Hej Kära konfirmander och konfirmandföräldrar!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Hej Kära konfirmander och konfirmandföräldrar!"

Transkript

1 Hej Kära konfirmander och konfirmandföräldrar! Nu är det höst och det kan kännas långt kvart till sommaren, men det går snabbare än vad man tror! Här kommer lite information om det mesta ni behöver veta inför sommarens konfirmationsläger. Gudstjänster Vi rekommenderar att ni besöker ca 8-12 gudstjänster innan ni kommer till Sparreviken, för att få lite kött på benen till våra diskussioner som vi kommer ha här på lägret. Alla era tankar och åsikter, känslor och icke känslor är välkomna. För att underlätta för er kommer vi att skicka ut en tankebok som ni kan ha med er till gudstjänsterna. Där kan ni skriva ner allt, så ni kommer ihåg när ni väl kommer hit. Betalning Vi vill också passa på att påminna om delbetalningen på kr som ska betalas in på bankgiro: senast Denna delbetalning återbetalas ej förutom mot uppvisande av läkarintyg. OBS! Glöm inte att ange namn och läger!! Praktisk information inför lägret Vad behövs och vad behövs inte? Sparreviken är en lägergård omgärdad av hav och skog, ganska långt ifrån närmsta samhälle. Som profil på konfirmationslägret har vi natur, friluftsliv och havsaktiviteter som segling, kajak och kanot. Det kan vara roligt att själv dokumentera sina lägerupplevelser i bilder för att minnas och dela med andra och därför får lägerdeltagarna gärna ha med sig en kamera, dock inte en mobilkamera. Elektronisk utrustning som dator, spel, ipod, mp3-spelare, ipad och så vidare ber vi er lämna hemma. Vi tänker på samma sätt angående mobiltelefon, och håll i dig: Mobiltelefonen skall lämnas hemma! Vi förstår att detta för någon kan låta lite skrämmande. Men tänk på det som att du åker på en resa till en avlägsen plats, där det inte finns mobiltäckning. Och där bästa möjligheten att kommunicera med omvärlden är med snigelpost. Det har nämligen visat sig under alla år att den enda rimliga hållningen från vår sida är att mobilerna får bli hemma. Vår erfarenhet är att alla deltagare tycker att detta har varit positivt i efterhand. Många var nog lite oroliga hur det skulle gå att leva utan sin mobiltelefon eller andra elektroniska apparater under hela 4 veckor. Den vanan försvann snabbt och i stället fick vi prata med varandra så mycket som vi ville. Filmer, tv och videos ersattes av olika utomhusaktiviteter. Det kan tyckas vara en lång tid att vara på läger i hela 4 veckor men dagarna gick i en rasande fart. Dagarna fylldes av segling, hajking, roliga lekar och teambildning Elin Konfa 2013

2 Kontakt Vi är alltså tacksamma om kontakten mellan er och era föräldrar och vänner kan ske huvudsakligen per post. Meddela därför dina vänner om detta i förväg så att de också vet vad som gäller. Det är mysigt att få brev! Sparreviken har egen posthämtning! Om du som förälder måste tala med ditt barn, så är därför bästa sättet att lämna ett meddelande till oss på kontoret, så ber vi dem ringa upp. Lägerledningen kan nås på telefon eller info@sparreviken.se. Det är svårt att nå deltagarna på telefon, då vi kommer vara mycket ute. Det finns dock möjlighet att lämna meddelanden via vårt kontor eller svararen som avlyssnas dagligen. Telefon finns på kontoret för konfirmanderna att ringa hem. Vår erfarenhet är att konfirmanderna ringer oftast bara hem om de har hemlängtan (brukar ske lägrets första eller andra dag) eller om det har hänt något. De har alltid möjlighet att ringa hem om de vill. Om allt är bra så är vår erfarenhet att ringa hem för att berätta hur man har det, inte prioriteras framför allt kul som händer på gården. Så var beredda på att det kan vara så att ni inte höra någonting från era barn på hela lägervistelsen, och det är ett gott tecken! Vid eventuella olyckor eller sjukhusbesök kontaktas ni alltid av lägerledningen för information. Ankomst Måndagen den 22 juni mellan kl och Om du kommer med tåg eller buss som kommer till Ljungskile ca kl tar du sedan lokalbuss 826, Lilla Ljundan, till Lyckornas golfbana, där vi hämtar dig. Du måste meddela oss, att du vill bli hämtad. Sommarens turlista kan du få genom att ringa till TidPunkten tel eller gå in på deras hemsida för att få veta tiderna. Boende Tillsammans med era ledare kommer ni att bo i stugor på lägergården. När ni anländer kommer era platser att vara bestämda av ledarna. Under lägertiden kommer ni också att vara ute på en eller ett par hajker. Hajk betyder att ni t ex går, cyklar, seglar, paddlar kajak eller kanadensare - kort sagt; ni färdas till en ö eller plats i närheten, där ni lagar mat över öppen eld. På natten sover ni utomhus i vindskydd. Under hajken lär ni er friluftslivets ädla konst!

