Information från kommunstyrelsens sammanträde den 2 april 2014

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Information från kommunstyrelsens sammanträde den 2 april 2014"

Transkript

1 Malmö stad Kommunstyrelsen 1 (21) Datum Information från kommunstyrelsens sammanträde den 2 april 2014 Denna information redogör kortfattat för kommunstyrelsens beslut i de ärenden som behandlades vid sammanträdet den 2 april Det fullständiga protokollet justeras den 16 april 2014, och kommer därefter att finnas tillgängligt på Här finns även handlingarna till de ärenden som behandlades vid kommunstyrelsens sammanträde tillgängliga. 1. Utseende av protokolljusterare Stefan Lindhe utsågs att justera protokollet den 16 april. 2. Delegationsprotokoll 3. Anmälan om expedierade ärenden m.m inom kommunstyrelsens förvaltningsområde 4. Årlig jämställdhetsredovisning 2013 STK I enlighet med kraven i Utvecklingsplan för jämställdhetsintegrering redovisas årligen Malmö stads arbete enligt planen till kommunstyrelsen. Föreliggande rapport är en sammanfattning av det arbete som bedrivs av Malmö stads förvaltningar. Fokus för arbetet under 2013 var som könsuppdelad statistik och jämställdhetsanalyser. att godkänna rapporten och lägga den till handlingarna. 5. Ansökan om medel ur anslag till förfogande för LSS-utbyggnad från Sociala resursnämnden STK Sociala resursnämnden ansöker om medel för ökat resursbehov i bostad med särskild service enligt LSS i Malmö. Total avser ansökan tkr år Stadskontoret föreslår att kommunstyrelsen avslår nämndens begäran av anledningar som redogörs för i ärendet.

2 2 (21) att bifalla ansökan från sociala resursnämnden. 6. Begäran om extra medel för utökning av personal till LSS-boende på Vitoxelgatan 19 A från Sociala resursnämnden STK Sociala resursnämnden ansöker om medel för ökat resursbehov i bostad med särskild service enligt LSS på Vitoxelgatan i Malmö. Totalt avser ansökan 163 tkr år 2013 och 325 tkr årligen fr.o.m Stadskontoret föreslår att kommunstyrelsen avslår nämndens begäran av anledningar som redogörs för i ärendet. att avslå sociala resursnämndens begäran om medel för ökat resursbehov i befintlig LSSbostad. 7. Begäran om extra medel för utökning av personal till LSS-boende STK Sociala resursnämnden ansöker om medel för ökat resursbehov i bostad med särskild service enligt LSS i Malmö. Total avser ansökan 413 tkr år 2013 och 413 tkr år Stadskontoret föreslår att kommunstyrelsen avslår nämndens begäran av anledningar som redogörs för i ärendet. att avslå sociala resursnämndens begäran om medel för ökat resursbehov i befintlig LSSbostad. 8. Fortsatt tilläggsäskande från LSS-boende i stadsområde Väster från år 2014 STK Sociala resursnämnden ansöker om medel för ökat resursbehov i bostad med särskild service enligt LSS belägen i Bellevuegården i Malmö. Totalt avser ansökan 640 tkr årligen fr.o.m Stadskontoret föreslår att kommunstyrelsen avslår nämndens begäran av anledningar som redogörs för i ärendet.

3 3 (21) att avslå sociala resursnämndens begäran om medel för ökat resursbehov i befintlig LSSbostad. 9. Avrop av medel för ny gemensamhets- och personallokal till servicebostad i stadsområde Väster STK Sociala resursnämnden ansöker om medel, totalt 194 tkr, för gemensamhets- och personalutrymmen i anslutning till en bostad med särskild service enligt LSS på Sörbäcksgatan 8 i Malmö. Då avsatta medel för LSS-utbyggnad redan är förbrukade 2014 föreslår stadskontoret att kommunstyrelsen avslår nämndens begäran. att avslå sociala resursnämndens begäran om medel för ny gemensamhets- och personallokal i befintlig LSS-bostad. 10. Tilläggsäskande från boenden enligt LSS i fd stadsdelarna Västra Innerstaden, Rosengård och Husie STK Sociala resursnämnden ansöker om medel för ökat resursbehov i bostäder med särskild service enligt LSS på Backåkersvägen och Hallongatan i Malmö. Total avser ansökan 422 tkr 2013 och 844 tkr från och med Stadskontoret föreslår att kommunstyrelsen avslår nämndens begäran av anledningar som redogörs för i ärendet. att avslå sociala resursnämndens begäran om medel för ökat resursbehov i befintliga LSSbostäder. 11. Strategisk utvecklingsplan för arbetet mot diskriminering i Malmö stad STK Ärendet utgick.

4 4 (21) 12. Miljöredovisning 2013 från miljönämnden Uppföljning av Miljöprogram för Malmö stad STK Miljöredovisning 2013 Uppföljning av Miljöprogram för Malmö stad följer upp både Miljöprogram för Malmö stad och Handlingsplan för klimat- och miljöarbetet i Malmö stad Sex åtgärdsområden i miljöprogrammet, som kräver särskilt stora insatser, har prioriterats i redovisningen. En uppföljning av handlingsplanen visar att genomförandet av åtgärderna i stor utsträckning ligger efter tidsplanen. Under hösten påbörjades arbetet med att ta fram en handlingsplan för perioden att med godkännande lägga Miljöredovisning 2013 Uppföljning av Miljöprogram för Malmö stad till handlingarna Särskilt yttrande: (M) och (FP) 13. Ansökan från tekniska nämnden om objektsgodkännande för nybyggnation av ridanläggning på Klagshamn 55:1, projektnummer 0118 STK Tekniska nämnden har inkommit med objektsgodkännande för nybyggnation av ridanläggning på Klagshamn 55:1, projekt nr Bruttoutgiften för projektet bedöms till 58 Mkr varav 3 Mkr finansieras externt. Objektet finns med i tekniska nämndens budgetskrivelse Projektets bruttoutgift ryms inom beslutad investeringsram för gällande år för tekniska nämnden. Ett tjugoårigt avtal är tecknat med fritidsnämnden. Den årliga hyran är satt till 4,9 Mkr. Kommunstyrelsen beslutade förslå kommunfullmäktige besluta: att bevilja tekniska nämnden objektsgodkännande för nybyggnation av ridanläggning på Klagshamn 55:1, projekt nr 0118, till en beräknad bruttoutgift om 58 Mkr 14. Ansökan om objektsgodkännande gällande Södra Vattenparken, dp 5290, i Hyllie i Malmö STK Tekniska nämnden har inkommit med ansökan om objektsgodkännande för genomförande av berört förslag till detaljplan, Södra Vattenparken, dp 5290, i Hyllie i Malmö. Bruttoutgiften för projektet bedöms till 35,5 Mkr varav kvartersmark 1,150 Mkr och allmän platsmark 34,350 Mkr. Projektets bruttoutgift ryms inom beslutad investeringsram för gällande år för tekniska nämnden.

5 5 (21) Totalt marknadsvärde av tomtmark inom projektet, som kan utvecklas och säljas av kommunen, bedöms vara ca 42 Mkr i prisläge februari Årliga driftkostnader (drift-, underhåll och kapitalkostnader) för allmän platsmark beräknas uppgå till 840 tkr. att bevilja tekniska nämnden objektsgodkännande för Södra Vattenparken, dp 5290, i Hyllie i Malmö till en beräknad bruttoutgift om 35,5 Mkr att godkänna årliga driftkonsekvenser om 840 tkr under förutsättning att de ryms inom den av kommunfullmäktige beslutad ram för driftkonsekvenser för gällande år för tekniska nämnden. Särskilt yttrande: (V) 15. Ansökan om utökat investeringsanslag från Stadsområdesnämnd Söder STK Stadsområdesnämnd Söder har inkommit med ansökan om utökad investeringsram för I den budgetskrivelse som inkom från stadsområdesberedning Söder som underlag för beredning av budget för 2014 saknades äskande om budgetram för investeringar. I budgeten beviljades stadsområdesnämnden schablonmässigt en investeringsram om tkr. I nu inkommen ansökan begär stadsområdesnämnden att få investeringsramen utökad med tkr till tkr. Efter höjning kommer stadsområdets investeringsram vara i samma storleksordning som övriga stadsområden. att för 2014 öka stadsområdesnämnd Söders investeringsram med tkr, från tkr till tkr samt att finansiering sker inom den av kommunfullmäktige beviljade ramen för upplåning 16. Uppdrag att utarbeta en långsiktig strategi för kollektivtrafiken i Malmö från Tekniska nämnden STK Tekniska nämnden har inkommit till kommunstyrelsen med en begäran om uppdrag att utarbeta en långsiktig strategi för kollektivtrafiken i och till och från Malmö. Trafikberedningen föreslås utgöra styrgrupp för arbetet. Stadskontoret lyfter i sina synpunkter fram trafikberedningens roll och ansvar samt betydelsen av ett finansieringsperspektiv i ett tidigt skede för genomförandet av strategin.

6 6 (21) att ge trafikberedningen i uppdrag att utgöra politisk styrgrupp för framtagandet av en långsiktig strategi för kollektivtrafiken i och till och från Malmö att ge trafikberedningen i uppdrag att återkomma till kommunstyrelsen med förslag på strategi innehållande organisation, metod, inriktning, finansiering och avgränsningar innan årsskiftet efter samråd med tekniska nämnden, stadsbyggnadsnämnden och miljönämnden, samt att ge stadskontoret i uppdrag att svara för administrativ samordning, i form av sekreterarskap, till trafikberedningen i samverkan med berörda förvaltningar i enlighet med vad som anförs i ärendet att ge gatukontoret i uppdrag att leda det operativa arbetet med en långsiktig strategi för kollektivtrafiken i Malmö samt övriga frågor som bereds i trafikberedningen i enlighet med vad som anförs i ärendet. 17. Motion av Magnus Olsson (SD) om ickereligiös mat inom Malmö stad STK I motionen föreslås att kommunfullmäktige ger servicenämnden i uppdrag att verka för att alla inköp av råvaror skall vara religionsneutrala, att servicenämnden ges i uppdrag att förhandla om befintliga avtal alternativt teckna nya avtal avseende inköp av råvaror där Malmö stad ställer högre krav på etisk djurhållning och som gynnar närproducerade köttråvaror och att Malmö stad reviderar nuvarande Matpolicy genom att stryka möjligheten att få religiöst anpassad mat serverad i Malmö stads verksamheter. att avslå motionen. Reservation: (SD) 18. Godkännande av förstudie/planprogram för spårväg etapp 1 pp6036 från stadsbyggnadsnämnden STK Stadsbyggnadsnämnden redovisar till kommunstyrelsen genomförd förstudie och planprogram för spårväg etapp 1 för godkännande. Syftet med arbetet har varit att utreda möjligheterna och förutsättningarna för spårväg i stråken Lindängen-Västra Hamnen och Rosengård-Västra Hamnen. Förstudien och planprogrammet ska fungera som ett underlag för vidare beslut om ett eventuellt spårvägsinförande.

