VD Leif Östlings tal vid Scanias bolagsstämma den 25 april 2003

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "VD Leif Östlings tal vid Scanias bolagsstämma den 25 april 2003"

Transkript

1 1 (5) VD Leif Östlings tal vid Scanias bolagsstämma den 25 april 2003 Mina damer och herrar, aktieägare, stämmodeltagare, hjärtligt välkomna till årets bolagsstämma här i Södertälje! Ännu ett framgångsrikt år har lagts till Scanias 112-åriga historia. Våra kunder har haft ett tufft år, i ett klimat med lägre ekonomisk tillväxt både i västra Europa och i USA. Detta har naturligtvis påverkat efterfrågan av tunga lastbilar. I Latinamerika, en viktig Scaniamarknad, har det varit mycket besvärligt. Trots lägre volymer har Scania presterat ett bättre resultat än året innan. Rörelseresultatet blev drygt 3,8 miljarder kronor exklusive försäljningen av personbilsverksamheten. Scania var återigen bäst i klassen. Vi har fortsatt att satsa ordentligt inom utveckling, produktion och också inom försäljnings- och servicenätet. Efter försäljningen av Svenska Volkswagen och Din Bil är vi nu helt fokuserade på tunga lastbilar, bussar och motorer. Samarbetet med Japans ledande lastbilsföretag Hino fortsätter. Vi har just levererat den första Scania-bilen till en japansk kund. Vi diskuterar också nya projekt. Men jag vill betona att samarbetet ska ses på lång sikt. Vi samarbetar nu också med den japanska motortillverkaren Yanmar, som är världens största tillverkare av motorer för nöjesbåtar och som har det bästa globala försäljnings- och servicenätet. Vi fortsätter att utveckla fordons- och serviceaffären i hela värdekedjan ända fram till kund. På mogna marknader i Västra Europa med höga arbetskraftskostnader har den Scania-ägda organisationen största delen av den direkta kundkontakten. På andra marknader har vi en väsentligt lägre andel. Här står det fristående nätet för kundkontakten. Vi har idag faktiskt fler medarbetare i vår egen försäljnings- och serviceorganisation än vad vi har i vår tillverkning. Vår strategi är att ge kunderna förutsättningar för höga intäkter, och det till en så låg driftskostnad som möjligt. Detta är basen för bra marginaler för oss som leverantör av både fordon och service. Under senare år har vi också byggt upp en konkurrenskraftig kundfinansiering. Finansiella tjänster är en viktig del av Scanias kompletta produktprogram. I Europa har vi egna finansbolag på alla viktiga marknader.

2 2 (5) Vad har nu hänt under det år som gått? En stark produktutveckling är vår investering för framtiden. Vid utställningen här utanför stämmolokalen visar vi exempel på detta. Där kan ni bland annat se en stor hytt Scania exc och en kvartsskalemodell Scania STAX. Båda har väckt stor internationell uppmärksamhet. Hytten är en studie där vi tagit tillvara idéer från kunder om hur de skulle vilja utforma sin arbetsplats vid längre körningar, som till exempel vid transkontinentala körningar mellan Europa och Asien, i Marco Polos fotspår. Den mottogs så väl att vi nu kommer att tillverka ett antal. Modellen Scania STAX visar hur framtidens lastbil med en krockzon skulle kunna se ut. Den kan rädda många liv. Så några ord om vår tillverkning. Under senare år har vi successivt strukturerat vår europeiska produktion. Komponenttillverkning, som kräver höga investeringar, har koncentrerats till en plats per komponent. Komponenttillverkningen i Europa har koncentrerats till Sverige. Vi tror på Sverige som tillverkningsland. Motortillverkningen finns nu samlad i Södertälje, axlar i Falun, växellådor i Sibbhult och hytter i Oskarshamn. Det innebär att ett tusental kvalificerade industrijobb har flyttats till Sverige. Montering, där logistikkostnaden är hög, ska ligga så nära kunden som möjligt. Det är därför som expansionen av montering skett i holländska Zwolle och franska Angers. I Europa har vi fortsatt omstruktureringen av bussverksamheten. Vi börjar nu se effekterna av detta arbete. Orderingången förbättras kraftigt, liksom resultatet. Bussarna ska ge samma marginal som lastbilarna. Vi har sedan flera år utvecklat ett eget produktionskoncept som bygger på Scanias kärnvärden: Kunden har högsta prioritet, Respekt för individen samt Kvalitet i produkter och tjänster. I Scanias Produktions System SPS står människan i centrum inte maskiner eller datorer. Vi har hunnit en bra bit på väg vi ser ett stort engagemang hos våra anställda. Vi ser också i vår statistik att frisknärvaron har ökat betydligt. Dessutom har antalet olyckor minskat rejält. Och personalomsättningen är fortsatt låg. Kvaliteten och produktiviteten har också förbättrats. Man kan tala om en win-win situation för oss alla. Genom att vi arbetar på samma sätt och med samma kvalitetskrav i hela vår organisation har vi nu fullt ut kunnat integrera produktionen i Latinamerika med den i Europa.

3 3 (5) Med växande orderböcker under 2002 ökade vi leveranserna av fordon och komponenter från Latinamerika till andra marknader i Asien, Afrika och Europa. På så sätt kunde vi mycket bättre utnyttja vår globala produktionskapacitet. En Scania är alltid en Scania var än i världen den produceras. Mina damer och herrar! Efterfrågan under 2002 utvecklades bättre än vad vi trodde i början av året. Vår strategi att satsa på de motorstarka segmenten 450 hästkrafter och uppåt bidrog i hög grad positivt till resultatutvecklingen. I Västeuropa minskade efterfrågan med 10 procent, medan den ökade på övriga marknader utom i Latinamerika. Ett snabbt växande flöde av begagnade fordon till Östeuropa bromsade upp den minskade efterfrågan i Västeuropa. För varje ny Scania som säljs i Central- och Östeuropa tillkommer fem-sex begagnade bilar från väst. Det betyder att serviceaffären växer snabbt i Central- och Östeuropa. Också marknaderna i Fjärran Östern har utvecklats väl. Efterfrågan på vår typ av fordon är begränsad, eftersom logistiksystem och vägnät ännu inte är så utvecklade som i Europa. Många potentiella kunder i Fjärran Östern kan därför inte räkna hem en investering i en Scaniabil. I Mellanöstern och Afrika har efterfrågan legat på en stabil, men jämfört med Europa är den låg. Så några ord om utvecklingen i Latinamerika. Den argentinska ekonomin och det politiska systemet bröt samman under inledningen av Efterfrågan minskade dramatiskt. Nu på söndag är det för övrigt val av ny president i Argentina. Det kommer att dröja innan vi ser konturerna av en ny ekonomisk politik. Marknaden kommer med största sannolikhet fortsätta att vara svag. I Brasilien var osäkerheten stor beroende på utvecklingen i Argentina men också på grund av presidentvalet som hölls i oktober. Den ekonomiska tillväxten i landet blev lägre än på många år. Den nya administrationen med president Lula da Silva, som jag träffade för någon vecka sedan, har kommit igång överraskande väl, skörden verkar bli bra och efterfrågan på tunga lastbilar har förbättrats. Glädjande är att Scania trots sjunkande volymer kraftigt förbättrade resultatet i Latinamerika. Rationaliseringar i produktion, anpassningar av prisnivåer och ökad export av fordon och komponenter från Latinamerika bidrog till resultatförbättringen. Vi ser nu att break-even-nivån har halverats. Men vi har fått betala med lägre marknadsandel. Så några ord om första kvartalet.

