STATISTISKA CENTRALBYRÅN VARIABELFÖRTECKNING

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "STATISTISKA CENTRALBYRÅN VARIABELFÖRTECKNING"

Transkript

1 STATISTISKA CENTRALBYRÅN VARIABELFÖRTECKNING 1(51) SCBFS 2017:17 Bilaga 2 Nedan följer en beskrivning av de variabler som efterfrågas i undersökningen om landstingens räkenskapssammandrag. I denna bilaga ingår även variablerna som ingår i resultaträkningsprognosen. De begärda uppgifterna är så långt det är möjligt definierade enligt landstingens beslutade kontoplan, L- Bas Verksamhetsindelningen följer Sveriges Kommuner och Landstings indelning enligt dokumentet VI Steg 1 Uppgifter till blankettens avsnitt om resultaträkning Denna del av blanketten innehåller två kolumner som ska fyllas i, en för utfallet senaste bokslutet för landstinget och en avseende koncernen. Efterfrågade variabler följer den kommunala redovisningslagens uppställning. Nedanstående beskrivning av angivna variabler anger vilka uppgifter som ska lämnas från resultaträkningen. Variabel Verksamhetens intäkter Verksamhetens kostnader Nedskrivningar Avskrivningar Skatteintäkter Bidrag från/avgifter till utjämningen Övriga generella bidrag Beskrivning Omfattar externa intäkter i form av avgifter, försäljningsintäkter, specialdestinerade statsbidrag med mera. Omfattar huvuddelen av kommunens löpande externa kostnader, till exempel löner, arbetsgivaravgifter, hyror, bidrag, förändrad pensionsavsättning, utbetalda pensioner, inköp av varor och tjänster etc. Här redovisas om någon nedskrivning gjorts på en anläggningstillgång och som inte klassas om extra ordinär. Till avskrivningar hör planenliga avskrivningar på kommuners anläggningstillgångar. Även nedskrivningar hänförs normalt till avskrivningar, i de fall de inte klassificeras som extraordinära. De skatteintäkter som redovisas är kommunens preliminära skatteintäkter aktuellt RS-år baserade på kommunernas egna skatteunderlag. Här redovisas anslaget för kommunalekonomisk utjämning (inkomstutjämning, kostnadsutjämning, strukturbidrag samt införandebidrag). Här redovisas eventuella övriga generella bidrag som ej ingår i utjämningen.

2 STATISTISKA CENTRALBYRÅN VARIABELFÖRTECKNING 2(51) Finansiella intäkter Finansiella kostnader Extraordinära poster Skattekostnader/bokslutsdispositioner Därav jämförelsestörande intäkter Därav jämförelsestörande kostnader Därav jämförelsestörande avskrivningar Därav jämförelsestörande finansiella intäkter Därav jämförelsestörande finansiella kostnader Omfattar utdelning på aktier och andelar, ränteintäkter på likvida medel med mera. Omfattar kommunens räntekostnader för kort- och långfristig upplåning. Här redovisas kostnader och intäkter av väsentliga belopp som härrör från verksamheter som klart saknar samband med landstingens ordinarie verksamhet och som inte inträffar ofta eller regelbundet. Skattekostnad samt eventuella boksluts dispositioner för koncernen redovisas här. Här redovisas om någon enskild händelse påverkar årets utfall i så stor grad så att det inte speglar en rättvisande bild av verksamheten. Här redovisas om någon enskild händelse påverkar årets utfall i så stor grad så att det inte speglar en rättvisande bild av verksamheten. Här redovisas om någon enskild händelse påverkar årets utfall i så stor grad så att det inte speglar en rättvisande bild av verksamheten. Här redovisas om någon enskild händelse påverkar årets utfall i så stor grad så att det inte speglar en rättvisande bild av verksamheten. Här redovisas om någon enskild händelse påverkar årets utfall i så stor grad så att det inte speglar en rättvisande bild av verksamheten. Uppgifter till blanketten avsnitt om Specificering av pensionskostnader Variabel Pensionsutbetalningar intjänade from 1998 Pensionsutbetalningar intjänade tom 1998 Räntedel i årets pensionskostnad Räntedel i årets löneskattekostnad Kontobeteckning i Beskrivning L-Bas 445 Pensionsutbetalningar, avtalspensioner intjänade fr.o.m Pensionsutbetalningar, avtalspensioner intjänade före På detta konto redovisas den del av den blandade modellens pensionskostnader som definieras som räntekostnad På detta konto redovisas den del av löneskatten som hänförs till värdesäkringen av pensionsavsättningen som definieras som räntedel i årets pensionskostnad. Uppgifter till blanketten avsnitt om Specificering av skatteintäkter Variabel Preliminära månatliga skatteinbetalningar Prognos för avräkningslikvid Kontobeteckning i Beskrivning L-Bas 801 Här redovisas skatteintäkter som löpande kommer landstinget tillgodo. 802 Här redovisas prognosen för avräkningslikviden.

3 STATISTISKA CENTRALBYRÅN VARIABELFÖRTECKNING 3(51) Justeringspost av skatteintäkter 803 Här redovisas differensen mellan prognosen av avräkningslikviden för föregående år och den faktiska avräkningen för samma år. Uppgifter till blanketten avsnitt om Specificering av generellt statsbidrag och utjämning Variabel Kontobeteckning i Beskrivning L-Bas Inkomstutjämningsbidrag 821 Här redovisas det bidrag som utbetalas till de landsting som har ett eget skatteunderlag som understiger den garanterade nivån i inkomstutjämningen. Strukturbidrag 822 Här redovisas det strukturbidrag som ingår i utjämningssystemet. Införandebidrag 823 Här redovisas det införandebidrag som ingår i utjämningssystemet. Regleringsbidrag 824 Här redovisas det regleringsbidrag som staten betalar ut. Kostnadsutjämningsbidrag 825 Här redovisas det kostnadsutjämningsbidrag som ingår i utjämningssystemet. Bidrag för läkemedelsförmånen 828 Här redovisas den ersättning landstinget erhåller av staten för Generella bidrag utanför utjämningssystemet därav tillfälligt bidrag för flyktingmottagande läkemedelsförmånen 829 Här redovisas förekommande generella bidrag från staten som ligger utanför utjämningssystemet. del av 829 Här redovisas det extra generella statsbidrag som kommunerna erhåller med anledning av flyktingsituationen Inkomstutjämningsavgift 831 Här redovisas den avgift som landsting betalar som har ett eget skatteunderlag som överstiger den garanterade nivån i inkomstutjämningen Regleringsavgift 834 Här redovisas den regleringsavgift som staten tar in. Kostnadsutjämningsavgift 835 Här redovisas den kostnadsutjämningsavgift som ingår i utjämningssystemet. Uppgifter till blanketten avsnitt om Specificering av finansiella intäkter/kostnader Variabel Kontobeteckning i Beskrivning L-Bas Utdelning på aktier och andelar 841 På detta konto redovisas utdelning på aktier och andelar. Ränteintäkter 842, 845 På detta konto redovisas ränteintäkter avseende banktillgodohavanden, lånefordringar, obligationer med mera. Vinst vid avyttring av finansiella anläggningstillgångar 843 På detta konto redovisas eventuell reavinst vid försäljning av finansiella anläggningstillgångar.

4 STATISTISKA CENTRALBYRÅN VARIABELFÖRTECKNING 4(51) Återföring av nedskrivning av finansiella tillgångar Realiserade valutakursvinster Orealiserade valutakursvinster 847 På detta konto redovisas återföring av nedskrivning av finansiella tillgångar På detta konto redovisas sådana differenser som uppstår vid omräkning av utländsk valuta till svenska kronor på grund av att kursen på den utländska valutan under kredittiden stigit (vid fordringar) eller sjunkit (vid skulder) Om kursen är lägre vid bokslutsdatum än kursen vid skuldens uppkomst. får omräkning ske, dock endast om kursvinsten kan kvittas mot en tidigare bokförd kursförlust avseende samma skuld Övriga finansiella intäkter 849 Här redovisas finansiella intäkter för vilka särskilda konton ej lagts upp i denna kontogrupp. därav borgensavgifter del av 849 I förekommande fall ska borgensavgifter särredovisas här. därav återbetalningar för borgensåtaganden del av 849 I förekommande fall ska återbetalning av borgen särredovisas här. Räntekostnader 852, 855 På detta konto redovisas låneräntor på kort- och långfristig upplåning och räntekostnader som avser landstingets kreditutnyttjande som ränta på checkräkningskredit med mera. Förlust vid avyttring av finansiella anläggningstillgångar Nedskrivning av finansiella tillgångar Realiserade valutakursförluster Orealiserade valutakursförluster Övriga finansiella kostnader 853 På detta konto redovisas eventuell reaförlust vid försäljning av finansiella anläggningstillgångar. 857 På detta konto redovisas nedskrivning av finansiella tillgångar På detta konto redovisas sådana differenser som uppstår vid omräkning av utländsk valuta till svenska kronor på grund av att kursen på den utländska valutan under kredittiden sjunkit (vid skulder) Enligt KRL 1 6 kap. 9 ska skulder i utländsk valuta omräknas enligt balansdagens kurs om denna är högre än kursen vid skuldens uppkomst. 856, 859 På detta konto redovisas finansiella kostnader för vilka särskilda konton ej lagts upp i denna kontogrupp. Här redovisas till exempel förlust vid avyttring av obligationer och andra värdepapper som inte utgör finansiell anläggningstillgång. 1 Lag om kommunal redovisning

5 STATISTISKA CENTRALBYRÅN VARIABELFÖRTECKNING 5(51) Balanskravsresultat Nedanstående beskrivning av angivna variabler anger vilka uppgifter som ska lämnas från balanskravsutredningen. Uppgifterna avser endast landstinget och en kolumn ska fyllas i. Variabel Reducering samtliga realisationsvinster Justering för realisationsvinster enl. undantagsmöjlighet Beskrivning Samtliga realisationsvinster räknas bort. Realisationsvinster enl. undantagsmöjlighet läggs till. Justering för realisationsförluster enl. undantagsmöjlighet Orealiserade förluster i värdepapper Realisationsförluster enl. undantagsmöjlighet läggs till. Orealiserade förluster i värdepapper läggs till. Justering för återföring av orealiserade förluster i värdepapper Medel till/från resultatutjämningsreserv Orealiserade förluster i värdepapper dras bort. Medel till resultatutjämningsreserv läggs till eller dras bort. Avgår: Övriga justeringar Övriga justeringar som kan räknas bort från balanskravsresultatet. Tillägg: Övriga justeringar Övriga justeringar som kan räknas till balanskravsresultatet. Synnerliga skäl för att inte behöva återställa ett negativt resultat Synnerliga skäl läggs till om sådana finns. Övriga uppgifter Nedanstående beskrivning av angivna variabler anger vilka uppgifter som ingår under övriga uppgifter. Uppgifterna besvaras med ja/nej. Variabel Beskrivning

6 STATISTISKA CENTRALBYRÅN VARIABELFÖRTECKNING 6(51) Har landstinget haft inkomster eller utgifter relaterat till något av följande? Sale and leaseback av tillgångar Villkorade försäljningar av tillgångar (s.k. claw-back) Partnerskap mellan offentlig och privat sektor (s.k. OPS eller PPP eller koncessionsavtal) Har landstinget haft inkomster, utgifter, tillgångar eller skulder relaterade till s.k. energieffektiviseringskontrakt (EPC) under 2017? Här redovisas för de förhållanden som gäller för landstinget i de olika affärshändelserna som efterfrågas. Besvaras med ja/nej Här redovisas för de förhållanden som gäller för landstinget. Besvaras med ja/nej Uppgifter till blankettens avsnitt om balansräkning Den första delen av balansräkningen innehåller även den två kolumner som ska fyllas i, en för landstinget och en för koncernen. För kolumnen för koncernen ska endast de olika summeringsraderna fyllas i. Nedanstående beskrivning av angivna variabler anger vilka uppgifter som ska lämnas från balansräkningen. Variabel Immateriella anläggningstillgångar Kontobeteckning i L-Bas Beskrivning 10 I denna kontogrupp redovisas immateriella anläggningstillgångar och rättigheter som förvärvats eller i vissa fall tagits fram internt av landstinget. Byggnader och mark 11 Redovisning av anskaffningsvärde för byggnader och mark. Mark 113 På detta konto redovisas fastighetens markvärde, det vill säga anskaffningsvärdet för mark. Maskiner och inventarier 12 I denna kontogrupp redovisas anskaffning av maskiner och inventarier som har en ekonomisk livslängd överstigande tre år och som inte är av ringa värde. Leasingavtal 125 På kontot redovisas finansiella leasingavtal för maskiner och inventarier som ska tas upp som tillgång. Aktier och andelar 131 Här redovisas aktier och andelar som stadigvarande innehas. Aktier och andelar hos Del av Redovisas enbart för landstinget eftersom det

