Kommunstyrelsen

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kommunstyrelsen"

Transkript

1 Kommunstyrelsen Plats och tid Förvaltningshuset, klockan Beslutande Ingemar Hellström (S) ordf. Fredrik Rönning (S) Mi Abrahamsson (S) Kjell Midér (S) Hans Jansson (S) Kerstin Junker (S) Margareta Åhrman (S) Lars-Ove Norling (S) Sven Gåsfors (S) Håkan Berggren (M) Lotta Gunnarsson (M) Göran Engström (C) Calle Morgården (MP) Övriga deltagare Ewa Dagwall kanslichef, sekr. Mohammed L Mahmoud (S) ej tjänstgörande ersättare Utses att justera Lotta Gunnarsson Justeringens plats och tid Förvaltningshuset, den 11 maj 2012, klockan Underskrifter Sekreterare Paragrafer Ordförande Justerande Anslag / Bevis Protokollet från kommunstyrelsen den är justerat och tillkännagivet genom anslag. Anslås under tiden Protokollet förvaras i förvaltningshuset. Underskrift Ewa Dagwall

2 Kommunstyrelsen Innehållsförteckning Ärendemening 56 Årsredovisning 2011 Stiftelsen Einar Lundells Stipendiefond 57 Årsredovisning Stiftelsen Otto Hedströms stipendiefond 58 Granskning av årsredovisning Ändrade avtal inom den särskilda kollektivtrafiken 60 Biblioteksplan Remiss Dalarnas regionala kulturplan Kanal- och bergslagsutveckling 63 Begäran om bidrag Johan Ahlbäcksstiftelsen 64 Medborgarförslag om hundlatrinpåsar 65 Delegationsärenden 66 Anmälan om anställning 67 Cirkulär från Sveriges Kommuner och Landsting

3 Kommunstyrelsen Ks 56 Dnr Årsredovisning 2011 Stiftelsen Einar Lundells Stipendiefond Årsredovisning 2011 för Stiftelsen Einar Lundells stipendiefond har upprättats. att godkänna årsredovisningen.

4 Kommunstyrelsen Ks 57 Dnr Årsredovisning Stiftelsen Otto Hedströms stipendiefond Årsredovisning 2011 för Stiftelsen Otto Hedströms stipendiefond har upprättats. att godkänna årsredovisningen.

5 Kommunstyrelsen Ks 58 Dnr Granskning av årsredovisning 2011 PwC har på uppdrag av kommunrevisionen granskat årsredovisningen för Granskaren bedömer: att årsredovisningen i all väsentlighet redogör för utfallet av verksamheten, verksamhetens finansiering och den ekonomiska ställningen, att årsredovisningen i all väsentligt uppfyller kraven på rättvisande räkenskaper och är i huvudsak upprättad enligt god revisionssed samt att kommunen för 2011 lever upp till kommunallagens krav på en ekonomi i balans (KL 8:5 a-b) och att resultatet är förenligt med det finansiella mål om god ekonomisk hushållning som följs upp i årsredovisningen. Vad gäller de övergripande verksamhetsmålen uppfylls dessa enligt redovisningen i årsredovisningen i relativt stor utsträckning för att ta emot granskningsrapporten

6 Kommunstyrelsen Ks 59 Dnr Ändrade avtal inom den särskilda kollektivtrafiken Med anledning av att den nya lagstiftningen inom kollektivtrafiken trädde i kraft har flera ändringar gjorts i dokument som berör den allmänna kollektivtrafiken. Ändringarna görs av formella skäl och förändrar inte service, kostnader eller kvalitet. Region Dalarna har till kommunerna översänt Tilläggsavtal till samarbetsavtal avseende särskild kollektivtrafik samt Uppdragsavtal om samordning av särskild kollektivtrafik. Region Dalarnas Kollektivtrafiknämnd och AB Dalatrafik föreslår gemensamt att kommunerna godkänner förändringarna och avtalen i dess helhet. att godkänna förändringarna och avtalen i dess helhet att utse kommunens firmatecknare underteckna erforderliga handlingar.

7 Kommunstyrelsen Ks 60 Dnr Biblioteksplan Folk- och skolbiblioteken i Smedjebackens kommun har en gemensam biblioteksplan. Syftet med biblioteksplanen är att stärka biblioteksverksamheten och att ge en struktur för viktiga utvecklingsområden och samtidigt tydliggöra folk- och skolbibliotekens gemensamma uppdrag. I en årlig verksamhetsplan konkretiseras de utvecklingsprojekt som presenteras i biblioteksplanen. Uppföljning sker varje år och revideras Den värdegrund och de strategier som gäller för kommunen som helhet, gäller också för biblioteken; attraktionskraft, tillväxt, kvalitet och effektivitet, god service och hög tillgänglighet. Kulturnämnden beslöt att godkänna biblioteksplanen samt att överlämna densamma till kommunstyrelsen. att ta emot biblioteksplanen

8 Kommunstyrelsen Ks 61 Dnr Remiss Dalarnas regionala kulturplan Landstinget Dalarna har önskemål om att få in synpunkter på hur den framtida regionala kulturverksamheten i Dalarna ska se ut. En remissutgåva av kulturplanen har skickats ut och Landstinget Dalarna kommer att fatta beslut under hösten Den kommande kulturplanen ska visa hur kulturlivet ska se ut i Dalarna, vara ett instrument för planering och tjäna som underlag i dialogen med staten om de regionala kulturmedlen. Planen ska vara framåtsyftande samt ersätta nuvarande styrdokument Landstinget och kulturen Vision och mål Kulturnämnden beslöt att godkänna kulturchef Anna Falkengrens förslag till remissvar och översända det till kommunstyrelsen och Landstinget Dalarna. att godkänna kulturnämndens yttrande över Dalarnas regionala kulturplan och inlämna detsamma som kommunens yttrande.

