LÄGERINFO OM LÄGER 1004

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "LÄGERINFO OM LÄGER 1004"

Transkript

1 Hej på dej! LÄGERINFO OM LÄGER 1004 Skribastarten närmar sig och här kommer lite praktisk information om skribalägret. Lägret hålls på Kunstenpää lägergård på Kunsteniemi lägercentrum i Rimito (vägbeskrivning bifogas nedan). Lägret startar lördagen den 27 juni kl i Aurelia, Auragatan 18. Vi ordnar gemensam skjuts till lägergården på eftermiddagen. Lägret slutar efter lunchen fredagen den 3 juli och då ordnar vi gemensam busskjuts till Åbo torg från lägret. Ta med dig: - underlakan, dynvar och påslakan (ej sovsäck! Om du glömmer lakanen måste du hyra lakan från lägergården för 5 ) - kläder för inne- och utebruk. Obs! Varma kläder behövs. - toalettsaker och bastugrejer - eventuellt inneskor - pennor (gärna färgpennor) att skriva med - annat som du anser är viktigt (kramdjur, spel, instrument, pulkka, skidor ) Till lägret får du INTE ta med dig mankka, högtalare, dator, surfplatta (typ ipad), TV, dvd-spelare och liknande. Däremot får du ta med dig MP3-spelare och motsvarande. Det finns inget att köpa på lägerområdet så du behöver inte ta med några pengar. Vi har ingen besöksdag vilket betyder att inga besök eller leveranser är tillåtna. Vid nödfall bör vårdnadshavaren ta kontakt med mig. Lägerdeltagarna är olycksfallsförsäkrade men försäkringen täcker inte om glasögon går sönder. Konfirmanderna är själva ansvariga för de ägodelar som de tar med sig till lägret så om man är rädd om något ska man lämna det hemma. På den bifogade säkerhetsblanketten ska du fylla i uppgifterna noggrant tillsammans med din vårdnadshavare. Läs också omsorgsfullt igenom reglerna. Det lönar sig inte att ringa i förväg och fråga vem du ska sova med. Det får du reda på när du kommer till lägret. Vi beaktar era önskemål så långt det är möjligt! Jag är program- och säkerhetsansvarig på lägret och övriga vuxenledare är ungdomsarbetsledare Annika Niemelä och kyrkomusiker Marjo Danielsson. Hör av dig om du har frågor! Med önskan om solsken och lägerfiilis, Vägbeskrivning till Kunstenniemi lägerområde (Kunstenniementie 233, Poikko) På vägen från Åbo mot Nådendal kör man ca 28km. Sedan svänger man till höger vid vägskälet där det står Ylttinen. Följ skyltarna mot Kunstenniemi (ca 7km). Från Åbo sammanlagt ca 38km. Stanna vid parkeringsplatsen.

2 Skriban startar snart! Hej! Söndagen den 17 maj 2015 kl är du och din familj välkomna till Åbo domkyrka för att fira festhögmässa. Festhögmässan inleder din skriftskola. Detta gäller alla sommargrupper (1003, 1004 och 1005). Efter högmässan fortsätter vi med kyrkkaffe och information för konfirmander och föräldrar. Där får ni information om lägret och skriftskolans utformning under hösten Våra hemsidor ( är nu uppdaterade med all den information som du får i detta brev. Där kan du alltid kolla ifall det är något du undrar över. Tveka inte heller att ta kontakt med mig eller med den som är program- och säkerhetsansvarig på ditt läger! Vi ses snart! Ungdoms- och skribapräst PS. Läs noggrant igenom alla sidor och delar av detta brev!

3 Hej på dej! LÄGERINFO OM LÄGER 1004 Skribastarten närmar sig och här kommer lite praktisk information om skribalägret. Lägret hålls på Kunstenpää lägergård på Kunsteniemi lägercentrum i Rimito (vägbeskrivning bifogas nedan). Lägret startar lördagen den 27 juni kl i Aurelia, Auragatan 18. Vi ordnar gemensam skjuts till lägergården på eftermiddagen. Lägret slutar efter lunchen fredagen den 3 juli och då ordnar vi gemensam busskjuts till Åbo torg från lägret. Ta med dig: - underlakan, dynvar och påslakan (ej sovsäck! Om du glömmer lakanen måste du hyra lakan från lägergården för 5 ) - kläder för inne- och utebruk. Obs! Varma kläder behövs. - toalettsaker och bastugrejer - eventuellt inneskor - pennor (gärna färgpennor) att skriva med - annat som du anser är viktigt (kramdjur, spel, instrument, pulkka, skidor ) Till lägret får du INTE ta med dig mankka, högtalare, dator, surfplatta (typ ipad), TV, dvd-spelare och liknande. Däremot får du ta med dig MP3-spelare och motsvarande. Det finns inget att köpa på lägerområdet så du behöver inte ta med några pengar. Vi har ingen besöksdag vilket betyder att inga besök eller leveranser är tillåtna. Vid nödfall bör vårdnadshavaren ta kontakt med mig. Lägerdeltagarna är olycksfallsförsäkrade men försäkringen täcker inte om glasögon går sönder. Konfirmanderna är själva ansvariga för de ägodelar som de tar med sig till lägret så om man är rädd om något ska man lämna det hemma. På den bifogade säkerhetsblanketten ska du fylla i uppgifterna noggrant tillsammans med din vårdnadshavare. Läs också omsorgsfullt igenom reglerna. Det lönar sig inte att ringa i förväg och fråga vem du ska sova med. Det får du reda på när du kommer till lägret. Vi beaktar era önskemål så långt det är möjligt! Jag är program- och säkerhetsansvarig på lägret och övriga vuxenledare är ungdomsarbetsledare Annika Niemelä och kyrkomusiker Marjo Danielsson. Hör av dig om du har frågor! Med önskan om solsken och lägerfiilis, Vägbeskrivning till Kunstenniemi lägerområde (Kunstenniementie 233, Poikko) På vägen från Åbo mot Nådendal kör man ca 28km. Sedan svänger man till höger vid vägskälet där det står Ylttinen. Följ skyltarna mot Kunstenniemi (ca 7km). Från Åbo sammanlagt ca 38km. Stanna vid parkeringsplatsen.

4 Skriban startar snart! Hej! Söndagen den 17 maj 2015 kl är du och din familj välkomna till Åbo domkyrka för att fira festhögmässa. Festhögmässan inleder din skriftskola. Detta gäller alla sommargrupper (1003, 1004 och 1005). Efter högmässan fortsätter vi med kyrkkaffe och information för konfirmander och föräldrar. Där får ni information om lägret och skriftskolans utformning under hösten Våra hemsidor ( är nu uppdaterade med all den information som du får i detta brev. Där kan du alltid kolla ifall det är något du undrar över. Tveka inte heller att ta kontakt med mig eller med den som är program- och säkerhetsansvarig på ditt läger! Vi ses snart! Ungdoms- och skribapräst PS. Läs noggrant igenom alla sidor och delar av detta brev!

5 Hej på dej! LÄGERINFO OM LÄGER 1004 Skribastarten närmar sig och här kommer lite praktisk information om skribalägret. Lägret hålls på Kunstenpää lägergård på Kunsteniemi lägercentrum i Rimito (vägbeskrivning bifogas nedan). Lägret startar lördagen den 27 juni kl i Aurelia, Auragatan 18. Vi ordnar gemensam skjuts till lägergården på eftermiddagen. Lägret slutar efter lunchen fredagen den 3 juli och då ordnar vi gemensam busskjuts till Åbo torg från lägret. Ta med dig: - underlakan, dynvar och påslakan (ej sovsäck! Om du glömmer lakanen måste du hyra lakan från lägergården för 5 ) - kläder för inne- och utebruk. Obs! Varma kläder behövs. - toalettsaker och bastugrejer - eventuellt inneskor - pennor (gärna färgpennor) att skriva med - annat som du anser är viktigt (kramdjur, spel, instrument, pulkka, skidor ) Till lägret får du INTE ta med dig mankka, högtalare, dator, surfplatta (typ ipad), TV, dvd-spelare och liknande. Däremot får du ta med dig MP3-spelare och motsvarande. Det finns inget att köpa på lägerområdet så du behöver inte ta med några pengar. Vi har ingen besöksdag vilket betyder att inga besök eller leveranser är tillåtna. Vid nödfall bör vårdnadshavaren ta kontakt med mig. Lägerdeltagarna är olycksfallsförsäkrade men försäkringen täcker inte om glasögon går sönder. Konfirmanderna är själva ansvariga för de ägodelar som de tar med sig till lägret så om man är rädd om något ska man lämna det hemma. På den bifogade säkerhetsblanketten ska du fylla i uppgifterna noggrant tillsammans med din vårdnadshavare. Läs också omsorgsfullt igenom reglerna. Det lönar sig inte att ringa i förväg och fråga vem du ska sova med. Det får du reda på när du kommer till lägret. Vi beaktar era önskemål så långt det är möjligt! Jag är program- och säkerhetsansvarig på lägret och övriga vuxenledare är ungdomsarbetsledare Annika Niemelä och kyrkomusiker Marjo Danielsson. Hör av dig om du har frågor! Med önskan om solsken och lägerfiilis, Vägbeskrivning till Kunstenniemi lägerområde (Kunstenniementie 233, Poikko) På vägen från Åbo mot Nådendal kör man ca 28km. Sedan svänger man till höger vid vägskälet där det står Ylttinen. Följ skyltarna mot Kunstenniemi (ca 7km). Från Åbo sammanlagt ca 38km. Stanna vid parkeringsplatsen.

6 Skriban startar snart! Hej! Söndagen den 17 maj 2015 kl är du och din familj välkomna till Åbo domkyrka för att fira festhögmässa. Festhögmässan inleder din skriftskola. Detta gäller alla sommargrupper (1003, 1004 och 1005). Efter högmässan fortsätter vi med kyrkkaffe och information för konfirmander och föräldrar. Där får ni information om lägret och skriftskolans utformning under hösten Våra hemsidor ( är nu uppdaterade med all den information som du får i detta brev. Där kan du alltid kolla ifall det är något du undrar över. Tveka inte heller att ta kontakt med mig eller med den som är program- och säkerhetsansvarig på ditt läger! Vi ses snart! Ungdoms- och skribapräst PS. Läs noggrant igenom alla sidor och delar av detta brev!

7 Hej på dej! LÄGERINFO OM LÄGER 1004 Skribastarten närmar sig och här kommer lite praktisk information om skribalägret. Lägret hålls på Kunstenpää lägergård på Kunsteniemi lägercentrum i Rimito (vägbeskrivning bifogas nedan). Lägret startar lördagen den 27 juni kl i Aurelia, Auragatan 18. Vi ordnar gemensam skjuts till lägergården på eftermiddagen. Lägret slutar efter lunchen fredagen den 3 juli och då ordnar vi gemensam busskjuts till Åbo torg från lägret. Ta med dig: - underlakan, dynvar och påslakan (ej sovsäck! Om du glömmer lakanen måste du hyra lakan från lägergården för 5 ) - kläder för inne- och utebruk. Obs! Varma kläder behövs. - toalettsaker och bastugrejer - eventuellt inneskor - pennor (gärna färgpennor) att skriva med - annat som du anser är viktigt (kramdjur, spel, instrument, pulkka, skidor ) Till lägret får du INTE ta med dig mankka, högtalare, dator, surfplatta (typ ipad), TV, dvd-spelare och liknande. Däremot får du ta med dig MP3-spelare och motsvarande. Det finns inget att köpa på lägerområdet så du behöver inte ta med några pengar. Vi har ingen besöksdag vilket betyder att inga besök eller leveranser är tillåtna. Vid nödfall bör vårdnadshavaren ta kontakt med mig. Lägerdeltagarna är olycksfallsförsäkrade men försäkringen täcker inte om glasögon går sönder. Konfirmanderna är själva ansvariga för de ägodelar som de tar med sig till lägret så om man är rädd om något ska man lämna det hemma. På den bifogade säkerhetsblanketten ska du fylla i uppgifterna noggrant tillsammans med din vårdnadshavare. Läs också omsorgsfullt igenom reglerna. Det lönar sig inte att ringa i förväg och fråga vem du ska sova med. Det får du reda på när du kommer till lägret. Vi beaktar era önskemål så långt det är möjligt! Jag är program- och säkerhetsansvarig på lägret och övriga vuxenledare är ungdomsarbetsledare Annika Niemelä och kyrkomusiker Marjo Danielsson. Hör av dig om du har frågor! Med önskan om solsken och lägerfiilis, Vägbeskrivning till Kunstenniemi lägerområde (Kunstenniementie 233, Poikko) På vägen från Åbo mot Nådendal kör man ca 28km. Sedan svänger man till höger vid vägskälet där det står Ylttinen. Följ skyltarna mot Kunstenniemi (ca 7km). Från Åbo sammanlagt ca 38km. Stanna vid parkeringsplatsen.

