Telia Jobbmobil Växel. Handbok

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Telia Jobbmobil Växel. Handbok"

Transkript

1 Telia Jobbmobil Växel Handbok

2 Telia Jobbmobil Växel Handbok 2 Handbok Telia Jobbmobil Växel Revision D, Du hittar alltid senaste versionen av denna handbok på (Mina Sidor på Arbetet) 2011 TeliaSonera Sverige AB TSP-1166_ Vi reserverar oss för eventuella tryckfel och ändringar i denna upplaga av handboken.

3 Telia Jobbmobil Växel Handbok 3 Innehåll 1 Välkommen En introduktion till Telia Jobbmobil Växel Förenklad administration Telefonist Katalogadministratör Företagsadministratör Om du får problem 4 2 Basfunktioner Dina telefonnummer Ringa interna samtal Ringa externa samtal Besvara samtal Om du inte svarar Skicka sms och mms till telefonisten 5 3 Hänvisningsmeddelanden 6 4 Svarsgrupper Hur fungerar en svarsgrupp? Logga in och ut ur en svarsgrupp Svarsgruppens mobilsvar 8 5 Överflyttning av samtal 9 6 Nummerpresentation Nummerpresentation för inkommande samtal Nummerpresentation för utgående samtal Nummerpresentation vid interna samtal 10 7 Snabbguide 11

4 Telia Jobbmobil Växel Handbok 4 1 Välkommen 1.1 En introduktion till Telia Jobbmobil Växel Telia Jobbmobil Växel är en mobiltelefonitjänst från Telia som omfattar de vanligaste funktionerna i en fast företagsväxel: Internsamtal, svarsgrupper, överflyttning av samtal, nummerpresentation, hänvisningsmeddelanden etc. När ditt företag går över till mobiltelefoni kan ni om ni vill behålla era invanda, fasta telefonnummer, som då knyts ihop med Telia Jobbmobil Växel. Det innebär att du kan använda en och samma telefon, din mobiltelefon, till alla dina samtal både när du är på kontoret och när du är ute och rör på dig. Tjänsten är mycket flexibel de olika funktionerna kan anpassas efter era önskemål, och nya funktioner kan kopplas in efter behov. Prata gärna med användarsupporten på Telia, , om det är något du saknar eller vill ändra på i tjänsten. 1.2 Förenklad administration I Jobbmobil Växel ingår funktionen Förenklad administration där man via Mina Sidor på Arbetet (www.telia.se/mspa) kan göra enklare inställningar av företagets växellösning. Exempel på inställningar är påringningsmetod, öppettider och nummerpresentation för Svarsgrupp och Huvudnummer. 1.3 Telefonist Till tjänsten finns webbverktyget Telefonist som företaget kan välja till. Här kan en telefonist på företaget besvara samtal, koppla vidare, och lägga in hänvisningsmeddelanden via ett webbaserat telefonistgränssnitt, på samma sätt som i en vanlig, fysisk växel. Se Handbok för telefonist- och katalogadministratör eller kontakta Telia för mer information. 1.4 Katalogadministratör Telefonisten kan även logga in som katalogadministratör och kan då ändra uppgifter för användare och lägga upp externa kontakter i företagets telefonkataloger. 1.5 Företagsadministratör Till tjänsten finns webbverktyget Företagsadministratör som företaget kan välja till. Här kan företagsadministratören på företaget göra ytterligare inställningar av tjänsten. Det är sådana inställningar som gäller hela företaget, t.ex. inställningar för huvudnumret (nattkopplingsnummer etc.) och för de olika svarsgrupperna, t.ex. vilka användare som ska ingå i en svarsgrupp och i vilken ordning de ska ringas upp när det kommer inkommande samtal till gruppen, maximala kötider etc. Om det inte finns någon företagsadministratör på företaget får ni hjälp med de här inställningarna av användarsupporten på Telia. 1.6 Om du får problem Ring användarsupporten på tel om du behöver felanmäla tjänsten eller behöver hjälp med hur tjänstens funktioner används. Användarsupporten har öppet helgfria vardagar 08:00 17:00.

