TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(16) Omsorgsnämnden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(16) Omsorgsnämnden"

Transkript

1 TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(16) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, tisdagen den 21 juni Klockan 12:00 bjuds det på sill och potatis. Ordinarie sammanträde startar klockan 13:00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid ev. närvaroförhinder. Dnr Ärenden Ekonomisk uppföljning per fem månader Information om budget Uppföljningsrapport om tillämpning av Lagen om valfrihetssystem i Tanums kommun Utvärdering av samarbete med Strömstad gällande kostchef Förslag till organisationsförändring inom omsorgsförvaltningen Omvårdnadslyftet Lägesrapport, behov av ny daglig sysselsättning/verksamhet under arbetsliknande former Kostnader som uppstår i samband med insatsen ledsagning enligt 9 3 LSS. Behov av Vägledande bestämmelser rörande verkställighet av insatser inom LSS och Socialförsäkringsbalken (tidigare LASS) i Tanums kommun Lägesrapport Treserva Ianspråktagande av ekonomiskt överskott från Information från kontaktpersonerna. 76 Anmälan av delegationsbeslut. 77 Anmälningsärenden.

2 TAUMS KOMMU PROTOKOLL 2(16) Plats och tid Bullarensalen, Kommunhuset Tanumshede, tisdagen den 21 juni 2011, klockan 13:00-17:00. ande Enligt bifogad närvaroförteckning Övriga deltagande Maj Lätto Karlsson, förvaltningschef Sirene Johansson, avdelningschef, Eva La Voie, ekonom, Lena Wetterlind, systemutvecklare, 73 Anders Fisher, samordnare LOV, 67 Ionie Oskarson, utredare, 69 Agneta Kullberg, kostchef, 68 Lena Olsson, medicinskt ansvarig sjuksköterska, 77 Michael Svensson, sekreterare Utses att justera Berit Stjern Underskrifter Sekreterare /Michael Svensson/ Ordförande... /Roger Wallentin/ Justerare... /Berit Stjern/ BEVIS OM ASLAG Omsorgsnämndens protokoll har justerats och anslagits på kommunens anslagstavla Sammanträdesdag Anslaget uppsatt Anslaget nedtages Protokollet förvaras på omsorgskontoret, Tanumshede Underskrift... Michael Svensson

3 TAUMS KOMMU PROTOKOLL 3(16) On On Ekonomisk uppföljning per maj Belopp i tkr Intäkter Kostnader Kapitalkostnad Verksamhetsresultat Finansiella poster 8-2 Resultat Kommunbidrag Förändring eget kapital Personalkostnader Redovisat, tkr Administration & nämnd 460 Individ- och familjeomsorg -129 Handikappomsorg Äldreomsorg Kostenhet -269 Medicinskt ansvarig ssk 45 Summa Prognos: 0 kr att mottaga informationen för kännedom. _

4 TAUMS KOMMU PROTOKOLL 4(16) On On Information om budget Förvaltningschef Maj Lätto Karlsson informerar om kommunstyrelsens direktiv till nämnderna inför budget 2012 samt informerar om förslag till budget 2012 för omsorgsnämnden. att mottaga informationen för kännedom.

5 TAUMS KOMMU PROTOKOLL 5(16) On On Uppföljningsrapport om tillämpning av Lagen om valfrihetssystem i Tanums kommun. Den 30 november 2009 beslutade kommunfullmäktige i Tanum att tillämpa Lagen om valfrihetssystem från år Ställningstagandet har historisk innebörd eftersom kommunfullmäktige för första gången öppnar för andra utförare än kommunens egen regi inom vård och omsorg. et innebar att omsorgsnämnden gavs i uppdrag att fastställa de verksamhetsområden som prövas enligt LOV, att besluta om godkännande av externa leverantörer och att fastställa timersättning för berörda tjänster. Dessutom beslutade kommunfullmäktige att ge möjlighet till tjänstledighet i upp till ett år för kommunanställda som vill starta eget företag inom verksamhet som prövats enligt LOV, eller följa med som anställd till ett sådant företag. Slutligen uppdrog kommunfullmäktige åt omsorgsnämnden att under 2010 presentera en uppföljning av hur detta beslut genomförts. Denna faktasammanställning utgör underlag för omsorgsnämndens rapport till kommunfullmäktige. Senareläggningen av rapporten beror på att nämnden valde att skjuta upp starten av valfrihetssystem till den 1 april att överlämna till kommunfullmäktige föreliggande uppföljningsrapport kring införandet av valfrihetssystem enligt LOV i Tanums kommun.

6 TAUMS KOMMU PROTOKOLL 6(16) On On Utvärdering av samarbete med Strömstad gällande kostchef. Tanums- och Strömstads kommun har samarbetat sedan gällande köp av kostchefstjänst. Avtalet innebär att kostchefen arbetar 50 procent i vardera kommun. Avtalet utvärderades i maj 2010 och omsorgsnämnden fattade beslut , att förlänga avtalet med ytterligare två år med en uppsägningstid om sex månader samt att en ny utvärdering av samarbetet ska ske under våren uvarande avtalsperiod är Under våren 2011 har en utvärdering av samarbetet skett genom träff med kommunens kökssamordnare som har tagit med synpunkter från respektive kök, genom samtal med kostchef och med Strömstads kommun. De synpunkter som framkommit är enbart positiva. Från kökssamordnarna och medarbetarna i köken framkommer att kostchefen har en hög tillgänglighet och att man är mycket nöjd med samarbetet. Samordnarna uppskattar att de fått ett utökat ansvar som gett dem stimulans och omväxling i arbetet. De ser inga negativa aspekter av samarbetet med Strömstad och uppskattar kostchefens tydlighet och tillgänglighet. Samordnarna uttrycker att de gärna vill utöka samarbetet med sina kollegor i Strömstad på olika sätt. Strömstad ser positivt på samarbetet med möjlighet att gemensamt utveckla verksamhet och samarbetet mellan kommunerna. att mottaga informationen för kännedom.