7 7 (21) att godkänna i ärendet redovisad förstudie och planprogram för spårväg etapp 1 och lägga den till handlingarna. Reservation: (M) Reservation: (FP) Reservation: (SD) 19. Förstudie och planprogram för spårväg etapp 1 i Malmö från tekniska nämnden STK Tekniska nämnden redovisar till kommunstyrelsen genomförd förstudie och planprogram för spårväg etapp 1 för godkännande. Syftet med arbetet har varit att utreda möjligheterna och förutsättningarna för spårväg i stråken Lindängen-Västra Hamnen och Rosengård-Västra Hamnen. Förstudien och planprogrammet ska fungera som ett underlag för vidare beslut om ett eventuellt spårvägsinförande. att godkänna i ärendet redovisad förstudie och planprogram för spårväg etapp 1 och lägga den till handlingarna. Reservation: (M) Reservation: (FP) Reservation: (SD) 20. Framställning från kommunalförbundet VA SYD avseende fastställande av verksamhetsområde i Malmö stad jämte allmänna bestämmelser STK Kommunalförbundet VA SYD har gjort framställning om fastställande av Allmänna Bestämmelser för brukande av den allmänna vatten- och avloppsanläggningen (ABVA) i Malmö stad samt av gränser för verksamhetsområde för den allmänna vatten- och avloppsanläggningen i Malmö stad. Det förordas att kommunstyrelsen tillstyrker framställningen. Kommunstyrelsen beslutade föreslå komunfullmäktige besluta: att fastställa av VA SYD framlagt förslag till Allmänna bestämmelser för brukande av den allmänna VA-anläggningen (ABVA) i Malmö stad,

8 8 (21) att fastställa av VA SYD framlagt förslag till gränser för verksamhetsområdet för VA SYD:s allmänna vatten- och avloppsanläggning i Malmö stad, samt att de av kommunfullmäktige fastställda ABVA i Malmö stad samt de fastställda gränserna för verksamhetsområdet för VA SYD:s allmänna vatten- och av loppsanläggning i Malmö stad ska tillämpas från och med den 1 maj Lokalförsörjningsplan för Malmö stad STK Ärendet utgick. 22. Utredning om organisation av arbetsmarknads- och vuxenutbildningsinsatser STK Kommunstyrelsen beslutade den 5 mars i år att ge stadskontoret i uppdrag att under april 2014 återkomma till kommunstyrelsen med redovisning av berörda nämnders behov av ekonomiska resurser och samt att uppdra åt stadskontoret att under april 2014 närmare utreda och ge förslag till utformning av kommunstyrelsens berednings- och utskottsorganisation i berörda delar, samt redovisa förslag till revidering av kommunstyrelsens delegationsordning. I detta sammanhang redovisar stadskontoret också stadskontorets fortsatta behov av resurser och kompetens inom området sysselsättningsfrämjande åtgärder. att godkänna redovisning av berörda nämnders behov av ekonomiska resurser och kompetens, att kr överförs den 1 maj 2014 från kommunstyrelsens anslag för arbetsmarknadsoch vuxenutbildningsutskottet till gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden avseende sysselsättningsfrämjande åtgärder, uppföljning/ utvärdering/information samt finansiering av nämndens nyttjande av verksamheterna Återvinningsdepån, Malvin, Grönyteskötsel och Tjänstecyklar inom serviceförvaltningen, samt att finansieringen av verksamheterna från och med budgetår 2015 sker genom direkta kommunbidrag till gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden, att kr överförs den 1 maj 2014 från kommunstyrelsens anslag för arbetsmarknadsoch vuxenutbildningsutskottet till sociala resursnämnden avseende verksamheten I Malmö möts vi, samt den fortsatta finansieringen av verksamheten från och med budgetår 2015 sker genom direkta kommunbidrag till sociala resursnämnden,

9 9 (21) att kr överförs den 1 maj 2014 från kommunstyrelsens anslag för arbetsmarknadsoch vuxenutbildningsutskottet till anslag för kommunstyrelsen avseende studentmedarbetarprogram, FINSAM, sysselsättningsfrämjande åtgärder, datorstöd, samt uppföljning/utvärdering/information, samt att den fortsatta finansieringen av verksamheterna från och med budgetår 2015 sker genom kommunbidrag till anslag för kommunstyrelsen, undantaget de medel som avser sysselsättningsfrämjande åtgärder som överförs till gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden. att kr överförs den 1 maj 2014 från anslag till kommunstyrelsen till gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden utgörande resurser för att stärka upp nämndens utökade ansvar inom arbetsmarknadsområdet, samt att den fortsatta finansieringen av resursförstärkningen från och med budgetår 2015 sker genom direkta kommunbidrag till gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden, att kr utgörande kvarstående medel för arbetet med jämställdhet, antidiskriminering och nationella minoriteter den 1 maj 2014 överförs från kommunstyrelsens anslag för arbetsmarknads- och vuxenutbildningsutskottet till anslag för kommunstyrelsen samt att den fortsatta finansieringen för verksamheterna från och med budgetår 2015 sker genom kommunbidrag till anslag för kommunstyrelsen, att med anledning av att ansvaret för arbetsmarknadsinsatserna överförs till gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden, upphör kommunstyrelsens arbetsmarknads- och vuxenutbildningsberedningen/utskottet per den 30 april 2014, att från och med 1 maj 2014 inrätta ett utskott till kommunstyrelsens jämställdhetsberedning som hanterar medel för arbetet med jämställdhet, antidiskriminering och nationella minoriteter, samt att uppdra åt stadskontoret att under april 2014 närmare utreda och ge förslag på utformning av kommunstyrelsens berednings- och utskottsorganisation i berörda delar, jämte delegationsordning, utifrån ansvar och budget för de medel som kvarstår inom anslag för kommunstyrelsen. Reservation: (M) och (FP) Reservation: (SD) 23. Samförvaltande stiftelser rapport 2013 STK Av placeringspolicyn för de samförvaltade stiftelserna framgår att rapportering till kommunstyrelsen ska ske tertialvis av stiftelsekapitalets utveckling och ställning samt att en avstämning mot beslutade limiter ska redovisas. Rapporten avseende de samförvaltade stiftelsernas kapitalförvaltning omfattar en beskrivning av utvecklingen av stiftelsernas kapital under 2013 samt ställning och avstämning mot limiter per

10 10 (21) att med godkännande lägga rapporten till handlingarna. 24. Ansökan från Malmö Opera & Musikteater. Verksamhetsbidrag för 2014 STK Malmö Opera och Musikteater AB har inkommit med en ansökan om en höjning av det beslutade bidraget för år Bakgrunden till ansökan är att bidraget från Statens Kulturnämnd (Kultur Skåne) blivit väsentligt lägre än det äskade beloppet. Region Skåne har därför beslutat att höja sitt verksamhetsbidrag till Operan med 2,7 %. att bifalla ansökan om verksamhetsbidrag från Malmö Opera och Musikteater AB för år Begäran om uppdrag att fördjupa utredningarna av spårväg etapp 1 från tekniska nämnden STK Tekniska nämnden godkände den 18 december 2013 förstudie och planprogram för spårväg etapp 1 i Malmö. Tekniska nämnden begär nu av kommunstyrelsen att få i uppdrag att i samverkan med kommunstyrelsen och stadsbyggnadsnämnden fördjupa utredningarna av spårväg etapp 1 i frågor som rör finansiering, åtgärdsvalsstudie samt fördjupade nyttor av spårväg för sociala frågor, stadsutveckling, exploatering och näringsliv. att ge stadskontoret i uppdrag att i nästa steg utarbeta kommunalekonomisk kalkyl samt att förtydliga samhällsekonomiska nyttor samt exploateringsmöjligheter med utgångspunkt i förstudie och planprogram för spårväg att anmoda tekniska nämnden att i samverkan med stadsbyggnadsnämnden sätta samman en åtgärdsvalsstudie i enlighet med vad som anförs från tekniska nämnden. Reservation: (M) och (FP) Reservation: (SD)

11 11 (21) 26. Begäran om uppdrag att fördjupa utredningarna av spårväg etapp 1 från stadsbyggnadsnämnden STK Stadsbyggnadsnämnden godkände den 12 december 2013 förstudie och planprogram för spårväg etapp 1 i Malmö. Stadsbyggnadsnämnden begär av kommunstyrelsen att få i uppdrag att i samverkan med kommunstyrelsen och tekniska nämnden fördjupa utredningarna av spårväg etapp 1 i frågor som rör finansiering, åtgärdsvalsstudie samt fördjupade nyttor av spårväg för sociala frågor, stadsutveckling, exploatering och näringsliv. att ge stadskontoret i uppdrag att i nästa steg utarbeta kommunalekonomisk kalkyl samt förtydliga samhällsekonomiska nyttor samt exploateringsmöjligheter med utgångspunkt i förstudie och planprogram för spårväg att anmoda stadsbyggnadsnämnden att i samverkan med tekniska nämnden sätta samman en åtgärdsvalsstudie i enlighet med vad som anförs från stadsbyggnadsnämnden att ge stadsbyggnadsnämnden i uppdrag att göra fördjupade förtätningsstudier för att förbereda kommande detaljplanearbete. Reservation: (M) och (FP) Reservation: (SD) 27. Kommunstyrelsens ansvar avseende uppföljning och ekonomiskt resultat för ekonomiskt bistånd STK I samband med kommunfullmäktiges beslut om budget 2014 flyttades kommunbidraget och budgetansvaret för ekonomiskt bistånd (tidigare benämnt ekonomisk hjälp) från stadsområdena till kommunstyrelsen. Då budgeten bedöms vara underfinansierad och orsakerna till kostnadsökningen de senaste åren till stor del ligger utanför kommunens ansvarsområde medför det förändrade budgetansvaret behov av förtydligande av kommunstyrelsens ansvar och skyldigheter i förhållande till gällande riktlinjer för ekonomistyrning. att ge kommunstyrelsen undantag från riktlinjer för ekonomistyrning avseende skyldigheten att inom nämndens ansvarsområde vidta åtgärder för avvikelse avseende budgetansvaret ekonomiskt bistånd (tidigare benämnt ekonomisk hjälp).