3 Sparreviksanda Kamratskap och god sammanhållning är något som hör Sparreviken till. Vi skapar en speciell stämning på gården tillsammans, för många är främsta anledningen till att de återvänder år efter år som deltagare och ledare. För att lägret skall fungera, hjälps vi åt med en del vardagliga sysslor, som t ex att "sleven" hjälper till vid måltiderna. Alla kommer att vara "slev" åtminstone ett par gånger. Städning måste vi alla hjälpa till med, så att det fungerar både ute och inne. Marka Markan är vår kiosk och den håller öppet ca 2 gånger i veckan och där säljer vi glass, godis och profilprodukter som t-shirts och tygväskor samt vykort och frimärken. Vid incheckningen första dagen så sätter ni in pengar på ert marka-kort. Sedan kan ni bara handla fritt när kiosken är öppen utan att behöva ha med er kontanter. De pengar som ni inte handlat för får ni tillbaka vid utcheckningen på konfirmationsdagen. Så ta med kontanter till första dagen! Försäkring I KFUMs medlemskap ingår en kollektiv olycksfallsförsäkring för din lägerdeltagares lägervistelse, inklusive resa till och från lägret. BESÖKSDAG OCH KONFIRMATION: Besöksdagen 5 juli Söndagen den 5 juli har vi besöksdag mellan kl 12 och Då är alla föräldrar och andra anhöriga hjärtligt välkomna till vårt läger. Dagen är framför allt till för att ge föräldrar, syskon m.fl. tillfälle att träffa och följa sin konfirmand en dag på Sparreviken. Efter lunchen - ta med egen lunchkorg till både er själva och konfirmanden - firar vi en enkel gudstjänst ca kl 15. Efteråt bjuder vi på kyrkkaffe och därefter avslutas besöksdagen. Vi önskar att ni inte besöker gården på andra tillfällen än på besöksdagen. Skulle det vara så att ni behöver komma i kontakt med er konfirmand p.g.a olika orsaker så går det givetvis bra, kontakta på lägerledningen och boka in en tid. Lägerledningen når ni på Konfirmationsdagen lördagen den 18 juli Konfirmation och nattvardsgudstjänst kommer att äga rum kl i Ljungs kyrka. Innan konfirmationen kl 11 kan man inte komma och besöka Sparreviken. Då har konfirmander och ledare fullt upp med förberedelser. Kyrkporten öppnas kl Före den tiden får inga besökare komma in i kyrkan.

4 Konfirmationen är uppdelad i 2 akter. Var av den första akten är konfirmandernas egen redovisning av lägervistelsen. Och andra akten är själva konfirmationsgudstjänsten. Under konfirmationen kommer konfirmanderna att bära vita kåpor, som vi tillhandahåller. Mellan 1:a och 2:a akten så kommer det att vara en ca 20 min lång paus. Vi rekommenderar att ni har med er en egen enklare lunchkorg. Vi står för konfirmandernas lunch. Finkläder brukar vara uppskattat efter konfirmationen. Och vill man inte skicka med finkläderna i lägerpackningen så kan ni föräldrar lämna dem till ledarna i pausen, så hänger dem upp dem till konfirmanderna. Efter konfirmationen bjuder vi på kyrkkaffe på Sparreviken. Då kan konfirmanderna ta avsked av varandra och hämta sitt bagage. Vi räknar med att avsluta ca Det kan som sagt vara bra att ta med en liten lättare matsäck för er föräldrar och anhöriga, då kyrkkaffet till mestadels består av sötsaker. P g a dels begränsat utrymme i kyrkan och dels att brandbestämmelserna inte tillåter ett obegränsat antal besökande, har vi tyvärr tvingats begränsa antalet besökande till konfirmationen. Vi har beräknat att varje konfirmand kan ta med högst sju gäster. Alla vänner och anhöriga är som sagt hjärtligt välkomna till Sparreviken på besöksdagen. Återträff Under hösten ordnar vi en återträff över ett veckoslut. Datum för detta återkommer vi med närmare sommaren. Återträffen ingår i avgiften. Vägbeskrivningar Sparreviken ligger strax utanför Ljungskile, 7 mil norr om Göteborg och 2 mil söder om Uddevalla. Kör av E6 vid Lyckorna-motet. Följ vägskyltar Ljungskile S och sedan Lyckorna. Vid Lyckorna finns skylt Sparreviken. Följ Lyckornavägen 4 km. Kör förbi golfbana och husvagnscamping. Där vägen tar slut och havet tar vid möts du av Sparreviken. Ljungs kyrka Kör av E6 vid Lyckorna-motet. Följ vägskyltar: Ljungskile S, Lyckorna och Ljungs k:a.

5 Lite tips om övernattningsställen & restauranger Ljungskile/Lyckorna. Övernattning. Ljungskile folkhögskola vandrarhem epost: Ljungskile Turisthotell Ulvöns vandrarhem & restaurang Restauranger. Lyckorna Brygga Villa Sjötorp Laxbutiken med restaurang i Ljungskile Lyckorna Golfkrog Utrustning Se bifogad utrustningslista. Glöm inte att märka alla saker och göra en lista på vad ni har med er, så ni kan kolla, att ni får allt med er hem igen - packa själva, så går det lättare. Vi har planerat in tid för "handtvätt" tre gånger under lägret. (Underkläder tvättas i maskin, därför ska ni ha en märkt tvättpåse, så att era underkläder inte kommer bort.) OBS OBS Vi ber er att ta med en helvit T-shirt som vi kommer att batikfärga. Välkommen att höra av er till mig, Josefin Ejvemark, om ni har några som helst frågor, på Väl mött den 22 juni!