7 STATISTISKA CENTRALBYRÅN VARIABELFÖRTECKNING 7(51) koncernföretagen 131 avser innehav i landstingets koncernföretag Obligationer, certifikat och andra värdepapper 132 På detta konto redovisas obligationer och certifikat med mera som förvärvats för långfristig placering. Långfristiga fordringar 137 Omfattar redovisning av utlämnade lån (både till anställda och utomstående) eller andra fordringar med längre amorteringstid än ett år. Långfristiga fordringar hos koncernföretagen Del av 137 Redovisas enbart för landstinget eftersom det avser fordringar hos landstingets koncernföretag Bidrag till infrastruktur 139 Kontot används för aktivering av bidrag till statlig infrastruktur. Förråd, lager, 14 Här redovisas inköp/uttag ur förråd, lager samt exploateringsfastigheter värdet av exploateringsfastigheter. Kundfordringar 15 Avser fordringar på utställda fakturor Fordringar hos koncernföretagen Övriga kortfristiga fordringar Del av 15 Redovisas enbart för landstinget eftersom det avser fordringar hos landstingets koncernföretag. 16 Med kortfristiga fordringar avses sådana fordringar som förfaller till betalning inom ett år från bokslutsdagen. Fordringar hos staten 165 Detta konto används för redovisningen av fordringar hos staten avseende statsbidragsfordringar. Här redovisas även fordran avseende särskild momskompensation (6% och 5% respektive 18%) vid köp av ej skattepliktig verksamhet konto 356. Endast landstinget Fordringar hos koncernföretagen Del av 16 Redovisas enbart för landstinget eftersom det avser fordringar hos landstingets koncernföretag Fordran mervärdesskatt 168 Kontot används som momsredovisningskonto då landstinget redovisar högre ingående än utgående moms, det vill säga har en fordran hos staten. Förutbet. kostnader o uppl. intäkter exkl. uppl.skatteint. 17(ej 178) I denna kontogrupp redovisas förutbetalda kostnader och upplupna intäkter, det vill säga interimsfordringar. Upplupna skatteintäkter 178 Detta konto är interimskonto för periodisering av skatteintäkter. Kortfristiga placeringar 18 Här redovisas summan av kortfristiga placeringar. Aktier och andelar 181 Kontot används i förekommande fall för aktier och andra andelar som förvärvats och som avses att brukas. Obligationer, förlagsbevis m.m. 182 Kontot används för obligationer, förlagsbevis med mera som förvärvats för kortfristig placering av likvida medel. Certifikat 183 På detta konto redovisas certifikat som förvärvats Värdereglering av kortfristiga placeringar för kortfristig placering. 189 Kontot används vid bokslut om marknadsvärdet för kortfristiga placeringar på balansdagen skulle understiga anskaffningsvärdet. Kassa och bank 19 Här redovisas kassabehållningar, bankbehållningar och spärrade bankmedel. Resultatutjämningsreserv Här redovisas kommunens samlade resultatutjämningsreserv

8 STATISTISKA CENTRALBYRÅN VARIABELFÖRTECKNING 8(51) Övrigt eget kapital Här redovisas den del av eget kapital som inte utgör resultatutjämningsreserv. Avsättningar 22 Här redovisas landstingets avsättningar. Avsättning för pensioner, intjänade from 1998, inkl löneskatt Avsättning bidrag till På detta konto redovisas pensionsförmåner intjänade från och med 1998 enligt den så kallade blandade modellen. infrastruktur Del av 229 På kontot redovisas avsättningar för bidrag till infrastruktur. Långfristiga skulder 23 Här redovisas landstingets samtliga långfristiga skulder, det vill säga skulder som förfaller till betalning senare än ett år från balansdagen. Skuld för investeringsbidrag 232 Detta är det belopp som avser täcka olika slag av investeringskostnader. Därav årets uppbokade del av 232 De för året nyuppbokade investeringsbidragen. investeringsbidrag Checkräkningskredit 233 Detta konto används för checkkonto med kredit, under förutsättning att beviljad kredit är långfristig. Lån i banker och kreditinstitut 235 Här redovisas långfristiga låneskulder i svensk valuta till banker, hypoteksinstitut, kreditaktiebolag, försäkringsinstitut och dylikt. Skulder till koncernföretag 236 På detta konto redovisas långfristiga skulder till koncernföretag Långfristig leasingskuld 237 Här redovisas anskaffningsvärdet minskat med gjorda amorteringar på leasingskulden. Långfristiga lån i utländsk valuta 238 Här redovisas långfristiga lån från utländska långivare samt lån från svenska banker i utländsk valuta. Kortfristiga skulder Här redovisas samtliga kortfristiga skulder inom kontogrupperna Leverantörsskulder 241 På detta konto redovisas landstingets samtliga leverantörsskulder. Varav till koncernföretag Del av 241 Här redovisas skulder som grundar sig på inköpstransaktioner till koncernföretag. Moms och särskilda punktskatter 26 Här redovisas den utgående moms som landstinget är redovisningsskyldig för enligt lagen om mervärdesskatt Mervärdesskatt 265 Kontot används som redovisningskonto för moms när utgående moms överstiger ingående moms. Kortfristig del av leasingskuld 283 Här redovisas den del av leasingskulden som ska amorteras under året. Kortfristiga låneskulder 284 På detta konto redovisas kortfristiga låneskulder, till exempel kortfristiga bank och reverslån. Varav till koncernföretag Del av 284 På detta konto redovisas kortfristiga skulder till koncernföretag. Kortfristig del av långfristiga skulder Kortfristiga lån i utländsk valuta 285 Detta konto används för kortfristig del av långfristiga skulder. 286 Här redovisas kortfristiga lån från utländska långivare samt kortfristiga lån från svenska banker i utländsk valuta. Skulder till staten 287 Detta konto används för redovisning av skulder till staten avseende bl.a. statsbidragsskulder.

9 STATISTISKA CENTRALBYRÅN VARIABELFÖRTECKNING 9(51) Upplupna kostnader och förutbetalda intäkter 29 I denna kontogrupp samlas alla periodavgränsningskonton med kreditsaldo, det vill säga interimsskulder. Upplupna semesterlöner 292 Detta konto är interimskonto för periodisering av ferie-, uppehålls- och semesterlöner, det vill säga semesterlöneskuld. Upplupna sociala avgifter enligt lag m.m. 293 Här redovisas upplupna sociala avgifter avseende dels lagstadgade arbetsgivaravgifter, dels löneskatt som beräknas på pensioner och ersättningar eller fastställda förmånsvärden. Upplupna sociala avgifter 2931 Här redovisas upplupna sociala avgifter. Upplupen löneskatt 2933 På detta underkonto redovisas den upplupna löneskatten. Upplupen pensionskostnad avgiftsbestämd ålderspension Förutbetalda skatteintäkter 296 Här redovisas den upplupna pensionskostnaden, avgiftsbestämd del, som utbetalas året efter bokslutsåret. 298 Detta konto är interimskonto för periodisering av skatteintäkter. Här redovisas den slutavräkning som sker kollektivt för kommunsektorn. I denna del av blanketten ska även landstingets ansvarsförbindelser redovisas enligt nedanstående beskrivning. Redovisningen görs i en kolumn och omfattar landstinget. Variabel Pensionsförmåner intjänade före 1998 Varav löneskatt Beskrivning Här ingår den pensionsskulden som inte redovisas i balansräkningen. Detta belopp utgör m.a.o. hela pensionsskulden till och med 1997 års pensionsskuld. Här redovisas löneskatt för pensionsförmåner intjänade före 1998 Övriga ansvarsförbindelser Här ingår övriga ansvarsförbindelser. Varav borgensåtaganden för lån Därav för lån av offentligt ägda företag Här ska landstinget särredovisa de borgensåtaganden som avser lån. Här ska landstinget särredovisa de borgensåtaganden som avser lån som avser offentligt ägda företag. Uppgifter till blankettens avsnitt om investeringsredovisning I detta avsnitt ska redovisas uppgifter om förändringar av materiella och finansiella anläggningstillgångar, investeringsutgifter och inkomster. Materiella och finansiella anläggningstillgångar

10 STATISTISKA CENTRALBYRÅN VARIABELFÖRTECKNING 10(51) Uppgifterna om materiella och finansiella anläggningstillgångar ska lämnas så att det går att följa transaktionerna mellan anläggningstillgångarnas ingående- och utgående balans. Nedanstående beskrivning av angivna variabler anger vilka uppgifter som ska lämnas. Variabel Immateriella anläggningstillgångar Materiella anläggningstillgångar Finansiella anläggningstillgångar Investeringsutgifter i materiella tillgångar därav byggnader och mark Investeringsutgifter i immateriella tillgångar Medicintekniska informationssystem Beskrivning Här redovisas värdet på immateriella anläggningstillgångar. Avser landstinget. Här redovisas värdet på materiella anläggningstillgångar. Avser landstinget. Här redovisas värdet på de finansiella anläggningstillgångarna. Avser landstinget. Här redovisas värdet på investeringar gjorda i materiella anläggningstillgångar uppdelat på landstinget och koncernen. Här redovisas värdet på investeringar gjorda i byggnader och mark. Avser landstinget. Här redovisas värdet på investeringar gjorda i immateriella anläggningstillgångar uppdelat på landstinget och koncernen. Här redovisas värdet på investeringar gjorda i medicinsktekniska informationssystem. Avser landstinget. Tilläggsuppgifter avseende investering i företag/bolag/stiftelser/kommunalförbund som konsolideras i den sammanställda redovisningen Det som avses är de investeringar som gjorts av de företag, bolag, stiftelser eller kommunalförbund som konsolideras i den sammanställda redovisningen. Endast landstingets andel anges. Beloppen ska delas in utifrån den verksamhet som företagen klassificeras som enligt de alternativ som finns nedan. Investeringsutgifter och investeringsinkomster i företagen/dotterbolagen ska anges i nedanstående branscher. Variabel Fastighetsverksamhet Energi och vatten Transport och kommunikation Övriga Beskrivning Investeringsutgifter resp. investeringsinkomster avseende företag inom fastighetsverksamhet. Investeringsutgifter resp. investeringsinkomster avseende företag inom energi och vatten. Investeringsutgifter resp. investeringsinkomster avseende företag inom transport och kommunikation. Investeringsutgifter resp.

11 STATISTISKA CENTRALBYRÅN VARIABELFÖRTECKNING 11(51) investeringsinkomster avseende företag inom övrig verksamhet. Uppgifter till blankettens avdelning om kassaflöde I denna del av blanketten ska landstinget redovisa för hur poster som påverkar kassaflödet har förändrats under året. Det avser landstinget och är en kolumn som ska fyllas i. Variabel Justering för avskrivningar (+) Justering för nedskrivningar (+) Realisationsvinst / realisationsförlust Justering för gjorda avsättningar (+) Justering för ianspråktagna avsättningar (-) Övriga ej likviditetspåverkande poster Ökning(+) Minskning (-) Ökning (-) / minskning (+) kortfristiga fordringar Ökning (-) / minskning (+) förråd och exploatering Ökning (+) / minskning (-) kortfristiga skulder Bruttoinvesteringar i materiella / immateriella anläggningstillgångar (-) Försäljningspris materiella / immateriella anläggningstillgångar (+) Investering i finansiella anläggningstillgångar (-) Försäljning av finansiella anläggningstillgångar (+) Erhållna investeringsbidrag, Beskrivning Här redovisas de planenliga avskrivningar som landstinget redovisat i resultaträkningen. Här redovisas de nedskrivningar som landstinget redovisat i resultaträkningen. Här redovisas de rearesultat som landstinget har från sålda anläggningstillgångar. Här redovisas de avsättningar landstinget gjort under året. Här redovisas de avsättningar som landstinget tagit i anspråk under året. Här redovisas eventuella övriga poster som inte ska påverka kassaflödet. Här redovisas landstinget förändring av kortfristiga fordringar. Här redovisas landstinget förändring av förråd och exploatering Här redovisas landstinget förändring av kortfristiga skulder. Här redovisas de investeringsutgifter landstinget haft avseende immateriella och materiella anläggningstillgångar. Här redovisas det försäljningspris som landstinget haft avseende immateriella och materiella anläggningstillgångar. Här redovisas de investeringsutgifter landstinget haft avseende finansiella anläggningstillgångar. Här redovisas det försäljningspris som landstinget haft avseende finansiella anläggningstillgångar. Här redovisas de investeringsbidrag landstinget erhållit samt eventuellt övriga investeringsinkomster,

