BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN PROTOKOLL

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN PROTOKOLL"

Transkript

1 PROTOKOLL Plats och tid , Klarälven, klockan 13:00-16:00 Avser paragrafer ande Veronica Oldne (S) Ordförande Aakash Budathoki (S) 1:e vice ordförande Sten Myreback (C) 2:e vice ordförande Anita Hagelin (S) Ledamot Magnus Olsson (S) Ledamot Roger Sundholm (V) Ledamot Carl Hallström (M) Ledamot Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga Utses att justera Myrna Labusan-Jönsson (S) Gunnar Lindgren (KD) Anders Persson (S) Annika Jarl Ljungsten (M) Ann Brüngel (Utveckilngsledare) Malin Olsson (Sekreterare) Peter Öhlander (Barn- och utbildningschef) Grete Knapköyen, Ekonom Kent Nilsson, Avdelningschef/Fastighet 110 Carl Hallström (M) Justeringens plats och tid Kommunhuset, tisdag 20 december, 15:00 Underskrifter Sekreterare... Malin Olsson Ordförande... Veronica Oldne (S) Justerande... Carl Hallström (M)

2 PROTOKOLL Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Underskrift ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsförvaltningen... Malin Olsson

3 3(16) 104 Val av protokolljusterare (minoriteten) - till justerare välja Carl Hallström, (M) - tisdag den 20 december, kl 15:00, barn- och utbildningsförvaltningen et skickas för verkställighet till: et skickas för kännedom till:

4 4(16) 105 Skärmförbud omklädningsrum idrott/bad under skoltid BUN 2016/116 - skärpa tillsynen av att mobil/skärmförbud i omklädningsrum följs - uppdra till förvaltningen att utreda kostnad för låsbara skåp utanför respektive omklädningsrum - uppdra till förvaltningen att informera om reglerna till barn/elever och vårdnadshavare - uppdra till förvaltningen att utreda möjligheten till enskild/avskild dusch Enligt barnkonventionens artiklar 2 och 3 så ska barnets bästa alltid komma i främsta rummet och ingen ska diskrimineras. Mobil och skärmförbudet är en åtgärd för att ingen diskrimineras av kameror i känsliga situationer vid om och påklädning. sunderlag Barn och utbildningschef Peter Öhlanders tjänsteskrivelse et skickas för verkställighet till: Ledningsgruppen BUF et skickas för kännedom till:

5 5(16) 106 Riktlinjer för praktikanter inom förskola BUN 2016/105 - att ta emot praktikanter som är nyanländ och då deras utdrag från belastningsregistret är ofullständigt så går de under särskilda riktlinjer från arbetsgivaren, t ex. aldrig arbeta ensam med barnen, ha tillgång till handledare som stöd samt möjlighet till uppföljningssamtal med tolk. uppdra till förvaltningen att definiera hur länge i tid man är nyanländ Det är viktigt med integration och att vi som arbetsgivare bidrar med praktikplatser. I förskolans verksamhet finns det nyanlända barn som kanske möter svenska språket för första gången. För att kunna tillgodogöra sig det nya språket är det viktigt att modersmålet finns tillgängligt större delen av dagen. Genom att erbjuda nyanlända praktikplatser ger vi möjlighet till god språkutveckling för våra nyanlända barn. sunderlag Förskolechef Jennie Lindmans tjänsteskrivelse et skickas för verkställighet till: Ledningsgruppen BUF et skickas för kännedom till:

6 6(16) 107 Uppdrag odling/kretslopp BUN 2016/117 - uppdra till förvaltningen att tillsätta en arbetsgrupp som får i uppdrag att bereda och ta fram en plan för att bygga upp ett hållbart kretslopp i anslutning till förskola och skola. redovisning på barn- och utbildningsnämnden i februari Enligt barnkonventionens artikel 6 så ska alla barn ha rätt till liv och utveckling. Detta uppdrag kan öka barnens förståelse för kretsloppet och betydelse för miljö och påverkan. Kommunens mål är att vi ska vara klimatneutrala år sunderlag Barn och utbildningschef Peter Öhlander tjänsteskrivelse et skickas för verkställighet till: Ledningsgruppen BUF et skickas för kännedom till:

7 7(16) 108 Nya moderaterna: motion angående behov av handlingsplan mot hedersrelaterat våld BUN 2016/80 - motionen bifalls Nya moderaterna har lämnat in en motion angående behov av handlingsplan mot hedersrelaterat våld. Barn och familj och vuxengruppen har ett gemensamt arbete kring handlingsplan rörande hot och våld i nära relationer som kommer att revideras och utvecklas även med hedersrelaterat våld tillsammans med extern expertis under Yttrande har skickats till Tomas Nilsson för kännedom sunderlag Barn och utbildningschef Peter Öhlanders tjänsteskrivelse IFO chef Henrica Liljenzins yttrande et skickas för verkställighet till: kommunledningskontoret et skickas för kännedom till:

8 8(16) 109 Information från förvaltningen BUN 2016/11 - notera informationen Förvaltningen informerar på mötet bland annat: Granskning av arbetsmiljöverket Anita Hagelin redovisar från seminarium den 22 november i Karlstad, Barnkonventionen blir svensk lag - hur påverkar det mitt landsting, min kommun/verksamhet eller vår organisation? sunderlag Barn och utbildningschef Peter Öhlanders tjänsteskrivelse, et skickas för verkställighet till: et skickas för kännedom till:

