmelser om dataskyddsombudet. Bestämmelserna reglerar vilken roll och

Läs mer

GDPR. Behandling av personuppgifter för forskningsändamål. Ulrika Harnesk 11 december 2017

GDPR. Behandling av personuppgifter för forskningsändamål. Ulrika Harnesk 11 december 2017 GDPR Behandling av personuppgifter för forskningsändamål Ulrika Harnesk 11 december 2017 Rätten till privatliv Europakonventionen om de mänskliga rättigheterna EU:s stadga om de grundläggande rättigheterna

Läs mer

DATASKYDD (GDPR) Del 2: Förvaltningsledning

DATASKYDD (GDPR) Del 2: Förvaltningsledning DATASKYDD (GDPR) Del 2: Förvaltningsledning Del 1 Kommunledning Organisationens högsta ledning Del 2 Förvaltningsledning Verksamhetsledning Del 3 Dataskyddssamordnare Dataskyddsredogörare Del 4 Kärnverksamhet

Läs mer

Mjölby Kommun PROTOKOLLSUTDRAG. 33 Dnr KS/2018:41. GDPR - utse ombud

Mjölby Kommun PROTOKOLLSUTDRAG. 33 Dnr KS/2018:41. GDPR - utse ombud Mjölby Kommun PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Arbetsutskott 2018-02-07 1 (2) Sida 33 Dnr KS/2018:41 GDPR - utse ombud Bakgrund Idag har varje förvaltning och bolag ett så kallat Personuppgiftsombud

Läs mer

Härmed inbjuds ni att lämna anbud enligt nedan angivna förutsättningar.

Härmed inbjuds ni att lämna anbud enligt nedan angivna förutsättningar. KKV1000, v1.1, 2010-05-05 FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG 2011-11-28 Dnr 755/2011 1 (6) Förfrågningsunderlag, upphandling av elleverans till Konkurrensverkets lokaler på Torsgatan 11 i Stockholm 1. Inledning Härmed

Läs mer

Begäran om allmänhandling. -Vad gäller?

Begäran om allmänhandling. -Vad gäller? Begäran om allmänhandling -Vad gäller? Kort om Entreprenörsföretag som grundades 1999 Långsiktighet och kontinuitet, med fokus på struktur och produktutveckling Upphandlingsverktyg skapat av upphandlare

Läs mer

Informationsblad om vissa juridiska aspekter på systematisk uppföljning i socialtjänsten och EU:s dataskyddsförordning

Informationsblad om vissa juridiska aspekter på systematisk uppföljning i socialtjänsten och EU:s dataskyddsförordning Informationsblad om vissa juridiska aspekter på systematisk uppföljning i socialtjänsten och EU:s dataskyddsförordning Att följa upp arbetet i socialtjänsten är ett krav som är reglerat i lag. Kvaliteten

Läs mer

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR ANVÄNDANDE AV TYRA. 1. Allmänt

ALLMÄNNA VILLKOR FÖR ANVÄNDANDE AV TYRA. 1. Allmänt ALLMÄNNA VILLKOR FÖR ANVÄNDANDE AV TYRA 1. Allmänt Bayou AB ( Bayou ) tillhandahåller tjänsten Tyra ( Tyra ). Tyra är ett verktyg avsedd för förskola och föräldrar till barn i förskola ( Skolan ). Genom

Läs mer

inte längre lagras så raderas eller anonymiseras den och kan inte längre användas eller begäras ut.

inte längre lagras så raderas eller anonymiseras den och kan inte längre användas eller begäras ut. ABF Stockholm bedriver folkbildning och vuxenutbildning i Stockholm och hanterar därför olika typer av personuppgifter inom ramen för våra verksamheter. En personuppgift kan enklast beskrivas som en uppgift

Läs mer

Request for information (RFI) Innehåll METODER FÖR TIDIG DIALOG

Request for information (RFI) Innehåll METODER FÖR TIDIG DIALOG METODER FÖR TIDIG DIALOG Request for information (RFI) En Request for information (RFI) innebär att du inför en upphandling skickar skriftliga frågor till leverantörer och branschorganisationer. RFI:n

Läs mer

Ägar- och ledningsprövning vid ansökan om godkännande för fristående förskola

Ägar- och ledningsprövning vid ansökan om godkännande för fristående förskola Ägar- och ledningsprövning vid ansökan om godkännande för fristående förskola Sedan den 1 januari 2019 gäller nya bestämmelser i skollagen (2 kap. 5 och 5 a skollagen (2010:800)) vilka innebär att kommunen