9 Kommunstyrelsen Ks 62 Dnr Kanal- och bergslagsutveckling Kulturnämnden beslöt att föreslå kommunstyrelsen att teckna en avsiktsförklaring avseende projektet Kanal och Bergslagsutveckling. Inledning Kultur och fritidschef Sven-Olof Juvas i Hallstahammars kommun har initierat ett projekt benämnt Kanal- och bergslagsutvecklingen. Projektet beskrivs nedan och förväntas bli en turistattraktion över tid. Det är ett stort projekt med många inblandade parter. Över tid förväntas projektet vara självfinansierande men för att starta det krävs offentlig finansiering. Medel kommer utöver från kommuner, landsting och kulturinstitutioner att sökas från staten och EU m.m. Det är många inblandade i projektet men Hallstahammar står som projektägare. Enligt förslaget äger uppstartsfasen rum under perioden För att komma vidare krävs någon form av avsiktsförklaring samt att Smedjebackens kommun, om man anser sig vilja medverka, anslår kronor per år med start 2013 fram till och med 2015 under förutsättning att minst 3 av de andra samverkanskommuerna går med i projektet. För att säkra en långsiktighet i utvecklingsarbetet inleds en utredning av en lämplig organisationsform för de ingående samverkanskommunerna i projektet. Det är angeläget att främja utvecklingen av besöksnäringen i regionen med utgångspunkt ur Kanal- och bergslagsutvecklingens intentioner varför även näringslivet bör kopplas till projektet på lämpligt sätt. Organisationsformen bör klarläggas att gälla fr.o.m. sommaren Tiden fram till dess är kultur och fritidschef Sven-Olof Juvas, Hallstahammars kommun utvecklingsledare. Syftet med avsiksförklaringen och anslag av medel För att kunna söka utvecklingsmedel från Landsting, Kulturrådet, EU m.fl. bidragsgivare måste kommunerna genom en så kallad avsiktsförklaring intyga att man ställer sig positiv till denna utvecklingsidé. En annan viktig förutsättning är också att samverkanskommunerna avsätter medel. Dessa är riktade till att täcka de produktionskostnader som uppstår i samband med realiseringen av de högklassiga kulturevenemang som planeras för perioden i samverkanskommunerna. Utöver dessa ekonomiska medel förväntas också Smedjebackens kommun, liksom övriga samverkanskommuner, att bidra med personella, tekniska och materiella resurser i samband med genomförandet av evenemangen.

10 Kommunstyrelsen Forts Målsättning För att lyckas med den höga målsättningen är det av största vikt att alla samverkansparter samverkar för att kunna tillfredsställa besökarens högt ställda förväntningar på ett sådant sätt att han/hon årligen återvänder sommartid till Strömsholms kanal, dess intilliggande kommuner i Västmanland och södra Dalarna för att uppleva kulturevenemangen av internationell klass. Att sätta kunden i Centrum är en viktig utgångspunkt. Metod Att i nära samverkan med kulturliv, näringsliv, landsting och kommunala verksamheter säkerställa att besökarens upplevelse av vistelsen (resan, maten, boendet, evenemanget m.m.) är av högsta kvalitet. Bergslagen och dess historia är den röda tråden Det långsiktiga utvecklingsarbetet bygger på att årligen skapa evenemangen/aktiviteterna ur den historiska skatt i form av brevsamlingar, berättelser, industribyggnader, miljöer m.m. som är unika för Bergslagen. Samverkansparter Hallstahammar, Surahammar, Fagersta, Skinnskatteberg, Norberg, Smedjebacken, Ludvika, Västerås stad, Västmanlands landsting, Landstinget Dalarna, Ekomuseum Bergslagen, Teater Västmanland, Västmanlands läns museum, Västmannamusiken, Dalasinfoniettan. Konstscenerna: Avesta Art (Avesta), Meken (Smedjebacken), Maskinhuset (Grängesberg), Galleri Astley (Uttersberg/Skinnskatteberg) Utvecklingsledare Sven-Olof Juvas Konstnärlig ledare: Kajsa Giertz (chef, Teater Västmanland) Ekonomi Kommunalt årligt bidrag om 100 tkr med start 2013 till och med Landstingsbidrag Utvecklingsbidrag/Kulturrådet Kulturbryggan Statens musikverk: Musikplattformen Länsstyrelsen EU:s strukturfonder: Mål 2 Jordbruksverket Landsbygdsprogrammet LEADER Norra Mälarstranden

11 Kommunstyrelsen forts. Målgrupp Kulturintresserade 55+ från Sverige och Europa att ställa sig positiv till genomförande av projektet, men avvakta med ställningstagande avseende finansiering till dess projektet konkretiserats.

12 Kommunstyrelsen Ks 63 Dnr Begäran om bidrag Johan Ahlbäcksstiftelsen Ahlbäcksstiftelsen kommer under 2012 att medverka vid ABF:s 100 årsjubileum i Smedjebacken, Ludvika och Stockholm. Ambitionen är att presentera Smedjebacken och Johan Ahlbäck. För att kunna göra detta behöver stiftelsen införskaffa marknadsföringsmaterial. För detta ansöks om bidrag på kronor. att bevilja Johan Ahlbäcksstiftelsen bidrag på kronor för angivet ändamål.

13 Kommunstyrelsen Ks 64 Dnr Medborgarförslag om hundlatrinpåsar Kommunfullmäktige beslöt att remittera medborgarförslag från Göran Magnusson gällande hundlatrinpåsar till kommunstyrelsen för yttrande. att remittera ärendet till tekniska kontoret för yttrande.

