Tid : möte för personal- och föräldrarådsrepresentanter

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Tid : möte för personal- och föräldrarådsrepresentanter"

Transkript

1 Protokoll från Sjöstadsskolans föräldrarådsmöte Tid : möte för personal- och föräldrarådsrepresentanter möte föräldrarådsrepresentanterna Närvarande föräldrar(representant för): Eva Hielle Askerfelt (Klippan), Lisa Jensen (Klippan), Annica Hermansson (Grönskan), Victoria Falkeholm (Skogen), Per Sundell (Skogen), Dick Klingemo (Trädet), Catharina Lindgren (Viken), Anders Lindevall (Viken), Marina Robertsson (Viken), Liselotte Jonsson (Stranden), Karin Alm Chearnley (Viken) Närvarande Skolledning och personal från arbetslag: Lena Lindblad Petersen (rektor, skolledning), Bert Johansson (bitr rektor), Ulla Nordlund Gustafsson (vid protokollet) Eva Petersson (Klippan), Putte Frejd (Trädet), Karin Nygårds (Skogen), Gunilla Lindby (Viken), Sara Wetterlund (Stranden) 1. Mötets öppnande, dagordning, sekreterare och justerare Ordföranden Dick Klingemo hälsade alla välkomna till vårterminens andra möte i Föräldrarådet. Föräldrarepresentanterna i skolans Föräldraråd har haft ett förberedande möte den 19 mars. Skolledningen har fått anteckningar från mötet. Föräldrarepresentanterna har anmält punkter som man önskar ta upp vid dagens möte och som återfinns under punkten 3 nedan Frågor anmälda av föräldrarepresentanter. Skolledningens punkter återfinns under punkt 4 nedan Skolledningens punkter. Deltagarlista gick runt för underskrift av de närvarande. Sekreterare vid dagens möte är Ulla Nordlund Gustafsson. Dagens protokoll justeras av ordföranden Dick Klingemo och av rektor Lena Lindblad Petersen. 2. Föregående mötes protokoll Föregående mötes protokoll (Föräldrarådsmöte ) är justerat och kommer att läggas ut på hemsidan(som f n är under omläggning, )

2 3. Frågor anmälda av föräldrarepresentanterna Uppföljning Arbetsro Vid dagens möte önskade föräldrarepresentanterna information om hur arbetet fortlöper i de olika arbetslagen/grupperna. Man undrar också: Hur hanteras upplevd brist på arbetsro? Frågan om arbetsro togs upp vid föregående möte då man efterhörde ifall det finns en grundstomme - gemensam standard för arbetsro. Vid diskussionen vid föregående möte ansåg Föräldrarådet att frågan om arbetsro var en gemensam fråga att hantera för skola, elever och föräldrar. Skolledningen påpekade att skolan generellt har bra arbetsro men att den kan variera i olika undervisningsmiljöer. Vid sjukskrivningar ökar graden av oro och för att möta dessa situationer är 2 fasta vikarier anställda. Arbetsgången är som meddelades vid föregående möte: När pedagog anmält att det inte råder arbetsro tas frågan upp i Elevhälsoteamet. Ofta leder det till att man försöker arbeta med enskilda elever. En nyhet är att skolans tre speciallärare kommer att gå in i grupper som behöver utveckla ännu bättre arbetsro för att vara ett stöd och bollplank till pedagogerna. Konstaterades också att åtgärder vidtagits som gett bättre arbetsro men att frågan kräver ett fortlöpande arbete. Vid dagens möte togs upp: Vad gör man med tapetblommorna, de tysta eleverna, som inte stör men som kanske inte mår så bra i skolan. Om problemet upplevs som betydande för eleven så tar skolan, i första hand mentor, självfallet kontakt med föräldrarna. Föräldrarepresentant ansåg att det saknades utrymme för avstämning av den psykosociala miljön vid de elevledda utvecklingssamtalen. Många föräldrar vill veta: Hur är läget i klassen/gruppen och hur är det för mitt barn? Det påpekades att frågor av detta slag vill man inte ta med sitt barn eller i andra barns närvaro. Ett förslag var därför att ha ett kortare samtal (5-10 min)med förälder inför utvecklingssamtalen. Skolledningen påpekade att de psykosociala frågorna definitionsmässigt inte ingår i utvecklingssamtal. Föräldrarepresentant ansåg att det är svårt att få grepp om utvecklingssamtalet i dess nuvarande form och önskade höra både skolpersonalens och övriga föräldrars syn på utvecklingssamtalet i dess nuvarande form (elevledda utvecklingssamtal). Beslut: Utvärdering av den nuvarande modellen för utvecklingssamtal tas upp på maj-mötet. Skolans belastning vad gäller antalet barn samt Lugnets skola påverkar den för de nuvarande eleverna i Sjöstadsskolan? Skolledningen informerade om att skolan är avsedd för elever och att skolan f n har 673 elever. Det finns ingen ambition att minska antalet elever eller att flytta över elever till Lugnets skola. I vår slutar 50 elever i årskurs 9 och 50 elever startar i förskoleklass till hösten. Vuxennärvaro i omklädningsrummen och på skolgården

3 Det finns personal i omklädningsrummen i F (förskoleklass) år 3. Föräldrarepresentanterna efterfrågar bemanning i omklädningsrummet för årskurs 4. Bemanning behövs av flera skäl, dels för att se till att alla duschar efter lektionen (dåligt när det gäller eleverna i år 4-6), dels för att se till att de äldre eleverna inte kommer in och stör. Skolledningen informerade om att idrottslärare fått i uppgift att gå in och kontrollera i omklädningsrummen, inför och efter gymnastiklektion. När det gäller skolgården önskar föräldrarna att det finns personal på bollplanen, även de bollfria dagarna. Eva P från Klippan informerade om att Fritids alltid har någon person stationerad vid bollplanen. Boden med lånesystem för lek- och sportartiklar är jättebra, men behöver enligt föräldrarna alltid vara bemannad trots att eleverna gärna hjälper till. Tillsynen när eleverna i år 4-5 är ute glappar. Det är bollfritt på Multiarenan på onsdagar. Ett förslag från elev är att ibland dela upp Multiarenan på hälften och att vuxna hjälper till med att se till att alla får vara med, t ex i innebandy. Skolmaten Skolan har ett tillagningskök och lagar mat till elever och personal på Sjöstadsskolan, till Lugnets skola och förskola samt till ytterligare 4 förskolor i Hammarby Sjöstad. Föräldrarepresentanten Anders Lindevall, som själv har restaurangbakgrund, ställde frågan hur Sjöstadsskolans kockar (3 stycken) kan laga så många portioner varje dag (ca 1500) och ifall detta leder till ökad användning av halvfabrikat. Dessutom ansåg han att det är för ofta att servera soppa en gång i veckan och ifrågasatte om soppa är en bra maträtt för eleverna. Skolledningen påpekade att köket drivs enligt storköksprinciper och det gäller även tillagning av specialkost. Skolan har också nyligen investerat i 2 extra ugnar för att underlätta tillagningen. Det finns också gott om frysrum mm, som underlättar förberedelser. Varje dag finns alltid ett salladsbord och hembakat bröd när det är soppdagar, Olika mat samma dag Skolledningen påpekade att maten tar slut vid enstaka tillfällen och att man då måste sätta in en extrarätt. I normalfallet brukar maten alltid räcka. Sopning på skolgården Föräldrar och elever efterlyser sopning på gården. Denna uppgift sköts av extern leverantör via hyresvärden Sisab. Föräldrarepresentant tyckte att alla borde kunna hjälpa till och städa gården istället för att vänta på att någon annan ska göra det. Anmärkning skolledningen: Vi påminner hyresvärden ytterligare. Vi för också frågan vidare till arbetslagen.