12 STATISTISKA CENTRALBYRÅN VARIABELFÖRTECKNING 12(51) övriga investeringsinkomster (+) Nyupptagna lån (+) Amortering av skuld (- ) Ökning/minskning av långfristiga fordringar Utbetalning av bidrag till infrastruktur Likvida medel vid årets början undantaget intäkter vid försäljning. Här redovisas under året nyupptagna lån. Här redovisas de amorteringar som gjorts under året av befintliga skulder. Här redovisas förändring av långfristiga fordringar. Här redovisas de utbetalningar av bidrag till infrastruktur som landstinget haft under året. Här redovisas de medel som vid årets ingång fanns redovisade inom kontogrupp 18 och 19. Uppgifter till blankettens avsnitt om budget och plan Denna del av blanketten innehåller tre kolumner som ska fyllas i, en för budget innevarande år samt två för plan de kommande åren. Efterfrågade variabler följer den kommunala redovisningslagens uppställning. Uppgifterna ska lämnas avseende både landsting och koncern. Nedanstående beskrivning av angivna variabler anger vilka uppgifter som ska lämnas från resultaträkningen. Variabel Beskrivning Verksamhetens intäkter Verksamhetens kostnader Avskrivningar och nedskrivningar Skatteintäkter Bidrag från/avgifter till utjämningen Övriga generella bidrag Finansiella intäkter Finansiella kostnader Omfattar externa intäkter i form av avgifter, försäljningsintäkter, specialdestinerade statsbidrag med mera. Omfattar huvuddelen av kommunens löpande externa kostnader, till exempel löner, arbetsgivaravgifter, hyror, bidrag, förändrad pensionsavsättning, utbetalda pensioner, inköp av varor och tjänster etc. Till avskrivningar hör planenliga avskrivningar på landstingets anläggningstillgångar. Även nedskrivningar hänförs normalt till avskrivningar, i de fall de inte klassificeras som extraordinära. De skatteintäkter som redovisas är kommunens preliminära skatteintäkter aktuellt RS-år baserade på kommunernas egna skatteunderlag. Här redovisas anslaget för kommunalekonomisk utjämning (inkomstutjämning, kostnadsutjämning, strukturbidrag samt införandebidrag). Här redovisas eventuella övriga generella bidrag som ej ingår i utjämningen. Omfattar utdelning på aktier och andelar, ränteintäkter på likvida medel med mera. Omfattar kommunens räntekostnader för kort- och långfristig upplåning.

13 STATISTISKA CENTRALBYRÅN VARIABELFÖRTECKNING 13(51) Extraordinära poster Skattekostnader/bokslutsdispositioner Här redovisas kostnader och intäkter av väsentliga belopp som härrör från verksamheter som klart saknar samband med landstingens ordinarie verksamhet och som inte inträffar ofta eller regelbundet. Skattekostnad samt eventuella boksluts dispositioner för koncernen redovisas här. Uppgifter om landstingens och koncernens investeringar efterfrågas för budget för innevarande år samt plan för kommande år. Variabel Investering i materiella tillgångar Investering i immateriella tillgångar Beskrivning Här redovisas planerade investeringar avseende materiella tillgångar. Här redovisas planerade investeringar avseende immateriella tillgångar. Uppgifter till blankettens avsnitt om nettokostnadsredovisning Med nettokostnader avses en verksamhets samtliga intäkter med avdrag för samtliga kostnader enligt driftredovisningen. Uppgifter om nettokostnaderna ska redovisas per kostnadsslag, uppdelat på verksamheter. Det gör att blankettens utseende liknar en matris bestående av dels kostnader och dels verksamheter. Nedanstående beskrivning av angivna variabler anger vilka uppgifter som ska lämnas. Variabel Nettokostnad Läkemedelskostnader med mera inom läkemedelsförmånen Läkemedelskostnader för läkemedel på rekvisition Interna ränteintäkter Pensionsutbetalningar avseende pensionsförmåner intjänade t o m 1997 Kontobeteckning i L-Bas Beskrivning Samtliga verksamhetsintäkter med avdrag för samtliga verksamhetskostnader enligt driftredovisningen 5611, 5612, 5613 Läkemedel inom läkemedelsförmånen, förbrukningsartiklar inom läkemedelsförmånen, speciallivsmedel inom läkemedelsförmånen 5615, 5619 Läkemedel med mera på rekvisition, samt läkemedelsrabatter Här redovisas samtliga interna ränteintäkter. 446 samt Pensionsutbetalningar avseende tillhörande pensionsförmåner intjänade t o m 1997 löneskatt samt tillhörande löneskatt.

14 STATISTISKA CENTRALBYRÅN VARIABELFÖRTECKNING 14(51) Uppgifterna ovan gällande nettokostnad och läkemedelskostnader ska även fördelas på den verksamhet där de uppstått enligt följande: Verksamhet Verksamhets Beskrivning kod enligt VI2000 Primärvård 0 Hälso- och sjukvårdsverksamhet som utan avgränsning vad gäller sjukdomar, ålder eller patientgrupper svarar för befolkningens behov av grundläggande medicinsk behandling, omvårdnad, förebyggande arbete och rehabilitering och som inte kräver sjukhusens medicinska och Allmänläkarvård inkl jourverksamhet Sjuksköterskevård inkl jourverksamhet tekniska resurser Omfattar all mottagningsverksamhet inklusive hembesök som bedrivs av läkare som upprätthåller funktionen som specialist i allmänmedicin. Jourverksamhet kan bedrivas vid den egna vårdcentralen eller vid andra vårdcentraler/särskild jourmottagning. 015 Omfattar all mottagningsverksamhet inklusive hembesök, som bedrivs av sjuksköterskor kring egna patienter. Mödrahälsovård 020 Omfattar mottagningsverksamhet inklusive hembesök som sker inom ramen för mödrahälsovård. Barnhälsovård 025 Omfattar mottagningsverksamhet inklusive hembesök som sker inom ramen för barnhälsovård. Fysioterapi och arbetsterapi Omfattar mottagningsverksamhet inklusive hembesök och arbetsplatsbesök av sjukgymnaster och arbetsterapeuter. Primärvårdsansluten hemsjukvård 060 Hälso- och sjukvård när den ges i patients bostad eller motsvarande och där ansvaret för de medicinska åtgärderna är sammanhängande över tiden. Sluten primärvård 080 Hälso- och sjukvård när den ges till patient inskriven vid vårdenhet. Sluten primärvård omfattar observationsplatser där viss allmänvård och lättvård bedrivs. Övrig primärvård 090 Under övrig primärvård redovisas den sjukdomsförebyggande folkhälsoverksamheten som bedrivs inom primärvårdens ram och som riktar sig mot enskilda individer eller grupper av individer. Specialiserad somatisk vård 1 Den specialiserade somatiska vården omfattar all somatisk vård, alltifrån den som ges vid mottagningar hos organspecialister på eller utanför sjukhus till den mest högspecialiserade regionsjukvården. Området omfattar medicinsk och kirurgisk korttidsvård,

15 STATISTISKA CENTRALBYRÅN VARIABELFÖRTECKNING 15(51) Somatisk mottagningsverksamhet rehabilitering, geriatrisk vård m.m. 110 Omfattar allmän hälso- och sjukvård inom somatisk vård som ges av läkare, sjuksköterskor, sjukgymnaster, arbetsterapeuter m fl kategorier hälso- och sjukvårdspersonal på sjukhus Somatisk dagsjukvård 120 Dagsjukvård är öppen somatisk vård som innebär mer omfattande och/eller resurskrävande insatser än vad ett besök normalt kräver. Somatisk hemsjukvård 160 Somatisk sjukvård i hemmet Sluten somatisk vård 180 Hälso- och sjukvård när den ges till patient inskriven vid vårdenhet inom specialiserad somatisk vård. Vård eller observation på intagningsavdelning inom specialiserad somatisk vård hänförs till sluten vård. Specialiserad psykiatrisk vård Psykiatrisk mottagningsverksamhet 2 Den specialiserade psykiatriska vården omfattar sluten vård (heldygnsvård) och öppenvård specialiserade insatser vid psykisk sjukdom/psykisk funktionsnedsättning. Området omfattar allmän psykiatri, barn- och ungdomspsykiatri samt rättspsykiatri och även beroendevård dvs vård av personer med missbruk av alkohol eller andra droger, matmissbruk, dator-, spel- eller sexmissbruk. 210 Omfattar allmän hälso- och sjukvård inom psykiatrisk vård som ges av läkare, sjuksköterskor m fl kategorier hälso- och sjukvårdspersonal på sjukhus. Psykiatrisk dagsjukvård 220 Dagsjukvård är öppen psykiatrisk vård som innebär mer omfattande och/eller resurskrävande insatser än vad ett besök normalt kräver. Psykiatrisk hemsjukvård 260 Psykiatrisk sjukvård i hemmet Sluten psykiatrisk vård 280 Hälso- och sjukvård när den ges till patient inskriven vid vårdenhet inom specialiserad psykiatrisk vård. Vård eller observation på intagningsavdelning inom specialiserad psykiatrisk vård hänförs till sluten vård. Tandvård 3 Med tandvård avses alla åtgärder för att förebygga, utreda eller behandla sjukdomar, kroppsfel och skador i munhålan. I vissa fall ingår tandvård som en del av en annan verksamhet. Vid avgränsning kan tandvård definieras som den verksamhet som utförs av legitimerad tandläkare eller tandhygienist eller som i övrigt utförs under någon av dessas ansvar.

16 STATISTISKA CENTRALBYRÅN VARIABELFÖRTECKNING 16(51) Allmäntandvård vuxna 310 Omfattar all tandvård inkl förebyggande som bedrivs på allmänna tandvårdskliniker och som ges till personer från det kalenderår de fyller 20 år. Landstingets tandvårdsstöd 320 Omfattar uppsökande och nödvändig tandvård som ges till personer med stort omvårdnadsbehov samt personer med behov av särskilda tandvårdsinsatser som ett led i sjukdomsbehandling. Allmäntandvård barn och ungdomar 330 Tandvård till alla barn och ungdomar t o m det kalenderår de fyller 19 år. Specialisttandvård 340 Omfattar tandvård som till största delen utförs vid folktandvårdens specialistkliniker. Övrig hälso- och sjukvård 4 Under området Övrig hälso- och sjukvård redovisas verksamhet/kostnader som inte ska relateras till vårdtillfälle eller besök och som inte ska föras ut på den enskilda patienten i KPP 2 -system. Exempelvis redovisas här forskning och utveckling (FoU) och folkhälsoarbete vad gäller kollektiva insatser. Under området redovisas också social verksamhet samt insatser och stöd enligt LSS 3. Ambulans- och sjuktransporter 410 Ambulans- och sjuktransporter omfattar transporter till vårdenheter och mellan vårdenheter. Sjukresor 420 Med sjukresa avses resa enligt Lagen (1991:419) om resekostnadsersättning vid sjukresor inklusive sjukresor enligt samverkansavtal med kommunernas färdtjänst, resor till dagsjukvård och dylikt. Funktionshinder- och hjälpmedelsverksamhet 430 Delområdet Funktionshinder- och hjälpmedelsverksamhet omfattar övergripande frågor gällande funktionshinder och verksamhet vid hjälpmedelscentraler, inkontinenshjälpmedelsfunktionen, hörcentraler, hörselvårdcentraler, syncentraler, synhjälpcentraler, instrumentverkstad m m. Här redovisas också bidrag till handikapporganisationer. 2 Kostnad per patient 3 Lag (1993:387) om stöd och service till vissa funktionshindrade

