SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens samverkanråd Tid Kl. 13: Beslutande. Carin Högstedt (V)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens samverkanråd 2014-04-09. Tid Kl. 13:30 15.55. Beslutande. Carin Högstedt (V)"

Transkript

1 Plats G-salen Tid Kl. 13: Beslutande Ledamöter Eva Johansson (C) Carin Högstedt (V) Ledamöter HSV Kennerth Björn, föreningen för barn, ungdomar och vuxna med utvecklingsstörning, Växjö (FUB) Kerstin Jacobsson, Hjärt- och lungsjukas lokalförening i Växjö (HLF) Tomas Johansson, Handikappades Lokalförening i Växjö (DHR) Lise-Lott Naess, Synskadades Riksförbund Växjö (SRF) Doris Wall, Reumatikerföreningen Växjö (R) Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Övriga Torvald Erlandsson, Dövas förening i Kronobergs län (SDR) Roland Karlsson, Handikappades Lokalförening i Växjö (DHR) Fazila Muratovic Två (2) teckentolkar Justering Justerare Plats och tid Carin Högstedt (V) Kommunledningsförvaltningen Justerade paragrafer (20)

2 Underskrifter Sekreterare.. Fazila Muratovic Ordförande.. Eva Johansson (C) Justerare.. Carin Högstedt (V) 2 (20)

3 Anslag och bevis Protokollet är justerat. Justering har tillkännagetts på kommunens officiella anslagstavla. Organ Kommunstyrelsens samverkansråd Sammanträdesdatum Datum när anslaget sätts upp Datum när anslaget tas ned Förvaringsplats för protokollet Kommunledningsförvaltningen Den som vill överklaga ett beslut ska göra det skriftligt inom tre veckor från anslagsdagen. Underskrift.. Fazila Muratovic 3 (20)

4 Förteckning över kommunstyrelsens samverkanråds ärenden den 9 april Val av justeringsperson 13 Protokoll från föregående sammanträde i kommunstyrelsens samverkansråd den 3 februari Protokoll från övriga nämnders samverkansråd 15 Tillgängligheten på Turistbyrån 16 Tillgänglighetsguiden 17 Ordinarie kollektivtrafik som färdtjänstberättigad (röda färdtjänstkortet) 18 Hörslingor i publika och privata lokaler 19 Synpunkter från Stadsbyggnadskontoret om Telenor och Fortnox 20 Tillgänglighetsbarometerns enkät 21 Rapport från ledamöter 22 Ny tid för nästa sammanträde fastställs 23 Information om medarrangörskap i Funka För Livet 8-9 maj Fotografering till annons i mässtidning Funka för Livet Övriga frågor 4 (20)

5 12 Val av justeringsperson Carin Högstedt väljs till att justera protokollet. 5 (20)

6 13 Protokoll från föregående sammanträde i kommunstyrelsens samverkansråd den 3 februari 2014 Kommunstyrelsens samverkansråd godkänner protokollet och lägger det till handlingarna. Uppföljning av föregående möte med kommunstyrelsens samverkansråd den 3 februari Protokoll bifogas. Ordförande Eva Johansson informerar om: Att HVB hemmet kommer att invigas i maj månad. Bommar på skolgårdarna kommer att tas bort vid röstning, synskadade kommer att få hjälp och valarbetarna ska få en utbildning som valnämnden kommer att hålla i. Lokalerna är godkända. Inget övrigt att notera från föregående protokoll. 6 (20)

7 14 Protokoll från övriga nämnders samverkansråd Dnr KS sam/2014:1 Kommunstyrelsens samverkansråd noterar inkomna minnesanteckningar och protokoll och lägger dem till handlingarna. Minnesanteckningar och protokoll från kommunkoncernens olika samverkansråd tas upp i kommunstyrelsens samverkansråd för kännedom. Omsorgsnämndens handikappråd den 14 februari 2014 Nämnden för arbete och välfärds samverkansråd 26 februari 2014 Skol- och barnomsorgsnämndens samverkansråd den 10 mars 2014 Gatu- och byggnadsmiljökommittén den 20 mars 2014 Diskussion kring minnesanteckningar från sammanträde med gatu- och byggnadsmiljökommittén, punkt 2. 2: Punkt 2. 2 lyder: Stationsområdet- har någon från handikapporganisationerna varit med i utformningen av dem? Diskussion i gruppen av föranledd fråga. Kennerth Björn undrar om någon i samverkansrådet har mer information om skrivelsen Det framtida trafiksystemet i och kring Växjö den 25 april. Det kommer att hållas en heldag om ämnet där bl. a Per- Olof Löfberg från kommunen och Bo Svensson från Trafikverket kommer att delta. Ingen i rådet har någon mer information om detta. Skrivelsen kom upp i ett mail till Idé och Kunskapscentrums styrelse. 7 (20)

8 15 Tillgängligheten på Turistbyrån Dnr KS sam/2014:6 Kommunstyrelsens samverkansråd noterar informationen till protokollet. Den 27 november 2013 påtalades brister i tillgängligheten på Turistbyrån på kulturnämndens och fritidsnämndens samverkansråd, där det i protokollet ( 7) noterades att beslut har tagits att ärendet skall skickas till kommunstyrelsens samverkansråd för vidare hantering. För att kommunstyrelsens samverkansråd ska kunna behandla ärendet behöver skrivelse inkomma från kulturnämnden och fritidsnämnden där bakgrundsbeskrivning framgår. Tjänsteman Peter Lindahl är informerad och påtalad om skrivelse. Eva Johansson meddelar att eftersom vi i dagsläget inte vet vart Turistbyrån kommer att finnas så är det svårt att uttala sig om bristerna i tillgängligheten till den som ett ärende. Doris Wall tar upp frågan om huruvida det finns någon skylt som hänvisar till rampen som finns på baksidan av Turistbyrån? Doris har tagit upp frågan med Turistbyrån och man har sagt att en vaktmästare ska åtgärda detta. Vi behöver kontrollera huruvida skylten nu finns uppsatt eller inte. Samverkansrådet ålägger utredningssekreterare Fazila Muratovic att kontrollera status och återrapportera svaret på nästa samverkansrådsmöte. 8 (20)

9 16 Tillgänglighetsguiden Kommunstyrelsens samverkansråd diskuterade Tillgänglighetsguiden, som finns på Växjös webbplats och noterade att den måste revideras. Presidiet fick i uppdrag att gå igenom vad som behöver göras. Efter diskussion som uppkom på mötet bestämde samverkansrådet att ett nytt ärende om Tillgänglighetsguiden behöver skapas för att tas upp på nästa samverkansråd. Följande behöver kartläggas: Statusen idag: hur uppdaterad är Tillgänglighetsguiden? Vad behöver göras så att arbetet som är gjort hittills inte behöver upprepas, utan kan tas vid? Ett lyckat exempel på detta är den sida som Västra Götaland har, jämförelse med den. Diskussion i gruppen om ärendets omfattning, vart frågan ska landa samt vad den ska innehålla, ett förslag är att kanske kunna höra med Linnéuniversitetet om det finns någon student på exempelvis Turismlinjen i Kalmar som skulle kunna kartlägga och uppdatera guiden som ett led i sin praktik eller sitt uppsatsskrivande. Förslag från Carin Högstedt om att eventuellt bjuda in lämplig person från Destination Småland till ett samverkansråd för vidare diskussion i frågan. Ärendet återkommer på nästa möte. 9 (20)