9 9(16) 110 Förskolan i fokus - lokaler BUN 2016/42 - att ta fram ett underlag för vad det skulle innebära att etablera två nya förskolor i form av hyrda moduler/ paviljonger typ "Anneberg" som innehåller två förskoleavdelningar. Etableringarna avses geografiskt vid Gullvivan i Forshaga och vid Dejeskolan i Deje där el, vatten och liknande finns och etableringskostnaden därmed låg. Underlaget ska innehålla var förskola för sig; etableringskostnad, årshyra/alternativ kapitaltjänst, beräknad driftskostnad, beräknad kostnad för inventarier för en avdelning, beräknad kostnad för utemiljö, beräknad kostnad för bemanning, beräknat antal barn i barngrupperna vid utgången av 2017 jämfört med ingången Redovisning barn- och utbildningsnämnden feb att exit beskrivs på både orterna om det skulle vara så att barnantalet sjunker framöver. att nämnden formellt i och med detta beslut frågar kommunstyrelsen om de har behov av att hyra någon av de en-avdelningar på respektive ort som vi då avser att stänga. Det gäller Blåklinten i Deje och Gula Villan i Forshaga samt att skyndsamt återkomma med svar då det påverkar våra beslut. Barn- och utbildningsnämnden har begränsade möjligheter att kvarstå med hyror i dessa lokaler vid etablering av nya förskolor. att ta med etableringen av ytterligare en förskola med två avdelningar till budgetarbetet 2018 då vi ser stort barnafödande och även vill minska barngrupperna samt ytterligare minska en-avdelningarna för att underlätta samordning för personal. Hemgården, Skived beskrivs i lokalförsörjningsplanen som den förskola vi bör involvera i detta arbete och det tar nämnden till sig. Lokalredovisning Lokaler: En lokalförsörjningsgrupp kartlägger och kommer att beskriva behov och förslag till BUN i december. en till lokalförsörjningsplanen är att den senaste utredningen om lokalbehoven för barn- och utbildningsverksamheten gjordes 2010 och då utifrån ett minskat elevantal och behov av att minska lokalytorna. Sedan 2010 har en rad förändringar gjorts, framförallt har lokalerna vid Dejeskolan minskat. Idag ser vi också ett ökat antal barn och ungdomar och ett behov av att minska antalet förskolor med endast en eller två avdelningar. Motsvarande lokalförsörjningsplan görs för vård- och omsorgsverksamheten. Även övriga administrativa lokalbehov ses över för att Forshaga kommun skall få en samlad bild av det framtida lokalbehovet för de närmaste 5-10 åren. En samlad lokalförsörjningsplan är ett viktigt underlag för att göra rätt investeringar i olika former av lokalinvesteringar och för att uppnå en effektiv lokalanvändning. Ansvarig för lokalrevisionen är Peter Öhlander, barn- och utbildningschef, tillsammans med en arbetsgrupp bestående av förskolechefer och rektorer från alla skolområden, representanter från Kommunteknik och kommunchef: Ullerud: Jennie Lindman, Sarah Thorén

10 10(16) Lärcenter: Ann Brungel, Claes Havimäki Skived: Madeleine Berglund, Malin Ängerteg Grossbol: Lars Kennestad, Annelie Izindre Kommunteknik: Jonny Karlsson, Kent Nilsson Kommunchef: Anders Pettersson Slutsats förskolor: Kortsiktig lösning I Deje finns det behov av att skapa en ny förskoleavdelning samt att flytta blåklinten så man får en effektiv förskola, det skapar också förutsättningar för bra lokaler till musikskolan. Det finns tre ekonomiska lösningar som man bör ta ställning till. Alternativ 1, bygga om hyreshuset på Bruksvägen 13 till två avdelning på bottenplan och hyra lokalerna av FABO. Alternativ 2 Forshaga kommun köper ett modulsystem som består av två avdelningar och lånar till finansieringen. Alternativ 3 hyra ett modulsystem system som består två avdelningar i tio år för att sedan köpa lokalerna för 300 tkr. Beräknad kostnad per/år för respektive alternativ 1, kr. 2, kr. 3, kr. tillkommer köp av lokalerna med 300 tkr. I Forshaga finns det behov av att skapa två nya förskoleavdelningar kortsiktigt. Förslaget är att utöka Gullvivan med två avdelningar så det blir sex avdelningar. Med denna utökning av förskoleplatser så räknar vi med att behålla Hemgården och Gulavilla. Här finns två alternativ till finansiering och det är alternativ 2 och 3 enligt ovan. Långsiktig lösning Då bedömningen är att Forshaga kommer att växa samt att det finns en vilja om att minska på barnantalet i förskoleavdelningarna och att ta bort förskolor som har en avdelning. Då bör man titta på om man skall bygga en ny förskola med fem avdelningar som ligger bra till då många pendlar till Karlstad. Kostnad för en ny förskola skulle hamna på ca mkr. sunderlag Barn och utbildningschef Peter Öhlanders tjänsteskrivelse Lokalförsörjningsplan et skickas för verkställighet till: et skickas för kännedom till: Lokalgruppen BUN, LAN och KS

11 11(16) 111 Anmälan om delegeringsbeslut, nov BUN 2016/7 - notera informationen Barn- och utbildningsnämnden har överlåtit viss beslutanderätt till utskott, ordförande och tjänstemän enligt en av nämnden antagen delegationsordning. en ska redovisas till barn- och utbildningsnämnden. Redovisningen innebär inte att barn och utbildningsnämnden får ompröva eller fastställa delegationsbesluten. Däremot står det nämnden fritt att återkalla lämnad delegering. Listor och underlag på besluten finns diarieförda på barn- och ungdomskontoret och respektive skolområde. sunderlag barn- och utbildningschef Peter Öhlanders tjänsteskrivelse, Bilaga, delegationsbeslut et skickas för verkställighet till: et skickas för kännedom till:

12 12(16) 112 Verksamhetsplan - Stratsys BUN 2016/93 - godkänna verksamhetsplan - Stratsys 2017 Stratsys är kommunens mål och kvalitetsverktyg Verksamhetsplanens mått är framtagen tillsammans med förskole- skolledning och politiker Lösenord till Stratsys för politiker i BUN är: 3 första i förnamn och de 3 första i efternamn Om ni trots detta inte kommer in kan ni kontakta Lisa Andersson, ekonomiavdelningen, sunderlag Barn och utbildningschef Peter Öhlanders tjänsteskrivelse, Verksamhetsplan Stratsys 2017 et skickas för verkställighet till: et skickas för kännedom till:

13 13(16) 113 Budgetuppföljning per 1611 BUN 2016/12 - ta del av informationen och budgetuppföljning per budgetansvariga uppmanas arbeta aktivt med anpassning av verksamheterna så att respektive budget hålls Budgetuppföljningen per november (preliminära siffror) 2016 har tagits fram. Barn- och utbildningsnämnden lämnar efter elva månader följande redovisning. När tio månader har gått har BUN totalt förbrukat 95 % av den totala budgeten (riktvärde 92 %). Barn och familj har förbrukat 96 % av sin budget och övriga verksamheter (Buf och skolomr tillsammans) har förbrukat 95 %. Budgetansvariga uppmanas arbeta aktivt med anpassning av verksamheterna så att respektive budget hålls. Barn- och utbildningsnämnden har uppdraget en budget i balans. sunderlag Barn- och utbildningschef Peter Öhlanders tjänsteskrivelse Powerpointpresentation et skickas för verkställighet till: rektorer, förskolechefer och enhetschef barn- och familj et skickas för kännedom till:

