Ursäkta röran, vi bygger om

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Ursäkta röran, vi bygger om"

Transkript

1 Ursäkta röran, vi bygger om Sedan en tid tillbaka pågår ett mycket målmedvetet arbete med att utveckla Södra Skånes Scoutdistrikts lägerområde Sjöröd. I allt för många år har Sjöröd bara varit en anläggning som distriktet förvaltat, men som sällan nyttjats och som kostat mycket resurser. Men sedan några år tillbaka kämpar ett flertal eldsjälar med att rusta upp inte bara anläggningen utan även verksamheten i olika former. Området har rustats upp och fått nya faciliteter. Kårlägersverksamheten har dragit igång. Lägerskoleverksamheten har vidareutvecklats. Otroligt mycket har hänt på kort tid. Ibland går det till och med lite för fort i svängarna. Ibland hänger inte riktigt hjärnan med på vad kroppen gör och vice versa. Att se över och bygga om lednings- och styrningsorganisationen för Sjöröd är något som vi kämpar mycket med just nu. Vi som på olika sätt har varit med och arbetat med lägerverksamheten på Sjöröd de senaste åren ser det som ett stort bakslag att det inte lyckats skapas en grupp för att kunna genomföra ytterligare ett bäver- och miniorläger på Sjöröd, när de varit så omtyckta förr.. Vi tror att sommarlägret är en viktig komponent i scoutlivet även för de allra minsta. Inte minst i Jiingitider när våra unga scouter både genom media och på scoutkåren kommer matas med budskapet att lägerlivet är underbart. Och det är det ju. Det vill vi inte beröva våra barn och därför tar vi på oss ansvaret att ro Sjörödsbåten i hamn. Lördagen den 16 till tisdagen den 19 juni arrangeras därför trots tidigare besked bäver- och miniorläger på Sjöröd. Vi har full förståelse för att det finns scoutkårer som känner att detta besked kommer alldeles för sent och att den snäva tidsramen omöjliggör ett deltagande. Men för de som fortfarande kan, vill och har möjlighet att besöka oss står Sjöröds ängar öppna. Vi kan inte acceptera att Sjöröd skall stå alldeles tomt samtidigt som det finns scouter som vill besöka oss. I bifogade informationsblad finns praktisk information om bäver- och miniorlägret. Detaljerad information och information kring programmet kommer vi komplettera med senast den 21 maj till anmälda kårer. Sista definitiva anmälningsdatum är den 4 maj, men senast den 26 mars behöver en intresseanmälan vara gjord. Denna kan skickas via e-post till anmalan@sjorod.se med kårnamn och uppskattat deltagarantal. Det går också bra att posta bifogad intresseanmälan till kansliet.

2 Bäver- och miniorläger 2007 Sjöröds lägerområde bjuder in till bäver- och miniorläger den juni. Välkommen att leva lägerliv på de allra minsta scouternas villkor hos oss. Vår ambition är att skapa ett spännande läger som samtidigt blir enkelt för våra unga scouter, där alla de vardagliga sakerna som att gå och bada, laga mat, hämta ved och vatten får ta den tid det behöver. Programmet kommer naturligtvis att bygga upp lite Jingiikänsla, och i övrigt bygger det på några av alla de möjligheter som vårt lägerområde och naturen runt omkring har att bjuda på. Ledarens roll Du som ledare har en viktig funktion på bäver- och miniorlägret. Sjöröd ställer upp med funktionärer för intendentur, förläggning och som sätter upp riktlinjerna för programmet. En del program är funktionärslett, men det finns också program där du som ledare leder programpasset. Instruktioner och material tillhandahålls då av oss. Praktiskt kring boende Anmälda kårer kommer placeras i små lägerbyar tillsammans med andra scoutkårer. Matutdelningen och programmet bygger på lägerbyn som enhet. Har ni speciella önskemål om vem ni vill bo tillsammans med, vill ni inte dela by med någon annan eller har ni andra önskemål? Ange detta vid anmälan. I det utskick som skickas ut till anmälda kårer får ni information om vem er kår kommer bo med, så det finns möjlighet att samordna saker. Anmälning Sista definitiva anmälningsdatum är den 4 maj, men senast den 26 mars skall intresseanmälan vara gjord. Denna kan skickas via e-post till anmalan@sjorod.se med kårnamn och uppskattat deltagarantal. Det går också bra att posta den bifogade intresseanmälan till kansliet. Till de kårer som anmält sig kommer detaljerad information skickas ut den 21 maj.

3 Lägerkostnad Bäver- och miniorlägret kostar 480 kronor per deltagare. Avgiften är densamma för scouter som för ledare och gäller oavsett om man deltar under hela eller del av lägret. Avgiften faktureras kåren efter anmälan och skall vara betald senast 11 juni. Lägeravgiften återbetalas normalt sett inte, gäller dock ej vid sjukdom mot uppvisande av läkarintyg. Vad ingår i avgiften I lägeravgiften ingår lägerdeltagande, mat fr.o.m. lördag lunch t.o.m. tisdag lunch samt lägermärke. Lägertröjor kan beställas vid anmälan för 75 kronor styck och faktureras då kåren. Använd bifogad beställningslista. Kåren står själv för resa till och från lägerplatsen samt för lägerutrustning såsom t.ex. matlagningsutrustning, tält och sjukvårdsmaterial. Frågor Frågor besvaras av Patrik Lindström info@sjorod.se eller

4 Bra att veta på Sjöröd Vissa saker kan vara bra att känna till när man är på läger på Sjöröd. Andra saker får man fråga om. LOTS är namnet på oss som jobbar för att du skall få det så bra som möjligt här på Sjöröd. Fråga oss så lotsar vi dig rätt. Bad Gyllebosjön är populär för bad. Under 2006 byggdes en flytbrygga strax söder om lägerområdet. Här blir det dock snabbt djupt. Om man följer sjövägen österut kommer man till en kommunal badplats med sandstrand. Det tar cirka trettio minuter att promenera dit. Brandberedskap Ansvarig ledare svarar för att brandberedskapen vid lägerplatsen är tillfredställande. Vid varje eld skall det finnas vatten och ruskor i tillräcklig mängd. Avståndet mellan tälten skall vara minst 4 meter. Se till att långt gräs inte finns runt eldplatserna, vare sig växande eller klippt. Vattentunnor kommer att finnas utplacerade på området. Telefon för att larma räddningstjänst finns i expeditionsbyggnaderna. Fiske Fiske utan fiskekort är förbjuden i sjön. Fordonstrafik Fordonstrafik inne på området undanbedes. Stora materialtransporter kan dock köra in på området för att lasta eller lossa. Bussar släpps in på vändplanen runt huset. Parkeringen inne vid lägerexpeditionen är avsedd endast för LOTSar. Övrig biltrafik hänvisas till parkeringsplatsen på norra ängen, se skyltning. Detta gäller även av- och påstigning. Tänk på att samåka för att spara på miljön, och på våra begränsade parkeringsmöjligheter. Bilar som ska stanna på området, ska förses med en lapp med kår och namn i framrutan, så vi kan kontakta ägaren om så skulle vara nödvändigt. Kiosk Det kommer finnas en enklare kiosk under lägertiden. I sortimentet finns godis, ev glass, läsk, tröjor, vykort och märken. Myggmedel, tandborste, rakhyvel eller övriga artiklar kan beställas i kiosken, eller av LOTS och avhämtas vanligtvis nästa dag. Kylförvaring Kylförvaring sköts på lägerbyn. Kylvaror kan hämtas i samband med matutlämningen. Frysning av klampar kan ske i intendenturen. Vi kan tyvärr inte erbjuda utbytesservice, så ta med dubbel uppsättning. Glöm inte att märka kylklamparna med kårnamnet.

