Anteckningar Kommunberedningen

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Anteckningar Kommunberedningen"

Transkript

1 INFORMATION FRÅN VÄRDKOMMUNEN Kommunberedningen NÄRVARANDE Politiker: Mats Eriksson, Carl-Fredrik Graf, Eva Borg, Liselott Bensköld Olsson, Elisabet Babic, Marie-Louise Wernersson, Per Svensson, Kjell Henriksson, Stefan Bengtsson, Anders Rosén, Jana Nilsson, Ronnie Löfquist och Hans Forsberg. Tjänstemän: Nils Danred, Catarina Dahlöf, Fredrik Geijer, Jörgen Preuss, Ann-Charlotte Järnström, Rolf Landholm, Ann-Britt Ulfgren och Caroline Johansson. Förhinder: Henrik Erlingsson, Ann Charlotte Stenkil, Per Persson och Per Borg. Föredragande: Vid punkt 1 deltog Jonas Håkansson, Aranäs, vid punkt 3 Peter Syrén, Region Halland, Johan F Lundberg, Destination Halmstad samt Anna Frykman och Heidi Fondell från Kungsbacka kommun. Vid punkt 5 deltog Kerstin Boström, Trafikverket, punkt 7 Lena Sommestad och Jörgen Peters, länsstyrelsen, punkt 8 Eva Nyhammar, Region Halland. Vid samtliga punkter deltog Åse Allberg, Jeanette Larsson och Ann-Mari Bartholdsson, Region Halland. 1. Kungsbacka informerar kort om pågående arbete i kommunen Jonas Håkansson, VD Aranäs, berättar att Kungsbacka är en tillväxtkommun med bostadsbrist. Kommunen vill skapa boende för alla, vilket innebär en satsning på framförallt mindre lägenheter. Man villskapa utrymme för att få fler företag att etablera sig i Kungsbacka och satsar även på en förtätning av stadskärnan.

2 KOMMUNBEREDNINGENS KOMMUNBEREDNINGENS 2. Återkoppling föregående möte Se bilaga. Kommunberedningen enades under internatet i februari om ett antal temaområden, som ska ligga till grund för det gemensamma arbetet under Lead innebär att leda, men inte att ta över ansvaret i en fråga. VP:n har landat väl ute i kommunerna. I Hylte o Varberg återstår vissa frågor men det finns inget som talar emot att planen skulle kunna genomföras. VP-frågorna kommer att utgöra grunden i agendan vid KB:s möten framöver. 3. Destinationsutveckling Besöksnäring är ett av Hallands styrkeområden enligt Tillväxtstrategin. För att stärka området behöver vi arbeta fram ett nytt sätt att arbeta regionalt/kommunalt med destinationsutveckling. I vår gemensamma verksamhetsplan i KB är destinationsutveckling ett av de prioriterade områdena under Efter en bred process som pågått ett par år har vi nu landat i ett förslag på innehåll i en gemensam VP för den regionala destinationsutvecklingsorganisationen samt ett förslag på rollfördelning mellan olika partners och hur arbetat skall organiseras. Detta förslag behöver förankras inför ett beslut i regionstyrelsen och kommunerna.

3 KOMMUN- BEREDNINGENS Destinationsgruppen har tagit fram riktlinjer för hur samarbetet ska ske. Förslaget bygger på tre pelare: kunskap, kompetens och kommunikation. Målen är ännu inte satta. Strategiernas genomförande kräver en kommun- och regiongemensam organisation. Förslaget gäller en avsiktsförklaring på 10 år, med en strategisk plan (där varje parts åtagande beskrivs) fram till Utifrån detta tas sedan verksamhetsplaner fram ute i verksamheterna. Regionstyrelsen och Kommunberedningen skulle enligt förslaget utgöra styrgrupp, med referensgrupper i de olika destinationsbolagen. Ambitionen är att kunna driva fler processer i samverkan med företag och att ta fram gemensamma paketlösningar. Till grund för detta behövs en gemensam kartläggning av vad marknaden vill ha. Vår roll handlar om att skapa förutsättningar för företag, men själva genomförandet måste ske ute hos dem och det är viktigt att de är delaktiga redan från början. För kommunerna och regionen handlar det om att hitta synergier, i stället för att konkurrera om systemen för hur besökare tas emot. Kommungränserna ska inte vara ett hinder för besökaren. På tjänstemannanivå är man nu överens om att arbeta vidare utifrån det här förslaget. Åtgärd: De tre områdena (kunskap, kompetens och kommunikation) ska gälla. Destinationsgruppen återrapporterar till Kommunberedningen i april. 4. Innovationssystem - Pågående projekt - Science Park I Kommunberedningens verksamhetsplan för 2015 pekas innovationsstödet i Halland ut som ett prioriterat område för Tillväxtstrategin poängterar att vi behöver stärka basfinansieringen av de grundläggande funktionerna och regionalisera det stöd vi finansierar. Vi arbetar med en process för att säkra upp en regionaliserad grundstruktur och en process för att förnya innehållet i denna struktur. Projekten är verktyg för att skapa förnyelse och utveckling i Halland.

4 KOMMUNBEREDNINGENS Just nu är behovet stort av att utveckla och säkerställa en permanent finansieringsbas för Science Park. En idé för att stärka det regionala perspektivet vore att Region Halland blir delägare. Om vi ska gå in med finansiering i projekt som Science Park och Hälsoteknikcentrum krävs långsiktighet genom någon typ av basverksamhet som kan fyllas på med projekt. Detta skulle säkerställa kvalitet och förnyelse och även göra projekten mer kommunicerbara. Det är viktigt att samtliga inblandade ser nyttan av detta. Man behöver även utveckla mätmetoder för basfinansiering. Regionen har tagit på sig att bjuda in till diskussion om ett breddat ägande och kommer att träffa ägarna till Science Park och höskolan och ta fram ett förslag om basfinansiering till Regionstyrelsen samt hur man efter det eventuellt skulle kunna gå in som ägare. Åtgärd: KB antecknar informationen till protokollet. Punkten tas upp igen på aprilmötet, när bilden är tydligare. 5. Infrastruktur - Åtgärdsvalsstudie - Sverigeförhandlingarna Bifogas: ÅVS Viskadalsstråket TRV I Kommunberedningens VP för 2015 pekas infrastruktur ut som ett prioriterat område för För att kunna utveckla ett framtida effektivt och hållbart transportsystem i Halland har arbete inletts med att ta fram planeringsunderlag till kommande nationell resp. regional infrastrukturplan. Utifrån identifierade behov idag och i framtiden för gods- och persontrafik behöver brister och möjliga åtgärdsförslag kartläggas. Metoden som används kallas Åtgärdsvalsstudier (ÅVS). Flera ÅVS planeras att genomföras i Halland kommande år. En ÅVS Viskadalsstråket (Varberg-Borås) påbörjades i början av året. Under febmars sker en politisk dialog om studien.