14 14(16) 114 Detaljbudget 2017 BUN 2016/115 - att notera kopia på lärande- och arbetsnämndens beslut från okt att de har hävt delar av fullmäktiges inriktningsbeslut ensamkommande barn i jun 2016 utan att informera vare sig förvaltningen eller politik. Det finns dessutom ett principbeslut i kommunen att föra dialog med andra nämnder och förvaltningar när beslut som påverkar andra nämnder och förvaltningar fattas. Detta påverkar givetvis verksamheten och dessutom avser pengarna från Migrationsverket till viss del de ensamkommande barnens skolgång. att notera att när barn- och familj nu flyttas över organisationsmässigt till lärande och arbetsnämnden så utökas lärande- och arbetsnämndens ram med ca kr och vi är med och finansierar nya tjänster i den nya IFO-organisationen. Barn- och familj har en ram på ca 19,2 mkr under barn- och utbildningsnämnden, men vi för över ca 19,8 mkr till lärande- och arbetsnämnden. Därmed minskar barn- och utbildningsnämndens ram med motsvarande och den ramtilldelningen som kommunfullmäktige gjorde i juni 2016 avseende förskolan minskas och kommer bli svårare att genomföra. att pga. osäkerhet med Migrationsverkets pengar behålla ytterligare kr vardera från Dejeskolan och Lärcenter på centralt konto benämnd: resurs/undervisning där vi sen tidigare lagt kr som buffert. Detta då vi enligt lärande- och arbetsnämnden beslut som nämnts ovan inte får tilldelning för de ensamkommande barn som får put längre och då behöver vi vidta försiktighetsåtgärder då vi inte vet hur många asylsökande ensamkommande barn som kan få put/tut under året. Beräknat på dagens information minskar barn- och utbildningsnämnd utrymme nästa år ca 1,2 mkr för ensamkommande barn som får put. Detaljbudgeten presenteras på nämndmötet. sunderlag Barn- och utbildningschef Peter Öhlanders tjänsteskrivelse Bilaga, detaljbudget 2017 et skickas för verkställighet till: Kommunledningskontoret et skickas för kännedom till: LAN, Kommunstyrelsen

15 15(16) 115 Budget och organisationsförtydling BUN 2016/118 - varje chef har en tydlig budgetram och ansvar för sin enhet. Det innefattar budget, personal och arbetsmiljö samt att denne följs upp och mäts på dess resultat. Gäller from 1/ enheterna fastställs till Lärcenter, Grossbolsskolan, Skivedsskolan, Dejeskolan, Olsäterskolan, förskoleområde Ullerud, förskoleområde Grossbol och förskoleområde Skived. Gäller from 1/ förhållandet/ansvaret mellan rektorer/biträdande på Dejeskolan och Lärcenter tydliggörs för nämnden, då det på de enheterna idag finns två rektorer/biträdande. Redovisas i mars vi strävar mot att varje chef ska ha ett nära ledarskap enligt Forshaga kommuns mål med det pedagogiska ledarskapet som prioritet. detaljbudgetarbetet inför 2017 utvecklas ytterligare genom äskanden från respektive enhet med hänsyn tagen till socioekonomiska faktorer. beslutet angående nämnden beslutar om anställningar längre än 3 mån upphävs och att ett tydligt mandat läggs hos cheferna för att stärka dem och jobba utifrån mål- och ekonomistyrning istället för detaljstyrning. Lokala mål som inte sammanfaller med skolans lagstadgade mål ska minimeras. Fokus på det systematiska kvalitetsarbetet som syftar till att de nationella målen uppfylls. Nämnden har tagit ett antal beslut sedan mandatperioden började för att säkerställa att organisationen är effektiv, har en ekonomi i balans och uppfyller den kvalitet som målsatts. T.ex. har förvaltningen och delvis rektorsledet minskat, ekonomistyrningen strukturerats upp och det systematiska kvalitetsarbetet lyfts upp. Nu kommer ytterligare ett steg i att skapa en tydligare och effektivare organisation med tydliga ramar och tydliga uppdrag för att motivera till ansvar och ett aktivt ledarskap. Från nämnd till förvaltning till rektorer/förskolechefer och ut till medarbetarna. Idag är organisationen uppdelad i skolområden, exempelvis Grossbol där både f-6 och förskolan ingår. Grossbol har en budgetansvarig i form av rektor på skolområdet, men ytterligare en förskolechef med personalansvar, men inget budgetansvar. Det finns fördelar att även ha en budget när man har personal- och verksamhetsansvar. Genom att dela upp ansvaret på mindre enheter med tydligt ansvar för enhetens chef så kommer budgetar som då delas upp blir också tydligare och vi kommer se vad varje enhet kostar, samt kommer kunna göra jämförelser och lättare ta hänsyn till socioekonomiska faktorer i budgetprocessen. Att vara ansvarig för sin budget innebär även att vara delaktig i budgetprocessen. Budgetprocessen kommer under 2017 att utvecklas. Nära ledarskap har Forshaga kommun fattat beslut om i fullmäktige. Varje medarbetare ska ha en chans att kunna bli sedd och bekräftad av sin chef. Det är också viktigt att varje medarbetare vars chef är närmast har mandat att fatta beslut som är viktiga för medarbetaren och verksamheten. Det ska vara så korta beslutsvägar som möjligt så att delaktigheten, effektiviteten och förståelsen blir så stor som möjligt. Det pedagogiska ledarskapet kommer vi att fokusera på och utveckla under året.

16 16(16) En konsekvensbeskrivning har utifrån uppdraget behandlats av ledningsgruppen och återges även den till nämnden. sunderlag Barn och utbildningschef Peter Öhlanders tjänsteskrivelse et skickas för verkställighet till: Staffan Kennerstad, Jennie Lindman, Gita A Johansson, Elin Selvin, Annelie Izindre, Lars Kennerstad, Birgitta Andersson, Claes Havimäki, Madeleine Berglund, Malin Ängerteg, Ann Brüngel och Peter Öhlander et skickas för kännedom till:

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Kallelse

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Kallelse Tid: Tisdag 2016-12-13 klockan 13:00 Plats: Klarälven Justerare: Tid för justering: 20 december, kl 10:00 Gruppmöte: Socialdemokraterna tisdag 13 december, kl 12:00-13:00 i Klarälven Föredragningslista:

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN PROTOKOLL

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN PROTOKOLL PROTOKOLL Plats och tid 2017-05-16, Klarälven, klockan 13:00-16:00 Avser paragrafer 53-62 ande Veronica Oldne (S) Ordförande Aakash Budathoki (S) 1:e vice ordförande Sten Myreback (C) 2:e vice ordförande

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN PROTOKOLL

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN PROTOKOLL BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN PROTOKOLL Plats och tid 2016-06-14, Klarälven, klockan 13:00-16:00 Avser paragrafer 56-63 Beslutande Veronica Oldne (S) Ordförande Aakash Budathoki (S) 1:e vice ordförande

