KANDIDATUR TILL FUM 2014/15

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "KANDIDATUR TILL FUM 2014/15"

Transkript

1 Namn: Erik Ax Termin: 3 Telefon: E-post: aaxerik@gmail.com VÄNLIGEN RADERA DENNA RUTA OCH ERSÄTT DEN MED LÄMPLIG BILD PÅ DIG SJÄLV! Ja, jag har bland annat varit Novischförman HT-13. I övrigt har jag arbetat mycket åt JIPPO och det dekadenta Festmästeriet på deras olika tillställningar. Dessutom har jag fått den stora äran att vara Övermarskalk på den kommande vårbalen. Jag är en demokratins förespråkare, och därför anser jag att alla de frågor som JF:s medlemmar vill ska tas upp, också ska tas upp. Kosta vad det kosta vill! Jag är inte smart, men jag är dum. Jag tror att det kan vara intellektuellt utvecklande för mig att vara med och se och lära av övriga duktiga FUM:are. Utöver min personliga utveckling anser jag det vara av stor vikt att upprätthålla den öppna och varma anda JF besitter för tillfället, dels för befintliga studenter, men även för framtida sådana. JF är, och ska förbli, landets främsta studentkår! Fort går det inte, men bra blir det Heller inte. är en standardfras när folk ska beskriva mig. Men jag är snäll, och jag pratar lustigt.

2 Namn: Martina Borgström Termin: 5 Telefon: E-post: martina_956@hotmail.com För att kandidera till fullmäktige, besvara följande frågor. Svaren kommer att anslås på anslagstavlan inför valet till fullmäktige. Fakultetsambassadörerna VT 12 Novischförman HT 12 Clubmästare 2013 JiA Kommittén 2013 FUM 2013/2014 JiA General 2014 Jag tycker JF:s bredd är väldigt viktig. Det ska finnas något för personer med alla intressen och på alla terminer. JF ska vara en självklar plats att vända sig till för juriststudenterna, oavsett om det gäller frågor om utbildningsbevakning, fotbollslir, kontakt med näringslivet eller hänga på After school. JF är bra på detta i dagsläget, men man kan alltid bli bättre! Ökat samarbete mellan utskotten skulle föra samman folk med lite olika intressen och skapa en gemenskap bland juriststudenterna. Vi har en väldigt teoretisk utbildning med få praktiska inslag. Vi behöver mer förberedelser inför arbetslivet och redan från starten av utbildningen. Arbetsmarknaden för jurister är bred och jag tycker man behöver alla tillfällen man kan få för att upptäcka samtliga möjligheter man har. Under mitt arbete med JiA har jag märkt att det finns en uppfattning om att JiA-dagarna och liknande arrangemang som rör näringslivet inte är till för studenter på de yngre terminerna. Detta är en uppfattning vi måste arbeta för att förändra. Jag har varit engagerad i JF sedan dag 1 på juristprogrammet och har trivts som fisken i vattnet varenda sekund. När man är så engagerad och tycker om föreningen så vill man självklart vara med och påverka i FUM som är det högsta beslutande organet. Jag tycker även att jag har mycket kunskap om JF och kan bidra med det.

3 Namn: Hannes Brattgård Termin: 2 Telefon: E-post: hannes.brattgard@gmail.com För att kandidera till fullmäktige, besvara följande frågor. Svaren kommer att anslås på anslagstavlan inför valet till fullmäktige. Mitt främsta engagemang i JF är som tenor i JFs fantastiska Culpakör! Man kommer även kunna stöta på mig genom Lundakarnevalen, då jag är ekonomiansvarig för smånöjet Sketchetera. Jag har också ett långt förflutet inom scoutrörelsen. Jag vill främst driva frågan om utbildningskvalitet, så att juridiska fakulteten lyckas bibehålla den höga standard som man har haft i så många år. Dessutom vill jag driva medlemsfrågan, för att säkra studenternas demokratiska roll vid fakulteten. Att vara medlem i JF ska vara ett självklart val för alla juriststudenter! Helst vill jag se till att JF blir en kår där alla juriststudenter trivs, och där man känner att det är naturligt att kontakta sina kursombud vid frågetecken! Sen vill jag också se till att de utskott som finns blommar ut i sin fulla potential genom en lyssnande dialog samt att lysande idéer på nya utskott får det stöd som behövs för att komma igång! Mina många år som scout och ledamot i olika förenings- och distriktsstyrelser tror jag endast skulle bidra positivt till FUM. Min goda förmåga att skaffa breda kontaktnät är ytterligare en positiv egenskap som jag tycker passar väl för rollen.

4 Namn: Gustav Carlberg Termin: T6 Telefon: E-post: Jag har under ca ett års tid varit med och sjungit i Culpakören och varit engagerad i Dolu pexet som skådespelare sen i höstas. I övrigt sitter jag sedan valet 2010 i Lomma kommunfullmäktige. Jag tycker att det är viktigt att JF jobbar kontinuerligt för att bli öppnare och verkligen visar att föreningen finns till för alla medlemmar, oavsett om de väljer att engagera sig i ett utskott eller ej. Gemenskapen inom föreningen bör betonas mer och bli tydligare. Det är också centralt att samtliga utskott behandlas lika och får det stöd de behöver för att kunna bedriva sin verksamhet på bästa sätt. Jag har alltid drivits av att göra min omgivning bättre och att bidra till ständiga förbättringar om det så rör min hemkommun eller mina studier. Jag tycker om att vara med där viktiga beslut fattas eftersom jag tycker att jag har mycket att bidra med. I alla mina roller är jag en lagspelare som vill samverka med andra människor. Jag vill gärna engagera mig ännu mer i JF och då känns FUM som det naturliga valet. Pu

5 Namn: Gustaf Erlandsson Termin: 3 Telefon: E-post: gustaf.erlandsson@gmail.com För att kandidera till fullmäktige, besvara följande frågor. Svaren kommer att anslås på anslagstavlan inför valet till fullmäktige. Jag har varit aktiv som jobbare inom festmästeriet och kommer att vara marskalk på årets vårbal. Jag är även jobbare inom näringslivsutskottet samt var fadder på JF hösten Vad gäller nationserfarenhet har jag jobbat Lunds nation. Är för närvarande baransvarig, med ansvar för drift och inköp, i säkerhetssektionens vieri i Lundakarnevalen. Jag tycker att JF borde fokusera mer på verksamhet som syftar till att ena studenterna och främja kontakt över terminerna. Anser även att kontakten mellan studenterna och fakulteten kan utökas för att främja utbildningen. För att det känns som ett naturligt steg i mitt engagemang. Men framför allt för att jag vill att JF ska vara och förbli en kår som kommer betyda lika mycket för framtida juriststudenter som den betyder för mig.

6 Namn: Sanja Gojkovic Termin: 6 Telefon: E-post: sanjagojkovic@hotmail.com För att kandidera till fullmäktige, besvara följande frågor. Svaren kommer att anslås på anslagstavlan inför valet till fullmäktige. Jag har varit medlem och aktiv i JF sedan min första termin i Lund, Inom JF har jag varit redaktör för Dissidenten, JiA-ledamot (Annons/Layout), Vice ordförande Utbildningsutskottet med ansvarsområde jämställdhet och likabehandling. Jag har med andra ord kontinuitet och föreningsvana inom JF! Utbildning och jämställdhet- och likabehandlingsfrågor. En röst på mig är en röst på utbildningsbevakningen. Utbildningsbevakningen ska vara en stark del av JF, det är den primära aktiviteten i min mening och den får aldrig eftersättas eller bli osynlig, den finns för att våra medlemmar finns. Utöver det är det jätteviktigt att JF håller en hög standard när det gäller att vara inkluderande för nya och gamla med lemmar. Jag har inte suttit i FUM tidigare och som den starka förespråkare av förändrade organisationsstrukturer som jag är, anser jag att det kan vara på tiden att jag ger mig in i FUM också. Jag har under mina tre år i föreningen sett problem med just integrering av nya medlemmar och att vissa medlemmar som inte är aktiva upplever föreningen som sluten. Detta är inte vad vår förening står för. Blir jag inröstad ska jag jobba hårt för att kommunikationen inom verksamheten upplevs som mer inkluderande och öppen. Är en av de medlemmarna som sätter i gång diskmaskinen emellanåt. Bara det är värt ett kryss. Tycker jag.

7 Namn: Oscar Hillmann Termin: 6 Telefon: E-post: oscar.hillmann@gmail.com För att kandidera till fullmäktige, besvara följande frågor. Svaren kommer att anslås på anslagstavlan inför valet till fullmäktige. * Ordförande informationsutskottet, JF VÄNLIGEN RADERA DENNA * Skådespelare i Dolu pexet, JF RUTA OCH ERSÄTT DEN * Info/layout Jia-kommittén MED LÄMPLIG BILD PÅ DIG * Verksamhetschef vid Akademiska Föreningen SJÄLV! Medlemmarnas engagemang i JF har under åren vuxit mycket och våra aktiviteter har blivit både avancerade och proffsiga. Det är nu viktigt att se till att medlemmarnas intresse för JF inte svalnar och aktiviteterna fortsätter att bli bättre och bättre. Ett sätt är att JF måste ger något tillbaka för att stimulera ett fortsatt engagemang. Jag vill även verka för JF:s öppenhet och se till att JF ska vara en så platt organisation som möjligt där alla känner sig välkomna. Jag har den motivation som krävs för att påverka JF till det bättre. Det finns fortfarande mycket som kan göras för att förbättra vår kår och jag vill vara med och bidra i det arbetet. Som verksamhetschef vid Akademiska Föreningen har jag varit juridiskt och ekonomiskt ansvarig för en av de störta studentorganisationerna i Lund. Denna erfarenhet kommer jag använda för att förbättra JF:s verksamhet. Kan lösa en rubiks kub på under 1,5 minut

8 Namn: Beatrice hodo Termin: t3 Telefon: E-post: Jag är och har sedan T1 varit mycket engagerad i festmästeriet och ska bland annat vara marskalk på JF:s vårbal under detta fantastiska jubileumsår. Jag är även aktiv i andra utskott inom JF, bland annat i näringslivsutskottet, culpakören, som kursombud i utbildningsutskottet, som fadder HT13 samt mässvärd på JiA-mässan Jag är även engagerad i Västgöta nation. Utbildningsbevakningen är en funktion som är oerhört viktig och central för föreningen och som definitivt bör drivas framåt ännu mer, såsom bland annat frågan rörande införandet av digitala tentor och utvecklingen av förfarandet vid inhämtandet av studenternas åsikter. Det är också viktigt att vidga kontakten med näringslivet, speciellt vad gäller de mindre byråerna och även offentlig sektor för att studenterna ska kunna få en så realistisk bild av näringslivet som möjligt. Det är också viktigt att prioritera frågor som hur föreningen ska nå ut till alla sina medlemmar och verka för ett öppet JF, där alla medlemmar ska känna sig välkomna och uppmuntras till att engagera sig! Jag har en mycket bred insikt i JF tack vare engagemanget i de många olika utskotten och jag brinner verkligen för att driva viktiga frågor framåt. Därför hade det varit fantastiskt att få chansen att påverka utvecklingen av Sveriges främsta studentkår! Missa inte vårbalen!!!