5 BESÖK FRÅN TRAFIKVERKET Åtgärdsvalsstudie (ÅVS) är en kunskaps- och dialogbaserad process för planering i tidiga skeden, innan den formella processen tar vid. De ska ligga till grund för långsiktigt hållbara lösningar och är ett krav för att Trafikverket ska föreslå åtgärder i den nationella planen. Studien berör samtliga trafikslag och färdmedel och utgår från fyrstegsprincipen (tänk om, optimera, bygg om, bygg nytt). De upplevda behoven är långt större än resurstillgången. ÅVS är ett sätt att vaska fram vad som bör prioriteras. Tanken är att de ska leda till snabbare och mer kostnadseffektiva lösningar. Just nu pågår en studie av Viskadalsbanan. Syfte är att få till ett helhetsgrepp och att klargöra det nuvarande tillståndet på sträckan. Detta grundas i ett gemensamt initiativ från Region Halland, VGR och Trafikverket. För tillfället befinner man sig i kartläggningsskedet av studien. I nästa steg kommer man att pröva tänkbara lösningar och därefter forma inriktning och rekommendera åtgärder, enligt principerna för ÅVS. SVERIGEFÖRHANDLINGARNA Deltagare från Halland deltog på Sverigeförhandlarnas informationsmöte. Halland har blivit inbjudna till möte i Stockholm den 6 mars, kl Nästa steg blir att formulera agenda och se över vilka som ska delta. Tjänstemännen träffas den 3 mars på Region Halland för att få fördjupad information om Sverigeförhandlingen. Kommunernas tjänstemän är inbjudna till detta möte. Peter Uneklint från Trafikverket är inbjuden i sin roll som processledare för Trafikverket med uppdrag att ta fram planeringsunderlag åt Sverigeförhandlingen. Resultaten av förhandlingarna kommer att föras in i nationell infrastrukturplan. Förhandlingen handlar om att få medfinansiering från kommuner och regioner utifrån samhällsnytta. Den har i uppdrag är att ta fram ett höghastighetssystem som skapar samhällsnytta genom fler bostäder, större arbetsmarknader osv. Flera olika processer pågår samtidigt på olika nivåer. Allt hänger ihop och vi behöver vara tydliga med vad vi vill och bygga upp det med starka argument. Grundläggande för att vi ska lyckas är samverkan så att vi pratar med en enad röst. Det är viktigt att vi informerar varandra om vad som är på gång och att de frågor som lyfts är förankrade i KB. Västkustbanan berörs inte direkt av Sverigeförhandlingen men det är en viktig del i transportsystemet. En viktig aspekt i Sverigeförhandlingarna är att det handlar om att bistå med pengar, inte om att få pengar. Detta är en politisk fråga vad vill man uppnå för Hallands bästa och hur arbetar man gemensamt fram underlag för att argumentera för detta?

6 OMMUNBEREDNINGENS Halland behöver ha en uppfattning både vad gäller norr och söder inför mötet den 6 mars. Åtgärd: Halmstad fortsätter att koordinera frågan. Elisabet Babic, Mats Eriksson, Carl-Fredrik Graf, Jörgen Preuss samt en tjänsteman från Kungsbacka representerar Halland vid mötet. 6. Bredband - Marknadsanalys (inget nytt att rapportera vid detta möte) Marknadsanalysen är ännu inte färdigställd. I Kommunberedningens VP för 2015 pekas bredband ut som ett prioriterat område för Målet är att öka tillgången till bredband med hög hastighet (fiber) i Halland. Vi arbetar med att ta fram en marknadsanalys för att identifiera vita fläckar och ett förslag till ny finansieringsmodell. Detta kommer utgöra ett underlag till den regionala bredbandsstrategin. Ingen ny fakta ges vid detta möte eftersom marknadsanalysen inte är helt färdigställd och av tidsskäl vid mötet.

7 KOMMUN-BEREDNINGENS 7. Integration Frågan ägs av oss alla i våra olika roller. I vissa delar vinner vi på att samarbeta för att dra nytta av varandra. Det finns ett behov av att samla ihop oss med jämna mellanrum - med fler än kommunerna och regionen - för att stämma av de aktiviteter som pågår på olika håll och hur dessa länkar in i varandra. Alla har olika roller i detta. Det är i kommunerna som verksamheten sker. Länsstyrelsen har samordningsansvar för de statliga myndigheterna. Hylte har lead just i ESF-projektet, men andra projekt kan kräva andra lösningar. I varje kommun finns redan idag pågående integrationsprojekt. I vissa frågor krävs samarbete för att få till lyckade lösningar. Det handlar inte om att ta över varandras roller utan att var och en arbetar utifrån sina förutsättningar i ett större sammanhang. Hylte håller just nu på att kartlägga det arbete som pågår på olika håll för att se vad som med fördel kan samordnas inom ramen för ESF-ansökan. Länsstyrelsen och regionen har enats om att skapa en gemensam mötesplats, som leds av Lena Sommestad och Mats Eriksson. Till detta kan andra aktörer bjudas in för att stötta upp i arbetet. Tanken är att ses i detta forum 3-4 ggr/år. Länsstyrelsen bjuds in att delta när integrationsfrågan är uppe på Kommunberedningen och tf länsråd Jörgen Peters deltar på kommunchefsmötena. Länsstyrelsen bjuder in till möte med statssekreterare Erik Nilsson den 27 mars. Integrationsrådet ska inte vara beslutande. Tanken är att involvera Arbetsförmedlingen, Migrationsverket, Högskolan i Halmstad, Campus Varberg och olika företagsrepresentanter samt exempelvis facket, LO, Röda Korset och Rädda Barnen. Syftet ska i stället vara mobilisering, information och lägesavstämning. Åtgärd: Kommunberedningen antecknar informationen till protokollet. De som kan deltar vid mötet den 27 mars, kl i Halmstad. Först därefter kommer själva rådet att bildas.

8 REGIONAL SAMVERKAN 8. Kulturresidens (2) Bifogas: exempel på hur ekonomisk fördelning sett ut i fyra olika residens som genomförts under projektperioden. Observera att dessa i hög utsträckning har utgått från redan befintlig verksamhet. Nu pågående och kommande residens är gemensamt planerade av kommun och region. Sedan 2013 bedriver Kultur i Halland projektet Kulturresidens med stöd av Statens kulturråd. Tanken är att undersöka möjligheten att skapa en rörlig kulturinstitution för ett dynamiskt in- och utflöde av kultur till Halland är det sista året i detta treåriga projekt, som involverat samtliga kommuner. Information ges om projektet. Frågan om permanentning av verksamheten från och med 2016 lyfts. Detta är ett sätt att skapa ökad attraktivitet. Tillvägagångssättet är unikt i Halland, dels genom att man här jobbar med alla konstformer och dels genom att det sker i samverkan mellan kommunerna och regionen. Nu närmar sig projekttiden sitt slut. För fortsatt statligt stöd krävs en institution. Förslaget är att verksamheten ska drivas inom ramen för Region Hallands ordinarie verksamhet (Kultur Halland). Från kommunernas sida krävs att man deltar i styr- och beredningsgrupper samt att man vid beslut om residens går in med resurser vad gäller boende, lokal, marknadsföring m.m. Tanken är att man som kommun, med god framförhållning, meddelar att man tänker gå in med ett residens. Samarbetet med kommunerna regleras i ett grundavtal, där gemensam intention och deltagande i styr- och beredningsgrupp regleras. För varje enskilt residens upprättas också avtal, som tas med in i kommunens budgetprocess. Det kommer inte att handla om ett residens per år i varje kommun. Budgeten påverkas inte i de kommuner som inte anmält något residens. Grundläggande här är att det handlar om en regional struktur, och alltså inte att regionen bidrar med finansiering till kommunerna. Det är viktigt med ett tydligt engagemang när man väljer att gå in i detta. Efter klartecken från kommunerna blir nästa steg att lyfta in frågan i Regionstyrelsens budgetberedning, via driftnämnden för kultur och skola. Därefter handlar det om att uppvakta staten, formulera avtal och att ta fram namn och varumärke. Förslag till det senare finns redan framme (Art Inside out). Samtliga kulturnämnders presidier träffas den 19 mars där frågan gemensamt diskuteras. Åtgärd: KB är överens om att detta är en intressant idé. Frågan tas upp för ställningstagande på KB i april. Budgetbeslut tas på Regionstyrelsen i maj. Eva stämmer av med kulturcheferna i kommunerna hur detta tagits upp med respektive politik.