6 UTRUSTNINGSLISTA FÖR KONFIRMANDLÄGRET PÅ SPARREVIKEN Kyrkogångsbok (Bibel får du på lägret) Påslakan, underlakan och örngott /en omgång för byte. (eller be någon ta med på besöksdagen) Vardagskläder (jeans, skjortor, tröjor mm) Minst ett par jeans Pyjamas Toalettartiklar (gärna tvål och schampo för saltvatten) Solskydds- & Myggmedel Träningskläder eller andra oömma kläder Varm tröja Kraftigt regnställ (jacka och byxor) Stövlar Idrottskläder och skor Handduk och badhandduk Strumpor och underkläder för ombyte Baddräkt/badbyxor + gärna långa surfshorts om du har till vattenaktiviteter Huvudbonad/keps & Mössa för hajk. Skor för ombyte Stor mugg och tallrik (ej porslin) för hajker Bestick för hajker Sovsäck Ryggsäck Liggunderlag Ev. ficklampa Hänglås med två nycklar (till förvaringsskåp) Vit T-shirt (att batikfärga) Tvättpåse till underkläder OBS! Märkt. /Tag gärna med några tvättklämmor. Cykel om du har möjlighet! Om du hellre cyklar 3 km till kyrkan istället för att gå. Anteckningsmaterial Pennfodral: pennor, suddegum, linjal, sax och klister Ev. musikinstrument, brevpapper & frimärken, kamera (försäkrad) OBS! MÄRK DINA SAKER OCH FÖRVARA DEM I DITT SKÅP. Skriv en lista på alla saker du har med dig, och kontrollera att du får allt med dig hem igen! Packa själv

Till konfirmander och föräldrar på sommarens läger!

Till konfirmander och föräldrar på sommarens läger! Till konfirmander och föräldrar på sommarens läger! Våren är snart här, och tiden för konfirmandlägret kommer allt närmare. Vi har haft jätteroligt tillsammans under planeringsträffarna och längtar verkligen

Läs mer

Ärade deltagare till Lilla sommarlägret!

Ärade deltagare till Lilla sommarlägret! Ärade deltagare till Lilla sommarlägret! Vad glada vi är för att ni valt att gå på Lilla sommarlägret sommaren 2017! Vi längtar redan efter er! Nedan följer lite kort information som är bra att ni läser

Läs mer

Anteckningar. Snart är det dags för Konfa 2015 och här nedan följer det lite viktig information inför lägret.

Anteckningar. Snart är det dags för Konfa 2015 och här nedan följer det lite viktig information inför lägret. Konfa 2015 Snart är det dags för Konfa 2015 och här nedan följer det lite viktig information inför lägret. Ankomst Ankomst till Göransborg sker söndagen den 14 juni mellan klockan 15.00 och klockan 17:00.

Läs mer

Programmet kommer bli roligt och vi hoppas att solen lyser på oss och att det är varmare i vattnet.

Programmet kommer bli roligt och vi hoppas att solen lyser på oss och att det är varmare i vattnet. Lägerbrev 2 Hej Det kommer bli ett toppen läger med mycket scouter vi blir ca 80 st när vi är som flest. På Vässarö kommer det vara nästan 2 000 scouter totalt under delar av den tid vi är där. Programmet

Läs mer

LÄGERINFO OM LÄGER 1004

LÄGERINFO OM LÄGER 1004 Hej på dej! LÄGERINFO OM LÄGER 1004 Skribastarten närmar sig och här kommer lite praktisk information om skribalägret. Lägret hålls 27.6-3.7.2015 på Kunstenpää lägergård på Kunsteniemi lägercentrum i Rimito

Läs mer

Kårläger 2014 28 maj-1 juni

Kårläger 2014 28 maj-1 juni Kårläger 2014 28 maj-1 juni Årets kårläger arrangerar vi tillsammans med A-dalens scoutkår och Mölndals scoutkår, och vi kommer att hålla till vid Djursjön i Lindome, se vägbeskrivning på sista sidan.

Läs mer

LÄGER-ABC ASSÖ 2014. AK1 (Konfirmationsläger)

LÄGER-ABC ASSÖ 2014. AK1 (Konfirmationsläger) LÄGER-ABC ASSÖ 2014 AK1 (Konfirmationsläger) 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING...2 INLEDNING...3 FÄRDBESKRIVNING TILL ASSÖ...3 ADRESS TILL LÄGRET...3 TELEFON...3 FÖRSÄKRINGAR...3 PERSONLIGA TILLHÖRIGHETER...3

Läs mer

Kårläger maj 2017

Kårläger maj 2017 Kårläger 25-28 maj 2017 Årets kårläger arrangerar vi tillsammans med A-dalens scoutkår. Vi kommer att hålla till vid Djursjön i Lindome, se vägbeskrivning på sista sidan. Vi bor som vanligt i tält som

Läs mer

Lägerbrev 4 På läger, på läger, på läger sjunga vi, utan paraply!