Läs mer

Personuppgiftsbiträdesavtal Enligt artikel 28.3, Allmänna dataskyddsförordningen EU 2016/679 (i avtalet benämnt dataskyddsförordningen)

Personuppgiftsbiträdesavtal Enligt artikel 28.3, Allmänna dataskyddsförordningen EU 2016/679 (i avtalet benämnt dataskyddsförordningen) Personuppgiftsbiträdesavtal Enligt artikel 28.3, Allmänna dataskyddsförordningen EU 2016/679 (i avtalet benämnt dataskyddsförordningen) Parter: Personuppgiftsansvarig Personuppgiftsbiträde Vård- och omsorgsnämnden

Läs mer

Svenska Röda Korsets riktlinjer för skydd av personuppgifter. Fastställda av generalsekreteraren

Svenska Röda Korsets riktlinjer för skydd av personuppgifter. Fastställda av generalsekreteraren Svenska Röda Korsets riktlinjer för skydd av personuppgifter. Fastställda av generalsekreteraren 2019-03-18. Innehåll FÖRORD... 1 HUR FÖRSTÅR VI GDPR?... 2 VI VILL GÄRNA BERÄTTA OM VARFÖR VI BEHANDLAR

Läs mer

Tilldelningsbeslut och upphandlingsprotokoll avseende upphandling av budget & prognosverktyg för kommande ramavtal med Åklagarmyndigheten

Tilldelningsbeslut och upphandlingsprotokoll avseende upphandling av budget & prognosverktyg för kommande ramavtal med Åklagarmyndigheten Tilldelningsbeslut & upphandlingsprotokoll Sida 1 (7) Ekonomiavdelningen Datum Dnr: Upphandlingsfunktionen 2014 01 31 ÅM-A 2013/1386 Tilldelningsbeslut och upphandlingsprotokoll avseende upphandling av

Läs mer

Sammanträdesdatum Arbetsutskott (1) 73 Dnr KS/2018:41. Organisation med anledning av ny dataskyddsförordning

Sammanträdesdatum Arbetsutskott (1) 73 Dnr KS/2018:41. Organisation med anledning av ny dataskyddsförordning Mjölby Kommun PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Arbetsutskott 2018-04-23 1 (1) Sida 73 Dnr KS/2018:41 Organisation med anledning av ny dataskyddsförordning har vid sitt sammanträde 2018-02-14 35 beslutat

Läs mer

Detta personuppgiftsbiträdesbiträdesavtal Biträdesavtal [ååmmdd] mellan: [**.], reg. no. [**], med addressen [**] (i det följande

Detta personuppgiftsbiträdesbiträdesavtal Biträdesavtal [ååmmdd] mellan: [**.], reg. no. [**], med addressen [**] (i det följande Detta personuppgiftsbiträdesbiträdesavtal Biträdesavtal[ååmmdd] mellan: [**.], reg. no. [**], med addressen [**] (i det följande [**], reg. no. [**],med addressen [**] (i det följande Leverantören samt

Läs mer

Allmän orientering. Förfrågningsunderlag

Allmän orientering. Förfrågningsunderlag Allmän orientering, Kommun lednings konroret, Märsta - alla tiders mötesplats - ligger mitt emellan Uppsala och Stockholm. Den tusenåriga staden Sigtuna och Arlanda flygplats utgör två spännande inslag

Läs mer

Volymuppgifter i ramavtalsupphandling

Volymuppgifter i ramavtalsupphandling Volymuppgifter i ramavtalsupphandling - Lämpligt, möjligt eller till och med nödvändigt? Sveriges Offentliga Inköpares årskonferens 2019 5 april 2019 Maria Lidbom och Alexander Rappe Frågeställningar Kan

Läs mer

Riktlinjer och taxa för begäran om allmänna handlingar

Riktlinjer och taxa för begäran om allmänna handlingar Riktlinjer och taxa för begäran om allmänna handlingar Riktlinjer och taxa för begäran om allmänna handlingar Datum för beslut: 2019-06-10 Kommunledningskontoret Reviderad: - Beslutsinstans: Kommunfullmäktige

Läs mer

Handlingsplan för persondataskydd

Handlingsplan för persondataskydd Kommunledningskontoret Handlingsplan för persondataskydd Dokumentansvarig: Anders Lindqvist, Verksamhetsutvecklare Fastställd av: Kommunstyrelsen, Dnr KS 18/226 Omfattar: Koncernen Ånge kommun Fastställd

Läs mer

Ansökan om riksfärdtjänst

Ansökan om riksfärdtjänst Ansökan om riksfärdtjänst Du kan få riksfärdtjänst om: Du på grund av en stor och varaktig funktionsnedsättning inte kan resa till normala resekostnader. Riksfärdtjänst är en ersättning för reskostnad.

