Tack för er intresseanmälan, det är en hel del kårer som anmält sitt intresse vilket är jätte kul!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Tack för er intresseanmälan, det är en hel del kårer som anmält sitt intresse vilket är jätte kul!"

Transkript

1 Sidan 1 av 10 Lägerbrev 3 Hej! Tack för er intresseanmälan, det är en hel del kårer som anmält sitt intresse vilket är jätte kul! Nu har det blivit dags att definitivanmäla sig. Detta utskick innehåller allmän information om lägret i sommar, programkatalogen* samt blanketter för anmälan till lägret, för programval* och för specialkost samt T-shirts. Sista anmälningsdagen till årets kårläger är den 1 juni. Anmälningsbekräftelse kommer att skickas ut via e-post. Det sista lägerbrevet, nummer 4, kommer att skickas ut i början på juli till anmälda kårer. Har ni några frågor, idéer eller synpunkter går det alltid att kontakta mig! Varmt välkommen till Sjöröd i sommar! Kårlägeransvarig Thomas Hacke Haskel , hacke@sjorod.se Anmälningsförfarande Ni kommer i detta brev få tre olika anmälningsblanketter Deltagaranmälan med t-shirt beställning *Programval (kommer i mitten på maj tillsammans med programboken) Intendenturanmälan Vi ber er att fylla i dessa blanketter och skicka de till nedanstående adress senast den 1 Juni. Anmälningar som inkommer efter detta datum mottages i mån av plats, samt debiteras 25 kr extra per deltager och lägerdygn. (obs programval räcker om den kommer senast 15 juni) Thomas Haskel Att: Sjöröd Bokevägen Sankt Olof

2 Sidan 2 av 10 Avgifter Ett läger på Sjöröd kostar 130 kronor per dygn. Ankomst- och avresedygn kostar det 90 kronor. I avgiften ingår lägerområde, mat och program. I lägeravgiften ingår även ett lägermärke per deltagare. Ledarbarn debiteras enligt följande. Spädbarn som ej äter lägermaten betalar ingen avgift. Ledarbarn som ej deltar på programaktiviteter betalar halva avgiften. Ledarbarn som deltar på programpassen betalar hela avgiften. Fakturering Efter sista anmälningsdatum kommer en faktura ställas till kårens kontaktperson. Betald deltagaravgift återbetalas endast mot uppvisande av läkarintyg. Lägertröjor Lägertröjor beställs i samband med definitivanmälan. Tröjorna är vackert gröna T-shirts med Sjörödsäpplet på. Tröjorna kostar 80 kronor styck och kostnaden faktureras tillsammans med deltagaravgiften. Tröjorna finns från storlek 90 cl till XXL. Tröjorna lämnas ut vid incheckningen vid ankomst till Sjöröd. Lägerområdet Vårt lägerområde består av tre stora lägerängar, en programmäng och en aktivitetsäng. I mitten av lägerområdet finns expeditionsbyggnader med intendentur, programutlämning och funktionärsfaciliteter. Här finns också vår kiosk. På alla ängarna finns det rinnande vatten utdraget. På norra och södra ängen finns toalettbyggnaderna. Dessa är av modell torrdass med belysning och tvättmöjligheter. Ved och sophantering finns i anslutning till både norra och södra ängarna. Slanor hämtas vid huvudbyggnaden. På anmälningsblanketten anger ni om ni vill bo själva med bara kåren eller om ni önskar att bli ihopparade med någon annan kår. Vi ber er fundera på riskerna med gasol på lägerområdet, om ni sedan ändå vill använda gasol, kräver vi att årlig kontroll av utrustningen har utförts innan ni anländer till lägerområdet. Vi kräver att ni kontrollerat att packningar, gängor, slangar och brännare är i gott skick och att inga läckor förekommer. Vi kan komma ta oss rätten att kontrollera er utrustning och meddela eldningsförbud om vi inte anser den vara säker. Då kommer vi även kräva att ni avlägsnar utrustningen från området. Vidare kräver vi att ni har minst två godkända skyltar som visar var ni förvarar er gasol och minst en pulversäckare 6 kg klass 34A 183BC, per gasolanläggning, släckaren ska placeras väl synligt och lättåtkomligt i anslutning till gasolanläggningen. Naturligtvis kräver vi också att ni är väl förtrogna med hur man handhar gasolutrustningen. Vi vill tipsa er om räddningsverkets broschyrer om gasol och om hur man hanterar brandfarliga varor säkert. Fundera gärna på hur ni på kåren förvarar och hanterar era gasoltuber.

3 Sidan 3 av 10 Reservtuber får inte förvaras i byarna utan ska förvaras på ett av oss anvisat område, märk era tuber väl och glöm inte att ta dem med hem igen. In- och utryckning Inryckning sker på förmiddagen mellan 09:00 och 13:00 om inget annat avtalas. Utryckning skall planeras till eftermiddagen. Av utrymmesskäl ber vi er också att begränsa antalet personbilar och släp som ni avser ha parkerade på lägerområdet under lägertiden. För att värna om miljön, både i stort och smått, kommer vi i år ta ut en transportavgift på 20 kronor per ankommande motorfordon, dessa pengar kommer vi sedan investera i verksamma miljöfrämjande åtgärder. Vi hoppas ni har förståelse för detta och hjälper oss att få in så lite pengar som möjligt. Försök att samåka eller till och med åka med buss och håll nere transporterna. Tidigare har vi i vissa fall sett att antalet bilar som kommit vid inryckningarna varit nära samma som antalet deltagare, detta kostar miljön i stort väldigt mycket och i det lilla, på och runt lägerområdet, förstör det grusvägarna och förvandlar våra lägerytor till parkeringsplatser. Hjälp oss att göra sommarens läger till en härlig upplevelse för alla deltagare, utan sura bieffekter. Transportavgiften kommer att gå till The Green Belt Movement, som fick Nobels Fredspris 2004, rörelsen startade The Green Belt Movement arbetar med trädplantering, lokal utveckling, matsäkerhet, folkbildning och jämställdhet. För mer information, besök Kårer kan inte förutsätta att bil och släptrafik kommer tillåtas ändra fram till lägerängen. Det kan därför vara bra att ta med cykelkärra eller liknande för att transportera lägermaterial ifrån parkeringsplatsen. Programmet Programmet på Sjöröd är uppbyggt som ett smörgåsbord med både traditionella och nya programaktiviteter. En del aktiviteter hittar du även på andra lägerområden, medans vissa är alldeles unika för Sjöröd. Programval Tillsammans med definitivanmälningen skall också önskemål om programval lämnas in (senast 15 juni). I programkatalogen som kommer i mitten på maj) finns beskrivningar och information om de programpass som erbjuds.