5 Telia Jobbmobil Växel Handbok 5 2 Basfunktioner Kapitlet beskriver standardtjänsten. Observera att företagsadministratören eller beställaren kan ha bestämt att andra regler och inställningar än de som beskrivs nedan ska gälla just ditt företag. 2.1 Dina telefonnummer Din mobiltelefon har alltid dels ett mobilt telefonnummer, dels ett anknytningsnummer (3 5 siffror långt). Ditt företag kan också ha valt att knyta ett vanligt, fast telefonnummer till din mobiltelefon; de som vill nå dig kan då ringa det fasta numret till din mobil. De telefonnummer som gäller för ert företag finns noterade på beställningsbekräftelsen. 2.2 Ringa interna samtal Du kan ringa ett internt samtal till en kollega genom att slå antingen anknytningsnumret direkt, det fasta numret (om sådant finns) eller kollegans mobilnummer. Oavsett hur du slår blir det samma pris för samtalet. 2.3 Ringa externa samtal Slå numret på vanligt sätt. 2.4 Besvara samtal Besvara inkommande samtal på vanligt sätt. 2.5 Om du inte svarar Om du inte svarar går samtalen vidare till ditt mobilsvar, eller enligt de vidarekopplingar som du har aktiverat på din mobiltelefon. 2.6 Skicka sms och mms till telefonisten Du kan skicka sms och mms-meddelande till telefonistens webbaserade telefonistgränssnitt. Gör så här: Skicka ett sms eller ett mms till servicenumret För sms ska du ange texten telefonist följt av ett mellanslag och därefter meddelandet, totalt max 160 tecken. (Mms behöver inte inledas med telefonist.)

6 Telia Jobbmobil Växel Handbok 6 3 Hänvisningsmeddelanden Hänvisningsmeddelanden ger (om företaget valt den funktionen), tillsammans med ditt mobilsvar, klara besked när du inte kan svara. Du aktiverar hänvisningsmeddelandet genom att skicka ett sms till numret 1515 med en orsakskod. Orsakskoden kan kombineras med en tid, eller både datum och tid, då du återkommer (se tabellen nedan). För vissa av orsakskoderna finns förvalda värden som gäller om du inte anger någon tid när du är tillbaka. Orsakskod Sms-text Förvald tid 1 Ute Ute TimmeMinut 1 timme Lunch Lunch TimmeMinut 1 timme Möte Möte TimmeMinut 1 timme Gått Gått Nästa dag kl 00:00 Åter Åter MånadDag TimmeMinut 1 timme Återställning Tillgänglig Tillgänglig 1 Används om du inte anger någon tid. Exempel: Åter (3:e december klockan 13:40). Observera att det ska vara mellanslag mellan orsakskod och tidsuppgifter. När du aktiverat en hänvisning får du ett sms som bekräftelse. De som ringer dig möts av hänvisningsbesked och får möjlighet att lämna meddelande i ditt mobilsvar. När tiden för din hänvisning gått ut avaktiveras orsakskoden som du ställt in och mobiltelefonen fungerar på normalt sätt igen. Om du själv vill stänga av en inställd hänvisning i förtid gör du det genom att skicka ett sms till 1515 med texten Tillgänglig (utan vare sig tid eller datum).