17 STATISTISKA CENTRALBYRÅN VARIABELFÖRTECKNING 17(51) Social verksamhet 440 Staten ansvarar för tvångsvård enligt LVU 4 och LVM 5. All social verksamhet i övrigt är ett kommunalt ansvar. Landstingen är på olika sätt delaktiga med exempelvis medicinsk, psykiatrisk och även psykologisk kompetens inom missbruksvård. Social verksamhet omfattar bl a barn- och ungdomsvård samt vård av missbrukare. Under delområdet Social verksamhet redovisas även landstingens insatser i form av rådgivning och annat personligt stöd enligt LSS 6. Folkhälsofrågor 450 Omfattar dels medicinskt inriktad analys av olika sjukdomars orsaker och förebyggande insatser inriktade på olika riskfaktorer, dels insatser för att främja sådana livsvillkor som gör att allt fler får möjlighet att göra hälsosamma val. Inom området redovisas också mammografiundersökningar och gynekologiska kontroller (cytologprover) till kallade, utvalda grupper. FoU avseende hälso- och sjukvård Övrigt inom övrig hälsooch sjukvård FoU avseende hälso- och sjukvård Politisk verksamhet avseende hälso- och 470 Forskning och utveckling inom hälso- och sjukvård. 490 All verksamhet inom hälso- och sjukvård som inte redovisas under annat område/delområde 470 FoU avseende hälso- och sjukvård omfattar forskning och utveckling inom hälso- och sjukvård. Forskningen inom hälso- och sjukvård bedrivs framför allt inom ramen för de medicinska fakulteternas verksamhet. Den kliniska forskningen vid undervisningssjukhusen är i princip statligt finansierad. Verksamheten är nära integrerad med patientvården, vilket innebär att det kan vara svårt att särredovisa kostnader för FoU. I avsaknad av exakta uppgifter kan antagandet göras att den totala FoU-kostnaden motsvarar det statliga bidraget till FoU för klinisk forskning samt eventuellt övrigt externt bidrag. 910 Under politisk verksamhet redovisas kostnader för politikerna och deras 4 Lag (1990:52) med särskilda bestämmelser om vård av unga 5 Lag (1988:870) om vård av missbrukare i vissa fall 6 Lag (1993:387) om stöd och service till vissa funktionshindrade

18 STATISTISKA CENTRALBYRÅN VARIABELFÖRTECKNING 18(51) sjukvård verksamhet samt administration direkt knuten till detta. Området omfattar vidare revision samt bidrag till politiska partier och till Sveriges Kommuner och Landsting. Utbildning 5 Landstingen/regionerna är huvudmän för naturbruksgymnasier och för cirka 30 procent av landets folkhögskolor Folkhögskoleverksamhet 510 Verksamhet vid landstingets/regionens egna folkhögskolor, bidrag till rörelsedrivna folkhögskolor med mera. Högskoleverksamhet 520 Landstingets/regionens kostnader för utbildning som bedrivs på högskola/universitet oberoende av inriktning på undervisningen. Gymnasieverksamhet 530 Utbildning på gymnasienivå. Kostnader för uppdragsutbildning, utbildning inom kvalificerad yrkesutbildning (KY) samt Komvux ska ingå i redovisningen. Kostnader för utbildning av elever hos andra huvudmän liksom stöd riktat mot Övrig utbildningsverksamhet gymnasieutbildning redovisas. 590 All verksamhet inom utbildning som inte redovisas under annat område/delområde exempelvis stöd till projekt med anknytning till utbildningsområdet som inte kan hänföras till högskolor, gymnasieskolor eller folkhögskolor. Kultur 6 Landstinget/regionen har ansvar för kulturverksamheten på länsnivå. Här ingår bland annat verksamhet vid länsteatrar, länsbibliotek och länsmuseer. Bidrag ges till bildningsförbund och föreningsliv på länsnivå. Teater- och musikverksamhet 610 Uppgifter om länsteatrar och länsmusik samt den verksamhet som bedrivs av länskonsulenter inom teater och dans. Museiverksamhet 620 Länsmuseer i egen regi, bidrag till projekt med museal anknytning och kulturmiljövård. Övrig kulturverksamhet 690 Övrigt inom kultur, bland annat verksamhet med anknytning till bibliotek och litteratur. Trafik och infrastruktur 7 Landsting/regioner ansvarar tillsammans med kommunerna för kollektivtrafiken i länet genom särskilda länstrafikbolag. Undantag från denna regel finns. Exempelvis är Stockholms läns landsting och Region Skåne ensamma ansvariga för länstrafiken i sina län. Trafik 710 Anslag/stöd till trafikbolag samt bidrag till annan form av persontransporter, såsom järnvägstrafik, flygtrafik, färjetrafik samt

19 STATISTISKA CENTRALBYRÅN VARIABELFÖRTECKNING 19(51) stöd till olika former av godstransporter. Kostnader för planering av trafik och färdtjänst ska också redovisas under delområdet Trafik. därav färdtjänst 710_1 Har landstinget kostnader för färdtjänst ska dessa sär-redovisas här. Infrastruktur 720 Bidrag till infrastrukturinvesteringar, exempelvis tele- och datakommunikationer, byggande av vägar, broar, järnvägar m m redovisas. Allmän regional verksamhet 8 Här ingår landstingets/regionens externa miljöarbete, exempelvis bidrag till fonder, stöd till miljöcentra och utdelning av externa miljöpriser. Vidare redovisas bidrag till stiftelser av typen Skärgårdsstiftelsen, Upplandsstiftelsen samt bidrag till olika typer av vattenvårdsförbund etc. Näringsliv och turism 810 Landstingets/regionens kostnader och intäkter för näringslivs- och turisminriktade åtgärder Interregional och internationell samverkan 820 Verksamhet som avser läns- eller landsöverskridande samarbete av allmän karaktär. Lokal utveckling 830 Kostnader för bland annat stöd till landsbygdsutveckling och byautvecklingsgrupper. FoU avseende regional utveckling Övrig allmän regional utveckling Politisk verksamhet avseende regional utveckling Jämförelsestörande post 870 Under delområdet FoU avseende regional utveckling redovisas kostnader och intäkter inom exempelvis områdena kultur, miljö, näringsliv och kommunikation. Under delområdet ska exempelvis bidrag till forskningsstiftelser och motsvarande som arbetar med regionala utvecklingsfrågor redovisas. Bidrag till stiftelser/motsvarande för samverkan mellan forskning och samhälle ska också redovisas. 890 All verksamhet inom allmän regional utveckling som inte redovisas under annat område/delområde 920 Under politisk verksamhet redovisas kostnader för politikerna och deras verksamhet samt administration direkt knuten till detta. Området omfattar vidare revision samt bidrag till politiska partier och till Sveriges Kommuner och Landsting. Under jämförelsestörande poster redovisas jämförelsestörande kostnader och intäkter enligt rekommendation nr 3 Redovisning av extraordinära poster och upplysningar om jämförelseändamål från Rådet för Kommunal Redovisning.

20 STATISTISKA CENTRALBYRÅN VARIABELFÖRTECKNING 20(51) Uppgifter till blankettens avsnitt om driftredovisning Driftredovisning av intäkter Uppgifterna om intäkter ska redovisas per intäktsslag, uppdelat på verksamheter. Det gör att blankettens utseende liknar en matris bestående av intäkter och verksamheter. Nedanstående beskrivning av angivna variabler anger vilka uppgifter som ska lämnas. Variabel Patientavgifter, trafikantavgifter och andra avgifter Försäljning av verksamhet Försäljning av tjänster Kontobeteckning i Beskrivning L-Bas 30 Patientavgifter i öppen och sluten vård, hemsjukvård samt tandvård liksom trafikantavgifter som till exempel biljettintäkter. Intäkter i form av avgifter enligt av fullmäktige fastställd avgift för tjänster och service, som lämnas till landstingets invånare Försäljning av hälso- och sjukvård, tandvård samt försäljning inom regionalutveckling Försäljning av medicinska tjänster som laboratorietjänster och medicintekniska tjänster samt övriga tjänster Försäljning av 37 Landstingets försäljning av material och varor. material och varor Erhållna bidrag 38 Intäkter från specialdestinerade statsbidrag och andra bidrag. Ett bidrag kan definieras och avgränsas gentemot övriga kontogrupper genom att det är bidragsgivaren som bestämmer omfattningen av bidraget. Det föreligger inget egentligt affärsförhållande mellan bidragsgivare och landstinget. Övriga intäkter 39 Övriga intäkter som inte kan hänföras till ovanstående grupper av intäkter. Under övriga intäkter redovisas vinster vid försäljning av immateriella och materiella anläggningstillgångar. Interndebiterade intäkter

21 STATISTISKA CENTRALBYRÅN VARIABELFÖRTECKNING 21(51) Ovan angivna uppgifter ska fördelas på den verksamhet där de uppstått enligt följande: Verksamhet Verksamhets Beskrivning kod enligt VI2000 Primärvård 0 Hälso- och sjukvårdsverksamhet som utan avgränsning vad gäller sjukdomar, ålder eller patientgrupper svarar för befolkningens behov av grundläggande medicinsk behandling, omvårdnad, förebyggande arbete och rehabilitering och som inte kräver sjukhusens medicinska och tekniska resurser. Sluten primärvård 080 Hälso- och sjukvård när den ges till patient inskriven vid vårdenhet. Sluten primärvård omfattar observationsplatser där viss allmänvård och lättvård bedrivs. Specialiserad somatisk vård 100 Den specialiserade somatiska vården omfattar all somatisk vård, alltifrån den som ges vid mottagningar hos organspecialister på eller utanför sjukhus till den mest högspecialiserade regionsjukvården. Området omfattar medicinsk och kirurgisk korttidsvård, rehabilitering, geriatrisk vård m m. Sluten somatisk vård 180 Hälso- och sjukvård när den ges till patient inskriven vid vårdenhet inom specialiserad somatisk vård. Vård eller observation på intagningsavdelning inom specialiserad somatisk vård hänförs till sluten vård. Specialiserad psykiatrisk vård 200 Den specialiserade psykiatriska vården omfattar sluten vård (heldygnsvård) och öppenvård specialiserade insatser vid psykisk sjukdom/psykisk funktionsnedsättning. Området omfattar allmän psykiatri, barn- och ungdomspsykiatri samt rättspsykiatri och även beroendevård dvs vård av personer med missbruk av alkohol eller andra droger, mat-, dator-, speleller sexmissbruk. Sluten psykiatrisk vård 280 Hälso- och sjukvård när den ges till patient inskriven vid vårdenhet inom specialiserad psykiatrisk vård. Vård eller observation på intagningsavdelning inom specialiserad psykiatrisk vård hänförs till sluten vård. Tandvård 3 Med tandvård avses alla åtgärder för att förebygga, utreda eller behandla sjukdomar, kroppsfel och skador i munhålan. I vissa fall ingår tandvård som en del av en annan verksamhet. Vid avgränsning kan tandvård definieras som den verksamhet som utförs av legitimerad tandläkare eller tandhygienist eller som i övrigt utförs under någon av

22 STATISTISKA CENTRALBYRÅN VARIABELFÖRTECKNING 22(51) dessas ansvar. Övrig hälso- och sjukvård 4 Under området Övrig hälso- och sjukvård redovisas verksamhet/intäkter som inte ska relateras till vårdtillfälle eller besök och som inte ska föras ut på den enskilda patienten i KPP 7 -system. Exempelvis redovisas här forskning och utveckling (FoU) och folkhälsoarbete vad gäller kollektiva insatser. Under området redovisas också social verksamhet samt insatser och stöd enligt LSS 8. Funktionshinder- och hjälpmedelsverksamhet 430 Delområdet Funktionshinder- och hjälpmedelsverksamhet omfattar övergripande frågor avseende funktionshinder och verksamhet vid hjälpmedelscentraler, inkontinenshjälpmedelsfunktionen, hörcentraler, hörselvårdcentraler, syncentraler, synhjälpcentraler, instrumentverkstad m m. Här redovisas också bidrag till handikapporganisationer. Social verksamhet 440 Staten ansvarar för tvångsvård enligt LVU 9 och LVM 10. All social verksamhet i övrigt är ett kommunalt ansvar. Landstingen är på olika sätt delaktiga med exempelvis medicinsk, psykiatrisk och även psykologisk kompetens inom missbruksvård. Social verksamhet omfattar bl a barn- och ungdomsvård samt vård av missbrukare. Då landstinget endast har driftansvar för verksamheten är det särskilt viktigt att den allmänna principen följs att intäkten ska redovisas på samma delområde som kostnaden. Nettokostnaden bör bli noll. Under delområdet Social verksamhet redovisas även landstingens insatser i form av rådgivning och annat personligt stöd enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). FoU avseende hälso- och sjukvård 470 FoU avseende hälso- och sjukvård omfattar forskning och utveckling inom hälso- och sjukvård. Forskningen inom hälso- och sjukvård bedrivs framför allt inom ramen för de medicinska fakulteternas verksamhet. Den kliniska forskningen vid undervisnings- 7 Kostnad per patient 8 Lag (1993:387) om stöd och service till vissa funktionshindrade 9 Lag (1990:52) med särskilda bestämmelser om vård av unga 10 Lag (1988:870) om vård av missbrukare i vissa fall