4 4 (5) De fakturerade volymerna ökade och resultatet för de tre första månaderna ökade kraftigt. Resultatet uppgick till 1,3 miljarder kronor och rörelsemarginalen blev tvåsiffrig, nästan 11 procent. Orderingången var under första kvartalet något bättre jämfört med förra året. Under kriget i Irak märkte vi en dämpad orderingång från marknaderna i Europa. I Latinamerika stabiliseras efterfrågan. På grund av den osäkra ekonomiska utvecklingen i världen finns det emellertid en klar risk för att efterfrågan dämpas på lastbilar och bussar under resten av året. Mina damer och herrar! Jag får ofta frågan vad Scanias strategi egentligen är. Enklast kan den formuleras så här: Att i god harmoni med våra kunder tjäna tillräckligt mycket pengar för att ge kunder, anställda, aktieägare och övriga intressenter en långsiktig lönsam tillväxt. Scania har valt att koncentrera sig på tunga lastbilar och bussar med ett modulärt produktkoncept en bygglåda som ger kunden möjlighet att välja exakt det fordon han vill ha. För Scania betyder det få komponenter, vilket effektiviserar vår produktutveckling och ger betydande skalfördelar i såväl produktion som reservdelshållning. Flertalet huvudkomponenter tillverkar vi i egen regi, och vi får på så sätt bra kontroll av vår kvalitet och serviceaffär. Samtidigt är vi hela tiden öppna för strategiska allianser och komponentsamarbeten av olika slag. Det är en samverkan som inte behöver innebära ägande, men den måste vara till gagn för både våra kunder och oss själva. Scanias identitet bygger på de människor som finns i vår globala organisation, på den teknik och kvalitet som de bygger in i våra produkter och i våra relationer med kunderna. Vi tar också en aktiv del i miljöarbetet. Som exempel har vi under året slutfört en stor investering i ett nytt måleri i Oskarshamn. Därmed har vi minskat miljöbelastningen avsevärt. Samtidigt arbetar vi målmedvetet med att minska bränsleförbrukning och miljöpåverkan från våra motorer. Vi har också sedan flera år fokuserat på trafiksäkerhet. I Bryssel har vi vartannat år arrangerat trafiksäkerhetsseminarier, där vi diskuterat trafiksäkerhet tillsammans med EU-politiker, kommissionärer, företrädare från industrin och den akademiska världen. Bland annat har vi framfört idén om en krockzon i fronten på lastbilen den modellbil som ni såg i entrén. Den skulle spara närmare liv per år i Europas trafik. I arbetet för ökad trafiksäkerhet arrangerar vi i år, i samarbete med bland andra EUkommissionen, säkerhetstävlingen Young European Truck Driver. Unga förare från 20 europeiska länder tävlar i trafiksäkerhet och på så sätt uppmärksammas trafiksä-

5 5 (5) kerhetsfrågorna internationellt. Samtidigt fokuserar vi på förarens betydelse i trafiksäkerheten och höjer yrkets status. Mina damer och herrar! Relationer är grundvalen för Scaniamärkets prestige hos kunderna. En prestige som vi på Scania gör allt vad vi kan för att svara upp mot. Det kan vi bara göra med hjälp av engagerade medarbetare med ett varmt Scaniahjärta, som utvecklar våra produkter, service och finansiering till våra kunders bästa. En rad undersökningar visar att Scania är världens starkaste varumärke för tunga lastbilar. Varumärket Scania har växt fram organiskt och speglar naturligtvis en stark företagskultur. Men ett starkt varumärke är också en kvalitetsgaranti. En garanti som säger att vi alltid strävar efter att svara upp mot de krav våra kunder ställer. Det finns en stark sammanhållning inom organisationen och en tradition att göra det absolut bästa för kunderna. Jag vill här framföra ett stort tack till alla anställda för en mycket fin insats under det år som gått. Med den goda stämning och fighting spirit som finns inom hela organisationen, är jag övertygad om att Scania går en god framtid till mötes. Avslutningsvis vill jag också ta tillfället i akt att personligen och på våra anställdas vägnar tacka Dr Ferdinand Piëch, inte bara för åren som ordförande och ledamot i Scanias styrelse utan också för det sätt på vilket han har bidragit till att utveckla Scania när Bryssel stoppade Volvos uppköp i mars 2000 och det ägarvakuum som då uppstod. Mina damer och herrar, aktieägare tack för ordet!

Verkställande direktören Leif Östlings anförande vid Scanias bolagsstämma i Södertälje den 3 maj 2004

Verkställande direktören Leif Östlings anförande vid Scanias bolagsstämma i Södertälje den 3 maj 2004 1 (5) Verkställande direktören Leif Östlings anförande vid Scanias bolagsstämma i Södertälje den 3 maj 2004 Mina damer och herrar, aktieägare, stämmodeltagare! Hjärtligt välkomna till årets bolagsstämma

Läs mer

VD Leif Östlings tal vid Scanias bolagsstämma 7 maj 2002

VD Leif Östlings tal vid Scanias bolagsstämma 7 maj 2002 VD Leif Östlings tal vid Scanias bolagsstämma 7 maj 2002 Mina damer och herrar, aktieägare och stämmodeltagare. Hjärtligt välkomna till årets bolagsstämma här i "gamla Folkets Hus" i Södertälje. Ännu ett

Läs mer

Preliminärt resultat för Scania 1998

Preliminärt resultat för Scania 1998 1 (5) N99008SE / C 1999-01-18 Preliminärt resultat för Scania 1998 Scanias styrelse beslutade idag att lämna följande preliminära resultat för Scania 1998 samt en bedömning av utsikterna för 1999. Med

Läs mer

SCANIA DELÅRSRAPPORT JANUARI - SEPTEMBER 1999

SCANIA DELÅRSRAPPORT JANUARI - SEPTEMBER 1999 1999-10-25 HIGHLIGHTS SCANIA DELÅRSRAPPORT JANUARI - SEPTEMBER 1999 Stark förbättring av rörelseresultatet, nio månader 1999 högre än helår 1998. Ökad orderingång på en fortsatt stark marknad i västra

