Gååsa raden. Ordföranden har ordet. Rapport från repskapet. Visionskryss 4. Nytt från sektionerna. Nätverket för arbetsmiljö. Julresor i sektionerna

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Gååsa raden. Ordföranden har ordet. Rapport från repskapet. Visionskryss 4. Nytt från sektionerna. Nätverket för arbetsmiljö. Julresor i sektionerna"

Transkript

1 Gååsa raden Nr En tidning för Visions medlemmar i region Skåne Rapport från repskapet Ordföranden har ordet Visionskryss 4 Nytt från sektionerna Julresor i sektionerna Nätverket för arbetsmiljö Redaktion: Monika Göl och Marie Holmgren

2 Vågrätt 3. Malmö 9. Pendyl 10. Hundraser 13. Fredriksdal 14. Pannkakor Lodrätt 1. Nekades 2. Oliver 3. Motsats 4. Trelleborg 5. Penna 6. Kärl 7. Bromma 8. Vision 11. Privat 12. Uran Vinnare i omgångens kryss blev följande: 1:a pris Lena Nilsson, Endokrinologiska kliniken, SUS 2:a pris Thommy Nyholm, Gods- och avfallsenheten, SUS 3:e pris Birgitta Wedel-Johansson, BUP Trelleborg Vinnarna är underrättade och priserna utlämnade.

3 Efter ett intensivt 2013 som präglats av förändringar och omorganisationer i högt tempo, önskar jag ALLA en välförtjänt ledighet över jul och nyår. Avdelningsstyrelsen har beslutat att skänka pengar genom Visions solidaritetsfond för hjälpinsatser i bl a Filippinerna samt Guatemala. De senaste åren har 58 fackligt aktiva medlemmar mördats i Guatemala. Det behövs insatser för den globala fackliga verksamheten. Arbetsgivare (bl a Sveriges Kommuner och Landsting) och fackföreningar (bl a Vision) inom vård och omsorg är överens om en etisk plattform. Överenskommelsen ska säkerställa hög kvalitet i all offentligt finansierad vård och omsorg. Målsättningen är att öka allmänhetens insyn hos alla utförare oavsett driftsform avseende kvalitet, ekonomi och anställningsvillkor. Vision ställer nu som krav vid upphandling och ackrediteringsvillkor att företag som anlitas ansluter sig till plattformen. Jag vill hälsa nya medlemmar under 2013 (237 st) varmt välkomna till Vision Region Skåne! Samtidigt är det lite vemodigt att säga tack och önska lycka till till alla medlemmar i sektion 07 (Tandvård). Från den 1 januari 2014 bildas en ny avdelning inom Vision för samtliga medlemmar inom Folktandvården i Skåne. Jag vet att styrelsen är ytterst kompetent för uppdraget i den nya avdelningen så det kommer bli hur bra som helst. Våra förhoppningar är att vi även i fortsättningen kommer ha ett lika bra samarbete som vi har idag. Önskar Er alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År Monika Göl, avdelningsordförande

4 Tidigt, tidigt den 30 november steg en tapper skara upp innan solen gått upp. Detta för att än en gång bege sig söderut, och mot julmarknaden i Rostock. Vi var ett 30-tal morgonpigga själar som steg på bussen i Landskrona, Lund och Malmö för vidare befordran mot Tyskland. För första gången erbjöds även anhöriga och vänner att följa med, och det var mycket uppskattat. Enligt gammal god tradition bjöds det på storfrukost på båten över till Tyskland. Skulle tro att det även gjordes besök i tax-free på överfarten. Dagen nalkades med ett, tyvärr, grått och trist väder. Men stämningen var på topp redan från början. Vi anlände till Rostock fram emot lunchtid, och sen var det fria aktiviteter som gällde. Några gick på restaurang, några shoppade och vissa bara njöt av den julstämningen som bara kan finnas på en julmarknad i Tyskland.

5 Det traditionella inköpet av huvudbonad var i år av annan karaktär än vad vi vant oss vid tidigare. I år verkar det som att deltagarna gått någon form av kurs... Och mössan är ett bevis för att man klarat utbildningen. Tror visst att det var någon form av körning med renar... Framemot kväll var det så dags att styra kosan hemåt igen. Nöjda och belåtna, men trötta, var stämningen hos resenärerna lika hög på bussen hem om än något lågmäldare. Vi tackar alla som var med på årets julresa, och ser fram emot nästa års begivenhet vad det nu kan bli. Ni är alla välkomna att inkomma med förslag på aktiviteter, även på andra tidpunkter under året.

6 3. Hägring 6. Syltmärke 7. Årets julklapp Däcksgolv 10. Kulle 1. Blomflicka 2. Högtid 4. Jesus hemstad 5. Ses här 8. Verdiopera Skicka in lösningen, med ditt namn och adress dit eventuell vinst ska skickas, till: Vision Region Skåne Jan Waldenströms gata 5, plan 6 SUS Malmö Senast den 15 januari vill vi ha din krysslösning.

7 Som vanligt om hösten, så äger avdelningens representantskap rum innan november månads utgång. Så även i år. I gammal god anda bjöds det på god mat, och trevlig underhållning. Programmet utlovade att Marika Carlsson skulle komma och köra sin En negers uppväxt, men Marika fick ställa in i sista stund pga. sjukdom. Vi blev i stället roade av Hasse Brontén. Fd. polis med erfarenhet från bl.a. SÄPO. Han berättade om hur han kom fram till beslutet om att byta karriär, om sin uppväxt och mycket annat. Skratt och allvar blandades i en härlig mix. Mellan mat och underhållning hölls det givetvis ett möte huvudanledningen till kvällen. Dagordning plöjdes igenom, val förrättades och som vanligt kom det frågor om diverse ämnen. Deltagarna lämnade Jubileumsaulan med en goodie-bag innehållande diverse information, presenter och en guldbiljett! Ni som var där vet vad den innebär!! Väl mött på nästa möte, som äger rum i mars 2014.

8 Sektion 02 har för andra året i rad haft julbord för sina medlemmar på Sankt Gertrud i Malmö. Vi hade representanter från alla de förvaltningar där sektion 02 har medlemmar, och därtill extra besök från avdelningsstyrelsens ordförande, avdelningens administratör, Centret i Malmö och ordförande för sektion 05. I allo var det 46 deltagare som fick njuta av 2013 års julbord med massor av god mat, en del god dryck, gott om skratt, lite tävlingar och kanonfina priser. Det finns redan en viss längtan till nästa års julbaluns för att se vad som då händer.