Lägerbrev 4 På läger, på läger, på läger sjunga vi, utan paraply! Lägerbrev 4 På läger, på läger, på läger sjunga vi, utan paraply! Hej igen alla lägersugna scouter! Vi har nu bestämt vad årets läger ska heta och det är Ringar på vattnet. När någonting rör eller nuddar

Läs mer

Stockholm och Vässarö 31 juli-9 aug

Stockholm och Vässarö 31 juli-9 aug Stockholm och Vässarö 31 juli-9 aug 1 Resor Fredagen den 31 juli från Umeå flygplats kl 9:50 till Stockholm Arlanda ankomst kl 10:55 Hemresa söndagen den 9 aug från Arlanda kl 17.05 ankomst Umeå kl 18:05

Läs mer

Frilufts & Seglarläger

Frilufts & Seglarläger Frilufts & Seglarläger Du är välkommen på Frilufts- & Seglarläger Sommaren 2014 söndag 6 juli - lördag 12 juli Stockholm Scoutkansliet Adress Fridhemsgatan 8, 112 40, Stockholm Tel 08-652 05 10 Fax 08-653

Läs mer

KONFA 3: 28 juli 16 augusti 2015

KONFA 3: 28 juli 16 augusti 2015 KONFA 3: 28 juli 16 augusti 2015 Eller Konfa 34 som vi också säger (det är nämligen det 34:e konfalägret i KSSS regi på Långholmen) Vi ser verkligen fram emot lägret i sommar och hoppas att ni också gör

Läs mer

KONFA 1: 16 juni 5 juli 2015

KONFA 1: 16 juni 5 juli 2015 KONFA 1: 16 juni 5 juli 2015 Eller Konfa 32 som vi också säger (det är nämligen det 32:a konfalägret i KSSS regi på Långholmen) Vi ser verkligen fram emot lägret i sommar och hoppas att ni också gör det!

Läs mer

Telefonnummer för särskilda händelser och behov Tellus 09

Telefonnummer för särskilda händelser och behov Tellus 09 Här kommer det sista lägerbrevet med utrustningslista. Nu är det inte långt kvar till sommarens scouthöjdpunkt, årets sommarläger! Lägret heter Tellus09 Världens läger! och temat på lägret är äventyr från

Läs mer

Avfärd: Klockan 8:00 från fritids (samling senast 7:45) Hemkomst: Ca klockan 16:00 (vi åker från Höör ca 15:00)

Avfärd: Klockan 8:00 från fritids (samling senast 7:45) Hemkomst: Ca klockan 16:00 (vi åker från Höör ca 15:00) Utflykt till Skånes Djurpark 28 juni Avfärd: Klockan 8:00 från fritids (samling senast 7:45) Hemkomst: Ca klockan 16:00 (vi åker från Höör ca 15:00) Ströva i djurparken (kolla matningen av vissa djur)

Läs mer

KFUMs Aktivitetscenter har telefonnummer 090-19 82 50. Telefontid 8.00-9.00, övrig tid telefonsvarare.

KFUMs Aktivitetscenter har telefonnummer 090-19 82 50. Telefontid 8.00-9.00, övrig tid telefonsvarare. Hej! Välkommen till sommarläger på KFUM Umeås aktivitetscenter på Nydala 2013 Vi ser fram emot att få uppleva några härliga och spännande dagar tillsammans med dig och alla andra lägerdeltagare Här kommer

Läs mer

LÄGER-ABC ASSÖ 2015. A21 & A11 (Sjösport & Knatte)

LÄGER-ABC ASSÖ 2015. A21 & A11 (Sjösport & Knatte) LÄGER-ABC ASSÖ 2015 & (Sjösport & Knatte) Äntligen är det snart dags för Assölägrena att dra igång, vi ser verkligen fram emot att få träffa alla härliga barn. I detta dokument har vi skrivit ihop lite

Läs mer

Utresa - fredag 31 juli 2015

Utresa - fredag 31 juli 2015 Sommaren närmar sig med stormsteg och förberedelserna inför Tri-Camp i England är intensivare än någonsin. I detta informationsbrev hoppas vi att den mesta informationen som ni behöver finns med. En del

Läs mer

Ytterfack till regnkläder + matsaker är bra att ha samt en möjlighet att öppna underifrån.

