SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen samverkansråd Eva Johansson (C), ordförande Carin Högstedt (V), vice ordförande

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen samverkansråd 2015-03-23. Eva Johansson (C), ordförande Carin Högstedt (V), vice ordförande"

Transkript

1 Tid och plats C-salen kl. 13:30 16:00 Beslutande Ledamöter Ledamöter HSV Eva Johansson (C), ordförande Carin Högstedt (V), vice ordförande Kennerth Björn, föreningen för barn, ungdomar och vuxna med utvecklingsstörning i Växjö (FUB) Kerstin Jacobsson, Hjärt- och lungsjukas lokalförening i Växjö (HLR) Tomas Johansson, Handikappades Lokalförening i Växjö (DHR) Doris Wall, Reumatikerföreningen (R) Övriga närvarande Ersättare HSV Tjänstemän Övriga Torvald Erlandsson, Dövas förening i Kronobergs län (SDR) Roland Karlsson, Handikappades Lokalförening i Växjö (DHR) Carina Elmefall, kanslichef Denice Sigvardsson (M), politisk samordnare Justering Justerare Plats och tid Carin Högstedt (V) Kommunledningsförvaltningen Justerade paragrafer Underskrifter Sekreterare Helen Karlsson Jacobsson Ordförande Eva Johansson Justerare Carin Högstedt (V) 1(22)

2 2(22)

3 Bevis om anslag av protokoll kommunstyrelsen samverkansråds protokoll från sammanträdet är justerat Anslagsdag Anslaget tas ner Förvaringsplats för protokollet Kommunledningsförvaltningen Den som vill överklaga ett beslut ska göra det skriftligt inom tre veckor från anslagsdagen Underskrift Helen Karlsson Jacobsson 3(22)

4 Förteckning över kommunstyrelsen samverkansråd ärenden 23 mars Dnr Justering av protokoll Dnr Diskussionspunkt om revideringen av mångfaldsprogrammet Dnr Rapport från studiebesöket i Kosovo mars Dnr Sekreterares uppdrag från föregående sammanträde Dnr Redovisning av pågående uppdrag Dnr Enkäter 2015 från Myndigheten för delaktighet Dnr Funka För Livet Dnr Sammanträdesdatum för Dnr Rapport från ledamöter Dnr Övriga frågor (22)

5 16 Dnr Justering av protokoll s beslut Kommunstyrelsens samverkansråd utser Carin Högstedt (V) att justera dagens protokoll. 5(22)

6 17 Dnr Diskussionspunkt om revideringen av mångfaldsprogrammet. s beslut Kommunstyrelsens samverkansråd tackar Suzana Mocevic för informationen och ser fram emot att få det nya mångfaldsprogrammet på remiss. Bakgrund Mångfaldssamordnare Suzana Mocevic informerar om arbetet med revideringen av Växjö kommuns mångfaldsprogram. Information Växjö kommuns nuvarande mångfaldsprogram gäller till september 2015, till dess att ett nytt tagits fram. Revideringen görs på uppdrag av kommunfullmäktige. Just nu pågår ett arbete med att träffa olika grupper för att fånga upp synpunkter om vad som ska tas med till det nya programmet, t.ex. lämnades en del synpunkter vid handikappolitiska årsmötet i december. Suzana har också träffat alla politiska grupper. Programmet ska tas fram på lättläst svenska och på ett antal olika språk. Suzana presenterar projektplanen som ligger till grund för revideringen. Här framgår till exempel hur projektledningen hittills planerat arbetet och vad programmet är tänkt att innehålla, vilka styrgrupper, referensgrupper och arbetsgrupper som finns. Bakgrund till nuvarande mångfaldsprogram Programmet idag omfattar: demokrati, integration, jämställdhet, funktionsnedsättning, barn och ungdom och sexuell läggning. Under de första två åren, , utbildades 65 mångfaldsombud som skulle driva arbetet inom sina förvaltningar och styrelser. Ombuden var en spridd grupp bestående av till exempel förskolepersonal, utredare på förvaltningar, strateger, medarbetare på bolag och förvaltningar. Det var alltså en intern utbildning för tjänstemännen. Som svar på frågan om varför det bara var en internutbildning svarar Suzana att det är viktigt att man har en intern utbildning för de som arbetar med frågorna och så får de hämta in input från medborgarna. Även alla presidier och nämnder har fått utbildning. Det skedde också en stor kompetensutveckling av alla medarbetare inom kommunkoncernen: 80 % har genomgått en utbildning under 2010/ (22)

7 17 forts. Dessutom har det skett en mångfaldscertifiering av kontor och enheter med fokus på den interna processen och verksamheten. Dessa projekt pågår hela tiden. Även andra verksamheter har certifierats, till exempel konserthuset, Regionförbundet Södra Småland, Volvo och så vidare. Ett viktigt beslut var också att göra "demokrati och mångfald" till ett eget målområde i internbudgeten. Att området är en del av internbudgeten innebär att det inte behöver skrivas någon handlingsplan vid sidan om. Genom att lägga området som en del i internbudgeten måste alla nämnder förhålla sig till de mål som finns, det går inte att komma ifrån utan måste avrapporteras varje år. Det nya mångfaldsprogrammet har arbetsnamnet 2.0. Det ska ha: ett normkreativt perspektiv, det vill säga utgå från att det inte finns några specifika olikheter. Det finns inget som heter normalt eller avvikande. Normen kan istället vara så mycket olika saker - tänk kreativt! ett inkluderande förhållningssätt, man ska inte prata om att "de ska integreras till oss" eller att de som är funktionsnedsatta är ett hinder och så vidare. Ett sammanhållet Växjö en medvetenhet om att vi kan nå hållbar utveckling genom att ge utrymme för fler perspektiv i vår verksamhet. Mångfaldsprogrammet ska tydliggöra vilket fokus kommunen ska ha. Det ska ge en tydlig grund för hur medarbetare ska agera i sin yrkesroll, både i den direkta servicen till medborgare och brukare och i planeringsfrågor. Det handlar om att skapa gemensamma spelregler som bygger på erkännande, identitet, självreflektion, deltagande insikten av ett ömsesidigt bildningsbehov. Integration handlar om att inkludera båda sidor till något gemensam. Det handlar om att hitta sätt att mötas och att lära känna varandra. Svensk lagstiftning gäller. Suzana har nu träffat nästan alla politiska partier för att höra hur de vill se Växjö om 15 år. En gemensam arbetsgrupp ska tillsättas också som konkret ska skriva programmet. 7(22)

8 17 forts. Den politiska styrgruppen är integration- och mångfaldsberedningen där Lars Edqvist (KD), Malin Lauber (S), Oliver Rosengren (M) ingår. Arbetsgruppen hittills är Kristina Tannerfalk (utbildningsförvaltningen), Lena Tibblin (omsorgsförvaltningen), Kristina Davidsson (arbete och välfärd) och Linus Paulsson (Växjöbostäder). Extern expertgrupp: Region Kronoberg, Länsstyrelsen, Idé- och KunskapsCentrum, RFSL med flera intresseorganisationer, invandrarföreningar, andra kommuner. Synpunkt från kommunstyrelsens samverkansråd: lägg till Handikappföreningar i samverkan med Växjö kommun som en extern expertgrupp. Projektmål: ta fram ett nytt mångfaldsprogram i Växjö kommun, Växjö är inte bara en miljökommun tydlig koppling till internationella och nationella mål (ECCAR, CEMR, konventioner och så vidare) programmet kan vara indelat i ett antal profilområden - om man så vill mångfaldsprogrammet ska tala om VAD Växjö kommun vill uppnå, inte HUR för det kommer senare. ha smarta mål och prioriteringar för varje profilområde. (Att ett mål är smart innebär att det är så pass tydligt och mätbart att vi kan uppnå det). Processmål, det vill säga resultat under arbetets gång, är att alla politiska partier, medborgare, medarbetare osv. ska ha deltagit. Förankringsprocess: Färdiga förslag kring profilområden och prioriteringar etcetera görs i juni. Remiss 4 veckor. Politisk beredning 24 augusti, kommunstyrelsens arbetsutskott 25 augusti, kommunstyrelsen 1 september, kommunfullmäktige 15 september. Samarbete och jämförelser med andra kommuner görs hela tiden, t.ex. Botkyrka kommun, Malmö stad och Göteborg stad med flera. Det gäller att hämta inspiration och information från andra samhälle. Som nämnts tidigare ska programmet tas fram på olika språk och Centrum för Lättläst ska ta fram ett program på lättläst svenska, Idé- och KunskapsCentrum ska ta fram det på punktskrift. Programmet ska också spelas in på ljudfil. 8(22)