9 Ulf Persson, mångårig fackligt förtroendevald och tidigare sektionsordförande, går i pension under nästa år. Han lämnar sina fackliga uppdrag i styrelsen vid årsskiftet. Sektionsstyrelsen arrangerade därför en avtackning den 6 december. De som blåste hit (det stormade ordentligt den dagen) bevittnade bl a överräckandet av diverse presenter, tal hölls och skålar utbringades - strikt alkoholfritt naturligtvis - för denne veteran. Han avslutar sin yrkesbana inom Första Linjen i BUP, Malmö och njuter därefter sitt otium i kolonistugan. Vi som haft turen att jobba fackligt tillsammans med Ulf kommer att sakna honom men önskar honom allt gott i hans kommande nya tillvaro som pensionär.

10 Ombudsträff Sektion 05 hade årets andra ombudsträff 19 november. Alla sektionens ombud var kallade och mer än hälften kom denna gång. De som inte hade möjlighet att komma var t ex de som den dagen gick Visions Skyddsombudsutbildning. Vi pratade bl a om årets lönerevision; det kunde vi pratat ännu längre om.. Det blev engagerade diskussioner under hela dagen. Tack till alla ombud som var där och gjorde dagen intressant. Det är mycket positivt för oss i styrelsen att träffa er och höra vad som är aktuellt för er att lyfta utifrån de verksamheter ni är aktiva i. Vi hoppas träffa ännu fler av er vid nästa ombudsträff som blir till våren. Julresa Den 30 november var det dags för medlemsaktivitet i sektion Vision-medlemmar reste med till Danmark för shopping och julbuffé. Vi hade tur med vädret; det var uppehåll hela tiden. Bussen hämtade oss och så tog vi båten över till Helsingör. Där åt vi frukost och sedan kunde alla shoppa efter behag. Så åkte vi vidare till Gilleleje, gick på Krostue för att äta julbuffé och tittade på den lilla julmarknaden. Under hemfärden drog vi vinnarna i frågetävlingen och lotteriet. Nu vet alla som var med att lagen säger 25 semesterdagar men att vi tack vare kollektivavtalet har fler! Vi bad också om förslag på medlemsaktiviteter och det framkom att resor till shoppingställen är populärt. Positiva kommentarer om årets resa har vi fått till oss. Det tackar vi för. Vi i styrelsen vill tacka alla som var med och bidrog till den glada och trevliga stämningen under resan. Styrelsen i sektion 05 vill passa på tillfället att önska alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!!

11 Nätverket för arbetsmiljö Nätverket för arbetsmiljö består av de inom sektionen valda huvudskyddsombuden. Gruppen har bl a till uppgift att gå igenom nyheter inom arbetsmiljöområdet och kommunicera dessa till skyddsombuden. Gruppen har också till uppgift att arrangera en skyddsombudsdag för Visions skyddsombud. Gruppen träffas 4 ggr under året. För kontakt med ditt huvudskyddsombud, maila enligt nedan; Sektion 01: ole.sunnerfjell@skane.se Sektion 02: richard.jerneborg@skanetrafiken.se Sektion 04: monika.bungesvensson@skane.se monica.e.olsson@skane.se Sektion 05: stina.eldh@skane.se lone.lindholm@skane.se Sektion 06: gunilla.ljungquist@skane.se Sammankallande i gruppen är Mari Sivernäs, sektion 06.

12 Skånes Universitetssjukhus hade den 5 dec anordnat en kompetensdag för medicinska sekreterare och administratörer. Vision fanns på plats och vi informerade både medlemmar och icke medlemmar om vad Visions uppgift är och vad vi kan göra för våra medlemmar. Vi hade många besök vid våra bord under dagen vilket var mycket trevligt. En kanondag helt enkelt.

13 Vision Region Skåne tillönskar alla medlemmar och förtroendevalda en riktigt GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR!

Gååsa raden. I detta nummer av Gååsaraden: Ordföranden har ordet... Ny tävling; Vem där? Nytt från sektionerna. Inbjudan till repskap 2014

Gååsa raden. I detta nummer av Gååsaraden: Ordföranden har ordet... Ny tävling; Vem där? Nytt från sektionerna. Inbjudan till repskap 2014 Gååsa raden Nr. 1 2014 En tidning för Visions medlemmar i region Skåne I detta nummer av Gååsaraden: Ordföranden har ordet... Ny tävling; Vem där? Nytt från sektionerna Inbjudan till repskap 2014 Lösning

Läs mer

Gååsa raden. Inbjudan till julresa. Nr Redaktion: Monika Göl och Marie Holmgren. En tidning för Visions medlemmar i region Skåne

Gååsa raden. Inbjudan till julresa. Nr Redaktion: Monika Göl och Marie Holmgren. En tidning för Visions medlemmar i region Skåne Gååsa raden Nr. 3 2016 En tidning för Visions medlemmar i region Skåne Inbjudan till julresa Redaktion: Monika Göl och Marie Holmgren En utbildningsdag för skyddsombud anordnades i avdelningen 5 oktober.

Läs mer

Gååsa raden. I detta nummer: Rapport från repskapet. Nytt från sektionerna. Nr. 2 2014. Redaktion: Monika Göl och Marie Holmgren

Gååsa raden. I detta nummer: Rapport från repskapet. Nytt från sektionerna. Nr. 2 2014. Redaktion: Monika Göl och Marie Holmgren Gååsa raden Nr. 2 2014 En tidning för Visions medlemmar i region Skåne I detta nummer: Rapport från repskapet Nytt från sektionerna Redaktion: Monika Göl och Marie Holmgren Vision Region Skåne inbjuder

Läs mer

Gååsa raden. I detta nummer: Nr Redaktion: Monika Göl och Marie Holmgren. En tidning för Visions medlemmar i region Skåne

Gååsa raden. I detta nummer: Nr Redaktion: Monika Göl och Marie Holmgren. En tidning för Visions medlemmar i region Skåne Gååsa raden Nr. 4 2016 En tidning för Visions medlemmar i region Skåne I detta nummer: Redaktion: Monika Göl och Marie Holmgren I nummer 2 av Gååsa-raden hade vi en tävling som vi ännu inte redovisat det

Läs mer

Verksamhetsberättelse sektion 06 2013

Verksamhetsberättelse sektion 06 2013 Region Skåne Verksamhetsberättelse sektion 06 2013 Region Skåne Sektionen har att ansvara för medlemmarna inom förvaltningarna Skånes Universitetssjukhus, lasarettet i Landskrona och lasarettet i Trelleborg.

Läs mer

En tidning för Visions medlemmar i region Skåne. Ordföranden har ordet... Vem där? Lösning & ny tävling. Sektionernas våraktiviteter

En tidning för Visions medlemmar i region Skåne. Ordföranden har ordet... Vem där? Lösning & ny tävling. Sektionernas våraktiviteter Gååsa raden Nr. 2 2015 En tidning för Visions medlemmar i region Skåne I detta nummer: Ordföranden har ordet... Vem där? Lösning & ny tävling Sektionernas våraktiviteter Medlemsavgiften Hur funkar det?