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN PROTOKOLL

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN PROTOKOLL PROTOKOLL Plats och tid 2018-12-11, Visten, klockan 08:30-11:00 Avser paragrafer 93-113 ande Aakash Budathoki (S) Ordförande Eva Ahlm (S) 1:e vice ordförande Sten Myreback (C) 2:e vice ordförande Anita

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Kallelse

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Kallelse Tid: Tisdag 2016-03-15 klockan 13:00 Plats: Justerare: Klarälven Minoriteten Tid för justering: Tisdag 25 mars, kl 10:00 Gruppmöten: Socialdemokraterna tisdag 15 mars kl 12:00-13:00 i Klarvälven Alternativa

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN PROTOKOLL

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN PROTOKOLL PROTOKOLL Plats och tid 2019-04-09, Klarälven, klockan 13:00-16:00 Avser paragrafer 31-42 ande Aakash Budathoki (S) Ordförande Eva Ahlm (S) 1:e vice ordförande Jenny Op De Weegh (M) 2:e vice ordförande

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Kallelse

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Kallelse Tid: Tisdag 2019-08-27 klockan 08:30 Plats: Visten på förmiddagen och Klarälven på eftermiddagen Justerare: Majoriteten Tid för justering: 2019-09-03 Föredragningslista: Nr Ärende Diarienr Föredragande

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Kallelse

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Kallelse Tid: Tisdag 2016-11-15 klockan 13:00 Plats: Forshaga Akademien Justerare: Majoriteten Tid för justering: Tisdag 25 november, kl 10:00 Föredragningslista: Nr Ärende Diarienr Föredragande 1 Val av protokolljusterare

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Kallelse

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Kallelse Tid: Tisdag 2019-04-09 klockan 13:00 Plats: Klarälven Justerare: (minoriteten) Tid för justering: 2019-04-16 klockan 13:00 Gruppmöte: Socialdemokraterna och Centerpartiet tisdag 9:e april kl 12:00-13:00

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN PROTOKOLL

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN PROTOKOLL PROTOKOLL Plats och tid 2019-06-11, Klarälven, klockan 13:00-16:15 Avser paragrafer 53-65 ande Aakash Budathoki (S) Ordförande Eva Ahlm (S) 1:e vice ordförande Kim Jensen (S) Ledamot Ira Ljungberg (M)

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Kallelse

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Kallelse Tid: Tisdag 2019-06-11 klockan 13:00 Plats: Klarälven Justerare: (minoriteten) Tid för justering: 2019-06-18 kl 13.00 Gruppmöte: Socialdemokraterna och Centerpartiet tisdag 11:e juni kl 12:00-13:00 i Klarälven

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN PROTOKOLL

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN PROTOKOLL PROTOKOLL Plats och tid 2019-03-12, Klarälven, klockan 13:00-16:00 Avser paragrafer 19-30 ande Aakash Budathoki (S) Ordförande Eva Ahlm (S) 1:e vice ordförande Jenny Op De Weegh (M) 2:e vice ordförande

Läs mer

LÄRANDE OCH ARBETSNÄMNDEN PROTOKOLL

LÄRANDE OCH ARBETSNÄMNDEN PROTOKOLL PROTOKOLL Plats och tid 2018-09-24, Klarälvsrummet, klockan 14:00-16:00 Avser paragrafer 71-82 ande Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Gert Björnvall (S) Ordförande Marian Gustavsson (S)

Läs mer

KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT PROTOKOLL

KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT PROTOKOLL PROTOKOLL Plats och tid 2019-09-02, Klarälven, klockan 08:30-15:15 Avser paragrafer 79-91 ande Per Lawén (S) Ordförande Göran Adrian (C) Ledamot Thomas Nilsson (M) Ledamot Tjänstgörande ersättare Övriga

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sida 1 (10)

Barn- och utbildningsnämnden Sida 1 (10) Barn- och utbildningsnämnden Sida 1 (10) Tid och plats: Kommunhuset, kl 14.00-16.30 Avser : 41-48 ande: Övriga närvarande: Benny Pedersén (S), ordförande Anneli Bodin (S), 1:e vice ordförande Joachim Aude

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Kallelse

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Kallelse Tid: Tisdag 2018-12-11 klockan 08:30 Plats: Visten Justerare: Minoriteten Tid för justering: Tisdag 2018-12-11 Gruppmöte: Socialdemokraterana tisdag 11 december klockan 08:00 i Visten Föredragningslista:

Läs mer

LÄRANDE OCH ARBETSNÄMNDEN PROTOKOLL

LÄRANDE OCH ARBETSNÄMNDEN PROTOKOLL PROTOKOLL Plats och tid 2018-10-22, Klarälvsrummet, klockan 14:00-16:00 Avser paragrafer 83-92 ande Gert Björnvall (S) Ordförande Marian Gustavsson (S) 1:e vice ordförande Mats Lundberg (S) Ledamot Anders

Läs mer

Utbildningsnämnden (9)

Utbildningsnämnden (9) Utbildningsnämnden 2013-08-28 1 (9) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 28 augusti kl. 9.00 11.50 med ajournering klockan 11.05 11.18. Bodil

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN PROTOKOLL

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN PROTOKOLL BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN PROTOKOLL Plats och tid 2017-02-14, Klarälven, klockan 13:00-16:00 Avser paragrafer 15-26 Beslutande Veronica Oldne (S) Ordförande Aakash Budathoki (S) 1:e vice ordförande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativ enhet

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativ enhet 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret, Foxen, 16.00 17.30 Beslutande Övriga närvarande Therése Gustafsson, Ordförande (L) Daniel Markstedt, V Ordförande (S) Benny Moberg (KD) Jörgen Berglund (M) Ulla-Britt

Läs mer

LÄRANDE OCH ARBETSNÄMNDEN PROTOKOLL

LÄRANDE OCH ARBETSNÄMNDEN PROTOKOLL PROTOKOLL Plats och tid 2019-03-25, Visten, klockan 14:00-16:00 Avser paragrafer 21-29 ande Gert Björnvall (S) Ordförande Mattias Op De Weegh (M) 2:e vice ordförande Anders Norbäck (S) Ledamot Henrik Larsson

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-16:30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande), Åsa Engberg (L), Lennart

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 09:

Kommunkontoret Djurås , kl. 09: Barn- och utbildningsnämnden 2018-12-05 1 (17) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 13:30-15:55, ajournering kl. 14.40-14.55 Beslutande Ledamöter Jan Wiklund (M), ordförande Kristina Bolinder (C) Johanna

Läs mer

Kommunkontoret, klockan 16:00 18:00. Eric Henriksson, S Håkan Larsson, S Birgit Nilsson, C Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP. Mathias Andersson, S