7 TAUMS KOMMU PROTOKOLL 7(16) On On Förslag till organisationsförändring inom omsorgsförvaltningen. Förvaltningsledningen har under ett flertal år diskuterat behovet av en mer genomgripande organisationsöversyn. Bl.a. har individ- och familjeomsorgen en tillfällig organisation sedan Kommunen har beslutat att våren 2011 införa LOV lagen om valfrihet inom hemtjänsten vilket medför att behov finns av en översyn av organisationen. Omsorgsnämnden beslöt att uppdra åt omsorgsförvaltningen att söka extern konsult för uppdraget. Uppdraget gavs till Ionie Oskarson. En ny organisation skall utgå från följande förutsättningar: ökad effektivitet, vara kundvänlig en väg in, ge god kvalitet, motsvara omvärldens behov nu och i framtiden, öka förutsättningarna för god samverkan och kompetensuppbyggnad, vara konkurrenskraftig, flexibel och minska sårbarheten samt säkra en god rättssäkerhet. Genomförandet av organisationsöversynen har skett i samverkan med de fackliga organisationerna. Förvaltningssamverkansgruppen har utgjort arbetsgrupp och förvaltningsledningens ledningsgrupp utgjort referensgrupp. Även tillfälliga arbetsgrupper har tillskapats där särskilda frågor har belysts. Förslag till en grundstruktur för organisationen har utarbetats. Detta förslag medförde en relativt stor osäkerhet i organisationen vilket resulterade i ett förslag till att arbeta stegvis med förändringen. Steg 1 enligt bilaga. En riskbedömning har genomförts och en åtgärdsplan har upprättats. att godkänna inriktningen för organisationsförändringen enligt förslag steg 1, att utse som ansvarig chef Bo Hedström för mottagnings och utredningsavdelningen, Malin Moberg för hälso- och sjukvårdsenheten, Sirene Johansson för handikappomsorgen, Laila Erlandsson för äldreomsorgen och Agneta Kullberg för kostenheten samt att ge ansvariga chefer i uppdrag att organisera respektive enhet och återrapportera till nämnden under september månad.

8 TAUMS KOMMU PROTOKOLL 8(16) On On Omvårdnadslyftet. Regeringen har beslutat om en satsning på utbildning för personal inom äldreomsorgen i syfte att stärka den grundläggande kompetensen samt den kompetens som behövs för specialiserade uppgifter. Bidraget för Tanums kommun år 2011 är på cirka 246 tkr och skall användas till grundläggande omsorgsutbildning. Bidraget utgår från betygsatta kunskaper. Kommunen får tillgodoräkna sig 50 kr per uppnådd och redovisad gymnasiepoäng. Det ska redovisas senast 30 april Statsbidraget kommer att delas ut varje år under fyra år. Från och med höstterminen 2012 kan kommunen ansöka medel för att genomföra utbildning för personal som arbetar med specialiserade uppgifter. att förvaltningen ansöker om medel till utbildningsinsatser för omvårdnadspersonal inom äldreomsorgen.

9 TAUMS KOMMU PROTOKOLL 9(16) On On Lägesrapport, behov av ny daglig sysselsättning/verksamhet under arbetsliknande former. Arbetsmarknadsenheten och handikappomsorgen har ett gemensamt uppdrag för 2011, att i samverkan verkställa ett för omsorgsförvaltningen övergripande förlag som tillgodoser behovet av daglig sysselsättning under arbetsliknande former för personer som inte står till arbetsmarkandens förfogande. Arbetsmarknadsenheten tillhandahåller lokal och lämpliga arbetsuppgifter, handikappomsorgen tillhandahåller personal för en daglig sysselsättning/ verksamhet. Förslaget i sin helhet presenteras för omsorgsnämnden i december 2010 då beslut fattades att verksamheten skulle ge en lägesrapport under juni månad att mottaga lägesrapporten för kännedom.

10 TAUMS KOMMU PROTOKOLL 10(16) On On Kostnader som uppstår i samband med insatsen ledsagning enligt 9 3 LSS. Behov av Vägledande bestämmelser rörande verkställighet av insatser inom LSS och Socialförsäkringsbalken (tidigare LASS) i Tanums kommun. Handikappomsorgen/avdelningen för funktionshinder saknar vägledande bestämmelser rörande hur insatserna i Lag om stöd och service till vissa funktionshindrade, LSS och Socialförsäkringsbalken 51 kap (tidigare LASS) Skall verkställas. Mot bakgrund av ny dom i Högsta förvaltningsdomstolen rörande ledsagning mål nr 2746 har behovet av riktlinjer aktualiserats. I domen framgår bl a att ekonomisk ersättning för ledsagarens omkostnader inte skall utbetalas enligt LSS. att omsorgsförvaltningen får i uppdrag att arbeta fram förslag till vägledande bestämmelser rörande verkställighet av insatser inom LSS och Socialförsäkringsbalken (tidigare LASS) i Tanums kommun samt att omkostnader för ledsagaren vid insatsen ledsagarservice enligt 9 3 LSS inte utbetalas med stöd av LSS.

