Bygglogistikcenter i Hjorthagen, Norra Djurgårdsstaden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Bygglogistikcenter i Hjorthagen, Norra Djurgårdsstaden"

Transkript

1 Bilaga 1 till AF-del avseende Bygglogistikcenter i Hjorthagen Bygglogistikcenter i Hjorthagen, Norra Djurgårdsstaden Stadsutvecklingsområdet Norra Djurgårdsstaden är ett miljöprofilområde med ambitionen att vara ett föredöme i hållbart stadsbyggande. Det innebär att Staden och alla andra aktörer, som är med och utvecklar stadsdelen, strävar mot ett hållbart och resurseffektivt byggande. Stockholms stad genom dess projektorganisation Norra Djurgårdsstaden ska som ett av stadens högt ställda miljömål anlägga och driva ett Bygglogistikcenter (härefter benämnt BLC) för hela Norra Djurgårdsstaden som omfattar byggnation av ca lägenheter samt för handel och kontor. Stockholm stad och byggherrar har identifierat ett behov av ett BLC med trafiklotsfunktion för att bland annat uppnå följande: Färre transporter till byggarbetsplatsen genom effektivare hantering av byggmaterial och samdistribution Ställtider minimeras för lastning och lossning genom trafiklots och BLC för korttidslagring av byggmaterial Mindre kassation och stöld Ökad värdeskapande tid och mindre resursslöseri Mindre utsläpp till luft genom miljöfordon för interntransporter och fulla lastbilar till terminalanläggning 1. Trafiklots Vid leverans av material ska det alltid finnas en bokad slottid. Bokning sker av mottagare av godset/materialet. Bokning sker i ett transportbokningssystem. Aviseringstiden är minimum 4 arbetsdagar före ankomst i transportbokningssystemet. Inom arbetsplatsområdet bokas samtidigt en yta för leverans av byggmaterialet. Ingen inpassering kan ske utan slottid. En lotsavgift debiteras den kund som beställt transportör/leverantör för inpassage. Vid behov av flera sammanhängande transporter ex för betonggjutning eller masshantering kan en slottid beställas för flera transporter ex 15 inpassager. Avräkning sker automatiskt under aktuell period ex en dag. 2. BLC och korttidsslagring av byggmaterial För att minska behovet av material på arbetsplatsen och finns ett lokalt lager inom projektet. Lagret omfattar ett avfuktat inomhuslager och utomhuslager. Inomhuslagret är ca kvm och utomhuslager ca kvm. Vid behov av längre lagringstid är detta en tilläggstjänst. Det finns även möjligheter till externa kall- och varmlager i Sätra respektive Bro som tilläggstjänst. 1 (5)

2 Lagringstid på BLC är kostnadsfritt de första 14 kalenderdagar. Lagring av brandfarliga eller vattenbaserade produkter är inte möjligt. Inlagring och avrop av material Kund på BLC är den som använder material på arbetsplatsen och därmed debiteras en kostnad enligt a-prislista. Vid bokning av ankomsttid och leveranspunkt genom trafiklots bokas även byggmaterialet för ev. korttidslagring i terminal. Avrop av korttidslagrat material till arbetsplats sker i första hand via lagerhanteringssystemet. Via lagersystemet kan även lagersaldo visas om materialet lagrats in på artikelnivå, materialflödet in, bokade slottider samt genomförda leveranser för kund m m. I annat fall ser man material per fraktsedel. Genom inlagring på artikelnivå kan material levereras efter önskat behov. Mottagningskontroll Mottagningskontroll utförs avseende rätt antal enligt fraktsedel och eventuella transportskador. Rätt antal kollin/pall enligt fraktsedel, kontroll mot följesedel görs inte generellt på BLC. Vid misstanke om skada rapporteras detta till respektive kund för beslut om åtgärd. 3. Direktleverans eller via terminal Det finns tre sätt att leverera material och maskiner till arbetsplatsen inom Norra Djurgårdsstaden: 1. Direktleverans för större transporter 2. Leverans via BLC för utkörning med samdistributionsbilar för material understigande 6 EUR-pall eller 6 kbm 3. Leverans till BLC för korttidslagring och utkörning med samdistributionsbilar Det som avgör leveranssättet är dels en materiallista som visar på vilka material som kan gå direkt eller via BLC och dels mängden (antal kolli/pall). Trafiklots är den som avgör. Se materiallista m m under /kommunikation Leverans till arbetsplats Arbetsplatsområdet är inhägnat med stängsel och automatiska grindar samt persongrindar. För att passera med fordon in och ut från arbetsplatsområdet måste kontakt och registrering med kod eller likvärdigt ske via trafiklotsen. Lastning och lossning av byggmaterial eller maskiner bokas via trafiklotsen som tilldelar en slottid. Mindre transporter av material till arbetsplatsen lastas om på BLC och samdistribueras till arbetsplatsen. Direktleverans utan omlastning kan göras för material med större volym än 5 EUR-pall / 5 kbm 2 (5)

3 Fordonskombination längre än 12 meter eller totaltvikt 60 ton Fordonskombination upp till 12 m är tillåten med max 60 ton fordonsvikt. Fordon upp till max 24 m tillåts endast på anvisade gator och tillstånd ska sökas hos BLC. Max axellast Max boggilast Max fordonsvikt 11,5 ton 19,0 ton 51,4 ton I exceptionella fall får följande regler enligt ATB Väg 2005 tillämpas för enstaka fordon: Max axellast Max boggilast 15 ton 28 ton Uppställning av material på allmän platsmark Generellt får ingen uppställning av material ske på allmän platsmark (stadens mark). Vid leverans får material ställas upp dock som längst 2 timmar efter leverans. Leveransprecision av externa leverantörer Leverensprecisionen utgör en viktig del av för arbetsplatsen och BLCs verksamhet. Vid för tidig, försenad eller utebliven leverans utifrån bokad och bekräftad slottid ansvarar kund som bokat leveransen för de merkostnader 1 detta kan medföra. Vid BLC finns det inga möjligheter till uppställning av lastbilar som ankommit för tidigt. Dessa kommer att hänvisas till andra platser inom Stockholms län. 4. Kund och beställare Kund i BLC likställs med den som är beställare av en vara till byggarbetsplatsen. Beställaren definierar i kontraktet vem som är kund. Ansökan till kundregistrering via eller på BLCs platskontor. Kund begreppet definieras i avtal som tecknas mellan Operatören och kund. Tjänsterna som erbjuds är indelade i bastjänster och tilläggstjänster. Kund debiteras lotsavgift och för de tjänster som används samt allmän renhållning. 5. Tjänster Bastjänst och tilläggtjänst Bastjänster omfattar: Trafiklots och system för slottidsbokning Korttidslagring (14 dgr) inkl utkörning och returhantering Utbildning 1 Merkostnader kan vara personella och maskinella resurser bokade för lastning, lossning m m. 3 (5)