9 Namn: Svante karlström Termin: 5 Telefon: E-post: svante.karlstroem@gmail.com 1. Har Du tidigare engagerat Dig i JF eller någon annan förening, nation eller liknande? Karriären började tidigt som undermålig högerytter i Lugis P92or åren , och sedan dess har jag gjort ett antal bejublade inhopp i diverse föreningar. Förra året var jag Dolusspexets mest lysande scenpersonlighet och nu styr jag skutan för JF:s karnevalsfestligheter tillsammans med den älskvärde Olle Traung (rösta på honom också!). Det ska bli bättre för alla. Överallt. Garanterat. Kaffemuggar med tryck man inte skäms för. Sanktionera ekonomistuderande i tysta läsesalen. Övergripande frågor bör tangera nepotism, som måste vara non-grata, hur JF:s tillgångar på bästa sätt ska komma medlemmarna tillhanda samt utrensning av överflödig byråkrati. Förra året blev min ansökan diskvalificerad på grund av 3 minuters försen inlämning, varför jag har två års krafter att bränna på den här karusellen! Jag har en tydlig uppfattning om hur JF ska skötas, och det här är ett av flera sätt att sjösätta dessa visioner. Sen är det mycket spännande att se hur många vänner man har på Juridiucm; 1 like = 1 vän. Jag lovar inte guld men gröna skogar (tillika Miljöpartiets slogan valet 1988).

10 Namn: Omar Khalil Termin: 8 Telefon: E-post: omar.ib.khalil@gmail.com Ordförande för Juridiska föreningen verksamhetsåret 2013/14, Styrelseledamot i JF:s styrelse verksamhetsåret 2012/13, Ledamot i JiA-kommittén 2012, Ordförande Idrottsutskottet verksamhetsåret 2011/12, Kursombud termin 1-6. Det är viktigt att föreningen förblir en aktiv medlemskår. JF ska fortsätta sträva efter att ha en så bred verksamhet som möjligt som riktar sig till alla dess medlemmar och ständig jobbar för att skapa en bra gemenskap mellan alla som engagerar sig och framstå som en välkomnande organisation. JF:s styrka ligger i det stora engagemanget som föreningen får från sina medlemmar och det är därför viktigt att föreningen ger tillbaka till de som engagerar sig på ett tillfredställande sätt. Jag tycker det har varit fantastiskt roligt att ha varit del av detta forum och jag vill gärna fortsätta att vara med i arbetet att utveckla och driva föreningen framåt även nästa år och se till så att föreningens och medlemmarnas intresse tillgodoses i bästa möjliga mån. JF ska alltid vara en förening där alla kan känna sig hemma! Närvaro tidigare FUM: 9 av 9 möten.

11 Namn: Simon Kjellstrand Termin: 3 Telefon: E-post: skjellstrand@gmail.com Höstterminen 2013 var jag Novischförman och jag har även suttit i fullmäktige under verksamhetsåret 2013/2014. Därutöver har jag varit barchef under höstfesten 2013 och vårbalen 2014, assisterat sporadiskt i baren under Festmästeriets kickoff samt After School, tagit initiativ till anordnandet av sportbar på JF och jag ska dessutom agera karnevalist för JF:s alldeles egna tältnöje under den stundande Lundakarnevalen. Min erfarenhet av JF är att det är en i grund och botten mycket sällskaplig och välkomnande förening, med en stark strävan efter att tillfredsställa samtliga Lundajuristers intressen. För att uppleva privilegiet som medlem i Sveriges Främsta Studentkår fullt ut förutsätts emellertid ett visst ömsesidigt tillmötesgående, vilket många av dagens medlemmar dessvärre går miste om i all betygshets. Därför anser jag att det är viktigt att föreningen på ett smidigt sätt lyckas öppna medlemmarnas ögon för JF:s verksamhet samt att en integration av studenter från olika terminer är något som eftersträvas. Själva verksamheten måste samtidigt följa med i den samhälleliga utvecklingen där jämställdhet och likabehandling på alla tänkbara plan ständigt ska prägla föreningens handlande. Till sist är det, när medlemmarnas uppmärksamhet väl är infångad, essentiellt att föreningen lyckas förmedla verkligheten att ett engagemang inom JF, oavsett storlek, framförallt är ett omväxlande komplement till studierna och inte ett hinder! Då jag brinner oerhört mycket för JF vore det en stor ära att få ge mitt yttersta för den förening som har gett mig så ofantligt mycket under min tid här i Lund. Med öppenhet och engagemang vill jag fånga in och förmedla medlemmarnas åsikter och önskemål till fullmäktige, för att på så vis göra föreningen än mer attraktiv och mångsidig. Var dessvärre tvungen att avvika tidigare från ett möte p.g.a. sjukdom. Kärlek. Närvaro tidigare FUM: 9 av 9 möten. Gick tidigare vid 1 möte.

12 Namn: Oskar Lindbom Termin: 6 Telefon: E-post: oskar.lj.lindbom@gmail.com För att kandidera till fullmäktige, besvara följande frågor. Svaren kommer att anslås på anslagstavlan inför valet till fullmäktige. Jag har sedan min första termin engagerat mig i föreningen på en hel del olika sätt. Jag har varit kursombud, sjungit i Culpakören, skådespelat och skrivit manus i Dolu pexet, varit tjänsteman i Utbildningsutskottet, varit FUM-ledamot och nu senast har jag suttit i styrelsen. JF består tydligt av tre delar: utbildningsbevakning, social verksamhet och näringslivskontakt. Det är viktigt att alla dessa får tillräckligt utrymme och de resurser som passar verksamheternas behov. För föreningens medlemmar och aktiva är det viktigt att de tre verksamhetsgrenarna framstår som lika självklara delar av föreningen. Vidare måste JF arbeta med att minska avståndet mellan organisationen och dess externa verksamhet. För alla juriststudenter ska föreningen vara en självklar del av studietiden, oavsett om och hur mycket man väljer att engagera sig. Jag har under mina år i Lund och i JF sett föreningens verksamhet på nära håll. Jag har sett den under olika ledningar och från alla tänkbara perspektiv. För att kunna vara med och vidareutveckla föreningens arbete är fullmäktige ett självklart forum. Det är där presidium, styrelse och tjänstemän väljs och det är där de övergripande besluten tas. Det är även där min erfarenhet av föreningen behövs. Här vore det på sin plats med ett skämt. Närvaro tidigare FUM: 9 av 9 möten. Kom senare vid 1 möte.

13 Namn: Marcus Lindström Termin: Ska påbörja termin 7 Telefon: E-post: marcus.c.lindstrom@gmail.com Under innevarande verksamhetsår är jag JF:s vice ordförande och fullmäktigeledamot. Tidigare har jag varit styrelseledamot (2012/2013) och pubmästare. (2011/2012). Genom mitt uppdrag som vice ordförande sitter jag även med i beredningsgruppen för Studentlund och i styrelsen för Terminsräkningsföreningen, samt Juridiska fakultetens HMSkommitté. Jag anser att JF bör fokusera på att fortsätta skapa en välkomnande atmosfär. JF ska vara den naturliga mötesplatsen för samtliga juriststudenter. Jag anser också att föreningen bör fokusera på att behålla medlemmar, aktiva och tjänstemän genom att försöka skapa större mervärde för såväl medlemskap som engagemang i JF. Jag tycker det är viktigt att JF arbetar för att bredda verksamheten och uppmuntra nya initiativ. Detta för att kunna få fler medlemmar att engagera sig, och på så sätt få föreningen att utvecklas. Det är även viktigt att vi är aktiva inom de externa samarbetsorgan som JF är en del av. Jag har varit engagerad i JF i 4 år och har under denna tid samlat på mig en gedigen erfarenhet av föreningen. Jag tror att jag kan bidra med en kontinuitet som kan vara till god hjälp för att utveckla JF. Jag brinner för JF och vill gärna vara med och driva föreningen framåt. Närvaro tidigare FUM: 9 av 9 möten.

14 Namn: Jonatan Macznik Termin: T5 Telefon: E-post: Ordförande, Utbildningsutskottet, Juridiska Föreningen Ledamot, Nämnden för Utbildnin på Grund och Avancerad nivå Ledamot, FUM Förbundsstyrelseledamot, Utrikespolitisk talesperson, Liberala Ungdomsförbundet Ersättare (FP), utbildningsnämnden, Göteborgs stad. Utbildningspolitisk krönikör, Lundagård Vice ordförande, Amnesty Göteborg Radio AF Juridiska föreningen är en kår och det är viktigt att värna kåren kärna: utbildningsbevakning, påverkan och utvecklande av såväl utbildningen som utbildningsbevakningsarbetet i sig. Bör vara god balans mellan juridiska föreningens tre delar, utbildningsbevakning, studiesocial verksamhet och arbetslivskontakt. Breddad rekrytering och förbättrad organisationskultur i JF. Främst blir detta viktigt när FUM ska tillsätta alla tjänstemän och styrelse. Vill vara med och påverka JFs åsikter och värdegrund. Beslut som helt tas i FUM. Tror också jag kan bidra med bred organisationserfarenhet både såväl från JF som många tidigare organisationer. En bra chans till påverkan. Eftersom JF bygger på ovan nämnda tre ben är det viktigt att utbildningsbevakningen finns representerad även i FUM. Närvaro tidigare FUM: 9 av 9 möten.

