Välkommen ombord på FiSSc Line 2011!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Välkommen ombord på FiSSc Line 2011!"

Transkript

1 Välkommen ombord på FiSSc Line 2011! Hej på dig! Här kommer all info du behöver för att trivas ombord på FiSSc Line FiSSc:s roverscout- och ledardagar ! Tidtabell Fredag Lördag Söndag Ålänningar och österbottningar anländer Morgonmål för ålänningar och österbottningar Nylänningar och sydvästlänningar anländer Incheckning på Bore Program enligt kryssningspaket kl (inkl. lunch) Middag Kvällsprogram (inkl. kvällsmål) Andakt och tapto Morgonmål Utcheckning från Bore Höstmöten (inkl. kaffe) Lunch Höstmötena fortsätter (inkl. kaffe) Hemfärd kl.15 En mera detaljerad tidtabell hittar du i Kryssningsprogrammet! Incheckning och övernattning Ålänningar och österbottningar som anländer med den gemensamma båt- eller busstransporten redan på fredag sover den första natten i terminalen d.v.s. i Aboa Mare (s.k. Navi). Mera info hittar du som anländer på fredag på det blå pappret. Efter frukosten på lördag förflyttar du dig till s/s Bore och checkar in. För nylänningar och sydvästlänningar som anländer på lördag gäller övernattning på s/s Bore. Du informeras om hyttindelningen i samband med incheckningen. Observera att byte av hytt av säkerhetsskäl inte är tillåtet. Lakan och handdukar finns i hytterna. Också du som inte övernattar ska checka in. Detta gör du vid infodisken ombord. Du som deltar i endast höstmötena anländer på söndag.

2 Ditt kryssningspaket Mera info om ditt kryssningspaket hittar du på det röda pappret. Vissa kryssningspaket kräver specialutrustning så kolla vad du behöver ha med dig för att ha en möjligast underbar dag! Middagen och kvällen ombord Vi inleder kvällen med en middag i maritima tecken. Efter middagen fortsätter vi med en kväll ombord. Det blir bl.a. bingo, karaoke, roulette, saftbar och givetvis en tur i bollhavet! Efter det avrundar vi med andakt och tapto på däck, förutsatt att vädret tillåter. Klä dig i bästa kryssningsstassen och häng med på en kväll full av skratt och överraskningar! Utrustning Ta med dig en mugg för kaffe/te. I övrigt gäller sunt förnuft och det som står på det röda pappret gällande ditt kryssningspaket. Lakan och handdukar finns i hytterna. Glöm inte kryssningsstassen! Båt- och busstransporter Båt från och till Åland: Fredag 13:40 Samling i Vikingterminalen i Mariehamn, incheckning 14:25 m/s Isabella avgår 20:00 Biltransport från hamnen i Åbo till Navi Söndag 20:15 Samling i Vikingterminalen i Åbo, incheckning 20:55 m/s Isabella avgår 1:15 Taxitransport från Långnäs till Mariehamn Har du frågor gällande båtresorna? Kontakta Sara Carlström (sara.carlstrom@scout.fi, ). Buss från och till Österbotten: Fredag 15:00 Karleby busstation 15:40 Jakobstads busstation 17:00 Vasa stadshus 18:20 Kristinestads busstation 22:00 Åbo, Navi Söndag 15:00 Åbo, Bore 19:00 Kristinestads busstation 20:30 Vasa stadshus 21:50 Jakobstads busstation 22:30 Karleby busstation Har du frågor gällande Österbottenbussen? Kontakta Mabbe Nyholm-Ehrström (majbritt.nyholm-ehrstrom@scout.fi, ).

3 Buss från och till Nyland: Lördag 5:45 Borgå 6:15 Sibbo 6:45 Helsingfors, bussparkeringen bakom hotell Holiday Inn 7:15 Esbo, bussrampen vid Ikea 9:00 Åbo, Bore Söndag 15:00 Åbo, Bore 16:45 Esbo, bussrampen vid Ikea 17:15 Helsingfors, bussparkeringen bakom hotell Holiday Inn 17:45 Sibbo 18:30 Borgå Har du frågor gällande Nylandsbussen? Kontakta Frida Lundberg ). Du som valt att inte delta i den gemensamma transporten till eller från FiSSc Line 2011 står själv för dina resekostnader. Deltagaravgift Bifogat hittar du en faktura på deltagaravgiften och transportavgiften ifall du är anmäld till den gemensamma transporten. Betala avgifterna senast Annulleringsvillkor Om du av någon orsak inte kan delta i evenemanget ska du omedelbart meddela detta till regionsekreterare Sara Carlström. Som det stod i anmälan är din anmälan bindande fr.o.m Om du utan giltig orsak annullerar ditt deltagande efter 17.9 bör du betala hela deltagaravgiften och ev. transportavgift, alternativt hitta en ersättare som deltar i evenemanget istället för dig. Som giltig orsak räknas sjukdomsfall eller annat viktigt förhinder som inte kunnat förutses. Annullering av deltagande görs till regionsekreterare Sara Carlström! Fotografering Fotografier och filmklipp som tas under evenemanget kommet eventuellt att användas på i Scoutposten och i marknadsföring av scouting. Ifall du inte vill att bilder på dig används i dessa sammanhang ska du före evenemanget kontakta regionsekreterare Sara Carlström. Frågor? Om det är någonting du undrar före, under eller efter FiSSc Line 2011 kan du kontakta regionsekreterare Sara Carlström ( , sara.carlstrom@scout.fi) eller infoansvariga Helena Federley ( , hfederley@gmail.com). Skepp o hoj Kapten Robin med besättning