4 4. Skolledningens frågor Öppet Hus 29/3 Skolledningen hörde efter om Föräldrarådet önskade ha ett eget bord vid Öppet Hus -kvällen. Ansågs inte nödvändigt, däremot önskades namnskyltar som Föräldrarådsrepresentanterna kunde ha på sig vid Öppet Hus. Vidare föreslogs att man inför Öppet Hus sätter upp en förslagslåda, där det är fritt fram att lägga frågor och komma med synpunkter. Överskott från mat- och kaféförsäljning skänks till projektet Playground i Sydafrika, som har sitt stödkontor i Hammarby Sjöstad. Skolan kommer att fortsatt samarbeta med projektet. Skolan förstärker sin information och kommunikation Skolledningen anmälde att man fr o m höstterminen kommer att utöka sin satsning på information och kommunikation. En av skolans lärare kommer att arbeta med detta på deltid. En viktig del är att se till att skolan har lätt tillgängligt material/dokumentation när det gäller pedagogiska modeller och synsätt. Skolledningen anser att frågan om Föräldrasamverkan är ett fortsatt viktigt utvecklingsområde och det är bl a här som en kommunikatör behövs. Viktiga frågor är: - Hur kan vi bättre samarbeta mellan skolan och hemmet? - Har föräldrarna lätt tillgång till information från skolan hittar man på hemsidan och skolwebben? - Vilken typ av information tycker man saknas? Föräldrarepresentant undrade var man kunde hitta protokollen från Föräldrarådet, bl a från det senaste mötet i februari. Skolledningen informerade om att protokollen alltid läggs ut på hemsidan (som dock f n håller på att göras om). När det gäller protokollet från mötet den 22 februari hade detta vid dagens sammanträde ännu inte lagts ut på nätet eftersom det blivit sent justerat. Det är viktigt att alla berörda om möjligt snabbar upp rutinerna. Ett förslag var att informera i arbetslagens veckobrev när ett nytt protokoll finns utlagt. Stockholms stads kvalitetsutmärkelse Skolledningen (Lena L P) meddelade att skolan deltar med ansökan även i år. Även förskolan lämnar ansökan i gruppen för förskolor. Att delta i tävlingen är ett viktigt inslag i Sjöstadsskolans systematiska kvalitetsarbete. Skolledningen bad representanterna i Föräldrarådet att även de uppmanar alla föräldrar att svara på skolans årliga enkätundersökning Qualis och på Stockholms stads brukarundersökningar.

5 Genom hög svarsfrekvens får skolan bra indata för fortsatt arbete. 5. Övriga frågor anmälda vid mötet Energidryck Skolans elever går ofta och köper godis och energidrycker på lunchrasten. Elever fr o m år 6 får lämna skolgården på lunchrasten om man har vårdnadshavares tillåtelse. Fr o m år 7 krävs inte målsmans tillstånd. Omkringliggande affärer har uppmärksammat skolan på problemet och har olika lösningar. LIDL t ex säljer inte till ungdomar under 15 år och inte före Olycka i trapphuset Föräldrarepresentanterna påpekade att det är viktig med snabb och korrekt information. Annars blir det mycket oro, rykten och missförstånd i onödan. Skolledningen informerade om att allt gått bra och påpekade att det alltid är en balansgång att gå mellan att låta frågan om enskild elev stanna i arbetslag eller om man ska gå ut med info till hela skolan. Skolan har anmält incidenten till Sisab och Utbildningsförvaltningens lokalavdelning och inväntar svar och ev beslut om åtgärd. 6. Frågor till nästa möte den 21 maj Utvecklingssamtalen se ovan under punkten 3 Arbetsro. Vid protokollet Ulla Nordlund Gustafsson Justeras Dick Klingemo Lena Lindblad Petersen

FÖRÄLDRASAMVERKAN OCH INFORMATIONSPOLICY

FÖRÄLDRASAMVERKAN OCH INFORMATIONSPOLICY FÖRÄLDRASAMVERKAN OCH INFORMATIONSPOLICY - 2017-2018 En god samverkan mellan föräldrar och skola är viktig för elevens kunskapsutveckling och utveckling i övrigt. Målet är att varje elev ska få goda förutsättningar

Läs mer

IUP-plan för Sofia skola

IUP-plan för Sofia skola IUP-plan för Sofia skola För pedagogerna! I denna IUP-plan finns beskrivning av hur vi på Sofia skola kommunicerar runt elevers lärande. Här finns också en beskrivning av hur vi organiserar utvecklingssamtalen.

Läs mer

Protokoll skolsamråd

Protokoll skolsamråd 2016-09-19 SID 1/5 GUNILLA JÅFS REKTOR/FÖRSKOLECHEF 08-587 849 42 GUNILLA.JAFS@VALLENTUNA.SE Protokoll skolsamråd 2016-09-27 Gustav Vasaskolan och fritidshemmet Datum: 2016-09-27 Tid: 19.00-20.30 Plats:

Läs mer

Välkomna till oss på Lugnets skola!

Välkomna till oss på Lugnets skola! Välkomna till oss på Lugnets skola! Förskoleklasserna 2019/20 Lugnets skola 3 juni 2019 Hej! Nu är det bara en lång skön sommar kvar innan skolan börjar! Här kommer lite information om de första veckorna,

Läs mer

Närvarande från förskolan: Lena Norrman (bitr.rektor)

Närvarande från förskolan: Lena Norrman (bitr.rektor) Protokoll fört vid Föräldrarådsmöte Viby Förskola 2015-04-14 Plats: Vibyskolans matsal, Bålsta Närvarande från förskolan: Lena Norrman (bitr.rektor) Angelica Jävergren (pedagog) Närvarande föräldrar: Helena

Läs mer

Enkätundersökning 2014, 2015 Kommunal verksamhet

Enkätundersökning 2014, 2015 Kommunal verksamhet Enkätundersökning 2014, 2015 Kommunal verksamhet Elever förskoleklass till och med årskurs 2 Elever årskurs 3 till och med årskurs 9 Vårdnadshavare förskola Vårdnadshavare skola Svarsfrekvens 2014 2015