Kommunkontoret, klockan 16:00 18:00. Eric Henriksson, S Håkan Larsson, S Birgit Nilsson, C Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP. Mathias Andersson, S Socialnämnden 2014-11-11 1(12) Plats och tid Kommunkontoret, klockan 16:00 18:00 ande Ledamöter Eric Henriksson, S Håkan Larsson, S Birgit Nilsson, C Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Tjänstgörande ersättare

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-16:00 ande ledamöter Maria Hedin (S) (ordförande), Ann-Christin Wendpaap (S) (1:e vice ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande), Lennart Ohlsson

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande 2016-09-14 1(5) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 kl. 08.30 12.00 Paragrafer 100-101 Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 Underskrifter Sekreterare

Läs mer

Utbildningsnämndens protokoll

Utbildningsnämndens protokoll Datum: Torsdagen den 26 januari 2017 Tid: 16.00 17.50 Plats: Matsalen, Fuxernsakolan i Lilla Edet Justeringsdag: Torsdagen den 26 januari Paragrafer: 1-9 Utses att justera: Lars Ivarsbo (C) Underskrifter:

Läs mer

VÅRD- OCH OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL

VÅRD- OCH OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL PROTOKOLL Plats och tid 2019-06-11, Visten, klockan 14:00 116:30 Avser paragrafer 66-76 ande Ulrika Rodin (S) Ordförande Lars-Göran Carlsson (C) 1:e vice ordförande Anna Maria Nilsson (M) 2:e vice ordförande

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Barn- och ungdomsnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2018-08-29 Ärendelista 66 Dnr 2018-000005 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning 67 Dnr 2018-000280 Nämndsplan och budget för år 2019 samt ekonomisk plan

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sida 1 (12)

Barn- och utbildningsnämnden Sida 1 (12) Barn- och utbildningsnämnden Sida 1 (12) Tid och plats: Kommunhuset kl 15.00-16.50 Avser : 1-10 ande: Benny Pedersén (S), ordförande Inger Stenström (S) Myrna Labusan-Jönsson (S) Hamid Sarabi (S) Anita

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Protokoll

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Protokoll BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Protokoll Plats och tid 2011 03 10, Kommunhuset Torsby, kl 10:00 12:10 Beslutande Övriga Utses att justera Hans Lass (S), ordförande Ingela Kåreskog (S) Jörgen Nilsson (S)

Läs mer

Ej tjänstgörande ersättare: Maria Lindquist (C) Per Lawén (S) Reidar Nordlander (S) Per Asplund (S) Gert Björnvall (S)

Ej tjänstgörande ersättare: Maria Lindquist (C) Per Lawén (S) Reidar Nordlander (S) Per Asplund (S) Gert Björnvall (S) Kommunstyrelsen 1(5) Tid och plats: Kl.18.00 18.20 Serveringen, Folkets Hus Avser : 19 Beslutande: Göran Adrian ( ), ordförande Sten Myreback (C) Benny Pedersén (S) Kenneth Eriksson (S) Ingrid Holmberg

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Tisdagen den 2 april 2019 klockan 14.00 14.30, Kommunhuset, Svenljungasalen Norr ande Ledamöter Patrik Harrysson (S), ordförande Torsten Lindh (S) Helene Johnsson (S) Louise Björkman (M)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunhuset, Mästaren kl 16.30-18.05 ande Kenth Wengholm (M) Ordförande Hans Dahm (S) Vice ordförande Ann Ohlsson (Fp) Annika Singleton (KD) Maria Sundqvist (S) Justerande Annica Erikssen

Läs mer

Kommunkontoret, klockan 16:00-17:30. Eric Henriksson, S Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Birgit Nilsson, C. Birgitta Johansson, C

Kommunkontoret, klockan 16:00-17:30. Eric Henriksson, S Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Birgit Nilsson, C. Birgitta Johansson, C Socialnämnden 2014-10-14 1(12) Plats och tid Kommunkontoret, klockan 16:00-17:30 Beslutande Ledamöter Eric Henriksson, S Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Birgit Nilsson, C Tjänstgörande ersättare Birgitta

Läs mer

Kenneth Bolinder (S) Stig Lundblad (C) Ingegärd Berglund (KD) Therese Wredström (KD) Kennet Jansson (MP) Åsa Malmström, verksamhetschef

Kenneth Bolinder (S) Stig Lundblad (C) Ingegärd Berglund (KD) Therese Wredström (KD) Kennet Jansson (MP) Åsa Malmström, verksamhetschef 1 (10) Plats och tid Tisdagen den 15 december 2015 kl 17:00-18:15 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ann-Sofie Fridehjelm (S), Ordförande Caroline Wegner (S), 1:e vice ordförande Bertil Olsson (M), 2:e

Läs mer

Sammanträdesprotokoll (14) Barn- och utbildningsnämnden

Sammanträdesprotokoll (14) Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2015-11-25 1 (14) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 14.00-16.30 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Svante Hanses (KOSA) ordförande Pelle Källs (KOSA) Anne-Christine

Läs mer

Folkets Hus, Åmotfors kl Underskrifter Sekreterare Paragrafer Malin Persson Lintula

Folkets Hus, Åmotfors kl Underskrifter Sekreterare Paragrafer Malin Persson Lintula 1(9) Plats och tid KS-salen Kommunhuset, Charlottenberg kl 10.00 Beslutande Kari Staatsen (Hala Edas Lista), ordförande Birgitta Olsson (Hela Edas Lista) Sylvia Jonasson (C) 30-32 Lena Olsson (S) Gun Andersson

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-02-16 1 Plats och Tid Stadshuset, kl. 08:00 12:00 Beslutande Olof Eriksson (S), ordförande Torbjörn Norén (S), ers f Linda Strand (S) Hans Andersen (S), ers f Laila Andrén

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden

Protokoll Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 1 Ärendeförteckning sid. 36 Val av justerare... 3 37 Fastställande av ärendelista... 4 38 Anmälan av informationsärenden mars... 5 39 Redovisning av delegeringsbeslut mars... 6 40 Ekonomisk periodrapport

Läs mer

Barn och utbildningsnämnden

Barn och utbildningsnämnden 1 (12) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 16.00 18.00 Beslutande Övriga närvarande Therése Gustafsson, Ordförande (L) Daniel Markstedt, V Ordförande (S) Benny Moberg (KD) Bo Eriksson (L) Jörgen Berglund

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(11)

Sammanträdesprotokoll 1(11) Sammanträdesprotokoll 1(11) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset, konferensrummet hos barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 16.00 17.10 Ulf Olofsson (S), ordförande Eva Andersson (S)