23 STATISTISKA CENTRALBYRÅN VARIABELFÖRTECKNING 23(51) Politisk verksamhet avseende hälso- och sjukvård sjukhusen är i princip statligt finansierad. Verksamheten är nära integrerad med patientvården, vilket innebär att det kan vara svårt att särredovisa kostnader för FoU. I avsaknad av exakta uppgifter kan antagandet göras att den totala FoU-kostnaden motsvarar det statliga bidraget till FoU för klinisk forskning samt ev. övrigt externt bidrag. 910 Under politisk verksamhet redovisas intäkter från politisk verksamhet. Utbildning 5 Landstingen/regionerna är huvudmän för naturbruksgymnasier och för cirka 30 procent av landets folkhögskolor Folkhögskoleverksamhet 510 Verksamhet vid landstingets/regionens egna folkhögskolor, intäkter från rörelsedrivna folkhögskolor med mera. Högskoleverksamhet 520 Landstingets/regionens intäkter för utbildning som bedrivs på högskola/universitet oberoende av inriktning på undervisningen. Gymnasieverksamhet 530 Utbildning på gymnasienivå. Intäkter för uppdragsutbildning, utbildning inom kvalificerad yrkesutbildning (KY) samt Komvux ska ingå i redovisningen. Kultur 6 Landstinget/regionen har ansvar för kulturverksamheten på länsnivå. Här ingår bland annat verksamhet vid länsteatrar, länsbibliotek och länsmuseer. Trafik och infrastruktur 7 Landsting/regioner ansvarar tillsammans med kommunerna för kollektivtrafiken i länet genom särskilda länstrafikbolag. Undantag från denna regel finns. Exempelvis är Stockholms läns landsting och Region Skåne ensamma ansvariga för länstrafiken i sina län. därav trafik 710 Intäkter från trafikbolag och annan form av persontransporter, såsom järnvägstrafik, flygtrafik, färjetrafik samt godstransporter. Intäkter från färdtjänst ska också redovisas under delområdet Trafik. varav färdtjänst 710_1 Har landstinget intäkter av färdtjänst ska detta särredovisas på detta område. Allmän regional verksamhet 8 Här ingår landstingets/regionens externa miljöarbete, exempelvis bidrag från fonder., stöd till miljöcentra och utdelning av externa miljöpriser. Även bidrag till olika stiftelser (Skärgårdsstiftelsen etc.) ingår. FoU avseende regional utveckling 870 Under delområdet FoU avseende regional utveckling redovisas intäkter inom exempelvis områdena kultur, miljö, näringsliv och kommunikation.

24 STATISTISKA CENTRALBYRÅN VARIABELFÖRTECKNING 24(51) Politisk verksamhet avseende regional utveckling 920 Under politisk verksamhet redovisas intäkter från politisk verksamhet. Medicinsk service 940 Medicinsk service avser exempelvis verksamhet vid laboratorier, operationsavdelningar, röntgenavdelningar, avdelningar för medicinsk teknik och fysik. Allmän service 960 Allmän service omfattar verksamhet inom administration, kost, förråd etc. Fastighetsförvaltning 980 Intäkter för fastighetsförvaltning. Jämförelsestörande post Under jämförelsestörande poster redovisas jämförelsestörande intäkter enligt rekommendation nr 3 Redovisning av extraordinära poster och upplysningar om jämförelseändamål från Rådet för Kommunal Redovisning. Driftredovisning av kostnader Uppgifterna om driftkostnader ska redovisas per kostnadsslag, uppdelat på verksamhet. Det gör att blankettens utseende liknar en matris bestående av dels kostnader och dels verksamheter. Nedanstående beskrivning av angivna variabler anger vilka uppgifter som ska lämnas: Variabel Löner exkl. skattefri ersättning Övriga personalkostnader Kontobeteckning i L-Bas 40-41, 43 exkl. 43x1 Beskrivning Lön för arbetad tid, lön för ej arbetad tid, kostnadsersättningar och naturaförmåner exklusive traktamenten. 43x1, Traktamenten, pensionskostnader, sociala och andra avgifter enligt lag samt övriga personalkostnader så som kostnader för utbildning och hälso- och sjukvård. Köp av verksamhet Kostnader för köpt verksamhet till landstingens huvudsakliga verksamhet. Lämnade bidrag 58 Lämnade bidrag till enskilda personer, företag, föreningar med flera. Här redovisas även bidrag till statlig infrastruktur. Material 56-57, Kostnader för läkemedel, sjukvårdsartiklar och medicinskt material, kostnader för inköp av material och varor som är verksamhetsnära, kostnader för energi, bränsle och vatten för driften, inköp av förbrukningsinventarier och förbrukningsmateriel. Tjänster 55, 60, 62, 65-70, 72, 73, Verksamhetsanknutna tjänster och kostnader för inhyrd personal, hyra/leasing av anläggningstillgångar, lokal- och fastighetskostnader, kostnader för reparation och underhåll, transportmedel, transporter och frakter, resekostnader, kostnader för

STATISTISKA CENTRALBYRÅN VARIABELFÖRTECKNING 1(37) Monica Leonardsson NR/OEM

STATISTISKA CENTRALBYRÅN VARIABELFÖRTECKNING 1(37) Monica Leonardsson NR/OEM STATISTISKA CENTRALBYRÅN VARIABELFÖRTECKNING 1(37) SCBFS 2015:6 Bilaga 2 Nedan följer en beskrivning av de variabler som efterfrågas i undersökningen om landstingens räkenskapssammandrag. De begärda uppgifterna

Läs mer

VARIABELFÖRTECKNING 1(36) SCBFS 2013:2. Bilaga 2

VARIABELFÖRTECKNING 1(36) SCBFS 2013:2. Bilaga 2 VARIABELFÖRTECKNING 1(36) Bilaga 2 Nedan följer en beskrivning av de variabler som efterfrågas i undersökningen om landstingens räkenskapssammandrag. De begärda uppgifterna är så långt det är möjligt definierade

Läs mer

Definitioner till tabellerna Bokslut 2009. Tabell 1 Resultaträkning 2009

Definitioner till tabellerna Bokslut 2009. Tabell 1 Resultaträkning 2009 STATISTISKA CENTRALBYRÅN DOKUMENTTYP 1(7) till tabellerna Bokslut 2009 Tabell 1 Resultaträkning 2009 En resultaträkning visar årets resultat med fördelning på olika slag av intäkter och kostnader. I tabellen

Läs mer

STATISTISKA CENTRALBYRÅN VARIABELFÖRTECKNING 1(5) NR/OEM Monica Leonardsson

STATISTISKA CENTRALBYRÅN VARIABELFÖRTECKNING 1(5) NR/OEM Monica Leonardsson STATISTISKA CENTRALBYRÅN VARIABELFÖRTECKNING 1(5) SCBFS 2015:29 Bilaga 3 Nedan följer en beskrivning av de variabler som efterfrågas i undersökningen om Räkenskapssammandrag för kommunalförbund och samordningsförbund.

Läs mer

STATISTISKA CENTRALBYRÅN VARIABELFÖRTECKNING 1(6)

STATISTISKA CENTRALBYRÅN VARIABELFÖRTECKNING 1(6) STATISTISKA CENTRALBYRÅN VARIABELFÖRTECKNING 1(6) SCBFS 2015:10 Bilaga 1 Nedan följer en beskrivning av de variabler som efterfrågas i undersökningen om kvartalsutfall för kommuner. De begärda uppgifterna

Läs mer

Statistiska centralbyrån

Statistiska centralbyrån Räkenskapssammandrag för landsting 2014 Uppgifter ska skickas in till SCB senast den 2 april 2015 Kontaktperson Telefon E-post Ekonomichef E-post E-post uls@scb.se Telefon: 0019-17 60 65 Mer information

Läs mer

Redovisningsprinciper

Redovisningsprinciper 1 (5) Redovisningsprinciper Redovisningen i kommuner och landsting regleras av kommunallagen och lagen om kommunal redovisning (KRL). Därutöver lämnar Rådet för kommunal redovisning (RKR) anvisningar och

Läs mer

Extraordinära intäkter 0 0 0 Extraordinära kostnader 0 0 0 ÅRETS RESULTAT NOT 6 12.860 34.044 25.879

Extraordinära intäkter 0 0 0 Extraordinära kostnader 0 0 0 ÅRETS RESULTAT NOT 6 12.860 34.044 25.879 RESULTATRÄKNING Belopp i tkr NOT Verksamhetens intäkter NOT 1 135.383 134.026 120.085 Verksamhetens kostnader NOT 1-619.231-570.550-535.214 Avskrivningar -25.691-24.651-23.995 VERKSAMHETENS NETTOKOSTNADER

Läs mer

DRIFTREDOVISNING Budget Bokslut Bokslut Tkr 2005 2005 2004

DRIFTREDOVISNING Budget Bokslut Bokslut Tkr 2005 2005 2004 DRIFTREDOVISNING Budget Bokslut Bokslut Tkr 2005 2005 2004 KOMMUNSTYRELSE Intäkter -1 898-2 419-2 026 Kostnader 36 984 37 273 35 497 Nettokostnader 35 086 34 854 33 471 SERVICEAVDELNING Intäkter -7 945-8

Läs mer

Resultaträkning/kommunen. Finansieringsanalys/kommunen. Belopp i tkr NOT 2003 2002 2001

Resultaträkning/kommunen. Finansieringsanalys/kommunen. Belopp i tkr NOT 2003 2002 2001 Resultaträkning/kommunen Belopp i tkr NOT Verksamhetens intäkter NOT 1 142 626 135.383 134.026 Verksamhetens kostnader NOT 1-635 228-619.231-570.550 Avskrivningar -26 518-25.691-24.651 VERKSAMHETENS NETTOKOSTNADER

Läs mer

Landstingens ekonomi och verksamhet

Landstingens ekonomi och verksamhet Offentlig ekonomi 2009 Landstingens ekonomi och verksamhet 9 Landstingens ekonomi och verksamhet I detta kapitel beskriver vi översiktligt ekonomin och de verksamheter som bedrivs i landstingen. I avsnittet

Läs mer

38933 Driftbidrag från nämnd inom regionen, avtal int

38933 Driftbidrag från nämnd inom regionen, avtal int 1 (4) RR RESULTATRÄKNING 1712AC 1712BU 1612AC Habilitering & Hälsa Ack Ack Ack 766 utfall budget utfall 38111 Specialdestinerade statsbidrag, externt 2 002 38211 Personalanknutna statsbidrag, externt 1

Läs mer

Bokslut per Stadsdelsnämnd: Bilaga 2 Sida 1 av 9. Förvaltning:720 Vantör stadsdelsförvaltning Uppföljning av budget år 2005

Bokslut per Stadsdelsnämnd: Bilaga 2 Sida 1 av 9. Förvaltning:720 Vantör stadsdelsförvaltning Uppföljning av budget år 2005 Bilaga 2 Sida 1 av 9 Bokslut per 05-12-31 Stadsdelsnämnd: Uppföljning av budget år 2005 Nämndens Nämndens Avvikelse budget 2005 utfall 2005 budget/ inkl. utfall 2005 budgetjustering 2-1 1 2 3 Anslag för

Läs mer

Nothänvisningar NOT 1 VERKSAMHETENS INTÄKTER

Nothänvisningar NOT 1 VERKSAMHETENS INTÄKTER Nothänvisningar NOT 1 VERKSAMHETENS INTÄKTER Driftbudget tkr Bokslut Budget Budget Förändring semesterlöneskuld -238 1 800 1 800 Avsatt till pensioner -15 639-9 469-11 344 Avsättning för särskild löneskatt

Läs mer

Landstingets finanser

Landstingets finanser 5 Landstingets finanser Landstingets finanser Avsnittet behandlar lanstingets ekonomi. I tabellerna har i vissa fall en uppdelning skett mellan landstinget och hela landstingskoncernen där samtliga landstingsägda

Läs mer

Budgetavräkning - Fackförvaltning (med och utan investeringar) Period: Förvaltning: 117 Kr

Budgetavräkning - Fackförvaltning (med och utan investeringar) Period: Förvaltning: 117 Kr Budgetavräkning - Fackförvaltning (med och utan investeringar) Period: 201701-201713 Förvaltning: 117 Kr Nämndens budget Nämndens utfall Avvikelse inkl budgetjust. Drift och underhåll 19 626 200 000,00

Läs mer

52% 64% 76% 86% 84% 87% 82% 90% 90% 85% 120% 100% 80% 60% 40% 20% Åk09 Åk10 Åk11 0% NA NI SA EK ES TE HU FT VF BF EE HA BA VO HV NB RL HT IN JGY Årskull 11 100% 80% 60% 40% 20% 0% 160 140 135 138 120

Läs mer

Bokslutsdokument RR KF BR. Kommittén för rättighetsfrågor

Bokslutsdokument RR KF BR. Kommittén för rättighetsfrågor Bokslutsdokument RR KF BR 2015-09-16 11:16 Not Utfall Utfall Resultaträkning 1508 1408 Verksamhetens intäkter 1 1 784 2 441 Verksamhetens kostnader 2-27 220-22 569 Avskrivningar och nedskrivningar 0 0