14 Kommunstyrelsen Ks 65 Delegationsärenden Beslut enligt beviljad delegationsrätt avseende löneförhandlingar m.m. träffade av kommunstyrelsens ansvarige för personalfrågor Ingemar Hellström, förhandlingschef Åke Jansson tillsammans eller var för sig. Nr 7-16/2012 Teknik- och fritidsutskottets beslut 48-68

15 Kommunstyrelsen Ks 67 Cirkulär från Sveriges Kommuner och Landsting 2012:6 Budgetförutsättningar för åren :7 Långsiktig avgiftsbild för anslutning till Rakel sanknas 2012:8 Justering i normalavtalet med STIM 2012:9 Kommunernas mottagande av betygshandlingar från friskolor 2012:10 Ärende traktamentsbelopp i TRAKT 04 (Arbetsgivarpolitik nr ) 2012:11 Arbetsdomstolens dom 2012 nr 16 om omreglering av sysselsättningsgraden för ett antal fritidspedagoger (Arbetsgivarpolitik nr ) 2012:12 Stöd till evidensbaserad praktik för god kvalitet inom socialtjänsten överenskommelse för år 2012 mellan staten och Sveriges Kommuner och Landsting 2012:13 SKL erbjuder startpaket för jämställdhetsintegrering 2012:14 Vårproposition för år 2012

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2011-02-21 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 17.00 17.30 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Fredrik Rönning (S) Kerstin Junker (S) Kjell Midér (S) Hans Jansson

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2012-08-14 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30 10.30 Beslutande Leif Nilsson (S) ordf. Ingemar Hellström (S) Fredrik Rönning (S) Mi Abrahamsson (S) Kjell Midér (S) Hans Jansson

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2011-12-12 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 15.00 16.30 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Mi Abrahamsson (S) Kjell Midér (S) Hans Jansson (S) Margareta Åhrman

Läs mer

Kommunstyrelsen 2013-05-07

Kommunstyrelsen 2013-05-07 Kommunstyrelsen 2013-05-07 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30-10.00 Beslutande Leif Nilsson (S) ordf. Ingemar Hellström (S) Fredrik Rönning (S) Monica Georgsson (S) Kjell Midér (S) Anders Karlsson

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2013-10-08 Plats och tid Räddningstjänsten, klockan 08.30-11.30 Beslutande Leif Nilsson (S) ordf. Ingemar Hellström (S) Fredrik Rönning (S) Hans Jansson (S) Kjell Midér (S) Monica Georgsson

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2009-06-16 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30 10.15 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Solweig Nyrede (S) Kjell Midér (S) Mi Abrahamsson (S) Ylva Bergström

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2013-02-18 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 18.00 21.30 Beslutande Carin Runeson ordf. (S) Andreas Boström (S) Boris Norrlén (M) Leif Nilsson (S) Kerstin Junker (S) 1-2 Göran

Läs mer

Kommunstyrelsen 2011-05-03

Kommunstyrelsen 2011-05-03 Kommunstyrelsen 2011-05-03 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30 09.45 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Fredrik Rönning (S) Mi Abrahamsson (S) Kjell Midér (S) Hans Jansson

Läs mer

Kommunstyrelsen 2009-03-10

Kommunstyrelsen 2009-03-10 Kommunstyrelsen 2009-03-10 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30 10.00 Beslutande Leif Nilsson (s), ordf. Ingemar Hellström (s) Solweig Nyrede (s) Andreas Boström (s) Kjell Midér (s) Mi Abrahamsson

Läs mer

Kommunstyrelsen 2010-05-11

Kommunstyrelsen 2010-05-11 Kommunstyrelsen 2010-05-11 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30 09.30 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Solweig Nyrede (S) Anders Karlsson (S) Kjell Midér (S) Mi Abrahamsson

Läs mer

Kommunfullmäktige 2012-06-05

Kommunfullmäktige 2012-06-05 Kommunfullmäktige 2012-06-05 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 18.00 21.30 Beslutande Carin Runeson ordf. (S) Monica Forsgren (S) Göran Engström (C) Leif Nilsson (S) Rågher Thelin (S) Mildred Eggen

Läs mer

John Andersson (S), tjänstgörande 7-8 Per-Olov Långström (S) Helena Giliusson (M) Per Erik Hellström (SD)

John Andersson (S), tjänstgörande 7-8 Per-Olov Långström (S) Helena Giliusson (M) Per Erik Hellström (SD) 1(12) Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum 1, tisdagen den 8 januari 2019 kl 08:30-09:45 Beslutande Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Solweig Nyrede (S) Johan Eriksson (S) Helena

Läs mer

Kommunfullmäktige 2012-09-17

Kommunfullmäktige 2012-09-17 Kommunfullmäktige 2012-09-17 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 18.00 20.15 Beslutande Carin Runeson ordf. (S) Frank Norgren (S) Patrick Nyman (C) Leif Nilsson (S) Monica Forsgren (S) Calle Morgården

Läs mer

Kommunfullmäktige 2011-09-19

Kommunfullmäktige 2011-09-19 Kommunfullmäktige 2011-09-19 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 18.00 20.00 Beslutande Bengt Norrlén ordf (S) Håkan Svensson (S) Göran Engström (C) Leif Nilsson (S) Solweig Nyrede (S) Jan Tholerus

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2011-03-08 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30 11.00 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Fredrik Rönning (S) Kerstin Junker (S) Kjell Midér (S) Hans Jansson

Läs mer

Ink 2013-03 2 6. Bilaga KS 2013/73/1 SALA KOMMUN. 0224-677 807. Kommunstyrelsens förvaltning. Utlåtande angående skrivelse

Ink 2013-03 2 6. Bilaga KS 2013/73/1 SALA KOMMUN. 0224-677 807. Kommunstyrelsens förvaltning. Utlåtande angående skrivelse Bilaga KS 2013/73/1 SALA KOMMUN. Kommunstyrelsens förvaltning Ink 2013-03 2 6 FÖRETAGARCENTRUM Utlåtande angående skrivelse "Ideutveckling besöksnäring Västmanland och Södra Dalarna" Från besöksnäringen

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2009-12-14 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 18.00 20.00 Beslutande Leif Nilsson (S) Märta Hansson (S) Jari Antell (FP) Ingemar Nyrede (S) Kjell Midér (S) Calle Morgården (MP)

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Kommunkontoret, Surahammar Måndag 27 april, klockan

