KANDIDATUR TILL FUM 2013/14

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "KANDIDATUR TILL FUM 2013/14"

Transkript

1

2 Namn: Linn Alfredsson Termin: T6 Telefon: E-post: Under mina tre år i Lund har jag varit engagerad i JF från första stund. Först som aktiv i utskott och senare även som pubmästare. Senaste året har jag suttit i JF:s styrelse vilket har varit väldigt kul och intressant. Jag arbetade även som föredragsansvarig i JiA-kommittén under hösten Jag även varit en del av LUS valberedning verksamhetsåret 2012/2013. Juridiska Föreningen ska bli öppnade och få ökad insyn. JF ska vara till för alla och alla ska känna sig välkomna oavsett om det är för att värma en matlåda över lunchen eller att besöka after school en fredagskväll. Öka utbildningsbevakningen från föreningens sida där bl.a. schemaläggning kan anpassas ytterligare efter terminerna så färre krockar sker, JF ska kunna vara med och påverka med studenternas perspektiv. Då jag varit aktiv både inom och utanför JF tror jag att jag har bra erfarenheter som kan komma väl till pass inom fullmäktige. Jag tror att det är mycket lärorikt att under ett år sitta som ledamot i FUM och något som kan ge mig ytterligare kunskaper från lunds studentliv.

3 Namn: Martin Andersén Termin: Ska påbörja termin 7 Telefon: E-post: martin.ea.andersen@gmail.com Jag har varit engagerad inom JF sedan För tillfället är jag Ordförande för Juridiska Föreningen, dessförinnan satt jag 2011/2012 i styrelsen, 2010/2011 var jag Clubmästare och VT 2010 var jag Novischförman. Jag har därutöver suttit i Juridiska Föreningens fullmäktige verksamhetsåren 2010/2011, 2011/2012 samt 2012/2013. Inom ramen för min roll som Ordförande sitter jag även med i fakultetsstyrelsen för Juridiska fakulteten, nämnden för utbildning på grund- och avancerad nivå på Juridiska fakulteten, samt är styrelseledamot i Akademiska Föreningens Överstyrelse, Sällskapet Lundajurister och Stiftelsen Juristförlaget. Som ordförande för föreningen arbetar jag också aktivt med frågor som rör universitet som helhet, detta inom ramen för LUS (Lunds Universitets Studentkårer). Det är min förhoppning att fullmäktige under nästa verksamhetsår kommer att fokusera än mer på utbildningsfrågor. Genom att lyfta utbildningsrelaterade frågor i fullmäktige hoppas jag att vi kan bidra till bättre förankring bland våra medlemmar samt skapa förutsättningar för en mer öppen debatt kring dessa frågor. På ett mer övergripande plan tycker jag att det är viktigt att JF fortsätter sträva efter att vara en bred förening där olika verksamheter och intressen ryms. Bredden är JF:s främsta styrka och det är något vi måste värna. Jag är även intresserad av att följa upp arbetet med JF:s externa samarbeten såsom t ex. Studentlund. Då jag har varit engagerad i Juridiska Föreningen i snart fyra år ligger föreningen mig, minst sagt, varmt om hjärtat och jag har fortfarande ett brinnande intresse för att få vara med och driva föreningen framåt. Vidare hoppas jag kunna bidra med kontinuitet och bistå med vissa erfarenheter från tidigare. Snart är det dags för Lundakarneval, det är bra grejer det! Närvaro Fullmäktige 2012/2013 Åtta av åtta möten.

4 Namn: Martina Borgström Termin: 3 Telefon: E-post: martina_956@hotmail.com Jag var Novischförman under T2 och är nu Clubmästare i Festmästeriet. Har även varit engagerad en del i näringslivsutskottet. Öppenheten. Jag tycker att man kan börja från början med att på T1 ha fler möjligheter att umgås med utskotten, få mer information om hur man kan engagera sig utifrån vad man har för intressen och vad man vill påverka. Mischaminglet är en bra kanal, men precis i början så får man så mycket information om utbildningen, Lund, allt! Just då kanske det inte får plats så mycket tankar om vilket utskott man vill engagera sig i. Så fler tillfällen! Jag tror även många personer går omkring med idéer som skulle göra sig jättebra inom JF bara att de inte kommer fram, kanske det kan finnas en förslagsbrevlåda eller liknande där alla kan få fram sina tankar. Såklart man vill vara med och ha en möjlighet att påverka i en förening man är aktiv i. Alla kommer med olika erfarenheter och jag vill vara med och påverka utifrån mina.

5 Namn: Ulrika Nilsson Bromander Termin: Sju Telefon: E-post: Ja, för närvarande sitter jag i JF:s styrelse och förra året var jag clubmästare. Innan dess har jag engagerat mig som aktiv både inom JF och inom nation. Under detta verksamhetsår är jag även ledamot i fullmäktige. Även om jag tycker det är viktigt att se till JF:s löpande verksamhet är det av största vikt att vi blickar framåt och funderar på hur vi ska hantera de nya utmaningarna som väntar oss, exempelvis effekten av att kårobligatoriet tagits bort. Jag brinner för JF och vet att jag har mycket att erbjuda föreningen, kunskapsmässigt, men framförallt för att gärna ställer upp och hjälper till med föreningens olika projekt. Det här kommer bli ett kul år! Närvaro Fullmäktige 2012/2013 Åtta av åtta möten.

6 Namn: Sara Carlsson Termin: 5 Telefon: E-post: sara.carlsson@hotmail.com Jag har sedan min första termin i Lund varit aktiv både på nationer och inom ett flertal utskott i Juridiska Föreningen. För närvarande är jag tillsammans med Philip Gunnarsson JF:s köksmästare och jag har varit fullmäktigeledamot verksamhetsåret 12/13. Mitt största engagemang i Juridiska Föreningen är att jag satt i förra årets JiA-kommitté där var jag ansvarig för kontaktsamtalen. Jag planerade och organiserade ca 200 kontaktsamtal under JiA-mässan. Mitt ansvar innebar en daglig kontakt med studenter och representanter från olika företag och advokatbyråer. JF ska stå för mångfald. För mig är det viktigt att JF är en förening där alla känner sig välkomna oavsett vem man är eller vad man är intresserad av. Det är viktigt att föreningen fortsätter att hålla den bredd som den innehar, både vad det gäller antalet utskott och de verksamheter som dessa driver. Det är också viktigt att utbildningsbevakningen prioriteras och värdesätts så att juriststudenternas utbildningsmiljö kan bli ännu bättre. Med god sammanhållning och engagemang från medlemmar, aktiva, tjänstemän, styrelse och presidium ska JF växa och fortsätta att vara den bästa kåren i Lund! Jag är en tjej med mycket positiv energi och kommer med min framåtanda och ambitioner driva de frågor som jag tycker utvecklar JF, kortsiktigt som långsiktigt. Jag tror att jag kan representera en stor grupp studenter i många frågor eftersom jag har spridda intressen och åsikter i olika typer av frågor. Jag har många vänner på olika terminer och vill med min plats i FUM se till att så många röster som möjligt blir hörda. Eftersom jag har suttit med i FUM tidigare har jag erfarenhet av sammanhanget och kommer att utnyttja min plats väl om jag får chansen igen! Parallellt med mina studier och engagemang inom JF har jag också jobbat på företaget Allakando som hjälper grundskoleelever och gymnasieelever med deras skolarbete. Inom organisationen har jag jobbat både som privatlärare och rekryterare, och är för närvarande en av de utbildningsansvariga för företagets rekryterare på huvudkontoret här i Lund. Närvaro Fullmäktige 2012/2013 Fem av fem möten, upptagen som ledamot till första mötet för höstterminen.

7 Namn: Calle Dahlbom Termin: 4 Telefon: E-post: Dahlbom.calle@gmail.com Jag har varit redaktör för Juridiska Föreningens kårtidning Dissidenten i snart två terminer och haft den tjänstemannapost som därmed följer. Utöver det har jag engagerat mig på lite olika platser inom föreningen men jag har inte haft några engagemang i andra föreningar eller nationer. Som representant och redaktör för kårtidningen tänker jag självklart driva de frågor som är intressanta ur det perspektivet. Vidare så har föreningens image varit något som diskuterats den senaste tiden och det är en fråga som jag tror är oerhört viktig för föreningens framtid. Vi behöver alltid fler medlemmar och jag tror en förbättrad image är ett bra steg på vägen. Utbildningsbevakningen är enligt mig en av de viktigaste funktionerna hos Juridiska Föreningen och är en fråga som ständigt måste bedrivas och övervakas. Jag tror att jag har en hel del att tillföra fullmäktige i form av insikt i den faktiska verksamheten. Som aktiv och engagerad i föreningen vill jag även vara med och påverka så mycket som möjligt samtidigt som jag ser det som en stor möjlighet för att lära och utvecklas på ett personligt plan. #Allaskamed

8 Namn: Adam Davidsson Termin: 2 Telefon: E-post: adam.davidsson@hotmail.com Kursombud för T2, JF. Musikarrangör/bandmedlem, Dolu pexet, JF. Styrelseledamot i studentföreningen Ateneum. Fd ledamot av Kulturnämnden och Kommunala Handikapprådet Karlskrona kommun, m.m. Främst utbildningsrelaterade frågor. T ex verka för att JF får mer inflytande i frågor rörande examinationsmetoder, pedagogiska metoder, kursutformning m.m. De kritiska perspektiven i utbildningen, ett område som kan breddas och utvecklas med t ex politiska perspektiv från höger och vänster, etiska perspektiv, sociala perspektiv etc. Verka för ett än mer inkluderande JF vad gäller människor utanför normen. Är själv nykterist, vegetarian och religiös vilket väl alla tre måste sägas utgöra minoriteter på juristutbildningen. Jobba för att JF:s alla utskott får coaching och stöd att utvecklas och nå sin fulla potential. Vi måste ju leva upp till epitetet Sveriges främsta studentkår Jag vill vidareutveckla utbildningen genom JF:s utbildningsbevakningsmandat. Jag vill verka för ett inkluderande och agerande JF. Jag vill verka för ett effektivt, positivt och välorganiserat JF. Dessutom är jag en sådan där nördig formalia-, årsredovisnings/budget- och stadgeälskande människa

9 Namn: Philip Dunard Reuter Termin: T2 Telefon: E-post: Jajamen, under denna termin har jag varit novischförman och även gjort ett bejublat inhopp i after school-baren. I övrigt har jag jobbat för festmästeriet och kommer agera marskalk under vårbalen. I dagsläget är det tyvärr många juriststudenter som missar JF:s olika aktiviteter och events. Dels för att kommunikationen ibland är bristfällig gentemot medlemmarna men även för att vissa helt enkelt inte vill engagera sig inom föreningen. Jag vill verka för att JF ska vara en attraktiv förening för samtliga juriststudenter där nya idéer välkomnas och ges plats, en förening där en känsla av öppenhet ska genomsyra föreningen ifrån presidie till JiA-jobbare. JF är en förening som jag trivs otroligt bra i, en förening med otroligt stor potential som jag vill fortsätta utveckla och vara en del av. Som ledamot i fullmäktige ska jag jobba för att föreningen når ut till passiva medlemmar som idag inte är engagerade i verksamheten. Med ett öppet sinne och en busig uppsyn lovar jag att lattja till föreningen likt en underbetald trollkarl. Namn: Philip Ålder: Snart 21 år Hårfärg: Mörk. Ögonfärg: Mystiskt grön-bruna. Kroppsform: Fd hunk. Civilstatus: Singel och sökande. Intressen: Laga mat, se en bra film och bara myyysa. Preferenser: Helst tjejer. Det viktiga är insidan. Om mig: Glad, omtänksam och snäll. Kan busa till det ibland, men bara med den rätta

10 Namn: Astrid Ehlersson Termin: 6 Telefon: E-post: astridehlersson@gmail.com Jag har varit engagerad i JF som aktiv för JIPPO, Vice ordförande med ansvar för Jurifaxen i Informationsutskottet, Ordförande för JIPPO, Debattansvarig i JiA-kommittén 2012 och nu JiAgeneral för JiA Jag har även på Kålles, Kajplats och lunchen på Göteborgs Nation. Frågor som rör JiA-dagarna ligger mig givetvis varmt om hjärtat då de så uppenbart påverkar vårt arbete i JiA-kommittén. I stort tycker jag att den viktigaste frågan att lyfta är hur föreningen kan erbjuda alla medlemmar något. Alla medlemmar ska kunna känna att de får ut något av sitt medlemskap. Jag tror också att det kan vara meningsfullt att arbeta med frågor om hur JF kan bli en öppnare förening. För att jag tycker att det känns viktigt göra min röst hörd. Jag har nu hunnit vara engagerad tillräckligt länge i JF för att ha en god bild av verksamheten. Jag tror därför att jag kan bidra med värdefulla åsikter för beslutsfattandet i FUM. Det känns också viktigt för mig att kunna vara med och styra hur JF:s verksamhet ska utvecklas då detta såklart påverkar JiA och vårt arbete i kommittén.