5 LOTS LOTS är lägerområdets egna små knegare. Fråga oss om du behöver hjälp med något. De flesta av oss bär röda T-shirts med texten LOTS på eller gula jackor. Du hittar oss ofta i expeditionsbyggnaderna i mitten av lägerområdet. Mat Mat hämtas i intendenturen i huvudbyggnaden (lastbryggan på södra sidan) tre gånger per dag. Då hämtar ni allt som behövs till resp måltid samt basvaror som mjölk och bröd. Tiderna för matutlämning står i det välkomstkit ni får när ni anländer till Sjöröd. Post Avgående post kan lämnas till LOTS vid matutlämning. Vykort och frimärken finns till försäljning i kiosken. Post till lägret skickas till följande adress och delas ut till byarna i samband med matutlämningen. Lägerområdet Sjöröd Deltagarens namn Scoutkårens namn GÄRSNÄS Sjukvård Lägergäster ansvarar själv för gruppens sjukvård och den utrustning som behövs därtill. Närmaste sjukhus finns i Simrishamn. Nödtelefon för att larma finns i expeditionsbyggnaderna. Sjöaktiviteter Vid alla vattenaktiviteter, badning undantagen, skall flytväst bäras. Slanor Slanor finns i slanförrådet vid stora huset. Slaskgropar Slaskgropar finns på flera platser på södra ängen, på norra ängen får man gräva egna. Tänk på att återställa området innan ni åker. Sopor Sopstationer finns på norra ängen och vid toalettbyggnaden på södra ängen, skilj på metall, ofärgat och färgat glas och hushållsavfall.

6 Stenar Stenar får EJ plockas från gärdsgårdarna! LOTS kan tipsa om var man brukar kunna hitta stenar på annat vis. Telefon Nödtelefoner finns i expeditionsbyggnaderna. Telefonnummer till Sjöröd är Enskilda lägergäster kan inte nås via detta nummer. Däremot förmedlar vi naturligtvis viktiga meddelanden. Toaletter och tvättmöjligheter På området finns två toalettbyggnader, en på norra och en på södra ängen. Där finns rinnande vatten för morgon- och kvällshygien. Dusch finns ej tillgänglig för lägergäster. Vi rekommenderar att ni bygger lägerdusch på byn. Tvättning på den allmänna badplatsen är inte tillåtet.. Tystnad Från klockan 22:00 på kvällen och fram till 06:00 bör man hålla en lägre ljudnivå av hänsyn till dem som vill sova. Vattenposter Finns placerade på både den norra och den södra ängen. Det är ej tillåtet att diska eller borsta tänderna vid vattenposterna. Slösa inte med vattnet vid påfyllning. Ved Vedhögar finns på norra ängen samt vid toaletterna på södra ängen. Överbliven ved återlämnas vid avfärd.

7 Intresseanmälning Bäver- och miniorläger 2007 Intresseanmälningen skall vara Södra Skånes Scoutdistrikt tillhanda senast den 26 mars. Kårnamn Distrikt/Förbund Kontaktperson Namn Adress E-post Telefon Mobiltelefon Uppskattat antal deltagare bäver- och miniorscouter Uppskattat antal deltagare ledare och övriga Övriga frågor eller önskemål Anmälningsblanketterna kan skickas till Södra Skånes Scoutdistrikt, Gamlegårdsvägen, Torna Hällestad. Du kan också maila din intresseanmälan till

8 Definitivanmälning Bäver- och miniorläger 2007 Definitivanmälningen skall vara Södra Skånes Scoutdistrikt tillhanda senast den 4 maj. Kårnamn Distrikt/Förbund Kontaktperson Namn Adress E-post Telefon Mobiltelefon Önskemål kring förläggning Antal deltagare bäver- och miniorscouter Antal deltagare ledare och övriga Övriga frågor eller önskemål Anmälningsblanketterna skickas till Södra Skånes Scoutdistrikt, Gamlegårdsvägen, Torna Hällestad

9 Beställning av T-shirts Beställning av T-shirts skickas in tillsammans med definitivanmälan Tröjorna kostar 75 kronor styck och levereras vid ankomst till Sjöröd. Kostnaden faktureras till kåren. Vi kan tyvärr inte kunna garantera tillgång till de små storlekarna i kiosken under lägertiden. Därför rekommenderar vi alla att förbeställa T-shirts. Scoutkår Storlek cl Antal cl cl cl S M L XL XXL Anmälningsblanketterna skickas till Södra Skånes Scoutdistrikt, Gamlegårdsvägen, Torna Hällestad

10 Anman av specialkostbehov Anmälan av specialkost görs tillsammans med definitivanmälan. Använd baksidan om fälten inte räcker till. Var så tydliga ni kan när ni anger allergier och specialkost. Ange vid behov telefonnumret till förälder eller ledare som kan svara på frågor. Scoutkår Namn Specialkost Övriga önskemål/synpunkter eller beställningar mot självkostnadspris Anmälningsblanketterna skickas till Södra Skånes Scoutdistrikt, Gamlegårdsvägen, Torna Hällestad

Brandberedskap Det är viktigt att alla besökare tar sitt ansvar och följer reglerna nedan.

Brandberedskap Det är viktigt att alla besökare tar sitt ansvar och följer reglerna nedan. KÅRLäger ABC Vissa saker kan vara bra att känna till när man är på läger på Sjöröd. Andra saker får man fråga om. LOTS är namnet på oss som jobbar för att du skall få det så bra som möjligt här på Sjöröd.

Läs mer

SJÖRÖD. www.sjorod.se. Lägerbrev 2. Dags att definitivanmäla sig!

SJÖRÖD. www.sjorod.se. Lägerbrev 2. Dags att definitivanmäla sig! Lägerbrev 2 Dags att definitivanmäla sig! Våren är här och trädens knoppar bara skriker efter att få slå ut, visst är det härligt! För oss i LÄKO som jobbar med kårläger på Sjöröd, är detta dubbel lycka

Läs mer

Anmälningsbekräftelse kommer att skickas ut via e-post till anmäld kontaktperson.

Anmälningsbekräftelse kommer att skickas ut via e-post till anmäld kontaktperson. Lägerbrev 2 Hej! Tack för er intresseanmälan till Kårläger på Sjöröd 2015, det är runt 30 kårer som anmält sitt intresse och de preliminära antalet deltagare uppgår till ca 850 scouter! Nu har det blivit

Läs mer

Tack för er intresseanmälan, det är en hel del kårer som anmält sitt intresse vilket är jätte kul!