9 REGIONAL SAMVERKAN REGIONAL SAMVERKAN 9. LLU (2) Åtgärd: Regionen återkommer med förslag till hur frågan ska hanteras. 10. Överenskommelse om gemensam nämnd för hemsjukvård och hjälpmedel (2) Överenskommelsen undertecknades. Översänds per post till respektive part. Den gemensamma nämnden har nu startat igång sitt arbete. Det behövs ett undertecknande av överenskommelsen från samtliga parter.

Agenda Kommunberedningen 2015-02-25

Agenda Kommunberedningen 2015-02-25 KOMMUNBEREDNINGENS Agenda Kommunberedningen 2015-02-25 Lokal: Kungsbackarummet, kommunhuset i Kungsbacka Tid: 13.30 16.30 1 2 3 Regional utveckling Regional samverkan, 7 partners Kommunal samverkan, 6

Läs mer

Anteckningar Kommunberedningen 2015-05-13

Anteckningar Kommunberedningen 2015-05-13 Kommunberedningen 2015-05-13 Lokal: Borgsalen, Regionens hus, Södra vägen 9, Halmstad Tid: 13.30 16.30 1 2 3 Regional utveckling Regional samverkan, 7 partners Kommunal samverkan, 6 partners NÄRVARANDE

Läs mer

Anteckningar Kommunberedningen 2015-04-08

Anteckningar Kommunberedningen 2015-04-08 Kommunberedningen 2015-04-08 Lokal: Campus lokal E313, Varberg 1 2 3 Regional utveckling Regional samverkan, 7 partners Kommunal samverkan, 6 partners NÄRVARANDE Politiker: Mats Eriksson, Carl-Fredrik

Läs mer

Anteckningar Kommunberedningen

Anteckningar Kommunberedningen Anteckningar Kommunberedningen 2015-06-03 Lokal: Kommunstyrelsens sessionssal, plan 2, Rådhuset i Halmstad Tid: 13.30 16.30 1 2 3 Regional utveckling Regional samverkan, 7 partners Kommunal samverkan,

Läs mer

Anteckningar Kommunberedningen

Anteckningar Kommunberedningen Kommunberedningen 2016-05-25 Lokal: Kungsbackarummet, Kungsbacka stadshus, Kungsbacka kommun Tid: 13.30-16.20 1 Regional utveckling 2 Regional samverkan, 7 partners 3 Kommunal samverkan, 6 partners Närvarande

Läs mer

Anteckningar Kommunberedningen

Anteckningar Kommunberedningen Kommunberedningen 2016-02-17 Lokal: Lokal B1, Hamn- och gatuförvaltningen, 2:a våningen (Östra Långgatan 18, Varberg) Tid: Kl. 13.30-16.30 1 Regional utveckling 2 Regional samverkan, 7 partners 3 Kommunal

Läs mer

Anteckningar från Kommunberedningen den 14-15 januari, Falkenberg

Anteckningar från Kommunberedningen den 14-15 januari, Falkenberg Anteckningar från Kommunberedningen den 14-15 januari, Falkenberg Närvarande: Mats Eriksson, Carl-Fredrik Graf, Henrik Erlingsson, Ann Charlotte Stenkil, Eva Borg, Liselott Bensköld Olsson, Per Persson,

Läs mer

Anteckningar Kommunberedningen

Anteckningar Kommunberedningen Kommunberedningen 2016-10-19 Lokal: Lokal B1 i Stadshus B, Östra Långgatan 18 i Varberg Tid: 13.30-16.30 1 Regional utveckling 2 Regional samverkan, 7 partners 3 Kommunal samverkan, 6 partners Närvarande

Läs mer

Anteckningar Kommunberedningen

Anteckningar Kommunberedningen Kommunberedningen 2016-03-23 Lokal: Räddningstjänsten, Falkenbergs kommun Tid: 13.30-16.30 1 Regional utveckling 2 Regional samverkan, 7 partners 3 Kommunal samverkan, 6 partners Närvarande Politiker Mats

Läs mer

Anteckningar Kommunberedningen

Anteckningar Kommunberedningen Kommunberedningen 2016-08-24 Lokal: Laholms teater, Laholms kommun Tid: 13.30-16.30 1 Regional utveckling 2 Regional samverkan, 7 partners 3 Kommunal samverkan, 6 partners Närvarande Politiker Mats Eriksson

Läs mer

Anteckningar Kommunberedningen

Anteckningar Kommunberedningen Kommunberedningen 2016-04-20 Lokal: Lokal Hörsalen, Hylte kommun Tid: 13.30-16.30 1 Regional utveckling 2 Regional samverkan, 7 partners 3 Kommunal samverkan, 6 partners Närvarande Politiker Mats Eriksson

Läs mer

Anteckningar Kommunberedningen 2015-11-04

Anteckningar Kommunberedningen 2015-11-04 Anteckningar Kommunberedningen 2015-11-04 Lokal: Lokal Kungsbackarummet, Kommunstyrelsens förvaltning i Stadshuset Tid: Kl. 13.30-15.30 1 Regional utveckling 2 Regional samverkan, 7 partners 3 Kommunal

Läs mer

Anteckningar Kommunberedningen

Anteckningar Kommunberedningen Kommunberedningen 2017-03-29 Lokal: Kommunstyrelsesalen, rådhuset, Halmstads kommun Tid: 13.00-16.30 1 Regional utveckling 2 Regional samverkan, 7 partners 3 Kommunal samverkan, 6 partners Närvarande Politiker

Läs mer

Anteckningar för Kommunberedningen den 27 augusti, Halmstad

Anteckningar för Kommunberedningen den 27 augusti, Halmstad Anteckningar för Kommunberedningen den 27 augusti, Halmstad Närvarande: Gösta Bergenheim, Carl-Fredrik Graf, Henrik Erlingsson, Jörgen Warborn, Eva Borg, Mats Eriksson, Liselott Bensköld Olsson, Per Persson,

Läs mer

Anteckningar Kommunberedningen

Anteckningar Kommunberedningen Kommunberedningen 2016-11-30 Lokal: Räddningstjänsten, Falkenbergs kommun Tid: 13.30-16.30 1 Regional utveckling 2 Regional samverkan, 7 partners 3 Kommunal samverkan, 6 partners Närvarande Politiker Mats

