SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-04-18"

Transkript

1 Plats och Inre foajén, Rosen, Trädgårdsgatan 21, torsdagen den 18 april 2013 kl Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Mats Monsen (AVN) ej närvarande Johanna Händel (BUN) ej närvarande Monica Svensson (DHR) Criss Hagfeldt (HSO) Arne Jonsson (HSO) ej närvarande Ulrika Hofstedt (HSO) Stig Bredberg (HSO) Karin Ahlström (HSO) Monica Ericsson (HSO) ej närvarande Inger Hasselgren (SN) Curt-Gösta Nilsson (SN) Gun-Inger Karlsson (SPN) ej närvaran- Lennart Pettersson (TN) Mona Olsson, ordf. (VON) Gunnar Asserhed (VON) Birgitte Fingal (VON) Ersättare Said Nison (AVN) ej närvarande Elvira Wibeck (BUN) ej närvarande Per-Arne Bergström (DHR) Liselott Köhlström (HSO) Malin Bager (HSO) Mats Linder (HSO) ej närvarande Annika Johansson (SN) Bertil Sandström (SN) Kristina Carlstedt (SPN) Övriga Gunilla Lundberg, vård- och omsorgskontoret Anna Wejde, tekniska kontoret Katarina Lundborg, vård- och omsorgskontoret Åsa Ahlgren, vård- och omsorgskontoret Ersättare Niclas Clarén (TN) Maj Kalwa (VON) Anna S Wik (VON) Utses att justera: Criss Hagfeldt, HSO Plats och tid för justering: Vård- och omsorgskontoret den 22 april 2013 Sekreterare: Ordförande: Justerare: Nämnd e.d.: Sammanträdesdag: Datum för uppsättning av anslag: Datum för nedtagning av anslag: Förvaringsplats för protokollet: Underskrift: Emma Johansson Mona Olsson Criss Hagfeldt Paragraf BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag på Norrköpings kommuns anslagstavla

2 13 Fastställande av föredragningslistans innehåll Beslut lägger följande punkt till föredragningslistans innehåll gällande 14 Val av vice ordförande.

3 14 Val av vice ordförande Beslut beslutar att välja Criss Hagfeldt till vice ordförande i rådet. Vid HSO:s årsmöte valdes Criss Hagfeldt till ny ordförande, efter Ulrika Hofstedt. Tradition i KRF är att ordförande i HSO är vice ordförande i rådet.

4 15 Utredning om LOV/Mina Timmar Åsa Ahlgren, projektledare för utredning gällande LOV Lagen om Valfrihet och Katarina Lundborg, projektledare för utredning gällande Mina Timmar informerar rådet om att det under 2013 pågår två olika projekt inom kommunens valfrihetssatsningar i äldreomsorgen, se bilaga. Åsa och Katarina är anställda för att fram beslutsunderlag till vård- och omsorgsnämnden för utformningen av valfrihetssatsningen Mina Timmar och ett eventuellt införande av lagen om valfrihetssystem (LOV). Båda projekten ska redovisas till vård- och omsorgsnämnden i december i Mina Timmar Kommunfullmäktige i Norrköpings kommun tog 2011 beslut om sex målområden innefattande 23 övergripande mål varav ett är Målområde 18 Omsorgsstaden. Mål 18 ska stärka den enskildes valfrihet vad gäller möjligheten att själv bestämma hur stöd och omsorg ska utformas. Målets syfte är att den enskildes delaktighet och inflytande inom äldreomsorgen ska öka genom valfrihetssatsningen.mina timmar innebär konkret en valfrihet för den enskilde i det ordinära boendet att välja serviceinsatser inom vissa ramar. Serviceinsatser i det ordinära boendet kan exempelvis vara hjälp med postoch bankärende, tvätt- och klädvård, städning och promenad. Fakta Mina timmar valfrihet att välja serviceinsatser (redan beslut om) Beslut i kommunfullmäktige att Mina timmar ska genomföras 2014 Mina timmar är en valfrihetssatsning inom äldreomsorgen Valfrihet för den enskilde i det ordinära boendet att välja serviceinsatser inom vissa ramar Valfriheten grundas på socialtjänstlagens bestämmelser LOV Syftet med lagen om valfrihet LOV är att underlätta för kommuner och landsting som vill öka valfriheten inom hälsovården och socialtjänsten. Ett annat ändamål är att få in en större mångfald av utförare där medborgaren själv får välja vem som ska utföra insatsen. Lagen är från den 1 januari 2010 tvingande inom primärvården. För kommuner är införande av lagen frivillig, men det finns diskussioner om att göra den tvingande även för kommuner. Norrköpings kommun har fått kronor i stimulansmedel från Soci-

5 alstyrelsen för att förbereda och utveckla ett valfrihetssystem enligt LOV. Fokus i utredningen är att beskriva hur verksamheten fungerar idag och utifrån det redogöra för konsekvenser och vilken utveckling som skulle fodras om kommunen i framtiden skulle införa lagen om valfrihet. Ett politiskt beslut kommer att tas om lagen om valfrihet ska införas i Norrköpings Kommun efter det att utredningen är avslutad i december i år. Fakta LOV valfrihet att välja utförare (beslut tas efter avslutad utredning december 2013) Låta medborgaren själv välja vem som ska utföra uppdraget inom handikapp- och äldreomsorgen samt hälso- och sjukvårdstjänster LOV är från och med den 1 januari 2010 tvingande inom primärvården För kommuner är införande av LOV frivilligt, men det finns diskussioner om att göra lagen tvingande även för kommuner Utav 290 kommuner har 129 LOV i drift och 42 har beslutat att införa LOV.