11 TAUMS KOMMU PROTOKOLL 11(16) On On Lägesrapport Treserva. Sedan hösten 2004 har vi haft ett datoriserat verksamhetsstöd Vård och omsorg inom förvaltningen. Detta system är nu föråldrat och ingen support kommer längre att ske. Vi har därför uppgraderat befintliga verksamhetssystem inom äldreomsorg, funktionshinder och kommunal hälso och sjukvård till Treserva. Detta verksamhetssystem utgör ett kommungemensamt stödsystem för att hantera processer och handlingar inom förvaltningen. Införandet har drivits som ett projekt mellan kommunen och leverantören. Projektet har följt planerad tidsplan och budget. Implementering, konfigurering av systemet samt utbildning för alla användare har skett under hösten 2010 och våren Sedan i början av juni 2011 är systemet nu i produktion. Effekterna av användandet blir att verksamheterna nu får ett effektivare verktyg som stöd i verksamhetsprocesserna i det dagliga arbetet, samt en ökad rättsäkerhet inom vård och omsorgsverksamheten. att mottaga informationen för kännedom.

12 TAUMS KOMMU PROTOKOLL 12(16) On On Ianspråktagande av ekonomiskt överskott från Vid införandet av kundval i hemtjänsten har en organisationsöversyn genomförts och en ny organisation har startats för hemtjänsten från och med januari månad. Detta har medfört att chefer, metodutvecklare och administratörer samt planerare har samlokaliserats till Hedegården. I samband med detta har en arbetsmiljöbedömning utförts vilket resulterat i att det finns behov av inköp av bl a kontorsmöbler. Det finns även behov at att inköpa diverse möbler till särskilda boenden. Summan för inköpen uppgår till ca 100 tkr. att godkänna att ekonomiskt överskott från 2010 disponeras för möbler till en summa av 100 tkr.

13 TAUMS KOMMU PROTOKOLL 13(16) On 75 Information från kontaktpersonerna. Helena Östlund rapporterar från träff med personalen på Kalkåsliden. att mottaga informationen för kännedom.

14 TAUMS KOMMU PROTOKOLL 14(16) On 76 Anmälan av delegationsbeslut. Anmälan om delegationsbeslut: att efter anmälan lägga delegationsbesluten till handlingarna.

15 TAUMS KOMMU PROTOKOLL 15(16) On 77 Anmälningsärenden. Följande anmälningsärenden överlämnades till omsorgsnämnden: Information om patientsäkerhetslagen. Information om boendeplan. Information om ändring i författning Lex Sara. Mottagande av bidrag till omsorgsförvaltningen, On. Mottagande av bidrag till omsorgsförvaltningen, On. att efter anmälan lägga informationen till handlingarna.

16 TAUMS KOMMU PROTOKOLL 16(16) Tjänstgöringslista OMSORGSÄMDES SAMMATRÄDE amn ärvaro Omröstningar Ordinarie Ja ej Avs Ja ej Avs Ja ej Avs Roger Wallentin (C) Berit Karlsson (C) Kerstin Fransson (C) Bo Andersson (M) Roland Isaksson (M) Inga-Lill Olsson (M) Berit Stjern (Fp) Ann-Helen Anneflod (Fp) Eva-Lott Andersson (S) Helena Östlund (S) Håkan Elg (MVT) Ersättare Tjg Ej tjg Ja ej Avs Ja ej Avs Ja ej Avs Claes Toreld (C) 65-67, 69, Diana Davidsson (C) Astrid Helgesson (C) Jan Karlsson (M) Theresia ilsson (M) Lennart Larson (M) Benny Svensson (Fp) Pernilla Berntsson (Fp) Ann-Katrine Larsson-Ström (S) iklas Berglund (S) Per Danielsson (MVT) 68, 70, 74-77

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(15) Omsorgsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(15) Omsorgsnämnden TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(15) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 17 juni 2010, klockan 9:00-16:00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(16) Omsorgsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(16) Omsorgsnämnden TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(16) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 1 september 2011, klockan 13:00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(12) Omsorgsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(12) Omsorgsnämnden TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(12) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 5 mars 2009, klockan 13.00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid ev.

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(21) Omsorgsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(21) Omsorgsnämnden TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(21) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 20 januari 2011, klockan 13:00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(16) Omsorgsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(16) Omsorgsnämnden TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(16) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 28 juni 2012, klockan 13:00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid ev.

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(19) Omsorgsnämnden 2012-03-08

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(19) Omsorgsnämnden 2012-03-08 TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(19) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 8 mars 2012, klockan 13:00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid ev.

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(13) Omsorgsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(13) Omsorgsnämnden TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(13) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 24 mars 2011, klockan 9:00. Information om individ- och familjeomsorgen samt Liz Palm, forskningsenheten

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(15) Omsorgsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(15) Omsorgsnämnden TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(15) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 24 februari 2011, klockan 9:00 Information om omsorgsförvaltningen och handikappomsorgen.

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(17) Omsorgsnämnden 2012-12-13

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(17) Omsorgsnämnden 2012-12-13 TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(17) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 13 december 2012, klockan 13:15. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(14) Omsorgsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(14) Omsorgsnämnden TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(14) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 24 september 2009, klockan 13:00-17:00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(18) Omsorgsnämnden 2010-05-20

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(18) Omsorgsnämnden 2010-05-20 TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(18) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 20 maj 2010, klockan 13:00-17:00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(19) Omsorgsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(19) Omsorgsnämnden TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(19) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 15 december 2011, klockan 13:00. PS för er som anmält er till julbordet, är ni välkomna till

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(11) Omsorgsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(11) Omsorgsnämnden TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(11) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 25 oktober 2007, klockan 13:00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(16) Omsorgsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(16) Omsorgsnämnden TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(16) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 26 maj 2011, klockan 13:00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid ev.