15 Namn: Niklas Moser Termin: 8 Telefon: E-post: niklasmoser@gmail.com För att kandidera till fullmäktige, besvara följande frågor. Svaren kommer att anslås på anslagstavlan inför valet till fullmäktige. Ja, ordförande för redaktörskollegiet (AF) / 3. Varför är Du intresserad av att ställa upp i fullmäktigevalet? Utbildningspolitik: Jag vill i framtiden se JF som en aktör med aktivt deltagande och tydliga ställningstaganden i den offentliga debatten gällande högre utbildning i allmänhet och juridiska studier i synnerhet. Som en del i detta anser jag att JF bör driva frågan om införandet av studentanställning som särskild anställningsform. Studiesociala frågor: JF bör utöka sitt redan breda engagemang på området. Ett tydligt mål är att erbjuda redskap och plattformar för att öka den enskilda studentens utbyte av juristprogrammet. Här bör JF arbeta för att underlätta för studenter att finna varandra för att formera studiegrupper, erbjuda kurser i studieteknik och anordna plugg-stugor inför tentor. Elektroniskt valdeltagande i kårvalet: Möjlighet att rösta elektroniskt i kårvalet är en viktig nyckel till ökat valdeltagande. Detta skulle i sin tur leda till en ökad kunskap om, och engagemang i, JFs verksamhet.

16 Namn: Anna Nord Termin: T5 Telefon: E-post: Jag har bland annat suttit med i JF:s styrelse under verksamhetsår 13/14 vilket har varit en upplevelse och gett mig insikt i föreningen. Utöver detta har jag även innehaft tjänstemannaposter och varit aktiv i diverse utskott inom föreningen. Utöver JF har jag varit engagerad i Lunds Utrikespolitiska Föreningen och Röda Korsets Ungdomsförbund i Lund. För att slagparollen JF är Lunds främsta studentkår ska efterlevas och bibehållas finns det ett flertal perspektiv som bör utvecklas och finslipas. För mig är det av yttersta vikt att föreningen tilltalar alla juriststudenter och fungerar som ett öppet och socialt forum där alla känner sig välkomna och känner att de får ut något av föreningen. En av grundpelarna inom kåren är att bedriva utbildningsbevakning. Det är av vikt att ett digert jobb och arbete läggs på att granska vår nuvarande utbildning. Jag anser att Fullmäktige ska prioritera frågor som befrämjar utformningen av programmet och utbildningsbevakning. Juristprogrammet ska bibehålla sin kvalité och status som ett väl ansett juristprogram. För att JF ska vara det självklara valet att vända sig till för varje medlem behöver den studiesociala situationen förbättras. Detta är inte något som sker över en natt men genom ett aktivt arbete för att främja öppenhet och se till att alla känner sig välkomna kan detta arbete påbörjas. Utöver detta måste frågor såsom studenters stress och psykiska hälsa diskuteras. För att JF:s medlemmar ska få ut så mycket som möjligt av Lunds fantastiska studentliv är det viktigt att samarbetet mellan kårer och Studentlund fungerar väl och utvecklas i framtiden. Som eventuell framtida fullmäktigeledamot skulle jag arbeta för fler gemensamma aktiviteter mellan dessa aktörer genomförs. Det är fantastiskt kul att engagera sig inom JF och detta vill jag fortsätta med! Fullmäktige är föreningens högst beslutande organ och jag tror att jag har ett flertal egenskaper som kommer att komma väl till pass som ledamot genom att jag tillför nya tankar och idéer som föreningen behöver. Se till att njuta ordentligt av denna karnevalsvår! Närvaro tidigare FUM: 8 av 9 möten.

17 Namn: Thea Nygren Termin: 2 Telefon: E-post: theakina@hotmail.com För att kandidera till fullmäktige, besvara följande frågor. Svaren kommer att anslås på anslagstavlan inför valet till fullmäktige. Här i Lund har jag engagerat mig mycket inom JF. Förra terminen jobbade jag på höstfesten, där jag hjälpte till med att duka, jobba i vinloungen och städa. Den här terminen var jag Vice Ordförare i Novischskottet. Som novischförman planerade jag tillsammans med Thea Palmkvist hela novischperioden. Jag har bl.a. haft kontakt med nationer inför sittningar, planerat inför uppdragslekarna och SmåJurs-lekarna samt kommit på teman. Jag är även engagerad i karnevalen den här terminen. Jag är med i JF:s tält, men eftersom karnevalen har precis börjat har jag inte hunnit göra så mycket ännu. Innan jag kom till Lunds universitet jobbade jag för Nightinggale Charity Club (NCC) i Peking, vilket är en studentledd organisation som bistår kinesiska föräldralösa barn på ett adoptivhem utanför Peking. Som medlem hjälpte jag till med att samla in pengar genom att planera och arbeta under olika events som Winter Fair, Spring Fair och Arcade Night. Jag skulle vilja att JF samarbetar mer med andra studentkårer i Lund! Jag tror flera medlemmar skulle tycka det var kul att träffa studenter från andra kårer och att det även skulle kunna vara gynnsamt för både JF och andra studentkårer. Man skulle kunna bl.a. organisera föreläsningar, workshops och fester. Jag har alltid tyckt om att engagera mig, speciellt i studentledda organisationer. Redan under början av termin ett på juristprogrammet kom jag väldigt snabbt underfund med att jag ville engagera mig inom JF. Därför började jag direkt jobba för Festmästeriet och senare som Novischförman. Jag tycker om att planera och är inte rädd för att ta svåra beslut. JF är en stor organisation som påverkar många studenter och som fullmäktige skulle jag kunna vara med att påverka, förnya och förhoppningsvis förbättra föreningens verksamhet!

18 KANDIDATUR TILL FUM 2014/15 Namn: JOEL PALM Termin: TVÅ Telefon: E-post: För att kandidera till fullmäktige, besvara följande frågor. Svaren kommer att anslås på anslagstavlan inför valet till fullmäktige. Inom JF har jag engagerat mig i bland annat Festmästeriet, i Dolu pexet som ansvarig för kostymsektionen och för det eminenta Idrottsutskottets räkning är jag herrinnebandylagets lagledare. Jag vill lägga fokus på att locka fler medlemmar att ta del av och bidra till det fantastiska kårlivet, där tror jag att det finns ett stort sparkapital att hämta. Det behövs mer idéer, åsikter och en mer spridd krets av aktiva. Jag hoppas även att JF kan bli mer öppen i det avseendet att det förs en bredare dialog me llan de direkt beslutsfattande i fullmäktige och medlemmarna. Som en följd av det, tror jag att insynen i kårens olika verksamhetsområden kan förbättras. Efter bara lite mer än en termin känner jag starkt engagemang för kåren. Att ställa upp i fullmäktigevalet är en fantastisk möjlighet att kunna påverka både min egen och mina kamraters tid i Juridiska Föreningen. Jag tror att jag kan bidra med en hel del och hoppas lära mig minst lika mycket.

19 Namn: Thea Palmqvist Termin: T2 Telefon: E-post: För att kandidera till fullmäktige, besvara följande frågor. Svaren kommer att anslås på anslagstavlan inför valet till fullmäktige. Jag var novischförman för den nya omgången juriststudenter som kom i vår, vilket var fantastiskt roligt! Annars har jag jobbat lite här och var, bl.a. på höstfesten och på after schools. Jag har även tidigare varit engagerad, under gymnasietiden anordnade jag studentbalen och var med i kamratstödjargruppen samt IT-gruppen. Jag tycker det är viktigt att JF är en organisation som både bevarar gamla traditioner men också välkomnar nya idéer. Jag vill hålla JF levande och försöka få så många som möjligt att bidra med sitt engagemang. Det är ju faktiskt vi studenter som gör JF till vad det är! Även om organisationen redan är grym får man aldrig sluta vara kritisk och öppen för förändring. En fråga jag anser bör få prioritet är just detta, hur så många som möjligt ska kunna få sin röst hörd och vara med och påverka. JF ska vara en öppen organisation där alla känner att de kan vara delaktiga om de vill. Jag tycker det är viktigt att ta alla chanser man kan för att påverka sin tillvaro och sin omgivning. Att få vara med och forma JF är en fantastisk möjlighet till just detta! Det är dessutom en viktig uppgift som ska tas på största allvar. Jag är entusiastisk, ansvarsfull, engagerad och njuter av livet som juriststudent till fullo! Att ha ett öppet och välkomnande klimat ser jag som en förutsättning för att lyckas bra på programmet, men också för att tiden som juriststudent ska vara så rolig som det bara går.

