Anteckningar från möte i Gymnasierektors-nätverket

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Anteckningar från möte i Gymnasierektors-nätverket"

Transkript

1 Gymnasierektors-nätverket Göteborg 7 december 2012 Anteckningar från möte i Gymnasierektors-nätverket Tid: Fredag 7 december Plats: Tidbloms hotell Olskroksgatan 23, Göteborg Deltagare Ingela Andersson Alingsås, Kristina Stenvall Göteborg, Marianne Möller Göteborg, Reinhold Svensson Göteborg, Torbjörn Claesson Göteborg, Christer Hagman Kungsbacka, Marianne Hedkvist Kungälv, Göran Careborg Lerum, Pia Alhäll Partille, Raymond Vaske Stenungsund, ersättare Öckerö, Margaretha Allen GR Deltog ej Ale, Härryda, Lilla Edet, Partille, Tjörn Ärendelista Gymnasiesamverkan 1. Projektrapport från Plug-in och SYVO-projekten på GR Plug-in Johan Borvén medverkade och berättade att fem regioner samverkar under SKLs kappa i projektet Plug-in. 24 % av svenska ungdomar har efter fyra år inte nått ett slutbetyg. Hela Europa har samma problem. Möjligheter till arbete och vidareutbildning är i centrum. Målgruppen är elever som är 16 år eller äldre som funderar på att avbryta eller har avbrutit. Unika förutsättningar kräver ett unikt projekt. GR är den största regionen som är med och omsätter cirka halva projektets ekonomi. Projektet löper över 2 år och omfattar totalt 200 miljoner kronor. Syftet är att ta fram nya metoder och skapa nya förutsättningar för att ungdomarna ska stanna kvar i systemet. SKLs rapport Att motverka avbrott ligger till grund. Några faktorer som lyfts fram är: Det goda bemötandet Tydliga mål Betoning på resultat Att elever hamnar på rätt plats Samarbete och delaktighet Skola/elev/näringsliv Förmåga att tidigt upptäcka och tillgodose elevers behov. Innovationsnavet: Navet innehåller fyra delar av vilka en är forskning. Målet är att identifiera och samla all forskning som är tillgänglig. En webbsida kommer att innehålla detta. Statistik är en annan del. Det handlar om att hitta mönster. I Sverige är det många som avbryter i gymnasieskolans år 3. En metodbank ingår också, där alla metoder samlas in. Nu deltar 55 kommuner och kanske blir det 62 kommuner. En utvärdering av dessa metoder ska göras. Vad har fungerat på vilka målgrupper?

2 Sju kommuner inom GR driver egna projektverkstäder. Resultat och processutvärdering ingår. Den 29/10 var det uppstart i samband med Mötesplats skola. 80 personer från hela Sverige deltog. Projektet har löpt sedan februari ESF som finansierar projektet är inte så vana att hantera så stora projekt. Alla kommuner är igång inom GR. Det regionala perspektivet Regionala konferenser (troligen i mars med dialog mellan våra kommunala och fristående verksamheter) Delprojekt i kommunerna KIA- kommunala informationsansvaret. Work-shops kommer att hållas med Nätverket för det kommunala informationsansvaret. Laget runt kring vad som görs i respektive kommun Partille: I grundskolan görs kartläggningar utifrån riskzonselever. Det finns ett Plug in spår på Porthällagymnasiet, vilket innehåller stödinsatser. 80 % av eleverna som bor i Partille går i annan kommun, vilket leder till ett spännande uppdrag när det gäller uppföljning. Andra insatser är Porten (vägledning/slussinstans) och Projektteam på Finngösaskolan. Stenungsund: Kommunen arbetar förebyggande med tre projekt. Alingsås: Fokus ligger på: Ungdomar som riskerar att avbryta sin utbildning Studiesupport Ungdomar som har avbrutit redan. Allmänna frågor i nätverket: Hur ska vi arbeta med våra verktyg för att kartlägga de individer som är i riskzon? Hur arbetar vi med det kommunala informationsansvaret? När är ett avbrott? Vad är synnerliga skäl i det sammanhanget? Göteborg: Göteborg är den största deltagaren i projektet och 0-vision gäller. Uppföljning 29:9 finns också. Två uppföljare bistår kommunen med de ungdomar som inte nås via ordinarie arbete. Fråga till Johan: Från vem kommer informationen om Göteborgsarbetet? Johan svarar: Coachning av rektorer är på gång. Kungsbacka: Kungsbacka har flera projektverkstäder. Beda Hallberg är en ny gymnasieskola som är ett nav för detta. Kicken är ett resursteam. De kommer att ha en IM-prep för att kunna komma fram till behörighet för högskolan. AST-diagnos är en annan del liksoom Akademin Lindälv. Mölndal: Full verksamhet råder inom KIA. 90 % av eleverna erbjuds insatser. Det finns ett coaching-projekt som man vill starta upp.

3 Johan Borvén: Härryda är ett bra exempel på hur man arbetar med elever som är kvar i gymnasieskolan. Två metoder är KBT och Lean-perspektivet. I Plug-in definieras avbrott som de fyra veckor eleven har varit frånvarande. Byte av studieväg ingår inte. Gäller 3, 4 eller 5 år för att avsluta sin utbildning? Fyra år är mättiden för projektet. Även de sex kommunerna som inte är med i Plug-in har verksamhet. Stenungsund: Det handlar om att skaffa sig kvarvarande strukturer. Syftet är att se till att detta lever vidare. SYVO - Skola och arbetsliv i samverkan för en entreprenöriell region Kompetensutveckling Organisationsutveckling Samverkan skola/arbetsliv Josefin Twedmark som är projektledare är förhindrad att medverka. Detta är också ett ES-projekt och pågår fram till Arenan Målgrupp: syv, rektorer, pedagoger, arbetslivsrepresentanter Drivs av GR Utbildning och Pedagogiskt Centrum. Pågår mellan 2012 och Totalt 500 personer ska nås. Kompetensutveckling kring 8 teman. Organisationsutveckling Särskilda insatser till skolor/organisationer Nya arenor för möten och samverkan skola-arbetsliv. Konferenser, seminarier, föreläsningar, frukostseminarier. Konceptutveckling vt 12 Jobbskuggning: syv, lärare, rektorer ges möjlighet att skugga företagspersoner i ledande befattningar. Pilot med 20 personer vt -13. Branschdagar: skapa förutsättningar för regionala branschdagar i samråd med SAK. Entreprenörskap i skolan SYVonline: Bygga en regional plattform för syv-frågor Vårens kompetensutveckling Den digitala teknikens möjligheter 18/ Frukost Entreprenörskap 11/2 och 22/2 Arbetsmarknaden idag och i morgon 12 mars? 26 mars Att minska avbrott/avhopp i gymnasieskolan 10 april och 24 april Att vägleda elever med specifika behov 15 maj och 29 maj En skolledarutbildning om Studie- och yrkesvägledning som hela skolans ansvar med rektor i täten! 8/2 13: och 26/ Kungsbacka, kommentar: Om man har lyft ut syv ur skolan, så kan rektor har svårt att få in syv-frågorna i den ordinarie verksamheten. En egen organisation kan bli en samlad kraft, men man riskerar att komma längre från verksamheten. Kommentar: Grundskolan måste vara med i detta. Hur kan deras chefer nås? Josefin.twedmark@grkom.se