Läs mer

Underskrifter Sekreterare

Underskrifter Sekreterare TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-09-17 Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunhuset kl 17:00 19:30 Utses att justera Maria Jacobsson Justeringens plats och tid Kommunhuset 2015-09-24

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.50 Beslutande Övriga deltagande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2012-03-29 1 (15)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2012-03-29 1 (15) 2012-03-29 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret i Edsbyn sammanträdesrum A, torsdag 29 mars 2012, kl. 9:00-12:00. ande Ledamöter Håkan Englund (S), ordförande Susanne Jeffrey (MP), vice ordförande Ingrid

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Silbodalskolan, kl 15.00-19.00 Beslutande Bo Malm (c) ordförande Marita Arvidsson (c) Lotta Hammarström (m) Annika Sahlin (fp) Therese Gustafsson

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl 2016-11-23 1(19) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-11-23 kl. 8.30 11.40 Paragrafer 131-138, 140-143, 145-146 ( 139 samt 144 justerades omedelbart och finns i separat protokoll) Utses att justera

Läs mer

Styrhytten, tisdagen den 25 oktober 2016, klockan

Styrhytten, tisdagen den 25 oktober 2016, klockan 1(6) Plats och tid Styrhytten, tisdagen den, klockan 8.15-12.00 Beslutande Ledamöter Malin Bergman, C, ordförande Elisabeth Svensson, M, 1:e vice ordförande Annika Hansson, S, 2:e vice ordförande Lena

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(10)

Sammanträdesprotokoll 1(10) Sammanträdesprotokoll 1(10) Plats och tid Kommunhuset, konferensrum Ferdinand B, klockan 15.00-15.50 ande Övriga närvarande Tove Winqvist (S), ordförande Jimmy Fredriksson (S) Karin Hurtig (V) Ylva Lundkvist

Läs mer

Orvar Andersson (KD) Bodil Olsson (M) Maria Sundqvist (S) Peter Söderlund (L)

Orvar Andersson (KD) Bodil Olsson (M) Maria Sundqvist (S) Peter Söderlund (L) Sida 1 (16) Plats och tid Socialtjänsten, måndagen den 17 december 2018 kl 15:00-16:00 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Bengt

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-15:00 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Ann-Christin Wendpapp (S) (1:e vice ordförande),

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 08. Kultur- och utbildningsnämnden (11) Marianne Sand Wallin (S)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 08. Kultur- och utbildningsnämnden (11) Marianne Sand Wallin (S) Nr 08 Kultur- och utbildningsnämnden 2018-09-26 1(11) Tid och plats onsdagen den 26 september 2018, klockan 08.30 12.00, i Dalslandsrummet Beslutande Ledamöter Rune Stenén, ordf. (C) Henrik Sandberg (MP)

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 10. Kultur- och utbildningsnämnden (13)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 10. Kultur- och utbildningsnämnden (13) Nr 10 Kultur- och utbildningsnämnden 2016-11-23 1(13) Tid och plats onsdagen den 23 november 2016, klockan 08.30 12.00, i Dalslandsrummet Beslutande Ledamöter Rune Stenén, ordf. (C) Henrik Sandberg (MP)

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Kommunstyrelsen 2015-03-02. Stihna Johansson Evertsson (C), ordförande Per Gröön (C)

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Kommunstyrelsen 2015-03-02. Stihna Johansson Evertsson (C), ordförande Per Gröön (C) HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Notariet, måndagen den 2 mars 2015 kl 17.30-18.20 Beslutande Övriga deltagande Stihna Johansson Evertsson (C), ordförande Per Gröön (C) Anders Svensson

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

MULLSJÖ KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdag 2015-10-05 Innehåll 137 Studiebesök... 164 138 Tillkommande/utgående ärenden samt godkännande av föredragningslista... 165 139 Månadsuppföljning/delårsbokslut

Läs mer

Petter Börjesson, tf teknisk chef Kent Mattsson, fastighetsingenjör Erik Mååg, ekonom Marcus Blomqvist, markingenjör, del av 65.

Petter Börjesson, tf teknisk chef Kent Mattsson, fastighetsingenjör Erik Mååg, ekonom Marcus Blomqvist, markingenjör, del av 65. Tekniska nämnden 2015-11-26 1 (12) Plats och tid Tekniska kontoret Djurås, kl. 13.00-14.45 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Tjänstemän Justering Lars-Erik Granholm (KOSA), ordf. Gunnar Östberg

Läs mer

Kommunhuset sammanträdesrum Christian Kruse Tisdagen den 1 mars 2016 kl. 13:00 16:05

Kommunhuset sammanträdesrum Christian Kruse Tisdagen den 1 mars 2016 kl. 13:00 16:05 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid ande Kommunhuset sammanträdesrum Christian Kruse Tisdagen den 1 mars 2016 kl. 13:00 16:05 Lena Rosvall (S), ordförande Per-Erik Andersson (C), 1:e vice ordförande

Läs mer

Kommunstyrelsen 2012-05-15 1 (5)

Kommunstyrelsen 2012-05-15 1 (5) Kommunstyrelsen 2012-05-15 1 (5) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult tisdagen den 15 maj 2012 kl 09.00-16.00 Beslutande Sonja Emilsson (M), 1:e vice ordförande Tord Åkesson (M) Bo Mazetti-Nissen (M) Elizabeth

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult fredag kl. 10.

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult fredag kl. 10. 2017-05-31 1(11) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2017-05-31 kl. 11.00 12.20. Paragrafer 82-84, 86-88 Utses att justera Bo-Göran Bihl (SD) Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult fredag 2017-06-02

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL (14) Åke Ahl (M), ordförande Bengt Forssén (S), vice ordförande Hans Jonsson (C)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL (14) Åke Ahl (M), ordförande Bengt Forssén (S), vice ordförande Hans Jonsson (C) 2014-03-12 1 (14) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, onsdag 12 mars 2014, kl. 8.30-11.05.. Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Åke Ahl (M), ordförande Bengt Forssén (S), vice ordförande

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (8)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (8) SAMMANTRÄDES Barn- och utbildningsnämnden 2012-10-24 1(8) Plats och tid Lejonet, Kommunhuset Öckerö, klockan 16.00 17.50 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Justering

Läs mer

VÅRD- OCH OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL

VÅRD- OCH OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL PROTOKOLL Plats och tid 2019-08-27, Visten, klockan 14:00-17:00 Avser paragrafer 77-86 ande Ulrika Rodin (S) Ordförande Lars-Göran Carlsson (C) 1:e vice ordförande 77-79 Maria Hedlund Olsson (S) Ledamot