4 APD-plan som är GIS-baserad Byggavfallshantering på arbetsplatsen Renhållning av arbetsplatsområdet (sommar och vinter) Grindar och drift av grindar Kommunikationsverktyget Byggplatsinformation Tilläggstjänster är de tjänster som Operatören utöver bastjänster kommer att erbjuda. Omfattningen av tilläggstjänster meddelas av Operatören. 6. Externlagring (lagring > 14 dgr) Externlagring kan ske i Sätra (Skärholmen) och i Upplands Bro. I Bro finns även tågförbindelse. Detta är en tilläggstjänst. 7. Hantverksbilar och privatbilar på arbetsplatsområdet Hantverksbilar kan lämna och lasta av material och maskiner till sin arbetsplats. Det är inte tillåtet att parkera inom området. Avlastning sker inom 30 min från inpassering. Vid inpassering debiteras en lotsavgift. Parkering i garage meddelas vid bokning av slottid som kan göras i direkt vid ankomst grind. 8. Parkering inom arbetsplatsområdet Parkering av privata och hantverksbilar på stadens gator inom arbetsplatsområdet är inte tillåtet då byggverksamhet pågår. Parkeringsövervakning kommer att ske. Parkering av bilar hänvisas kvartersmark eller ordnad parkering. Om detta inte är möjligt sker parkering utanför arbetsområdet eventuellt anvisad plats. 9. Avfallshantering Avfallshantering kommer att ske genom BLC. Avfallshantering sker med mindre kärl på arbetsplatsen för samordnad tömning och komprimering samt omlastning för samordnad transport från arbetsområdet. Avfallsstatistik redovisas per kund och fraktion. 10. Sommar- och vinterväghållning BLC kommer att ansvara för renhållning av gator. Sommartid ansvarar BLC för gatusopning samt vintertid för snöröjning och halkbekämpning. 11. Kostnad trafiklots och korttidslagring i terminal 1. Lotsavgiften debiteras per intransport till arbetsområdet eller BLC. 2. Bastjänster debiteras enligt upphandlad a-prislista Tilläggstjänster debiteras enligt separat överenskommelse. 2 T08SÅ11 Lokaldistribution basmånad dec Avgifter för 2014 indexjusteras med uppräkning till dec Avgifter gäller fast för hela På motsvarande sätt uppräknas avgifter för kommande år. 4 (5)

5 Aktuella priser för tjänster finns att hämta under Fakturering kund sker av BLC. 12. Kundregistrering Ansökan till kundregistrering sker via BLCs platskontor eller via Ingen inpassering eller leverans till terminal kan ske om inte kund finns registrerad. 13. Kontakter med BLC Nedan visas kontaktuppgifter för BLC Kontakt Trafiklots Telefon: Kontakt Trafiklots via Kontakt via mail: 14. Öppettider för Bygglogistikcenter Vardagar Måndag, tisdag och onsdag kl Torsdag och fredag kl Information och utbildning Samtlig personal som berörs av BLC kommer att gå en kostnadsfri utbildning om projekt NDS, bygglogistik och de tjänster och funktioner som erbjuds genom BLC. Utbildningen är uppdelad i olika pass vilket framgår vid anmälan. Anmälan till utbildning sker via hemsidan. Vid utbildningen ID06-registeras behörighet till byggområdet. Visuell markering som visar på genomförd utbildning skall bäras synlig. 16. Vite Ett vite debiteras kund för de fordon som passerar in utan att slottid har bokats före ankomst eller med felaktig materialmängd. För direktleverans av byggmaterial till arbetsplatsområdet är vitet kr/intransport För övriga fordon till arbetsplatsområdet är vitet kr/intransport Parkeringsövervakning kommer att ske av externt parkeringsbolag 17. Placering av BLC Norra Djurgårdsstaden Bygglogistikcenter inkl Trafiklots 5 (5)

Förutsättningar. Bilaga 1 till AF del avseende bygglogistikcenter

Förutsättningar. Bilaga 1 till AF del avseende bygglogistikcenter 2017-09-26 Förutsättningar Stadsutvecklingsomra det Norra Djurga rdsstaden är ett miljo profilomra de med ambitionen att vara ett föredöme i hållbart stadsbyggande. Det innebär att Staden och alla andra

Läs mer

Bygglogistikcenter. Frågor och svar om Bygglogistikcenter. Norra Djurgårdsstaden. för ett hållbart och resurseffektivt byggande

Bygglogistikcenter. Frågor och svar om Bygglogistikcenter. Norra Djurgårdsstaden. för ett hållbart och resurseffektivt byggande Norra Djurgårdsstaden Bygglogistikcenter för ett hållbart och resurseffektivt byggande Frågor och svar om Bygglogistikcenter Utgåva 3, 2014. Svensk version The Capital of Scandinavia 2 Innehåll Att ansluta

Läs mer

2014-09-22. Prologs affärsidé. Kunskap. Resultat. Process

2014-09-22. Prologs affärsidé. Kunskap. Resultat. Process Prologs affärsidé Kunskap Resultat Process 2014 Bygglogistikcentra - Stockholms satsning för resurseffektivare byggproduktion Fredrik Bergman Genomförandeprojektchef Norra Djurgårdsstaden 12 000 bostäder

Läs mer

Bygglogistikcentra - Stockholms satsning för resurseffektivare byggproduktion

Bygglogistikcentra - Stockholms satsning för resurseffektivare byggproduktion 2014 Bygglogistikcentra - Stockholms satsning för resurseffektivare byggproduktion Fredrik Bergman Byggnadschef Norra Djurgårdsstaden 12 000 bostäder 35 000 arbetsplatser 35 000 boende Från ord till handling

Läs mer

Bygglogistikcenter. Frågor och svar om Bygglogistikcenter. Norra Djurgårdsstaden. för ett hållbart och resurseffektivt byggande

Bygglogistikcenter. Frågor och svar om Bygglogistikcenter. Norra Djurgårdsstaden. för ett hållbart och resurseffektivt byggande Norra Djurgårdsstaden Bygglogistikcenter för ett hållbart och resurseffektivt byggande Frågor och svar om Bygglogistikcenter Utgåva 4. Svensk version The Capital of Scandinavia Innehåll Att ansluta sig

Läs mer

Sammanfattning av förändringar kring nya Bygglogistikcenter. v3.0. Innehåll

Sammanfattning av förändringar kring nya Bygglogistikcenter. v3.0. Innehåll Sida 1 (9) 2018-01-29 Sammanfattning av förändringar kring nya Bygglogistikcenter v3.0 Innehåll Sammanfattning av förändringar kring nya Bygglogistikcenter v3.0... 2 Syfte med förändring... 2 Målsättning...

