TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(17) Omsorgsnämnden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(17) Omsorgsnämnden 2007-04-26"

Transkript

1 TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(17) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 26 april 2007, klockan Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid ev. närvaroförhinder. Dnr Ärenden Ekonomisk uppföljning Demenscenter i Tanums kommun Handlingsplan för demensutveckling Utvärdering av korttidsvård för demenssjuka på orrgården våren Ansökan om projektmedel till ASI-utbildning Information om familjecentral Ansökan om verksamhetsbidrag från kvinnojouren Runan Ansökan om bidrag från DHB Budget för bostadsanpassning Information om mottagande av ensamkommande flyktingbarn Fyllnadsval av ersättare till omsorgsnämndens arbetsutskott. 72 Anmälan av delegationsbeslut 73 Anmälningsärenden återfinns i sekretessprotokollet

2 TAUMS KOMMU PROTOKOLL 2(17) Plats och tid Bullarensalen, Kommunhuset Tanumshede, torsdagen den 26 april, klockan :00 ande Enligt bifogad närvaroförteckning Övriga deltagande Bo Lundgren, förvaltningschef Linda Lagerblad, ekonom 61 Annie Tibblin, områdeschef, Sylvia Munk, 69 Michael Svensson, sekreterare Utses att justera Jan Karlsson Underskrifter Sekreterare /Michael Svensson/ Ordförande... /Roger Wallentin/ Justerare... /Jan Karlsson/ BEVIS OM ASLAG Omsorgsnämndens protokoll har justerats och anslagits på kommunens anslagstavla Sammanträdesdag Anslaget uppsatt Anslaget nedtages Protokollet förvaras på omsorgskontoret, Tanumshede Underskrift... Michael Svensson

3 TAUMS KOMMU PROTOKOLL 3(17) On On Ekonomisk uppföljning per 3 månader Belopp i tkr Intäkter Kostnader Kapitalkostnad Verksamhetsresultat Finansiella poster Resultat Kommunbidrag Förändring eget kapital Personalkostnader Prognos: 0 Omsorgsnämndens kostnader har jämfört med samma period förra året ökat med 1,3 procent (cirka 700 tkr): Personalkostnaderna har ökat med 3,5 procent (1 400 tkr) och övriga kostnader har minskat med 3,6 procent (600 tkr). Av minskningen på övriga kostnader beror cirka 250 tkr på sänkta internhyror. Intäkterna har ökat med cirka 350 tkr främst beroende på högre intäkter för hemtjänst och särskilt boende. Äldreomsorg Äldreomsorgen redovisar per tre månader ett resultat på tkr. Personalkostnaderna har ökat med endast 1,1 procent (cirka 300 tkr). Den låga ökningen beror på att löneökningarna till stor del vägs upp av lägre kostnader för personalförstärkningar. Övriga kostnader har minskat med 4,4 procent (cirka 400 tkr) varav internhyrorna med 250 tkr. Handikappomsorg Handikappomsorgen redovisar per tre månader ett resultat på 292 tkr. Personalkostnaderna har ökat med 5,6 procent och övriga kostnader är oförändrade. Från och med februari 2007 tillhör psykiatriverksamheten inte längre handikappomsorgen. Om psykiatriverksamheten inkluderas även 2007, för att möjliggöra jämförelse med föregående år, har personalkostnaderna ökat med 10,6 procent (cirka 760 tkr), vilket främst förklaras av att antalet platser för daglig verksamhet har ökats. Övriga kostnader har ökat med 2,4 procent. -forts

4 TAUMS KOMMU PROTOKOLL 4(17) On On Individ- och familjeomsorg Individ- och familjeomsorgen redovisar per tre månader ett resultat på -92 tkr. Personalkostnaderna har jämfört med samma period föregående år ökat med 31,9 procent (cirka 590 tkr), vilket med 360 tkr förklaras av den nytillkomna psykiatriverksamheten. Om psykiatriverksamheten bortses från, har individ- och familjeomsorgens personalkostnader ökat med cirka 12,5 procent (cirka 230 tkr) till följd av hemmaplanslösningar. Övriga kostnader har (exkl. psykiatrin) minskat med 29,8 procent främst beroende på en minskning av kostnaderna för institutionsplaceringar med cirka tkr. att mottaga den ekonomiska uppföljningen för kännedom.

5 TAUMS KOMMU PROTOKOLL 5(17) On On Demenscenter i Tanums kommun. För att öka kvaliteten samt använda personalresurserna på bästa sätt har förvaltningen olika förslag på var framtida demensboende kan placeras. Omsorgsnämnden beslutade att bordlägga ärendet till sammanträdet att bjuda in Lena Johansson, Silviasköterska, samt personal från bemanningsenheten och Eva Johansson, demenssköterska, till sammanträdet i maj samt att hänskjuta frågan till sammanträdet

6 TAUMS KOMMU PROTOKOLL 6(17) On On Handlingsplan för demensutveckling. Områdeschef Annie Tibblin föredrar ärendet. Enligt omsorgsnämndens beslut om handlingsplanen för äldreomsorg 2007 skall en handlingsplan för demensvård utarbetas. En arbetsgrupp har arbetat fram ett förslag till handlingsplan enligt bifogat dokument. att godkänna handlingsplanen för demensvård, att uppdra åt avdelningschefen för äldreomsorgen att i budgetarbetet för 2008 äska medel enligt handlingsplan samt att medverka i Interregionalt projekt 111 A tillsammans med kommunerna i norra Bohuslän och kommuner i orge.