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 04. Kultur- och utbildningsnämnden (11)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 04. Kultur- och utbildningsnämnden (11) Nr 04 Kultur- och utbildningsnämnden 2017-04-19 1(11) Tid och plats onsdagen den 19 april 2017, klockan 08.30 12.00, i Erikstadsrummet Beslutande Ledamöter Rune Stenén, ordf. (C) Henrik Sandberg (MP) Marianne

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Folkets Hus Hovmantorp 14:30-16:15 ande Ragnar Lindberg (S) ordf. Andreas Eidevåg (S) Ahmed Yonis Warsame (S) Monika Stasny (S) Marcus Dackling (M) Markku Mäntylä (SD) Christel Johansson

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunkontoret sammanträdesrum A, kl. 17:00-18:30

Sammanträdesdatum Kommunkontoret sammanträdesrum A, kl. 17:00-18:30 11111 ~!!~,,...-.; ~ Essunga kommun 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret sammanträdesrum A, kl. 17:00-18:30 Ledamöter Maria Malmberg (C), ordförande Pernilla Jönsson (M), vice ordförande Tobias Wallin (M)

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum 1 / 28 Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-15:30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande), Lennart Ohlsson

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 09. Kultur- och utbildningsnämnden (14) Onsdagen den 24 oktober 2018, klockan

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 09. Kultur- och utbildningsnämnden (14) Onsdagen den 24 oktober 2018, klockan Nr 09 Kultur- och utbildningsnämnden 2018-10-24 1(14) Tid och plats Dalslandsrummet Onsdagen den 24 oktober 2018, klockan 08.30 12.00, i Beslutande Ledamöter Rune Stenén, ordf. (C) Helena Hultman-Karlsson

Läs mer

Naringslivscenter i Osby klockan 13:30-16:05

Naringslivscenter i Osby klockan 13:30-16:05 1(17) Plats och tid Naringslivscenter i Osby klockan 13:30-16:05 Beslutande Mats Ernstsson (C), ordforande Ingmar Bernthsson (S), vice ordforande Pontus Plantman (M) Monica Svensson (S) Stephan Hellqvist

Läs mer

Hans Lindgren (s), ordf Kjell-Åke Nilsson (s) Inga-Britt Berglund (s) Lars Bäckström (c) Marie Viberg (c)

Hans Lindgren (s), ordf Kjell-Åke Nilsson (s) Inga-Britt Berglund (s) Lars Bäckström (c) Marie Viberg (c) Barn- och utbildningsutskottet 2014-04-14 1 (11) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2014-04-14, kl 13.00-16.10 Beslutande Hans Lindgren (s), ordf Kjell-Åke Nilsson (s) Inga-Britt Berglund (s) Lars

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden (10)

Barn- och ungdomsnämnden (10) Barn- och ungdomsnämnden 2014-04-23 1 (10) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Landeryds skola 13:00 16:15 Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) vice

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 24 Godkännande av ärendelista 2018/4007 4 25 Delgivningar 2018/4005 5 26 Statusrapport 2018/4006 6 27 Systematiskt kvalitetsarbete 2018/4018

Läs mer

Anders Bengtsson (KD)

Anders Bengtsson (KD) Barn- och utbildningsnämnden 2018-02-07 1 (13) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 15:00-16:25 Beslutande Ledamöter Svante Hanses (KOSA), ordförande Ann-Christine Karlsson (S) Per Källs (KOSA) Maria

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 30 Godkännande av ärendelista... 41 31 Budget 2017... 42 32 Statusrapport över pågående ärenden i barn- och utbildningsnämnden... 43 33 Ansökan om bidrag för Miljö & Naturboken... 44 34 Hur blir

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 1(15) Plats och tid Carl August-rummet, måndagen den 7 maj 2018 kl 09:00 Beslutande Övriga närvarande Ledamöter och tjänstgörande ersättare Robert Wahlström (KD), ordförande Börje Lindholm (S), vice ordförande

Läs mer

Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den 10 december 2015, kl. 13.30-14.40. Jonas Åkesson, skolchef Veronica Nilsson, nämndsekreterare ANSLAG/BEVIS

Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den 10 december 2015, kl. 13.30-14.40. Jonas Åkesson, skolchef Veronica Nilsson, nämndsekreterare ANSLAG/BEVIS : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 13.30-14.40 Beslutande Övriga närvarande Anders Albäck (FP), ordförande Sven Gunnarsson (MP), 1:e vice ordförande Per Skoog (S), 2:e vice ordförande Madeleine

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2017-04-27 41 (49) Plats och tid Kommunhuset, Vingåker, torsdagen den 27 april 2017 kl. 13.00-15.00 Beslutande Helena Edrenius (S) ordf. Hans Averheim (VTL) Daniel Helmersson (S), 36-39 Therese Palm (S)

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret måndagen den 5 november 2018 kl. 11:00

Plats och tid Kommunkontoret måndagen den 5 november 2018 kl. 11:00 1(8) Plats och tid Kommunkontoret måndagen den 5 november 2018 kl. 11:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunkontoret,

Läs mer

Protokoll från sammanträde i barn- och utbildningsnämnden

Protokoll från sammanträde i barn- och utbildningsnämnden 1 Tid och plats för sammanträde Protokoll från sammanträde i barn- och utbildningsnämnden Torsdagen den 22 december, 14.00 Frösjön/Lockvattnet, Västra Storgatan 15, Gnesta Ajournering 15.00 15.10 ande

Läs mer

Utbildningsnämnden (13)

Utbildningsnämnden (13) Utbildningsnämnden 2015-01-14 1 (13) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 14 januari kl.8.30 12.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Sekreterare

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 13.00 13.30 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

Stenbockskolans konferensrum, kl

Stenbockskolans konferensrum, kl 1(1) Plats och tid Beslutande Stenbockskolans konferensrum, kl 13.30-15.20 Ulf Eriksson (s), ordförande Annsofi Ramevik (s) Sandra Sjöberg (s) Siv Friedmann Björk (c) Åke Carlsson (m), tjänstgörande ersättare

Läs mer

Familjecentralens sammanträdesrum Kl. 13:00-16:00 Maria Hedin (S) ordförande Mensur Dushi (S) 1:e vice ordförande Malin Svan (C) 2:e vice ordförande

Familjecentralens sammanträdesrum Kl. 13:00-16:00 Maria Hedin (S) ordförande Mensur Dushi (S) 1:e vice ordförande Malin Svan (C) 2:e vice ordförande Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2015-08-05 1 (16) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Familjecentralens sammanträdesrum Kl. 13:00-16:00 Maria Hedin (S) ordförande Mensur Dushi (S) 1:e vice