4 TILLKOMMANDE FRÅGA Verktyget GRINDA presenterades av Sabina Svahn. I verktyget registrerar gymnasieskolorna sin organisation och antalet platser per inriktning. Databasen ska hjälpa till vid övergång mellan program och programinriktning eller mellan kommuner/skolor. Antalet lediga platser i regionen visas också i systemet. Elever har inte tillgång till systemet utan syv är huvudmålgrupp, men om skolan vill så får andra personer tillgång. I systemet går det också att se vilka program och inriktningar som blir av i år 2 och 3 för att skolorna och kommunerna skulle kunna planera sitt utbud. GRINDA är byggt på ett gammalt system. Vi sparar nu på krutet för att satsa när det nya antagningssystemet finns på plats. Dokumentationen finns kvar kring de delar som inte utvecklas i nuläget. De skolor som har registerat sina platser gör det utifrån hur många elever som finns inne i systemet. 2. Förlängd studietid Diskussion om olika varianter samt hantering genomfördes. Hur ser övergång från IMPRO och IMYRK till studier och arbete ut? Vad är synnerliga skäl för behöriga elever som avbryter? På uppdrag av Utbildningschefsgruppen och Utbildningsgruppen gör GR nu en inventering av hur det har gått för de elever som började sina studier hösten 2011 inom IMPRO och IMYRK. Två kommuner utgör underlaget: Göteborg och Kungälv. Några kommentarer: Kungsbacka: Eleverna har svårt att ta sig in på programmen. Lerum: Det finns en fara i att erbjuda IMPRO bara för att det finns platser på programmen. Vad gör vi för att de ska lyckas? 3. Gemensamma gymnasiet Ingrid Sigström på GR reflekterade kring årets utbud och hur det hanterats. Broschyren skickades ut våren Tre kommunala och två fristående skolor erbjöd kurser inför hösten Två återstod när terminen tog slut: Hvitfeldtska gymnasiet och Språkcentrum, vars kvällskurser ingår i Gemensamma gymnasiet. Under mars, april och maj skulle de registrera valen. En del ansökningar kommer väldigt sent. Ansökningarna skickas då till de skolor som anordnar. Av en händelse upptäcktes att Hvitfeldtska som har japanska hade olika antal elever i förhållande mellan Gerda och GG. Det kom fram att en överenskommelse hade gjorts i Göteborg om att det skulle räcka att registerara i Gerda. 78 elever som hade sökt via GG var inte inlagda i systemet. Skolan lyckades anställa ytterligare en lärare, så det gick att ordna, men det hade kunna leda till en rättsorsäker situation. Det blev alltså få aktörer kvar. Betygssättande lärare måste vara anställd av skolan enligt entreprenad, vilket handlar om likvärdighet för elever. Finns det behov och hur säkerställer vi behovet? Frågan är remitterad från UC. Inventering av vilka kurser som önskas HT 2013 genomfördes.

5 Lerum: Behovet av samläsning i vissa kurser finns. Alingsås, Partille och Lerum kanske kan hitta en hemmaplanslösning. Problemet är löst om man anställer en lärare ihop. Det kanske finns någon som kan undervisa i udda ämnen? Öckerö: Har inte deltagit tidigare heller. Inget behov finns. Göteborg: Lindholmens gymnasieområde och Hvitfeldtska har ett pågående arbete kring frågan. Hur ska vi tillgodose våra egna behov utifrån Lärcentrum som bas? Reinhold S: Efterfrågan är i stort sett noll inom GG utom för japanskan. En diskussion har förts med Språkcentrum om antagning. Torbjörn C: Noll behov av kurser inom GG. Inom Göteborg är det inget problem längre. Kungsbacka: Japanska för 5-10 elever skulle kunna vara intressant. Ett sätt är att anställa lärare gemensamt och betala det antalet procent som behövs. Man har då en lärare anställd av kommunen som kan sätta betyg. Stenungsund: Skolinspektionen tittade på denna fråga i ett ärende mellan Stenungsund och Lilla Edet. Lärarna anställdes under en vecka i slutet för att sätta betyg. Då var problemet löst. Raymond Vaske Stenungsund och Jan Östgärd Härryda har diskuterat om behovet av kursen fysik 3. En professor på Chalmers säger att de har bra utrustning och att de skulle vilja samverka med Härryda inom GG-konceptet för de elever som är särskilt intresserade av fysik. Det är en gemensamma gymnasiet-fråga. Reinhold S Göteborg: Angeredsgymnasiet hyr lokaler på Chalmers för att komma åt labbutrustningen. Ingen kommun framförde ett behov kring att köpa platser på denna kurs. Raymond S: Alla ska erbjudas samma möjligheter. Mandarin är snart ett av de största ämnena. Vi ska inte missa sådana erbjudanden. Kungälv: Det har inte funnits behov av detta under alla år. Man har inte plats för språken på samma sätt i elevernas studieplan. Individuella valet är mindre omfattande (200 poäng). En grupp tekniker vill läsa naturkunskap B däremot. Alingsås: Det är inte många elever som har rest hela vägen till Göteborg. Kungsbacka: Satsa på gemensamma kurser där det finns en stor efterfrågan. GR: Kan vi försöka påverka Skolverket när det gäller mandarin? Verket har fått i uppdrag att utreda mandarin i gymnasieskolan. Kan det ingå att se över rätten att samläsa? Bra förslag!

6 Japanska och mandarin är de kurser som gymnasierektorsgruppen kan se ett eventuellt behov av inför HT GR tar med sig detta och börjar undersöka vem som kan anordna. 4. Gymnasiedagarna reflektioner och utvärdering Punkten ströks pga att projektledaren ej kunde medverka. GY2011 och nya skollagen 5. Systematiskt kvalitetsarbete - Vad är det? Verksamhetschefens roll i förhållande till rektors roll diskuterades. Skolinspektionens dag behandlade frågan utifrån temat: På rektors axlar Nytt stödmaterial finns i frågan. 6. Gymnasiearbetet hur ska det genomföras ur både personalsynpunkt och elevsynpunkt, se också rubriken nedan? Laget runt. Kungsbacka: Det skiljer sig från program till program. Ett exempel är att 90 timmar fördelas på en klass. Lärarna får fördela detta sedan. Rätt mycket tid finns på både yrkesprogram och högskoleförberedande program för att det ska spegla skillnaden mellan projektarbetet och gymnasiearbetet elever i en klass kan ge ungefär 3-4 timmar per elev. Skolan börjar redan i årskurs ett genom att jobba så att eleverna vet att de har gymnasiearbetet framför sig. Mycket fokus ligger på examensmålen. Det finns exempel på att rektor också fördelar. Studiedag har ordnats kring detta. Gymnasiearbetet ska spegla programmet mycket tydligare. En föreläsning för dem som arbetar på yrk och en för högskoleförberedande ingick. Lokala programråden är delaktiga. Göteborg: Har inte kommit igång riktigt ännu. Skolorna borde ha varit mycket längre fram. Polhem, Samskolan och Sigrid Rudebäcksgymnasiet samarbetar. Claes Andersson kommer att medverka i en kompetensutvecklingsdag. Det handlar väldigt mycket om att styra upp mot examensmålen. Öckerö har satt av 4 timmar per elev hittills. Nivån bör man diskutera- Vad är E? Kan vi diskutera detta på programnivå? Eleverna gör ett överslag över hur mycket man ska lägga ner. Stenungsund: Yrkesprogrammen tänker mera som kurs. På högskoleförberedande program handlar det om labbar och annat. Upplägget låter likt Kungsbackas. Kan vi ha draghjälp av varandra? Går det att få till ett informationstillfälle för skolorna?