7 TAUMS KOMMU PROTOKOLL 7(17) On On Utvärdering av korttidsvård för demenssjuka på orrheden våren Områdeschef Annie Tibblin föredrar ärendet. Information om utvärdering av korttidsvård för demenssjuka på orrheden våren Som helhet har verksamheten fått ett mycket gott betyg. att mottaga informationen för kännedom.

8 TAUMS KOMMU PROTOKOLL 8(17) On On Ansökan om projektmedel till ASI-utbildning. ASI är en strukturerad intervjumetod för bedömning av alkohol- och narkotikarelaterade problem. Det finns möjligheter att hos länsstyrelsen ansöka om projektmedel för att utbilda socialsekreterare att använda denna metod. Inom individoch familjeomsorgen är målsättningen att ta till sig metoden genom att delta på utbildning som anordnas med flera andra kommuner inom regionen. att hos länsstyrelsen ansöka om kronor i projektmedel till ASI-utbildning och till erforderligt datastöd.

9 TAUMS KOMMU PROTOKOLL 9(17) On On Information om familjecentral. Samhällsutvecklingen har skapat nya villkor för föräldrar och deras barn. Stödet i närsamhället finns inte på samma sätt idag som tidigare och familjer kan behöva stöd på olika sätt för at klara av sin framtid. Antalet barn och unga som är i behov av stöd i skolan har ökat. Barn- och mödravården har också uppmärksammat att fler familjer behöver stöd i sitt föräldraskap. Omsorgsnämnden kommer att i budgetarbetet inför 2008 att beakta behovet av familjecentral. att mottaga informationen för kännedom.

10 TAUMS KOMMU PROTOKOLL 10(17) On On Ansökan om verksamhetsbidrag från kvinnojouren Runan. Kvinnojouren Runan inkommer med ansökan om bidrag om kronor för verksamhetsåret Omsorgsnämnden beslutade att återremitera ärendet till handläggaren med begäran om verksamhetsberättelse. Verksamhetsberättelse för år 2006 har inkommit. att bevilja kvinnojouren Runan ett verksamhetsbidrag för år 2007 om kronor.

11 TAUMS KOMMU PROTOKOLL 11(17) On On Ansökan om bidrag från DHB. Döva, hörselskadade och språkstörda barn i västra Sverige ansöker om ett bidrag till kurs och aktivitetsprogram under 2007 som vänder sig till familjer med döva, hörselskadade och språkstörda barn. Aktiviteterna är bl.a. 4 st. helgkurser i tecken- språk, sommarläger med teckenspråk, föreläsningar och aktiviteter där ca 180 personer deltar, 5 familjedagar: badresa, besök på Upptech, besök på äventyrs- landet, vildmarkshelg, femkamp, bowling. Dessa kurser och aktiviteter är oerhört viktiga för familjer som har barn och ungdomar med funktionshinder. att bevilja bidrag med kronor.

12 TAUMS KOMMU PROTOKOLL 12(17) On On Budget för bostadsanpassning Information om bostadsanpassningens budget Hittills i år har utbetalats :- Anpassningsärenden beviljade 2006 Ännu ej fakturerat :- Anpassningsärenden beviljade Ännu ej fakturerat :- Anpassningsärenden till omsorgsnämnden 26/ :- Totalt :- att mottaga informationen för kännedom.

13 TAUMS KOMMU PROTOKOLL 13(17) On On Information om mottagande av ensamkommande flyktingbarn. Kommunstyrelsen har begärt faktaunderlag och förslag till svar på en interpellation angående migrationsverkets begäran om ensamkommande flyktingbarn. Då ärendet skall handläggas av socialtjänsten har samråd skett mellan integrationssamordnaren Per Anders Hultman (BU) och omsorgsförvaltningen, Bo Lundgren. Under 2007 räknar migrationsverket med att det kommer ca 1500 barn till Sverige utan vårdnadshavare. Hittills har 21 kommuner tagit emot barn och ungdomar men behovet av fler mottagande kommuner är mycket stort. Enligt gällande lagstiftning ansvarar socialtjänsten för mottagande av barn och ungdomar men även andra verksamheter i kommunen blir givetvis berörda såsom bland annat skolan. De boendeformer som kommunerna ordnar är antingen grupphem eller familjehem. Om kommunen startar ett grupphem skall det bemannas med personal som har tillsyn dygnet runt. Familjehem rekryteras traditionellt men behöver omfattande stöd. Övriga myndigheter har kvar sitt ansvar såsom exempelvis regionen/sjukvården. att mottaga informationen för kännedom.

14 TAUMS KOMMU PROTOKOLL 14(17) On On Fyllnadsval av ersättare till omsorgsnämndens arbetsutskott. Fyllnadsval av ersättare till omsorgsnämndens arbetsutskott för perioden 1 januari december att utse Mats Lindström som ersättare till omsorgsnämndens arbetsutskott för perioden 1 januari december 2010.