12 12 (21) 28. Remiss från Finansdepartementet. Minskat svartarbete i byggbranschen Ds 2014:7 Svarsdatum senast 11 april 2014 STK Finansdepartementet har berett Malmö stad tillfälle att yttra sig över departementspromemorian Minskat svartarbete i byggbranschen (DS 2014:7). Promemorian innehåller förslag om kontrollsystem med syfte med att minska förekomsten av skatteundandragande genom svartarbete och skapa sundare konkurrensförhållanden inom branschen. att för kommunen avge yttrande till finansdepartementet i enlighet med upprättat förslag från stadskontoret. 29. Remiss ny regional utvecklingsstrategi från Region Skåne STK Region Skåne har sedan våren 2012 arbetat med att ta fram en ny regional utvecklingsstrategi med ambitionen att den ska fungera som en plattform för samverkan i Skåne. I den föreslagna utvecklingsstrategin presenteras en målbild för år 2030 om Det öppna Skåne. Under denna målbild ryms fem prioriterade ställningstaganden med ett antal delstrategier och mål. Enligt utvecklingsstrategin ska varje organisation i sin verksamhet kunna koppla samman nya styrdokument och verksamhetsplaner med strategin. att avge yttrande till Region Skåne i ärendet enligt förslag från stadskontoret 30. Malmö stads välfärdsredovisning 2013 STK I samband med Malmökommissionens underlag som presenterades i Kommunstyrelsen i april 2013 (Dnr 145/13) fick stadskontoret följande tre tilläggsuppdrag; att utreda möjligheten till hållbarhetsredovisning med nya, kompletterande mått på samhällsutvecklingen, att utreda möjligheterna för framtagandet av kommungemensamma modeller för samhällsekonomiska/hälsoekonomiska beräkningar samt att utreda hur sociala investeringar kan integreras i budget De här tilläggsuppdragen hänger på olika sätt samman och resultatet av dem förväntas få betydelser för framtida välfärdsredovisningar.

13 13 (21) att med godkännande lägga upprättad Välfärdsredovisning för Malmö stad 2013 till handlingarna. att uppdra åt stadskontoret att utveckla kommande välfärdsredovisning i enlighet med resultat och bedömningar från tre pågående tilläggsuppdrag som rör hållbarhetsredovisning, samhälls-och hälsoekonomiska beräkningar samt sociala investeringar som redovisas i ärendet. Särskilt yttrande: (M) och (FP) 31. Miljönämndens äskande hos kommunstyrelsen om medel 2014 för implementering av Policy för hållbar utveckling och mat STK Ärendet utgick 32. Rapport om boendeplanering för äldre i Malmö stad, 2014 STK Rapport om boendeplanering för äldre i Malmö stad 2014 innehåller en nulägesbeskrivning av tillgång och behov av särskilda boendeformer för äldre. Samt reflektioner om framtida behov och utmaningar för att möta kommande befolkningsförändringar med allt fler äldre från år att godkänna rapporten om boendeplanering för äldre i Malmö stad 2014, samt att skicka rapporten till samtliga stadsområdesnämnder och Sociala resursnämnden för kännedom och beaktande. Särskilt yttrande: (M) och (FP) 33. Rapport om åtgärder efter Brukarundersökning 2012/försörjningsstöd STK Som ett led i individ- och familjeomsorgens kontinuerliga kvalitetsarbete genomförde Malmö stad under 2012 en brukarundersökning bland mottagare av ekonomiskt bistånd (försörjningsstöd). Kommunstyrelsen beslöt maj 2013 att anmoda stadsområdesnämnderna att inkomma med

14 14 (21) planerade åtgärder gällande biståndsmottagarens möjligheter till personliga möte och information om rättigheter och skyldigheter. Föreliggande rapport redovisar stadområdesnämndernas yttrande avseende åtgärder med anledning av brukarundersökningens resultat. att godkänna rapporten, att överlämna rapporten till samtliga stadsområdesnämnder som underlag i nämndernas kvalitetsarbete, samt att anmoda stadsområdesnämnderna att årligen, i kvalitetsberättelsen, redovisa vidtagna kvalitetsförbättringsåtgärder gällande biståndsmottagares möjligheter till personliga möte och att få information om rättigheter och skyldigheter. 34. Slutrapport Ökat brukarinflytande inom IoF i Malmö stad för kännedom STK Projektet ökat brukarinflytande inom Individ- och familjeomsorgen (IoF) i Malmö stad har pågått under 15 månader och avslutades den 31 december Projektets samtliga leveranser har skett med inflytande av personer med kunskap och erfarenhet som brukare. En projektgrupp bestående av 38 projektmedlemmar med brukarerfarenhet har prövat metoder för att öka brukarinflytande inom IoF. I projektet har generell kunskap om delaktighet, dialog och inflytande skapats och utvecklats. Samtidigt har specifik kunskap om aktuellt socialt förändringsarbete genererats. Satsningen innebär att Malmö stad idag är ledande i landet gällande utvecklingen av brukarinflytande inom IoF. att godkänna slutrapporten, och att överlämna rapporten till stadsområdesnämnderna och Sociala resursnämnden för kännedom och beaktande i sitt fortsatta utvecklingsarbete med brukarinflytande. 35. Handlingsplan för ehälsa Malmö stad STK Kommunstyrelsen beslutade 2008 att anta den nationella IT-strategin för vård och omsorg och gav samtidigt stadskontoret i uppdrag att ta fram en handlingsplan för Malmö stad åren Den nationella strategin bytte namn 2010 till Nationell ehälsa - strategin för tillgänglig och säker

15 15 (21) information inom vård och omsorg. Namnbytet innebar ett värderingsskifte för strategin, mindre om teknik, IT-lösningar och infrastruktur än tidigare och mer riktning mot nyttan för invånare och verksamheter. Definitionen av begreppet ehälsa betonade även att strategin nu fullt ut omfattar socialtjänstens olika verksamheter. Handlingsplan för åren 2014 till 2018 är en fortsättning för att förverkliga ehälso strategin i Malmö stad. Sveriges Kommuner och Landsting (SKL), har gjort årliga överenskommelser med regeringen om stimulansmedlen inom området sedan För att få del av 2014 års stimulansmedel finns krav att samtliga kommuner i Skåne ska visa beslut från relevant nämnd eller styrelse om att påbörja processen om trygghet, service och delaktighet i hemmet, samt att övergå till digital teknik för trygghetslarmen. Malmö stad har sedan tidigare påbörjat processen med övergång till digitala trygghetslarm och den processen fortgår enligt planering. att anta handlingsplan för ehälsa för Malmö stad inom socialtjänstområdet och att Malmö stad fortsätter övergången till digital teknik för trygghetslarm enligt plan och därmed skapar möjligheter för ökad trygghet, delaktighet och service i hemmet. 36. Personalredovisning 2013, inkl. årlig uppföljning av system för SAM STK I personalredovisningen lyfts strategiskt viktiga frågor fram och de beskrivs både i text och utifrån ett statistiskt material. Personalredovisningen är ett komplement till Malmö stads årsredovisning. att godkänna personalredovisningen för Motion av Anja Sonesson (M) och Emil Eriksson (M) Inför ett valfrihetssystem i svenskundervisning för invandrare STK I motionen föreslås att kommunfullmäktige beslutar att uppdra åt gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden att utreda möjligheterna att i Malmö införa ett valfrihetssystem för svenska för invandrare (sfi) och svenska som andra språk. att motionen ska anses besvarad med vad som anförts i ärendet. Reservation: (M) och (FP) Särskilt yttrande: (MP)

16 16 (21) 38. Motion av Magnus Olsson (SD) om kompensation vid sjukdom för anställda inom barnomsorg och vård och omsorg i Malmö stad STK I motionen föreslås att kommunfullmäktige ger kommunstyrelsen i uppdrag att utreda möjligheterna för Malmö stad som arbetsgivare att ta fram en modell som innebär en kompensation vid sjukdom för medarbetare inom barnomsorg samt vård och omsorg i Malmö stad. att motionen ska anses besvarad med vad som anförts i ärendet Reservation:(SD) 39. Motion av Sven Rosén (SPI) om bidrag till äldre för inköp av dator och internetanslutning STK I motionen föreslås att kommunstyrelsen uppdras att utreda förutsättningarna för att ge bidrag till pensionärer med låg inkomst till inköp av dator och internetanslutning. att motionen ska anses besvarad med vad som anförts i ärendet. Reservation: (SD) 40. Motion av Anja Sonesson (M) om fri wifi i Malmö STK I motionen föreslås att kommunfullmäktige uppdrar åt kommunstyrelsen att skyndsamt utreda införandet av fri wifi utomhus i Malmö. att motionen ska anses besvarad med vad som anförts i ärendet