10 17 Ordinarie kollektivtrafik som färdtjänstberättigad (röda färdtjänstkortet) Dnr KS sam/2014:7 Kommunstyrelsens samverkansråd föreslår att Serviceresor, Regionförbundet södra Småland korrigerar sin skrivelse enligt förslag från Resenärsrådet angående ledsagare och skickar den för vidare beslut till kommunstyrelsen. Kommunstyrelsen hemställde åt Serviceresor, Regionförbundet södra Småland i 385/ 2013 att i samråd med kommunstyrelsens samverkansråd sammanställa fullständiga regler för att resa i ordinarie kollektivtrafik som färdtjänstberättigad, göra ev. justeringar i syfte att öka tydligheten och kundvänligheten under devisen kollektivtrafik när du kan, färdtjänst när du måste samt återkomma till kommunstyrelsen för beslut. Samverkansrådet ska yttra sig över förslaget och inkomma med synpunkter till Serviceresor, Regionförbundet södra Småland enligt överenskommelse med Linda Vingren, chef för Serviceresor. Sedan skickar Serviceresor förslaget till kommunstyrelsen för vidare hantering. I Länstrafikens skrivelse finns en punkt som heter Ledsagare bör medfölja, denne reser kostnadsfritt, men resenärsrådet där bl. a Kennerth Björn sitter med har kommit överens om att texten Du kan ha med dig en ledsagare, denne reser kostnadsfritt. (Om du behöver två ledsagare kontaktar du din färdtjänsthandläggare). ska in i skrivelsen istället. För att gå vidare i punkten behöver Linda Vingren på Serviceresor kontaktas och de måste skriva ett förslag för vidare beslut till kommunstyrelsen. Doris undrar över pensionärsresandet i förändring av det röda färdtjänstkoret, Carin Högstedt meddelar att det inte finns någon majoritet i det förslaget. Det finns en ny konsultrapport över Länstrafikens taxor som tog upp på Regionfullmäktige där det nämndes som ett förslag att man bl. a. skulle kunna sänka taxan från enkelbiljetten. 10 (20)

11 Beslutet skickas till För åtgärd Serviceresor Kommunstyrelsen 11 (20)

12 18 Hörslingor i publika och privata lokaler Dnr KS sam/2014:9 Kommunstyrelsens samverkansråd uppdrar till tillgänglighetskonsult Per Nilimaa på Idé och kunskapscentrum att göra en utförlig rapport i ärendet om: Vad är det som gäller i frågan? Huruvida angivna regler efterföljs? Vem/ vilken instans följer upp att reglerna efterföljs? Göra en mindre utvärdering om hur det fungerar med portabla hörslingor i kommunhuset; om och hur ofta de används? Skrivelse till kommunstyrelsens samverkansråd har inkommit från gatuoch- byggnadskommittén med frågor kring vilken lag som styr huruvida hörslingor i publika och privata lokaler kan åtgärdas i efterhand samt huruvida kommunen kommer att satsa pengar på detta. Enligt ledamöter i gatu- och byggnadskommittén har Boverket regler som säger att det ska gå att åtgärda i efterhand. Utredningssekreterare har både telefon- och- mailledes försökt att nå rätt instans på Boverket för att utreda vilket reglemente som styr frågorna, men har ännu ej fått ett klart besked i ärendet. Samverkansrådet beslutar att tillgänglighetskonsult Per Nilimaa på Idé och kunskapscentrum gör en utvärdering av vad som gäller och vilken lag i Boverkets reglemente det är som styr huruvida hörslingor i publika och privata lokaler kan åtgärdas i efterhand. Även en liten utvärdering efterfrågas till nästa samverkansråd den 22 maj 2014 om hur det fungerar med portabla hörslingor i kommunhuset; om och hur ofta de används. Beslutet skickas till För åtgärd Per Nilimaa, Idé- kunskapscentrum 12 (20)

13 19 Synpunkter från Stadsbyggnadskontoret om Telenor och Fortnox Dnr KS sam/2013:3 Kommunstyrelsens samverkansråd noterar anteckningar och inkomna svar och lägger dem till handlingarna. Ärendet kan därmed avslutas. Den 24 september 2013 genomfördes studiebesök på Telekonsult arena och på Fortnox Arena. Minnesanteckningarna skickades ut i höstas till arenacheferna, men ärendet har sedan dess inte tagits upp igen på något av kommunstyrelsens samverkansråd. Frågan om avsaknaden av ledstråk utanför och inne i Fortnox arena ställdes till tillgänglighetskonsult Karin Werner som har skickat ett svar. Kompletteringar till anteckningarna har kommit in från Telekonsult arena som har följts upp av Helen Karlsson Jakobsson. Uppföljningsfrågor har därefter ställts till Jan Sandberg på IFK Växjö Arena som har svarat. Frågan om visuellt ledstråk samt öppettider på cafeterian i FortNox Arena har ställts vidare till bygglovsingenjör Magnus Eriksson på Stadsbyggnadskontoret som inkommit med synpunkter. 13 (20)

14 20 Tillgänglighetsbarometerns enkät Dnr KS sam/2014:10 Samverkansrådet beslutar att ledamöter Kennerth Björn, Thomas Karlsson och utredningssekreterare Fazila Muratovic träffas den 14 april kl för en gemensam genomgång av de svar som dittills inkommit i enkäten. Enkät om Tillgänglighetsbarometern har nu inkommit. Den syftar till att kartlägga kommunernas arbete inom olika områden som rör tillgänglighet för personer med funktionsnedsättning. Undersökningen genomförs av assistansföretaget Humana i samarbete med Hjärnskadeförbundet Hjärnkraft. Den består av 16 frågor med fasta svarsalternativ och skall besvaras senast den 16 april. 14 (20)

15 21 Rapport från ledamöter Kommunstyrelsens samverkansråd beslutar att utredningssekreteraren ringer om kontrastmarkering av golven i Växjö simhall, om så ej är fallet görs ett ärende samt en skrivelse till Landstinget. Kerstin Jacobsson tar upp att det finns en 30 cm. hög ramp utan staket utanför Hemtex där det föreligger risk för fallolycka. Stolpar med knutar på hade räckt som markering. Eva Johansson går vidare med frågan. Torvald Erlandsson undrar över statusen på förslag om teckentolkning av kommunfullmäktiges sändningar. Eva Johansson informerar om att ärendet måste utredas ordentligt och att det kommer att tas upp på kommunstyrelsens nästkommande möte den 6 maj Carin Högstedt har fått inbjudan om och medverkat som ordförande på föreningen Hjärnkrafts årsmöte den 23 mars Hjärnkraft är en organisation för hjärnskadade människor och deras anhöriga och består idag av 31 st. medlemmar. Lise Lott Naess informerar om att HSB bjuder in till politikerdebatt den 25 augusti Hon informerar vidare om att Lakersmatcherna numera har syntolkning, men att ljudet vid de angivna platserna är för högt. Hon påtalar också att det fattas en sinusplatta samt att övriga plattor är sneda vid ena sidan kommunhuset. Ordförande Eva Johansson kollar upp ärendet och tar frågan vidare. Kennerth Björn informerar om att projektet Mitt val har fått positiv feedback efter att en grupp på 26 personer på Kungsmadskolan genomläst och tyckt att dokumentet var lättförståeligt och tidlöst skrivet. Han informerar vidare om att det den 26 augusti 2014 kommer att hållas en utbildning och valdebatt på temat Lättläst samt delar ut informationsblad till gruppen om projekt Familjestöd- en mänsklig rättighet? och projekt Min mening. Information även om att byteatern ifrån Kalmar som bl. a 15 (20)