11 Namn: Jesper Förster Termin: 7/8 Telefon: E-post: Javisst! JF: HT09 Fadder VT10 VT12 Aktiv inom pub- och festmästeriet HT11 HT12 Aktiv inom köksmästeriet Göteborgs nation: HT11 Jobbare på Kålles VT12 Barchef Karnevalen: VT10 Barchef för Dansen Jag vill främst driva frågor angående utformningen av fördjupningskurser. Då jag är en gammal räv anser jag att jag kommer tillföra något inom FUM som representant för de äldre terminerna, då merparten vanligtvis är i tidigare terminer. Vidare vill jag driva frågan om vad som händer efter examen. Mer interaktion mellan juristprogrammet och de praktiska juristerna är något jag förespråkar ska ha mer utrymme. JF bör vara en studentorganisation där man vill vara medlem för att det är kult 1. Om det inte är kult, What s the point? 1 Läs: att ha kul (med en roligare benämning)

12 Namn: Philip Gunnarsson Termin: T8 Telefon: E-post: Mitt engagemang i Juridiska föreningen började, som för många andra, med att jag var fadder på termin två och sedermera mässvärd på JiA-mässan. Det fortsatte med engagemang i Dolu pexet, JIPPO, Idrottsutskottet, Näringslivsutskottet samt Festmästeriet; som jag sedermera blev tjänsteman i. Jag har innehaft följande förtroendeposter inom Juridiska föreningen: Vice JiA-General Köksmästare Pubmästare Fullmäktigeledamot VT 2013 HT 2013 HT 2012 VT 2013 HT 2010 VT 2011 HT 2010 VT 2011 De frågor som främst väcker mitt engagemang är de frågor som rör den sociala verksamheten. Jag tycker det är viktigt att JF är en förening som speglar medlemmarnas intressen och fortsätter att utvecklas. Det är viktigt att JF bibehåller sitt rykte av att vara en attraktiv förening. Min målsättning är att alla ska känna sig välkomna och att JF ska vara ett alternativ, likvärdigt vilken nation som helst. Som ett led i att uppnå nämnda målsättning är det viktigt att ge tillbaka till medlemmarna; det ska vara värt att engagera sig i Juridiska föreningen. Eftersom att jag vill vara med och påverka den fortsatta utvecklingen av Juridiska föreningens verksamhet och ser framemot att långa möteskvällar under våren. Jag tror att jag kan bidra med värdefull erfarenhet från flera grenar av JF:s verksamhet. Nej

13 Namn: Oscar Hillmann Termin: 6 Telefon: E-post: oscar.hillmann@hotmail.com Inom JF har jag suttit som ledamot i JiA-kommittén 2012 med ansvar för annons och layout, varit marknadsföringschef och skådespelare i Dolu pexet samt skribent för Dissidenten. Nu är jag ordförande för Informationsutskottet. Utanför JF är jag engagerad i Studentlunds kommunikationsgrupp där jag skrivit samarbetsavtal och jobbar med att öka Studentlunds medlemstal. Medlemmarnas engagemang i JF har under åren vuxit mycket och våra aktiviteter har blivit både avancerade och proffsiga. Det är nu viktigt att se till att medlemmarnas intresse för JF inte svalnar och aktiviteterna fortsätter att bli bättre och bättre. Ett sätt är att JF måste ger något tillbaka för att stimulera ett fortsatt engagemang. Jag vill även verka för JF:s öppenhet och se till att JF ska vara en så platt organisation som möjligt där alla känner sig välkomna. Jag har den motivation som krävs för att påverka JF till det bättre. Det finns fortfarande mycket som kan göras för att förbättra vår kår och jag vill vara med och bidra i det arbetet. Tack vare mitt engagemang i Studentlund har god inblick i hur Akademiska Föreningen och andra kårer och nationer arbetar, denna erfarenhet kommer jag använda för att förbättra JF:s verksamhet. Juridiska Föreningen är en kår som erbjuder allt från utbildningsbevakning till spex och det så ska det fortsätta vara! Närvaro Fullmäktige 2012/2013 Åtta av åtta möten.

14 Namn: Mårten Ihd Termin: 6 Telefon: E-post: marten.ihd@gmail.com För närvarande är jag JF:s husförman och studentskyddsombud. Utöver det representerar jag samtliga studenter i universitets centrala skyddskommitté. Vidare har jag engagerat mig i Utbildningsutskottet, främst den nuvarande studiemiljögruppen. Jag har lagat mat i After school-köket, jobbat på alla möjliga fester och vid tillfälle skött baren uppe på JF. Stundtals är jag aktiv i Kulturutskottet. En gång för länge sedan var jag dessutom fadder. JF har i princip två skiljda verksamheter, den sociala och den utbildningsbevakande. Båda är viktiga (Jag har deltagit i bägge), men jag tror att det är centralt att den ena inte hamnar i skymundan i en postkårobligatorievärld där vi måste attrahera medlemmar. JF har fantastiskt engagerade medlemmar, och det ska inte vara några svårigheter att driva båda grenarna galant Vad gäller utbildningsfrågorna måste återkopplingsuppdraget bli tydligare. Vi som studenter måste få veta vad som händer med utbildningen. Arbetet med varierade examinationsformer har överlag varit bra, och det bör vi fortsätta jobba med. Samtidigt ska vi inte glömma JF som social knytpunkt, det är bara att räkna antalet lediga stolar klockan halv ett en tisdag för att inse att folk trivs där. Fullmäktige bör göra vad man kan för att fortsätta den utvecklingen, och även vara lyhörda för vad medlemmarna vill ha och om det är något som bör ändras. Jag har erfarenhet av vitt skilda verksamheter inom JF, vilket är något jag tror kan komma till användning i fullmäktige, där jag är övertygad om att jag kan göra mycket nytta för föreningen och dess medlemmar. JF är viktigt för både mig och många andra, och jag tror vi kan göra det ännu bättre. För övrigt anser jag att JF behöver en bättre diskmaskin.

15 Namn: Omar Khalil Termin: 7 Telefon: E-post: omar.ib.khalil@gmail.com Ordförande för Idrottsutskottet i JF verksamhetsåret 2011/12, Ledamot i JiA-kommittén 2012, Kursombud termin 1-6 och Styrelseledamot i JF:s styrelse verksamhetsåret 2012/13. Det är viktigt att föreningen förblir en aktiv medlemskår. JF ska fortsätta sträva efter att ha en så bred verksamhet som möjligt som riktar sig till alla dess medlemmar och ständig jobba för att skapa en bra gemenskap mellan alla som engagerar sig och framstå som en välkomnande organisation. JF:s styrka ligger i det stora engagemanget som föreningen får från sina medlemmar och det är därför viktigt att föreningen ger tillbaka till de som engagerar sig på ett tillfredsställande sätt. Jag tycker det har varit fantastiskt roligt att föregående år varit del av detta forum och jag vill gärna vara med i arbetet att driva kåren framåt även nästa år och se till så att kårens och medlemmarnas intresse tillgodoses i bästa möjliga mån. JF ska alltid vara en förening där alla kan känna sig hemma! Närvaro Fullmäktige 2012/2013 Åtta av åtta möten, varav kommit sent/avvikit tidigt från ett möte.

16 Namn: Simon Kjellstrand Termin: T1 Telefon: E-post: Då jag läser första terminen har jag av förklarliga skäl inte hunnit engagera mig särskilt mycket i JF ännu, men planer för framtiden är redan igång! Exempelvis har jag i nuläget hunnit ta initiativ till anordnandet av en sportbar på JF, vars premiär går av stapeln den tredje april. Utöver detta har jag inom JF börjat engagera mig lite smått i diverse utskott och skall exempelvis agera jobbare under JF:s kommande vårbal. Utanför JF har jag tidigare bl.a. varit aktiv styrelsemedlem i en båtklubb utanför Göteborg. Till att börja med skall man inte sticka under stol med att JF idag är en mycket trevlig och välkomnande förening, anpassad för att kunna tillfredsställa en stor mängd juriststudenter oavsett intresse. Detta är någonting som jag i allra högsta grad fick uppleva som ny student, vilket gett mig en flygande start på min tid här. Ett sådant förhållande till JF förutsätter emellertid ett ömsesidigt intresse, vilket jag upplever att många studenter går miste om mitt i all betygsiver. Således anser jag att det är viktigt att man inom JF arbetar extra hårt med att på ett smidigt sätt fånga in en större studentskara, inte bara under lunchtid, för att på så sätt få dem att få upp ögonen för JF:s verksamhet. När man väl fångat studenternas uppmärksamhet är det därefter essentiellt att lyckas förmedla sanningen, att ett engagemang i JF, oavsett storlek, snarare är ett omväxlande komplement till studierna än ett hinder. Jag vill vara med och bidra med nya idéer och perspektiv kring JF:s verksamhet, vilket jag tror inte minst kan komma att gynnas av det faktum att jag är förhållandevis ny i JF. Med det menas att jag inte riktigt hunnit vänja mig med saker och ting och därmed inte heller alltid accepterar att det är som det är, just för att det alltid varit så. Som tidigare nämnts uppskattar jag att JF idag riktar sig till en stor variation av studenter, givetvis kan man dock alltid bli bättre. Därför vill jag bl.a. vara ett öra utåt för JF som är mottaglig för önskemål och tankar av alla slag, från samtliga studenter, vilket jag tror kan möjliggöras av den öppenhet och sociala driftighet som jag menar mig besitta.

17 Namn: Mathias Kågell Termin: 4 Telefon: E-post: mathias.kagell@gmail.com Jag har varit engagerad i Juridiska Föreningen sedan termin ett då jag inledde med köksmästarposten och kämpade hårt under ett år att föra det juridiska köket framåt. Jag sökte därefter FUM för första gången och valdes in för verksamhetsåret 2011/12. Under samma period valdes jag även till ordförande i JIPPO, en post som jag innehar fram till verksamhetsårets slut. Jag har även varit aktiv i JiA där jag bistått med allehanda nyttigheter såsom bärhjälp, bilkörning, matlagning etc. Jag vill fortsätta verka för ett öppet och välkomnande klimat. Det finns ingen juriststudent som ska känna sig ovälkommen på JF, vare sig det gäller matlådevärmning, barhäng, plugg, stöttning eller vad det nu än må vara. Jag vill också verka för ett JF som omfamnar festligheter, roligheter, upptåg och andra verksamheter i den riktningen. Vi studerar hårt på dagarna, därför anser jag att JF ska bidra, så långt det är möjligt, att ha roligt under de timmar vi inte sliter över böckerna. Som erfaren JF:are tror jag att jag kan bidra med en del klokskap till fullmäktige. Vidare tror jag också att jag som äldre student kan bidra med ett annat perspektiv än det strikt akademiska. Närvaro Fullmäktige 2012/2013 Sex av åtta möten.