4 Sidan 4 av 10 Programpassen är i huvudsak halvdagspass och sträcker sig alltså över en för- eller eftermiddag, men även andra varianter förekommer. Vissa aktiviteter görs på byn, andra genomförs på bestämd plats någonstans på lägerområdet. Generellt gäller att det är kårens ledare själva som genomför programpassen tillsammans med scouterna, men det finns också några program som startas upp eller leds helt av LOTS. Detta och annan grundläggande information om de olika programpassen finns i programkatalogen under respektive programpresentation. Med bekräftelsen av programvalen som kommer skickas ut några veckor innan lägret följer ytterligare information om de programpass som exempelvis kräver lite mer förberedelse eller eventuellt eget material. Kvällsaktiviteterna presenteras också i programkatalogen, men till skillnad från dagsprogrammet kan dessa inte väljas förrän på själva lägret, tidigast en dag innan ni vill genomföra aktiviteten. Dessa kräver därmed ingen förberedelse och det är upp till avdelningen/kåren själv var, när och hur ni vill underhålla er med dessa. Tänk på att om ni vill ha tid till annat utöver programpassen under dagtid, till exempel för att gå och bada en stund eller om ni har egna aktiviteter ni vill genomföra i kåren, lämna tid för det när ni väljer programpass. Vill ni ha ledigt en förmiddag, välj då ett programpass färre och meddela på programvalsblanketten att det är en förmiddag ni vill ha fritt. Vill ni vara lediga en heldag väljer ni två programpass färre och anger heldag på blanketten, osv. Skulle det vara så att er avdelning är för liten för ett visst programpass som ni valt, kan detta genomföras tillsammans med en annan avdelning antingen från er egen kår eller från någon annan kår. Vill ni genomföra ett programpass med två olika avdelningar från er kår, var då vänlig att tydliggöra det på valblanketten. Vill ni genomföra ett programpass med en annan kår, markera då även detta. Material och instruktioner till programmet kommer att tillhandahållas i vår programexpedition Prexen. Tänk på att hämta ut instruktionerna i god tid innan programstarten så ni är väl förberedda och har gott om tid till själva aktiviteten. Ytterliggare information om tider och dylikt meddelas senare. Intendentur Maten är en viktig ingrediens på ett läger! Vi har satt samman en matsedel med tillhörande receptsamling som ni får ut första dagen. Råvaror till de föreslagna rätterna lämnas ut inför varje måltid. Vill ni laga en annan måltid än vad som står beskrivet i receptet går det att göra tilläggsbeställningar av varor till självkostnadspris. Givetvis går det även att beställa varor för att göra en tårta till eventuella födelsedagsbarn och andra övriga beställningar. Även i år har vi satsat extra på miljön. Vi försöker hitta ekologiska och kravodlade alternativ och vi jobbar på att hitta producenter i närområdet av våra råvaror när det går.

5 Sidan 5 av 10 Matutlämning Matutlämning kommer att ske tre gånger om dagen; frukost, lunch och middag. Då kan ni även hämta ut basvaror såsom mjölk, bröd, saft osv. Vi rekommenderar er att ta med någon typ av kylväskor eller frigolitlådor för att kunna förvara mat på byn. Möjlighet att frysa kylklampar finns. Glöm inte bort att märka kylklamparna noga med kårens namn och/eller lägga dem i en unik påse som är märkt med kårens namn. Om ni har deltagare som behöver specialkost är det viktigt att meddela detta på intendenturblanketten. Försök beskriva behoven så detaljerat som möjligt, t ex om en laktosintolerant kan använda låglaktosprodukter eller måste ha laktosfria. Vi kommer att kontakta kårer som anmält specialkost om vi behöver kompletterande information. Kiosk På Sjöröd finns det en liten kiosk som har öppet ett par timmar om dagen. I den kan man köpa läsk, glass, godis och andra sötsaker. I kiosken har du också möjlighet att köpa T-shirts Och ett fåtal hood-tröjor med Sjörödstryck på. I kiosken kan man även köpa vykort och frimärken och andra sjörödsprylar. Vi vill uppmana er att beställa t-shirts när ni definitivanmäler då det kommer att finnas ett begränsat lager på plats. De kårer som förbeställt T-shirts på anmälningsblanketten får dessa vid incheckningen. Välkommen till sommaren läger på våra härliga lägerängar Sjörödshälsningar LÄKO genom

6 Sidan 6 av 10 Definitivanmälan Kårläger på Sjöröd sommaren 2010 På definitivanmälan anger ni hur många deltagare kåren kommer att vara under er lägervistelse. Antalet anges per dag, eftersom det ibland kan variera under lägerveckan. Glöm inte anmäla övernattande besökare och ledarbarn under kolumnen övriga. Kår Distrikt/Förbund Kontaktperson Namn Adress Telefon Önskemål om lägerplats Vi vill bo ensamma Vi vill bo tillsammans med Vi vill placeras med valfri kår Priset är 130 kr per deltagare och dag. Avrese- och ankomstdag kostar 90 kronor per dag.

7 Sidan 7 av 10 Antalet deltagare under lägret Kår: Datum Söndag 25 juli Måndag 26 juli Tisdag 27 juli Onsdag 28 juli Torsdag 29 juli Fredag 30 juli Lördag 31 juli Söndag 1 augusti Måndag 2 augusti Tisdag 3 augusti Onsdag 4 augusti Torsdag 5 augusti Fredag 6 augusti Lördag 7 augusti Bäver&Minior Spårare Junior Upptäckare Patrull Äventyrare Senior Utmanare Ledare Övriga

8 Sidan 8 av 10 Beställning av läger T-shirt Tröjorna kostar 80 kronor styck och levereras vid ankomst till Sjöröd. Kostnaden faktureras till kåren. Storlek Antal S M L XL XXL Kår Kontaktperson

9 Sidan 9 av 10 Intendenturanmälan Sjöröd v. 30 och Kår: Kontaktperson: E-post Mobiltel: Specialkost Önskemål om specialkost görs på bifogad blankett för specialkost. För att underlätta hanteringen av specialkosten ber vi er vara så tydliga som möjligt redan nu i anmälan. Laktosfritt- Innebär att personen inte äter någon som helst laktos och behöver laktosfri mjölk, fil, crème fraiche, glass osv. Låglaktos- Personen klarar av att dricka låglaktosmjölk och äta låglaktos crème fraiche. Mjölkprotein- Man kan inte äta någon form av mjölkprodukt, inte heller vasslepulver, ostlöpe mm. Äter ej fläsk- Glutenfritt- Vegan- Äter kött, men inte fläsk. Kan ej äta någon form av gluten i bröd, kakor eller pasta. Äter inga animaliska produkter, endast grönsaker, havremjölk och sojaprodukter. Vegetariskt (äter inte kött, fisk eller fågel)- Personen äter endast helt vegetarisk kost. Vegetariskt (äter fisk)- Personen äter vegetarisk kost och fisk. Extra beställningar Extra beställningar går att göra till självkostnadspris under lägret. Beställningar till de två första dagarna måste dock göras innan lägret. Dag Vara

10 Sidan 10 av 10 Specialkost: Kår Namn: Avdelning: Vilka dagar: Namn: Avdelning: Vilka dagar: Namn: Avdelning: Vilka dagar: Namn: Avdelning: Vilka dagar: Namn: Avdelning: Vilka dagar: Namn: Avdelning: Vilka dagar:

Anmälningsbekräftelse kommer att skickas ut via e-post till anmäld kontaktperson.

Anmälningsbekräftelse kommer att skickas ut via e-post till anmäld kontaktperson. Lägerbrev 2 Hej! Tack för er intresseanmälan till Kårläger på Sjöröd 2015, det är runt 30 kårer som anmält sitt intresse och de preliminära antalet deltagare uppgår till ca 850 scouter! Nu har det blivit

Läs mer

SJÖRÖD. www.sjorod.se. Lägerbrev 2. Dags att definitivanmäla sig!