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(17) Omsorgsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(17) Omsorgsnämnden TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(17) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, tisdagen den 19 juni 2007, klockan 13.00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid ev.

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(16) Omsorgsnämnden 2009-06-25

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(16) Omsorgsnämnden 2009-06-25 TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(16) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 25 juni 2009, klockan 13:00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid ev.

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(19) Omsorgsnämnden 2012-05-24

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(19) Omsorgsnämnden 2012-05-24 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(19) Plats och tid: Studiebesök på omsorgsförvaltningens verksamheter i Tanumshede. Samling på Hedegårdens parkering 09:45. Skall ni vara med och äta lunch (korvgryta ris/potatis,

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(13) Omsorgsnämnden 2008-05-29

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(13) Omsorgsnämnden 2008-05-29 TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(13) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 29 maj 2008, klockan 13.00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid ev.

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(16) Omsorgsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(16) Omsorgsnämnden TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(16) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 2 februari 2012, klockan 08:00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(17) Omsorgsnämnden 2007-04-26

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(17) Omsorgsnämnden 2007-04-26 TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(17) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 26 april 2007, klockan 13.00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid ev.

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(21) Omsorgsnämnden 2013-04-18

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(21) Omsorgsnämnden 2013-04-18 TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(21) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 18 april 2013, klockan 13:00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid ev.

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(22) Omsorgsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(22) Omsorgsnämnden TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(22) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 8 november 2012, klockan 13:00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid

Läs mer

Plats och tid Bullarsalen, Tanumshede, torsdagen den 17 november 2011, klockan 9:30-12:00

Plats och tid Bullarsalen, Tanumshede, torsdagen den 17 november 2011, klockan 9:30-12:00 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(5) Plats och tid Bullarsalen, Tanumshede, torsdagen den 17 november 2011, klockan 9:30-12:00 Närvarande Roger Wallentin Omsorgsnämnden Bo Andersson Omsorgsnämnden Maj-Lis Algiréne

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(21) Omsorgsnämnden 2013-05-16

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(21) Omsorgsnämnden 2013-05-16 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(21) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 16 maj 2013, klockan 13:00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid ev.

Läs mer

25 27 återfinns i sekretessprotokollet 070222

25 27 återfinns i sekretessprotokollet 070222 TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(19) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 22 februari 2007, klockan 13.00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(27) Omsorgsnämnden 2013-06-27

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(27) Omsorgsnämnden 2013-06-27 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(27) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 27 juni, klockan 13:00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid ev. närvaroförhinder.

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(18) Omsorgsnämnden 2010-09-30

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(18) Omsorgsnämnden 2010-09-30 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(18) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 30 september 2010, klockan 13:00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN

KOMMUNSTYRELSEN TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(5) KOMMUSTYRELSE 2014-12-17 Dnr Ärende KS 2014/0091-321 291 Överklagande av Länsstyrelsens beslut 2014-12-01 om förordnande om utvidgat strandskydd i Tanums kommun, Länsstyrelsens

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(14) Omsorgsnämnden Sammanträdesrummet Bullarsalen, Tanumshede, torsdagen den 26 oktober 2006, klockan

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(14) Omsorgsnämnden Sammanträdesrummet Bullarsalen, Tanumshede, torsdagen den 26 oktober 2006, klockan TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(14) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullarsalen, Tanumshede, torsdagen den 26 oktober 2006, klockan 13.00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid ev. närvaroförhinder.

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(19) Omsorgsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(19) Omsorgsnämnden TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(19) Plats och tid: Sammanträdesrummet Fornsalen och Bullaren, Tanumshede, torsdagen den 23 april 2009. 9:00-11:00 Målarbete med omsorgsnämnden i Fornsalen, vi startar med kaffe

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(18) Omsorgsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(18) Omsorgsnämnden TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(18) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 22 juni 2006, klockan 13.00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid ev.

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(20) Omsorgsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(20) Omsorgsnämnden TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(20) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 26 september 2013, klockan 13:00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(20) Omsorgsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(20) Omsorgsnämnden TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(20) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 18 maj 2006, klockan 13.00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid ev.

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(17) Omsorgsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(17) Omsorgsnämnden TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(17) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 28 augusti 2008, klockan 13.00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(20) Omsorgsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(20) Omsorgsnämnden TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(20) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 28 januari 2010, klockan 13:00-17:00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(25) Omsorgsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(25) Omsorgsnämnden TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(25) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 26 augusti 2010, klockan 13:00-15:30. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(22) Omsorgsnämnden 2013-11-07

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(22) Omsorgsnämnden 2013-11-07 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(22) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 7 november 2013, klockan 13:00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(17) Omsorgsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(17) Omsorgsnämnden TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(17) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 22 mars 2007, klockan 13.00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid ev.