Läs mer

Anförande av VD Leif Östling vid Scanias bolagsstämma den 4 maj 2006

Anförande av VD Leif Östling vid Scanias bolagsstämma den 4 maj 2006 Anförande av VD Leif Östling vid Scanias bolagsstämma den 4 maj 2006 Först av allt vill jag som vd i företaget hälsa både nytillkomna och gamla aktieägare hjärtligt välkomna till årsstämman 2006. Och ett

Läs mer

SCANIA DELÅRSRAPPORT - JANUARI MARS 2003

SCANIA DELÅRSRAPPORT - JANUARI MARS 2003 23 april 2003 SCANIA DELÅRSRAPPORT - JANUARI MARS 2003 I Europa dämpades efterfrågan i mars på grund av kriget i Irak. I Latinamerika stabiliseras marknadsläget. På övriga marknader var efterfrågan i stort

Läs mer

AB VOLVO ÅRSSTÄMMA 2013

AB VOLVO ÅRSSTÄMMA 2013 Så når vi Volvokoncernens fulla potential 1999-2011 2012-2015 2016 TILLVÄXT GENOM FÖRVÄRV TRANSFORMATION FÖRBÄTTRAD LÖNSAMHET Omorganisation & strategi Omfattande produktförnyelse Driva organisk tillväxt

Läs mer

SCANIA BOKSLUTSKOMMUNIKÉ - JANUARI - DECEMBER 2000

SCANIA BOKSLUTSKOMMUNIKÉ - JANUARI - DECEMBER 2000 2001-02-06 SCANIA BOKSLUTSKOMMUNIKÉ - JANUARI - DECEMBER 2000 Rörelseresultatet översteg 5 miljarder kronor och vi nådde en tvåsiffrig marginal för Scaniaprodukter. Dessutom infriade Scania målet om ett

Läs mer

Scanias kärnvärden. Kvalitet ta bort slöseri. Respekt för individen. Kunden först

Scanias kärnvärden. Kvalitet ta bort slöseri. Respekt för individen. Kunden först Martin Lundstedt Scanias kärnvärden Kunden först Respekt för individen Kvalitet ta bort slöseri Stärka kundens lönsamhet Hållbar affärsmodell Kundens kostnader* Ökade intäkter Administration 7% Reparation

Läs mer

SKF rapporterar ett starkt kassaflöde efter investeringar före finansiering för årets första sex månader. Kassaflödet uppgick till 845 Mkr (-697).

SKF rapporterar ett starkt kassaflöde efter investeringar före finansiering för årets första sex månader. Kassaflödet uppgick till 845 Mkr (-697). Press release SKF - Halvårsrapport 1999 Förbättringen fortsätter för SKF SKFs resultatförbättring fortsätter. Rörelsemarginalen för första halvåret 1999 uppgick till 5.3%. Under andra kvartalet var den

Läs mer

Lastbilsleveranser oktober 2012

Lastbilsleveranser oktober 2012 AB Volvo Pressrelease Lastbilsleveranser oktober 2012 Det totala antalet leveranser från Volvokoncernens lastbilsverksamheter uppgick i oktober till 20 254 fordon. Detta var en minskning med 8% jämfört

Läs mer

Mycronic Årsstämma maj 2016

Mycronic Årsstämma maj 2016 Mycronic Årsstämma 2016 3 maj 2016 Enabling the future of electronics Lena Olving, VD och koncernchef Det här är Mycronic års erfarenhet av innovation Mycronic är representerade i mer än 50 länder kunder

Läs mer

FKG oktober 2013 Fredrik Sidahl

FKG oktober 2013 Fredrik Sidahl FKG oktober 2013 Fredrik Sidahl 1 Återindustrialisera Sverige 1 2013-10-23 Kort om fordonsleverantörerna vilka är vi. Över 80 procent av leverantörerna är tillverkande företag (andel leverantörer per bransch,

Läs mer

DELÅRSRAPPORT JANUARI-MARS 2007. Första kvartalet 2007

DELÅRSRAPPORT JANUARI-MARS 2007. Första kvartalet 2007 Gunnebo den 24 april 2007 DELÅRSRAPPORT JANUARI-MARS 2007 Första kvartalet 2007 Orderingången ökade med 8% till 528 MSEK (491) - organisk tillväxt för jämförbara enheter 11% Nettoomsättningen ökade med

Läs mer

SCANIA BOKSLUTSKOMMUNIKÉ JANUARI DECEMBER 2004

SCANIA BOKSLUTSKOMMUNIKÉ JANUARI DECEMBER 2004 4 februari 2005 SCANIA BOKSLUTSKOMMUNIKÉ JANUARI DECEMBER 2004 2004 var ett framgångsrikt år och Scania stärktes som leverantör av tunga fordon och tjänster. Leveranserna av lastbilar var höga och försäljningen

Läs mer

Lastbilsleveranser oktober 2011

Lastbilsleveranser oktober 2011 AB Volvo Pressrelease Lastbilsleveranser oktober 2011 Det totala antalet leveranser från Volvokoncernens lastbilsverksamheter uppgick under oktober till 22 028 fordon. Detta var en ökning med 25% jämfört

Läs mer

Kärnvärden Volvo Group Headquarters

Kärnvärden Volvo Group Headquarters Volvokoncernen 2013 2 2013 3 2013 4 2013 Kärnvärden 5 2013 6 2013 Volvokoncernens organisation Group Trucks Sales & Marketing EMEA Group Trucks Sales & Marketing Americas Group Trucks Sales & Marketing

Läs mer

Lars Dahlgren. VD och koncernchef

Lars Dahlgren. VD och koncernchef Lars Dahlgren VD och koncernchef Summering av 2011 Ännu ett stabilt år med ökat fokus på att expandera verksamheten Ett starkt resultat - Jämförbar nettoomsättning* ökade med 8% i lokala valutor - Jämförbart

Läs mer

Bokslutskommuniké 2001 och delårsrapport för fjärde kvartalet

Bokslutskommuniké 2001 och delårsrapport för fjärde kvartalet 1 SECO TOOLS AB Bokslutskommuniké och delårsrapport för fjärde kvartalet Rörelseresultatet för, 787 MSEK, var bättre än. Kvartalets försäljning steg totalt med 4 procent, men resultatet försvagades. Förvärv

Läs mer

SCANIA DELÅRSRAPPORT JANUARI MARS 1999

SCANIA DELÅRSRAPPORT JANUARI MARS 1999 SCANIA DELÅRSRAPPORT JANUARI MARS 1999 RESULTAT I KORTHET Första kvartalet 1999 jämfört med första kvartalet 1998 Antal fakturerade lastbilar och bussar ökade med 11 procent till 12 910 (11 669). Faktureringen

Läs mer

Verkställande direktörens anförande. Gunnebo Årsstämma 2012 Göteborg 26 april

Verkställande direktörens anförande. Gunnebo Årsstämma 2012 Göteborg 26 april Verkställande direktörens anförande Gunnebo Årsstämma 2012 Göteborg 26 april Vår Vision VÄRLDSLEDANDE LEVERANTÖR AV EN SÄKRARE FRAMTID 29 april 2012, page 2 Vår Mission Vi arbetar för en säkrare värld

Läs mer

Volvo Group Headquarters Media relations & Corporate reputation

Volvo Group Headquarters Media relations & Corporate reputation Volvo Group 2014 Volvo koncernen är en av världens ledande tillverkare av lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner och marin- och industrimotorer. Volvokoncernen tillhandahåller också kompletta finansiella

Läs mer

Alfa Laval Slide 0.

