Kraven ökar hela tiden på alla entreprenörer, såväl från samhällets sida som från den egna organisationen.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kraven ökar hela tiden på alla entreprenörer, såväl från samhällets sida som från den egna organisationen."

Transkript

1 BYGGSAMORDNAREN Kraven ökar hela tiden på alla entreprenörer, såväl från samhällets sida som från den egna organisationen. Samhället ställer större krav på bland annat dokumenterad kvalitet genom kontrollplaner och egenkontroller. Företagen själva ställer krav på att bli mer lönsamma, utnyttja sin tillgängliga tid effektivare och återanvända redan nedlagd tid på ett mer rationellt sätt. Rent konkret kan det gälla att upprätta och hålla reda på dokument på ett effektivt sätt, att dokumentera avvikelser, störningar och hinder på ett sätt som ger beställare underlag för beslut samtidigt som du har kontroll på ekonomin och debiteringsunderlag eller att återanvända information i ekonomisystemet för att göra ekonomiavstämning. Tidplaner skall skapas och ritas på ett enkelt sätt. E-post är ett normalt inslag i entreprenader, den skall hanteras på ett bra sätt. Att använda nedlagd tid på kalkyl i produktionsskedet, för ekonomiavstämning och för att rita tidplaner. Dagböcker som är lätta att E-posta till beställare och dessutom själv håller reda på vad som har hänt under dagen. BYGGsamordnaren gör detta och mycket mer. Genom att bygga upp programvaran i programdelar (tex. dokument, avvikelser och tidplaner) kan projektledaren själv avgöra vilka delar som skall användas och i vilka projekt (alla delar finns alltid tillgängliga). Alla programdelar är integrerade och information från en programdel användas i andra programdelar. Detta gäller till vissa delar även data som skapats i andra programvaror såsom ekonomisystem och kalkylsystem. Flera användare i systemet delar på SAMMA data, data som kanske uppstått i bokföringen i ett helt annat system. Projektorienterad BYGGsamordnaren är projektorienterad, precis som projektledaren. Med det menar vi att allt som görs, dokument, avvikelser, dagböcker, ekonomiavstämningar etc. hör till ett projekt. Ordning och reda BYGGsamordaren hanterar alla projekt och alla data åt dig.

2 Detta medför att du aldrig behöver hitta på filnamn och kataloger osv åt dina dokument, det gör BYGGsamordaren åt dig. Alla medarbetare har samma struktur, alla hittar dokumenten. Att hålla reda på projekt Varje projekt i BYGGsamordnaren hanteras för sig. Dokument, tidplaner, Tilläggsarbeten, ja allt, hör till ett visst projekt. Ett nytt projekt BYGGsamordnaren ser till att varje projekt får unikt nummer och namn. Att lägga dit kompletterande uppgifter är valfritt men används sedan av alla andra moduler i systemet, ingen dubbelregistrering. Underlättar vid brevskrivande, mailande osv. Till varje projekt hör bland annat leveransadress, projektorganisation, anbudssumma, kontraktssumma, beställarens projektnummer etc etc. Många nya projekt Byggservice och anbudsräkning skapar många nya projekt. Antalet projekt är obegränsat och BYGGsamordnaren låter dig bestämma vilka projekt du vill se. Du har alltså möjlighet att välja bort avslutade och ej intressanta projekt från projektlistan. BYGGsamordnaren hjälper dig också att sätta rätt projektnummer på projekten. Projektorganisation Knyta kontakter till projekten gör du i projektorganisation. Leverantörs-, kund- och personalregistren är integrerade för enkel hantering.

3 Resultatet blir kontaktlistor, distributionslistor och mycket mer. Att distribuera filer eller annat till alla i projekten blir enkelt. - och postadresser finns tillgängliga direkt. Ekonomiöversikt Många projekt med mycket information blir ett eldorado för sifferintresserade. I Ekonomiöversikt lägger du upp dina egna rapporter, vilka siffror du vill se och från vilka projekt. En rapport över alla Löpande räkningprojekt som är pågående med nedlagda kostnader och utfakturerat mot kund ger en bra bild över hur mycket bank du agerar i projekten. En rapport med TB för alla avslutade fastprisprojekt du gjort för kund X eller som avdelning Y gjort tas enkelt fram. Du kan givetvis skräddarsy dina rapporter efter eget gottfinnande.

4 Projektplanering En tidplan med alla projekt sitter på väggen hos alla företag. Det gäller bara att hålla den uppdaterad. BYGGsamordnaren har det inbyggt, du väljer själv vilka projekt som skall vara med, projekt under räkning, pågående, avdelning X etc etc. Resurshanteringen finns med, personalbeläggningen ligger alltid uppdaterad. Backup Med laptopen i handskfacket kan mycket hända. BYGGsamordnaren har inbyggda funktioner för att ta backup på utvalda eller alla projekt. Du kan göra backupen direkt till usb-fickminne och tidsåtgången är minimal. Varför skall det vara så svårt att rita en tidplan? Vem vet? Grunderna i BYGGsamordnarens tidplan lär man sig på 10 min. Att maila iväg sin första tidplan som pdf brukar vara löst på 20 min, det är bra för den som inte ritar tidplaner så ofta. Den som vill ha mer hittar godbitar som avstämningsstreck, resursplanering och undertidplaner. "Den duger inte till öresundsbron men den duger till mig" är ett citat från en av våra kunder ang tidplanen. Det finns mer avancerade tidplaner men BYGGsamordnarens tiplan duger till väldigt, väldigt mycket.

5 Allmänt Aktiviteternas namn skriver du in rätt in i tidplanen. Du kan också lägga upp ett register med aktiviteter för att slippa skriva om samma aktivitet i nästa tidplan. Rita staplar gör du enkelt genom att helt enkelt peka och dra i själva kalenderdelen. Du kan också skriva in stapelns längd, i kolumnen veckodagar. Klicka och dra i stapeln för att flytta den, och ändra längden på stapeln. Utskrift BYGGsamordnaren justerar automatiskt så att tidplanen ryms på en sida. Stort papper i skrivaren = stor tiplan. Om du vill kan du stänga av automatiken och skriva ut tidplanen så att den täcker flera sidor. E-post Du skickar lätt tidplanen till andra, genom de inbyggda funktionerna. Tidplanen kan atutomatiskt konverteras till PDF-format för de mottagare som inte har BYGGsamordnaren. Resurshantering Du kan enkelt lägga in på varje tidsstapel hur mycket resurser du behöver. BYGGsamordnaren räknar då ut hur mycket tid som planerats in. I resurssammanställningen som syns i bilden ovan visas också hur många av varje resurs som behövs varje dag. Självklart kan du planera in flera olika resurser under samma tidsstapel. Underaktiviteter Genom att göra underaktiviteter så kan man både ha en detaljerad tidplan, och en översiktlig tidplan, på samma gång. Dessa gör du lätt genom att markera en rad och välja Gör till underaktivitet. Avstämning BYGGsamordnaren har den hederliga snörprincipen inbyggd så att du lätt kan presentera hur projektet går.