18 Namn: Max Lidgard Termin: 5 Telefon: E-post: lidgard86@gmail.com Inom JF sitter jag för tillfället som tjänsteman i Festmästeriet, som även har varit det utskott som jag har engagerat mig mest inom under min studietid. Jag har även varit aktiv inom Malmös, Helsingkronas och Wermlands nationer, främst inom deras nattklubbs- och eventverksamhet. Utöver detta har jag suttit ett år som producent för Jesperspexet. Mina intressen ligger främst inom JF:s eventverksamhet och självklart Festmästeriet. Jag vill därför kunna vara med och påverka vilka personer som blir ansvariga för att fortsätta skapa de fester och evenemang som är en sådan stor del av JF och i mina ögon det bästa med studentlivet i Lund. Dock anser jag att gemenskap är något av de viktigaste inom en förening som JF och jag kommer verka för starkare sammanhållning mellan de olika utskotten och alla deras aktiva. Med den erfarenhet som jag har, både inom och utanför JF, så tror jag att jag kan vara någon som kan sätta föreningens intressen främst och se på problem med objektiva ögon. Jag håller föreningen mycket högt och vill därför att den positiva stämning och anda som råder ska föras vidare till framtida generationer. Jag är mycket intresserad av att se vad som händer på JF under en karneval, och då mycket och stort alltid är bäst så tänker jag om jag blir vald se till att det blir en sjujäkla vår!

19 Namn: Oskar Lindbom Termin: 4 Telefon: E-post: oskar.lj.lindbom@gmail.com I JF har jag främst varit aktiv i Utbildningsutskottet, Culpakören, Dissidenten och Dolu pexarna. Jag är för tillfället vice ordf. i UU med ansvar för kursombuden och även fullmäktigeledamot. Utöver JF har jag i Lund sysslat med studentteater. Jag har tidigare i livet varit aktiv i Liberala Ungdomsförbundet. Det är fortsatt viktigt att arbeta för att JF ska vara så öppet som möjligt. Nya aktiva behövs ständigt. I arbetet i FUM innebär detta främst att ge möjligheter för nya förmågor att ta tjänstemannaposter samt att välja in tjänstemän och styrelser som kan bidra till en öppen och positiv förening. JF måste även ha en god balans mellan det seriösa och det roliga (även om det seriösa ofta är roligt och vice versa). Jag har så att säga både spexat och arbetat med utbildningsbevakning och sett hur föreningens alla olika sidor bygger på och bygger upp varandra. Utan det ena har vi inte det andra och detta måste även speglas i prioriteringarna i budget och tjänstemannaval. Jag har efter ett år i FUM fått mersmak. Att arbeta med den grund som tjänstemän och aktiva sedan jobbar utifrån är fantastiskt. Framförallt vill jag få ytterligare en möjlighet att vara med om det viktigaste man gör i fullmäktige: valet av presidium, styrelse och tjänstemän. Det är dessa människor som ger JF sitt ansikte utåt och aktiviteten och engagemanget i föreningen bygger på dem och det arbete de utför. Min frånvaro från två av FUM:s möten detta verksamhetsår kan förklaras med ett ord: spex. Dolus var inne i sin mest aktiva fas över FUM-mötena i februari och mars, och prioriteringen fick då bli Dolus. Att välja JF framför JF torde utgöra laga förfall. Närvaro Fullmäktige 2012/2013 Sex av åtta möten.

20 Namn: Marcus Lindström Termin: 6 Telefon: E-post: marcus-lindstrom@hotmail.com Jag sitter för närvarande i styrelsen. Jag har tidigare varit fadder under novischperioden VT 2011 samt varit pubmästare under verksamhetsåret 2011/12. Jag anser att man måste lägga mer fokus på att kommunicera den utbildningsbevakande verksamheten till studenterna. Det skulle skapa ett större intresse för just denna del av JF och är något som dessutom leder till ett större intresse för föreningen i stort. Den sociala verksamheten har skötts bra de senaste åren. Samtidigt är detta något man kontinuerligt måste arbeta med för att upprätthålla och vidareutveckla. Jag anser att föreningen måste vara öppen för nya koncept och idéer och framförallt uppmuntra detta för att få ett ännu bredare utbud. Slutligen tycker jag det är viktigt att föreningens verksamhet är öppen och att information om de diskussioner som förs samt beslut som fattas är lättillgängliga för alla. JF är en viktig organisation för alla juriststudenter i Lund. Genom mitt engagemang i föreningen under mina tre år i Lund har jag fått en väldigt bra inblick i verksamheten och en god uppfattning om vad som behöver förändras. Jag har klara åsikter om vad jag vill förbättra med JF och jag vet att jag skulle göra det bra om jag fick chansen. Jag kommer att söka till posten som vice ordförande för verksamhetsåret 2013/14.

21 Namn: Jonatan Macznik Termin: T3 Telefon: E-post: Del i Genusinventering inom JFs likabehandlingsgrupp. Fadder. Har bred erfarenhet av politiskt påverkansarbete från ex. Amnesty, Liberala Ungdomsförbundet, FP och Flyktingfonden. Är sedan 2010 Migrationspolitisk talesperson, LUF. Sitter i utbildningsnämnden i Göteborgs kommun, som styr gymnasieskolan och vuxenutbildningen. Sänder Nybryggt i RadioAF. JF är i första hand juriststudenternas främsta företrädare gentemot fakultet, universitet och övriga Studentlund. Genom den position som JF innehar finns stor möjlighet till såväl utbildningsbevakning som faktiskt förändring av utbildningens utformning. Jag tror att JF skulle kunna bygga effektivare system för att fånga upp studenters åsikter och sedan tillsammans med studenter och fakultet verka för förändring. JF måste alltid ta sitt utbildningspolitiska uppdrag på allvar. Alla som kommer till JF och Juridicum som studenter ska känna sig välkomna, oavsett bakgrund och förutsättningar, därför är de sociala aktiviteter och engagemang JF genomför viktiga. Som FUM:are skulle jag därför vilja verka för att de alltid genomförs med ett inkluderande arbetssätt. Vill även driva på för bättre lunchlokal. Jag tror att jag med mina erfarenheter och mitt engagemang kan bidra till JFs arbete. Jag vill vara en del av den organisation som såväl skapar förutsättningar för Sveriges bästa, mest akademiska, mest kritiska och mest tänkande juristutbildning såväl som den med bäst möjlighet till ett brett och aktivt studentliv. JF ska alltid vara en grundbult det juridiska studentlivet. JF ska kännas relevant, nyttigt och kul - det vill jag sträva mot om jag får ert förtroende. Jag tror att kåren mår som bäst när intresset och engagemanget för att driva kåren framåt är spritt på många delar av studentkollektivet. Därför vill jag verka för ett JF som är transparent, demokratiskt och öppet i sitt arbetssätt.

22 Namn: Anna Nord Termin: 3 Telefon: E-post: nord.anna@hotmail.com Är i år JF:s tandemgeneral. Är även aktiv inom Röda Korsets Ungdomsförbund här i Lund samt har jobbat sporadiskt på ÖG:s och Göteborgs nation. Jag tycker att JF bland annat borde arbeta för att befrämja den studiesociala situationen på Juridicum och inom föreningen. Det är viktigt att främja samarbeten utöver terminsgränserna och på så sätt åstadkomma en mer harmonisk och trevlig förenings- och studietid för alla studenter. För mig ska JF vara en öppen och lättillgänglig förening där alla känner sig välkomna. Som fullmäktige skulle jag arbeta för att förminska den s.k. terminssegregationen. Jag hoppas och tror att jag i egenskap av fullmäktige representerar många studenter. Vidare kommer jag att arbeta aktivt med de studiesociala frågorna och föra diskussioner för att JF ska kunna utvecklas till en ännu bättre förening. Häng med på årets tandem!!!!!!

23 Namn: Marie Nygren Termin: 4 Telefon: E-post: marienygren89@hotmail.com Ja! Jag har varit kursombud (11/12), fadder (VT-12), vice ordförande studiesocial Utbildningsutskottet (12/13), ledamot i Fullmäktige (12/13) samt skribent och fotograf för Dissidenten (12/13). - JF ska vara en öppen förening där alla är välkomna både som lunchgäster, aktiva och tjänstemän. Detta bör JF också jobba med att förmedla ännu mer utåt. - Utbildningsbevakningen! Det är en av JF:s viktigaste funktioner och här ska vi fortsätta att vara med och påverka utbildningen. - En större variation bland examinationsformerna. Skriftliga tentamen bör i större utsträckning blandas upp med andra examinationsformer för att ge alla studenter chansen att visa sina kunskaper i sin optimala examinationsform. - Mer verklighetsanknytning i undervisningen. Vi ska få se ett riktigt avtal under termin två! Jag vill få chansen att belysa de frågor som jag tycker är viktiga. Det är också kul att få representera JF:s medlemmar och vara med och påverka hur JF driver sin verksamhet. Att sitta med i fullmäktige är dessutom väldigt givande då man får värdefull erfarenhet av argumentation och mötesformen Närvaro Fullmäktige 2012/2013 Åtta av åtta möten.

24 Namn: Christopher Ogesjö Termin: T4 till hösten Telefon: E-post: På JF har jag jobbat de tre senaste stora festerna med festmästeriet (bal och höstfest) och givetvis varit fadder. Nu är jag en del av JiAs kommitté där mitt ansvarsområde kommer vara mässa/logistik. Vid sidan av detta har jag varit aktiv på Östgöta Nation där jag gjort det mesta som går att göra. Just nu är jag sittande valberedningsordförande och festmästare. En viktig fråga som jag skulle vilja driva är att göra JF mer transparent för alla jurister samt att verksamhetens organisation alltid måste ses över och effiktiviseras, stort som smått. Jag har lagt mycket energi på nationslivet under min tid i Lund och känner att jag försummat mycket av det som kåren har att erbjuda vilket jag nu vill åtgärda. JF är en härlig kår som jag nu vill bli en större del av. Jag tror mig ha mycket att erbjuda FUM då JF kan ha mycket att lära (och givetvis tvärtom) från nationerna. Vid sidan av juridikstudierna pluggar jag även civilekonomprogrammet, något som också det är en ganska unik kompetens. Givetvis kommer det förhoppningsvis också vara sanslöst roligt. Våga och vinn.

25 Namn: Maria Petersén Termin: 5 Telefon: E-post: nek09mp1@student.lu.se För tillfället är jag inne på andra termin som Vice Ordförande för Idrottsutskottet. På termin 2 fick jag nöjet att få vara fadder. Vår förening fungerar anmärkningsvärt bra i nuläget, men det finns alltid något man förbättra. Jag tror på ökat samarbete utskotten emellan. Dels för att det hade berikat och underlättat arbetet i sig, dels för att det helt enkelt hade blivit roligare för samtliga aktiva. Uppdelningar inom föreningen kan givetvis vara bra och rentav nödvändiga i viss mån, men när JF har så otroligt många resurser bör dessa självfallet utnyttjas fullt ut till medlemmarnas fördel. Engagemanget i form av tjänstemannaskapet har gett mig en djupare inblick i föreningens vida verksamhet. Nu vill jag ta steget och vara med bakom kulisserna och påverka på riktigt.