20 Namn: Alfred Petersson Termin: 3 Telefon: E-post: alfredpetersson@gmail.com För att kandidera till fullmäktige, besvara följande frågor. Svaren kommer att anslås på anslagstavlan inför valet till fullmäktige. I skrivande stund har jag varit vice ordförande för JIPPO sedan hösten Utöver detta ärofyllda ämbete har jag agerat fadder, varit barchef samt jobbat på ett flertal (o)drägliga tillställningar som anordnats inom föreningen. Sociala och kulturella evenemang är anledningen till att jag själv drogs till JF från första början (På gott och ont). Att ge medlemmarna möjlighet att förädla dessa tillställningar är något jag kommer kämpa för! En annan hjärtefråga kommer givetvis vara att gediget jobba för att få Tysta reserverad för enbart juriststudenter! JF ligger mig varmt om hjärtat. Det är en fabulös förening och så vill jag att det ska förbli, både för mig och övriga medlemmar. Den bästa möjligheten för att säkerställa detta är att själv se till att inga knackiga beslut fattas. Värt att notera är att jag var DJ på Novischfesten VT14, d v s var det någon som hittade kärleken eller kanske bara hade The time of your life kan ni tacka mig för den förföriska musiken! Kuriosa; Kallas i folkmun för Africii. En önskelåt är en dålig låt Alfred Africii Petersson

21 Namn: Josefine Rex Termin: T4 Telefon: E-post: Jag började tidigt, under T1 att engagera mig i Festmästeriet som jobbare. Var sedan fadder och även barchef på höstfesten HT Är nu Clubmästare i Festmästeriet. Enligt mig är det väldigt viktigt att behålla den gemenskap som JF idag utgör, men samtidigt sträva efter att få den att växa. Juridiska Föreningen är en kår med många engagerade medlemmar. Min strävan är att det ska finnas något för varje person att antingen engagera sig i eller delta i. Det är viktigt att det finns en naturlig väg in till JF, oavsett vilken termin du studerar på. Vad jag framförallt vill sträva efter är att det ska vara enkelt att få sin röst hörd, oavsett engagemang i kåren eller inte, så att vi kan utforma JF efter medlemmarna. Det är oavsett om det rör sig om utbildningsfrågor, sociala aktiviteter eller arbetsmarknadsdagar. JF ska helt enkelt alltid finnas där för studenterna. För att få föreningen att utvecklas är det viktigt att få en samlad syn på åsikter från alla olika terminer, även de lägre terminerna som har en helt ny syn på JF. I Festmästeriet har man turen att arbeta med en stor mängd studenter från spridda terminer och som Clubmästare har jag en möjlighet att få framföra alla dessa.

22 Namn: Rasmus Ringström Termin: T4 Telefon: E-post: 1. Har Du tidigare engagerat Dig i JF eller någon annan förening, nation eller liknande? Inom JF Jobbare Festmästeriet (samt marskalk Vårbalen 2013) Novischförman 2013 Clubmästare 2013/2014 JiA kommittén 2013 Vice JiA-general 2014 Fullmäktigeledamot 2013/2014 Övrigt Karnevalist i tältsektionen Lundakarnevalen 2014 I mina ögon ska JF aktivt arbeta för att vara en öppen, ambitiös, och mångsidig förening där alla kan känna sig välkomna, oavsett vad man söker efter. Vikten av den kombination av utbildningsbevakning, kontakt med näringslivet och sociala aktiviteter som JF redan erbjuder går inte nog att understryka och för mig är det självklart att all verksamhet ska sträva efter att genomsyras av glädje och professionalism. Det är, i mitt tycke, denna bredd och balans som är nyckeln till JF:s framgång och därför är det viktigt att det läggs fokus på alla dessa tre delar. Personligen vill jag lägga stor vikt vid den sociala delen då jag tror att en bra plattform för social verksamhet bidrar till att stärka gemenskapen bland alla juriststudenter och därmed stärka JF, både internt men även utåt och på så sätt göra föreningen mer attraktiv för passiva medlemmar. JF ger oss som studenter en unik möjlighet att vara med och påverka, utforma och utveckla vår studietid, oavsett om det gäller utbildning eller rena nöjen, och självklart önskar jag att även fortsättningsvis vara en del av detta. Jag hoppas att jag ska kunna bidra med viss erfarenhet av JF.s verksamhet, men framförallt glädje, ett brinnande engagemang för denna förening och en vilja att fortsätta arbeta med att befästa JF:s position som Sveriges främsta studentkår. Närvaro tidigare FUM: 9 av 9 möten. Kom senare vid 1 möte.

23 Namn: LINN ROBERTS Termin: TERMIN 3 Telefon: E-post: LINN.ROBERTS@GMAIL.COM Jag började jobba inom JF som fadder. Därefter har jag jobbat flertalet gånger inom festmästeriet på diverse sittningar och eftersläpp och jag kommer nu agera marskalk under vårbalen. Därutöver är jag nu aktiv inom Lundakarnevalen som gruppchef för danssektionen. Jag kände under termin 1 att det var svårt att få en inblick i hur Juridiska Föreningen fungerade och hur det var uppbyggt. Information och öppenhet till förstaterminsstuderande om hur man kan delta och på riktigt ta plats inom de olika utskotten är därför någonting jag vill förbättra. Jag tycker att kommunikationen mellan Juridiska Föreningen och dess medlemmar behöver bli tydligare så alla känner sig välkomna att delta i vad som faktiskt är det bästa under studietiden. Studieklimatet för oss studerande på juristprogrammet är något som jag anser att större fokus bör läggas på. Hur man kan skapa ett mer positivt studieklimat där det är lätt att fokusera och få ut det mesta av sina studier. Likaså få in fler juridiska områden på de event som hålls utav JF, så att inte endast affärsjuridiska byråer är de som läggs fokus på utan även exempelvis familjejuridiska byråer. Detta är viktigt för att belysa studenter om olika alternativ efter utbildningens slut och därigenom inspirera och ge en extra liten push för att orka den tuffa utbildningen vi studerar. Jag ser det som en självklarhet att engagera mig i det arbete som Juridiska Föreningen gör dagligen då jag själv känner att det ger mig väldigt mycket att vara aktiv inom vår kår. Genom att vara med i FUM vill jag kunna påverka och göra Juridiska föreningen ännu bättre än vad den redan är. Det är svårt att påverka från sidlinjen. Fri glass till alla.

24 Namn: Vilhelm Rondahl Termin: T3 Telefon: E-post: 1. Har Du tidigare engagerat Dig i JF eller någon annan förening, nation eller liknande? När det kommer till Lundalivets studentaspekter har jag gjort i princip allt krökrelaterat i Juridiska Föreningar och nationer till höger och vänster, både framför och bakom baren. Som främsta merit står utan tvekan min stjärnspäckade kometkarriär i den milt socialliberala nättidningen Veckans Kröknytt, där jag numera innehar redaktörsposten. Där har jag fått smak för makt, och vill gärna ha mer. En välanvänd politisk slogan som vid det här laget torde vara tämligen urvattnad i sådana här sammanhang är den folkhemsklingande alla ska med, vilket jag håller helt med om. Man måste bli vald för att få vara med i FUM. Känd från TV.

25 Namn: Carl-Johan Storsten Termin t3 alt. t4 alt. t5 (DBP hur man räknar). Telefon: E-post: Sluta dröm om det ljuva livet, vi kommer aldrig va med om det. Och be aldrig mer om ursäkt för sakerna du aldrig gjorde. Men det äter upp dig när du ligger i din säng. Åh gud det gör så ont att nåt så nära kan va så långt bort. Jag vet att de bara är fantasier och nu är hon i mig. Och kommer alltid vara. Och jag vet att allt är falskt och bedrägeri, men det struntar jag i för vi dansar och du har så mjuka läppar. Men bryt inte ihop nu, du är bara en av många människor jag drömt om. Närvaro tidigare FUM: 7 av 9 möten. Gick tidigare vid 1 möte.

26 Namn: Olof traung Termin: t4 Telefon: E-post: 1. Har Du tidigare engagerat Dig i JF eller någon annan förening, nation eller liknande? Jag har i 21 år varit engagerad i en nation. Sveriges nation. Som en trogen medborgare har jag varit närvarande under varje midsommarafton och nationaldag. Inom juridiska föreningen gör jag ett gediget jobb som Vice Karnivalsamiral (rösta på Svante också) där fantasier blir till verklighet. Till skillnad från många andra tänker jag inte prata högtravande om stora visioner. Det handlar om att vara realistisk. Det handlar om att se till att alla trivs. Det handlar om att se till att alla day-to-day -business grejer fungerar. Inga ska behöva komma till JF och upptäcka att kaffet är slut. De tillgångar och resurser som finns ska verkligen komma oss studenter tillhanda. Bröd åt folket! För JF, juridiken och medlemmarnas skull. Vishet är JF:s grundpelare. JF:s kärlek, min belöning. JF:s välmående, min högsta lag. Med dessa ledord i ryggen, tror jag inte jag behöver förklara mer om varför jag är rätt val för er. Favoritfärg Blå Favoritfilm Shawshank redemption (1a på IMDB) Favoritlåt Rocky Soundtrack

27 Namn: Oscar Wennerström Termin: 5 Telefon: E-post: oscar.wennerstrom@hotmail.com Juridiska Föreningen: Festmästeriet: Clubmästare ht-13 vt-14, Jobbare vt-12 vt-13 JiA-kommittén 2013 och 2014 Fullmäktigeledamot Fadder ht-12 Övrigt: Karnevalist Tågsektionen 2014 Diverse trevligheter på Göteborgs Nation; jobbarlag och fadderverksamhet mm. Juridiska Föreningen skall vara en öppen förening där alla medlemmar skall känna sig välkomna att ta ett steg in i gemenskapen. Jag har själv erfarenheter från lägre terminer att många inte riktigt vet vad JF är eller hur föreningen styrs. En levande förening kräver en öppenhet där alla kan hitta sin plats och bli uppmuntrade till att engagera sig inom just sitt område. JF skall verka för sin sociala verksamhet, där grunden till nästintill allt engagemang ligger. JF har även stora möjligheter att påverka hur studiesituationen ser ut för studenter på Juridiska Fakulteten. Den studiebevakande funktionen är en mycket viktig fråga, som ytterst ligger på fullmäktige att besluta ramarna för. Jag ser det som en både viktig och ansvarsfull uppgift att få möjlighet till att vara med och bestämma hur JF skall styras, självklart också fantastiskt roligt! Jag är övertygad om att jag kan bidra med ett brett engagemang och göra många olika röster hörda. Då jag varit aktiv i föreningen under snart fem terminer känner jag också ett ansvar att föra vidare allt det positiva inom verksamheten, och bygga vidare på allt det som är bra redan idag. Jag tycker att JF är en fantastiskt härlig och väl fungerande förening. Studenter erbjuds många trevliga sammankomster, möjligheter att påverka sin studiesituation och en inblick i livet efter studierna. Så skall det även fortsättningsvis vara. Allting kan dock alltid göras bättre. Att aktivt arbeta med JF:s ansikte utåt och öppna ögonen även för icke-aktiva medlemmar är en viktig utmaning i JF:s arbete under kommande verksamhetsår! Närvaro tidigare FUM: 9 av 9 möten.