Läs mer

Anteckningar Kommunberedningen

Anteckningar Kommunberedningen Kommunberedningen 2017-11-01 Lokal: Arena Vesterhavet, Falkenberg Tid: 13.30-16.30 1 Regional utveckling 2 Regional samverkan, 7 partners 3 Kommunal samverkan, 6 partners Närvarande Politiker Lise-Lotte

Läs mer

Anteckningar Kommunberedningen

Anteckningar Kommunberedningen Kommunberedningen 2016-09-28 Lokal: Regionens Hus, sammanträdesrummet Borgsalen, Halmstad Tid: 13.30-16.30 1 Regional utveckling 2 Regional samverkan, 7 partners 3 Kommunal samverkan, 6 partners Närvarande

Läs mer

Anteckningar Kommunberedningen

Anteckningar Kommunberedningen Anteckningar Kommunberedningen 2017-05-31 Lokal: Charlottenlund, Långaryd Tid: 08.30-11.30 1 Regional utveckling 2 Regional samverkan, 7 partners 3 Kommunal samverkan, 6 partners Närvarande Politiker Mats

Läs mer

Minnesanteckningar Kommunberedningen

Minnesanteckningar Kommunberedningen Minnesanteckningar Kommunberedningen 2018-11-14 Lokal: Brandstationen, Falkenberg Tid: Kl. 09.00 11.30 1 Regional utveckling 2 Regional samverkan, 7 partners 3 Kommunal samverkan, 6 partners Närvarande

Läs mer

Anteckningar Kommunberedningen

Anteckningar Kommunberedningen Kommunberedningen 2016-06-15 Lokal: KS sessionssal, Rådhuset, Halmstads kommun Tid: Kl. 13.30-16.30 1 Regional utveckling 2 Regional samverkan, 7 partners 3 Kommunal samverkan, 6 partners Närvarande Politiker

Läs mer

Överenskommelse om regional medfinansiering

Överenskommelse om regional medfinansiering 1(1) TJÄNSTESKRIVELSE Datum Diarienummer Regionkontoret 2014-09-25 RS140074 Caroline Johansson Kansliavdelningen 035-17 96 52 REGIONSTYRELSEN Överenskommelse om regional medfinansiering Förslag till beslut

Läs mer

Genomförandeavtal och avsiktsförklaring för Kattegattleden

Genomförandeavtal och avsiktsförklaring för Kattegattleden 01054 1(2) TJÄNSTESKRIVELSE Datum Diarienummer Regionkontoret 03-19 RH08288 Jeanette Larsson, Avdelningschef Avdelning Infrastruktur 0722-44 79 87 REGIONSTYRELSEN Genomförandeavtal och avsiktsförklaring

Läs mer

Gemensam nämnd för Hemsjukvård och Hjälpmedel

Gemensam nämnd för Hemsjukvård och Hjälpmedel Gemensam nämnd för Hemsjukvård och Hjälpmedel Tid: kl. 09:00-12:00 Plats: Borgsalen Ledamöter Kristina Karlsson (C) Lena Persson (L) Lise-Lotte Bensköld Olsson (S) Mikael Delin (S) Marianne Kierkemann

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum

Protokoll Sammanträdesdatum Plats och tid Regionens hus, Södra vägen 9, Halmstad, Borgsalen, klockan 09:00-11:30 Ledamöter Ersättare Övriga Ulrika Jörgensen (M) (ordförande) Kristina Karlsson (C) Lise-Lotte Bensköld Olsson (S) Mikael

Läs mer

Anteckningar Kommunberedningen

Anteckningar Kommunberedningen Anteckningar Kommunberedningen 2016-01-27--28 Plats: Ullared Tid: 2016-01-27 kl. 09.00-17.00 2016-01-28 kl. 08.30-12.00 Närvarande Politiker Mats Eriksson (ordf.), Lise-Lotte Bensköld Olsson, Stefan Bengtsson

Läs mer

16. Stiftelsen Hallands länsmuseers nya organisation; förslag till övergripande mål, syfte, styrning och uppföljning av verksamheten

16. Stiftelsen Hallands länsmuseers nya organisation; förslag till övergripande mål, syfte, styrning och uppföljning av verksamheten 16. Stiftelsen Hallands länsmuseers nya organisation; förslag till övergripande mål, syfte, styrning och uppföljning av verksamheten Regionstyrelsen - Utdrag ur protokoll Sammanträdesdatum 2015-05-27 109

Läs mer

Regionalt uppdrag till Nyföretagarcentrum Halland 2014

Regionalt uppdrag till Nyföretagarcentrum Halland 2014 TJÄNSTESKRIVELSE 1(3) 2014-01-28 RS140069 Ann-Mari Bartholdsson Näringsliv 035-179887 Ann-mari.bartholdsson@regionhalland.se Regionstyrelsen Regionalt uppdrag till Nyföretagarcentrum Halland 2014 Förslag

Läs mer

Minnesanteckningar - Kommunberedningen den 4 juni, Hylte kl

Minnesanteckningar - Kommunberedningen den 4 juni, Hylte kl Minnesanteckningar - Kommunberedningen den 4 juni, Hylte kl. 13.30-17.00 Lokal: Hörsalen, Biblioteket, Fabriksgatan 1A Hyltebruk. Närvarande: Gösta Bergenheim, Carl-Fredrik Graf, Henrik Erlingsson, Thomas

Läs mer

Gemensam nämnd för Hemsjukvård och Hjälpmedel

Gemensam nämnd för Hemsjukvård och Hjälpmedel Gemensam nämnd för Hemsjukvård och Hjälpmedel Tid: kl. 09:00-12:00 Plats: Mötesplats Mölle samt Rådhuset, Falkenberg Ledamöter Kristina Karlsson (C) Lena Persson (L) Lise-Lotte Bensköld Olsson (S) Mikael

Läs mer

Samverkansavtal kring utveckling av besöksnäringen i Halland. KS 2015-288

Samverkansavtal kring utveckling av besöksnäringen i Halland. KS 2015-288 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2015-09-29 261 Samverkansavtal kring utveckling av besöksnäringen i Halland. KS 2015-288 KS Beslut Arbetsutskottet

Läs mer

24 Hede stationshus avsiktsförklaring om samplanering RS160602

24 Hede stationshus avsiktsförklaring om samplanering RS160602 24 Hede stationshus avsiktsförklaring om samplanering RS160602 Ärendet Förslag föreligger om att anta avsiktsförklaring för Hede Stationshus. Avsiktsförklaringen innebär bland annat att Hallandstrafiken

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum

Protokoll Sammanträdesdatum Plats och tid Borgsalen, klockan 09:00-12:30 Ledamöter Ersättare Övriga Kristina Karlsson (C) Lena Persson (L) Rie Boulund (M) ersätter Ulrika Jörgensen (M) (ordförande) Kerstin Zander (S) ersätter Lise-Lotte

Läs mer

Strategi för Agenda 2030 i Väst,

Strategi för Agenda 2030 i Väst, Partnerskap för genomförande av de Globala målen i Västsverige Detta dokument tar sin utgångspunkt i visionen om ett Västsverige som är i framkant i partnerskap för genomförande av de Globala målen, och