26 Namn: Adam Påhlsson Termin: 8 Telefon: E-post: adam.pahlsson@gmail.com Jag har varit aktiv i Juridiska Föreningen sedan termin 2. Jag började i Näringslivsutskottet som aktiv och har även hjälpte till på diverse fester inom Festmästeriet. På senare tid har jag var ansvarig för sponsring och loungerna under JiA-dagarna. Just nu är jag Ordförande i Programutskottet som håller ibland annat Mitterminspuben på T2. Jag vill driva frågor angående vad våra aktiva får ut av sitt engagemang och hur vi aktiverar fler till Juridiska Föreningen. Föreningen har gett mig mycket glädje som jag vill visa för andra! Jag har tidigare inte suttit i Fullmäktige och detta känner jag är mitt nästa naturliga steg inom Juridiska Föreningens organisation. Jag vill gärna bidra med mina idéer och känna att vi för föreningen framåt och vilja rätt man på rätt plats. Rösta på mig så kommer jag göra förändring för er aktiva som känner att ni vill få ut mer av Juridiska Föreningen!

27 Namn: Anna Redin Termin: 5 Telefon: E-post: anna.redin@gmail.com Ja, jag har sedan novischperiodens glansdagar varit en aktiv medlem i föreningen. Under tidens gång har jag haft det stora nöjet att få vara köksmästare. Jag har även varit terminsrepresentant i utbildningsutskottet, skrivit för dissidenten och i största allmänhet varit en hygglig JF-hustomte. För närvarande är jag en del av 2013 års JIA-kommitté. Jag vill verka för ett fortsatt öppet klimat inom föreningen. Jag anser dessutom att JF bör driva ett mer omfattande samarbete med fakulteten angående studiesociala frågor. Eftersom att JF ligger mig varmt om hjärtat och då jag anser att kåren fyller en väldigt viktig funktion för oss juriststudenter, känns det självklart för mig att ställa upp i fullmäktigevalet. Jag är snäll också

28 Namn: Rasmus Ringström Termin: T2 Telefon: E-post: Ja, under föregående termin var jag engagerad i Festmästeriet och nu under vårterminen fick jag äran att i form av Novischförman vägleda en ny termin av jurister in i Lunds häpnadsväckande värld. Jag är för tillfället med i Marshalkeriet till Vårbalen och jag har för avsikt att fortsätta engagera mig i JF. Framförallt anser jag det vara av yttersta vikt att värna om JF:s öppenhet, att alla ska känna sig välkomna och att JF ska ha något att erbjuda oavsett vad man söker efter. Den kombination av utbildningsbevakning, kontakt med näringslivet och social aktiviteter som JF redan erbjuder går inte nog att understryka och även om den är otroligt bra som den är så finns det alltid rum för utveckling. Det är, i mitt tycke, denna bredd och balans som är nyckeln till JF:s framgång och därför är det viktigt att det läggs fokus på alla dessa tre delar. Personligen vill jag framförallt lägga stor vikt på den sociala biten då jag tror att en bra plattform för social verksamhet bidrar till att stärka gemenskapen bland alla juriststudenter och därmed stärka JF, både internt men även utåt och på sätt göra Föreningen mer attraktiv för passiva medlemmar. Även kommunikationen med JF:s medlemmar är otroligt viktig, det är delvis med hjälp av den som JF:s öppenhet förstärks, vi kan nå ut till fler medlemmar och på så sätt förhoppningsvis bidra till att fler väljer att engagera sig i JF. Sammanfattningsvis vill jag slå ett stort slag för balansen på JF, och då framförallt den sociala delen. Personligen ser jag den sociala verksamheten som det verktyg som har potentialen att skapa en oslagbar sammansvetsning och gemenskap bland oss juriststudenter, ett verktyg som tåls att satsa på! JF ger oss som studenter en unik möjlighet att vara med och påverka, utforma och utveckla vår studietid, oavsett om det gäller utbildning eller rena nöjen, och självklart vill jag vara en del av detta. Jag har sedan dag ett känt mig väldigt välkommen av JF och denna känsla är något jag gärna vill arbeta för att sprida vidare. Då jag är relativt ny i Lund hoppas jag även kunna bidra med en del nya infallsvinklar och idéer och överlag arbeta för att befästa JF:s position som landets främsta studentkår.

29 Namn: Jacob Rosell Svensson Termin: Påbörjar T7 Telefon: E-post: Jag har varit engagerad i JF sedan HT 2009 då jag valdes till Novischförman för VT Därefter har jag varit Pubmästare, Styrelseledamot och är för närvarande Föreningens Vice ordförande. Jag har suttit i Fullmäktige verksamhetsåren 2011/2012 och sitter i Fullmäktige verksamhetsåret 2012/2013. JF:s främsta styrka är verksamhetens bredd och variation. Genom att ta tillvara olika intressen inom olika områden skapar vi en dynamisk och öppen förening som är en naturlig samlingsplats för juriststudenter. Jag vill fortsätta att arbeta för att föreningen ska vara ett naturligt val för nya studenter och för att sänka trösklarna in i föreningen. En annan viktig fråga för föreningen handlar om att ta tillvara kunskap som finns i föreningen. Eftersom föreningens förtroendevalda ständigt byts ut är det viktigt att samla tidigare års kunskap när föreningen ska besluta om viktiga frågor. Slutligen anser jag att JF bör fortsätta att vara en viktig del i Lunds samlade studentliv och aktivt arbeta för ett brett och varierat utbud för juriststudenterna i Lund. Jag har varit verksam i föreningen i 4 år och kan därför bidra med erfarenhet och kunskap om hur man har diskuterat tidigare. Arbetet som vice ordförande ger en god insikt i föreningen, i Fullmäktige kan jag bidra med insikt i föreningens angelägna frågor och vara ett bra stöd i diskussioner. Dessutom brinner jag för JF och dess verksamhet och vill vara med och fortsätta utveckla föreningen på ett ansvarsfullt sätt. Närvaro Fullmäktige 2012/2013 Åtta av åtta möten.

30 Namn: Carl-Johan Storsten Termin: T3 Telefon: E-post: På bilden tilldelas jag förstapris i en prestigefull juristtävling i Setterwalls regi ( årets juriststudent eller något) (vann en juicepress) (tack till Vice Ordf. J. Rosell för ovärderlig handledning). *Inglasad gångbro mellan JF och den tysta salen *Socialt utbyte med JF Uppsala (tänk weekendresor) *Skrota det nyinförda passerkortssystemet i tryckeriet *Ett JF fritt från svågerpolitik *Ett Juridicum fritt från ekonomer. Jag har utvecklat ett utsållningskoncept benämnt S.N.A.I.L.Smodellen (students not actually in law school) *Kaffe för fem kronor i repan efter kafeterians stängning. *Förlängd mandatperiod för Vice Ordf. J. Rosell (jmf. fråga 1) HJÄRTEfråga: *Anna Tuvesson.. jag ska genomdriva punkterna i fråga 2 (med viss reservation för hjärtefrågan) Cidi condimentum fames. Cum grano salis.

31 Namn: Elin Svensson Termin: 3 Telefon: E-post: elinsvensson_91@hotmail.com Under läsåret 12/13 har jag varit med i FUM. Just nu är jag vice tandemgeneral och är mitt uppe i förberedelserna inför vårens tandemstafett. Jag är även aktiv inom festmästeriet och har jobbat en del på After School, utöver det ska jag vara marsalk på vårbalen. Under andra terminen var jag fadder. Vilka frågor vill Du driva/anser Du bör prioriteras i JF? Juridiska föreningen är en fantastisk organisation, men som alltid finns det möjligheter till utveckling. En av de viktigaste frågorna för mig är att Juridiska Föreningen erbjuder något för alla medlemmar. Vi har ett rikt utskottsliv med många aktiva, detta ska självklart betalas tillbaka i form av roliga aktiviteter. Förutom detta ska dem som inte är aktiva i föreningen kunna glädjas av att ha ett medlemsskap i Juridiska föreningen. Fler events som till exempel sittningar för alla medlemmar skulle gynna det studiesociala klimatet på Juridicum och få studierna att kännas lite lättare. Något som jag också tycker är mycket viktigt är att samtiga medlemmar lätt kan få insikt i hur vår förening är uppbyggd och hur beslutsfattandet och organisationen i övrigt ser ut. Detta för att skapa en större möjlighet för den enskilde medlemmen att påverka. Varför är Du intresserad av att ställa upp i fullmäktigevalet? Under det gångna året i FUM har jag lärt mig väldigt mycket om JF och dess organisation, denna kunskap vill jag fortsätta att vidareutveckla. Att kunna påverka och utveckla föreningens verksamhet värdesätter jag högt. Sist men inte minst tycker jag att det är otroligt roligt och vill gärna få chansen att vara med ett år till! Närvaro Fullmäktige 2012/2013 Fem av fem möten, upptagen som ledamot till första mötet för höstterminen.

32 Namn: Alexandra Tham Johansson Termin: 7 Telefon: E-post: alexandra.kv.tham@gmail.com HT 10, Novischförman HT11, JiA-kommittén HT11/VT12, Clubmästare i festmästeriet HT12/VT13, Styrelseledamot HT12/VT13, Ledamot i Fakultetens Biblioteksnämnd HT12/VT13, Ledamot i Juridiska Föreningens Fullmäktige. Jag tycker att JF bedriver ett mycket viktigt arbete genom utbildningsbevakningen. Vi ska fortsätta påverka utbildningen både praktiskt och visionärt och vara den starka röst för studenterna som vi är idag. Engagemang och social gemenskap är grunden i JF:s verksamhet och vi måste fortsätta sträva efter att involvera fler studenter genom den breda verksamhet vi har idag. JF ska utgöra ett komplement till utbildningen och ha som målsättning att göra studietiden så rolig, intressant och stimulerade som möjligt samt fungera som en brygga till arbetslivet. Vårbal, JiA-dagarna, spex och utbildningsbevakning är bara några exempel på det JF gör för att berika studieåren i Lund, men det finns alltid mer att göra och sätt att utvecklas. Vi ska alltid sträva efter att bli bättre. Jag har stor erfarenhet från JF som organisation och även varit aktiv inom olika delar av studentlund. Erfarenheten anser jag är en nyckel för ett bredare perspektiv i många av de frågorna som fullmäktige behandlar. Jag har ett stort JF-hjärta och brinner för föreningen vilket jag tror är viktigt för driva oss framåt. Jag kommer söka posten som Juridiska Föreningens ordförande. Närvaro Fullmäktige 2012/2013 Åtta av åtta möten.