KANDIDATUR TILL FUM 2013/14

KANDIDATUR TILL FUM 2013/14 Namn: Linn Alfredsson Termin: T6 Telefon: 0739-59 86 85 E-post: linn.alfredsson@hotmail.com Under mina tre år i Lund har jag varit engagerad i JF från första stund. Först som aktiv i utskott och senare

Läs mer

Verksamhetsplan för Juridiska Föreningen 14/15

Verksamhetsplan för Juridiska Föreningen 14/15 Verksamhetsplan för Juridiska Föreningen 14/15 1.1 Fullmäktige Juridiska Föreningens (JF) fullmäktige ska under året sammanträda minst tre gånger per termin, med undantag för juni, juli och augusti. Fullmäktige

Läs mer

Verksamhetsplan för Juridiska Föreningen 13/14

Verksamhetsplan för Juridiska Föreningen 13/14 Verksamhetsplan för Juridiska Föreningen 13/14 1.1 Fullmäktige Juridiska Föreningens ( JF) fullmäktige ska under året sammanträda minst tre gånger per termin, med undantag för juni, juli och augusti. Fullmäktige

Läs mer

KANDIDATUR TILL FUM 2012/13

KANDIDATUR TILL FUM 2012/13 Namn: Axel Frank Almqvist Termin: 6 Telefon: 0707721146 E-post: a.frank.almqvist@gmail.com Jag har tidigare varit vice ordf. för JIPPO där jag tillsammans med min kollega, Mårten, anordnade de interna

Läs mer

KANDIDATUR TILL FUM 2015/16

KANDIDATUR TILL FUM 2015/16 Namn: Martina Borgström Termin: 7 1. Har Du tidigare engagerat Dig i JF eller någon annan förening, nation eller liknande? Styrelsen 2014/2015 JiA-General 2014 FUM 2014/2015 FUM 2013/2014 JiA-Kommittén

Läs mer

Äntligen är det dags att söka till PiLs styrelse och utskott!

Äntligen är det dags att söka till PiLs styrelse och utskott! Äntligen är det dags att söka till PiLs styrelse och utskott! Vill du vara med och engagera dig i en av Sveriges främsta personalvetarföreningar? engagerar hundratals medlemmar som alla brinner för personalfrågor

Läs mer

Sammanställning av resultat Enkätundersökning Speak the J(F) up! 2011

Sammanställning av resultat Enkätundersökning Speak the J(F) up! 2011 1. Vilken termin läser du? Sammanställning av resultat Enkätundersökning Speak the J(F) up! 2011 2. Är du medlem vid JF idag? Besvarad av 137 st. Ja: 131 Nej: 6 3. Om du svarade ja på fråga 1: Tycker du

Läs mer

Nu är det äntligen dags att söka till föreningen Personalvetare i Lunds styrelse och utskott!

Nu är det äntligen dags att söka till föreningen Personalvetare i Lunds styrelse och utskott! Nu är det äntligen dags att söka till föreningen Personalvetare i Lunds styrelse och utskott! Vill Du vara med och engagera Dig i en av Sveriges främsta personalvetarföreningar? Personalvetare i Lund engagerar

Läs mer

UTSKOTTSVERKSAMHET. Verksamhetsplan Eventutskottet 2014-09-27. Verksamhetsbeskrivning. Syfte och mål

UTSKOTTSVERKSAMHET. Verksamhetsplan Eventutskottet 2014-09-27. Verksamhetsbeskrivning. Syfte och mål UTSKOTTSVERKSAMHET Verksamhetsbeskrivning skapar möjligheter för studenter att engagera sig inom diverse projekt, internt för aktiva samt externt för medlemmar, och bidrar till personlig utveckling genom

Läs mer

Uppstart. Till nya studenter på Rättsvetenskapliga programmet och Juristprogrammet. 2012 Juridiska Föreningen vid Örebro universitet

Uppstart. Till nya studenter på Rättsvetenskapliga programmet och Juristprogrammet. 2012 Juridiska Föreningen vid Örebro universitet Uppstart Till nya studenter på Rättsvetenskapliga programmet och Juristprogrammet 2012 Juridiska Föreningen vid Örebro universitet VÄLKOMMEN INNEHÅLL Hej! Hej! Välkommen till oss rättsvetar- och juriststudenter

Läs mer

Kandidater till Juridiska föreningen - Verksamhetsåret 2015

Kandidater till Juridiska föreningen - Verksamhetsåret 2015 Kandidater till Juridiska föreningen - Verksamhetsåret 2015 Översikt Ordförande Vice ordförande Sekreterare Kassör Näringslivsansvarig Vice näringslivsansvarig Utbildningsansvarig Vice utbildningsansvarig

Läs mer

Nomineringar Valberedningen nominerar Föreningen Samhällsvetarnas styrelse för verksamhetsåret 2015/2016 enligt följande:

Nomineringar Valberedningen nominerar Föreningen Samhällsvetarnas styrelse för verksamhetsåret 2015/2016 enligt följande: Nomineringar 2015 Valberedningen nominerar Föreningen Samhällsvetarnas styrelse för verksamhetsåret 2015/2016 enligt följande: Ordförande: Gustaf Palmér Vice Ordförande: Karin Rehnberg Kassör: Oscar Lindquist

Läs mer

Arbetsbeskrivningar för JF:s utskottsverksamhet

Arbetsbeskrivningar för JF:s utskottsverksamhet Arbetsbeskrivningar för JF:s utskottsverksamhet Arkivarie Arkivarien är den fristående tjänsteman som är ansvarig för JF:s arkiv i AF-borgen. Arkivarien är ansvarig för arkivets struktur och den löpande

Läs mer

Verksamhetsplan 2018/2019 Studentsektionen Sesam

Verksamhetsplan 2018/2019 Studentsektionen Sesam Verksamhetsplan 2018/2019 En del av Inledning Sesams verksamhetsplan är antagen av kårsektionens medlemmar på sektionsmöte och ska ligga som grund för verksamheten under det kommande verksamhetsåret. Verksamhetsplanen

Läs mer

Ultuna Studentkårs MENTORS PROGRAM

Ultuna Studentkårs MENTORS PROGRAM Ultuna Studentkårs MENTORS PROGRAM Vill du bli mentor eller adept? Ultuna Studentkårs Mentorsprogram En ökad kontakt med näringslivet är något som efterfrågas av studenter från alla utbildningsprogram

Läs mer

!!!!!!!!!!! Beteendevetare i Lund! EN GUIDE TILL EN LYCKAD START PÅ STUDENTLIVET

!!!!!!!!!!! Beteendevetare i Lund! EN GUIDE TILL EN LYCKAD START PÅ STUDENTLIVET Beteendevetare i Lund EN GUIDE TILL EN LYCKAD START PÅ STUDENTLIVET Vad är BiL? BiL (Beteendevetare i Lund) är programföreningen för alla oss som läser på Lunds Universitets beteendevetenskapliga kandidatprogram,

Läs mer

KANDIDATUR TILL FUM 2016/17

KANDIDATUR TILL FUM 2016/17 Namn: Ellinor Book Termin: T6 1. Har Du tidigare engagerat Dig i JF eller någon annan förening, nation eller liknande? Jag har varit aktiv i Näringslivsutskottet i snart 3 år. Utskottet anordnar löpande

Läs mer

KANDIDATUR TILL FUM 2016/17

KANDIDATUR TILL FUM 2016/17 Namn: Ellinor Book Termin: T6 Jag har varit aktiv i Näringslivsutskottet i snart 3 år. Utskottet anordnar löpande event med diverse advokatbyråer och potentiella arbetsgivare under terminerna. Detta utskott

Läs mer

Charlotte Akej. Namn: Charlotte Akej Termin: Termin 6 Telefon: 0768-58 22 60 Mailadress: lottah_@hotmail.com

Charlotte Akej. Namn: Charlotte Akej Termin: Termin 6 Telefon: 0768-58 22 60 Mailadress: lottah_@hotmail.com Fullmäktigekandidater 2011/2012 1 Charlotte Akej Namn: Charlotte Akej Termin: Termin 6 Telefon: 0768-58 22 60 Mailadress: lottah_@hotmail.com Chefredaktör för Dissidenten, JF:s kårtidning Kursombud, T6

Läs mer

Ultuna Studentkårs MENTORS PROGRAM. Vill du bli mentor eller adept?

Ultuna Studentkårs MENTORS PROGRAM. Vill du bli mentor eller adept? Ultuna Studentkårs MENTORS PROGRAM Vill du bli mentor eller adept? Ultuna Studentkårs Mentorsprogram En ökad kontakt med näringslivet är något som efterfrågas av studenter från alla utbildningsprogram

Läs mer

Välkommen till Uppsala!

Välkommen till Uppsala! Välkommen till Uppsala! Reccekommittén vill hjärtligen inte bara gratulera dig som blivit antagen till Sveriges bästa juristutbildning, utan även välkomna Dig till landets bästa studentstad. Innan du slängs

Läs mer

Verksamhetsplan 2015/2016

Verksamhetsplan 2015/2016 Verksamhetsplan 2015/2016 Fastställd av fullmäktige 2015-05-20 Bakgrund och Syfte Verksamhetsplanen är det styrdokument som beskriver de frågor Studentkåren i Borås planerar arbeta med under året utöver

Läs mer

Verksamhetsplan Föreningen Samhällsvetarna Uppsala verksamhetsår 2016/2017

Verksamhetsplan Föreningen Samhällsvetarna Uppsala verksamhetsår 2016/2017 Verksamhetsplan Föreningen Samhällsvetarna Uppsala verksamhetsår 2016/2017 BAKGRUND Denna verksamhetsplan har skrivits av oss som har varit förtroendevalda i Föreningen Samhällsvetarna Uppsala under 2015-2016.