Tack för er intresseanmälan, det är en hel del kårer som anmält sitt intresse vilket är jätte kul! Sidan 1 av 10 Lägerbrev 3 Hej! Tack för er intresseanmälan, det är en hel del kårer som anmält sitt intresse vilket är jätte kul! Nu har det blivit dags att definitivanmäla sig. Detta utskick innehåller

Läs mer

Lägerbrev 2. Facebook och Twitter. Definitivanmälan. Lägeravgift

Lägerbrev 2. Facebook och Twitter. Definitivanmälan. Lägeravgift Lägerbrev 2 Hej! Det efterlängtade lägerbrev nummer 2 är äntligen klart! I detta brev kan du läsa lite om bland annat programmet, mat, parkeringsmöjligheter och vad man behöver ha med sig när man kommer

Läs mer

Detta lägerbrev är fullmatad med information om sommarens äventyr!

Detta lägerbrev är fullmatad med information om sommarens äventyr! Lägerbrev 1 Sjöröds Kårlägerveckor 2016 Hej! Tack för er intresseanmälan till Kårläger på Sjöröd 2016, det är 18 scoutkårer som anmält sitt intresse och de preliminära antalet deltagare uppgår till ca

Läs mer

Malmö Scoutkårers Lägerområde Djupadal Gripen Hohög Kirseberg Oxie Slottsstaden Tornfalken

Malmö Scoutkårers Lägerområde Djupadal Gripen Hohög Kirseberg Oxie Slottsstaden Tornfalken Regler för lägerområdet under Vårlägret 2016 Kårerna ansvarar fullt ut för samtliga ordnings- och säkerhetsregler. Detta gäller såväl nationella som egna anvisningar och regler. Ta med er broschyren ScoutSäkert

Läs mer

Välkommen som Camp-in-Camp arrangör på Sjöröd!

Välkommen som Camp-in-Camp arrangör på Sjöröd! Välkommen som Camp-in-Camp arrangör på Sjöröd! - Lägerbrev 1 - Hoppas ni har haft en trevlig jul, ett gott nytt år och en god fortsättning på 2011. Du som får detta mail är enligt våra noteringar anmäld

Läs mer

Lägerbrev 3. Bifogat med detta lägerbrev och på vår hemsida finns det nu definitivanmälningsblanketter att skriva ut.

Lägerbrev 3. Bifogat med detta lägerbrev och på vår hemsida  finns det nu definitivanmälningsblanketter att skriva ut. Lägerbrev 3 Här kommer lägerbrev nummer tre, fullt av information om lägret och blanketter för definitivanmälan. Varje grupp som planerar lägret har information till er och är du intresserad av att vara

Läs mer

Välkomna till Jorden Runt

Välkomna till Jorden Runt Välkomna till Jorden Runt Lägerbrev 2 (av 3) Vi hälsar er ALLA hjärtligt välkomna till sommarens läger totalt blir vi 255 scouter, jätte kul. Besöksdagar är det alla dagar, dock onsdagen den 5/8 befinner

Läs mer

Programmet kommer bli roligt och vi hoppas att solen lyser på oss och att det är varmare i vattnet.

Programmet kommer bli roligt och vi hoppas att solen lyser på oss och att det är varmare i vattnet. Lägerbrev 2 Hej Det kommer bli ett toppen läger med mycket scouter vi blir ca 80 st när vi är som flest. På Vässarö kommer det vara nästan 2 000 scouter totalt under delar av den tid vi är där. Programmet

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL 2015 ÅRS LÄGER

VÄLKOMMEN TILL 2015 ÅRS LÄGER VÄLKOMMEN TILL 2015 ÅRS LÄGER Unga Örnar Sydsveriges läger 2014 hålls på Sweden Rock området i Norje Boke strax utanför Sölvesborg. Här har vi stora ytor till vårt förfogande och kommer att ha möjlighet

Läs mer

För att alla skall trivas på Göteborgsscouternas Kragenäs

För att alla skall trivas på Göteborgsscouternas Kragenäs För att alla skall trivas på Göteborgsscouternas Kragenäs Sommartid är det många som har sina läger på Kragenäs. Våra gäster kommer och går på olika tider, är olika många och stannar olika länge. De som

Läs mer

Bästa scout. 13.3.2009 Lägerbrev 2

Bästa scout. 13.3.2009 Lägerbrev 2 1 13.3.2009 Lägerbrev 2 Bästa scout I sommar blir det regionläger! I handen håller du ett tydligt vårtecken - lägerbrev 2 och anmälningsblanketten. Pirrar det i magen redan? Lägerbrev 2 innehåller viktig

Läs mer

Frilufts & Seglarläger

Frilufts & Seglarläger Frilufts & Seglarläger Du är välkommen på Frilufts- & Seglarläger Sommaren 2014 söndag 6 juli - lördag 12 juli Stockholm Scoutkansliet Adress Fridhemsgatan 8, 112 40, Stockholm Tel 08-652 05 10 Fax 08-653

Läs mer

Kårläger maj 2017

Kårläger maj 2017 Kårläger 25-28 maj 2017 Årets kårläger arrangerar vi tillsammans med A-dalens scoutkår. Vi kommer att hålla till vid Djursjön i Lindome, se vägbeskrivning på sista sidan. Vi bor som vanligt i tält som

Läs mer

Dags att definitivanmäla sig till sommarens höjdpunkt!

Dags att definitivanmäla sig till sommarens höjdpunkt! Dags att definitivanmäla sig till sommarens höjdpunkt! Hej! Nu är det snart dags för definitivanmälan så här kommer mer information om lägret. Använd gärna delar av detta lägerbrev och anpassa till kårens

Läs mer

Kårläger 2014 28 maj-1 juni

Kårläger 2014 28 maj-1 juni Kårläger 2014 28 maj-1 juni Årets kårläger arrangerar vi tillsammans med A-dalens scoutkår och Mölndals scoutkår, och vi kommer att hålla till vid Djursjön i Lindome, se vägbeskrivning på sista sidan.