7 Telia Jobbmobil Växel Handbok 7 4 Svarsgrupper 4.1 Hur fungerar en svarsgrupp? Med hjälp av funktionen Svarsgrupp kan flera kollegor hjälpas åt att ta inkommande samtal till företaget. När någon ringer utifrån till svarsgruppen ringer det på alla inloggade användares mobiltelefoner. Om fler än fem användare är inloggade ringer det först på hos fem anknytningar, svarar ingen av dessa ringer det på hos ytterligare fem och så vidare. Den första som svarar får samtalet, och det slutar då att ringa hos de övriga. Om alla inloggade användare är upptagna eller om ingen av dem svarar, ställs samtalet i kö. Om ingen användare är inloggad, kön är full eller de inloggade användarna har telefonen avslagen/inte har radiotäckning kommer samtalet att vidarekopplas till svarsgruppens mobilsvar. Alternativt kan ett talbesked spelas upp, eller samtalet kopplas till ett annat nummer. Varje svarsgrupp består av: Ett mobiltelefonnummer (det som utomstående ringer för att komma till gruppen) Ett välkomstmeddelande En köfunktion Mobilsvar att lämna meddelande i vid ej svar Som tillägg till det mobila telefonnumret kan ditt företag ha valt att koppla även ett fast telefonnummer till svarsgruppen. Då behöver inte kunderna ringa ett mobilnummer för att komma i kontakt med er. Man kan ha upp till fem olika svarsgrupper i Telia Jobbmobil Växel (ett nummer till säljarna, ett till teknikerna etc.). Användarna kan i så fall vara inloggade i flera svarsgrupper samtidigt. Svarsgrupperna kan anpassas på många olika sätt, t.ex. när det gäller i vilken ordning anknytningarna ska ringas upp, hur många som ska ringas upp åt gången, samt öppettider för svarsgruppen. Inställningarna görs av företagsadministratören via webbverktyget Företagsadministratör, av administratören för Förenklad administration eller av användarsupporten på Telia. 4.2 Logga in och ut ur en svarsgrupp Medlemmarna i en svarsgrupp kan logga in och ur sig i svarsgruppen. Det sker genom att man ringer upp svarsgruppens telefonnummer från sin mobiltelefon. Så här loggar du in i en svarsgrupp: Ring upp svarsgruppens telefonnummer från din mobil. Du möts av menyvalet: Tryck 1 för att logga in. Tryck 2 eller vänta för att bli framkopplad. Så här loggar du ut ur en svarsgrupp: Ring upp svarsgruppens telefonnummer från din mobil när du är inloggad. Du möts av menyvalet: Tryck 1 för att logga ut. Tryck 2 eller vänta för att bli framkopplad.

8 Telia Jobbmobil Växel Handbok Svarsgruppens mobilsvar Om alla inloggade användare är upptagna eller inte svarar ställs samtalet i kö. Om ingen användare är inloggad, om kön är full eller de inloggade användarna har telefonen avslagen/inte har radiotäckning kommer samtalet att vidarekopplas till svarsgruppens mobilsvar. Man kan även välja andra inställningar, t.ex. att samtalen vidarekopplas till ett annat nummer. Den användare som utsetts till huvudansvarig för svarsgruppen kommer att få ett sms när det finns ett nytt meddelande i svarsgruppens mobilsvar. Användaren kan då ringa svarsgruppens mobilnummer utan inledande nolla för att lyssna av meddelandet. Exempel: Om svarsgruppen har nummer så nås alltså mobilsvaret genom att man ringer För att lyssna av meddelandet måste användaren avbryta hälsningsmeddelandet genom att trycka 0 och därefter följa instruktionerna. Första gången den huvudansvarige användaren lyssnar av mobilsvaret kommer han/hon att få välja en mobil-svarskod. Andra användare kan också lyssna av mobilsvaret på samma sätt från sina telefoner, men behöver då ange mobilsvarskoden. Svarsgruppens mobilnummer har meddelats i samband med beställningsbekräftelsen.

9 Telia Jobbmobil Växel Handbok 9 5 Överflyttning av samtal När du blivit uppringd kan du enkelt koppla över samtalet till någon tredje part, intern eller extern. Överflyttningen sker genom att du först parkerar det pågående samtalet, och sedan kopplar upp det nya. När du sedan ska flytta över samtalet använder du det menystöd som finns i din mobiltelefon (namnet på funktionen i mobiltelefonens meny varierar mellan olika leverantörer). När du flyttat över samtalet kan du ta emot och ringa nya samtal precis som vanligt. Om du inte vill eller kan använda telefonens menystöd går det ofta bra att göra så här: 1. Parkera samtalet genom att trycka siffran 2 samt därefter trycka på avlyft lur Ring upp det nya samtalet på vanligt sätt. 3. Vänta eventuellt på svar och överflytta sedan samtalet genom att trycka siffran 4 samt därefter trycka på avlyft lur. På vissa mobiltelefoner går det inte att utföra överflyttning av samtal. Tänk på: Det är alltid du som kopplar som betalar för det överflyttade samtalet så länge det pågår. Har ert företag valt fast internpris är det dock kostnadsfritt att överflytta samtal till en annan användare inom lösningen. 2 Den knapp man använder för att koppla upp samtal, kan på olika telefonmodeller betecknas med skicka, ring, grön lur eller liknande.