15 TAUMS KOMMU PROTOKOLL 15(17) On 72 Anmälan av delegationsbeslut. Anmälan om delegationsbeslut: att efter anmälan lägga delegationsbesluten till handlingarna

16 TAUMS KOMMU PROTOKOLL 16(17) On 73 Anmälningsärenden Följande anmälningsärenden överlämnades till omsorgsnämnden: Protokoll Tanums folkhälsoråd Revidering av handikapplan, Bun 43, Val av ledamot till ledningsgruppen för ny handikapplan Tn 49, Protokoll från Samordningsförbundet :a Bohuslän Länsrättens dom i målnr , On. Kammarrättens dom i målnr Avtal som reglerar hälso- o sjukvårdsansvaret Kf 26, Förändring av nattaxan avs särskild kollektivtrafik Kf 25, Beläggning, väntelista, fördelade platser, tomma platser, utskrivningsklara Skrivelse från Röda Korset samt skrivelse från pensionärsföreningarna gällande nedläggning av demensboendet i Hogslätt Enkätundersökning från Röda korset ang vilket stöd som ges till närstående som vårdar sina sjuka i hemmet, Ansökan till socialstyrelsen för stimulansmedel för insatser inom vård och omsorg Ej verkställda beslut enl 4 kap 1 o rapportering enl 16 kap 6f SoL; gäller ÄO, HO och IFO, Omsorgsbladet Information från avdelningschef Bo Hedström om hur läget är inom individoch familjeomsorgen vad det gäller anmälda ärenden och öppna utredningar Information från kontaktpersoner att efter anmälan lägga informationen till handlingarna.

17 TAUMS KOMMU PROTOKOLL 17(17) Tjänstgöringslista OMSORGSÄMDES SAMMATRÄDE amn ärvaro Omröstningar Ordinarie Roger Wallentin (C) Roger Jodensvi (C) Berit Karlsson (C) Bo Andersson (M) Agneta Fogelmark (M) Jan Karlsson (M) Berit Stjern (Fp) Mona Svegås (S) Bengt Widengård (S) Mats Lindström (S) Katarina Schewenius-Lundin (MVT) Ja ej Avs Ja ej Avs Ja ej Avs Ersättare Tjg Ej tjg Ja ej Avs Ja ej Avs Ja ej Avs Britt Limdal-Hansson (C) Diana Davidsson (C) Linda Hermansson (C) Lena Ahnblom (M) ina Jansson (M) Robert Dahlberg (M) Marianne Troselius-Bryngelsson (Fp) Eva-Lott Andersson (S) Jan Peterson (S) Jimmy Johansson (S) Håkan Elg (MVT) Summa

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(16) Omsorgsnämnden 2009-06-25

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(16) Omsorgsnämnden 2009-06-25 TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(16) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 25 juni 2009, klockan 13:00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid ev.

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(12) Omsorgsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(12) Omsorgsnämnden TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(12) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 5 mars 2009, klockan 13.00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid ev.

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(14) Omsorgsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(14) Omsorgsnämnden TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(14) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 24 september 2009, klockan 13:00-17:00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(15) Omsorgsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(15) Omsorgsnämnden TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(15) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 17 juni 2010, klockan 9:00-16:00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(11) Omsorgsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(11) Omsorgsnämnden TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(11) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 25 oktober 2007, klockan 13:00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(17) Omsorgsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(17) Omsorgsnämnden TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(17) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, tisdagen den 19 juni 2007, klockan 13.00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid ev.

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(13) Omsorgsnämnden 2008-05-29

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(13) Omsorgsnämnden 2008-05-29 TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(13) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 29 maj 2008, klockan 13.00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid ev.

Läs mer

25 27 återfinns i sekretessprotokollet 070222

25 27 återfinns i sekretessprotokollet 070222 TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(19) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 22 februari 2007, klockan 13.00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(18) Omsorgsnämnden 2010-05-20

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(18) Omsorgsnämnden 2010-05-20 TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(18) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 20 maj 2010, klockan 13:00-17:00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(27) Omsorgsnämnden 2013-06-27

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(27) Omsorgsnämnden 2013-06-27 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(27) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 27 juni, klockan 13:00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid ev. närvaroförhinder.

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(22) Omsorgsnämnden 2006-09-28. Sammanträdesrummet Bullaren, Tanumshede, torsdagen den 28 september 2006, klockan 13.00.

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(22) Omsorgsnämnden 2006-09-28. Sammanträdesrummet Bullaren, Tanumshede, torsdagen den 28 september 2006, klockan 13.00. TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(22) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, Tanumshede, torsdagen den 28 september 2006, klockan 13.00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid ev. närvaroförhinder.

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(21) Omsorgsnämnden 2013-04-18

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(21) Omsorgsnämnden 2013-04-18 TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(21) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 18 april 2013, klockan 13:00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid ev.

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(13) Omsorgsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(13) Omsorgsnämnden TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(13) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 24 mars 2011, klockan 9:00. Information om individ- och familjeomsorgen samt Liz Palm, forskningsenheten

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(17) Omsorgsnämnden 2012-12-13

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(17) Omsorgsnämnden 2012-12-13 TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(17) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 13 december 2012, klockan 13:15. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(19) Omsorgsnämnden 2012-03-08

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(19) Omsorgsnämnden 2012-03-08 TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(19) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 8 mars 2012, klockan 13:00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid ev.

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(18) Omsorgsnämnden 2010-09-30

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(18) Omsorgsnämnden 2010-09-30 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(18) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 30 september 2010, klockan 13:00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(16) Omsorgsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(16) Omsorgsnämnden TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(16) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 28 juni 2012, klockan 13:00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid ev.