6 16 Politiskt inriktningsdokument utifrån FN:s konvention om rättigheter före personer med funktionsnedsättningar Beslut beslutar att för att utse representanter från funktionshindersorganisationerna att ingå i eventuell referensgrupp gällande politiskt inriktningsdokument utifrån FN:s konvention om rättigheter före personer med funktionsnedsättningar. HSO ska inkomma med tre personer och DHR två personer. Dessa personer ska även vara ledamöter i rådet. Emma Johansson, vård- och omsorgskontoret informera att enligt kommunfullmäktiges beslut den 25 januari är det ekonomi- och styrningskontoret som har att arbeta fram ett förslag till politiskt inriktningsdokument. Detta är det första politiska inriktningsdokumentet som KF har beslutat ska arbetas fram. Emma har träffat Cecilia Karlsson vid ekonomi- och styrningskontoret som är den tjänsteman som som kommer att vara ansvariga för inriktningsdokumentet. De har diskuterat om vad som kommer att ske framöver gällande inriktningsdokumentet är: - Monica Rosander, ekonomi- och styrningskontoret, ska inom den kommande två veckorna träffa kommunalråden för att diskutera vad ett politiskt inriktningsdokument är och vad som bör ingå. - En politisk arbetsgrupp/referensgrupp bör utses. - En referensgrupp bestående av tjänstemän bör utses från följande förvaltningar. o Arbetsmarknadskontoret o Kultur- och fritidskontoret o Tekniska kontoret o Barn- och ungdomskontoret

7 - En referensgrupp med representanter från funktionshindersorganisationerna som tillika är ledamöter i KRF bör utses. Förslagsvis 3 personer från HSO och 2 personer från DHR. - Tidsplanen är o Förslag klart: November 2013 o Remisstid: December 2013 februari 2014 o Förslag till Kommunstyrelsen: Mars 2014 o Beslut av Kommunfullmäktige: Våren 2014 Dock är detta ett förslag om hur arbetet kan gå till. Dock är det en eventuell politisk styrgrupp som fattar beslut om hur framtagandet av inriktningsdokumentet kommer att ske.

8 17 Tema Tillgänglighet: Riktlinjer uteserveringar Tillgänglighetspromenad Tillgänglighetsdatabasen A. Riktlinjer uteserveringar Anna Wejde, landskapsarkitekt tekniska kontoret, informerar om de reviderade riktlinjer för uteserveringar som tekniska nämnden den 11 april. Bakgrunden är att uteserveringar har blivit ett allt vanligare inslag i vår stadsmiljö. Vår nya möteskultur innebär att fler och fler väljer att träffas ute i det offentliga rummet. Under en inventering av Norrköpings drygt 65 uteserveringar, sommaren 2012, tydliggjordes att de tidigare riktlinjerna, antagna 1999, inte efterlevs. I den arbetgrupp som arbetat fram riktlinjerna har följande kontor och myndigheter ingått: Polisen Tekniska kontoret Bygg- och miljökontoret Bråvikens hotell- och restaurangklubb Socialkontoret Stadsbyggnadskontoret Vård- och omsorgskontoret Riktlinjerna har uppdaterats för att bättre ta till vara på stadsmiljöns kvaliteter och för att främja användandet av stadsmiljön som mötesplats. Riktlinjerna och råden hjälper näringsidkaren att utforma uteserveringen så att den passar bra in i den omgivande stadsmiljön samtidigt som den uppfyller kraven för alkoholservering och god tillgänglighet. Riktlinjerna gäller för all allmän platsmark som upplåts av tekniska kontoret. Riktlinjerna ska följas, råden hjälper näringsidkarna att uppnå dem. Följs riktlinjerna behöver inte bygglov sökas för uteserveringen.

9 B. Tillgänglighetspromenad Emma Johansson, vård- och omsorgskontoret, informerar att Tillgänglighetspromenad kommer att äga rum den 24 maj, kl Inbjudan till rådets ledamöter har skickats ut i sambnad med hanlingarna till dagens sammanträde. Mona Olsson, ordförande, är den som bjuder in vilka ytterligare politiker som hon anser bör delta. De har i sin tur att ta med de tjänstmän man anser bör vara med.

10 C. Tillgänglighetsdatabasen Mona Olsson, ordförande, och Emma Johansson vård- och omsorgskontoret, har träffat Eva Karlsson, ordförande i bygg- och miljöskyddsnämnden och Anna Amrén, förvaltningschef på bygg- och miljökontoret för att samtala kring vid vad som sker med implementeringen av tillgänlighetsdatabasen. Vidare har bygg- och miljökontoret inkommit med ett svar på rådets förfrågan om vad som sker med implementeringen av tillgänglighetsdatabasen. Av skrivelsen framgår: Enligt kommunstyrelsens beslut daterat den 10 okt 2011 fick bygg- och miljökontoret uppdrag att anställa en tillgänglighetsrådgivare. Inventeraren skulle dels fungera som stöd till ansvariga för lokaler och anläggningr, dels rapportera och uppdatera tillgänglighetsinformationen i databasen. Anställningen skulle vara initialt på heltid under ett år och finansieras under den tiden med arbetsmarknadsmedel, övriga kostnader skulle finasieras inom befintlig budgetram. I utredningen som låg till grund för beslutet förklarade sig arbetsmarknadskontoret positiva till att finansiera en tjänst med arbetsmarknadsmedel när arbetat med rekryteringen påbörjades visade det sig att förslaget var dåligt förankrat och arbetsmarknadskontoret var inne i en stor omorgansiation med neddragning av verksamheter. Frågan om resurs för att arbeta med tillgänglighetsdatabasen fick en lägre prioritering och uppföljning från bygg- och miljökontorets sida var bristfällig. På bygg- och miljökontoret var tre förvaltningschefer inblandade under perioden och överföring av uppdraget gjordes ej på ett bra sätt. Eftersom ingen resurs fanns tillgänglig utfördes inte heller något jobb under Det har inte meddelats vare sig till i Norrköping eller kommunstyrelsen. Tyvärr har våra rutiner brustit. Om arbetet ska komma igång under 2013 så måste resurser tillsättas, både för uppbyggnad och även sedan för att hålla databasen uppdaterad. Byggoch miljökontoret har ngen egen finansiering för detta under Förvaltningen återkommer med förslag till rådet hur arbetet skulle kunna drivas innevarande år inklusive behov av resurser.

11 18 Verksamhetsplan mars 2013 december 2013 Beslut antar verksamhetsplan för mars 2013 december Vid föregående sammanträde för kommunala rådet för funktionshindersfrågor den 1 mars uppdrog rådet till beredningsutskottet att sammanställa ett utkast till verksamhetsplan för Förslag till verksamhetsplan mars 2013 december 2013 har skickats med handlingarna till dagens sammanträde.