16 gjort Den flygande Holländaren nu är tillbaka med en ny föreställning som heter Pinan den 9 maj Doris Wall tar upp frågan om kontrastmarkering av golven i Växjö simhall. Samverkansrådet ålägger utredningssekreteraren att ringa ansvariga på Växjö simhall och kontrollera nuvarande status, om markering ännu ej utförts görs en skrivelse till Landstinget. Beslutet skickas till För åtgärd Fazila Muratovic, utredningssekreterare 16 (20)

17 22 Ny tid för nästa sammanträde fastställs Kommunstyrelsens samverkansråd beslutar att nästa sammanträde äger rum den 22 maj 2014 kl i D- salen. Då nästa samverkansråd den 9/5 krockar med deltagande på mässan Funka för Livet 2014 på NCC Arena behöver nytt datum och ny tid för samverkansråd fastställas. 17 (20)

18 23 Information om medarrangörskap i Funka För Livet 8-9 maj 2014 Kommunstyrelsens samverkansråd noterar informationen och lägger den till handlingarna. Utredningssekreterare informerar deltagarna angående Växjö kommuns del i kommande mässa för tillgänglighet Funka för Livet den 8-9 maj Funka för Livet är en tillgänglighetsmässa som kommer att arrangeras i Växjö 8-9 maj 2014 och där Växjö kommun är en av huvudsponsorerna. Under två dagar kommer hjälpmedelsanvändare och deras anhöriga få chansen att träffa de som arbetar med anpassning, hjälpmedel, assistans, service och olika tjänster som berör tillgänglighet. I dagsläget är 76 utställare från olika branscher bokade och de kommer att visa tjänster och produkter med avsikt att underlätta vardagen för brukare och vårdtagare. Ca 10 lokala handikappidrottsföreningar kommer också att finnas på plats för att visa upp sina idrotter. Växjö kommun kommer även att ha medverkande politiker i paneldebatter båda mässans dagar i form av ordförande Eva Johansson (C) och vice ordförande Carin Högstedt (V). Växjö kommun har också förbundit sig till att hålla föredrag i 20 minuter båda mässans dagar, vi har tillgång till en monter på 27 kvadratmeter som behöver fyllas ut samt möjlighet till annonsering i en mässtidnings som kommer att komma ut till samtliga hushåll i kommunen två veckor före mässans start. 18 (20)

19 24 Fotografering till annons i mässtidning Funka för Livet 2014 Kommunstyrelsens samverkansråd beslutar att rådet gemensamt fotograferas i medialt syfte i samband med annonsering i mässtidningen Funka för Livet Växjö kommun är en huvudsponsor i tillgänglighetsmässan Funka för Livet 2014 och som sådan har kommunen enligt avtal ett visst utrymme att fylla vad gäller annonsering i mässan. Ett förslag till det är att samtliga rådets medlemmar, i samband med kommande samverkansråd för kommunstyrelsen, blir fotograferade och presenterade med namn, föreningstillhörighet, vilken fråga man anser vara viktigast samt ev. några citat. Utredningssekreterare har ordnat med att Kristina Gustafsson på kommunikationsenheten kommer och fotograferar samtliga deltagare på samverkansrådsmötet vid reception Björnen. Annonsen kommer ut ca. två veckor före mässan. 19 (20)

20 25 Övriga frågor Kommunstyrelsens samverkansråd behandlar ärendet om busslinjer 5 och 8 på nästa sammanträde. Kennerth Björn tar upp frågan om förslaget om översyn av samverkansrådens organisation samt påtalar att tidsramen verkar ha förskjutits något. Eva Johansson meddelar att en översyn av det här slaget ska hålla i många år och beroende på utfall så kan eventuellt tiden för när den nya organisationen skall vara klar komma att ändras ytterligare. Vi får invänta utfall. Carin Högstedt anser att samtal måste initieras med Växjö kommunala bolags presidium för att kartlägga frågan om ett samverkansråd för de kommunala bolagen. Utredningssekreterare Fazila Muratovic initierar ett möte mellan Magnus Bengtsson (vice ordförande VKAB), ordförande Eva Johansson och vice ordförande Carin Högstedt den 22 april Samverkansrådet påminner kommunstyrelsen om ärendet för busslinjerna 5 och 8. Beslutet skickas till För åtgärd Kommunstyrelsen 20 (20)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen samverkansråd 2015-01-26. Eva Johansson (C) Carin Högstedt (V)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen samverkansråd 2015-01-26. Eva Johansson (C) Carin Högstedt (V) Tid och plats C-salen kl. 13:30 15:40 Beslutande Ledamöter Eva Johansson (C) Carin Högstedt (V) Ledamöter HSV Kennerth Björn, föreningen för barn, ungdomar och vuxna med utvecklingsstörning, Växjö (FUB)

Läs mer

G-salen, Växjö kommun

G-salen, Växjö kommun Plats G-salen, Växjö kommun Tid Kl. 13.30 15.15 Beslutande Ledamöter Carin Högstedt (V) Ledamöter HSV Kerstin Jacobsson, Hjärt- och lungsjukas lokalförening i Växjö (HLF) Thomas Johansson, Handikappades

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen samverkansråd Tid och plats Kronobergsrummet, kl. 13:30 16:26. Lukas Nilsson

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen samverkansråd Tid och plats Kronobergsrummet, kl. 13:30 16:26. Lukas Nilsson Tid och plats Kronobergsrummet, kl. 13:30 16:26 Beslutande Ledamöter, Växjö kommun Eva Johansson (C), Ordförande Carin Högstedt (V), 1:e vice ordförande Funkibator HSV Övriga närvarande Ersättare, Växjö

Läs mer

Gunilla Wallengren DHR. Ivar Nielsen Eva Borgede. Eva Carlbrand Doris Persson. Kommunhuset, Alafors. Rådet för funktionshinderfrågor

Gunilla Wallengren DHR. Ivar Nielsen Eva Borgede. Eva Carlbrand Doris Persson. Kommunhuset, Alafors. Rådet för funktionshinderfrågor 1(14) Plats och tid: Hövdingasalen Nödinge, kl13:00-15:00 Beslutande Rose-Marie Fihn, ordf Kommunstyrelsen och tjänstgörande ersättare Eva Eriksson Omsorg- och arbetsmarknadsnämnden Tyrone Hansson Samhällsbyggnadsnämnden

Läs mer

C-salen Växjö Kommun, Västra Esplanaden 18. Datum och tid Onsdagen den 27 augusti 2014 Klockan 16:00 17:30

C-salen Växjö Kommun, Västra Esplanaden 18. Datum och tid Onsdagen den 27 augusti 2014 Klockan 16:00 17:30 Plats C-salen Växjö Kommun, Västra Esplanaden 18 Datum och tid Onsdagen den 27 augusti 2014 Klockan 16:00 17:30 Närvarande Benny Johansson, ordförande Rose-Marie Holmqvist, vice ordförande Gudrun Rydh,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden C-salen, Växjö kommun

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden C-salen, Växjö kommun Plats C-salen, Växjö kommun Tid Kl. 13.30 14.15 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Ulf Hedin (M) Bert Sundström (S) Yvonne Ekaremål (C) Nils-Erik