Läs mer

Postadress Besöksadress Telefon Org.nr Plusgiro Bankgiro E-post Hemsida

Postadress Besöksadress Telefon Org.nr Plusgiro Bankgiro E-post Hemsida 1 (8) 2 (8) Verksamhetsplanen beslutas av fullmäktige och är ett av de styrdokument genom vilka fullmäktige styr LinTek. Verksamhetsplanen tas fram med LinTeks måldokument som grund och aktuella fokusområden.

Läs mer

Sandra Brakstad, nominerad till ledamot, kassör och ordförande (intervjun gjordes avseende sekreterarposten i det sedan inställda fyllnadsvalet)

Sandra Brakstad, nominerad till ledamot, kassör och ordförande (intervjun gjordes avseende sekreterarposten i det sedan inställda fyllnadsvalet) Sandra Brakstad, nominerad till ledamot, kassör och ordförande (intervjun gjordes avseende sekreterarposten i det sedan inställda fyllnadsvalet) Läser sjuksköterskeprogrammet, första terminen. Har grundläggande

Läs mer

Innehåll. Material Ordförandeguide Uppdaterad: 2015-02- 18 Sida 2 av 7

Innehåll. Material Ordförandeguide Uppdaterad: 2015-02- 18 Sida 2 av 7 Sida 2 av 7 Innehåll... 1 Ordförandeposten... 3 Presidiet... 3 Styrelsen... 3 Styrelsemötet... 4 Ledarskapet... 4 Vad är ledarskap?... 4 Ledarskap i projekt... 5 Att utveckla sitt ledarskap... 6 Kommunikation...

Läs mer

KarlEkons syfte är att vara den naturliga mötesplatsen för studenten mellan akademin, näringslivet och det studiesociala.

KarlEkons syfte är att vara den naturliga mötesplatsen för studenten mellan akademin, näringslivet och det studiesociala. Välkommen till Karlstads universitet och studentföreningen KarlEkon! Mitt namn är Julia Zakrisson och jag är ordförande för KarlEkon, ekonomistudenters förening. Jag vill här med hälsa dig varmt välkommen

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2017 FÖR FÖRENINGEN FYRISGÅRDEN

VERKSAMHETSPLAN 2017 FÖR FÖRENINGEN FYRISGÅRDEN VERKSAMHETSPLAN 2017 FÖR FÖRENINGEN FYRISGÅRDEN 1 Innehållsförteckning 1. FYRISGÅRDEN, MÖTESPLATSEN FÖR ALLA... 3 1.1 VERKSAMHETSIDÉ... 3 1.2 LEDORD... 3 1.3 FYRISGÅRDENS ÖVERGRIPANDE MÅL ENLIGT STADGARNA

Läs mer

Verksamhetsplan 2016/2017

Verksamhetsplan 2016/2017 Verksamhetsplan 2016/2017 Studentsektionen Sesam Verksamhetsplan 2016/2017 Verksamhetsplanen är utarbetad utifrån den verksamhetsplan som Örebro studentkår har gällande hela organisationen i upplägg och

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2014/2015

VERKSAMHETSPLAN 2014/2015 VERKSAMHETSPLAN 2014/2015 Näringslivsutskottet Näringslivsutskottet (NU) verkar som en länk mellan Föreningen Ekonomernas medlemmar och näringslivet. Genom projekt och event skapar utskottet en bra kontakt

Läs mer

Valberedd 2015 Din guide till valet!

Valberedd 2015 Din guide till valet! Valberedd 2015 Din guide till valet! 1 Valberedd 2015 Din guide till valet! Vad är valet? På måndag 23/11 kommer vi att rösta om vilka som ska sitta i förbundsstyrelsen år 2016! Vi i valberedningen har

Läs mer

Styrelsekandidaturer. Styrelsekandidaturer, valberedningens förslag samt valberedningskandidaturer

Styrelsekandidaturer. Styrelsekandidaturer, valberedningens förslag samt valberedningskandidaturer Styrelsekandidaturer, valberedningens förslag samt valberedningskandidaturer Styrelsekandidaturer Ordförande Sofia Carlsbrand: Jag heter Sofia Carlsbrand, går mitt tredje år på programmet och pluggar just

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp Utvärdering 15 deltagare Voice Camp 8 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Enkelt, jag älskar att sjunga och det är alltid kul att träffa nya vänner

Läs mer

Utvärdering deltagare 2013 v.7-9 31 deltagare

Utvärdering deltagare 2013 v.7-9 31 deltagare Utvärdering deltagare 13 v.7-9 31 deltagare Tycker du att det har varit kul att vara på läger? (%) 1 8 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - För att man fick nya kompisar, fick göra det man tycker om

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2018 Utrikespolitiska föreningen i Göteborg

VERKSAMHETSPLAN 2018 Utrikespolitiska föreningen i Göteborg VERKSAMHETSPLAN 2018 Utrikespolitiska föreningen i Göteborg INNEHÅLL Verksamhetsåret 2018 Utblick Medlemmar Externa relationer Ekonomi Kommunikation Utrikespolitiska förbundet Sverige VERKSAMHETSÅRET 2018

Läs mer

Syfte och övergripande långsiktiga mål

Syfte och övergripande långsiktiga mål Syfte och övergripande långsiktiga mål Sektionen för Industriell ekonomi Inom Teknologkåren vid Lunds Tekniska Högskola, Lunds Universitet Antagna 2014-04-10 Senaste ändringar tagna 2014-04-10 SektionenförIndustriellekonomi

Läs mer

Utvärdering. Hur nöjd är du med dagen som helhet?

Utvärdering. Hur nöjd är du med dagen som helhet? Utvärdering Hur är du med dagen som helhet? miss B. 2 4 12,1 C. 3 19 57,6 10 30,3 Total 33 100 97,1% (33/34) Bra ordnat trots sista-minuten-återbud Familjeverkstaden blev inställd pga sjukdom Det blev

Läs mer

Luleå Studentkår Vision

Luleå Studentkår Vision Luleå Studentkår Vision Luleå tekniska universitet 971 87 Luleå Mail: ks@luleastudentkar.com Tel: 0920-49 33 00 1/7 Innehållsförteckning VISION...3 MÅLBILD...4 Vad vi gör... 4 Utbildningsbevakning... 4

Läs mer

Lysning av presidium, styrelse och tjänstemannakår Allmän information om ansökningsförfarandet, samt utskottsbeskrivningar.

Lysning av presidium, styrelse och tjänstemannakår Allmän information om ansökningsförfarandet, samt utskottsbeskrivningar. Lysning av presidium, styrelse och tjänstemannakår Allmän information om ansökningsförfarandet, samt utskottsbeskrivningar. 2015/2016 1 Lysning Juridiska Föreningen utlyser härmed följande poster (se nedan

Läs mer

Lysning av presidium, styrelse och tjänstemannakår Allmän information om ansökningsförfarandet, samt utskottsbeskrivningar.

Lysning av presidium, styrelse och tjänstemannakår Allmän information om ansökningsförfarandet, samt utskottsbeskrivningar. Lysning av presidium, styrelse och tjänstemannakår Allmän information om ansökningsförfarandet, samt utskottsbeskrivningar. 1 Lysning Juridiska Föreningen utlyser härmed följande poster (se nedan med början

Läs mer

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg)

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg) Gruppenkät Du har deltagit i en gruppaktivitet. Det kan ha varit ett LAN, ett musikarrangemang, en tjej-/ killgrupp, ett läger eller ett internationellt ungdomsutbyte. Eller så har ni kanske skött ett

Läs mer

GAVLECON Verksamhetsplan 2014

GAVLECON Verksamhetsplan 2014 Verksamhetsplan 2014 Ekonom- och Mäklarföreningen vid Högskolan i Gävle Inledning: I enlighet med Gavlecons stadgar skall föregående styrelse avsluta sitt uppdrag med att skriva en verksamhetsberättelse

Läs mer

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg)

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg) Gruppenkät Du har deltagit i en gruppaktivitet! Det kan ha varit en tjej-/ killgrupp, ett läger eller ett internationellt ungdomsutbyte. Eller så har ni kanske ordnat ett musikarrangemang, skött ett café,

Läs mer

Utvärdering Biologdesignern grupp 19

Utvärdering Biologdesignern grupp 19 Utvärdering Biologdesignern grupp 19 Biologdesignern har: svara med svar 1-5 1=dåligt, 5=jättebra Poäng Antal 1. Jag är bättre på att förklara vad jag är bra på och vad jag tycker om att göra. 51 15 2.