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(19) Omsorgsnämnden återfinns i sekretessprotokollet

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(19) Omsorgsnämnden återfinns i sekretessprotokollet TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(19) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 30 augusti 2007, klockan 13.00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(10) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2007-04-23 Dnr Ärende 2007.102-130 Bun 44 Reviderad verksamhetsplan 2007 Arbetsmarknadsenheten 2007.103-610 Bun 45 Kvalitetsredovisning 2006 46

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(21) Omsorgsnämnden 2009-10-29

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(21) Omsorgsnämnden 2009-10-29 TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(21) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 29 oktober 2009, klockan 13:00-17:00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(20) Omsorgsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(20) Omsorgsnämnden TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(20) Omsorgsnämnden 2008-10-01 Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 30 oktober 2008, klockan 13:00. Ordinarie ledamot ansvarar för

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN

KOMMUNSTYRELSEN TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(5) Dnr Ärende KOMMUSTYRELSE 2009-05-06 2009.148-488 Ks 79 Framställan om stöd till Fiskeområde Bohuslän Justering(sign) TAUMS KOMMU PROTOKOLL 2(5) Plats och tid Kommunhuset, Tanumshede,

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(15) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2007-01-16 Dnr Ärende 2007.005-601 Bun 1 Val av arbetsutskott 2007-2010 2007.006-601 Bun 2 Val av verksamhetsfaddrar 2007-2010 2007.007-690 Bun

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(14) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-01-11 Dnr Ärende 1 Information 2011.002-600 Bun 2 Elektroniska utskick av kallelser och protokoll 2011.003-600 Bun 3 Val av arbetsutskott

Läs mer

2010.183-200 Tn 138. Rättelse Driftupphandling 2011, Yttre miljö. 2010.184-200 Tn 139. Rättelse Driftupphandling 2011, Lokalvård

2010.183-200 Tn 138. Rättelse Driftupphandling 2011, Yttre miljö. 2010.184-200 Tn 139. Rättelse Driftupphandling 2011, Lokalvård Tekniska nämnden 2010-10-08 1(8) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: 137. Presentation av ny medarbetare 2010.183-200 Tn 138. Rättelse Driftupphandling 2011, Yttre miljö 2010.184-200 Tn 139. Rättelse Driftupphandling

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN 2009-12-16

KOMMUNSTYRELSEN 2009-12-16 TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(5) Dnr Ärende KOMMUSTYRELSE 2009-12-16 2009.307-212 Ks 262 Ansökan från Tanumstrand att utbyggnaden av hotellet får finansieras och bedrivas enligt sale & leaseback-principen Justering(sign)

Läs mer

Tekniska nämnden 2010-09-30 1(9) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden:

Tekniska nämnden 2010-09-30 1(9) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: Tekniska nämnden 2010-09-30 1(9) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: Administration 2010.182-200 Tn 120. Driftupphandling 2011 Byggnader och installationer, Tanums kommun 2010.183-200 Tn 121. Driftupphandling

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(23) Omsorgsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(23) Omsorgsnämnden TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(23) Plats och tid: Klockan 12:00 är det rundvandring på Fjällbackaservice samt visning av nya seniorgymmet, 13:00 lunch på Fjällbackaservice till självkostnadspris. Ordinarie

Läs mer

Tekniska nämnden (9) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: Administration Tn 101. Budgetuppföljning per den 30 juni 2010

Tekniska nämnden (9) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: Administration Tn 101. Budgetuppföljning per den 30 juni 2010 Tekniska nämnden 2010-08-23 1(9) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: Administration 2009.001-206 Tn 101. Budgetuppföljning per den 30 juni 2010 2010.001-206 Tn 102. Budget 2011 2010.008-200 Tn 103. Meddelande

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(20) Omsorgsnämnden 2010-03-04

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(20) Omsorgsnämnden 2010-03-04 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(20) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 4 mars 2010, klockan 13:00-17:00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas

Läs mer

Plats och tid Bullarsalen, Tanumshede, torsdagen den 11 februari 2010, klockan 9:30-12:00

Plats och tid Bullarsalen, Tanumshede, torsdagen den 11 februari 2010, klockan 9:30-12:00 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(9) Plats och tid Bullarsalen, Tanumshede, torsdagen den 11 februari 2010, klockan 9:30-12:00 Närvarande Roger Wallentin Omsorgsnämnden Alf Jonasson Hälso- sjukvårdsnämnden Ingalill

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(10) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2010-04-27 Dnr Ärende 32 Information från Folkhälsorådet 33 Elev- och föräldraenkät 34 Information och diskussion om resurser och måluppfyllelse

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(18) Omsorgsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(18) Omsorgsnämnden TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(18) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 6 mars 2008, klockan 13.00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid ev.

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(17) Omsorgsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(17) Omsorgsnämnden TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(17) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 15 april 2010, klockan 13:00-17:00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(13) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2007-06-18 Dnr Ärende 2007.125-745 Bun 60 Remiss Utsträckt serveringstid i Tanums kommun 2007.146-610 Bun 61 Inriktning för kvalitetsredovisning

Läs mer

Plats och tid Bullarsalen, Tanumshede, torsdagen den 26 april 2012, klockan 9:00-12:00. Underskrifter: Sekreterare... /Michael Svensson/

Plats och tid Bullarsalen, Tanumshede, torsdagen den 26 april 2012, klockan 9:00-12:00. Underskrifter: Sekreterare... /Michael Svensson/ TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(5) Plats och tid Bullarsalen, Tanumshede, torsdagen den 26 april 2012, klockan 9:00-12:00 Närvarande Roger Wallentin Omsorgsnämnden Lennart Larson Kommunstyrelsen Helen Blad Tekniska

Läs mer

Tekniska nämnden (5)