Läs mer

Gååsa raden. I detta nummer: Inbjudan till Vår-resa Information om nya sektionsindelningen och sektionernas nya namn.

Gååsa raden. I detta nummer: Inbjudan till Vår-resa Information om nya sektionsindelningen och sektionernas nya namn. Gååsa raden Nr. 1-2 2017 En tidning för Visions medlemmar i region Skåne I detta nummer: Inbjudan till Vår-resa 2017 Ombudsträffar Information om nya sektionsindelningen och sektionernas nya namn Ny tävling...

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011

Verksamhetsberättelse 2011 Vision Bromma sdf INLEDNING Den 2 september 2011 bytte SKTF namn till Vision och sektionen i Bromma bytte därmed även namn till Vision Bromma sdf vid ett medlemsmöte den 9 november 2011. Under 2011 har

Läs mer

ETTAN nr 2/16. Malmöavdelningen. Ordförande har ordet

ETTAN nr 2/16. Malmöavdelningen. Ordförande har ordet Malmöavdelningen ETTAN nr 2/16 Ordförande har ordet Visions Malmö avdelning var i Stockholm den 4-5/4 tillsammans med Vision avdelningarna från Stockholm och Göteborg för att träffa ordförande Veronica

Läs mer

VÄSTERÅSAVDELNINGEN 065. Förslag till dagordning för Årsmöte 2013. 1. Årsmötets öppnande. 2. Fråga om årsmötets stadgeenliga sammankallande

VÄSTERÅSAVDELNINGEN 065. Förslag till dagordning för Årsmöte 2013. 1. Årsmötets öppnande. 2. Fråga om årsmötets stadgeenliga sammankallande Förslag till dagordning för Årsmöte 2013 1. Årsmötets öppnande 2. Fråga om årsmötets stadgeenliga sammankallande 3. Fastställande av dagordningen 4. Val av ordförande och sekreterare för mötet 5. Val av

Läs mer

En tidning för Visions medlemmar i region Skåne. Årets vår-resa går till Fredriksdal i Helsingborg

En tidning för Visions medlemmar i region Skåne. Årets vår-resa går till Fredriksdal i Helsingborg Gååsa raden Nr. 2 2012 En tidning för Visions medlemmar i region Skåne Årets vår-resa går till Fredriksdal i Helsingborg Sanning och skvaller på Fredriksdal Ta del av Fredriksdals historia på ett annorlunda

Läs mer

Gååsa raden. I detta nummer: Nr. 4 2014. Redaktion: Monika Göl och Marie Holmgren. En tidning för Visions medlemmar i region Skåne

Gååsa raden. I detta nummer: Nr. 4 2014. Redaktion: Monika Göl och Marie Holmgren. En tidning för Visions medlemmar i region Skåne Gååsa raden Nr. 4 2014 En tidning för Visions medlemmar i region Skåne I detta nummer: Redaktion: Monika Göl och Marie Holmgren Under hösten har 2 utbildningar genomförts. Dels en medlemsutbildning, som

Läs mer

Resedagbok. Studieresa Limousin- och Blondeföreningen

Resedagbok. Studieresa Limousin- och Blondeföreningen Resedagbok Studieresa Limousin- och Blondeföreningen - onsdag 24 juli 2013 07:59 Äntligen på väg! Några hade hoppat på redan i Varberg och resten hoppade på på Erikslund utanför Ängelholm. Totalt är 26

Läs mer

Nummer 3 2014. Öppettider på sektionen INNEHÅLL

Nummer 3 2014. Öppettider på sektionen INNEHÅLL - Nummer 3 2014 INNEHÅLL Ordförande ordet sid 2 Medlemsutbildning sid 3 Sektionsstyrelsen sid 4 Lathund arbetsmiljö sid 6 Sommarhälsning sid 7 Öpptetider sid 7 Travdag, Romme sid 8 Ny medlemsavgift sid

Läs mer

Gååsa raden. I detta nummer: Nr. 3 2014. Redaktion: Monika Göl och Marie Holmgren. En tidning för Visions medlemmar i region Skåne

Gååsa raden. I detta nummer: Nr. 3 2014. Redaktion: Monika Göl och Marie Holmgren. En tidning för Visions medlemmar i region Skåne Gååsa raden Nr. 3 2014 En tidning för Visions medlemmar i region Skåne I detta nummer: Redaktion: Monika Göl och Marie Holmgren Välkommen till representantskap, Höst- och valmöte. Torsdagen 27 november

Läs mer

Gååsa raden. I detta nummer: Nr Redaktion: Monika Göl och Marie Holmgren. En tidning för Visions medlemmar i region Skåne

Gååsa raden. I detta nummer: Nr Redaktion: Monika Göl och Marie Holmgren. En tidning för Visions medlemmar i region Skåne Gååsa raden Nr. 1 2016 En tidning för Visions medlemmar i region Skåne I detta nummer: Redaktion: Monika Göl och Marie Holmgren Repskapsledamöter har obligatorisk närvaro. M eddela förhind er på vision.avdelning@skane.se

Läs mer

Malmöavdelningen. Ja, hur skall man sammanfatta 2015 ur ett fackligt perspektiv?

Malmöavdelningen. Ja, hur skall man sammanfatta 2015 ur ett fackligt perspektiv? Malmöavdelningen ETTAN nr 4/15 God Jul och Gott nytt År Ja, hur skall man sammanfatta 2015 ur ett fackligt perspektiv? Det har varit ömsom vin och ömsom vatten och ibland har det varit både ok. Om vi börjar

Läs mer

Inlämningsuppgift. Allmän kommentar: Hej Ksenija,

Inlämningsuppgift. Allmän kommentar: Hej Ksenija, Inlämningsuppgift Allmän kommentar: Hej Ksenija, Genomgående mycket bra svar. Väl genomtänkta resonemang kring fackliga grundtankar såväl som bra koll på regelverket. Du hade bara ett par smärre missar

Läs mer

En tidning för Visions medlemmar i region Skåne. Höst/valmöte Vision Region Skåne

En tidning för Visions medlemmar i region Skåne. Höst/valmöte Vision Region Skåne Gååsa raden Nr. 3 2012 En tidning för Visions medlemmar i region Skåne Höst/valmöte Vision Region Skåne Boka redan nu in onsdagen den 28 november. Då är det dags för avdelningens höst/valmöte. Inbjudan

Läs mer

Bromma sdf Verksamhetsplan 2014

Bromma sdf Verksamhetsplan 2014 Vision Bromma sdf INLEDNING Vision är det ledande fackförbundet för offentligt anställda i Sverige och Vision Stockholms Stad är avdelningen för alla som arbetar med välfärdstjänster eller till stöd för

Läs mer

Inlämningsuppgift. Fråga 1

Inlämningsuppgift. Fråga 1 Inlämningsuppgift Allmän kommentar: Hej Andreas! g heter Lena Danås och rättar dina uppgifter! På fråga 5a vill jag att du tar reda på lite mer om SACO-förneingar på din arbetsplats. Frågorna 7 a) och