Läs mer

Ellinore Swahn Strateg/Utvecklingsledare bredband

Ellinore Swahn Strateg/Utvecklingsledare bredband Ellinore Swahn Strateg/Utvecklingsledare bredband 2016-09-28 Region Halland Region Hallands övergripande vision är att Halland ska vara bästa livsplatsen. Tillväxtstrategin för Halland har som mål att

Läs mer

156 Ändring av fullmäktiges arbetsordning RS140163

156 Ändring av fullmäktiges arbetsordning RS140163 Regionstyrelsen - Utdrag ur protokoll Sammanträdesdatum 2015-09-02 RS140163, regionfullmäktige, Driftnämnden Hallands sjukhus, Driftnämnden Ambulans, diagnostik och hälsa, Driftnämnden Psykiatri, Driftnämnden

Läs mer

Genomförandeavtal Hede stationshus

Genomförandeavtal Hede stationshus TJÄNSTESKRIVELSE 1(2) Regionkontoret Ekonomi och finans Åke Bengtsson Finanschef Datum Diarienummer 2017-03-07 RS160602 Regionstyrelsen Genomförandeavtal Hede stationshus Förslag till beslut Regionstyrelsen

Läs mer

Region Hallands synpunkter på rapporten Transportsystemets behov av kapacitetshöjande åtgärder

Region Hallands synpunkter på rapporten Transportsystemets behov av kapacitetshöjande åtgärder Datum Diarienummer 2012-03-21 RS120115 Regionkontoret Josefin Selander Avdelningschef, infrastruktur 035-17 98 25 Trafikverket Region Hallands synpunkter på rapporten Transportsystemets behov av kapacitetshöjande

Läs mer

35 Svar på motion om Landsbygdsklinik i Hallands inland RS170203

35 Svar på motion om Landsbygdsklinik i Hallands inland RS170203 Regionstyrelsen - Utdrag ur protokoll Sammanträdesdatum 2018-02-14 35 Svar på motion om Landsbygdsklinik i Hallands inland RS170203 Beslut Regionstyrelsen beslutar att föreslå regionfullmäktige besluta

Läs mer

Hallands basutbud för näringslivsstöd till nya och etablerade företag 2014

Hallands basutbud för näringslivsstöd till nya och etablerade företag 2014 1(5) TJÄNSTESKRIVELSE Datum Diarienummer Regionkontoret 2013-04-26 RS130236 Sandra Johansson Utvecklingsledare Näringslivsutveckling 035-17 98 74 Regionstyrelsen Hallands basutbud för näringslivsstöd till

Läs mer

16 Förberedelser för en tågstation och utveckling av ett stationssamhälle i Väröbacka avsiktsförklaring om samplanering RS160730

16 Förberedelser för en tågstation och utveckling av ett stationssamhälle i Väröbacka avsiktsförklaring om samplanering RS160730 16 Förberedelser för en tågstation och utveckling av ett stationssamhälle i Väröbacka avsiktsförklaring om samplanering RS160730 Ärendet Med tanke på Hallands geografiska läge, mitt i ett starkt växande

Läs mer

Svar angående förfrågan till parterna i Avtal om medfinansiering av transportslagsövergripande infrastrukturåtgärder i Västsverige Västsvenska paketet

Svar angående förfrågan till parterna i Avtal om medfinansiering av transportslagsövergripande infrastrukturåtgärder i Västsverige Västsvenska paketet 01054 1(1) Datum Diarienummer 2014-11-19 RS140090 Göteborgs Stad Stadsledningskontoret 404 82 Göteborg Svar angående förfrågan till parterna i Avtal om medfinansiering av transportslagsövergripande infrastrukturåtgärder

Läs mer

Bakgrund till ReDA i Jönköpings län

Bakgrund till ReDA i Jönköpings län Bakgrund till ReDA i Jönköpings län Jönköpings län ska bli en region som präglas av högt IT-användande som gynnar en hållbar utveckling. Regionförbundet, Landstinget och Länsstyrelsen i Jönköpings län

Läs mer

Hälsoteknikcentrum Halland

Hälsoteknikcentrum Halland 1(3) TJÄNSTESKRIVELSE Datum Diarienummer Regionkontoret 2013-09-10 RS130346 Ann-Mari Bartholdsson, Verksamhetschef Näringsliv 035-179887 Regionstyrelsen Hälsoteknikcentrum Halland Förslag till beslut Regionstyrelsen

Läs mer

178 Förslag till ny bolagsordning samt nytt aktieägaravtal för Öresundståg AB RS170662

178 Förslag till ny bolagsordning samt nytt aktieägaravtal för Öresundståg AB RS170662 Regionstyrelsen - Utdrag ur protokoll Sammanträdesdatum 2017-11-08 178 Förslag till ny bolagsordning samt nytt aktieägaravtal för Öresundståg AB RS170662 Beslut Regionstyrelsen beslutar att föreslå regionfullmäktige

Läs mer

Kommunikationsplan för Projekt Level Up för ungdomar, med ungdomar!

Kommunikationsplan för Projekt Level Up för ungdomar, med ungdomar! Kommunikationsplan för Projekt Level Up för ungdomar, med ungdomar! Samordningsförbundet, Västra Skaraborg 1. Sammanfattning Level Up är ett treårigt projekt som drivs av Samordningsförbundet Västra Skaraborg

Läs mer

16 Stiftelsen Hallands länsmuseers nya organisation; förslag till övergripande mål, syfte, styrning och uppföljning av verksamheten RS150180

16 Stiftelsen Hallands länsmuseers nya organisation; förslag till övergripande mål, syfte, styrning och uppföljning av verksamheten RS150180 16 Stiftelsen Hallands länsmuseers nya organisation; förslag till övergripande mål, syfte, styrning och uppföljning av verksamheten RS150180 Ärendet Stiftelsen Hallands länsmuseer godkände vid sitt styrelsemöte

Läs mer

Maria Svenningsson, kommunsekreterare Jens Otterdahl Holm, redovisningschef, 467. Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf

Maria Svenningsson, kommunsekreterare Jens Otterdahl Holm, redovisningschef, 467. Sekreterare Maria Svenningsson Paragraf Kommunstyrelsens arbetsutskott 2017-09-26 1-11 Plats och tid Sammanträdesrum Varberg Event, kl. 8.00-9.00 Beslutande Ann-Charlotte Stenkil (M), ordförande Harald Lagerstedt (C) Stefan Edlund (MP) Jana

Läs mer

28 DestinationHalland beslut om medfinansiering av EU-projekt RS150304

28 DestinationHalland beslut om medfinansiering av EU-projekt RS150304 Ärende 28 RS 2015-09-23 28 DestinationHalland2020 - beslut om medfinansiering av EU-projekt RS150304 Ärende Projektet syfte är att skapa en attraktiv och innovativ samverkansarena för utveckling av den

Läs mer

Roller och ansvar inom Samordningsförbundet Stockholms stad

Roller och ansvar inom Samordningsförbundet Stockholms stad Dnr: Finsam 2016/25 Roller och ansvar inom Samordningsförbundet Stockholms stad Det är viktigt att samordningsförbundets organisation och roll- och ansvarsfördelning upplevs som tydlig, enkel, kostnadseffektiv