9 17 forts. Suzana förtydligar för ledamöterna att förslag på råmaterialet kan lämnas in ändå även om det inte gått via ett möte. Skicka in det direkt till någon av kommunens representanter: Eva, Carin, Helen eller Suzana. Torvald Erlandsson (SDR) lägger fram ett önskemål om att få det på teckenspråk och att det ligger klickbart på hemsidan. Tolkcentralen kan vara bra för det, de är anställda av Region Kronoberg. Carin Högstedt (V) förmedlar ett förslag om att ha mångfaldsprogrammet på direktmötena. Suzana berättar vidare att under Pride-veckan, torsdagen den 7 maj, kommer det att hållas två föreläsningar där föreläsarna ska prata om de här frågorna. Det kommer att vara ett pass på förmiddagen och ett på eftermiddagen. Dessa föreläsningar är öppna för alla medborgare och kostnadsfria. De ska hållas på PM, med bl.a. Ann-Christine Roxberg som talare. Samverkansrådets ledamöter uppmanas att anteckna detta redan nu och även sprida informationen vidare. Den 8 maj hålls en heldag med föreläsningar för politikerna. 9(22)

10 18 Dnr Rapport från studiebesöket i Kosovo mars 2015 s beslut Kommunstyrelsens samverkansråd noterar rapporten från studiebesöket i Vushtrri kommun och lägger informationen till handlingarna. Bakgrund De som besökte Vushtrri kommun var Eva Johansson (C), Carin Högstedt (V), Helen Karlsson Jacobsson, Suzana Mocevic, projektledaren från Institutet för lokal och regional demokrati Maja Debeljak och Islam Islami som är projektets tolk och även ekonomichef på MKEF (Mångkulturell Kunskap Ekonomisk Förening). Eva, Carin, Suzana och Helen rapporterar att det var en väldigt intensiv vecka men mycket lärorik. I jämförelse har Sverige det väldigt bra. Det har nyligen varit krig i Kosovo och det blev självständigt 2008, endast mindre än 10 år sedan. Arbetslösheten är 45 %, sysselsättningen är till största delen jordbruk. Gruppen besökte bland annat Synskadades förening där 60 personer kommit för att möta gruppen. Det var tråkiga lokaler, ingen värme och inga hjälpmedel att tala om, väldigt beklämmande. Föreningen startades i höstas, år 2014, och berättade att man behöver hjälpmedel såsom vita käppar. (Gruppen kunde dock snabbt konstatera att även om synskadade i Kosovo har vita käppar så är det svårt att gå utomhus eftersom gatorna är så dåliga). Föreningen önskade även få kontakt med en kunnig ögonläkare som skulle kunna undersöka barnens ögon för att få veta vilket synfel de har så att de kan få rätt sorts glasögon. Idag har de glasögon som inte är anpassade för just den enskilda personens synfel. Gruppen besökte även ett hem för psykiskt funktionsnedsatta. Även detta var en gammal och dålig lokal, fuktigt där golvet hade rest sig. Föreståndaren var däremot en stjärna som betalade en del av egna pengar till boendet, han såg det som sitt uppdrag. 10(22)

11 18 forts. Äldreboendet gruppen besökte hade plats för 20 personer men där fanns 8 personer. Boendet låg lite utanför på landet och var det enda på fyra kommuner (en på regionen). Personalen berättade att de var tvungna att gå ut med de boende två gånger per månad - såvida de inte kunde ta sig ut själva förstås. Det finns inga rullstolar utan det var sängläge som gäller om man inte kan gå själv. (Rullstolarna är dock svåra att köra på gatorna eftersom de är i så dåligt skick). Kriterierna för att komma på detta hem var att man var 65 år och inte hade några biologiska söner. (Anledningen till detta är att äldreomsorgen bygger på att den yngre familjen tar hand om den äldre. Har man då ingen son finns det ingen yngre familj som tar hand om den äldre). I äldreboendet fanns det bara trappor, ingen hiss. Gruppen fick också se ett litet undersökningsrum med rostiga stålbord och lite medicin. Överlag är det oerhört fattigt i Kosovo och i regionen runt Vushtrri. Gruppen besökte också några skolor där Växjö och Sverige kan lära oss någonting av Kosovo och Vushtrri. 92 % av eleverna i yrkesskolan klarar de nationella proven och Kosovo har bättre resultat i PISA-undersökningen än Sverige. (PISA är en internationell studie som undersöker i vilken grad utbildningssystemet bidrar till att femtonåriga elever är rustade att möta framtiden. Elevernas förmågor undersöks inom tre kunskapsområden: matematik, naturvetenskap och läsförståelse. Studien genomförs var tredje år.) Särskilt mycket bättre är man i matematik, kemi och fysisk. Det var också bättre disciplin i skolklasserna vilket skapar lugn och arbetsro - något som förstås är en förutsättning för att elever ska kunna ta till sig kunskapen. Besöket på handikappföreningen HANDIKOS var jättebra, en mer övergripande förening som kan jämföras med Idé- och KunskapsCentrum. Personalen är mycket engagerad och professionell. Gruppen träffade också en förening/socialt företag för kvinnor som förlorat sina män. Dessa kvinnor hade nu gått ihop och lagade mat som de sålde via catering, bland annat lagade de maten åt en skola med 400 elever. Skatteintäkterna i kommunen är på (10 %), varav 5 % går till staten och 5 % går tillbaka till kommunen. Vushtrri kommun har politiskt tillsatta tjänstemän, något som komplicerar lite. Det finns invånare i Vushtrri. Gruppen besökte också en särskola (grundskolenivå) som hade haft ett projekt med Borås och efter det helt ändrat sitt arbetssätt. Genomgående i 11(22)

12 18 forts. alla upplevelser och besök var att det finns en enormt stark vilja till förändring och utveckling i Vushtrri. Det försvåras dock av att man inte riktigt vet hur man ska arbeta och så vidare men vilja och inställningen till förändring är oerhört stark vilket självklart är en bra grund att stå på. ID har ansökt om förlängning på projektet så förhoppningsvis kommer en grupp från Vushtrri hit igen under året. Torvald Erlandsson (SDR) frågar om det finns ett parlament som en drivande kraft i landet? Ordförande svarar att ja det finns ett parlament men det är inte så drivande i alla frågor. Däremot har man t.ex. har tagit fram en nationell strategi för personer med funktionsnedsättning vilket förstås är positivt. Återigen kan man konstatera att viljan finns men det saknas resurser och även kunskapen om på vilket sätt man ska arbeta fram förändringen. Ytterligare en begränsning är att många inte kan engelska vilket gör att man t.ex. inte kan söka finansiering från EU. 12(22)

13 19 Dnr Sekreterares uppdrag från föregående sammanträde s beslut Kommunstyrelsens samverkansråd noterar att byggstarten för detaljplanen Hovshaga C beräknas till hösten I samband med byggnationen ska kommunen se över skyltningen av anslutande gator. Ärendet avslutas hos kommunstyrelsens samverkansråd. Bakgrund Här redovisas sekreterarens uppdrag efter föregående sammanträde i kommunstyrelsens samverkansråd den 26 januari 2015 Ärendet 3/2015, vägskyltarna vid Segerstadsvägen/Björksätravägen på Hovshaga ska bytas ut från väjningsplikt till stoppskyltar. Korsningen Segerstadsvägen/Björksätravägen hamnar inom antagen detaljplan för Hovshaga C. 13(22)