SJÖRÖD. www.sjorod.se. Lägerbrev 2. Dags att definitivanmäla sig! Lägerbrev 2 Dags att definitivanmäla sig! Våren är här och trädens knoppar bara skriker efter att få slå ut, visst är det härligt! För oss i LÄKO som jobbar med kårläger på Sjöröd, är detta dubbel lycka

Läs mer

Detta lägerbrev är fullmatad med information om sommarens äventyr!

Detta lägerbrev är fullmatad med information om sommarens äventyr! Lägerbrev 1 Sjöröds Kårlägerveckor 2016 Hej! Tack för er intresseanmälan till Kårläger på Sjöröd 2016, det är 18 scoutkårer som anmält sitt intresse och de preliminära antalet deltagare uppgår till ca

Läs mer

Välkommen som Camp-in-Camp arrangör på Sjöröd!

Välkommen som Camp-in-Camp arrangör på Sjöröd! Välkommen som Camp-in-Camp arrangör på Sjöröd! - Lägerbrev 1 - Hoppas ni har haft en trevlig jul, ett gott nytt år och en god fortsättning på 2011. Du som får detta mail är enligt våra noteringar anmäld

Läs mer

Lägerbrev 2. Facebook och Twitter. Definitivanmälan. Lägeravgift

Lägerbrev 2. Facebook och Twitter. Definitivanmälan. Lägeravgift Lägerbrev 2 Hej! Det efterlängtade lägerbrev nummer 2 är äntligen klart! I detta brev kan du läsa lite om bland annat programmet, mat, parkeringsmöjligheter och vad man behöver ha med sig när man kommer

Läs mer

Ursäkta röran, vi bygger om

Ursäkta röran, vi bygger om Ursäkta röran, vi bygger om Sedan en tid tillbaka pågår ett mycket målmedvetet arbete med att utveckla Södra Skånes Scoutdistrikts lägerområde Sjöröd. I allt för många år har Sjöröd bara varit en anläggning

Läs mer

Lägerbrev 3. Bifogat med detta lägerbrev och på vår hemsida finns det nu definitivanmälningsblanketter att skriva ut.

Lägerbrev 3. Bifogat med detta lägerbrev och på vår hemsida  finns det nu definitivanmälningsblanketter att skriva ut. Lägerbrev 3 Här kommer lägerbrev nummer tre, fullt av information om lägret och blanketter för definitivanmälan. Varje grupp som planerar lägret har information till er och är du intresserad av att vara

Läs mer

Brandberedskap Det är viktigt att alla besökare tar sitt ansvar och följer reglerna nedan.

Brandberedskap Det är viktigt att alla besökare tar sitt ansvar och följer reglerna nedan. KÅRLäger ABC Vissa saker kan vara bra att känna till när man är på läger på Sjöröd. Andra saker får man fråga om. LOTS är namnet på oss som jobbar för att du skall få det så bra som möjligt här på Sjöröd.

Läs mer

Kårläger 2014 28 maj-1 juni

Kårläger 2014 28 maj-1 juni Kårläger 2014 28 maj-1 juni Årets kårläger arrangerar vi tillsammans med A-dalens scoutkår och Mölndals scoutkår, och vi kommer att hålla till vid Djursjön i Lindome, se vägbeskrivning på sista sidan.

Läs mer

Lägerbrev nr 3. Hej allesamman!

Lägerbrev nr 3. Hej allesamman! Lägerbrev nr 3 Hej allesamman! Snart är det dags att börja packa för sommarläger på Hultet. Nu är äntligen alla anmälningarna inne vi blir drygt 400 deltagare. Alltså, anmälningarna är inne, programmet

Läs mer

Programmet kommer bli roligt och vi hoppas att solen lyser på oss och att det är varmare i vattnet.

Programmet kommer bli roligt och vi hoppas att solen lyser på oss och att det är varmare i vattnet. Lägerbrev 2 Hej Det kommer bli ett toppen läger med mycket scouter vi blir ca 80 st när vi är som flest. På Vässarö kommer det vara nästan 2 000 scouter totalt under delar av den tid vi är där. Programmet

Läs mer

Bekräftelse nr 1 2015

Bekräftelse nr 1 2015 Bekräftelse nr 1 2015 Det är en glädje för oss att bekräfta att vi har tagit emot er anmälan och att ni har kommit med till den 26:e upplagan av Piteå Summer Games. Mångfalden av turneringens deltagare

Läs mer

Välkomna till Jorden Runt

Välkomna till Jorden Runt Välkomna till Jorden Runt Lägerbrev 2 (av 3) Vi hälsar er ALLA hjärtligt välkomna till sommarens läger totalt blir vi 255 scouter, jätte kul. Besöksdagar är det alla dagar, dock onsdagen den 5/8 befinner

Läs mer

INBJUDAN TILL RIKSSTÄMMA 2011

INBJUDAN TILL RIKSSTÄMMA 2011 2011-02-21 Till FMCK Riksstyrelse, hedersledamöter i FMCK RF, samtliga kårer, valberedning samt revisorer INBJUDAN TILL RIKSSTÄMMA 2011 FMCK Värmland har tillsammans med FMCK Riksförbund äran att inbjuda

Läs mer

Anteckningar. Snart är det dags för Konfa 2015 och här nedan följer det lite viktig information inför lägret.

Anteckningar. Snart är det dags för Konfa 2015 och här nedan följer det lite viktig information inför lägret. Konfa 2015 Snart är det dags för Konfa 2015 och här nedan följer det lite viktig information inför lägret. Ankomst Ankomst till Göransborg sker söndagen den 14 juni mellan klockan 15.00 och klockan 17:00.

Läs mer

Kårläger maj 2017

Kårläger maj 2017 Kårläger 25-28 maj 2017 Årets kårläger arrangerar vi tillsammans med A-dalens scoutkår. Vi kommer att hålla till vid Djursjön i Lindome, se vägbeskrivning på sista sidan. Vi bor som vanligt i tält som

Läs mer

Sportlovsläger på Lillsved 24-28 februari 2013

Sportlovsläger på Lillsved 24-28 februari 2013 Sportlovsläger på Lillsved 24-28 februari Välkommen på sportlovsläger där du som deltagare får chansen att pröva på lite olika sporter både i idrottshallen och ute i naturen på Lillsved. Hela Lillsved

Läs mer

Läger Sommar 2014. Simrishamn, Sjöbo, Skurup, Tomelilla och Ystad

Läger Sommar 2014. Simrishamn, Sjöbo, Skurup, Tomelilla och Ystad Läger Sommar 2014 Simrishamn, Sjöbo, Skurup, Tomelilla och Ystad & Tomelilla, Simrishamn, Skurup, Sjöbo och Ystads kommun Arrangerar läger för ungdomar med högfungerande Autism/AS 23 juni-28 juni 2014

Läs mer

Sommaraktiviteter 2010

Sommaraktiviteter 2010 Sommaraktiviteter 2010 Bodens Ridklubb Bodens Ridkubb anordnar följande aktiviteter under sommaren 2010 1.) Träningsläger dagtid 21-24 juni 2.) Extralektion häst och ponny (kvällstid) 21-24 juni 3.) Helpensionsläger