Läs mer

Toppledarforum Halland - Minnesanteckningar Kommunberedningens internat , Tylebäck i Halmstad

Toppledarforum Halland - Minnesanteckningar Kommunberedningens internat , Tylebäck i Halmstad Toppledarforum Halland - Minnesanteckningar Kommunberedningens internat 2017-01-25--26, Tylebäck i Halmstad Laholms kommun: Elisabet Babic (M), Kjell Henriksson (S), Peter Andreasson deltog dag 1 Halmstads

Läs mer

Regional infrastrukturplan Remissynpunkter. 18 oktober 2017

Regional infrastrukturplan Remissynpunkter. 18 oktober 2017 Regional infrastrukturplan 2018-2029 Remissynpunkter 18 oktober 2017 Återkommande synpunkter Vad menar vi när vi säger hållbart? Tidigareläggande av namngivna åtgärder Väg 153 & 154, Samfinansiering järnväg

Läs mer

Styrgruppsmöte barn och unga 2013-12-04

Styrgruppsmöte barn och unga 2013-12-04 MINNESANTECKNINGAR Sida 1(5) Handläggare 023-77 70 77 britta.johnsson@regiondalarna.se Datum 2013-12-04 Styrgruppsmöte barn och unga 2013-12-04 Närvarande: Tina Jäderbrant (punkt 1-7, 10, 11), Gunilla

Läs mer

Region Halland vill prioritera dubbelspår på Västkustbanan i nationell transportplan

Region Halland vill prioritera dubbelspår på Västkustbanan i nationell transportplan PRESSINFORMATION Regionstyrelsen 28 november 2012 Region Halland vill prioritera dubbelspår på Västkustbanan i nationell transportplan Att bygga ut dubbelspår på hela järnvägssträckan mellan Göteborg och

Läs mer

Kvalitetsdialog, strategigruppen

Kvalitetsdialog, strategigruppen Handläggare Elisabet Rundqvist Datum 2018-02-28 Dnr Dnr 6.7-2018-116 Kvalitetsdialog, strategigruppen Datum: 27 februari 2018 Ordförande: Charlotte Åstrand, Länsbibliotek Sörmland Sekreterare: Elisabet

Läs mer

Protokoll från sammanträde med styrgruppen för social välfärd

Protokoll från sammanträde med styrgruppen för social välfärd från sammanträde med styrgruppen för social välfärd Dag och tid: Torsdag den 2 november 2017 kl 11 12 Plats: GR, Anders Personsgatan 8 Ledamöter Närvarande: Henrik Ripa (M), ordförande, Lerum Eva Borg

Läs mer

Minnesanteckningar styrelsesammanträde 6 december 2017

Minnesanteckningar styrelsesammanträde 6 december 2017 Minnesanteckningar styrelsesammanträde 6 december 2017 Datum: 6 december 2017 Tid möte: 08.30 11.30 Lokal: BTO Tågoperatörerna, Sturegatan 11, Stockholm Deltagare styrelsen: Kent Johansson, ordförande

Läs mer

Avsiktsförklaring Markarydsbanan RS160328

Avsiktsförklaring Markarydsbanan RS160328 Ärende 13 RS 2017-03-01 13 Avsiktsförklaring Markarydsbanan RS160328 Ärendet I den halländska tillväxtstrategin prioriteras utvecklade former för samverkan och samplanering mellan kollektivtrafik, infrastruktur,

Läs mer

Tid: Torsdagen den 4 september kl Plats: Kajutan och Saras Hus, Henån

Tid: Torsdagen den 4 september kl Plats: Kajutan och Saras Hus, Henån 1 (5) 2008-09-04 Beredningsgruppen Kultur MINNESANTECKNINGAR Tid: Torsdagen den 4 september kl 13.30 16.45 Plats: Kajutan och Saras Hus, Henån Närvarande Beredning kultur Lars G Blomgren, ordförande Gerd

Läs mer

EU-Forum Västra Götaland. Regional utvecklingsstrategi för Västra Götaland 2030 Tema: EU och vår omvärld

EU-Forum Västra Götaland. Regional utvecklingsstrategi för Västra Götaland 2030 Tema: EU och vår omvärld EU-Forum Västra Götaland Regional utvecklingsstrategi för Västra Götaland 2030 Tema: EU och vår omvärld Program Charlotta Lundström, Chef Externa Relationer - Välkomna, vad vill vi få ut av dagen? Melissa

Läs mer

Ansökan om medfinansiering av projekt: Hälsoteknikcentrum Halland

Ansökan om medfinansiering av projekt: Hälsoteknikcentrum Halland TJÄNSTESKRIVELSE 1(8) HANDLÄGGARE Ann-Mari Bartholdsson, Avdelningen för Näringslivsutveckling 035-179887 Datum Diarienummer 2012-11-15 RS120436 Regionstyrelsen Ansökan om medfinansiering av projekt: Hälsoteknikcentrum

Läs mer

För en positiv språkutveckling

För en positiv språkutveckling För en positiv språkutveckling en positiv attityd till läsning i hemmet föräldrarnas engagemang regelbunden högläsning tillgång till böcker, tidningar och etc i hemmet. Ur Dags att höja ribban! Kerstin

Läs mer

Svar på motion till regionfullmäktige om Landsbygdsklinik i Hallands inland

Svar på motion till regionfullmäktige om Landsbygdsklinik i Hallands inland TJÄNSTESKRIVELSE Datum Diarienummer 2018-01-10 RS170203 Regionkontoret Regional hälso- och sjukvårdssamverkan Magnus Lundblad Hälso- och sjukvårdsstrateg Regionstyrelsen Svar på motion till regionfullmäktige

Läs mer

Protokoll från VAS-rådets möte den 15 februari 2018

Protokoll från VAS-rådets möte den 15 februari 2018 2018-02-15 1(6) Protokoll från VAS-rådets möte den 15 februari 2018 Tid Torsdagen den 15 februari 2018, kl 13.00-16.30 Plats Närvarande World Trade Center, lokal: Manhattan Politiker och tjänstemän i beslutsfattande

Läs mer

Ägardirektiv för Almi Företagspartner Halland - 2014

Ägardirektiv för Almi Företagspartner Halland - 2014 01054 1(2) TJÄNSTESKRIVELSE Datum Diarienummer Regionkontoret 2013-10-01 RS130382 Ann-Mari Bartholdsson, Verksamhetschef Näringsliv 035-179887 Regionstyrelsen Ägardirektiv för Almi Företagspartner Halland

Läs mer

175 Redovisning av pågående motioner november 2017

175 Redovisning av pågående motioner november 2017 Regionstyrelsen - Utdrag ur protokoll Sammanträdesdatum 2017-11-08 175 Redovisning av pågående motioner november 2017 RS160315 Beslut Regionstyrelsen beslutar att föreslå regionfullmäktige besluta att

Läs mer

Regionkonferens Luleå 3 feb. Bakgrund och erfarenheter från regionbildningen i Halland Gösta Bergenheim

Regionkonferens Luleå 3 feb. Bakgrund och erfarenheter från regionbildningen i Halland Gösta Bergenheim Regionkonferens Luleå 3 feb Bakgrund och erfarenheter från regionbildningen i Halland Gösta Bergenheim Gösta Bergenheim, M? KSO Varberg 1999-2010 1:e vice ordf kommunalförbundet Region Halland 2003-2010

Läs mer

Hur bygger vi vidare?