33 Namn: Tora Törnquist Termin: T5 Telefon: E-post: tora.tornquist (a) hotmail.com Under mitt första år i Lund blev jag aktiv i JF:s jämställdhet- och likabehandlingsgrupp. Detta ledde till ett bredare engagemang i utbildningsutskottet där jag efter ett år blev ordförande. Jag satt också i FUM under ett år och blev invald för ett andra år med blev tyvärr tvungen att avsäga mig uppdraget då jag det senaste året varit ordförande för Lunds universitets studentkårer (LUS) som är en samarbetsorganisation för alla kårer i Lund. Där har jag arbetat med alla kårers gemensamma utbildningsfrågor på universitetsgemensam nivå i bland annat universitetsstyrelsen. Utöver mitt engagemang i Lunds studentliv har jag sedan flera år varit aktiv i Amnesty på både lokal och nationell nivå. Idag sitter jag i Amnestys nationella styrelse. Jag vill att JF ska vara inkluderande och välkomnande för alla studenter vid fakulteten. Det ska vara en självklar plats dit alla kan gå och äta sin matlåda, få hjälp om de har problem med sin lärare, träffa vänner eller få kontakt med framtida arbetsgivare. Att JF har en så bred verksamhet har ett stort värde och det måste vi bevara. Min hjärtefråga är utbildningsbevakningen där JF är en viktig del för att göra juristutbildningen i Lund till den bästa i Sverige. Jag tycker att JF ska vara en stark röst gentemot fakulteten och driva frågor som ett bredare utbud av fördjupningskurser och bättre karriärvägledning, men också gentemot universitet i stort och på det nationella planet där vi kan driva frågor som uppdatering av studenternas rättighetslista och förenklat antagningssystem till notarietjänstgöring. Jag brinner för utbildningsfrågor och har stor erfarenhet av arbetet både på fakultets- och universitetsnivå. På en kår som har fantastiskt mycket bra social verksamhet tror jag att min röst behövs i FUM där jag kan driva frågor som är fokuserade på kärnverksamheten, utbildningsbevakningen. Efter att ha suttit ett år i FUM vet jag också att det är roligt och inspirerande, så därför hoppas jag nu att jag får vara med och påverka ett år till! Närvaro Fullmäktige 2012/2013 Tre av tre möten, varav kommit sent/avvikit tidigare från ett möte, hoppat av som ledamot till höstterminens första möte.

34 Namn: Oscar Wennerström Termin: 3 Telefon: E-post: oscar.wennerstrom@hotmail.com Jag har under mitt första år som Lundabo engagerat mig inom såväl JF som nationslivet, främst inom Göteborgs nation. Jag har bl.a. varit med i novischeriet för både JF och Göteborgs nation samt jobbat för JF:s festmästeri vid större tillställningar såsom novischfest, höstfest och vårbal. När jag frågar runt bland kurskamrater på Juridicum tycker jag mig allt för ofta få höra att folk inte vet vad JF erbjuder eller hur föreningen styrs. Många känner sig kanske inte helt hemma i föreningslokalerna och har kanske heller aldrig blivit uppmuntrade till att aktivt delta i föreningen. Jag tycker detta är synd eftersom jag själv vet att JF är ett otroligt bra forum för att träffa nya människor, en möjlighet att skapa integration mellan terminerna, och framförallt en plats att ha riktigt kul. Jag tror att en förening fungerar bäst då alla medlemmar har möjlighet att påverka och känner sig delaktiga. Om jag blir invald i FUM kommer jag därför förespråka en utökning av gemensamma evenemang, bättre sammanhållning och en större möjlighet för den enskilda att komma med förslag och påverka. Detta tror jag är mycket bättre än om det bara är en liten krets av människor som styr föreningen. Jag ser det som en både viktig och ansvarsfull uppgift att få möjlighet till att få vara med och bestämma hur JF skall styras, självklart också fantastiskt roligt! Jag är övertygad om att jag kan bidra med ett brett engagemang och göra många olika röster hörda. Tycker det hade varit intressent att få mer inblick i hur föreningen fungerar och sköts då jag anser att information om detta många gånger är begränsad för de medlemmar som är mindre engagerade. Jag tycker att JF är en fantastiskt bra och väl fungerande förening som erbjuder många trevligheter och möjligheter för oss studenter. Så skall det även fortsättningsvis vara. Allting kan ju dock alltid göras bättre. För en större öppenhet och fler aktiviteter för alla medlemmar, VOTE OSCAR W

35 Namn: Sara Öwall Termin: T6 Telefon: E-post: Under min första tid på juristprogrammet engagerade jag mig i flera av JF:s utskott, bl.a. Utbildningsutskottet, Festmästeriet och Novischutskottet. Jag fastnade för Utbildningsutskottet och har varit aktiv där sedan termin 1. Jag har innehaft olika tjänstemannaposter inom utskottet och har under det senaste verksamhetsåret kombinerat ordförandeskapet i Utbildningsutskottet med att vara ledamot i JF:s styrelse. Det senaste året har jag även varit ledamot i FUM och hoppas nu på ett år till! Jag tycker att utbildningsbevakningen bör få större fokus inom föreningen och diskuteras på fler nivåer inom organisationen. I det resonemanget är det viktigt att inte glömma bort den sociala verksamheten och det engagemang som den genererar. Jag vill se ett öppnare JF som är välkomnande för alla typer av engagemang men som samtidigt blir bättre på att värna om det som redan finns. Inom föreningen måste ansvariga bli bättre på att värna om traditionen men för den skull inte vara rädda för att utveckla JF. För att varje enskild student ska kunna läsa önskad fördjupningskurs, åka till önskad studieort för utbytesstudier och så småningom möta arbetslivet och eventuell notarietjänstgöring måste JF arbeta mer med examinationsformer, rätt information om studietiden och möjliga karriärvägar efter examen. Därmed tycker jag att det är viktigast att JF driver frågor om varierad examination, god studie- och karriärvägledning och möjliga vägar för att underlätta vid ansökning till notarietjänstgöring. Efter erfarenhet från många olika nivåer inom JF, och därigenom också på Juridiska fakulteten, är FUM ett av de organ jag tycker är absolut roligast att få vara del av och därför hoppas jag få förtroendet att sitta en mandatperiod till! Närvaro Fullmäktige 2012/2013 Åtta av åtta möten.

KANDIDATUR TILL FUM 2012/13

KANDIDATUR TILL FUM 2012/13 Namn: Axel Frank Almqvist Termin: 6 Telefon: 0707721146 E-post: a.frank.almqvist@gmail.com Jag har tidigare varit vice ordf. för JIPPO där jag tillsammans med min kollega, Mårten, anordnade de interna

Läs mer

Verksamhetsplan för Juridiska Föreningen 13/14

Verksamhetsplan för Juridiska Föreningen 13/14 Verksamhetsplan för Juridiska Föreningen 13/14 1.1 Fullmäktige Juridiska Föreningens ( JF) fullmäktige ska under året sammanträda minst tre gånger per termin, med undantag för juni, juli och augusti. Fullmäktige

Läs mer

Verksamhetsplan för Juridiska Föreningen 14/15

Verksamhetsplan för Juridiska Föreningen 14/15 Verksamhetsplan för Juridiska Föreningen 14/15 1.1 Fullmäktige Juridiska Föreningens (JF) fullmäktige ska under året sammanträda minst tre gånger per termin, med undantag för juni, juli och augusti. Fullmäktige

Läs mer

Arbetsbeskrivningar för JF:s utskottsverksamhet

Arbetsbeskrivningar för JF:s utskottsverksamhet Arbetsbeskrivningar för JF:s utskottsverksamhet Arkivarie Arkivarien är den fristående tjänsteman som är ansvarig för JF:s arkiv i AF-borgen. Arkivarien är ansvarig för arkivets struktur och den löpande

Läs mer

KANDIDATUR TILL FUM 2014/15

KANDIDATUR TILL FUM 2014/15 Namn: Erik Ax Termin: 3 Telefon: 0737836838 E-post: aaxerik@gmail.com VÄNLIGEN RADERA DENNA RUTA OCH ERSÄTT DEN MED LÄMPLIG BILD PÅ DIG SJÄLV! Ja, jag har bland annat varit Novischförman HT-13. I övrigt

Läs mer

Lysning av presidium, styrelse och tjänstemannakår Allmän information om ansökningsförfarandet, samt utskottsbeskrivningar.

Lysning av presidium, styrelse och tjänstemannakår Allmän information om ansökningsförfarandet, samt utskottsbeskrivningar. Lysning av presidium, styrelse och tjänstemannakår Allmän information om ansökningsförfarandet, samt utskottsbeskrivningar. 2015/2016 1 Lysning Juridiska Föreningen utlyser härmed följande poster (se nedan

Läs mer

Lysning av presidium, styrelse och tjänstemannakår Allmän information om ansökningsförfarandet, samt utskottsbeskrivningar.

Lysning av presidium, styrelse och tjänstemannakår Allmän information om ansökningsförfarandet, samt utskottsbeskrivningar. Lysning av presidium, styrelse och tjänstemannakår Allmän information om ansökningsförfarandet, samt utskottsbeskrivningar. 1 Lysning Juridiska Föreningen utlyser härmed följande poster (se nedan med början

Läs mer

Äntligen är det dags att söka till PiLs styrelse och utskott!

Äntligen är det dags att söka till PiLs styrelse och utskott! Äntligen är det dags att söka till PiLs styrelse och utskott! Vill du vara med och engagera dig i en av Sveriges främsta personalvetarföreningar? engagerar hundratals medlemmar som alla brinner för personalfrågor

Läs mer

Charlotte Akej. Namn: Charlotte Akej Termin: Termin 6 Telefon: 0768-58 22 60 Mailadress: lottah_@hotmail.com

Charlotte Akej. Namn: Charlotte Akej Termin: Termin 6 Telefon: 0768-58 22 60 Mailadress: lottah_@hotmail.com Fullmäktigekandidater 2011/2012 1 Charlotte Akej Namn: Charlotte Akej Termin: Termin 6 Telefon: 0768-58 22 60 Mailadress: lottah_@hotmail.com Chefredaktör för Dissidenten, JF:s kårtidning Kursombud, T6

Läs mer

Sammanställning av resultat Enkätundersökning Speak the J(F) up! 2011

Sammanställning av resultat Enkätundersökning Speak the J(F) up! 2011 1. Vilken termin läser du? Sammanställning av resultat Enkätundersökning Speak the J(F) up! 2011 2. Är du medlem vid JF idag? Besvarad av 137 st. Ja: 131 Nej: 6 3. Om du svarade ja på fråga 1: Tycker du

Läs mer

Verksamhetsplan Föreningen Samhällsvetarna Uppsala verksamhetsår 2016/2017

Verksamhetsplan Föreningen Samhällsvetarna Uppsala verksamhetsår 2016/2017 Verksamhetsplan Föreningen Samhällsvetarna Uppsala verksamhetsår 2016/2017 BAKGRUND Denna verksamhetsplan har skrivits av oss som har varit förtroendevalda i Föreningen Samhällsvetarna Uppsala under 2015-2016.

Läs mer

Verksamhetsplan 2015/2016

Verksamhetsplan 2015/2016 Verksamhetsplan 2015/2016 Fastställd av fullmäktige 2015-05-20 Bakgrund och Syfte Verksamhetsplanen är det styrdokument som beskriver de frågor Studentkåren i Borås planerar arbeta med under året utöver

Läs mer

UTSKOTTSVERKSAMHET. Verksamhetsplan Eventutskottet 2014-09-27. Verksamhetsbeskrivning. Syfte och mål

UTSKOTTSVERKSAMHET. Verksamhetsplan Eventutskottet 2014-09-27. Verksamhetsbeskrivning. Syfte och mål UTSKOTTSVERKSAMHET Verksamhetsbeskrivning skapar möjligheter för studenter att engagera sig inom diverse projekt, internt för aktiva samt externt för medlemmar, och bidrar till personlig utveckling genom

Läs mer

Kandidater till Juridiska föreningen - Verksamhetsåret 2015

Kandidater till Juridiska föreningen - Verksamhetsåret 2015 Kandidater till Juridiska föreningen - Verksamhetsåret 2015 Översikt Ordförande Vice ordförande Sekreterare Kassör Näringslivsansvarig Vice näringslivsansvarig Utbildningsansvarig Vice utbildningsansvarig

Läs mer

Ordförande för näringsliv:

Ordförande för näringsliv: Ordförande för näringsliv: LINNEA JOHANSSON Hej, jag heter Linnéa och vill söka till ordförande för näringslivet. Jag är en social tjej som är väldigt driven. Det jag tidigare har varit med på inom Karlekon

Läs mer

Postadress Besöksadress Telefon Org.nr Plusgiro Bankgiro E-post Hemsida

Postadress Besöksadress Telefon Org.nr Plusgiro Bankgiro E-post Hemsida 1 (8) 2 (8) Verksamhetsplanen beslutas av fullmäktige och är ett av de styrdokument genom vilka fullmäktige styr LinTek. Verksamhetsplanen tas fram med LinTeks måldokument som grund och aktuella fokusområden.