8 Skriban startar snart! Hej! Söndagen den 17 maj 2015 kl är du och din familj välkomna till Åbo domkyrka för att fira festhögmässa. Festhögmässan inleder din skriftskola. Detta gäller alla sommargrupper (1003, 1004 och 1005). Efter högmässan fortsätter vi med kyrkkaffe och information för konfirmander och föräldrar. Där får ni information om lägret och skriftskolans utformning under hösten Våra hemsidor ( är nu uppdaterade med all den information som du får i detta brev. Där kan du alltid kolla ifall det är något du undrar över. Tveka inte heller att ta kontakt med mig eller med den som är program- och säkerhetsansvarig på ditt läger! Vi ses snart! Ungdoms- och skribapräst PS. Läs noggrant igenom alla sidor och delar av detta brev!

9 Hej på dej! LÄGERINFO OM LÄGER 1004 Skribastarten närmar sig och här kommer lite praktisk information om skribalägret. Lägret hålls på Kunstenpää lägergård på Kunsteniemi lägercentrum i Rimito (vägbeskrivning bifogas nedan). Lägret startar lördagen den 27 juni kl i Aurelia, Auragatan 18. Vi ordnar gemensam skjuts till lägergården på eftermiddagen. Lägret slutar efter lunchen fredagen den 3 juli och då ordnar vi gemensam busskjuts till Åbo torg från lägret. Ta med dig: - underlakan, dynvar och påslakan (ej sovsäck! Om du glömmer lakanen måste du hyra lakan från lägergården för 5 ) - kläder för inne- och utebruk. Obs! Varma kläder behövs. - toalettsaker och bastugrejer - eventuellt inneskor - pennor (gärna färgpennor) att skriva med - annat som du anser är viktigt (kramdjur, spel, instrument, pulkka, skidor ) Till lägret får du INTE ta med dig mankka, högtalare, dator, surfplatta (typ ipad), TV, dvd-spelare och liknande. Däremot får du ta med dig MP3-spelare och motsvarande. Det finns inget att köpa på lägerområdet så du behöver inte ta med några pengar. Vi har ingen besöksdag vilket betyder att inga besök eller leveranser är tillåtna. Vid nödfall bör vårdnadshavaren ta kontakt med mig. Lägerdeltagarna är olycksfallsförsäkrade men försäkringen täcker inte om glasögon går sönder. Konfirmanderna är själva ansvariga för de ägodelar som de tar med sig till lägret så om man är rädd om något ska man lämna det hemma. På den bifogade säkerhetsblanketten ska du fylla i uppgifterna noggrant tillsammans med din vårdnadshavare. Läs också omsorgsfullt igenom reglerna. Det lönar sig inte att ringa i förväg och fråga vem du ska sova med. Det får du reda på när du kommer till lägret. Vi beaktar era önskemål så långt det är möjligt! Jag är program- och säkerhetsansvarig på lägret och övriga vuxenledare är ungdomsarbetsledare Annika Niemelä och kyrkomusiker Marjo Danielsson. Hör av dig om du har frågor! Med önskan om solsken och lägerfiilis, Vägbeskrivning till Kunstenniemi lägerområde (Kunstenniementie 233, Poikko) På vägen från Åbo mot Nådendal kör man ca 28km. Sedan svänger man till höger vid vägskälet där det står Ylttinen. Följ skyltarna mot Kunstenniemi (ca 7km). Från Åbo sammanlagt ca 38km. Stanna vid parkeringsplatsen.

10 Skriban startar snart! Hej! Söndagen den 17 maj 2015 kl är du och din familj välkomna till Åbo domkyrka för att fira festhögmässa. Festhögmässan inleder din skriftskola. Detta gäller alla sommargrupper (1003, 1004 och 1005). Efter högmässan fortsätter vi med kyrkkaffe och information för konfirmander och föräldrar. Där får ni information om lägret och skriftskolans utformning under hösten Våra hemsidor ( är nu uppdaterade med all den information som du får i detta brev. Där kan du alltid kolla ifall det är något du undrar över. Tveka inte heller att ta kontakt med mig eller med den som är program- och säkerhetsansvarig på ditt läger! Vi ses snart! Ungdoms- och skribapräst PS. Läs noggrant igenom alla sidor och delar av detta brev!

11 Hej på dej! LÄGERINFO OM LÄGER 1004 Skribastarten närmar sig och här kommer lite praktisk information om skribalägret. Lägret hålls på Kunstenpää lägergård på Kunsteniemi lägercentrum i Rimito (vägbeskrivning bifogas nedan). Lägret startar lördagen den 27 juni kl i Aurelia, Auragatan 18. Vi ordnar gemensam skjuts till lägergården på eftermiddagen. Lägret slutar efter lunchen fredagen den 3 juli och då ordnar vi gemensam busskjuts till Åbo torg från lägret. Ta med dig: - underlakan, dynvar och påslakan (ej sovsäck! Om du glömmer lakanen måste du hyra lakan från lägergården för 5 ) - kläder för inne- och utebruk. Obs! Varma kläder behövs. - toalettsaker och bastugrejer - eventuellt inneskor - pennor (gärna färgpennor) att skriva med - annat som du anser är viktigt (kramdjur, spel, instrument, pulkka, skidor ) Till lägret får du INTE ta med dig mankka, högtalare, dator, surfplatta (typ ipad), TV, dvd-spelare och liknande. Däremot får du ta med dig MP3-spelare och motsvarande. Det finns inget att köpa på lägerområdet så du behöver inte ta med några pengar. Vi har ingen besöksdag vilket betyder att inga besök eller leveranser är tillåtna. Vid nödfall bör vårdnadshavaren ta kontakt med mig. Lägerdeltagarna är olycksfallsförsäkrade men försäkringen täcker inte om glasögon går sönder. Konfirmanderna är själva ansvariga för de ägodelar som de tar med sig till lägret så om man är rädd om något ska man lämna det hemma. På den bifogade säkerhetsblanketten ska du fylla i uppgifterna noggrant tillsammans med din vårdnadshavare. Läs också omsorgsfullt igenom reglerna. Det lönar sig inte att ringa i förväg och fråga vem du ska sova med. Det får du reda på när du kommer till lägret. Vi beaktar era önskemål så långt det är möjligt! Jag är program- och säkerhetsansvarig på lägret och övriga vuxenledare är ungdomsarbetsledare Annika Niemelä och kyrkomusiker Marjo Danielsson. Hör av dig om du har frågor! Med önskan om solsken och lägerfiilis, Vägbeskrivning till Kunstenniemi lägerområde (Kunstenniementie 233, Poikko) På vägen från Åbo mot Nådendal kör man ca 28km. Sedan svänger man till höger vid vägskälet där det står Ylttinen. Följ skyltarna mot Kunstenniemi (ca 7km). Från Åbo sammanlagt ca 38km. Stanna vid parkeringsplatsen.

12 Skriban startar snart! Hej! Söndagen den 17 maj 2015 kl är du och din familj välkomna till Åbo domkyrka för att fira festhögmässa. Festhögmässan inleder din skriftskola. Detta gäller alla sommargrupper (1003, 1004 och 1005). Efter högmässan fortsätter vi med kyrkkaffe och information för konfirmander och föräldrar. Där får ni information om lägret och skriftskolans utformning under hösten Våra hemsidor ( är nu uppdaterade med all den information som du får i detta brev. Där kan du alltid kolla ifall det är något du undrar över. Tveka inte heller att ta kontakt med mig eller med den som är program- och säkerhetsansvarig på ditt läger! Vi ses snart! Ungdoms- och skribapräst PS. Läs noggrant igenom alla sidor och delar av detta brev!

13 Hej på dej! LÄGERINFO OM LÄGER 1004 Skribastarten närmar sig och här kommer lite praktisk information om skribalägret. Lägret hålls på Kunstenpää lägergård på Kunsteniemi lägercentrum i Rimito (vägbeskrivning bifogas nedan). Lägret startar lördagen den 27 juni kl i Aurelia, Auragatan 18. Vi ordnar gemensam skjuts till lägergården på eftermiddagen. Lägret slutar efter lunchen fredagen den 3 juli och då ordnar vi gemensam busskjuts till Åbo torg från lägret. Ta med dig: - underlakan, dynvar och påslakan (ej sovsäck! Om du glömmer lakanen måste du hyra lakan från lägergården för 5 ) - kläder för inne- och utebruk. Obs! Varma kläder behövs. - toalettsaker och bastugrejer - eventuellt inneskor - pennor (gärna färgpennor) att skriva med - annat som du anser är viktigt (kramdjur, spel, instrument, pulkka, skidor ) Till lägret får du INTE ta med dig mankka, högtalare, dator, surfplatta (typ ipad), TV, dvd-spelare och liknande. Däremot får du ta med dig MP3-spelare och motsvarande. Det finns inget att köpa på lägerområdet så du behöver inte ta med några pengar. Vi har ingen besöksdag vilket betyder att inga besök eller leveranser är tillåtna. Vid nödfall bör vårdnadshavaren ta kontakt med mig. Lägerdeltagarna är olycksfallsförsäkrade men försäkringen täcker inte om glasögon går sönder. Konfirmanderna är själva ansvariga för de ägodelar som de tar med sig till lägret så om man är rädd om något ska man lämna det hemma. På den bifogade säkerhetsblanketten ska du fylla i uppgifterna noggrant tillsammans med din vårdnadshavare. Läs också omsorgsfullt igenom reglerna. Det lönar sig inte att ringa i förväg och fråga vem du ska sova med. Det får du reda på när du kommer till lägret. Vi beaktar era önskemål så långt det är möjligt! Jag är program- och säkerhetsansvarig på lägret och övriga vuxenledare är ungdomsarbetsledare Annika Niemelä och kyrkomusiker Marjo Danielsson. Hör av dig om du har frågor! Med önskan om solsken och lägerfiilis, Vägbeskrivning till Kunstenniemi lägerområde (Kunstenniementie 233, Poikko) På vägen från Åbo mot Nådendal kör man ca 28km. Sedan svänger man till höger vid vägskälet där det står Ylttinen. Följ skyltarna mot Kunstenniemi (ca 7km). Från Åbo sammanlagt ca 38km. Stanna vid parkeringsplatsen.

14 Skriban startar snart! Hej! Söndagen den 17 maj 2015 kl är du och din familj välkomna till Åbo domkyrka för att fira festhögmässa. Festhögmässan inleder din skriftskola. Detta gäller alla sommargrupper (1003, 1004 och 1005). Efter högmässan fortsätter vi med kyrkkaffe och information för konfirmander och föräldrar. Där får ni information om lägret och skriftskolans utformning under hösten Våra hemsidor ( är nu uppdaterade med all den information som du får i detta brev. Där kan du alltid kolla ifall det är något du undrar över. Tveka inte heller att ta kontakt med mig eller med den som är program- och säkerhetsansvarig på ditt läger! Vi ses snart! Ungdoms- och skribapräst PS. Läs noggrant igenom alla sidor och delar av detta brev!