10 Telia Jobbmobil Växel Handbok 10 6 Nummerpresentation 6.1 Nummerpresentation för inkommande samtal Vid inkommande externa samtal presenteras den ringandes nummer i din mobil. Det gäller oavsett om du är inloggad i en svarsgrupp eller som telefonist, eller tar emot samtalet på din anknytning. Även om den som ringer dig har kopplats via en svarsgrupp är det alltså den ringandes nummer som visas. Detsamma gäller om telefonisten kopplar ett samtal till dig. Om ditt företag vill att svarsgruppens nummer eller företagets huvudnummer ska visas i stället, så att du kan se om den som ringer ringt till en svarsgrupp eller via telefonisten (via huvudnumret) eller till dig direkt, kan du via Förenklad administration, företagsadministratören eller Telias användarsupport ändra denna inställning. 6.2 Nummerpresentation för utgående samtal Har ditt företag valt tillvalstjänsten Fasta nummer (för samtliga svarsgrupper, huvudnummer och användare), kommer det fasta numret presenteras för utgående samtal: Är du inloggad i en svarsgrupp så är det svarsgruppens fasta nummer som presenteras. Är du inloggad i två eller flera svarsgrupper presenteras ditt eget fasta nummer. Är du inloggad som telefonist i telefonistgränssnittet så är det företagets fasta huvudnummer som presenteras. Är du varken inloggad i en svarsgrupp eller som telefonist, så presenteras ditt eget fasta nummer. Har ditt företag inte valt tillvalstjänsten Fasta nummer, kommer det mobila numret presenteras för utgående samtal: Är du inloggad i en svarsgrupp så är det svarsgruppens mobila nummer som presenteras. Är du inloggad i två eller flera svarsgrupper presenteras ditt eget mobila nummer. Är du inloggad som telefonist i telefonistgränssnittet så är det företagets mobila huvudnummer som presenteras. Är du varken inloggad i en svarsgrupp eller som telefonist, så presenteras ditt eget mobila nummer. Om ditt företag vill ändra förinställningen av nummerpresentation för utgående samtal så kan detta göras via Förenklad administration, webbverktyget Företagsadministratör eller genom att kontakta användarsupporten. Ett exempel på ändring är om du vill att ditt eget nummer (mobilt eller fast) ska presenteras då du är inloggad som telefonist. 6.3 Nummerpresentation vid interna samtal Vid interna samtal presenteras alltid ditt anknytningsnummer.

11 TSP-1166_ Telia Jobbmobil Växel Handbok 11 7 Snabbguide Telia Jobbmobil Växel Mina telefonnummer: Företagets svarsgrupper: Överflyttning av pågående samtal till annan part: 1. Parkera samtalet genom att trycka Tryck på avlyft lur och ring upp det nya samtalet. 3. Vänta eventuellt på svar och flytta sedan över samtalet genom att trycka 4 och därefter avlyft lur. Logga in i svarsgrupp: Ring upp svarsgruppens mobilnummer. En röst ger besked. Logga ut ur svarsgrupp: Ring upp svarsgruppens mobilnummer. En röst ger besked. Lägga in hänvisning: Orsakskod Sms-text Förvald tid 1 Ute Ute TimmeMinut 1 timme Lunch Lunch TimmeMinut 1 timme Möte Möte TimmeMinut 1 timme Gått Gått Nästa dag kl 00:00 Åter Åter MånadDag TimmeMinut 1 timme Återställning Tillgänglig Tillgänglig 1 Används om du inte anger någon tid. Sms:a till 1515: Exempel: Åter (3/12 kl. 13:40) Nollställning av inställd hänvisning: Sms:a Tillgänglig till 1515.

TDC Mobil användarmanual

TDC Mobil användarmanual TDC Mobil användarmanual Sida 2 1. KOM IGÅNG MED TDC MOBIL...3 OM DU FÅTT ETT NYTT MOBILNUMMER...3 OM DU FLYTTAT DITT MOBILNUMMER TILL TDC...3 FLYTTA TELEFONBOKEN MELLAN TELEFONER...3 PIN- OCH PUK-KODER...4

Läs mer

business Välkommen till Tele2

business Välkommen till Tele2 Företagsabonnemang tele2.se/ business Välkommen till Tele2 Välkommen till Tele2 Vi är jätteglada att du och ditt företag valt oss som din mobiloperatör. Kanske har du inte hunnit märka så stor skillnad