14 20 Dnr Redovisning av pågående uppdrag 2015 s beslut Kommunstyrelsens samverkansråd godkänner redovisningen av pågående uppdrag Bakgrund Återkommande ärende. I dagsläget finns det tre stycken pågående uppdrag som getts till kommunkansliet: 1. KS sam 2014:8, uppdrag om organisationsöversyn för Växjö kommuns samverkansråd. Ärendet ligger just nu hos kommunstyrelsen och kommunledningsförvaltningen för utredning. Ärendet behandlas politiskt under våren KS sam 2014:12, uppdrag om medverkan i den nationella TillgänglighetsDatabasen Ärendet ligger hos kommunledningsförvaltningen för bedömning. Det beräknas tas upp i kommunstyrelsen för beslut den 5 maj KS sam 2014:18, uppdrag om medverkan i mötesplatsen Funka För Livet 2016 Presidiet vill få in underlag till nämndernas medverkan redan nu och en intresseförfrågan ska därför gå ut till alla nämnder, förvaltningar och verksamheter redan nu. Ärendet återkommer vid nästa sammanträde. Synpunkter från samverkansrådets ledamöter: 1. Kennerth Björn (FUB) säger att det nya förslaget inte uppfyller regelverket för kommunens samverkan med handikapporganisationerna. 2. Kennerth Björn (FUB) undrar om det i databasen går att specificera hur många platser för funktionsnedsatta personer som finns i lokalerna? Detta är viktigt för föreningarna att veta och hör ihop med frågan om säkra utrymningsvägar. 14(22)

15 20 forts. Björn berättar att han ställer frågan eftersom det i dag endast finns en enda lokal i Växjö som kan ta emot ett stort antal rullstolsburna personer, Kaskad (till exempel anordnas danser och teaterföreställningar för omsorgstagare i Växjö ett antal gånger per år). Lokalen bör dessutom renoveras eller åtgärdas inom de närmaste åren. Inom området ska det för övrigt byggas bostäder vilket kan innebära att Kaskad i en framtid är rivningshotat. Växjö kommun bör redan nu se till att det i framtiden finns en lokal som är fullt tillgänglig och som kan ta emot ett större antal rullstolsburna personer. 15(22)

16 21 Dnr Enkäter 2015 från Myndigheten för delaktighet s beslut Kommunstyrelsens samverkansråd noterar Växjö kommuns enkätsvar och lägger dem till handlingarna. Bakgrund Myndigheten för delaktighet har skickat ut enkäterna för 2015 inom områdena kultur, idrott, utbildning på grundskolenivå, arbetsmarknad och fysisk tillgänglighet/översiktsplanering/samhällsbyggnad. Utskicket görs på uppdrag av regeringen och är en viktig del i den årliga uppföljningen av funktionshinderspolitiken. Syftet är att följa upp kommunernas arbete med att öka tillgängligheten och delaktigheten för elever med funktionsnedsättning i skolan. Tanken är att kommunuppföljningen utgör ett underlag som är till nytta i vårt fortsatta utvecklings- och kvalitetsarbete. Detta är andra gången enkäten går ut. Resultatet från 2014 finns att se på På samma plats presenteras i maj 2015 års resultat. Innan publiceringen får vi en direkt återkoppling på resultaten. Ärendet Växjö kommun har nu besvarat alla enkäterna och svaren presenteras nu för kommunstyrelsens samverkansråd. Totalt har mellan tjänstemän besvarat frågorna och svaren har kvalitetskontrollerats av utredningssekreterare och utvecklingschef. Kommentar från kommunstyrelsens samverkansråd Växjö kommun måste till nästa år jobba ännu mer med enkätsvaren. En del frågor var inte besvarade. 16(22)

17 22 Dnr Funka För Livet 2016 s beslut Kommunstyrelsens samverkansråd noterar presidiets information. Ärendet återkommer vid nästa sammanträde. Bakgrund Växjö kommun fick i oktober 2014 förfrågan om att på något sätt medverka i mötesplatsen Funka För Livet som kommer att hållas i Tipshallen april I 32/2014 ställer sig kommunstyrelsens samverkansråd positiv till att medarrangera Funka För Livet Kommunstyrelsens samverkansråds utvärdering av mötesplatsen 2014 visar på att man vill vara med i planeringen inför 2016 i ett tidigt skede, vilket det ges god möjlighet till nu. Kommunens nämnder och förvaltningar måste också samarbeta tidigt för att främst fylla montern och finna ett tema för en eventuell föreläsning. För att få ett underlag till detta ska en förfrågan gå ut brett till alla enheter, förvaltningar och nämndernas presidier för att få in intresseanmälningar till att delta i mötesplatsen (22)

18 23 Dnr Sammanträdesdatum för 2015 s beslut Kommunstyrelsens samverkansråd fastställer sammanträdesdatumen för hösten 2015: 14 september kl. 13:30 15:30 i C-salen. Beredning hålls den 31 augusti. 26 oktober kl. 13:30 15:30 i C-salen. Beredning hålls den 12 oktober. 7 december kl. 13:30 ca 16:00 hålls Växjö kommuns handikappolitiska nätverksmöte. Beredning hålls den 23 november. Förslag på programpunkter till nätverksmötet skickas till utredningssekreterare. Bakgrund Presidiet lämnar förslag på datum för sammanträdestiderna under hösten Ärenden till sammanträdena ska vara inkomna till sekreterare senast 1 vecka innan beredningstillfället. För god planering av nätverksmötet behöver förslag på programpunkter skickas in tidigare. 18(22)

19 24 Dnr Rapport från ledamöter s beslut Kommunstyrelsens samverkansråd noterar rapporterna. Bakgrund Carin Högstedt (V) berättar att hon fått ett brev från en kvinna som ville låna den portabla hörslingan i kommunhusets reception Björnen. Hon berättar att bemötandet inte var bra och att personalen i receptionen inte kunde lämna svar om hon fick låna hörslingan eller inte. Till slut fick hon låna den men då var den inte laddad. Högstedt föreslår därför att det borde finnas en hörslinga som kommunen kan låna ut. Frågan tas upp för beredning av samverkansrådets presidium. Högstedt berättar också att hon var på ett seminarium på vuxenskolan en kväll. Det var en pappa som berättade om livet med en dotter som efter 8 år fick en diagnos. Han berättade då om alla de glädjeämnen och sorger och bedrövelser som de gått igenom tillsammans och om livet som anhörig. Det var cirka 60 personer i lokalen: en man och resten kvinnor. Högstedt konstaterar att av dessa besökare kan man utläsa hur anhörigvården är fördelad mellan könen. Högstedt berättar vidare att seminariet var väldigt givande och för många människor är livet som anhörig (eller sjuk) en kamp med myndigheter hela tiden. Kennerth Björn (FUB) informerar om att den 8 april anordnar HSV en föreläsning om samordnade individuella planer. Det är projektledarna Kristin Jeansson från omsorgsförvaltningen och Emma Känno från arbete och välfärd som berättar om vad en samordnad individuell plan kan betyda för en brukare i kontakt med socialtjänsten, sjukvården m.m. Föreläsningen är gratis och HSV bjuder på fika. Mötet vänder sig främst till anhöriga. I anslutning till detta ges också en föreläsningsserie uppe på Parketten med början den 7 april kl med Lisa Långström som pratar om att "Hitta glädjen i vardagen". Den 21 april kl pratar Lilly Bergström om hur det är att leva med ADHD och Aspbergers. Därefter pratar föreningarna 19(22)

20 24 forts. FUB, RSMH (Riksförbundet för Social och mental hälsa) och Riksförbundet Attention om vilket stöd föreningarna erbjuder anhöriga den 12/5 kl (22)