15 Hej på dej! LÄGERINFO OM LÄGER 1004 Skribastarten närmar sig och här kommer lite praktisk information om skribalägret. Lägret hålls på Kunstenpää lägergård på Kunsteniemi lägercentrum i Rimito (vägbeskrivning bifogas nedan). Lägret startar lördagen den 27 juni kl i Aurelia, Auragatan 18. Vi ordnar gemensam skjuts till lägergården på eftermiddagen. Lägret slutar efter lunchen fredagen den 3 juli och då ordnar vi gemensam busskjuts till Åbo torg från lägret. Ta med dig: - underlakan, dynvar och påslakan (ej sovsäck! Om du glömmer lakanen måste du hyra lakan från lägergården för 5 ) - kläder för inne- och utebruk. Obs! Varma kläder behövs. - toalettsaker och bastugrejer - eventuellt inneskor - pennor (gärna färgpennor) att skriva med - annat som du anser är viktigt (kramdjur, spel, instrument, pulkka, skidor ) Till lägret får du INTE ta med dig mankka, högtalare, dator, surfplatta (typ ipad), TV, dvd-spelare och liknande. Däremot får du ta med dig MP3-spelare och motsvarande. Det finns inget att köpa på lägerområdet så du behöver inte ta med några pengar. Vi har ingen besöksdag vilket betyder att inga besök eller leveranser är tillåtna. Vid nödfall bör vårdnadshavaren ta kontakt med mig. Lägerdeltagarna är olycksfallsförsäkrade men försäkringen täcker inte om glasögon går sönder. Konfirmanderna är själva ansvariga för de ägodelar som de tar med sig till lägret så om man är rädd om något ska man lämna det hemma. På den bifogade säkerhetsblanketten ska du fylla i uppgifterna noggrant tillsammans med din vårdnadshavare. Läs också omsorgsfullt igenom reglerna. Det lönar sig inte att ringa i förväg och fråga vem du ska sova med. Det får du reda på när du kommer till lägret. Vi beaktar era önskemål så långt det är möjligt! Jag är program- och säkerhetsansvarig på lägret och övriga vuxenledare är ungdomsarbetsledare Annika Niemelä och kyrkomusiker Marjo Danielsson. Hör av dig om du har frågor! Med önskan om solsken och lägerfiilis, Vägbeskrivning till Kunstenniemi lägerområde (Kunstenniementie 233, Poikko) På vägen från Åbo mot Nådendal kör man ca 28km. Sedan svänger man till höger vid vägskälet där det står Ylttinen. Följ skyltarna mot Kunstenniemi (ca 7km). Från Åbo sammanlagt ca 38km. Stanna vid parkeringsplatsen.

16 Skriban startar snart! Hej! Söndagen den 17 maj 2015 kl är du och din familj välkomna till Åbo domkyrka för att fira festhögmässa. Festhögmässan inleder din skriftskola. Detta gäller alla sommargrupper (1003, 1004 och 1005). Efter högmässan fortsätter vi med kyrkkaffe och information för konfirmander och föräldrar. Där får ni information om lägret och skriftskolans utformning under hösten Våra hemsidor ( är nu uppdaterade med all den information som du får i detta brev. Där kan du alltid kolla ifall det är något du undrar över. Tveka inte heller att ta kontakt med mig eller med den som är program- och säkerhetsansvarig på ditt läger! Vi ses snart! Ungdoms- och skribapräst PS. Läs noggrant igenom alla sidor och delar av detta brev!

17 Hej på dej! LÄGERINFO OM LÄGER 1004 Skribastarten närmar sig och här kommer lite praktisk information om skribalägret. Lägret hålls på Kunstenpää lägergård på Kunsteniemi lägercentrum i Rimito (vägbeskrivning bifogas nedan). Lägret startar lördagen den 27 juni kl i Aurelia, Auragatan 18. Vi ordnar gemensam skjuts till lägergården på eftermiddagen. Lägret slutar efter lunchen fredagen den 3 juli och då ordnar vi gemensam busskjuts till Åbo torg från lägret. Ta med dig: - underlakan, dynvar och påslakan (ej sovsäck! Om du glömmer lakanen måste du hyra lakan från lägergården för 5 ) - kläder för inne- och utebruk. Obs! Varma kläder behövs. - toalettsaker och bastugrejer - eventuellt inneskor - pennor (gärna färgpennor) att skriva med - annat som du anser är viktigt (kramdjur, spel, instrument, pulkka, skidor ) Till lägret får du INTE ta med dig mankka, högtalare, dator, surfplatta (typ ipad), TV, dvd-spelare och liknande. Däremot får du ta med dig MP3-spelare och motsvarande. Det finns inget att köpa på lägerområdet så du behöver inte ta med några pengar. Vi har ingen besöksdag vilket betyder att inga besök eller leveranser är tillåtna. Vid nödfall bör vårdnadshavaren ta kontakt med mig. Lägerdeltagarna är olycksfallsförsäkrade men försäkringen täcker inte om glasögon går sönder. Konfirmanderna är själva ansvariga för de ägodelar som de tar med sig till lägret så om man är rädd om något ska man lämna det hemma. På den bifogade säkerhetsblanketten ska du fylla i uppgifterna noggrant tillsammans med din vårdnadshavare. Läs också omsorgsfullt igenom reglerna. Det lönar sig inte att ringa i förväg och fråga vem du ska sova med. Det får du reda på när du kommer till lägret. Vi beaktar era önskemål så långt det är möjligt! Jag är program- och säkerhetsansvarig på lägret och övriga vuxenledare är ungdomsarbetsledare Annika Niemelä och kyrkomusiker Marjo Danielsson. Hör av dig om du har frågor! Med önskan om solsken och lägerfiilis, Vägbeskrivning till Kunstenniemi lägerområde (Kunstenniementie 233, Poikko) På vägen från Åbo mot Nådendal kör man ca 28km. Sedan svänger man till höger vid vägskälet där det står Ylttinen. Följ skyltarna mot Kunstenniemi (ca 7km). Från Åbo sammanlagt ca 38km. Stanna vid parkeringsplatsen.

18 Skriban startar snart! Hej! Söndagen den 17 maj 2015 kl är du och din familj välkomna till Åbo domkyrka för att fira festhögmässa. Festhögmässan inleder din skriftskola. Detta gäller alla sommargrupper (1003, 1004 och 1005). Efter högmässan fortsätter vi med kyrkkaffe och information för konfirmander och föräldrar. Där får ni information om lägret och skriftskolans utformning under hösten Våra hemsidor ( är nu uppdaterade med all den information som du får i detta brev. Där kan du alltid kolla ifall det är något du undrar över. Tveka inte heller att ta kontakt med mig eller med den som är program- och säkerhetsansvarig på ditt läger! Vi ses snart! Ungdoms- och skribapräst PS. Läs noggrant igenom alla sidor och delar av detta brev!

19 Hej på dej! LÄGERINFO OM LÄGER 1004 Skribastarten närmar sig och här kommer lite praktisk information om skribalägret. Lägret hålls på Kunstenpää lägergård på Kunsteniemi lägercentrum i Rimito (vägbeskrivning bifogas nedan). Lägret startar lördagen den 27 juni kl i Aurelia, Auragatan 18. Vi ordnar gemensam skjuts till lägergården på eftermiddagen. Lägret slutar efter lunchen fredagen den 3 juli och då ordnar vi gemensam busskjuts till Åbo torg från lägret. Ta med dig: - underlakan, dynvar och påslakan (ej sovsäck! Om du glömmer lakanen måste du hyra lakan från lägergården för 5 ) - kläder för inne- och utebruk. Obs! Varma kläder behövs. - toalettsaker och bastugrejer - eventuellt inneskor - pennor (gärna färgpennor) att skriva med - annat som du anser är viktigt (kramdjur, spel, instrument, pulkka, skidor ) Till lägret får du INTE ta med dig mankka, högtalare, dator, surfplatta (typ ipad), TV, dvd-spelare och liknande. Däremot får du ta med dig MP3-spelare och motsvarande. Det finns inget att köpa på lägerområdet så du behöver inte ta med några pengar. Vi har ingen besöksdag vilket betyder att inga besök eller leveranser är tillåtna. Vid nödfall bör vårdnadshavaren ta kontakt med mig. Lägerdeltagarna är olycksfallsförsäkrade men försäkringen täcker inte om glasögon går sönder. Konfirmanderna är själva ansvariga för de ägodelar som de tar med sig till lägret så om man är rädd om något ska man lämna det hemma. På den bifogade säkerhetsblanketten ska du fylla i uppgifterna noggrant tillsammans med din vårdnadshavare. Läs också omsorgsfullt igenom reglerna. Det lönar sig inte att ringa i förväg och fråga vem du ska sova med. Det får du reda på när du kommer till lägret. Vi beaktar era önskemål så långt det är möjligt! Jag är program- och säkerhetsansvarig på lägret och övriga vuxenledare är ungdomsarbetsledare Annika Niemelä och kyrkomusiker Marjo Danielsson. Hör av dig om du har frågor! Med önskan om solsken och lägerfiilis, Vägbeskrivning till Kunstenniemi lägerområde (Kunstenniementie 233, Poikko) På vägen från Åbo mot Nådendal kör man ca 28km. Sedan svänger man till höger vid vägskälet där det står Ylttinen. Följ skyltarna mot Kunstenniemi (ca 7km). Från Åbo sammanlagt ca 38km. Stanna vid parkeringsplatsen.

20 Skriban startar snart! Hej! Söndagen den 17 maj 2015 kl är du och din familj välkomna till Åbo domkyrka för att fira festhögmässa. Festhögmässan inleder din skriftskola. Detta gäller alla sommargrupper (1003, 1004 och 1005). Efter högmässan fortsätter vi med kyrkkaffe och information för konfirmander och föräldrar. Där får ni information om lägret och skriftskolans utformning under hösten Våra hemsidor ( är nu uppdaterade med all den information som du får i detta brev. Där kan du alltid kolla ifall det är något du undrar över. Tveka inte heller att ta kontakt med mig eller med den som är program- och säkerhetsansvarig på ditt läger! Vi ses snart! Ungdoms- och skribapräst PS. Läs noggrant igenom alla sidor och delar av detta brev!

21 Hej på dej! LÄGERINFO OM LÄGER 1004 Skribastarten närmar sig och här kommer lite praktisk information om skribalägret. Lägret hålls på Kunstenpää lägergård på Kunsteniemi lägercentrum i Rimito (vägbeskrivning bifogas nedan). Lägret startar lördagen den 27 juni kl i Aurelia, Auragatan 18. Vi ordnar gemensam skjuts till lägergården på eftermiddagen. Lägret slutar efter lunchen fredagen den 3 juli och då ordnar vi gemensam busskjuts till Åbo torg från lägret. Ta med dig: - underlakan, dynvar och påslakan (ej sovsäck! Om du glömmer lakanen måste du hyra lakan från lägergården för 5 ) - kläder för inne- och utebruk. Obs! Varma kläder behövs. - toalettsaker och bastugrejer - eventuellt inneskor - pennor (gärna färgpennor) att skriva med - annat som du anser är viktigt (kramdjur, spel, instrument, pulkka, skidor ) Till lägret får du INTE ta med dig mankka, högtalare, dator, surfplatta (typ ipad), TV, dvd-spelare och liknande. Däremot får du ta med dig MP3-spelare och motsvarande. Det finns inget att köpa på lägerområdet så du behöver inte ta med några pengar. Vi har ingen besöksdag vilket betyder att inga besök eller leveranser är tillåtna. Vid nödfall bör vårdnadshavaren ta kontakt med mig. Lägerdeltagarna är olycksfallsförsäkrade men försäkringen täcker inte om glasögon går sönder. Konfirmanderna är själva ansvariga för de ägodelar som de tar med sig till lägret så om man är rädd om något ska man lämna det hemma. På den bifogade säkerhetsblanketten ska du fylla i uppgifterna noggrant tillsammans med din vårdnadshavare. Läs också omsorgsfullt igenom reglerna. Det lönar sig inte att ringa i förväg och fråga vem du ska sova med. Det får du reda på när du kommer till lägret. Vi beaktar era önskemål så långt det är möjligt! Jag är program- och säkerhetsansvarig på lägret och övriga vuxenledare är ungdomsarbetsledare Annika Niemelä och kyrkomusiker Marjo Danielsson. Hör av dig om du har frågor! Med önskan om solsken och lägerfiilis, Vägbeskrivning till Kunstenniemi lägerområde (Kunstenniementie 233, Poikko) På vägen från Åbo mot Nådendal kör man ca 28km. Sedan svänger man till höger vid vägskälet där det står Ylttinen. Följ skyltarna mot Kunstenniemi (ca 7km). Från Åbo sammanlagt ca 38km. Stanna vid parkeringsplatsen.

22 Skriban startar snart! Hej! Söndagen den 17 maj 2015 kl är du och din familj välkomna till Åbo domkyrka för att fira festhögmässa. Festhögmässan inleder din skriftskola. Detta gäller alla sommargrupper (1003, 1004 och 1005). Efter högmässan fortsätter vi med kyrkkaffe och information för konfirmander och föräldrar. Där får ni information om lägret och skriftskolans utformning under hösten Våra hemsidor ( är nu uppdaterade med all den information som du får i detta brev. Där kan du alltid kolla ifall det är något du undrar över. Tveka inte heller att ta kontakt med mig eller med den som är program- och säkerhetsansvarig på ditt läger! Vi ses snart! Ungdoms- och skribapräst PS. Läs noggrant igenom alla sidor och delar av detta brev!