17 17 (21) 41. Remiss Pensionärers och förtroendevaldas ersättningsrätt i arbetslöshetsförsäkringen (SOU ) från Arbetsmarknadsdepartementet STK Betänkandet innehåller förslag i två frågor på arbetslöshetsförsäkringens område, dels reglerna för samordning av pension och arbetslöshetsersättning och dels förtroendevaldas ställning i arbetslöshetsförsäkringen. För de som berörs innebär förslagen att personer som har gått i pension kan återkomma till arbetslivet och åter bli försäkrade i arbetslöshetsförsäkringen. Syftet med förslagen rörande förtroendeuppdrag är att säkerställa att förtroendevalda vid prövning av rätten till arbetslöshetsersättning försätts i samma läge som om de inte hade åtagit sig uppdraget. Förslagen är utformade så att den som utför ett förtroendeuppdrag där det föreligger lagstadgad rätt till ledighet från anställningen för att utföra uppdraget ska vare sig gynnas eller missgynnas i försäkringen. att avge yttrande till Arbetsmarknadsdepartementet i enlighet med stadskontorets förslag. 42. Revidering av regler för omställningsvederlag till kommunala förtroendevalda i Malmö stad STK Nuvarande regler om omställningsvederlag till kommunala förtroendevalda i Malmö har antagits av kommunfullmäktige 1988 Bih nr 800 och 1994 Bih nr 127. Gällande regler innebär i korthet att omställningsvederlag utges till förtroendevalda med heltidsuppdrag som vid mandatperiodens utgång inte omväljes och som då uppdraget upphör varit heltidsengagerade hos kommunen under minst 12 månader. Arvodeskommittén har aktualiserat frågan om att revidera gällande regler om omställningsvederlag så att även förtroendevald som fullgjort ett uppdrag på betydande del av heltid, med sammanlagt minst 40 procent av heltid ska omfattas reglerna. En anpassning till att mandatperioden är 48 månader utgör också en grund för revidering. Att förtroendevald med uppdrag på heltid eller betydande del av heltid ska även tid då den förtroendevalde haft avdrag för ledighet vid sjukdom, arbetsskada och olycksfall samt ledighet enligt föräldraledighetslagen vara kvalificerande för omställningsvederlag. Att omställningsvederlag ska utges under maximalt 4 månader utan begränsning i tid på grund av att den förtroendevalde har inkomst av anställning, offentligt uppdrag eller annat förvärvsarbete. att revidera gällande regler om omställningsvederlag till kommunala förtroendevalda i Malmö i enlighet med vad som redovisats i ärendet att gälla från och med den 1 juli 2014.

18 18 (21) 43. Antagande av bestämmelser om omställningsstöd och pension för förtroendevalda (OPF-KL) STK Styrelsen i SKL har ställ sig bakom och antagit en ny modell för omställningsstöd för förtroendevalda inom kommuner och landsting. Den nya modellen OPF-KL innebär ett förändrat fokus från pension till omställning för förtroendevalda. att anta i ärendet redovisade bestämmelser om omställningsstöd och pension för förtroendevalda i Malmö, OPF-KL, med tillhörande bilaga. Särskilt yttrande: (V) 44. Remiss från Justitiedepartementet Överskuldsättning i kreditsamhället? (SOU ) Svar senast 4 april 2014 STK I betänkandet Överskuldsättning i kreditsamhället? föreslås bland annat att absolut preskription införs efter drygt 15 år för fordringar som fastställts av Kronofogdemyndigheten eller i domstol samt en förstärkt budget- och skuldrådgivning. Ett övergripande syfte med förslagen är att motverka överskuldsättning. Betänkandet har remitterats till miljönämnden som i huvudsak tillstyrker förslagen. Stadskontoret förordar att kommunstyrelsen i huvudsak tillstyrker förslagen och som sitt svar i ärendet åberopar miljönämndens utlåtande. Dock förordas att förslaget om ett statligt övertagande av finansiering av en basnivå för budget- och skuldrådgivning genom skatteväxling avstyrks. att för kommunen avge yttrande till Justitiedepartementet i enlighet med upprättat förslag. 45. Utfallsprognos mars 2014 STK Årets första utfallsprognos indikerar att kommunen inte kommer att uppnå det lagstadgade resultatkravet för år Sju nämnder skall upprätta åtgärdsplaner som leder till ekonomisk balans under året. Dessa planer skall inarbetas i nästkommande prognos som är delårsrapport januari-april.

19 19 (21) att anmoda kommunfullmäktige, tekniska nämnden, stadsområdesnämnderna Öster, Söder, Väster, Innerstaden samt överförmyndarnämnden att besluta om korrigerande åtgärder så utformade att nämnderna senast till utgången av 2014 når överensstämmelse med budget. att lägga rapporten till handlingarna Särskilt yttrande: (M) och (FP) 46. Utfallsprognos 1, FV 001 och FV 002 STK I jämförelse med budget är det prognostiserade resultatet för förvaltning 102, kommunstyrelsen, + 16 mkr för anslag för kommunstyrelsen, mkr för anslag för ekonomiskt bistånd och +/-0 för anslag för arbetsmarknads- och vuxenutbildningsutskott. Det prognostiserade resultatet för förvaltning 001, kommunfullmäktige, uppgår till 1,8 mkr. att med godkännande lägga rapporten till handlingarna 47. Uppdrag och organisation för Malmö Live STK Med utgångspunkt i en organisationsutredning genomförd av PwC, samt med stöd av styrelsen för MSO AB föreslås att ett aktiebolag, Malmö Live AB, bildas med uppdrag att ansvara för all programverksamhet i konserthuset. Bolaget ska också tillsammans med Clarion Hotel & Congress Malmö Live etablera ett samverkansforum på exekutiv och operativ nivå för samsyn och en god samverkan mellan parterna rörande all verksamhet inom Malmö Live samt också svara för att Malmö Live blir en tillgång för hela Malmös evenemangs- och besöksnäring, oaktat att kongressverksamheten i Malmö Live bedrivs av ett enskilt företag. att ställa sig bakom inriktningen att MSO AB ombildas med ett utvecklat uppdrag att svara för all programverksamhet i konserthuset samt för samverkan med övriga verksamhetsansvariga inom Malmö Live-anläggningen och även med den övriga lokala och regionala evenemangs- och besöksnäringen, att uppdra åt stadskontoret att återkomma med förslag till bolagsordning och ägardirektiv som anger stadens uppdrag till bolaget i enlighet med vad som anförs i ärendet, samt

20 20 (21) att uppdra åt stadskontoret att återkomma med förslag om finansiering och budget för Malmö Live-projektets verksamhet under Framställan om att överföra Kulturkopplingens verksamhet från stadsområdesnämnd Innerstaden till Kulturnämnden STK Den organisatoriska tillhörigheten för verksamheten Kulturkopplingen har utretts på uppdrag av grundskoledirektör och direktör för stadsområdesförvaltning Innerstaden. Den mest lämpliga placeringen av verksamheten bedöms vara inom kulturnämnden, för att främja fortsatt verksamhetsutveckling. Stadsområdesnämnd Innerstaden, som driver verksamheten idag, och kulturnämnden ställer sig båda positiva till den i utredningen föreslagna organisationsförändringen. att under 2014 överföra Kulturkopplingens verksamhet från stadsområdesnämnd Innerstaden till kulturnämnden i enlighet med vad som anförts i ärendet, att finansiering av verksamheten under 2014 regleras mellan stadsområdesnämnd Innerstaden och kulturnämnden, utan kommunbidragsjustering, samt att justering av kommunbidrag inarbetas i budget Försäljning av fastigheterna Argo 1, Triton 1, Triton 7 (friköp), Algen 1 (friköp), Korallen 2 (friköp) och del av fastigheten Hamnen 21:137, samtliga i Malmö, Norra Neptunigatan och Hullkajen, ramavtal omfattande bl.a. järnvägs- och fartygstrafik, markreservation, utbyggnadsområden och kommande exploateringsavtal STK Tekniska nämnden har i skrivelse hemställt om kommunfullmäktiges godkännande av ramoch köpeavtal med Lantmännen ek. för (Lantmännen) inkluderande fastighetsförsäljningar (på Norra Neptunigatan och Hullkajen). Avtalet omfattar såväl fastighetsförsäljning som villkor rörande järnvägs- och fartygstrafik, markreservation med mera. att godkänna av tekniska nämnden redovisat ram- och köpeavtal innebärande dels försäljning av fastigheterna Argo 1, Triton 1, Triton 7 (friköp), Algen 1 (friköp), Korallen 2 (friköp) och del av fastigheten Hamnen 21:137, dels reglering av bl a järnvägs- och fartygstrafik, markreservation, utbyggnadsområden och kommande exploateringsavtal. Reservation: (V)

21 21 (21) 50. Anställning av miljödirektör vid miljöförvaltningen STK Tjänsten som miljödirektör vid miljöförvaltningen är vakant sedan den 7 januari 2014 då den tidigare miljödirektören slutade sin anställning. Rekryteringsprocessen har beretts av kommunstyrelsens arbetsgivarutskott i samråd med miljönämndens presidium. Arbetsgivarutskottet har beslutat att föreslå Kerstin Åkerwall som ny miljödirektör. Samverkan i rekryteringsprocessen till ny miljödirektör har skett med de fackliga representanterna. Kerstin Åkerwall föreslås tillträda som miljödirektör den 1 juni Anställningen föreslås bli en tillsvidareanställning med tidsbegränsat förordnande som miljödirektör på 5 år. att anställa Kerstin Åkerwall som miljödirektör vid miljöförvaltningen med ett förordnande under perioden Vid frågor kring informationen från kommunstyrelsen, kontakta: Karin Lindroth, ledningsstrateg, stadskontoret, tfn:

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista Malmö stad Kommunstyrelsen 1 (9) Kallelse och föredragningslista Sammanträdestid 2014-04-02 kl. 13.00 Plats Ledamöter Ersättare Kommunalråd Sessionssalen (S 7045) 7:e vån August Palms plats 1, Malmö Katrin

Läs mer

Revidering av regler för omställningsvederlag till kommunala förtroendevalda

Revidering av regler för omställningsvederlag till kommunala förtroendevalda SIGNERAD 2014-03-14 Malmö stad Stadskontoret 1 (2) Datum 2014-03-17 Vår referens Mats Åhgren HR-specialist Tjänsteskrivelse mats.ahgren@malmo.se Revidering av regler för omställningsvederlag till kommunala

Läs mer

Den 24 april Protokollet föres av undertecknad, kommunfullmäktiges sekreterare.