7 Samverkan skola arbetsliv Se punkten ovan. Rektors roll som pedagogisk ledare 7. Hur hantera betygsunderlag för elever som byter skola? Frågan har lyfts av Kungsbacka. En elev har gått år ett på en friskola. Eleven vill inte lämna ifrån sig sitt utdrag ur betygskatalogen. Friskolan lämnar inte heller ut det. Lagen säger att friskolan ska leverera in underlaget till kommunen. För de elever som går enligt den gamla skollagen kan man inte få tag i detta. Om elev byter studieväg får den läsa om kurs. Om elev går samma utbildning igen kan rektor av särskilda skäl bevilja att eleven läser om. 8. Förstelärare och lektor Torbjörn Claesson, Göteborg och laget runt Förslaget ligger ute på remiss till 21 december. Det finns inte några negativa synpunkter på förslaget. Det kommer att gälla från 1 juni Snabbt beslut gäller. Öronmärkta pengar faller ut om huvudmännen inrättar detta kronor per månad utgår till kommunen i stadsbidrag plus PO. På ett år får kommunen kr. Huvudmannen inrättar tjänsten. Krav finns om att läraren fortsätter att undervisa minst 50 %, läraren ska vara legitimerad, ha gedigna ämneskunskaper, ha undervisat i minst fyra år och ha bidragit till goda elevresultat. Läraren kan också vara examensansvarig, mentor eller lokal lärarutbildare. Statsbidraget får utgå från år 1 i grundskolan. Pengarna som är avsatta räcker till var lärare. Lektor ska ha en forskarutbildning också. Minst kr extra kan utgå. 880 miljoner finns i statsbidrag. Läraren får en ny tjänst och en ny befattning och det är ingen tidsbegränsad tjänst. Däremot tar inte läraren med sig detta till en ny tjänst. Det finns exempel på lektorsuppdrag som fysikerföreningen har tagit fram. Ventilen Hur kan vi se detta som en möjlighet? Hur kan vi t ex arbeta med yrkesämnenas didaktik? Vad kan vi göra med denna möjlighet? Det handlar om att utveckla kvaliteten. Gymnasiegruppen: Uppdraget är att lyfta frågor till UC och att ta uppdrag. Kalendarium Förslag till mötestider VT 2013 Måndag 4 februari Torsdag 14 mars Måndag 20 maj Fråga inför nästa termin: Inventering av behov av kommunal introduktion som komplement till statlig

8 rektorsutbildning - Var lär man sig om samverkan, överläggning, förhandling och avtal mm? Introduktionsutbildning och rekryteringsutbildning eller Framtidens ledare? Inbjudan, anteckningar och övrigt material från Gymnasierektorsnätverkets möten återfinns på GR Utbildnings webbsida /Margaretha Allen Sekreterare

!"#$%&' 30/11 2012 GR Utbildning Sofia Larsson & Anna Liljeström

!#$%&' 30/11 2012 GR Utbildning Sofia Larsson & Anna Liljeström !"#$%&' 30/11 2012 GR Utbildning Sofia Larsson & Anna Liljeström 24% av Sveriges ungdomar har fyra år efter uppropet inte fått slutbetyg i gymnasiet.!"#$%&' !"#$%&' Elever som är 16 år eller äldre och

Läs mer

Anteckningar från möte i Gymnasierektorsgruppen för kommunala och fristående skolor inom GR

Anteckningar från möte i Gymnasierektorsgruppen för kommunala och fristående skolor inom GR Gymnasierektorsgruppen Göteborg 4 oktober 2012 24 september 2012 Anteckningar från möte i Gymnasierektorsgruppen för kommunala och fristående skolor inom GR Tid: Torsdag 4 oktober 2012, kl. 13.00-16.00

Läs mer

Anteckningar från gymnasierektorsgruppen inom GR

Anteckningar från gymnasierektorsgruppen inom GR 2011-03-10 Anteckningar från gymnasierektorsgruppen inom Datum: Onsdag 9 februari kl.13-16 Deltagare: Gerd Pålssson-Berg Ale, Torbjörn Claesson Göteborg, Reinhold Svensson Göteborg, Marianne Möller Göteborg,

Läs mer

Anteckningar från nätverksmöte för gymnasierektorsgruppen inom Göteborgsregionen

Anteckningar från nätverksmöte för gymnasierektorsgruppen inom Göteborgsregionen 090918 Anteckningar från nätverksmöte för gymnasierektorsgruppen inom Göteborgsregionen Datum: Fredag 18 september Deltagare: Magnus Thilén, Alingsås, Törbjörn Claesson Göteborg, Carina Danielsson Härryda,

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen, gymnasietema

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen, gymnasietema Anteckningar från Utbildningschefsgruppen, gymnasietema Tid: Fredag 16 april, 2010, kl 8.30-12.00 Plats: GR, Rum 255 Deltagare Jan Magnusson, Öckerö, Ordförande Margaretha Wåhlin, Ale Peter Johansson,

Läs mer

Anteckningar från möte i Gymnasienätverket

Anteckningar från möte i Gymnasienätverket Gymnasienätverket 1 juli Anteckningar från möte i Gymnasienätverket Tid: Måndag 8 juni 8.30-11.30 Plats: Konferensanläggningen At work, Gymnasienätverket Sammansättning Namn Karl-Olof Petersson, Ordförande

Läs mer

Sammanställning av enkätsvar om Introduktionsprogram inom GR

Sammanställning av enkätsvar om Introduktionsprogram inom GR PM 2017-10-04 Margaretha Allen Sammanställning av enkätsvar om Introduktionsprogram inom GR För att ge en bild dels av utbudet dels om antalet inskrivna ungdomar på de fem introduktionsprogrammen i gymnasieskolan

Läs mer

Reservantagningen 2018

Reservantagningen 2018 Reservantagningen 2018 Statistik över reservantagningens utfall 2018-08-31 /GR:s gymnasieantagning Reservantagningen 2018 Antagningsstatistik/Gymnasieantagningen Datum: 2018-09-03 Reservantagningen 2018

