LÄGERBREV 3 Den 7 juni (6)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "LÄGERBREV 3 Den 7 juni 2004 1(6)"

Transkript

1 Den 7 juni (6) KÄRA VÄNNER, Tiden lider och snart är tiden för Tarus inne. Det börjar snart bli dag att packa ryggsäcken och ställa kosan mot Finland. Vi vill än en gång passa på att välkomna er till Finland och Tarus. Det här är det tredje och sista lägerbrevet. Vi har samlat all viktig information i alfabetisk ordning under två delar: Före Tarus och På Tarus. Vänligen läs brevet noggrant och se till att alla i gruppen får all viktig information om lägret. Alla tre brev kan också laddas ner från Tarus webbplats -> På svenska -> För utländska deltagare -> Lägerbrev FÖRE TARUS BAGGAGE Om ni reser med flyg lönar det sig att kontrollera hur mycket baggage ni får transportera på flyget. Vissa bolag tillåter endast 15 kilo och priset på extra vikt är högt. Om ert baggage försvinner under resan bör ni kontakta personalen på flygfältet och anmäla dem att baggaget försvunnit. Skriv ägarens namn, lägrets adress och telefonnummer på alla väskor så att det hittar fram till Tarus om det försvinner. Adressen hittar du under ordet Post i det här brevet och telefonnumret under rubriken Nödfall. BESTÄLLA MATVAROR PÅ FÖRHAND Om ni vill bjuda era nya vänner på specialiteter från er hemtrakt är det möjligt att köpa vissa ingredienser i Tarus butiken. Kom ihåg att endast beställningar som är gjorda före den 12 juli beaktas. Bara basingredienser kan beställas, så ni måste hämta med er specialingredienserna. Ni måste också själva stå för kostnaderna för ingredienserna. BRÄNSLE FÖR STORMKÖK Det är inte tillåtet att transportera bränsle för stormkök med flyg. Be era värdar köpa bränsle eller om ni kommer i god tid före lägret till Finland köp det själva. Det är antagligen möjligt att köpa bränsle för trangior i lägerbutiken. IMPORT AV MAT TILL FINLAND Personer som reser in till Finland från ett annat EU-land får ta med sig matvaror för eget bruk. Från länder som inte hör till EU får man ta med sig matvaror för högst 175 euro. Vissa mjölkprodukter och köttprodukter har särskilda restriktioner. Om man kommer från eller via Åland får man importera lika mycket tax free-produkter som om man skulle komma från ett land som ligger utanför EU. Om ni har frågor om importen av varar och tullen kan ni kontakta oss på tarus.international@sp.partio.fi.

2 LISTA ÖVER VIKTIGA SAKER 2(6) Din uppgift som reseledare är att kontrollera följande saker innan ni reser till Tarus: Du har skickat in alla anmälningsblanketter, hälsoblanketter och specialkostblanketter som behövs. Du har betalat allas lägeravgift i sin helhet och övriga kostnader för eventuell transport, övernattning och Tour of Finland. Er grupp har tillräckligt många ledare (en person på minst 18 år för varje påbörjat tiotal scouter). Alla ledare, funktionärer och patrulledare vet vad deras uppgift är under lägret Du har kollat er lägerutrustning Ni har tillräckligt många tält för hela gruppen ALLA har en ryggsäck för sina saker Alla har en sovsäck och regnställ + stövlar. Du har bokat transporter till och från lägerområdet. Du har bokat övernattningarna om sådana behövs Du informerat medlemmarna i din grupp om de saker de behöver veta Du har tagit kontakt med era finländska värdar Du har meddelat deltagarnas föräldrar om Tarus Du har läst all information du fått Ni har en liten (30 cm x 50 cm) flagga med er Du har växlat pengar Alla har märkt sin utrustning och gruppens gemensamma utrustning Du har kopior på allas pass och biljetter Du har meddelat den internationella gruppen på Tarus om era ankomst- och avfärdstider. Alla funktionärer i er grupp har ett uppdrag och har kontaktat sin chef. LÄGERUTRUSTNING TILL LÄGEROMRÅDET Om ni vill skicka lägerutrustning på förhand till lägerområdet kan vi ta emot det under bygglägret Utrustningen måste skickas till rätt adress så det kommer fram i tid. Vi håller ett öga på er utrustning tills ni kommer till lägerområdet. Ni svarar för transporterna av lägerutrustningen till lägerområdet. Vi kan endast ta emot det vid lägerporten. Kontakta oss i tid så kan vi hjälpa till med arrangemangen. Vi hoppas ni packar er utrustning på ett sådant sätt att den är enkel att förvara. Använd kistor i trä eller plast. Ni står för alla avgifter. Det är viktigt för oss att veta exakt när utrustningen anländer, vad den väger, hur stor den är och vad den innehåller. Skriv till oss på adressen tarus.international@sp.partio.fi för att ge den information vi behöver om tidtabeller antalet kollin och deras storlek.

3 Adressen till lägerområdet är TARUS Tarus lagret Namnet på er grupp FI Padasjoki FINLAND 3(6) NYHETER TILL ER LOKALTIDNING Om ni vill kan media gruppen på Tarus hjälpa er skriva en artikel för er lokaltidning. Kontakta Sari Summanen, tel för mera information. Det finns också information på vår webbplats -> På svenska. Bilder kommer också att finnas tillhands. PENGAR Kom ihåg att växla pengar innan lägret börjar. Det är inte möjligt att växla pengar på lägret. Man kan inte heller betala med resechecker. Euron är den officiella valutan i Finland. Det finns inga bankomater på lägerområdet. RECEPTIONER Vi ordnar en möjlighet att mot en extra avgift övernatta i Helsingfors, Tammerfors och Åbo. Vi kan endast ta emot bokningar för övernattning före lägret under tiden Om ni behöver boka övernattning för den tiden kontakta oss omedelbart eftersom det finns ett begränsat antal platser. Det är inte möjligt att boka övernattning i Tammerfors efter lägret via oss. Avgiften för övernattningen, 10 euro per person per natt, ska betalas i förskott. Vi tar endast emot små summor kontant i receptionerna. Mera information om övernattningarna finns på vår webbplats så snart alla bokningar är gjorda. TRANSPORTER Vi ordnar transporter för dem som bokat i tid. Transporterna till och från lägerområdet kostar 10 euro per person för en enkelresa. Betala transporten på förhand. Om ni bokar transport under juni kan vi inte längre garantera att det går att fixa. Vi kan också vara tvungna att debitera ett högre pris. Betala inte för nya bokningar innan vi meddelat att vi kan ordna dem. Vi kan inte ta emot bokningar efter den 30 juni. Om ni inte ännu anmält när ni anländer till Finland och när er avfärd från Finland sker gör det NU. Efter att detta brev gått ut sätter vi ut närmare information på vår webbplats. Ni får era tidtabeller med hjälp av den gruppkod som bifogas detta brev. Skriv upp koden eftersom vi kommer att behöva den för att identifiera er grupp. Om er tidtabell inte finns på webben går det att fråga oss. Var förberedd på att betala vissa transporter kontant. Transporten från flygfältet till övernattningen eller till Home Hospitality kan vara sådana resor som betalas kontant. Om ni har frågor kan ni kontakta oss på tarus.international@sp.partio.fi Det finns reseptioner på flygfälten i Helsingfors, Tammerfors och Åbo. Ta kontakt med receptionen genast på flygfältet. Receptionen hjälper er hitta fram till övernattningen eller lägret och hjälper även med andra frågor.