Läs mer

Frågor från vårdnadshavare Information till elever och till hemmen, t.ex. hemsidan

Frågor från vårdnadshavare Information till elever och till hemmen, t.ex. hemsidan Punkter (dagordning) Samråd 180926 Närvarande: Kari Korpela, 6B, Karin Stattin, 5C, Kristina Strand, 8D, Ann-Christin Nilsson, 7C, Malin Leiknes, 9C, Desirée Gahlin, 4B, Carola Mohlin, 5B, 9G, Anna-Lena

Läs mer

Välkomna till förskolan Ängens föräldraråd

Välkomna till förskolan Ängens föräldraråd Välkomna till förskolan Ängens föräldraråd 2017-02-22 Dagordning Vårdnadshavarenkäten Den nya förskolan/skolan Info förskoleklass Övriga frågor Vårdnadshavares syn på verksamheten - enkät avseende Förskolan

Läs mer

Handlingsplan Elev- och föräldramedverkan Läsår 2012-2013

Handlingsplan Elev- och föräldramedverkan Läsår 2012-2013 Handlingsplan Elev- och föräldramedverkan Läsår 2012-2013 Åsebro skola Läsåret 12-13 Syfte Syftet med denna handlingsplan är att säkerställa kvaliteten för elev- och föräldramedverkan. På Åsebro skola

Läs mer

Minnesanteckningar från Föräldrarådsmöte. Följande punkter togs upp och informerades om under mötet.

Minnesanteckningar från Föräldrarådsmöte. Följande punkter togs upp och informerades om under mötet. Minnesanteckningar från Föräldrarådsmöte den 26 oktober 2016 Följande punkter togs upp och informerades om under mötet. Nya Lärplattformen V-Klass Alla vårdnadshavare ska ha fått inloggningsuppgifter och

Läs mer

Välkomna till föräldramöte 3a och 3b. Herrängensskola Tisdagen den 23/8-2016

Välkomna till föräldramöte 3a och 3b. Herrängensskola Tisdagen den 23/8-2016 Välkomna till föräldramöte 3a och 3b Herrängensskola Tisdagen den 23/8-2016 Mötets innehåll Vad gör vi i skolan? Skolan informerar Fritids Läxor Utvecklingssamtal Om ett år En vädjan Skolans informationskanaler

Läs mer

Protokoll föräldrarådet på Lilla Sätraskolan

Protokoll föräldrarådet på Lilla Sätraskolan Protokoll föräldrarådet på Lilla Sätraskolan 2015-09-22 Närvarande: Hans Stockselius (rektor) Hannah Fahlgren (biträdande rektor skola och fritidsklubb) AnnaCarin Söderhielm (2C) Khadidja Benarab (2C)

Läs mer

Mötesanteckningar 2012-11-20

Mötesanteckningar 2012-11-20 Mötesanteckningar 2012-11-20 Rektorn har ordet Julbasar Vaktmästaren har som önskemål mer framförhållning gällande julbasaren och att man i god tid ska meddela antal bord samt andra önskemål så inte allt

Läs mer

Protokoll fört vid möte med Hjulsbroskolans Idrotts och Föräldrarådsförening den 6 oktober 2010

Protokoll fört vid möte med Hjulsbroskolans Idrotts och Föräldrarådsförening den 6 oktober 2010 Protokoll fört vid möte med Hjulsbroskolans Idrotts och Föräldrarådsförening den 6 oktober 2010 Närvarande personal: Cecilia Persson Anna Jensen Marie Libom Bo Rogalin Rektor Lärarrepresentant Lärarrepresentant

Läs mer

Föräldraråd 5 oktober 2016,

Föräldraråd 5 oktober 2016, UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN HÖKARÄNGSSKOLAN/SKÖN STAHOLMSSKOLAN Föräldraråd 5 oktober 2016, 18.30-20.00 Närvarande: Rektor Heidi Hård af Segerstad, biträdande rektorer Charlotta Lindqvist, Suha Mariosh, Marina

Läs mer

Minnesanteckningar Föräldramöte Årskurs 5 Stranden

Minnesanteckningar Föräldramöte Årskurs 5 Stranden Minnesanteckningar Föräldramöte 2013-02-19 Årskurs 5 Stranden 1. Dagordning Välkomna och dagordning Presentation av mentorer och ämne Nuläge och framöver Sjukanmälan Språkval Gruppdiskussion och fika -

Läs mer

Gårdby skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling

Gårdby skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Gårdby skola och fritidshems plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Skola och fritidshem Läsår: 2014/2015 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Brobyskolan

VERKSAMHETSPLAN Brobyskolan 1 VERKSAMHETSPLAN 2018-2019 Brobyskolan FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM 2 Innehållsförteckning Grundfakta om verksamheten 3 Sammanfattning av läsåret 2017/18 3 Prioriterade områden för kommande verksamhetsår

Läs mer

Farkostens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Farkostens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Farkostens förskolas plan mot diskriminering och kränkande behandling 2014-2015 Lena Grundmark, tillsammans med förskolans pedagoger 2014-06-27 Innehåll GRUNDUPPGIFTER... 2 ANSVARIGA FÖR PLANEN... 2 VÅR

Läs mer

Närvarande från förskolan: Lena Norrman (bitr.rektor) Helene Carlsson

Närvarande från förskolan: Lena Norrman (bitr.rektor) Helene Carlsson Protokoll fört vid Föräldrarådsmöte Viby Förskola 2012-05-23 Plats: Vibyskolans matsal, Bålsta Närvarande från förskolan: Lena Norrman (bitr.rektor) Angelica Jävergren (pedagog, Raketen) Helena Fagerlind

Läs mer

Protokoll fört vid Grevhagsskolans brukarrådsmöte 21/10-09

Protokoll fört vid Grevhagsskolans brukarrådsmöte 21/10-09 Protokoll fört vid Grevhagsskolans brukarrådsmöte 21/10-09 Närvarande: Peter Wassborg 5B, Mikael Bergkvist FKA, Madelene von Stöckel 1A, Christina Egede Uppström 6A, Maria Khilbaum 3A, Eva Andersson 4B,

Läs mer

Kvalitetsarbete för grundskolan Smedby skola period 4 (april juni), läsåret

Kvalitetsarbete för grundskolan Smedby skola period 4 (april juni), läsåret Kvalitetsarbete för grundskolan Smedby skola period 4 (april juni), läsåret 2013-2014 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvudmannanivå

Läs mer

Våra mål för 2019: Vi ska behålla vårt höga meritvärde, fler elever ska klara kunskapskraven i alla ämnen

Våra mål för 2019: Vi ska behålla vårt höga meritvärde, fler elever ska klara kunskapskraven i alla ämnen 2018-12-06 Minnesanteckningar Dagordning Rektor informerade: Våra prioriterade mål inför 2019 och hur når vi dit? Inkomna frågor Presentationsrunda Rektor Karin Ekstrand redogjorde för skolans prioriterade

Läs mer

Järbo/Jäderfors RO Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Jäderfors skola

Järbo/Jäderfors RO Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Jäderfors skola Järbo/Jäderfors RO 170815 Plan mot diskriminering och kränkande behandling för Jäderfors skola 2017-2018. Verksamhetsformer som omfattas av planen Skola, Förskoleklass och Fritidshem Ansvarig för planen

Läs mer

Välkommen till Trollbodaskolan!