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Tid: fredagen den 13 maj, kl 08.30 14.30 Plats: GR, lokal Vinga (135) Deltagare Jan Magnusson, Öckerö (för & grund, gymn & vux), Ordförande Cecilia Knutsson, Alingsås

Läs mer

Uppdrag om att utreda förutsättningarna för rättsäker placering och antagning av elever med utländska betyg till gymnasieskola

Uppdrag om att utreda förutsättningarna för rättsäker placering och antagning av elever med utländska betyg till gymnasieskola Uppdrag om att utreda förutsättningarna för rättsäker placering och antagning av elever med utländska betyg till gymnasieskola Introduktionsprogramsgruppen Gymnasieantagningen 2016-09-29 Kartläggning av

Läs mer

Uppdrag om att utreda förutsättningarna för rättsäker placering och antagning av elever med utländska betyg till gymnasieskola

Uppdrag om att utreda förutsättningarna för rättsäker placering och antagning av elever med utländska betyg till gymnasieskola Uppdrag om att utreda förutsättningarna för rättsäker placering och antagning av elever med utländska betyg till gymnasieskola Introduktionsprogramsgruppen Gymnasieantagningen 2016-09-29 Kartläggning av

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Tid: fredagen den 2 december, kl. 08.30 14.30 Plats: Burgården, lokal Carmen Deltagare Cecilia Knutsson, Alingsås (för & grund), Ordförande Maria Lissmatz, Kungälv

Läs mer

Interkommunal ersättning (IKE) inom kommunal vuxenutbildning och svenska för invandare (SFI) i Göteborgsregionen år 2015

Interkommunal ersättning (IKE) inom kommunal vuxenutbildning och svenska för invandare (SFI) i Göteborgsregionen år 2015 MISSIV 2014-06-13 ÄRENDE 1 Till Förslag till Interkommunal ersättning (IKE) inom kommunal vuxenutbildning och svenska för invandare (SFI) i Göteborgsregionen år 2015 Föreliggande förslag till interkommunal

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Tid: Tisdagen 13 april 2009, kl 8.30-12.00 Plats: Burgården, Lokal Carmen Deltagare Mona Tolf, Lilla Edet (för & grund, gymn & vux), Ordförande Jan Magnusson,

Läs mer

Utkast till egeninitierat remissvar Gymnasieutredningen

Utkast till egeninitierat remissvar Gymnasieutredningen Utkast till egeninitierat remissvar Gymnasieutredningen Inspel från nätverk och intern kompetens Avstämning med Göteborg och Stenungsund (formella remisskommuner) Inspel från Teknikcollege och Vård- och

Läs mer

Kartläggning över kommunernas uppföljning av gymnasie- och gymnasiesärelever på externa gymnasieskolor

Kartläggning över kommunernas uppföljning av gymnasie- och gymnasiesärelever på externa gymnasieskolor Kartläggning över kommunernas uppföljning av gymnasie- och gymnasiesärelever på externa gymnasieskolor GRAA-gruppen Sammanställt av John Nelander, GR U 2016-11-30 Skollagen När en elev börjar eller slutar

Läs mer

Anteckningar, möte för Nätverket för Skolutveckling med digitala verktyg

Anteckningar, möte för Nätverket för Skolutveckling med digitala verktyg Anteckningar, möte för Nätverket för Skolutveckling med digitala verktyg Datum: 180221 Tid: kl. 13.00-16.00 Plats: GR, Rum 7 (entréplan) Deltog Cecilia M, Öckerö Monica, Tjörn Daniel, Göteborg Åsa, Kungsbacka

Läs mer

Anteckningar från nätverksmöte för gymnasierektorsgruppen inom Göteborgsregionen

Anteckningar från nätverksmöte för gymnasierektorsgruppen inom Göteborgsregionen 091026 Anteckningar från nätverksmöte för gymnasierektorsgruppen inom sregionen Datum: Tisdag 20 oktober Tid: 8.30-12.00 Deltagare: Fredrik Ericsson Ale, Magnus Thilén Alingsås, Marianne Möller, Torbjörn

Läs mer

Uppdrag om att utreda förutsättningarna för rättsäker placering och antagning av elever med utländska betyg till gymnasieskola

Uppdrag om att utreda förutsättningarna för rättsäker placering och antagning av elever med utländska betyg till gymnasieskola Uppdrag om att utreda förutsättningarna för rättsäker placering och antagning av elever med utländska betyg till gymnasieskola Introduktionsprogramsgruppen Gymnasieantagningen 2016-09-29 Kartläggning av

Läs mer

Reservantagningen 2019

Reservantagningen 2019 Antagningsstatistik Gymnasieantagningen Datum: 2019-09-06 Reservantagningen Reservantagningen är den antagning som genomförs efter slutantagningen då lediga platser som uppkommit under sommaren tillsätts

Läs mer

Slutantagningen Statistik från Göteborgsregionens gymnasieantagning

Slutantagningen Statistik från Göteborgsregionens gymnasieantagning Statistik från Göteborgsregionens gymnasieantagning 2018-06-27 Slutantagningen 2018 Slutantagningen Slutantagningen är den antagning som genomförs på elevernas slutbetyg. Merparten av alla sökande elever

Läs mer

Minnesanteckningar från möte i Gymnasienätverket

Minnesanteckningar från möte i Gymnasienätverket Gymnasienätverket Göteborg 10 mars Minnesanteckningar från möte i Gymnasienätverket Tid: Torsdag 26 februari, 13.00-16.00 Plats: At Work i Gårda Ledamöter Gymnasienätverket Sammansättning Namn Karl-Olof

Läs mer

Sammanställning av enkätsvar om Introduktionsprogram inom GR

Sammanställning av enkätsvar om Introduktionsprogram inom GR PM 2016-10-11 Margaretha Allen Sammanställning av enkätsvar om Introduktionsprogram inom GR För att ge en bild dels av utbudet dels om antalet inskrivna ungdomar på de fem introduktionsprogrammen i gymnasieskolan

Läs mer

Anteckningar vid konferens i Nätverket för det kommunala informationsansvaret (GRIA)

Anteckningar vid konferens i Nätverket för det kommunala informationsansvaret (GRIA) Nätverket för det kommunala informationsansvaret Göteborg 1 december 2014 Anteckningar vid konferens i Nätverket för det kommunala informationsansvaret (GRIA) Den 28 november tog Utbildningschefsnätverket

Läs mer

Anteckningar från möte i Gymnasienätverket

Anteckningar från möte i Gymnasienätverket Gymnasienätverket Göteborg 16 december 2013 28 januari 2014 Anteckningar från möte i Gymnasienätverket Tid: Måndag 16 december 11.30-16.00 Plats: Hotell Tidblom, Olskroksgatan 23 Göteborg Ledamöter Gymnasienätverket

Läs mer

Preliminärantagningen 2015: Statistik. 2014 års siffror inom parentes. 19 december: Ansökan öppnar 6 februari: Ansökan stänger.