Läs mer

Bilaga 2: Fördjupad information om bygglogistikcenter inom Norra Djurgårdsstaden

Bilaga 2: Fördjupad information om bygglogistikcenter inom Norra Djurgårdsstaden Exploateringskontoret Avdelning för stora projekt Tjänsteutlåtande Sida 1 (9) Dnr E2012-511-00740 2013-11-15 Bilaga 2: Fördjupad information om bygglogistikcenter inom Norra Djurgårdsstaden Allmänt Logistikcenter

Läs mer

Norra Djurgårdsstaden. Bygglogistikcenter. för ett hållbart och resurseffektivt byggande. The Capital of Scandinavia

Norra Djurgårdsstaden. Bygglogistikcenter. för ett hållbart och resurseffektivt byggande. The Capital of Scandinavia Norra Djurgårdsstaden Bygglogistikcenter för ett hållbart och resurseffektivt byggande The Capital of Scandinavia 1 2 Via det automatiserade grindsystemet slussas transporterna in i området i ett välplanerat

Läs mer

UPPSALA BYGGLOGISTIKCENTER LOGISTIKBILAGA

UPPSALA BYGGLOGISTIKCENTER LOGISTIKBILAGA UPPSALA BYGGLOGISTIKCENTER LOGISTIKBILAGA ROSENDAL ETAPP 2 Rosendal etapp 2 Version 2, februari 2019 Svensk version 1 (7) Bakgrund I Uppsala är bostadsbyggandet mätt per invånare bland det högsta i landet.

Läs mer

Omfattning, målsättning och syfte

Omfattning, målsättning och syfte 2018-03-01 Bakgrund LOGISTIKBILAGA FÖR UPPSALA BYGGLOGISTIKCENTER - ROSENDAL ETAPP 2 I Uppsala är bostadsbyggandet mätt per invånare bland det högsta i landet. Ofta är flera byggföretag aktiva samtidigt

Läs mer

BYGGLOGISTIKCENTER NORRA DJURGÅRDSTADEN

BYGGLOGISTIKCENTER NORRA DJURGÅRDSTADEN Utgåva 1 2018-03-28 KUNDAVTAL BYGGLOGISTIKCENTER NORRA DJURGÅRDSTADEN Parter 1) Leverantörer kontrakterade av staden för Operatörsrollen inom ramen för BLC kallad Operatör och gemensamt Operatörerna, samt

Läs mer

Varför har ett Bygglogistikcenter i Norra Djurgårdsstaden upprättats?

Varför har ett Bygglogistikcenter i Norra Djurgårdsstaden upprättats? Möjligheter med Norra Djurgårdsstadens Bygglogistikcenter Bygglogistikcenter Gasverksvägen 51B 115 42 Stockholm Telefon: 010-214 77 70 Mail: blc@ndslogistik.se Norra Djurgårdsstadens bygglogistikcenter

Läs mer

Manual Anläggningsentreprenörer

Manual Anläggningsentreprenörer 1 Manual Anläggningsentreprenörer Anläggning allmänna krav på utformning och lagerhållning Rutinbeskrivning utlastning och transport av förpackningsmaterial från anläggningar till slutmottagare 2 Anläggning

Läs mer

Stadsutvecklingsprojekt med BEAst Supply NEC

Stadsutvecklingsprojekt med BEAst Supply NEC NORRA DJURGÅRDSSTADEN Fredrik Bergman, projektchef Genomförande Exploateringskontoret Stadsutvecklingsprojekt med Supply NEC Norra Djurgårdsstaden : Stockholm Royal Seaport royalseaport Norra Djurgårdsstaden

Läs mer

Avfallstaxa för Vaxholms stad

Avfallstaxa för Vaxholms stad Avfallstaxa för Vaxholms stad Antagen av Kommunfullmäktige 2014-12-15 Gäller fr.o.m. 2015-01-01 Utfärdad med stöd av 27 kap 4 Miljöbalken 1 Generella bestämmelser Erläggande av renhållningsavgift Avgiftsskyldighet

Läs mer

Praktisk Information till den 15-16 oktober 2013 Malmömässan

Praktisk Information till den 15-16 oktober 2013 Malmömässan DEADLINES Praktisk Information till den 15-16 oktober 2013 Malmömässan Från 28 juni - inloggningsuppgifter och monternummer mailas till monteransvarig Gå in på Gå in på www.forskolanifokus.se (välj utställarlogin

Läs mer

Effektivare masshantering centralisering av masshantering i Norra Djurgårdsstaden för minskad miljö- och samhällskostnad

Effektivare masshantering centralisering av masshantering i Norra Djurgårdsstaden för minskad miljö- och samhällskostnad Effektivare masshantering centralisering av masshantering i Norra Djurgårdsstaden för minskad miljö- och samhällskostnad Exploatering massor att hantera, praktiska exempel Maria Sundesten, Golder Associates

Läs mer

Tilläggstjänster inom transport - för enklare hantering av fönsterprodukter

Tilläggstjänster inom transport - för enklare hantering av fönsterprodukter 2015-04-20 Tilläggstjänster inom transport - för enklare hantering av fönsterprodukter Innehåll Erfarenhet visar att nära samarbete och användande av välutvecklade logistiklösningar ökar effektiviteten

Läs mer

Central godsmottagning (CGM)

Central godsmottagning (CGM) 1(6) Central godsmottagning (CGM) Innehåll 1. Allmänt... 1 2. Trafikalt... 5 3. Safety... 5 4. Security... 5 5. Miljö... 5 6. Uppföljning och efterlevnad... 6 7. Referenser... 6 7.1 För ytterligare information,

Läs mer

Allmänna transportbestämmelser Närkefrakt Inrikes AB

Allmänna transportbestämmelser Närkefrakt Inrikes AB Ver:2 Sid: 1 Allmänna transportbestämmelser Inrikes AB 2015 (gällande från 2015-10-01) Ver:2 Sid: 2 Index 1. Tillämplighet 2. Ansvar 3. Transportåtagande 4. Reklamationer 5. Offert och avtalsvillkor 5.1

Läs mer

Du som har bokat monterpaket gör färg- och möbelval på www.saco.se/utstallare/malmo - se Info för bokade utställare

Du som har bokat monterpaket gör färg- och möbelval på www.saco.se/utstallare/malmo - se Info för bokade utställare PRAKTISKT/TEKNISK INFORMATION INFÖR SACO STUDENTMÄSSA PÅ MALMÖMÄSSAN 21-22 NOVEMBER 2014 Ansvariga Saco, arrangör Sandra Wahlgren Tfn: 070-7337188 E-post:sandra.wahlgren@saco.se www.saco.se/sacomassor

Läs mer

Affärsdokumentspecifikation Publiceringsdatum: Version: 1.3.0

Affärsdokumentspecifikation Publiceringsdatum: Version: 1.3.0 Avisering Entity name: Avisering Comment: Denna affärstransaktion används för att tillhandahålla avisering om ankomst för lossning eller lastning. T6332 Aviseringsnummer 1.. 1 Definition: Ett unikt löpnummer

Läs mer

Bygglogistikcenter i Hjorthagen inom Norra Djurgårdsstaden. Genomförandebeslut

Bygglogistikcenter i Hjorthagen inom Norra Djurgårdsstaden. Genomförandebeslut Fredrik Bergman Avdelningen för Stora projekt Telefon: 08-508 262 73 fredrik.bergman@stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2012-08-23 Bygglogistikcenter i Hjorthagen inom Norra Djurgårdsstaden. Genomförandebeslut

Läs mer

AVTAL. Ramavtal Möbler

AVTAL. Ramavtal Möbler Sidan 1 av 4 AVTAL Ramavtal 73-03 Möbler 1 Parter Mellan Tranås Skolmöbler AB, nedan kallad leverantören, och Gotlands kommun, 621 81 VISBY, nedan kallad köparen, har följande avtal träffats. 2 Omfattning