Läs mer

Kommunledningskontoret

Kommunledningskontoret 1(13) Plats och tid Kommunledningskontoret, kl 08.35-11.10 Beslutande Ledamöter Joanna Stridh (C), ordförande Lena Johansson (KD), vice ordförande Peter Jonsson (M) Barbro Aastrup (S) Rickard Möller (S)

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Hörsalen kl. 13:00-14:00 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande), Åsa Engberg (L), Lennart Ohlsson (C), Göran

Läs mer

VÅRD- OCH OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL

VÅRD- OCH OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL PROTOKOLL Plats och tid 2018-06-26, Visten, klockan 14:00-17:00 Avser paragrafer 57-66 ande Bertil Hagelin (S) Ordförande Ulrika Rodin (S) 1:e vice ordförande Per Hallström (M) 2:e vice ordförande Annika

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 1(7) Plats och tid Fjällsätra, Undersåker kl 09.20 14.00. Beslutande Anna-Karin Vernberg, M, ordförande Emma Nordin, M Margareta Olsson, S Per-Göran Skoog, S Eva Nilsson, S Jan-Ove Lindholm, VV ersättare

Läs mer

Utbildningsnämnden (12)

Utbildningsnämnden (12) Utbildningsnämnden 2011-12-14 1 (12) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 14 december kl. 9.00 12.00 Beslutande Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström (M) Inga Karlsson (M) Claes Lindahl

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 40 Godkännande av ärendelista... 54 41 Att skriva sig till läsning... 55 42 Delgivningar... 56 43 Statusrapport över pågående ärenden i barn- och utbildningsnämnden... 57 44 Ansökan om bidrag

Läs mer

VÅRD- OCH OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL

VÅRD- OCH OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL PROTOKOLL Plats och tid 2019-02-19, Visten, klockan 14:00-17:00 Avser paragrafer 15-29 ande Ulrika Rodin (S) Ordförande Lars-Göran Carlsson (C) 1:e vice ordförande Anna Maria Nilsson (M) 2:e vice ordförande

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och utbildningsnämnden 2013-09-19 1 [7] Plats och tid Kommunhuset, Skärhamn kl 17.00 19.45 Beslutande Inga-Lill Hast (M), ordförande Björn Möller (M) Miia

Läs mer

Tomas Bergström (L), ordföranden Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Anders Kihl (KD) Britt Nilsson (S) Marie Lindström (S)

Tomas Bergström (L), ordföranden Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Anders Kihl (KD) Britt Nilsson (S) Marie Lindström (S) - Plats och tid Fagerudd, Enköping, kl 10:00 12:30 Beslutande Tomas Bergström (L), ordföranden Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Anders Kihl (KD) Britt Nilsson (S) Marie Lindström

Läs mer

Barn- och utbildningschef Kaj Kaufeldt Förvaltningssekreterare Anita Carlsson Ekonomichef Anders Johansson.... Anita Carlsson....

Barn- och utbildningschef Kaj Kaufeldt Förvaltningssekreterare Anita Carlsson Ekonomichef Anders Johansson.... Anita Carlsson.... 98 Plats och tid Beslutande Sammanträdesrum, Haganäset, kl 17.30 18.30, därefter utdelning av gratifikationer till 20.30 Sture Carlsson (FP) ordförande Stig Carlsson (S) vice ordförande Fredrik Åhberg

Läs mer

Individnämndens protokoll 2015-04-14

Individnämndens protokoll 2015-04-14 Datum: Tisdagen den 14 april 2015 Tid: 17.00 19.30 Plats: Familjecentralen, Ekaråsen Justeringsdag: Onsdagen den 15 april 2015 Paragrafer: 27-34 Utses att justera: Paulina Svenungsson (C) Underskrifter:

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativ enhet

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativ enhet 1 (11) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 16.00 17.00 Beslutande Övriga närvarande Tony Nilsson, Ordförande (MP) Daniel Markstedt (S) Ulla-Britt Svensson (S) Lena Svensson (S) Thord Andersson (C) Anneli

Läs mer

Birgitta Pettersson (C), tjänstgörande ersättare för Pelle Lindsjö (C) Elina Olsen-Huokko (KD), tjänstgörande ersättare för David Edin (ByP)

Birgitta Pettersson (C), tjänstgörande ersättare för Pelle Lindsjö (C) Elina Olsen-Huokko (KD), tjänstgörande ersättare för David Edin (ByP) Plats och tid Sammanträdesrummet Insjön i kommunhuset, klockan 8.30-11.30 Beslutande Ledamöter Sakarias Winberg (KD), ordförande Lotten Kluck (FP), 1 vice ordförande Lars Halvarsson (S), 2 vice ordförande

Läs mer

Dennis Nilsson Carl-Johan Cronstedt (M) Anette Persson Resurschef 30-32 BEVIS

Dennis Nilsson Carl-Johan Cronstedt (M) Anette Persson Resurschef 30-32 BEVIS Sammanträdesprotokoll Blad 1 (10) Plats och tid kommunhuset rum 293 kl 08.15 Beslutande Britta Bergström (S) Bror Sterner (S) Jan Emtenäs (MP) Clas-Göran Borrman (S) Mikael Sporgelin (S) Lars Fornarve

Läs mer

Protokoll. Sammanträdesdatum

Protokoll. Sammanträdesdatum 1 Ärendeförteckning sid. 95 Val av justerare... 3 96 Fastställande av ärendelista... 4 97 Nytt arbetssätt för budget- och verksamhetsplanering... 5 98 Analys och slutsatser av det systematiska kvalitetsarbetet

Läs mer

Tina Andersson (m) tjänstgörande Daniel Markstedt (s) tjänstgörande Annika Andersson (s) ej tjänstgörande

Tina Andersson (m) tjänstgörande Daniel Markstedt (s) tjänstgörande Annika Andersson (s) ej tjänstgörande 1(11) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, kl. 16.00-18.30 Beslutande Ledamöter Annika Holmstrand (c) ordförande Karl-Erik Andersson (c) Anna Moberg (m) Annika Sahlin (fp) Therese Gustafsson (fp) Birger

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 14:

Kommunkontoret Djurås , kl. 14: Barn- och utbildningsnämnden 2018-09-12 1 (16) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 15:00-16:30 Beslutande Ledamöter Svante Hanses (KOSA), ordförande Ann-Christine Karlsson (S) Per Källs (KOSA) Maria

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2015-06-17 1(5)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2015-06-17 1(5) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2015-06-17 1(5) Plats och tid Lejonet, Kommunhuset Öckerö, klockan 8.30 11.30 Beslutande Ledamöter Kent Lagrell, ordförande Jim Adolfsson (M), Claes Magnusson (M) Lena Hermansson

Läs mer