Läs mer

1 Att komma igång 4. 2 Startsida 4 2.1 Status 5 2.2 Händelser 5 2.3 Skicka SMS 5 2.4 Anteckningar 5 2.5 Kontakter 6

1 Att komma igång 4. 2 Startsida 4 2.1 Status 5 2.2 Händelser 5 2.3 Skicka SMS 5 2.4 Anteckningar 5 2.5 Kontakter 6 Home Användarmanual Innehåll 1 Att komma igång 4 2 Startsida 4 2.1 Status 5 2.2 Händelser 5 2.3 Skicka SMS 5 2.4 Anteckningar 5 2.5 Kontakter 6 3 Samtalshantering 8 3.1 Vidarekoppling 8 3.1.1 Hänvisningsdator

Läs mer

WX3 Telefonväxel Stora möjligheter, få begränsningar

WX3 Telefonväxel Stora möjligheter, få begränsningar MODERNA OCH EFFEKTIVA TELEFONILÖSNINGAR WX3 Telefonväxel Stora möjligheter, få begränsningar Q4-2013 Flexibel kommunikation med anpassningsbara funktioner efter både växelsystem, anknytningar och användare

Läs mer

Spring Mobil Växel. Produktbeskrivning

Spring Mobil Växel. Produktbeskrivning Spring Mobil Växel Produktbeskrivning Innehåll Spring Mobil Växel...sid 3 Abonnemang...sid 4 Tilläggstjänster för abonnemang...sid 4 Mobilt Bredband...sid 6 Affärspaket...sid 7 Företagstjänster...sid 7

Läs mer

Home Anv andarmanual

Home Anv andarmanual Home Användarmanual Home manual Innehåll 1 Att komma igång 2 2 Startsida 2 2.1 Status.......................................... 2 2.2 Händelser........................................ 3 2.3 Skicka SMS.......................................

Läs mer

Manual för Vision 80/20 Informera Version 2.3

Manual för Vision 80/20 Informera Version 2.3 Manual för Vision 80/20 Informera Version 2.3 2 Innehåll 1. Välkommen till Vision 80/20 Informera 6 2. Introduktion 7 2.1 Innan du börjar 8 2.2 Inloggning 8 Begär nytt lösenord 8 Sök utan att logga in

Läs mer

SIZE FITS ALL. SIZE Mobile BOX 420 17 126 12 Stockholm +46(0)8-503 115 85 www.sizemobile.com Spinbox AB Telefonvägen 30 126 37 Hägersten 2010-06-09

SIZE FITS ALL. SIZE Mobile BOX 420 17 126 12 Stockholm +46(0)8-503 115 85 www.sizemobile.com Spinbox AB Telefonvägen 30 126 37 Hägersten 2010-06-09 ANVÄNDARGUIDE Välkommen till SIZE... 4 Kom igång... 4 SIM-kort & Koder... 4 SIM-kortet... 4 PIN- och PUK-kod... 4 Aktivera ditt abonnemang... 4 Aktivera SIM-kortet... 4 För att aktivera ditt SIZE-abonnemang:...

Läs mer

cellip ANVÄNDARMANUAL IP-, FAX- & MOBILABONNEMANG INNEHÅLLSFÖRTECKNING

cellip ANVÄNDARMANUAL IP-, FAX- & MOBILABONNEMANG INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING Innehållsförteckning... 1 Användarmanual Cellips webbgränssnitt... 2 1. IP- abonnemang... 2 1.1 Vidarekopplingar... 2 1.1.1 Vidarekopplingsexempel... 4 1.2 Telefoniinställningar...

Läs mer

TDC Song Mobil Användarguide

TDC Song Mobil Användarguide TDC Song Mobil Användarguide INNEHÅLL 1 Välkommen till TDC Song 2 2 SIM-kort & Koder 2 3 Aktivera ditt abonnemang 2 4 Röstbrevlådan 3 5 Vidarekoppling och Medflyttning av samtal 4 6 Samtal väntar 5 7 Konferenssamtal

Läs mer

HANDBOK FÖR LIP 8000 SERIEN. ipecs Phase5 Utgåva 1.1 Oktober 2009

HANDBOK FÖR LIP 8000 SERIEN. ipecs Phase5 Utgåva 1.1 Oktober 2009 HANDBOK FÖR LIP 8000 SERIEN ipecs Phase5 Utgåva 1.1 Oktober 2009 Copyright 2000-2009 Licencia telecom ab. Alla rättigheter reserverade. Innehållet i detta dokument kan ändras utan förvarning. Licencia