Läs mer

Verksamhetsberättelse sektion

Verksamhetsberättelse sektion Verksamhetsberättelse sektion 06 2016 Sektionen har att ansvara för medlemmarna inom förvaltning Skånes Universitetssjukvård förutom vårdcentralerna inom division 5, medlemmarna inom förvaltning Sund som

Läs mer

Region Stockholm Utbildningskatalog 2014

Region Stockholm Utbildningskatalog 2014 Region Stockholm Utbildningskatalog 2014 Innehållsförteckning Välkommen! Mitt jobb & min karriär Utbildning för Vision-ombud Skyddsombudsutbildning Att anmäla sig till en utbildning Visions center i Stockholms

Läs mer

Årets tema: Aktivitetsplan för 2015. Din hälsa, din arbetsmiljö, ditt arbetsliv! Region Östergötland

Årets tema: Aktivitetsplan för 2015. Din hälsa, din arbetsmiljö, ditt arbetsliv! Region Östergötland Region Östergötland Aktivitetsplan för 2015 Årets tema: Din hälsa, din arbetsmiljö, ditt arbetsliv! Vi är varandras arbetsmiljö och det ska kännas bra att gå till jobbet, alla dagar i veckan. Med utgångspunkt

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2018 Gösta Linderholm spelade och sjöng för oss vid ett besök i Strängnäs 4 september. Styrelsen under verksamhetsåret 2018 Ulla Sjöberg Tommy Thörnqvist Ingela Sjöblom Ing-Marie

Läs mer

Gååsa raden. I detta nummer: Ordföranden har ordet. Rapport från representantskapsmötet Nr Redaktion: Monika Göl och Marie Holmgren

Gååsa raden. I detta nummer: Ordföranden har ordet. Rapport från representantskapsmötet Nr Redaktion: Monika Göl och Marie Holmgren Gååsa raden Nr. 4 2017 En tidning för Visions medlemmar i region Skåne I detta nummer: Ordföranden har ordet Rapport från representantskapsmötet 2017 Redaktion: Monika Göl och Marie Holmgren Den 28 november

Läs mer

Örmobladet. Din information från PRO Kallinge-Ronneby. År 2015 Nr 2

Örmobladet. Din information från PRO Kallinge-Ronneby. År 2015 Nr 2 Örmobladet Din information från PRO Kallinge-Ronneby År 2015 Nr 2 Föreningens adress: N. Smålandsgatan 7, 372 50 Kallinge Expeditionen öppen torsdagar Kl. 10.00 till Kl. 12.00 Telefon: 0457-24733 Hemsida:

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015 Alingsåsavdelningen

Verksamhetsberättelse 2015 Alingsåsavdelningen Verksamhetsberättelse 2015 Alingsåsavdelningen Vision 2015 Avdelning 094 Avdelningens förtroendevalda arbetade under året med att förnya och förbättra det lokala fackliga arbetet. Styrelsen har tagit fram

Läs mer

Gååsa raden. I detta nummer: Ordföranden har ordet. Utbildningar/temadagar. Vad kan jag göra för att öka värdet i mitt arbetsliv?

Gååsa raden. I detta nummer: Ordföranden har ordet. Utbildningar/temadagar. Vad kan jag göra för att öka värdet i mitt arbetsliv? Gååsa raden Nr. 1-2 2018 En tidning för Visions medlemmar i region Skåne I detta nummer: Ordföranden har ordet Utbildningar/temadagar GDPR vad betyder det för oss? Vad kan jag göra för att öka värdet i

Läs mer

Vision Stockholms stads avdelningsstyrelse är motpart till arbetsgivaren på kommunövergripande

Vision Stockholms stads avdelningsstyrelse är motpart till arbetsgivaren på kommunövergripande / Sektion 01/ Rinkeby-Kista Verksamhetsberättelse 2016 Vision Rinkeby-Kista Avdelning 300 sektion 01 Vision är en vertikal fackförening som i första hand organiserar tjänstemän på alla nivåer i stadens

Läs mer

Bra kompletterat! Nu är jag nöjd och då får såklart godkänt på inlämningsuppgiften.

Bra kompletterat! Nu är jag nöjd och då får såklart godkänt på inlämningsuppgiften. Inlämningsuppgift Allmän kommentar: Hej igen Edin, Bra kompletterat! Nu är jag nöjd och då får såklart godkänt på inlämningsuppgiften. Hörde att du drillats av Lena och Krille i veckan så det klart att

Läs mer

Hotel und Golf Schloss Krugsdorf Här var klubbhus och restaurang. Samling på Västra torget för avfärd Några icke så pigga gubbar.

Hotel und Golf Schloss Krugsdorf Här var klubbhus och restaurang. Samling på Västra torget för avfärd Några icke så pigga gubbar. Hotel und Golf Schloss Krugsdorf Här var klubbhus och restaurang Samling på Västra torget för avfärd 04.45. Några icke så pigga gubbar. Ombord på färjan från Trelleborg, var det lite gladare miner. 12/5

Läs mer

Ordförande har ordet. Vi ses. Gunilla

Ordförande har ordet. Vi ses. Gunilla Ordförande har ordet Först vill jag tacka er för förtroendet att få fortsätta vara ordförande för detta trevliga byalag ett år till. Jag vill också tacka Ingvar Bagare Andersson för de trevliga byavandringar

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE för verksamhetsåret 2013

VERKSAMHETSBERÄTTELSE för verksamhetsåret 2013 002 Lundaavdelningen 1(5) VERKSAMHETSBERÄTTELSE för verksamhetsåret 2013 Till grund för Lundaavdelningens verksamhetsplanering finns förbundsmötets beslut och avdelningsstyrelsens tolkning av dessa. På

Läs mer

Ditt liv, Dina val, Dina rättigheter Spira Assistans skapar Möjligheter

Ditt liv, Dina val, Dina rättigheter Spira Assistans skapar Möjligheter Ditt liv, Dina val, Dina rättigheter Spira Assistans skapar Möjligheter Spira Assistans AB Org.nr 556815 4305 info@spiraassistans.se 040-15 66 85 2 Innehåll Presentation 5 Dina kontaktpersoner 10 Arbetsmiljö

Läs mer

FÖR DIG SOM ÄR MEDLEM I LÄRARFÖRBUNDET DECEMBER 2015

FÖR DIG SOM ÄR MEDLEM I LÄRARFÖRBUNDET DECEMBER 2015 FÖR DIG SOM ÄR MEDLEM I LÄRARFÖRBUNDET DECEMBER 2015 Presentation av Anna Åsbergh ord. ledamot Anna arbetar på Lärarförbundets expedition på onsdagar. Övriga dagar jobbar hon som gymnasielärare på Bessemerskolans