Tekniska nämnden (5) TANUMS KOMMUN PROTOKOLL Tekniska nämnden 2015-11-19 1(5) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: TN 2015/0354-314 128. Begäran om ställningstagande och förlängd tid av Exploateringsavtal mellan Tanums kommun

Läs mer

Plats och tid Bullarsalen, Tanumshede, torsdagen den 29 september 2011, klockan 9:30-12:00

Plats och tid Bullarsalen, Tanumshede, torsdagen den 29 september 2011, klockan 9:30-12:00 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(30) Kommunala Handikapprådet 2011-09-29 Plats och tid Bullarsalen, Tanumshede, torsdagen den 29 september 2011, klockan 9:30-12:00 Närvarande Roger Wallentin Omsorgsnämnden Bo

Läs mer

Plats och tid Bullarsalen, Tanumshede, torsdagen den 16 februari 2012, klockan 9:00-12:00

Plats och tid Bullarsalen, Tanumshede, torsdagen den 16 februari 2012, klockan 9:00-12:00 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(7) Plats och tid Bullarsalen, Tanumshede, torsdagen den 16 februari 2012, klockan 9:00-12:00 Närvarande Eva-Lott Andersson Kommunstyrelsen Helen Blad Tekniska Nämnden Anita Rylander

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE

KOMMUNFULLMÄKTIGE TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(16) KOMMUFULLMÄKTIGE 2012-03-19 23 Laga ordning 24 Information om folkhögskolornas roll inom Kompetensplattform Västra Götaland 25 Finansrapport för perioden 1 september - 31 december

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(22) Omsorgsnämnden 2006-09-28. Sammanträdesrummet Bullaren, Tanumshede, torsdagen den 28 september 2006, klockan 13.00.

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(22) Omsorgsnämnden 2006-09-28. Sammanträdesrummet Bullaren, Tanumshede, torsdagen den 28 september 2006, klockan 13.00. TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(22) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, Tanumshede, torsdagen den 28 september 2006, klockan 13.00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid ev. närvaroförhinder.

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2007-10-02

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2007-10-02 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(12) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2007-10-02 Dnr Ärende 2007.074-606 Bun 85 Delårsredovisning Tertial 2 2007.042-607 Bun 86 Fyrbodals gymnasieskola Prislista 2008 2007.204-375

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN

KOMMUNSTYRELSEN TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(5) Dnr Ärende KOMMUSTYRELSE 2009-08-26 2009.138-835 Ks 164 Samråd kring Förslag till förvaltningsplan för Västerhavets vattendistrikt Justering(sign) TAUMS KOMMU PROTOKOLL 2(5)

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(5) Kommunala Handikapprådet 2008-09-18

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(5) Kommunala Handikapprådet 2008-09-18 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(5) Plats och tid Bullarsalen, Tanumshede, torsdagen den 18 september 2008, klockan 9:30-12:00 Närvarande Roger Wallentin Omsorgsnämnden Lennart Larson Kommunstyrelsen Roland Isaksson

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(6) Kommunala Handikapprådet 2007-05-03

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(6) Kommunala Handikapprådet 2007-05-03 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(6) Plats och tid Bullarsalen kommunhuset Klockan 9.30-12.00 Närvarande Roger Wallentin Omsorgsnämnden Lennart Larson Kommunstyrelsen Hans Bjerklinger Tekniska nämnden Alf Jonasson

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2013-05-07

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2013-05-07 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(9) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2013-05-07 Dnr Ärende 2013/0113-601 Bun 30 Framtida organisation av förskoleverksamhet 2013/0099-600 Bun 31 Nämndsförslag 2013/0114-609 Bun 32

Läs mer

Plats och tid Bullarsalen, Tanumshede, torsdagen den 5 maj 2011, klockan 9:30-12:00

Plats och tid Bullarsalen, Tanumshede, torsdagen den 5 maj 2011, klockan 9:30-12:00 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(6) Plats och tid Bullarsalen, Tanumshede, torsdagen den 5 maj 2011, klockan 9:30-12:00 Närvarande Roger Wallentin Omsorgsnämnden Bo Andersson Omsorgsnämnden Bertil Gedda HSO Tanum

Läs mer

Protokoll från KPR:s sammanträde. Tid: Torsdagen den 14 maj 2009, klockan 09:00 12:00. Bullarensalen kommunhuset, Tanumshede

Protokoll från KPR:s sammanträde. Tid: Torsdagen den 14 maj 2009, klockan 09:00 12:00. Bullarensalen kommunhuset, Tanumshede Omsorgsförvaltningen Datum Vår referens Protokoll från KPR:s sammanträde Tid: Torsdagen den 14 maj 2009, klockan 09:00 12:00 Plats: Närvarande: Bullarensalen kommunhuset, Tanumshede Sonja Klemensson, Grebbestads

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(6) Barn- och utbildningsnämnden 2010-06-01 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2010-06-01 Dnr Ärende 2010.131-380 Bun 39 Tanums kommuns behov av tillgång till digital utrustning för

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-06-28

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-06-28 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(12) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-06-28 Dnr Ärende 59 Information från Ungdomsrådet 2011/0170-375 Bun 60 Ansökan från Tanums IF om bidrag till fotbollsmål på Hedevallen 2011/0073-375

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (5) Miljö- och byggnadsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (5) Miljö- och byggnadsnämnden TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (5) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: Ärenden: 2013.0308-339 186 Godkännande av föredragningslistan Miljö- och byggnadsnämnden beslutar att godkänna den utsända föredragningslistan med