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(19) Omsorgsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(19) Omsorgsnämnden TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(19) Plats och tid: Sammanträdesrummet Fornsalen och Bullaren, Tanumshede, torsdagen den 23 april 2009. 9:00-11:00 Målarbete med omsorgsnämnden i Fornsalen, vi startar med kaffe

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-06-28

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-06-28 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(12) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-06-28 Dnr Ärende 59 Information från Ungdomsrådet 2011/0170-375 Bun 60 Ansökan från Tanums IF om bidrag till fotbollsmål på Hedevallen 2011/0073-375

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2007-10-02

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2007-10-02 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(12) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2007-10-02 Dnr Ärende 2007.074-606 Bun 85 Delårsredovisning Tertial 2 2007.042-607 Bun 86 Fyrbodals gymnasieskola Prislista 2008 2007.204-375

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(19) Omsorgsnämnden återfinns i sekretessprotokollet

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(19) Omsorgsnämnden återfinns i sekretessprotokollet TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(19) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 30 augusti 2007, klockan 13.00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid

Läs mer

Plats och tid Bullarsalen, Tanumshede, torsdagen den 26 april 2012, klockan 9:00-12:00. Underskrifter: Sekreterare... /Michael Svensson/

Plats och tid Bullarsalen, Tanumshede, torsdagen den 26 april 2012, klockan 9:00-12:00. Underskrifter: Sekreterare... /Michael Svensson/ TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(5) Plats och tid Bullarsalen, Tanumshede, torsdagen den 26 april 2012, klockan 9:00-12:00 Närvarande Roger Wallentin Omsorgsnämnden Lennart Larson Kommunstyrelsen Helen Blad Tekniska

Läs mer

Plats och tid Bullarsalen, Tanumshede, torsdagen den 16 februari 2012, klockan 9:00-12:00

Plats och tid Bullarsalen, Tanumshede, torsdagen den 16 februari 2012, klockan 9:00-12:00 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(7) Plats och tid Bullarsalen, Tanumshede, torsdagen den 16 februari 2012, klockan 9:00-12:00 Närvarande Eva-Lott Andersson Kommunstyrelsen Helen Blad Tekniska Nämnden Anita Rylander

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(15) Omsorgsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(15) Omsorgsnämnden TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(15) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 24 februari 2011, klockan 9:00 Information om omsorgsförvaltningen och handikappomsorgen.

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2013-05-07

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2013-05-07 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(9) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2013-05-07 Dnr Ärende 2013/0113-601 Bun 30 Framtida organisation av förskoleverksamhet 2013/0099-600 Bun 31 Nämndsförslag 2013/0114-609 Bun 32

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2013-06-18 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2013-06-18 1 Socialnämnden 2013-06-18 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 99 Rutin för handläggning av bostadsanpassningärenden 100 Socialnämndens verksamheter, information och rapporter 101

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(17) Omsorgsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(17) Omsorgsnämnden TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(17) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 22 mars 2007, klockan 13.00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid ev.

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(18) Omsorgsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(18) Omsorgsnämnden TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(18) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 6 mars 2008, klockan 13.00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid ev.

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN

KOMMUNSTYRELSEN TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(5) KOMMUSTYRELSE 2014-12-17 Dnr Ärende KS 2014/0091-321 291 Överklagande av Länsstyrelsens beslut 2014-12-01 om förordnande om utvidgat strandskydd i Tanums kommun, Länsstyrelsens

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(17) Omsorgsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(17) Omsorgsnämnden TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(17) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 28 augusti 2008, klockan 13.00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(21) Omsorgsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(21) Omsorgsnämnden TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(21) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 20 januari 2011, klockan 13:00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(20) Omsorgsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(20) Omsorgsnämnden TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(20) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 28 januari 2010, klockan 13:00-17:00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(21) Omsorgsnämnden 2013-05-16

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(21) Omsorgsnämnden 2013-05-16 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(21) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 16 maj 2013, klockan 13:00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid ev.

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(14) Omsorgsnämnden Sammanträdesrummet Bullarsalen, Tanumshede, torsdagen den 26 oktober 2006, klockan

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(14) Omsorgsnämnden Sammanträdesrummet Bullarsalen, Tanumshede, torsdagen den 26 oktober 2006, klockan TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(14) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullarsalen, Tanumshede, torsdagen den 26 oktober 2006, klockan 13.00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid ev. närvaroförhinder.

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2007-08-21

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2007-08-21 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(19) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2007-08-21 Dnr Ärende 2007.067-376 Bun 70 Ansökan om ekonomiskt stöd till förening 2007.084-705 Bun 71 Arne Joelssons minnesfond 2007.172-600

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE 2007-12-17

KOMMUNFULLMÄKTIGE 2007-12-17 TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(23) KOMMUFULLMÄKTIGE 2007-12-17 118. Laga ordning 119. Svar på medborgarförslag om möjligheter till kommunal biltvätt 120. Förvaltningsavtal mellan Tanums kommun och Tanums Hamn

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(20) Omsorgsnämnden 2010-03-04

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(20) Omsorgsnämnden 2010-03-04 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(20) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 4 mars 2010, klockan 13:00-17:00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(20) Omsorgsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(20) Omsorgsnämnden TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(20) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 18 maj 2006, klockan 13.00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid ev.

Läs mer

Plats och tid Bullarsalen, Tanumshede, torsdagen den 17 november 2011, klockan 9:30-12:00

Plats och tid Bullarsalen, Tanumshede, torsdagen den 17 november 2011, klockan 9:30-12:00 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(5) Plats och tid Bullarsalen, Tanumshede, torsdagen den 17 november 2011, klockan 9:30-12:00 Närvarande Roger Wallentin Omsorgsnämnden Bo Andersson Omsorgsnämnden Maj-Lis Algiréne

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2012-01-24 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2012-01-24 1 Socialnämnden 2012-01-24 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 1 Ekonomisk rapport socialnämndens verksamheter 2 Socialnämndens verksamheter, information och rapporter 3 Gruppbostad

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 46-60 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 18.05 ande Närvarande, ej tjänstgörande Ersättare Övriga deltagare Protokolljusterare Lisbet Westerberg (c) Cecilia Riveros