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL 2015 ÅRS LÄGER

VÄLKOMMEN TILL 2015 ÅRS LÄGER VÄLKOMMEN TILL 2015 ÅRS LÄGER Unga Örnar Sydsveriges läger 2014 hålls på Sweden Rock området i Norje Boke strax utanför Sölvesborg. Här har vi stora ytor till vårt förfogande och kommer att ha möjlighet

Läs mer

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar ! Onsdagen 10/7 Onsdagen 10/7 Torsdag 11/7 Torsdag 11/7, Fredag 12/7 Fredag 12/7 Lördag 13/7 Lördag 13/7 Söndag 14/7 Söndag 14/7 Måndag 15/7 Måndag 15/7 Tisdag 16/7 Tisdag 16/7 Onsdag 17/7 Onsdag 17/7

Läs mer

Sommarläger på Vida Blick! Lägret sträcker sig från eftermiddagen torsdagen den 9 juli till och med lunch söndagen

Sommarläger på Vida Blick! Lägret sträcker sig från eftermiddagen torsdagen den 9 juli till och med lunch söndagen Sommarläger på Vida Blick! En favorit är tillbaka! I sommar återvänder Ung Diabetes till Vida Blick och nu har du chansen att följa med! Gillar du att träffa nya människor, ta dig an nya utmaningar som

Läs mer

Fritidsbladet. Aktiviteter

Fritidsbladet. Aktiviteter Fritidsbladet Aktiviteter Sommar 2015 Aktivitetsinformation Bokning Ange alltid namn födelsenummer (underlag till faktureringen), adress, samt telefonnummer, när du anmäler dig till en aktivitet. Du måste

Läs mer

Senast uppdaterad Mer information: Måltider till hemmet. Instruktioner för hemleverans

Senast uppdaterad Mer information:   Måltider till hemmet. Instruktioner för hemleverans Senast uppdaterad 2018-12-28 Mer information: www.umea.se/dinmaltid Måltider till hemmet Instruktioner för hemleverans Innehåll Vem kan få måltider hemlevererade?... 3 Utbud av måltider... 4 Specialkost...

Läs mer

Borås Gymnastiksällskap och Gymnastikförbundets Trupptekniska Kommitté hälsar dig VÄLKOMMEN TILL. SM I TRUPPGYMNASTIK 4-6/7 2014 i Borås

Borås Gymnastiksällskap och Gymnastikförbundets Trupptekniska Kommitté hälsar dig VÄLKOMMEN TILL. SM I TRUPPGYMNASTIK 4-6/7 2014 i Borås Borås Gymnastiksällskap och Gymnastikförbundets Trupptekniska Kommitté hälsar dig Information Information och upplysningar lämnas av: Email: tavling@borasgs.se Hemsida: www.borasgs.se Telefon: 033 15 74

Läs mer

Vilda Kristianstad - mitt i Tivoliparken

Vilda Kristianstad - mitt i Tivoliparken Lägerbrev 4 Vilda Kristianstad - mitt i Tivoliparken Sommarens häftigaste äventyr närmar sig med stormsteg, nu är det snart dags! Vi kommer att bli ungefär 300 scouter som lever lägerliv mitt i centrala

Läs mer

Lägerbrev 5. Inryckning

Lägerbrev 5. Inryckning Lägerbrev 5 Snart är det äntligen dags för läger och vi kommer bli 1603 deltagare och funktionärer som det ser ut just nu. Det finns alltså stora möjligheter för er att lära känna många nya scoutvänner.

Läs mer

Lyckeby Bordtennisklubb och Blekinge Bordtennisförbund inbjuder till

Lyckeby Bordtennisklubb och Blekinge Bordtennisförbund inbjuder till Lyckeby Bordtennisklubb och Blekinge Bordtennisförbund inbjuder till Sydsvenska Mästerskapen i Bordtennis den 10-11 December 2011 med pingisiadens regionfinal R1 tävling där även segrarna i klasserna 12,14,15

Läs mer

Välkommen till SFF-kongress 2012 i Borås

Välkommen till SFF-kongress 2012 i Borås Välkommen till SFF-kongress 2012 i Borås Som framgått av annons i SFF-Filatelisten och vårt nyhetsbrev är det förbundskongress i Borås 21 och 22 april 2012 plus att den föregås av en filatelidag. Det är

Läs mer

Rikstruppen 2 och Rikscupen Mixed 3-4/5 i Halmstad

Rikstruppen 2 och Rikscupen Mixed 3-4/5 i Halmstad och Gymnastikförbundets Trupptekniska Kommitté välkomnar dig till Rikstruppen 2 och Rikscupen Mixed 3-4/5 i Halmstad PM 1 Information Information och upplysningar lämnas av vår tävlingskommitté eller kansliet.

Läs mer

Dags att definitivanmäla sig till sommarens höjdpunkt!

Dags att definitivanmäla sig till sommarens höjdpunkt! Dags att definitivanmäla sig till sommarens höjdpunkt! Hej! Nu är det snart dags för definitivanmälan så här kommer mer information om lägret. Använd gärna delar av detta lägerbrev och anpassa till kårens

Läs mer

Sommarläger på Boda Borg!

Sommarläger på Boda Borg! Sommarläger på Boda Borg! I sommar tar Ung Diabetes sig an Boda Borg tillsammans med dig! Så se till att ta chansen att följa med! Är du en person som tycker om att träffa nya människor, ta sig an utmaningar

Läs mer

Program: Fredag eftermiddag: Sprint-Tävling. Lördag förmiddag: Teknikträning. Lördag eftermiddag: Äventyrsstafett. Söndag förmiddag: Lägerstafett

Program: Fredag eftermiddag: Sprint-Tävling. Lördag förmiddag: Teknikträning. Lördag eftermiddag: Äventyrsstafett. Söndag förmiddag: Lägerstafett Täby Orientering har nöjet att bjuda in alla orienteringsintresserade ungdomar till Stockholms Orienteringsförbunds tältläger som kommer att äga rum den 30 maj till 1 juni vid Skavlötens motionsgård i

Läs mer

Stockholm och Vässarö 31 juli-9 aug

Stockholm och Vässarö 31 juli-9 aug Stockholm och Vässarö 31 juli-9 aug 1 Resor Fredagen den 31 juli från Umeå flygplats kl 9:50 till Stockholm Arlanda ankomst kl 10:55 Hemresa söndagen den 9 aug från Arlanda kl 17.05 ankomst Umeå kl 18:05

Läs mer

PM 1. Helsingborgs Turnförening och Gymnastikförbundets Trupptekniska Kommitté hälsar dig VÄLKOMMEN TILL

PM 1. Helsingborgs Turnförening och Gymnastikförbundets Trupptekniska Kommitté hälsar dig VÄLKOMMEN TILL PM 1 Helsingborgs Turnförening och Gymnastikförbundets Trupptekniska Kommitté hälsar dig Information Information och upplysningar lämnas av: Tina Österberg Tel 0733-013132 E-mail kansliet@turn.se Tävlings-