Alfa Laval Slide 0. Alfa Laval Slide 0 Årsstämma 2013 Färs & Frosta Sparbank Arena i Lund den 23 april Lars Renström VD och koncernchef 1 Nya rekordnivåer under 2012 Första halvåret Andra halvåret Helåret 2012 Orderingången

Läs mer

SCANIA BOKSLUTSKOMMUNIKÉ - JANUARI - DECEMBER 2002

SCANIA BOKSLUTSKOMMUNIKÉ - JANUARI - DECEMBER 2002 31 Januari 2003 SCANIA BOKSLUTSKOMMUNIKÉ - JANUARI - DECEMBER 2002 Under 2002 utvecklades efterfrågan i Europa något bättre än förväntat samtidigt som osäkerheten ökade. I Latinamerika var efterfrågan

Läs mer

Årsstämma 2 maj Lars Pettersson. VD och Koncernchef

Årsstämma 2 maj Lars Pettersson. VD och Koncernchef Årsstämma 2 maj 2006 Lars Pettersson VD och Koncernchef Mina damer och herrar! Ärade aktieägare! Den film som vi precis såg var en kort inblick i hur vi arbetar i östra Europa, där vi under många år har

Läs mer

SECO TOOLS AB. Bokslutskommuniké 2000

SECO TOOLS AB. Bokslutskommuniké 2000 1 SECO TOOLS AB Bokslutskommuniké 2000 Årets rörelseresultat är det bästa i Secos historia, 778 MSEK (572). Efterfrågetrenden i Europa fortsatt positiv, men successiv avmattning i USA. Satsningar i Asien

Läs mer

VD och koncernchef Lars Idermarks anförande vid PostNords årsstämma 2013

VD och koncernchef Lars Idermarks anförande vid PostNords årsstämma 2013 VD och koncernchef Lars Idermarks anförande vid PostNords årsstämma 2013 Observera: Det talade ordet gäller. Ärade stämmodeltagare, mina damer och herrar. Det har nu gått fyra år sedan fusionen mellan

Läs mer

SCANIA DELÅRSRAPPORT JANUARI MARS 2006

SCANIA DELÅRSRAPPORT JANUARI MARS 2006 26 april, 2006 SCANIA DELÅRSRAPPORT JANUARI MARS 2006 En stark efterfrågan på transporter i Europa bidrar till en ökad orderingång. Efterfrågan påverkas också av att vissa europeiska kunder tidigarelägger

Läs mer

HÖGRE EXPORTTEMPERATUR

HÖGRE EXPORTTEMPERATUR HÖGRE EXPORTTEMPERATUR EMI (EXPORTCHEFSINDEX) FJÄRDE KVARTALET 16 BUSINESS SWEDEN, 17 NOVEMBER 16 Exportchefsindex, EMI, ökade till 55,5 det fjärde kvartalet, från 53,9 det tredje kvartalet. Att EMI ligger

Läs mer

FKG Kortfattat maj 2013

FKG Kortfattat maj 2013 FKG Kortfattat maj 2013 Fakta & personligt Gjuteriföreingens Årsmöte 2013-05-07 1 1 Läget nu framtiden vad behöver vi göra = Branschens genomsnitt (n = 1000) 2 Kort om fordonsleverantörerna Över 80 procent

Läs mer

Verkställande direktören, Laurent Leksell redogjorde för utvecklingen av företaget under verksamhetsåret 2001/02, som var mycket händelserikt.

Verkställande direktören, Laurent Leksell redogjorde för utvecklingen av företaget under verksamhetsåret 2001/02, som var mycket händelserikt. PRESSMEDDELANDE Stockholm den 30 september 2002 ELEKTAS ORDINARIE BOLAGSSTÄMMA 2002 Verkställande direktören, Laurent Leksell redogjorde för utvecklingen av företaget under verksamhetsåret 2001/02, som

Läs mer

Haldex delårsrapport, januari - september 2015

Haldex delårsrapport, januari - september 2015 Innovative Vehicle Solutions PRESSMEDDELANDE Landskrona, 23 oktober, 2015 Haldex delårsrapport, januari - september 2015 Stark rörelsemarginal och förbättrat kassaflöde Fokuserat arbete med kostnadsbasen

Läs mer

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ 2000

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ 2000 BOKSLUTSKOMMUNIKÉ 2000 Resultat i korthet Rörelseresultatet översteg 5 miljarder kronor och vi nådde en tvåsiffrig marginal för Scaniaprodukter. Dessutom infriade Scania målet om ett positivt rörelseresultat

Läs mer

Det tredje kärnvärdet handlar just om att varje dag och till varje kund leverera produkter och tjänster av hög kvalitet.

Det tredje kärnvärdet handlar just om att varje dag och till varje kund leverera produkter och tjänster av hög kvalitet. Anförande av VD Martin Lundstedt vid årsstämman 2013 Bästa aktieägare! Mina damer och herrar, kolleger Detta är som ni alla vet min första stämma som VD och koncernchef för Scania, och naturligtvis är

Läs mer

Delårsrapport. januari mars 2014 REKORDSTOR GARANTIGIVNING TILL SMÅ- OCH MEDELSTORA FÖRETAG

Delårsrapport. januari mars 2014 REKORDSTOR GARANTIGIVNING TILL SMÅ- OCH MEDELSTORA FÖRETAG Delårsrapport januari mars 2014 REKORDSTOR GARANTIGIVNING TILL SMÅ- OCH MEDELSTORA FÖRETAG Perioden i korthet Under kvartalet garanterade EKN 411 exportaffärer till ett värde av 7,4 (10,6) miljarder kronor.