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Kommunkontoret, Surahammar Måndag 27 april, klockan 2015-04-27 Plats och tid Kommunkontoret, Surahammar Måndag 27 april, klockan 13.00-14.10 Beslutande Johanna Skottman (S) ordförande ej 52 Kennet Hedlund (S) Patrik Boström (S) ej 52 Christina Waster Jansson

Läs mer

Kommunfullmäktige 2013-04-22

Kommunfullmäktige 2013-04-22 Kommunfullmäktige 2013-04-22 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 18.00 20.30 Beslutande Carin Runeson ordf. (S) Monica Forsgren (S) Boris Norrlén (M) Leif Nilsson (S) Rågher Thelin (S) Göran Engström

Läs mer

Kommunstyrelsen 2011-06-28

Kommunstyrelsen 2011-06-28 Kommunstyrelsen 2011-06-28 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30 11.00 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Fredrik Rönning (S) Mi Abrahamsson (S) Kjell Midér (S) Hans Jansson

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2012-10-09 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30-11.00 Beslutande Leif Nilsson (S) ordf. Helena Andersson (S) Fredrik Rönning (S) Monica Georgsson (S) Kjell Midér (S) Mohammed

Läs mer

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Helena Andersson (S) Jan Tholerus (C) Lotta Gunnarsson (M)

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Helena Andersson (S) Jan Tholerus (C) Lotta Gunnarsson (M) 1(12) Plats och tid Sammanträdesrum 1, tisdagen den 22 januari 2019 kl 11:00-12:00 Beslutande Ledamöter Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Helena Andersson (S) Jan Tholerus (C) Lotta

Läs mer

Kommunfullmäktige 2010-02-22

Kommunfullmäktige 2010-02-22 Kommunfullmäktige 2010-02-22 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 18.00 19.00 Beslutande Leif Nilsson (S) Kjell Midér (S) Calle Morgården (MP) Carin Runeson (S) Monica Forsgren (S) Anna-Sofia Philipson

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2008-10-27 1 (12) Vita rummet, Kommunkontoret, Surahammar Måndag 27 oktober 2008, klockan 13.00 15.

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2008-10-27 1 (12) Vita rummet, Kommunkontoret, Surahammar Måndag 27 oktober 2008, klockan 13.00 15. 2008-10-27 1 (12) Plats och tid Beslutande Vita rummet, Kommunkontoret, Surahammar Måndag 27 oktober 2008, klockan 13.00 15.25 Anders Tollin (S) Ordförande Leif Carlberg (S) Christina Waster Jansson (S)

Läs mer

Calle Morgården (MP) och Lotta Gunnarsson (M)

Calle Morgården (MP) och Lotta Gunnarsson (M) 1(16) Plats och tid Kommunhuset, sessionssalen, måndagen den 16 september 2019 kl 18:00-19:45 Beslutande Ledamöter Se närvarolista på sida 2 Ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga närvarande Se närvarolista

Läs mer

Kommunfullmäktige 2009-11-23

Kommunfullmäktige 2009-11-23 Kommunfullmäktige 2009-11-23 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 18.00 23.00 Beslutande Leif Nilsson (S) Ola Larsen (S) Anders Lindblom (C) Carin Runeson (S) Ing-Britt Bergström (S) Birgitta Bolin

Läs mer

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2013-09-02 1 (11)

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum 2013-09-02 1 (11) 1 (11) Plats och tid Beslutande Sessionssalen, Kommunkontoret, Surahammar Måndag 2 september klockan 18.00-18.30 Christina Waster Jansson (S),Ordf, Olle Thorell (S) Britt-Inger Fröberg (S) Tobias Nordlander

Läs mer

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Calle Morgården (MP) Lotta Gunnarsson (M) Göran Engström, tjänstgörande ersättare

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Calle Morgården (MP) Lotta Gunnarsson (M) Göran Engström, tjänstgörande ersättare 1(12) Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum 1, tisdagen den 25 september 2018 kl 10:00-12:30 Beslutande Ledamöter Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Calle Morgården (MP) Lotta Gunnarsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(18)

Sammanträdesprotokoll 1(18) Sammanträdesprotokoll 1(18) Plats och tid Kommunhuset, sessionssalen klockan 18:00-20:11 ande Ulf Olofsson (S), ordförande Elizabeth Pettersson (S) Jon Ashbourne (V) Fredrik Johansson (V) Lars Gustavsson

Läs mer

Annette Riesbeck (C), ordförande Fredrik Ollén (M) Linda Viklund (C) Anki Dåderman (S) Maria Kratz (S), ersättare för Jan Dahlquist (S)

Annette Riesbeck (C), ordförande Fredrik Ollén (M) Linda Viklund (C) Anki Dåderman (S) Maria Kratz (S), ersättare för Jan Dahlquist (S) 1(10) Plats och tid Kommunledningskontoret, kl 08.30-10.40 Beslutande Ledamöter Annette Riesbeck (C), ordförande Fredrik Ollén (M) Linda Viklund (C) Anki Dåderman (S) Maria Kratz (S), ersättare för Jan

Läs mer

Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Mona Hyttsten, sekr. Per-Olow Dahlström, teknisk chef Leif Lindberg, gatuchef

Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Mona Hyttsten, sekr. Per-Olow Dahlström, teknisk chef Leif Lindberg, gatuchef Teknik- och fritidsutskottet 2009-06-15 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 13.00-16.00 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Övriga deltagare Mona Hyttsten,

Läs mer

Kommunfullmäktige 2014-09-08

Kommunfullmäktige 2014-09-08 Kommunfullmäktige 2014-09-08 Plats och tid Förvaltningshuset, Smedjebacken klockan 18.00 21.00 Beslutande Carin Runeson ordf. (S) Rågher Thelin (S) Calle Morgården (MP) Leif Nilsson (S) Anders Karlsson

Läs mer

Kommunfullmäktige 2009-02-23

Kommunfullmäktige 2009-02-23 Kommunfullmäktige 2009-02-23 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 18.00 19.40 Beslutande Leif Nilsson (s) Håkan Svensson (s) Göran Engström (c) Carin Runeson (s) Märta Hansson (s) Birgitta Bolin (c)

Läs mer

Kommunstyrelsens Arbetsutskott Sammanträdesdatum 2015-04-13. Kommunkontoret, Surahammar Måndagen den 13 april 2015, klockan 08.00-08.