Läs mer

Bekräftelse nr 1 2015

Bekräftelse nr 1 2015 Bekräftelse nr 1 2015 Det är en glädje för oss att bekräfta att vi har tagit emot er anmälan och att ni har kommit med till den 26:e upplagan av Piteå Summer Games. Mångfalden av turneringens deltagare

Läs mer

Läger Sommar 2014. Simrishamn, Sjöbo, Skurup, Tomelilla och Ystad

Läger Sommar 2014. Simrishamn, Sjöbo, Skurup, Tomelilla och Ystad Läger Sommar 2014 Simrishamn, Sjöbo, Skurup, Tomelilla och Ystad & Tomelilla, Simrishamn, Skurup, Sjöbo och Ystads kommun Arrangerar läger för ungdomar med högfungerande Autism/AS 23 juni-28 juni 2014

Läs mer

Program: Fredag eftermiddag: Sprint-Tävling. Lördag förmiddag: Teknikträning. Lördag eftermiddag: Äventyrsstafett. Söndag förmiddag: Lägerstafett

Program: Fredag eftermiddag: Sprint-Tävling. Lördag förmiddag: Teknikträning. Lördag eftermiddag: Äventyrsstafett. Söndag förmiddag: Lägerstafett Täby Orientering har nöjet att bjuda in alla orienteringsintresserade ungdomar till Stockholms Orienteringsförbunds tältläger som kommer att äga rum den 30 maj till 1 juni vid Skavlötens motionsgård i

Läs mer

Kort onsdag 7 lördag 10 augusti. Mellan måndag 5 lördag 10 augusti

Kort onsdag 7 lördag 10 augusti. Mellan måndag 5 lördag 10 augusti Inbjudan till Yggdrasil på Vindalsö För tusen år sedan färdades vikingarna ofta via Österleden till de stora marknadsplatserna i Novgorod, Konstantinopel och Bagdad. Deras farled gick genom yttre skärgården

Läs mer

Äventyrs- och spejarscouter: 120 Explorerscouter/Rover/Ledare: 10 /dag Kompisdeltagare: betalar samma avgift som scouterna i samma åldersgrupp

Äventyrs- och spejarscouter: 120 Explorerscouter/Rover/Ledare: 10 /dag Kompisdeltagare: betalar samma avgift som scouterna i samma åldersgrupp Vad roligt att just Du anmält dig till ÅJ-17, sommarlägret för att fira Åfararnas 40-årsjubileum. I lägret deltar över 150 scouter och ledare från scoutkåren Åfararna, Östersundom scouter, Scoutkåren Ekenäs

Läs mer

Sommarläger på Boda Borg!

Sommarläger på Boda Borg! Sommarläger på Boda Borg! I sommar tar Ung Diabetes sig an Boda Borg tillsammans med dig! Så se till att ta chansen att följa med! Är du en person som tycker om att träffa nya människor, ta sig an utmaningar

Läs mer

INBJUDAN. StOF:s SOMMARLÄGER MAJ 2015 vid Lida Friluftsgård. Arrangör: Tullinge SK. Programmet i korthet

INBJUDAN. StOF:s SOMMARLÄGER MAJ 2015 vid Lida Friluftsgård. Arrangör: Tullinge SK. Programmet i korthet INBJUDAN StOF:s SOMMARLÄGER 29 31 MAJ 2015 vid Lida Friluftsgård Arrangör: Tullinge SK Programmet i korthet Fredag kväll: Incheckning och sommarlägersprinten (UP) Lördag förmiddag: OL-teknikträning Lördag

Läs mer

INBJUDAN. StOF:s SOMMARLÄGER MAJ 2015 vid Lida Friluftsgård. Arrangör: Tullinge SK. Programmet i korthet

INBJUDAN. StOF:s SOMMARLÄGER MAJ 2015 vid Lida Friluftsgård. Arrangör: Tullinge SK. Programmet i korthet INBJUDAN StOF:s SOMMARLÄGER 29 31 MAJ 2015 vid Lida Friluftsgård Arrangör: Tullinge SK Programmet i korthet Fredag kväll: Incheckning och sommarlägersprinten (UP) Lördag förmiddag: OL-teknikträning Lördag

Läs mer

ARRANGEMANGS- GUIDE. Er väg till ett bättre arrangemang

ARRANGEMANGS- GUIDE. Er väg till ett bättre arrangemang ARRANGEMANGS- GUIDE Er väg till ett bättre arrangemang Uppdaterad mars 2017 INNAN ARRANGEMANGET Första mötet träffas ni som har ansvaret för arrangemanget. Sammankallande är den som har huvudansvaret.

Läs mer

RIL F U F T S F R Ä M J A N D E T M A L M Ö CAMP GLÖD MAJ I JÄRAVALLEN VID BADSJÖN. Friluftsfrämjandet Malmö

RIL F U F T S F R Ä M J A N D E T M A L M Ö CAMP GLÖD MAJ I JÄRAVALLEN VID BADSJÖN. Friluftsfrämjandet Malmö 2019 GLÖD CAMP RIL F U F T S F R Ä M J A N D E T M A L M Ö CAMP GLÖD 2019 17-19 MAJ I JÄRAVALLEN VID BADSJÖN Friluftsfrämjandet Malmö LÅT ÄVENTYRET BÖRJA Avståndet mellan Bellevuegården och Järavallen

Läs mer

Välkommen till KK Sollentunas

Välkommen till KK Sollentunas Välkommen till KK Sollentunas Påskläger 15-19 april 2019 Lägerinformation KK Sollentuna anordnar ett dagläger från måndagen den 15 april till fredagen den 19 april. Istiderna är 8-18 alla dagar i A-hallen

Läs mer

Vikingen nr 3 2005 -------------------------------------------------------------------------------------------------

Vikingen nr 3 2005 ------------------------------------------------------------------------------------------------- Vikingen nr 3 2005 Tidningen Vikingen utkommer med 4-6 nummer per år. Alla kårens medlemmar kan skicka in bidrag till kårtidningen. Du som har varit med om någonting skoj som du vill berätta om, kom in

Läs mer

Lägerbrev 5. Inryckning

Lägerbrev 5. Inryckning Lägerbrev 5 Snart är det äntligen dags för läger och vi kommer bli 1603 deltagare och funktionärer som det ser ut just nu. Det finns alltså stora möjligheter för er att lära känna många nya scoutvänner.

Läs mer

Telefonnummer för särskilda händelser och behov Tellus 09

Telefonnummer för särskilda händelser och behov Tellus 09 Här kommer det sista lägerbrevet med utrustningslista. Nu är det inte långt kvar till sommarens scouthöjdpunkt, årets sommarläger! Lägret heter Tellus09 Världens läger! och temat på lägret är äventyr från

Läs mer

Barndygn med pilgrimsbarnsinriktning

Barndygn med pilgrimsbarnsinriktning Barndygn med pilgrimsbarnsinriktning Med sång och gång blir allting roligt! HÄNG MED! Den 6 7 oktober 2018 bjuder vi in till ett lägerdygn på Tunabergsskolan i Uppsala för dig som är 6 12 år. Lägret vänder

Läs mer

Stockholm och Vässarö 31 juli-9 aug

Stockholm och Vässarö 31 juli-9 aug Stockholm och Vässarö 31 juli-9 aug 1 Resor Fredagen den 31 juli från Umeå flygplats kl 9:50 till Stockholm Arlanda ankomst kl 10:55 Hemresa söndagen den 9 aug från Arlanda kl 17.05 ankomst Umeå kl 18:05

Läs mer

Arrangerar läger för personer med högfungerande autism/asperger 12-20 år 27 juni- 2 juli 2016

Arrangerar läger för personer med högfungerande autism/asperger 12-20 år 27 juni- 2 juli 2016 Tomelilla, Simrishamn, Skurup, Sjöbo och Ystads kommun Arrangerar läger för personer med högfungerande autism/asperger 12-20 år 27 juni- 2 juli 2016 Tomelilla, Sjöbo, Skurup, Ystad kommun Fritidskonsulent

Läs mer

Göteborgs. Scoutdistrikts

Göteborgs. Scoutdistrikts Göteborgs Scoutdistrikts Arrangemang Hösten 2013 2 KALENDARIET September Oktober 1 S 1 T 2 M Mandalay kv.segl. 2 O 3 T 3 T 4 O 4 F Vandringen 2013 5 T 5 L Vandringen 2013 6 F Mandalay ny.segl. 6 S Vandringen

Läs mer

Boomerang 2008. Lägerinformation som ska läsas innan lägret

Boomerang 2008. Lägerinformation som ska läsas innan lägret Boomerang 2008 Lägerinformation som ska läsas innan lägret Är det någon information du saknar när du läst igenom dessa sidor titta in på hemsidan; www.boomerang2008.se. Hittar du inte ditt svar där så

Läs mer

Kommer man kunna få gå utanför området? Nej, det är hög säkerhet på området och det är grindar för att komma in/ut.