Läs mer

LSS-enheten ANSLAG / BEVIS 2014-11-27. LSS-enheten

LSS-enheten ANSLAG / BEVIS 2014-11-27. LSS-enheten 1(10) Plats och tid Beslutande LSS-enheten. Torsdagen den 27 november 2014. 14.30-16.00 Kommunens representanter Anncatrin Ek Ingvar Jarfjord Handikapporganisationernas representanter Kerstin Hvirf Bengt

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden C-salen, Växjö kommun

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden C-salen, Växjö kommun Plats C-salen, Växjö kommun Tid Kl. 13.30 14.25 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Bert Sundström (S), ordförande Yvonne Ekaremål (C) Nils-Erik Carlström

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd Tid och plats H-salen, kl. 09:00-10:10 Beslutande Ledamöter Anna Hultstein (M), Ordförande Bengt-Göran Sandell (S), 1:e vice ordförande Yvonne Ekaremål (C) Tobias Adersjö (MP) 16-23 Ulla Svensson (M) 24-27

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd Bengt-Göran Sandell (S) Ibrahim Buh Gelle (S)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd Bengt-Göran Sandell (S) Ibrahim Buh Gelle (S) Tid och plats H-salen klockan 13.30 13.55 Beslutande Ledamöter Anna Hultstein (M) Ordförande Bert Sundström (S) 1:e vice ordförande Hannington Lubwama (M) Eva Kjellberg (S) Nils-Erik Carlström (FP) Övriga

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen samverkansråd 2015-10-26

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen samverkansråd 2015-10-26 Tid och plats E-salen, kl. 13:30 16:04 Beslutande Ledamöter Ledamöter HSV Eva Johansson (C), Ordförande Carin Högstedt (V), 1:e vice ordförande Kennerth Björn, föreningen för barn, ungdomar och vuxna med

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Tid och plats B-salen, kl. 08:30 12.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Tjänstepersoner Carl-Olof Bengtsson (S), ordförande Carl Geijer (M) Magnus Jisborg (M) Marita Bengtsson (MP) Eva Ericsson (L)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Konferensrum, Villa Vik Tid Kl. 08:00 12:00

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Konferensrum, Villa Vik Tid Kl. 08:00 12:00 Plats Konferensrum, Villa Vik Tid Kl. 08:00 12:00 Beslutande Ledamöter Carl-Olof Bengtsson (S) Sven Pehrson (C) Marita Bengtsson (MP) Peter Bengtsson (S) Eva R Ericsson (L) Carl Geijer (M) Ann-Mari Häggsgård

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd 2010-05-17. Bert Sundström (S) Birgitta Reis (M) Nils-Erik Carlström (FP) Zenia Barreira (V)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd 2010-05-17. Bert Sundström (S) Birgitta Reis (M) Nils-Erik Carlström (FP) Zenia Barreira (V) Plats B-salen Tid Kl. 15:00-15:45 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Yvonne Ekaremål (C) Bert Sundström (S) Birgitta Reis (M) Nils-Erik Carlström (FP) Zenia

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Tid och plats D-salen, kl. 08:30-12:24 Beslutande Ledamöter Örjan Mossberg (V), Ordförande Nils Fransson (L), 1:e vice ordförande Valon Rama (S) Lars Edqvist (MP) Bahtije Breznica (S) Kennerth Sjögren

Läs mer

KALLELSE Kommunstyrelsens samverkanråd 2014-01-28. Tid 2014-02-03, kl. 13:30 15:30

KALLELSE Kommunstyrelsens samverkanråd 2014-01-28. Tid 2014-02-03, kl. 13:30 15:30 KALLELSE Kommunstyrelsens samverkanråd 2014-01-28 Kommunstyrelsens samverkanråd kallas till sammanträde för behandling av ärenden enligt bilagd förteckning, ärende 1 12. Tid 2014-02-03, kl. 13:30 15:30

Läs mer

Rosie Persson, sekreterare. LSS-enheten ANSLAG / BEVIS LSS-enheten

Rosie Persson, sekreterare. LSS-enheten ANSLAG / BEVIS LSS-enheten 1(10) Plats och tid Beslutande LSS-enheten. Tisdagen den 12 maj 2015. 14.00-15.30 Kommunens representanter Ingrid Ivarsson, (ordf), kommunstyrelsen Kerstin Hvirf, socialnämnden Bo Nilvall, myndighetsnämnden

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Ulf Hedin (M), ordförande. Bert Sundström

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Ulf Hedin (M), ordförande. Bert Sundström Plats C-salen Tid Kl. 13.30 14.20 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Ulf Hedin (M), ordförande Bert Sundström (S) Yvonne Ekaremål (C) Nils-Erik

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Tid och plats B-salen, kl. 08:30-11:05 Beslutande Ledamöter Örjan Mossberg (V), Ordförande Nils Fransson (L), 1:e vice ordförande Valon Rama (S) Lars Edqvist (MP) Bahtije Breznica (S) Kennerth Sjögren

Läs mer

Värdshuset 17 rum och kök i Harmånger Tisdag 2 december 2014 kl. 10:00 12:00

Värdshuset 17 rum och kök i Harmånger Tisdag 2 december 2014 kl. 10:00 12:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Värdshuset 17 rum och kök i Harmånger Tisdag 2 december 2014 kl. 10:00 12:00 Beslutande Stig Eng (C) Bengt-Ola Olsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma. se bifogad närvaroförteckning

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma. se bifogad närvaroförteckning Sammanträdesdatum s. 1 (7) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-02-08 Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 8 februari 2012, kl. 08.00-12.15 Beslutande Anders Berngarn (M)

Läs mer

Reglemente för kommunala rådet för funktionshinderfrågor

Reglemente för kommunala rådet för funktionshinderfrågor Reglemente för kommunala rådet för funktionshinderfrågor Dokumenttyp Reglemente Fastställd/upprättad 2010-11-29 av Kommunfullmäktige 20 Senast reviderad - Detta dokument gäller för Rådet för funktionshinderfrågor

Läs mer

Växjö kommuns handikappolitiska årsmöte 13 december 2012

Växjö kommuns handikappolitiska årsmöte 13 december 2012 Växjö kommuns handikappolitiska årsmöte 13 december 2012 Plats: Idé- och Kunskapscentrum, Södra Vallviksvägen 4, Växjö Närvarande: Malin Adell Kind (C) Elisabeth Andersson Kerstin Andersson Tommy Andersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats B-salen, kl. 09.00 10.15 Beslutande Ledamöter Benny Johansson (M), Ordförande Bengt-Göran Sandell (S), 1:e vice ordförande Hannington Lubwama (M) Yvonne Ekaremål (C) Emelie Öberg (S) Övriga

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Tid och plats C-salen, kl. 08.30 11.40 Beslutande Ledamöter Örjan Mossberg (V), Ordförande Nils Fransson (L), 1:e vice ordförande Lars Edqvist (MP) Kennerth Sjögren (S) Magnus Jisborg (M) Sture Andersson

Läs mer

Kultur - och fritidsnämnden. Gunilla Wallengren DHR. Eva Borgede. Gunborg Sebestyen Reumatikerföreningen i Ale. Kommunhuset, Alafors

Kultur - och fritidsnämnden. Gunilla Wallengren DHR. Eva Borgede. Gunborg Sebestyen Reumatikerföreningen i Ale. Kommunhuset, Alafors 1(14) Plats och tid: Hövdingasalen Ale Torg, kl10:30-13:00 Beslutande Rose-Marie Fihn, ordf Kommunstyrelsen och tjänstgörande ersättare Tyrone Hansson Samhällsbyggnadsnämnden Isabel Korn Kultur- och fritidsnämnden