Läs mer

Riktlinjer för måltider på Förskolan Blåklinten

Riktlinjer för måltider på Förskolan Blåklinten Riktlinjer för måltider på Förskolan Blåklinten Riktlinjerna är framtagna av Blåklintens styrelse i samråd med förskolechef, kostansvarig, föräldrar och pedagoger. Mat är viktigt. Mat och måltider är centrala

Läs mer

Arrangörer: Postens IF, Borlänge Postens Idrottsförbund Domnarvets GoIF, Borlänge

Arrangörer: Postens IF, Borlänge Postens Idrottsförbund Domnarvets GoIF, Borlänge INBJUDAN Postskidan i Borlänge 9 februari 2008 Arrangörer: Postens IF, Borlänge Postens Idrottsförbund Domnarvets GoIF, Borlänge Varmt välkommen till Borlänge! Vi välkomnar Er till ett underbart skiddistrikt

Läs mer

Juniorcupen den 9 april 2011 i Vänersborg

Juniorcupen den 9 april 2011 i Vänersborg Välkommen till Vänersborgs Gymnastikförening och Gymnastikförbundets Trupptekniska Kommitté hälsar dig VÄLKOMMEN TILL Juniorcupen den 9 april 2011 i Vänersborg Information Information och upplysningar

Läs mer

Barndygn med pilgrimsbarnsinriktning

Barndygn med pilgrimsbarnsinriktning Barndygn med pilgrimsbarnsinriktning Med sång och gång blir allting roligt! HÄNG MED! Den 6 7 oktober 2018 bjuder vi in till ett lägerdygn på Tunabergsskolan i Uppsala för dig som är 6 12 år. Lägret vänder

Läs mer

Fritidsbladet Aktiviteter sommaren 2019

Fritidsbladet Aktiviteter sommaren 2019 Foto: Medsamredaktionen Fritidsbladet Aktiviteter sommaren 2019 Aktivitetsinformation Bokning Ange alltid födelsenummer (underlag till faktureringen), adress, samt telefonnummer, när du anmäler dig till

Läs mer

PM 1. Järfällagymnasterna och Gymnastikförbundets Trupptekniska Kommitté hälsar dig VÄLKOMMEN TILL. Ungdomscupen den 17-18 november i Järfälla

PM 1. Järfällagymnasterna och Gymnastikförbundets Trupptekniska Kommitté hälsar dig VÄLKOMMEN TILL. Ungdomscupen den 17-18 november i Järfälla PM1 PM 1 Järfällagymnasterna och Gymnastikförbundets Trupptekniska Kommitté hälsar dig Information Information och upplysningar lämnas av: Isabell Cederholm Tel 08-580 368 48 E-mail kansli@jarfallagymnasterna.se

Läs mer

INBJUDAN. StOF:s SOMMARLÄGER MAJ 2015 vid Lida Friluftsgård. Arrangör: Tullinge SK. Programmet i korthet

INBJUDAN. StOF:s SOMMARLÄGER MAJ 2015 vid Lida Friluftsgård. Arrangör: Tullinge SK. Programmet i korthet INBJUDAN StOF:s SOMMARLÄGER 29 31 MAJ 2015 vid Lida Friluftsgård Arrangör: Tullinge SK Programmet i korthet Fredag kväll: Incheckning och sommarlägersprinten (UP) Lördag förmiddag: OL-teknikträning Lördag

Läs mer

INBJUDAN. StOF:s SOMMARLÄGER MAJ 2015 vid Lida Friluftsgård. Arrangör: Tullinge SK. Programmet i korthet

INBJUDAN. StOF:s SOMMARLÄGER MAJ 2015 vid Lida Friluftsgård. Arrangör: Tullinge SK. Programmet i korthet INBJUDAN StOF:s SOMMARLÄGER 29 31 MAJ 2015 vid Lida Friluftsgård Arrangör: Tullinge SK Programmet i korthet Fredag kväll: Incheckning och sommarlägersprinten (UP) Lördag förmiddag: OL-teknikträning Lördag

Läs mer

HEJ SCOUTVÄNNER! Tema och innehåll i lägret

HEJ SCOUTVÄNNER! Tema och innehåll i lägret HEJ SCOUTVÄNNER! Nu är det mindre än ett halvår kvar till Trampolin! I många av scoutkårerna runt om i landet verkar förberedelserna vara i full gång. Vi får allt fler frågor om lägret från intresserade

Läs mer

Välkommen till SFF-dagarna och kongress i Malmö 6-8/4 2018

Välkommen till SFF-dagarna och kongress i Malmö 6-8/4 2018 Viktig inbjudan Välkommen till SFF-dagarna och kongress i Malmö 6-8/4 2018 Som framgått av annons i SFF-Filatelisten är det förbundskongress i Malmö lördag 7 och söndag 8 april 2018. Den föregås av SFF-dagar

Läs mer

Camp Connect 2014. Ledar- och deltagarinfo

Camp Connect 2014. Ledar- och deltagarinfo Camp Connect 2014 Ledar- och deltagarinfo VARMT VÄLKOMNA TILL CAMP CONNECT 2014 Denna information riktar sig till ledare och deltagare inför årets Camp Connect som arrangeras 8 11 augusti. Viktigt att

Läs mer

Boomerang 2008. Lägerinformation som ska läsas innan lägret

Boomerang 2008. Lägerinformation som ska läsas innan lägret Boomerang 2008 Lägerinformation som ska läsas innan lägret Är det någon information du saknar när du läst igenom dessa sidor titta in på hemsidan; www.boomerang2008.se. Hittar du inte ditt svar där så

Läs mer

Kort onsdag 7 lördag 10 augusti. Mellan måndag 5 lördag 10 augusti

Kort onsdag 7 lördag 10 augusti. Mellan måndag 5 lördag 10 augusti Inbjudan till Yggdrasil på Vindalsö För tusen år sedan färdades vikingarna ofta via Österleden till de stora marknadsplatserna i Novgorod, Konstantinopel och Bagdad. Deras farled gick genom yttre skärgården

Läs mer

Fritidsbladet Aktiviteter Våren 2017

Fritidsbladet Aktiviteter Våren 2017 Fritidsbladet Aktiviteter Våren 2017 Aktivitetsinformation Bokning Ange alltid födelsenummer (underlag till faktureringen), adress, samt telefonnummer, när du anmäler dig till en aktivitet. Du måste också

Läs mer

VÄLKOMMASKOLAN VECKA 39 (22 26 september 2014)

VÄLKOMMASKOLAN VECKA 39 (22 26 september 2014) VÄLKOMMASKOLAN VECKA 39 (22 26 september 2014) Sista dag/tid för inlämnande av manus: Torsdagar klockan 09.00 till vksinfo@gallivare.se Denna veckas innehåll: Matsedel Personal SYV informerar Skolvalet

Läs mer

Borlänge Skolors Musikkår

Borlänge Skolors Musikkår Borlänge Skolors Musikkår 27 juni 8 juli 2013 Nu är det snart dags att stiga på bussarna och åka till Lido di Jesolo! Vi ledare ser fram emot ett par härliga veckor tillsammans med er och hoppas att allt