Läs mer

IP-telefon Dialog 3413

IP-telefon Dialog 3413 IP-telefon Dialog 3413 BsinessPhone-kommnikationsplattform Användarhandbok Cover Page Graphic Place the graphic directly on the page, do not care abot ptting it in the text flow. Select Graphics > Properties

Läs mer

ServIT Manual användargränsnitt 2010-12-17 Rel. 4.2

ServIT Manual användargränsnitt 2010-12-17 Rel. 4.2 ServIT Manual användargränsnitt 2010-12-17 Rel. 4.2 Innehåll 1. Allmänt... 5 1.1 Färgkoder... 5 2. Windows klient... 5 2.1 Översikt... 5 2.2 Flöde... 6 2.2.1 Uppstart... 6 2.2.2 Val av svarsgrupper...

Läs mer

Handbok för LDP-7016D, 24D & 24LD IPLDK-20/50/100/300/600. Utgåva 1.3, Mars 2008

Handbok för LDP-7016D, 24D & 24LD IPLDK-20/50/100/300/600. Utgåva 1.3, Mars 2008 Handbok för LDP-7016D, 24D & 24LD IPLDK-20/50/100/300/600 Utgåva 1.3, Mars 2008 Copyright 2000-2008 Licencia telecom ab. Alla rättigheter reserverade. Innehållet i detta dokument kan ändras utan förvarning.

Läs mer

GRÄNSLÖS TELEFONI. Smarta lösningar för företag från Bahnhof

GRÄNSLÖS TELEFONI. Smarta lösningar för företag från Bahnhof GRÄNSLÖS TELEFONI Smarta lösningar för företag från Bahnhof GRÄNSLÖSA VÄXELSYSTEM Enkelt att använda, enkelt att växa med Grundväxel Vi erbjuder företag en telefonilösning från 2 upp till tusentals anknytningar.

Läs mer

Aastra Kommunikationssystem

Aastra Kommunikationssystem Aastra Kommunikationssystem Aastra 800 Aastra IntelliGate Aastra IntelliGate OpenCom 100 OpenCom 100 Aastra 800 OpenCom 1000 BusinessPhone BusinessPhone MX-ONE A150 A300 2025 2045 2065 Aastra Mobile Client:

Läs mer

Scanpix 5 RONDER FÖR FÖRETAG SOM VILL SPARA PENGAR.

Scanpix 5 RONDER FÖR FÖRETAG SOM VILL SPARA PENGAR. Scanpix 1 5 RONDER FÖR FÖRETAG SOM VILL SPARA PENGAR. 2 3 Scanpix TELE2 VS ONÖDIGT DYRT. VÄRLDENS ENKLASTE MATCH. Ja, det hela är faktiskt mycket enkelt. Tele2 erbjuder alla tjänster företag behöver för

Läs mer

o Uppdaterad 2014-03-11 Ansök om LOK-stöd med närvaroregistrering

o Uppdaterad 2014-03-11 Ansök om LOK-stöd med närvaroregistrering o Uppdaterad 2014-03-11 Ansök om LOK-stöd med närvaroregistrering Inledning... 4 Utbildning... 4 Specialidrottsförbundens och distriktens hemsidor... 4 Information... 4 Manualer... 4 Operativsystem och

Läs mer

Trio Present Staff Client for Web Browsers

Trio Present Staff Client for Web Browsers Användarmanual Trio Present Staff Client for Web Browsers PresentOffice 3.3-0 Dokumentation: Bodil Steen Ändringsdatum: 2005-06-02 Trio AB Box 6795 SE-113 85 Stockholm Sweden Telephone: +46 (8) 457 30

Läs mer

Tjänstebeskrivning. Sonera Kommunikationstjänst VIP. 1.1 Tjänstelösning

Tjänstebeskrivning. Sonera Kommunikationstjänst VIP. 1.1 Tjänstelösning Tjänstebeskrivning Sonera Kommunikationstjänst VIP 1.1 Tjänstelösning Sonera Kommunikationstjänst VIP är en kommunikationslösning för företag som integrerar kommunikationstjänster samt kundtjänst-, samtalsförmedlings-

Läs mer

Uppdaterad 2013-12-10. Ansök om LOK-stöd med närvaroregistrering

Uppdaterad 2013-12-10. Ansök om LOK-stöd med närvaroregistrering Uppdaterad 2013-12-10 Ansök om LOK-stöd med närvaroregistrering Inledning... 4 Utbildning... 4 Specialidrottsförbundens och distriktens hemsidor... 4 Information... 4 Manualer... 4 Operativsystem och webbläsare...