Läs mer

Design för bättre affärer Fakta och kommentarer utifrån en undersökning om design i svenska företag, genomförd på uppdrag av SVID, Stiftelsen Svensk

Design för bättre affärer Fakta och kommentarer utifrån en undersökning om design i svenska företag, genomförd på uppdrag av SVID, Stiftelsen Svensk Design för bättre affärer Fakta och kommentarer utifrån en undersökning om design i svenska företag, genomförd på uppdrag av SVID, Stiftelsen Svensk Industridesign, Teknikföretagen och Svensk Teknik och

Läs mer

Volvo Group Headquarters Department, Name, Document name, Security Class Date

Volvo Group Headquarters Department, Name, Document name, Security Class Date Volvo Group Headquarters Department, Name, Document name, Security Class Date 2014 var effektiviseringarnas år 1999-2011 2012-2015 2016 TILLVÄXT GENOM FÖRVÄRV TRANSFORMATION FÖRBÄTTRAD LÖNSAMHET 2012 2013

Läs mer

Produktionsnivåerna i fabrikerna höjs nu för att förbereda en högre efterfrågan nästa år.

Produktionsnivåerna i fabrikerna höjs nu för att förbereda en högre efterfrågan nästa år. Press release SKFs resultatförbättring fortsätter Niomånadersrapport 1999 SKFs resultatförbättring fortsätter. Rörelsemarginalen för de första nio månaderna 1999 uppgick till 6.1% och till 7.9% under det

Läs mer

Årsstämma World Trade Center, Stockholm 26 april 2011

Årsstämma World Trade Center, Stockholm 26 april 2011 World Trade Center, Stockholm 26 april 2011 Förbättrad utveckling 2010 Tydlig resultatförbättring, förlust vändes till vinst Starkt kassaflöde och kraftigt reducerad nettoskuld Positiv utveckling i Sverige,

Läs mer

Årsstämma 2012. Jan Johansson, vd och koncernchef

Årsstämma 2012. Jan Johansson, vd och koncernchef Jan Johansson, vd och koncernchef SCA-koncernen 2011 Nettoomsättning 106 miljarder SEK 44 000 anställda och försäljning i mer än 100 länder Världens tredje största hygienföretag TEN och Tork är ledande

Läs mer

Bolagsstämmoanförande 28 mars 2006, Magnus Hall, VD och koncernchef

Bolagsstämmoanförande 28 mars 2006, Magnus Hall, VD och koncernchef Bolagsstämmoanförande 28 mars 2006, Magnus Hall, VD och koncernchef Bild 1 Herr ordförande, bästa aktieägare, mina damer och herrar. Bild 2 Holmens rörelsereresultat för 2005 blev 1 973 mnkr och i stort

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL PARTNERTECHS ÅRSSTÄMMA VÄLKOMMEN TILL PARTNERTECHS 2011

VÄLKOMMEN TILL PARTNERTECHS ÅRSSTÄMMA VÄLKOMMEN TILL PARTNERTECHS 2011 VÄLKOMMEN TILL VÄLKOMMEN TILL PARTNERTECHS ÅRSSTÄMMA PARTNERTECHS ÅRSSTÄMMA 2011 2012 Förbättringsarbete ger resultat Leif Thorwaldsson, VD och Koncernchef Agenda 1. Introduktion till PartnerTech 2. Aktiviteter

Läs mer

Välkommen till Elos årsstämma 2014

Välkommen till Elos årsstämma 2014 Välkommen till Elos årsstämma 2014 Ökad tillväxttakt, förbättrad produktivitet och stärkta marknadspositioner under 2013 Omsättningen ökade med 12% till 479 mkr (434) Rörelseresultatet förbättrades med

Läs mer

Vi gör varje dag lite enklare. Q2 Presentation press- och analytikerkonferens 21 augusti 2013 Per Strömberg, VD Sonat Burman-Olsson, Vice VD och CFO

Vi gör varje dag lite enklare. Q2 Presentation press- och analytikerkonferens 21 augusti 2013 Per Strömberg, VD Sonat Burman-Olsson, Vice VD och CFO Vi gör varje dag lite enklare Presentation press- och analytikerkonferens 21 augusti 213 Per Strömberg, VD Sonat Burman-Olsson, Vice VD och CFO Ett starkt kvartal för ICA Gruppen Sammantaget var ett starkt

Läs mer

Bakgrunden till att Volvo byggde en monteringsfabrik i Kalmar.

Bakgrunden till att Volvo byggde en monteringsfabrik i Kalmar. Volvo Personvagnar AB, Kalmarverken 1974 1994 En unik epok i Kalmars historia. Bakgrunden till att Volvo byggde en monteringsfabrik i Kalmar. Volvos expansion under 1950- och 1960-talet hade skapat stora

Läs mer

Kvartalsrapport 1 januari 31 mars 2015

Kvartalsrapport 1 januari 31 mars 2015 Kvartalsrapport 1 januari 31 mars 2015 Nettoomsättningen uppgick till 1,7MSEK (1,4) Rörelseresultatet blev - 1,8 MSEK (- 1,7) Rörelsemarginalen blev - 106% (123,5%) Periodens resultat efter skatt uppgick

Läs mer

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ - VERKSAMHETSÅRET 1997. Sammanfattning

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ - VERKSAMHETSÅRET 1997. Sammanfattning 1 BOKSLUTSKOMMUNIKÉ - VERKSAMHETSÅRET 1997 Sammanfattning Enligt preliminär statistik för 1997 ökade råstålsproduktionen i världen med 6 % jämfört med föregående år. LKABs leveranser av förädlade järnmalmsprodukter

Läs mer

Georg Brunstam VD och koncernchef

Georg Brunstam VD och koncernchef Georg Brunstam VD och koncernchef Nolato är en högteknologisk utvecklare och tillverkare av polymera komponenter och produktsystem till ledande kunder inom telekom, fordon, vitvaror, medicinteknik, hygien

Läs mer

Litografen ett personligt tryckeri

Litografen ett personligt tryckeri Litografen ett personligt tryckeri Vi känner oss alla som en viktig del av Litografen. Det vill vi att du också ska göra. Litografen grundades sommaren 1990 av Ann-Britt Karlsson och sonen Peter. Även

Läs mer

Industriproduktionen i USA och Europa var fortsatt dämpad under kvartalet.