6 Koppling till budget (kalkylsystem) I budgeten så lägger man in den produktionsbudget som gäller för projektet. Denna kan med fördel läsas över från kalkylen. (Här finns också kopplingar till många andra kalkylsystem.) I budgeten finns normalt både tidsåtgång för aktiviteter och vad dessa skall kosta. När du gör en ny tidplan i ett projekt med en tidssatt budget, så får du automatiskt en fråga om budgeten skall utnyttjas för att lägga upp stommen för en tidplan. Då slipper du radda upp alla aktiviteter som ingår i budgeten och också att räkna ut hur mycket tid det finns kalkylerat för dessa. Dokument I dokumenthanteringen får du hjälp att både skapa, fylla i och hålla ordning på alla dokument som du behöver för dina projekt. Så här går det till: 1. När du installerar BYGGsamordnaren talar du om vad ditt företag har för uppgifter, och vad du själv heter och har för e-post, adress mm. 2. När du lägger upp ditt projekt så kan du ange vad beställaren heter, adress till arbetsplatsen, kontraktsform etc. 3. När du skapar dokument i projektet kommer dessa uppgifter att automatiskt att fyllas i dokumentet. Samtidigt sparas dokumentet i en katalog som tillhör projektet. 4. När dokumentet är klart kan du redigera det precis som du vill. Ingen riskt att du oavsiktligt ändrar mallen. Inga konstiga länkar så att datum ändras så fort du

7 öppnar dokumentet. Det blir precis som om du skrivit in det själv. Mallar BYGGsamordnaren innehåller mängder med mallar som används i byggbranschen som tex. Kontrakt och förfrågningar, betalningsplan Kontrollplan och olika egenkontroller Arbetsmiljöplaner Mötesprotokoll Pärmregister, pärmryggar, skyddsrond, anhöriglista Givetvis kan man lägga till egna mallar och ändra utseende och innehåll på de som redan finns. Skicka via E-post Dokument som du vill skicka via E-post markerar du och väljer "Skicka via E-post". Om

8 du vill kan BYGGsamordnaren automatiskt konvertera dokumenten till PDF-format när du skickar via E-post. Bifogade filer som du får i dina inkomna E-post, kan du kopiera och klistra in i BYGGsamordnaren, så får du en samlad bild över dokumentationen i ditt projekt. Ännu mer värdefullt om man kör BYGGsamordnaren i nätverksmiljö. Då samlas all dokumentation på ett ställe. Specialfunktioner för att göra anhöriglistor, distributionslistor, offertsammanställningar mm. Gruppsändning Om du behöver skicka ett brev via post, till flera mottagare, så finns det inbyggda funktioner för detta. Mycket användbart när man gör en offertförfrågan. När du gör en gruppsändning med BYGGsamordnaren kan man också utnyttja kategorifunktionen i företagsregistret för att lätt plocka fram de olika entreprenörer eller materialleverantörer man önskar skicka en förfrågan till. Hantering BYGGsamordnaren skapar och fyller i dokumentet och låter sedan Word eller Excel ta vid för fortsatt arbete med dokumentet. När dokumentet väl är skapat fungerar det precis som vilket annat word- eller exceldokument som helst. Mallar kan lätta göras för både word och excel De uppgifter som BYGGsamordnaren fyller i dokumentet kommer inte att ändra på sig som tex. länkad information kan göra. Om BYGGsamordnaren fyller i dagens datum, så står det kvar samma datum även om du öppnar dokumentet 2 år senare. De dokument som skapas får unika nummer för att lätt kunna härleda från vilket projekt dokumentet kommer och exakt vilket dokument det är. Ritningar Ritningar håller reda på vilka ritningar som är aktuella för projektet.

9 Makulerade ritningar blir röda. Alla filer kan lagras. Enklast är att köra dra och släpp från Outlook direkt till BYGGsamordnaren för att lägga till ritningar. Du kan till och med lägga in hela mail inkluderat ritningar etc. Såväl egna som kunders och leverantörers ritningar. När det har inträffat förändringar eller revideringar kan du efter inbokning utforma de förteckningar som du behöver i verksamheten. Med dessa förteckningar kan du informera aktuell personal för att alla skall ha kunskap om gällande ritningar och revideringar. Du kan även starta upp ritningarna via BYGGsamordnaren om du har egen programvara för ritningsläsning. Enkel kalkyl Kalkylfunktionen i BYGGsamordnaren är gjord för att vara både enkel och kraftfull. Du räknar precis som i ett kalkyl-ark, men har betydligt fler funktioner som är specialgjorda för kalkylering i byggbranschen. Tex. resurssammanställning för att enkelt kunna byta priser eller produkter på många olika ställen i kalkylen, eller summering av tider per kalkylavsnitt.

10 Kalkylens beståndsdelar är resurser. Självklart kan du skriva in dessa helt fritt rätt in i kalkylen. Men du kan också lägga upp dom i ett resursregister, så att du slipper skriva om samma sak i nästa kalkyl. Resurserna kan också prissättas och konteras, så att du får med mer information som kan vara nyttig, vid kalkyleringen. Avsnitt Flera resurser som ligger i ett avsnitt, kan sparas till ett avsnittsregister. Detta blir som byggstenar i en kalkyl. Du kan sedan lätt lägga in färdiga avsnitt från avsnittsregistret till en kalkyl. Eftersom resursernas åtgång kan bero av avsnittets mängd, så räcker det att man ändrar på mängden av avsnittet för att hela kalkylen skall räknas om.

11 För att lägga in ett avsnitt till avsnittsregistret räcker det med att i kalkylen, högerklicka på ett avsnitt och välja Spara avsnitt till avsnittsregistret. Resurssammanställning Genom funktionen resurssammanställning, kan man lätt ändra på en resurs pris, även om resursen förekommer på flera ställen i kalkylen. Ändrar du priset i sammanställningen, så slår det igenom i hela kalkylen. Som komplement till resursregistret, kan man läsa in prislistor från leverantörer. Dessa kan sedan användas ihop med kalkylen. Man kan ha många olika prislistor, från olika leverantörer. Givetvis finns det sökfunktioner för att hitta bland artiklarna. Alla verkliga kostnader Här håller du reda på alla verkliga kostnader i projektet.

12 Här finns Leverantörsfakturor, Tider och Kundfakturor. Integration Alla kostnader och intäkter går att integrera med bokföringssystem. Integration finns med flera bokföringssystem. Dessa kopplingar köpes separat då de är specialanpassade för respektive bokföringssystem. Givetvis kan du föra in uppgifterna för hand. Leverantörsfakturor Nedan fliken Leverantörsfakturor där fakturorna kommer från bokföringsprogram (Visma). Egen tid Egen personal innehåller tiden för personal på projektet Dessa uppgifter synkroniseras med modulen "Tidföring personal".

13 Kundfakturor Kundfakturor (Intäkter) ger dig intäkterna i projektet. Annat än bara lön Att föra tid på personal kan ha flera syften. Löneunderlag är viktigt men även timuppföljning i fastprisprojekt och debiteringsunderlag i löpanderäkningsprojekt kräver redovisning av timmar. BYGGsamordnarens Tidföring ger dig löneunderlaget som du vill ha det. Dessutom får projektledaren tillgång till timmarna för debiteringsunderlag, avstämning och prognos.