21 25 Dnr Övriga frågor s beslut Kommunstyrelsens samverkansråd noterar de övriga frågorna och lägger dem till handlingarna. Bakgrund Torvald Erlandsson (SDR) önskar med hänvisning till 7/2015 i föregående protokoll påtala att kommunfullmäktige den 21 april ska teckentolkas och hur viktigt det är att sprida informationen om det. Erlandsson undrar också hur teckentolkningen kommer att sändas och sekreterare förklarar att det kommer att sändas på webben. Erlandsson menar att på webben krävs det ganska mycket flash för att det ska fungera och att det inte är fullt så tillgängligt då. Å andra sidan är Öppna kanalen begränsad till endast de som har kabel-tv vilket innebär att många hushåll inte nås via Öppna kanalen heller. Ordförande Johansson (C) lyfter möjligheten att se sändningen via bibliotekets storbildsskärm som alltid visar kommunfullmäktiges sammanträden. Vice ordförande Högstedt (V) tycker det vore bra om det kom representanter till lokalen där kommunfullmäktige hålls (Utvandrarnas Hus) för att se hur det fungerar direkt. Det vore också bra för oss ledamöter och för de som bestämmer om teckentolkningen ska fortsätta. Sekreterare förklarar också att information om att fullmäktige teckentolkas ska spridas så stort som möjligt. På webben, facebook och i annonser. Tomas Johansson (DHR) lyfter frågan om att sopning på stortorget. Under sommarhalvåret så kommer det en sopmaskin två gånger i veckan och sopar stortorget - det görs varje gång efter att det varit torgdag (onsdagar och lördagar). Detta gör att det fina stenmjölet som är utfyllnad mellan gastenarna då sopas bort och att det blir svårt att köra en rullstol över torget. Johansson funderar över det märkliga att under vintern har inte sopmaskinerna gått ut efter torgdag och då har det gått jättebra att köra en 21(22)

22 25 forts. rullstol över torget. Johansson undrar därför om det går att hitta något annat än stenmjöl att lägga ner som utfyllnad för att få ett jämnare underlag. Johansson nämner Ljungby torg där man hittat ett bra alternativ. Johansson menar att det vore bra att få en återkoppling från tekniska förvaltningen om detta. 22(22)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen samverkansråd 2015-01-26. Eva Johansson (C) Carin Högstedt (V)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen samverkansråd 2015-01-26. Eva Johansson (C) Carin Högstedt (V) Tid och plats C-salen kl. 13:30 15:40 Beslutande Ledamöter Eva Johansson (C) Carin Högstedt (V) Ledamöter HSV Kennerth Björn, föreningen för barn, ungdomar och vuxna med utvecklingsstörning, Växjö (FUB)

Läs mer

Ingmar Svensson. Stefan Johansson, Julia Ahlrot, hållbarhetschef Emelie Savlid, inventerare Tillgänglighetsdatabasen, 1 6

Ingmar Svensson. Stefan Johansson, Julia Ahlrot, hållbarhetschef Emelie Savlid, inventerare Tillgänglighetsdatabasen, 1 6 Tid och plats Kl. 13:30 15:03 Beslutande Ledamöter Växjö kommun Ledamot Funkibator Ideell Förening Övriga närvarande: Ersättare Funkibator ideell förening Tjänstemän Övriga Justering Justerare Plats och

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden 2012-04-19. C-salen, kommunhuset. Bert Sundström (S) Yvonne Ekaremål (C) Therese Lindroth (S) Holger Petersson (KD)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden 2012-04-19. C-salen, kommunhuset. Bert Sundström (S) Yvonne Ekaremål (C) Therese Lindroth (S) Holger Petersson (KD) Plats C-salen, kommunhuset Tid Kl. 13:30 13:55 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Ulf Hedin (M), ordf. Bert Sundström (S) Yvonne Ekaremål (C)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen samverkansråd 2015-10-26

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen samverkansråd 2015-10-26 Tid och plats E-salen, kl. 13:30 16:04 Beslutande Ledamöter Ledamöter HSV Eva Johansson (C), Ordförande Carin Högstedt (V), 1:e vice ordförande Kennerth Björn, föreningen för barn, ungdomar och vuxna med

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens samverkanråd 2014-04-09. Tid Kl. 13:30 15.55. Beslutande. Carin Högstedt (V)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens samverkanråd 2014-04-09. Tid Kl. 13:30 15.55. Beslutande. Carin Högstedt (V) Plats G-salen Tid Kl. 13:30 15.55 Beslutande Ledamöter Eva Johansson (C) Carin Högstedt (V) Ledamöter HSV Kennerth Björn, föreningen för barn, ungdomar och vuxna med utvecklingsstörning, Växjö (FUB) Kerstin

Läs mer

Plats C-salen, kommunhuset, Västra Esplanaden 18

Plats C-salen, kommunhuset, Västra Esplanaden 18 Plats C-salen, kommunhuset, Västra Esplanaden 18 Datum och tid Onsdag den 22 maj 2013 Klockan 16.00-17.30 Närvarande Rose-Marie Holmqvist (S) vice ordförande Kennerth Björn, FUB Gudrun Rydh, NHR Kerstin

Läs mer

PROTOKOLL. Maria West Mutiso, sekreterare Ulla Lindberg. Receptionen, Kommunhuset, valfri tid

PROTOKOLL. Maria West Mutiso, sekreterare Ulla Lindberg. Receptionen, Kommunhuset, valfri tid Plats och tid Tallåsenrummet, 13:15-16:00 Beslutande: Marie-Louise Hellström (-), ordförande Per-Gunnar Larsson (S) Elin Jonsson, Demensföreningen Jörgen Brink, FUB Ulla Lindberg, Reumatikerföreningen

Läs mer

C-salen Växjö Kommun, Västra Esplanaden 18. Datum och tid Onsdagen den 27 augusti 2014 Klockan 16:00 17:30

C-salen Växjö Kommun, Västra Esplanaden 18. Datum och tid Onsdagen den 27 augusti 2014 Klockan 16:00 17:30 Plats C-salen Växjö Kommun, Västra Esplanaden 18 Datum och tid Onsdagen den 27 augusti 2014 Klockan 16:00 17:30 Närvarande Benny Johansson, ordförande Rose-Marie Holmqvist, vice ordförande Gudrun Rydh,

Läs mer

Plats C-salen, kommunhuset, Västra Esplanaden 18. Datum och tid Onsdag den 20 februari 2013 Klockan 16.00-17.10

Plats C-salen, kommunhuset, Västra Esplanaden 18. Datum och tid Onsdag den 20 februari 2013 Klockan 16.00-17.10 Plats C-salen, kommunhuset, Västra Esplanaden 18 Datum och tid Onsdag den 20 februari 2013 Klockan 16.00-17.10 Närvarande Tjänstemän Övriga Justering Justerare Plats Benny Johansson (M) ordförande Rose-Marie

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens organisations- och personalutskott 2015-02-10

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens organisations- och personalutskott 2015-02-10 Tid och plats Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän 15.10-16.30, C-salen Per Schöldberg (C), ordförande Tony Lundstedt (S) Lars Edqvist (MP) Catharina Winberg (M) Malin Lauber (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Tid och plats C-salen, kl. 08.30 11.40 Beslutande Ledamöter Örjan Mossberg (V), Ordförande Nils Fransson (L), 1:e vice ordförande Lars Edqvist (MP) Kennerth Sjögren (S) Magnus Jisborg (M) Sture Andersson

Läs mer

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset 1(12) Sammanträdesdatum Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset kl 17 00 19 20, ajournering kl 18 10 18 20 Beslutande Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande

Läs mer

Lidingö stad hälsans ö för alla

Lidingö stad hälsans ö för alla 1 (7) DATUM DNR 2016-10-10 KS/2016:126 Lidingö stad hälsans ö för alla Policy för delaktighet för personer med funktionsnedsättning Antagen av kommunfullmäktige den 19 december 2016 och gällande från och

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen samverkansråd Tid och plats Kronobergsrummet, kl. 13:30 16:26. Lukas Nilsson

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen samverkansråd Tid och plats Kronobergsrummet, kl. 13:30 16:26. Lukas Nilsson Tid och plats Kronobergsrummet, kl. 13:30 16:26 Beslutande Ledamöter, Växjö kommun Eva Johansson (C), Ordförande Carin Högstedt (V), 1:e vice ordförande Funkibator HSV Övriga närvarande Ersättare, Växjö

Läs mer

Värdshuset 17 rum och kök i Harmånger Tisdag 2 december 2014 kl. 10:00 12:00

Värdshuset 17 rum och kök i Harmånger Tisdag 2 december 2014 kl. 10:00 12:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Värdshuset 17 rum och kök i Harmånger Tisdag 2 december 2014 kl. 10:00 12:00 Beslutande Stig Eng (C) Bengt-Ola Olsson