23 Hej på dej! LÄGERINFO OM LÄGER 1004 Skribastarten närmar sig och här kommer lite praktisk information om skribalägret. Lägret hålls på Kunstenpää lägergård på Kunsteniemi lägercentrum i Rimito (vägbeskrivning bifogas nedan). Lägret startar lördagen den 27 juni kl i Aurelia, Auragatan 18. Vi ordnar gemensam skjuts till lägergården på eftermiddagen. Lägret slutar efter lunchen fredagen den 3 juli och då ordnar vi gemensam busskjuts till Åbo torg från lägret. Ta med dig: - underlakan, dynvar och påslakan (ej sovsäck! Om du glömmer lakanen måste du hyra lakan från lägergården för 5 ) - kläder för inne- och utebruk. Obs! Varma kläder behövs. - toalettsaker och bastugrejer - eventuellt inneskor - pennor (gärna färgpennor) att skriva med - annat som du anser är viktigt (kramdjur, spel, instrument, pulkka, skidor ) Till lägret får du INTE ta med dig mankka, högtalare, dator, surfplatta (typ ipad), TV, dvd-spelare och liknande. Däremot får du ta med dig MP3-spelare och motsvarande. Det finns inget att köpa på lägerområdet så du behöver inte ta med några pengar. Vi har ingen besöksdag vilket betyder att inga besök eller leveranser är tillåtna. Vid nödfall bör vårdnadshavaren ta kontakt med mig. Lägerdeltagarna är olycksfallsförsäkrade men försäkringen täcker inte om glasögon går sönder. Konfirmanderna är själva ansvariga för de ägodelar som de tar med sig till lägret så om man är rädd om något ska man lämna det hemma. På den bifogade säkerhetsblanketten ska du fylla i uppgifterna noggrant tillsammans med din vårdnadshavare. Läs också omsorgsfullt igenom reglerna. Det lönar sig inte att ringa i förväg och fråga vem du ska sova med. Det får du reda på när du kommer till lägret. Vi beaktar era önskemål så långt det är möjligt! Jag är program- och säkerhetsansvarig på lägret och övriga vuxenledare är ungdomsarbetsledare Annika Niemelä och kyrkomusiker Marjo Danielsson. Hör av dig om du har frågor! Med önskan om solsken och lägerfiilis, Vägbeskrivning till Kunstenniemi lägerområde (Kunstenniementie 233, Poikko) På vägen från Åbo mot Nådendal kör man ca 28km. Sedan svänger man till höger vid vägskälet där det står Ylttinen. Följ skyltarna mot Kunstenniemi (ca 7km). Från Åbo sammanlagt ca 38km. Stanna vid parkeringsplatsen.

24 Skriban startar snart! Hej! Söndagen den 17 maj 2015 kl är du och din familj välkomna till Åbo domkyrka för att fira festhögmässa. Festhögmässan inleder din skriftskola. Detta gäller alla sommargrupper (1003, 1004 och 1005). Efter högmässan fortsätter vi med kyrkkaffe och information för konfirmander och föräldrar. Där får ni information om lägret och skriftskolans utformning under hösten Våra hemsidor ( är nu uppdaterade med all den information som du får i detta brev. Där kan du alltid kolla ifall det är något du undrar över. Tveka inte heller att ta kontakt med mig eller med den som är program- och säkerhetsansvarig på ditt läger! Vi ses snart! Ungdoms- och skribapräst PS. Läs noggrant igenom alla sidor och delar av detta brev!

25 Hej på dej! LÄGERINFO OM LÄGER 1004 Skribastarten närmar sig och här kommer lite praktisk information om skribalägret. Lägret hålls på Kunstenpää lägergård på Kunsteniemi lägercentrum i Rimito (vägbeskrivning bifogas nedan). Lägret startar lördagen den 27 juni kl i Aurelia, Auragatan 18. Vi ordnar gemensam skjuts till lägergården på eftermiddagen. Lägret slutar efter lunchen fredagen den 3 juli och då ordnar vi gemensam busskjuts till Åbo torg från lägret. Ta med dig: - underlakan, dynvar och påslakan (ej sovsäck! Om du glömmer lakanen måste du hyra lakan från lägergården för 5 ) - kläder för inne- och utebruk. Obs! Varma kläder behövs. - toalettsaker och bastugrejer - eventuellt inneskor - pennor (gärna färgpennor) att skriva med - annat som du anser är viktigt (kramdjur, spel, instrument, pulkka, skidor ) Till lägret får du INTE ta med dig mankka, högtalare, dator, surfplatta (typ ipad), TV, dvd-spelare och liknande. Däremot får du ta med dig MP3-spelare och motsvarande. Det finns inget att köpa på lägerområdet så du behöver inte ta med några pengar. Vi har ingen besöksdag vilket betyder att inga besök eller leveranser är tillåtna. Vid nödfall bör vårdnadshavaren ta kontakt med mig. Lägerdeltagarna är olycksfallsförsäkrade men försäkringen täcker inte om glasögon går sönder. Konfirmanderna är själva ansvariga för de ägodelar som de tar med sig till lägret så om man är rädd om något ska man lämna det hemma. På den bifogade säkerhetsblanketten ska du fylla i uppgifterna noggrant tillsammans med din vårdnadshavare. Läs också omsorgsfullt igenom reglerna. Det lönar sig inte att ringa i förväg och fråga vem du ska sova med. Det får du reda på när du kommer till lägret. Vi beaktar era önskemål så långt det är möjligt! Jag är program- och säkerhetsansvarig på lägret och övriga vuxenledare är ungdomsarbetsledare Annika Niemelä och kyrkomusiker Marjo Danielsson. Hör av dig om du har frågor! Med önskan om solsken och lägerfiilis, Vägbeskrivning till Kunstenniemi lägerområde (Kunstenniementie 233, Poikko) På vägen från Åbo mot Nådendal kör man ca 28km. Sedan svänger man till höger vid vägskälet där det står Ylttinen. Följ skyltarna mot Kunstenniemi (ca 7km). Från Åbo sammanlagt ca 38km. Stanna vid parkeringsplatsen.

26 Skriban startar snart! Hej! Söndagen den 17 maj 2015 kl är du och din familj välkomna till Åbo domkyrka för att fira festhögmässa. Festhögmässan inleder din skriftskola. Detta gäller alla sommargrupper (1003, 1004 och 1005). Efter högmässan fortsätter vi med kyrkkaffe och information för konfirmander och föräldrar. Där får ni information om lägret och skriftskolans utformning under hösten Våra hemsidor ( är nu uppdaterade med all den information som du får i detta brev. Där kan du alltid kolla ifall det är något du undrar över. Tveka inte heller att ta kontakt med mig eller med den som är program- och säkerhetsansvarig på ditt läger! Vi ses snart! Ungdoms- och skribapräst PS. Läs noggrant igenom alla sidor och delar av detta brev!

27 Hej på dej! LÄGERINFO OM LÄGER 1004 Skribastarten närmar sig och här kommer lite praktisk information om skribalägret. Lägret hålls på Kunstenpää lägergård på Kunsteniemi lägercentrum i Rimito (vägbeskrivning bifogas nedan). Lägret startar lördagen den 27 juni kl i Aurelia, Auragatan 18. Vi ordnar gemensam skjuts till lägergården på eftermiddagen. Lägret slutar efter lunchen fredagen den 3 juli och då ordnar vi gemensam busskjuts till Åbo torg från lägret. Ta med dig: - underlakan, dynvar och påslakan (ej sovsäck! Om du glömmer lakanen måste du hyra lakan från lägergården för 5 ) - kläder för inne- och utebruk. Obs! Varma kläder behövs. - toalettsaker och bastugrejer - eventuellt inneskor - pennor (gärna färgpennor) att skriva med - annat som du anser är viktigt (kramdjur, spel, instrument, pulkka, skidor ) Till lägret får du INTE ta med dig mankka, högtalare, dator, surfplatta (typ ipad), TV, dvd-spelare och liknande. Däremot får du ta med dig MP3-spelare och motsvarande. Det finns inget att köpa på lägerområdet så du behöver inte ta med några pengar. Vi har ingen besöksdag vilket betyder att inga besök eller leveranser är tillåtna. Vid nödfall bör vårdnadshavaren ta kontakt med mig. Lägerdeltagarna är olycksfallsförsäkrade men försäkringen täcker inte om glasögon går sönder. Konfirmanderna är själva ansvariga för de ägodelar som de tar med sig till lägret så om man är rädd om något ska man lämna det hemma. På den bifogade säkerhetsblanketten ska du fylla i uppgifterna noggrant tillsammans med din vårdnadshavare. Läs också omsorgsfullt igenom reglerna. Det lönar sig inte att ringa i förväg och fråga vem du ska sova med. Det får du reda på när du kommer till lägret. Vi beaktar era önskemål så långt det är möjligt! Jag är program- och säkerhetsansvarig på lägret och övriga vuxenledare är ungdomsarbetsledare Annika Niemelä och kyrkomusiker Marjo Danielsson. Hör av dig om du har frågor! Med önskan om solsken och lägerfiilis, Vägbeskrivning till Kunstenniemi lägerområde (Kunstenniementie 233, Poikko) På vägen från Åbo mot Nådendal kör man ca 28km. Sedan svänger man till höger vid vägskälet där det står Ylttinen. Följ skyltarna mot Kunstenniemi (ca 7km). Från Åbo sammanlagt ca 38km. Stanna vid parkeringsplatsen.

28 Skriban startar snart! Hej! Söndagen den 17 maj 2015 kl är du och din familj välkomna till Åbo domkyrka för att fira festhögmässa. Festhögmässan inleder din skriftskola. Detta gäller alla sommargrupper (1003, 1004 och 1005). Efter högmässan fortsätter vi med kyrkkaffe och information för konfirmander och föräldrar. Där får ni information om lägret och skriftskolans utformning under hösten Våra hemsidor ( är nu uppdaterade med all den information som du får i detta brev. Där kan du alltid kolla ifall det är något du undrar över. Tveka inte heller att ta kontakt med mig eller med den som är program- och säkerhetsansvarig på ditt läger! Vi ses snart! Ungdoms- och skribapräst PS. Läs noggrant igenom alla sidor och delar av detta brev!

29 Hej på dej! LÄGERINFO OM LÄGER 1004 Skribastarten närmar sig och här kommer lite praktisk information om skribalägret. Lägret hålls på Kunstenpää lägergård på Kunsteniemi lägercentrum i Rimito (vägbeskrivning bifogas nedan). Lägret startar lördagen den 27 juni kl i Aurelia, Auragatan 18. Vi ordnar gemensam skjuts till lägergården på eftermiddagen. Lägret slutar efter lunchen fredagen den 3 juli och då ordnar vi gemensam busskjuts till Åbo torg från lägret. Ta med dig: - underlakan, dynvar och påslakan (ej sovsäck! Om du glömmer lakanen måste du hyra lakan från lägergården för 5 ) - kläder för inne- och utebruk. Obs! Varma kläder behövs. - toalettsaker och bastugrejer - eventuellt inneskor - pennor (gärna färgpennor) att skriva med - annat som du anser är viktigt (kramdjur, spel, instrument, pulkka, skidor ) Till lägret får du INTE ta med dig mankka, högtalare, dator, surfplatta (typ ipad), TV, dvd-spelare och liknande. Däremot får du ta med dig MP3-spelare och motsvarande. Det finns inget att köpa på lägerområdet så du behöver inte ta med några pengar. Vi har ingen besöksdag vilket betyder att inga besök eller leveranser är tillåtna. Vid nödfall bör vårdnadshavaren ta kontakt med mig. Lägerdeltagarna är olycksfallsförsäkrade men försäkringen täcker inte om glasögon går sönder. Konfirmanderna är själva ansvariga för de ägodelar som de tar med sig till lägret så om man är rädd om något ska man lämna det hemma. På den bifogade säkerhetsblanketten ska du fylla i uppgifterna noggrant tillsammans med din vårdnadshavare. Läs också omsorgsfullt igenom reglerna. Det lönar sig inte att ringa i förväg och fråga vem du ska sova med. Det får du reda på när du kommer till lägret. Vi beaktar era önskemål så långt det är möjligt! Jag är program- och säkerhetsansvarig på lägret och övriga vuxenledare är ungdomsarbetsledare Annika Niemelä och kyrkomusiker Marjo Danielsson. Hör av dig om du har frågor! Med önskan om solsken och lägerfiilis, Vägbeskrivning till Kunstenniemi lägerområde (Kunstenniementie 233, Poikko) På vägen från Åbo mot Nådendal kör man ca 28km. Sedan svänger man till höger vid vägskälet där det står Ylttinen. Följ skyltarna mot Kunstenniemi (ca 7km). Från Åbo sammanlagt ca 38km. Stanna vid parkeringsplatsen.