Hur bygger vi vidare? Hur bygger vi vidare? Återkoppling Det här kan regioner och kommuner göra. Ordförande: Maria Ringström, Destination Eskilstuna Det här kan branschorganisationer och företag göra. Ordförande: Magnus Nilsson,

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum

Protokoll Sammanträdesdatum Protokoll Sammanträdesdatum 2017-08-29 Regionstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Borgsalen, klockan 13:30-16:00 Ledamöter Övriga Mats Eriksson (M) (ordförande) Stefan Bengtsson (C) (vice ordförande)

Läs mer

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) ( 45-53, 59) Kjell Helgesson (C) Michael Svensson (S) Jonas Bergman (M)

Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) ( 45-53, 59) Kjell Helgesson (C) Michael Svensson (S) Jonas Bergman (M) Kommunstyrelsens ledningsutskott 2016-03-08 1(17) Plats och tid: Kommunstyrelsens sessionssal, kl 09:00-12:20 ande: Carl Fredrik Graf (M), ordförande Anders Rosén (S) ( 45-53, 59) Kjell Helgesson (C) Michael

Läs mer

Presidium Nämnd för arbetsmarknad, näringsliv och attraktivitet 73-89

Presidium Nämnd för arbetsmarknad, näringsliv och attraktivitet 73-89 PROTOKOLL UTDRAG Presidium Nämnd för arbetsmarknad, näringsliv och attraktivitet 73-89 Tid: 2015-09-22 kl.08:30-12.30 Plats: Regionens hus, Malin Wengholms tjänsterum 75 RJL 2015/ 1862 Underlag till beslut

Läs mer

Bostadsbyggande och digitalisering i hela landet information och dialog

Bostadsbyggande och digitalisering i hela landet information och dialog Bostadsbyggande och digitalisering i hela landet information och dialog Alf Karlsson Statssekreterare hos Bostads- och digitaliseringsminister Peter Eriksson Forum för hållbar regional tillväxt och attraktionskraft

Läs mer

6F Avtal om samarbete A (4) Avtal om samarbete. 17 september 2009. Byggnads Elektrikerna Fastighets Målarna Seko Transport

6F Avtal om samarbete A (4) Avtal om samarbete. 17 september 2009. Byggnads Elektrikerna Fastighets Målarna Seko Transport 6F Avtal om samarbete A (4) Avtal om samarbete 17 september 2009 Byggnads Elektrikerna Fastighets Målarna Seko Transport 6F Avtal om samarbete 1 (4) 6F Fackförbund i samverkan Avtal om samarbete mellan:

Läs mer

Protokoll från möte i beredningsgrupp Vision e-hälsa 2025

Protokoll från möte i beredningsgrupp Vision e-hälsa 2025 Protokoll från möte i beredningsgrupp Vision e-hälsa 2025 Tid och plats: Tisdagen den 13 juni 2017 kl. 12:30-13:30, SKL Närvarande beredningsgruppen Hans Karlsson, Avdelningsdirektör, SKL (ordförande)

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Verksamhetsplan 2019 2023 2 MALMÖLUNDREGIONEN VERKSAMHETSPLAN 2019 2023 Inledning MalmöLundregionen är tillväxtmotorn i Skåne och en dynamisk del av Öresundsregionen och Europa. Vi har många styrkor att

Läs mer

Protokoll från Primärkommunala nämndens sammanträde

Protokoll från Primärkommunala nämndens sammanträde 1(9) Plats: Närvarande: ande: Föredragande: Sekreterare: Övriga närvarande:, Barnarpsgatan 47, Jönköping Hans-Göran Johansson, ordförande, Marie Johansson, Anders Wilander, Stefan Gustafsson, Lars-Erik

Läs mer

PROTOKOLL Styrelsen Dnr 2012/01 ( 18-35) 1(9) Sammanträde 2012-04-23

PROTOKOLL Styrelsen Dnr 2012/01 ( 18-35) 1(9) Sammanträde 2012-04-23 Dnr 2012/01 ( 18-35) 1(9) Tid: 2012-04-23 kl. 09.00 11.00 Plats: Gamlestadsvägen 4 B15 Ledamöter Närvarande: Håkan Linnarsson, (S) Västra Götalandsregionen (tjänstgör 21-35) Beatrice Berglund, Arbetsförmedlingen

Läs mer

Presidium Nämnd för trafik, infrastruktur och miljö

Presidium Nämnd för trafik, infrastruktur och miljö PROTOKOLL 1(7) Diarienummer Plats: Regionens hus, sal B Närvarande: ande: Rune Backlund (C) ordförande Per Hansson (L) Jeanette Söderström (S) Övriga: Ulrika Geeraedts, regional utvecklingsdirektör Carl-Johan

Läs mer

Ställningstagande om utveckling av infrastrukturplaneringen

Ställningstagande om utveckling av infrastrukturplaneringen STÄLLNINGSTAGANDE 2019-03-15 Vårt ärendenr: 1 (5) Sektionen för infrastruktur och fastigheter Emma Ström Ställningstagande om utveckling av infrastrukturplaneringen Sammanfattning SKL anser att anslagen

Läs mer

Marseille, New Hotel of Marseille.

Marseille, New Hotel of Marseille. Bjurholm Nordmaling Robertsfors Umeå Vindeln Vännäs Örnsköldsvik KALLELSE 1(5) Regionråd Dag 2014-05-17 Tid 10.30 12.30 Plats ande Marseille, New Hotel of Marseille. Ingemar Nyman, Bjurholms kommun Dagmar

Läs mer

Redovisning av pågående motioner november 2017 RS160315

Redovisning av pågående motioner november 2017 RS160315 Protokoll Sammanträdesdatum 2017-11-29 Regionfullmäktige 85 Redovisning av pågående motioner november 2017 RS160315 Beslut Regionfullmäktige beslutar att I ärendet yttrar sig Mats Eriksson (M). Ärendet

Läs mer

Framtidsbild Västsverige

Framtidsbild Västsverige 01054 1(2) TJÄNSTESKRIVELSE Datum Diarienummer Regionkontoret 2014-02-13 RS140084 Linn Berntsson, Projektledare och kommunikatör Regional samhällsplanering 035-179879 Regionstyrelsen Framtidsbild Västsverige

Läs mer

Stockholm Business Alliance, underlag för avtalsbeslut KS-2010/303. att ingå ny avtalsperiod med Stockholm Business Alliance åren

Stockholm Business Alliance, underlag för avtalsbeslut KS-2010/303. att ingå ny avtalsperiod med Stockholm Business Alliance åren Göran Nilsson FÖRSLAG TILL BESLUT Kommunstyrelsens ordförande 2010-03-30 Kommunstyrelsen Stockholm Business Alliance, underlag för avtalsbeslut 2011-2015 KS-2010/303 Beslut Kommunstyrelsen beslutar att

Läs mer

Nya arbetsformer för utvecklad samverkan mellan Region Östergötland och länets kommuner för Östergötlands utveckling