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(15) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2007-01-16 Dnr Ärende 2007.005-601 Bun 1 Val av arbetsutskott 2007-2010 2007.006-601 Bun 2 Val av verksamhetsfaddrar 2007-2010 2007.007-690 Bun

Läs mer

Marianne Zackrisson (S)

Marianne Zackrisson (S) 1 (15) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl 13.15 15.50 Beslutande Pehr Magnusson (M), ordförande Kristina Hovander (Mp) 13.15-15.45 Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordf. Rose-Marie

Läs mer

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 1:e vice ordförande Ann-Christin Jarl (s), 2:e vice ordförande

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 1:e vice ordförande Ann-Christin Jarl (s), 2:e vice ordförande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (27) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl 14.00 17.50 Beslutande Bengt Ingvarsson (s), ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 1:e vice ordförande Ann-Christin

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(5) Kommunala Handikapprådet 2008-09-18

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(5) Kommunala Handikapprådet 2008-09-18 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(5) Plats och tid Bullarsalen, Tanumshede, torsdagen den 18 september 2008, klockan 9:30-12:00 Närvarande Roger Wallentin Omsorgsnämnden Lennart Larson Kommunstyrelsen Roland Isaksson

Läs mer

PROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2013-05-07

PROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2013-05-07 1 (17) Paragrafer 59-75 Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset kl 18.00-21.10 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Hans-Bertil Sinclair(m), ordförande Janeth Nilsson-Norén

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(20) Omsorgsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(20) Omsorgsnämnden TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(20) Omsorgsnämnden 2008-10-01 Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 30 oktober 2008, klockan 13:00. Ordinarie ledamot ansvarar för

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (5) Miljö- och byggnadsnämnden 2012-09-18

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (5) Miljö- och byggnadsnämnden 2012-09-18 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (5) ÄRENDEFÖRTECKNING: 241 Godkännande av föredragningslistan Mbn besl att godkänna den utsända föredragningslistan med följande ändring: Tillkommande ärenden: Tanums-Röd 1:2

Läs mer

Tekniska nämnden 2006-10-26 1(7) 2006.239-543 Tn 158 Justering av va-taxan för 2007 avseende anslutningsavgifter

Tekniska nämnden 2006-10-26 1(7) 2006.239-543 Tn 158 Justering av va-taxan för 2007 avseende anslutningsavgifter Tekniska nämnden 2006-10-26 1(7) ÄREDEFÖRTECKIG: Dnr: : Ärenden: 2006.239-543 Tn 158 Justering av va-taxan för 2007 avseende anslutningsavgifter 2006.214-5623 Tn 159 Förslag till ändring av renhållningstaxa

Läs mer

Anders Andersson, sekreterare och kanslichef. Kommunkontoret 2014-09-11

Anders Andersson, sekreterare och kanslichef. Kommunkontoret 2014-09-11 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Kommunkontoret, Kopparberg Tid: 14.30 16.45 Beslutande Övriga deltagande Pirjo Nilsson (S), Ljusnarsberg, ordförande Lena Vinnerås (S), Nora Siv Sander (S), Hällefors

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(16) Omsorgsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(16) Omsorgsnämnden TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(16) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 26 maj 2011, klockan 13:00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid ev.

Läs mer

Leif T Johanson (FP), ordförande Kristina Frigert (M) Elving Claesson (S) Se bifogad närvarolist sidan 2. Elving Claesson.

Leif T Johanson (FP), ordförande Kristina Frigert (M) Elving Claesson (S) Se bifogad närvarolist sidan 2. Elving Claesson. Plats och tid Kvarnberget, "Samlingssalen", Kungshamn, kl 13.00-17.00. Öppet sammanträde Beslutande Leif T Johanson (FP), ordförande Kristina Frigert (M) Elving Claesson (S) Närvarande ersättare Övriga

Läs mer

Omsorgsnämnden 2009-05-28 1 (18)

Omsorgsnämnden 2009-05-28 1 (18) Omsorgsnämnden 2009-05-28 1 (18) Plats och tid Tingshuset, torsdagen den 28 maj 2009, kl. 16.00-18.20 Ajournering kl.17.10-17.30 Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Hannu Sutinen (fp) ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 1 (9) 2014-01-29 4-13 SOCIALNÄMNDEN

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 1 (9) 2014-01-29 4-13 SOCIALNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 1 (9) Plats och tid Socialkontoret i Borgholm 13.00 17.15 ande Eva Karlström (M) Björn Andreen (M) Elisabeth Svensson (C) Mikael Larsson (C) ej närvarande vid efterföljande diskussion

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (16) Plats och tid Rådhuset, Askersund, den 24 augusti 2010 kl 13.00-15.40 Beslutande Siv Ahlstrand, ordförande (S) Johan Calais (S) Gun-Britt Bourelius (S) i

Läs mer

Uppsättande: 2012-10-04 Nedtagande: 2012-10-26

Uppsättande: 2012-10-04 Nedtagande: 2012-10-26 1 Sessionssalen, kommunhuset, kl 18:00 20:10 Plats och tid 83-97 Anna Strand (C) Marie Raask (S) Lars Lewander (M) Adam Algotsson (M) Agne Eklund (FP) Hamza Demir (V) Marina Borneblad (MP) Olli Högström

Läs mer

Lars Svensson Rose-Marie Jönsson. Socialkontoret 2013-11-22 kl. 13.00 Paragrafer. Eva-Mona Welther Stjernfeldt ANSLAG/BEVIS