Läs mer

Tekniska nämnden (5) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden:

Tekniska nämnden (5) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: Tekniska nämnden 2011-01-20 1(5) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr: : Ärenden: 2010.0363-563 Tn 1. Renhållningstaxa för bostäder och verksamheter med hushållsliknande avfall från och med 1 januari 2011 och taxa för

Läs mer

Protokoll från KPR:s sammanträde. Tid: Måndagen den 13 februari 2012, klockan 13:00 16:00. Sammanträdesrummet Bullaren, Tanumshede

Protokoll från KPR:s sammanträde. Tid: Måndagen den 13 februari 2012, klockan 13:00 16:00. Sammanträdesrummet Bullaren, Tanumshede Omsorgsförvaltningen Datum Vår referens Protokoll från KPR:s sammanträde Tid: Måndagen den 13 februari 2012, klockan 13:00 16:00 Plats: Närvarande: Sammanträdesrummet Bullaren, Tanumshede Sonja Clemensson,

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(14) Barn- och utbildningsnämnden 2010-01-12 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2010-02-16 Dnr Ärende 9 Information från Folkhälsorådet 10 Arbetsmarknadssituationen bland ungdomar 11

Läs mer

Tekniska nämnden 2006-10-26 1(7) 2006.239-543 Tn 158 Justering av va-taxan för 2007 avseende anslutningsavgifter

Tekniska nämnden 2006-10-26 1(7) 2006.239-543 Tn 158 Justering av va-taxan för 2007 avseende anslutningsavgifter Tekniska nämnden 2006-10-26 1(7) ÄREDEFÖRTECKIG: Dnr: : Ärenden: 2006.239-543 Tn 158 Justering av va-taxan för 2007 avseende anslutningsavgifter 2006.214-5623 Tn 159 Förslag till ändring av renhållningstaxa

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(26) Omsorgsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(26) Omsorgsnämnden TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(26) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 7 februari 2013, klockan 13:00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE 2007-12-17

KOMMUNFULLMÄKTIGE 2007-12-17 TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(23) KOMMUFULLMÄKTIGE 2007-12-17 118. Laga ordning 119. Svar på medborgarförslag om möjligheter till kommunal biltvätt 120. Förvaltningsavtal mellan Tanums kommun och Tanums Hamn

Läs mer

Sammanträdesdatum 2011-11-24. Omsorgskontorets sammanträdesrum 2011-11-24 kl. 12.00 15.30

Sammanträdesdatum 2011-11-24. Omsorgskontorets sammanträdesrum 2011-11-24 kl. 12.00 15.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och sammanträdestid Beslutare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Omsorgskontorets sammanträdesrum kl. 12.00 15.30 Leif Andersson (s) Roger Persson (s) tjg

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg 2012-04-19 46 Plats och tid Garvaren röd, kl. 13.15-16.55 Beslutande Ledamöter Sten Fransson (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Hans Forssell (S) Sara Andersson (MP) Börje Wahlund

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-10-22 1(11)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-10-22 1(11) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2014-10-22 1(11) Plats och tid Kommunhuset, klockan 16.00-18.00 ande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Ersättare Tjänstemän Kent Lagrell (M) ordförande Jim Adolfsson

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(13) Kommunfullmäktige Slutredovisning Utbyggnad av långtidsparkeringar

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(13) Kommunfullmäktige Slutredovisning Utbyggnad av långtidsparkeringar TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(13) KOMMUFULLMÄKTIGE 2011-11-21 95 Laga ordning 96 Slutredovisning Utbyggnad av långtidsparkeringar 97 Kommunal utdebitering för år 2012 98 Försäljning av del av fastigheten Tanum

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE 2006-11-06

KOMMUNFULLMÄKTIGE 2006-11-06 TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(19) 98 Laga ordning KOMMUFULLMÄKTIGE 2006-11-06 99 Sammankallande i egenskap av ålderspresident 100 Länsstyrelsens protokoll från slutlig röstsammanräkning efter kommunfullmäktigevalet

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(27) Omsorgsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(27) Omsorgsnämnden TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(27) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 19 april 2012, klockan 13:00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid

Läs mer

Omsorgsnämnden PROTOKOLL. Tid kl. 13:00-15:30 Plats Omsorgsförvaltningen, Torsåsgatan 1 B. Omfattning 9-15

Omsorgsnämnden PROTOKOLL. Tid kl. 13:00-15:30 Plats Omsorgsförvaltningen, Torsåsgatan 1 B. Omfattning 9-15 Omsorgsnämnden Tid kl. 13:00-15:30 Plats Omsorgsförvaltningen, Torsåsgatan 1 B Omfattning 9-15 ande Michael Ländin (S), ordförande Per Dahl (M), 1:e vice ordförande Liselotte Ross (V), 2:e vice ordförande

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(28) Omsorgsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(28) Omsorgsnämnden TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(28) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, måndagen den 22 januari 2007, klockan 13.00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid ev.