30 Skriban startar snart! Hej! Söndagen den 17 maj 2015 kl är du och din familj välkomna till Åbo domkyrka för att fira festhögmässa. Festhögmässan inleder din skriftskola. Detta gäller alla sommargrupper (1003, 1004 och 1005). Efter högmässan fortsätter vi med kyrkkaffe och information för konfirmander och föräldrar. Där får ni information om lägret och skriftskolans utformning under hösten Våra hemsidor ( är nu uppdaterade med all den information som du får i detta brev. Där kan du alltid kolla ifall det är något du undrar över. Tveka inte heller att ta kontakt med mig eller med den som är program- och säkerhetsansvarig på ditt läger! Vi ses snart! Ungdoms- och skribapräst PS. Läs noggrant igenom alla sidor och delar av detta brev!

31 Hej på dej! LÄGERINFO OM LÄGER 1004 Skribastarten närmar sig och här kommer lite praktisk information om skribalägret. Lägret hålls på Kunstenpää lägergård på Kunsteniemi lägercentrum i Rimito (vägbeskrivning bifogas nedan). Lägret startar lördagen den 27 juni kl i Aurelia, Auragatan 18. Vi ordnar gemensam skjuts till lägergården på eftermiddagen. Lägret slutar efter lunchen fredagen den 3 juli och då ordnar vi gemensam busskjuts till Åbo torg från lägret. Ta med dig: - underlakan, dynvar och påslakan (ej sovsäck! Om du glömmer lakanen måste du hyra lakan från lägergården för 5 ) - kläder för inne- och utebruk. Obs! Varma kläder behövs. - toalettsaker och bastugrejer - eventuellt inneskor - pennor (gärna färgpennor) att skriva med - annat som du anser är viktigt (kramdjur, spel, instrument, pulkka, skidor ) Till lägret får du INTE ta med dig mankka, högtalare, dator, surfplatta (typ ipad), TV, dvd-spelare och liknande. Däremot får du ta med dig MP3-spelare och motsvarande. Det finns inget att köpa på lägerområdet så du behöver inte ta med några pengar. Vi har ingen besöksdag vilket betyder att inga besök eller leveranser är tillåtna. Vid nödfall bör vårdnadshavaren ta kontakt med mig. Lägerdeltagarna är olycksfallsförsäkrade men försäkringen täcker inte om glasögon går sönder. Konfirmanderna är själva ansvariga för de ägodelar som de tar med sig till lägret så om man är rädd om något ska man lämna det hemma. På den bifogade säkerhetsblanketten ska du fylla i uppgifterna noggrant tillsammans med din vårdnadshavare. Läs också omsorgsfullt igenom reglerna. Det lönar sig inte att ringa i förväg och fråga vem du ska sova med. Det får du reda på när du kommer till lägret. Vi beaktar era önskemål så långt det är möjligt! Jag är program- och säkerhetsansvarig på lägret och övriga vuxenledare är ungdomsarbetsledare Annika Niemelä och kyrkomusiker Marjo Danielsson. Hör av dig om du har frågor! Med önskan om solsken och lägerfiilis, Vägbeskrivning till Kunstenniemi lägerområde (Kunstenniementie 233, Poikko) På vägen från Åbo mot Nådendal kör man ca 28km. Sedan svänger man till höger vid vägskälet där det står Ylttinen. Följ skyltarna mot Kunstenniemi (ca 7km). Från Åbo sammanlagt ca 38km. Stanna vid parkeringsplatsen.

32 Skriban startar snart! Hej! Söndagen den 17 maj 2015 kl är du och din familj välkomna till Åbo domkyrka för att fira festhögmässa. Festhögmässan inleder din skriftskola. Detta gäller alla sommargrupper (1003, 1004 och 1005). Efter högmässan fortsätter vi med kyrkkaffe och information för konfirmander och föräldrar. Där får ni information om lägret och skriftskolans utformning under hösten Våra hemsidor ( är nu uppdaterade med all den information som du får i detta brev. Där kan du alltid kolla ifall det är något du undrar över. Tveka inte heller att ta kontakt med mig eller med den som är program- och säkerhetsansvarig på ditt läger! Vi ses snart! Ungdoms- och skribapräst PS. Läs noggrant igenom alla sidor och delar av detta brev!

33 Hej på dej! LÄGERINFO OM LÄGER 1004 Skribastarten närmar sig och här kommer lite praktisk information om skribalägret. Lägret hålls på Kunstenpää lägergård på Kunsteniemi lägercentrum i Rimito (vägbeskrivning bifogas nedan). Lägret startar lördagen den 27 juni kl i Aurelia, Auragatan 18. Vi ordnar gemensam skjuts till lägergården på eftermiddagen. Lägret slutar efter lunchen fredagen den 3 juli och då ordnar vi gemensam busskjuts till Åbo torg från lägret. Ta med dig: - underlakan, dynvar och påslakan (ej sovsäck! Om du glömmer lakanen måste du hyra lakan från lägergården för 5 ) - kläder för inne- och utebruk. Obs! Varma kläder behövs. - toalettsaker och bastugrejer - eventuellt inneskor - pennor (gärna färgpennor) att skriva med - annat som du anser är viktigt (kramdjur, spel, instrument, pulkka, skidor ) Till lägret får du INTE ta med dig mankka, högtalare, dator, surfplatta (typ ipad), TV, dvd-spelare och liknande. Däremot får du ta med dig MP3-spelare och motsvarande. Det finns inget att köpa på lägerområdet så du behöver inte ta med några pengar. Vi har ingen besöksdag vilket betyder att inga besök eller leveranser är tillåtna. Vid nödfall bör vårdnadshavaren ta kontakt med mig. Lägerdeltagarna är olycksfallsförsäkrade men försäkringen täcker inte om glasögon går sönder. Konfirmanderna är själva ansvariga för de ägodelar som de tar med sig till lägret så om man är rädd om något ska man lämna det hemma. På den bifogade säkerhetsblanketten ska du fylla i uppgifterna noggrant tillsammans med din vårdnadshavare. Läs också omsorgsfullt igenom reglerna. Det lönar sig inte att ringa i förväg och fråga vem du ska sova med. Det får du reda på när du kommer till lägret. Vi beaktar era önskemål så långt det är möjligt! Jag är program- och säkerhetsansvarig på lägret och övriga vuxenledare är ungdomsarbetsledare Annika Niemelä och kyrkomusiker Marjo Danielsson. Hör av dig om du har frågor! Med önskan om solsken och lägerfiilis, Vägbeskrivning till Kunstenniemi lägerområde (Kunstenniementie 233, Poikko) På vägen från Åbo mot Nådendal kör man ca 28km. Sedan svänger man till höger vid vägskälet där det står Ylttinen. Följ skyltarna mot Kunstenniemi (ca 7km). Från Åbo sammanlagt ca 38km. Stanna vid parkeringsplatsen.

Kårläger 2014 28 maj-1 juni

Kårläger 2014 28 maj-1 juni Kårläger 2014 28 maj-1 juni Årets kårläger arrangerar vi tillsammans med A-dalens scoutkår och Mölndals scoutkår, och vi kommer att hålla till vid Djursjön i Lindome, se vägbeskrivning på sista sidan.

Läs mer

Karleby svenska fö rsamling Västra Kyrkogatan 17, Karleby, tel

Karleby svenska fö rsamling Västra Kyrkogatan 17, Karleby, tel Karleby svenska fö rsamling Västra Kyrkogatan 17, 67100 Karleby, tel. 0503147227 INFORMATION TILL HEMMET GÄLLANDE KONFIRMANDLÄGER 1 Konfirmanderna ska vara på plats på Torsö onsdagen den 6 juni kl. 9.

Läs mer

Anteckningar. Snart är det dags för Konfa 2015 och här nedan följer det lite viktig information inför lägret.

Anteckningar. Snart är det dags för Konfa 2015 och här nedan följer det lite viktig information inför lägret. Konfa 2015 Snart är det dags för Konfa 2015 och här nedan följer det lite viktig information inför lägret. Ankomst Ankomst till Göransborg sker söndagen den 14 juni mellan klockan 15.00 och klockan 17:00.

Läs mer

Skribahjälpisens tänka på!

Skribahjälpisens tänka på! Skribahjälpisens tänka på! Hjälpledare är ovärderlig personer på ett skribaläger. För att uttrycka det enklare: Vi skulle aldrig klara oss utan dig! En hjälpledare är en person som hjälper till med de

Läs mer

Psykosociala föreningen Sympati rf MEDLEMSBLAD 4/2015 SEPTEMBER-OKTBER

Psykosociala föreningen Sympati rf MEDLEMSBLAD 4/2015 SEPTEMBER-OKTBER MEDLEMSBLAD 4/2015 SEPTEMBER-OKTBER Eriksgatan 8 IV våningen Verksamhetsledare Miivi Selin-Patel; 050 446 2974 00100 Helsingfors Ordförande Riitta Aarrevuo; 050 4634 4746 Telefon till kansliet; 045 863

Läs mer

Namn: Klass: IUP-häftet. F- klass. Med hjälp av IUP-häftet kan elever, pedagoger och vårdnadshavare på Sofia skola förbereda utvecklingssamtalen.

Namn: Klass: IUP-häftet. F- klass. Med hjälp av IUP-häftet kan elever, pedagoger och vårdnadshavare på Sofia skola förbereda utvecklingssamtalen. Namn: Klass: F- klass IUP-häftet Med hjälp av IUP-häftet kan elever, pedagoger och vårdnadshavare på Sofia skola förbereda utvecklingssamtalen. 1 Vad är IUP-häftet? Det här är ditt IUP-häfte där du utvärderar

Läs mer

Hej Kära konfirmander och konfirmandföräldrar!

Hej Kära konfirmander och konfirmandföräldrar! Hej Kära konfirmander och konfirmandföräldrar! Nu är det höst och det kan kännas långt kvart till sommaren, men det går snabbare än vad man tror! Här kommer lite information om det mesta ni behöver veta

Läs mer

Kårläger maj 2017

Kårläger maj 2017 Kårläger 25-28 maj 2017 Årets kårläger arrangerar vi tillsammans med A-dalens scoutkår. Vi kommer att hålla till vid Djursjön i Lindome, se vägbeskrivning på sista sidan. Vi bor som vanligt i tält som

Läs mer

GÖTEBORGS FÄKTKLUBB Göteborg, Sverige Vi har det stora nöjet att härmed bjuda in Dig och Din klubb till:

GÖTEBORGS FÄKTKLUBB Göteborg, Sverige Vi har det stora nöjet att härmed bjuda in Dig och Din klubb till: GÖTEBORGS FÄKTKLUBB Göteborg, Sverige Vi har det stora nöjet att härmed bjuda in Dig och Din klubb till: En internationell fäkttävling i florett och värja för pojkar och flickor födda 1993 och senare.

Läs mer

Programmet kommer bli roligt och vi hoppas att solen lyser på oss och att det är varmare i vattnet.

Programmet kommer bli roligt och vi hoppas att solen lyser på oss och att det är varmare i vattnet. Lägerbrev 2 Hej Det kommer bli ett toppen läger med mycket scouter vi blir ca 80 st när vi är som flest. På Vässarö kommer det vara nästan 2 000 scouter totalt under delar av den tid vi är där. Programmet

Läs mer

Telefonnummer för särskilda händelser och behov Tellus 09

Telefonnummer för särskilda händelser och behov Tellus 09 Här kommer det sista lägerbrevet med utrustningslista. Nu är det inte långt kvar till sommarens scouthöjdpunkt, årets sommarläger! Lägret heter Tellus09 Världens läger! och temat på lägret är äventyr från

Läs mer

Arrangerar läger för personer med funktionsnedsättning 12-25 år 29 juni- 3 juli 2015

Arrangerar läger för personer med funktionsnedsättning 12-25 år 29 juni- 3 juli 2015 Tomelilla, Simrishamn, Skurup, Sjöbo och Ystads kommun Arrangerar läger för personer med funktionsnedsättning 12-25 år 29 juni- 3 juli 2015 Tomelilla, Sjöbo, Skurup, Ystad kommun Fritidskonsulent Eva Åkesson

Läs mer

Till konfirmander och föräldrar på sommarens läger!

Till konfirmander och föräldrar på sommarens läger! Till konfirmander och föräldrar på sommarens läger! Våren är snart här, och tiden för konfirmandlägret kommer allt närmare. Vi har haft jätteroligt tillsammans under planeringsträffarna och längtar verkligen

Läs mer

sommarjobb i botkyrka Guide för dig som ska sommarjobba

sommarjobb i botkyrka Guide för dig som ska sommarjobba sommarjobb i botkyrka Guide för dig som ska sommarjobba Min arbetsplats Här fyller du i information om din arbetsplats. Arbetsplats:... Adress:... Handledare:... Telefonnummer:... Annan kontaktperson:...