Ytterfack till regnkläder + matsaker är bra att ha samt en möjlighet att öppna underifrån. Packa inför hajk Jacob-style! Jag kommer skriva det i prioritetsordning med det viktigaste först och gå igenom vissa saker som ofta går lite snett och som många undrat över lite mer i detalj! Ryggsäck:

Läs mer

Äventyrs- och spejarscouter: 120 Explorerscouter/Rover/Ledare: 10 /dag Kompisdeltagare: betalar samma avgift som scouterna i samma åldersgrupp

Äventyrs- och spejarscouter: 120 Explorerscouter/Rover/Ledare: 10 /dag Kompisdeltagare: betalar samma avgift som scouterna i samma åldersgrupp Vad roligt att just Du anmält dig till ÅJ-17, sommarlägret för att fira Åfararnas 40-årsjubileum. I lägret deltar över 150 scouter och ledare från scoutkåren Åfararna, Östersundom scouter, Scoutkåren Ekenäs

Läs mer

Lägerinformation Stavanger 2013, 5-13 Juli

Lägerinformation Stavanger 2013, 5-13 Juli Lägerinformation Stavanger 2013, 5-13 Juli 5/7 13:30 Samling centrumplan i Äng, avresa kl 13:45. 13/7 23:30 Ungefär, kommer vi åter till Resecentrum i Jönköping. Vi samlas i Äng och samåker därifrån till

Läs mer

Med vänliga hälsningar Fritidshemspersonalen. Diverse aktiviteter på skolans område. Tider: Samling senast 8:45. Program:

Med vänliga hälsningar Fritidshemspersonalen. Diverse aktiviteter på skolans område. Tider: Samling senast 8:45. Program: Diverse aktiviteter på skolans område Tider: Samling senast 8:45 23/6 Fotbollsaktiviteter 27/6 Femkamp 1/7 Brännbollsturnering 4/7 Vattenaktiviteter 10/7 Skattjakt 18/7 Freesbee-golf 4/8 Bokstavsjakt Vid

Läs mer

Infobrev 2 Konfa 2016 Göransborg

Infobrev 2 Konfa 2016 Göransborg Infobrev 2 Konfa 2016 Göransborg Hej konfirmander och föräldrar! Välkomna till infobrev 2 inför Konfa 2016. Det här är ett ganska omfattande dokument som kommer innehålla information om: Förträffen Upplägg

Läs mer

SCOUTLÄGER 2016 LÄGERBREV 2

SCOUTLÄGER 2016 LÄGERBREV 2 SCOUTLÄGER 2016 LÄGERBREV 2 Snart är det dags för årets scoutläger. Det äger rum i Kärringboda som är Skärgårdsstiftelsens naturreservat sydväst om Nynäshamn. Vi kommer få möjlighet att njuta av den fina

Läs mer

Tältning vid Boserups scoutstuga 21-22 juni

Tältning vid Boserups scoutstuga 21-22 juni Tältning vid Boserups scoutstuga 21-22 juni Avfärd: Onsdagen den 21 juni klockan 9:00 från fritids. Vi cyklar till scoutstugan och har en paus efter halva vägen. Vi har med en bil som barnen kan lägga

Läs mer

KONFA 2: 7 juli 26 juli 2015

KONFA 2: 7 juli 26 juli 2015 KONFA 2: 7 juli 26 juli 2015 Eller Konfa 33 som vi också säger (det är nämligen det 33:e konfalägret i KSSS regi på Långholmen) Vi ser verkligen fram emot lägret i sommar och hoppas att ni också gör det!

Läs mer

Vägvisare. till KFUM Breviks Lägergård

Vägvisare. till KFUM Breviks Lägergård Vägvisare till KFUM Breviks Lägergård Välkommen till Brevik! Nu när ni bokat er vistelse vill vi tillsammans med er göra den så bra som möjligt. För er tid på Brevik ska bli lyckad, ber vi er att läsa

Läs mer

Kårläger. 13-17 maj 2015

Kårläger. 13-17 maj 2015 Kårläger 13-17 maj 2015 Årets kårläger arrangerar vi tillsammans med A-dalens scoutkår. Vi kommer att hålla till vid Djursjön i Lindome, se vägbeskrivning på sista sidan. Vi bor som vanligt i tält som

Läs mer

Är du intresserad av friluftsliv, segling, skapande, paddling, gemenskap och nya vänner?

Är du intresserad av friluftsliv, segling, skapande, paddling, gemenskap och nya vänner? Är du intresserad av friluftsliv, segling, skapande, paddling, gemenskap och nya vänner? Vill du uppleva ett sommaräventyr som skapar minnen för livet? Då är Ängsholmens Skärgårdsläger något för dig! Skärgårdskollo

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL 2015 ÅRS LÄGER

VÄLKOMMEN TILL 2015 ÅRS LÄGER VÄLKOMMEN TILL 2015 ÅRS LÄGER Unga Örnar Sydsveriges läger 2014 hålls på Sweden Rock området i Norje Boke strax utanför Sölvesborg. Här har vi stora ytor till vårt förfogande och kommer att ha möjlighet

Läs mer

Välkommen till Lysestrand

Välkommen till Lysestrand Information till konfirmander Värt att veta om Lysestrand Lysestrand är Svenska Scoutförbundets anläggning vid Gullmarsfjorden i Bohuslän. Anläggningen köptes 1959 för att bedriva lägerverksamhet för scouter

Läs mer

Äntligen har det blivit dags för Lappland 2015! Påväg är 23 Sösare allt från spejarscouter,

Äntligen har det blivit dags för Lappland 2015! Påväg är 23 Sösare allt från spejarscouter, Äntligen har det blivit dags för Lappland 2015! Påväg är 23 Sösare allt från spejarscouter, en explorerscout, rovers och ledare! Vi startar söndag 7.6.2015 kl. 9.00 från kårlokalen med hyrbuss mot Muonio.