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala rådet för funktionsnedsättningar. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala rådet för funktionsnedsättningar. Innehåll Innehåll 1 Information från Länsrådet för funktionsnedsättningar... 3 2 Godkännande av ärendelista... 4 3 Föregående sammanträdesprotokoll... 5 4 Information från Länstrafikens trafik- och tillgänglighetsråd...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer 2015-04-22

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer 2015-04-22 Plats B-salen Tid Kl. 14:00 17:00 Beslutande Ledamöter Frånvarande Carl-Olof Bengtsson (S) Sven Pehrson (C) Marita Bengtsson (MP) Peter Bengtsson (S) Eva R Ericsson (FP) Carl Geijer (M) Ann-Mari Häggsgård

Läs mer

Protokoll. Eva Pettersson. Pernilla Boström. Lisbeth Larsson. Sammanträdesdatum Sida 1/ Råd för funktionshinderfrågor

Protokoll. Eva Pettersson. Pernilla Boström. Lisbeth Larsson. Sammanträdesdatum Sida 1/ Råd för funktionshinderfrågor Sammanträdesdatum Sida 1/9 Plats och tid Plenisalen, Stadshuset, Hagfors kl 10:00 12:00 Beslutande Övriga Pernilla Boström (S) Ann-Sofie Ronacher (S) Thomas Pettersson (DHR Hagfors-Munkfors avdelningen)

Läs mer

Ingmar Svensson. Stefan Johansson, Julia Ahlrot, hållbarhetschef Emelie Savlid, inventerare Tillgänglighetsdatabasen, 1 6

Ingmar Svensson. Stefan Johansson, Julia Ahlrot, hållbarhetschef Emelie Savlid, inventerare Tillgänglighetsdatabasen, 1 6 Tid och plats Kl. 13:30 15:03 Beslutande Ledamöter Växjö kommun Ledamot Funkibator Ideell Förening Övriga närvarande: Ersättare Funkibator ideell förening Tjänstemän Övriga Justering Justerare Plats och

Läs mer

Plats C-salen, kommunhuset, Västra Esplanaden 18. Datum och tid Onsdag den 20 februari 2013 Klockan 16.00-17.10

Plats C-salen, kommunhuset, Västra Esplanaden 18. Datum och tid Onsdag den 20 februari 2013 Klockan 16.00-17.10 Plats C-salen, kommunhuset, Västra Esplanaden 18 Datum och tid Onsdag den 20 februari 2013 Klockan 16.00-17.10 Närvarande Tjänstemän Övriga Justering Justerare Plats Benny Johansson (M) ordförande Rose-Marie

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Magnus Jisborg. Carl Geijer (M) Eva Ericsson (L) Bertil Olsson (KD) Jonas Wanér (V)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Magnus Jisborg. Carl Geijer (M) Eva Ericsson (L) Bertil Olsson (KD) Jonas Wanér (V) Tid och plats C-salen, kl. 08:30 Beslutande Ledamöter Kennerth Sjögren (S) Magnus Jisborg (M) Carl Geijer (M) Eva Ericsson (L) Bertil Olsson (KD) Jonas Wanér (V) Övriga närvarande Tjänstepersoner Sofie

Läs mer

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunrevisionen. 2010-10-21, kl. 09.00 17.00, Kommunhuset i Simrishamn

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunrevisionen. 2010-10-21, kl. 09.00 17.00, Kommunhuset i Simrishamn 2010-11-11 1 (1) Plats och tid 2010-10-21, kl. 09.00 17.00, Kommunhuset i Simrishamn Birgitta Larsson, ordförande Froste Persson, vice ordförande Ulf Bengtsson Alf-Göran Andersson Bengt Wieslander Ann-Mari

Läs mer

Kommunala Handikapprådet 2012-09-24 1 (10) Hans Moberg (KD) tjänstgörande ersättare

Kommunala Handikapprådet 2012-09-24 1 (10) Hans Moberg (KD) tjänstgörande ersättare Kommunala Handikapprådet 2012-09-24 1 (10) Plats och tid Hörsalen i Centrumhuset, Hyltebruk, kl. 16.00-17.30 Beslutande Politiker Åke Morin (C) ordförande Bo-Gunnar Åkesson (M) Lennart Ohlsson (C) Dorothea

Läs mer

Kommunala rådet för funktionshindrade

Kommunala rådet för funktionshindrade 2018-11-20 1 (8) Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal, kl 10.00-11.10 Beslutande Från handikapporganisationerna Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Agneta Lindberg (S),

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2010-03-03 Sidan 1

Kommunala handikapprådet 2010-03-03 Sidan 1 PROTOKOLL Kommunala handikapprådet 2010-03-03 Sidan 1 Plats och tid: Kommunstyrelsesalen Stadshuset 100303 kl. 13.00 15.00 Närvarande: Ledamöter: Gun Engström Fibromyalgifören. Marianne Johansson DHR Eva

Läs mer

Kommunala Handikapprådet 2015-06-08 1 (11)

Kommunala Handikapprådet 2015-06-08 1 (11) Kommunala Handikapprådet 2015-06-08 1 (11) Plats och tid Hörsalen i Centrumhuset Hyltebruk, kl. 16.00 17.30 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Politiker Wiveca Norén (SPI) ordförande,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden 2012-04-19. C-salen, kommunhuset. Bert Sundström (S) Yvonne Ekaremål (C) Therese Lindroth (S) Holger Petersson (KD)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden 2012-04-19. C-salen, kommunhuset. Bert Sundström (S) Yvonne Ekaremål (C) Therese Lindroth (S) Holger Petersson (KD) Plats C-salen, kommunhuset Tid Kl. 13:30 13:55 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Ulf Hedin (M), ordf. Bert Sundström (S) Yvonne Ekaremål (C)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd C-salen, Växjö kommun

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd C-salen, Växjö kommun Plats C-salen, Växjö kommun Tid kl. 13.30 13.55 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Ulf Hedin (M), ordförande Bert Sundström (S) Nils-Erik Carlström

Läs mer

Arne Karlsson, ordförande

Arne Karlsson, ordförande Rådet för personer med funktionsnedsättning Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-02-29 Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl. 18.00 19.30 Beslutande ledamöter: Övriga närvarande: Arne Karlsson

Läs mer

Anteckningar från Växjö kommuns handikappolitiska årsmöte den 7 december 2015

Anteckningar från Växjö kommuns handikappolitiska årsmöte den 7 december 2015 Dnr 2016-01-08 Karlsson Jakobsson Helen utredningssekreterare Tel. 0470-414 93 Anteckningar från Växjö kommuns handikappolitiska årsmöte den 7 december 2015 Lokal: Galaxen Ca 50 stycken närvarande. Komplett

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd Tid och plats H-salen, kl. 09:00 10:00 Beslutande Ledamöter Bengt-Göran Sandell (S), 1:e vice ordförande Hannington Lubwama (M) Emelie Öberg (S) 28 31 Ulla Svensson (M) Nils-Erik Carlström (L) Tobias Adersjö

Läs mer

Protokoll. Eva Pettersson. Pernilla Boström. Thomas Pettersson. Sammanträdesdatum Sida 1/ Råd för funktionshinderfrågor