Läs mer

Läger Sommar 2014. Simrishamn, Sjöbo, Skurup, Tomelilla och Ystad

Läger Sommar 2014. Simrishamn, Sjöbo, Skurup, Tomelilla och Ystad Läger Sommar 2014 Simrishamn, Sjöbo, Skurup, Tomelilla och Ystad & Tomelilla, Simrishamn, Skurup, Sjöbo och Ystads kommun Arrangerar läger för ungdomar med högfungerande Autism/AS 23 juni-28 juni 2014

Läs mer

Välkomna till Rädda Barnens framtids- och kunskapsdagar 2013!

Välkomna till Rädda Barnens framtids- och kunskapsdagar 2013! Gdj Välkomna till Rädda Barnens framtids- och kunskapsdagar 2013! Datum: 20-21 april 2013 Plats: Hotell Statt i Hässleholm Ändrat namn på regionala konferensen! Snart är det åter dags för lokalföreningar,

Läs mer

Arrangerar läger för personer med funktionsnedsättning 12-25 år 29 juni- 3 juli 2015

Arrangerar läger för personer med funktionsnedsättning 12-25 år 29 juni- 3 juli 2015 Tomelilla, Simrishamn, Skurup, Sjöbo och Ystads kommun Arrangerar läger för personer med funktionsnedsättning 12-25 år 29 juni- 3 juli 2015 Tomelilla, Sjöbo, Skurup, Ystad kommun Fritidskonsulent Eva Åkesson

Läs mer

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar ! Onsdagen 10/7 Onsdagen 10/7 Torsdag 11/7 Torsdag 11/7, Fredag 12/7 Fredag 12/7 Lördag 13/7 Lördag 13/7 Söndag 14/7 Söndag 14/7 Måndag 15/7 Måndag 15/7 Tisdag 16/7 Tisdag 16/7 Onsdag 17/7 Onsdag 17/7

Läs mer

Älvgården. Information till den enskilde och anhöriga

Älvgården. Information till den enskilde och anhöriga Älvgården särskilt boende Information till den enskilde och anhöriga Varmt välkommen till Älvgården I denna broschyr har vi samlat information till dig som flyttar till oss samt till dina anhöriga. Tveka

Läs mer

Granbacken. Information till den enskilde och anhöriga

Granbacken. Information till den enskilde och anhöriga Granbacken särskilt boende Information till den enskilde och anhöriga Varmt välkommen till Granbacken I denna broschyr har vi samlat information till dig som flyttar till oss samt till dina anhöriga. Tveka

Läs mer

KFUMs Aktivitetscenter har telefonnummer 090-19 82 50. Telefontid 8.00-9.00, övrig tid telefonsvarare.

KFUMs Aktivitetscenter har telefonnummer 090-19 82 50. Telefontid 8.00-9.00, övrig tid telefonsvarare. Hej! Välkommen till sommarläger på KFUM Umeås aktivitetscenter på Nydala 2013 Vi ser fram emot att få uppleva några härliga och spännande dagar tillsammans med dig och alla andra lägerdeltagare Här kommer

Läs mer

Tåsjögården. Här kan du nå oss! Information till den enskilde och anhöriga. Tåsjögården Hemvägen 6 830 80 Hoting

Tåsjögården. Här kan du nå oss! Information till den enskilde och anhöriga. Tåsjögården Hemvägen 6 830 80 Hoting Här kan du nå oss! Vårdpersonal......... 0671-202 18 Enhetschef Verksamhets- och personalansvarig... 0671-71 66 02 Distriktssköterska/sjuksköterska... 0671-71 66 07 Frågor angående avgifter och faktura:

Läs mer

sommarjobb i botkyrka Guide för dig som ska sommarjobba

sommarjobb i botkyrka Guide för dig som ska sommarjobba sommarjobb i botkyrka Guide för dig som ska sommarjobba Min arbetsplats Här fyller du i information om din arbetsplats. Arbetsplats:... Adress:... Handledare:... Telefonnummer:... Annan kontaktperson:...

Läs mer

Hej! Jag heter Peter Siepen. I år är jag värd för Vår Ruset där den här trevliga Träningsdagboken lanseras. Ge mig ett par minuter så ska jag visa

Hej! Jag heter Peter Siepen. I år är jag värd för Vår Ruset där den här trevliga Träningsdagboken lanseras. Ge mig ett par minuter så ska jag visa Hej! Jag heter Peter Siepen. I år är jag värd för Vår Ruset där den här trevliga Träningsdagboken lanseras. Ge mig ett par minuter så ska jag visa dig hur den fungerar. Så här går det till. Du börjar med

Läs mer

Tomelilla, Simrishamn, Skurup, Sjöbo och Ystads kommun

Tomelilla, Simrishamn, Skurup, Sjöbo och Ystads kommun & Tomelilla, Simrishamn, Skurup, Sjöbo och Ystads kommun Arrangerar läger för ungdomar med högfungerande Autism/AS 23 juni-29 juni 2014 Sjöbo, Skurup, Ystad kommun Simrishamns kommun Tomelilla kommun Fritidskonsulent

Läs mer

ipads i skolan Vanliga frågor och svar (FAQ)

ipads i skolan Vanliga frågor och svar (FAQ) Vanliga frågor och svar (FAQ) Har du frågor om om? Titta här om du kan hitta ett svar på din fråga! Om du inte gör det - kontakta ditt barns lärare eller någon av kontaktpersonerna. Du hittar kontaktuppgifter

Läs mer

Utresa - fredag 31 juli 2015

Utresa - fredag 31 juli 2015 Sommaren närmar sig med stormsteg och förberedelserna inför Tri-Camp i England är intensivare än någonsin. I detta informationsbrev hoppas vi att den mesta informationen som ni behöver finns med. En del

Läs mer

27 Augusti (tisdag) Städning M/S Stenfjell Det är SNART ÖVERNATTNING och då måste vi fått det lite städat!! I dag Fredag är det Klockan 18.00 21.

27 Augusti (tisdag) Städning M/S Stenfjell Det är SNART ÖVERNATTNING och då måste vi fått det lite städat!! I dag Fredag är det Klockan 18.00 21. OBS!!! Nya datum!! Hej alla UBB are Nu börjar höstens aktiviteter 2013. Nu är det dags att börja föra in i almanackan.. (Är det Jesus Dotter?) 25 Augusti (Söndag) Nu är det DAGS!! Det kommer att bli ett

Läs mer

För er hyresgäster och närstående som är nya så vill vi önska er Varmt Välkomna till oss.

För er hyresgäster och närstående som är nya så vill vi önska er Varmt Välkomna till oss. Mars 2015 Information till hyresgäster och närstående mars 2015 Hej här kommer mars månads brev till dig som bor på Brunnbäcksgatan 20 eller är närstående till någon av våra hyresgäster. Här berättar vi

Läs mer

PRAO åk 8 vecka 13-14 2014

PRAO åk 8 vecka 13-14 2014 BSF Lunds stad Tunaskolan Ann-Helén Oldenby studie- och yrkesvägledare 046 35 76 81, ann-helen.oldenby@lund.se PRAO åk 8 vecka 13-14 2014 Till föräldrar och elever i åk 8 Läs igenom detta tillsammans BSF

Läs mer

Berätta om din vecka DAGSTIDNING GRAFIK UPPGIFT SKICKA IN

Berätta om din vecka DAGSTIDNING GRAFIK UPPGIFT SKICKA IN din vecka DAGSTIDNING Dagstidningarna berättar om människor. Bredvid texten finns ofta en bild av personen som man berättar om. Någon journalist som jobbar på dagstidningen har kanske intervjuat en person

Läs mer

EN KYRKA FÖR HELA LIVET

EN KYRKA FÖR HELA LIVET EN KYRKA FÖR HELA LIVET GEMENSKAPSLÄGER BOBERGSGÅRDEN 19-21 SEPTEMBER 2014 EQUMENIA FRISTAD FRISTADS MISSIONSKYRKA Hela Livets Kyrka Med barn och unga mitt i församlingen! Kyrka för hela livet är en vision

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL FÖRSKOLAN

VÄLKOMMEN TILL FÖRSKOLAN VÄLKOMMEN TILL FÖRSKOLAN Förskolan Västanvind Västanviks Folkhögskola Winterommesväg 5 793 92 Leksand tel: 0247-64134 även text Hej! Vad roligt att Du ska komma till Västanvind. Vår förskola startade 1987

Läs mer

Välkommen till Medeltidsveckan 2015. Nedan följer marknadsregler 2015. version mars 2015. Hej bästa marknadsdeltagare!

Välkommen till Medeltidsveckan 2015. Nedan följer marknadsregler 2015. version mars 2015. Hej bästa marknadsdeltagare! Välkommen till Medeltidsveckan 2015 Nedan följer marknadsregler 2015 - version mars 2015 Hej bästa marknadsdeltagare! Dessa regler är omfattande. De finns för att Medeltidsveckan är en annorlunda marknad.

Läs mer

PRAO årskurs 8 Vårterminen 2008. Åstorp

PRAO årskurs 8 Vårterminen 2008. Åstorp PRAO årskurs 8 Vårterminen 2008 Åstorp PRAO Årskurs 8 Vt 2008 Klass veckor datum område 8A1 10 3-7 mars vård/omsorg 8A2, a-i 10 3-7 mars vård/omsorg 8A2, j-ö 10 3-7 mars teknik/tillverkning/service 8B

Läs mer

Välkomna till Rädda Barnens framtids- och kunskapsdagar 2014!

Välkomna till Rädda Barnens framtids- och kunskapsdagar 2014! Gdj Välkomna till Rädda Barnens framtids- och kunskapsdagar 2014! Datum: 17-18 maj 2014 Plats: IOGT-NTO, Vattentorget i Växjö Snart är det åter dags för lokalföreningar, distrikt och regionkontor att mötas

Läs mer

Nyborg Skola och Behandling. Läsåret 2013-2014. Nyborg Skola och Behandling. Doterödsvägen 19-21. 444 40 STENUNGSUND Skola/Fritidshem/Behandling

Nyborg Skola och Behandling. Läsåret 2013-2014. Nyborg Skola och Behandling. Doterödsvägen 19-21. 444 40 STENUNGSUND Skola/Fritidshem/Behandling Nyborg Skola och Behandling Läsåret 2013-2014 Nyborg Skola och Behandling Doterödsvägen 19-21 444 40 STENUNGSUND Skola/Fritidshem/Behandling 2013-09-10 ACJ ANTECKNINGAR Sida 12 ANTECKNINGAR Innehållsförteckning

Läs mer

2014/2015. konfirmand

2014/2015. konfirmand 2014/2015 konfirmand 1 Nya kompisar, läger och gå på vatten Vi lever i en tid där vi möter många olika tankar värderingar och trosuppfattningar. Det kan vara positivt men också förvirrande. Vad är rätt

Läs mer

Tack för att Du / Ni ställer upp som handledare för våra elever.

Tack för att Du / Ni ställer upp som handledare för våra elever. Information till handledare Tack för att Du / Ni ställer upp som handledare för våra elever. Detta blad lämnas direkt till praoplatsen. * Efter avslutad praoperiod, lämnas bladet åter ifyllt till eleven.

Läs mer

VAD HÄNDER PÅ SPORTLOVET V.8?

VAD HÄNDER PÅ SPORTLOVET V.8? VAD HÄNDER PÅ SPORTLOVET V.8? HÖRBY KARATE KLUBB Kom och testa karate med oss på Älvdalsskolan! Tisdag 19/2 och Torsdag 21/2 18.00-19.00, Lördag 23/2 10.00-11.30 Medtag gympakläder! SATSERUPS IDROTTS/BYAFÖRENING

Läs mer

Petter och mamma är i fjällen. De ska åka skidor. Petters kompis Elias brukar alltid vara med. Men nu är bara Petter och mamma här.