Kommunstyrelsens Arbetsutskott Sammanträdesdatum 2015-04-13. Kommunkontoret, Surahammar Måndagen den 13 april 2015, klockan 08.00-08. Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Surahammar Måndagen den 13 april 2015, klockan 08.00-08.40 Tobias Nordlander (S) ordförande Johanna Skottman (S) Chatarina Ståhl (S) Erkki Visti (C) Urban Olsson

Läs mer

Kommunstyrelsen 2012-04-03

Kommunstyrelsen 2012-04-03 Kommunstyrelsen 2012-04-03 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30-10.45 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. 29-32 Ingemar Hellström (S) ordf. 33-48 (ledamot 29-32) Fredrik Rönning (S) Mi Abrahamsson

Läs mer

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M)

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Teknik- och fritidsutskottet 2016-02-23 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 13.00-15.00 Beslutande Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Övriga deltagare Sören

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2011-11-01 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30 11.40 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Helena Andersson (S) Mi Abrahamsson (S) Kjell Midér (S) Lars-Ove

Läs mer

Kommunstyrelsen 2009-05-05

Kommunstyrelsen 2009-05-05 Kommunstyrelsen 2009-05-05 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30 10.30 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Solweig Nyrede (S) Andreas Boström (S) Kjell Midér (S) Mi Abrahamsson

Läs mer

Teknik- och fritidsutskottet 2012-12-21. Leif Nilsson (S), ordf Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M)

Teknik- och fritidsutskottet 2012-12-21. Leif Nilsson (S), ordf Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Teknik- och fritidsutskottet 2012-12-21 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30-12.00 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Övriga deltagare Per-Olow Dahlström,

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Kraftvärmeverket, Västerås Måndag 28 april 2014, kl

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Kraftvärmeverket, Västerås Måndag 28 april 2014, kl Plats och tid Beslutande Kraftvärmeverket, Västerås Måndag 28 april 2014, kl. 12.15-15.15 Britt-Inger Fröberg (S), ordförande Tobias Nordlander (S) Patrik Boström (S) Kennet Hedlund (S) Christina Waster

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum (14) Kommunkontoret, Surahammar Måndagen den 4 juni 2007, klockan

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum (14) Kommunkontoret, Surahammar Måndagen den 4 juni 2007, klockan 2007-06-04 1 (14) Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Surahammar Måndagen den 4 juni 2007, klockan 13.00 16.10 Anders Tollin (S), Ordförande Leif Carlberg (S) Anders Rydell (S) Kerstin Nyhlén (S)

Läs mer

Kommunstyrelsen 2013-04-09

Kommunstyrelsen 2013-04-09 Kommunstyrelsen 2013-04-09 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30-13.00 Beslutande Leif Nilsson (S) ordf. Ingemar Hellström (S) Fredrik Rönning (S) Helena Andersson (S) Kjell Midér (S) Hans Jansson

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2008-09-29 1 (12) Vita rummet, Kommunkontoret, Surahammar Måndag 29 september 2008, klockan 13.00 14.

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2008-09-29 1 (12) Vita rummet, Kommunkontoret, Surahammar Måndag 29 september 2008, klockan 13.00 14. 2008-09-29 1 (12) Plats och tid Beslutande Vita rummet, Kommunkontoret, Surahammar Måndag 29 september 2008, klockan 13.00 14.35 Anders Tollin (S) Ordförande Leif Carlberg (S) Christina Waster Jansson

Läs mer

Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M)

Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Teknik- och fritidsutskottet 2010-04-29 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 15.00 17.30 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Övriga deltagare Mona Hyttsten,

Läs mer

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Sören Nord, teknisk chef Hans Törnblom 105 Mona Hyttsten, sekreterare

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Sören Nord, teknisk chef Hans Törnblom 105 Mona Hyttsten, sekreterare 1(17) Plats och tid Kommunhuset, måndagen den 14 november 2016 klockan 08:30-11.00 Beslutande Ledamöter Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Övriga närvarande Sören

Läs mer

Teknik- och fritidsutskottet 2015-05-22. Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Calle Morgården (MP)

Teknik- och fritidsutskottet 2015-05-22. Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Calle Morgården (MP) Teknik- och fritidsutskottet 2015-05-22 Plats och tid Kommunhuset, klockan 08.30-10.30 Beslutande Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Calle Morgården (MP) Övriga deltagare Sören Nord,

Läs mer

Kommunstyrelsen 2011-02-08

Kommunstyrelsen 2011-02-08 Kommunstyrelsen 2011-02-08 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30 11.00 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Fredrik Rönning (S) Kerstin Junker (S) Kjell Midér (S) Hans Jansson

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2009-09-21 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 18.00 20.00 Beslutande Leif Nilsson (S) Håkan Svensson (S) Anders Lindblom (C) Carin Runeson (S) Märta Hansson (S) Jari Antell (FP)

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2014-08-27

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2014-08-27 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, onsdag den 27 augusti 2014 kl. 14.00-16.45 ande Ordinarie ledamöter: Lars-Ejert Steifeldt (M), ordförande Ing-Marie Arwidsson (KD), 1:e vice ordf. Susanne Sjögren

Läs mer

Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Mona Hyttsten, sekr. Per-Olow Dahlström, teknisk chef Håkan Wallman, fritidschef

Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Mona Hyttsten, sekr. Per-Olow Dahlström, teknisk chef Håkan Wallman, fritidschef Teknik- och fritidsutskottet 2009-11-18 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 13.00-16.00 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Övriga deltagare Mona Hyttsten,

Läs mer

Teknik- och fritidsutskottet Leif Nilsson, ordförande (S) Håkan Berggren (M)