Välkommen till Trollbodaskolan! Policydokument Sida 1 (4) Läsår 2018/2019 Välkommen till! Förväntansdokument föräldrar Med detta förväntansdokument hälsar vi dig välkommen till oss på. Skolans verksamhet har två övergripande mål som

Läs mer

Serviceområde Måltider Kungsbacka kommun 434 81 Kungsbacka 0300-83 40 00 info@kungsbacka.se www.kungsbacka.se

Serviceområde Måltider Kungsbacka kommun 434 81 Kungsbacka 0300-83 40 00 info@kungsbacka.se www.kungsbacka.se Serviceområde Måltider Kungsbacka kommun 434 81 Kungsbacka 0300-83 40 00 info@kungsbacka.se www.kungsbacka.se Det utmärkta matrådet! Så påverkar du maten på din skola Det här är ett matråd Varje skola

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling år 2016

Plan mot diskriminering och kränkande behandling år 2016 Logårdens förskola Plan mot diskriminering och kränkande behandling år 2016 Bakgrund Denna plan bygger på diskrimineringslagen, skollagens förbud mot kränkande behandling samt Skolverkets allmänna råd

Läs mer

Protokoll Skolrå dets mo te 11 februåri 2015 Vålså tråskolån

Protokoll Skolrå dets mo te 11 februåri 2015 Vålså tråskolån Protokoll Skolrå dets mo te 11 februåri 2015 Vålså tråskolån Närvarande: Carina Nordberg, Jarle Petersen, Elisabeth Curtsdotter Nilsson, Leila Björk, Elisbeth Sundin, Helena Eklund- Snäll, Shna Abdulhamed,

Läs mer

Verksamhetsråd. Riktlinjer. Riktlinjer. Antagen av Utskottet för Lärande Dokumentansvarig i förvaltningen Förvaltningsområdeschef.

Verksamhetsråd. Riktlinjer. Riktlinjer. Antagen av Utskottet för Lärande Dokumentansvarig i förvaltningen Förvaltningsområdeschef. Verksamhetsråd Dokumenttyp Giltighetstid fr. o. m. t. o. m. 2017-09-11 - Gäller tills vidare Gäller för målgruppen Förvaltningsområde lärande Antagen av Utskottet för Lärande Dokumentansvarig i förvaltningen

Läs mer

FÖRÄLDRARÅD

FÖRÄLDRARÅD Utbildningsförvaltningen Beckombergaskolan Protokoll Sida 1 (6) 2017-11-29 FÖRÄLDRARÅD 2017-11-29 Tidpunkt:2017-11-29 kl. 17.30-18.45 Plats: Beckombergaskolan Närvarande: Monica Lemmini, rektor Cecilia

Läs mer

Kvalitetsredovisning 2013

Kvalitetsredovisning 2013 Kvalitetsredovisning 2013 Verksamhetsåret 2012/2013 Renfanans förskola Ansvarig förskolechef: Birgit Wikström 1 1. Förutsättningar Renfanans förskola Verksamhetsåret 2012/2013. Renfanans förskola ligger

Läs mer

Kl 17:00-18:00 Öppet för allmänheten

Kl 17:00-18:00 Öppet för allmänheten KALLELSE / UNDERRÄTTELSE 1 (10) Datum 2013-11-13 Tid 17:00 Plats Kumla skola, Aulan Ordförande Sekreterare Anki Svensson Michael Martinsson Kl 17:00-18:00 Öppet för allmänheten Snacka förskola och skola!

Läs mer

Treälvens förskola. Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2013-2014

Treälvens förskola. Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2013-2014 Treälvens förskola Plan mot diskriminering och kränkande behandling 2013-2014 SYFTE Att tydliggöra innehållet i lagarna (2008:567) Diskrimineringslagen och Åtgärder mot kränkande behandling, Skollagen

Läs mer

Katarina Södra skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Katarina Södra skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Katarina Södra skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleklass, Grundskola årskurs 1-6 och skolbarnomsorg Läsår: 2016 2017 Grunduppgifter

Läs mer

Arbetsbeskrivning för mentorer åk 4-9

Arbetsbeskrivning för mentorer åk 4-9 Arbetsbeskrivning för mentorer åk 4-9 Grundskolans syfte "Grundskolan ska ge eleverna kunskaper och värden och utveckla elevernas förmåga att tillägna sig dessa. Utbildningen ska utformas så att den bidrar

Läs mer

Föräldraråd den 29 september 2009

Föräldraråd den 29 september 2009 Närvarande: Föräldraråd den 29 september 2009 Föräldrar: Maria Loeb, Helena Gustafsson, Henrik Marken, Anna-Lena Ringsbacka och Mariana Dovebrant. Elever: Hanna Dahlqvist, Rebecca Holmkvist, Anna Carlsson,

Läs mer

ESKILSTUNA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsförvaltningen Sammanträdesdatum Sida Lokala styrelsen Hammargärdet 2012-04-18 1

ESKILSTUNA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsförvaltningen Sammanträdesdatum Sida Lokala styrelsen Hammargärdet 2012-04-18 1 Lokala styrelsen Hammargärdet 2012-04-18 1 Plats och tid Hammargärdet, kl 17.00 19.00 Närvarande Ej närvarande Ann-Sofie Gustafsson Helena Svanberg Daniel Tidefjärd Pernilla Olebring Lena Ek Helena Hall

Läs mer

Kommentarer: Fråga 2: Mera skrivövningar. Fråga 3: Lärarna ska bestämma i skolan. Eleverna är där för att lära o lyssna på lärarna.