Läs mer

Innehållet i detta nummer:

Innehållet i detta nummer: s FACKlan Kommunal Stockholms Län Sektion Skärholmen MEDLEMSTIDNING Nr 2 juni 2015 Postadress: Telefon- och besökstid: KOMMUNAL Sektion Skärholmen Måndag 08.30 16.00 Box 503 Tisdag 08.30 16.00 127 26 Skärholmen

Läs mer

Riksmöte 2010. 19-21 november - Nässjö

Riksmöte 2010. 19-21 november - Nässjö Riksmöte 2010 19-21 november - Nässjö Varför du borde delta: - Du får makt på årets största och viktigaste möte inom spelhobbyn. - Du får lära känna massor av intressanta människor som har samma intressen

Läs mer

Gååsa raden Nr. 3 2013

Gååsa raden Nr. 3 2013 Gååsa raden Nr. 3 2013 En tidning för Visions medlemmar i region Skåne I detta nummer: Visionskryss no. 3 Ombuds- SKOutbildning vt-13 Redaktion: Monika Göl och Marie Holmgren Den här omgångens kryss var

Läs mer

Grimmen 2011. Vänorts besök och Judo tävling. Tyskland

Grimmen 2011. Vänorts besök och Judo tävling. Tyskland Grimmen 2011 Vänorts besök och Judo tävling Tyskland 2-4 December 2011 Grimmen 2011, Sida!1 Nya vänner i Grimmen! Vänortsbesök Tidigt i våras damp det ner ett mail ifrån en Ralf Päplow ifrån Judoklubben

Läs mer

Gååsa raden. Nr Redaktion: Monika Göl och Marie Holmgren. En tidning för Visions medlemmar i region Skåne

Gååsa raden. Nr Redaktion: Monika Göl och Marie Holmgren. En tidning för Visions medlemmar i region Skåne Gååsa raden Nr. 3-4 2018 En tidning för Visions medlemmar i region Skåne Redaktion: Monika Göl och Marie Holmgren Jul, jul strålande jul! Jag vet att många känner stor stress i dessa tider. Hoppas därför

Läs mer

Namn: Tina Jansson Resa: Lobez, Polen Datum: 28.6-5.7.2014

Namn: Tina Jansson Resa: Lobez, Polen Datum: 28.6-5.7.2014 Namn: Tina Jansson Resa: Lobez, Polen Datum: 28.6-5.7.2014 Kommentar mottagande: -Värdinnan Nadja möte oss vid ankomsten till Herrgården. Hon var mycket trevlig, glad och vänlig och berättade om vårt boende,

Läs mer

Inlämningsuppgift. Hoppas att du anmält dig till steg 2 och 3, om inte så är det dags för det nu.

Inlämningsuppgift. Hoppas att du anmält dig till steg 2 och 3, om inte så är det dags för det nu. Inlämningsuppgift Allmän kommentar: Hej igen Daniel! Nu är din inlämningsuppgift rättad och godkänd! Du svarade mycket bra på de frågor som du kompletterade och du har överlag bra koll på det fackliga

Läs mer

Min tid i Bryssel. Onsdag 12 nov 2008:

Min tid i Bryssel. Onsdag 12 nov 2008: Min tid i Bryssel Onsdag 12 nov 2008: Klockan ringde 03:15 och jag har aldrig varit så trött i hela mitt liv. Det var väldigt nära att jag direkt somnade om för just då kändes en hel natts sömn viktigare

Läs mer

JULMARKNAD i Jakriborg

JULMARKNAD i Jakriborg JULMARKNAD i Jakriborg Äntligen är planeringen igång inför den traditionella och populära julmarknaden i Jakriborg den medeltida Hansastaden, som ligger i Hjärup utanför Lund. Marknaden har under sina

Läs mer

DHR Ängelholm NR. 2. 2014

DHR Ängelholm NR. 2. 2014 DHR Ängelholm NR. 2. 2014 DHR ÄNGELHOLM. dhr.angelholm@gmail.com MOBIL. 070 58 180 51 ORGANISATIONSNR: 839400-5931 BANKGIRO: 414-8698 Hemsida. dhr-angelholm.se ORDFÖRANDE. OVE JANSSON TEL. 0435-216 94

Läs mer

Nummer 1-13,15 Lördag 14 maj

Nummer 1-13,15 Lördag 14 maj Nummer 1-13,15 Lördag 14 maj 1 Innehåll Ledare 3 Incheckningen 4 Elins dagbok 5 Caroline - Festivaldrotning 2005 6 Peter - The king is Back(stage) 7 2 Ledare Äntligen har det blivit dags! UKM Regional

Läs mer

NY ÄGARE PÅ CAMPINGEN SSK 80ÅR

NY ÄGARE PÅ CAMPINGEN SSK 80ÅR Årgång 9 Nr 9 December 2006 BILDER FRÅN HALLOWEEN BASTUN ÄR ÖPPEN BASAR PÅ SKOLAN JULMARKNAD I UR OCH SKUR INVIGNING AV SKOLAN 0-12ÅR NY ÄGARE PÅ CAMPINGEN SSK 80ÅR Sida 1 MANUSSTOPP DEN 20:E I VARJE MÅNAD

Läs mer

Delegationsordning och uppdragsbeskrivningar

Delegationsordning och uppdragsbeskrivningar 2016-04-27 Avdelning 229 Delegationsordning och uppdragsbeskrivningar Delegationsordning (Sidorna 41-54 i STs stadgar) Sektionsstyrelsen (Sidorna 55-65 i STs stadgar) Vid eventuella oklarheter ska avdelningsstyrelsen

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2017 FÖR VISION GÖTEBORG

VERKSAMHETSPLAN 2017 FÖR VISION GÖTEBORG VERKSAMHETSPLAN 2017 FÖR VISION GÖTEBORG INLEDNING OCH ÖVERGRIPANDE MÅL Vår verksamhetsplan för 2017 grundar sig i rapporten Vi är Vision och de hjärtefrågor som förbundsmötet 2016 beslutade om. Vi har

Läs mer

PRO Kävlinge - Resekommittén

PRO Kävlinge - Resekommittén Bussen hämtade oss kl 07.30 i Kävlinge och 7.40 i Furulund. Alla var på plats och färden kunde börja. Förutom oss PRO:are från Kävlinge hade vi sällskap med ett trevligt gäng från Landskrona. Observera

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2013

Verksamhetsberättelse 2013 Verksamhetsberättelse 2013 SEKTIONENS ORGANISATION Ordförande - Saime Civas (huvudskyddsombud Farsta, huvudförhandlare) Ledamot - Beatrice Kantén (studieorganisatör, informatör, webbredaktör, sekreterare,

Läs mer

Linneas tandvårdsbesök!