Teknik- och fritidsutskottet Leif Nilsson, ordförande (S) Håkan Berggren (M) Teknik- och fritidsutskottet 2011-10-21 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 08.30 12.30 Beslutande Leif Nilsson, ordförande (S) Håkan Berggren (M) Övriga deltagare Per-Olow Dahlström, teknisk chef

Läs mer

Håkan Söderlund förvaltningsekonom Helena Claesson Berg förvaltningsekonom Britta Lindqvist-Ingolf lärarförbundet. Irene Lindström sekreterare

Håkan Söderlund förvaltningsekonom Helena Claesson Berg förvaltningsekonom Britta Lindqvist-Ingolf lärarförbundet. Irene Lindström sekreterare Barn- och utbildningsnämnden 2010-10-21 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 08:00 10:30 Beslutande Håkan Svensson (S) ordförande Monica Forsgren (S) vice ordförande Thomas Björnhager

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2011-10-04 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30 11.15 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Fredrik Rönning (S) Mi Abrahamsson (S) Sven Gåsfors (S) Hans Jansson

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum (8) Kommunkontoret, Surahammar Måndag den 4 augusti 2008, klockan

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum (8) Kommunkontoret, Surahammar Måndag den 4 augusti 2008, klockan 2008-08-04 1 (8) Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Surahammar Måndag den 4 augusti 2008, klockan 13.00 14.00 Anders Tollin (S), Ordförande Leif Carlberg (S) Christina Waster Jansson (S) Kerstin

Läs mer

Lars-Ove Norling (S) Anna Branzell (S) Bitte Gustavsson (S) Elin Ekman elevhälsan 49

Lars-Ove Norling (S) Anna Branzell (S) Bitte Gustavsson (S) Elin Ekman elevhälsan 49 Familje- och utbildningsnämnden 2011-05-13 Plats och tid Familje- och utbildningsförvaltningen, klockan 08.00 11.00 Beslutande Håkan Svensson (S) ordförande Bengt Norrlén (S) vice ordförande Lars-Ove Norling

Läs mer

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum (7) Sessionssalen, Kommunkontoret, Surahammar Måndag , klockan 18.

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum (7) Sessionssalen, Kommunkontoret, Surahammar Måndag , klockan 18. Kommunfullmäktige 2008-08-18 1 (7) Plats och tid Sessionssalen, Kommunkontoret, Surahammar Måndag 2008-08-18, klockan 18.00 18-30 Beslutande Christina W Jansson (S) ordförande Anders Tollin (S) Kerstin

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Bygg- och miljönämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Bygg- och miljönämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Moberg,, kl. 13.00 15.00 Beslutande Bo Eddie Rossbol, (S), ordförande Ingrid Adolfsson (S) ersättare för Petra Haraldsson, (S) Zeljka Krajinovic, (S) Eva-Lena

Läs mer

Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Mona Hyttsten, sekr. Per-Olow Dahlström, teknisk chef Leif Lindberg, gatuchef

Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Mona Hyttsten, sekr. Per-Olow Dahlström, teknisk chef Leif Lindberg, gatuchef Teknik- och fritidsutskottet 2010-03-16 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 08.30 12.30 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Övriga deltagare Mona Hyttsten,

Läs mer

Anslås under tiden 2010-04-06 2010-05-01

Anslås under tiden 2010-04-06 2010-05-01 Barn- och utbildningsnämnden 2010-03-25 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 08.00 11.00 Beslutande Monica Forsgren (S) v ordförande Thomas Björnhager (S) Andreas Boström (S) Jenny

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott. Innehåll Innehåll 46 Godkännande av ärendelista... 60 47 Anmälan av delegationsbeslut... 61 48 Remiss Regional kulturplan Jönköpings län 2018-2020... 62 49 Begäran om omprövning av anläggningsbidrag Ryfors golfklubb...

Läs mer

Kommunstyrelsen 2011-09-06

Kommunstyrelsen 2011-09-06 Kommunstyrelsen 2011-09-06 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30 10.30 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Fredrik Rönning (S) Mi Abrahamsson (S) Kjell Midér (S) Hans Jansson

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2011-02-21 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 18.00 19.30 Beslutande Bengt Norrlén ordf (S) Karl Johansson (S) Håkan Berggren (M) Leif Nilsson (S) Kjell Midér (S) Göran Engström

Läs mer

Robert Aslan (S), ordförande, deltog ej i 33 pga jäv Yusuf Aydin (KD), andre vice ordförande, deltog ej i 33 pga jäv

Robert Aslan (S), ordförande, deltog ej i 33 pga jäv Yusuf Aydin (KD), andre vice ordförande, deltog ej i 33 pga jäv SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[6] Plats och tid Kommunhuset, plan 2, Munkhättevägen 45, Tumba, kl 19:00 ande Robert Aslan (S), ordförande, deltog ej i 33 pga jäv Yusuf Aydin (KD), andre vice ordförande, deltog

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (7) 2011-03-09 1 (7) Plats och tid Onsdag den 9 mars kl. 08.50 09.00 Plats ande Ledamöter Glasriket, Videum Science Park, P G Vejdes väg 15, Växjö Roland Gustbée (m) ordförande Carina Bengtsson (c) Suzanne

Läs mer

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Lotta Gunnarsson

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Lotta Gunnarsson Teknik- och fritidsutskottet 2015-11-17 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 08.30-10.00 Beslutande Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Övriga deltagare Sören

Läs mer

Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S)

Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S) Fritids- och kulturnämndens arbetsutskott 2014-11-04 Plats och tid Fritidsenhetens kansli 13.15 Beslutande Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S) Övriga deltagare Annica Andersson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll KOMMUNSTYRELSEN Plats och tid Stadshuset, Avesta, klockan 10:00-10.15 Beslutande Lars Isacsson (S), ordförande Patrik Engström (S) Johan Thomasson (M) Lis Linnberg (FP) Anita Tärneborg