Läs mer

Christina Höij (m), 11-19 Rolf Antonsson (m), 11-19 Inger Eckert (kd) Ingrid Högman (kd) Stephan Karlsson (s), 11-19

Christina Höij (m), 11-19 Rolf Antonsson (m), 11-19 Inger Eckert (kd) Ingrid Högman (kd) Stephan Karlsson (s), 11-19 11-22 Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 13.00 17.15. Beslutande Närvarande ersättare Kristina Frigert (m), ordförande Göran Fahlgren (m), 2:e vice ordförande Lasse Andersson (m) Daniel

Läs mer

Protokoll från KPR:s sammanträde. Tid: Måndagen den 19 november 2012, klockan 09:00 12:00. Sammanträdesrummet Bullaren, Tanumshede

Protokoll från KPR:s sammanträde. Tid: Måndagen den 19 november 2012, klockan 09:00 12:00. Sammanträdesrummet Bullaren, Tanumshede Omsorgsförvaltningen Datum Vår referens Protokoll från KPR:s sammanträde Tid: Måndagen den 19 november 2012, klockan 09:00 12:00 Plats: Närvarande: Sammanträdesrummet Bullaren, Tanumshede Sonja Klemensson,

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2007-08-21

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2007-08-21 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(19) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2007-08-21 Dnr Ärende 2007.067-376 Bun 70 Ansökan om ekonomiskt stöd till förening 2007.084-705 Bun 71 Arne Joelssons minnesfond 2007.172-600

Läs mer

Plats och tid Bullarsalen, Tanumshede, torsdagen den 11 november 2010, klockan 9:30-12:00

Plats och tid Bullarsalen, Tanumshede, torsdagen den 11 november 2010, klockan 9:30-12:00 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(21) Plats och tid Bullarsalen, Tanumshede, torsdagen den 11 november 2010, klockan 9:30-12:00 Närvarande Roger Wallentin Omsorgsnämnden Alf Jonasson Hälso- sjukvårdsnämnden Bertil

Läs mer

Plats och tid: Häradsgården i Vagnhärad kl. 13:30 15:30

Plats och tid: Häradsgården i Vagnhärad kl. 13:30 15:30 Plats och tid: Häradsgården i Vagnhärad kl. 13:30 15:30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande: Martina Johansson (C), ordf. Tommy Setzman (S) Tomas Landskog (M) Birgitta Pettersson (M) Lena Mobrand (KD)

Läs mer

Vård- och omsorgsnämndens arbetsutskott

Vård- och omsorgsnämndens arbetsutskott Vård- och omsorgsnämndens arbetsutskott Protokoll 1 (12) Diarienummer VOO 2019/0051 Vård- och omsorgsnämndens arbetsutskott Plats och tid Vård- och omsorgsnämndens sammanträdeslokal, Bangatan 10 A, Lund,

Läs mer

Peter Hemlin (M), ordförande Kristina Frigert (M) Birgitta Granström (S) Elving Claesson (S) Margareetta Waldén (FP) Lena Linke (MP)

Peter Hemlin (M), ordförande Kristina Frigert (M) Birgitta Granström (S) Elving Claesson (S) Margareetta Waldén (FP) Lena Linke (MP) Plats och tid Kvarnberget, "Samlingssalen", Kungshamn, kl 09.00-12.30. Öppet sammanträde Beslutande Peter Hemlin (M), ordförande Kristina Frigert (M) Birgitta Granström (S) Elving Claesson (S) Margareetta

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Lomma kommunhus, Stora sessionssalen Tid 2017-12-05, kl. 18:31-19:05 Sammanträdesdatum s. 1 (9) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Pia Johnson (S) Krister

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(4) Miljö- och byggnadsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(4) Miljö- och byggnadsnämnden TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(4) ÄRENDEFÖRTECKNING: Tid: Tisdag 2015-02-17, klockan 08:30 Plats: Sammanträdesrum Bullaren, Kommunhuset, Tanumshede 2015/0120-339 33 Godkännande av föredragningslistan Miljö-

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(7) Kommunstyrelsen KOMMUNSTYRELSEN

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(7) Kommunstyrelsen KOMMUNSTYRELSEN TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(7) KOMMUSTYRELSE 2011-12-14 2011/0440-212 Ks 341 Yttrande över besvär för kommunstyrelsens beslut den 5 oktober 2011, 279 Detaljplan Tanums-Rörvik 1:141 m.fl. 2011/0515-521 Ks 342

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE

KOMMUNFULLMÄKTIGE TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(19) 43 Laga ordning KOMMUFULLMÄKTIGE 2007-04-23 44 Revisionsberättelse för kommunens räkenskaper och verksamhet för år 2006 45 Bokslut 2006 46 Introduktionsplatser för personer

Läs mer

Eva Pettersson, nämndsekreterare Monica Hammar, socialchef Lena Larsson, äldreomsorgschef Linda Tolliner, ekonom. Eva Pettersson Sekreterare

Eva Pettersson, nämndsekreterare Monica Hammar, socialchef Lena Larsson, äldreomsorgschef Linda Tolliner, ekonom. Eva Pettersson Sekreterare Socialnämnden 2011-01-24 1 (10) 6-14 PLATS OCH TID Socialkontoret, Hagfors, kl 13.00 15.00 BESLUTANDE Åsa Johansson (S), ordförande Ulla Lundh (S) Margot Carlsson (S) Thomas Pettersson (S) Gunilla Östlund

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida 1-10

Sammanträdesdatum Sida 1-10 Sammanträdesdatum Sida 1-10 Socialnämnden 2012-04-18 Plats och tid Kommunstyrelserummet, Kommunhuset, Mora, kl 08.15-09:15 ande Övriga deltagare Bernt Persson (S), ordförande Christina Bröms (C) Christiane

Läs mer

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, Roland Leek (M) Bengt Larsson (M) Kenneth Tinglöf (KD)

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, Roland Leek (M) Bengt Larsson (M) Kenneth Tinglöf (KD) Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2017-05-02 Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, 13.00 15.17 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande:

Läs mer