Läs mer

Solens Gotlandsesa 23-25/8-2012

Solens Gotlandsesa 23-25/8-2012 Solens Gotlandsesa 23-25/8-2012 TORSDAG 23 augusti 08:30 Samling Stockholms central 08:49 pendeltåg avgår från Stockholms central till Nynäshamn framme 09:55 11:05 resa med Gotlandsfärjan till Visby 14:

Läs mer

Är du intresserad av segling, paddling, friluftsliv, skapande, gemenskap och nya vänner?

Är du intresserad av segling, paddling, friluftsliv, skapande, gemenskap och nya vänner? Är du intresserad av segling, paddling, friluftsliv, skapande, gemenskap och nya vänner? Vill du uppleva ett sommaräventyr som skapar minnen för livet? Då är Ängsholmens Skärgårdsläger något för dig! ER

Läs mer

NYDALA. Försäkring I lägeravgiften ingår olycksfallsförsäkring.

NYDALA. Försäkring I lägeravgiften ingår olycksfallsförsäkring. Hej! Välkommen till sommarläger på KFUM Umeås aktivitetscenter på Nydala 2017. Vi ser fram emot att få uppleva några härliga och spännande dagar tillsammans med dig och alla andra lägerdeltagare. Här kommer

Läs mer

Miniorscout. Vässarö 2006

Miniorscout. Vässarö 2006 Lägerinbjudan 2 Piratvänner! Då vi fick rikligt byte senast ämnar jag nu bege mig med min skatt till en ö i havsbandet i norra Roslagen kallad Wessarön. Förråden är välfyllda, så vi ämnar nog stanna över

Läs mer

På gång inom Vetlanda UV-Scoutkår VT16

På gång inom Vetlanda UV-Scoutkår VT16 På gång inom Vetlanda UV-Scoutkår VT16 UV-Hajk den 13-14 maj Sommaravslutning 29 maj UV-Läger 28 juni - 3 juli Sommarlov! UV-HAJK På Flögensborg, Näsby den 13-14 maj 2016 Start: Vi samlas på Flögensborg

Läs mer

Om du har Office/Word på datorn så kan du fylla i detta dokument på datorn och skriva ut den.

Om du har Office/Word på datorn så kan du fylla i detta dokument på datorn och skriva ut den. Hej! Nu är det dags att åka till kollo! Mycket information om Synsholmen och fina bilder kan ni hitta på vår hemsida www.synsholmen.com, titta gärna in där innan det är dags för avresa! Posta hälsodeklarationen

Läs mer

Vänner för livet Sommarläger 2013

Vänner för livet Sommarläger 2013 Vänner för livet Sommarläger 2013 På Brevik får många vänner för livet Våra läger Få ett välkomstkit till dig och din vän! Har du varit på Brevik tidigare? Tipsa en vän som inte varit här, så får ni båda

Läs mer

LÄGER 2008. - Lägerliv och äventyr i Tiveden - VI SYNS I SOMMAR! Lägerbrev 2

LÄGER 2008. - Lägerliv och äventyr i Tiveden - VI SYNS I SOMMAR! Lägerbrev 2 LÄGER 2008 - Lägerliv och äventyr i Tiveden - Lägerbrev 2 Lägret är scoutårets höjdpunkt där patrullen får visa vad den går för. Man får bygga sin egen bostad, tända sin egen eld och laga sin egen mat.

Läs mer

Välkomna till Jorden Runt

Välkomna till Jorden Runt Välkomna till Jorden Runt Lägerbrev 2 (av 3) Vi hälsar er ALLA hjärtligt välkomna till sommarens läger totalt blir vi 255 scouter, jätte kul. Besöksdagar är det alla dagar, dock onsdagen den 5/8 befinner

Läs mer

Onsdagen den 11 februari, samling klockan 08.10 vid skolans parkering vid fotbollsplan. Där tar vi ett uppropp.

Onsdagen den 11 februari, samling klockan 08.10 vid skolans parkering vid fotbollsplan. Där tar vi ett uppropp. Till elever och föräldrar i år 5 Isvaksdopp Då var det snart dags för årets isvaksdopp. I samband med att ni får hem detta så har teorilektionerna inför isvaksdoppet startat. Vi kommer att genomföra fyra

Läs mer

UTEFÖRSKOLA VÄLKOMMEN JORDENS TILL JORDEN. www.bjuv.se/jorden TELEFONNUMMER 042 764 50 GRANENS MOBILTELEFON 0709-495486

UTEFÖRSKOLA VÄLKOMMEN JORDENS TILL JORDEN. www.bjuv.se/jorden TELEFONNUMMER 042 764 50 GRANENS MOBILTELEFON 0709-495486 VÄLKOMMEN TILL JORDEN TELEFONNUMMER 042 764 50 GRANENS MOBILTELEFON 0709-495486 ADRESS: Storgatan 46 267 76 Ekeby JORDENS UTEFÖRSKOLA HEMSIDA: www.bjuv.se/jorden JORDENS GRUNDIDÉ Att uppleva och utforska

Läs mer

Konfirmation Konfa 37

Konfirmation Konfa 37 Konfirmation 2016 Konfa 37 Förträff för konfirmander Söndagen 22 Maj, kl 10:30-14:30 Buss från Danderydssjukhus avgår 09:25 och kommer fram vid Östanå Färgeläger 10:25 (preliminära tider).där möts ni upp

Läs mer

Och det är bara några bra skäl till att bli konfirmand. Välkommen!