Den 24 april Protokollet föres av undertecknad, kommunfullmäktiges sekreterare. Den 24 april 2014 Närvarande vid uppropet: ordföranden, förste och andre vice ordförandena samt övriga ledamöter utom Ilmar Reepalu, Peter Österlin, Per Ramhorn, Carl-Axel Roslund, My Gillberg, Rickard

Läs mer

Folkets Gård förvaltningsövergripande nystart av minibondgård i Folkets

Folkets Gård förvaltningsövergripande nystart av minibondgård i Folkets Malmö stad Stadskontoret 1 (3) Datum 2015-03-17 Vår referens Katarina Dettmark Controller katarina.dettmark@malmo.se Tjänsteskrivelse Folkets Gård förvaltningsövergripande nystart av minibondgård i Folkets

Läs mer

Remiss - Pensionärers och förtroendevaldas ersättningsrätt i arbetslöshetsförsäkringen (SOU 2013-64) från Arbetsmarknadsdepartementet

Remiss - Pensionärers och förtroendevaldas ersättningsrätt i arbetslöshetsförsäkringen (SOU 2013-64) från Arbetsmarknadsdepartementet SIGNERAD 2014-03-14 Malmö stad Stadskontoret 1 (3) Datum 2014-03-17 Vår referens Mats Åhgren HR-specialist Tjänsteskrivelse mats.ahgren@malmo.se Remiss - Pensionärers och förtroendevaldas ersättningsrätt

Läs mer

Information från kommunstyrelsens sammanträde den 4 juni 2014

Information från kommunstyrelsens sammanträde den 4 juni 2014 Malmö stad Kommunstyrelsen 1 (9) Datum 2014-06-04 Information från kommunstyrelsens sammanträde den 4 juni 2014 Denna information redogör kortfattat för kommunstyrelsens beslut i de ärenden som behandlades

Läs mer

Information från kommunstyrelsens sammanträde den 15 december 2015

Information från kommunstyrelsens sammanträde den 15 december 2015 Malmö stad Kommunstyrelsen 1 (6) Datum 2015-12-15 Information från kommunstyrelsens sammanträde den 15 december 2015 Denna information redogör kortfattat för kommunstyrelsens beslut i de ärenden som behandlades

Läs mer

Tid Kl Ledamöter Milan Obradovic (S) ordförande

Tid Kl Ledamöter Milan Obradovic (S) ordförande Malmö stad Miljönämnden 1 (7) Tid Kl 15.00 16.40 Protokoll 6/2010 PROTOKOLL fört vid sammanträde med Miljönämnden i Malmö 2010-06-10 Plats Miljönämndens samlingssal, Bergsgatan 17, 1 vån Närvarande: Ledamöter

Läs mer

Pm att söka om medel till insatser för jämställdhet, antidiskriminering, barnrättsperspektivet och nationella

Pm att söka om medel till insatser för jämställdhet, antidiskriminering, barnrättsperspektivet och nationella Malmö stad Stadskontoret Pm att söka om medel till insatser för jämställdhet, antidiskriminering, barnrättsperspektivet och nationella minoriteter Inledning Kommunstyrelsens utskott för demokrati, jämställdhet

Läs mer

Förändrad organisation för kommunalråd och politiska sekreterare

Förändrad organisation för kommunalråd och politiska sekreterare Malmö stad Kommunstyrelsens ordförande Malmö 2018-12-18 Till kommunfullmäktige i Malmö Förändrad organisation för kommunalråd och politiska sekreterare I det följande lämnas förslag till utformning av

Läs mer

MALMÖ KOMMUNFULLMÄKTIGES HANDLINGAR

MALMÖ KOMMUNFULLMÄKTIGES HANDLINGAR MALMÖ KOMMUNFULLMÄKTIGES HANDLINGAR BIHANG Ansv. utg.: Siv Gyllix 2014 Nr 122 Antagande av en ny organisation för kommunalråden m.m. (Dnr STK-2014-990) Till kommunfullmäktige i Malmö Kommunstyrelsen 1/10

Läs mer

Politiska sekreterare till kommunalråd med beredningsansvar

Politiska sekreterare till kommunalråd med beredningsansvar Malmö 2014-10-01 Till kommunfullmäktige i Malmö Antagande av en ny organisation för kommunalråden, m.m. Kommunstyrelsen lämnar i det följande förslag till utformning av kommunalrådsorganisation, m.m. Avsikten

Läs mer

Information från kommunstyrelsens sammanträde den 13 augusti 2014

Information från kommunstyrelsens sammanträde den 13 augusti 2014 Malmö stad Kommunstyrelsen 1 (12) Datum 2014-08-13 Information från kommunstyrelsens sammanträde den 13 augusti 2014 Denna information redogör kortfattat för kommunstyrelsens beslut i de ärenden som behandlades

Läs mer

Motion från Sven Rosén (SPI) om bidrag till äldre för inköp av dator och internetanslutning

Motion från Sven Rosén (SPI) om bidrag till äldre för inköp av dator och internetanslutning Malmö stad Stadsområdesförvaltning Norr 1 (2) Datum 2014-02-05 Vår referens Sofi Kimfors Planeringssekreterare Tjänsteskrivelse sofi.kimfors@malmo.se Motion från Sven Rosén (SPI) om bidrag till äldre för

Läs mer

Revidering av Strategisk Plan och Budget 2009-2011 och komplettering med de kommunala bolagens verksamhetsplaner

Revidering av Strategisk Plan och Budget 2009-2011 och komplettering med de kommunala bolagens verksamhetsplaner Kommunstyrelsen 2008-11-10 250 476 Arbets- och personalutskottet 2008-10-27 238 592 Dnr 08.444-04 novkf14 Revidering av Strategisk Plan och Budget 2009-2011 och komplettering med de kommunala bolagens

Läs mer

MALMÖ KOMMUNFULLMÄKTIGES HANDLINGAR

MALMÖ KOMMUNFULLMÄKTIGES HANDLINGAR MALMÖ KOMMUNFULLMÄKTIGES HANDLINGAR BIHANG Ansv. utg.: Siv Gyllix 2013 Nr 109 Motion från Anders Olin (SD) avseende planprogram och detaljplaner för mindre och billigare lägenheter (Dnr STK-2013-431) Till

Läs mer

Tjänsteskrivelse. Uppdrag och organisation för Malmö Live

Tjänsteskrivelse. Uppdrag och organisation för Malmö Live SIGNERAD Malmö stad Stadskontoret 1 (5) Datum 2014-04-01 Handläggare Anders Spjuth Projektledare Anders.Spjuth@malmo.se Tjänsteskrivelse Uppdrag och organisation för Malmö Live STK-2013-1125 Sammanfattning

Läs mer

Tid Kl 13.00 16.00. Plats Samlingssalen, Bergsgatan 17. Paragrafer 81-94

Tid Kl 13.00 16.00. Plats Samlingssalen, Bergsgatan 17. Paragrafer 81-94 Malmö stad Miljönämnden 1 (6) Tid Kl 13.00 16.00 Plats Samlingssalen, Bergsgatan 17 Paragrafer 81-94 Närvarande: Protokoll 6/2013 PROTOKOLL fört vid sammanträde med Miljönämnden i Malmö 2013-06-25 Ledamöter

Läs mer

Kommunfullmäktige i Klippans Kommun kallas härmed till sammanträde

Kommunfullmäktige i Klippans Kommun kallas härmed till sammanträde 1 (8) VÄLKOMMEN i Klippans Kommun kallas härmed till sammanträde Datum och tid: 2018-11-27, kl 19:00 Plats: Musikskolans aula, Storgatan 9, Klippan Ledamot som är förhindrad att närvara vid sammanträdet

Läs mer

1 4 *03-04 0 00 1 3 *

1 4 *03-04 0 00 1 3 * Stockholms läns landsting 1 (2) Landstingsradsberedningen SKRIVELSE 2014-02-19 LS 1312-1605 Landstingsstyrelsen LANDSTINGSSTYRELSEN 1 4 *03-04 0 00 1 3 * Yttrande över delbetänkandet Pensionärers och förtroendevaldas

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Personalutskottet. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Personalutskottet. Innehåll Innehåll 57 Godkännande av ärendelista... 74 58 Motion om vikariehanteringssystem - svar... 75 59 Delårsbokslut per 31 augusti 2017... 77 60 Klämdagar 2018... 78 61 Skyddskommittén i Mullsjö kommun...

Läs mer

Protokoll 9/2010. Tid Kl Ledamöter Milan Obradovic (S) ordförande

Protokoll 9/2010. Tid Kl Ledamöter Milan Obradovic (S) ordförande Malmö stad Miljönämnden 1 (6) Tid Kl 15.00 17.35 Protokoll 9/2010 PROTOKOLL fört vid sammanträde med Miljönämnden i Malmö 2010-11-08 Plats Miljönämndens samlingssal, Bergsgatan 17, 1 vån Närvarande: Ledamöter

Läs mer

Kommunfullmäktigeärenden

Kommunfullmäktigeärenden Kungörelse/underrättelse Kommunfullmäktige sammanträder 2017-06-15, kl. 18.30, Lindberghallen Djurås Sammanträdet öppnas: Upprop Val av justerare, plats och tid Fastställande av dagordning Anmälan av jäv

Läs mer

Tjänsteskrivelse. Nämndsmål 2016

Tjänsteskrivelse. Nämndsmål 2016 Malmö stad Stadsområdesförvaltning Norr 1 (1) Datum 2015-11-05 Vår referens Daniel Blennow Controller Daniel.Blennow@malmo.se Tjänsteskrivelse 2016 SOFN-2015-525 Sammanfattning Med utgångspunkt i kommunfullmäktiges

Läs mer

Protokoll. George Smidlund. Jan-Åke Troedsson Samtliga sakkunniga. Sekreterare... Christin Menander. Ordförande... Sten Dahlvid (S) Justerande...