Läs mer

3. Vi har även tagit del av följande bilagor, som hör till Huvudavtalet:

3. Vi har även tagit del av följande bilagor, som hör till Huvudavtalet: PM med vissa synpunkter gällande avtal avseende etjänsteplattform huvudsakligen med utgångspunkt från sekretess/tystnadsplikt- och integritetsrättsliga aspekter Förutsättningar och avgränsningar 1. Vi

Läs mer

HVO-tankstation i Eslövs kommun

HVO-tankstation i Eslövs kommun Europeiska regionala utvecklingsfonden Klimatsamverkan Skåne Fossilbränslefria kommuner i södra Skåne HVO-tankstation i Eslövs kommun Exempel på direktupphandling av HVOpumpstation för kommunala fordon

Läs mer

PERSONUPPGIFTSBITRÄDESAVTAL

PERSONUPPGIFTSBITRÄDESAVTAL PERSONUPPGIFTSBITRÄDESAVTAL 1. 1.1 1.2 1.3 1.4 Allmänt Detta Personuppgiftsbiträdesavtal utgör en integrerad del av avtalet om Directory ( Avtalet ) mellan Leverantören och Kunden. Leverantören kommer

Läs mer

Riktlinjer för dataskydd

Riktlinjer för dataskydd 1 Riktlinjer för dataskydd Inledning Följande riktlinje syftar till att konkretisera policyn för dataskydd samt ge vägledning och råd vid hantering av personuppgifter i X kommun. Riktlinjen, som grundar

Läs mer

1 Information om upphandlingen

1 Information om upphandlingen 1 Information om upphandlingen 1.1 Presentation av tjänsten/varan Södertörns upphandlingsnämnd inbjuder härmed anbudsgivare till att lämna anbud gällande, enligt nedanstående instruktioner och bifogade

Läs mer

Information om behandling av personuppgifter

Information om behandling av personuppgifter REGIONALA ETIKPRÖVNINGSNÄMNDEN Information om behandling av personuppgifter Fastställd 2018-05-25 Version 1 (2018-05-25) 1(6) Innehåll 1. SYFTE... 2 2. ORGANISATION OCH ANSVAR... 2 3. BEGREPP... 2 4. GRUNDLÄGGANDE

Läs mer

Avrop från ramavtal med förnyad konkurrensutsättning

Avrop från ramavtal med förnyad konkurrensutsättning 1 (7) Landstingsstyrelsens förvaltning SLL Juridik och upphandling INSTRUKTION VID FÖRNYAD Avrop från ramavtal med förnyad konkurrensutsättning Denna checklista och instruktion har tagits fram för att

Läs mer

Ett eller flera dataskyddsombud?

Ett eller flera dataskyddsombud? Dataskyddsförordningen (GDPR) kommer att gälla som lag i alla EU:s medlemsländer från och med den 25 maj 2018. Förordningen kommer att ersätta personuppgiftslagen (1998:204), PuL, och vara direkt tillämplig

Läs mer

Så här behandlar V-Dala överförmyndarsamverkan dina personuppgifter

Så här behandlar V-Dala överförmyndarsamverkan dina personuppgifter Version 1, 2018-05-22 Information till den registrerade Så här behandlar V-Dala överförmyndarsamverkan dina personuppgifter V-Dala överförmyndarsamverkan värnar om din personliga integritet. Därför sker

Läs mer

Stockholm den 9 november 2017 R-2017/1875. Till Utrikesdepartementet UD2017/15958/HI

Stockholm den 9 november 2017 R-2017/1875. Till Utrikesdepartementet UD2017/15958/HI R-2017/1875 Stockholm den 9 november 2017 Till Utrikesdepartementet UD2017/15958/HI Sveriges advokatsamfund har genom remiss den 11 oktober 2017 beretts tillfälle att avge yttrande över Förslag till Europaparlamentets

Läs mer

Ytterligare information om Sjunde AP-fonden finns på www.ap7.se, där också Sjunde APfondens senaste årsredovisningar finns tillgängliga.