4 PÅ TARUS 4(6) ANDLIGT PROGRAM Det ordnas mycket andligt program. På söndagen ordnas en ekumenisk gudstjänst och det ordnas också en svensk nattvard under lägret. ATT BADA Det är endast tillåtet att bada på Tarus badstrand. Berätta alltid åt ledarna i röken att du är på väg till badstranden. Man behöver ledarnas tillstånd för att gå och bada. Alla har ett simpar eftersom det är förbjudet att bada ensam. BASTUKVÄLL Alla internationella gäster kommer att få gå i en finsk bastu under Tarus. Under de internationella bastukvällarna grillar vi korv och har trevligt program Alla utländska gäster får delta och uppträda eller lära sina nya vänner en sång eller en lek. Mera information om bastukvällen får du i kansliet i ditt underläger eller i det internationella kansliet. BUTIKER OCH CAFÉER Det kommer att finnas sammanlagt fem kiosker som säljer läskedrycker, godis, glass, postkort, frimärken och olika Tarus produkter. På lägertorget finns en butik där man kan köpa film, hygienprodukter och andra produkter. Caféerna bjuder på fika med tilltugg. Varje kafé har någon egen specialitet på menyn. FEEDBACK Den internationella gruppen på Tarus kommer att samla in feedback efter lägret. Var vänlig och fyll i frågeformuläret så fort du fått det. HITTEGODS I RECEPTIONEN OCH UNDER TRANSPORTERNA Kontrollera noga att ni inte lämnat några saker efter er i de utrymmen ni övernattar i före lägret eller under transporten till lägret. Om ni tappar bort något FÖRE lägret kan ni gå till lägrets internationella kansli. EFTER lägret lönar det sig att vara extra noggrann eftersom ni kan få sakerna tillbaka endast genom att betala portot för att posta sakerna från Finland. INFORMATION FÖR INTERNATIONELLA FUNKTIONÄRER Gruppen för internationella funktionärer är anträffbar i Program kansliet på huvudtorget dagligen klockan och Under de första dagarna är det någon på plats i kansliet nästan hela dagen. Om ingen av gruppens representanter är på plats kan man lämna ett meddelande. Vi hjälper er gärna med frågor som har att göra med funktionärer och funktionärsuppdrag. Ni kan också bara kila in för att berätta hur ni trivs med era uppgifter. INTERNET Deltagarna har INGEN möjlighet att använda Internet eller e-post under lägret. KREDITKORT Alla reseledare måste ha ett kreditkort. Kreditkortet kan behövas för olycksfall. Det kan t.ex. vara nödvändigt att betala för akut sjukvård. Pengarna reseledaren lagt ut fås efter lägret från försäkringsbolaget där hemma. I Tarus butiken kan man betala med Visa, Visa Electron,

5 5(6) MasterCard, Eurocard ochmaestro. Det går också att ta ut pengar med ett kreditkort, men vanliga serviceavgifter debiteras. LÄGERHALSDUKEN Av säkerhetssjäl måste alla deltagare alltid ha på sig sin Tarus lägerhalsduk. Halsduken visar att man är lägerdeltagare och har rätt att vistas på lägerområdet. Utomstående kan då upptäckas genast. Ni får era halsdukar då ni kommer till lägret. NÖDFALL OCH OLYCKOR Om en olycka eller annat motsvarande nödfall inträffat och man behöver ta kontakt med en lägerdeltagare kan man ringa till följande telefonnummer Numret är Tarus internationella kansliets nummer och det är i bruk endast under lägertiden. Under lägret följer vi med nyheter från hela värden. Om något exceptionellt skulle hända i Sverige får du information om det på lägret. Om en olycka händer under Tarus informerar lägrets funktionärer de scoutorganisationer vars medlemmar finns på lägret. Be dina anhöriga kontakta din organisation om en olycka händer på Tarus. POST Det finns en post på Tarus. Posten tar hand om både post som går ut från lägerområdet och post som kommer till lägerområdet. Adressen till lägret är: TARUS Namnet på underlägret Namnet på er grupp och numret på er rök Ditt namn FI Padasjoki FINLAND Era värdar berättar vad er rök heter och vilket nummer den har. Röknumren kan också hittas på Tarus webbplats med hjälp av er gruppkod som är skriven i slutet av detta brev. SCOUTMARKNADEN Under besöksdagen den 1 augusti ordnas en scoutmarknad på Tarus mellan klocka 14 och 16. Internationella grupper och rökar kan sälja sina produkter eller tjänster på marknaden. Alla intäkter går till välgörenhet. Alla tjänster och varor kostar 1 tarussedel, d.v.s. 50 cent. Det finns växlingskontor där man kan växla euro mot tarussedlar. Varje grupp gör sina produkter och sitt stånd själva. Den grupp som samlat in mest pengar får ett pris. Alla som säljer tjänster eller varor får en tarussedel. Det lönar sig att erbjuda flätning av hår, spel, levande jukeboxar, ansiktsmålning, massage, kramar etc. Ni får mera information under lägret. SWOPPING Kom ihåg att ta med extra märken och andra scoutsaker som man kan swoppa! Det ordas en swopping kväll på Play Station på centraltorget. TELEFON Det finns allmänna telefoner på lägerområdet. De är mobiltelefoner och man kan köpa pre-paid SIM-kort i butikerna på lägerområdet. Vi önskar att lägerdeltagarna inte använder sina mobiltelefoner eftersom nätet på lägerområdet är begränsat.

6 TOLKAR OCH ÖVERSÄTTARE 6(6) De officiella språken på Tarus är finska, svenska och engelska. Alla programpunkter har service på alla tre språk. Tolkarna står till tjänst under programpassen och hjälper gärna till på svenska och engelska. Under lägret ordnas också ett svenskspråkigt lägerbål och en svenskspråkig nattvard. I underlägren Stocken och Justeeri bor finlandssvenska scouter. Om ni behöver en tolk kan ni kontakta antingen underlägrets kansli eller det internationella kansliet. Det är också möjligt att under vissa omständigheter få texter översatta. Tolkarna ser framemot att träffa er! TOUR OF FINLAND Mera information om Tour of Finland finns bifogat. VILL DU HA FINSKA VÄNNER? Om ni känner att ni vill lära er att känna finska scouter kan ni komma till Play Station. Play Station hittar ni på huvudtorget. Vår Find a Friend-tjänst hjälper utländska scouter att hitta finska vänner och finländska scouter att hitta utländska vänner. Hur många nya vänner tänker du få under Tarus? VÄRDESAKER Det finns inget ställe där man kan förvara värdesaker under lägret. Reseledaren bör ta hand om allas pass och biljetter. Ta en kopia på allas pass och på andra viktiga dokument. TA KONTAKT Skicka alla dina frågor till tarus.international@sp.partio.fi Du kan också skicka ett fax till Finlands Scouter: Finlands Scouters adress är: Finlands Scouter Byäldstevägen 29 FI HELSINGFORS FINLAND Er gruppkod är SCOUTING DRAR TILL SKOGS!