Läs mer

KarlEkons syfte är att vara den naturliga mötesplatsen för studenten mellan akademin, näringslivet och det studiesociala.

KarlEkons syfte är att vara den naturliga mötesplatsen för studenten mellan akademin, näringslivet och det studiesociala. Välkommen till Karlstads universitet och studentföreningen KarlEkon! Mitt namn är Julia Zakrisson och jag är ordförande för KarlEkon, ekonomistudenters förening. Jag vill här med hälsa dig varmt välkommen

Läs mer

Verksamhetsplan 2018/2019 Studentsektionen Sesam

Verksamhetsplan 2018/2019 Studentsektionen Sesam Verksamhetsplan 2018/2019 En del av Inledning Sesams verksamhetsplan är antagen av kårsektionens medlemmar på sektionsmöte och ska ligga som grund för verksamheten under det kommande verksamhetsåret. Verksamhetsplanen

Läs mer

Innehåll. Material Ordförandeguide Uppdaterad: 2015-02- 18 Sida 2 av 7

Innehåll. Material Ordförandeguide Uppdaterad: 2015-02- 18 Sida 2 av 7 Sida 2 av 7 Innehåll... 1 Ordförandeposten... 3 Presidiet... 3 Styrelsen... 3 Styrelsemötet... 4 Ledarskapet... 4 Vad är ledarskap?... 4 Ledarskap i projekt... 5 Att utveckla sitt ledarskap... 6 Kommunikation...

Läs mer

KANDIDATUR TILL FUM 2016/17

KANDIDATUR TILL FUM 2016/17 Namn: Ellinor Book Termin: T6 Jag har varit aktiv i Näringslivsutskottet i snart 3 år. Utskottet anordnar löpande event med diverse advokatbyråer och potentiella arbetsgivare under terminerna. Detta utskott

Läs mer

KANDIDATUR TILL FUM 2016/17

KANDIDATUR TILL FUM 2016/17 Namn: Ellinor Book Termin: T6 1. Har Du tidigare engagerat Dig i JF eller någon annan förening, nation eller liknande? Jag har varit aktiv i Näringslivsutskottet i snart 3 år. Utskottet anordnar löpande

Läs mer

Välkommen till Uppsala!

Välkommen till Uppsala! Välkommen till Uppsala! Reccekommittén vill hjärtligen inte bara gratulera dig som blivit antagen till Sveriges bästa juristutbildning, utan även välkomna Dig till landets bästa studentstad. Innan du slängs

Läs mer

Uppstart. Till nya studenter på Rättsvetenskapliga programmet och Juristprogrammet. 2012 Juridiska Föreningen vid Örebro universitet

Uppstart. Till nya studenter på Rättsvetenskapliga programmet och Juristprogrammet. 2012 Juridiska Föreningen vid Örebro universitet Uppstart Till nya studenter på Rättsvetenskapliga programmet och Juristprogrammet 2012 Juridiska Föreningen vid Örebro universitet VÄLKOMMEN INNEHÅLL Hej! Hej! Välkommen till oss rättsvetar- och juriststudenter

Läs mer

Verksamhetsplan 2016/2017

Verksamhetsplan 2016/2017 Verksamhetsplan 2016/2017 Studentsektionen Sesam Verksamhetsplan 2016/2017 Verksamhetsplanen är utarbetad utifrån den verksamhetsplan som Örebro studentkår har gällande hela organisationen i upplägg och

Läs mer

Styrelsekandidaturer. Styrelsekandidaturer, valberedningens förslag samt valberedningskandidaturer

Styrelsekandidaturer. Styrelsekandidaturer, valberedningens förslag samt valberedningskandidaturer Styrelsekandidaturer, valberedningens förslag samt valberedningskandidaturer Styrelsekandidaturer Ordförande Sofia Carlsbrand: Jag heter Sofia Carlsbrand, går mitt tredje år på programmet och pluggar just

Läs mer

Nu är det äntligen dags att söka till föreningen Personalvetare i Lunds styrelse och utskott!

Nu är det äntligen dags att söka till föreningen Personalvetare i Lunds styrelse och utskott! Nu är det äntligen dags att söka till föreningen Personalvetare i Lunds styrelse och utskott! Vill Du vara med och engagera Dig i en av Sveriges främsta personalvetarföreningar? Personalvetare i Lund engagerar

Läs mer

KANDIDATUR TILL FUM 2015/16

KANDIDATUR TILL FUM 2015/16 Namn: Martina Borgström Termin: 7 1. Har Du tidigare engagerat Dig i JF eller någon annan förening, nation eller liknande? Styrelsen 2014/2015 JiA-General 2014 FUM 2014/2015 FUM 2013/2014 JiA-Kommittén

Läs mer

Nomineringar Valberedningen nominerar Föreningen Samhällsvetarnas styrelse för verksamhetsåret 2015/2016 enligt följande:

Nomineringar Valberedningen nominerar Föreningen Samhällsvetarnas styrelse för verksamhetsåret 2015/2016 enligt följande: Nomineringar 2015 Valberedningen nominerar Föreningen Samhällsvetarnas styrelse för verksamhetsåret 2015/2016 enligt följande: Ordförande: Gustaf Palmér Vice Ordförande: Karin Rehnberg Kassör: Oscar Lindquist

Läs mer

Handlingsplan för fritidsgårdsverksamheten i Västerås år

Handlingsplan för fritidsgårdsverksamheten i Västerås år Handlingsplan för fritidsgårdsverksamheten i Västerås år 2014 2019 Fritidsgårdsverksamheten i Västerås är en verksamhet att vara stolt över. Varje vecka besöker tusentals ungdomar våra fritidsgårdar, för

Läs mer

Praktikrapport. Sofia Larsson MKVA12, HT12

Praktikrapport. Sofia Larsson MKVA12, HT12 Praktikrapport Facetime Media är en byrå belägen i Lund som hjälper företag att marknadsföra sig via sociala medier. I nuläget är det främst Facebook som är aktuellt men tanken är att företaget i framtiden

Läs mer

Kommunikationsplan 13/14

Kommunikationsplan 13/14 Kommunikationsplan 13/14 Chalmers Studentkår är dess medlemmar. I enlighet med Chalmers Studentkårs verksamhetsidé innefattar Chalmers Studentkårs kärnverksamhet med utbildningsfrågor, sociala frågor och

Läs mer

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg)

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg) Gruppenkät Du har deltagit i en gruppaktivitet! Det kan ha varit en tjej-/ killgrupp, ett läger eller ett internationellt ungdomsutbyte. Eller så har ni kanske ordnat ett musikarrangemang, skött ett café,

Läs mer

UPPSALAEKONOMERNAS VERKSAMHETSPLAN 2018/2019

UPPSALAEKONOMERNAS VERKSAMHETSPLAN 2018/2019 UPPSALAEKONOMERNAS VERKSAMHETSPLAN 2018/2019 Syfte Syftet med verksamhetsplanen är att skapa en tydlighet i det arbete som föreningen Uppsalaekonomerna ämnar att utföra det kommande året. Verksamhetsplanen

Läs mer

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg)

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg) Gruppenkät Du har deltagit i en gruppaktivitet. Det kan ha varit ett LAN, ett musikarrangemang, en tjej-/ killgrupp, ett läger eller ett internationellt ungdomsutbyte. Eller så har ni kanske skött ett

Läs mer

!!!!!!!!!!! Beteendevetare i Lund! EN GUIDE TILL EN LYCKAD START PÅ STUDENTLIVET

!!!!!!!!!!! Beteendevetare i Lund! EN GUIDE TILL EN LYCKAD START PÅ STUDENTLIVET Beteendevetare i Lund EN GUIDE TILL EN LYCKAD START PÅ STUDENTLIVET Vad är BiL? BiL (Beteendevetare i Lund) är programföreningen för alla oss som läser på Lunds Universitets beteendevetenskapliga kandidatprogram,

Läs mer

VICE ORDFÖRANDE: MATILDA PERSSON

VICE ORDFÖRANDE: MATILDA PERSSON VICE ORDFÖRANDE: MATILDA PERSSON Hej! Matilda Persson heter jag och i detta mejl kommer ni få reda på varför jag är den bästa kandidaten för att bli KarlEkons nya vice ordförande. Jag är 21 år gammal och

Läs mer

Valberedd 2015 Din guide till valet!

Valberedd 2015 Din guide till valet! Valberedd 2015 Din guide till valet! 1 Valberedd 2015 Din guide till valet! Vad är valet? På måndag 23/11 kommer vi att rösta om vilka som ska sitta i förbundsstyrelsen år 2016! Vi i valberedningen har

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2014/2015

VERKSAMHETSPLAN 2014/2015 VERKSAMHETSPLAN 2014/2015 Näringslivsutskottet Näringslivsutskottet (NU) verkar som en länk mellan Föreningen Ekonomernas medlemmar och näringslivet. Genom projekt och event skapar utskottet en bra kontakt

Läs mer

Verksamhetsplan 2016/2017

Verksamhetsplan 2016/2017 Verksamhetsplan 2016/2017 Syfte Syftet med verksamhetsplanen är att skapa en tydlighet i det arbete som föreningen Uppsalaekonomerna ska utföra det kommande året. Verksamhetsplanen anger riktning för arbetet

Läs mer

Utbildningsföreningen EKEN. Årsmöte

Utbildningsföreningen EKEN. Årsmöte Agenda Formalia 1 Mötets öppnande 2 Val av mötesordförande 3 Val av sekreterare 4 Val av justeringspersoner tillika rösträknare 5 Behörighetsutlysande 6 Beslutsmässighet 7 Fastställande av dagordning Ärenden

Läs mer

Kursvärdering för ugl-kurs vecka 42 2014

Kursvärdering för ugl-kurs vecka 42 2014 Kursvärdering för ugl-kurs vecka 42 2014 1. Hur uppfattar du kursen som helhet? Mycket värdefull 11 Ganska värdefull 1 Godtagbar 0 Ej godtagbar 0 Utan värde 0 Ange dina viktigaste motiv till markeringen

Läs mer

VÄSTERÅS STADS FRITIDSGÅRSPLAN

VÄSTERÅS STADS FRITIDSGÅRSPLAN Program Policy Handlingsplan Riktlinje Antagen av 2014-11-20 VÄSTERÅS STADS FRITIDSGÅRSPLAN 2014-2019 Innehållsförteckning Handlingsplan fritidsgårdsverksamheten i Västerås år 2014 2019... 3 Vision och

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2018 Utrikespolitiska föreningen i Göteborg

VERKSAMHETSPLAN 2018 Utrikespolitiska föreningen i Göteborg VERKSAMHETSPLAN 2018 Utrikespolitiska föreningen i Göteborg INNEHÅLL Verksamhetsåret 2018 Utblick Medlemmar Externa relationer Ekonomi Kommunikation Utrikespolitiska förbundet Sverige VERKSAMHETSÅRET 2018

Läs mer

Kandidaturtexter Extrainsatt Val-SM

Kandidaturtexter Extrainsatt Val-SM Kandidaturtexter Extrainsatt Val-SM Vice Ordförande Oskar Giescke... 2 Vice Ordförande, Kommunikationsansvarig Helena Falk... 2 Ordförande Konstwerket Martin Gutsch... 3 Ordförande Jämlikhetsnämnden Elin

Läs mer

Styrelsen. Ordförande. Sekreterare. Skattmästare. Hejsan

Styrelsen. Ordförande. Sekreterare. Skattmästare. Hejsan - sektionen Välkommen in i studentlivet blivande Maskiningenjör. Du har nu ditt livs absolut roligaste tid framför dig tillsammans med massor av vänner som du kommer att träffa under studietiden. Genom

Läs mer

Verksamhetsplan 2015/16 Gemenskap Utveckling Glädje Fastställd av Kårfullmäktige den 12 maj 2015 enligt beslut 1415-KF

Verksamhetsplan 2015/16 Gemenskap Utveckling Glädje Fastställd av Kårfullmäktige den 12 maj 2015 enligt beslut 1415-KF Sid 1(10) Verksamhetsplan 20 Gemenskap Utveckling Glädje Fastställd av Kårfullmäktige den 12 maj 2015 enligt beslut 1415-KF-05 6.4 Sid 2(10) INTRODUKTION Tekniska Högskolans studentkårs verksamhetsplan

Läs mer

Våra kunniga och kompetenta medarbetare skapar och möjliggör vår framgång.