Ytterligare information om Sjunde AP-fonden finns på www.ap7.se, där också Sjunde APfondens senaste årsredovisningar finns tillgängliga. Bakgrund Sjunde AP-fonden har nöjet att bjuda in er att inkomma med anbud avseende hantering av fondens ekonomifunktion. Fonden efterfrågar en utkontrakterad ekonomitjänst där ni som leverantör ansvarar

Läs mer

Dataskyddsombud (DSO) för kulturnämnden samt information om lokal organisation för hantering av personuppgifter i kulturförvaltningen

Dataskyddsombud (DSO) för kulturnämnden samt information om lokal organisation för hantering av personuppgifter i kulturförvaltningen Kultur Tjänsteutlåtande Utfärdat 2018-04-16 Diarienummer 0441/18 Maria Bursell/Kultur/GBGStad Telefon: 031-368 36 84 E-post: maria.bursell@kultur.goteborg.se Stina Borrman/Kultur/GBGStad Telefon: 031-368

Läs mer

Koncernkontoret Enheten för juridik

Koncernkontoret Enheten för juridik Koncernkontoret Enheten för juridik Per Bergstrand Dataskyddsombud +46 44 309 32 56 E-post: per.bergstrand@skane.se Instruktion Datum 2018-06-20 Dnr 1800025 1 (9) Instruktion för s behandling av personuppgifter

Läs mer

Så förbereder Leksand inför Dataskyddsförordningen

Så förbereder Leksand inför Dataskyddsförordningen Andrew.tutt-wixner@leksand.se Så förbereder Leksand inför Dataskyddsförordningen Andrew.tutt-wixner@leksand.se Samverkan kring Dataskyddsförordningen Andrew.tutt-wixner@leksand.se GDPR har blivit en katalys

Läs mer

Policy för personuppgiftsbehandling

Policy för personuppgiftsbehandling Policy för personuppgiftsbehandling i Stenungsunds kommun Typ av dokument Policy Dokumentägare Kansliet Beslutat av Kommunfullmäktige Giltighetstid Beslutsdatum 2018-10-08 Framtagen av Kansliet Diarienummer

Läs mer

Anbudsinbjudan. Digitala Enheter och Kringutrustning. Dnr: 2.4.2-8831/2015 2016-01-11. stockholm.se

Anbudsinbjudan. Digitala Enheter och Kringutrustning. Dnr: 2.4.2-8831/2015 2016-01-11. stockholm.se Digitala Enheter och Kringutrustning stockholm.se Utbildningsförvaltningen Avdelningen för utveckling och samordning Hantverkargatan 2F 104 22 Stockholm Växel 08-508 33 000 www.stockholm.se Innehåll 1

Läs mer

Frågor och svar. Beskrivning: IT-konsulttjänster Resurskonsulter 2013. Norra regionen och Uppsala-Örebro. anna.berg@kammarkollegiet.

Frågor och svar. Beskrivning: IT-konsulttjänster Resurskonsulter 2013. Norra regionen och Uppsala-Örebro. anna.berg@kammarkollegiet. Frågor och svar Köpare Upphandling Köpare: Statens inköpscentral vid Kammarkollegiet Namn: Handläggare: Anna Berg Referensnr: Dnr 96-76-2012 Norra regionen och Uppsala-Örebro - IT-konsulttjänster Resurskonsulter

Läs mer

Tilläggshandikapp i form av t.ex. rörelsehinder, syn, hörselnedsättning, epilepsi eller andra fysiska/psykiska funktionshinder kan förekomma.

Tilläggshandikapp i form av t.ex. rörelsehinder, syn, hörselnedsättning, epilepsi eller andra fysiska/psykiska funktionshinder kan förekomma. Allmän orientering, Södergatan 20, Märsta - alla tiders mötesplats - ligger mitt emellan Uppsala och Stockholm. Den tusenåriga staden Sigtuna och Arlanda flygplats utgör två spännande inslag på var sin

Läs mer

INTEGRITETS POLICY. Version 1.0. LabRum AB

INTEGRITETS POLICY. Version 1.0. LabRum AB INTEGRITETS POLICY Version 1.0 LabRum AB Innehåll Kunder till LabRum... 4 Behandlingen av personuppgifter... 4... 4... 4... 4... 4... 4... 4 Potentiella kunder till LabRum... 5 Behandlingen av personuppgifter...