LÄGERBREV 2 31 mars, 2004 1(6)

LÄGERBREV 2 31 mars, 2004 1(6) 31 mars, 2004 1(6) BÄSTA SCOUTVÄN, Vi vill börja med att tacka dig för den insats du som reseledare har gjort hittills för Tarus. Det totala antalet deltagare som anmält sig till Tarus är nästan 12 000

Läs mer

Bästa scout. 13.3.2009 Lägerbrev 2

Bästa scout. 13.3.2009 Lägerbrev 2 1 13.3.2009 Lägerbrev 2 Bästa scout I sommar blir det regionläger! I handen håller du ett tydligt vårtecken - lägerbrev 2 och anmälningsblanketten. Pirrar det i magen redan? Lägerbrev 2 innehåller viktig

Läs mer

Anteckningar. Snart är det dags för Konfa 2015 och här nedan följer det lite viktig information inför lägret.

Anteckningar. Snart är det dags för Konfa 2015 och här nedan följer det lite viktig information inför lägret. Konfa 2015 Snart är det dags för Konfa 2015 och här nedan följer det lite viktig information inför lägret. Ankomst Ankomst till Göransborg sker söndagen den 14 juni mellan klockan 15.00 och klockan 17:00.

Läs mer

LÄGERBREV 1 den 30 januari, (10)

LÄGERBREV 1 den 30 januari, (10) den 30 januari, 2004 1(10) BÄSTA SCOUTER VÄLKOMNA TILL TARUS Du och din grupp har anmält er till Tarus, Finlands scouters femte internationella storläger. Tarus utgör höjdpunkten på Finlands Scouters tre

Läs mer

Kårläger 2014 28 maj-1 juni

Kårläger 2014 28 maj-1 juni Kårläger 2014 28 maj-1 juni Årets kårläger arrangerar vi tillsammans med A-dalens scoutkår och Mölndals scoutkår, och vi kommer att hålla till vid Djursjön i Lindome, se vägbeskrivning på sista sidan.

Läs mer

Svenska Kontingenten till Världsscoutjamboreen i Japan 2015

Svenska Kontingenten till Världsscoutjamboreen i Japan 2015 Hej! Nu är det bara ungefär en månad kvar till avresa till Japan och det har blivit dags för det sista deltagarbrevet innan vi reser. Med det här brevet medföljer en packlista som vi anser är bättre än

Läs mer

Sista anmälningsdagen: 15.3.2012!

Sista anmälningsdagen: 15.3.2012! Sista anmälningsdagen: 15.3.2012! Scoutläger 29.7-5.8.2012 Lägerstabens hälsning Moi! Här har du ett litet häfte för att bekanta dig med det tuffaste som händer nästa sommar, dvs scoutlägret Mondo! Ett

Läs mer

Kårläger maj 2017

Kårläger maj 2017 Kårläger 25-28 maj 2017 Årets kårläger arrangerar vi tillsammans med A-dalens scoutkår. Vi kommer att hålla till vid Djursjön i Lindome, se vägbeskrivning på sista sidan. Vi bor som vanligt i tält som

Läs mer

Lägerinformation Stavanger 2013, 5-13 Juli

Lägerinformation Stavanger 2013, 5-13 Juli Lägerinformation Stavanger 2013, 5-13 Juli 5/7 13:30 Samling centrumplan i Äng, avresa kl 13:45. 13/7 23:30 Ungefär, kommer vi åter till Resecentrum i Jönköping. Vi samlas i Äng och samåker därifrån till

Läs mer

LÄGERINFO OM LÄGER 1004

LÄGERINFO OM LÄGER 1004 Hej på dej! LÄGERINFO OM LÄGER 1004 Skribastarten närmar sig och här kommer lite praktisk information om skribalägret. Lägret hålls 27.6-3.7.2015 på Kunstenpää lägergård på Kunsteniemi lägercentrum i Rimito

Läs mer

THE BEAVER CREEK GAZETTE nyhetsbrev 5

THE BEAVER CREEK GAZETTE nyhetsbrev 5 THE BEAVER CREEK GAZETTE nyhetsbrev 5 Nyhetsbrevets innehåll: Från City Hall Bilagor Program Aktivitetstips Patrullutmaning 1 Patrullutmaning 2 Transport till lägerplatsen In- och utcheckning Lägeranmälan

Läs mer

Boomerang 2008. Lägerinformation som ska läsas innan lägret

Boomerang 2008. Lägerinformation som ska läsas innan lägret Boomerang 2008 Lägerinformation som ska läsas innan lägret Är det någon information du saknar när du läst igenom dessa sidor titta in på hemsidan; www.boomerang2008.se. Hittar du inte ditt svar där så

Läs mer

INBJUDAN TILL RIKSSTÄMMA 2011

INBJUDAN TILL RIKSSTÄMMA 2011 2011-02-21 Till FMCK Riksstyrelse, hedersledamöter i FMCK RF, samtliga kårer, valberedning samt revisorer INBJUDAN TILL RIKSSTÄMMA 2011 FMCK Värmland har tillsammans med FMCK Riksförbund äran att inbjuda

Läs mer

20. NORDISKA KONGRESSEN RESA TILL S:T PETERSBURG p110704ru 11.01.04 11-13.07.2004

20. NORDISKA KONGRESSEN RESA TILL S:T PETERSBURG p110704ru 11.01.04 11-13.07.2004 20. NORDISKA KONGRESSEN RESA TILL S:T PETERSBURG p110704ru 11.01.04 11-13.07.2004 Avgång: Söndagen 11.07.04 Järvenpää (Träskända), Hotell Rivoli kl. 7,00 Ankomst till S:t Petersburg kl 17.30 (lokal tid

Läs mer

Utresa - fredag 31 juli 2015

Utresa - fredag 31 juli 2015 Sommaren närmar sig med stormsteg och förberedelserna inför Tri-Camp i England är intensivare än någonsin. I detta informationsbrev hoppas vi att den mesta informationen som ni behöver finns med. En del

Läs mer

Programmet kommer bli roligt och vi hoppas att solen lyser på oss och att det är varmare i vattnet.

Programmet kommer bli roligt och vi hoppas att solen lyser på oss och att det är varmare i vattnet. Lägerbrev 2 Hej Det kommer bli ett toppen läger med mycket scouter vi blir ca 80 st när vi är som flest. På Vässarö kommer det vara nästan 2 000 scouter totalt under delar av den tid vi är där. Programmet

Läs mer

Infobrev #12 - En sista koll på allt

Infobrev #12 - En sista koll på allt Infobrev #12 - En sista koll på allt Vad kul att just Du har valt att åka till Japan! Tillsammans kommer vi göra det till ett fantastiskt äventyr! Kommer du ihåg att det var så det stod, i det första infobrevet

Läs mer

LÄGER-ABC ASSÖ 2014. AK1 (Konfirmationsläger)

LÄGER-ABC ASSÖ 2014. AK1 (Konfirmationsläger) LÄGER-ABC ASSÖ 2014 AK1 (Konfirmationsläger) 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING...2 INLEDNING...3 FÄRDBESKRIVNING TILL ASSÖ...3 ADRESS TILL LÄGRET...3 TELEFON...3 FÖRSÄKRINGAR...3 PERSONLIGA TILLHÖRIGHETER...3

Läs mer

Anmälningsbekräftelse kommer att skickas ut via e-post till anmäld kontaktperson.