14 Vid tidföring har du hjälp av Personalregister, projektregister, lönearter och mycket mer för smidig inmatning. Utskrift Utskrifter och rapporter är överskådliga och tydliga och passar det inte är det enkelt att skräddarsy sina egna rapporter. Debiteringsunderlag Samma timmar som för löneunderlaget men i annan förpackning. BYGGsamordnaren sammanställer och presenterar. Här syns också materialfakturor som tankats in från bokförinssystem. Integration finns med de flesta bokföringssystem bla Hogia, Visma-SPCS och 3L.

15 Avstämning av fastprisprojekt I fastprisprojekt är det intressant att stämma av produktionsbudgetens timmar mot verkliga timmar. I vissa fall vill man även stämma av delar av projektet. Här nedan syns en uppdelad budget och verkliga timmar från tidföringen. Dessa uppgifter ligger till grund för prognosarbetet.

NYHETER SiteCon version 2.50

NYHETER SiteCon version 2.50 NYHETER SiteCon version 2.50 Sammanfattning Med version 2.50 fortsätter vi utvecklingen av SiteCon. Vi förbättrar processen kring Arbetsorder samt öppnar upp för kopplingar till andra administrativa lösningar.

Läs mer

med Office 365 i Dynamics NAV 2015

med Office 365 i Dynamics NAV 2015 Arbeta Arbeta med med Office 365 i Dynamics NAV 2015 Office 365 i Dynamics NAV 2015. - En guide för att enkelt komma igång Innehåll Kom igång med Office 365 i Dynamics NAV 2015... 1 Använd Word i Dynamics

Läs mer

Dokumenttyp Manual Område NAV AddOn/Matriks Doc. Brevmallar Matriks Doc. Informationsklass Datum Version Sida Öppen

Dokumenttyp Manual Område NAV AddOn/Matriks Doc. Brevmallar Matriks Doc. Informationsklass Datum Version Sida Öppen Brevmallar Matriks Doc Öppen 2011-04-13 1.0 1 (8) Innehållsförteckning Inledning 3 Använda brevmall 3 Kopiera brev 7 Valmöjligheter under Dokument 8 Öppen 2011-04-13 1.0 2 (8) Inledning Matriks Doc 3 är

Läs mer

Patrik Calén

Patrik Calén PVF PLÅT & VENT FORUM AB PVF-Entreprenad Kom i gång manual Patrik Calén 2016-01-06 Innehå ll Kom igång o Orientering och verktygsfält 3 o Nytt projekt 5 o Dokument mallar 6 o Projektkortet 14 o Lägga till

Läs mer

LEGA ONLINE. Du blir lönsammare med Lega Online. www.legaonline.se. - Sveriges största bokningssystem. Kraftfullt och enkelt att använda

LEGA ONLINE. Du blir lönsammare med Lega Online. www.legaonline.se. - Sveriges största bokningssystem. Kraftfullt och enkelt att använda - Sveriges största bokningssystem Du blir lönsammare med Lega Online Tänk om alla dina bokningar, kunder och artiklar fanns samlade i ett system, med fullständig statistik och möjlighet till fakturering?

Läs mer

ENTRÉ DOKUMENTHANTERING...

ENTRÉ DOKUMENTHANTERING... Entré Innehåll ENTRÉ DOKUMENTHANTERING... - 2 - Starta Dokumenthantering... - 3 - Lägga till dokument via frågeguide... - 4 - Frågeguiden... - 5 - Lägga till dokument manuellt... - 7 - Lägg till fil...

Läs mer

SELLOUT. Version 2.5. eyescream information ab

SELLOUT. Version 2.5. eyescream information ab SELLOUT Version 2.5 av eyescream information ab Detta verk är skyddat av upphovsrättslagen och får ej helt eller delvis mångfaldigas! Sigurdsgatan 6 721 30 VÄSTERÅS 021-14 62 00 Artikelnummer: 5XXX PA9

Läs mer

Klicka på en sökrad för att få fram hänvisningar, fullständig information och möjlighet att skicka meddelande via e-post eller sms.

Klicka på en sökrad för att få fram hänvisningar, fullständig information och möjlighet att skicka meddelande via e-post eller sms. Innehållsförteckning Via Informera kan du själv lägga in egna hänvisningar, skicka meddelanden och ringa till kollegor, hantera samtal och söka på anknytningar inom företaget utan att behöva vända dig

Läs mer

KATS DESKTOP. Katscenter AB Helsingborgsvägen 60 262 72 ÄNGELHOLM +46 (0)435-448140 www.kats.se

KATS DESKTOP. Katscenter AB Helsingborgsvägen 60 262 72 ÄNGELHOLM +46 (0)435-448140 www.kats.se KATS DESKTOP Katscenter AB Helsingborgsvägen 60 262 72 ÄNGELHOLM +46 (0)435-448140 www.kats.se Kats Tid- och Ärendehantering Enkelt och lättarbetat, snabbt och kraftfullt. Kats Tid- och Ärendehantering

Läs mer

PÄRMEN.SE LATHUND ARKIV. Telefonsupport: 019-205460 E-Post: support@parmen.se. Utgåva 1.0

PÄRMEN.SE LATHUND ARKIV. Telefonsupport: 019-205460 E-Post: support@parmen.se. Utgåva 1.0 PÄRMEN.SE LATHUND ARKIV Telefonsupport: 019-205460 E-Post: support@parmen.se Utgåva 1.0 Hur kommer jag igång?... 3 Välkommen till Pärmen.se... 3 Internet Explorer... 3 IKEA Arkiv... 3 Hur kommer jag in

Läs mer

Matriks Doc 3 Använda brevmall Navision / Microsoft Dynamics NAV. Hur du använder en brevmall i Navision Matriks Doc via kundkortet.

Matriks Doc 3 Använda brevmall Navision / Microsoft Dynamics NAV. Hur du använder en brevmall i Navision Matriks Doc via kundkortet. Matriks Doc 3 Använda brevmall Navision / Microsoft Dynamics NAV Hur du använder en brevmall i Navision Matriks Doc via kundkortet. Joakim Hansson 2009-08-19 Det är min förhoppning att du har nytta av

Läs mer

Dokumenttyp Manual Område NAV AddOn/Matriks Doc. Importera dokument Matriks Doc. Informationsklass Datum Version Sida Öppen

Dokumenttyp Manual Område NAV AddOn/Matriks Doc. Importera dokument Matriks Doc. Informationsklass Datum Version Sida Öppen Importera dokument Matriks Doc Öppen 2011-04-13 1.0 1 (11) Innehållsförteckning Inledning 3 Importera dokument / filer till kund 4 Importera dokument / filer till leverantör 7 Importera dokument / filer

Läs mer

Lisa kortmanual. Version 8.12 2013-05-08. Miljödata AB Ronnebygatan 46 Tel. 0455-33 35 30 371 87 Karlskrona Org. nr 556324-4036 www.miljodata.