12 19 Skrivelser inkomna till KRF Följande inkomna handlingar har delgivits KRF: 1. Minnesanteckningar från referensgrupp Offentlig miljö Minnesanteckningar från referensgrupp UngaVuxna

13 20 Skrivelser från KRF 1. Följande skrivelse har skickats från KRF: a. Feriejobb till ungdomar med funktionsnedsättningar Arbetsmarnadsoch vuxenutbildningsnämnden b. Detaljplan för fastigheten Reläet 9 med närområde inom Ingelsta i Norrköping. Stadsbyggnadskontoret Skrivelser inkomna till rådet a. Införande av Tillgänglighetsdatabasen (KS-530/2011)

14 21 Uppföljning av skrivelser från rådet Mona Olsson, ordförande informerar om vad som sker avseende följande skrivelser: a. Värdig entré Stadsbyggnadskontoret har informerat KS-kansli om att de har varit i kontakt med en arkitektfirma som har lämnat fyra-fem olika alternativ på hur man kan tillgängliggöra Rådhuset och Rådhusets entré. Förslagen spänner kostnadsmässigt mellan 7-30 miljoner kronor. Enlig Mona kommer det inte att finnas utrymme i kommande budget för att tillgängliggöra Rådhuset och Rådhusets entré. b. i tillgängliga format Mona informerar om att KS-kansli kontaktat kommunens kommunikationskontor om skrivelsen gällande information i tillgängliga format. Svaret från kommunikationskontoret är att de inte riktigt förstått vad frågan går ut på. Kommunikation skulle kontakta vård- och omsorgskontoret i frågan. Mona ska försöka få till ett möte med Louise Flyckt, t f kommunikationsdirektör. c. Feriejobb till ungdomar med funktionsnedsättningar Mona har inget att avrapportera.

15 22 Mötet avslutas Ordförande avslutar mötet.

Stig Bredberg BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag på Norrköpings kommuns anslagstavla

Stig Bredberg BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag på Norrköpings kommuns anslagstavla Plats och tid: Sessionssalen, Rosen, Trädgårdsgatan 21, torsdagen den 20 februari 2014 kl. 13.30-16.30 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Kerstin Sundquist (AVN) Johanna Händel (BUN) ej närvarande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Karina Nilsson. Irma Görtz

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Karina Nilsson. Irma Görtz Plats och tid: Albogaleden 5, Söderköping kl 08.30 12.15 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Irma Görtz (Norrköping Kommun) ordförande Birgitta Wessman Thyrsson (Region Öst ) Vice Orf. Anna Svensson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-03-20

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-03-20 Plats och tid: Repslagaregatan 12 Norrköping, kl 08.30 10.00 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Irma Görtz (Norrköping Kommun) ordförande Birgitta Wessman Thyrsson (Region Öst )ej närvaro Claes

Läs mer

Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare

Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Plats och tid: Repslagaregatan 12 Norrköping, kl 08.15-10.00 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Irma Görtz (Norrköping Kommun) ordförande ej närvaro Criss Hagfeldt 85-98 Birgitta Wessman Thyrsson

Läs mer

Sammanträdesdatum 2011-11-24. Omsorgskontorets sammanträdesrum 2011-11-24 kl. 12.00 15.30

Sammanträdesdatum 2011-11-24. Omsorgskontorets sammanträdesrum 2011-11-24 kl. 12.00 15.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och sammanträdestid Beslutare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Omsorgskontorets sammanträdesrum kl. 12.00 15.30 Leif Andersson (s) Roger Persson (s) tjg

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(10) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl. 08.30-09.55 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Agneta Lenander (V) Eva Olofsson (C) Anna Berg von Linde (M), tjg. ers. för Stefan Pettersson

Läs mer

Viktoria Strömberg( Landstinget ) ej närvaro

Viktoria Strömberg( Landstinget ) ej närvaro Plats och tid: Repslagaregatan 12 plan1, kl 13.15 15.25 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Viktoria Strömberg( Landstinget ) ej närvaro Irma Görtz (Norrköping Kommun)Vice ordf Anna Svensson

Läs mer

Birgitta Wessman Thyrsson Samordningsförbundet Östra Östergötland

Birgitta Wessman Thyrsson Samordningsförbundet Östra Östergötland Plats och tid: Repslagaregatan 12 Norrköping, Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Irma Görtz (Norrköping Kommun) ordförande Birgitta Wessman Thyrsson (Region Öst ) Vice Orf. Anna Svensson (Arbetsförmedlingen)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-01-30. Håkan Lind. Gunweig Svensson. Karina Nilsson. Viktoria Strömberg

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-01-30. Håkan Lind. Gunweig Svensson. Karina Nilsson. Viktoria Strömberg Plats och tid: Förvaltningshuset Rosen kl 13.15 15.50 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Viktoria Strömberg ( Landstiget ) Ordförande Irma Görtz (Norrköping Kommun)Vice ordf Anna Svensson (Arbetsförmedlingen)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunala handikapprådet 2009-05-19 6 Plats och tid Tullbackagården, 2009-05-19 kl 17.30-18.55 Beslutande Monica Andersson (s), ordförande Britta Spiik, DHR Stig Broms, DHR Torbjörn Lindblom, FEB Birgitta

Läs mer

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag på Norrköpings kommuns anslagstavla Samordningsförbundet Östra Östergötland Sammanträdesdag:

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag på Norrköpings kommuns anslagstavla Samordningsförbundet Östra Östergötland Sammanträdesdag: Plats och tid: kl 13.15-15.35 Förvaltningshuset, Lokal Rosen 1 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Viktoria Strömberg ( Landstiget ) Ordförande Irma Görtz (Norrköping Kommun)ej närvaro Anna Svensson

Läs mer

Sannerudshemmets samlingssal, Kil, 2011-09-26, kl 15.00-16.50

Sannerudshemmets samlingssal, Kil, 2011-09-26, kl 15.00-16.50 Plats och tid Sannerudshemmets samlingssal, Kil, 2011-09-26, kl 15.00-16.50 Beslutande Mikke H Wivungi, ordförande, kommunstyrelsen Anita Karmteg, socialnämnden Jessica Hildén, barn- och utbildningsnämnden

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-04-16. Karina Nilsson. Birgitta Wessman Thyrsson

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-04-16. Karina Nilsson. Birgitta Wessman Thyrsson Plats och tid: Repslagaregatan 12 Norrköping, kl 08.30 10.05 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Irma Görtz (Norrköping Kommun) ordförande ej Criss Hagfeldt 46 Birgitta Wessman Thyrsson (Region

Läs mer

Emelie Andersson, nämndsekreterare. Irma Görtz, Norrköpings kommun

Emelie Andersson, nämndsekreterare. Irma Görtz, Norrköpings kommun Plats och tid: Studiehemmet Hemgården, Norrköping onsdagen den 29 mars 2017, kl. 13.00 16.30 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Irma Görtz, Norrköpings kommun, ordförande Birgitta Wessman Thyrsson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

Repslagaregatan 12, Norrköping, torsdag den 22 november 2018 kl 8:30

Repslagaregatan 12, Norrköping, torsdag den 22 november 2018 kl 8:30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid: Repslagaregatan 12, Norrköping, torsdag den 22 november 2018 kl 8:30 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare P a t r i k l e v 0 2 7 6 ( M ) Irma Görtz,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Ulla Wallering Fall. Helena Wetterhall. Irma Görtz