Anmälningsbekräftelse kommer att skickas ut via e-post till anmäld kontaktperson. Lägerbrev 2 Hej! Tack för er intresseanmälan till Kårläger på Sjöröd 2015, det är runt 30 kårer som anmält sitt intresse och de preliminära antalet deltagare uppgår till ca 850 scouter! Nu har det blivit

Läs mer

Äventyrs- och spejarscouter: 120 Explorerscouter/Rover/Ledare: 10 /dag Kompisdeltagare: betalar samma avgift som scouterna i samma åldersgrupp

Äventyrs- och spejarscouter: 120 Explorerscouter/Rover/Ledare: 10 /dag Kompisdeltagare: betalar samma avgift som scouterna i samma åldersgrupp Vad roligt att just Du anmält dig till ÅJ-17, sommarlägret för att fira Åfararnas 40-årsjubileum. I lägret deltar över 150 scouter och ledare från scoutkåren Åfararna, Östersundom scouter, Scoutkåren Ekenäs

Läs mer

Avfärd: Klockan 8:00 från fritids (samling senast 7:45) Hemkomst: Ca klockan 16:00 (vi åker från Höör ca 15:00)

Avfärd: Klockan 8:00 från fritids (samling senast 7:45) Hemkomst: Ca klockan 16:00 (vi åker från Höör ca 15:00) Utflykt till Skånes Djurpark 28 juni Avfärd: Klockan 8:00 från fritids (samling senast 7:45) Hemkomst: Ca klockan 16:00 (vi åker från Höör ca 15:00) Ströva i djurparken (kolla matningen av vissa djur)

Läs mer

Inbjudan till Klippans ordförandekonferens 26-27 april 2014

Inbjudan till Klippans ordförandekonferens 26-27 april 2014 Till alla Klippans sektioner och FUB:s länsförbund och lokalföreningar Inbjudan till Klippans ordförandekonferens 26-27 april 2014 Hej! Riks-Klippans styrelse bjuder in till konferens för alla ordföranden

Läs mer

SJÖRÖD. www.sjorod.se. Lägerbrev 2. Dags att definitivanmäla sig!

SJÖRÖD. www.sjorod.se. Lägerbrev 2. Dags att definitivanmäla sig! Lägerbrev 2 Dags att definitivanmäla sig! Våren är här och trädens knoppar bara skriker efter att få slå ut, visst är det härligt! För oss i LÄKO som jobbar med kårläger på Sjöröd, är detta dubbel lycka

Läs mer

Kommer man kunna få gå utanför området? Nej, det är hög säkerhet på området och det är grindar för att komma in/ut.

Kommer man kunna få gå utanför området? Nej, det är hög säkerhet på området och det är grindar för att komma in/ut. Frågor och svar Hur mycket fickpengar bör man ha med sig? Vad ingår? Vad ingår inte? Hur mycket fickpengar ska man ha med? Är det någon gräns? Det finns ingen gräns för hur mycket man får ta med sig i

Läs mer

Hur lånar jag på biblioteket?

Hur lånar jag på biblioteket? Bibliotekets startsida / Hur lånar jag på biblioteket? Hur lånar jag på biblioteket? På biblioteket kan du låna böcker, filmer, cd-skivor, tidskrifter och annat. För att låna behöver du ett bibliotekskort.

Läs mer

Borlänge Skolors Musikkår

Borlänge Skolors Musikkår Borlänge Skolors Musikkår 27 juni 8 juli 2013 Nu är det snart dags att stiga på bussarna och åka till Lido di Jesolo! Vi ledare ser fram emot ett par härliga veckor tillsammans med er och hoppas att allt

Läs mer

Lägerbrev 4 På läger, på läger, på läger sjunga vi, utan paraply!

Lägerbrev 4 På läger, på läger, på läger sjunga vi, utan paraply! Lägerbrev 4 På läger, på läger, på läger sjunga vi, utan paraply! Hej igen alla lägersugna scouter! Vi har nu bestämt vad årets läger ska heta och det är Ringar på vattnet. När någonting rör eller nuddar

Läs mer

ONLY WOMAN 2016. Plats: Art Gallery Quirinus http://www.galleryquirinus.com/ Datum: 9 januari 22 januari. Vernissage: 9 januari kl. 11-15.

ONLY WOMAN 2016. Plats: Art Gallery Quirinus http://www.galleryquirinus.com/ Datum: 9 januari 22 januari. Vernissage: 9 januari kl. 11-15. ONLY WOMAN 2016 en utställning av kvinnor för kvinnor där 20% av intäkterna för sålda konstverk går oavkortat till Kvinnojouren i Köping, Sverige Regler och registreringsblankett för individuellt deltagande

Läs mer

RESAN. År 6. År 7. Målet i år 7 är att klara av nedanstående resa:

RESAN. År 6. År 7. Målet i år 7 är att klara av nedanstående resa: RESAN År 6 I år 6 är målet att du ska kunna kommunicera på mycket enkel franska. För att nå målet lär du dig ord och uttryck inom många olika områden, t.ex. familjen, djur, frukter, klockan, sporter och

Läs mer

www.kenzantours.se Tanzania bra att tänka på innan du reser ut!

www.kenzantours.se Tanzania bra att tänka på innan du reser ut! www.kenzantours.se Tanzania bra att tänka på innan du reser ut! Ta minst två kopior av pass, resehandlingar och försäkringspapper. En kopia av var lämnar du hos en anhörig för att underlätta om något inträffar

Läs mer

Resor med buss eller tåg i Västmanland

Resor med buss eller tåg i Västmanland Resor med buss eller tåg i Västmanland Här kan du läsa hur du ska göra när du vill resa med buss och tåg i Västmanland Bolaget du reser med heter VL. Du får veta var du kan köpa biljetter och hur du gör

Läs mer

HEJ SCOUTVÄNNER! Tema och innehåll i lägret

HEJ SCOUTVÄNNER! Tema och innehåll i lägret HEJ SCOUTVÄNNER! Nu är det mindre än ett halvår kvar till Trampolin! I många av scoutkårerna runt om i landet verkar förberedelserna vara i full gång. Vi får allt fler frågor om lägret från intresserade

Läs mer

Göteborgs. Scoutdistrikts

Göteborgs. Scoutdistrikts Göteborgs Scoutdistrikts Arrangemang Hösten 2013 2 KALENDARIET September Oktober 1 S 1 T 2 M Mandalay kv.segl. 2 O 3 T 3 T 4 O 4 F Vandringen 2013 5 T 5 L Vandringen 2013 6 F Mandalay ny.segl. 6 S Vandringen

Läs mer

Frilufts & Seglarläger

Frilufts & Seglarläger Frilufts & Seglarläger Du är välkommen på Frilufts- & Seglarläger Sommaren 2014 söndag 6 juli - lördag 12 juli Stockholm Scoutkansliet Adress Fridhemsgatan 8, 112 40, Stockholm Tel 08-652 05 10 Fax 08-653

Läs mer

Sommarkul med Fritidsgården Fenix!