Läs mer

Kommunstyrelsen 2009-12-01

Kommunstyrelsen 2009-12-01 Kommunstyrelsen 2009-12-01 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30 10.15 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Solweig Nyrede (S) Anders Karlsson (S) Ola Larsen (S) Mi Abrahamsson

Läs mer

Kommunstyrelsen 2010-12-07

Kommunstyrelsen 2010-12-07 Kommunstyrelsen 2010-12-07 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30 09.30 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Solweig Nyrede (S) Andreas Boström (S) Kjell Midér (S) Ola Larsen

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum (14)

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum (14) 2009-10-05 1 (14) Plats och tid Beslutande Vita rummet, Kommunkontoret, Surahammar Måndag 5 oktober 2009, klockan 13.00 14.35 Britt-Inger Fröberg (S) Ordförande Tobias Nordlander (S) Leif Carlberg (S)

Läs mer

Fritids- och kulturchef Annica Andersson, föreningskonsulent Margareta Nöstdal och sekreterare Pernilla Larsson

Fritids- och kulturchef Annica Andersson, föreningskonsulent Margareta Nöstdal och sekreterare Pernilla Larsson Fritids- och kulturnämnden 2014-11-18 Plats och tid Robothistoriska muséet 13.15 15.30 mötet ajournerades 14.39 14.45 Beslutande Övriga deltagare Lena Träff (S) Stefan Carlsson (S) Jan-Erik Jansson (S)

Läs mer

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M)

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Teknik- och fritidsutskottet 2015-12-17 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 08.30-11.30 Beslutande Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Övriga deltagare Sören

Läs mer

Teknik- och fritidsutskottet Leif Nilsson (S), ordf Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M)

Teknik- och fritidsutskottet Leif Nilsson (S), ordf Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Teknik- och fritidsutskottet 2013-01-17 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30-12.00 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Övriga deltagare Per-Olow Dahlström,

Läs mer

Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott. Övriga deltagande Therese Nordlie (C) adjungerad Birgitta Svensson (C) adjungerad

Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott. Övriga deltagande Therese Nordlie (C) adjungerad Birgitta Svensson (C) adjungerad Sammanträdesdatum Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Konferenslokal Hovden, Stadshuset, klockan 8.00 9.20 Beslutande Johan Abrahamsson (M) ordförande Ida Ekeroth (S) vice ordförande Morgan Forsberg

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens kultur- och föreningsutskott 3 oktober (5)

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens kultur- och föreningsutskott 3 oktober (5) föreningsutskott 3 oktober 2017 1 (5) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 14.00-15.20 Beslutande: Ersättare: Torbjörn Parling (S), ordförande Christel Iversen (V) Christer Olsson (M) Övriga

Läs mer

Kommunstyrelsens Arbetsutskott Sammanträdesdatum 2011-04-18. Kommunkontoret, Surahammar Måndagen den 18 april 2011, klockan 08.00 08.

Kommunstyrelsens Arbetsutskott Sammanträdesdatum 2011-04-18. Kommunkontoret, Surahammar Måndagen den 18 april 2011, klockan 08.00 08. 2011-04-18 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Surahammar Måndagen den 18 april 2011, klockan 08.00 08.30 Britt-Inger Fröberg (S) ordförande Tobias Nordlander (S) Göran Strandlund (V) Erkki Visti

Läs mer

Protokoll 1. Se bifogad uppropslista

Protokoll 1. Se bifogad uppropslista Protokoll 1 Plats och tid Timrå kommunhus 17:00-17.50 ande Övriga närvarande Se bifogad uppropslista Annica Sjödin, kommunsekreterare Sten Ekström, revisionens ordförande, 22 Utses att justera Benny Eriksson

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2009-04-20 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 18.00 22.00 Beslutande Leif Nilsson (s) Håkan Svensson (s) Göran Engström (c) Carin Runeson (s) Märta Hansson (s) Birgitta Bolin (c)

Läs mer

Förslag till föredragningslista Direktion

Förslag till föredragningslista Direktion Handläggare Carin Lilliehöök 023-77 70 81 carin.lilliehook@regiondalarna.se Föredragningslista Sammanträdesdatum 2015-03-27 Sida 1(6) Till Direktionens ledamöter Ersättare för kännedom Förslag till föredragningslista

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. 152 Överlåtelse av aktier i Länstrafiken Jämtland AB till Regionförbundet Jämtlands län

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. 152 Överlåtelse av aktier i Länstrafiken Jämtland AB till Regionförbundet Jämtlands län Kommunfullmäktige 2011-12-14 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 152 Överlåtelse av aktier i Länstrafiken Jämtland AB till Regionförbundet Jämtlands län 153 Utökning av Regionförbundet

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2019-03-27 1 (12) Plats och tid KS-salen, Kommunhuset, klockan 15.00 15.50 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag. Beslutande Hanna Lostelius (C) ordf Lennart

Läs mer

Anslås under tiden

Anslås under tiden Barn- och utbildningsnämnden 2009-02-19 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 08.00 11.30 Beslutande Håkan Svensson (s), ordf. Monica Forsgren (s) Lars Söderström (s) Jenny Hellström

Läs mer

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M)

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) 1(13) Plats och tid Tekniska kontoret, torsdagen den 19 januari 2017 kl 08:30 Beslutande Ledamöter Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Övriga närvarande Sören Nord,

Läs mer

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Calle Morgården (MP) Lotta Gunnarsson (M) Göran Engström (C), tjänstgörande ersättare

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Calle Morgården (MP) Lotta Gunnarsson (M) Göran Engström (C), tjänstgörande ersättare 1(11) Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum 1, tisdagen den 25 september 2018 kl 08:30-09:45 Ledamöter Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Calle Morgården (MP) Lotta Gunnarsson (M)

Läs mer

Hans Forsberg (M), ordförande Fredrik Hansson (C), vice ordförande Lisa Andersson (M) Ulrika Landergren (L) Eva Borg (S)