Läs mer

Allmänna transportbestämmelser

Allmänna transportbestämmelser Allmänna transportbestämmelser 2014 (gällande från 2014-09-01) Bring Cargo Inrikes AB 1 Index 1. Tillämplighet 2. Ansvar 3. Transportåtagande 4. Reklamationer 5. Offert och avtalsvillkor 5.1 Offertens

Läs mer

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar ! Onsdagen 10/7 Onsdagen 10/7 Torsdag 11/7 Torsdag 11/7, Fredag 12/7 Fredag 12/7 Lördag 13/7 Lördag 13/7 Söndag 14/7 Söndag 14/7 Måndag 15/7 Måndag 15/7 Tisdag 16/7 Tisdag 16/7 Onsdag 17/7 Onsdag 17/7

Läs mer

AVTAL. Ramavtal Möbler

AVTAL. Ramavtal Möbler Sidan 1 av 5 AVTAL Ramavtal 73-03 Möbler 1 Parter Mellan Brio Lek & Lär, nedan kallad leverantören, och Gotlands kommun, 621 81 VISBY, nedan kallad köparen, har följande avtal träffats. 2 Omfattning Successiva

Läs mer

Bilaga 4g. Servicenivåer. Upphandling av ett helhetsåtagande avseende IT-stöd för pedagogiskt material inom Sko l- plattform Stockholm

Bilaga 4g. Servicenivåer. Upphandling av ett helhetsåtagande avseende IT-stöd för pedagogiskt material inom Sko l- plattform Stockholm SID 1 (17) Bilaga 4g Servicenivåer Förfrågningsunderlag Upphandling av ett helhetsåtagande avseende IT-stöd för pedagogiskt material inom Sko l- plattform Stockholm Box 22049, 104 22 Stockholm. Besöksadress

Läs mer

LOGISTIK BORGEBY FÄLTDAGAR

LOGISTIK BORGEBY FÄLTDAGAR LOGISTIK BORGEBY FÄLTDAGAR Sweco TransportSystem AB Olof Fredholm Hannes Englesson 2 (13) S w e co Hjälmaregatan 3 Box 242 SE-212 42 Malmö, Sverige Telefon +46 (0)10 4846600 Fax www.sweco.se Sweco TransportSystem

Läs mer

Några pågående projekt

Några pågående projekt Trafiken är ett av Stockholms största miljöproblem Några pågående projekt Biltullar Utbyggnad av kollektivtrafik Nya vägar och järnvägar Samordning av transporter Mycket köer och det är svårt att komma

Läs mer

Camilla Einarsson, BYGGLOGISTIK. - i komplexa stadsutvecklingsprojekt

Camilla Einarsson, BYGGLOGISTIK. - i komplexa stadsutvecklingsprojekt Camilla Einarsson, 2018-11-06 BYGGLOGISTIK - i komplexa stadsutvecklingsprojekt Från Helsingborg till Gällivare BYGGLOGISTIK Rätt sak, på rätt plats, i rätt tid Byggvägar Lossningsplatser Materialflöden

Läs mer

Hur energieffektiviserar Uppsala kommun i stadsutvecklingen?

Hur energieffektiviserar Uppsala kommun i stadsutvecklingen? Hur energieffektiviserar Uppsala kommun i stadsutvecklingen? En klimatpositiv kommun 2050.. Anders Hollinder, Energistrateg Uppsala kommun Uppsala s Miljö- och Klimatprogram: Förnybar och klimatneutral

Läs mer

Information om taxa för hämtning av slam från enskilda avloppsanläggningar i Uppsala kommun

Information om taxa för hämtning av slam från enskilda avloppsanläggningar i Uppsala kommun Information om taxa för hämtning av slam från enskilda avloppsanläggningar i Uppsala kommun Uppsala kommuns taxa för hämtning av slam från enskilda avloppsanläggningar Denna taxa antogs av kommunfullmäktige

Läs mer

Logistikplan Urban Escape

Logistikplan Urban Escape Logistikplan Urban Escape Utfärdat av: Magnus Lindskog / Stefan Fenelius / Daniel Eriksson Version 1.0.6 150626 Logistikplan Urban Escape 1.0.6 150626 1 (37) Innehåll 1. Introduktion... 5 1.1. Omfattning...

Läs mer

Samtliga företagskunder kan göra en kontoansökan, via Stadsbyggnadskontoret/ renhållningen

Samtliga företagskunder kan göra en kontoansökan, via Stadsbyggnadskontoret/ renhållningen Samtliga företagskunder kan göra en kontoansökan, via Stadsbyggnadskontoret/ renhållningen Mottagning av verksamheters grovavfall på Brista återvinningscentral Företag Mottagning av verksamheters grovavfall

Läs mer

FRÅGOR OCH SVAR OM UPPSALA BYGGLOGISTIKCENTER. Utgåva Svensk version

FRÅGOR OCH SVAR OM UPPSALA BYGGLOGISTIKCENTER. Utgåva Svensk version FRÅGOR OCH SVAR OM UPPSALA BYGGLOGISTIKCENTER Utgåva 4 2018 Svensk version 2 (14) Innehåll Allmänna frågor om Uppsala bygglogistikcenter... 3 Varför införs ett bygglogistikcenter i Uppsala?... 3 Vad är

Läs mer

Generella områdeskrav för byggherrar och entreprenörer, projekt Hagastaden

Generella områdeskrav för byggherrar och entreprenörer, projekt Hagastaden Dokumentnamn Ansvarig part Handläggare Upprättad datum Generella områdeskrav för byggherrar och entreprenörer, projekt Handling 17 Omarbetning av texten EI Ändring Ändring datum Ändring avser Ändrad av

Läs mer

STOXA VIKTIG INFORMATION

STOXA VIKTIG INFORMATION STOXA VIKTIG INFORMATION 26-28 maj 2016 STOXA 10 minuter från Arlanda INFLYTTNING Området är öppet för monterbyggnation Måndag 23 maj 7 18 Tisdag 24 maj 7 18 Onsdag 25 maj 7 21 Vid önskemål om inflyttning

Läs mer

Enkelt, ekonomiskt & miljövänligt RETURSYSTEM BYGGPALL. byggbranschens pallsystem. www.byggpall.se

Enkelt, ekonomiskt & miljövänligt RETURSYSTEM BYGGPALL. byggbranschens pallsystem. www.byggpall.se Enkelt, ekonomiskt & miljövänligt RETURSYSTEM BYGGPALL byggbranschens pallsystem www.byggpall.se Röster från branschen Cecilia Johansson Arbetsledare, JM AB Region Stockholm Syd Byggpall är enkelt och

Läs mer

Bilaga 7 Allmänna villkor vid avrop. Städprodukter och mjukpapper

Bilaga 7 Allmänna villkor vid avrop. Städprodukter och mjukpapper Bilaga 7 Allmänna villkor vid avrop Städprodukter och mjukpapper 16-108 Innehållsförteckning Allmänna villkor... 3 1 Bakgrund och syfte... 3 2 Definitioner... 3 3 Kontrakt... 4 4 Priser... 4 5 Småorderavgift...