Läs mer

PM 1. RM 3 22-24 maj 2009 TÄBY

PM 1. RM 3 22-24 maj 2009 TÄBY PM 1 RM 3 22-24 maj 2009 TÄBY PM 1 Täby Gymnastikförening och Gymnastikförbundets Trupptekniska Kommitté hälsar dig VÄLKOMMEN TILL RM 3 den 22-24 maj 2009 i Tibblehallen, Täby Information Information och

Läs mer

Höstens Fritidsprogram

Höstens Fritidsprogram Höstens Fritidsprogram 2011 Hej, Nu är det dags för ett nytt fritidsprogram. I höstens program hoppas jag att du hittar något kul att göra. Glöm inte att titta in på Fritidens hemsida www.fffvarberg.se

Läs mer

PM 1. Järfällagymnasterna och Gymnastikförbundets Trupptekniska Kommitté hälsar dig VÄLKOMMEN TILL. Riksmästerskapen 1 den 23-24 maj i Järfälla

PM 1. Järfällagymnasterna och Gymnastikförbundets Trupptekniska Kommitté hälsar dig VÄLKOMMEN TILL. Riksmästerskapen 1 den 23-24 maj i Järfälla PM 1 Järfällagymnasterna och Gymnastikförbundets Trupptekniska Kommitté hälsar dig Information Information och upplysningar lämnas av: Isabell Cederholm och Maria Blomqvist Tel 08-580 368 48 E-mail kansli@jarfallagymnasterna.se

Läs mer

Föreläsning för omsorgspersonal inom LSS Högaktuell utvecklings- utbildningsdag

Föreläsning för omsorgspersonal inom LSS Högaktuell utvecklings- utbildningsdag 2013-02-08 13/23 Socialnämnden (motsv) Föreläsning för omsorgspersonal inom LSS Högaktuell utvecklings- utbildningsdag OBS! Två viktiga ämnen på en dag Förmiddag Eftermiddag BAKGRUND/ SYFTE Det svåra samtalet

Läs mer

Tältning vid Boserups scoutstuga 21-22 juni

Tältning vid Boserups scoutstuga 21-22 juni Tältning vid Boserups scoutstuga 21-22 juni Avfärd: Onsdagen den 21 juni klockan 9:00 från fritids. Vi cyklar till scoutstugan och har en paus efter halva vägen. Vi har med en bil som barnen kan lägga

Läs mer

Från A till Ö 2015. En person från ert företag ska vara kontaktperson och ansvarig på plats under trädgårdsdagarna.

Från A till Ö 2015. En person från ert företag ska vara kontaktperson och ansvarig på plats under trädgårdsdagarna. Från A till Ö 2015 Ansvarig person En person från ert företag ska vara kontaktperson och ansvarig på plats under trädgårdsdagarna. Barn Mässområdet är en arbetsplats under uppbyggnadstiden, stora fordon

Läs mer

Inbjudan till ungdomsutbildning 4-6 Oktober -13

Inbjudan till ungdomsutbildning 4-6 Oktober -13 Flygvapenfrivilliga 2013-09-08 Sida 1 av 6 Inbjudan till ungdomsutbildning 4-6 Oktober -13 Hej ungdom! Härmed inbjuds du som är elev och medlem i FVRM eller FBU Stockholm att delta i ungdomsutbildning

Läs mer

Kommer man kunna få gå utanför området? Nej, det är hög säkerhet på området och det är grindar för att komma in/ut.

Kommer man kunna få gå utanför området? Nej, det är hög säkerhet på området och det är grindar för att komma in/ut. Frågor och svar Hur mycket fickpengar bör man ha med sig? Vad ingår? Vad ingår inte? Hur mycket fickpengar ska man ha med? Är det någon gräns? Det finns ingen gräns för hur mycket man får ta med sig i

Läs mer

Vässarö april

Vässarö april Vässarö 2011 Blankettlunta Blankettluntan innehåller: Definitivanmälan Intendenturönskemål Transportönskemål Skickas till kansliet senast: Inom fyra veckor från det ni fått den 1 april Fem veckor innan

Läs mer

Sommarvistelse för äldre 2017

Sommarvistelse för äldre 2017 Joy7uju Sommarvistelse för äldre 2017 Välkommen att anmäla dig till en skön sommarvistelse på Sörgården. Hämta krafter och njuta av den gröna omgivningen runt den glittrande Sörgölen Ett erbjudande om

Läs mer

Programridning! Dressyrkurs för rutinerade storhästekipge!

Programridning! Dressyrkurs för rutinerade storhästekipge! Programridning! Dressyrkurs för rutinerade storhästekipge! Cicki bjuder in till PROGRAMKURS Lördag 23 november med start 13.00 Söndag 24 november med start 08.00 Lördag: Kursen börjar kl 13.00 på lördagen

Läs mer

Dolomiterna 2010. Vi kommer att bo på landstypiska hotell ( två hotellbyten ), med halvpension, d.v.s. frukost och middag ingår.

Dolomiterna 2010. Vi kommer att bo på landstypiska hotell ( två hotellbyten ), med halvpension, d.v.s. frukost och middag ingår. Dolomiterna 2010 Kurvor och bergspass i mängder, bra vägar, fantastisk natur, och mat i toppklass. Dolomiterna är med andra ord det perfekta motorcykelresmålet. Bergspassen, vägarna och naturen i Sydtyrolen

Läs mer

Ånhammar Bladet ÅNHAMMARS STÖRSTA & BÄSTA TIDNING!!! INNEHÅLL: Väderprognos sid 8. Recept sid 3 Vem äter var sid 4 Bilder mm.

Ånhammar Bladet ÅNHAMMARS STÖRSTA & BÄSTA TIDNING!!! INNEHÅLL: Väderprognos sid 8. Recept sid 3 Vem äter var sid 4 Bilder mm. ÅNHAMMAR 2002 Nummer 1 2002 Ånhammar Bladet Tidningsredaktionen i slaktboden. Upplaga 11 ex. INNEHÅLL: Väderprognos sid 8 Recept sid 3 Vem äter var sid 4 Bilder mm. sid 5 ÅNHAMMARS STÖRSTA & BÄSTA TIDNING!!!

Läs mer

Arrangerar läger för personer med högfungerande autism/asperger 12-20 år 27 juni- 2 juli 2016

Arrangerar läger för personer med högfungerande autism/asperger 12-20 år 27 juni- 2 juli 2016 Tomelilla, Simrishamn, Skurup, Sjöbo och Ystads kommun Arrangerar läger för personer med högfungerande autism/asperger 12-20 år 27 juni- 2 juli 2016 Tomelilla, Sjöbo, Skurup, Ystad kommun Fritidskonsulent

Läs mer

Välkommen till Medeltidsveckan 2015. Nedan följer marknadsregler 2015. version mars 2015. Hej bästa marknadsdeltagare!

Välkommen till Medeltidsveckan 2015. Nedan följer marknadsregler 2015. version mars 2015. Hej bästa marknadsdeltagare! Välkommen till Medeltidsveckan 2015 Nedan följer marknadsregler 2015 - version mars 2015 Hej bästa marknadsdeltagare! Dessa regler är omfattande. De finns för att Medeltidsveckan är en annorlunda marknad.