4 Hej du som anländer redan på fredag! Tyvärr har FiSSc Line inte angjort hamn då du anländer så du kommer att få övernatta i terminalen (Aboa Mare s.k. Navi) men det är inte fy skam det heller. För att din övernattning på terminalgolvet ska vara så behaglig som möjligt föreslår vi att du tar med dig följande: - liggunderlag - sovsäck Du som kommer med båt från Åland blir upplockad i hamnen och får biltransport till terminalen! Du som kommer med buss från Österbotten får åka buss ända fram till terminalen! På lördagsmorgonen får du avnjuta frukost i terminalens utrymmen varefter du kan förflytta dig till s/s Bore för att checka in. Natten mellan lördag och söndag sover du i en mysig hytt ombord. I hytten finns lakan och handduk. Varmt välkommen! Skepp o hoj Kapten Robin med besättning och terminaltjänstemän Hej du som anländer redan på fredag! Tyvärr har FiSSc Line inte angjort hamn då du anländer så du kommer att få övernatta i terminalen (Aboa Mare s.k. Navi) men det är inte fy skam det heller För att din övernattning på terminalgolvet ska vara så behaglig som möjligt föreslår vi att du tar med dig följande: - liggunderlag - sovsäck Du som kommer med båt från Åland blir upplockad i hamnen och får biltransport till terminalen! Du som kommer med buss från Österbotten får åka buss ända fram till terminalen! På lördagsmorgonen får du avnjuta frukost i terminalens utrymmen varefter du kan förflytta dig till s/s Bore för att checka in. Natten mellan lördag och söndag sover du i en mysig hytt ombord. I hytten finns lakan och handduk. Varmt välkommen! Skepp o hoj Kapten Robin med besättning och terminaltjänstemän

5 SJÖNA STUNDER Med dig behöver du ha ett förkläde. SJÖNA STUNDER Med dig behöver du ha ett förkläde. SJÖNA STUNDER Med dig behöver du ha ett förkläde.

6 ROSTIGA LYKTANS GRÄND Med dig behöver du ha fingerfärdighet och tålamod, dags att tämja repen! ROSTIGA LYKTANS GRÄND Med dig behöver du ha fingerfärdighet och tålamod, dags att tämja repen! ROSTIGA LYKTANS GRÄND Med dig behöver du ha fingerfärdighet och tålamod, dags att tämja repen!

7 MAN OVER BOARD Klä dig i ordentliga utekläder! Med dig behöver du ha en omgång byteskläder, sked, mugg och en flytväst (ej uppblåsbar). Ni samlas kl.10 utanför Bore och åker tillsammans med kryssningspaketets värd båt till Airisto MAN OVER BOARD Klä dig i ordentliga utekläder! Med dig behöver du ha en omgång byteskläder, sked, mugg och en flytväst (ej uppblåsbar). Ni samlas kl.10 utanför Bore och åker tillsammans med kryssningspaketets värd båt till Airisto MAN OVER BOARD Klä dig i ordentliga utekläder! Med dig behöver du ha en omgång byteskläder, sked, mugg och en flytväst (ej uppblåsbar). Ni samlas kl.10 utanför Bore och åker tillsammans med kryssningspaketets värd båt till Airisto

8 BRYGG(M)ALET Klä dig bekvämt! Programmet hålls inomhus. Sätt på dig kaptensmössan och ta med dig de bästa sjömans- och fiskehistorierna till kaffet! Ni samlas kl.10 utanför Bore och går tillsammans med kryssningspaketets värdar till ställena där programmet hålls. BRYGG(M)ALET Klä dig bekvämt! Programmet hålls inomhus. Sätt på dig kaptensmössan och ta med dig de bästa sjömans- och fiskehistorierna till kaffet! Ni samlas kl.10 utanför Bore och går tillsammans med kryssningspaketets värdar till ställena där programmet hålls. BRYGG(M)ALET Klä dig bekvämt! Programmet hålls inomhus. Sätt på dig kaptensmössan och ta med dig de bästa sjömans- och fiskehistorierna till kaffet! Ni samlas kl.10 utanför Bore och går tillsammans med kryssningspaketets värdar till ställena där programmet hålls.

9 TÄND PÅ ÅBO Klä dig i bekväma skor för stadspromenader och kläder enligt vädret! Programmet hålls både inomhus och utomhus. Med dig behöver du ha studiekort om du är studerande och en GPS (mobiltelefonens GPS duger bra). TÄND PÅ ÅBO Klä dig i bekväma skor för stadspromenader och kläder enligt vädret! Programmet hålls både inomhus och utomhus. Med dig behöver du ha studiekort om du är studerande och en GPS (mobiltelefonens GPS duger bra).