Petter och mamma är i fjällen. De ska åka skidor. Petters kompis Elias brukar alltid vara med. Men nu är bara Petter och mamma här. Petter och mamma är i fjällen. De ska åka skidor. Petters kompis Elias brukar alltid vara med. Men nu är bara Petter och mamma här. Det är morgon och fortfarande mörkt ute. Utanför fönstret är det bara

Läs mer

Inbjudan Active Games 9-11 maj 2014

Inbjudan Active Games 9-11 maj 2014 Inbjudan Active Games 9-11 maj 2014 Active Games är en idrottstävling för barn och ungdomar i åldern 7-20 år med synnedsättning från hela Sverige. Tävlingen vänder sig både till dig som redan tränar någon

Läs mer

Feriepraktik. information till sökande

Feriepraktik. information till sökande Arbetslivskontoret Feriepraktik information till sökande Kontaktuppgifter Mejl: feriepraktiken@sodertalje.se Telefon: 08-523 017 05 Besöksadress: Järnagatan 12, 151 89 Södertälje Postadress: Södertälje

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL FÖRSKOLAN

VÄLKOMMEN TILL FÖRSKOLAN VÄLKOMMEN TILL FÖRSKOLAN Hej! Vad roligt att Du ska komma till Västanvind. Vår förskola startade 1987 av lärare på skolan för att möjliggöra folkhögskolestudier även för döva som har barn. Teckenspråket

Läs mer

Inbjudan till Klippans ordförandekonferens 20-21 oktober 2012

Inbjudan till Klippans ordförandekonferens 20-21 oktober 2012 Till alla Klippans sektioner och FUB:s länsförbund och lokalföreningar Inbjudan till Klippans ordförandekonferens 20-21 oktober 2012 Hej! Rikssektionen Klippans styrelse bjuder in till konferens för alla

Läs mer

PRAO Årskurs 9 Björnekullaskolan, Åstorp Höstterminen 2011

PRAO Årskurs 9 Björnekullaskolan, Åstorp Höstterminen 2011 PRAO Årskurs 9 Björnekullaskolan, Åstorp Höstterminen 2011 Klass vecka datum 9:3 39 26 sept 30 sept 9:2a, 9:2b 40 3 okt 7okt 9:4, 9:1 41 10 okt 14 okt REGLER FÖR PRAO Du kan se på föregående sida när din

Läs mer

Förskolans uppdrag. Mål för förskolans arbete

Förskolans uppdrag. Mål för förskolans arbete 1 Förskolans uppdrag Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande. Verksamheten ska vara rolig, trygg och lärorik för alla barn som deltar. Förskolan ska erbjuda barnen en god pedagogisk verksamhet,

Läs mer

Praktisk information om Rädda Barnens Ungdomsförbunds FÖRBUNDSÅRSMÖTE 2013 & TIOÅRSJUBILEUM!

Praktisk information om Rädda Barnens Ungdomsförbunds FÖRBUNDSÅRSMÖTE 2013 & TIOÅRSJUBILEUM! Praktisk information om Rädda Barnens Ungdomsförbunds FÖRBUNDSÅRSMÖTE 2013 & TIOÅRSJUBILEUM! Datum: 13-15 september, 2013 Plats: Marieborgs folkhögskola, Marieborgsvägen 25 i Norrköping (karta: http://goo.gl/maps/umpuu)

Läs mer

Tack för att Du/Ni ställer upp som handledare för våra elever.

Tack för att Du/Ni ställer upp som handledare för våra elever. Information till handledare Tack för att Du/Ni ställer upp som handledare för våra elever. Detta blad lämnas direkt till PRAOplatsen. * Efter avslutad praoperiod, lämnas bladet åter ifyllt till eleven.

Läs mer

aktiviteter på MMK 31 4 augusti/september LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG

aktiviteter på MMK 31 4 augusti/september LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG aktiviteter på MMK 31 4 augusti/september LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Aktiviteter Bordshockey Äventyrsklubben Pingisturnering Biljardturnering Bak (Oscar) Film Frukt 16.00 16.00 16.00 16.00

Läs mer

Min bok. När mamma, pappa eller ett syskon är sjuk

Min bok. När mamma, pappa eller ett syskon är sjuk Min bok När mamma, pappa eller ett syskon är sjuk Förord Tanken med Min bok är att den ska delas ut till alla barn som har en mamma, pappa eller ett syskon som ligger på sjukhus men kan även användas om

Läs mer

Vi har semesterstängt under veckorna 27,28,29 och 30

Vi har semesterstängt under veckorna 27,28,29 och 30 10-03-18 1 2010-02-17 Vi har semesterstängt under veckorna 27,28,29 och 30 Behöver du barnomsorg under denna tid kontakta rektor senast den 7 maj. Skogsgläntans förskola i Gånghester och Kerstinsgården

Läs mer

VÄXTKRAFT 15 KURSHELG I SÖDERTÖRNS SCOUTDISTRIKT 13-15/11 2015 I SAMARBETE MED SENSUS

VÄXTKRAFT 15 KURSHELG I SÖDERTÖRNS SCOUTDISTRIKT 13-15/11 2015 I SAMARBETE MED SENSUS VÄXTKRAFT 15 KURSHELG I SÖDERTÖRNS SCOUTDISTRIKT 13-15/11 2015 I SAMARBETE MED SENSUS Trygga Möten Kursledare: Södertörns kursteam Fredag kl 18.00-21.00 Våra scouter tillbringar mycket av sin tid i scoutverksamheten.

Läs mer

VÄXTKRAFT 15 KURSHELG I SÖDERTÖRNS SCOUTDISTRIKT 13-15/11 2015 I SAMARBETE MED SENSUS

VÄXTKRAFT 15 KURSHELG I SÖDERTÖRNS SCOUTDISTRIKT 13-15/11 2015 I SAMARBETE MED SENSUS VÄXTKRAFT 15 KURSHELG I SÖDERTÖRNS SCOUTDISTRIKT 13-15/11 2015 I SAMARBETE MED SENSUS Trygga Möten Kursledare: Södertörns kursteam Fredag kl 18.00-21.00 Våra scouter tillbringar mycket av sin tid i scoutverksamheten.

Läs mer

Tiveden 14-16 augusti 2015

Tiveden 14-16 augusti 2015 Tiveden 14-16 augusti 2015 Det närmar sig vår ridtur på Tivedens ridleder. Här kommer lite nyttig information. Är det någon som vill delge några mer tips eller att tänka på inför vår helg så får ni gärna

Läs mer

Ånhammar Bladet ÅNHAMMARS STÖRSTA & BÄSTA TIDNING!!! INNEHÅLL: Väderprognos sid 8. Recept sid 3 Vem äter var sid 4 Bilder mm.

Ånhammar Bladet ÅNHAMMARS STÖRSTA & BÄSTA TIDNING!!! INNEHÅLL: Väderprognos sid 8. Recept sid 3 Vem äter var sid 4 Bilder mm. ÅNHAMMAR 2002 Nummer 1 2002 Ånhammar Bladet Tidningsredaktionen i slaktboden. Upplaga 11 ex. INNEHÅLL: Väderprognos sid 8 Recept sid 3 Vem äter var sid 4 Bilder mm. sid 5 ÅNHAMMARS STÖRSTA & BÄSTA TIDNING!!!

Läs mer

Kårläger. 13-17 maj 2015

Kårläger. 13-17 maj 2015 Kårläger 13-17 maj 2015 Årets kårläger arrangerar vi tillsammans med A-dalens scoutkår. Vi kommer att hålla till vid Djursjön i Lindome, se vägbeskrivning på sista sidan. Vi bor som vanligt i tält som

Läs mer

RIL F U F T S F R Ä M J A N D E T M A L M Ö CAMP GLÖD MAJ I JÄRAVALLEN VID BADSJÖN. Friluftsfrämjandet Malmö

RIL F U F T S F R Ä M J A N D E T M A L M Ö CAMP GLÖD MAJ I JÄRAVALLEN VID BADSJÖN. Friluftsfrämjandet Malmö 2019 GLÖD CAMP RIL F U F T S F R Ä M J A N D E T M A L M Ö CAMP GLÖD 2019 17-19 MAJ I JÄRAVALLEN VID BADSJÖN Friluftsfrämjandet Malmö LÅT ÄVENTYRET BÖRJA Avståndet mellan Bellevuegården och Järavallen

Läs mer

???????????????????????? Vad händer i Endre (Datum och tider att skriva in i almanackan

???????????????????????? Vad händer i Endre (Datum och tider att skriva in i almanackan Nr.1 2015 ???????????????????????? Vad händer i Endre (Datum och tider att skriva in i almanackan * 30 jan. 4H start se program i bladet! * 18 febr. Årsmöte med Hejdeby och Endre Röda Kors kl.19.00 i Hejdeby

Läs mer

Sommargrupper i Skara 2016

Sommargrupper i Skara 2016 Konfirmand 2015-2016 Hej! Nu är det dags! Till hösten drar vi igång ett nytt spännande år med konfirmationsläsning. Under konfirmandtiden får du möjligheten att träffa nya vänner, lära dig mer om kyrkan

Läs mer

INFORMATIONSBLAD FÖR BRF L21 EKHOLMEN

INFORMATIONSBLAD FÖR BRF L21 EKHOLMEN INFORMATIONSBLAD FÖR BRF L21 EKHOLMEN NR. 1 årgång 2015 L 21 Planerade tidpunkter för infobladet, 2015: Nr 1 Jan/Feb/Mar Nr 2 Apr/Maj/Jun Nr 3 Jul/Aug/Sep Nr 4 Okt/Nov/Dec utgivning feb/mars utgivning

Läs mer

Bästa scout. 13.3.2009 Lägerbrev 2

Bästa scout. 13.3.2009 Lägerbrev 2 1 13.3.2009 Lägerbrev 2 Bästa scout I sommar blir det regionläger! I handen håller du ett tydligt vårtecken - lägerbrev 2 och anmälningsblanketten. Pirrar det i magen redan? Lägerbrev 2 innehåller viktig

Läs mer

Välkommen ombord på FiSSc Line 2011!

Välkommen ombord på FiSSc Line 2011! Välkommen ombord på FiSSc Line 2011! Hej på dig! Här kommer all info du behöver för att trivas ombord på FiSSc Line FiSSc:s roverscout- och ledardagar 28-30.10.2011! Tidtabell Fredag Lördag Söndag Ålänningar

Läs mer

Projektets hemsida: http://www.ungarorelsehindrade.se/hemlighet

Projektets hemsida: http://www.ungarorelsehindrade.se/hemlighet 1 av 13 Projektets hemsida: http://www.ungarorelsehindrade.se/hemlighet Boken finns som pdf-fil: http://www.ungarorelsehindrade.se/images/stories/hemlighet/boken/boken.pdf Du kan fylla i och spara dina

Läs mer

Namn: Klass: Datum: Frågor till dig som går i 4:an

Namn: Klass: Datum: Frågor till dig som går i 4:an Namn: Klass: Datum: Min hälsa Frågor till dig som går i 4:an Hej! I det här häftet finns frågor som förberedelse inför det hälsosamtal du kommer att ha med din skolsköterska. De flesta frågorna handlar

Läs mer

VÄLKOMMEN. Syftet med detta häfte är att informera dig om hur det är att bo på Oasen.

VÄLKOMMEN. Syftet med detta häfte är att informera dig om hur det är att bo på Oasen. VÄLKOMMEN Syftet med detta häfte är att informera dig om hur det är att bo på Oasen. Så här fungerar det för ett barn att bo på Oasen Socialtjänsten har bestämt att du ska bo på Oasen under en viss tid.

Läs mer

Nattugglans trivselregler

Nattugglans trivselregler Nattugglans trivselregler 151008 Välkommen till oss på Nattugglan! Nattugglan Backa Förskola Flintlåsgatan 1 271 80 Ystad 0411-577555 Förskolechef Kerstin Lellky 0411-577519 Schema För er som har arbetsschema

Läs mer

Ta steget! Konfirmation 2015/16. Järfälla kyrka Kyrkvägen 8. Maria kyrka Vasavägen 25. S:t Lukas kyrka Svarvargränd 1. Viksjö kyrka Agrargränd 2

Ta steget! Konfirmation 2015/16. Järfälla kyrka Kyrkvägen 8. Maria kyrka Vasavägen 25. S:t Lukas kyrka Svarvargränd 1. Viksjö kyrka Agrargränd 2 Ta steget! Järfälla kyrka Kyrkvägen 8 Maria kyrka Vasavägen 25 S:t Lukas kyrka Svarvargränd 1 Viksjö kyrka Agrargränd 2 Konfirmation 2015/16 Varför konfirmation? Konfirmandtiden är ett fantastiskt tillfälle

Läs mer

Varmt välkomna till FBIS första inhibitorträff 24-26 januari 2014 i Göteborg!