Protokoll. George Smidlund. Jan-Åke Troedsson Samtliga sakkunniga. Sekreterare... Christin Menander. Ordförande... Sten Dahlvid (S) Justerande... Malmö stad Revisorskollegiet 1 Protokoll Sammanträdestid 2016-03-30 kl. 13:00 Sluttid: 17:30 Plats Triangeln 1-2 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Sten Dahlvid

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida1(12) Plats och tid Yxningen, kommunhuset, kl 13:30 Beslutande Ledamöter Thomas Lidberg (S), Ordförande Joakim Magnusson (C), 1:e vice ordförande Lars-Åke Bergstrand (S) Mira

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen (8)

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen (8) Kommunstyrelsen 2017-05-30 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 16.30-19.40, ajournering kl. 18.55-19.05. Beslutande Ledamöter Irene Homman (S) ordförande Ann-Gret Olsson (S) Tomas Fredén (S)

Läs mer

Sundbybergs stads budget 2016 med plan för

Sundbybergs stads budget 2016 med plan för 2015-10-16 1 (5) Kommunstyrelsen Sundbybergs stads budget 2016 med plan för 2017-2018 Beslutsunderlag Grundskole- och gymnasienämndens protokoll den 6 oktober 2015 74 samt förvaltningens skrivelse den

Läs mer

MALMÖ KOMMUNFULLMÄKTIGES HANDLINGAR

MALMÖ KOMMUNFULLMÄKTIGES HANDLINGAR MALMÖ KOMMUNFULLMÄKTIGES HANDLINGAR BIHANG Ansv. utg.: Siv Gyllix 2013 Nr 108 Begäran från valnämnden om ytterligare kommunbidrag för anordnande av val till Europaparlamentet och allmänna val 2014 (Dnr

Läs mer

Ledamöter Jamal El-Haj (s) ordförande. Leif Holmgren (s) Oddmar Joensen (s) Gull-Britt Svensson (s) Elisabet Landrup-Uttersten (m) Lars Myllenberg (m)

Ledamöter Jamal El-Haj (s) ordförande. Leif Holmgren (s) Oddmar Joensen (s) Gull-Britt Svensson (s) Elisabet Landrup-Uttersten (m) Lars Myllenberg (m) Malmö stad Miljönämnden 1 (7) Tid Kl 14.00 16.05 Protokoll 3/2008 PROTOKOLL fört vid sammanträde med Miljönämnden i Malmö 2008-03-31 Plats Miljönämndens samlingssal, Bergsgatan 17, 1 vån Närvarande: Ledamöter

Läs mer

Vård- och omsorgsutskottet

Vård- och omsorgsutskottet Sida 1/13 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl. 13.30 14.55 Beslutande Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Anette Hallberg (S) Eva Olofsson (C), vice ordförande Pernilla Ekelund (FP)

Läs mer

Särskilt ekonomiskt stöd till Föreningen Idrott För Handikappade (FIFH)

Särskilt ekonomiskt stöd till Föreningen Idrott För Handikappade (FIFH) SIGNERAD 2015-09-14 Malmö stad Fritidsförvaltningen 1 (2) Datum 2015-09-14 Vår referens Malin Eggertz Forsmark Avdelningschef malin.eggertzforsmark@malmo.se Tjänsteskrivelse Särskilt ekonomiskt stöd till

Läs mer

Plats. Ev. förhinder anmäls snarast till kansliet, eva.kristiansson@malmo.se eller tel. 34 13 24

Plats. Ev. förhinder anmäls snarast till kansliet, eva.kristiansson@malmo.se eller tel. 34 13 24 KALLELSE / FÖREDRAGNINGSLISTA Tekniska nämnden Sammanträdesdatum 2015-02-25 13.00 Abboten lokal Framtiden, Rådmansgatan 9, vån. 4 (f.d. Magistratsskolan) Gruppmöte (M+FP) 2015-02-23 15.30 Rum 4436, August

Läs mer

Sociala resursnämnden

Sociala resursnämnden Malmö stad Sociala resursförvaltningen 1 (7) Sociala resursnämnden Protokoll Sammanträdesdatum 2009-12-10 Plats Sociala resursförvaltningen, Ingrid Marie Klockan 10.00 12.20 Paragrafer 143-155 Närvarande

Läs mer

Sammanträdesdatum 2014-03-26. Kommunkontoret, Mellanfryken, onsdag 26 mars 2014, kl. 15.00. 3 Föregående protokoll SN 14/13

Sammanträdesdatum 2014-03-26. Kommunkontoret, Mellanfryken, onsdag 26 mars 2014, kl. 15.00. 3 Föregående protokoll SN 14/13 SOCIALNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2014-03-26 PLATS OCH TID Kommunkontoret, Mellanfryken, onsdag 26 mars 2014, kl. 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE DNR 1 Val av justerare 2 Godkännande av dagordning

Läs mer

Ingmar Simonson (direktör) Cecilia Antonsson (ekonomichef) Glenn Willman (personalchef) Anders Hultgren (affärsområdeschef Stadsfastigheter)

Ingmar Simonson (direktör) Cecilia Antonsson (ekonomichef) Glenn Willman (personalchef) Anders Hultgren (affärsområdeschef Stadsfastigheter) Nämndssammanträde 2010-02-23 Sammanträdestid kl 14.00 16.10 Protokoll 2010:2 NÄRVARANDE ledamöter ersättare tjänstemän personalföreträdare Sara Fagnani-Nilsson (ordförande) Peter Lindqvist (vice ordförande)

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista Malmö stad Kommunstyrelsen 1 Kallelse och föredragningslista Sammanträdestid 2018-11-07 13:00-14:00 Plats Sessionssalen, stadshuset Ordförande Ledamöter Ersättare Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) Andréas

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (8) 2018-11-01 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Lars Kallsäby Sammanträdesdatum 8 november 2018 Plats och tid s sessionssal, klockan 16:00 Som första aktivitet under

Läs mer

Information från kommunstyrelsens sammanträde den 5 november 2014

Information från kommunstyrelsens sammanträde den 5 november 2014 Malmö stad Kommunstyrelsen 1 (17) Datum 2014-11-05 Information från kommunstyrelsens sammanträde den 5 november 2014 Denna information redogör kortfattat för kommunstyrelsens beslut i de ärenden som behandlades

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Tekniska nämnden 2007-06-18 1 (15) Plats och tid Konferensrummet, Västergården, Askersund, 2007-06-18 kl. 15.00 17.00. Beslutande Torbjörn Karlsson (s), ordförande Kurt Andersson

Läs mer

Information från kommunstyrelsens sammanträde den 12 augusti 2015

Information från kommunstyrelsens sammanträde den 12 augusti 2015 Malmö stad Kommunstyrelsen 1 (11) Datum 2015-08-12 Information från kommunstyrelsens sammanträde den 12 augusti 2015 Denna information redogör kortfattat för kommunstyrelsens beslut i de ärenden som behandlades

Läs mer

Vård- och omsorgsberedningen. Reservation. Motion om ändrad uthyrningspolicy för Malmös kommunala fastighetsbolag STK-2015-390

Vård- och omsorgsberedningen. Reservation. Motion om ändrad uthyrningspolicy för Malmös kommunala fastighetsbolag STK-2015-390 Vård- och omsorgsberedningen Motion om ändrad uthyrningspolicy för Malmös kommunala fastighetsbolag STK-2015-390 Reservation Vi Sverigedemokrater yrkade bifall till motionen. När den styrande minoriteten

Läs mer

Plats Samlingssalen, Bergsgatan 17. Ledamöter Milan Obradovic (S) Ordförande Anders Törnblad (MP) 1:e vice ordförande

Plats Samlingssalen, Bergsgatan 17. Ledamöter Milan Obradovic (S) Ordförande Anders Törnblad (MP) 1:e vice ordförande Malmö stad Miljönämnden 1 (8) Protokoll 2/2013 Tid Kl 15.00 18.30 PROTOKOLL fört vid sammanträde med Miljönämnden i Malmö 2013-02-19 Plats Samlingssalen, Bergsgatan 17 Paragrafer 12-35 Närvarande: Ledamöter

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD) Kommunstyrelsens allmänna utskott Plats och tid A-salen kl. 09:00-11:50 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD)

Läs mer

MALMÖ KOMMUNFULLMÄKTIGES HANDLINGAR

MALMÖ KOMMUNFULLMÄKTIGES HANDLINGAR MALMÖ KOMMUNFULLMÄKTIGES HANDLINGAR BIHANG Informationsansvarig: Anna Gawrys 2015 Nr 58 Majoritetsskifte och konsekvenser för den politiska organisationens utformning med anledning härav (Dnr STK-2015-772)

Läs mer

Kommunstyrelsens finans- och näringslivsutskott 26 september 2017

Kommunstyrelsens finans- och näringslivsutskott 26 september 2017 Kommunstyrelsens finans- och näringslivsutskott Kommunstyrelsens finans- och näringslivsutskott 26 september 2017 Sid Justering... 2 69 Information om socialnämndens konkreta handlingsplan... 3 70 Information

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens finans- och näringslivsutskott Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens finans- och näringslivsutskott Sid nr Kommunstyrelsens finans- och näringslivsutskott 2014-09-30 Ärendelista Sid nr Justering... 2 128 Information om utredningen av Sundsvalls kommuns framtida engagemang i Kommungaranti Skandinavien Försäkrings

Läs mer

Pensionärers och förtroendevaldas ersättningsrätt i arbetslöshetsförsäkringen (SOU 2013:64) svar på remiss från Arbetsmarknadsdepartementet

Pensionärers och förtroendevaldas ersättningsrätt i arbetslöshetsförsäkringen (SOU 2013:64) svar på remiss från Arbetsmarknadsdepartementet 2014-02-14 KS-2013/1648.109 1 (5) HANDLÄGGARE Björn Rosborg 08-535 302 09 bjorn.rosborg@huddinge.se Kommunstyrelsen Pensionärers och förtroendevaldas ersättningsrätt i arbetslöshetsförsäkringen (SOU 2013:64)

Läs mer

2(9) Innehållsförteckning

2(9) Innehållsförteckning 2(9) Innehållsförteckning 1 Justering och fastställande av föredragningslista 3 2 Nya regler om kommunala företag - säkerställande av kommunala principer, förstärkt uppsiktsplikt för kommunstyrelsen samt