Linneas tandvårdsbesök! Linneas tandvårdsbesök! Ett förbättringsarbete inom Linnea-6 projektet RoseMarie Hansen Leg. Tandhygienist, sjukhustandvården Växjö Johanna Syrén Leg. Tandhygienist, folktandvården Tingsryd 1. Bakgrund

Läs mer

Efter en god natts sömn så packade vi ihop och drog oss ner mot Färjan i Rödby. Vi åkte rätt tidigt på Torsdag morgon, käkade frukost på båten för vi

Efter en god natts sömn så packade vi ihop och drog oss ner mot Färjan i Rödby. Vi åkte rätt tidigt på Torsdag morgon, käkade frukost på båten för vi MOTOGP 2015 Tänkte berätta om en till resa på 11 dagar som jag och 3 vänner gjorde sommaren 2015. Syftet med resan var at åka till Assen, Holland och kolla på Moto gp. Jag började min resa tisdag morgon

Läs mer

Gååsa raden. I detta nummer: Ordföranden har ordet. Kommande utbildningar och aktiviteter Hälsocheck Kåseri. Nytt från sektionerna.

Gååsa raden. I detta nummer: Ordföranden har ordet. Kommande utbildningar och aktiviteter Hälsocheck Kåseri. Nytt från sektionerna. Gååsa raden Nr. 1 2019 En tidning för Visions medlemmar i region Skåne I detta nummer: Ordföranden har ordet Kommande utbildningar och aktiviteter Hälsocheck 2019 Kåseri Nytt från sektionerna Tävling Redaktion:

Läs mer

barnhemmet i muang mai söndag 29 december, 2013 - söndag 9 februari, 2014

barnhemmet i muang mai söndag 29 december, 2013 - söndag 9 februari, 2014 barnhemmet i muang mai söndag 29 december, 2013 - söndag 9 februari, 2014 Vi avslutade 2013 med en härlig nyårsfest i äkta barnhemsanda och det nya året har så här långt bjudit på kära besök och lugn skön

Läs mer

SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer.

SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer. R I F T A M N IO N 0 O 2 K 5 1 0 2 6 1 SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer. Så mycket mer än

Läs mer

Hemsida: http://vision-soderhamn.se/

Hemsida: http://vision-soderhamn.se/ Mailadress: vision@soderhamn.se Hemsida: http://vision-soderhamn.se/ INLEDNING Året 2012 har som tidigare år varit ett ganska intensivt år, både lokalt och centralt. Det har varit en hel del enskilda förhandlingar.

Läs mer

En tidning för Visions medlemmar i region Skåne. I detta nummer: Rapport från repskapet Nytt från sektionerna

En tidning för Visions medlemmar i region Skåne. I detta nummer: Rapport från repskapet Nytt från sektionerna Gååsa raden Nr. 4 2015 En tidning för Visions medlemmar i region Skåne I detta nummer: Rapport från repskapet Nytt från sektionerna Redaktion: Monika Göl och Marie Holmgren För första gången hade mötet

Läs mer

Celiakinytt NUMMER 2 2014. Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa!

Celiakinytt NUMMER 2 2014. Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa! Celiakinytt NUMMER 2 2014 Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa! INNEHÅLL/ NUMMER 1 Innehåll 3 KOMMANDE AKTIVITET ICA veteranernas handelsbod 4 KOMMANDE AKTIVITET Julbak för hela familjen 5 AKTUELL

Läs mer

Det var en fröjd att läsa din inlämningsuppgift! Jag har nu godkänt den med A i betyg.

Det var en fröjd att läsa din inlämningsuppgift! Jag har nu godkänt den med A i betyg. Inlämningsuppgift Allmän kommentar: Hej Emilie! Det var en fröjd att läsa din inlämningsuppgift! Jag har nu godkänt den med A i betyg. Hoppas att du har anmält dig till steg 2 och 3, om inte så är det

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse styrit 2011/2012 Förord Verksamhetsåret 2011/2012 var ett spännande år att sitta i styrelsen. Chalmers Studentkår centralt förde flera viktiga debatter om bl.a. sektionernas dispositionsavtal,

Läs mer

Bromma sdf Verksamhetsplan 2012

Bromma sdf Verksamhetsplan 2012 Vision INLEDNING Vision är det ledande fackförbundet för offentligt anställda i Sverige och Vision är en del av Vision Stockholms Stad som är avdelningen för alla som arbetar med välfärdstjänster eller

Läs mer

Vinresa till Niederösterreich Österrike

Vinresa till Niederösterreich Österrike Vinresa till Niederösterreich Österrike Slutet av september, början på oktober 2015 med Munskänkarna Otterbäcken 2015 är Niederösterreich i Österrike utsedd till årets vinort/region av Munskänkarna centralt.

Läs mer

Beslut: Föregående protokoll godkändes och lades till handlingarna.

Beslut: Föregående protokoll godkändes och lades till handlingarna. Karlstad Protokoll Styrelsemöte Karlstad den 25 januari 2019 Närvarande: Nina Angeleni, Esteri Nilsson, Katarina Carlsson, Niklas Jensen, Jonny Näsmyr, Ann Eklöf Frånvarande: Mötets öppnande Val av ordförande

Läs mer

Ringhals historia (Information till intervjuaren.)

Ringhals historia (Information till intervjuaren.) Ringhals historia (Information till intervjuaren.) Ringhals fyller 40 år 2014. Inför detta jubileum planeras bland annat en fortsättning på boken "Från ingenting alls till Ringhals". Tanken är att skildra

Läs mer

DALABULLEN. Här kommer årets första nybakade dalabullen. Vi har satt ihop en ny och rolig blandning av aktiviteter som passar hela familjen.

DALABULLEN. Här kommer årets första nybakade dalabullen. Vi har satt ihop en ny och rolig blandning av aktiviteter som passar hela familjen. DALABULLEN Här kommer årets första nybakade dalabullen. Vi har satt ihop en ny och rolig blandning av aktiviteter som passar hela familjen. Under 2013 vill vi pröva att avveckla dalabullen i pappersformat

Läs mer

Föreningen Sveriges Waldorfpedagogiska Fritidshem

Föreningen Sveriges Waldorfpedagogiska Fritidshem Föreningen Sveriges Waldorfpedagogiska Fritidshem Hej! Nu, när vi har mött barnen igen och allt börjar få form och fason i arbetsrutinerna, är det dags att planera framåt. En mötesplats för inspiration:

Läs mer

En upplevelse i ostens värld.

En upplevelse i ostens värld. En upplevelse i ostens värld. Lilla Ostskolan Ostprovning 45 min OSTSKOLA OCH OSTPROVNINGAR Välkommen in i ostens värld. Vi utlovar en spän nande stund, där du får både historia, kunskap om produktion

Läs mer

Dagbok från en spännande cup i Danmark - med kämparanda, smörrebröd och solsting!