Kommentarer: Fråga 2: Mera skrivövningar. Fråga 3: Lärarna ska bestämma i skolan. Eleverna är där för att lära o lyssna på lärarna. Klass 1 1 Mitt barn känner sig tryggt i skolan? 1 26 4 4 Mitt barn vet vad hon/han ska kunna för att nå målen i de olika ämnena? 2 23 7 5 Lärarna på ditt barns skola hjälper ditt barn i skolarbetet 3 25

Läs mer

LIKABEHANDLINGSPLAN

LIKABEHANDLINGSPLAN LIKABEHANDLINGSPLAN 20132014 INLEDNING Slussfors skola och förskolas handlingsplan är upprättad utifrån skrivelser i skollag och diskrimineringslag. Av diskrimineringslagen framgår att verksamheten ska

Läs mer

TORSBERGSGYMNASIETS PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING

TORSBERGSGYMNASIETS PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING TORSBERGSGYMNASIETS PLAN MOT DISKRIMINERING OCH KRÄNKANDE BEHANDLING Verksamhetsformer som omfattas av planen: Gymnasieskola Ro 3, 4 och 5 Läsår: 2018/2019 Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas

Läs mer

Minnesanteckningar från Nyhemsskolans F-6s områdesråd den 9 april 2013 kl 18:00-19:45

Minnesanteckningar från Nyhemsskolans F-6s områdesråd den 9 april 2013 kl 18:00-19:45 BILDNINGSFÖRVALTNINGEN Nyhems rektorsområde Nyhemsskolan 2013-04-16 Vår handläggare Ert datum Er beteckning Marie Hult 1 (6) Minnesanteckningar från Nyhemsskolans F-6s områdesråd den 9 april 2013 kl 18:00-19:45

Läs mer

Verksamhetsplan Killingens förskola

Verksamhetsplan Killingens förskola Verksamhetsplan Killingens förskola 2014-2015 Innehållsförteckning Sida 1. Inledning 3 2. Sammanfattning av Brukarundersökning (Markör) 2013-2014 4 2.1 Normer och värden 4 2.2 Utveckling och lärande 5

Läs mer

IUP-plan för Sofia skola

IUP-plan för Sofia skola Utbildningsförvaltningen Sida 1 (6) Sofia skola 2013-11-25 IUP-plan för Sofia skola I denna IUP-plan finns beskrivning av hur vi på Sofia skola kommunicerar runt elevers lärande. Här finns också en beskrivning

Läs mer

Handlingsplan för hantering av elevers frånvaro

Handlingsplan för hantering av elevers frånvaro Handlingsplan för hantering av elevers frånvaro Skolplikten motsvaras av en rätt till utbildning och inträder höstterminen det år barnet fyller sju år och upphör efter det nionde skolåret. Det gäller oavsett

Läs mer

Normlösaråd 4/2 2014. Närvarande: Jenny Persson, ordförande. Linda Munther, sekreterare, klass 1. Anna Andersson, rektor. Anna UA, förskolechef

Normlösaråd 4/2 2014. Närvarande: Jenny Persson, ordförande. Linda Munther, sekreterare, klass 1. Anna Andersson, rektor. Anna UA, förskolechef Normlösaråd 4/2 2014 Närvarande: Jenny Persson, ordförande Linda Munther, sekreterare, klass 1 Anna Andersson, rektor Anna UA, förskolechef Lena Karlsson, snäckan Camilla Striem, lärare Martin Berry, Pärlan

Läs mer

Skolråd 2014-10-15. Information från skolledningen. Skolutveckling, kommunal nivå:

Skolråd 2014-10-15. Information från skolledningen. Skolutveckling, kommunal nivå: Skolråd 2014-10-15 Rektor Anna Ronquist öppnade mötet med att hälsa alla välkomna och passade på att säga att skolledningen inte känner igen sig i den skoldebatt som varit under valet. Personalen på Kyrkskolan

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen Sammanträdesdatum Sida Lokala styrelsen Hammargärdet 2013-08-29 1. Underskrifter Sekreterare.

Barn- och utbildningsförvaltningen Sammanträdesdatum Sida Lokala styrelsen Hammargärdet 2013-08-29 1. Underskrifter Sekreterare. ESKILSTUNA KOMMUN Lokala styrelsen Hammargärdet 2013-08-29 1 Plats och tid Hammargärdet kl. 17.00-19.00 Närvarande Helena Hall Blixt förälder Helena Ekman förälder Daniel Bohlin förälder Pernilla Olebring

Läs mer

Innehållsförteckning. Vision. Främjande arbete. Kartläggning av verksamhet. Förebyggande arbete. Rutiner, åtgärder vid akut situation

Innehållsförteckning. Vision. Främjande arbete. Kartläggning av verksamhet. Förebyggande arbete. Rutiner, åtgärder vid akut situation Innehållsförteckning Vision Främjande arbete Kartläggning av verksamhet Förebyggande arbete Rutiner, åtgärder vid akut situation Hur gör vi planen känd? Utvärdering och uppföljning Vision En liten skola,

Läs mer

KVALITETSREDOVISNING. Källby Gård. Fritidshem

KVALITETSREDOVISNING. Källby Gård. Fritidshem KVALITETSREDOVISNING Källby Gård Fritidshem Läsår 2011-2012 ENHET Källby Gård fritidshem FÖRUTSÄTTNINGAR FÖR KVALITET TIDSPERIOD 2011-2012 GRUNDFAKTA OM ENHETEN Källby Gård har under året haft förskoleklass,

Läs mer

Samhälle, samverkan & övergång

Samhälle, samverkan & övergång Samhälle, samverkan & övergång En kvalitetsanalys inom det systematiska kvalitetsarbetet Läsåret 2013/2014 Solbringens Förskola Barn- och utbildningsförvaltningen www.karlskoga.se Läroplanens riktlinjer

Läs mer

Katarina Södra skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Katarina Södra skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Katarina Södra skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Grunduppgifter Ansvariga för planen Rektor samt Trygghetsgruppen. Vår vision Alla på Katarina Södra skola tar ansvar för vår värdegrund

Läs mer

Så skapas vidaregångar som främjar kontinuitet, utveckling och lärande i praktiken. Linda Lissvik Biträdande rektor Kämpetorpsskolan, Älvsjö

Så skapas vidaregångar som främjar kontinuitet, utveckling och lärande i praktiken. Linda Lissvik Biträdande rektor Kämpetorpsskolan, Älvsjö Så skapas vidaregångar som främjar kontinuitet, utveckling och lärande i praktiken Linda Lissvik Biträdande rektor Kämpetorpsskolan, Älvsjö Biträdande rektor Mitt yrkes Jag Förskoleklass 350 elever - (snart

Läs mer

Forum för samråd

Forum för samråd 1 Forum för samråd 2012-10-04 Tid: 18.00 20.00 Plats: Uggleskolan, personalrummet Närvarande: Rektor: Föräldrar: Patrik Mars f-klass, Samuel Persson år 1, Johanna Cederström år 2, Åsa Nelson 3, Karin Loqvist

Läs mer

Elisabeth Strengbom (S), Monica Lindgren (S), Barbro Olausson (L), Agneta Andersson (C) och Annicka Eriksson (SD). ... Angelica Stigenberg

Elisabeth Strengbom (S), Monica Lindgren (S), Barbro Olausson (L), Agneta Andersson (C) och Annicka Eriksson (SD). ... Angelica Stigenberg Barn- och utbildningsnämnden 1 (8) Plats och tid Enheten VIVA, Ulvesund, onsdagen den 19 juni 2019, klockan 16.00-18.30. ande Angelica Stigenberg (S), Marin Norin Junttila (S), Anna-Karin Tornemo (V),