Industriproduktionen i USA och Europa var fortsatt dämpad under kvartalet. 1 SECO TOOLS AB Delårsrapport januari - september år Kvartalets försäljning ökade 3 procent i fast valuta jämfört med föregående år. Försäljningen för delårsperioden var 2 935 MSEK (3 042). Resultat efter

Läs mer

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ 2000

BOKSLUTSKOMMUNIKÉ 2000 BOKSLUTSKOMMUNIKÉ 2000 Nettoomsättningen ökade till 1.851 mkr (1.068). Rörelseresultatet ökade till 62,1 mkr (2,0). Resultatet efter finansnetto uppgick till 40,6 mkr (-35,8). Återbäring från SPP ingår

Läs mer

VDs anförande. Årsstämma Åke Bengtsson Tillförordnad VD & Koncernchef

VDs anförande. Årsstämma Åke Bengtsson Tillförordnad VD & Koncernchef VDs anförande Årsstämma 2017 Åke Bengtsson Tillförordnad VD & Koncernchef 1 Agenda Haldex i siffror Viktiga händelser 2016 Marknadsutsikter 2 Produktionsstatistik Lastbilar Släpvagnar Tusental Tusental

Läs mer

Bokslutskommuniké Jan Dec 2013 21 februari 2014

Bokslutskommuniké Jan Dec 2013 21 februari 2014 Bokslutskommuniké Jan Dec 2013 21 februari 2014 Göran Brorsson VD och Koncernchef 2013 ett bra år Styrelsen föreslår en utdelning på 2:00 kr/aktie (1:00) Koncernen Okt-dec Okt-dec Jan-dec Jan-dec 2013

Läs mer

Lastbilsleveranser februari 2011

Lastbilsleveranser februari 2011 AB Volvo Pressrelease Lastbilsleveranser februari 2011 Det totala antalet leveranser från Volvokoncernens lastbilsverksamheter uppgick under februari till 17 862 fordon. Detta var en ökning med 49% jämfört

Läs mer

Årsstämma 2018 Håkan Jeppsson VD och koncernchef

Årsstämma 2018 Håkan Jeppsson VD och koncernchef 1 Årsstämma 2018 Håkan Jeppsson VD och koncernchef Till minne av Arne Frank 1958-2017 2 Resultatutveckling Kort om 2017 Ett bra utfall trots ett tufft år Nyckeltalsutvecklingen: Omsättningen ökade med

Läs mer

Presentation - Andra Kvartalet

Presentation - Andra Kvartalet Presentation - Andra Kvartalet Introduktion Utdelning av Momentum Group till aktieägarna är genomförd Syfte med avknoppning 2017 Avknoppning och utdelning till aktieägarna Öka resultattillväxten genom

Läs mer

Boule Diagnostics AB Årsstämma 12 maj Välkomna!

Boule Diagnostics AB Årsstämma 12 maj Välkomna! Boule Diagnostics AB Årsstämma 12 maj 2016 Välkomna! Boule Diagnostics AB Årsstämma 12 maj 2016 Ernst Westman, VD Kort om Boule ett tillväxtbolag med inriktning diagnostik Sedan 1999 utvecklar, tillverkar

Läs mer

Lastbilsleveranser juli 2013

Lastbilsleveranser juli 2013 AB Volvo Pressrelease Lastbilsleveranser juli 2013 Det totala antalet leveranser från Volvokoncernens lastbilsverksamheter uppgick i juli till 16 899 fordon, en ökning med 3 procent jämfört med samma månad

Läs mer

SKF Group. Anförande av verkställande direktören

SKF Group. Anförande av verkställande direktören Anförande av verkställande direktören Välkomna! Våra lösningar finns överallt Exempel på nya affärer China Oilfield Services Komponenter till framdrivningsaxlar Statoils gasfält Åsgard Magnetiska lager

Läs mer

Nokian Tyres delårsrapport januari mars 2015

Nokian Tyres delårsrapport januari mars 2015 PRESSINFORMATION 2015-05- 08 Nokian Tyres delårsrapport januari mars 2015 Tillväxt i väst fortfarande utmaningar i Ryssland Koncernen Nokian Tyres omsättning minskade med 9.8 procent och var 281.3 MEUR

Läs mer

v: :l lf-; Koncernen Försåljning Resultat efter finansiella intåkter och kostnader sig redan under forsta kvartalet, inte har fcirändrats nämnvärt.

v: :l lf-; Koncernen Försåljning Resultat efter finansiella intåkter och kostnader sig redan under forsta kvartalet, inte har fcirändrats nämnvärt. i ': Koncernen SKF-koncernens försälj ning under första halvåret 1987 ökade, jämfört med motsvarande period foregående år, med 9 procent till9 901 miljoner kronor. Resultatet efter finansiella intäkter

Läs mer

Information från Scania

Information från Scania ÅRSREDOVISNING 2002 Bolagsstämma Ordinarie bolagsstämma hålls fredagen den 25 april 2003, klockan 15:00 i Konferenshuset, TelgeForum i Södertälje. Deltagande Aktieägare som vill deltaga i bolagsstämman

Läs mer

Delårsrapport januari - juni 2004

Delårsrapport januari - juni 2004 Delårsrapport januari - juni Nettoomsättning 669 (721) MSEK Resultat efter finansnetto 16,4 (50,7) MSEK Resultat efter skatt 11,4 (36,3) MSEK Resultat per aktie 0,92 (2,93) kronor Orderingång 709 (766)

Läs mer

Årsstämma Sparbanken Skåne Arena Lund den 23 april. Lars Renström VD och koncernchef

Årsstämma Sparbanken Skåne Arena Lund den 23 april. Lars Renström VD och koncernchef Årsstämma 2015 Sparbanken Skåne Arena Lund den 23 april Lars Renström VD och koncernchef Ett bra år för olja, gas och marin Mycket stark orderingång från varvsindustrin Starkt för olja och gas Vårt största

Läs mer

EKN:s Småföretagsrapport 2014

EKN:s Småföretagsrapport 2014 EKN:s Småföretagsrapport 2014 Rekordmånga exporterar till tillväxtmarknader Fyra av tio små och medelstora företag tror att försäljningen till tillväxtmarknader ökar det kommande året. Rekordmånga exporterar

Läs mer

Gunnar Brock. Tillbakablick. VD och koncernchef Årsstämma Årsstämma

Gunnar Brock. Tillbakablick. VD och koncernchef Årsstämma Årsstämma Gunnar Brock VD och koncernchef 1 27-4-26 Årsstämma Tillbakablick 2 27-4-26 Årsstämma 1 26 i korthet Bästa året hittills Förbättrad marknadsposition, marknadsnärvaro och marknadsbearbetning Kraftig ökning

Läs mer

Koncernens fakturering uppgick i kvartalet till 1 005 MSEK, vilket var en ökning med 12 procent. Valutaeffekter svarade för hela ökningen.

Koncernens fakturering uppgick i kvartalet till 1 005 MSEK, vilket var en ökning med 12 procent. Valutaeffekter svarade för hela ökningen. 1 SECO TOOLS AB Delårsrapport januari - september år Kvartalets resultat före skatt var oförändrat jämfört med föregående år. Försäljningen för kvartalet steg totalt med 12 procent. En fortsatt konjunkturförsvagning

Läs mer

Våra kunniga och kompetenta medarbetare skapar och möjliggör vår framgång.