Läs mer

PM 1. GK Engelholmsgymnasterna och Gymnastikförbundets Trupptekniska Kommitté hälsar dig VÄLKOMMEN TILL

PM 1. GK Engelholmsgymnasterna och Gymnastikförbundets Trupptekniska Kommitté hälsar dig VÄLKOMMEN TILL PM 1 och Gymnastikförbundets Trupptekniska Kommitté hälsar dig VÄLKOMMEN TILL UT Riksfinal Den 15-17/4 i Ängelholm på Lingvallen Information Information och upplysningar lämnas av: Christel Attermalm Tel:

Läs mer

Telefonnummer för särskilda händelser och behov Tellus 09

Telefonnummer för särskilda händelser och behov Tellus 09 Här kommer det sista lägerbrevet med utrustningslista. Nu är det inte långt kvar till sommarens scouthöjdpunkt, årets sommarläger! Lägret heter Tellus09 Världens läger! och temat på lägret är äventyr från

Läs mer

INBJUDER TILL DALALÄGRET Period 1 V juni 3 juli. Period 2 V.27 4 juli 10 juli

INBJUDER TILL DALALÄGRET Period 1 V juni 3 juli. Period 2 V.27 4 juli 10 juli INBJUDER TILL DALALÄGRET 2010 Period 1 V.26 27 juni 3 juli Period 2 V.27 4 juli 10 juli Kombinera lägervistelsen med familjens semester. Upplev vår natursköna bygd, besök björnparken eller vårt förnämliga

Läs mer

Idrottsläger PROGRAM

Idrottsläger PROGRAM Idrottsläger PROGRAM Hällevik 3-8 augusti 2014 INFÖR LÄGRET Du hälsas hjärtligt välkommen till Blekinge Idrottsförbunds idrottsläger i Hällevik, vi ber dig att läsa igenom följande uppgifter inför lägret:

Läs mer

Detta händer i Fritiden i december:

Detta händer i Fritiden i december: Detta händer i Fritiden i december: OMS Fritid Alvesta 2018 Hej! Nästa utskick från fritiden blir i januari 2019. Man hittar information & aktiviteter från fritiden på Alvesta kommuns hemsida. (omsorg

Läs mer

Din Fritid Våren 2016

Din Fritid Våren 2016 Vård- och omsorgsförvaltningen Stöd och aktivering för personer med funktionsnedsättning Fritidsverksamhet Din Fritid Våren 2016 Fritidsverksamhet för ungdomar och vuxna Innehåll Information Fritidsverksamheten....

Läs mer

Vill du inte fylla i formulär och kostdagbok på internet använder du istället pappersformuläret

Vill du inte fylla i formulär och kostdagbok på internet använder du istället pappersformuläret 1 Vill du inte fylla i formulär och kostdagbok på internet använder du istället pappersformuläret i boxen. Grattis till ditt inköp av Dietistboxen! Hoppas att vi kan hjälpa dig till en hälsosammare vardag.

Läs mer

Kallelse till Förbundsmöte 2013

Kallelse till Förbundsmöte 2013 Till: Samtliga medlemsföreningar och SDF Skövde 2013-01-31 Kallelse till Förbundsmöte 2013 Härmed kallas medlemsföreningar och SDF till Förbundsmöte på Clarion Collection Hotel Kompaniet och Nyköpingshus

Läs mer

Kallelse till regionens årsmöte!

Kallelse till regionens årsmöte! Medlemsföreningarna Kallelse till regionens årsmöte! Södra Norrlands Folkets hus och parkregion kallar alla medlemsföreningar till ordinarie årsmöte. Datum 13 14 april 2019 Plats Program Ombord på M/S

Läs mer

FALSTERBO HORSE SHOW 5-13 juli 2013 2014-01-27 14:14

FALSTERBO HORSE SHOW 5-13 juli 2013 2014-01-27 14:14 FALSTERBO HORSE SHOW 5-13 juli 2013 2014-01-27 14:14 Folksam Scandinavian Open 2014 Särskilda bestämmelser Dressyr Samarbetspartner: Folksam Deltagare Öppet för 5- och 6-åriga hästar såväl svenskfödda

Läs mer

Västerås Gymnastikförening och Gymnastikförbundets Trupptekniska Kommitté VÄLKOMNAR ER TILL. JSM den 3-4:e december 2011 Bombardier Arena, Västerås

Västerås Gymnastikförening och Gymnastikförbundets Trupptekniska Kommitté VÄLKOMNAR ER TILL. JSM den 3-4:e december 2011 Bombardier Arena, Västerås PM1 Västerås Gymnastikförening och Gymnastikförbundets Trupptekniska Kommitté VÄLKOMNAR ER TILL JSM den 3-4:e december 2011 Bombardier Arena, Västerås Information Information kan fås av: Tävlingsansvarig

Läs mer

Foto: Medsamredaktionen. Fritidsbladet Aktiviteter sommaren 2018

Foto: Medsamredaktionen. Fritidsbladet Aktiviteter sommaren 2018 Foto: Medsamredaktionen Fritidsbladet Aktiviteter sommaren 2018 Aktivitetsinformation Bokning Ange alltid födelsenummer (underlag till faktureringen), adress, samt telefonnummer, när du anmäler dig till

Läs mer

RIL F U F T S F R Ä M J A N D E T M A L M Ö CAMP GLÖD MAJ I JÄRAVALLEN VID BADSJÖN. Friluftsfrämjandet Malmö

RIL F U F T S F R Ä M J A N D E T M A L M Ö CAMP GLÖD MAJ I JÄRAVALLEN VID BADSJÖN. Friluftsfrämjandet Malmö 2019 GLÖD CAMP RIL F U F T S F R Ä M J A N D E T M A L M Ö CAMP GLÖD 2019 17-19 MAJ I JÄRAVALLEN VID BADSJÖN Friluftsfrämjandet Malmö LÅT ÄVENTYRET BÖRJA Avståndet mellan Bellevuegården och Järavallen

Läs mer

Skrivretreat med handledning i litterär gestaltning

Skrivretreat med handledning i litterär gestaltning Skrivretreat med handledning i litterär gestaltning Ystad 26 jan 31 januari 2017 Att skriva färdigt Vårt skrivretreat vänder sig till dig som har kommit en bit i skrivandet och som vill ta ytterligare

Läs mer

Inbjudan till. Action Jubal. 30 okt 1 nov

Inbjudan till. Action Jubal. 30 okt 1 nov Inbjudan till Action Jubal 30 okt 1 nov 2015 Välkommen! Svenska Bowlingförbundet, Västerviks Bowling och Team Taggen hälsar dig välkommen till 2015 års upplaga av Action Jubal Open. Tävlingen spelas den

Läs mer

kommer finnas med på schemat är bland andra att göra eld, första hjälpen, bygga tält, bootcamp fys och mycket mera.

kommer finnas med på schemat är bland andra att göra eld, första hjälpen, bygga tält, bootcamp fys och mycket mera. Minilumpen är tillbaka! Missade du chansen att prova på Minilumpen förra året? Eller var det så roligt att du vill göra det igen? I augusti arrangerar Ung Diabetes en ny mini- lumpen helg tillsammans med

Läs mer

Varmt välkommen Åre Grön Motormässa!