Preliminärantagningen 2015: Statistik. 2014 års siffror inom parentes. 19 december: Ansökan öppnar 6 februari: Ansökan stänger. Preliminärantagningen 2015: Statistik 2014 års siffror inom parentes 19 december: Ansökan öppnar 6 februari: Ansökan stänger 9 april Preliminärantagningen är klar och besked om antagning finns på www.indra2.se

Läs mer

Flest sökande till program oavsett behörighet

Flest sökande till program oavsett behörighet Antagningsstatistik Gymnasieantagningen Datum: 2019-06-26 Slutantagningen 2019 Slutantagningen Slutantagningen är den antagning som genomförs på sökande elevers slutbetyg. Merparten av alla sökande elever

Läs mer

Anteckningar från möte i LPA-nätverket

Anteckningar från möte i LPA-nätverket ANTECKNINGAR LPA-nätverket 2013-02-21 Anteckningar från möte i LPA-nätverket Tid: Torsdag 21 februari 2013, kl 13.00-16.00 Plats: GR, Pater Noster, (Rum 219) Deltagare Bengt Bohm Göteborg Börje Carlsson

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsnätverket

Anteckningar från Utbildningschefsnätverket ANTECKNINGAR Utbildningschefsnätverket 2016-09-02 Anteckningar från Utbildningschefsnätverket Tid: Fredag 2 september 2016, klockan 13.00-15.40 Plats: Gala 1, Sankt Jörgen Park Deltagare Tomas Berndtsson,

Läs mer

Slutantagningen 2017 Statistik

Slutantagningen 2017 Statistik Statistik Viktiga datum 13 december: Ansökan öppnar 3 februari: Ansökan stänger 6 april: Preliminärantagningen är klar och förhandsbesked om antagningen presenteras på www.indra2.se 1 juni: Sista dag för

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen från möte i Vuxenutbildningsgruppen Tid: Tisdag 26 augusti 2008, kl 08.00-12.00 Plats: Bergabo Hotell & Konferens Deltagare Kerstin Littke, Utbildningschefsgruppen, ordförande Inga-Lena Lindenau, Ale Lise-Lotte

Läs mer

Anteckningar från möte i Gymnasierektorsgruppen

Anteckningar från möte i Gymnasierektorsgruppen Gymnasierektorsgruppen Göteborg 11 september 2012 Anteckningar från möte i Gymnasierektorsgruppen Tid: Måndag 3 september 2012, kl. 13.00-16.00 Plats: GR, Rum Pater Noster (219) Deltagare: Ingela Andersson

Läs mer

Tjänsteutlåtande nummer: Utfärdat: Reviderat: Diarienummer: 0399/18. Utbildningskansliet Joacim Englund

Tjänsteutlåtande nummer: Utfärdat: Reviderat: Diarienummer: 0399/18. Utbildningskansliet Joacim Englund Tjänsteutlåtande nummer: 2018-41 Utfärdat:2018-04-19 Reviderat: Diarienummer: 0399/18 Utbildningskansliet Joacim Englund Yttrande: Skolinspektionens remiss dnr 32-2018:545 Ansökan från Tegnestrand Konsult

Läs mer

Preliminärantagningen 2016: Statistik

Preliminärantagningen 2016: Statistik Preliminärantagningen 2016: Statistik Viktiga datum 15 december: Ansökan öppnar 5 februari: Ansökan stänger 7 april Preliminärantagningen är klar och besked om antagningen presenteras på www.indra2.se

Läs mer

Preliminärantagningen 2019

Preliminärantagningen 2019 Antagningsstatistik Gymnasieantagningen Datum: 2019-04-09 Preliminärantagningen 2019 Preliminärantagningen Preliminärantagningen genomförs som en förberedelse inför slutantagningen som sker i juni. Preliminärantagningen

Läs mer

Samtliga månadsanställda jan apr 2017

Samtliga månadsanställda jan apr 2017 207 206 jan apr 207 Kommentar: Månadsanställda avser och anställda med tidsbegränsad anställning längre än 3 månader (men exkluderar timavlönade). Tjörns resultat 206 inkluderar timavlönade. 2 Partilles

Läs mer

Nätverket för elevhälsa Göteborg 12 april 2018

Nätverket för elevhälsa Göteborg 12 april 2018 Nätverket för elevhälsa Göteborg 12 april 2018 Anteckningar Tid: torsdag 12 april, kl. 08.30-13.00 (inklusive lunch) Plats: GR, Anders Personsgatan 8 Närvarande Elisabeth Westin, ordförande Sarah Dalin,

Läs mer

Slutantagningen 2017 Statistik

Slutantagningen 2017 Statistik Slutantagningen 2017 Statistik Viktiga datum 13 december: Ansökan öppnar 3 februari: Ansökan stänger 6 april: Preliminärantagningen är klar och förhandsbesked om antagningen presenteras på www.indra2.se

Läs mer

SAMORDNARE FÖR STUDIE- OCH YRKESVÄGLEDNING

SAMORDNARE FÖR STUDIE- OCH YRKESVÄGLEDNING SAMORDNARE FÖR STUDIE- OCH YRKESVÄGLEDNING för grund- och gymnasieskola i Järfälla Helena Andersson 2017-03-28 Ordföranden konstaterar att utbildningsnämnden beslutar enligt förvaltningens förslag. 2017-03-28

Läs mer

Anteckningar från möte i Gymnasienätverket

Anteckningar från möte i Gymnasienätverket Gymnasienätverket Göteborg 29 december 2014 Anteckningar från möte i Gymnasienätverket Tid: Fredag 12 december, 13.00-16.00 Plats: Hotell Riverton, Stora Badhusgatan, Göteborg Ledamöter Gymnasienätverket

Läs mer

Anteckningar. Utbildningschefsnätverket

Anteckningar. Utbildningschefsnätverket Anteckningar NÄRVARANDE Elisabeth Westin, Lerum (för & grund, gymn & vux), ordförande Åsa Ericson, Ale (för & grund, gymn & vux) Åsa Holmstrand, Alingsås (gymn & vux) Elisabet Nord, Göteborg (förskola)

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen från möte i Vuxenutbildningsgruppen Tid: Onsdag 6 oktober 2010, kl 09.00-12.00 Plats: Rum 255, GR Deltagare Jan Elftorp, Utbildningschefsgruppen, Ordförande Inga-Lena Lindenau, Ale Lise-Lotte Ericsson,

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Tid: Fredagen 3 dec, 2004, kl 08.30-14.00 Plats: GR-Huset, Göteborg, Rum 135 Deltagare Raymond Vaske, Stenungsund (gymn & vux), Ordförande Torbjörn Eliason, Lerum

Läs mer

Samtliga månadsanställda jan aug 2017

Samtliga månadsanställda jan aug 2017 207 206 jan aug 207 Kommentar: Månadsanställda avser och anställda med tidsbegränsad anställning (dvs. exkluderar timavlönade). Tjörns resultat 206 inkluderar timavlönade. 2 Partilles resultat inkluderar