Läs mer

Ledamöter Milan Obradovic (S) Ordförande Anders Törnblad (MP) 1:e vice ordförande. Anna-Karin Bengtsson (S) Leif Holmgren (S) Emmanouel Martyris (SD)

Ledamöter Milan Obradovic (S) Ordförande Anders Törnblad (MP) 1:e vice ordförande. Anna-Karin Bengtsson (S) Leif Holmgren (S) Emmanouel Martyris (SD) Malmö stad Miljönämnden 1 (5) Tid Kl 13.00 15.35 Plats Samlingssalen, Bergsgatan 17 Paragrafer 70-80 Närvarande: Protokoll 5/2013 PROTOKOLL fört vid sammanträde med Miljönämnden i Malmö 2013-05-28 Ledamöter

Läs mer

Framställning från kommunalförbundet VA SYD avseende fastställande av verksamhetsområde i Malmö stad jämte allmänna bestämmelser

Framställning från kommunalförbundet VA SYD avseende fastställande av verksamhetsområde i Malmö stad jämte allmänna bestämmelser SIGNERAD 2014-03-20 Malmö stad Stadskontoret 1 (3) Datum 2014-03-26 Vår referens Lovisa Hansson Stadsjurist Tjänsteskrivelse Lovisa.Hansson@malmo.se Framställning från kommunalförbundet VA SYD avseende

Läs mer

Fullmäktigesalen Harmånger. 1. Upprop, Val av justerare jämte tid och plats för protokollets justering.

Fullmäktigesalen Harmånger. 1. Upprop, Val av justerare jämte tid och plats för protokollets justering. NORDANSTIGS KOMMUN Kommunfullmäktige KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Fullmäktigesalen Harmånger. Tid: Tisdag 7 juni 2005 kl. 19:00. 1. Upprop, Val av justerare jämte tid och

Läs mer

REGLEMENTE FÖR SOCIALNÄMNDEN

REGLEMENTE FÖR SOCIALNÄMNDEN OLOFSTRÖMS KOMMUN 1 REGLEMENTE FÖR SOCIALNÄMNDEN Fastställt av kommunfullmäktige 1995-03-06, 27 Reviderat av kommunfullmäktige 1998-05-04, 27 Reviderat av kommunfullmäktige 2000-10-02, 90 Reviderat av

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

Hyresförslag gällande akutboende för hemlösa barnfamiljer inom fastigheten Arlöv 21:181 från Sociala resursnämnden

Hyresförslag gällande akutboende för hemlösa barnfamiljer inom fastigheten Arlöv 21:181 från Sociala resursnämnden SIGNERAD 2013-09-19 Malmö stad Stadskontoret 1 (2) Datum 2013-09-18 Vår referens Karin Göranson Controller Tjänsteskrivelse karin.goranson@malmo.se Hyresförslag gällande akutboende för hemlösa barnfamiljer

Läs mer

Projektplan - Hållbarhetsintegrering

Projektplan - Hållbarhetsintegrering Projektplan - Hållbarhetsintegrering Stadskontoret Upprättad Datum: Version: Ansvarig: Förvaltning: Enhet: 2015-01-09 1.0 Susanna Jakobsson, Lotta Heckley, Maria Kronogård, Jenny Theander Stadskontoret

Läs mer

MALMÖ KOMMUNFULLMÄKTIGES HANDLINGAR

MALMÖ KOMMUNFULLMÄKTIGES HANDLINGAR MALMÖ KOMMUNFULLMÄKTIGES HANDLINGAR BIHANG Ansv. utg.: Siv Gyllix 2013 Nr 107 Förändring av valdistrikten inför 2014 års val (Dnr STK-2013-829) Till kommunfullmäktige i Malmö Kommunstyrelsen 6/11 2013

Läs mer

Sociala resursnämnden

Sociala resursnämnden Malmö stad Sociala resursförvaltningen 1 (9) Sociala resursnämnden Protokoll Sammanträdesdatum 2011-10-18 Plats Sociala resursförvaltningen, Plattform Malmö, Djäknegatan 16 Klockan 09.00 11.35 Paragrafer

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum 1(13) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.30-14.35 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Jan Zielinski (S) Fredrik Jönsson (C), ordf Teddy Nilsson (SD), vice ordf Olof Röstin (M)

Läs mer

Riktlinjer för Stockholms stads sociala investeringsfond

Riktlinjer för Stockholms stads sociala investeringsfond Östermalms stadsdelsförvaltning Socialtjänstavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2016-01-08 Handläggare Anne Menes Telefon: 08 508 10 320 Till Östermalms stadsdelsnämnd 2016-02-04 Riktlinjer för Stockholms

Läs mer

Förslag till Avfallspolicy för avfallshanteringen inom Malmö stads egna verksamheter

Förslag till Avfallspolicy för avfallshanteringen inom Malmö stads egna verksamheter Malmö stad Stadsområdesförvaltning Norr 1 (2) Datum 2014-11-26 Vår referens Annette Larsson Projektledare Annette.Larsson@malmo.se Tjänsteskrivelse Förslag till Avfallspolicy för avfallshanteringen inom

Läs mer

Ledamöter Jamal El-Haj (s) ordförande

Ledamöter Jamal El-Haj (s) ordförande Malmö stad Miljönämnden 1 (6) Tid Kl 14.00 15.45 Protokoll 1/2008 UTDRAG UR PROTOKOLL fört vid sammanträde med Miljönämnden i Malmö 2008-01-29 Plats Miljönämndens samlingssal, Bergsgatan 17, 1 vån Närvarande:

Läs mer

Policy för intraprenad i Bollebygds kommun

Policy för intraprenad i Bollebygds kommun Styrdokument 1 (6) 2017-07-27 Fastställd: Kommunfullmäktige 2017-10-26, 166 Gäller för: Bollebygds kommun Dokumentansvarig: Bildnings- och omsorgschef Dnr: BON2017/141 Policy för intraprenad i Bollebygds

Läs mer

Information från kommunstyrelsens sammanträde den 27 maj 2015

Information från kommunstyrelsens sammanträde den 27 maj 2015 Malmö stad Kommunstyrelsen 1 (22) Datum 2015-05-27 Information från kommunstyrelsens sammanträde den 27 maj 2015 Denna information redogör kortfattat för kommunstyrelsens beslut i de ärenden som behandlades

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott 2011-12-02 1. kl 8:00-11:20. Maria Gustafsson (S) Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Birgitta Widén Blomberg

Socialnämndens arbetsutskott 2011-12-02 1. kl 8:00-11:20. Maria Gustafsson (S) Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Birgitta Widén Blomberg 2011-12-02 1 Plats och tid Kommunkontoret, Ödeshög, fredagen den 2 december 2011 kl 8:00-11:20 Beslutande Birgitta Widén Blomberg (KD), ordförande Ove Bäck (C) Maria Gustafsson (S) Övriga deltagande Ywonne

Läs mer

Miljöprogram för för antagande (KS/2015:96)

Miljöprogram för för antagande (KS/2015:96) Kallelse Kommunfullmäktige Nr 9 Tid: 2015-12-14, kl 19:00 OBS! Mötet startar 19.00 Plats: Kommunfullmäktiges sessionssal Justering: utses att tillsammans med ordföranden justera dagens protokoll. Justeringsdag:

Läs mer

Revidering av Instruktion för kommundirektören i Eskilstuna kommun

Revidering av Instruktion för kommundirektören i Eskilstuna kommun Kommunstyrelsen 2019-01-29 Kommunledningskontoret Demokrati och välfärd KSKF/2019:41 Birgitta Berg 016-710 18 33 1 (2) Kommunstyrelsen Revidering av Instruktion för kommundirektören i Eskilstuna kommun

Läs mer

Remiss av KSL:s rekommendation att anta överenskommelsen om Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård

Remiss av KSL:s rekommendation att anta överenskommelsen om Samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård Äldreförvaltningen Planeringsavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (8) 2017-08-17 Handläggare Christina Malmqvist Telefon: 08-508 36 222 Till Äldrenämnden den 19 september 2017 Remiss av KSL:s rekommendation

Läs mer

Politisk organisation KS 2017/584

Politisk organisation KS 2017/584 91 Politisk organisation 2019-2022. KS 2017/584 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag Arbetsutskottets förslag Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen tillstyrka kommunfullmäktige

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-10-22 1(11)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-10-22 1(11) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2014-10-22 1(11) Plats och tid Kommunhuset, klockan 16.00-18.00 ande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Ersättare Tjänstemän Kent Lagrell (M) ordförande Jim Adolfsson

Läs mer

Malmös genomförande för att uppnå jämlik hälsa utifrån Kommissionen för ett socialt hållbart Malmö

Malmös genomförande för att uppnå jämlik hälsa utifrån Kommissionen för ett socialt hållbart Malmö Malmös genomförande för att uppnå jämlik hälsa utifrån Kommissionen för ett socialt hållbart Malmö Anna Balkfors Huvudsekreterare Malmökommissionen www.malmo.se/socialhallbarhet Malmö 2017-03-21 Nationell

Läs mer

Kävlinge kommunhus, Fullmäktigesalen, Kullagatan 2, Kävlinge. Ärende 1. Kungörelse av sammanträdet Upprop 1

Kävlinge kommunhus, Fullmäktigesalen, Kullagatan 2, Kävlinge. Ärende 1. Kungörelse av sammanträdet Upprop 1 Kallelse/föredragningslista Kungörelse 2015-04-01 Kommunfullmäktige Tid 2015-04-13, kl. 19:00 Plats Kävlinge kommunhus, Fullmäktigesalen, Kullagatan 2, Kävlinge Ärende 1. Kungörelse av sammanträdet 1 2.