Och det är bara några bra skäl till att bli konfirmand. Välkommen! Du blir tagen på allvar för den du är. Det är roligt och kul. Du upplever gemenskap. Du träffar gamla och nya vänner. Du får åka på läger. Du får veta vad kristen tro handlar om. Och det är bara några

Läs mer

Första fjällturen. Dag 4 Utflyktsdag i de snösäkra omgivningarna kring Sitojaure. Vi låter aktuella förhållanden bestämma dagens tur.

Första fjällturen. Dag 4 Utflyktsdag i de snösäkra omgivningarna kring Sitojaure. Vi låter aktuella förhållanden bestämma dagens tur. Första fjällturen Har du tröttnat på konstsnö och trängsel i backar och spår? Du kanske vill prova på skidåkning på fjället utan att ha riktigt alla kunskaper som krävs? Då är det här arrangemanget just

Läs mer

Tack för din anmälan. Vi har nu registrerat din anmälan till sommarens läger på Vässarö.

Tack för din anmälan. Vi har nu registrerat din anmälan till sommarens läger på Vässarö. Tack för din anmälan Vi har nu registrerat din anmälan till sommarens läger på Vässarö. Vi bifogar nya inbetalnings kort för resterande avgift med denna folder. Miniorscouter får ett inbetalningskort på

Läs mer

Praktisk information om Rädda Barnens Ungdomsförbunds FÖRBUNDSÅRSMÖTE 2013 & TIOÅRSJUBILEUM!

Praktisk information om Rädda Barnens Ungdomsförbunds FÖRBUNDSÅRSMÖTE 2013 & TIOÅRSJUBILEUM! Praktisk information om Rädda Barnens Ungdomsförbunds FÖRBUNDSÅRSMÖTE 2013 & TIOÅRSJUBILEUM! Datum: 13-15 september, 2013 Plats: Marieborgs folkhögskola, Marieborgsvägen 25 i Norrköping (karta: http://goo.gl/maps/umpuu)

Läs mer

Förskolans uppdrag Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande.

Förskolans uppdrag Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande. 1 Förskolans uppdrag Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande. Verksamheten ska vara rolig, trygg och lärorik för alla barn som deltar. Omsorg, fostran och lärande bildar en helhet. Förskolan

Läs mer

Packlista bra-att-ta-med-saker

Packlista bra-att-ta-med-saker Packlista bra-att-ta-med-saker Följande saker kan vara bra att packa med, enligt en grupp tillfrågade elever: Varma kläder (tröjor, långbyxor, sjal, pyjamas) många elever upplever att de packat med sig

Läs mer

HEJ OCH VÄLKOMMEN TILL ÄNGSHOLMEN PERIOD 3 den 30 juli 4 augusti. Vi ber dig läsa detta tillsammans med en vuxen.

HEJ OCH VÄLKOMMEN TILL ÄNGSHOLMEN PERIOD 3 den 30 juli 4 augusti. Vi ber dig läsa detta tillsammans med en vuxen. Wera Ingeson Götgatan 60 11826 Stockholm 2007-06-18 HEJ OCH VÄLKOMMEN TILL ÄNGSHOLMEN PERIOD 3 den 30 juli 4 augusti. Vi ber dig läsa detta tillsammans med en vuxen. INNEHÅLL: * Hej och välkommen till

Läs mer

Info om aktiviteter och anmälnings-formulär på webben

Info om aktiviteter och anmälnings-formulär på webben Info om aktiviteter och anmälnings-formulär på webben Detta behövs, när du vill använda webben för att ta emot anmälningar till en aktivitet. Först ser du en sammanfattning av processen och den info webmaster

Läs mer

Tider: Samling senast 8:45 och vi håller på fram till lunchen 11:00.

Tider: Samling senast 8:45 och vi håller på fram till lunchen 11:00. Diverse aktiviteter på skolans område Tider: Samling senast 8:45 och vi håller på fram till lunchen 11:00. 24/6 7-kamp 30/6 Bokstavsjakt 7/7 Vattenaktiviteter 10/7 Freesbee-golf 21/7 Fotboll & Brännboll

Läs mer

Diverse aktiviteter på skolans område

Diverse aktiviteter på skolans område Diverse aktiviteter på skolans område Tider: Samling senast 8:45, vi är färdiga ca 12:00 Program: 25/6 Fotbollsaktiviteter 29/6 Aktivitetsförmiddag 3/7 Skattjakt 11/7 Vattenaktiviteter 19/7 Freesbee-golf

Läs mer

2014/2015. konfirmand

2014/2015. konfirmand 2014/2015 konfirmand 1 Nya kompisar, läger och gå på vatten Vi lever i en tid där vi möter många olika tankar värderingar och trosuppfattningar. Det kan vara positivt men också förvirrande. Vad är rätt