Kommer man kunna få gå utanför området? Nej, det är hög säkerhet på området och det är grindar för att komma in/ut. Frågor och svar Hur mycket fickpengar bör man ha med sig? Vad ingår? Vad ingår inte? Hur mycket fickpengar ska man ha med? Är det någon gräns? Det finns ingen gräns för hur mycket man får ta med sig i

Läs mer

Reviderad Kragenäs informationshäfte

Reviderad Kragenäs informationshäfte Reviderad 2018-09-22 Kragenäs informationshäfte Sida 2 av 8 Välkommen till Kragenäs Möjligheternas mötesplats I det här informationshäftet hittar du som gäst information om lägerplatsen och vad som erbjuds

Läs mer

Västra Marks sommarläger juni. Regler

Västra Marks sommarläger juni. Regler s Regler Reglerna är till för att vi ska ha kul tillsammans. Lägerdeltagare som inte kan följa reglerna skickar vi hem. Lägerhövdingen bestämmer! Allmänt: - Lägerhövdingen bestämmer! Du får bara 1 varning

Läs mer

Lägerbrev 4 På läger, på läger, på läger sjunga vi, utan paraply!

Lägerbrev 4 På läger, på läger, på läger sjunga vi, utan paraply! Lägerbrev 4 På läger, på läger, på läger sjunga vi, utan paraply! Hej igen alla lägersugna scouter! Vi har nu bestämt vad årets läger ska heta och det är Ringar på vattnet. När någonting rör eller nuddar

Läs mer

Vikingen nr 3 2006 -------------------------------------------------------------------------------------------------

Vikingen nr 3 2006 ------------------------------------------------------------------------------------------------- Vikingen nr 3 2006 Tidningen Vikingen utkommer med 4-6 nummer per år. Alla kårens medlemmar kan skicka in bidrag till kårtidningen. Du som har varit med om någonting skoj som du vill berätta om, kom in

Läs mer

I guiden hittar du information om tider, platser och annat som vi på Ransberg står för.

I guiden hittar du information om tider, platser och annat som vi på Ransberg står för. Scoutens guide till FM på Scout Camp Ransberg Varmt välkommen till förbundsmöte på Scout Camp Ransberg. Om en vecka är det dags för sommarens stora event. Det är första gången vi har förbundsmöte på sommaren

Läs mer

Sommarläger på Vida Blick! Lägret sträcker sig från eftermiddagen torsdagen den 9 juli till och med lunch söndagen

Sommarläger på Vida Blick! Lägret sträcker sig från eftermiddagen torsdagen den 9 juli till och med lunch söndagen Sommarläger på Vida Blick! En favorit är tillbaka! I sommar återvänder Ung Diabetes till Vida Blick och nu har du chansen att följa med! Gillar du att träffa nya människor, ta dig an nya utmaningar som

Läs mer

LÄGER-ABC ASSÖ 2015. A21 & A11 (Sjösport & Knatte)

LÄGER-ABC ASSÖ 2015. A21 & A11 (Sjösport & Knatte) LÄGER-ABC ASSÖ 2015 & (Sjösport & Knatte) Äntligen är det snart dags för Assölägrena att dra igång, vi ser verkligen fram emot att få träffa alla härliga barn. I detta dokument har vi skrivit ihop lite

Läs mer

INBJUDAN TILL RIKSSTÄMMA 2011

INBJUDAN TILL RIKSSTÄMMA 2011 2011-02-21 Till FMCK Riksstyrelse, hedersledamöter i FMCK RF, samtliga kårer, valberedning samt revisorer INBJUDAN TILL RIKSSTÄMMA 2011 FMCK Värmland har tillsammans med FMCK Riksförbund äran att inbjuda

Läs mer

Vägvisare. till KFUM Breviks Lägergård

Vägvisare. till KFUM Breviks Lägergård Vägvisare till KFUM Breviks Lägergård Välkommen till Brevik! Nu när ni bokat er vistelse vill vi tillsammans med er göra den så bra som möjligt. För er tid på Brevik ska bli lyckad, ber vi er att läsa

Läs mer

Lägerbrev nr 3. Hej allesamman!

Lägerbrev nr 3. Hej allesamman! Lägerbrev nr 3 Hej allesamman! Snart är det dags att börja packa för sommarläger på Hultet. Nu är äntligen alla anmälningarna inne vi blir drygt 400 deltagare. Alltså, anmälningarna är inne, programmet

Läs mer

Sportlovsläger på Lillsved 24-28 februari 2013

Sportlovsläger på Lillsved 24-28 februari 2013 Sportlovsläger på Lillsved 24-28 februari Välkommen på sportlovsläger där du som deltagare får chansen att pröva på lite olika sporter både i idrottshallen och ute i naturen på Lillsved. Hela Lillsved

Läs mer

HEJ SCOUTVÄNNER! Tema och innehåll i lägret

HEJ SCOUTVÄNNER! Tema och innehåll i lägret HEJ SCOUTVÄNNER! Nu är det mindre än ett halvår kvar till Trampolin! I många av scoutkårerna runt om i landet verkar förberedelserna vara i full gång. Vi får allt fler frågor om lägret från intresserade

Läs mer

Uppdateringar :

Uppdateringar : Uppdateringar : OBS! Samling klockan 07:30 Lördag 5 Augusti vid Scoutstugan i Stenungsund, tänk på att vara där i tid! Tänk också på att alla skall ha med sig egen lunch och vattenflaska för lördagen,

Läs mer

Vilda Kristianstad - mitt i Tivoliparken

Vilda Kristianstad - mitt i Tivoliparken Lägerbrev 4 Vilda Kristianstad - mitt i Tivoliparken Sommarens häftigaste äventyr närmar sig med stormsteg, nu är det snart dags! Vi kommer att bli ungefär 300 scouter som lever lägerliv mitt i centrala