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Ulla Wallering Fall. Helena Wetterhall. Irma Görtz Plats och tid: Repslagaregatan 12 Norrköping, fredag den 22 januari 2016 klockan 08.30 12.00 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Irma Görtz (Norrköping Kommun) ordförande Birgitta Wessman Thyrsson

Läs mer

Medborgarkontoret, Östervåla 9 oktober 2015, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS

Medborgarkontoret, Östervåla 9 oktober 2015, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Sammanträdesdatum Plats och tid Vård- och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 09.00-11.30 Beslutande Karl-Arne Larsson (C) ordförande Karin Rydell (M) ersättare för Margaretha Gadde-Jennische

Läs mer

Hans Bengtson. Gunilla Andersson. Per Almberg. Hans Bengtson

Hans Bengtson. Gunilla Andersson. Per Almberg. Hans Bengtson Protokoll 1 (5) Plats och tid: Stadshotellet, Hudiksvall, kl. 08.30-08.45 Förtroendevalda: Beslutande: Ej beslutande: Per Almberg (MP) ordf Birgitta Medin (M) Kerstin Karlsson (M) Agneta Palmqvist (M)

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 HANDIKAPPFÖRENINGARNAS SAMARBETSORGAN I NORRKÖPING VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR 2014 (20140415-20150415) HSO har under verksamhetsåret haft följande förtroendevalda: Ordförande:

Läs mer

Icke tjänstgörande ersättare Se bifogad närvarolista

Icke tjänstgörande ersättare Se bifogad närvarolista Sammanträdesdatum s. 1 (8) Plats Kommunhuset, Lomma Tid kl. 19:00-20:45 Beslutande Ordinarie ledamöter Se bifogad närvarolista Tjänstgörande ersättare Se bifogad närvarolista Icke tjänstgörande ersättare

Läs mer

Samordningsförbundet Östra Östergötland Underskrift:

Samordningsförbundet Östra Östergötland Underskrift: Plats och tid: Söderköpings brunn Söderköping, fredag den 16 december 2016 klockan 08.30-11.50 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Irma Görtz (Norrköping Kommun) ordförande Birgitta Wessman Thyrsson

Läs mer

Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S)

Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) 1 (16) Plats och tid Blosset, torsdagen den 17 november 2016 kl 13:00-15.15 Beslutande Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Gull-Britt

Läs mer

Socialchef May Hansson Kanslisekreterare Birgitta Schmidt. Birgitta Schmidt

Socialchef May Hansson Kanslisekreterare Birgitta Schmidt. Birgitta Schmidt Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret, Årjäng den 31 maj 2011 kl 17.00-18.00 Beslutande Lars Jonehög, (SN) ordf Lennart Andersson (BoM) Ulla-Britt Svensson (BUN) Katarina

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-10-24, kl. 08:00-10:38 Sammanträdesdatum s. 1 (6) Beslutande Övriga deltagare Robert Wenglén (M) Remco Andersson (L) Lisa Bäck (S) Anders Widesjö (M) Lennart Månsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sida 1 Kommunala Handikapp- och Pensionärsråden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sida 1 Kommunala Handikapp- och Pensionärsråden Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sida 1 Kommunala Handikapp- och Pensionärsråden Plats och sammanträdestid Ordinarie ledamöter Kommunfullmäktigesalen, Stadshuset. kl. 09:00 12:30 Anna-Lena Carlsson, Ordförande Britt-Marie

Läs mer

Socialnämnden. (C), Sergio Estrada, Olof Lindberg (FP), Margareta Karlsson (M) och Maivor Norgren (M)

Socialnämnden. (C), Sergio Estrada, Olof Lindberg (FP), Margareta Karlsson (M) och Maivor Norgren (M) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 1 (5) Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, fredagen den 4 november 2011, klockan 09.00 10.00 Beslutande Görel Nilsson (S) ordförande, Kristin Fernerud

Läs mer

Kommunkontoret, Heby 24 november Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, Heby 24 november Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Sammanträdesdatum Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 09.00-11.45 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Karl-Arne Larsson (C) Ulf Mattsson

Läs mer

Annika Sällberg, sekreterare. Omsorgs- och socialförvaltningen. Underskrifter Sekreterare Annika Sällberg. Ordförande Anna Johansson

Annika Sällberg, sekreterare. Omsorgs- och socialförvaltningen. Underskrifter Sekreterare Annika Sällberg. Ordförande Anna Johansson Kommunens råd i frågor om funktionsnedsättning 2011-11-23 1 Plats och tid Stadshuset Mjölby, Sammanträdesrum Högby kl. 16.00 18.00 Beslutande Anna Johansson, S, ordf. Iréne Karlsson, M, Sven Törnquist,

Läs mer

Kommunala Handikapprådet 2015-06-08 1 (11)

Kommunala Handikapprådet 2015-06-08 1 (11) Kommunala Handikapprådet 2015-06-08 1 (11) Plats och tid Hörsalen i Centrumhuset Hyltebruk, kl. 16.00 17.30 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Politiker Wiveca Norén (SPI) ordförande,

Läs mer

VU PROTOKOLL

VU PROTOKOLL VU PROTOKOLL 1(14) Plats och tid Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 09.00-12.00 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ersättare

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden 2010-01-20 1

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden 2010-01-20 1 Vård- och omsorgsnämnden 2010-01-20 1 Plats och Tid sammanträdesrum Norrtull 2010-01-20 kl 08.00-12.00 Beslutande Ewa Arvidsson (S) ordförande Anelia Dotcheva (C) Gunnar Dahlstrand (C) Terttu Martinsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-03-26 1(5) Kommunstyrelsen

ANSLAG/BEVIS KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-03-26 1(5) Kommunstyrelsen 2013-03-26 1(5) Plats och tid: Centrumhuset i Alvesta den 26 mars 2013, kl 17.00 17.35. Beslutande Mats Johnsson (m), ordf. Per-Anders Nordahl (s) Thomas Johnsson (m) Thomas Haraldsson (c) Helen Gustavsson

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.30 14.30 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Anders Svärd (S), ordförande Eva Olofsson (C), vice ordförande Anna Berg von Linde (M), tjg

Läs mer

... Anna Appelgren... Miroslav Milurovic 11-12, Anita Skarphagen Karin Nordvall

... Anna Appelgren... Miroslav Milurovic 11-12, Anita Skarphagen Karin Nordvall Protokoll 1(11) Plats och tid Socialkontoret, 13:30-15:30 Beslutande (S) Miroslav Milurovic 11-12 (S) Anita Skarphagen (M) Patrik Krupa (S) Yvonne Andreasson (S) Lena Karlsson (S) Fredrik Svensson (S)