Läs mer

Renhållningstaxa för Strängnäs kommun Gäller fr.o.m. 2015-01-01

Renhållningstaxa för Strängnäs kommun Gäller fr.o.m. 2015-01-01 1 (7) Bilaga 2 Renhållningstaxa för Strängnäs kommun Gäller fr.o.m. 2015-01-01 1. Taxa för hushållsavfall utom slam och latrin 2. Allmänt Avgifter i taxan är angivna inklusive moms. Dessa föreskrifter

Läs mer

PRISLISTA GÄLLANDE FROM: 1 juni 2016.

PRISLISTA GÄLLANDE FROM: 1 juni 2016. Sid 1(5) PRISLISTA GÄLLANDE FROM: 1 juni 2016. Utomhusplatser 1500kr/st. Över 20kvm: 75 kr/kvm. Utomhusplatser under skärmtak: 200kr/kvm. Skepp 1(kalla skeppet), övre och nedre delen:(ej uppvärmt): 300kr/kvm

Läs mer

Hämtning och bortforsling av slam från hushåll sker genom Sala kommun eller av entreprenör anlitad av Sala kommun.

Hämtning och bortforsling av slam från hushåll sker genom Sala kommun eller av entreprenör anlitad av Sala kommun. Dnr: 2017/0896-VKF-043 RENHÅLLNINGSTAXA FÖR SALA KOMMUN Antagen av kommunfullmäktige. ALLMÄNT Denna taxa träder i kraft 2018-05-01. Taxan avser de avgifter som enligt 27 kap. 4-6 Miljöbalken f uttagas

Läs mer

PRISLISTA GÄLLANDE FROM: 1 juni 2017.

PRISLISTA GÄLLANDE FROM: 1 juni 2017. Sid 1(5) PRISLISTA GÄLLANDE FROM: 1 juni 2017. Utomhusplatser 2000kr/st. Över 20kvm: 100 kr/kvm. Utomhusplatser under skärmtak: 250kr/kvm. Skepp 1(kalla skeppet), övre och nedre delen:(ej uppvärmt): 350kr/kvm

Läs mer

Förlikningsavtal med Servistik AB avseende Bygglogistikcenter Norra Djurgårdsstaden, Östermalm

Förlikningsavtal med Servistik AB avseende Bygglogistikcenter Norra Djurgårdsstaden, Östermalm Dnr Sida 1 (6) 2017-11-08 Handläggare Fredrik Bergman 08-508 262 73 Till Exploateringsnämnden 2017-11-08 Förlikningsavtal med Servistik AB avseende Bygglogistikcenter Norra Djurgårdsstaden, Östermalm Förslag

Läs mer

Taxa Gävle Hamn AB Gäller från 1 januari 2015 och tills vidare

Taxa Gävle Hamn AB Gäller från 1 januari 2015 och tills vidare Taxa Gävle Hamn AB Gäller från 1 januari 2015 och tills vidare 1. Fartygsavgifter Hamnavgift för fartyg utgår, där inte annat sägs, varje gång ett fartyg anlöper Gävle hamn. Avgiften beräknas i kronor

Läs mer

Avropsstöd. Vägledning för Hygien, papper- och plastmaterial 2013

Avropsstöd. Vägledning för Hygien, papper- och plastmaterial 2013 Avropsstöd Vägledning för Hygien, papper- och plastmaterial 2013 Innehåll 1 Innan du börjar avropa... 2 2 Inledning... 2 3 Omfattning... 2 4 Avrop på Ramavtalet... 2 5 Beställning... 2 5.1 Orderbekräftelse...

Läs mer

RENHÅLLNINGSTAXA FÖR ÖCKERÖ KOMMUN. Antagen av kommunfullmäktige 2013-12-19. D. nr 0368/13

RENHÅLLNINGSTAXA FÖR ÖCKERÖ KOMMUN. Antagen av kommunfullmäktige 2013-12-19. D. nr 0368/13 RENHÅLLNINGSTAXA FÖR ÖCKERÖ KOMMUN Antagen av kommunfullmäktige 2013-12-19 D. nr 0368/13 Renhållningstaxa för Öckerö kommun 2014 Avgifter och giltighetsområde Enligt 27 kap 4 miljöbalken får kommunen meddela

Läs mer

Tjänsteutbud Version 2.0 Facility Management. Vaktmästeri

Tjänsteutbud Version 2.0 Facility Management. Vaktmästeri Tjänsteutbud Version 2.0 Facility Management Vaktmästeri Inledning Affärsområdet Facility Management arbetar med framtagande och utveckling av befintliga och nya tjänster som underlättar för dig som kund

Läs mer

MILJÖPLAN. Servicegruppen i Europa AB. Uppdrag: Beställning/ Förfrågningsunderlag. Entreprenad entreprenad entreprenad entreprenad entreprenad

MILJÖPLAN. Servicegruppen i Europa AB. Uppdrag: Beställning/ Förfrågningsunderlag. Entreprenad entreprenad entreprenad entreprenad entreprenad Uppdrag: Servicegruppen i Europa AB MILJÖPLAN Beställning/ Förfrågningsunderlag Total- General- Under- Utförande- Entreprenad entreprenad entreprenad entreprenad entreprenad Beställarens Ombud j Beställarens

Läs mer

Logistikk og tilretteleggning. Effektiviserar byggandet - ett helhetsgrepp. Trondheim

Logistikk og tilretteleggning. Effektiviserar byggandet - ett helhetsgrepp. Trondheim 1 Logistikk og tilretteleggning Fredrik Friblick, Prolog Bygglogistik AB Trondheim 100105 Prolog utvecklar och implementerar nyskapande metoder och verktyg för lönsamt samhällsbyggande Fredrik Friblick

Läs mer

RENHÅLLNINGS- TAXA. Antagen av kommunfullmäktige

RENHÅLLNINGS- TAXA. Antagen av kommunfullmäktige 2008-10-13 RENHÅLLNINGS- TAXA Antagen av kommunfullmäktige 2008-11-24 62 Allmänt För att täcka kostnader avseende insamling, transport, behandling och återvinning av avfall, samt kostnader för planering,

Läs mer

Avfallstaxa Sigtuna kommun. Verksamheter.

Avfallstaxa Sigtuna kommun. Verksamheter. Avfallstaxa Sigtuna kommun Verksamheter www.sigtuna.se/avfall www.sigtunavatten.se/avfall Avfallstaxa för verksamheter i Sigtuna kommun Utdrag ur avfallstaxan som gäller från och med den 1 januari 2018.

Läs mer

Leveransvillkor för konsument - BULK

Leveransvillkor för konsument - BULK Leveransvillkor för konsument - BULK Leveranstid Varan levereras inom fem (5) arbetsdagar efter beställningsdag under perioden 1 september - 31 mars. Under övrig tid sker leverans inom tio (10) arbetsdagar.