Våra kunniga och kompetenta medarbetare skapar och möjliggör vår framgång. Våra värderingar Våra kunniga och kompetenta medarbetare skapar och möjliggör vår framgång. Vi vill att de ska fortsätta se oss som sin framtida arbetsgivare. Vi vill också att vårt varumärke ska locka

Läs mer

Verksamhetsplan Verksamhetsåret 2014/2015

Verksamhetsplan Verksamhetsåret 2014/2015 Sida 1 av 5 Verksamhetsplan Verksamhetsåret 2014/2015 1. Organisation UPS viktigaste mål under det kommande verksamhetsåret är att öka sammanhållningen i föreningen. Det kommer ske genom att arbeta aktivt

Läs mer

Postbeskrivningar inför SM-1

Postbeskrivningar inför SM-1 Postbeskrivningar inför SM-1 Innehåll Styrelsen... 2 Ettans representant... 2 Klubbmästare... 3 Andra förtroendevalda... 3 Vice SNO... 3 Sektionslokalsansvarig... 4 Valberedning... 4 Webmaster... 4 Revisor...

Läs mer

Proposition till MSF Stockholms årsmöte 2013 VERKSAMHETSPLAN MSF Stockholm 2013

Proposition till MSF Stockholms årsmöte 2013 VERKSAMHETSPLAN MSF Stockholm 2013 - en del av Sveriges Läkarförbund Proposition till MSF Stockholms årsmöte 2013 VERKSAMHETSPLAN MSF Stockholm 2013 Inledning I enlighet med MSF Stockholms stadgar är verksamheten som bedrivs inriktad på

Läs mer

Verksamhetsplan 2018/2019

Verksamhetsplan 2018/2019 Verksamhetsplan 2018/2019 Föreningens syfte Föreningens målsättning är enligt 1 kap. 2 JF-stadgar att verka för dess medlemmar och att stärka juridiken som ämne vid Örebro universitet. Vidare framgår att

Läs mer

Vad har du för övrig erfarenhet? Mina tidigare arbetslivserfarenheter utanför nationen består av arbete inom storkök samt som brevbärare åt Posten.

Vad har du för övrig erfarenhet? Mina tidigare arbetslivserfarenheter utanför nationen består av arbete inom storkök samt som brevbärare åt Posten. Kandidat till klubbchef vt 2013 Sofie Mähler Jag heter Sofie Mähler och läser Civilingenjör Teknisk Fysik, andra året. Kommer ifrån Näsåker i Ångermanland och flyttade jag till Uppsala hösten 2011. Jag

Läs mer

Mål- och visionsdokument

Mål- och visionsdokument Mål- och visionsdokument Antaget av LinTeks fullmäktige 2013-02-19 Reviderad av kårfullmäktige 2014-05-06 samt 2016-04-19 Inledning LinTeks måldokument beskriver LinTeks vision samt de långsiktiga mål

Läs mer

Välkommen till Uppsala!

Välkommen till Uppsala! Välkommen till Uppsala! Reccekommittén vill gratulera till antagningen till Sveriges ledande Juristprogram på Sveriges, i särklass, främsta universitet. Juristutbildningen innehåller nio terminer och snart

Läs mer

Nomineringar. för verksamhetsåret ) Ordförande. 2) Vice ordförande

Nomineringar. för verksamhetsåret ) Ordförande. 2) Vice ordförande Nomineringar för verksamhetsåret 2016 Feministiska Juriststudenter Meddelande från valberedningen: Valberedningen har valt att nominera alla sökanden, som inte varit direkt olämpliga, till de poster som

Läs mer

Verksamhetsplan 2015/2016

Verksamhetsplan 2015/2016 Verksamhetsplan 2015/2016 Förbundsstyrelsens förslag till kongressen Inledning I år antar kongressen för första gången en långtidsplan. Den drar upp riktlinjerna för de kommande fem åren och hur vi ska

Läs mer

MED GEMENSAM KRAFT LEDAR- OCH MEDARBETARPOLICY

MED GEMENSAM KRAFT LEDAR- OCH MEDARBETARPOLICY MED GEMENSAM KRAFT LEDAR- OCH MEDARBETARPOLICY Med gemensam kraft SKAPAR vi en BRA arbetsmiljö OCH GER samhällsservice med hög kvalitet. VARFÖR EN LEDAR- OCH MEDARBETARPOLICY? Alla vi som arbetar i koncernen

Läs mer

Ultuna Studentkårs MENTORS PROGRAM. Vill du bli mentor eller adept?

Ultuna Studentkårs MENTORS PROGRAM. Vill du bli mentor eller adept? Ultuna Studentkårs MENTORS PROGRAM Vill du bli mentor eller adept? Ultuna Studentkårs Mentorsprogram En ökad kontakt med näringslivet är något som efterfrågas av studenter från alla utbildningsprogram

Läs mer

Nya Linjer. - att utveckla gymnastiken! Vi i Gymnastikförbundets Ungdomsråd håller inte med!

Nya Linjer. - att utveckla gymnastiken! Vi i Gymnastikförbundets Ungdomsråd håller inte med! Nya Linjer Unga tar inget ansvar Unga går inte att lita på Unga ledare har inte modet att ta på sig ideella uppdrag Unga kommer och går precis som de vill Vi i Gymnastikförbundets Ungdomsråd håller inte

Läs mer

S-studenters långtidsplan fram till 2020

S-studenters långtidsplan fram till 2020 S-studenters långtidsplan fram till SOCIALDEMOKRATISKA Inledning S-studenter är det socialdemokratiska studentförbundet i Sverige och har sin ideologiska och organisatoriska grundsyn inom socialismen och

Läs mer

Handlingsplan för studentsamverkan

Handlingsplan för studentsamverkan Lunds kommun i samverkan med Akademiska Föreningen, Kuratorskollegiet och Lunds universitets studentkårer Handlingsplan för studentsamverkan 2018 2019 Antagen av kommunstyrelsen 2018-02-07 Sida 1 av 8

Läs mer

79 av cirka 100 besökare besvarade enkäten. 54 kommenterade den sista skriftliga frågan.

79 av cirka 100 besökare besvarade enkäten. 54 kommenterade den sista skriftliga frågan. 79 av cirka 100 besökare besvarade enkäten. 54 kommenterade den sista skriftliga frågan. KOMMENTARER: vad var särskilt positivt under dagen och vad kan förbättras? Tänk på innehållet under dagen, förtäring,

Läs mer

Verksamhetsplan juli 2013 juni 2014 Sektionen för Energi och miljö

Verksamhetsplan juli 2013 juni 2014 Sektionen för Energi och miljö Verksamhetsplan juli 2013 juni 2014 Sektionen för Energi och miljö Sektionen Sektionen är fortfarande växande och det är viktigt att verksamheten under 2013-2014 präglas av att antalet programstuderande

Läs mer

Luleå Studentkår Vision

Luleå Studentkår Vision Luleå Studentkår Vision Luleå tekniska universitet 971 87 Luleå Mail: ks@luleastudentkar.com Tel: 0920-49 33 00 1/7 Innehållsförteckning VISION...3 MÅLBILD...4 Vad vi gör... 4 Utbildningsbevakning... 4

Läs mer

Sandra Brakstad, nominerad till ledamot, kassör och ordförande (intervjun gjordes avseende sekreterarposten i det sedan inställda fyllnadsvalet)

Sandra Brakstad, nominerad till ledamot, kassör och ordförande (intervjun gjordes avseende sekreterarposten i det sedan inställda fyllnadsvalet) Sandra Brakstad, nominerad till ledamot, kassör och ordförande (intervjun gjordes avseende sekreterarposten i det sedan inställda fyllnadsvalet) Läser sjuksköterskeprogrammet, första terminen. Har grundläggande

Läs mer

kan kämpa ett helt liv i ständig uppförsbacke utan att uppnå de resultat som de önskar. Man försöker ofta förklara den här skillnaden med att vissa

kan kämpa ett helt liv i ständig uppförsbacke utan att uppnå de resultat som de önskar. Man försöker ofta förklara den här skillnaden med att vissa Förord Det här är en speciell bok, med ett annorlunda och unikt budskap. Dess syfte är att inspirera dig som läsare, till att förstå hur fantastisk du är, hur fantastisk världen är och vilka oändliga möjligheter

Läs mer

Ta ställning och rösta på studentportalen!

Ta ställning och rösta på studentportalen! Vem talar för dig? 2017 6-19 mars Ta ställning och rösta på studentportalen! Studentkåren för utbildningsvetenskap och Filosofisk fakultet vid Linköpings universitet Vem talar för dig? Under de senaste

Läs mer

Ultuna Studentkårs MENTORS PROGRAM

Ultuna Studentkårs MENTORS PROGRAM Ultuna Studentkårs MENTORS PROGRAM Vill du bli mentor eller adept? Ultuna Studentkårs Mentorsprogram En ökad kontakt med näringslivet är något som efterfrågas av studenter från alla utbildningsprogram

Läs mer

Innehåll. Material Valberedningsguide Uppdaterad: 2015-01- 27 Sida 2 av 7

Innehåll. Material Valberedningsguide Uppdaterad: 2015-01- 27 Sida 2 av 7 Sida 2 av 7 Innehåll Information till valberedningen... 3 Inför årsmötet... 4 Att sätta ihop kravprofiler... 4 Saker att ta ställning till... 5 Att hålla informationsmöte... 5 Att förbereda en intervju...

Läs mer

Informationsbrev oktober 2015

Informationsbrev oktober 2015 Informationsbrev oktober 2015 Hej alla föräldrar! Nu har terminen varit igång i några veckor och vi börjar lära känna varandra i de olika grupperna. Eftersom föräldramötet inte blev av så bifogar vi ett

Läs mer

Verksamhetsplan för Göta studentkår 2017/2018.