Läs mer

Bilaga 2 Bokslutsdokument och noter

Bilaga 2 Bokslutsdokument och noter Sida 23(28) Bilaga 2 Bokslutsdokument och noter Bokslutsdokument RR KF BR Not Utfall Utfall Resultaträkning 1712 1612 Verksamhetens intäkter 1 119 194 89 192 Verksamhetens kostnader 2-5 213 230-5 026 834

Läs mer

2015-01-21 17:37 Not Utfall Utfall Resultaträkning 1412 1312

2015-01-21 17:37 Not Utfall Utfall Resultaträkning 1412 1312 Bokslutsdokument RR KF BR Västtrafik AB 2015-01-21 17:37 Not Utfall Utfall Resultaträkning 1412 1312 Verksamhetens intäkter 7 596 854 7 071 871 Verksamhetens kostnader -7 207 998-6 905 657 Avskrivningar

Läs mer

Sida 1 av 11. Innan du börjar. Sida 2 av 11. A1 Finansiella tillgångar, per den 31/12 2014. A1 Finansiella anläggnings- och omsättningstillgångar

Sida 1 av 11. Innan du börjar. Sida 2 av 11. A1 Finansiella tillgångar, per den 31/12 2014. A1 Finansiella anläggnings- och omsättningstillgångar KTS Test 4:e kvartalet 2014 Testmyndighet nr 1 TEST Landstingens finansiella tillgångar och skulder Påbörjad, skicka in senast 2014-12-31 Myndighet 1a Sida 1 av 11 Innan du börjar Sidor och frågor i blanketten

Läs mer

Resultat 4,6 0,0-0,1 4,6

Resultat 4,6 0,0-0,1 4,6 1 (1) ASSR Årsredovisning sammanställning RR 728 Resultaträkning (mnkr) Årsvärden Avvikelse Förändring Utfall Budget Utfall budget/ utfall/utfall 1512 1512 1412 utfall % Regioninternt såld vård, avtal

Läs mer

:09 Not Utfall Utfall Resultaträkning

:09 Not Utfall Utfall Resultaträkning Bokslutsdokument RR KF BR Habilitering & Hälsa 2017-04-20 16:09 Not Utfall Utfall Resultaträkning 1703 1603 Verksamhetens intäkter 216 418 208 792 Verksamhetens kostnader -217 797-207 086 Avskrivningar

Läs mer

5. Bokslutsdokument och noter

5. Bokslutsdokument och noter 5. Bokslutsdokument och noter Bokslutsdokument RR KF BR Göteborgs hälso- och sjukvårdsnämnd Resultaträkning 1708 1608 Verksamhetens intäkter 1 187 055 108 619 Verksamhetens kostnader 2-6 473 945-5 934

Läs mer

STATISTISKA CENTRALBYRÅN VARIABELFÖRTECKNING 1(18) NR/OEM 2015-09-29 Anita Brandt

STATISTISKA CENTRALBYRÅN VARIABELFÖRTECKNING 1(18) NR/OEM 2015-09-29 Anita Brandt STATISTISKA CENTRALBYRÅN VARIABELFÖRTECKNING 1(18) SCBFS 2015:25 Bilaga 2 Nedan följer en beskrivning av de variabler som efterfrågas i undersökningen om kommunernas och landstingens finansiella tillgångar

Läs mer

NOTER (Mkr) Region Skåne Koncernen Region Skåne till resultaträkning, balansräkning och finansieringsanalys 2004 2003 2003

NOTER (Mkr) Region Skåne Koncernen Region Skåne till resultaträkning, balansräkning och finansieringsanalys 2004 2003 2003 1 VERKSAMHETENS INTÄKTER Bidrag för läkemedelsförmånen öppen vård 2 551 2 438 2 438 Patientavgifter hälso- och sjukvård 377 350 336 Patientavgifter tandvård 353 332 332 Försäljning av hälso- och sjukvård/tandvård

Läs mer

RRB RESULTATRÄKNING BOLAG 1508AC 1508BU 1408AC Regionteater Väst AB Ack Ack Ack 515 utfall budget utfall

RRB RESULTATRÄKNING BOLAG 1508AC 1508BU 1408AC Regionteater Väst AB Ack Ack Ack 515 utfall budget utfall RRB RESULTATRÄKNING BOLAG 1508AC 1508BU 1408AC Regionteater Väst AB Ack Ack Ack 515 utfall budget utfall 38111 Specialdestinerade statsbidrag, externt 31201 Såld vård, sjukhusvård övrigt, externt 38933

Läs mer

Not Utfall Utfall Resultaträkning

Not Utfall Utfall Resultaträkning Bokslutsdokument RR KF BR Not Utfall Utfall Resultaträkning 1708 1608 Verksamhetens intäkter 1 412 018 398 661 Verksamhetens kostnader 2-419 307-400 438 Avskrivningar och nedskrivningar 4-5 856-5 129 Verksamhetens

Läs mer

Ingående likvida medel och kortfristiga placeringar Utgående likvida medel och kortfristiga placeringar

Ingående likvida medel och kortfristiga placeringar Utgående likvida medel och kortfristiga placeringar Bokslutsdokument RR KF BR Kungälvs sjukhus 2017-01-18 16:41 Not Utfall Utfall Resultaträkning 1612 1512 Verksamhetens intäkter 1 1 274 610 1 196 250 Verksamhetens kostnader 2-1 265 736-1 196 368 Avskrivningar

Läs mer

Text BAS 2010. 202 Aktier och andelar 181x, 188x 203 Övriga kortfristiga placeringar 182x 183x, 186x, 189x

Text BAS 2010. 202 Aktier och andelar 181x, 188x 203 Övriga kortfristiga placeringar 182x 183x, 186x, 189x Tax Inkomstdeklaration 4 2011 Handelsbolag Tillgångar på blankett 200 Text Kassa och bank BAS 2010 19xx 202 Aktier och andelar 181x, 188x 203 Övriga kortfristiga placeringar 182x 183x, 186x, 189x 204 Kundfordringar

Läs mer

:41 Not Utfall Utfall Resultaträkning

:41 Not Utfall Utfall Resultaträkning Bokslutsdokument RR KF BR Naturbruksstyrelsen 2018-04-19 07:41 Not Utfall Utfall Resultaträkning 1803 1703 Verksamhetens intäkter 69 173 71 871 Verksamhetens kostnader -71 142-84 165 Avskrivningar och

Läs mer

Jämtlands Gymnasieförbund. Årsredovisning Dnr Mikael Cederberg Kirsten Johnsson

Jämtlands Gymnasieförbund. Årsredovisning Dnr Mikael Cederberg Kirsten Johnsson Jämtlands Gymnasieförbund Årsredovisning 2015 Dnr 71-2015 Mikael Cederberg Kirsten Johnsson jämtlands gymnasieförbund årsredovisning 2015 dnr 71-2015 kontaktpersoner: mikael cederberg, förbundschef, och

Läs mer

:05 Not Utfall Utfall Resultaträkning

:05 Not Utfall Utfall Resultaträkning Bokslutsdokument RR KF BR 2018-04-16 17:05 Not Utfall Utfall Resultaträkning 1803 1703 Verksamhetens intäkter 222 723 216 418 Verksamhetens kostnader -226 723-217 797 Avskrivningar och nedskrivningar -1

Läs mer

:13 Not Utfall Utfall Resultaträkning

:13 Not Utfall Utfall Resultaträkning Bokslutsdokument RR KF BR 2017-09-19 07:13 Not Utfall Utfall Resultaträkning 1708 1608 Verksamhetens intäkter 580 198 566 129 Verksamhetens kostnader -559 281-532 977 Avskrivningar och nedskrivningar -3

Läs mer

Not Utfall Utfall Resultaträkning

Not Utfall Utfall Resultaträkning Bokslutsdokument RR KF BR Not Utfall Utfall Resultaträkning 1803 1703 Verksamhetens intäkter 1 169 071 157 996 Verksamhetens kostnader 2-176 078-163 092 Avskrivningar och nedskrivningar 4-2 399-2 153 Verksamhetens

Läs mer

Bokslutsdokument RR KF BR. Kollektivtrafiknämnden

Bokslutsdokument RR KF BR. Kollektivtrafiknämnden Bokslutsdokument RR KF BR 2015-09-16 11:13 Not Utfall Utfall Resultaträkning 1508 1408 Verksamhetens intäkter 1 298 33 562 Verksamhetens kostnader 2-2 624 004-2 462 301 Avskrivningar och nedskrivningar

Läs mer

RESULTATRÄKNING Bokslut Bokslut Budget Avvikelse Tkr 2006 2007 2007 2007

RESULTATRÄKNING Bokslut Bokslut Budget Avvikelse Tkr 2006 2007 2007 2007 RESULTATRÄKNING Budget Avvikelse Tkr 2006 2007 2007 2007 Verksamhetens intäkter, not 1 0 117 024 105 405 11 619 Jämförelsestörande post, exploateringsintäkter i not 1 0 7 013 3 000 4 013 Verksamhetens

Läs mer

Budgetavräkning - Fackförvaltning (med och utan investeringar) Period: Förvaltning: 117 Kr

Budgetavräkning - Fackförvaltning (med och utan investeringar) Period: Förvaltning: 117 Kr Budgetavräkning - Fackförvaltning (med och utan investeringar) Period: 201501-201514 Förvaltning: 117 Kr Nämndens budget Nämndens utfall Avvikelse inkl budgetjust. Drift och underhåll 18 095 683 000,00

Läs mer

Gymnasieantagna i Jämtland (exkl Strömsund) per den 30 juni

Gymnasieantagna i Jämtland (exkl Strömsund) per den 30 juni Gymnasieantagna i Jämtland (exkl Strömsund) per den 30 juni 1200 1062 1000 933 929 1018 Jämtlands Gymnasium 800 Friskolor 600 400 253 267 198 177 200 215 196 176 191 0 2012 2013 2014 2015 Övriga kommunala

Läs mer

Årsredovisning 2017 för Göteborgs hälso- och sjukvårdsnämnd

Årsredovisning 2017 för Göteborgs hälso- och sjukvårdsnämnd 8 (46) Protokoll från Göteborgs hälso- och sjukvårdsnämnd, 2018-01-25 2 Årsredovisning 2017 för Göteborgs hälso- och sjukvårdsnämnd Diarienummer HSNG 2018-00012 Beslut 1. Göteborgs hälso- och sjukvårdsnämnd

Läs mer

:41 Not Utfall Utfall Resultaträkning

:41 Not Utfall Utfall Resultaträkning Bokslutsdokument RR KF BR Miljönämnden 2019-09-13 11:41 Not Utfall Utfall Resultaträkning 1908 1808 Verksamhetens intäkter 1 2 488 1 505 Verksamhetens kostnader 2,3-56 384-60 393 Avskrivningar och nedskrivningar

Läs mer

Budgetavräkning - Sluten redovisningsenhet Period: Förvaltning: 115 Kr

Budgetavräkning - Sluten redovisningsenhet Period: Förvaltning: 115 Kr Budgetavräkning - Sluten redovisningsenhet Period: 201601-201613 Förvaltning: 115 Kr Nämndens budget Nämndens utfall Avvikelse inkl budgetjust. Verksamhetens intäkter (-) Verksamhetens kostnader Verksamhetens

Läs mer

Budgetavräkning - Fackförvaltning (med och utan investeringar) Period: Förvaltning: 117 Kr

Budgetavräkning - Fackförvaltning (med och utan investeringar) Period: Förvaltning: 117 Kr Budgetavräkning - Fackförvaltning (med och utan investeringar) Period: 201701-201708 Förvaltning: 117 Kr Nämndens budget Nämndens utfall Avvikelse inkl budgetjust. Drift och underhåll 18 989 900 000,00

Läs mer

:14 Not Utfall Utfall Resultaträkning

:14 Not Utfall Utfall Resultaträkning Bokslutsdokument RR KF BR Kungälvs sjukhus 2018-01-18 12:14 Not Utfall Utfall Resultaträkning 1712 1612 Verksamhetens intäkter 1 1 358 033 1 274 610 Verksamhetens kostnader 2-1 358 150-1 265 736 Avskrivningar

Läs mer

1/ :57 Not Utfall Utfall Resultaträkning

1/ :57 Not Utfall Utfall Resultaträkning 1/3 Bokslutsdokument RR KF BR Kungälvs sjukhus 2018-04-18 08:57 Not Utfall Utfall Resultaträkning 1803 1703 Verksamhetens intäkter 1 358 387 333 415 Verksamhetens kostnader 2,3-364 783-332 080 Avskrivningar