Dagbok från en spännande cup i Danmark - med kämparanda, smörrebröd och solsting! Dagbok från en spännande cup i Danmark - med kämparanda, smörrebröd och solsting! 20/7 2014 Vi åkte från Kuben kl. 01:00 söndag morgon. Busschauffören stannade i Västerås för att ta en bensträckare men

Läs mer

Karlstad. Protokoll Styrelsemöte. Ekonomi. Forshaga. Medlemsaktiviteter. Karlstad den 21 september Mötets öppnande Val av ordförande

Karlstad. Protokoll Styrelsemöte. Ekonomi. Forshaga. Medlemsaktiviteter. Karlstad den 21 september Mötets öppnande Val av ordförande Karlstad Protokoll Styrelsemöte Karlstad den 21 september 2018 Närvarande: Niklas Jensen, Nina Angeleni, Esteri Nilsson, Jonny Näsmyr Frånvarande: Katarina Carlsson, Liselott Johansson Mötets öppnande

Läs mer

2013 PUBLIC EXAMINATION. Swedish. Continuers Level. Section 1: Listening and Responding. Transcript

2013 PUBLIC EXAMINATION. Swedish. Continuers Level. Section 1: Listening and Responding. Transcript 2013 PUBLIC EXAMINATION Swedish Continuers Level Section 1: Listening and Responding Transcript Board of Studies NSW 2013 Section 1, Part A Text 1 Meddelande för resenärer på perrong tre. Tåget mot Söderköping

Läs mer

ETTAN nr 6. Malmöavdelningen. Följ oss på Facebook!

ETTAN nr 6. Malmöavdelningen. Följ oss på Facebook! Malmöavdelningen ETTAN nr 6 I det här numret: Ordförande har ordet 2 Barnjulfesten 2 Sektionen på Husie sdf presenterar sig 3 Årets författare 4 Boktips 4 Eventkalendern 5 Julresa 6 Årets löneenkät 7 Övrigt

Läs mer

Verksamhetsberättelse sektion SUS 2018

Verksamhetsberättelse sektion SUS 2018 Verksamhetsberättelse sektion SUS 2018, Sektion SUS Sektionen har att ansvara för medlemmarna inom förvaltning Skånes Universitetssjukvård. Styrelsen har under verksamhetsåret 2018 haft följande sammansättning:

Läs mer

En liten folder om Lanseringskampanjen

En liten folder om Lanseringskampanjen En liten folder om Lanseringskampanjen 2011 Lanseringskampanjen 2011 Den 5 september 2011 drar hela förbundet igång en historisk satsning där vi med 2012-målen och våra nio åtgärdspunkter i ryggen ska

Läs mer

GUD JESUS TRO LEK LLIVET 2016-2017 KÄRLEK PARTY STILLHET. familj DÖDEN. kyrka RELATIONER TVIVEL SKRATT VÄNNER. läger livskunskap BIBELN KOMPISAR

GUD JESUS TRO LEK LLIVET 2016-2017 KÄRLEK PARTY STILLHET. familj DÖDEN. kyrka RELATIONER TVIVEL SKRATT VÄNNER. läger livskunskap BIBELN KOMPISAR JESUS KOMPISAR LLIVET TONÅRING VÄNNER AKTUELLT läger livskunskap BIBELN BÖN familj DÖDEN KÄRLEK PARTY STILLHET ANDAKT GUD kyrka RELATIONER TVIVEL 2016-2017 SKRATT TRO LEK SÅ MYCKET MER. Det finns många

Läs mer

Församlingen / Vad då?

Församlingen / Vad då? Församlingen / Vad då? Dela ut ett A4 ark och en penna till alla i gruppen och ha en tejprulle redo. Tejpa fast papperet på allas rygg, ge alla varsin penna. Gå sen runt och skriv något uppmuntrande om

Läs mer

Dialogmöte mellan unga och polis i Malmö

Dialogmöte mellan unga och polis i Malmö Dialogmöte mellan unga och polis i Malmö Ungdomsgruppen Ungdomar ur Malmös Unga och Mångfaldsgruppen inledde ett samarbete kring hur man kan förbättra dialogen mellan unga och polisen i Malmö. Ungdomsgruppen

Läs mer

KONTAKTOMRÅDEN. Avdelningsstyrelsen har beslutat att dela in landet i kontaktområden enligt medföljande bilaga. Till kontaktpersonen vänder:

KONTAKTOMRÅDEN. Avdelningsstyrelsen har beslutat att dela in landet i kontaktområden enligt medföljande bilaga. Till kontaktpersonen vänder: 1 KONTAKTOMRÅDEN Avdelningsstyrelsen har beslutat att dela in landet i kontaktområden enligt medföljande bilaga. Till kontaktpersonen vänder: du som medlem dig när du behöver hjälp i någon facklig fråga

Läs mer

4. Vad tyckte du om kvaliten på ridningen?: mycket bra Kommentar om ridningen: -man fick rida hur mycket som helst, olika slags turer.

4. Vad tyckte du om kvaliten på ridningen?: mycket bra Kommentar om ridningen: -man fick rida hur mycket som helst, olika slags turer. Namn: Andrea Renström Resa: Arizona Datum: 9/3 2014 Kommentar mottagande: - Kommentar boende: -underbar stuga, sängarna är jättesköna. Städning varje dag om man vill. Kommentar maten: Maten är grymt god.

Läs mer

KOM-IN-ALL mars 2016

KOM-IN-ALL mars 2016 Mars 2016 Ordförande har ordet! Sektionen har haft sitt årsmöte och jag vill tacka alla medlemmar och förtroendevalda för deras engagemang. När Aftonbladet avslöjade Kommunals oegentligheter var vi många

Läs mer

Verksamhetsplan Vision Farsta-Skarpnäck Farsta Skarpnäck Sektion 15 INLEDNING

Verksamhetsplan Vision Farsta-Skarpnäck Farsta Skarpnäck Sektion 15 INLEDNING Verksamhetsplan 2013 Vision Farsta-Skarpnäck INLEDNING Vision är det ledande fackförbundet för offentligt anställda i Sverige och Vision Stockholms Stad är avdelningen för alla som arbetar med välfärdstjänster

Läs mer

Borlänge Skolors Musikkår

Borlänge Skolors Musikkår Borlänge Skolors Musikkår 27 juni 8 juli 2013 Nu är det snart dags att stiga på bussarna och åka till Lido di Jesolo! Vi ledare ser fram emot ett par härliga veckor tillsammans med er och hoppas att allt

Läs mer

Utvärdering av Kursledarträffen Norrköping 24-25 september 2009

Utvärdering av Kursledarträffen Norrköping 24-25 september 2009 Utvärdering av Kursledarträffen Norrköping 24-25 september 2009 Hur tycker Du att föreläsningarna har varit under dagarna? Mycket värdefulla 21 Värdefulla 11 Mindre värdefulla 0 Värdelösa 0 Saknas ifyllt

Läs mer

ETTAN nr 1 2014. Malmöavdelningen. Missa inte medarbetarenkäten! Läs mer sidan 5. Följ oss på Facebook!