Varmt välkommen Åre Grön Motormässa! Åre Grön motormässa Varmt välkommen Åre Grön Motormässa! Åre Höstmarknad arrangeras för tionde året i rad och är det enskilt största evenemanget i Jämtland under hösten. En färgsprakande folkfest för hela

Läs mer

Välkommen till. Kalmarlägret. vecka 31 29/7-3/8 2019

Välkommen till. Kalmarlägret. vecka 31 29/7-3/8 2019 Välkommen till Kalmarlägret vecka 31 29/7-3/8 2019 Kalmar Konståkningsklubb arrangerar för 31:e året i följd ett konståkningsläger för konståkare på alla nivåer, från nybörjare till avancerade tävlingsåkare.

Läs mer

Program för utvecklingsläger violett augusti 2019

Program för utvecklingsläger violett augusti 2019 Program för utvecklingsläger violett 13-18 augusti 2019 Årets utvecklingsläger violett genomförs i trakterna av Sarpsborg i samband med VM i Norge. Vi kommer att varva träning och publiktävlingar med att

Läs mer

PM 1 SM 2008. Truppgymnastik Trampolin 30 maj 1 juni TÄBY

PM 1 SM 2008. Truppgymnastik Trampolin 30 maj 1 juni TÄBY PM 1 SM 2008 Truppgymnastik Trampolin 30 maj 1 juni TÄBY PM 1 Täby Gymnastikförening och Svenska Gymnastikförbundet hälsar dig VÄLKOMMEN TILL SM Truppgymnastik Trampolin 30 maj - 1 juni 2008 i Tibblehallen,

Läs mer

Svennis Cup Torsby 5-7 augusti 2011. www.svenniscup.se

Svennis Cup Torsby 5-7 augusti 2011. www.svenniscup.se Svennis Cup Torsby 5-7 augusti 2011 www.svenniscup.se Det är hög klass på allt i Svennis Cup och vi stortrivdes i Torsby. Vi kommer mer än gärna tillbaka. Jonas Malm, tränare AIK:s P95 Glädje, kämpaglöd,

Läs mer

Västerås Gymnastikförening och Gymnastikförbundets Trupptekniska Kommitté hälsar dig VÄLKOMMEN TILL

Västerås Gymnastikförening och Gymnastikförbundets Trupptekniska Kommitté hälsar dig VÄLKOMMEN TILL PM1 Västerås Gymnastikförening och Gymnastikförbundets Trupptekniska Kommitté hälsar dig VÄLKOMMEN TILL SVENSKA CUPEN den 19-21 mars 2010 Bombardier Arena, Västerås Information Information och upplysningar

Läs mer

I guiden hittar du information om tider, platser och annat som vi på Ransberg står för.

I guiden hittar du information om tider, platser och annat som vi på Ransberg står för. Scoutens guide till FM på Scout Camp Ransberg Varmt välkommen till förbundsmöte på Scout Camp Ransberg. Om en vecka är det dags för sommarens stora event. Det är första gången vi har förbundsmöte på sommaren

Läs mer

Årets första nyhetsbrev februari 2014

Årets första nyhetsbrev februari 2014 Årets första nyhetsbrev februari 2014 Nu har olika aktiviteter startat upp igen efter julledighet och många har hunnit med årsmöten, där ni som lokal förening tagit beslut om färdplan för framtiden. Byten

Läs mer

Varmt välkomna till FBIS första inhibitorträff 24-26 januari 2014 i Göteborg!

Varmt välkomna till FBIS första inhibitorträff 24-26 januari 2014 i Göteborg! Varmt välkomna till FBIS första inhibitorträff 24-26 januari 2014 i Göteborg! Du som själv har antikroppar eller om ditt barn har det är hjärtligt välkommen till denna träff/kurs. Detta är ett unikt tillfälle

Läs mer

Riktlinjer för måltider på Förskolan Blåklinten

Riktlinjer för måltider på Förskolan Blåklinten Riktlinjer för måltider på Förskolan Blåklinten Riktlinjerna är framtagna av Blåklintens styrelse i samråd med förskolechef, kostansvarig, kokerska, föräldrar och pedagoger. Mat är viktigt. Mat och måltider

Läs mer

Snart är det sommar och då är det dags för... Dagkollo på Hällkana 2015

Snart är det sommar och då är det dags för... Dagkollo på Hällkana 2015 Utbildningskontoret 1 (5) Snart är det sommar och då är det dags för... Dagkollo på Hällkana 2015 Upplands-Bro kommun ordnar även denna sommar öppen fritidsverksamhet i form av dagkollo på Hällkana. För

Läs mer

Samtliga nämnder, styrelser och förvaltningar Kommunala stiftelser/bolag Landstinget Länsstyrelsen

Samtliga nämnder, styrelser och förvaltningar Kommunala stiftelser/bolag Landstinget Länsstyrelsen 2007-02-15 07/14 Samtliga nämnder, styrelser och förvaltningar Kommunala stiftelser/bolag Landstinget Länsstyrelsen ATT ARBETA MED PROJEKT Utvecklingsprogrammet för dig som leder eller arbetar med projekt

Läs mer

Foto: Medsamredaktionen. Fritidsbladet Aktiviteter hösten 2019

Foto: Medsamredaktionen. Fritidsbladet Aktiviteter hösten 2019 Foto: Medsamredaktionen Fritidsbladet Aktiviteter hösten 2019 Aktiviteter Hösten 2017 Aktivitetsinformation Bokning Ange alltid födelsenummer (underlag till faktureringen), adress, samt telefonnummer,

Läs mer

Brandskydd på lägret!

Brandskydd på lägret! Brandskydd på lägret! Brandskydd på lägret Riktlinjerna i detta häfte är framtagna för att lägret ska bli så säkert som möjligt, så att scouterna kan ha så kul möjligt! För att lyckas med ett säkert läger

Läs mer

Brandskydd på lägret!

Brandskydd på lägret! 23 juni 29 juni 2019 HJÖRNERED Brandskydd på lägret! Revisionshistorik 23 juni 29 juni 2019 HJÖRNERED Datum Version Åtgärd Ansvarig 2018-03-27 Version 1 Dokument skapat Peter Selinder 2018-04-19 Version

Läs mer

Sundsvall Arena Cup 2013

Sundsvall Arena Cup 2013 Inbjudan till Sundsvall Arena Cup 2013 Sundsvalls Simsällskap har härmed nöjet att inbjuda Er klubb och Era simmare till Sundsvall Arena Cup 2013. Sundsvall Arena Cup riktar sig till hela klubben, grenordning

Läs mer

Tomelilla, Simrishamn, Skurup, Sjöbo och Ystads kommun

Tomelilla, Simrishamn, Skurup, Sjöbo och Ystads kommun & Tomelilla, Simrishamn, Skurup, Sjöbo och Ystads kommun Arrangerar läger för ungdomar med högfungerande Autism/AS 23 juni-29 juni 2014 Sjöbo, Skurup, Ystad kommun Simrishamns kommun Tomelilla kommun Fritidskonsulent

Läs mer

Camp Connect 2015. Ledar- och deltagarinfo

Camp Connect 2015. Ledar- och deltagarinfo Camp Connect 2015 Ledar- och deltagarinfo VARMT VÄLKOMNA TILL CAMP CONNECT 2015 Denna information riktar sig till ledare och deltagare inför årets Camp Connect som arrangeras 7 10 augusti. Viktigt att

Läs mer