Läs mer

Slutantagningen 2018 Statistik

Slutantagningen 2018 Statistik Slutantagningen 2018 Statistik Viktiga datum 12 april 2 februari: 11 december: Preliminärantagningen är klar och förhandsbesked om antagningen presenteras på www.indra2.se Ansökan stänger Ansökan öppnar

Läs mer

Samtliga månadsanställda jan aug 2018

Samtliga månadsanställda jan aug 2018 208 jan aug jan aug 208 Övriga Tillsvidareanställda Kungsbacka 6,5 6,3 6,4 6,5 5,2 Ale 8, 7,9 6,8 7, 5,3 Härryda 7,5 7,3 7,3 7,6 5,2 Stenungsund 7,7 7,6 7,3 7,5 6, Alingsås 8, 7,3 7,6 4, Partille 7,8 7,8

Läs mer

Anteckningar från nätverket för lärande på arbetsplats

Anteckningar från nätverket för lärande på arbetsplats 120208 Anteckningar från nätverket för lärande på arbetsplats Dag: Fredag 3 februari Tid: 9.00-12.00 Deltagare: Gunhild Karlsson Göteborg, Jens Kultje Göteborg, Anna-My Zetterberg Härryda, Lars Andersson

Läs mer

Preliminärantagningen 2019 Statistik

Preliminärantagningen 2019 Statistik Preliminärantagningen 2019 Statistik Gymnasieantagningen Viktiga datum 10 december: Ansökan öppnar 1 februari: Ansökan stänger 9 april: Preliminärantagningen är klar och preliminärt antagningsbesked presenteras

Läs mer

Pressmeddelande från Göteborgsregionens gymnasieantagning 2014-04-09

Pressmeddelande från Göteborgsregionens gymnasieantagning 2014-04-09 Pressmeddelande från Göteborgsregionens gymnasieantagning 2014-04-09 Preliminärantagningen till gymnasieskolan är klar! I dag presenterades preliminärantagningen till gymnasieskolan inom Göteborgsregionen.

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Tid: fredagen den 2 september, kl 08.00 12.00 Plats: Nohlgården Höger, Aspenäs Lerum Deltagare Cecilia Knutsson, Alingsås (för & grund), Ordförande Peter Johansson,

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Tid: fredag 5 mars 2010, kl 08.30-14.30 Plats: GR, lokal 135 Deltagare Mona Tolf, Lilla Edet (för & grund, gymn & vux), Ordförande Jan Magnusson, Öckerö (för &

Läs mer

Preliminärantagningen 2017

Preliminärantagningen 2017 Statistik från Göteborgsregionens gymnasieantagning 2017-04-06 Preliminärantagningen Preliminärantagningen genomförs som en förberedelse inför slutantagningen som sker i juni. Preliminärantagningen ger

Läs mer

Ansökan om utvecklingsmedel till tidiga insatser Till Länsstyrelsen Västra Götalands län Göteborg. Underskrift

Ansökan om utvecklingsmedel till tidiga insatser Till Länsstyrelsen Västra Götalands län Göteborg. Underskrift Ansökan om utvecklingsmedel till tidiga insatser 2010 Till Länsstyrelsen Västra Götalands län 403 40 Göteborg Sökande Huvudman Göteborgsregionens kommunalförbund (GR) Adress Postnummer Box 5073 402 22

Läs mer

Regiongemensam elevenkät Förlängning av avtal

Regiongemensam elevenkät Förlängning av avtal 2012-11-16 ÄRENDE 2 Regiongemensam elevenkät Förlängning av avtal Inom ramen för GR-samarbetet initierades inför 2011 en regiongemensam elevenkät, vilken vänder sig till elever i årskurs 2, 5 och 8 i grundskolan

Läs mer

Garanterad undervisningstid i Göteborgsregionen - GR

Garanterad undervisningstid i Göteborgsregionen - GR 090601 Garanterad undervisningstid i Göteborgsregionen - GR Syfte Syftet med undersökningen är att undersöka den garanterade undervisningstiden i Göteborgsregionens gymnasieskolor. Meningen har varit att

Läs mer

Nätverket för barn-och elevhälsa Göteborg 11 december 2017

Nätverket för barn-och elevhälsa Göteborg 11 december 2017 Nätverket för barn-och elevhälsa Göteborg 11 december 2017 Anteckningar Tid: måndag 11 december, kl. 09.00-15.00 Plats: GR, Anders Personsgatan 8 Närvarande Elisabeth Westin, ordförande Sarah Dalin, Alingsås

Läs mer

Preliminärantagningen 2018 Statistik

Preliminärantagningen 2018 Statistik Preliminärantagningen 2018 Statistik Viktiga datum 12 april 2 februari: 11 december: Ansökan stänger Ansökan öppnar Preliminärantagningen är klar och förhandsbesked om antagningen presenteras på www.indra2.se

Läs mer

Preliminärantagningen 2017 Statistik

Preliminärantagningen 2017 Statistik Preliminärantagningen 2017 Statistik Viktiga datum 13 december: Ansökan öppnar 3 februari: Ansökan stänger 6 april Preliminärantagningen är klar och förhandsbesked om antagningen presenteras på www.indra2.se

Läs mer

Sjukfrånvaro i procent av ordinarie arbetstid

Sjukfrånvaro i procent av ordinarie arbetstid Sjukfrånvaro i procent av ordinarie arbetstid 06 07 Övriga Tillsvidareanställda Kungsbacka 6,4 6,5 6,6 5,0 Lilla Edet 7,3 7,4 8, 4,9 Tjörn 6,8 7,4 7,6 6, Härryda 7,7 7,5 7,6 6,4 Mölndal 7,7 7,7 7,9 5,9

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen från möte i Vuxenutbildningsgruppen Tid: Onsdag 5 april 2006, kl 08.30-12.00 Plats: Mölndals Museum Deltagare Kerstin Littke, Utbildningschefsgruppen, ordförande Margaretha Löfving, Göteborg Lars Hansson,

Läs mer

Plan för Uppsala kommuns introduktionsprogram

Plan för Uppsala kommuns introduktionsprogram UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Cecilia Fernvall 2016-09-05 UBN-2016-3461 Plan för Uppsala kommuns introduktionsprogram Bakgrund Utbildningsnämnden, som huvudman för introduktionsprogrammen

Läs mer

Anteckningar från möte i Gymnasienätverket

Anteckningar från möte i Gymnasienätverket Gymnasienätverket Göteborg 30 september 2013 Anteckningar från möte i Gymnasienätverket Tid: Torsdag 12 september, kl 13-16 Plats: GR, Rum 111 Ledamöter Gymnasienätverket Sammansättning Namn Joakim Östling

Läs mer

Samtliga månadsanställda jan apr 2018

Samtliga månadsanställda jan apr 2018 208 jan apr 208 Övriga Tillsvidareanställda Kungsbacka 6,5 7,6 7,8 6, Ale 8, 8,3 8,7 6, Härryda 7,5 8,5 8,8 6,2 Partille 7,8 8,5 9,6 3,6 Mölndal 7,7 8,7 9,0 6,4 Alingsås 8, 8,7 8,9 6, Stenungsund 7,7 8,8