Varmt välkomna till FBIS första inhibitorträff 24-26 januari 2014 i Göteborg! Varmt välkomna till FBIS första inhibitorträff 24-26 januari 2014 i Göteborg! Du som själv har antikroppar eller om ditt barn har det är hjärtligt välkommen till denna träff/kurs. Detta är ett unikt tillfälle

Läs mer

Att ordna en interaktiv diskussion för Raoul Wallenbergs dag

Att ordna en interaktiv diskussion för Raoul Wallenbergs dag Att ordna en interaktiv diskussion för Raoul Wallenbergs dag Den 27 augusti är Raoul Wallenbergs dag, Sveriges nationella dag för medmänsklighet och civilkurage. Genom enastående ledarskap och kreativitet

Läs mer

presenterar ROVDJURSSYMPOSIUM 2006 Jakten Rovdjur & Jägare

presenterar ROVDJURSSYMPOSIUM 2006 Jakten Rovdjur & Jägare presenterar ROVDJURSSYMPOSIUM 2006 Jakten Rovdjur & Jägare Vi erbjuder några spännande dagar i vildmarken med en heldags vargspårning och ett symposium i Stöllet 16 18 Februari 2006 För mer information:

Läs mer

6. Till IP som svarat Ja: För vilka produkter har du sett information/reklam för insamling/återvinning? (öppen fråga)

6. Till IP som svarat Ja: För vilka produkter har du sett information/reklam för insamling/återvinning? (öppen fråga) 1. Hur gammal är du?. Är du man eller kvinna?. Vilket postnummerområde bor du i?. Vilka olika produkter som används i hushållet bör man inte slänga i soporna utan lämna till olika sorters insamlingsställen

Läs mer

Fotograferingar 2014

Fotograferingar 2014 Fotograferingar 2014 Barnfotografering Vi skapar vackra bilder på ditt eller dina barn. Fokus ligger på att skapa livfulla bilder där barnet står i centrum - i denna typ av fotografering är möjligheterna

Läs mer

Fotograferingar 2014

Fotograferingar 2014 Fotograferingar 2014 Barnfotografering Vi skapar vackra bilder på ditt eller dina barn. Fokus ligger på att skapa livfulla bilder där barnet står i centrum - i denna typ av fotografering är möjligheterna

Läs mer

Servicebostad. -VAD ÄR DET? -Lättläst. Östra Göinge kommun www.ostragoinge

Servicebostad. -VAD ÄR DET? -Lättläst. Östra Göinge kommun www.ostragoinge Servicebostad -VAD ÄR DET? -Lättläst Vad är en servicebostad? Här får du information om vad en servicebostad är och hur det kan fungera att bo i en servicebostad. Här får du veta vilka rättigheter och

Läs mer

Till föräldrar och elever i årskurs 8

Till föräldrar och elever i årskurs 8 Till föräldrar och elever i årskurs 8 Under våren är det dags för 8: ornas PRAO (praktisk arbetslivsorientering). Tanken med praon är att ge dig, som elev, möjlighet att få kunskap om arbetslivet genom

Läs mer

LÄGERBREV 2 31 mars, 2004 1(6)

LÄGERBREV 2 31 mars, 2004 1(6) 31 mars, 2004 1(6) BÄSTA SCOUTVÄN, Vi vill börja med att tacka dig för den insats du som reseledare har gjort hittills för Tarus. Det totala antalet deltagare som anmält sig till Tarus är nästan 12 000

Läs mer

Välkommen till avdelning 69 Information till patient och närstående

Välkommen till avdelning 69 Information till patient och närstående Sahlgrenska Universitetssjukhuset Information till patient och närstående Informationen ska vara en vägledning för dig under din vårdtid hos oss. Är det något du undrar över - tveka inte att fråga personalen!

Läs mer

VÄGBESKRIVNING: Från Västerås: Från Eskilstuna: Från Katrineholm: Från Örebro: PARKERING: INCHECKNING: VETERINÄRBESIKTNING: FRAMRIDNING:

VÄGBESKRIVNING: Från Västerås: Från Eskilstuna: Från Katrineholm: Från Örebro: PARKERING: INCHECKNING: VETERINÄRBESIKTNING: FRAMRIDNING: Ryttarbrev Nu är det snart dags för premiären utav Vintermästerskapen. Vi hoppas att ni är lika laddade som vi är. Nedan följer information som är viktigt att alla tar del utav. VÄGBESKRIVNING: Från Västerås:

Läs mer

PRAO åk 8 vecka 13 och 15 2012 Vecka 14 är Påsklov och eleverna är också lediga annandag Påsk vecka 15!

PRAO åk 8 vecka 13 och 15 2012 Vecka 14 är Påsklov och eleverna är också lediga annandag Påsk vecka 15! BSF Lunds stad Tunaskolan Ann-Helén Oldenby studie- och yrkesvägledare 046 35 76 81, ann-helen.oldenby@lund.se PRAO åk 8 vecka 13 och 15 2012 Vecka 14 är Påsklov och eleverna är också lediga annandag Påsk

Läs mer

Servicebostad - VAD ÄR DET? Östra Göinge kommun www.ostragoinge.se

Servicebostad - VAD ÄR DET? Östra Göinge kommun www.ostragoinge.se Servicebostad - VAD ÄR DET? Vad är en servicebostad? Här får du information om vad en servicebostad är och hur det kan fungera att bo i en servicebostad. Här får du veta vilka rättigheter och skyldigheter

Läs mer

Mål för förskolans arbete

Mål för förskolans arbete 1 Förskolans uppdrag Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande. Verksamheten ska vara rolig, trygg och lärorik för alla barn som deltar. Förskolan ska erbjuda barnen en god pedagogisk verksamhet,

Läs mer

Barnomsorg. Information till dig som är nyanländ i Avesta kommun. och har barn som är 1 till 6 år

Barnomsorg. Information till dig som är nyanländ i Avesta kommun. och har barn som är 1 till 6 år Barnomsorg Information till dig som är nyanländ i Avesta kommun och har barn som är 1 till 6 år Vad är barnomsorg? Det finns olika former av barnomsorg; språkstödjande allmän förskola, allmän förskola,

Läs mer

IT-Supporten. Chromebook. Allt du behöver veta om ditt elektroniska verktyg i skolan. Startknapp

IT-Supporten. Chromebook. Allt du behöver veta om ditt elektroniska verktyg i skolan. Startknapp IT-Supporten Allt du behöver veta om ditt elektroniska verktyg i skolan. Chromebook Startknapp Inledning Trasig skärm/chassi/spillt vatten 3 Trasig laddare 4 Inbrott/stölder 5 Ominstallation 6 Vanligaste

Läs mer

Välkomna till Skara Skolscens Teaterkollo 2019!

Välkomna till Skara Skolscens Teaterkollo 2019! Välkomna till s Teaterkollo 2019! Mål Vår målsättning är att erbjuda barn och ungdomar en variationsrik vecka där varje barn och ungdom kan utvecklas utifrån sina egna förutsättningar. Ambitionen är att

Läs mer

Dokumentet om detta ska fyllas i och lämnas tillbaka till skolan. Bifogar även ett brev från skolledningen angående nya läroplanen.

Dokumentet om detta ska fyllas i och lämnas tillbaka till skolan. Bifogar även ett brev från skolledningen angående nya läroplanen. Utflykten till Skansen var en härligt blöt dag! Vi såg många djur och hade en fantastisk klass som det var en fröjd att åka på utflykt med, och de tog även hänsyn till andra passagerare på både Roslagsbanan

Läs mer

Lokalt ledarskap Nässjö 21 22 september

Lokalt ledarskap Nässjö 21 22 september Lokalt ledarskap Nässjö 21 22 september Lokalt Ledarskap Programkontoret vill välkomna er till kurs- och inspirationsdagarna Lokalt Ledarskap i Nässjö. Dagarna är tänkta för att informera, undervisa och

Läs mer

Tilla ggsrapport fo r barn och unga

Tilla ggsrapport fo r barn och unga Tilla ggsrapport fo r barn och unga 25 mars 2014 Vad berättar barn för Bris om hur de mår? Hur har barn det i Sverige? Jag har skilda föräldrar och vill så gärna bo hos min pappa. Mamma har ensam vårdnad

Läs mer

Gruppbostad - VAD ÄR DET? Östra Göinge kommun www.ostragoinge.se

Gruppbostad - VAD ÄR DET? Östra Göinge kommun www.ostragoinge.se Gruppbostad - VAD ÄR DET? Vad är en gruppbostad? Här får du information om vad en gruppbostad är och hur det kan fungera att bo i en gruppbostad. Här får du veta vilka rättigheter och skyldigheter som

Läs mer

Sommarlov i Ale 2014

Sommarlov i Ale 2014 Sommarlov i Ale 2014 Utomhusbad i Ale Personal från Skepplanda simhall finns på plats för märkestagning. Märkestagningen är gratis men du betalar för simmärkena. Märkestagning sjö: > Hultasjön v 28 och

Läs mer

Och det är bara några bra skäl till att bli konfirmand. Välkommen!

Och det är bara några bra skäl till att bli konfirmand. Välkommen! Du blir tagen på allvar för den du är. Det är roligt och kul. Du upplever gemenskap. Du träffar gamla och nya vänner. Du får åka på läger. Du får veta vad kristen tro handlar om. Och det är bara några

Läs mer

Riksårsmötet 2016 i Malmö!

Riksårsmötet 2016 i Malmö! Riksårsmötet 2016 i Malmö! Den 10-12 juni tar vi över Malmö stad och drar igång Riksårsmötet 2016! Riksårsmötet är vårt förbunds största årliga händelse - vårt högsta beslutande organ där vi tar beslut

Läs mer

Välkommen till SFSFUM 2016 i Uppsala!

Välkommen till SFSFUM 2016 i Uppsala! Välkommen till SFSFUM 2016 i Uppsala! Sveriges förenade studentkårer (SFS) bjuder en gång om året in alla medlemskårer till SFS Fullmäktigemöte och för det står varje år en eller flera av SFS medlemskårer

Läs mer

Tappa inte bort häftet för det ska du lämna in tillsammans med de skriftliga arbetsuppgifterna. Lycka till! Sofia

Tappa inte bort häftet för det ska du lämna in tillsammans med de skriftliga arbetsuppgifterna. Lycka till! Sofia Namn: Klass: Din uppgift: Ni kommer att arbeta med detta vecka 39 till vecka 43. Ni har svensklektionerna till ert förfogande. Uppgifterna ska lämnas in, allt tillsammans, senast måndag vecka 45. Då blir

Läs mer

Välkomna till Storvretacupen

Välkomna till Storvretacupen Information Storvretacupen 2017-2018 för Torshälla IBK P07 Cupen spelas 4 6/1 2018 för oss. Vi kommer att bo på Celsiusskolan i Uppsala där även all mat serveras. Resa till Uppsala Samling torsdag 4 januari

Läs mer

Ärade deltagare till Lilla sommarlägret!

Ärade deltagare till Lilla sommarlägret! Ärade deltagare till Lilla sommarlägret! Vad glada vi är för att ni valt att gå på Lilla sommarlägret sommaren 2017! Vi längtar redan efter er! Nedan följer lite kort information som är bra att ni läser

Läs mer

På gång inom Vetlanda UV-Scoutkår VT16

På gång inom Vetlanda UV-Scoutkår VT16 På gång inom Vetlanda UV-Scoutkår VT16 UV-Hajk den 13-14 maj Sommaravslutning 29 maj UV-Läger 28 juni - 3 juli Sommarlov! UV-HAJK På Flögensborg, Näsby den 13-14 maj 2016 Start: Vi samlas på Flögensborg

Läs mer

LÄGER-ABC ASSÖ 2015. A21 & A11 (Sjösport & Knatte)

LÄGER-ABC ASSÖ 2015. A21 & A11 (Sjösport & Knatte) LÄGER-ABC ASSÖ 2015 & (Sjösport & Knatte) Äntligen är det snart dags för Assölägrena att dra igång, vi ser verkligen fram emot att få träffa alla härliga barn. I detta dokument har vi skrivit ihop lite

Läs mer

Äntligen får du chansen! Nu arrangerar Ung Diabetes i samarbete med Military fitness, minilumpen!

Äntligen får du chansen! Nu arrangerar Ung Diabetes i samarbete med Military fitness, minilumpen! fitness, minilumpen! Gillar du fysiska utmaningar? Teambuilding? Överraskningar och en riktig utmaning? Då är detta lägret för dig! är precis som det låter, en variant av lumpen där deltagarna kommer få

Läs mer

Föreningen Sveriges Waldorfpedagogiska Fritidshem

Föreningen Sveriges Waldorfpedagogiska Fritidshem Föreningen Sveriges Waldorfpedagogiska Fritidshem Hej! Nu, när vi har mött barnen igen och allt börjar få form och fason i arbetsrutinerna, är det dags att planera framåt. En mötesplats för inspiration:

Läs mer