Lars Svensson Rose-Marie Jönsson. Socialkontoret 2013-11-22 kl. 13.00 Paragrafer. Eva-Mona Welther Stjernfeldt ANSLAG/BEVIS 1 (17) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl 14.00 17.00 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordf Elisabeth Holmer (S),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (13)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (13) Sammanträdesdatum s. 1 (13) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 08.30-11.20 Beslutande Sofia Forsgren Böhmer (M) ordförande Barbro Söderberg (S) ledamot Lena Forsberg (M) ledamot

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(16) Omsorgsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(16) Omsorgsnämnden TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(16) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 1 september 2011, klockan 13:00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Socialnämnden 2015.01.21 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet vårdcentralen kl 13.30-16.36 ande Övriga deltagande Fredrik Pettersson (S) Mikael Hernborg (S) Jan Sahlström (S) Ulf Genitz (C) ordf Ulla

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2015-11-24 1. 137 Ekonomisk rapport 2015 socialnämndens verksamheter

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2015-11-24 1. 137 Ekonomisk rapport 2015 socialnämndens verksamheter Socialnämnden 2015-11-24 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 137 Ekonomisk rapport 2015 socialnämndens verksamheter 138 Socialnämndens verksamheter, information och rapporter 139

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Plats och tid Kommunhuset, Vårgårda, tisdagen den 10 april 2007, kl. 13.00-17.00

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Plats och tid Kommunhuset, Vårgårda, tisdagen den 10 april 2007, kl. 13.00-17.00 SOCIALNÄMNDEN 2007-04-10 1(13) Plats och tid Kommunhuset, Vårgårda, tisdagen den 10 april 2007, kl. 13.00-17.00 Beslutande Övriga närvarande Agneta Janson (kd), ordförande Kenth Hulth (s), vice ordförande

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2012-11-21 1(13)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2012-11-21 1(13) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2012-11-21 1(13) Plats och tid Kommunhuset, kl 16.00-19.10 ande Övriga deltagande Kent Lagrell (M), ordförande Jim Adolfsson (M) Stig Ottosson (M) Anders Kjellgren (M) Claes

Läs mer

Stora sessionssalen, Kommunhuset i Lomma

Stora sessionssalen, Kommunhuset i Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (15) Plats Stora sessionssalen, Kommunhuset i Lomma Tid Torsdagen den 16 februari 2012, kl. 08.30-15.00 Beslutande se bifogad närvarolista ajournering 08.40-08.45, 09.40-10.00, 12.00-13.00

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (5) Miljö- och byggnadsnämnden 2010-01-26

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (5) Miljö- och byggnadsnämnden 2010-01-26 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (5) ÄRENDEFÖRTECKNING: 1 Godkännande av föredragningslistan Mbn besl att godkänna den utsända föredragningslistan med följande ändring: Utgående ärende: - Ansökan från Marius

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(19) Omsorgsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(19) Omsorgsnämnden TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(19) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 15 december 2011, klockan 13:00. PS för er som anmält er till julbordet, är ni välkomna till

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (5) Miljö- och byggnadsnämnden 2008-12-16

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (5) Miljö- och byggnadsnämnden 2008-12-16 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1 (5) ÄRENDEFÖRTECKNING: 367 Godkännande av föredragningslistan Mbn besl att godkänna den utsända föredragningslistan med följande ändring: Utgående ärende: - Remiss från Lantmäteriet,

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2007-10-24 2 Socialnämndens arbetsutskott 2007-10-10 4 Socialnämnden 2007-09-26 10 Socialnämndens arbetsutskott 2007-09-12 6 Socialnämnden 2007-08-27 9 Socialnämndens arbetsutskott 2007-08-15

Läs mer

Stora sammanträdesrummet, Björkarna

Stora sammanträdesrummet, Björkarna SOCIALNÄMNDEN Tid och plats Tisdag 23 september 2014 kl. 10:00 12:30 Stora sammanträdesrummet, Björkarna Beslutande Övriga deltagare Åke Gustavsson (S), Ordförande Ann Louise Brodén (S) Ann Mari Uppvall

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2007-09-26 2 SN 89 Dnr Resultatinformation 2007:8 Ekonom Karin Johansson redovisar ekonomisk uppföljning för augusti månad samt personalstatus inom äldreomsorgen. Socialchef Inger Brandt

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(18) Omsorgsnämnden

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(18) Omsorgsnämnden TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(18) Plats och tid: Sammanträdesrummet Bullaren, kommunhuset, Tanumshede, torsdagen den 22 juni 2006, klockan 13.00. Ordinarie ledamot ansvarar för att ersättare inkallas vid ev.

Läs mer

Elisabeth Björnsdotter Rahm. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 109-125 Annette Bergman

Elisabeth Björnsdotter Rahm. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 109-125 Annette Bergman 1(24) Plats och tid Politikern, stadshuset kl 08.00-15.00 Beslutande Ledamöter Gunilla Johansson (S), ordförande Vivan Åkerlund (S) Mikael Ölmebäck (S) Håkan Eleblad (S) tjg ersättare för Anne-Lie Bygdén

Läs mer

Sollefteå kommun Individ- och omsorgsnämnden

Sollefteå kommun Individ- och omsorgsnämnden 1 (10) Datum Tid Kl. 14.00 15.30 Plats Beslutande Övriga närvarande A-salen, kommunhuset, Sollefteå Enligt närvaro-/tjänstgöringslista Gert Persson, förvaltningschef Ann-Katrin Lundin, verksamhetschef