Läs mer

DÄCKPORTAL. REKLAMATIONER OCH ÅTERKÖP ENDAST FÖR DÄCK LEVERERADE AV WYZ (Gäller ej däck som fakturerats direkt av däcktillverkarna)

DÄCKPORTAL. REKLAMATIONER OCH ÅTERKÖP ENDAST FÖR DÄCK LEVERERADE AV WYZ (Gäller ej däck som fakturerats direkt av däcktillverkarna) DÄCKPORTAL REKLAMATIONER OCH ÅTERKÖP ENDAST FÖR DÄCK LEVERERADE AV (Gäller ej däck som fakturerats direkt av däcktillverkarna) Reklamationer och återköp 1 2 3 4 5 6 Annullering av order Leveransförsening

Läs mer

Från A till Ö 2015. En person från ert företag ska vara kontaktperson och ansvarig på plats under trädgårdsdagarna.

Från A till Ö 2015. En person från ert företag ska vara kontaktperson och ansvarig på plats under trädgårdsdagarna. Från A till Ö 2015 Ansvarig person En person från ert företag ska vara kontaktperson och ansvarig på plats under trädgårdsdagarna. Barn Mässområdet är en arbetsplats under uppbyggnadstiden, stora fordon

Läs mer

Affärsdokumentspecifikation Publiceringsdatum: Version: 2.0.0

Affärsdokumentspecifikation Publiceringsdatum: Version: 2.0.0 Statusrapport Entity name: Statusrapport Comment: Denna affärstransaktion används för att tillhandahålla avisering om ankomst för lossning eller lastning. T6332 Aviseringsnummer 1.. 1 Definition: Ett unikt

Läs mer

Logistikplan fo r projekt [MALL]

Logistikplan fo r projekt [MALL] Logistikplan fo r projekt [MALL] Innehåll Introduktion logistikplan... 5 DEL A STRATEGIER... 7 1 Mål och effektmål för projektet... 7 1.1 Ekonomi... 7 1.1.1 Mål för ekonomi... 7 1.1.2 Effektmål ekonomi...

Läs mer

Handbok Entreprenadlager Uttag, påfyllning och returhantering samt förvaltning

Handbok Entreprenadlager Uttag, påfyllning och returhantering samt förvaltning Ert datum SE-571 29 Nässjö Version 3 Telefon: 0380-727 00 Telefax: 0380-727 19 www.banverket.se Handbok Entreprenadlager Uttag, påfyllning och returhantering samt förvaltning Handläggare: Jan Lidby Tel.

Läs mer

easyfairs IT-mässor GÖTEBORG Svenska Mässan, Göteborg - 26/01-27/01/2011 MÄSSTIDER In- & Utflyttning Öppettider Godstransporter

easyfairs IT-mässor GÖTEBORG Svenska Mässan, Göteborg - 26/01-27/01/2011 MÄSSTIDER In- & Utflyttning Öppettider Godstransporter easyfairs IT-mässor GÖTEBORG Svenska Mässan, Göteborg - 26/01-27/01/2011 MÄSSTIDER In- & Utflyttning Öppettider Godstransporter Tekniska beställningar skall vara oss tillhanda senast: 2010-12-20 Vi reserverar

Läs mer

RENHÅLLNINGSTAXA FÖR ÖCKERÖ KOMMUN. Antagen av kommunfullmäktige D. nr 0072/15

RENHÅLLNINGSTAXA FÖR ÖCKERÖ KOMMUN. Antagen av kommunfullmäktige D. nr 0072/15 RENHÅLLNINGSTAXA FÖR ÖCKERÖ KOMMUN Antagen av kommunfullmäktige 2015-06-11 D. nr 0072/15 1 R e n h å l l n i n g s t a x a f ö r Ö c k e r ö k o m m u n 2016 Avgifter och giltighetsområde Enligt 27 kap

Läs mer

Bygglogistikcenter i Hjorthagen inom Norra Djurgårdsstaden. Reviderat genomförandebeslut

Bygglogistikcenter i Hjorthagen inom Norra Djurgårdsstaden. Reviderat genomförandebeslut Dnr Sida 1 (21) 2013-11-15 Handläggare Fredrik Bergman 08-508 262 73 Till Exploateringsnämden 2013-12-12 Bygglogistikcenter i Hjorthagen inom Norra Djurgårdsstaden. Reviderat genomförandebeslut Förslag

Läs mer

Renhållningstaxa 2019

Renhållningstaxa 2019 Renhållningstaxa 2019 1(7) Taxor och avgifter inom Renhållningsenheten Allmänt För kommunens avfallshantering gäller miljöbalken (1998:808) och avfallsförordningen (2011:927) samt Söderköpings kommuns

Läs mer

Uppdragsbeskrivning för destruktion av spårodugliga träsliprar

Uppdragsbeskrivning för destruktion av spårodugliga träsliprar Inköp och Logistik Sida 1 av 6 Uppdragsbeskrivning för destruktion av spårodugliga träsliprar Inköp och Logistik Sida 2 av 6 Innehåll 1. Allmän beskrivning av uppdraget... 3 1.1. Bakgrund... 3 1.2. Historik...

Läs mer

Renhållningstaxa Valdemarsviks kommun

Renhållningstaxa Valdemarsviks kommun Renhållningstaxa Valdemarsviks kommun Antagen av kommunfullmäktige 2014 02 24, 10 Gäller fr om 2014 04 01 1 (8) Renhållningstaxan För kommunens avfallshantering gäller miljöbalken (1998:808) och avfallsförordningen

Läs mer

Recycling. Lager & Logistik. Betongtillverkning. Thermotransporter. Fjärr- och partitransporter. Intermodal terminal & transporter.

Recycling. Lager & Logistik. Betongtillverkning. Thermotransporter. Fjärr- och partitransporter. Intermodal terminal & transporter. Recycling. Lager & Logistik. Betongtillverkning. Thermotransporter. Fjärr- och partitransporter. Intermodal terminal & transporter. Alwex-koncernen Fakta Alwex Transport AB med huvudkontor i Växjö är moderbolag

Läs mer

24-27 september 2009 MÄSSTIDER

24-27 september 2009 MÄSSTIDER 24-27 september 2009 MÄSSTIDER In- & Utflyttning Öppettider Godstransporter Beställningar bör vara oss tillhanda senast: Fredag 21 augusti Vi reserverar oss för slutförsäljning. Beställningar Beställningar

Läs mer

VA-material Avropsstöd. Vägledning VA-material

VA-material Avropsstöd. Vägledning VA-material Avropsstöd Vägledning VA-material 2015 1 2017-04 Innehåll 1. Inledning... 3 2. Omfattning... 3 4. Avrop på ramavtalet... 3 5. Beställning... 3 5.1 Beställning via fysisk butik... 4 5.2 Beställning via

Läs mer

Avfallstaxa Sigtuna kommun. Småhus.

Avfallstaxa Sigtuna kommun. Småhus. Avfallstaxa Sigtuna kommun Småhus www.sigtunavatten.se/avfall Avfallstaxa för småhus i Sigtuna kommun Utdrag ur avfallstaxan som gäller från och med den 1 januari 2017. Antagen av Sigtuna kommunfullmäktige

Läs mer

Retursystem Byggpall. Ett hållbart pallsystem som är framtaget av och för svensk byggbransch.