Läs mer

Likabehandlingsplan läsåret 14-15

Likabehandlingsplan läsåret 14-15 Storängsskolan 2014-11-04 Likabehandlingsplan läsåret 14-15 Bakgrund Den 1 april 2006 trädde lagen i kraft som skall främja lika behandling. Lagen syftar till att främja elevers lika rättigheter oavsett

Läs mer

Färjestadens skola och Smaragdskolans systematiska arbete mot diskriminering och plan mot kränkande behandling

Färjestadens skola och Smaragdskolans systematiska arbete mot diskriminering och plan mot kränkande behandling Färjestadens skola och Smaragdskolans systematiska arbete mot diskriminering och plan mot kränkande behandling Grunduppgifter Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, grundskola 1-6, grundsärskola

Läs mer

Arbetsplan 2013/2014. Vintrosa skola och fritidshem Skolnämnd sydväst

Arbetsplan 2013/2014. Vintrosa skola och fritidshem Skolnämnd sydväst Arbetsplan 2013/2014 Vintrosa skola och fritidshem Skolnämnd sydväst Innehållsförteckning 1. Inledning 2. Förutsättningar 3. Läroplansmål Normer och värden 4. Läroplansmål Kunskaper 5. Läroplansmål Elevernas

Läs mer

Protokoll Föräldrarådet Ringsbergskolan Onsdagen den 18 maj i Michelangelo Närvarande: Liselotte Jankin ordförande, Susanne Randau rektor, Andreas

Protokoll Föräldrarådet Ringsbergskolan Onsdagen den 18 maj i Michelangelo Närvarande: Liselotte Jankin ordförande, Susanne Randau rektor, Andreas Protokoll Föräldrarådet Ringsbergskolan Onsdagen den 18 maj i Michelangelo Närvarande: Liselotte Jankin ordförande, Susanne Randau rektor, Andreas Kahlroth F-klass, Alexandra Steinbach F-klass, Amneh El

Läs mer

Dagordning för Alléskolans Enhetsråd 7 november 2016 kl :30 Alléskolans konferensrum

Dagordning för Alléskolans Enhetsråd 7 november 2016 kl :30 Alléskolans konferensrum 1 (5) 2016-11-07 Lärande Alléskolan Dagordning för Alléskolans Enhetsråd 7 november 2016 kl.18.00-19:30 Alléskolans konferensrum Närvarande: A-laget: B-laget: C-laget: D-laget: E-laget: F-laget: G-laget:

Läs mer

Välkomna till föräldraråd. Torsdag den 14/ Skärgårdsstadsskolan 17:30-18:45

Välkomna till föräldraråd. Torsdag den 14/ Skärgårdsstadsskolan 17:30-18:45 Välkomna till föräldraråd Torsdag den 14/3-2019 Skärgårdsstadsskolan 17:30-18:45 VISION Livslång lust att lära MISSION Genom förtroendefulla relationer motiverar vi varandras lärande och utveckling. Tillsammans

Läs mer

Instruktion för trygghet och säkerhet vid Backaskolan

Instruktion för trygghet och säkerhet vid Backaskolan Aktivitet Instruktion för trygghet och säkerhet vid Backaskolan Dokumentet framtaget av: LL Dokumentdatum: 20171123 Godkänd av (sign): Version: 2 (aug-18) Sida: Instruktion för trygghet och säkerhet vid

Läs mer

Protokoll Förskolekonferens Klostergårdens förskolor

Protokoll Förskolekonferens Klostergårdens förskolor Protokoll Förskolekonferens Klostergårdens förskolor 12.10.18. Närvarande Sanna Alvén förskollärare Förskolan Källbystugan. Zandra Sjöström förälder Fsk. Källbystugan. Annica Brink förälder Fsk. Källbystugan.

Läs mer

Stöd inför utveckling av samrådsforum i kommunens förskole- och skolenheter

Stöd inför utveckling av samrådsforum i kommunens förskole- och skolenheter Stöd inför utveckling av samrådsforum i kommunens förskole- och skolenheter Fr o m 2011-07-01 2011-01-28 Sida 1 Innehållsförteckning Elev och föräldrainflytande... 2 Förskolechefs, rektors ansvar... 2

Läs mer

Slättaskolan. Slättaskolans likabehandlingsplan mot diskriminering och kränkande behandling Läsåret

Slättaskolan. Slättaskolans likabehandlingsplan mot diskriminering och kränkande behandling Läsåret s likabehandlingsplan mot diskriminering och kränkande behandling Läsåret 2016-2017 Verksamhetsformer som omfattas av planen s grundskola F-6, Fritidshemmet och särskola. Ansvarig för planen Rektor Christopher

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID SKOLKONFERENS/ENHETSNIVÅ PÅ HUBERTUSGÅRDEN 2013-05-21

PROTOKOLL FÖRT VID SKOLKONFERENS/ENHETSNIVÅ PÅ HUBERTUSGÅRDEN 2013-05-21 LUNDS KOMMUN BSF Lunds stad Centrum-Torn skolområde Hubertusgårdens skola PROTOKOLL FÖRT VID SKOLKONFERENS/ENHETSNIVÅ PÅ HUBERTUSGÅRDEN 2013-05-21 Närvarande: Föräldrarepresentanter: Personal: Kontaktpolitiker:

Läs mer

Katarina Södra skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling

Katarina Södra skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Katarina Södra skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen: Förskoleklass, Grundskola årskurs 1-6 och skolbarnomsorg Läsår: 2017 2018 Grunduppgifter

Läs mer

Carina Söderlind Löfvander tf rektor, Lena Albonius bitr. rektor, Marie Näslund bitr. rektor samt Viveca Höglund bitr. rektor

Carina Söderlind Löfvander tf rektor, Lena Albonius bitr. rektor, Marie Näslund bitr. rektor samt Viveca Höglund bitr. rektor PROTOLL SKOLRÅD Närvarande: Skolledning: Personal: Föräldrar: Carina Söderlind Löfvander tf rektor, Lena Albonius bitr. rektor, Marie Näslund bitr. rektor samt Viveca Höglund bitr. rektor Agneta Hallner

Läs mer

Fördjupad kartläggning

Fördjupad kartläggning UN/2016:259 Fördjupad kartläggning Instruktioner Inför mötet Informera eleven om att vårdnadshavare kommer att kontaktas för ett nytt möte. Kontakta båda vårdnadshavarna vid gemensam vårdnad. Berätta att

Läs mer

uppdaterat augusti-18 Bovallstrands skolas årliga plan mot kränkande behandling. Gäller fritidshemmet och åk F-6 Läsåret 2018/19

uppdaterat augusti-18 Bovallstrands skolas årliga plan mot kränkande behandling. Gäller fritidshemmet och åk F-6 Läsåret 2018/19 Bovallstrands skolas årliga plan mot kränkande behandling. Gäller fritidshemmet och åk F-6 Läsåret 2018/19 1 Bovallstrands skola och fritidshems årliga plan mot kränkande behandling Bovallstrands skolas