Läs mer

FJÄLLVECKA 6-13 mars 2011 Hotell Tänndalen. Tänndalen, Härjedalen

FJÄLLVECKA 6-13 mars 2011 Hotell Tänndalen. Tänndalen, Härjedalen FJÄLLVECKA 6-13 mars 2011 Hotell Tänndalen Tänndalen, Härjedalen Välkommen till Frisksportarnas fjällvecka! Den 6 13 mars 2011 (söndag - söndag) åker vi till Hotell Tänndalen i Härjedalen. Hotellet har

Läs mer

På gång inom Vetlanda UV-Scoutkår VT16

På gång inom Vetlanda UV-Scoutkår VT16 På gång inom Vetlanda UV-Scoutkår VT16 UV-Hajk den 13-14 maj Sommaravslutning 29 maj UV-Läger 28 juni - 3 juli Sommarlov! UV-HAJK På Flögensborg, Näsby den 13-14 maj 2016 Start: Vi samlas på Flögensborg

Läs mer

Arrangörer: Postens IF, Borlänge Postens Idrottsförbund Domnarvets GoIF, Borlänge

Arrangörer: Postens IF, Borlänge Postens Idrottsförbund Domnarvets GoIF, Borlänge INBJUDAN Postskidan i Borlänge 9 februari 2008 Arrangörer: Postens IF, Borlänge Postens Idrottsförbund Domnarvets GoIF, Borlänge Varmt välkommen till Borlänge! Vi välkomnar Er till ett underbart skiddistrikt

Läs mer

Välkommen till KK Sollentunas

Välkommen till KK Sollentunas Välkommen till KK Sollentunas Uppstartsläger 13-17 augusti 2018 Lägerinformation KK Sollentuna anordnar ett dagläger från måndagen den 13 augusti till fredagen den 17 augusti. Istiderna är 8-18 alla dagar

Läs mer

Säkerhetsplan för Legend 2018

Säkerhetsplan för Legend 2018 Säkerhetsplan för Legend 2018 Allmänt Säkerheten på lägret utgår ifrån grundtanken att deltagare, ledare och funktionärer ska ha en god grundläggande säkerhetsmedvetenhet för att själva kunna uppträda

Läs mer

Nyhetsbrev 2018 februari Gott Nytt Syår och Grattis alla jubilarer.

Nyhetsbrev 2018 februari Gott Nytt Syår och Grattis alla jubilarer. Nyhetsbrev 2018 februari Gott Nytt Syår och Grattis alla jubilarer. För jubilarer är vi alla i Kviltföreningen Rikstäcket. För 30 år sedan startades föreningen och många mil tråd har förbrukats sedan dess.

Läs mer

LÄGERBREV 3 Den 7 juni 2004 1(6)

LÄGERBREV 3 Den 7 juni 2004 1(6) Den 7 juni 2004 1(6) KÄRA VÄNNER, Tiden lider och snart är tiden för Tarus inne. Det börjar snart bli dag att packa ryggsäcken och ställa kosan mot Finland. Vi vill än en gång passa på att välkomna er

Läs mer

AIRNEWS. Poängtera. #51 September I DETTA NUMMER: Höstkursen / Luftaporträttet / Julös

AIRNEWS. Poängtera. #51 September I DETTA NUMMER: Höstkursen / Luftaporträttet / Julös AIRNEWS #51 September 2014 Poängtera I DETTA NUMMER: Höstkursen / Luftaporträttet / Julös INLEDANDE ORD 1 Häftigt! Otroligt! Vad hände? Vad gjorde du för två år sedan? Jag virkade mössor, Scoutade som

Läs mer

Scoutkåren Finns Lägerguide

Scoutkåren Finns Lägerguide Senast uppdaterad: 2009-03-30 Scoutkåren Finns Lägerguide - En hjälp till kårens lägerkommittéer Innehåll 1. Arbetet i kommittén 2. Ekonomi 3. Information 4. Anmälningsförfarandet 5. Förberedelser 6. Lägret

Läs mer

Nu drar tävlingar igång igen och med dem kommer säkert frågor som;

Nu drar tävlingar igång igen och med dem kommer säkert frågor som; Så här går det till att tävla i NKK (uppdaterad 11/1 2017) Nu drar tävlingar igång igen och med dem kommer säkert frågor som; -Hur gör man för att anmäla sig? -Hur läser man PM:et? -Kan jag tävla fast

Läs mer

kommer finnas med på schemat är bland andra att göra eld, första hjälpen, bygga tält, bootcamp fys och mycket mera.

kommer finnas med på schemat är bland andra att göra eld, första hjälpen, bygga tält, bootcamp fys och mycket mera. Minilumpen är tillbaka! Missade du chansen att prova på Minilumpen förra året? Eller var det så roligt att du vill göra det igen? I augusti arrangerar Ung Diabetes en ny mini- lumpen helg tillsammans med

Läs mer

Varmt välkommen till Åre Park & Det goda Jämtland!

Varmt välkommen till Åre Park & Det goda Jämtland! Varmt välkommen till Åre Park & Det goda Jämtland! Åre Höstmarknad arrangeras för tionde året i rad och är det enskilt största evenemanget i Jämtland under hösten. En färgsprakande folkfest för hela familjen.

Läs mer

Sommarläger juli för barn mellan 10 och 13 år och deras familjer

Sommarläger juli för barn mellan 10 och 13 år och deras familjer Sommarläger 2019 1-5 juli för barn mellan 10 och 13 år och deras familjer På Solgården ordnar vi sommarläger för familjer som har barn som är mellan 10 och 13 år. Anläggningen ligger vid vattnet och har

Läs mer

SCOUTLÄGER 2016 LÄGERBREV 2

SCOUTLÄGER 2016 LÄGERBREV 2 SCOUTLÄGER 2016 LÄGERBREV 2 Snart är det dags för årets scoutläger. Det äger rum i Kärringboda som är Skärgårdsstiftelsens naturreservat sydväst om Nynäshamn. Vi kommer få möjlighet att njuta av den fina

Läs mer

Arrangerar läger för personer med funktionsvariation år 2 juli- 6 juli

Arrangerar läger för personer med funktionsvariation år 2 juli- 6 juli Tomelilla, Simrishamn, Skurup, Sjöbo och Ystad kommun Arrangerar läger för personer med funktionsvariation 12-23 år 2 juli- 6 juli Sjöbo, Skurup, Ystad kommun Fritidskonsulent Eva Åkesson Tomelilla kommun

Läs mer

Ystad kommun tillsammans med Bollerup Arrangerar läger för personer med Högfungerande Autism/Asperger år 24 juni- 28 juni 2019

Ystad kommun tillsammans med Bollerup Arrangerar läger för personer med Högfungerande Autism/Asperger år 24 juni- 28 juni 2019 Ystad kommun tillsammans med Bollerup Arrangerar läger för personer med Högfungerande Autism/Asperger 12-20 år 24 juni- 28 juni 2019 Sjöbo, Skurup, Ystad kommun Fritidskonsulent Eva Åkesson Tomelilla kommun