Läs mer

Telefonbanken. Närmaste vägen till banken.

Telefonbanken. Närmaste vägen till banken. Telefonbanken Närmaste vägen till banken. Det är aldrig långt till goda affärer. Vår målsättning är att ge dig bästa tänkbara service, när du behöver det. Det kan innebära allt från möjligheten att fatta

Läs mer

Cisco IP-telefonen 7905G och 7912G för Cisco CallManager 4.1(3)

Cisco IP-telefonen 7905G och 7912G för Cisco CallManager 4.1(3) Telefonhandbok Cisco IP-telefonen 7905G och 7912G för Cisco CallManager 4.1(3) MED LICENS OCH GARANTI Ciscos huvudkontor Cisco Systems, Inc. 170 West Tasman Drive San Jose, CA 95134-1706 USA http://www.cisco.com

Läs mer

Prislista Företag. Gäller from 28 augusti 2012. Priser på våra standardföretagsabonnemang, avtal och tilläggstjänster.

Prislista Företag. Gäller from 28 augusti 2012. Priser på våra standardföretagsabonnemang, avtal och tilläggstjänster. Prislista Företag Gäller from 28 augusti 2012 Priser på våra standardföretagsabonnemang, avtal och tilläggstjänster. 2 Telenor Talabonnemang Talabonnemang... 4 Talabonnemang med mobilsurf... 4 Telenor

Läs mer

Cisco IP-telefon 7961G/7961G-GE och 7941G/7941G-GE för Cisco CallManager 4.1(3)

Cisco IP-telefon 7961G/7961G-GE och 7941G/7941G-GE för Cisco CallManager 4.1(3) Telefonhandbok Cisco IP-telefon 7961G/7961G-GE och 7941G/7941G-GE för Cisco CallManager 4.1(3) MED LICENS OCH GARANTI Huvudkontor Cisco Systems, Inc. 170 West Tasman Drive San Jose, CA 95134-1706 USA http://www.cisco.com

Läs mer

Webbverktyg/ eportfolio

Webbverktyg/ eportfolio Webbverktyg/ eportfolio vägledning i programmet och praktisk användarguide Bengt Engström, Projektsamordnare Peter Åhnberg, Projektadministratör Ansvarig företagskontakter Ansvarig webbverktyg/eportfolio

Läs mer

Hur lånar jag på biblioteket?

Hur lånar jag på biblioteket? Bibliotekets startsida / Hur lånar jag på biblioteket? Hur lånar jag på biblioteket? På biblioteket kan du låna böcker, filmer, cd-skivor, tidskrifter och annat. För att låna behöver du ett bibliotekskort.

Läs mer

Android-app. www.bildtelefoni.net. Användarmanual 1.0. Copyright 2013 bildtelefoni.net

Android-app. www.bildtelefoni.net. Användarmanual 1.0. Copyright 2013 bildtelefoni.net Android-app Användarmanual 1.0 www.bildtelefoni.net Copyright 2013 bildtelefoni.net Fokus på tillgänglighet Med Android-appen kan alla som använder en smarttelefon eller surfplatta med Android få enkel

Läs mer

Att skicka fakturor. Fördjupning till dig som ska använda bankens Fakturaskrivare för e-fakturor och pappersfakturor via e-bokföring

Att skicka fakturor. Fördjupning till dig som ska använda bankens Fakturaskrivare för e-fakturor och pappersfakturor via e-bokföring Att skicka fakturor Fördjupning till dig som ska använda bankens Fakturaskrivare för e-fakturor och pappersfakturor via e-bokföring Välkommen! Att skicka kundfakturor via banken innebär ett effektivt sätt

Läs mer

Telefonbanken. Närmaste vägen till Sparbanken Nord 0771-23 00 23

Telefonbanken. Närmaste vägen till Sparbanken Nord 0771-23 00 23 Telefonbanken Närmaste vägen till Sparbanken Nord 0771-23 00 23 Det är aldrig långt till goda affärer. Vår målsättning är att ge dig bästa tänkbara service, när du behöver det. Det kan innebära allt från

Läs mer