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden : Plats och tid Brinkehem Brösarp, den, kl. 13.30-16.15 Beslutande Övriga närvarande Gunnel Andersson, ordförande (M) Gunvor Olsson, 1:e vice ordförande (C) Mona Nihlén, 2:e vice ordförande (V) Peo Örnsved

Läs mer

Bengt Svensson (s) Annika Kuparinen Larsson (s) Martin Johansson (s) Hagart Valtersson (c) 20d-26 Monica Knutsson (c)

Bengt Svensson (s) Annika Kuparinen Larsson (s) Martin Johansson (s) Hagart Valtersson (c) 20d-26 Monica Knutsson (c) NÄMNDEN FÖR INDIVID- OCH FAMILJEOMSORG SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-06-11 1(12) Plats och tid: Kontoret för arbete och lärande, Parkg. 6, lokal K1, kl. 13.15 16.40 Ajournering 14.25-14.45 Beslutande Siv

Läs mer

Kommunhuset, Revelj 2012-10-10 kl 13.00 16.45. Gunilla Aronsson, C

Kommunhuset, Revelj 2012-10-10 kl 13.00 16.45. Gunilla Aronsson, C Sammanträdesprotokoll 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Revelj kl 13.00 16.45 Beslutande Per-Inge Pettersson, C, ordf Göran Lundberg, S Evert Möller, KD Eva Svedberg, S Monica Bergh, KD Stig Andersson,

Läs mer

Anna Svensson Samordningsförbundet Östra Östergötland

Anna Svensson Samordningsförbundet Östra Östergötland Plats och tid: Orangeriet 2 Fjärilsgatan 7, kl 08.30 - Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Viktoria Strömberg ( Landstiget ) Ordförande Irma Görtz (Norrköping Kommun)Vice ordf Anna Svensson (Arbetsförmedlingen)

Läs mer

Bengt Larsson (M) Kenneth Tinglöf (KD)

Bengt Larsson (M) Kenneth Tinglöf (KD) Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2017-03-09 Plats och tid: Ajournering: ande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Häradsgårdens samlingssal, 13.30 15.50 11, kl 14.30

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl 17.00 19.15 Beslutande Sven Magnusson, ordförande Anders Westerlund, vice ordförande Patrik Dahlin, ledamot Kerstin den Braver, ledamot Anders Hansson, tjänstgörande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Karina Nilsson. Irma Görtz

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Karina Nilsson. Irma Görtz Plats och tid: Lokal Rosen 1 kl 13.15-15.30 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Viktoria Strömberg ( Landstinget )ej närvaro Irma Görtz (Norrköping Kommun)Vice ordf Anna Svensson (Arbetsförmedlingen)

Läs mer

Socialchef May Hansson Kanslisekreterare Birgitta Schmidt Teknisk chef Peter Månsson 22. Birgitta Schmidt

Socialchef May Hansson Kanslisekreterare Birgitta Schmidt Teknisk chef Peter Månsson 22. Birgitta Schmidt Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret, Årjäng den 22 november 2011 kl 17.00-18.45 Beslutande Lars Jonehög, (SN) ordf Lennart Andersson (BoM) Ulla-Britt Svensson (BUN)

Läs mer

Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare

Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Plats och tid: Repslagaregatan 12 Norrköping, kl 08.30-11.50 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Irma Görtz (Norrköping Kommun) ordförande Birgitta Wessman Thyrsson (Region Öst ) Vice Orf. Anna

Läs mer

PROTOKOLL. Maria West Mutiso, sekreterare Ulla Lindberg. Receptionen, Kommunhuset, valfri tid

PROTOKOLL. Maria West Mutiso, sekreterare Ulla Lindberg. Receptionen, Kommunhuset, valfri tid Plats och tid Tallåsenrummet, 13:15-16:00 Beslutande: Marie-Louise Hellström (-), ordförande Per-Gunnar Larsson (S) Elin Jonsson, Demensföreningen Jörgen Brink, FUB Ulla Lindberg, Reumatikerföreningen

Läs mer

Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset Torsdagen den 22 maj 2014 kl 18:00 19:30

Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset Torsdagen den 22 maj 2014 kl 18:00 19:30 1 (13) Plats och tid ande Övriga närvarande Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset Torsdagen den 22 maj 2014 kl 18:00 19:30 Jessica Ashworth (M), Ordförande Harriet Paulsson (C), 1e vice ordförande Anders

Läs mer

Funktionshindrades samarbetsråd

Funktionshindrades samarbetsråd Funktionshindrades samarbetsråd 2009-06-08 1-5 Plats och Tid Stadshuset 13.30-16.00 Beslutande Michael Karlsson, ordförande Bengt Petersson, DHR Harry Jansson, SRF Cecilia Gustavsson, FUB Bror Jordansson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (13)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (13) Sammanträdesdatum s. 1 (13) Plats Kommunhuset, Lomma Tid kl. 19:00-19:20 Beslutande Ordinarie ledamöter Se bifogad närvarolista Tjänstgörande ersättare Se bifogad närvarolista Icke tjänstgörande ersättare

Läs mer

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag på Norrköpings kommuns anslagstavla Samordningsförbundet Östra Östergötland Sammanträdesdag:

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag på Norrköpings kommuns anslagstavla Samordningsförbundet Östra Östergötland Sammanträdesdag: Plats och tid: Förvaltningshuset Rosen kl 13.15 15.30 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Viktoria Strömberg ( Landstiget ) Ordförande Irma Görtz (Norrköping Kommun)Vice ordf Anna Svensson (Arbetsförmedlingen)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Socialnämnden Plats och tid Rådhuset, Askersund, den 23 juni 2010 kl 13.00-16.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Siv Ahlstrand, ordförande (S) Johan Calais

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare 1(6) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 15.30 18.00 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Ann Pettersson (M) tjg ers för Birgitta Jönsson (S) Fredrik Jönsson (C) ordf. Lennart Pettersson

Läs mer

Améle Jaiem (KD) Cecilia Axelsson (C) Roger Magnusson (S) Peter Söderlund (FP) Orvar Andersson (KD)

Améle Jaiem (KD) Cecilia Axelsson (C) Roger Magnusson (S) Peter Söderlund (FP) Orvar Andersson (KD) Plats och tid Socialtjänsten, kl 16.00-17.20 ande Bengt Andersson (C), ordförande Siw Malmsten (FP), vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Tomas Danielsson (M) Eva Hallberg (V) Bengt Ferm