Protokoll. Eva Pettersson. Pernilla Boström. Thomas Pettersson. Sammanträdesdatum Sida 1/ Råd för funktionshinderfrågor Sammanträdesdatum Sida 1/9 Plats och tid Samanträdesrummet, stadshuset, Dalavägen 10 kl 14:00 Beslutande Övriga Pernilla Boström (S) Göran Eriksson (S) Thomas Pettersson (DHR Hagfors-Munkfors avdelningen)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd C-salen, Växjö kommun

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd C-salen, Växjö kommun Plats C-salen, Växjö kommun Tid Kl. 13.30 14.50 Beslutande Ledamöter Bert Sundström (S), ordförande Anna Hultstein (M) Yvonne Ekaremål (C) Nils-Erik Carlström (FP) Therese Graesén (S) 2 13 Jonas Danielsson

Läs mer

Gyllenhjelm, Kommunhuset, Strängnäs kl. 15:00-16:45. Jacob Högfeldt (M)

Gyllenhjelm, Kommunhuset, Strängnäs kl. 15:00-16:45. Jacob Högfeldt (M) 2018-02-14 Dnr. KS/2018:5-103 1/6 Plats och tid Ordförande Närvarande rådsrepresentanter och ersättare Gyllenhjelm, Kommunhuset, Strängnäs kl. 15:00-16:45 Jacob Högfeldt (M) Maud Husberg, Föreningen Autism

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer 2015-02-11

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer 2015-02-11 Plats B-salen Tid Kl. 14:00 17:00 Beslutande Ledamöter Carl-Olof Bengtsson (S) Sven Pehrson (C) Marita Bengtsson (MP) Peter Bengtsson (S) Eva R Ericsson (FP) Carl Geijer (M) Ann-Mari Häggsgård (S) Magnus

Läs mer

Sofie Eén, sekreterare I övrigt se respektive paragraf. Anna-Carin Hammarberg. Anna-Carin Hammarberg

Sofie Eén, sekreterare I övrigt se respektive paragraf. Anna-Carin Hammarberg. Anna-Carin Hammarberg 1(9) Plats och tid Beslutande Blomstergården, Rödörummet, måndagen den, klockan 14.00-16.10 Ledamöter Andreas Karlsson, C, ordförande Karin Jonsson, barn och utbildningsnämnden Peter Grundström, Krokomsbostäder

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Förbundsstyrelsen Sammanträdesdatum (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Förbundsstyrelsen Sammanträdesdatum (6) 2011-06-20 1 (6) Tid Måndagen den 20 juni kl.16.00 16.30 Plats Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Sunnerbo, Regionförbundet södra Småland, P G Vejdes väg 15, Växjö Roland Gustbée, (m) ordförande

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Linda Jansson. Anders Ågerup. Inger Andersson Margareta Jonsson

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Linda Jansson. Anders Ågerup. Inger Andersson Margareta Jonsson Nr xx Kommunala handikapprådet 2012-10-11 1(12) Plats och tid Tingshuset, klockan 13.00-16.00 Beslutande Daniel Jensen (KD) Robert Svensson (C) Karin Johansson (KD) Linda Jansson Anders Ågerup Gun-Lis

Läs mer

Margit Grahn, Synskadades Riksförbund (SRF) Medborgarkontoret, Östervåla, 17 juni Sekreterare Paragrafer 1-7 ANSLAG/BEVIS

Margit Grahn, Synskadades Riksförbund (SRF) Medborgarkontoret, Östervåla, 17 juni Sekreterare Paragrafer 1-7 ANSLAG/BEVIS 1 (8) och tid Medborgarkontoret, Östervåla, kl 18.00 20.00 Beslutande Dick Pettersson (C), ordförande Jan Plantin (M), sociala nämnden (Sn) Lars-Erik Larsson, Synskadades Riksförbund (SRF) Holger Heldmark

Läs mer

Plats C-salen, kommunhuset, Västra Esplanaden 18

Plats C-salen, kommunhuset, Västra Esplanaden 18 Plats C-salen, kommunhuset, Västra Esplanaden 18 Datum och tid Onsdag den 22 maj 2013 Klockan 16.00-17.30 Närvarande Rose-Marie Holmqvist (S) vice ordförande Kennerth Björn, FUB Gudrun Rydh, NHR Kerstin

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala rådet för funktionsnedsättningar. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunala rådet för funktionsnedsättningar. Innehåll Innehåll 5 Godkännande av ärendelista... 9 6 Föregående sammanträdesprotokoll... 10 7 Uppföljning av funktionshinderplanen... 11 8 Delgivning... 13 9 Övergångsställen... 14 10 Val av vice ordförande för

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (7) 2011-03-09 1 (7) Plats och tid Onsdag den 9 mars kl. 08.50 09.00 Plats ande Ledamöter Glasriket, Videum Science Park, P G Vejdes väg 15, Växjö Roland Gustbée (m) ordförande Carina Bengtsson (c) Suzanne

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/3 Sessionssalen, 2017-11-08 kl 17:30-18.50 35-44 Beslutande Lotta Carlsson (DHR), Annelie Källkvist (SRF), Jonny Lejonberg (HRF), Marita Dahlqvist (RSMH Hoppet), Göte Johansson (Strokeföreningen), Anna-Karin

Läs mer

Vallsjösalen, Kommunalhuset. Tisdagen den 21 mars

Vallsjösalen, Kommunalhuset. Tisdagen den 21 mars 1(13) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Justeringens plats och tid Vallsjösalen, Kommunalhuset. Tisdagen den 21 mars 2017. 14.00-16.00 Kommunens representanter Ingrid Ivarsson, (ordf), kommunstyrelsen

Läs mer

Beslutande Bo Frank (M), ordförande. Åsa Karlsson Björkmarker

Beslutande Bo Frank (M), ordförande. Åsa Karlsson Björkmarker Plats A-salen Tid Kl. 10.00 11.00 Beslutande Ledamöter Bo Frank (M), ordförande Åsa Karlsson Björkmarker (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V)

Läs mer

Trafiknämnden. Plats: Flåren, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö. Ordförande... Justerare. Datum: Tid: 09:00-12:00

Trafiknämnden. Plats: Flåren, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö. Ordförande... Justerare. Datum: Tid: 09:00-12:00 Trafiknämnden Datum: 2018-04-20 Tid: 09:00-12:00 Plats: Flåren, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Ledamöter Peter Freij (S) (ordförande) Fanny Battistutta (V) (vice ordförande) Sven Sunesson (C) (2:e

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats B-salen, kl. 09:00 10.10 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Benny Johansson (M), ordförande Bengt-Göran Sandell (S), vice ordförande Hannington Lubwama (M) Yvonne Ekaremål (C)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen samverkansråd 2015-03-23. Eva Johansson (C), ordförande Carin Högstedt (V), vice ordförande

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen samverkansråd 2015-03-23. Eva Johansson (C), ordförande Carin Högstedt (V), vice ordförande Tid och plats C-salen kl. 13:30 16:00 Beslutande Ledamöter Ledamöter HSV Eva Johansson (C), ordförande Carin Högstedt (V), vice ordförande Kennerth Björn, föreningen för barn, ungdomar och vuxna med utvecklingsstörning

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Hörsalen kl. 15:00-16:30 ande ledamöter Wiveca Noren (SPI) (ordförande), Våge Ericsson (vice ordförande) (FUB Föreningen för barn, ungdomar och vuxna med utvecklingsstörning), Bodil Gunnarsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats B-salen, kl. 09.00 10.10 Beslutande Ledamöter Benny Johansson (M), Ordförande Bengt-Göran Sandell (S), 1:e vice ordförande Hannington Lubwama (M) Yvonne Ekaremål (C) Nils-Erik Carlström (L)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden C-salen, Växjö kommun. Ulf Hedin (M), ordförande. Bert Sundström