Sommarkul med Fritidsgården Fenix! snämnden Sommarkul med! Anmäl dig idag till sommarens roligaste veckor! Fredagen den 17/2 Postadress Box 500, 343 23 Älmhult Besöksadress Stortorget 1 Telefon 0476-550 00 (vx) Fax 0476-552 00 Organisationsnr

Läs mer

Inbjudan till Klippans ordförandekonferens 20-21 oktober 2012

Inbjudan till Klippans ordförandekonferens 20-21 oktober 2012 Till alla Klippans sektioner och FUB:s länsförbund och lokalföreningar Inbjudan till Klippans ordförandekonferens 20-21 oktober 2012 Hej! Rikssektionen Klippans styrelse bjuder in till konferens för alla

Läs mer

Tutorpaket Frank, studiekort och Elisa Lompakko

Tutorpaket Frank, studiekort och Elisa Lompakko Tutorpaket Frank, studiekort och Elisa Lompakko Innehåll 1. Vem är Frank? 2. Kortalternativ 3. Studiekort med betalningsegenskap 4. Elisa Lompakko tjänsten 5. Exempel Vem är Frank? Frank = Den nya studentägda

Läs mer

Telefonnummer för särskilda händelser och behov Tellus 09

Telefonnummer för särskilda händelser och behov Tellus 09 Här kommer det sista lägerbrevet med utrustningslista. Nu är det inte långt kvar till sommarens scouthöjdpunkt, årets sommarläger! Lägret heter Tellus09 Världens läger! och temat på lägret är äventyr från

Läs mer

Facit Spra kva gen B tester

Facit Spra kva gen B tester Facit Spra kva gen B tester En stressig dag B 1 Pappan (mannen) låser dörren. 2 Han handlar mat efter jobbet. 3 Barnen gråter i affären. 4 Han diskar och tvättar efter maten. 5 Han somnar i soffan. C 1

Läs mer

Förskolan är till för ditt barn. En broschyr om förskolans läroplan

Förskolan är till för ditt barn. En broschyr om förskolans läroplan Förskolan är till för ditt barn En broschyr om förskolans läroplan Förskolan är till för ditt barn Skolverket, reviderad upplaga 2007 Den här broschyren kan beställas från: Fritzes kundservice 106 47 Stockholm

Läs mer

POSTTRAMPET LUDVIKA 10 september 2005

POSTTRAMPET LUDVIKA 10 september 2005 POSTTRAMPET LUDVIKA 10 september 2005 Postens IF Ludvika och Postens Idrottsförbund inbjuder till POSTTRAMPET. Motionsklassen kommer att cykla på natursköna cykelbanor anlagda på gamla järnvägsbankar på

Läs mer

Pengar är för de flesta av oss en begränsad resurs d v s vi har bara en begränsad summa pengar per vecka eller månad att hushålla med.

Pengar är för de flesta av oss en begränsad resurs d v s vi har bara en begränsad summa pengar per vecka eller månad att hushålla med. Hkk åk 9 PRIVATEKONOMI-INTERNETHANDEL-KRONOFOGDEN Tid 160 min PRIVATEKONOMI Pengar är för de flesta av oss en begränsad resurs d v s vi har bara en begränsad summa pengar per vecka eller månad att hushålla

Läs mer

Riksmöte 2010. 19-21 november - Nässjö

Riksmöte 2010. 19-21 november - Nässjö Riksmöte 2010 19-21 november - Nässjö Varför du borde delta: - Du får makt på årets största och viktigaste möte inom spelhobbyn. - Du får lära känna massor av intressanta människor som har samma intressen

Läs mer

European Masters Athletics 2010 15-24. juli

European Masters Athletics 2010 15-24. juli Del af Holstebro RejseCenter K/S Gartnerivej 11-7500 Holstebro Danmark www.holstebrorejsecenter.dk CVR 26927021 Tilsluttet Rejsegarantifonden nr 1525 Medlem af Danmarks Rejsebureau Forening Udvidet ansvarsforsikring

Läs mer

3 bäddsrum 400: /person och natt. Bo två nätter utan städning: 350: /person och natt

3 bäddsrum 400: /person och natt. Bo två nätter utan städning: 350: /person och natt Vi vill härmed bjuda in dig och dina vänner till årets Post-sm i kubb! Denna gång vid Väsmans strand i Ludvika, med utsikt över vidderna, där Dan Andersson en gång i tiden vandrade! Ta tillfället i akt,

Läs mer

Före Roihu tävlar vi i Kipinät och efter njuter vi av Hiillosaktiviteter

Före Roihu tävlar vi i Kipinät och efter njuter vi av Hiillosaktiviteter I NFOrmationpaket för kontaktperson Bild: Antti Kurkinen Före Roihu tävlar vi i Kipinät och efter njuter vi av Hiillosaktiviteter Året 2016 är en årslång scoutupplevelse. Förutom lägerdelen hör det också

Läs mer

I detta meddelande. 1. Viktigt om lägret. VIP-gäster. 1. Internationella nationella teamet berättar. 2. Home Hospitality. 3.

I detta meddelande. 1. Viktigt om lägret. VIP-gäster. 1. Internationella nationella teamet berättar. 2. Home Hospitality. 3. Kilkemeddelande Juni 2010 Det här är det månatliga informationspaketet för alla som är intresserade av Kilke. Aktuell information om Kilke sammanställs i de månatliga Kilkemeddelandena. Brevet innehåller

Läs mer

ANVISNINGAR TILL DEM SOM ANLITAR VANLIG TAXI

ANVISNINGAR TILL DEM SOM ANLITAR VANLIG TAXI ANVISNINGAR TILL DEM SOM ANLITAR VANLIG TAXI Färdtjänst enligt socialvårdslagen SJUNDEÅ 2 Bästa färdtjänstkund i Sjundeå kommun! Här får ni en bruksanvisning för färdtjänsten. Färdtjänstresorna är avsedda

Läs mer

Fritidsbladet. Aktiviteter

Fritidsbladet. Aktiviteter Fritidsbladet Aktiviteter Sommar 2015 Aktivitetsinformation Bokning Ange alltid namn födelsenummer (underlag till faktureringen), adress, samt telefonnummer, när du anmäler dig till en aktivitet. Du måste

Läs mer

En guide för föräldrar. ATT KÖPA Söndag. Smör Bröd Ägg juice Mjöl Frukt. BLodsocker-logg för vecka SÄNGGÅENDE MIDDAG MELLANMÅL. Lunch.