Läs mer

Rose-Marie Goding Blomdahl Bjd/Grs Aksanna Annerfeldt, M:1/ M:2

Rose-Marie Goding Blomdahl Bjd/Grs Aksanna Annerfeldt, M:1/ M:2 1/5 Protokoll Skolrådsmöte 2010-03-16 Dag: Onsdag 16 mars 2011 Tid: Kl.18.30 20.00 Plats: Viggestorpsskolans personalrum Närvarande: Svälthagsskolan Peter Vind (Sekreterare) Tomas Lindgren Ulrika Söderberg

Läs mer

Inledning av rektor Nina Jonsson och biträdande rektor Anna Gustafsson Föräldramöte i klasserna

Inledning av rektor Nina Jonsson och biträdande rektor Anna Gustafsson Föräldramöte i klasserna Välkommen till Södermalmsskolans skolstartsmöte! Kvällens program Inledning av rektor Nina Jonsson och biträdande rektor Anna Gustafsson Föräldramöte i klasserna Södermalmsskolan 780 elever på F-9 och120

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling på Faktoriet 2014/15

Plan mot diskriminering och kränkande behandling på Faktoriet 2014/15 Barn- och utbildningsnämnden Datum 1 (6) Barn- och utbildningsförvaltningen Faktoriet Plan mot diskriminering och kränkande behandling på Faktoriet 2014/15 Vår vision På vår skola vill vi skapa goda relationer

Läs mer

Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Plan mot diskriminering och kränkande behandling Plan mot diskriminering och kränkande behandling Varje år upprättas en plan mot kränkande behandling och diskriminering som innehåller en översikt över det som behöver göras för att främja lika rättigheter

Läs mer

Välk l o k m o m m e m n e n ti t l i l l l

Välk l o k m o m m e m n e n ti t l i l l l Välkommen till VISION Byleskolan är skolan där alla trivs, alla känner arbetsglädje och får lust att lära. VÅRA MÅL Alla skall känna sig uppskattade, trygga och accepterade. Eleverna skall ges möjlighet

Läs mer

Föräldraråd år F-6 Byttorpskolan 29:e september 2014. Protokoll

Föräldraråd år F-6 Byttorpskolan 29:e september 2014. Protokoll 1. Mötet öppnas av rektor Jonas Sahlberg 2. Val av justerare Marlena Redhage Föräldraråd år F-6 Byttorpskolan 29:e september 2014 Protokoll 3. Vilka är klassrepresentanterna i årets föräldraråd?presentationsrunda.

Läs mer

Plan för arbete mot kränkande behandling

Plan för arbete mot kränkande behandling Plan för arbete mot kränkande behandling 2017-01-26 Skolans namn Planen gäller Stenbockskolan Från 17-02-01 till 18-01-31 Verksamhetsformer som omfattas av planen F-3, fritidshemmen Ansvariga för planen

Läs mer

Sammanställning av anteckningar föräldrarådsmöte 27/2

Sammanställning av anteckningar föräldrarådsmöte 27/2 Handläggare Datum 2013-03-01 Sammanställning av anteckningar föräldrarådsmöte 27/2 Innehåll Anteckningar Sidan 1-2 Inledning Sidan 3 Utdrag från förskolans läroplan Förskolans värdegrund och uppdrag Sidan

Läs mer

Samhälle, samverkan & övergång

Samhälle, samverkan & övergång Samhälle, samverkan & övergång En kvalitetsanalys inom det systematiska kvalitetsarbetet Läsåret 2014/2015 Mumintrollens familjedaghem Barn- och utbildningsförvaltningen www.karlskoga.se Läroplanens riktlinjer

Läs mer

Studiedagar torsdag 26 september 2019 onsdag 4 december 2019 onsdag 29 januari 2020 tisdag 24 mars 2020 tisdag 14 april 2020

Studiedagar torsdag 26 september 2019 onsdag 4 december 2019 onsdag 29 januari 2020 tisdag 24 mars 2020 tisdag 14 april 2020 Diö skola Diö skola och fritidshem Skolan är en F-6 skola och under läsåret 2019-2020 går det ca 130 elever på skolan. Skolan är uppdelad i arbetslag F-3, 4-6 och fritidshem. Vi tar emot elever från Liatorps

Läs mer

uppdaterat augusti-17 Bovallstrands skolas årliga plan mot kränkande behandling. Gäller fritidshemmet och åk F-6 Läsåret 2017/18

uppdaterat augusti-17 Bovallstrands skolas årliga plan mot kränkande behandling. Gäller fritidshemmet och åk F-6 Läsåret 2017/18 Bovallstrands skolas årliga plan mot kränkande behandling. Gäller fritidshemmet och åk F-6 Läsåret 2017/18 1 Bovallstrands skola och fritidshems årliga plan mot kränkande behandling Bovallstrands skolas

Läs mer

Samråd 17/9-13. Christian Burgi, skolrestaurangchef Maria Robling, biträdande rektor Kicki Holmgren-Larsson,rektor

Samråd 17/9-13. Christian Burgi, skolrestaurangchef Maria Robling, biträdande rektor Kicki Holmgren-Larsson,rektor Samråd 17/9-13 Närvarande Anna Tengelin Skoog 2d 5b Camilla Selin 2c 4c Madeleine Larsson 1c 3b Sam Silverstein 3b Anna-Karin Sällemark 2c Johanna Frank 2c 3c Jimmy Säll 1c 4c Therese Kjellin 1c Laura

Läs mer

Om någon är dum så säger vi till fröken, det är inte ofta det händer. Samtal med elever och barn från förskoleklass, och samtliga årskurser

Om någon är dum så säger vi till fröken, det är inte ofta det händer. Samtal med elever och barn från förskoleklass, och samtliga årskurser R A P P O R T 2017-10-02 Barn- och utbildningsförvaltningen Barn- och utbildningskontor Jenny Wikby 0372-78 94 11 jenny.wikby@ljungby.se Tillsynsprotokoll Bolmsö 2017-09-18 Introduktion med Birgitta Vi

Läs mer

Hallerna Skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, skola och fritids Läsår

Hallerna Skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, skola och fritids Läsår Hallerna Skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen Förskoleklass, skola och fritids Läsår 2018/2019 Beslutad 2018-09-13 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Lokal arbetsplan för Eneryda förskola

Lokal arbetsplan för Eneryda förskola Utbildningsförvaltningen Lokal arbetsplan för Eneryda förskola 2013-2014 Innehållsförteckning 1 Presentation av förskolan. 3 2 Årets utvecklingsområden. 4 3 Normer och värden 5 4 Utveckling och lärande.