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Socialnämnden Socialnämnden 1 Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, fredagen den 2 januari 2015, klockan 13:30-14.30 Beslutande Tjänstgörande ersättare Marie Norin Junttila (S) ordförande, Marita Pettersson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl :00 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl :00 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(15) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.30 14:00 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Birgitta Jönsson (S), ordf Fredrik Jönsson (C), vice ordf Teddy Nilsson (SD) Olof Röstin (M) Torbjörn Ekelund

Läs mer

Kommunala handikapprådet 2011-12-15 14

Kommunala handikapprådet 2011-12-15 14 Kommunala handikapprådet 2011-12-15 14 Plats och tid Tullbackagården, 2011-12-15 kl. 17.30-19.15 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Britt Spiik, DHR Stig Broms, DHR Torbjörn Lindblom, FEB Ulla

Läs mer

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Kristina Pettersson (S) Jan Plantin (M) Elisabeth Wollein (S), ersättare för Inga-Lill Hellgren (S)

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Kristina Pettersson (S) Jan Plantin (M) Elisabeth Wollein (S), ersättare för Inga-Lill Hellgren (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) - SOCIALA NÄMNDEN - Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 08.30-10.45 Beslutande Karl-Arne Larsson (C), ordförande Kristina Pettersson (S) Jan Plantin (M) Elisabeth

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Kommunala rådet för funktionsnedsättningar

MULLSJÖ KOMMUN Kommunala rådet för funktionsnedsättningar Kommunala rådet för funktionsnedsättningar 2015-09-21 Sammanträdesdag Innehåll 14 Tillkommande ärenden... 17 15 Föregående sammanträdesprotokoll... 18 16 Planering av rådets fortsatta arbete... 19 17 Funktionshinderplanen...

Läs mer

ON PROTOKOLL

ON PROTOKOLL ON PROTOKOLL 1(16) Plats och tid Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 09.00-12.00 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ersättare

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande 2016-09-14 1(5) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 kl. 08.30 12.00 Paragrafer 100-101 Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 Underskrifter Sekreterare

Läs mer

Sammanträdesrum Bäve plan 0, kl.13:00-13:50

Sammanträdesrum Bäve plan 0, kl.13:00-13:50 med funktionsnedsättning Sammanträde Plats och tid Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga med funktionsnedsättning Sammanträdesrum Bäve plan 0, kl.13:00-13:50 Evy Gahnström (V) Mauritz Eliasson, PRO

Läs mer

Pehr Magnusson (M), Thomas Johansson (PF) Marianne Zackrisson (S) Thomas Johansson (PF)

Pehr Magnusson (M), Thomas Johansson (PF) Marianne Zackrisson (S) Thomas Johansson (PF) 1 (12) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl. 14.00 15.30 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Lars Svensson (S), ordförande Jenny Delén (M), 1:e vice ordförande Lars Ottosson (PF),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Omvårdnadsnämnden (12)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Omvårdnadsnämnden (12) Omvårdnadsnämnden 2010-01-27 1(12) Innehållsförteckning Verksamhetsinformation... 3 Information Förebyggande erksamheten... 4 Anmälan av delegationsbeslut... 6 Omvårdnadsnämndens protokoll... 7 Anmälan

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid: Förvaltningshuset Rosen Inre foajen kl 13.15 15.45 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Viktoria Strömberg ( Landstiget ) Ordförande Irma Görtz (Norrköping Kommun)Vice ordf Anna

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Falu kommun Val- och demokratinämnden

Sammanträdesprotokoll Falu kommun Val- och demokratinämnden 1 (9) Sammanträdesprotokoll Plats och tid Rådhusets Sessionssal kl. 13:15 16:25 ande MP Bruno Kaufmann, ordförande S Anna Fält, 1:e vice ordförande KD Katarina Gustavsson, 2:e vice ordförande C Kristina

Läs mer

PROTOKOLL. Underskrifter Sekreterare... Paragrafer: 1-13 Maria Hjärtmyr. Ordförande... Markus Evensson. Justerande... Inga-Lisa Sundqvist

PROTOKOLL. Underskrifter Sekreterare... Paragrafer: 1-13 Maria Hjärtmyr. Ordförande... Markus Evensson. Justerande... Inga-Lisa Sundqvist Plats och tid Sunnanåsrummet, 13:15-16:00 Beslutande: Markus Evensson (S) ordf, Inga-Lill Fahlström (MP), Marie- Louise Hellström (M) Inga-Lisa Sundqvist DHR, Jörgen Brink FUB, Anneli Nordh R, Otto Forsberg

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden Vård- och omsorgsnämnden 2008-06-18 1 Plats och Tid sammanträdesrum Norrtull 2008-06-18 kl 08.00-12.30 Beslutande Anne Sörqvist (c) ordf Anelia Dotcheva (c) kl 08.00 12.00 Bertil Fryklind (c) ersättare

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2009-02-02 Blad. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur- och fritidsnämnden

TJÖRNS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2009-02-02 Blad. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur- och fritidsnämnden TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2009-02-02 Blad Kultur- och fritidsnämnden 1 Plats och tid Beslutande Stora Tjörnsalen, kommunhuset, Skärhamn, kl 17:00-19:20 Benita Nilsson (fp), ordf Ewa-Lena Svensson

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Kommunala handikapprådet 2014-03-26 1(12) Gun-Lis Wärngren Eva Stücken Inger Andersson Jan-Åke Revelj

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr xx. Kommunala handikapprådet 2014-03-26 1(12) Gun-Lis Wärngren Eva Stücken Inger Andersson Jan-Åke Revelj Nr xx Kommunala handikapprådet 2014-03-26 1(12) Tid och plats Onsdag den 26 mars 2014, klockan 13.00 16.00, i Stöd och service, Österrådaplan Beslutande Ledamöter Daniel Jensen, ordf. (KD) Socialnämnden

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Sammanträdesdatum KOMMUNFULLMÄK TIGES REVISORER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 13.15 17.00 Beslutande Leif Nilsson (S), ordföran de Stig Johansson (M) Anders Eriksson (C) Maire Lautakoski

Läs mer

KS SU PROTOKOLL 2015-05-18

KS SU PROTOKOLL 2015-05-18 KS SU PROTOKOLL !t:. HEDEMORA 1 (8) Kommunstyrelsens strateg i utskott Plats och tid Rådhuset, lokal Rådhussalen, kl. 13.00-15.00 Beslutande Ledamöter Ulf Hansson (S), ordförande Kristina Lundgren (C)