Lisa kortmanual. Version 8.12 2013-05-08. Miljödata AB Ronnebygatan 46 Tel. 0455-33 35 30 371 87 Karlskrona Org. nr 556324-4036 www.miljodata. Lisa kortmanual Version 8.12 2013-05-08 Miljödata AB Ronnebygatan 46 Tel. 0455-33 35 30 371 87 Karlskrona Org. nr 556324-4036 www.miljodata.se Systematisk uppföljning av arbetsmiljön Lisa är en förkortning

Läs mer

Addoro 3L Pro 2014. Addoro. Copyright VITEC FASTIGHETSSYSTEM AB Sida 1 av 12

Addoro 3L Pro 2014. Addoro. Copyright VITEC FASTIGHETSSYSTEM AB Sida 1 av 12 Addoro Sida 1 av 12 Innehåll INSTÄLLNINGAR OCH HANTERING I 3L PRO... 3 FÖLJANDE UTSKRIFTER FRÅN 3L PRO ÄR MÖJLIGA VIA ADDORO:... 4 URVAL TYP AV AVIER:... 4 LOKAL UTSKRIFT VIA ADDORO... 6 INSTÄLLNINGAR

Läs mer

LEGA ONLINE. Bli lönsammare med Lega Online. www.legaonline.se. - Sveriges största internetbaserade bokningssystem.

LEGA ONLINE. Bli lönsammare med Lega Online. www.legaonline.se. - Sveriges största internetbaserade bokningssystem. LEGA ONLINE - Sveriges största internetbaserade bokningssystem Bli lönsammare med Lega Online Tänk om alla dina bokningar, kunder och artiklar fanns samlade i ett system, med fullständig statistik och

Läs mer

Bli ett bättre företag!

Bli ett bättre företag! Bli ett bättre företag! ITimeManager ger hantverksföretaget total kontroll från det att ett uppdrag påbörjats tills det att det avslutats. Via sin telefon/dator stämplar hantverkarens anställda in på sina

Läs mer

Ett komplett hjälpmedel i ditt redovisningsarbete som god man, ställföreträdare eller förvaltare

Ett komplett hjälpmedel i ditt redovisningsarbete som god man, ställföreträdare eller förvaltare Ett komplett hjälpmedel i ditt redovisningsarbete som god man, ställföreträdare eller förvaltare Är du god man, ställföreträdare eller förvaltare som tycker det är mycket jobb med redovisningen? Då kanske

Läs mer

Rebus är uppbyggt av olika moduler och grundpaketet i Rebus Bussbokning innehåller flera av dessa. En funktion för avståndsberäkning.

Rebus är uppbyggt av olika moduler och grundpaketet i Rebus Bussbokning innehåller flera av dessa. En funktion för avståndsberäkning. Rebus Bussbokning Rebus Bussbokning innehåller ekonomi- och bokningsprogram för bussbeställningstrafik och är ett nytt branschanpassat system som riktar sig till både större och mindre bussbolag. Rebus

Läs mer

Har du tid att fakturera? Vi ska visa dig hur du kan få mer tid till annat än pappersarbetet!

Har du tid att fakturera? Vi ska visa dig hur du kan få mer tid till annat än pappersarbetet! 01/36 Har du tid att fakturera? Vi ska visa dig hur du kan få mer tid till annat än pappersarbetet! I denna demonstration presenterar vi ett arbetsflöde från att en arbetsorder skapas till att fakturan

Läs mer

Matriks Doc 3 Importera dokument. Navision / Microsoft Dynamics NAV

Matriks Doc 3 Importera dokument. Navision / Microsoft Dynamics NAV Matriks Doc 3 Importera dokument Navision / Microsoft Dynamics NAV Hur du importerar filer som tex word, excel, pdf, jpg mfl. till kund, artikel, leverantör, offert, order mm. Joakim Hansson 2009-08-19

Läs mer

Lathund Förskola och annan pedagogisk omsorg 2014-10-03

Lathund Förskola och annan pedagogisk omsorg 2014-10-03 Lathund Förskola och annan pedagogisk omsorg 2014-10-03 1 Innehåll Logga in... 3 Behörighet... 3 Inloggning till systemet, Hypernet... 3 Glömt lösenord... 3 Uppdatera lösenordet... 3 Vyer anpassa det du

Läs mer

Matriks Doc 3 Skapa brevmall. Navision / Microsoft Dynamics NAV. Hur du skapar en brevmall i Word för Matriks Doc som kan användas via kundkortet.

Matriks Doc 3 Skapa brevmall. Navision / Microsoft Dynamics NAV. Hur du skapar en brevmall i Word för Matriks Doc som kan användas via kundkortet. Matriks Doc 3 Skapa brevmall Navision / Microsoft Dynamics NAV Hur du skapar en brevmall i Word för Matriks Doc som kan användas via kundkortet. Joakim Hansson 2009-08-19 Det är min förhoppning att du

Läs mer

Lathund Slutattestant. Agresso Self Service

Lathund Slutattestant. Agresso Self Service Lathund Slutattestant Agresso Self Service Sidan 2/15 Innehållsförteckning 1. Inloggning 3 2. Startsida 5 Mina uppgifter 5 Rapporter 5 Inköp 5 Alternativ 6 3. Slutattestering av fakturor 6 Åtgärdsknappar

Läs mer

Patrik Calén 2012-09-13

Patrik Calén 2012-09-13 PVF PLÅT VENT FORU AB PVF-Entreprenad Manual Patrik Calén 2012-09-13 Inneha ll Stödregister o Registervård 3 o Max resurser 6 o Resursfärger 7 o Arbetsvecka 8 o Arbetsvecka undantag 8 o Grunduppgifter

Läs mer

Kom igång med E-fakturering

Kom igång med E-fakturering Kom igång med E-fakturering Allmänt. Det finns två sätt att skicka elektroniska fakturor från Hogias ekonomisystem. Normalt är att skicka fakturorna via en VAN-leverantör. För elektronisk fakturering inom

Läs mer

Dokumenttyp Manual Område NAV AddOn/Matriks Doc. Skapa brevmall Matriks Doc. Informationsklass Datum Version Sida Öppen

Dokumenttyp Manual Område NAV AddOn/Matriks Doc. Skapa brevmall Matriks Doc. Informationsklass Datum Version Sida Öppen Skapa brevmall Matriks Doc Öppen 2011-04-13 1.0 1 (8) Innehållsförteckning Inledning 3 Brevmall 4 Koppla adressfält mm. 6 Öppen 2011-04-13 1.0 2 (8) Inledning Matriks Doc 3 är ett suveränt verktyg för

Läs mer

Handledning. Exder efaktura för Svefaktura 1.0. Expert Systems 2010 Expert Systems kundtjänst: E-post: support@expertsystems.se Tel: 08-446 34 00

Handledning. Exder efaktura för Svefaktura 1.0. Expert Systems 2010 Expert Systems kundtjänst: E-post: support@expertsystems.se Tel: 08-446 34 00 Handledning Exder efaktura för Svefaktura 1.0 Expert Systems kundtjänst: E-post: support@expertsystems.se Tel: 08-446 34 00 Senast Uppdaterad: 10-12-14 Exder efaktura Sida 2 av 24 Innehållsförteckning

Läs mer

5HVLVWHQVWDEHOO 'DWD3DUWQHU. Er partner inom data

5HVLVWHQVWDEHOO 'DWD3DUWQHU. Er partner inom data 5HVLVWHQVWDEHOO Tack för att du valde programmet 5HVLVWHQVWDEHOO! Vi hoppas att programmet ska vara till stor hjälp i ditt arbete. Har du synpunkter på programmet är du mycket välkommen att höra av dig

Läs mer

Har du tid att fakturera? Denna presentation visar dig hur du kan få mer tid till annat än pappersarbetet!