Läs mer

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Martin Edberg (S) Catharina Winberg (M) Anders Mårtensson (V) Annika Stacke (FP)

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Martin Edberg (S) Catharina Winberg (M) Anders Mårtensson (V) Annika Stacke (FP) Plats C-salen Tid Kl. 13.30 15.15 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Martin Edberg

Läs mer

G-salen, Växjö kommun

G-salen, Växjö kommun Plats G-salen, Växjö kommun Tid Kl. 13.30 15.15 Beslutande Ledamöter Carin Högstedt (V) Ledamöter HSV Kerstin Jacobsson, Hjärt- och lungsjukas lokalförening i Växjö (HLF) Thomas Johansson, Handikappades

Läs mer

i sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby

i sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby 1(9) Tid och plats Torsdagen den 23 augusti 2018 kl 14.00-15.30 i sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby Beslutande Ann-Charlotte Wiesel (M), ordförande Pia Johansson (S), vice ordförande kl. 14.00-14.40

Läs mer

Beslutande Bo Frank (M), ordförande. Åsa Karlsson Björkmarker

Beslutande Bo Frank (M), ordförande. Åsa Karlsson Björkmarker Plats A-salen Tid Kl. 10.00 11.00 Beslutande Ledamöter Bo Frank (M), ordförande Åsa Karlsson Björkmarker (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Tid och plats torsdag 1 mars 2018, kl. 15:00-16:30 Beslutande Solweig Gard (S), ordförande Margareta Ivarsson (C), 1-4,15:00-16:00 Alexander Johansson-Pettersson (S) Lena Brodin, DHR Boel Hallebäck, Hjärt-

Läs mer

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 2013-11-18 33-41

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 2013-11-18 33-41 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 33-41 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 33 Mötets öppnande och presentationsrunda 34 Föregående protokoll och val av justeringsman 35 Vision Stora torget,

Läs mer

Per Schöldberg (C), Ordförande Tony Lundstedt (S), 1:e vice ordförande Lars Edqvist (MP), 2:e vice ordförande Catharina Winberg (M) Martin Edberg (S)

Per Schöldberg (C), Ordförande Tony Lundstedt (S), 1:e vice ordförande Lars Edqvist (MP), 2:e vice ordförande Catharina Winberg (M) Martin Edberg (S) Tid och plats VKABs sammanträdesrum, kl. 13.30 16.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Övriga Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C), Ordförande Tony Lundstedt (S),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer 2015-02-11

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer 2015-02-11 Plats B-salen Tid Kl. 14:00 17:00 Beslutande Ledamöter Carl-Olof Bengtsson (S) Sven Pehrson (C) Marita Bengtsson (MP) Peter Bengtsson (S) Eva R Ericsson (FP) Carl Geijer (M) Ann-Mari Häggsgård (S) Magnus

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd Bengt-Göran Sandell (S) Ibrahim Buh Gelle (S)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd Bengt-Göran Sandell (S) Ibrahim Buh Gelle (S) Tid och plats H-salen klockan 13.30 13.55 Beslutande Ledamöter Anna Hultstein (M) Ordförande Bert Sundström (S) 1:e vice ordförande Hannington Lubwama (M) Eva Kjellberg (S) Nils-Erik Carlström (FP) Övriga

Läs mer

PROTOKOLL Handikappråd

PROTOKOLL Handikappråd 1 (12) Paragrafer 9-16 Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset, Klippan, kl. 18.00-20.00 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Gunilla

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Tid och plats B-salen, kl. 08:30-11:05 Beslutande Ledamöter Örjan Mossberg (V), Ordförande Nils Fransson (L), 1:e vice ordförande Valon Rama (S) Lars Edqvist (MP) Bahtije Breznica (S) Kennerth Sjögren

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd C-salen, Växjö kommun

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd C-salen, Växjö kommun Plats C-salen, Växjö kommun Tid kl. 13.30 13.55 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Ulf Hedin (M), ordförande Bert Sundström (S) Nils-Erik Carlström

Läs mer

Tillgänglighetsplan 2013-2015

Tillgänglighetsplan 2013-2015 Tillgänglighetsplan 2013-2015 Antagen av Kommunfullmäktige 2013-04-29, KF 36 1 Bakgrund Det är av stor vikt att tillgänglighetsfrågor beaktas i all kommunal planering. Ledamöter i Kommunala Handikapprådet

Läs mer

Kommunala rådet för funktionshindrade

Kommunala rådet för funktionshindrade 2015-11-17 1 (7) Plats och tid Sammanträdesrum 3, Biblioteket kl. 10.00-11.10 Beslutande Från handikapporganisationerna Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Agneta Lindberg (S),

Läs mer

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset 1(12) Sammanträdesdatum Plats och tid Listerbysalen kl 17 00 19 30 Beslutande Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande Se särskild förteckning Justerare Anita

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/3 Sessionssalen, 2017-11-08 kl 17:30-18.50 35-44 Beslutande Lotta Carlsson (DHR), Annelie Källkvist (SRF), Jonny Lejonberg (HRF), Marita Dahlqvist (RSMH Hoppet), Göte Johansson (Strokeföreningen), Anna-Karin

Läs mer

Sofie Eén, sekreterare I övrigt se respektive paragraf. Anna-Carin Hammarberg. Anna-Carin Hammarberg

Sofie Eén, sekreterare I övrigt se respektive paragraf. Anna-Carin Hammarberg. Anna-Carin Hammarberg 1(9) Plats och tid Beslutande Blomstergården, Rödörummet, måndagen den, klockan 14.00-16.10 Ledamöter Andreas Karlsson, C, ordförande Karin Jonsson, barn och utbildningsnämnden Peter Grundström, Krokomsbostäder

Läs mer

Kommunala rådet för funktionshindrade

Kommunala rådet för funktionshindrade 2018-11-20 1 (8) Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal, kl 10.00-11.10 Beslutande Från handikapporganisationerna Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Agneta Lindberg (S),

Läs mer

Landningsbanan, Västerled, Storgatan 52 b. Datum och tid Onsdagen den 26 februari 2014 Klockan 16:00 18:00

Landningsbanan, Västerled, Storgatan 52 b. Datum och tid Onsdagen den 26 februari 2014 Klockan 16:00 18:00 Plats Landningsbanan, Västerled, Storgatan 52 b Datum och tid Onsdagen den 26 februari 2014 Klockan 16:00 18:00 Närvarande Benny Johansson, ordförande Rose-Marie Holmqvist, vice ordförande Kennerth Björn,

Läs mer

PROTOKOLL 1 (11)

PROTOKOLL 1 (11) PROTOKOLL 1 (11) 2010-05-21 Kommunala handikapprådet Plats och tid ande Gunilla Åström Stig Stefansson Torvald Stefansson Ola Burström Åke Lindkvist Camilla Stenmark Britt-Inger Lundstedt Eva Gustavsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden C-salen, Växjö kommun. Ulf Hedin (M), ordförande. Bert Sundström

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden C-salen, Växjö kommun. Ulf Hedin (M), ordförande. Bert Sundström Plats C-salen, Växjö kommun Tid Kl. 13.30 14.15 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Ulf Hedin (M), ordförande Bert Sundström (S) Yvonne Ekaremål

Läs mer

Vushtrri kommun besöker Växjö kommun. Lika villkor och möjligheter genom ökad tillgänglighet. PROGRAM i Växjö 2-8 november, 2014

Vushtrri kommun besöker Växjö kommun. Lika villkor och möjligheter genom ökad tillgänglighet. PROGRAM i Växjö 2-8 november, 2014 SÖNDAG 2 NOVEMBER Vushtrri kommun besöker Växjö kommun Lika villkor och möjligheter genom ökad tillgänglighet PROGRAM i Växjö 2-8 november, 2014 16.55 Upphämtning på Kastrup och tåg till Växjö Ca 21.00

Läs mer

MÅNGFALDSPROGRAM FÖR VÄXJÖ KOMMUN

MÅNGFALDSPROGRAM FÖR VÄXJÖ KOMMUN MÅNGFALDSPROGRAM FÖR VÄXJÖ KOMMUN 2015 2025 Ett sammanhållet Växjö Lättläst version 2016 Växjö kommun Ansvarig utgivare: Växjö kommun www.vaxjo.se Översatt till lättläst svenska av Bjelle Media AB, Ylva

Läs mer

Lars Svensk (KD), ordförande Tomas Delgado Pinto (S), vice ordförande Catrin Björk (MP) Bengt-Olov Eriksson (S)

Lars Svensk (KD), ordförande Tomas Delgado Pinto (S), vice ordförande Catrin Björk (MP) Bengt-Olov Eriksson (S) Tid och plats Paragrafer Bevis om anslag Protokollets förvaringsplats Utses att justera ande Ledamöter 13 juni 2019, kl. 09:00-11:30 i Kommunhuset, Rådrummet, Tierp 15-19 Anslaget sätts upp: 2019-06-27

Läs mer

Protokoll 1 (13) Se nästa sida.