Nya arbetsformer för utvecklad samverkan mellan Region Östergötland och länets kommuner för Östergötlands utveckling 1/8 Nya arbetsformer för utvecklad samverkan mellan Region Östergötland och länets kommuner för Östergötlands utveckling Bakgrund I samband med att Region Östergötland övertog det regionala utvecklingsansvaret

Läs mer

27 Ägaranvisning för Almi Företagspartner Halland 2016 RS160457

27 Ägaranvisning för Almi Företagspartner Halland 2016 RS160457 27 Ägaranvisning för Almi Företagspartner Halland 2016 RS160457 Ärendet För att genomföra ägaranvisningens intentioner föreslås att Region Hallands del av basanslaget ligger kvar på samma nivå som de senaste

Läs mer

Förslag till långsiktig inriktning för Region Hallands finansiering av Västkuststiftelsen

Förslag till långsiktig inriktning för Region Hallands finansiering av Västkuststiftelsen TJÄNSTESKRIVELSE Datum Diarienummer 2018-09-25 RS180205 Regionkontoret Avdelningen för regional samhällsplanering Sofia Frising Processledare ekologisk hållbarhet Regionstyrelsen Förslag till långsiktig

Läs mer

FramtidsFrö i Halland 2013-2015

FramtidsFrö i Halland 2013-2015 01054 1(4) TJÄNSTESKRIVELSE Datum Diarienummer Uc/Regional Samverkan 2013-07-19 RS130134 Rutger Herlin, Utvecklingsledare Skola/Utbildning 070-570 44 43 Regionstyrelsen FramtidsFrö i Halland 2013-2015

Läs mer

Arbetsgruppen för social hållbarhet

Arbetsgruppen för social hållbarhet Arbetsgruppen för social hållbarhet Handlingsplan för fortsatt arbete 27 april 2016 Arbetsgruppens fortsatta arbete På kort sikt: Fortsätta arbeta med idé och erfarenhetsutbyte i nätverks- och seminarieform.

Läs mer

Förslag till beslut Regionstyrelsen beslutar om mål och inriktning för regionkontoret.

Förslag till beslut Regionstyrelsen beslutar om mål och inriktning för regionkontoret. 01054 1(8) TJÄNSTESKRIVELSE Regionkontoret Datum Diarienummer 2012-10-30 RS120419 Regionstyrelsen Mål och inriktning för regionkontoret 2013 Förslag till beslut Regionstyrelsen beslutar om mål och inriktning

Läs mer

Information om åtgärdsvalsstudie Södra Mellanstaden, lägesrapport februari 2017

Information om åtgärdsvalsstudie Södra Mellanstaden, lägesrapport februari 2017 TN 68/17 TN-Information Trafiknämnden 2017-03-23 Diarienummer 2143/15 Samhälle och planering Per Bratthammar Telefon 031-368 26 21 E-post: per.bratthammar@trafikkontoret.goteborg.se Information om åtgärdsvalsstudie

Läs mer

Arbetsgruppen för social hållbarhet

Arbetsgruppen för social hållbarhet Arbetsgruppen för social hållbarhet 22 augusti Syfte med arbetsgruppens arbete Främja social hållbarhet i Göteborgsregionen Detta sker genom kunskapsspridning, erfarenhetsutbyte och metodutveckling Vad

Läs mer

Dialogprocessen hösten 2015 Social Hållbarhet

Dialogprocessen hösten 2015 Social Hållbarhet Dialogprocessen hösten 2015 Social Hållbarhet Bakgrund Hösten 2014 beslutades om en Tillväxtstrategi för Halland 2014-2020. Strategin fungerar idag som ett ramverk vilken anger riktningen i det gemensamma

Läs mer

Handlingsplan ägardialog Förvaltnings AB Framtiden

Handlingsplan ägardialog Förvaltnings AB Framtiden Bilaga N 1 Diarienummer: 0034/17 Handläggare: Andreja Sarcevic Tel: 031-368 54 61 E-post: andreja.sarcevic@gshab.goteborg.se Handlingsplan ägardialog Förslag till beslut i styrelsen för Göteborgs Stadshus

Läs mer

66 College gröna näringar och livsmedel

66 College gröna näringar och livsmedel TIllväxtutskottet Utdrag ur protokoll Sammanträdesdatum 2015-09-01 RS150275, Driftnämnden Kultur och Skola, Johan Lindberg (Näringslivsavdelningen) 66 College gröna näringar och livsmedel RS150275 Beslut

Läs mer

Välkomna till GR cykelmöte!

Välkomna till GR cykelmöte! Program Välkomna till GR cykelmöte! 09.00-09.20 Inledning Nikolina och Lisa, GR 09.20-10.05 Presentation av innehåll från kartläggningen, Annika Nilsson och Julia Emqvist, Trivector 10.05 10.20 Frågor

Läs mer

Länspensionärsrådet (LPR) 24-35

Länspensionärsrådet (LPR) 24-35 PROTOKOLL 1(5) Diarienummer Plats: Sal B, Regionens hus Närvarande: Jimmy Henriksson, FP, ordf Britt Johansson, M Lena Persson, S Elisabeth Lindberg, SPF Birgitta Sigfridsson, SPF Marie-Louise Stålbark,

Läs mer

Verksamhetsplan för temagrupp samhällsplanering

Verksamhetsplan för temagrupp samhällsplanering Verksamhetsplan för temagrupp samhällsplanering Bakgrund Regionens eller länets utveckling och tillväxt är beroende av proaktiv samverkan mellan länets offentliga aktörer, högskola och näringsliv. Detta

Läs mer

PROTOKOLL 1 (11)

PROTOKOLL 1 (11) PROTOKOLL 1 (11) 2010-05-21 Kommunala handikapprådet Plats och tid ande Gunilla Åström Stig Stefansson Torvald Stefansson Ola Burström Åke Lindkvist Camilla Stenmark Britt-Inger Lundstedt Eva Gustavsson

Läs mer

Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl Kerstin Hörnqvist.

Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl Kerstin Hörnqvist. 1 (8) Plats och tid: Oasen, Nordmaling kl 19-19.35 Beslutande: Övriga närvarande: Utses att justera: Gunnar Wiglöv (s), ordförande Anders Lundberg (c), 1:e vice ordförande Bo Westermark (v), 2:e vice ordförande

Läs mer

Kommittédirektiv. Kompetensinsatser gällande ny plan- och bygglag. Dir. 2010:55. Beslut vid regeringssammanträde den 12 maj 2010

Kommittédirektiv. Kompetensinsatser gällande ny plan- och bygglag. Dir. 2010:55. Beslut vid regeringssammanträde den 12 maj 2010 Kommittédirektiv Kompetensinsatser gällande ny plan- och bygglag Dir. 2010:55 Beslut vid regeringssammanträde den 12 maj 2010 Sammanfattning En särskild utredare ska underlätta införandet av en ny planoch

Läs mer

Trafikförvaltningens arbete med underlag och utredningar inför och under Sverigeförhandlingen

Trafikförvaltningens arbete med underlag och utredningar inför och under Sverigeförhandlingen 1(6) Handläggare Jens Plambeck 08-686 1651 jens.plambeck@sll.se Trafiknämnden 2015-06-02, punkt 27 Trafikförvaltningens arbete med underlag och utredningar inför och under Sverigeförhandlingen Ärendebeskrivning

Läs mer