Våra kunniga och kompetenta medarbetare skapar och möjliggör vår framgång. Våra värderingar Våra kunniga och kompetenta medarbetare skapar och möjliggör vår framgång. Vi vill att de ska fortsätta se oss som sin framtida arbetsgivare. Vi vill också att vårt varumärke ska locka

Läs mer

Hematology is in our blood

Hematology is in our blood Hematology is in our blood Boule Diagnostics AB Årsstämma 11 maj 2017 Välkomna! 2017-05-11 BOULE DIAGNOSTICS (1) Copyright 2013, Boule Medical AB Hematology is in our blood Boule Diagnostics AB Årsstämma

Läs mer

VD:s anförande. 3 maj Per Lindberg VD & koncernchef

VD:s anförande. 3 maj Per Lindberg VD & koncernchef VD:s anförande 3 maj 2007 Per Lindberg VD & koncernchef Billerud 2006 Resultatutvecklingen har vänt Stark marknad under hela 2006 Fortsatt kostnadsökning Prisökningar > ökning av rörliga kostnader Besparingarna

Läs mer

Årsstämma 2012 Martin Lindqvist, verkställande direktör & koncernchef

Årsstämma 2012 Martin Lindqvist, verkställande direktör & koncernchef Martin Lindqvist, verkställande direktör & koncernchef "En starkare, lättare och mer hållbar värld" Tillsammans med våra kunder kommer vi gå längre än någon annan för att förverkliga det fulla värdet av

Läs mer

Kollektiv godstrafik i Stockholm. Stockholms stad och Schenker AB i samarbete

Kollektiv godstrafik i Stockholm. Stockholms stad och Schenker AB i samarbete Kollektiv godstrafik i Stockholm 1 Schenker Consulting Växande aktör på den nordiska logistikkonsultmarknaden Kontor i Göteborg och Stockholm 28 konsulter och 3 trainees Tillsammans mer än 220 års erfarenhet

Läs mer

Gerdins Group. Vision och värderingar i Gerdins Group

Gerdins Group. Vision och värderingar i Gerdins Group Gerdins Group Vision och värderingar i Gerdins Group I Gerdins Group utvecklar vi tillsammans Vi-känslan Denna folder har tillkommit för att förklara visioner, målsättningar och strategier inom Gerdins

Läs mer

Södras resultatrapport för 2013

Södras resultatrapport för 2013 Växjö 2014-02-13 Södras resultatrapport för 2013 Trots en svag konjunktur och en stark krona ökade Södra den underliggande intjäningen kraftigt under 2013. Rörelseresultatet exklusive omstruktureringskostnader

Läs mer

Volvos A- respektive B-aktie handlas idag på Nasdaq OMX Stockholms Large Cap-lista.

Volvos A- respektive B-aktie handlas idag på Nasdaq OMX Stockholms Large Cap-lista. Historiskt dåliga marginaler och en sviktande konjunktur; Volvo har inte övertygat den senaste tiden. Är Volvo-aktien efter den senaste tidens nedgång ett fynd eller speglar kursen bolagets sanna värde

Läs mer

SIKAS VÄRDERINGAR OCH PRINCIPER

SIKAS VÄRDERINGAR OCH PRINCIPER SIKAS VÄRDERINGAR OCH PRINCIPER SIKA EN GLOBAL LEDARE MED PRINCIPER OCH TRADITION Sika grundades i Schweiz av visionären och innovatören Kaspar Winkler för mer än 100 år sedan, och har utvecklats till

Läs mer

Bandrift. Möjligheter och fördelar med extern entreprenad. Proffs på gröna sportytor

Bandrift. Möjligheter och fördelar med extern entreprenad. Proffs på gröna sportytor Bandrift Möjligheter och fördelar med extern entreprenad Proffs på gröna sportytor Golfsverige i förändring kräver smarta lösningar för bandrift Golfsverige befinner sig i en förändringsprocess som innebär

Läs mer

Småbolags export till utvecklingsländer. Great consulting 2010-06-29

Småbolags export till utvecklingsländer. Great consulting 2010-06-29 Småbolags export till utvecklingsländer Great consulting 2010-06-29 2 Innehåll Introduktion Slutsatser Exportstatistik VD-studie 3 Introduktion Studien baserar sig på intervjuer med 250 VD:ar på små exporterade

Läs mer

hållbarhet Agilitys miljöarbete under 2015

hållbarhet Agilitys miljöarbete under 2015 hållbarhet Agilitys miljöarbete under 2015 Våra kontor Om Agility ÖRNSKÖLDSVIK 0660-26 60 60 STOCKHOLM - FLYG/SJÖ/TULL 08-578 881 00 STOCKHOLM - BIL 08-522 114 50 NORRKÖPING 011-440 41 00 JÖNKÖPING 036-30

Läs mer

Lars Dahlgren. VD och koncernchef

Lars Dahlgren. VD och koncernchef Lars Dahlgren VD och koncernchef Swedish Match 2010 Starkt resultat Jämförbar nettoomsättning* ökade 7% i lokala valutor Jämförbart rörelseresultat* ökade 12% i lokala valutor Vinsten per aktie blev 13,12

Läs mer

ENGAGEMANG KUNNANDE SERVICE ANDERS PETTERSSON VD INTERCUT SVERIGE AB A ANDERS Det är med oerhörd stolthet och glädje jag ser att Intercut de senaste åren, tillsammans med vårt systerföretag Areg, har

Läs mer

Anförande av VD Martin Lundstedt vid årsstämman 2014

Anförande av VD Martin Lundstedt vid årsstämman 2014 Page 1 (9) Anförande av VD Martin Lundstedt vid årsstämman 2014 Bästa aktieägare, inbjudna gäster, kolleger, vänner! Det är en stor ära för mig att stå här som vd i dag och berätta om 2013, som var ett

Läs mer

Design för bättre affärer Fakta och kommentarer utifrån en undersökning om design i svenska företag, genomförd på uppdrag av SVID, Stiftelsen Svensk

Design för bättre affärer Fakta och kommentarer utifrån en undersökning om design i svenska företag, genomförd på uppdrag av SVID, Stiftelsen Svensk Design för bättre affärer Fakta och kommentarer utifrån en undersökning om design i svenska företag, genomförd på uppdrag av SVID, Stiftelsen Svensk Industridesign, Teknikföretagen och Svensk Teknik och

Läs mer

Välkommen till årsstämma i Boule Diagnostics AB 23 april /06/2013 Copyright 2013 by Boule Diagnostics AB

Välkommen till årsstämma i Boule Diagnostics AB 23 april /06/2013 Copyright 2013 by Boule Diagnostics AB Välkommen till årsstämma i Boule Diagnostics AB 23 april 2013 20/06/2013 Blodcellräkning världens vanligaste diagnostiska laboratorietest Blodcellräkning (CBC) det vanligaste diagnostiska laboratorietestet