Protokoll 1 (13) Se nästa sida. Protokoll 1 (13) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Sammanträdesrum Mårten, kommunhuset, 2018-10-15, kl. 17.30 Se nästa sida. Gun Andersson, Sekreterare Henrik Lundblad, Näringslivsstrateg, 38

Läs mer

Ale för alla. Hur ska alla människor kunna vara med i samhället? De saker som ska göra det bättre finns med i en plan.

Ale för alla. Hur ska alla människor kunna vara med i samhället? De saker som ska göra det bättre finns med i en plan. Ale för alla Hur ska alla människor kunna vara med i samhället? De saker som ska göra det bättre finns med i en plan. I planen står det vad som ska göras i år, nästa år, 2013 och 2014. Varje år ska politikerna

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd 2010-05-17. Bert Sundström (S) Birgitta Reis (M) Nils-Erik Carlström (FP) Zenia Barreira (V)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd 2010-05-17. Bert Sundström (S) Birgitta Reis (M) Nils-Erik Carlström (FP) Zenia Barreira (V) Plats B-salen Tid Kl. 15:00-15:45 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Yvonne Ekaremål (C) Bert Sundström (S) Birgitta Reis (M) Nils-Erik Carlström (FP) Zenia

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2015-06-16. Åsa Karlsson Björkmarker

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2015-06-16. Åsa Karlsson Björkmarker Tid och plats Utvandrarnas hus, Växjö, kl. 15.30-15.40 Beslutande Ledamöter Bo Frank (M), Ordförande Åsa Karlsson Björkmarker (S) Eva Johansson (C) Anna Tenje (M) Catharina Winberg (M) Oliver Rosengren

Läs mer

Reglemente för kommunala handikapprådet, KHR

Reglemente för kommunala handikapprådet, KHR 1 Enligt beslut av kommunfullmäktige 2000-02-16 131 Revidering av kommunfullmäktige 2007-09-19, 132, Dnr 84/07.003 Revidering av kommunfullmäktige 2013-04-24, 34, Dnr 74/11.103 Reglemente för kommunala

Läs mer

Per Schöldberg (C), ordförande Lars Edqvist (MP), 2:e vice ordförande Rose-Marie Holmqvist (S) Lennart Adell Kind (FP) Ulf Hedin (M) Martin Edberg (S)

Per Schöldberg (C), ordförande Lars Edqvist (MP), 2:e vice ordförande Rose-Marie Holmqvist (S) Lennart Adell Kind (FP) Ulf Hedin (M) Martin Edberg (S) Tid och plats Sammanträdesrum VKAB, kl. 13.30 15.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C), ordförande Lars Edqvist (MP), 2:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd C-salen, Växjö kommun

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd C-salen, Växjö kommun Plats C-salen, Växjö kommun Tid Kl. 13.30 14.50 Beslutande Ledamöter Bert Sundström (S), ordförande Anna Hultstein (M) Yvonne Ekaremål (C) Nils-Erik Carlström (FP) Therese Graesén (S) 2 13 Jonas Danielsson

Läs mer

Peter Göthblad. Justerande... Peter Göthblad. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Peter Göthblad. Justerande... Peter Göthblad. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2007-11-22 1 (10) Plats Vänersborg & Co, Sundsgatan 17, Vänersborg Tid Den 22 november 2007, kl. 15.00 16.40 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats H-salen, Växjö kommun kl

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats H-salen, Växjö kommun kl Tid och plats H-salen, Växjö kommun kl. 13.30-14.30 Beslutande Ledamöter Bert Sundström (S), ordförande Hannington Lubwama (M) Yvonne Ekaremål (C) Eva Kjellberg (S) Ulla Svensson (M) Övriga närvarande

Läs mer

Niklas Eriksson. 4?)(6-0-0 IkAMIAA, I und. Lin a alberg BEVIS OM ANSLAG

Niklas Eriksson. 4?)(6-0-0 IkAMIAA, I und. Lin a alberg BEVIS OM ANSLAG 2017-01-19 1 (8) Plats och tid A-salen, kommunhuset, Tierps köping, kl. 14.00-16:00 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 1-6 Utses att justera Linda Wallberg Justeringens plats och

Läs mer

Information om kommunens arbete med anhörigstöd 5. Information från socialnämnden 6. Ändring av sammanträdestider 8

Information om kommunens arbete med anhörigstöd 5. Information från socialnämnden 6. Ändring av sammanträdestider 8 Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Presentationsrunda 3 Föregående protokoll 4 Information om kommunens arbete med anhörigstöd 5 Information från socialnämnden 6 Tillgänglighet 7 Ändring av

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd Tid och plats H-salen, kl. 09:00 10:00 Beslutande Ledamöter Bengt-Göran Sandell (S), 1:e vice ordförande Hannington Lubwama (M) Emelie Öberg (S) 28 31 Ulla Svensson (M) Nils-Erik Carlström (L) Tobias Adersjö

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 2010-08-25 Sida 1 (7) Sammanträde med Handikapprådet Plats och tid Sociala sektorn, Förvaltningshuset, kl 14.00-17.00 ande Övriga deltagande Tomas Erazim, ordförande Göran Persson, kommunstyrelsen, 19-21

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Tid och plats D-salen, kl. 08:30-12:24 Beslutande Ledamöter Örjan Mossberg (V), Ordförande Nils Fransson (L), 1:e vice ordförande Valon Rama (S) Lars Edqvist (MP) Bahtije Breznica (S) Kennerth Sjögren

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd Tid och plats H-salen, kl. 09:00-10:10 Beslutande Ledamöter Anna Hultstein (M), Ordförande Bengt-Göran Sandell (S), 1:e vice ordförande Yvonne Ekaremål (C) Tobias Adersjö (MP) 16-23 Ulla Svensson (M) 24-27

Läs mer

PROTOKOLL. Jessica Lövdahl, sekreterare Karl-Erik Wigholm, DHR. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal

PROTOKOLL. Jessica Lövdahl, sekreterare Karl-Erik Wigholm, DHR. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal Plats och tid Sunnanåsrummet 13:15-16:00 Beslutande: Helena Brink (c), ordförande Elin Jonsson, Demensföreningen Karl-Erik Wigholm, DHR Jörgen Brink, FUB Otto Forsberg, HRF Övriga deltagande Utses att

Läs mer

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(7) Tillgänglighetsrådet

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(7) Tillgänglighetsrådet LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(7) Plats och tid ande Övriga deltagande Utses att justera Samlingssalen Ljungsätra, Hångersvägen 2 i Ljungby, torsdagen den 5 mars 2015 kl. 13.30-15.40 Anne Karlsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Magnus Jisborg. Carl Geijer (M) Eva Ericsson (L) Bertil Olsson (KD) Jonas Wanér (V)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Magnus Jisborg. Carl Geijer (M) Eva Ericsson (L) Bertil Olsson (KD) Jonas Wanér (V) Tid och plats C-salen, kl. 08:30 Beslutande Ledamöter Kennerth Sjögren (S) Magnus Jisborg (M) Carl Geijer (M) Eva Ericsson (L) Bertil Olsson (KD) Jonas Wanér (V) Övriga närvarande Tjänstepersoner Sofie