Läs mer

Tomelilla, Simrishamn, Skurup, Sjöbo och Ystads kommun

Tomelilla, Simrishamn, Skurup, Sjöbo och Ystads kommun & Tomelilla, Simrishamn, Skurup, Sjöbo och Ystads kommun Arrangerar läger för ungdomar med högfungerande Autism/AS 23 juni-29 juni 2014 Sjöbo, Skurup, Ystad kommun Simrishamns kommun Tomelilla kommun Fritidskonsulent

Läs mer

Arrangerar läger för personer med funktionsnedsättning år 3 juli- 7 juli

Arrangerar läger för personer med funktionsnedsättning år 3 juli- 7 juli Tomelilla, Simrishamn, Skurup, Sjöbo och Ystads kommun Arrangerar läger för personer med funktionsnedsättning 12-18 år 3 juli- 7 juli Sjöbo, Skurup, Ystad kommun Fritidskonsulent Eva Åkesson Tomelilla

Läs mer

Arrangerar läger för personer med högfungerande autism/asperger år 26 juni- 1 juli 2017

Arrangerar läger för personer med högfungerande autism/asperger år 26 juni- 1 juli 2017 Tomelilla, Simrishamn, Skurup, Sjöbo och Ystads kommun Arrangerar läger för personer med högfungerande autism/asperger 12-20 år 26 juni- 1 juli 2017 Sjöbo, Skurup, Ystad kommun Fritidskonsulent Eva Åkesson

Läs mer

Inbjudan till. Lördag 4 Juni Flickor 2004 Flickor 2005 Flickor 2008 och senare Söndag 5 Juni Pojkar 2005 Pojkar 2007

Inbjudan till. Lördag 4 Juni Flickor 2004 Flickor 2005 Flickor 2008 och senare Söndag 5 Juni Pojkar 2005 Pojkar 2007 Inbjudan till Lördag 4 Juni Flickor 2004 Flickor 2005 Flickor 2008 och senare Söndag 5 Juni Pojkar 2005 Pojkar 2007 Lördag 11 Juni Flickor 2006 Pojkar 2004 Flickor 2007 Söndag 12 Juni Pojkar 2006 Pojkar

Läs mer

Camp Glöd maj vid Badsjön Järavallen

Camp Glöd maj vid Badsjön Järavallen Camp Glöd 2017 19-21 maj vid Badsjön Järavallen Järavallen Avstånd Bellevuegården Järavallen ca 40 km och i tid ca 40 min. Bellevuegården Badsjön Järavallen Avstånd från Malmö ca 40 km OBS! Naturreservat

Läs mer

Bunge Jump 16, Bunge flygfält 500, Fårösund. Ica Supermarket Bungehallen, Fårövägen 10, Fårösund ca 2 km.

Bunge Jump 16, Bunge flygfält 500, Fårösund. Ica Supermarket Bungehallen, Fårövägen 10, Fårösund ca 2 km. BUNGE JUMP ABC Adress till lägret Bunge Jump 16, Bunge flygfält 500, 624 64 Fårösund. Affär Ica Supermarket Bungehallen, Fårövägen 10, Fårösund ca 2 km. Aktivitetstält I Aktivitetstältet (se lägerkartan)

Läs mer

Camp Connect 2014. Ledar- och deltagarinfo

Camp Connect 2014. Ledar- och deltagarinfo Camp Connect 2014 Ledar- och deltagarinfo VARMT VÄLKOMNA TILL CAMP CONNECT 2014 Denna information riktar sig till ledare och deltagare inför årets Camp Connect som arrangeras 8 11 augusti. Viktigt att

Läs mer

Vässarö april

Vässarö april Vässarö 2011 Blankettlunta Blankettluntan innehåller: Definitivanmälan Intendenturönskemål Transportönskemål Skickas till kansliet senast: Inom fyra veckor från det ni fått den 1 april Fem veckor innan

Läs mer

Grunda Sunda Vanors barncentrerade hälsosamtal - vid 4-års men eventuellt vid 5-årsbesök

Grunda Sunda Vanors barncentrerade hälsosamtal - vid 4-års men eventuellt vid 5-årsbesök Grunda Sunda Vanors barncentrerade hälsosamtal - vid 4-års men eventuellt vid 5-årsbesök Hälsosamtalen på BVC är av stor betydelse för barnets hälsa och någonting som önskas och efterfrågas av föräldrar.

Läs mer

Sommarläger för barn i årskurs 4-6

Sommarläger för barn i årskurs 4-6 Sommarläger 2018 för barn i årskurs 4-6 På Solgården ordnar vi sommarläger för dig som går i årskurs 4-6. Anläggningen ligger vid vattnet och har en alldeles egen badstrand. Under fem fartfyllda dagar

Läs mer

Är du intresserad av friluftsliv, segling, skapande, paddling, gemenskap och nya vänner?

Är du intresserad av friluftsliv, segling, skapande, paddling, gemenskap och nya vänner? Är du intresserad av friluftsliv, segling, skapande, paddling, gemenskap och nya vänner? Vill du uppleva ett sommaräventyr som skapar minnen för livet? Då är Ängsholmens Skärgårdsläger något för dig! Skärgårdskollo

Läs mer

INBJUDER TILL DALALÄGRET Period 1 V juni 3 juli. Period 2 V.27 4 juli 10 juli

INBJUDER TILL DALALÄGRET Period 1 V juni 3 juli. Period 2 V.27 4 juli 10 juli INBJUDER TILL DALALÄGRET 2010 Period 1 V.26 27 juni 3 juli Period 2 V.27 4 juli 10 juli Kombinera lägervistelsen med familjens semester. Upplev vår natursköna bygd, besök björnparken eller vårt förnämliga

Läs mer

Lägerinformation Stavanger 2013, 5-13 Juli

Lägerinformation Stavanger 2013, 5-13 Juli Lägerinformation Stavanger 2013, 5-13 Juli 5/7 13:30 Samling centrumplan i Äng, avresa kl 13:45. 13/7 23:30 Ungefär, kommer vi åter till Resecentrum i Jönköping. Vi samlas i Äng och samåker därifrån till

Läs mer

Hemmingsmarks IF & Södra United har äran att inbjuda till 2014 års examenscup

Hemmingsmarks IF & Södra United har äran att inbjuda till 2014 års examenscup n up e NS C AM E EX 20 ÅRSJUBILEUM 014 1 994-2 Hemmingsmarks IF & Södra United har äran att inbjuda till 2014 års examenscup Lördag 31 Maj Lördag 7 Juni Söndag 1 Juni Söndag 8 Juni Flickor 2003 Flickor

Läs mer

Sista anmälningsdagen: 15.3.2012!

Sista anmälningsdagen: 15.3.2012! Sista anmälningsdagen: 15.3.2012! Scoutläger 29.7-5.8.2012 Lägerstabens hälsning Moi! Här har du ett litet häfte för att bekanta dig med det tuffaste som händer nästa sommar, dvs scoutlägret Mondo! Ett

Läs mer

Information. Vilka är vi?

Information. Vilka är vi? Information Monterytor Utställningsytan för Er monter är ca 8 m 2. Om Ni önskar ytterligare yta eller har speciella önskemål, var vänlig kontakta oss (se kontaktinformation sista sidan). Tillgång till

Läs mer

Varmt välkommen Åre Grön Motormässa!