Läs mer

EXPORTTEMPERATUREN SJUNKER EMI (EXPORTCHEFSINDEX) TREDJE KVARTALET 2016

EXPORTTEMPERATUREN SJUNKER EMI (EXPORTCHEFSINDEX) TREDJE KVARTALET 2016 EXPORTTEMPERATUREN SJUNKER EMI (EXPORTCHEFSINDEX) TREDJE KVARTALET 16 BUSINESS SWEDEN, 25 AUGUSTI 16 Exportchefsindex, EMI, föll till 53,9 det tredje kvartalet, från 58,8 det andra kvartalet. Trots nedgången

Läs mer

Wärtsilä Oyj Abp. Delårsrapport januari-september 2004 Koncernchef Ole Johansson Wärtsilä

Wärtsilä Oyj Abp. Delårsrapport januari-september 2004 Koncernchef Ole Johansson Wärtsilä Wärtsilä Oyj Abp Delårsrapport januari-september 2004 Koncernchef Ole Johansson 28.10.2004 Centralt under det tredje kvartalet Orderingången ökade med 7,7 %, orderstocken på god nivå Power-affärsområdenas

Läs mer

Kvartal3. Det tredje kvartalet 2012

Kvartal3. Det tredje kvartalet 2012 Volvokoncernen Det tredje kvartalet 2012 Under det tredje kvartalet minskade nettoomsättningen med 6% till 69,1 miljarder kronor (73,3). Nettoomsättningen minskade med 4% justerat för förändrade valutakurser

Läs mer

Postadress Telefon Telefax Styrelsens säte Momsregistreringsnummer SE Linköping

Postadress Telefon Telefax Styrelsens säte Momsregistreringsnummer SE Linköping Datum Referens 23 oktober 2018 CU 18:094 S 1 (5) Viktig Information Informationen i detta pressmeddelande utgör inte ett erbjudande att förvärva, teckna eller på annat sätt handla med aktier, teckningsrätter

Läs mer

7. Anförande av verkställande direktören

7. Anförande av verkställande direktören 7. Anförande av verkställande direktören Gunnebos Årsstämma 2011 Göteborg den 28 april Verksamhetsåret 2010 - Ett händelserikt år Affären Orderingången för affärsenheterna Bank, Detaljhandel och Säker

Läs mer

Svenskt Näringslivs konjunkturrapport, tredje kvartalet 2014

Svenskt Näringslivs konjunkturrapport, tredje kvartalet 2014 Svenskt Näringslivs konjunkturrapport, tredje kvartalet 2014 Fakta och prognoser Enkätresultat från Svenskt Näringslivs Företagarpanel Företagarpanelen utgörs av ca 8500 företagare, varav ca 300 i Västerbotten

Läs mer

Design för bättre affärer

Design för bättre affärer Design för bättre affärer En undersökning från 2008 om design i svenska företag, genomförd på uppdrag av SVID, Stiftelsen Svensk Industridesign, Teknikföretagen i Sverige, Svensk Teknik och Design (STD).

Läs mer

En snabbare och starkare affärspartner

En snabbare och starkare affärspartner En snabbare och starkare affärspartner Varför blir vissa företag mer framgångsrika än andra? Beror det på kortare time to market, innovationstakten eller produktionskostnaden? Svaret är ovillkorligen ja

Läs mer

1 december 2008 VD, SSAB Tunnplåt

1 december 2008 VD, SSAB Tunnplåt Aktiespararna Borlänge Martin Lindqvist 1 december 2008 VD, SSAB Tunnplåt 0 SSAB i kort Ledande global leverantör av avancerade höghållfasta stål Nordens största aktör inom tunnplåt Välinvesterade verksamheter

Läs mer

Delårsrapport Q2 för 2014/2015 2014-10-01 till 2014-12-31

Delårsrapport Q2 för 2014/2015 2014-10-01 till 2014-12-31 Delårsrapport Q2 för 2014/2015 2014-10-01 till 2014-12-31 1 Sammanfattning av delårsrapport (koncernen) Andra kvartalet 2014-10-01 till 2014-12-31 (tkr) Nettoomsättningen uppgick till 6 712 Rörelseresultatet

Läs mer

Tal av vd Lars-Erik Aaro på LKAB:s årsstämma den 27 april 2011 på Luleå tekniska universitet

Tal av vd Lars-Erik Aaro på LKAB:s årsstämma den 27 april 2011 på Luleå tekniska universitet Tal av vd Lars-Erik Aaro på LKAB:s årsstämma den 27 april 2011 på Luleå tekniska universitet 2010 fyllde LKAB 120 år. Det är i sig fantastiskt. Nästan svårt att förstå... 120 år. Man måste stanna upp lite

Läs mer

50IDÉER OCH TIPS OM MEDARBETAR- ENGAGEMANG LEDARGUIDE MEDARBETARENGAGEMANG

50IDÉER OCH TIPS OM MEDARBETAR- ENGAGEMANG LEDARGUIDE MEDARBETARENGAGEMANG 50IDÉER OCH TIPS OM MEDARBETAR- ENGAGEMANG LEDARGUIDE MEDARBETARENGAGEMANG ! 50IDÉER OCH TIPS OM MEDARBETAR- ENGAGEMANG 50 IDÉER OCH TIPS OM MEDARBETARENGAGEMANG 1 2 3 4 5 SKAPA EN GOD RELATION Relationen

Läs mer

Årsstämma Elos 27 april Johannes Lind-Widestam

Årsstämma Elos 27 april Johannes Lind-Widestam Årsstämma Elos 27 april 2015 Johannes Lind-Widestam Ökad orderingång, förbättrad produktivitet och stärkt resultat under 2014 Orderingången ökade med 12,9 % till 418,1 mkr (356,5) för kvarvarande verksamheter

Läs mer

November 2014. Vägvisaren + Lönsamhetsstudien. Elmia November 2014

November 2014. Vägvisaren + Lönsamhetsstudien. Elmia November 2014 November 2014 Vägvisaren + Lönsamhetsstudien Elmia November 2014 1 Leverantörsindustrin med leverans i fordonsindustrin 964 företag fler än 5 anställda 158miljarder oms 2013 82 400 anställda 2 2 Det finns

Läs mer

Går det som det ska eller blir det som det blir?

Går det som det ska eller blir det som det blir? Går det som det ska eller blir det som det blir? Styr du ekonomin eller styr ekonomin dig och ditt företag? Det är kanske dags att fundera över hur du vill att det ska vara? Alla beslut du tar får ekonomiska

Läs mer

EXPORTTEMPERATUREN STIGER EMI (EXPORTCHEFSINDEX) ANDRA KVARTALET 2016

EXPORTTEMPERATUREN STIGER EMI (EXPORTCHEFSINDEX) ANDRA KVARTALET 2016 EXPORTTEMPERATUREN STIGER EMI (EXPORTCHEFSINDEX) ANDRA KVARTALET 16 BUSINESS SWEDEN, 17 MAJ 16 Exportchefsindex, EMI, fortsatte att öka det andra kvartalet till 58,8 från 56,9 det första kvartalet. Det

Läs mer