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-02-17

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-02-17 Tid och plats A-salen klockan 09.30 11.20 Beslutande Ledamöter Bo Frank (M) Ordförande Åsa Karlsson Björkmarker (S) 1:e vice ordförande Anna Tenje (M) Gunnar Storbjörk (S) Malin Lauber (S) Eva Johansson

Läs mer

Plats och tid Stadshuset, Örnsköldsvik, Berg, kl. 13:00-15:00. Anna Thors, utredningssekreterare Charlotta Edström,

Plats och tid Stadshuset, Örnsköldsvik, Berg, kl. 13:00-15:00. Anna Thors, utredningssekreterare Charlotta Edström, Minoritetsrådet 2017-09-22 1 (9) Plats och tid Stadshuset, Örnsköldsvik, Berg, kl. 13:00-15:00 Beslutande Ersättare Övriga deltagare Per Nylén (S), ordförande Ann-Sofie Karlsson Ågren (S) Sirpa Lindberg,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2011-02-15 Sid: 1 Instans Allmänna utskottet Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 13.00-16.50 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Nicklas Huuva (KD) ordförande Bengt-Göran

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer 2015-04-22

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer 2015-04-22 Plats B-salen Tid Kl. 14:00 17:00 Beslutande Ledamöter Frånvarande Carl-Olof Bengtsson (S) Sven Pehrson (C) Marita Bengtsson (MP) Peter Bengtsson (S) Eva R Ericsson (FP) Carl Geijer (M) Ann-Mari Häggsgård

Läs mer

Mötesanteckningar. Kommunfullmäktiges presidium. Datum och tid: 7 oktober, kl. 10:00-12:00 Plats: Linden

Mötesanteckningar. Kommunfullmäktiges presidium. Datum och tid: 7 oktober, kl. 10:00-12:00 Plats: Linden MÖTESANTECKNINGAR 1 (5) 2016-10-07 Kommunfullmäktiges presidium Mötesanteckningar och tid: 7 oktober, kl. 10:00-12:00 Plats: Linden Deltagare Lennart Wassenius (C), kommunfullmäktiges ordförande Renée

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll RFF 2017-12-07 Tid och plats torsdag 7 december 2017, kl. 15:00-17:00 Beslutande Övriga närvarande Solweig Gard (S), ordförande Alexander Johansson Pettersson (S) Margareta Ivarsson (C) Lillemor Larsson

Läs mer

PROTOKOLL 1 (11) 2009-12-08

PROTOKOLL 1 (11) 2009-12-08 PROTOKOLL 1 (11) 2009-12-08 Konsumentnämnden Plats och tid Kontorshuset Hjorten kl. 10.00-11.30 ande Valter Stenberg (S) ordförande Agda Johansson (C) Ann-Sofi Sehlstedt ((S) Carina Lillbacka (S) Pia Risán

Läs mer

Gunnar Elm (C) Ulf Hedin (M) Patric Svensson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Rose-Marie Holmqvist (S)

Gunnar Elm (C) Ulf Hedin (M) Patric Svensson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Rose-Marie Holmqvist (S) Plats A-salen, kommunhuset Tid Kl. 10:00 11:20 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Bo Frank (M) Gunnar Elm (C) Ulf Hedin (M) Patric Svensson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt

Läs mer

Kommunala rådet för funktionshindrade

Kommunala rådet för funktionshindrade 2017-11-14 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum 1, kl. 10.00-11.40 Beslutande Från handikapporganisationerna Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Agneta Lindberg (S), ordf. Percy

Läs mer

styrdokument i botkyrka kommun

styrdokument i botkyrka kommun styrdokument i botkyrka kommun Riktlinjer för dialogforum Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler Diarienummer: KS/2015:201 Dokumentet är beslutat av: Kommunfullmäktige Dokumentet beslutades den:

Läs mer

Anders Mårtensson (V) Annika Stacke (FP) Tony Lundstedt (S)

Anders Mårtensson (V) Annika Stacke (FP) Tony Lundstedt (S) Plats C-salen Tid Kl. 13.30 15.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Anna Hultstein (M) Martin

Läs mer

Våge Eriksson, FUB ANSLAG/BEVIS. Kommunledningskontoret

Våge Eriksson, FUB ANSLAG/BEVIS. Kommunledningskontoret Kommunala Handikapprådet 2013-03-04 1 (11) Plats och tid Hörsalen i Centrumhuset, Hyltebruk kl. 16.15-18.00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Politiker Åke Morin (KV) ordförande,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (7) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (7) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (7) Plats och tid Kommunhuset 1 oktober 2015 kl. 13.30-14.15 Beslutande FP Sofia Sjöstrand, ordförande M Anders Lindahl tjänstgör för Ann-Christine Andreasson (C) KD Elise

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärds arbetsutskott Den 11 april, kl. 08:30-10:30 på 11 gården Storgatan 83.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärds arbetsutskott Den 11 april, kl. 08:30-10:30 på 11 gården Storgatan 83. Tid och plats Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstepersoner Justering Justerare Den 11 april, kl. 08:30-10:30 på 11 gården Storgatan 83. Oliver Rosengren (M), Ordförande Martin Edberg

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Hörsalen kl. 16:00-17:00 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Wiveca Noren (SPI) (ordförande), Våge Ericsson (vice ordförande) (FUB Föreningen för

Läs mer

A-salen, kommunhuset. Charlotta Svanberg. Per Schöldberg (C) Nils Fransson (FP) Carin Högstedt (V) Rose-Marie Holmqvist (S) Ulf Hedin (M)

A-salen, kommunhuset. Charlotta Svanberg. Per Schöldberg (C) Nils Fransson (FP) Carin Högstedt (V) Rose-Marie Holmqvist (S) Ulf Hedin (M) Plats A-salen, kommunhuset Tid Kl. 10.00 11.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Övriga Justering Justerare Plats och tid Bo Frank (M) Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C)

Läs mer

Kommunala Handikapprådet 2014-03-03 1 (13)

Kommunala Handikapprådet 2014-03-03 1 (13) Kommunala Handikapprådet 2014-03-03 1 (13) Plats och tid Hörsalen i centrumhuset, Hyltebruk. Kl. 16:00-18:00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Politiker Åke Morin (KV), SBN

Läs mer

Tina Teljstedt (KD) Eva Folke, socialchef Helena Åhman, avdelningschef Jennifer Lendeng, kommunsekreterare Maryam Kormi Nouri, anhörigkonsulent

Tina Teljstedt (KD) Eva Folke, socialchef Helena Åhman, avdelningschef Jennifer Lendeng, kommunsekreterare Maryam Kormi Nouri, anhörigkonsulent PROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Kvistaberg, kl. 09.00-11.00 Ajournering Ledamöter Tina Teljstedt (KD) Kerstin Ahlin (S) Anders Åkerlind (M) Birgitta Haag (Röda korset) Kerstin Ståhlbrand (Svenska kyrkan

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/3 Sessionssalen, 2016-11-09 kl 18:00-19:30 40-53 Beslutande Lotta Carlsson (DHR), Annelie Källkvist (SRF), Jonny Lejonberg (HRF), Marita Dahlqvist (RSMH Hoppet) Tjänstgörande ersättare Ingemar Johansson

Läs mer

Lidingö stad hälsans ö för alla

Lidingö stad hälsans ö för alla 1 (5) DATUM DNR 2016-10-10 KS/2016:126 Lidingö stad hälsans ö för alla Policy för delaktighet för personer med funktionsnedsättning Antagen av kommunfullmäktige den 19 december 2016 och gällande från och

Läs mer

Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11)

Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11) Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11) Plats och tid Hjortviken konferens måndagen den 3 september 2007, kl. 17.20-18.40 Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Hannu Sutinen (fp) ordförande Stefan