Läs mer

Socialnämnd 2010-09-27 1

Socialnämnd 2010-09-27 1 Socialnämnd 2010-09-27 1 Plats och tid Socialtjänsten, 16.00-17.45 Beslutande Bengt Andersson (C), ordförande Per Gren (S) Louise Averhed (M) Ove Emanuelsson (M) Annika Eclund (KD) Inger Strand (FP) Agneta

Läs mer

Plats och tid: Kommunkontoret, sessionssalen torsdag den 4 mars 2004, Klockan 13.00 15. Närvarande ej tjänstgörande ersättare

Plats och tid: Kommunkontoret, sessionssalen torsdag den 4 mars 2004, Klockan 13.00 15. Närvarande ej tjänstgörande ersättare 1(15) Plats och tid: Kommunkontoret, sessionssalen torsdag den 4 mars 2004, Klockan 13.00 15 Beslutande: Närvarande ej tjänstgörande ersättare Håkan Gusteus, (fp) ordf Inger Andersson (fp) Inga-Lill Thoren

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: Sida: Socialnämnden 2007-11-22 1(14) Plats och tid Nämndrummet, Skillingehus kl 14.00-16.30 Beslutande Övriga närvarande Jan Andersson (c) Gunnel Elg (kd) Sören Ståhlgren (s) Björn Fejde

Läs mer

2007.1088-339 184 Konst i offentlig miljö ett Fyrbodalprojekt Förvaltningschef Ann-Carin Andersson informerade

2007.1088-339 184 Konst i offentlig miljö ett Fyrbodalprojekt Förvaltningschef Ann-Carin Andersson informerade ÄRENDEFÖRTECKNING: 182 Godkännande av föredragningslistan Mbn besl att godkänna den utsända föredragningslistan med följande ändring: Utgående ärende: Avloppsanläggning för Tanums-Ejgde 2.40 Tillkommande

Läs mer

Datum 2010-11-16. Socialnämnden

Datum 2010-11-16. Socialnämnden 1(14) Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum Ljungås, kl. 16.00-19.30 Beslutande Övriga närvarande Jörgen Edelgård (kd), ordförande Kenth Hulth (s), vice ordförande Margaretha Johansson (s) Lars-Erik

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 2007-04-25 1 (1-20) Plats och tid Röda rumet, Kommunens hus onsdagen den 25 april 2007, kl 08.30-11.25 Beslutande Svante Classon (c), ordförande Gunilla Johansson (s) Marianne Pettersson

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(14) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-01-11 Dnr Ärende 1 Information 2011.002-600 Bun 2 Elektroniska utskick av kallelser och protokoll 2011.003-600 Bun 3 Val av arbetsutskott

Läs mer

(S) Lars-Åke Lindman, 43-47 (S) Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Leif Thor. Äldrekoordinator Charlotte Tydén, 40

(S) Lars-Åke Lindman, 43-47 (S) Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Leif Thor. Äldrekoordinator Charlotte Tydén, 40 Sammanträdesprotokoll Blad 1 (10) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 13.15 15.45 Beslutande Sören Carlsson (S) Gun Cederbaum (M) Ann Svensson, 40-42 (S) Lars-Åke Lindman, 43-47 (S) Klas-Gunnar Appel

Läs mer

Jan Plantin (M) K ristina Pettersson (S) Å ke Malmqvist (MP), ersättare för Karl Arne Larsson (C) 17. Medborgarkontoret, Östervåla 28 januari 2014

Jan Plantin (M) K ristina Pettersson (S) Å ke Malmqvist (MP), ersättare för Karl Arne Larsson (C) 17. Medborgarkontoret, Östervåla 28 januari 2014 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (23) Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 08.30 12.00 Beslutande Karl Arne Larsson (C), ordförande, 2 16, 18 22 Inga Lill Hellgre n (S) Susanne Stambolidou T ellebo

Läs mer

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 15:00 16:30. Jan-Olov Häggström (S) Ordf. Camilla Svensson (M)

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 15:00 16:30. Jan-Olov Häggström (S) Ordf. Camilla Svensson (M) Humanistisk nämnd 2011-11-15 1 (14) Plats och tid Beslutande ledamöter Beslutande ersättare Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe 15:00 16:30 Jan-Olov Häggström (S) Ordf. Camilla Svensson (M)

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 8.30-11.25

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 8.30-11.25 Sammanträdesdatum s. 1 (15) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 8.30-11.25 Beslutande Sofia Forsgren-Böhmer (M) ordförande Britt Hjertqvist (FP) vice ordförande Anders Widesjö (M)

Läs mer

Marita Nilsson, M (ej 130) Lars Eriksson, S Liv Pettersson, S

Marita Nilsson, M (ej 130) Lars Eriksson, S Liv Pettersson, S 1(16) Plats och tid Kommunkontoret, Foxen, den 4 december kl 14.00-15.45 Beslutande Ledamöter Agneta Nilsson, KD, ordf Marita Arvidsson, C Margareta Nilsson, M Mikael Olsson, M Jessica Danielsson, Fp Susanne

Läs mer

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (31)

STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (31) STORUMANS KOMMUN PROTOKOLL 1 (31) Plats och tid Paragrafen, kommunhuset Storuman 2013-02-20, kl 09.00 15.30. Ajournering för partivisa överläggningar 11.30 12.00. Beslutande Monica Beije (M) Håkan Rombe

Läs mer

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(7) Miljö- och byggnadsnämnden 2014-09-16

TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(7) Miljö- och byggnadsnämnden 2014-09-16 TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(7) ÄRENDEFÖRTECKNING: Dnr Ärende Tid: Tisdag 2014-09-16, klockan 08:30 Plats: Sammanträdesrum Bullaren, Kommunhuset, Tanumshede 2014/0042-339 191 Godkännande av föredragningslistan

Läs mer

Vård- och omsorgsförvaltningen, Partille, den 24 november 2009...... Pia Karlsson... Uppsättande: 2009-11-25 Nedtagande: 2009-12-16...