Läs mer

L-Bas 19 Finansiella tillgångar

L-Bas 19 Finansiella tillgångar 2018-12-18 L-Bas 19 Finansiella tillgångar Nyheter Enligt lag (2018:597) om kommunal bokföring och redovisning ska finansiella instrument som innehas för att ge avkastning eller värdestegring värderas

Läs mer

STATISTISKA CENTRALBYRÅN VARIABELFÖRTECKNING 1(46) NR/OEM Anita Brandt. Mellankommunal kostnadsutjämning, Övriga skatter

STATISTISKA CENTRALBYRÅN VARIABELFÖRTECKNING 1(46) NR/OEM Anita Brandt. Mellankommunal kostnadsutjämning, Övriga skatter STATISTISKA CENTRALBYRÅN VARIABELFÖRTECKNING 1(46) SCB-FS 2017:17 Bilaga 1 Nedan följer en beskrivning av de variabler som efterfrågas i undersökningen om kommunernas räkenskapssammandrag. I denna bilaga

Läs mer

Not Utfall Utfall Resultaträkning 1508 1408

Not Utfall Utfall Resultaträkning 1508 1408 Frölunda Specialistsjukhus Resultat- och balansräkning samt kassaflödesanalys Belopp i tkr Not Utfall Utfall Resultaträkning 1508 1408 Verksamhetens intäkter 1 143 002 139 275 Verksamhetens kostnader 2,3-138

Läs mer

Landstingens finansiella tillgångar och skulder

Landstingens finansiella tillgångar och skulder Sida 1 av 13 Delar av blanketten skall inte besvaras av alla. Vilka frågor som skall besvaras bestäms t.ex. av svaren på andra frågor. I webbblanketten visas bara de frågor som är aktuella för dig, här

Läs mer

Budgetavräkning - Stadsdelsförvaltning Period: Förvaltning: FG Kr

Budgetavräkning - Stadsdelsförvaltning Period: Förvaltning: FG Kr Budgetavräkning - Stadsdelsförvaltning Period: 201401-201408 Förvaltning: FG Kr Nämndens budget Nämndens utfall Avvikelse inkl budgetjust. Drift och underhåll 0.00 0.00 0.00 Avskrivningar 0.00 0.00 0.00

Läs mer

Bilaga 1 571 Pensionsförvaltningen Resultaträkning (tkr) Bokslut 2014 Budget 2014 Bokslut 2013 Not Personalkostnader Arbetsgivaravgifter 441 847 464 212 390 752 Övriga personalkostnader -518 163-502 216-484

Läs mer

Ekonomiska rapporter

Ekonomiska rapporter Ekonomiska rapporter 1. Resultaträkning (utfall januari-april) 2. Resultaträkning (helårsprognos) 3. Kassaflödesanalys 4. Balansräkning 5. Resultat och prognos per nämnd, förvaltning och bolag 6. Investeringsuppföljning

Läs mer

Delårsrapport vårdvalsverksamheten mars 2017

Delårsrapport vårdvalsverksamheten mars 2017 13 (22) Protokoll från Primärvårdsstyrelsen, 2017-04-24 28 Delårsrapport vårdvalsverksamheten mars 2017 Diarienummer PVV 2017-00019 Beslut 1. Primärvårdsstyrelsen godkänner delårsrapport mars 2017. Sammanfattning

Läs mer

Delårsrapport Jan-okt 2009 Närsjukvården i centrala Östergötland

Delårsrapport Jan-okt 2009 Närsjukvården i centrala Östergötland Delårsrapport Jan-okt 2009 Närsjukvården i centrala Östergötland Till Landstingsstyrelsen ENHETSCHEFENS KOMMENTAR Måste tyvärr justera helårsbedömningen från minus 5 mkr till minus 10 mkr. Orsakerna är

Läs mer

RESULTATBUDGET Prognos Utgifts- Sammanst Sammanst Sammanst tak juni 2015 2015 2016 2017 2018

RESULTATBUDGET Prognos Utgifts- Sammanst Sammanst Sammanst tak juni 2015 2015 2016 2017 2018 RESULTATBUDGET 2015 2015 2016 2017 2018 NÄMNDERNAS NETTOKOSTNADER -2 794,6-3 091,6-3 080,5-3 169,8-3 285,6 Avskrivningar -155,0-162,4-161,0-167,0-174,0 VERKSAMHETENS NETTOKOSTNADER -2 949,6-3 254,0-3 241,5-3

Läs mer

Preliminärt bokslut Region Örebro län December 2017

Preliminärt bokslut Region Örebro län December 2017 Preliminärt bokslut Region Örebro län December 2017 Sammanfattning Årets resultat 150 mnkr (budget 20 mnkr) Nettokostnadsökning 5,7 % (3,9 %) Verksamhetsresultat -139 mnkr (31 mnkr) Lönekostnadsökning

Läs mer

Ekonomisk Översikt i kkr 2009 2008 2007 2006. Nettoomsättning 0 58 0 84 443. Årets resultat 472-16 471-9 104-37 386

Ekonomisk Översikt i kkr 2009 2008 2007 2006. Nettoomsättning 0 58 0 84 443. Årets resultat 472-16 471-9 104-37 386 Ekonomisk Översikt i kkr 2009 2008 2007 2006 Nettoomsättning 0 58 0 84 443 Årets resultat 472-16 471-9 104-37 386 Balansomslutning 1 227 5 726 36 145 68 186 Eget kapital 1 148 675 12 995 22 029 Soliditet

Läs mer

RRV RESULTATRÄKNING VÄSTTRAFIK AB 1512AC 1512BU 1412AC Västtrafik AB Ack Ack Ack 501 utfall budget utfall

RRV RESULTATRÄKNING VÄSTTRAFIK AB 1512AC 1512BU 1412AC Västtrafik AB Ack Ack Ack 501 utfall budget utfall RRV RESULTATRÄKNING VÄSTTRAFIK AB 1512AC 1512BU 1412AC Västtrafik AB Ack Ack Ack 501 utfall budget utfall 38111 Specialdestinerade statsbidrag, externt 13 537 8 284 22 310 36111 Övrig försäljning av tjänster,

Läs mer

Budgetavräkning - Fackförvaltning (med och utan investeringar)

Budgetavräkning - Fackförvaltning (med och utan investeringar) Bilaga 5 Budgetavräkning - Fackförvaltning (med och utan investeringar) Period: 201101-201108 Förvaltning: CF Kr Nämndens budget Nämndens utfall Avvikelse inkl budgetjust. Drift och underhåll 1 960 100

Läs mer

Resultatbudget. Årets resultat 56 543 20 661 13 725 11 539 15 368. Nödvändigt resultat 22 526 23 150 24 694 25 529 26 328 enl. finansiellt mål (2%)

Resultatbudget. Årets resultat 56 543 20 661 13 725 11 539 15 368. Nödvändigt resultat 22 526 23 150 24 694 25 529 26 328 enl. finansiellt mål (2%) Resultatbudget Vänsterpartiet Verksamhetens intäkter 469 727 500 000 520 000 520 000 520 000 Verksamhetens kostnader -1 480 608-1 587 503-1 690 228-1 733 438-1 768 561 Avskrivningar - 54 759-43 000-46

Läs mer

RESULTATBUDGET. Budgetberedningens förslag. Prognos Utgifts- Sammanst Sammanst Sammanst tak besl. juni

RESULTATBUDGET. Budgetberedningens förslag. Prognos Utgifts- Sammanst Sammanst Sammanst tak besl. juni RESULTATBUDGET tak 2019 2018 besl. juni 2018 2019 2020 2021 VERKSAMHETENS NETTOKOSTNADER -3 347,0-3 507,3-3 512,9-3 688,9-3 819,5 Avskrivningar -206,0-205,0-215,0-228,0-240,0 VERKSAMHETENS NETTOKOSTNADER

Läs mer

RESULTATBUDGET. Förslag till Budget/plan (M)(L)(C)(MP)(KD)

RESULTATBUDGET. Förslag till Budget/plan (M)(L)(C)(MP)(KD) RESULTATBUDGET tak 2019 2018 besl. juni 2018 2019 2020 2021 VERKSAMHETENS NETTOKOSTNADER -3 347,0-3 507,3-3 507,2-3 660,5-3 784,4 Avskrivningar -206,0-205,0-215,0-228,0-240,0 VERKSAMHETENS NETTOKOSTNADER

Läs mer

Kostnadsnyckeltal fo r va rden i Kolada

Kostnadsnyckeltal fo r va rden i Kolada Kostnadsnyckeltal fo r va rden i Kolada RKA har under 2017 arbetat med en översyn av Koladas nyckeltal för hälso- och sjukvård med syfte att erbjuda en sammanhängande och genomtänkt uppsättning nyckeltal

Läs mer

Film i Väst AB Bokslutsdokument RR KF BR (tkr)

Film i Väst AB Bokslutsdokument RR KF BR (tkr) Film i Väst AB Bokslutsdokument RR KF BR (tkr) Redovisningen är upprättad enligt de anvisningar som lämnats från Västra Götalandsregionen. Anvisningarna bygger på kommunallagen, lagen om kommunal redovisning

Läs mer

Sida 1 av 13. Innan du börjar. Sida 2 av 13. A1 Finansiella tillgångar, vid kvartalets utgång. A1 Finansiella anläggnings- och omsättningstillgångar

Sida 1 av 13. Innan du börjar. Sida 2 av 13. A1 Finansiella tillgångar, vid kvartalets utgång. A1 Finansiella anläggnings- och omsättningstillgångar Page 1 of 13 Delar av blanketten ska inte besvaras av alla. Vilka frågor som skall besvaras bestäms t.ex. av svaren på andra frågor. I webbblanketten visas bara de frågor som är aktuella för dig, här syns

Läs mer

Resultaträkning inkl jämförelse med fg år Företag: 183 Period:

Resultaträkning inkl jämförelse med fg år Företag: 183 Period: Resultaträkning inkl jämförelse med fg år Företag: 183 Period: 201701-201708 201601-201608 Konto Stadkonto Totalt Föregående år Differens mot föreg. år Differens i % Verksamhetens intäkter (-) -1,901,084,420.54-1,837,615,992.04-63,468,428.50

Läs mer

Enligt tidigare redovisningsprinciper. Kostnader för material och underentreprenörer -4 187-4 187. Personalkostnader -4 548-4 548

Enligt tidigare redovisningsprinciper. Kostnader för material och underentreprenörer -4 187-4 187. Personalkostnader -4 548-4 548 resultaträkning Enligt Nettoomsättning 10 511 10 511 Kostnader för material och underentreprenörer -4 187-4 187 Personalkostnader -4 548-4 548 Avskrivningar materiella anläggningstillgångar -33-33 Avskrivningar

Läs mer

Budgetavräkning - Fackförvaltning (med och utan investeringar) Period: Förvaltning: FG Kr

Budgetavräkning - Fackförvaltning (med och utan investeringar) Period: Förvaltning: FG Kr Budgetavräkning - Fackförvaltning (med och utan investeringar) Period: 200901-200908 Förvaltning: FG Kr Nämndens budget Nämndens utfall Avvikelse inkl budgetjust. Drift och underhåll 130 400 000,00 70

Läs mer

Blankett RRB RESULTATRÄKNING BOLAG

Blankett RRB RESULTATRÄKNING BOLAG Bolag: Blankett RRB RESULTATRÄKNING BOLAG Period: 16-dec Konto Namn Ack utfall i tkr Prognos i tkr 38111 Specialdestinerade statsbidrag, externt 31201 Såld vård, sjukhusvård och övrigt, externt 38933 Driftbidrag

Läs mer

Delårsrapport augusti 2017

Delårsrapport augusti 2017 1 (1) Tjänsteutlåtande Datum 2017-09-08 Diarienummer KUN 2017-00199 Västra Götalandsregionen Koncernkontoret Handläggare: Dick Wesström Telefon: 076-2 919132 E-post: dick.wesstrom@vgregion.se Till kulturnämnden

Läs mer

Kapitel 21 Frivilligt upprättad kassaflödesanalys

Kapitel 21 Frivilligt upprättad kassaflödesanalys Avsnitt IV Frivilligt upprättad kassaflödesanalys Kapitel 21 Frivilligt upprättad kassaflödesanalys Tillämpning Lagtext 2 kap. 1 ÅRL En årsredovisning ska bestå av 1. en balansräkning. 2. en resultaträkning,

Läs mer

Personalstatistik Bilaga 1

Personalstatistik Bilaga 1 Personalstatistik Bilaga 1 2016 2015 2014 Arbetad tid Antal årsarbetare* 678 681 691 Antal anställda per december Totalt antal anställda (inkl timanställda) 681 690 702 varav tillsvidareanställda 655 666

Läs mer

Delårsrapport jan-okt 2009 Upphandlingscentrum

Delårsrapport jan-okt 2009 Upphandlingscentrum Delårsrapport jan-okt 2009 Upphandlingscentrum Vision MEDBORGAR FÖRNYELSE PROCESS MEDARBETAR EKONOMI PERSPEKTIVET PERSPEKTIVET PERSPEKTIVET PERSPEKTIVET PERSPEKTIVET Strategier Framgångsfaktorer Nyckelindikatorer

Läs mer

Företagets likvida medel består av kassa och bank.