Retursystem Byggpall. Ett hållbart pallsystem som är framtaget av och för svensk byggbransch. Retursystem Byggpall Ett hållbart pallsystem som är framtaget av och för svensk byggbransch. Branschstandard för pallar av EURformat enkelt, kostnadseffektivt och miljövänligt. Unikt enhetligt återköpspris,

Läs mer

AVTAL. Ramavtal, 33-04, Symaskiner och symaskinsservice

AVTAL. Ramavtal, 33-04, Symaskiner och symaskinsservice AVTAL Ramavtal, 33-04, Symaskiner och symaskinsservice Parter Mellan Idé-Kök i Visby AB, Endreväg 3, 621 43 VISBY nedan kallad säljaren och Gotlands kommun, 621 81 VISBY, nedan kallad köparen har följande

Läs mer

Du som har bokat monterpaket gör färg- och möbelval på www.saco.se/utstallare/malmo - se Info för bokade utställare

Du som har bokat monterpaket gör färg- och möbelval på www.saco.se/utstallare/malmo - se Info för bokade utställare PRAKTISKT/TEKNISK INFORMATION INFÖR SACO STUDENTMÄSSA PÅ MALMÖMÄSSAN 21-22 NOVEMBER 2014 Ansvariga Saco, arrangör Sandra Wahlgren Tfn: 070-7337188 E-post:sandra.wahlgren@saco.se www.saco.se/sacomassor

Läs mer

RENHÅLLNINGSTAXA FÖR ÖCKERÖ KOMMUN. Antagen av kommunfullmäktige 12 10 25. D. nr 0381/12

RENHÅLLNINGSTAXA FÖR ÖCKERÖ KOMMUN. Antagen av kommunfullmäktige 12 10 25. D. nr 0381/12 RENHÅLLNINGSTAXA FÖR ÖCKERÖ KOMMUN Antagen av kommunfullmäktige 12 10 25 D. nr 0381/12 R e n h å l l n i n g s t a x a f ö r Ö c k e r ö k o m m u n 2 0 1 3 Avgifter och giltighetsområde Enligt 27 kap

Läs mer

1 (7) Sida. Beteckning. 2012-12-03 Datum Johan Nylander Upprättat av A Utgåva/Version. Tjänstebeskrivning. SSG Access

1 (7) Sida. Beteckning. 2012-12-03 Datum Johan Nylander Upprättat av A Utgåva/Version. Tjänstebeskrivning. SSG Access 1 (7) Sida Tjänstebeskrivning SSG Access 2 (7) Sida Innehållsförteckning SSG Access... 1 Inledning...3 Syfte...3 Tjänstebeskrivning - ett levande dokument...3 SSG Access...3 Övergripande beskrivning...3

Läs mer

Lekmaterial 2013. Avropsstöd. Vägledning Lekmaterial 2013 2013-05-13

Lekmaterial 2013. Avropsstöd. Vägledning Lekmaterial 2013 2013-05-13 Avropsstöd Vägledning Lekmaterial 2013 Innehåll 1. Inledning... 3 2. Omfattning... 3 2.1. Produktgrupp Leksaker... 3 2.2. Produktgrupp Hobbymaterial... 3 2.3. Produktgrupp Idrottsleksaker... 3 3. Avrop

Läs mer

Prislista Renhållning. Gäller från och med 2011-01-01

Prislista Renhållning. Gäller från och med 2011-01-01 Prislista Renhållning Gäller från och med 2011-01-01 Vad kostar soporna? Det är naturligtvis inte gratis att hålla rent. Du undrar kanske vad hämtningen av sopor samt övrigt avfall kostar i Ekerö kommun

Läs mer

RENHÅLLNINGSTAXA 2017

RENHÅLLNINGSTAXA 2017 RENHÅLLNINGSTAXA 2017 Söderköpings kommun Kommunfullmäktige Antagen 2016-12-07 151 Taxor och avgifter inom Renhållningsenheten Allmänt För kommunens avfallshantering gäller miljöbalken (1998:808) och avfallsförordningen

Läs mer

PRAKTISK INFORMATION 18-20 SEPTEMBER 2015 ARENA SKÖVDE

PRAKTISK INFORMATION 18-20 SEPTEMBER 2015 ARENA SKÖVDE PRAKTISK INFORMATION 18-20 SEPTEMBER 2015 ARENA SKÖVDE Vecka 25 Monternummer & Inloggningsuppgifter mailas till monteransvarig Fyll i dina företagsuppgifter på vår hemsida genom att logga in på www.villafamiljen.se.

Läs mer

Avfallstaxa 2015 för verksamheter i Varberg och Falkenberg

Avfallstaxa 2015 för verksamheter i Varberg och Falkenberg Avfallstaxa 2015 för verksamheter i Varberg och Falkenberg Antagen av kommunfullmäktige i Varberg 2014-11-25 och i Falkenberg 2014-12-16, att gälla från och med 2015-01-01 Kundtjänst Telefon 0757-27 40

Läs mer

AVTAL AVSEENDE ANSLUTNING TILL BYGGLOGISTIKCENTER ROSENDAL ETAPP 2

AVTAL AVSEENDE ANSLUTNING TILL BYGGLOGISTIKCENTER ROSENDAL ETAPP 2 Uppsala kommun genom dess kommunstyrelse (org nr 212000-3005), nedan kallad Kommunen, och Byggherren Abc AB (org nr XXXXXX-XXXX), nedan kallad Bolaget, har för fastigheten XXXX XX:X träffat följande AVTAL

Läs mer

Populärversion villor och radhus Renhållningstaxa för 2016

Populärversion villor och radhus Renhållningstaxa för 2016 Populärversion villor och radhus Renhållningstaxa för 2016 Fullständig version finns på kommunens webbplats www.kungalv.se Gäller fr.o.m 2015-10-01 Om inget annat framgår är taxan per år och inklusive

Läs mer

Praktisk Information

Praktisk Information Praktisk Information 3-5 oktober 2014 1 september Praktisk information mailas till monteransvarig Gå in på www.harmoniochenergi.se under utställare och anmäl dina uppgifter. Det är de uppgifter som du

Läs mer

Retursystem Byggpall. Ett hållbart pallsystem som är framtaget av och för svensk byggbransch.

Retursystem Byggpall. Ett hållbart pallsystem som är framtaget av och för svensk byggbransch. Retursystem Byggpall Ett hållbart pallsystem som är framtaget av och för svensk byggbransch. Branschstandard för pallar av EURformat enkelt, kostnadseffektivt och miljövänligt. Unikt enhetligt återköpspris,

Läs mer

Citylogistik. Godskollektivtrafik i stadsmiljö. Schenker Consulting AB 1

Citylogistik. Godskollektivtrafik i stadsmiljö. Schenker Consulting AB 1 Citylogistik Godskollektivtrafik i stadsmiljö Schenker Consulting AB 1 Innehåll Vad är citylogistik? Nuläge Vision Schenkers lösning Schenker Consulting AB 2 Vad är citylogistik? Kortfattad beskrivning

Läs mer

RENHÅLLNINGSTAXA FÖR MÖNSTERÅS KOMMUN Fastställd av kommunfullmäktige 2014-11-24. Gäller från och med 2015-01-01 och tillsvidare.