Läs mer

Tjänsteskrivelse. Överlåtelse av verksamhetsteknik i Malmö Live

Tjänsteskrivelse. Överlåtelse av verksamhetsteknik i Malmö Live Malmö stad Serviceförvaltningen 1 (2) Datum 2015-12-03 Vår referens Åsa Olofsson Olsson Enhetschef Asa.OlofssonOlsson@malmo.se Tjänsteskrivelse Överlåtelse av verksamhetsteknik i Malmö Live SN-2015-1979

Läs mer

Utlåtande 2013:13 RV (Dnr /2012)

Utlåtande 2013:13 RV (Dnr /2012) Utlåtande 2013:13 RV (Dnr 327-984/2012) Överenskommelse om vård och omsorg för personer med demenssjukdom eller kognitiv svikt och stöd till deras närstående Rekommendation från Kommunförbundet Stockholms

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(10) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl. 08.30-09.55 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Agneta Lenander (V) Eva Olofsson (C) Anna Berg von Linde (M), tjg. ers. för Stefan Pettersson

Läs mer

Dagordning på hälso- och sjukvårdsnämndens sammanträde 31 augusti 2015

Dagordning på hälso- och sjukvårdsnämndens sammanträde 31 augusti 2015 Här redogörs kortfattat för hälso- och sjukvårdsnämndens beslut i de ärenden som behandlades vid sammanträdet den 31 augusti 2015. Hälso- och sjukvårdsnämndens uppdrag är att ansvara för bedömningen av

Läs mer

Information från kommunstyrelsens sammanträde den 26 november 2014

Information från kommunstyrelsens sammanträde den 26 november 2014 Malmö stad Kommunstyrelsen 1 (21) Datum 2014-11-26 Information från kommunstyrelsens sammanträde den 26 november 2014 Denna information redogör kortfattat för kommunstyrelsens beslut i de ärenden som behandlades

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens finansutskott Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens finansutskott Sid nr Kommunstyrelsens finansutskott 2009-02-10 Ärendelista Sid nr Justering...2 544 Information om arenor för idrott och kultur...3 545 Kvarteret Lyckan 6 friköp av parkeringsplatser...4 546 Framställan om

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-12-03 1 Innehållsförteckning Ärende 118 Godkännande av dagordning... 3 119 Individärende... 4 120 Individärende... 5 121 Uppsökande verksamhet... 6 122 Ekonomi... 7 123 Avdelningschefstjänst inom

Läs mer

Datum Ordförandens förslag 1. Maria Nyman Stjärnskog utses att jämte ordföranden justera protokollet.

Datum Ordförandens förslag 1. Maria Nyman Stjärnskog utses att jämte ordföranden justera protokollet. DAGORDNING Datum 2014-06-11 1 (6) Sammanträde i kulturnämnden Ledamöter och ersättare i kulturnämnden kallas till sammanträde. Tid: 2014-06-11 kl. 09.00 Plats: Form/Design Center, Lilla Torg 9, Malmö 1.

Läs mer

Snabbreferat av beslut vid stadsdelsnämnden Östra Göteborgs sammanträde 28 augusti 2018

Snabbreferat av beslut vid stadsdelsnämnden Östra Göteborgs sammanträde 28 augusti 2018 Östra Göteborg Snabbreferat av beslut vid stadsdelsnämnden Östra Göteborgs sammanträde 28 augusti 2018 3. Göteborgsförslag (Ärende 639) Rör inte Kortedala bibliotek Ett medborgarförslag angående Kortedala

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista Malmö stad Stadsområdesnämnd Väster 1 (5) Kallelse och föredragningslista Sammanträdestid Plats Ledamöter Ersättare 2014-06-19, kl.17.00 Hålsjögatan 8, Sessionssalen Jamal El Haj (S) ordförande Carlos

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens samordningsutskott Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens samordningsutskott Sid nr Kommunstyrelsens samordningsutskott 2010-04-20 Ärendelista Sid nr Justering...2 597 Information om arbetet med E4 Sundsvall...3 598 Information om utställning av förslag till kustplan för Sundsvalls kommun...4

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens finansutskott Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens finansutskott Sid nr Kommunstyrelsens finansutskott 2009-01-13 Ärendelista Sid nr Justering...2 526 Information om arenor för idrott och kultur...3 527 Information om översyn renodla penningströmmarna mellan kommunen och Stadsbacken

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista Malmö stad Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden 1 (7) Sammanträdestid 2014-01-29 kl. 09.00 Kallelse och föredragningslista Plats Ledamöter Ersättare Övriga deltagare Tjänstemän Sessionssalen, vån 7, Stadshuset

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll Innehåll 76 Godkännande av ärendelista... 96 77 Köp av socialjour - information... 97 78 Skrivelse från Akademikerförbundet angående personalsituation och arbetsmiljö... 98 79 Månadsuppföljning 2016...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Samverkansnämnden LYST

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Samverkansnämnden LYST 1(13) Plats och tid Lycksele 13-15 ande Ledamöter Lilly Bäcklund (S), ordförande Tomas Mörtsell (C), vice ordförande Karin Malmfjord (S) Christer Rönnlund (M) Egon Persson (Åkl) Tommy Danielsson (S) ersättare

Läs mer

Remiss angående förslag till Avfallspolic y för avfallshanterin g- en inom Malmö Stads egna verksamheter - remissutskick

Remiss angående förslag till Avfallspolic y för avfallshanterin g- en inom Malmö Stads egna verksamheter - remissutskick SIGNERAD Malmö stad Fastighetskontoret 1 (2) Datum 2014-10-13 Vår referens Christian Röder Samhällsplanerare Christian.roder@malmo.se Remiss angående förslag till Avfallspolic y för avfallshanterin g-

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott Innehåll 1 Godkännande av ärendelista... 3 2 Delgivningar... 4 3 Statusrapport över pågående ärenden i socialnämnden... 5 4 Ledningssystem 2018... 6 5 Verksamhetsplan socialnämnden 2018... 7 6 Revisionsrapport

Läs mer

Extra sammanträde. OBS! Inget fika.

Extra sammanträde. OBS! Inget fika. NORDANSTIGS KOMMUN Kommunfullmäktige Extra sammanträde. OBS! Inget fika. KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Fullmäktigesalen i Harmånger. Tid: Måndag 6 december 2010 kl. 18:00.

Läs mer

Handlingsplan för ehälsa inom socialtjänsten i Malmö stad 2014-2018

Handlingsplan för ehälsa inom socialtjänsten i Malmö stad 2014-2018 Handlingsplan för ehälsa inom socialtjänsten i Malmö stad 2014-2018 Inledning Syfte med planen Kommunstyrelsen beslutade 2008 att anta den nationella IT-strategin för vård och omsorg och gav samtidigt

Läs mer

Socialnämnden 2014-01-14 2

Socialnämnden 2014-01-14 2 Socialnämnden 2014-01-14 2 SN 1 Dnr 118/13-072 Riktlinjer för utbetalning av habiliteringsersättning inom daglig verksamhet Habiliteringsersättning betalas ut med stöd av 9 punkt 10 lagen om stöd och service

Läs mer

Kävlinge kommunhus, Fullmäktigesalen, Kullagatan 2, Kävlinge. Samtliga bilagor har skickats ut i samband med kommunstyrelsens kallelse

Kävlinge kommunhus, Fullmäktigesalen, Kullagatan 2, Kävlinge. Samtliga bilagor har skickats ut i samband med kommunstyrelsens kallelse Kallelse/föredragningslista Kungörelse 2014-10-01 Kommunfullmäktige Tid 2014-10-13, kl. 19:00 Plats Bilagor Kävlinge kommunhus, Fullmäktigesalen, Kullagatan 2, Kävlinge Samtliga bilagor har skickats ut

Läs mer

Antaget av kommunfullmäktige den 25 september 2014, att gälla från och med den 1 januari 2015.

Antaget av kommunfullmäktige den 25 september 2014, att gälla från och med den 1 januari 2015. Dokumentnamn: Reglemente för utförarstyrelsen Sida: 1 (7) REGLEMENTE FÖR UTFÖRARSTYRELSEN Antaget av kommunfullmäktige den 25 september 2014, att gälla från och med den 1 januari 2015. UTFÖRARSTYRELSENS

Läs mer

Personalnämnden 24 januari 2018

Personalnämnden 24 januari 2018 Personalnämnden Personalnämnden 24 januari 2018 Sid Justering... 4 1 Information om IRUP, planering... 5 2 Information från HR-direktör... 6 3 Riktlinje arbetsanpassning och rehabilitering... 7 4 Remissvar

Läs mer

Tjänsteskrivelse. Utfallsprognos mars 2014

Tjänsteskrivelse. Utfallsprognos mars 2014 SIGNERAD 2014-03-27 Malmö stad Stadskontoret 1 (2) Datum 2014-03-27 Handläggare Mats Hansson Budgetchef mats.r.hansson@malmo.se Tjänsteskrivelse Utfallsprognos mars 2014 STK-2014-409 Sammanfattning Årets

Läs mer

Revidering av Göteborgs stads program för e-samhälle

Revidering av Göteborgs stads program för e-samhälle Stadsledningskontoret Tjänsteutlåtande Utfärdat 2018-06-29 Diarienummer 1047/18 Handläggare Stefan Granlund Telefon:031-368 04 85 E-post: stefan.granlund@stadshuset.goteborg.se Revidering av Göteborgs

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2009-06-16 1 (13) Plats och tid Kommunhuset, Vårgårda, tisdagen den 16 juni 2009, kl. 09.00-16.30 Beslutande Jörgen Edelgård (kd), ordförande Sirpa Bergenstoff (s) Margaretha Johansson (s)

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens budgetutskott 2014-09-02 1

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens budgetutskott 2014-09-02 1 Kommunstyrelsens budgetutskott 2014-09-02 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08.30-12.00. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Ola Olin (V) Agneta Åhs-Sivertsen (C) Tom Martinsson (M) Christer

Läs mer

Nämndssammanträde Sammanträdestid kl Protokoll 2012:4 NÄRVARANDE

Nämndssammanträde Sammanträdestid kl Protokoll 2012:4 NÄRVARANDE Nämndssammanträde 2012-04-24 Sammanträdestid kl 14.00 15.40 Protokoll 2012:4 NÄRVARANDE ledamöter ersättare tjänstemän personalföreträdare sekreterare övriga Amar Sabri (ordförande) Sara Fagnani Nilsson

Läs mer