ETTAN nr 1 2014. Malmöavdelningen. Missa inte medarbetarenkäten! Läs mer sidan 5. Följ oss på Facebook! Malmöavdelningen ETTAN nr 1 2014 Missa inte medarbetarenkäten! Läs mer sidan 5 I det här numret: Ordförande har ordet 2 Utbildningar 2 Inbjudan årsmöte 3 Löneöversynen är igång! 4 Medarbetarenkät 2014

Läs mer

F L O T T A N S M Ä N V Ä X J Ö N R 3/

F L O T T A N S M Ä N V Ä X J Ö N R 3/ F L O T T A N S M Ä N V Ä X J Ö N R 3/ 2 0 1 7 Redaktör: Annelie Sandgren Tel: 0472-420 66 E-post: annelie.sandgren@mbox301.swipnet.se Ordföranden har ordet Kamrater! Ett stort tack till alla som bidrog

Läs mer

VÅR RESA TILL BOSNIEN 2008

VÅR RESA TILL BOSNIEN 2008 VÅR RESA TILL BOSNIEN 2008 MÅNDAG 15/9 Vi träffades tidigt på morgonen, för att ta tåget till Kastrup. Därifrån flög vi till Budapest, sen vidare till Sarajevo. Kärt återseende med regn. Vi tog taxi till

Läs mer

Världens eko 2006 - kursutvärdering

Världens eko 2006 - kursutvärdering Världens eko 2006 - kursutvärdering Tack för att du tar dig tid att utvärdera kursen! Dina åsikter betyder mycket för oss och vi arbetar hårt för att Världens eko ska vara en dynamisk och föränderlig kurs.

Läs mer

Verksamhetsberättelse för år 2013.

Verksamhetsberättelse för år 2013. Verksamhetsberättelse för år 2013. Styrelsen för HjärtLung i Kalmar får härmed avge följande berättelse för verksamhetsåret 2013. Styrelse och funktionärer. Ordförande: Per-Olof Rossberg. Vice ordförande:

Läs mer

En liten lathund till dig som arbetsplatsombud/medlem

En liten lathund till dig som arbetsplatsombud/medlem En liten lathund till dig som arbetsplatsombud/medlem Du som arbetsplatsombud har viktiga uppgifter Du förmedlar information mellan arbetsplatsen och din klubb/sektion Du kontaktar nya arbetskamrater på

Läs mer

Brukarundersökning på Alkoholpolikliniken 2012

Brukarundersökning på Alkoholpolikliniken 2012 2012-10-01 Brukarundersökning på Alkoholpolikliniken 2012 Avd. för verksamhetsutveckling Socialförvaltningen Adress Box 834, 391 28 Kalmar Besök Skeppsbrogatan 55 Tel 0480-45 00 00 vx britt.kronberg@kalmar.se

Läs mer

VÄSTERBOTTENSVÄVARNA

VÄSTERBOTTENSVÄVARNA VÄSTERBOTTENSVÄVARNA Ordförande har ordet Nu börjar det mörkna på kvällarna och det känns lockande att "krypa in i" vävstolen. En del av er har kanske en sommarväv uppsatt i sommarstugan, men mina somrar

Läs mer

Funktionsbeskrivningar

Funktionsbeskrivningar Funktionsbeskrivningar Sektionsstyrelsen Ordinarie ledamot; Som ordinarie ledamot i sektionsstyrelsen tillhör du sektionens demokratiska del. -Du prioriterar ditt uppdrag och är aktiv i sektionsverksamheten.

Läs mer

Vision avd 052 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1(4) Kirunaavdelning

Vision avd 052 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1(4) Kirunaavdelning Vision avd 052 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1(4) Plats och tid: Päronsalen 15.00 ande: Anne-Sofie Koivisto Susanne Hägglund facklig utb Ulla Sydberg Marcela Lagerwall Carina Pejok Johan Ruokamo Linnéa Rehnblom

Läs mer

Hallandsresan november

Hallandsresan november Hallandsresan 2013 8-10 november Tärnan on tour Halland 8-10 november 2013 Tärnan on tour Efter flera års uppehåll i flerdagsresandet kände vi, Karin Lindström och Susanne Stilling, att det vore kul att

Läs mer

Inlämningsuppgift. Lycka till! Hälsningar Lena Danås Jättebra Dennis, nu kan du gå vidare till Steg 2! Lycka till! Hälsn Lena.

Inlämningsuppgift. Lycka till! Hälsningar Lena Danås Jättebra Dennis, nu kan du gå vidare till Steg 2! Lycka till! Hälsn Lena. Inlämningsuppgift Allmän kommentar: Hej Dennis! Nu har jag rättat dina svar och önskar kompletteringar på några frågor. Det är 1a), 5 a) och b) samt lite beskrivning av värvning och synlighet på sista

Läs mer

NYHETSBREV YOUTH WITHOUT BORDERS. !Vi bjuder på fika och informerar om vårt möte och vem som kommer att bo hos vem.

NYHETSBREV YOUTH WITHOUT BORDERS. !Vi bjuder på fika och informerar om vårt möte och vem som kommer att bo hos vem. av 5 1 NYHETSBREV YOUTH WITHOUT BORDERS Vårt första nyhetsbrev Jag hoppas att ni alla vet vid detta laget vad era ungdomar håller på med här i skolan efter lektionstid. Annars är det kanske tid att ni

Läs mer

Julmarknadskryssning längs med Donau

Julmarknadskryssning längs med Donau Julmarknadskryssning längs med Donau Följ med och upplev den magiska stämningen på några av Europas vackraste julmarknader. Ombord på vår mysiga älvkryssningsbåt, Der Kleine Prinz, får du julstämning och

Läs mer

Vision avd 052 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1(5) STYRELSEN

Vision avd 052 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1(5) STYRELSEN Vision avd 052 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1(5) Plats och tid: Stadshuset, Päronsalen, 2011-10-04 kl. 15.30 Beslutande: Anne-Sofie Koivisto Gert Mörtvik Kerstin Bäckström Lisbeth Pekkari Irene Sikku Annica

Läs mer

PENSIONÄRERNAS TENNISKLUBB STOCKHOLM på besök i Västerås onsdagen den 27 november 2013

PENSIONÄRERNAS TENNISKLUBB STOCKHOLM på besök i Västerås onsdagen den 27 november 2013 PENSIONÄRERNAS TENNISKLUBB STOCKHOLM på besök i Västerås onsdagen den 27 november 2013 Det är bara att konstatera. Inget händer inom veteranidrotten i tennis utan idealister. Hade dessa personer inte funnits

Läs mer