Har du tid att fakturera? Denna presentation visar dig hur du kan få mer tid till annat än pappersarbetet! 01/36 Har du tid att fakturera? Denna presentation visar dig hur du kan få mer tid till annat än pappersarbetet! Vi presenterar ett arbetsflöde från att en arbetsorder skapas till att fakturan skrivs ut

Läs mer

Lathund - Årshantering i Entré Windows

Lathund - Årshantering i Entré Windows Lathund - Årshantering i Entré Windows Innan du börjar på ett nytt år är det några saker du bör gå igenom. VARJE ÅR Skapa ett nytt redovisningsår Detta går att göra när som helst under det föregående året.

Läs mer

Med CW DoorDesign registreras all beslagning på dörren. För att hantera låsning och låsning mot dörr se manualen för CW KeyDesign.

Med CW DoorDesign registreras all beslagning på dörren. För att hantera låsning och låsning mot dörr se manualen för CW KeyDesign. CW Door Design Med CW DoorDesign registreras all beslagning på dörren. För att hantera låsning och låsning mot dörr se manualen för CW KeyDesign. Programdelar CW DoorDesign innehåller två delar: Låssystem

Läs mer

Office365 for educations Snabbguide. https://portal.micorosft.com

Office365 for educations Snabbguide. https://portal.micorosft.com Office365 for educations Snabbguide https://portal.micorosft.com Innehåll 1. Logga in:... 4 1. Outlook- E-post... 5 2.1 E-post inställningar... 6 2.1.1 Signatur... 6 2.1.2 Dolda kopior... 6 2.1.3 Bilagor...

Läs mer

Att skicka fakturor. Fördjupning till dig som ska använda bankens fakturaskrivare för e-fakturor och pappersfakturor via e-bokföring

Att skicka fakturor. Fördjupning till dig som ska använda bankens fakturaskrivare för e-fakturor och pappersfakturor via e-bokföring Att skicka fakturor Fördjupning till dig som ska använda bankens fakturaskrivare för e-fakturor och pappersfakturor via e-bokföring Välkommen! Genom att skicka kundfakturor via banken kan du och ditt företag

Läs mer

Guide till Elektronisk Följesedel

Guide till Elektronisk Följesedel Guide till Elektronisk Följesedel Sid 1 Beskrivning av Elektronisk Följesedel Elektronisk följesedel är till för dig som skickar brev eller andra försändelser och betalar via faktura. Genom detta verktyg

Läs mer

Dokumenttyp Manual Område NAV AddOn/Matriks Automate. Inställningar Matriks Automate. Informationsklass Datum Version Sida Öppen

Dokumenttyp Manual Område NAV AddOn/Matriks Automate. Inställningar Matriks Automate. Informationsklass Datum Version Sida Öppen Inställningar Matriks Automate Öppen 2011-04-13 1.0 1 (12) Innehållsförteckning Inledning 3 Öppen 2011-04-13 1.0 2 (12) Inledning Förslag på enkel form av inställningar. OBS! Ersätter inte på något vis

Läs mer

Utskick till kunder. Vitec Mäklarsystem

Utskick till kunder. Vitec Mäklarsystem Utskick till kunder Vitec Mäklarsystem Innehållsförteckning 1. Inledning... 2 2. Urval... 2 3. Skapa etiketter med adresser... 4 4. Utskick med e-post... 5 5. Utskick med e-post och bifogade filer... 6

Läs mer

Handbok. Handledning för administratör/-kontoinnehavare. Steg-för-steg-guide för att komma igång med ditt nya tidsredovisningssystem

Handbok. Handledning för administratör/-kontoinnehavare. Steg-för-steg-guide för att komma igång med ditt nya tidsredovisningssystem Handbok Handledning för administratör/-kontoinnehavare Steg-för-steg-guide för att komma igång med ditt nya tidsredovisningssystem Introduktion Tidsedel vänder sig till företag och företagare i byggbranschen.

Läs mer

ÖVNINGAR TILL OUTLOOK KAPITEL 2.

ÖVNINGAR TILL OUTLOOK KAPITEL 2. ÖVNINGAR TILL OUTLOOK KAPITEL 2. 1) Hur kan du göra så att flera mottagare får samma e-postmeddelande utan att de ser att andra fått samma meddelande? Man anger mottagarna som Hemlig mottagare 2) Hur kan

Läs mer

Versionsnyheter. Visma Administration Visma Fakturering Visma Förening. Visma Mobil Scanner. Visma Administration Webbfakturering

Versionsnyheter. Visma Administration Visma Fakturering Visma Förening. Visma Mobil Scanner. Visma Administration Webbfakturering Visma Administration Visma Fakturering Visma Förening Versionsnyheter I denna text får du information om nyheterna i den senaste versionen av programmet. För mer utförlig hjälp om programmet i övrigt,

Läs mer

Beställning/inköp. Beställning/inköp

Beställning/inköp. Beställning/inköp Beställning/inköp Om du har Visma Administration 2000 kan du skriva beställningar till din leverantör. När leveransen sedan kommer kan du göra inleverans i lagret från leverantörens följesedel. Slutligen

Läs mer

Office 365 MB. Innehåll. Inledning / Inställningar... 2. Outlook (e-post)... 2. Kalender... 3. Personer (kontakter)... 5 OneDrive molnet... 5.

Office 365 MB. Innehåll. Inledning / Inställningar... 2. Outlook (e-post)... 2. Kalender... 3. Personer (kontakter)... 5 OneDrive molnet... 5. Innehåll Inledning / Inställningar... 2 Inloggning...2 Koppling av mobiltelefonen / pekplatta till systemet...2 Ladda Office 365 till egen dator...2 Tema...2 Outlook (e-post)... 2 E-post inställningar...2

Läs mer

Att granska fakturaspecifikationer i websesam efaktura

Att granska fakturaspecifikationer i websesam efaktura Att granska fakturaspecifikationer i websesam efaktura När du loggar in i websesam finns rubriken efaktura i menyn till höger. Här kan du söka fram fakturor du vill granska på två olika sätt: a) Ange vilken

Läs mer

Proceedoinfo 14-1 Mars 2014

Proceedoinfo 14-1 Mars 2014 1(12) Ekonomiavdelningen Inköpsenheten e-handel 2014-03-25 Till Proceedo-användare Proceedoinfo 14-1 Mars 2014 Innehåll: Avvikelser mellan order och faktura Verifikationstext ska anges vid kontering i

Läs mer

Multiröstning och enkäter via Outlook eller Google Dokument

Multiröstning och enkäter via Outlook eller Google Dokument Multiröstning och enkäter via Outlook eller Google Dokument /Fredrik Wiberg Detta dokument beskriver två enkla sätt att via mail göra allt ifrån snabba omröstningar till mer avancerade enkäter. Båda metoderna

Läs mer

Allt samlat på ett och samma ställe En användarmanual för vår affärsplattform MyBusiness

Allt samlat på ett och samma ställe En användarmanual för vår affärsplattform MyBusiness www.pwc.se/mybusiness Allt samlat på ett och samma ställe En användarmanual för vår affärsplattform MyBusiness MyBusiness version: 2.5 2014-12-22 Förenkla din arbetsdag med MyBusiness Tillgängligt från