Läs mer

Sektion under Luleå studentkår vid Luleå tekniska universitet

Sektion under Luleå studentkår vid Luleå tekniska universitet Juridiska föreningen Sektion under Luleå studentkår vid Luleå tekniska universitet 1 Namn Juridiska föreningen är en sektion under Luleå studentkår vid Luleå tekniska universitet och verkar som en ideell

Läs mer

4.4 Fastställande av konkretiserad verksamhetsplan 2013/14

4.4 Fastställande av konkretiserad verksamhetsplan 2013/14 Avsändare: Datum: Kårstyrelsen 2013-09-09 4.4 Fastställande av konkretiserad verksamhetsplan 2013/14 Kårstyrelsen föreslår fullmäktige: att anta den konkretiserade verksamhetsplanen för verksamhetsåret

Läs mer

Pedagogisk planering Verksamhetsåret 2018/19 Förskolan Sörgården

Pedagogisk planering Verksamhetsåret 2018/19 Förskolan Sörgården Förskoleverksamheten Pedagogisk planering Verksamhetsåret 2018/19 Förskolan Sörgården 1 Innehållsförteckning Förskoleverksamhetens vision sidan 3 Inledning sidan 4 Normer och värden sidan 5 Utveckling

Läs mer

Verksamhetsplan 2015/2016

Verksamhetsplan 2015/2016 Verksamhetsplan 2015/2016 Förbundsstyrelsens förslag till kongressen Inledning I år antar kongressen för första gången en långtidsplan. Den drar upp riktlinjerna för de kommande fem åren och hur vi ska

Läs mer

Utbildningsföreningen EKEN. Årsmöte

Utbildningsföreningen EKEN. Årsmöte Agenda Formalia 1 Mötets öppnande 2 Val av mötesordförande 3 Val av sekreterare 4 Val av justeringspersoner tillika rösträknare 5 Behörighetsutlysande 6 Beslutsmässighet 7 Fastställande av dagordning Ärenden

Läs mer

MASKINTEKNOLOGSEKTIONENS YRKES- & ARBETSMARKNADSDAG

MASKINTEKNOLOGSEKTIONENS YRKES- & ARBETSMARKNADSDAG Postbeskrivningar KASSÖR Du kommer vara projektledarens högra hand genom att ständigt ha en uppdaterad bild av det ekonomiska läget tillgängligt för att möjliggöra snabba beslut. Du arbetar strukturerat

Läs mer

Värdegrund SHG. Grundvärden, vision, handlingsprinciper. Fastställd 2013-11-20 Ver.2 reviderad 140107

Värdegrund SHG. Grundvärden, vision, handlingsprinciper. Fastställd 2013-11-20 Ver.2 reviderad 140107 Värdegrund SHG Grundvärden, vision, handlingsprinciper Fastställd 2013-11-20 Ver.2 reviderad 140107 Innehåll VÄRDEGRUNDEN SHG... 2 GRUNDVÄRDEN... 2 Respekt... 2 Värdighet... 3 Välbefinnande... 3 Bemötande...

Läs mer

Nomineringar. för verksamhetsåret ) Ordförande. 2) Vice ordförande

Nomineringar. för verksamhetsåret ) Ordförande. 2) Vice ordförande Nomineringar för verksamhetsåret 2016 Feministiska Juriststudenter Meddelande från valberedningen: Valberedningen har valt att nominera alla sökanden, som inte varit direkt olämpliga, till de poster som

Läs mer

Välkommen till Studentkåren Malmö

Välkommen till Studentkåren Malmö Välkommen till Studentkåren Malmö makt över alla beslut Studenterna på en högskola har rätt till inflytande över allt som kan påverka dem. Studenter är med och röstar i alla beslutsorgan. Studenter träffar

Läs mer

UPPSALAEKONOMERNAS VERKSAMHETSPLAN 2018/2019

UPPSALAEKONOMERNAS VERKSAMHETSPLAN 2018/2019 UPPSALAEKONOMERNAS VERKSAMHETSPLAN 2018/2019 Syfte Syftet med verksamhetsplanen är att skapa en tydlighet i det arbete som föreningen Uppsalaekonomerna ämnar att utföra det kommande året. Verksamhetsplanen

Läs mer

Hej! Novischförmännen

Hej! Novischförmännen Hej! Välkommen till Lunds universitet och varmt välkommen till den bästa nationen i Lund, Hallands Nation. Hallands Nation är en av tretton nationer som är med och bidrar till Lunds fantastiska studentliv.

Läs mer

Tierpspanelen. Utvärdering 2010-03-12

Tierpspanelen. Utvärdering 2010-03-12 Tierpspanelen Utvärdering 2-3-12 Utvärdering Nu går kommunens försöksprojekt med medborgarpanel in i sitt slutskede. I samband med detta kommer ansvariga för panelen att ta fram ett förslag på hur kommunen

Läs mer

Så bra är ditt gymnasieval

Så bra är ditt gymnasieval Så bra är ditt gymnasieval fakta om kvaliteten på alla program och skolor w sidan 4: programmen som ger jobb 6: de gör mest för att alla elever ska nå målen 8: utbildningarna med högst betyg 10: skolorna

Läs mer

Vårt arbetssätt bygger på Läroplanen för förskolan (Lpfö98) och utbildningspolitiskt program för Lunds kommun. Här har vi brutit ner dessa mål till

Vårt arbetssätt bygger på Läroplanen för förskolan (Lpfö98) och utbildningspolitiskt program för Lunds kommun. Här har vi brutit ner dessa mål till Vårt arbetssätt bygger på Läroplanen för förskolan (Lpfö98) och utbildningspolitiskt program för Lunds kommun. Här har vi brutit ner dessa mål till våra lokala mål och beskrivit våra metoder. På förskolan

Läs mer

Medicinska Föreningens verksamhetsplan 15-16

Medicinska Föreningens verksamhetsplan 15-16 Verksamhetsplan 15-16 s verksamhetsplan 15-16 Denna verksamhetsplan beskriver en grundläggande målsättning för föreningens verksamhet. Den antas av fullmäktige och blir därmed en uppdragsbeskrivning från

Läs mer

Verksamhetsplan fo r 2018/2019

Verksamhetsplan fo r 2018/2019 Verksamhetsplan fo r 2018/2019 Stockholms studenter erbjuds idag ett brett utbud av utbildningar med hög kvalitet i en attraktiv huvudstad. Samtidigt är bostadsmarkanden fortsatt tuff för Stockholms studenter

Läs mer

Verksamhetsplan Verksamhetsåret 2014/2015

Verksamhetsplan Verksamhetsåret 2014/2015 Sida 1 av 5 Verksamhetsplan Verksamhetsåret 2014/2015 1. Organisation UPS viktigaste mål under det kommande verksamhetsåret är att öka sammanhållningen i föreningen. Det kommer ske genom att arbeta aktivt

Läs mer

Verksamhetsplan för Göta studentkår 2017/2018.

Verksamhetsplan för Göta studentkår 2017/2018. Verksamhetsplan för Göta studentkår 2017/2018. Inledning Göta studentkår organiserar studenterna på grund-, avancerad- och forskarnivå vid samhällsvetenskapliga fakulteten, humanistiska fakulteten, naturvetenskapliga

Läs mer

VALBEREDD! ELEVRÅDS- KONGRESSEN 2017

VALBEREDD! ELEVRÅDS- KONGRESSEN 2017 VALBEREDD! ELEVRÅDS- KONGRESSEN 2017 VALBEREDD DIN GUIDE TILL VALET VAD ÄR VALET? På måndagen den 20/11 kommer vi på Elevrådskongressen besluta om vilka som ska sitta i förbundsstyrelsen för verksamhetsåret

Läs mer

FINLAND I EUROPA 2002 UNDERSÖKNING

FINLAND I EUROPA 2002 UNDERSÖKNING A FINLAND I EUROPA 2002 UNDERSÖKNING TILL INTERVJUPERSONEN: Om Ni är man, svara på frågorna i GS1. Om Ni är kvinna, svara på frågorna i GS2. GS1. MÄN: Här beskrivs kortfattat några personers egenskaper.

Läs mer

2012 PUBLIC EXAMINATION. Swedish. Continuers Level. Section 1: Listening and Responding. Transcript

2012 PUBLIC EXAMINATION. Swedish. Continuers Level. Section 1: Listening and Responding. Transcript 2012 PUBLIC EXAMINATION Swedish Continuers Level Section 1: Listening and Responding Transcript Board of Studies NSW 2012 Section 1, Part A Text 1 THOMAS: THOMAS : THOMAS : [Knocks on the door] Kom igen

Läs mer

Utvärdering efter deltagande i gruppvägledning vid Ungdomslotsen 2013-02-20

Utvärdering efter deltagande i gruppvägledning vid Ungdomslotsen 2013-02-20 Utvärdering efter deltagande i gruppvägledning vid Ungdomslotsen 2013-02-20 Antal Poäng 1. Jag är bättre på att förklara vad jag är bra på och vad jag tycker om att göra. 14/14 52/70 2. Jag har fått fler

Läs mer

Våra kunniga och kompetenta medarbetare skapar och möjliggör vår framgång.

Våra kunniga och kompetenta medarbetare skapar och möjliggör vår framgång. Våra värderingar Våra kunniga och kompetenta medarbetare skapar och möjliggör vår framgång. Vi vill att de ska fortsätta se oss som sin framtida arbetsgivare. Vi vill också att vårt varumärke ska locka

Läs mer

Praktikrapport. Sofia Larsson MKVA12, HT12

Praktikrapport. Sofia Larsson MKVA12, HT12 Praktikrapport Facetime Media är en byrå belägen i Lund som hjälper företag att marknadsföra sig via sociala medier. I nuläget är det främst Facebook som är aktuellt men tanken är att företaget i framtiden

Läs mer

Att äntligen känna sig förstådd och hjälpt

Att äntligen känna sig förstådd och hjälpt Klienternas utmärkande tankar om kliniken Att äntligen känna sig förstådd och hjälpt En av kärnpunkterna till att kunderna tar hjälp av er klinik är att kiropraktik kort och gott har hjälpt dem. Som ni

Läs mer

Proposition till MSF Stockholms årsmöte 2013 VERKSAMHETSPLAN MSF Stockholm 2013

Proposition till MSF Stockholms årsmöte 2013 VERKSAMHETSPLAN MSF Stockholm 2013 - en del av Sveriges Läkarförbund Proposition till MSF Stockholms årsmöte 2013 VERKSAMHETSPLAN MSF Stockholm 2013 Inledning I enlighet med MSF Stockholms stadgar är verksamheten som bedrivs inriktad på

Läs mer

Verksamhetsplan juli 2014 - juni 2015. Sektionen för Energi och miljö

Verksamhetsplan juli 2014 - juni 2015. Sektionen för Energi och miljö juli 2014 - juni 2015 Sektionen för Energi och miljö Sektionen Sektionen börjar nu gå mot sin slutfas av växande, och programmet kommer under verksamhetsåret examinera sina första studenter. Det kommer

Läs mer

Förtroendevald i avdelningsstyrelser och på arbetsplatser

Förtroendevald i avdelningsstyrelser och på arbetsplatser Förtroendevald i avdelningsstyrelser och på arbetsplatser Fastställd av förbundsstyrelsen 12 november 2015 2 [11] Innehållsförteckning Förtroendevald i avdelningsstyrelser och på arbetsplatser... 3 I Lärarförbundets

Läs mer

Kandidater till MF fullmäktige 2016

Kandidater till MF fullmäktige 2016 Kandidater till MF fullmäktige 2016 Adele Kastensson Läkarprogrammet, T2 Jag har alltid tyckt att det är roligt att påverka och göra saker bättre. Jag är intresserad av allas åsikter, och tycker det är

Läs mer

Styrelsen. Ordförande. Sekreterare. Skattmästare. Hejsan

Styrelsen. Ordförande. Sekreterare. Skattmästare. Hejsan - sektionen Välkommen in i studentlivet blivande Maskiningenjör. Du har nu ditt livs absolut roligaste tid framför dig tillsammans med massor av vänner som du kommer att träffa under studietiden. Genom

Läs mer

AIRNEWS. Futurum. #49 April 2014. I DETTA NUMMER: Paddelhajk / Beachcamp 14 / Vilda UtRo /

AIRNEWS. Futurum. #49 April 2014. I DETTA NUMMER: Paddelhajk / Beachcamp 14 / Vilda UtRo / AIRNEWS #49 April 2014 Futurum I DETTA NUMMER: Paddelhajk / Beachcamp 14 / Vilda UtRo / INLEDANDE ORD 1 Tanzania, en del av Afrika! En del av min en gång slutade jag fråga saker som jag undrade. livshistora!