En guide för föräldrar. ATT KÖPA Söndag. Smör Bröd Ägg juice Mjöl Frukt. BLodsocker-logg för vecka SÄNGGÅENDE MIDDAG MELLANMÅL. Lunch. BLodsocker-logg för vecka Frukost Lunch MELLANMÅL MIDDAG SÄNGGÅENDE Måndag Tisdag Onsdag Torsdag Fredag Lördag ATT KÖPA Söndag Veckoanteckningar Använd denna sida för att skriva ned ditt och dos. En guide

Läs mer

Lättläst. Finland tar euron i bruk. Inväxlingsperiod 1.1 28.2.2002. Spara instruktionerna

Lättläst. Finland tar euron i bruk. Inväxlingsperiod 1.1 28.2.2002. Spara instruktionerna Lättläst Finland tar euron i bruk Inväxlingsperiod 1.1 28.2.2002 Spara instruktionerna Innehåll Mark blir euro 3 Så här övergår vi till euro 4 Så här räknar du om mark till euro 6 Euromynten 7 Eurosedlarna

Läs mer

ANVISNINGAR TILL DEM SOM ANLITAR VANLIG TAXI

ANVISNINGAR TILL DEM SOM ANLITAR VANLIG TAXI ANVISNINGAR TILL DEM SOM ANLITAR VANLIG TAXI Färdtjänst enligt lagen om service och stöd på grund av handikapp SJUNDEÅ 2 Bästa färdtjänstkund i Sjundeå kommun! Här får ni en bruksanvisning för färdtjänsten.

Läs mer

STÄNGT LUFTRUM. Praktiska råd till passagerare som drabbas av stängda flygplatser i EU

STÄNGT LUFTRUM. Praktiska råd till passagerare som drabbas av stängda flygplatser i EU STÄNGT LUFTRUM Praktiska råd till passagerare som drabbas av stängda flygplatser i EU Det stängda luftrummet har lett till enorma störningar i hela Europa för både turister och affärsresenärer. Men även

Läs mer

Bästa scoutföräldrar!

Bästa scoutföräldrar! Bästa scoutföräldrar! Under 2014 har Suomen Partiolaiset - Finlands Scouter ry uppdaterat sitt medlemsregister. Alla kårens medlemmar finns inskrivna i registret. Samma medlemsregister används också för

Läs mer

Vilda: alla scouters läger 2014 vilja - värme - virvel

Vilda: alla scouters läger 2014 vilja - värme - virvel Lägerbrev 1 Vilda: alla scouters läger 2014 vilja - värme - virvel Basf akta Vad: Ett lägerkoncept för alla scouter i Sverige. Vilda kommer att genomföras som många små läger runt om i landet under ett

Läs mer

BOKNINGS- OCH AVBOKNINGSVILLKOR FÖR INKVARTERINGSRÖRELSER

BOKNINGS- OCH AVBOKNINGSVILLKOR FÖR INKVARTERINGSRÖRELSER 27.4.2011 BOKNINGS- OCH AVBOKNINGSVILLKOR FÖR INKVARTERINGSRÖRELSER Dessa avtalsvillkor som träder i kraft 1.3.2011 har upprättats av Matkailuja Ravintolapalvelut MaRa ry och granskats av konsumentombudsmannen.

Läs mer

Solbergsgatan 12 B källaringång Grums Lämna namn och telefonnummer så ringer Jag upp dig när jag kan! Fritidsverksamheten

Solbergsgatan 12 B källaringång Grums Lämna namn och telefonnummer så ringer Jag upp dig när jag kan! Fritidsverksamheten Personal Fritiden: Alice Lönnemalm Adress: Telefon: Telefonsvarare: Postadress: Solbergsgatan 12 B källaringång 664 30 Grums 070-347 01 40 Lämna namn och telefonnummer så ringer Jag upp dig när jag kan!

Läs mer

Foto: Lars Svensson Helsingborg

Foto: Lars Svensson Helsingborg Foto: Lars Svensson Helsingborg POSTMÄSTERSKAP I BANGOLF 2008 Postens IF Helsingborg, BGK Kärnan och Postens Idrottsförbund inbjuder till postmästerskap i Bangolf i Helsingborg 14-15 juni 2008. Plats:

Läs mer

Allmän information om UNR och UNR:s session 2015

Allmän information om UNR och UNR:s session 2015 Allmän information om UNR och UNR:s session 2015 Vad är UNR? Under Ungdomens Nordiska Råds (UNR) session möts nordiskt och politiskt engagerade unga för att diskutera aktuella ämnen i det nordiska samarbetet.

Läs mer

Grundutbildning. för Junisledare. Vilket ansvar har jag som ledare

Grundutbildning. för Junisledare. Vilket ansvar har jag som ledare Kurspass 7 Säkerhet Fakta Grundutbildning Vilket ansvar har jag som ledare Ni som ledare har tagit ett ansvar för barn genom att bli ledare för en grupp. Barnens föräldrar har lämnat över ansvaret till

Läs mer

Vi ser fram emot en kul, rolig, spännande och upplevelserik vistelse i Göteborg och tänk på vi åker dit för att ha kul och spela bra innebandy.

Vi ser fram emot en kul, rolig, spännande och upplevelserik vistelse i Göteborg och tänk på vi åker dit för att ha kul och spela bra innebandy. Så närmar vi oss vårt innebandyäventyr, Gothia Innebandy Cup i Göteborg, mellan den 5 9 januari 2011. Tänk nu på att ni, både spelare och medföljande vuxna håller er friska, inte äter för mycket julmat,

Läs mer

I n f o r m a t i o n s b r o s c h y r o m p r a o

I n f o r m a t i o n s b r o s c h y r o m p r a o I n f o r m a t i o n s b r o s c h y r o m p r a o I broschyren finner du: Information om prao Regler för prao Tips på hur du ordnar egen praoplats Blanketten, Var ska du göra din prao? T i l l h ö r

Läs mer

Tack för er intresseanmälan, det är en hel del kårer som anmält sitt intresse vilket är jätte kul!

Tack för er intresseanmälan, det är en hel del kårer som anmält sitt intresse vilket är jätte kul! Sidan 1 av 10 Lägerbrev 3 Hej! Tack för er intresseanmälan, det är en hel del kårer som anmält sitt intresse vilket är jätte kul! Nu har det blivit dags att definitivanmäla sig. Detta utskick innehåller

Läs mer

Telefonnummer: 08-754 32 92. Allmänna Villkor

Telefonnummer: 08-754 32 92. Allmänna Villkor Allmänna Villkor Vi vill gärna informera dig om vilka regler och villkor som gäller då du bokar rum och/eller bor på. Reglerna har utgångspunkt i SHR rekommendationer med några smärre ändringar. är medlem

Läs mer

Foto: Clifford Shirley Västerås & Co. Bowling Västerås

Foto: Clifford Shirley Västerås & Co. Bowling Västerås Foto: Clifford Shirley Västerås & Co Bowling Västerås Än en gång ställer vi kosan mot Västerås, en stad som haft många PIF-arrangemang, bl.a. Postmilen, Posttrampet, Postsimmet. Bowling har också varit

Läs mer

Uppdateringar :

Uppdateringar : Uppdateringar : OBS! Samling klockan 07:30 Lördag 5 Augusti vid Scoutstugan i Stenungsund, tänk på att vara där i tid! Tänk också på att alla skall ha med sig egen lunch och vattenflaska för lördagen,