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden C-salen, Växjö kommun. Ulf Hedin (M), ordförande. Bert Sundström Plats C-salen, Växjö kommun Tid Kl. 13.30 14.15 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Ulf Hedin (M), ordförande Bert Sundström (S) Yvonne Ekaremål

Läs mer

Michael Löfstaf, VL Gunilla Sundberg. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Socialförvaltningen

Michael Löfstaf, VL Gunilla Sundberg. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Socialförvaltningen Sammanträdesprotokoll 2016-05-10 1 Kommunala handikapprådet Plats och tid Malmen klockan 10.15-12.00, 13.00-15.00 Beslutande Gunilla Sundberg ordförande Björn Åkesson utbildnings- och fritidsnämnden kl

Läs mer

Protokoll för Valnämnden

Protokoll för Valnämnden Protokoll för Plats: Sessionssalen, Kommunhuset, Skutskär Datum och tid: 09:00-09:50 Justering Plats: Kommunhuset, Skutskär Datum och tid: 2017-05-24 11:30 Paragrafer: 1-7 Sekreterare: Ordförande: Justerare:

Läs mer

I~atrineholms kommun \ SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

I~atrineholms kommun \ SAMMANTRÄDESPROTOKOLL I~atrineholms kommun \ SAMMANTRÄDESPROTOKOLL FOLKHÄLSOUTSKOTTET 2013-04-10 1 Platsochtid KTS-salen, Vita Huset, klockan 10-11.35 Beslutande Anneli Hedberg (S) ordförande, Bengt Andersson (M) vice ordförande,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer 2014-09-17

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer 2014-09-17 Plats G-salen Tid Kl. 14:00 15:00 Beslutande Ledamöter Frånvarande Elsa Jönsson (S) Sven Pehrson (C) Marita Bengtsson (MP) Peter Bengtsson (S) Carl Geijer (M) Magnus Jisborg (M) Göran Kannerby (KD) Christina

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden : Plats och tid Svea Hund, den, kl. 09.30-.30 Beslutande Övriga närvarande Ida Bornlykke (S), ordförande Sejdi Karaliti (S) Marianne Åkerblad (M) Gunnel Andersson (M) Lars Erik Ottosson (SPI) Mona Nihlén

Läs mer

Kommunala rådet för funktionshindrade

Kommunala rådet för funktionshindrade 2017-11-14 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum 1, kl. 10.00-11.40 Beslutande Från handikapporganisationerna Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Agneta Lindberg (S), ordf. Percy

Läs mer

Gunilla Wallengren DHR. Ivar Nielsen Doris Persson

Gunilla Wallengren DHR. Ivar Nielsen Doris Persson 1(12) Plats och tid: Hövdingasalen Ale Torg, kl13:00-15:00 Beslutande Rose-Marie Fihn, ordf Kommunstyrelsen och tjänstgörande ersättare Boel Holgersson Omsorg- och arbetsmarknadsnämnden Tyrone Hansson

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD Brukarrådet Förslag till kultur- och fritidsplan för Härjedalens kommun

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD Brukarrådet Förslag till kultur- och fritidsplan för Härjedalens kommun 2011-06-20 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 1 Presentation av brukarrådets ledamöter 2 Val av vice ordförande 3 Val av arbetsutskott 4 Genomgång av rådets reglemente 5 Rådets

Läs mer

Protokoll från Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (KRF)

Protokoll från Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (KRF) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Protokoll från Vänersborgs kommun Protokoll från (KRF) Tid: Kl 13:00-15:35 Plats: Vänersborg, kommunhuset, Sundsgatan 29, rum 225 Justerare Ing-Marie Lagher Kågerstig. Paragrafer

Läs mer

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Pensionärsrådet och Rådet för personer med Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl. 18.00 20.00 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande:

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Kommunhuset, A-salen, kl. 13.00 16.00 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 87-93 Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunhuset Underskrifter Sekreterare Susanne

Läs mer

Kommunala Handikapprådet (11)

Kommunala Handikapprådet (11) Kommunala Handikapprådet 2014-12-15 1 (11) Plats och tid Konferenslokal hos Bostadsstiftelsen Hyltebostäder. Kl. 16:00-16:45 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Politiker Åke

Läs mer

KOMMUNALA TILLGÄNGLIGHETSRÅDET

KOMMUNALA TILLGÄNGLIGHETSRÅDET KOMMUNALA TILLGÄNGLIGHETSRÅDET Tid och plats Måndag 20 juni kl. 13 15.40 Stora salen, Torsby bibliotek Beslutande Carina Nordqvist (S), ordförande Monicka Lindberg, SRF Erik Gustafsson, HRF Curth Åsberg,

Läs mer

Per Schöldberg (C), Ordförande Tony Lundstedt (S), 1:e vice ordförande Lars Edqvist (MP), 2:e vice ordförande Catharina Winberg (M) Martin Edberg (S)

Per Schöldberg (C), Ordförande Tony Lundstedt (S), 1:e vice ordförande Lars Edqvist (MP), 2:e vice ordförande Catharina Winberg (M) Martin Edberg (S) Tid och plats VKABs sammanträdesrum, kl. 13.30 16.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Övriga Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C), Ordförande Tony Lundstedt (S),

Läs mer

Kommunala rådet för funktionshindrade

Kommunala rådet för funktionshindrade 2017-09-12 1 (8) Plats och tid Sammanträdesrum 1, kl. 10.00-11.00 Beslutande Från handikapporganisationerna Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Agneta Lindberg (S), ordf. Percy

Läs mer

Daniel Höglund Stina-Kajsa Melin Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 Elisabeth Mörner Hälso- och sjukvårdsnämnd 4

Daniel Höglund Stina-Kajsa Melin Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 Elisabeth Mörner Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 1(9) Plats och tid: Alerummet, Kommunkontoret, Alafors Kl. 15.00 16.30 Beslutande Jarl Karlsson Kommunstyrelsen Eva Eriksson Vård- och omsorgsnämnden Rolf Johannesson PRO Surte/Bohus Hans Hellman PRO Ale

Läs mer

i sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby

i sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby 1(9) Tid och plats Torsdagen den 23 augusti 2018 kl 14.00-15.30 i sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby Beslutande Ann-Charlotte Wiesel (M), ordförande Pia Johansson (S), vice ordförande kl. 14.00-14.40

Läs mer

Protokoll. Eva Pettersson. Pernilla Boström. Thomas Pettersson. Sammanträdesdatum Sida 1/ Råd för funktionshinderfrågor

Protokoll. Eva Pettersson. Pernilla Boström. Thomas Pettersson. Sammanträdesdatum Sida 1/ Råd för funktionshinderfrågor Sammanträdesdatum Sida 1/6 Plats och tid Stadshuset Plenisalen, Dalavägen 10 kl 14:00 16:00 Beslutande Övriga Thomas Pettersson (DHR Hagfors-Munkfors avdelning) Barbro Johansson (Hagfors-Ekshärads reumatikerförening)

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Kommunala rådet för funktionsnedsättningar

MULLSJÖ KOMMUN Kommunala rådet för funktionsnedsättningar Kommunala rådet för funktionsnedsättningar 2015-09-21 Sammanträdesdag Innehåll 14 Tillkommande ärenden... 17 15 Föregående sammanträdesprotokoll... 18 16 Planering av rådets fortsatta arbete... 19 17 Funktionshinderplanen...