Varmt välkommen Åre Grön Motormässa! Åre Grön motormässa Varmt välkommen Åre Grön Motormässa! Åre Höstmarknad arrangeras för tionde året i rad och är det enskilt största evenemanget i Jämtland under hösten. En färgsprakande folkfest för hela

Läs mer

Lägerhandbok GBG2019

Lägerhandbok GBG2019 2018-06-04 LÄGERHANDBOK GBG2019 Sid 1 Lägerhandbok GBG2019 Version 1.0 I lägerhandboken hittar du all information om lägerplatsen och vad som erbjuds deltagande kårer. Lägerhandboken innehåller både råd

Läs mer

Miniorscout. Vässarö 2006

Miniorscout. Vässarö 2006 Lägerinbjudan 2 Piratvänner! Då vi fick rikligt byte senast ämnar jag nu bege mig med min skatt till en ö i havsbandet i norra Roslagen kallad Wessarön. Förråden är välfyllda, så vi ämnar nog stanna över

Läs mer

BOTVIDSGÅRDENS KOLLOGÅRD

BOTVIDSGÅRDENS KOLLOGÅRD BOTVIDSGÅRDENS KOLLOGÅRD Bodvidsgården kollogård är en utmärkt plats att utveckla och aktivera barn i en miljö långt ifrån stadens stress. Här finns möjlighet till att få tid att umgås utomhus, prova på

Läs mer

Djuprämmen uppfyller alla de idylliska förväntningar man kan ha på en anläggning och är en underbar plats att få njuta av den svenska naturen.

Djuprämmen uppfyller alla de idylliska förväntningar man kan ha på en anläggning och är en underbar plats att få njuta av den svenska naturen. DJUPRÄMMEN Med utsikten över vattnet och den orörda naturen som böljar på andra sidan sjön kommer ett lugn som är svårt att hitta i storstadens rus och möjligheter till lek och avslappning är oändliga

Läs mer

Rutiner för ansvariga från fotbollsektion/styrelse

Rutiner för ansvariga från fotbollsektion/styrelse Rutiner för ansvariga från fotbollsektion/styrelse Fredag 1. Ta kontakt med kansliet redan på fredag för att få nycklar, växelkassa samt instruktion om var lagret finns. På Muskötens baksida, i förvaringsutrymmet

Läs mer

Staffanstorps scoutkår i Djurslöv 2014-05-05

Staffanstorps scoutkår i Djurslöv 2014-05-05 Kretsmöte Lund Staffanstorps scoutkår i Djurslöv 2014-05-05 Staffanstorps scoutkår i Djurslöv hälsade oss välkomna och Richard Strand, kårordförande i kåren, startade upp mötet enligt agendan. Följande

Läs mer

Ärade deltagare till Lilla sommarlägret!

Ärade deltagare till Lilla sommarlägret! Ärade deltagare till Lilla sommarlägret! Vad glada vi är för att ni valt att gå på Lilla sommarlägret sommaren 2017! Vi längtar redan efter er! Nedan följer lite kort information som är bra att ni läser

Läs mer

Inbjuder till SKF-trofén 2004 i Piteå den 12-14 mars 2004

Inbjuder till SKF-trofén 2004 i Piteå den 12-14 mars 2004 NORRBOTTENS KONSTÅKNINGSFÖRBUND Inbjuder till SKF-trofén 2004 i Piteå den 12-14 mars 2004 På uppdrag av Svenska Konståkningsförbundet inbjuder Norrbottens Konståkningsförbund och Piteå Konståkningsklubb

Läs mer

Äntligen får du chansen! Nu arrangerar Ung Diabetes i samarbete med Military fitness, minilumpen!

Äntligen får du chansen! Nu arrangerar Ung Diabetes i samarbete med Military fitness, minilumpen! fitness, minilumpen! Gillar du fysiska utmaningar? Teambuilding? Överraskningar och en riktig utmaning? Då är detta lägret för dig! är precis som det låter, en variant av lumpen där deltagarna kommer få

Läs mer

MATLAGNING Mat hämtas ut varje dag, den är färdigpackad och anpassad efter antal personer i kåren, samt utifrån allergier och behov av

MATLAGNING Mat hämtas ut varje dag, den är färdigpackad och anpassad efter antal personer i kåren, samt utifrån allergier och behov av ALLMÄN INFORMATION Jamboree17 är ett nationellt läger, där samtliga delar av den svenska scoutrörelsen medverkar. Det kommer vara ca 11 000 deltagare på lägret, varav drygt 50 stycken är från Stenungsunds

Läs mer

Snart är det sommar och då är det dags för... Dagkollo på Hällkana 2015

Snart är det sommar och då är det dags för... Dagkollo på Hällkana 2015 Utbildningskontoret 1 (5) Snart är det sommar och då är det dags för... Dagkollo på Hällkana 2015 Upplands-Bro kommun ordnar även denna sommar öppen fritidsverksamhet i form av dagkollo på Hällkana. För

Läs mer

Nyhetsbrev. Maj 2014. Söderåsens Brukshundklubb Sida 1av 4. [År] Hundens dag 10 augusti Den 10 augusti planerar PRinfo-gruppen

Nyhetsbrev. Maj 2014. Söderåsens Brukshundklubb Sida 1av 4. [År] Hundens dag 10 augusti Den 10 augusti planerar PRinfo-gruppen Sida 1av 4 Maj 2014 Luspudeln vilande Vår klubbtidning Luspudeln läggs vilande under året efter beslut på medlemsmötet den 1 maj. Håll dig informerad genom hemsidan Du vet väl att klubben har en hemsida

Läs mer

Lyckeby Bordtennisklubb och Blekinge Bordtennisförbund inbjuder till

Lyckeby Bordtennisklubb och Blekinge Bordtennisförbund inbjuder till Lyckeby Bordtennisklubb och Blekinge Bordtennisförbund inbjuder till Sydsvenska Mästerskapen i Bordtennis den 10-11 December 2011 med pingisiadens regionfinal R1 tävling där även segrarna i klasserna 12,14,15

Läs mer

Sommarläger arrangerade av Kultur och Fritid, Sala kommun

Sommarläger arrangerade av Kultur och Fritid, Sala kommun Sommarläger 2011 Sommarläger arrangerade av Kultur och Fritid, Sala kommun Sommarlov med aktiviteter Här är din chans till en minnesrik sommar! Ett enastående till fälle att välja bland aktiviteter som

Läs mer

SOMMARLOVSPROGRAM 2012 FRITIDSGÅRDARNA I SJÖBO KOMMUN

SOMMARLOVSPROGRAM 2012 FRITIDSGÅRDARNA I SJÖBO KOMMUN SOMMARLOVSPROGRAM 2012 FRITIDSGÅRDARNA I SJÖBO KOMMUN Vecka 25: Måndag 18 juni Allt och inget utgår från 15.00-21.00 Qvarnen i Sjöbo. Spontanaktivitet beroende på väder. Kostnadsfria aktiviteter. Tisdag

Läs mer