Läs mer

modern kraftfull enkel

modern kraftfull enkel intercopy.net modern kraftfull enkel Användarvänligt Byggdagbok Forum Snabbt Säkert Flexibelt Utskrifter Inköp Skärmanpassning Arkivering intercopy.net är ett av Sveriges mest använda projektnätverk, idag

Läs mer

Instruktion till enkät om myndighetens betalningsverksamhet

Instruktion till enkät om myndighetens betalningsverksamhet Instruktion till enkät om myndighetens betalningsverksamhet Viktig information om enkäten! Vem ska svara på frågorna? Det är upp till varje myndighet att avgöra vem eller vilka och från vilka delar av

Läs mer

Låt "Personlig mappfil för Office Outlook (.pst)" vara markerad. Klicka på OK

Låt Personlig mappfil för Office Outlook (.pst) vara markerad. Klicka på OK Flytta Outlookobjekt med hjälp av Personlig mapp Avsnitt: Skapa en Personlig mapp i Outlook 2007 Skapa en Personlig mapp i Outlook 2010 Flytta Outlookobjekt till den personliga mappen Spara undan den Personliga

Läs mer

Matriks Automate 1.4 Inställningar Navision / Microsoft Dynamics NAV

Matriks Automate 1.4 Inställningar Navision / Microsoft Dynamics NAV Matriks Automate 1.4 Inställningar Navision / Microsoft Dynamics NAV Förslag på enkel form av inställningar. OBS! Ersätter inte på något vis Matriks egna Matriks Automate Installation Guide som rekommenderas

Läs mer

Lägga in filer i filarkivet

Lägga in filer i filarkivet Så fungerar BSOK:s hemsida Per Svantesson, version 2010-04-27 Vem gör vad? Fredrik Johansson är webbredaktör och uppdaterar materialet på hemsidan. Per Svantesson hjälper till och sköter vissa saker med

Läs mer

INSTRUKTION FÖR ATT FYLLA I MALL KVARTALSUPPFÖLJNING (VERKS. 11, 21 OCH 24) /OCH ANDRA BUDGET UTFALLS MALLAR.

INSTRUKTION FÖR ATT FYLLA I MALL KVARTALSUPPFÖLJNING (VERKS. 11, 21 OCH 24) /OCH ANDRA BUDGET UTFALLS MALLAR. INSTRUKTION FÖR ATT FYLLA I MALL KVARTALSUPPFÖLJNING (VERKS. 11, 21 OCH 24) /OCH ANDRA BUDGET UTFALLS MALLAR. Budgetvärden: Öppna dokumentet Mall Kvartalsuppföljning. Fyll i budgetvärden i BUDGETmallen

Läs mer

Symprint Snabbstartsguide

Symprint Snabbstartsguide Symprint Snabbstartsguide Artikelnummer: 12020, 12021, 12022 v.1 0.10 1 Innehåll Välkommen till SymPrint... 3 Installation av medföljande mjukvara:... 3 Komma igång... 4 Skapa nytt dokument från mall...

Läs mer

Adra Match Accounts Användarmanual Förenklad

Adra Match Accounts Användarmanual Förenklad 2012 Adra Match Accounts Användarmanual Förenklad Adra Match 2012-03-30 CONTENTS Om detta dokumen... 4 Förberedelser... 5 Skapa kontoutdrag från ERP... 5 Exportera / Hämta kontoutdrag från din bank....

Läs mer

Projektredovisning. Innehåll: 1. Grunddata för projekt. 2. Projektregistret. 3. Rapportera intäkter, kostnader och tidsåtgång

Projektredovisning. Innehåll: 1. Grunddata för projekt. 2. Projektregistret. 3. Rapportera intäkter, kostnader och tidsåtgång Projektredovisning Detta dokument används endast under utbildning i MONITOR G5. Det arbetssätt som beskrivs i utbildningen kanske inte stämmer på just ditt företag, så anteckningar behöver göras för att

Läs mer

ekontrakt 9. Dokument, mallar och rapporter Innehåll

ekontrakt 9. Dokument, mallar och rapporter Innehåll ekontrakt 9. Dokument, mallar och rapporter Innehåll Hur hanterar jag dokument i ekontrakt?... 1 Dokument... 2 Arbetsdokument... 2 Fastställd handling... 3 Skapa dokument utifrån mallar... 4 Vilka mallar

Läs mer

Kom igång med OnCourse

Kom igång med OnCourse Kom igång med OnCourse Detta dokument beskriver hur du kommer igång med OnCourse. Det beskriver de olika modulerna och vad man kan gör i dom och hur de fungerar tillsammans. OnCourse består av följande

Läs mer

Kundfakturors sändsätt

Kundfakturors sändsätt Kundfakturors sändsätt 2014-11-05. Åbergs DataSystem AB, Göran Gustafsson I version 217 som vi släppte i slutet av oktober 2014 gjorde vi en förändring på hur fakturor kunde skickas till kunderna. Till

Läs mer

E-post. A. Windows Mail. Öppna alternativ. Placera ikonen på skrivbordet.

E-post. A. Windows Mail. Öppna alternativ. Placera ikonen på skrivbordet. E-post A. Windows Mail Öppna alternativ Klicka på startknappen Startmenyn öppnas Klicka på Alla Program Leta reda på Windows Mail Dubbelklicka Windows Mail öppnas. Om ikonen ligger i Start-menyn Klicka

Läs mer

Smartbudget handbok Sida 1 av 16

Smartbudget handbok Sida 1 av 16 Smartbudget handbok Sida 1 av 16 Introduktion Målet med Smartbudget är att det ska vara enkelt för alla att få koll på sin ekonomi oavsett kunskapsnivå och behov. Allt eftersom Smartbudget växer med funktioner

Läs mer

Manual TMG isave. Version 1.1

Manual TMG isave. Version 1.1 Manual TMG isave Version 1.1 Innehållsförteckning Sida 2 1. Inledning 1.1 Om TMG isave 1.2 Inloggningsuppgifter 1.3 Mallar/Produkter/Leveranstider 1.4 Kontaktuppgifter/Support 2. Gränssnitt 2.1 Moduler/Funktioner

Läs mer

Handledning för Fristående Svefaktura

Handledning för Fristående Svefaktura Handledning för Fristående Svefaktura Expert Systems kundtjänst: E-post: support@expertsystems.se Tel: 08-446 34 00 Senast Uppdaterad: 10-07-12 Exder Fristående Svefaktura Sida 2 av 20 Innehållsförteckning

Läs mer

Frontermanual för Rektorsprogrammet

Frontermanual för Rektorsprogrammet Frontermanual för Rektorsprogrammet Denna manual beskriver övergripande vad Fronter är och hur det kan användas. Skapad: 2010-04-27 Version: 1.0 1 Innehållsförteckning Vad är Fronter?... 3 Vilka behörigheter

Läs mer

Anställningsavtal med mallar från Kontek

Anställningsavtal med mallar från Kontek Denna beskrivning visar hur du kan använda Konteks rapport i Rapportgeneratorn för att skapa fil med personaluppgifter som sedan infogas i de anställningsavtal (Word dokument) som finns att ladda hem.