Vård- och omsorgsförvaltningen, Partille, den 24 november 2009...... Pia Karlsson... Uppsättande: 2009-11-25 Nedtagande: 2009-12-16... 1 KS-rummet, Kommunhuset, Partille kl 18:00 20.20 Plats och tid 124-140 Pia Karlsson (FP) Margareta Lewander (M) Tom Ekwall (M) Anette Nord (KD) Leif Andersson (S) Susanne Carlsson (S) Margareta Björner

Läs mer

Protokoll. Tid: Torsdagen den 16 september 2010, kl 9.00 12.30. Plats: Ribbingsgatan 1-3, Jätten

Protokoll. Tid: Torsdagen den 16 september 2010, kl 9.00 12.30. Plats: Ribbingsgatan 1-3, Jätten Tid: Torsdagen den 16 september 2010, kl 9.00 12.30 Plats: Ribbingsgatan 1-3, Jätten Närvarande ledamöter Elisabeth Sundström (M) ordförande Birgitta Lindahl (FP) 1:e vice ordförande Torgny Larsson (S)

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN TANUMS KOMMUN PROTOKOLL 1(10) BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2007-04-23 Dnr Ärende 2007.102-130 Bun 44 Reviderad verksamhetsplan 2007 Arbetsmarknadsenheten 2007.103-610 Bun 45 Kvalitetsredovisning 2006 46

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2015-03-04 1 Innehållsförteckning Ärende 19 Godkännande av dagordning... 3 20 Redovisning av delegationsbeslut... 4 21 Information om hemteam... 5 22 Sammanställning av inkomna synpunkter 2014... 6 23

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-05-25 kl. 08.30-10.46. Sekreterare. Fanny Palmér- Holst. Ordförande. Lars Ingvert. Justerande.

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-05-25 kl. 08.30-10.46. Sekreterare. Fanny Palmér- Holst. Ordförande. Lars Ingvert. Justerande. 2016-05-25 1(14) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-05-25 kl. 08.30-10.46 Paragrafer 72-80 Utses att justera Vidar Lundbäck Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-05-31 Underskrifter

Läs mer

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordf Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordf

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordf Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordf 1 (16) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl 14.00-16:40 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordf Elisabeth Holmer (S),

Läs mer

Gunilla Östlund (V) Ulla Lundh (S) Margot Carlsson (S) Thomas Pettersson (S) Dennis Byberg (M) Maj Stenson (FP) tj ers

Gunilla Östlund (V) Ulla Lundh (S) Margot Carlsson (S) Thomas Pettersson (S) Dennis Byberg (M) Maj Stenson (FP) tj ers 1( 12) Plats och tid, Socialkontoret, Hagfors, kl 09:00-10.15 ande Åsa Johansson (S) Gunilla Östlund (V) Ulla Lundh (S) Margot Carlsson (S) Thomas Pettersson (S) Dennis Byberg (M) Maj Stenson (FP) tj ers

Läs mer

FN s barnkonvention har beaktats

FN s barnkonvention har beaktats Plats och tid Torsö, klockan 14-15.45 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2010-03-02 1 Beslutande Lennart Daghed (fp) ordförande/vice ordförande Madeleine Biesert Salen (m) ledamot Anita Ahl (m) ledamot Rune Eriksson

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN 2009-12-16

KOMMUNSTYRELSEN 2009-12-16 TAUMS KOMMU PROTOKOLL 1(5) Dnr Ärende KOMMUSTYRELSE 2009-12-16 2009.307-212 Ks 262 Ansökan från Tanumstrand att utbyggnaden av hotellet får finansieras och bedrivas enligt sale & leaseback-principen Justering(sign)

Läs mer

Protokoll 2010-10-12

Protokoll 2010-10-12 2010-10-12 Socialnämnden Plats och tid Kumlarummet, 2010-10-12, klockan 13:30 Beslutande Annica Eriksson (S) Anette Friman (C) Gunnel Kask (S) Jan Engman (C) Sölve Persson (S) Linda Axäng (FP) Andreas

Läs mer

Sammanträdesdatum Socialnämnden 2010-01-19 FN s barnkonvention har beaktats. Margareta Alexandersson. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 1-13

Sammanträdesdatum Socialnämnden 2010-01-19 FN s barnkonvention har beaktats. Margareta Alexandersson. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 1-13 Plats och tid Torsö, klockan 14.00-16.00 Beslutande Jens Söder Höij (s) ordförande Lennart Daghed (fp) vice ordförande Madeleine Biesert Salen (m) ledamot Anita Ahl (m) ledamot Rune Eriksson (map) ledamot

Läs mer

2015-11-24 Datum då anslaget tas ned

2015-11-24 Datum då anslaget tas ned SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Plats och tid Yxningen, kommunhuset, kl. 08:30 12:00 Beslutande Ledamöter Thomas Lidberg (S), ordförande Kenneth Axelsson, (M) Peder Griph, (S) Marianne Sandberg, (M) Astrid-Marie

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2009-01-20 1 (25) Plats och tid Kommunhuset, Vårgårda, tisdagen den 20 januari 2009, kl. 14.00-19.20 Beslutande Jörgen Edelgård (kd), ordförande Kenth Hulth (s), vice ordförande Margaretha

Läs mer