Läs mer

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset 1(12) Sammanträdesdatum Plats och tid Listerbysalen kl 17 00 19 30 Beslutande Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande Se särskild förteckning Justerare Anita

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08.00-08.45 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg V Eivor Hellman

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Tid och plats B-salen, kl. 08:30 12:30 Beslutande Ledamöter Carl-Olof Bengtsson (S), Ordförande Sven Pehrson (C), 1:e vice ordförande Johnny Werlöv (V) Marita Bengtsson (MP) Eva Ericsson (L) Peter Bengtsson

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum 2016-05-10 Sida 1 (11) Sammanträde med Kommunala funktionshinderrådet Plats och tid Samhällsbyggnadssektorn, Förvaltningshuset, kl. 14.00 16.00 ande Övriga deltagande Per Sixtensson (C) ordförande Mona

Läs mer

Protokoll Kommunala funktionshinderrådet 14-09-16

Protokoll Kommunala funktionshinderrådet 14-09-16 2014-09-16 Sida 1 (14) Protokoll Kommunala funktionshinderrådet 14-09-16 Innehåll Val av justerare... 3 Föregående mötes protokoll... 3 Kommunstyrelsen informerar... 4 Besök från Projekt EJA på KFR:s novembersammanträde...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Styrelserummet hos Växjö Kommunföretag AB Tid Kl. 08:30 12:30

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Styrelserummet hos Växjö Kommunföretag AB Tid Kl. 08:30 12:30 Plats Styrelserummet hos Växjö Kommunföretag AB Tid Kl. 08:30 12:30 Beslutande Ledamöter Carl-Olof Bengtsson (S) Sven Pehrson (C) Marita Bengtsson (MP) Peter Bengtsson (S) Eva R Ericsson (L) Carl Geijer

Läs mer

Tisdagen den 15 mars 2011 i Kommunstyrelsens sessionssal, klockan Sammanträdet ajournerades klockan

Tisdagen den 15 mars 2011 i Kommunstyrelsens sessionssal, klockan Sammanträdet ajournerades klockan Sammanträdesprotokoll 1 (14) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Tisdagen den 15 mars 2011 i Kommunstyrelsens sessionssal, klockan 15.00 16.30 Sammanträdet

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö Måndagen den 19 augusti 2013 klockan 10:

Kommunkontoret, Bergsjö Måndagen den 19 augusti 2013 klockan 10: NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (10) Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö Måndagen den 19 augusti 2013 klockan 10:00-12.00 Beslutande Stig Eng (c) Ordförande Bengt Ola

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens organisations och personalutskott 2015-08-18. Tid och plats Sammanträdesrum VKAB, kl. 13.30-15.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens organisations och personalutskott 2015-08-18. Tid och plats Sammanträdesrum VKAB, kl. 13.30-15. Tid och plats Sammanträdesrum VKAB, kl. 13.30-15.05 Beslutande Ledamöter Per Schöldberg (C), Ordförande Tony Lundstedt (S), 1:e vice ordförande Lars Edqvist (MP), 2:e vice ordförande Catharina Winberg

Läs mer

Plats och tid Stadshuset, Örnsköldsvik, Berg, kl. 13:00-15:00. Anna Thors, utredningssekreterare Charlotta Edström,

Plats och tid Stadshuset, Örnsköldsvik, Berg, kl. 13:00-15:00. Anna Thors, utredningssekreterare Charlotta Edström, Minoritetsrådet 2017-09-22 1 (9) Plats och tid Stadshuset, Örnsköldsvik, Berg, kl. 13:00-15:00 Beslutande Ersättare Övriga deltagare Per Nylén (S), ordförande Ann-Sofie Karlsson Ågren (S) Sirpa Lindberg,

Läs mer

Handikapprådet. Plats och tid: Grå Rummet, stadshuset Ängelholm, , kl. 17:

Handikapprådet. Plats och tid: Grå Rummet, stadshuset Ängelholm, , kl. 17: Plats och tid: Grå Rummet, stadshuset Ängelholm, 2015-03-05, kl. 17:00-18.20 ande: Ersättare: Susanne Jönsson, ordförande Elisabeth Sandberg Kullenberg Anders Bengtsson BrittMarie Hansson Conny Jansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats B-salen, kl. 09.00-09.55 Beslutande Ledamöter Anna Hultstein (M), Ordförande Bengt-Göran Sandell (S) Ulla Svensson (M) Yvonne Ekaremål (C) Eva Kjellberg (S) Tjänstepersoner Justering Justerare

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden Gunilla Wallengren DHR. Eva Carlbrand

Kultur- och fritidsnämnden Gunilla Wallengren DHR. Eva Carlbrand 1(14) Plats och tid: Hövdingasalen Ale Torg, kl 13:00-15:00 Beslutande Rose-Marie Fihn, ordf Kommunstyrelsen och tjänstgörande ersättare Eva Eriksson Omsorg- och arbetsmarknadsnämnden Tyrone Hansson Samhällsbyggnadsnämnden

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30 17.35 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg S Christopher Thorsson

Läs mer

Kommunala rådet för funktionshindrade

Kommunala rådet för funktionshindrade 2015-11-17 1 (7) Plats och tid Sammanträdesrum 3, Biblioteket kl. 10.00-11.10 Beslutande Från handikapporganisationerna Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Agneta Lindberg (S),

Läs mer

12 april 2018, kl. 08:00-09:00 i Kommunhuset, Medborgarrummet, Tierp. Inger Wennberg (S), ordförande Monica Norén (S), 1:e vice ordförande

12 april 2018, kl. 08:00-09:00 i Kommunhuset, Medborgarrummet, Tierp. Inger Wennberg (S), ordförande Monica Norén (S), 1:e vice ordförande Tid och plats Paragrafer 1-9 12 april 2018, kl. 08:00-09:00 i Kommunhuset, Medborgarrummet, Tierp Utses att justera ande Ledamöter Monica Norén Inger Wennberg (S), ordförande Monica Norén (S), 1:e vice

Läs mer

Kommunala rådet för personer med funktionsnedsättning protokoll

Kommunala rådet för personer med funktionsnedsättning protokoll Datum: Måndagen den 20 november Tid: 17.00 18.30 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Paragrafer: 8-13 Utses att justera: Bo Skoglund Underskrifter: Sekreterare Ordförande Justerare Anna-Carin

Läs mer

PROTOKOLL Sida 1 Valnämnden Sammanträdesdatum Kommunhuset Nynäshamn, sammanträdesrum: Landsort, kl. 14:00-15.

PROTOKOLL Sida 1 Valnämnden Sammanträdesdatum Kommunhuset Nynäshamn, sammanträdesrum: Landsort, kl. 14:00-15. PROTOKOLL Sida 1 Sammanträdesdatum 2018-01-18 Plats och tid Kommunhuset Nynäshamn, sammanträdesrum: Landsort, 2018-01-18 kl. 14:00-15.00 Beslutande Yvonne Lorentzson (S) ordförande Bengt Holwaster (MP)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för funktionshindersfrågor 1/3 Sessionssalen, 2018-02-07 kl 17:30-19:30 1-12 Beslutande Annelie Källkvist (SRF), Jonny Lejonberg (HRF), Marita Dahlqvist (RSMH Hoppet), Göte Johansson (Strokeföreningen) 1-6 Tjänstgörande ersättare

Läs mer