Hans Forsberg (M), ordförande Fredrik Hansson (C), vice ordförande Lisa Andersson (M) Ulrika Landergren (L) Eva Borg (S) KUNGSBACKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid sammanträde Kungsbackarummet, stadshuset Klockan 8.30-11.30. Paus 9.50-10. Beslutande Övriga närvarande Ledamöter Hans Forsberg (M), ordförande Fredrik

Läs mer

Teknik- och fritidsutskottet 2012-06-20. Ingemar Hellström (S) ordf. Håkan Berggren (M)

Teknik- och fritidsutskottet 2012-06-20. Ingemar Hellström (S) ordf. Håkan Berggren (M) Teknik- och fritidsutskottet 2012-06-20 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30-11.00 Beslutande Ingemar Hellström (S) ordf. Håkan Berggren (M) Övriga deltagare Per-Olow Dahlström, teknisk chef,

Läs mer

Slutlig rösträkning och mandatfördelning

Slutlig rösträkning och mandatfördelning 1/1 PROTOKOLL 2010-09-20 09-30 Slutlig rösträkning och mandatfördelning Val till kommunfullmäktige 2010-09-19 Kommun: SMEDJEBACKEN Plats: Västra skolan, Hyttgatan 27, Falun Dnr: 201-5778-10 Rösträkningen

Läs mer

Teknik- och fritidsutskottet Leif Nilsson (S), ordf Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M)

Teknik- och fritidsutskottet Leif Nilsson (S), ordf Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Teknik- och fritidsutskottet 2012-11-12 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30-12.00 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf Ingemar Hellström (S) Håkan Berggren (M) Övriga deltagare Per-Olow Dahlström,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid 2004-02-04 1. Lars Olsson (c) ordf Lena Wallentheim (s) Bo-Anders Thornberg (m)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid 2004-02-04 1. Lars Olsson (c) ordf Lena Wallentheim (s) Bo-Anders Thornberg (m) 2004-02-04 1 Plats och tid Stadshuset, rum 2, kl 09.45-11.20 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Lars Olsson (c) ordf Lena Wallentheim (s) Bo-Anders Thornberg (m) Kanslichef Per Hildingson Utvecklingschef

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl 17.00 19.15 Beslutande Sven Magnusson, ordförande Anders Westerlund, vice ordförande Patrik Dahlin, ledamot Kerstin den Braver, ledamot Anders Hansson, tjänstgörande

Läs mer

Sida Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sida Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida Sammanträdesdatum 2011-01-11 1 Plats och tid Skinnskattebergs kommunhus, kl 13.15-16.20 ande Agneta Fleismark, ordförande, Landstinget Västmanland Henry Komulainen, vice ordförande, Försäkringskassan

Läs mer

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Lotta Gunnarsson

Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Lotta Gunnarsson Teknik- och fritidsutskottet 2015-10-22 Plats och tid Tekniska kontoret, klockan 13.00-16.30 Beslutande Fredrik Rönning (S), ordförande Ingemar Hellström (S) Lotta Gunnarsson (M) Övriga deltagare Sören

Läs mer

Luay Mahmoud Mohamed (S) Kristina Karlsson (M) Kerstin Söderlund, kommunchef Annelie Johansson, koncernekonomichef Mona Hyttsten, kommunsekreterare

Luay Mahmoud Mohamed (S) Kristina Karlsson (M) Kerstin Söderlund, kommunchef Annelie Johansson, koncernekonomichef Mona Hyttsten, kommunsekreterare 1(12) Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum 1, tisdagen den 9 oktober 2018 kl 08:30-09:30 Beslutande Ledamöter Fredrik Rönning (S), Ordförande Solweig Nyrede (S) Kjell Midér (S) Eira Henriksson (S)

Läs mer

Kommunstyrelsen 2009-04-07

Kommunstyrelsen 2009-04-07 Kommunstyrelsen 2009-04-07 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 08.30 10.30 Beslutande Leif Nilsson (s), ordf. Ingemar Hellström (s) Solweig Nyrede (s) Andreas Boström (s) Kjell Midér (s) Mi Abrahamsson

Läs mer

Sammanträdesdag Sida

Sammanträdesdag Sida 2014-01-29 Innehåll SN AU 1 Tillkommande ärenden... 2 SN AU 2 Revisionsrapport gällande granskning av samverkan mellan kommun och landsting avseende psykisk ohälsa bland barn och unga... 3 SN AU 3 Föregående

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad. Allmänna utskottet

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad. Allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 8.30-11.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Claes

Läs mer

Kulturnämnden 2009-10-27 INNEHÅLL

Kulturnämnden 2009-10-27 INNEHÅLL INNEHÅLL 90. Ekonomisk rapport per 2009-09-30 91. Uppföljning av intern kontrollplan 2009 92. Kulturstipendium 93. S-gruppens förslag att äska medel från kommunfullmäktige 94. Ansökan om bidrag från Musikföreningen

Läs mer

Kommunkontoret, Surahammar Måndagen den 4 mars 2013, klockan 13.00-13.40

Kommunkontoret, Surahammar Måndagen den 4 mars 2013, klockan 13.00-13.40 2013-03-04 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Surahammar Måndagen den 4 mars 2013, klockan 13.00-13.40 Britt-Inger Fröberg (S) ordförande Tobias Nordlander (S) ej 26 Patrik Boström (S) Kennet Hedlund

Läs mer

Datum Ronny Johannessen (M) utses att jämte ordföranden justera protokollet. 2. Justering av internbudget statligt bidrag

Datum Ronny Johannessen (M) utses att jämte ordföranden justera protokollet. 2. Justering av internbudget statligt bidrag DAGORDNING Datum 2017-02-01 1 (6) Sammanträde i kulturnämnden Ledamöter och ersättare i kulturnämnden kallas till sammanträde. Tid: 2017-02-10 kl. 09.50 Plats: Landskrona museum, Slottsgatan, Landskrona

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2018-08-29 1 () Plats och tid Sammanträdesrummet Pråmen, Kommunhuset, klockan 15.00 16.55. Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Thure Andersen

Läs mer