Läs mer

Med vänliga hälsningar Fritidshemspersonalen. Diverse aktiviteter på skolans område. Tider: Samling senast 8:45. Program:

Med vänliga hälsningar Fritidshemspersonalen. Diverse aktiviteter på skolans område. Tider: Samling senast 8:45. Program: Diverse aktiviteter på skolans område Tider: Samling senast 8:45 23/6 Fotbollsaktiviteter 27/6 Femkamp 1/7 Brännbollsturnering 4/7 Vattenaktiviteter 10/7 Skattjakt 18/7 Freesbee-golf 4/8 Bokstavsjakt Vid

Läs mer

I utlandet. Före resan

I utlandet. Före resan I utlandet I samband med en resa utomlands finns det flera saker som är viktiga att tänka på. För att kunna ringa och ta emot samtal med din mobil utomlands måste din svenska operatör ha ett avtal med

Läs mer

Utbildning i marknadsföring Biografcentralen 2015. www.ljk.se

Utbildning i marknadsföring Biografcentralen 2015. www.ljk.se Utbildning i marknadsföring Biografcentralen 2015 www.ljk.se Logga in Uppgift till denna gång Läs kapitel 11 och kapitel 12 om strategier, marknadsplan och varumärken Skicka en skiss på ert projekt till

Läs mer

Är du intresserad av friluftsliv, segling, skapande, paddling, gemenskap och nya vänner?

Är du intresserad av friluftsliv, segling, skapande, paddling, gemenskap och nya vänner? Är du intresserad av friluftsliv, segling, skapande, paddling, gemenskap och nya vänner? Vill du uppleva ett sommaräventyr som skapar minnen för livet? Då är Ängsholmens Skärgårdsläger något för dig! Skärgårdskollo

Läs mer

Allt för sjön, 27/2 8/3 2015 på Stockholmsmässan

Allt för sjön, 27/2 8/3 2015 på Stockholmsmässan Allt för sjön, 27/2 8/3 2015 på Stockholmsmässan In- och utflyttning av båtar och större utställningsföremål Innehåll 1. Båtar och större utställningsföremål kan levereras under perioden 16 20/2 mellan

Läs mer

Vilda Kristianstad - mitt i Tivoliparken

Vilda Kristianstad - mitt i Tivoliparken Lägerbrev 4 Vilda Kristianstad - mitt i Tivoliparken Sommarens häftigaste äventyr närmar sig med stormsteg, nu är det snart dags! Vi kommer att bli ungefär 300 scouter som lever lägerliv mitt i centrala

Läs mer

POSTMÄSTERSKAP I GOLF

POSTMÄSTERSKAP I GOLF På uppdrag av Postens Idrottsförbund inbjuder Spik, Stockholm till: POSTMÄSTERSKAP I GOLF Årets PM i golf kommer att avgöras ute vid Arlanda närmare bestämt på Arlandastadsgolfbana. Ni som hänger med vet

Läs mer

ZKA-UT. Medlemstidning för Hässelby Scoutkår. Ordföranden har ordet. Nr 2, vårterminen 2014. I detta nummer:

ZKA-UT. Medlemstidning för Hässelby Scoutkår. Ordföranden har ordet. Nr 2, vårterminen 2014. I detta nummer: ZKA-UT Medlemstidning för Hässelby Scoutkår Nr 2, vårterminen 2014 I detta nummer: - Ordföranden har ordet - Discovery-hajk! - Gästabud 25 april! - Sommarlägret! - Utställning i Åkermyntans bibliotek -

Läs mer

Hitta ditt nya arbete genom oss. Lättläst

Hitta ditt nya arbete genom oss. Lättläst Hitta ditt nya arbete genom oss Lättläst Anmäl att du söker jobb När du anmäler dig till Arbetsförmedlingen för att söka jobb kallas det för att du skriver in dig på Arbetsförmedlingen. Du kan få service

Läs mer

Vikingen nr 4 2003. Ansvarig för utgivningen är scoutkårens ordförande. Ansvarig för att tidningen skrivs och distribueras: Peter Möller.

Vikingen nr 4 2003. Ansvarig för utgivningen är scoutkårens ordförande. Ansvarig för att tidningen skrivs och distribueras: Peter Möller. Vikingen nr 4 2003 Tidningen "VIKINGEN" utkommer med 4-5 nummer per år. Ansvarig för utgivningen är scoutkårens ordförande. Ansvarig för att tidningen skrivs och distribueras: Peter Möller Vill ni vara

Läs mer

april 2013 Hej alla Klippan-sektioner! Våren är här! Hoppas ni är vår-glada.

april 2013 Hej alla Klippan-sektioner! Våren är här! Hoppas ni är vår-glada. april 2013 Hej alla Klippan-sektioner! Våren är här! Hoppas ni är vår-glada. brev Alla Klippan-sektioner får här ett nyhetsbrev. Hoppas jag! Kanske får du detta brev, fast det egentligen någon annan borde

Läs mer

Hej Kära konfirmander och konfirmandföräldrar!

Hej Kära konfirmander och konfirmandföräldrar! Hej Kära konfirmander och konfirmandföräldrar! Nu är det höst och det kan kännas långt kvart till sommaren, men det går snabbare än vad man tror! Här kommer lite information om det mesta ni behöver veta

Läs mer

Bästa scoutföräldrar!

Bästa scoutföräldrar! Bästa scoutföräldrar! Under 2014 har Suomen Partiolaiset - Finlands Scouter ry uppdaterat sitt medlemsregister. Det nya medlemsregistret heter Kuksa. Alla kårens medlemmar finns inskrivna i registret.

Läs mer

Örninfo. Februari 2015 Gratis biobiljetter till alla barn! Unga Örnar Väst. Postadress: Stenebyvägen 3 461 71 Trollhättan. Telefon: 0739-08 46 71

Örninfo. Februari 2015 Gratis biobiljetter till alla barn! Unga Örnar Väst. Postadress: Stenebyvägen 3 461 71 Trollhättan. Telefon: 0739-08 46 71 Örninfo Februari 2015 Gratis biobiljetter till alla barn! Unga Örnar Väst Postadress: Stenebyvägen 3 461 71 Trollhättan Telefon: 0739-08 46 71 E-post: Unga Örnar Väst info@vast.ungaornar.se Distriktsombudman

Läs mer

Vikingen nr 3 2005 -------------------------------------------------------------------------------------------------

Vikingen nr 3 2005 ------------------------------------------------------------------------------------------------- Vikingen nr 3 2005 Tidningen Vikingen utkommer med 4-6 nummer per år. Alla kårens medlemmar kan skicka in bidrag till kårtidningen. Du som har varit med om någonting skoj som du vill berätta om, kom in

Läs mer

Inbjudningar för barn och ungdom sommaren 2015. Stjärnevikskollot, simskola, tennisskola, ridskola och Källängen. Vimmerby kommun

Inbjudningar för barn och ungdom sommaren 2015. Stjärnevikskollot, simskola, tennisskola, ridskola och Källängen. Vimmerby kommun Vimmerby kommun Kultur- och fritidsförvaltningen Inbjudningar för barn och ungdom sommaren 2015 Stjärnevikskollot, simskola, tennisskola, ridskola och Källängen Stjärnevik 2015 För alla barn i Vimmerby

Läs mer

UNDER 100 DAGAR KVAR TILL GYMNAESTRADAN!