Läs mer

Statsbidrag för utbildning för tidsbegränsat anställda inom hälso- och sjukvården eller äldreomsorgen - Villkor

Statsbidrag för utbildning för tidsbegränsat anställda inom hälso- och sjukvården eller äldreomsorgen - Villkor Statsbidrag för utbildning för tidsbegränsat anställda inom hälso- och sjukvården eller äldreomsorgen - Villkor Förordning 2015:504 Statsbidraget ska användas till utbildning som motsvarar kommunal vuxenutbildning

Läs mer

Presentation Gymnasieskolan. Barn- och Utbildningskontoret 2019

Presentation Gymnasieskolan. Barn- och Utbildningskontoret 2019 Presentation Gymnasieskolan Barn- och Utbildningskontoret 2019 1 Ansvarsfördelning, styrning, utbud, organisation och utmaningar 2 Ansvarsfördelning inom skolan Riksdag och regering Bestämmer kunskapsmål

Läs mer

Fullföljda studier fördjupad samverkan och nya möjligheter resultat och lärdomar från Plug In i GR. Utbildningschefsnätverket

Fullföljda studier fördjupad samverkan och nya möjligheter resultat och lärdomar från Plug In i GR. Utbildningschefsnätverket Fullföljda studier fördjupad samverkan och nya möjligheter resultat och lärdomar från Plug In i GR Utbildningschefsnätverket 2017-12-01 Vad har vi gjort, vad gör vi? Skolk & goda exempel GR Drop Outs Studie-

Läs mer

Nätverksrapport för Förskolenätverket

Nätverksrapport för Förskolenätverket Nätverksrapport för Förskolenätverket Nätverkets syfte och uppdrag Nätverkets representanter har strategiska ledaruppdrag. Ledamotskapet är personligt och nätverkets syften är att; - Initiera regiongemensamma

Läs mer

Anteckningar från möte i SYV-nätverket

Anteckningar från möte i SYV-nätverket ANTECKNINGAR SYV-nätverket 2014-04-24 Anteckningar från möte i SYV-nätverket Tid: Torsdag den 24 april 2014, kl 13.30-16.30 Plats: GR, Pater Noster (rum 219) Deltagare Catarina Gustafsson, ordf Louise

Läs mer

Preliminärantagningen 2018

Preliminärantagningen 2018 Statistik från Göteborgsregionens gymnasieantagning 2018-04-12 Preliminärantagningen Preliminärantagningen genomförs som en förberedelse inför slutantagningen som sker i juni. Preliminärantagningen ger

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Tid: Fredagen, kl 08.30-15.00 Plats: Evert Taubes Värld, Liseberg Deltagare Jan Östgärd, Härryda (gymn & vux) Ordförande Mona Tolf, Lilla Edet (för & grund, gymn

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen från möte i Vuxenutbildningsgruppen Tid: Onsdag 4 november 2009, kl 09.00-12.00 Plats: Vuxenutbildningen, Öckerö Deltagare Jan Elftorp, Utbildningschefsgruppen, Ordförande Lise-Lotte Ericsson, Alingsås

Läs mer

6. PROGNOS ÖVER PROGRAMMENS

6. PROGNOS ÖVER PROGRAMMENS 6. PROGNOS ÖVER PROGRAMMENS UTVECKLING: GR Yrkesprogram, prognos 600 500 400 300 200 100 0 BF BA EL FT HA HV HT IN NB RL RX VVS VO 2017 163 326 428 245 377 214 122 133 163 163 51 82 224 2018 174 348 457

Läs mer

Från väntans +der +ll full ak+vitet

Från väntans +der +ll full ak+vitet Från väntans +der +ll full ak+vitet 29/11 2012 GR Utbildning Christel Bäckström 24% av Sveriges ungdomar har fyra år efter uppropet inte fått slutbetyg i gymnasiet. Elever som är 16 år eller äldre och

Läs mer

1 Frågor årskurs 2 grundskola

1 Frågor årskurs 2 grundskola 1 Frågor årskurs 2 grundskola Skalan som används är 4- gradig och visualiseras med glada och ledsna gubbar. Det går även att svara Vet inte. Bakgrundsfrågor Är du (pojke/flicka) Var bor du? (lista med

Läs mer

Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen

Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen Tid: Torsdag 8 september 2011, kl 09.00-12.00 Plats: GR, Rum 255 och 253 Ledamöter Carola Granell (S), Stenungsund, ordförande vid sammanträdet Kristina

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen (UC)

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen (UC) 2009-06-05 Anteckningar från Utbildningschefsgruppen (UC) Tid: Fredagen 5 juni 2009, kl 08.30-14.30 Plats: GR, lokal 135 Deltagare Annika Sjöberg, Ale (för & grund) Ordförande Jan Östgärd, Härryda (gymn

Läs mer

Nytt namn och syftesbeskrivning för Skol-IKT-nätverket

Nytt namn och syftesbeskrivning för Skol-IKT-nätverket MISSIV 2014-11-28 ÄRENDE 1 Till Förslag till Nytt namn och syftesbeskrivning för Skol-IKT-nätverket Skol-IKT-nätverket har sett över nätverkets namn och syftesbeskrivning. Det nuvarande syftet upplevs

Läs mer

1. Skolbibliotek Julia Karlsson, skolbibliotikarie Rävlandaskolan, Härryda

1. Skolbibliotek Julia Karlsson, skolbibliotikarie Rävlandaskolan, Härryda Anteckningar NÄRVARANDE Åsa Holmstrand, Alingsås Elin Svensson, Alingsås Jonas Österberg, Göteborg Fredrik Johansen, Göteborg Rickard Callenmyr, Göteborg Elin Rosén, Härryda Nina Silfverblad, Kungälv Christian

Läs mer

Anteckningar från möte i Gymnasienätverket

Anteckningar från möte i Gymnasienätverket ANTECKNINGAR Gymnasienätverket 2014-06-12 Anteckningar från möte i Gymnasienätverket Tid: Måndag 9 juni, kl 13.00-16.00 Plats: GR, Rum Pater Noster (219) Deltagare Gymnasienätverket Namn Vakant Maria Lissmatz

Läs mer

Göteborgsregionens kommunalförbund

Göteborgsregionens kommunalförbund Rapport om Skolekonomnätverkets verksamhet maj 2014 maj 2016 Syfte/uppdrag: Nätverkens representanter har strategiska ledaruppdrag. Ledamotskapet är personligt och nätverkets syften är att; - initiera

Läs mer

STÖDMATERIAL. Den individuella studieplanen i gymnasieskolan

STÖDMATERIAL. Den individuella studieplanen i gymnasieskolan STÖDMATERIAL Den individuella studieplanen i gymnasieskolan Den individuella studieplanen i gymnasieskolan Inledning Det här stödmaterialet riktar sig till dig som arbetar med individuella studieplaner