Läs mer

DGC IT Manual Citrix Desktop - Fjärrskrivbord

DGC IT Manual Citrix Desktop - Fjärrskrivbord DGC IT Manual Citrix Desktop - Fjärrskrivbord Ver 130912 Innehåll 1 Använda Citrix Desktop - Fjärrskrivbord... 2 2 Inställningar i Fjärrskrivbordet... 7 Kontrollera att de applikationer du har tillgång

Läs mer

Lathund Fritidshem 2014-10-03

Lathund Fritidshem 2014-10-03 Lathund Fritidshem 2014-10-03 1 Innehåll Logga in... 3 Behörighet... 3 Inloggning till systemet, Hypernet... 3 Glömt lösenord... 3 Uppdatera lösenordet... 3 Vyer anpassa det du vill se... 4 Kolumner...

Läs mer

Version September 2014. Utskriftsbeställning

Version September 2014. Utskriftsbeställning Version September 2014 Utskriftsbeställning ) Kort om Byggnet Access Byggnet Access är ett internetbaserat dokumenthanteringssystem för bygg- och fastighet- samt industriprojekt. Eftersom mappstruktur

Läs mer

Manual för externa leverantörer Projektportalen investering

Manual för externa leverantörer Projektportalen investering Manual för externa leverantörer Projektportalen investering Manual för externa leverantörer sida 2 av 14 Innehållsförteckning Introduktion... 3 Välkommen till Projektportalen Investering.... 3 Översikt

Läs mer

Omsorgen Användarhandledning

Omsorgen Användarhandledning Omsorgen Användarhandledning 2012-12-13 Steg 1: Logga in Om ditt boende/kommun är ansluten till Omsorgen har du troligtvis fått inloggningsuppgifter. Om inte, skicka ett mail till info@omsorgen.se så kontaktar

Läs mer

Dokumenttyp Område E-postmottagare Informationsklass Datum Version Sida

Dokumenttyp Område E-postmottagare Informationsklass Datum Version Sida E-postmottagare Matriks Automate Öppen 2011-04-13 1.0 1 (5) Innehållsförteckning Inledning 3 Inställning e-postmottagare 5 Öppen 2011-04-13 1.0 2 (5) Inledning Hur du säkerställer vem som skall få vad

Läs mer

Dokumentation. Avancerade Wordfunktioner

Dokumentation. Avancerade Wordfunktioner Dokumentation Avancerade Wordfunktioner VISA MENYFLIKEN UTVECKLARE När Word startas första gången finns sju menyflikar med verktyg. I den här kursen behöver dock den åttonde menyfliken aktiveras, menyfliken

Läs mer

SNABBKURS Se hur man använder programmen

SNABBKURS Se hur man använder programmen SNABBKURS Se hur man använder programmen Min Kassa Min Räknare Min Plånbok MIN KASSA I Min Kassa kan du undersöka om pengarna du har räcker till det du planerar att köpa. Du kan också skriva ut en minneslapp.

Läs mer

Instruktioner för att installera och använda SpeedFeed. 1. Installation direkt på din dator.

Instruktioner för att installera och använda SpeedFeed. 1. Installation direkt på din dator. Instruktioner för att installera och använda SpeedFeed Installera skrivaren Installationen fungerar för Windows, använder du MAC, kontakta vår support för separat instruktion, ring på 031-780 06 00 alternativt

Läs mer

Användardokumentation Beställning via rekvisition

Användardokumentation Beställning via rekvisition 2019-03-21 1 (14) Användardokumentation Författare: Marika Agetoft Användardokumentation Beställning via rekvisition Inledning Denna användardokumentation även kallad lathund används för att beställa via

Läs mer

Wikinggruppen Föreningssystem 3.0

Wikinggruppen Föreningssystem 3.0 Wikinggruppen Föreningssystem 3.0 Färdig webbplats till din förening. Inget onödigt krångel. Slipp allt onödigt krångel. Med FSY får din förening en färdig webbplats med flera smarta funktioner och med

Läs mer

Krav på innehållet i fakturor ställda till Akademiska Hus AB

Krav på innehållet i fakturor ställda till Akademiska Hus AB Till Ekonomiavdelningen/Kundreskontra Göteborg 2019-04-09 Krav på innehållet i fakturor ställda till Akademiska Hus AB Vi på Akademiska Hus vill förtydliga våra krav på fakturainnehållet som gäller från

Läs mer

Kursvärdering. Denna manual beskriver hur du kan skapa en mapp i Fronter som heter Kursvärdering där du ladda upp reslutat från kursutvärderingar.

Kursvärdering. Denna manual beskriver hur du kan skapa en mapp i Fronter som heter Kursvärdering där du ladda upp reslutat från kursutvärderingar. Kursvärdering Denna manual beskriver hur du kan skapa en mapp i Fronter som heter Kursvärdering där du ladda upp reslutat från kursutvärderingar. Här finns även tips på några olika sätt att skapa en kursvärdering

Läs mer

Avstämning lön inför kontrolluppgifter före årsuppdateringen

Avstämning lön inför kontrolluppgifter före årsuppdateringen Entré Avstämning lön inför kontrolluppgifter före årsuppdateringen Detta dokument hjälper dig att stämma av utbetald lön mot kontrolluppgifter och uppbördsdeklarationen före du läst in årsuppdateringen

Läs mer

Manual för lokalredaktörer villaagarna.se

Manual för lokalredaktörer villaagarna.se Manual för lokalredaktörer villaagarna.se Version 1 Villaägarnas Riksförbund Sollentuna 2011 Postadress Besöksdress Telefon Fax E-post Hemsida Box 7118, 192 07 Sollentuna Johan Berndes väg 8-10 010-750

Läs mer

Användarhandbok. Pappersfri post. Välkommen till din Brevo!

Användarhandbok. Pappersfri post. Välkommen till din Brevo! Pappersfri post Användarhandbok Välkommen till din Brevo! I Brevo kan du ta emot och hantera post som du brukar få hem i din vanliga brevlåda. Du kan sortera och spara alla dina dokument och du kommer

Läs mer

Manual för Softphone

Manual för Softphone Manual för Softphone Innehållsförteckning 1. Överblick Softphone 2. Ringa med Softphone 2.1. Ringa genom att slå telefonnummer 2.2. Ringa från dina kontakter 2.3. Söka i kontaktlistan och ringa 2.4. Besvara

Läs mer

GEKAB Marking & Sign System - genvägen till en effektiv märkning

GEKAB Marking & Sign System - genvägen till en effektiv märkning GEKAB Marking & Sign System - genvägen till en effektiv märkning www.gekab.se INNEHÅLL LOGGA IN SYSTEMET SKAPA SKYLTAR 5 - SKAPA NY SKYLT 6 - IMPORTERA FRÅN EXCEL 7 - LISTAN 8 SKAPA MÄRKE 9 - IMPORTERA

Läs mer

Lathund Elektronisk fakturahantering

Lathund Elektronisk fakturahantering Sidan 1 av 8 Lathund Elektronisk fakturahantering Fakturahantering 2015-02-01 Sidan 2 av 8 1 Introduktion... 3 2 Mina fakturor... 4 2.1 Status... 4 2.2 Sortera och selektera... 4 3 Hantera en faktura...