Läs mer

M E L L A N P E R S O N U P P G I F T S A N S V A R I G O C H P E R S O N U P P G I F T S B I T R Ä D E

M E L L A N P E R S O N U P P G I F T S A N S V A R I G O C H P E R S O N U P P G I F T S B I T R Ä D E 2013-08-28 0 (5) AVTAL M E L L A N P E R S O N U P P G I F T S A N S V A R I G O C H P E R S O N U P P G I F T S B I T R Ä D E För personuppgifter som är relaterade till Höganäs kommun FÖRVALTNING 1 (5)

Läs mer

Request for Information Kameratjänster

Request for Information Kameratjänster 37 Öppen/Unclassified Datum FMV Beteckning 2013-02-28 372157 1(5) Request for Information Kameratjänster 1 Inledning 1.1 Allmän information Detta dokument är en så kallad Request for Information (RFI)

Läs mer

Nya krav när PUL blir GDPR. Vad innebär det för din organisation?

Nya krav när PUL blir GDPR. Vad innebär det för din organisation? Nya krav när PUL blir GDPR Vad innebär det för din organisation? Den 25 maj 2018 ersätts personuppgiftlagen (PUL) och EU:s nya dataskyddsförordning, GDPR, börjar tillämpas. GDPR kommer att gälla som lag

Läs mer

8 Steg GDPR. Förbered verksamheten. Organisera GDPR-arbetet. Kartlägg. Analysera. Dokumentera. Inför rutiner. Leverantörer och avtal

8 Steg GDPR. Förbered verksamheten. Organisera GDPR-arbetet. Kartlägg. Analysera. Dokumentera. Inför rutiner. Leverantörer och avtal 8 Steg GDPR Dataskyddsförordningen lägger stor vikt vid den personuppgiftsansvariga organisationens skyldighet att kunna visa att förordningen följs och ställer ökade krav på dokumentation som kan påvisa

Läs mer

Öfn 127 Redovisning av statistik från kansliet

Öfn 127 Redovisning av statistik från kansliet Öfn 127 Redovisning av statistik från kansliet - Månatlig statistik över överförmyndarnämndens verksamhet. Överförmyndarnämnden godkänner redovisningen. Öfn 128 Beslut om uttag av medel med överförmyndarspärr

Läs mer

Med Servicetid anses den tid under vilken PromikBook garanterar att påbörja och avhjälpa driftavbrott.

Med Servicetid anses den tid under vilken PromikBook garanterar att påbörja och avhjälpa driftavbrott. Användarvillkor Dokumentversion: 201805 Senast ändrad: Maj 2018 1. Parter 1.1 med organisationsnummer 556217-5157, adress Gullbergs Strandgata 36D, 411 04 Göteborg, hädanefter under benämning PromikBook

Läs mer

1. Upphandling avseende Ledarskapsutbildning UGL - Utveckling av Grupp och Ledare

1. Upphandling avseende Ledarskapsutbildning UGL - Utveckling av Grupp och Ledare Förfrågningsunderlag 2015-11-19 Upphandlande organisation Skatteverket Upphandling UGL - Utveckling av Grupp och Ledare Maj Välimaa 131613036-15/21 Symbolförklaring: Sista anbudsdag: 2015-12-16 23:59 Texten/frågan

Läs mer

2 Krav på leverantör Stöd- och tilläggstjänster, Företagshälsan NLL. Dnr: Ansvarig: Josefine Barsk

2 Krav på leverantör Stöd- och tilläggstjänster, Företagshälsan NLL. Dnr: Ansvarig: Josefine Barsk 2 Krav på leverantör 2014 Stöd- och tilläggstjänster, Ansvarig: Josefine Barsk 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 KRAV PÅ LEVERANTÖR 4 1.1 INTYG OCH BEVIS ANGÅENDE LEVERANTÖR 4 1.2 LEVERANTÖRENS EKONOMISKA STÄLLNING

Läs mer

Behandling av personuppgifter vid Göteborgs universitet

Behandling av personuppgifter vid Göteborgs universitet Behandling av personuppgifter vid Göteborgs universitet Illustrationer: Dolling Tahko 1 Personuppgifter vid Göteborgs universitetet Universitet behandlar personuppgifter för Studenter (till exempel i Ladok)

Läs mer

Bilaga 3 Personuppgiftsbiträdesavtal

Bilaga 3 Personuppgiftsbiträdesavtal Bilaga 3 Personuppgiftsbiträdesavtal Detta personuppgiftsbiträdesavtal ( Biträdesavtalet ) har ingåtts av Parterna för att garantera en säker, korrekt och laglig behandling av personuppgifter i samband

Läs mer