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens organisations och personalutskott 2015-08-18. Tid och plats Sammanträdesrum VKAB, kl. 13.30-15.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens organisations och personalutskott 2015-08-18. Tid och plats Sammanträdesrum VKAB, kl. 13.30-15. Tid och plats Sammanträdesrum VKAB, kl. 13.30-15.05 Beslutande Ledamöter Per Schöldberg (C), Ordförande Tony Lundstedt (S), 1:e vice ordförande Lars Edqvist (MP), 2:e vice ordförande Catharina Winberg

Läs mer

Anteckningar från Växjö kommuns handikappolitiska årsmöte den 7 december 2015

Anteckningar från Växjö kommuns handikappolitiska årsmöte den 7 december 2015 Dnr 2016-01-08 Karlsson Jakobsson Helen utredningssekreterare Tel. 0470-414 93 Anteckningar från Växjö kommuns handikappolitiska årsmöte den 7 december 2015 Lokal: Galaxen Ca 50 stycken närvarande. Komplett

Läs mer

Kommunala Handikapprådet (11)

Kommunala Handikapprådet (11) Kommunala Handikapprådet 2014-12-15 1 (11) Plats och tid Konferenslokal hos Bostadsstiftelsen Hyltebostäder. Kl. 16:00-16:45 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Politiker Åke

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Handikapprådet. Plats och tid Falköpingssalen, kl. 18: Beslutande

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Handikapprådet. Plats och tid Falköpingssalen, kl. 18: Beslutande 1 (7) Plats och tid Falköpingssalen, kl. 18:00 19.30 Beslutande Susanne Larsson (S), ordförande Linda Dittmer RSMH Inga-Maj Johansson FUB Carola Lager, Falköpings Reumatikerförening Susanne Bergström,

Läs mer

Protokoll 1 (7) Se nästa sida. Christian Björkqvist. Ann-Helen Nilsson (C) Arne Nilsson (SD) Anslag/bevis

Protokoll 1 (7) Se nästa sida. Christian Björkqvist. Ann-Helen Nilsson (C) Arne Nilsson (SD) Anslag/bevis Protokoll 1 (7) Plats och tid Politikerrummet, kommunhuset, 2019-02-12, kl. 13.00 15.45 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Christian Björkqvist, kanslichef, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör

Läs mer

Justering av Beredningen för omsorg och livsmiljös protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av Beredningen för omsorg och livsmiljös protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Björken samlingssalen, Tierps köping kl. 17.00-19.00 Se sidan 30 Susanne Ivarsson, utredare/utvecklare Åsa Joelsson, sekreterare Christina Svensson (S) Kommunhuset måndag den 8 oktober 2012 kl.07.30 Justering

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden C-salen, Växjö kommun

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden C-salen, Växjö kommun Plats C-salen, Växjö kommun Tid Kl. 13.30 14.15 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Ulf Hedin (M) Bert Sundström (S) Yvonne Ekaremål (C) Nils-Erik

Läs mer

Rådet för funktionsnedsatta 2009-05-18 1 (14)

Rådet för funktionsnedsatta 2009-05-18 1 (14) Rådet för funktionsnedsatta 2009-05-18 1 (14) Plats och tid Bollegården, måndagen den 18 maj 2009, kl. 17.30 19.00 Beslutande Övriga närvarande Ersättare Roland Andersson (c) ordförande Jan Smith (fp)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala rådet för funktionsnedsättningar. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala rådet för funktionsnedsättningar. Innehåll Innehåll 1 Information från Länsrådet för funktionsnedsättningar... 3 2 Godkännande av ärendelista... 4 3 Föregående sammanträdesprotokoll... 5 4 Information från Länstrafikens trafik- och tillgänglighetsråd...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 314 kl. 13:00-14:30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Ove Dröscher (S) (ordförande) Kristian Vramsten (M) (vice ordförande) Solveig Hallin (S) Marie

Läs mer

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S)

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S) Plats C-salen Tid Kl. 13.30 15.50 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein

Läs mer

Kommunala rådet för funktionshindrade

Kommunala rådet för funktionshindrade 2017-03-07 1 (8) Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal, kl. 10.00-11.45 Beslutande Från handikapporganisationerna Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Agneta Lindberg (S),

Läs mer

PROTOKOLL. Inger Höij, sekreterare. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal. Underskrifter Sekreterare... Paragrafer 1-8 Inger Höij

PROTOKOLL. Inger Höij, sekreterare. Kommunkansliet, plan 5, Förvaltningshuset, Ljusdal. Underskrifter Sekreterare... Paragrafer 1-8 Inger Höij Plats och tid Sunnanåsrummet, 13:15-15.00 Beslutande: Markus Evensson (S), ordförande Marie-Louise Hellström (M) Madelene Lindberg, SRF Karl-Erik Wigholm, DHR Jörgen Brink, FUB Otto Forsberg, HRF Tomas

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats B-salen, kl. 09.00-10.00 Beslutande Ledamöter Bengt-Göran Sandell (S), ordförande Ulla Svensson (M) Tobias Adersjö (MP) Yvonne Ekaremål (C) Emelie Öberg (S) Övriga närvarande Ersättare Patricia

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer 2015-06-17

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer 2015-06-17 Plats B-salen Tid Kl. 13:00 17:00 Beslutande Ledamöter Frånvarande Carl-Olof Bengtsson (S) Sven Pehrson (C) Marita Bengtsson (MP) Peter Bengtsson (S) Carl Geijer (M) Ann-Mari Häggsgård (S) Magnus Jisborg

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden : Plats och tid Svea Hund, den, kl. 09.30-.30 Beslutande Övriga närvarande Ida Bornlykke (S), ordförande Sejdi Karaliti (S) Marianne Åkerblad (M) Gunnel Andersson (M) Lars Erik Ottosson (SPI) Mona Nihlén

Läs mer

Kommunala Handikapprådet 2012-09-24 1 (10) Hans Moberg (KD) tjänstgörande ersättare

Kommunala Handikapprådet 2012-09-24 1 (10) Hans Moberg (KD) tjänstgörande ersättare Kommunala Handikapprådet 2012-09-24 1 (10) Plats och tid Hörsalen i Centrumhuset, Hyltebruk, kl. 16.00-17.30 Beslutande Politiker Åke Morin (C) ordförande Bo-Gunnar Åkesson (M) Lennart Ohlsson (C) Dorothea

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Valnämnden

TOMELILLA KOMMUN Valnämnden : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 15.00-17.00 Beslutande Lena Berndin (M), ordförande Eva Gustavsson (C) Egon Hansson (SPI), 1:e vice ordförande Ulla-Christina Lindberg (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer 2015-01-14

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer 2015-01-14 Plats B-salen Tid Kl. 14:00 17:00 Beslutande Ledamöter Carl-Olof Bengtsson (S) Sven Pehrson (C) Marita Bengtsson (MP) Peter Bengtsson (S) Eva R Ericsson (FP) Carl Geijer (M) Ann-Mari Häggsgård (S) Magnus

Läs mer

PROTOKOLL 1 (14) 2014-02-11

PROTOKOLL 1 (14) 2014-02-11 PROTOKOLL 1 (14) 2014-02-11 Konsumentnämnden Plats och tid Kontorshuset Hjorten kl. 10.00-12.05 ande Valter Stenberg (S), ordförande Inger Lundqvist (FP) Ann-Sofi Sehlstedt (S) Lars-Eric Lidman (S) Tjänstgörande

Läs mer

Sannerudshemmets samlingssal, Kil, 2011-09-26, kl 15.00-16.50

Sannerudshemmets samlingssal, Kil, 2011-09-26, kl 15.00-16.50 Plats och tid Sannerudshemmets samlingssal, Kil, 2011-09-26, kl 15.00-16.50 Beslutande Mikke H Wivungi, ordförande, kommunstyrelsen Anita Karmteg, socialnämnden Jessica Hildén, barn- och utbildningsnämnden

Läs mer

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Folkhälsorådet/Brottsförebyggande rådet

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Folkhälsorådet/Brottsförebyggande rådet 2018-10-03 Innehållsförteckning Ärende 20 Aktuell information från polisen... 2 21 Rapport från strategiska samverkansgrupp, SSG... 3 22 Rapport från Trygghetsdagen... 4 23 Rapport om Drogpolitiskt handlingsprogram...

Läs mer