Läs mer

KOMMUNLEDNINGSKONTORET / IT-AVDELNINGEN. Office 365. Lathund

KOMMUNLEDNINGSKONTORET / IT-AVDELNINGEN. Office 365. Lathund KOMMUNLEDNINGSKONTORET / IT-AVDELNINGEN Office 365 Lathund 1 Innehåll Inledning 2 Vad är Office 365? 2 Innehållet i denna lathund 2 Mer information 2 Office 365-portalen 3 Logga in i Office 365-portalen

Läs mer

Handledning hantera förfrågan och lämna offert i IBX Quote

Handledning hantera förfrågan och lämna offert i IBX Quote Handledning hantera förfrågan och lämna offert i IBX Quote Vid frågor kring IBX Quote kontakta IBX Support. Email: support@ibxgroup.com Telefon: +46 8 5534 6000 Innehåll Handledning hantera förfrågan och

Läs mer

Användarmanual Upphandlingsverktyget OPIC tendsign ANBUDSGIVARE

Användarmanual Upphandlingsverktyget OPIC tendsign ANBUDSGIVARE Användarmanual Upphandlingsverktyget OPIC tendsign ANBUDSGIVARE OPIC tendsign anbudsgivarkonto Via anbudsgivarkontot så genomförs hela anbudsprocessen, från att titta på förfrågningsunderlag, skicka anbud,

Läs mer

+46 (8) 35 25 04 info@merbics.se www.merbics.se

+46 (8) 35 25 04 info@merbics.se www.merbics.se +46 (8) 35 25 04 info@merbics.se www.merbics.se Merbics Avtalsregister Bevakar viktiga datum och ger Dig snabb åtkomst till avtalen. Avtal (exempel) Hyresavtal Leasing Telefoni Mobiltelefoni Serviceavtal

Läs mer

2013-10-31. Så här beställer du. Raindanceportalen version 2013 vår. Stockholms universitet. E-post: portalen@eko.su.se

2013-10-31. Så här beställer du. Raindanceportalen version 2013 vår. Stockholms universitet. E-post: portalen@eko.su.se 1 2013-10-31 Så här beställer du Raindanceportalen version 2013 vår Stockholms universitet E-post: portalen@eko.su.se 2 Innehåll Så här beställer du 1 1. Introduktion av beställningsportalen 3 1.1 Varukorgen...

Läs mer

FAST TID LATHUND DOKUMENTET BESKRIVER FÖRUTSÄTTNINGAR OCH ÄR EN ENKEL GUIDE TILL ATT KOMMA IGÅNG MED FAST.

FAST TID LATHUND DOKUMENTET BESKRIVER FÖRUTSÄTTNINGAR OCH ÄR EN ENKEL GUIDE TILL ATT KOMMA IGÅNG MED FAST. FAST TID LATHUND DOKUMENTET BESKRIVER FÖRUTSÄTTNINGAR OCH ÄR EN ENKEL GUIDE TILL ATT KOMMA IGÅNG MED FAST. FASTTID LATHUND INNEHÅLLSFÖRTECKNING Inloggningsuppgifter... 2 Nytt lösenord/återställning av

Läs mer

Pyramid SMS. Pyramid Business Studio version 3.40A (070724)

Pyramid SMS. Pyramid Business Studio version 3.40A (070724) Pyramid SMS Pyramid Business Studio version 3.40A (070724) Manual för SMS-hantering i version 3.40A, för Pyramid Business Studio för användning med Microsoft Windows. För senare förändringar eller tillägg,

Läs mer

Versionsdokumentation juni 2011

Versionsdokumentation juni 2011 Versionsdokumentation juni 2011 Nedan kan du läsa om de nyheter och förbättringar av Fortnox program som finns med i den uppdaterade versionen som släpps i juni. Som vanligt behöver du som kund inte göra

Läs mer

RemoteX Applications Manual för E-beställning

RemoteX Applications Manual för E-beställning RemoteX Applications Manual för E-beställning RemoteX Technologies Innehållsförteckning Förord... 3 RemoteX e-beställning... 4 Aktivering av RemoteX e-beställning... 4 Konfigurering av RemoteX e-beställning...

Läs mer

> Guide till Min webmail

> Guide till Min webmail > Guide till Min webmail Skriv och skicka e-post. Klicka på ikonen Skicka nytt meddelande.. Fältet Avsändare : Här visas vilken e-postadress som kommer att stå som avsändare i ditt mail.. Fältet Mottagare

Läs mer

FC-kurs Röbäcks skolområde, åk 5-6

FC-kurs Röbäcks skolområde, åk 5-6 FC-kurs Röbäcks skolområde, åk 5-6 En kortfattad manual för följande funktioner: 1. Hur det ser ut i FC (repetition) 2. Hur man skickar och läser mail i FC (repetition) 3. Att skicka och ta emot en bilaga

Läs mer

Att skicka fakturor. Fördjupning till dig som ska använda bankens Fakturaskrivare för e-fakturor och pappersfakturor

Att skicka fakturor. Fördjupning till dig som ska använda bankens Fakturaskrivare för e-fakturor och pappersfakturor Att skicka fakturor Fördjupning till dig som ska använda bankens Fakturaskrivare för e-fakturor och pappersfakturor Välkommen! Att skicka kundfakturor via banken innebär ett effektivt sätt att jobba och

Läs mer

Åtgärda en faktura som Granskare (beställare)

Åtgärda en faktura som Granskare (beställare) Åtgärda en faktura som Granskare (beställare) När du har en faktura att åtgärda får du ett mail med information om fakturan samt en länk till UBW EFH: https://ubw.miun.se/ubw. I UBW visas att du har fakturor

Läs mer

Nya Aquila använder senaste versionen av våra verktyg: UniPaaS 1.9 (tidigare Magic), samt Crystal Reports version 12 (idag kör ni på version 8).

Nya Aquila använder senaste versionen av våra verktyg: UniPaaS 1.9 (tidigare Magic), samt Crystal Reports version 12 (idag kör ni på version 8). Beskrivning av nya Aquila 3 Nya Aquila använder senaste versionen av våra verktyg: UniPaaS 1.9 (tidigare Magic), samt Crystal Reports version 12 (idag kör ni på version 8). Aquila 3 är helt kompatibel

Läs mer

Publicera material i Blackboard

Publicera material i Blackboard Marie Andersson, IKT-centrum E-post: iktcentrum@mdh.se 2012-06-25 (Bb Learn 9.1.8) Publicera material i Blackboard Innehåll Att tänka på... 2 Mappar och Lärmoduler... 2 Skapa en mapp... 2 Skapa en lärmodul...

Läs mer

Manual för lokalredaktörer villaagarna.se

Manual för lokalredaktörer villaagarna.se Manual för lokalredaktörer villaagarna.se Version 2 Villaägarnas Riksförbund Sollentuna 2011 Innehåll Redigera befintlig sida... 3 Skriva text eller klistra in kopierad text... 5 Rubriker i brödtext...

Läs mer

Axalon Office Connector

Axalon Office Connector Axalon Office Connector Produkten åtgärdar Brister i integrationen mellan Office och SharePoint. Använda samma dokumentmallar i Office som i SharePoint. Att finna lagringsplats för dokument bland SharePoints

Läs mer

Lathund Elektronisk fakturahantering

Lathund Elektronisk fakturahantering Sidan 1 av 13 Lathund Elektronisk fakturahantering 2014-11-01 Sidan 2 av 13 1 Introduktion... 3 2 Logga in... 4 2.1 Glömt lösenord... 5 3 Mina fakturor... 6 3.1 Status... 6 3.2 Sortera och selektera...

Läs mer