Läs mer

Konsekvensanalys gällande situationen på förskolorna i Katrineholm

Konsekvensanalys gällande situationen på förskolorna i Katrineholm Konsekvensanalys gällande situationen på förskolorna i Katrineholm Barnens arbetsmiljö Förskolan ska lägga grunden till barnens lärande. Vi anser att det finns en koppling kring förskole-barnens arbetsmiljö

Läs mer

NAMN TITEL DATUM Annika Björkholm Förskolechef Kvalitetsrapport. Baggeby gårds förskola

NAMN TITEL DATUM Annika Björkholm Förskolechef Kvalitetsrapport. Baggeby gårds förskola NAMN TITEL DATUM Annika Björkholm Förskolechef 2016-07-06 Kvalitetsrapport Baggeby gårds förskola Innehållsförteckning 1 Förutsättningar för genomförande... 3 2 Metoder och verktyg som har använts för

Läs mer

Förskolan/Fritids Myrstacken Kvalitet och måluppfyllelse läsåret 2011/

Förskolan/Fritids Myrstacken Kvalitet och måluppfyllelse läsåret 2011/ Förskolan/Fritids Myrstacken Kvalitet och måluppfyllelse läsåret 2011/ Innehåll: Inledning Beskrivning av verksamheten och utfall av insatser Slutord. Dokumenttyp Redovisning Dokumentägare Förkolans namn

Läs mer

VÄNGE SKOLAS NYHETSBLAD

VÄNGE SKOLAS NYHETSBLAD VN VÄNGE SKOLAS NYHETSBLAD Nr 5 läsåret 2013/14, 21 mars 2014 Rektor har ordet! Tiden går fort när man har roligt, sägs det och vi är redan i mars månad. Det blev inte så mycket snö och kyla men lite skridskoåkning

Läs mer

ESKILSTUNA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsförvaltningen Sammanträdesdatum Sida Lokala styrelsen Hammargärdet 2011-10-05 1

ESKILSTUNA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsförvaltningen Sammanträdesdatum Sida Lokala styrelsen Hammargärdet 2011-10-05 1 Lokala styrelsen Hammargärdet 2011-10-05 1 Plats och tid Hammargärdet, kl 17.00 19.00 Närvarande Lena Ek Ann-Sofie Gustafsson Helena Hall Blixt Daniel Tidefjärd Malin Persson Inger Winqvist Gadd Pernilla

Läs mer

Visättraskolan informerar December 2015

Visättraskolan informerar December 2015 Semira Vikström (Rektor) Visättraskolan Visättravägen 61-63 141 50 HUDDINGE Tel: 08-535 345 02 E-post: semira.vikstrom@huddinge.se Hemsida: http://grundskolor.huddinge.se/visattraskolan/ Visättraskolan

Läs mer

Jag trivs i skolan Mitt barn trivs i förskolan/skolan

Jag trivs i skolan Mitt barn trivs i förskolan/skolan Skolenkät Svarsfrekvens förskoleklass årskurs 95% 95,6% 7% 85% 88,% 78% för 6% 55,% 5,5% % 5,8% % Jag trivs i n Mitt barn trivs i förn/n,5,5,5 för,5 5 6 Det är arbetsro i n Jag upplever att det är arbetsro

Läs mer

Paradisskolans plan mot diskriminering och kränkande Behandling

Paradisskolans plan mot diskriminering och kränkande Behandling Paradisskolans plan mot diskriminering och kränkande Behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen förskoleklass, grundskola F-9, fritidshem Läsår 16/17, 17/18 Grunduppgifter Verksamhetsformer som

Läs mer

Föräldraråd den 10/2 2009

Föräldraråd den 10/2 2009 Föräldraråd den 10/2 2009 Närvarande: Föräldrar: Helene Gustafsson, Jessica Johansson, Ingrid Aronsson, Cecilia Engström, Pernilla Bergqvist, Ronnie Aronsson, Helen Bounivier, Mia Petersson Elever: Magnus

Läs mer

Kvalitetsanalys för Östbacka förskola läsåret 2013/14

Kvalitetsanalys för Östbacka förskola läsåret 2013/14 Datum 1 (10) Kvalitetsanalys för Östbacka förskola läsåret 2013/14 Varje förskola har enligt skollagen ansvar för att systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen. Denna

Läs mer

Skolans lärare är organiserade i arbetslag F-3, 4-6,7-8 och 9. Skolbarnomsorgen och särskolan utgör egna arbetslag.

Skolans lärare är organiserade i arbetslag F-3, 4-6,7-8 och 9. Skolbarnomsorgen och särskolan utgör egna arbetslag. UTBILDNINGSNÄMNDEN FRUÄNGENS SKOLA Handläggare: Per-Arne Wigren Telefon: TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 1 (8) 2009-11-19 Arbetsplan Inledning Fruängens skola är en kommunal grundskola F-9 samt grundsärskola 1-10,

Läs mer

HANDLINGSPLAN FÖR ELEVHÄLSA LÄSÅRET 2011/12 UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN

HANDLINGSPLAN FÖR ELEVHÄLSA LÄSÅRET 2011/12 UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN HANDLINGSPLAN FÖR ELEVHÄLSA LÄSÅRET 2011/12 HANDLINGSPLAN FÖR ELEVHÄLSA SKOLANS MÅL Eleven mår bra, trivs och är trygg i skolan, utvecklar färdigheter och klarar kunskapskrav. Mentor, den enskilda läraren

Läs mer

Össjö skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling. Gäller till

Össjö skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling. Gäller till Össjö skolas plan mot diskriminering och kränkande behandling Gäller 2016-02-01 till 2016-12-31. 1 Innehållsförteckning Grunduppgifter. s. 2 Utvärdering av 2015 års plan.. s.3 Förebyggande åtgärder och

Läs mer

Främbyskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling

Främbyskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Främbyskolans plan mot diskriminering och kränkande behandling Verksamhetsformer som omfattas av planen # Förskoleklass # Skolbarnomsorg # Grundskola Läsår 2016/2017 1/7 Grunduppgifter Verksamhetsformer

Läs mer

Kvalitetsarbete för Fyrklöverskolan period 2 (okt dec), läsåret 2012/2013

Kvalitetsarbete för Fyrklöverskolan period 2 (okt dec), läsåret 2012/2013 Kvalitetsarbete för Fyrklöverskolan period 2 (okt dec), läsåret 2012/2013 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvuvdmannanivå systematiskt

Läs mer

Skolnärvaro. Handlingsplan för att främja skolnärvaro och uppmärksamma, utreda och åtgärda frånvaro i Surahammars kommuns grundskolor och förskolor.

Skolnärvaro. Handlingsplan för att främja skolnärvaro och uppmärksamma, utreda och åtgärda frånvaro i Surahammars kommuns grundskolor och förskolor. 2017-06-21 Gällande läsåret 2017-2018 Skolnärvaro Handlingsplan för att främja skolnärvaro och uppmärksamma, utreda och åtgärda frånvaro i Surahammars kommuns grundskolor och förskolor. Bakgrund och syfte:

Läs mer