Verksamhetsplan för Göta studentkår 2017/2018. Verksamhetsplan för Göta studentkår 2017/2018. Inledning Göta studentkår organiserar studenterna på grund-, avancerad- och forskarnivå vid samhällsvetenskapliga fakulteten, humanistiska fakulteten, naturvetenskapliga

Läs mer

Kräftriket Hus 8c 08-674 71 44 www.fest.se uu@fest.se Roslagsvägen 101 114 19 Stockholm

Kräftriket Hus 8c 08-674 71 44 www.fest.se uu@fest.se Roslagsvägen 101 114 19 Stockholm Inledning Detta är en sammanställning av Speak-up day vårterminen 2012. Speak-up day arrangerades av Föreningen Ekonomernas Utbildningsutskott för första gången på Företagsekonomiska institutionen vid

Läs mer

Handlingsplan för fritidsgårdsverksamheten och öppen fritidsverksamhet för 10- till 12-åringar i Västerås för åren

Handlingsplan för fritidsgårdsverksamheten och öppen fritidsverksamhet för 10- till 12-åringar i Västerås för åren TJÄNSTEUTLÅTANDE Datum 2018-01-17 Sida 1 (2) Diarienr GSN 2018/00182-1.3.6 Barn- och utbildningsförvaltningen Torbjörn Berggren Epost: torbjorn.berggren@vasteras.se Kopia till Grundskolenämnden Handlingsplan

Läs mer

Heta tips för dig som går i grundskolan och snart ska ut på din första PRAO

Heta tips för dig som går i grundskolan och snart ska ut på din första PRAO Heta tips för dig som går i grundskolan och snart ska ut på din första PRAO Av: Studie- och yrkesvägledarna i Enköpings kommun 2008 Idékälla: I praktiken elev, Svenskt Näringsliv Varför PRAO? För att skaffa

Läs mer

Verksamhetsplan Fastställd av fullmäktige

Verksamhetsplan Fastställd av fullmäktige Verksamhetsplan 2017-2018 Fastställd av fullmäktige 17-05-17 Verksamhetsplan för Studentkåren i Borås Verksamhetsplanen är uppdelad i tre områden: Studentkåren i Borås medlemsorganisationen, studentkår

Läs mer

AktU. InfU. Anna Allerth, Sekreterare sekreterare@embassaden.liu.se

AktU. InfU. Anna Allerth, Sekreterare sekreterare@embassaden.liu.se Sök utskott! Nu har det blivit dags att söka till Maskinteknologsektionens utskott för verksamhetsåret 2012/2013. Ta chansen att påverka sektionens arbete genom att engagera dig! Nedan finns beskrivningar

Läs mer

Chalmers Studentkårs Visions- och uppdragsdokument

Chalmers Studentkårs Visions- och uppdragsdokument Chalmers Studentkårs Visions- och uppdragsdokument Visionen beskriver vad studentkåren strävar mot. Uppdragen beskriver de ständigt aktuella uppdrag kåren skall arbeta med. De mäts på årsbasis genom indikatorer.

Läs mer

Tillsammans är vi Eductus

Tillsammans är vi Eductus Tillsammans är vi Eductus Du är Eductus I varje möte med omvärlden bygger vi bilden av Eductus och vi gör det tillsammans. För att vi ska lyckas kommunicera en enhetlig, tydlig och attraktiv bild är det

Läs mer

Chalmers Studentkårs Visions- och uppdragsdokument

Chalmers Studentkårs Visions- och uppdragsdokument Chalmers Studentkårs Visions- och uppdragsdokument Visionen beskriver vad studentkåren strävar mot. Uppdragen beskriver de ständigt aktuella åtaganden som kåren skall arbeta med. De mäts på årsbasis genom

Läs mer

Innehåll. Kommunikationspolicy 4 Grundläggande värderingar för anställda i Lunds kommun 8

Innehåll. Kommunikationspolicy 4 Grundläggande värderingar för anställda i Lunds kommun 8 Innehåll Kommunikationspolicy 4 Grundläggande värderingar för anställda i Lunds kommun 8 Varumärkesstrategi 10 Lunds kommun som ett gemensamt varumärke 13 Lund idéernas stad 13 Kommunen som en del av staden

Läs mer

Verksamhetsplan 2014/2015

Verksamhetsplan 2014/2015 Verksamhetsplan 2014/2015 Fastställd av fullmäktige 2014-05-14 Innehåll Bakgrund och Syfte... 3 Målgrupp... 3 Kvalitetshöjande utbildningsstruktur... 4... 4 Delmål 1: Likvärdig rättssäkerhet inom och mellan

Läs mer

Verksamhetsplan fo r 2018/2019

Verksamhetsplan fo r 2018/2019 Verksamhetsplan fo r 2018/2019 Stockholms studenter erbjuds idag ett brett utbud av utbildningar med hög kvalitet i en attraktiv huvudstad. Samtidigt är bostadsmarkanden fortsatt tuff för Stockholms studenter

Läs mer

Personalvision Polykemi AB

Personalvision Polykemi AB Personalvision Polykemi AB I ett företag som Polykemi anser vi att teknik står för 30 % och att människan står för 70 % av företagets framgång. Medarbetarna är alltså den viktigaste resursen för att kunna

Läs mer

Bilaga D. Fullmäktiges tredje höstmöte 2012. Innehåller rapporter från:

Bilaga D. Fullmäktiges tredje höstmöte 2012. Innehåller rapporter från: Fullmäktiges tredje höstmöte 2012 Bilaga D Innehåller rapporter från: 1. Sexmästare 2. Skattmästare 3. Beeking 4. Vitae 5. SKHILS 6. Vice Kårordförande 7. Arbetsmarknadsordförande 8. Kårordförande Rapport

Läs mer

Elevernas uppfattningar om alltmer digitaliserad undervisning

Elevernas uppfattningar om alltmer digitaliserad undervisning Resultat Elevernas uppfattningar om alltmer digitaliserad undervisning Fråga 1 Mycket inspirerande (6) till mycket tråkigt (1) att arbeta med etologisidan Uppfattas som mycket inspirerande eller inspirerande

Läs mer

Diversa kompetensutveckling för lika möjligheter

Diversa kompetensutveckling för lika möjligheter Utvärdering - sammanställning Språk, flerspråkighet och språkinlärning, Kjell Kampe 26 mars 2012 1. Vilka förväntningar hade du på den här dagen? - Jag förväntade mig nya kunskaper kring språk och språkinlärning

Läs mer

ArbetsrelateratDNA. Daniel Brodecki. Här är ditt ArbetsrelateratDNA i form av en rapport.

ArbetsrelateratDNA. Daniel Brodecki. Här är ditt ArbetsrelateratDNA i form av en rapport. Daniel Brodecki Här är ditt ArbetsrelateratDNA i form av en rapport. Detta är ett underlag som visar vad som är viktigt för dig och hur du kan använda din potential på ett optimalt sätt. Ett ArbetsrelateratDNA

Läs mer

Verksamhets- program 2017

Verksamhets- program 2017 Verksamhetsprogram 2017 Sveriges Arkitekter Studenternas Verksamhetsprogram 2017-2019 Vad är Sveriges Arkitekter Studenterna och varför finns vi? Sveriges Arkitekter Studenterna är studenternas kontaktnät

Läs mer

Verksamhetsplan Uppsala Datavetare 2016

Verksamhetsplan Uppsala Datavetare 2016 Verksamhetsplan Uppsala Datavetare 2016 Innehållsförteckning Verksamhetsplan för Uppsala Datavetare, 2016 3 Inledning 3 Syfte 3 Omfattning 3 Användning 3 Organisationsmål 3 Mål gällande organisationen

Läs mer

Verksamhetsplan juli 2014 - juni 2015. Sektionen för Energi och miljö

Verksamhetsplan juli 2014 - juni 2015. Sektionen för Energi och miljö juli 2014 - juni 2015 Sektionen för Energi och miljö Sektionen Sektionen börjar nu gå mot sin slutfas av växande, och programmet kommer under verksamhetsåret examinera sina första studenter. Det kommer

Läs mer

Verksamhetsplan 2019/2020

Verksamhetsplan 2019/2020 Verksamhetsplan 2019/2020 SöderS Södertörns högskolas studentkår Antagna i andra läsningen av valfullmäktige 2019/05/09 Verksamhetsplan 2019/2020 Innehållsförteckning Ett starkt studentinflytande samt

Läs mer

Vi lovar, detta är något som ingen vill missa! Vi ses den 25 augusti! Mvh Linn Wihlborg och Novischeriet

Vi lovar, detta är något som ingen vill missa! Vi ses den 25 augusti! Mvh Linn Wihlborg och Novischeriet Grattis till att du har blivit antagen till Campus i Helsingborg! Det som du och alla andra nyintagna studenter väntar framför er är flera otroligt roliga, spännande och intressanta terminer som kommer

Läs mer

Bilaga 4 - VERA. Syfte. Bakgrund. Vad är VERA?

Bilaga 4 - VERA. Syfte. Bakgrund. Vad är VERA? Bilaga 4 - Projektgrupp: Aras Amin och Louise Jönsson Medverkande i utredningen: Christopher Lin, Frida Wallentheim, Nora Malmberg och Mikael Holmgren Presenterades: 2018-05-29 Syfte Att diskutera och

Läs mer

Proposition till MSF Stockholms årsmöte 2015. Verksamhetsplan. Medicine Studerandes Förbund Stockholm

Proposition till MSF Stockholms årsmöte 2015. Verksamhetsplan. Medicine Studerandes Förbund Stockholm Proposition till MSF Stockholms årsmöte 2015 Verksamhetsplan Medicine Studerandes Förbund Stockholm Inledning I enlighet med MSF Stockholms stadgar är verksamheten som bedrivs inriktad på att tillvarata

Läs mer

Enkätsvar 2014. Fler kvinnor

Enkätsvar 2014. Fler kvinnor Enkätsvar 4 Enkäsvaren vid undersökning på Kyrkans Familjerådgivning i Stockholm och Haninge våren 4.. Män 62 47% Kvinnor 7 53% Summa: 32 Fler kvinnor 53% 47% 2. Ensam 26 Flest par Par Familj 5 32 8 6

Läs mer

VERKSAMHETSPROGRAM ArkitektStudenterna

VERKSAMHETSPROGRAM ArkitektStudenterna VERKSAMHETSPROGRAM ArkitektStudenterna 2015-2017 Vad är ArkitektStudenterna och varför finns vi? ArkitektStudenterna är Sveriges Arkitekters studentorganisation och det samlande organet för Sveriges Arkitekters

Läs mer

Värdegrund SHG. Grundvärden, vision, handlingsprinciper. Fastställd 2013-11-20 Ver.2 reviderad 140107

Värdegrund SHG. Grundvärden, vision, handlingsprinciper. Fastställd 2013-11-20 Ver.2 reviderad 140107 Värdegrund SHG Grundvärden, vision, handlingsprinciper Fastställd 2013-11-20 Ver.2 reviderad 140107 Innehåll VÄRDEGRUNDEN SHG... 2 GRUNDVÄRDEN... 2 Respekt... 2 Värdighet... 3 Välbefinnande... 3 Bemötande...

Läs mer

4.4 Fastställande av konkretiserad verksamhetsplan 2013/14

4.4 Fastställande av konkretiserad verksamhetsplan 2013/14 Avsändare: Datum: Kårstyrelsen 2013-09-09 4.4 Fastställande av konkretiserad verksamhetsplan 2013/14 Kårstyrelsen föreslår fullmäktige: att anta den konkretiserade verksamhetsplanen för verksamhetsåret

Läs mer

ArbetsrelateratDNA. Daniel Brodecki. Här är ditt ArbetsrelateratDNA i form av en rapport.

ArbetsrelateratDNA. Daniel Brodecki. Här är ditt ArbetsrelateratDNA i form av en rapport. Här är ditt ArbetsrelateratDNA i form av en rapport. Detta är ett underlag som visar vad som är viktigt för dig och hur du kan använda din potential på ett optimalt sätt. Ett ArbetsrelateratDNA handlar

Läs mer