Läs mer

Business Region Göteborg

Business Region Göteborg Business Region Göteborg Läget i Göteborgsregionen RÅDANDE HÖGTRYCK I REGIONENS NÄRINGSLIV ARBETSLÖSHETEN ÄR LÄGST BLAND STORSTADSREGIONER UNIKT INTRESSE FÖR GÖTEBORG - FORDONSINDUSTRINS OMSTÄLLNING FÖRSÄTTER

Läs mer

Anteckningar från nätverksträff för gymnasierektorer inom GR

Anteckningar från nätverksträff för gymnasierektorer inom GR 051004 Anteckningar från nätverksträff för gymnasierektorer inom GR Datum: Tisdag 4 oktober Tid: 13.00-16.00 Deltagande: Roy J, Ale, Bo L, Alingsås, Lars O, Torbjörn C och Peter J Göteborg, Jan Ö, Härryda,

Läs mer

Minnesanteckningar från gymnasierektorsgruppens nätverksträff inom GR

Minnesanteckningar från gymnasierektorsgruppens nätverksträff inom GR GR Utbildning 040918 Minnesanteckningar från gymnasierektorsgruppens nätverksträff inom GR Datum: torsdag 9 september Tid: 13.00-16.00 Närvarande: Bo Lundahl, Alingsås, Tom Haglund, Partille, Annika Vannerberg,

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsnätverket

Anteckningar från Utbildningschefsnätverket ANTECKNINGAR Utbildningschefsnätverket 2017-08-25 Anteckningar från Utbildningschefsnätverket Tid: Fredag den 25 augusti 2017, kl 13.00-14.40 Plats: Stenugnsbaden, Stenungsund Deltagare Anette Liedström-Hjorth,

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsnätverket

Anteckningar från Utbildningschefsnätverket ANTECKNINGAR Utbildningschefsnätverket 2015-02-20 Anteckningar från Utbildningschefsnätverket Tid: Fredag 20 februari 2015, klockan 08.30-12.00 Plats: GR, Pater Noster Deltagare Annika Sjöberg, Lerum (för

Läs mer

Anteckningar från nätverksträff för gymnasierektorsgruppen inom GR

Anteckningar från nätverksträff för gymnasierektorsgruppen inom GR 111214 Anteckningar från nätverksträff för gymnasierektorsgruppen inom GR Datum: 14 december, 12-16 Deltagare: Lars Ljungberg Alingsås, Marianne Möller GO Lindholmen Göteborg, Reinhold Svensson GO Göteborg

Läs mer

Anteckningar från möte med GRAA-gruppen

Anteckningar från möte med GRAA-gruppen GRAA-gruppen Göteborg 2018-05-24 Anteckningar från möte med GRAA-gruppen Tid: Torsdagen 24 maj, kl. 09:00-12:00 Plats: Lokal Trean (GR, Anders Personsgatan 8) Närvarade: Mirjam Rissanen Hjorth, ordförande,

Läs mer

Minnesanteckningar från möte i Gymnasienätverket

Minnesanteckningar från möte i Gymnasienätverket Gymnasienätverket Göteborg 23 november 2017 Minnesanteckningar från möte i Gymnasienätverket Tid: Fredag den 8 december 2017, kl. 12.00-16.00 Plats: Hällsnäs konferens, Mölnlycke Gymnasienätverket Sammansättning

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Tid: Fredagen 15 maj 2009, kl 08.00-10.00 Plats: GR, lokal 135 Deltagare Annika Sjöberg, Ale (för & grund) Ordförande Jan Östgärd, Härryda (gymn & vux) vice Ordförande

Läs mer

Plug In erfarenheter och framgångsfaktorer. Göteborg,

Plug In erfarenheter och framgångsfaktorer. Göteborg, Plug In erfarenheter och framgångsfaktorer Göteborg, 2018-03-15 Tretton västsvenska kommuner i funktionell samverkan grkom.se/utbildning Plug In i siffror ESF-satsning för att motverka studieavbrott från

Läs mer

Gymnasieinformation. Gymnasiegemensamma ämnen: ämnen som ingår på alla program.

Gymnasieinformation. Gymnasiegemensamma ämnen: ämnen som ingår på alla program. Gymnasieinformation Gymnasieskolan GY11: Programmen är uppdelade på 12 yrkesprogram och 6 högskoleförberedande program. På yrkesprogrammen utbildar man sig mot ett yrke eller yrkesområde. På de högskoleförberedande

Läs mer

Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen

Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen Tid: Torsdagen 5 november 2009, kl 09.00-12.00 Plats: Rum 255 och 253, GR Ledamöter Helene Odenjung (FP), Göteborg, ordförande Kristina Tharing (M), Göteborg

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Tid: Fredag 5 februari 2010, kl 08.30-14.30 Plats: Burgårdens Konferens, Lokal Carmen Deltagare Mona Tolf, Lilla Edet (för & grund, gymn & vux), Ordförande Jan

Läs mer

Anteckningar från möte med gymnasierektorsgruppen inom GR

Anteckningar från möte med gymnasierektorsgruppen inom GR GR Utbildning 040217 Anteckningar från möte med gymnasierektorsgruppen inom GR Datum: tisdag 17 februari, 2004 Tid: kl. 13.00-16.15 Plats: GR Utbildning, Gårdavägen 2, rum 264 Närvarande: Björn Sandmark

Läs mer

Examensmålet: Ämnen i relation till examensmålet samverkan i programarbetslaget

Examensmålet: Ämnen i relation till examensmålet samverkan i programarbetslaget Utvecklingspaket 2012-06-13 Examensmålet: Ämnen i relation till examensmålet samverkan i programarbetslaget Introduktion Examensmålet ska ligga till grund för planeringen av utbildningen och undervisningen

Läs mer

Anteckningar från LPA-nätverket inom Göteborgsregionen

Anteckningar från LPA-nätverket inom Göteborgsregionen 120326 Anteckningar från LPA-nätverket inom Göteborgsregionen Datum: Måndag 26 mars 13-16 Deltagare: Börje Carlsson Göteborg, Christina Sandström Härryda, Bonny Wernersson Kungsbacka, Tommy Johansson Kungsbacka,

Läs mer

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen

Anteckningar från möte i Vuxenutbildningsgruppen från möte i Vuxenutbildningsgruppen Tid: Onsdag 11 juni 2008, kl 09.00-12.30 Plats: GR-Huset, Göteborg, Rum 219 Deltagare Kerstin Littke, Utbildningschefsgruppen, ordförande Inga-Lena Lindenau, Ale Jan

Läs mer

Mötestider för Utbildningschefsnätverket 2014

Mötestider för Utbildningschefsnätverket 2014 MISSIV ÄRENDE 1 Till Förslag till stider för 2014 föreslås enas om att s möten 2014 äger rum enligt följande: Fredag 21 februari Fredag 11 april Fredag 16 maj Fredag 13 juni Torsdag 4 september, em Fredag

Läs mer

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen

Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Anteckningar från Utbildningschefsgruppen Tid: Fredagen 24 september, kl 8.30-12.00 Plats: GR, lokal Vinga (rum 135) Deltagare Jan Magnusson, Öckerö (för & grund, gymn & vux), Ordförande Cecilia Knutsson,

Läs mer