Läs mer

Niklas Eriksson. 4?)(6-0-0 IkAMIAA, I und. Lin a alberg BEVIS OM ANSLAG

Niklas Eriksson. 4?)(6-0-0 IkAMIAA, I und. Lin a alberg BEVIS OM ANSLAG 2017-01-19 1 (8) Plats och tid A-salen, kommunhuset, Tierps köping, kl. 14.00-16:00 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 1-6 Utses att justera Linda Wallberg Justeringens plats och

Läs mer

Carl-Åke Elmersjö (MP), ordförande Annika Krispinsson (C) Monica Brode (LP) Anders Pettersson (S) Margaretha Gadde-Jennische (M)

Carl-Åke Elmersjö (MP), ordförande Annika Krispinsson (C) Monica Brode (LP) Anders Pettersson (S) Margaretha Gadde-Jennische (M) - DEMOKRATIBEREDNINGEN - SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 09.00 12.00 Beslutande Carl-Åke Elmersjö (MP), ordförande Annika Krispinsson (C) Monica Brode (LP) Anders Pettersson

Läs mer

Per Ödman (M), ordförande Ulrika Landergren (FP), vice ordförande Hans Forsberg (M) Fredrik Hansson (C) Eva Borg (S)

Per Ödman (M), ordförande Ulrika Landergren (FP), vice ordförande Hans Forsberg (M) Fredrik Hansson (C) Eva Borg (S) KUNGSBACKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid sammanträde Kungsbackarummet, stadshuset Klockan 10-12 Beslutande Ledamöter Per Ödman (M), ordförande Ulrika Landergren (FP), vice ordförande Hans

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, stora sessionssalen Tid kl

Kommunhuset i Lomma, stora sessionssalen Tid kl Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Kommunhuset i Lomma, stora sessionssalen Tid kl. 18.30-19.05 Beslutande Övriga deltagare Britt Hjertqvist (FP) ordförande Malin Taggu (M) tjg ersättare för Sofia Forsgren-Böhmer

Läs mer

Protokoll Rådet för funktionshinderfrågor

Protokoll Rådet för funktionshinderfrågor Datum och tid Plats 2017-02-13 09:30-11:00 Rådsalen ande ledamöter Siv Ahlstrand (S) (ordförande) (SN) Birgitta Fredriksson (C) (SN) Rune Karlsson (V) (KS) Lennart Andersson (Medicinska gruppen) Gunnar

Läs mer

Protokoll 1 (11) Plats och tid Trögdsrummet, OBS! Lokalen, måndagen den 9 april 2018, klockan

Protokoll 1 (11) Plats och tid Trögdsrummet, OBS! Lokalen, måndagen den 9 april 2018, klockan Protokoll 1 (11) ande organ Plats och tid Trögdsrummet, OBS! Lokalen, måndagen den 9 april 2018, klockan 13.30 15.45 ande Helena Proos, Ordförande (S) Anders Wikman (NE) Ingvar Smedlund (M) Ej tjänstgörande

Läs mer

Kommunkontoret, Heby, 8 december 2014. Sekreterare Paragrafer 107-113 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, Heby, 8 december 2014. Sekreterare Paragrafer 107-113 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Sammanträdesdatum Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 10.00-12.00 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Susanna Hansson (M), ersättare för Gudrun Wängelin-Lernskog

Läs mer

ÅMÅLS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida KULTURNÄMNDEN Sammanträdesdatum 1-12 2007-04-12

ÅMÅLS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida KULTURNÄMNDEN Sammanträdesdatum 1-12 2007-04-12 KULTURNÄMNDEN Sammanträdesdatum 1-12 Plats och Tid Kulturhuset kl 8.30-11.05 Beslutande Lisbeth Karlsson (c), ordförande Emil Radanov (c) Nermin Pismo (c) Inga Engström (s) Lars Sällström (s) Övriga deltagande

Läs mer

Sammanträdesrum Valsaren, Folkets Hus Storfors, torsdagen den 4 juni 2015, kl. 18.00 18.45. Beslutande. Peter Farrington (M) Håkan Larsson (C)

Sammanträdesrum Valsaren, Folkets Hus Storfors, torsdagen den 4 juni 2015, kl. 18.00 18.45. Beslutande. Peter Farrington (M) Håkan Larsson (C) 1(11) Plats och tid Sammanträdesrum Valsaren, Folkets Hus Storfors, torsdagen den 4 juni 2015, kl. 18.00 18.45. Beslutande Peter Farrington (M) Håkan Larsson (C) Ingrid Andersson (C) Birgitta Hagström

Läs mer

Socialnämnden. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Underskrifter ANSLAG/BEVIS

Socialnämnden. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Underskrifter ANSLAG/BEVIS Plats och tid Måndagen den 24 oktober 2016 kl 16:00-18.00 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Bengt Ferm (S) Eva Hallberg (V)

Läs mer

Eva Nilsson, verksamhetschef VOO Sandra Nätt, verksamhetsutvecklare, 1 Marita Taserud, avdelningschef hemvården, 1 Anneli Karlsson, sekreterare

Eva Nilsson, verksamhetschef VOO Sandra Nätt, verksamhetsutvecklare, 1 Marita Taserud, avdelningschef hemvården, 1 Anneli Karlsson, sekreterare Sammanträdesprotokoll 1 (7) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Lena Kandergård, ordförande (S) Jonas Ås, 1:e vice ordförande (S) Börje Wahlund, 2:e vice ordförande

Läs mer

Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl Kerstin Hörnqvist.

Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl Kerstin Hörnqvist. 1 (8) Plats och tid: Oasen, Nordmaling kl 19-19.35 Beslutande: Övriga närvarande: Utses att justera: Gunnar Wiglöv (s), ordförande Anders Lundberg (c), 1:e vice ordförande Bo Westermark (v), 2:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Karina Nilsson. Irma Görtz

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Karina Nilsson. Irma Görtz Plats och tid: Repslagaregatan 3, plan 3 kl 16.30-17.00 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Viktoria Strömberg ( Landstiget )Ordförande ej närvar Irma Görtz (Norrköping Kommun)Vice ordf Anna

Läs mer

Kommunfullmäktiges valberedning

Kommunfullmäktiges valberedning Kommunfullmäktiges valberedning Tid Plats 17:30-18:00 Hidinge skola Beslutande ledamöter Annica Zetterholm (C) (ordförande) Lars-Gunnar Forsberg (S) (vice ordförande) John Hägglöf (M) Ulrika Ingvarsson

Läs mer

Gun-Maid Håkansson (S) Susanna Hansson (M), 16-19, Kommunkontoret, Heby, 27 mars 2013, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS

Gun-Maid Håkansson (S) Susanna Hansson (M), 16-19, Kommunkontoret, Heby, 27 mars 2013, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Sammanträdesdatum Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 10.00-11.30 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Gudrun Wängelin-Lernskog (C) Emilie Jansson (S) Maipato

Läs mer

Ej tjänstgörande ersättare Tjänstemän Övriga deltagande Carina Schön (S) Kristina Pettersson (S) Sekreterare Paragrafer 1-7 ANSLAG/BEVIS

Ej tjänstgörande ersättare Tjänstemän Övriga deltagande Carina Schön (S) Kristina Pettersson (S) Sekreterare Paragrafer 1-7 ANSLAG/BEVIS - TRYGGHETSRÅDET- SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Stora konferensrummet, Kommunkontoret, kl 13.00-15.30 Beslutande Marie Wilén (C) ordförande Margareta Gadde-Jenniche (M) Gösta Persson (M) Rose-Marie

Läs mer

Orvar Andersson (KD) Bodil Olsson (M) Maria Sundqvist (S) Peter Söderlund (L)

Orvar Andersson (KD) Bodil Olsson (M) Maria Sundqvist (S) Peter Söderlund (L) Sida 1 (16) Plats och tid Socialtjänsten, måndagen den 17 december 2018 kl 15:00-16:00 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Bengt

Läs mer

Justering. Anslagsbevis. Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Södertälje stadshus

Justering. Anslagsbevis. Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Södertälje stadshus 1 (13) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-01-21 KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET Tid 12.30 15.00 Plats Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Justering Justering, tid och plats 2015-01-26 Södertälje

Läs mer

Lagmannen, kommunhuset Strängnäs kl. 13:15-14:30. Se deltagarlista på sida två. Lennart Andersson (S) Mari-Anne Törnblom (M) Lennart Andersson (S)

Lagmannen, kommunhuset Strängnäs kl. 13:15-14:30. Se deltagarlista på sida två. Lennart Andersson (S) Mari-Anne Törnblom (M) Lennart Andersson (S) 1/9 Plats och tid Lagmannen, kommunhuset Strängnäs kl. 13:15-14:30 Paragrafer 32-41 Beslutande Närvarande ersättare Övriga deltagande Utses att justera Se deltagarlista på sida två Se deltagarlista på

Läs mer

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 2013-11-18 33-41

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 2013-11-18 33-41 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 33-41 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 33 Mötets öppnande och presentationsrunda 34 Föregående protokoll och val av justeringsman 35 Vision Stora torget,

Läs mer

Ricardo Olivares ( Landstinget ) Peter Johansson ( Förbundschef ) Criss Hagfeldt ( Norrköping Kommun) Håkan Lind ( Arbetsförmedlingen ) ej närvaro

Ricardo Olivares ( Landstinget ) Peter Johansson ( Förbundschef ) Criss Hagfeldt ( Norrköping Kommun) Håkan Lind ( Arbetsförmedlingen ) ej närvaro Plats och tid: Förvaltningshuset Rosen Lokal Granskningen kl 13.15 15.30 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Viktoria Strömberg ( Landstiget ) Ordförande Ej närvaro Irma Görtz (Norrköping Kommun)Vice

Läs mer

Stina-Kajsa Melin Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 Elisabeth Mörner Hälso- och sjukvårdsnämnd 4

Stina-Kajsa Melin Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 Elisabeth Mörner Hälso- och sjukvårdsnämnd 4 1(8) Plats och tid: Alerummet, Kommunkontoret, Alafors kl. 15.00 16.30 Beslutande Jarl Karlsson Kommunstyrelsen Eva Eriksson Vård- och omsorgsnämnden Bengt Englund SPF Skepplanda Rolf Johannesson PRO Surte/Bohus

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl :00 Ajournering: kl. 14:10-14:20. Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl :00 Ajournering: kl. 14:10-14:20. Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare 1(15) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.30 15:00 Ajournering: kl. 14:10-14:20 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Birgitta Jönsson (S) ordf Fredrik Jönsson (C) vice ordf Teddy

Läs mer

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 2014-11-17 30-40

Protokoll. Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 2014-11-17 30-40 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 30-40 Kommunala Rådet för Funktionshinderfrågor 30. Mötets öppnande och presentationsrunda 31. Föregående protokoll och val av justeringsman 32. Susanne Åhman,

Läs mer

Protokoll. Sammanträdesdatum. Elisabeth Svahn (S) Gudrun Molander (L) ANSLAG / BEVIS

Protokoll. Sammanträdesdatum. Elisabeth Svahn (S) Gudrun Molander (L) ANSLAG / BEVIS 1 Plats och tid Idé 09:00-10:25 Beslutande ledamöter Övriga närvarande ersättare Tjänstemän Utses att justera Per-Arne Frisk (S) Alf Söderlund (S) Elisabeth Svahn (S) Lars Kempe (S) Eduardo Villanueva

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Gunweig Svensson. Karina Nilsson. Irma Görtz

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Gunweig Svensson. Karina Nilsson. Irma Görtz Plats och tid: Förvaltningshuset Rosen, Lokal Rosen 2 kl 13.15 15-30 Närvarande: Ledamöter Tjänstgörande ersättare Viktoria Strömberg( Landstinget )Ordf ej närvaro Irma Görtz (Norrköping Kommun)Vice ordf

Läs mer

1 (8) PROTOKOLL Handikapp- och pensionärsrådet Tid: Kl Plats: Selet, Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27

1 (8) PROTOKOLL Handikapp- och pensionärsrådet Tid: Kl Plats: Selet, Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27 1 (8) Tid: Kl 10.00-11.30 Plats: Selet, Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27 Ledamöter Bill Nilsson, KS ordförande Karl-Erik Sjöberg, SPF Lilian Poijo, Reumatikerföreningen Majvor Hellström, SKPF Ulla Berg,

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(8) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 08.00-09.00 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Anders Svärd (S), ordf. Eva Olofsson (C), vice ordf. Stefan Pettersson (M) Ingrid Ekström (SD)

Läs mer

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Lokal Roten, kl Ajournering Beslutande

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Lokal Roten, kl Ajournering Beslutande Sida 1/10 Plats och tid Lokal Roten, kl. 14.20 16.00 Ajournering 14.20 14.30 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande Anneli

Läs mer

Kommunala rådet för funktionshindrade

Kommunala rådet för funktionshindrade 2018-11-20 1 (8) Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal, kl 10.00-11.10 Beslutande Från handikapporganisationerna Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Agneta Lindberg (S),

Läs mer