UNDER 100 DAGAR KVAR TILL GYMNAESTRADAN! GYMPINFO 7 APRIL 2015 UNDER 100 DAGAR KVAR TILL GYMNAESTRADAN! Sommaren närmar sig med stormsteg och förberedelserna inför Gymnaestradan intensifieras från dag till dag. I denna sjunde Gympinfo informeras

Läs mer

Sid 1(6) INFORMATION SJUKRESOR

Sid 1(6) INFORMATION SJUKRESOR Sid 1(6) INFORMATION SJUKRESOR Sid 2(6) SJUKRESOR I REGION JÄMTLAND HÄRJEDALEN Om du bor i Jämtlands län kan du få bidrag från Region Jämtland Härjedalen för resa i samband med läkarvård, sjukvårdande

Läs mer

Detta lägerbrev är fullmatad med information om sommarens äventyr!

Detta lägerbrev är fullmatad med information om sommarens äventyr! Lägerbrev 1 Sjöröds Kårlägerveckor 2016 Hej! Tack för er intresseanmälan till Kårläger på Sjöröd 2016, det är 18 scoutkårer som anmält sitt intresse och de preliminära antalet deltagare uppgår till ca

Läs mer

Sid 1(6) INFORMATION SJUKRESOR

Sid 1(6) INFORMATION SJUKRESOR Sid 1(6) INFORMATION SJUKRESOR Sid 2(6) SJUKRESOR Alla som bor i Jämtlands län har rätt att få bidrag från Region Jämtland Härjedalen för resa i samband med läkarvård, sjukvårdande behandling och tandvård.

Läs mer

du verkligen tycker om!

du verkligen tycker om! Din guide till rekryteringstips, nya idéer och ett smakprov på alla de häftiga och roliga aktiviteter som du och din kår kan genomföra tillsammans med en konsulent eller själva när det kommer till rekrytering!

Läs mer

Anmälning i Kuksa såhär gör du (långa versionen med bilder och ståltrådsanvisningar)

Anmälning i Kuksa såhär gör du (långa versionen med bilder och ståltrådsanvisningar) Anmälning i Kuksa såhär gör du (långa versionen med bilder och ståltrådsanvisningar) Innehåller: 1. ScoutID 2. Anmäl dig själv till evenemang 3. Anmäl andra kårmedlemmar till evenemang 4. OBS för kårernas

Läs mer

Användarmanual flexconnect.se Administratör

Användarmanual flexconnect.se Administratör Användarmanual flexconnect.se Administratör Innehållsförteckning 1 HJÄLP TILL TDC MOBILFLEX CONNECT (ADMINISTRATÖR)... 3 2 TELEFONBOK... 3 3 FÖRETAGSINFORMATION... 4 4 LÄGGA TILL EXTRA FÄLT TILL PROFILER...

Läs mer

Lägerbrev 3. Bifogat med detta lägerbrev och på vår hemsida finns det nu definitivanmälningsblanketter att skriva ut.

Lägerbrev 3. Bifogat med detta lägerbrev och på vår hemsida  finns det nu definitivanmälningsblanketter att skriva ut. Lägerbrev 3 Här kommer lägerbrev nummer tre, fullt av information om lägret och blanketter för definitivanmälan. Varje grupp som planerar lägret har information till er och är du intresserad av att vara

Läs mer

Kom igång. med Phonera Mobiltelefoni

Kom igång. med Phonera Mobiltelefoni Kom igång med Phonera Mobiltelefoni Välkommen som mobilkund hos Phonera! I detta häfte har vi sammanställt information som hjälper dig att komma igång och som ger dig svar på vanliga frågor om mobiltelefoni

Läs mer

Ärade deltagare till Lilla sommarlägret!

Ärade deltagare till Lilla sommarlägret! Ärade deltagare till Lilla sommarlägret! Vad glada vi är för att ni valt att gå på Lilla sommarlägret sommaren 2017! Vi längtar redan efter er! Nedan följer lite kort information som är bra att ni läser

Läs mer

Välkommen att bli prioriterad kund hos oss på taxi 020, där tillgänglighet, service och gröna frågor är honnörsord. Det är enkelt att boka och

Välkommen att bli prioriterad kund hos oss på taxi 020, där tillgänglighet, service och gröna frågor är honnörsord. Det är enkelt att boka och Välkommen att bli prioriterad kund hos oss på taxi 020, där tillgänglighet, service och gröna frågor är honnörsord. Det är enkelt att boka och prisvärt att resa, svårare än så behöver det inte vara. Välj

Läs mer

JOTI. En guide för nybörjare. Victor Spiby

JOTI. En guide för nybörjare. Victor Spiby JOTI En guide för nybörjare Victor Spiby 2011-2014 Victor Spiby Bilder: jan-ove Pärmbilder: Finlands Svenska Scouter rf Tryckeri: din_mamma 4 5 55 15 55 5 9 5 4 1 Innehållsförteckning Förord... 3 Introduktion...

Läs mer

ATT RESA MED DJUR. Goda Råd från Evidensia.

ATT RESA MED DJUR. Goda Råd från Evidensia. ATT RESA MED DJUR. Goda Råd från Evidensia. Funderar du på att ta med din hund eller katt på nästa semester utomlands? Då är du inte ensam. Ju mer vi människor reser, desto fler av oss vill också ta med

Läs mer

Info om aktiviteter och anmälnings-formulär på webben

Info om aktiviteter och anmälnings-formulär på webben Info om aktiviteter och anmälnings-formulär på webben Detta behövs, när du vill använda webben för att ta emot anmälningar till en aktivitet. Först ser du en sammanfattning av processen och den info webmaster

Läs mer

Renskrivningen (på dator/för hand) ska vara inlämnad senast 18.11.

Renskrivningen (på dator/för hand) ska vara inlämnad senast 18.11. Afrika Din pappa (eller mamma) arbetar på ett internationellt företag med huvudkontoret i Salo. Han (eller hon) har nu fått världens chans, ett erbjudande att under ett helt år bygga upp en ny fabrik i

Läs mer

FLEXTRAFIK FALKÖPING. 1 januari 2012 och tills vidare

FLEXTRAFIK FALKÖPING. 1 januari 2012 och tills vidare FLEXTRAFIK FALKÖPING 1 januari 2012 och tills vidare Flextrafik är allmän kollektivtrafik som körs med mindre fordon inom Falköpings kommuncentrum. Resorna samordnas så flera resenärer åker i samma fordon.

Läs mer

Lathund för Svenska Celiakiungdomsförbundets, SCUF:s medlemsföreningskassörer

Lathund för Svenska Celiakiungdomsförbundets, SCUF:s medlemsföreningskassörer Lathund för Svenska Celiakiungdomsförbundets, SCUF:s medlemsföreningskassörer Svenska Celiakiungdomsförbundet Norr Mälarstrand 24 112 20 Stockholm tel: 08-562 788 07 info@scuf.se www.scuf.se Inledning

Läs mer