Läs mer

VICE ORDFÖRANDE: MATILDA PERSSON

VICE ORDFÖRANDE: MATILDA PERSSON VICE ORDFÖRANDE: MATILDA PERSSON Hej! Matilda Persson heter jag och i detta mejl kommer ni få reda på varför jag är den bästa kandidaten för att bli KarlEkons nya vice ordförande. Jag är 21 år gammal och

Läs mer

Verksamhetsplan Näringslivsutskottet

Verksamhetsplan Näringslivsutskottet Verksamhetsplan Näringslivsutskottet Näringslivsutskottets övergripande mål är att stärka kontakten mellan utbildningarna som tillhör PULS och arbetslivet genom det arbete som utskottets arbetsgrupper

Läs mer

Verksamhetsplan 2016/2017

Verksamhetsplan 2016/2017 Verksamhetsplan 2016/2017 Syfte Syftet med verksamhetsplanen är att skapa en tydlighet i det arbete som föreningen Uppsalaekonomerna ska utföra det kommande året. Verksamhetsplanen anger riktning för arbetet

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2014. Utrikespolitiska Föreningen Göteborg

VERKSAMHETSPLAN 2014. Utrikespolitiska Föreningen Göteborg VERKSAMHETSPLAN 2014 Göteborg INNEHÅLL Ett av Göteborgs främsta forum för utrikespolitiska frågor Utblick Medlemmar Externa relationer Ekonomi Kommunikation Utrikespolitiska Förbundet Sverige ETT AV GÖTEBORGS

Läs mer

Personalvision Polykemi AB

Personalvision Polykemi AB Personalvision Polykemi AB I ett företag som Polykemi anser vi att teknik står för 30 % och att människan står för 70 % av företagets framgång. Medarbetarna är alltså den viktigaste resursen för att kunna

Läs mer

Heta tips för dig som går i grundskolan och snart ska ut på din första PRAO

Heta tips för dig som går i grundskolan och snart ska ut på din första PRAO Heta tips för dig som går i grundskolan och snart ska ut på din första PRAO Av: Studie- och yrkesvägledarna i Enköpings kommun 2008 Idékälla: I praktiken elev, Svenskt Näringsliv Varför PRAO? För att skaffa

Läs mer

Örebro studentkårs åsiktsdokument

Örebro studentkårs åsiktsdokument Dnr.1415.I.B.7.8 Örebro studentkårs åsiktsdokument 2015-2017 Förord Det här är Örebro studentkårs åsiktsdokument som redogör för Örebro studentkårs ståndpunkt i flertalet områden som rör både studier och

Läs mer

Verksamhetsplan 2015/16 Gemenskap Utveckling Glädje Fastställd av Kårfullmäktige den 12 maj 2015 enligt beslut 1415-KF

Verksamhetsplan 2015/16 Gemenskap Utveckling Glädje Fastställd av Kårfullmäktige den 12 maj 2015 enligt beslut 1415-KF Sid 1(10) Verksamhetsplan 20 Gemenskap Utveckling Glädje Fastställd av Kårfullmäktige den 12 maj 2015 enligt beslut 1415-KF-05 6.4 Sid 2(10) INTRODUKTION Tekniska Högskolans studentkårs verksamhetsplan

Läs mer

Informationsbrev oktober 2015

Informationsbrev oktober 2015 Informationsbrev oktober 2015 Hej alla föräldrar! Nu har terminen varit igång i några veckor och vi börjar lära känna varandra i de olika grupperna. Eftersom föräldramötet inte blev av så bifogar vi ett

Läs mer

Vänersborg Samlevnadskurs 2001-10-04

Vänersborg Samlevnadskurs 2001-10-04 Detta var bra 1 Precis allting! Det har verkligen varit två perfekta dagar 2 Bra övningar. Trevliga och berikande diskussioner. 4 Allting. Bra med möte ungdomar och vuxna. 5 Både föreläsningarna och de

Läs mer

ordförande Ann-Sofie Isaksson

ordförande Ann-Sofie Isaksson ordförande Ann-Sofie Isaksson Allmänt Som ordförande för Ekonomsektionen verksamhetsåret 2012 kommer jag se till att sektionen framstår som en attraktiv arbetsplats, att alla våra studenter kommer i kontakt

Läs mer

Brukets skola där idéer blir till handling

Brukets skola där idéer blir till handling Brukets skola där idéer blir till handling På Brukets skola är allt möjligt! Som rektor på Brukets skola är det mitt mål att varje elev ska känna trygghet, engagemang, inflytande och handlingskraft. Tillsammans

Läs mer

Utlysning av poster FEMJUR Uppsala Verksamhetsåret 2016

Utlysning av poster FEMJUR Uppsala Verksamhetsåret 2016 Utlysning av poster FEMJUR Uppsala Verksamhetsåret 2016 Feministiska Juriststudenter Härmed utlyses följande poster inom Feministiska Juriststudenter Uppsala för verksamhetsåret 2016. Sista ansökningsdag

Läs mer

Detta innehåller strategin. Det här ska strategin användas till. Så här är strategin uppbyggd

Detta innehåller strategin. Det här ska strategin användas till. Så här är strategin uppbyggd Detta innehåller strategin I din hand håller du Vi Ungas strategi. Vår strategi utgår ifrån våra grundidéer som vi tillsammans tagit fram och som beskriver vad Vi Unga är och gör. I det här dokumentet

Läs mer

Befattningsbeskrivningar IMF Föreningen

Befattningsbeskrivningar IMF Föreningen Befattningsbeskrivningar IMF Föreningen Innehållsförteckning ORDFÖRANDE... 1 Internt... 1 Externt... 2 VICE ORDFÖRANDE... 3 Internt... 3 Externt... 4 EKONOMIANSVARIG... 5 UTBILDNINGSUTSKOTTET... 6 NÄRINGSLIVSUTSKOTTET...

Läs mer

Kandidaturtexter Extrainsatt Val-SM

Kandidaturtexter Extrainsatt Val-SM Kandidaturtexter Extrainsatt Val-SM Vice Ordförande Oskar Giescke... 2 Vice Ordförande, Kommunikationsansvarig Helena Falk... 2 Ordförande Konstwerket Martin Gutsch... 3 Ordförande Jämlikhetsnämnden Elin

Läs mer

Proposition 1 Antagande av nya stadgar

Proposition 1 Antagande av nya stadgar Proposition 1 Antagande av nya stadgar Föreningens nuvarande stadgar antogs av årsmötet vid föreningens grundande i maj 2014. Under det gånga verksamhetsåret har styrelsen sett över stadgarna och arbetat

Läs mer

Mer demokrati! - 2 - För demokrati är inte bara viktigt, det gör allt så mycket roligare också.

Mer demokrati! - 2 - För demokrati är inte bara viktigt, det gör allt så mycket roligare också. Mer demokrati! I Scouterna tycker vi att det är viktigt med demokrati. Alla har rätt att säga vad de tycker. Och allt som vi gör har vi bestämt tillsammans. Vi väljer alltid det förslag som får flest röster.

Läs mer

Ditt professionella rykte är din främsta tillgång

Ditt professionella rykte är din främsta tillgång Ditt professionella rykte är din främsta tillgång Namn: Erik Fors-Andrée Ditt professionella rykte Erik är en driven visionär, inspirerande ledare och genomförare som med sitt brinnande engagemang får

Läs mer

Mål- och visionsdokument

Mål- och visionsdokument Mål- och visionsdokument Antaget av LinTeks fullmäktige 2013-02-19 Reviderad av kårfullmäktige 2014-05-06 samt 2016-04-19 Inledning LinTeks måldokument beskriver LinTeks vision samt de långsiktiga mål

Läs mer

Verksamhetsplan Fastställd av fullmäktige

Verksamhetsplan Fastställd av fullmäktige Verksamhetsplan 2017-2018 Fastställd av fullmäktige 17-05-17 Verksamhetsplan för Studentkåren i Borås Verksamhetsplanen är uppdelad i tre områden: Studentkåren i Borås medlemsorganisationen, studentkår

Läs mer

Verksamhets- program 2017

Verksamhets- program 2017 Verksamhetsprogram 2017 Sveriges Arkitekter Studenternas Verksamhetsprogram 2017-2019 Vad är Sveriges Arkitekter Studenterna och varför finns vi? Sveriges Arkitekter Studenterna är studenternas kontaktnät

Läs mer

Framtid Ånge Strategi för utveckling i Ånge kommun 2014 2020

Framtid Ånge Strategi för utveckling i Ånge kommun 2014 2020 Framtid Ånge Strategi för utveckling i Ånge kommun 2014 2020 Antagen av Kommunfullmäktige den 17 juni 2013 Framtid Ånge Strategi för utveckling i Ånge kommun 2014 2020 Strategin är framtagen i bred samverkan

Läs mer