RENHÅLLNINGSTAXA FÖR MÖNSTERÅS KOMMUN Fastställd av kommunfullmäktige 2014-11-24. Gäller från och med 2015-01-01 och tillsvidare. 1 RENHÅLLNINGSTAXA FÖR MÖNSTERÅS KOMMUN Fastställd av kommunfullmäktige 2014-11-24. Gäller från och med 2015-01-01 och tillsvidare. 1. INLEDNING Renhållningstaxan gäller för hämtning, borttransport och

Läs mer

Renhållningstaxa 2012 Ängelholms kommun Gäller from 1 januari 2012

Renhållningstaxa 2012 Ängelholms kommun Gäller from 1 januari 2012 Renhållningstaxa 2012 Ängelholms kommun Gäller from 1 januari 2012 Innehållsförteckning 3. Om avfallshantering. Sorteringsguide. 4. Avgifter 5. Valmöjligheter för villahushåll 6. Valmöjligheter för fritidshushåll

Läs mer

2014-12-16. Taxa Luleå Hamn 2015

2014-12-16. Taxa Luleå Hamn 2015 Taxa Luleå Hamn 2015 HAMNTAXA Gäller från och med 1 januari 2015 och tills vidare. FARTYG 1. Avgiftsberäkning Varje anlöp (ankomst och avgång) debiteras per enhet av bruttodräktigheten (GT). I fartygsavgiften

Läs mer

Leveranser till NKS Projekt: Nya Karolinska Solna (NKS)

Leveranser till NKS Projekt: Nya Karolinska Solna (NKS) Leveranser till NKS Projekt: Nya Karolinska Solna (NKS) Produktion Revideringshistorik Rev. nr Datum Notering Upprättad av Granskad av Godkänd av 1 101206 Eliasson K Dokument placering: Leveranser till

Läs mer

Box 592 210 25 Malmö Telefon 040-611 28 10 www.citycan.se. Allmänna försäljningsvillkor Uppdaterad 2013 04 01. 1. Bokning av reklamutrymme

Box 592 210 25 Malmö Telefon 040-611 28 10 www.citycan.se. Allmänna försäljningsvillkor Uppdaterad 2013 04 01. 1. Bokning av reklamutrymme Allmänna Villkor Citycan AB Box 592 210 25 Malmö Telefon 040-611 28 10 www.citycan.se Dessa allmänna villkor gäller för avtal om upplåtelse av reklamutrymme av CityCan AB, (nedan benämnt CityCan ). Villkoren

Läs mer

Praktisk Information. 27-29 september 2013

Praktisk Information. 27-29 september 2013 3 mässor under 1 tak 2013 Praktisk Information 27-29 september 2013 16 augusti Monternummer mailas till monteransvarig Gå in på www.sydevent.se/monter och anmäl dina uppgifter. Det är de uppgifter som

Läs mer

1 (6) Redovisningslista Skall - krav Bilaga 1. Miljö- och planeringsavdelningen

1 (6) Redovisningslista Skall - krav Bilaga 1. Miljö- och planeringsavdelningen Redovisningslista Skall - krav 1 (6) Miljö- och planeringsavdelningen Nr. Redovisningslista skall-krav Redovisning nr 1-35 hänvisar till resp krav enligt kravspecifikation avsnitt 2 i förfrågningsunderlaget.

Läs mer

Utvärdering av energi- och miljövinster med bygglogistikcentret i Norra Djurgårdstaden Författare: Anna Fröjd, Sustainable Innovation

Utvärdering av energi- och miljövinster med bygglogistikcentret i Norra Djurgårdstaden Författare: Anna Fröjd, Sustainable Innovation Utvärdering av energi- och miljövinster med bygglogistikcentret i Norra Djurgårdstaden Författare: Anna Fröjd, Sustainable Innovation Utgiven i juni 2015 av Sustainable Innovation i Sverige AB www.sust.se

Läs mer

Samordnade varutransporter i Örebro kommun. Färre transporter för bättre miljö och säkerhet

Samordnade varutransporter i Örebro kommun. Färre transporter för bättre miljö och säkerhet Samordnade varutransporter i Örebro kommun Färre transporter för bättre miljö och säkerhet Örebro kommun 7e största staden, 144 038 invånare Växer med ca 2000 invånare per år 18 000 studenter Ca 11 300

Läs mer

Flerbostadshus och verksamheter. Avfallstaxa. Enköpings kommun

Flerbostadshus och verksamheter. Avfallstaxa. Enköpings kommun Flerbostadshus och verksamheter Avfallstaxa Enköpings kommun Avfallstaxa Enköpings kommun Antagen av Enköpings kommunfullmäktige, gäller från och med 2017-01-01. I den här Avfallstaxan hittar du kostnader

Läs mer

3. Kravspecifikation, frukt och grönsaker

3. Kravspecifikation, frukt och grönsaker Förfrågningsunderlag - Upphandlarversion 2014-06-27 Upphandlande organisation Upphandling Telge Inköp AB Livsmedel, för Södertälje, Nykvarns, Salems och Flens kommun. TI 2014-1075 Kristina Rosen 14/21

Läs mer

Mottagningsvillkor 2017

Mottagningsvillkor 2017 Mottagningsvillkor 2017 Kristineheds miljöanläggning avfallsförbränning Allmänna villkor Leverans av avfall till våra mottagningsanläggningar förutsätter att betalningsansvarig är upplagd som kund i vårt

Läs mer

Järnvägsnätsbeskrivning NLC Terminal Umeå

Järnvägsnätsbeskrivning NLC Terminal Umeå 1 (7) Järnvägsnätsbeskrivning NLC Terminal Umeå Gäller fr.o.m 2015-08-31 2 (7) Senast införda ändring Datum Omfattning Sida 2010-08-03 Nytt dokument Alla 2012-09-01 Ändring Alla 2014-05-12 Nya kontaktuppgifter,

Läs mer

AVFALLSTAXA 2019 MALMÖ STAD OCH BURLÖVS KOMMUN

AVFALLSTAXA 2019 MALMÖ STAD OCH BURLÖVS KOMMUN AVFALLSTAXA 2019 MALMÖ STAD OCH BURLÖVS KOMMUN Antagen av kommunfullmäktige i Malmö stad 2018-06-19 Antagen av kommunfullmäktige i Burlövs kommun 2018-06-18 Gäller fr.o.m. 2019-01-01 1 (8) ALLMÄNNA BESTÄMMELSER

Läs mer

TEKNISK INFORMATION Malmö 18-19 april 2012 INDUSTRIMÄSSOR Öresund

TEKNISK INFORMATION Malmö 18-19 april 2012 INDUSTRIMÄSSOR Öresund TEKNISK INFORMATION Malmö 18-19 april 2012 INDUSTRIMÄSSOR Öresund PACK & EMBALLAGE, DISTRIBUTION & LOGISTIK, PROCESS & ANALYSTEKNIK, FOODTECH Öresund MalmöMässan och easyfairs hälsar Er välkomna hit och

Läs mer