Företagets likvida medel består av kassa och bank. Förutsättningar Inledningsvis vill FAR påpeka att i Bokföringsnämndens exempel så balanserar inte balansräkningen för år 1. Detta beror på att Summa kortfristiga skulder inte är korrekt summerat. Differensen

Läs mer

Redovisning för fastighetsmäklare 7,5 hp

Redovisning för fastighetsmäklare 7,5 hp Redovisning för fastighetsmäklare 7,5 hp Provmoment: Ladokkod: Tentamen ges för: Ten SRE011, URE011 FM1 Namn: Personnummer: Tentamensdatum: 2012-10-15 Tid: 09.00-13.00 Hjälpmedel: Lagtexter (t ex Årsredovisningslagen

Läs mer

REKOMMENDATION R13. Kassaflödesanalys. November 2018

REKOMMENDATION R13. Kassaflödesanalys. November 2018 REKOMMENDATION R13 Kassaflödesanalys November 2018 1 Innehåll Rekommendationens bindande verkan Denna rekommendation ska tillämpas vid upprättande av kassaflödesanalys. Rekommenda tionen gäller för redovisningsskyldiga

Läs mer

ANS arbete med Mänskliga rättigheter har positivt uppmärksammats vid den spridningskonferens som VGR anordnade under hösten.

ANS arbete med Mänskliga rättigheter har positivt uppmärksammats vid den spridningskonferens som VGR anordnade under hösten. 6 (25) Protokoll från styrelsen för, 2018-02-01 1 Årsredovisning 2017 Diarienummer ANS 2018-00021 Beslut 1. Styrelsen för Angereds närsjukhus godkänner årsredovisning 2017 efter överenskomna redaktionella

Läs mer

RRV RESULTATRÄKNING VÄSTTRAFIK AB 1712AC 1712BU 1612AC Västtrafik AB Ack Ack Ack 501 utfall budget utfall

RRV RESULTATRÄKNING VÄSTTRAFIK AB 1712AC 1712BU 1612AC Västtrafik AB Ack Ack Ack 501 utfall budget utfall RRV RESULTATRÄKNING VÄSTTRAFIK AB 1712AC 1712BU 1612AC Västtrafik AB Ack Ack Ack 501 utfall budget utfall 38111 Specialdestinerade statsbidrag, externt 1 127 7 194 38211 Personalanknutna statsbidrag, externt

Läs mer

BBRP RESULTATRÄKNING BOLAG, BUDGET 1801BU 1802BU 1803BU 1804BU 1805BU 1806BU 1807BU 1808BU 1809BU 1810BU 1811BU 1812BU

BBRP RESULTATRÄKNING BOLAG, BUDGET 1801BU 1802BU 1803BU 1804BU 1805BU 1806BU 1807BU 1808BU 1809BU 1810BU 1811BU 1812BU BBRP RESULTATRÄKNING BOLAG, BUDGET 1801BU 1802BU 1803BU 1804BU 1805BU 1806BU 1807BU 1808BU 1809BU 1810BU 1811BU 1812BU Bolag: Ack Ack Ack Ack Ack Ack Ack Ack Ack Ack Ack Ack Budget Budget Budget Budget

Läs mer

Resultatbudget 2016, opposition

Resultatbudget 2016, opposition Resultatbudget 2016, opposition ver 5 5 Verksamhetens intäkter 459 967 520 000 520 000 520 000 520 000 Verksamhetens kostnader -1 570 505-1 664 288-1 723 844-1 775 083-1 813 338 Avskrivningar - 47 440-46

Läs mer

BAS Förenklat årsbokslut (K1) Kontoplan 2015

BAS Förenklat årsbokslut (K1) Kontoplan 2015 1/9 BAS Förenklat årsbokslut (K1) Kontoplan 2015 1 Tillgångar Ändring eller tillägg jämfört med 2014. Tom rad med denna markering anger borttaget konto (endast kontona 2617, 2627 och 2637 är borttagna).

Läs mer

ÅRETS SIFFROR. Affärsverken Energi i Karlskrona AB

ÅRETS SIFFROR. Affärsverken Energi i Karlskrona AB ÅRETS SIFFROR Affärsverken Energi i Karlskrona AB RESULTATRÄKNING KSEK Not Nettoomsättning 1 293 017 321 292 Rörelsens kostnader Råvaror och förnödenheter -252 976-274 959 Övriga externa kostnader 2,3-19

Läs mer

RESULTATRÄKNING 2005 2004 ( 31/3-31/12 )

RESULTATRÄKNING 2005 2004 ( 31/3-31/12 ) RESULTATRÄKNING 2005 2004 ( 31/3-31/12 ) Nettoomsättning Not 2 2 913 083 2 242 855 Fastighetskostnader Reparationer och underhåll -960 055-99 176 Drift -1 613 350-627 416 Förvaltningskostnader -215 522-299

Läs mer

STATISTISKA CENTRALBYRÅN VARIABELFÖRTECKNING 1(45) NR/OEM Monica Leonardsson. Mellankommunal kostnadsutjämning, Övriga skatter

STATISTISKA CENTRALBYRÅN VARIABELFÖRTECKNING 1(45) NR/OEM Monica Leonardsson. Mellankommunal kostnadsutjämning, Övriga skatter STATISTISKA CENTRALBYRÅN VARIABELFÖRTECKNING 1(45) SCBFS 2016:26 Bilaga 1 Nedan följer en beskrivning av de variabler som efterfrågas i undersökningen om kommunernas räkenskapssammandrag. I denna bilaga

Läs mer

Not 1 Verksamhetens intäkter Kommunen Kommunkoncernen (Belopp i miljoner kronor)

Not 1 Verksamhetens intäkter Kommunen Kommunkoncernen (Belopp i miljoner kronor) Noter Årsredovisning 2017 Not 1 Verksamhetens intäkter Kommunen Kommunkoncernen Försäljningsintäkter 22,9 23,3 232,5 250,0 Taxor och avgifter 129,6 131,3 129,6 131,3 Hyror och arrenden 45,6 48,0 46,0 48,0

Läs mer

Delårsrapport januari-juni 2013

Delårsrapport januari-juni 2013 Delårsrapport januari-juni 2013 1 - Apoteksgruppen delårsrapport januari juni 2013 2 - Apoteksgruppen delårsrapport januari juni 2013 Koncernens rapport över totalresultat KONCERNENS RESULTATRÄKNING

Läs mer

Trafiknämndens verksamhetsplan 2013

Trafiknämndens verksamhetsplan 2013 2012-11-08 Dnr TN 2012-49 Trafiknämndens verksamhetsplan 2013 - årsbudget - 2012-11-12 INNEHÅLLSFÖRTECKNING _Toc340145143 Innehållsförteckning... 2 Bakgrund... 3 Årsbudget... 4 Bilaga 1: Resultaträkning,

Läs mer

Uppgifter föreläsning

Uppgifter föreläsning Linköpings universitet 2015-01-16 IEI - Företagsekonomi Gunnar Eriksson / Peter Johansson Externredovisning B 723G36 vt 2015 Föreläsningsuppgifter för vecka 1 IAS (Föreställningsramen), pkt 1-101 ABL (Aktiebolagslagen),

Läs mer

Resultaträkningar. Göteborg Energi

Resultaträkningar. Göteborg Energi Göteborg Energi Resultaträkningar Koncernen Moderföretaget Belopp i mkr Not 2016 2015 2016 2015 Rörelsens intäkter Nettoomsättning 4 5 963 5 641 3 438 3 067 Anslutningsavgifter 88 88 35 45 Aktiverat arbete

Läs mer

Bilaga 4 a Noter med redovisningsprinciper och bokslutskommentarer

Bilaga 4 a Noter med redovisningsprinciper och bokslutskommentarer Bilaga 4 a Noter med redovisningsprinciper och bokslutskommentarer Allmänna redovisningsprinciper Räddningstjänstförbundet tillämpar Kommunallagen (KL), Lagen om kommunal redovisning (KLR) samt rekommendationer

Läs mer

Not 1 Verksamhetens intäkter Kommunen Kommunkoncernen (Belopp i miljoner kronor)

Not 1 Verksamhetens intäkter Kommunen Kommunkoncernen (Belopp i miljoner kronor) Noter Årsredovisning 2018 Not 1 Verksamhetens intäkter Kommunen Kommunkoncernen Försäljningsintäkter 23,3 26,4 250,0 265,4 Taxor och avgifter 131,3 138,1 131,3 138,1 Hyror och arrenden 48,0 44,8 48,0 44,8

Läs mer

Kommunalförbund, regionförbund och samordningsförbund

Kommunalförbund, regionförbund och samordningsförbund Instruktioner 1 (6) 2019-01-25 Räkenskapssammandrag Kommunalförbund, regionförbund och samordningsförbund Uppgifterna i denna undersökning bör överensstämma med de uppgifter som era medlemskommuner och

Läs mer

Datum för tentamen 2007-03-25 Skrivningsansvarig lärare Carina Åresved-Gustavsson

Datum för tentamen 2007-03-25 Skrivningsansvarig lärare Carina Åresved-Gustavsson Skriftligt prov i delkurs Affärsredovisning och budgetering 5p Inom kurs eller program Företagsekonomi 1-10p inr. ekonomistyrning (distans) Med kurskod FEK106 Datum för tentamen 2007-03-25 Skrivningsansvarig

Läs mer

BAS Förenklat årsbokslut (K1) Kontoplan 2014

BAS Förenklat årsbokslut (K1) Kontoplan 2014 1/9 BAS Förenklat årsbokslut (K1) Kontoplan 2014 1 Tillgångar Ändring eller tillägg jämfört med föregående år = 10 Immateriella anläggningstillgångar 1000 Immateriella anläggningstillgångar B1 1009 Årets

Läs mer

Järfälla Hockey Club

Järfälla Hockey Club Årsredovisning 2016 Järfälla Hockey Club Resultaträkning Not 2015/2016 2014/2015 Föreningens Intäkter 1 Nettoomsättning 2 1,925,108 1,667,211 Offentligrättsliga bidrag 3 561,630 384,305 Gåvor/stipendier/övriga

Läs mer

Riksförbundet Bokslut (Årsmöte 25 april 2015,Bilaga nr 4) Sida 1(6) Sällsynta diagnoser Verksamhetsåret 2014 Organisationsnummer 802408-4934

Riksförbundet Bokslut (Årsmöte 25 april 2015,Bilaga nr 4) Sida 1(6) Sällsynta diagnoser Verksamhetsåret 2014 Organisationsnummer 802408-4934 Riksförbundet Bokslut (Årsmöte 25 april 2015,Bilaga nr 4) Sida 1(6) 5 år i sammandrag (tkr) 2014 2013 2012 2011 2010 Verksamhetens intäkter Anslag och bidrag 4 679 4 209 4 295 3 949 3 784 Gåvor 90-konto

Läs mer

Ekonomisk basstatistik. Bokslutsstatistik. Ekonomi

Ekonomisk basstatistik. Bokslutsstatistik. Ekonomi Ekonomisk basstatistik Bokslutsstatistik 2000 Ekonomi Upplysningar om rapportens innehåll lämnas på Landstingsförbundet av Gun Bahnö, tel 08 452 7722 Sofia Nenzelius, tel 08 452 7735 Rekvisition av rapporten

Läs mer

Kommunalförbund, regionförbund och samordningsförbund

Kommunalförbund, regionförbund och samordningsförbund Instruktioner 1 (6) 2017-02-09 Räkenskapssammandrag Kommunalförbund, regionförbund och samordningsförbund Uppgifterna i denna undersökning bör överensstämma med de uppgifter som era medlemskommuner och

Läs mer

2 3 4 5 6 - - - - - - - - 7 Årsredovisning för Södra Sveriges Sjuksköterskehem i Lund 845000-2871 Räkenskapsåret 2014 8 Södra Sveriges Sjuksköterskehem i Lund Org.nr 845000-2871 Styrelsen för Södra Sveriges

Läs mer

4 3 5 10 12 14 15 16 17 RESULTATRÄKNING (tkr) Not 2010 2009 Verksamhetens intäkter Intäkter av anslag 1 17 901 16 864 Intäkter av avgifter och andra ersättningar 2 3 334 2 599

Läs mer