Läs mer

MATLAGNING Mat hämtas ut varje dag, den är färdigpackad och anpassad efter antal personer i kåren, samt utifrån allergier och behov av

MATLAGNING Mat hämtas ut varje dag, den är färdigpackad och anpassad efter antal personer i kåren, samt utifrån allergier och behov av ALLMÄN INFORMATION Jamboree17 är ett nationellt läger, där samtliga delar av den svenska scoutrörelsen medverkar. Det kommer vara ca 11 000 deltagare på lägret, varav drygt 50 stycken är från Stenungsunds

Läs mer

PRAO åk 8 vecka 13-14 2014

PRAO åk 8 vecka 13-14 2014 BSF Lunds stad Tunaskolan Ann-Helén Oldenby studie- och yrkesvägledare 046 35 76 81, ann-helen.oldenby@lund.se PRAO åk 8 vecka 13-14 2014 Till föräldrar och elever i åk 8 Läs igenom detta tillsammans BSF

Läs mer

JIPEEEEE, SNART ÄR DET DAGS ATT ÅKA TILL SNOWCAMP!!

JIPEEEEE, SNART ÄR DET DAGS ATT ÅKA TILL SNOWCAMP!! Snowcamp 2015-05-27 JIPEEEEE, SNART ÄR DET DAGS ATT ÅKA TILL SNOWCAMP!! Först och viktigast. Vi är superglada att ni har valt att komma till oss på camp och vi ska göra allt vi kan för att det ska bli

Läs mer

Årets sommarläger för Munksnäs Flickscouter och Munksnäs Spejarna närmar sig! Kom med i kampen mot mystiska K!

Årets sommarläger för Munksnäs Flickscouter och Munksnäs Spejarna närmar sig! Kom med i kampen mot mystiska K! Årets sommarläger för Munksnäs Flickscouter och Munksnäs Spejarna närmar sig! Kom med i kampen mot mystiska K! LÄGERTID Lägret är delat i en lägerdel och en cyklingsdel. Vargungarna deltar endast i lägerdelen

Läs mer

FAMILJEFJÄLLVECKA STEG 3: TÄTLVANDRING

FAMILJEFJÄLLVECKA STEG 3: TÄTLVANDRING FAMILJEFJÄLLVECKA STEG 3: TÄTLVANDRING Start: Dag 1 på STF Grövelsjön Fjällstation 19.00 Avslut: Dag 7 på STF Grövelsjön Fjällstation efter frukost. För familjer med barn från 7 år som har viss fjällvana

Läs mer

Konfainfo. Kummelby kyrka Bergslagsgården

Konfainfo. Kummelby kyrka Bergslagsgården Konfainfo Kummelby kyrka 2012 Bergslagsgården Konfa 2012 Välkommen! Välkommen att vara med oss under konfirmationstiden. Både den tid vi är i Sollentuna och den tid vi är på läger. Vi hoppas ni ska trivas

Läs mer

LÄGER- ABC ASSÖ 2011

LÄGER- ABC ASSÖ 2011 LÄGER- ABC ASSÖ 2011 FÄRDBESKRIVNING TILL ASSÖGÅRDEN/BARNENS Ö Med bil: Se Eniro.se eller färdbeskrivningen på www.assoseglarskola.se Kollektivt: Till Barnens Ö tar Ni er lätt med buss. Buss 676 går från

Läs mer

VANDRING BUS OCH BASLÄGER

VANDRING BUS OCH BASLÄGER VANDRING BUS OCH BASLÄGER Start: Dag 1 på STF Grövelsjön Fjällstation 19.00 Avslut: Dag 7 på STF Grövelsjön Fjällstation efter frukost. För familjer med barn i alla åldrar och liten vana av fjäll- och

Läs mer

Borlänge Skolors Musikkår

Borlänge Skolors Musikkår Borlänge Skolors Musikkår 27 juni 8 juli 2013 Nu är det snart dags att stiga på bussarna och åka till Lido di Jesolo! Vi ledare ser fram emot ett par härliga veckor tillsammans med er och hoppas att allt

Läs mer

MITT I RYMDEN. Uppdrag för åk f-3. Välkommen till uppdraget Mitt i rymden i Universeums rymdutställning på plan 3.

MITT I RYMDEN. Uppdrag för åk f-3. Välkommen till uppdraget Mitt i rymden i Universeums rymdutställning på plan 3. MITT I RYMDEN Uppdrag för åk f-3 Välkommen till uppdraget Mitt i rymden i Universeums rymdutställning på plan 3. Lärarhandledningen är till för att ge dig som lärare en möjlighet att förbereda ditt och

Läs mer

Uppdateringar :

Uppdateringar : Uppdateringar : OBS! Samling klockan 07:30 Lördag 5 Augusti vid Scoutstugan i Stenungsund, tänk på att vara där i tid! Tänk också på att alla skall ha med sig egen lunch och vattenflaska för lördagen,

Läs mer

Kollektivt: Till Barnens Ö tar Ni er lätt med buss. Buss 676 går från Tekniska Högskolan i Stockholm, byte till 636 i Norrtälje.

Kollektivt: Till Barnens Ö tar Ni er lätt med buss. Buss 676 går från Tekniska Högskolan i Stockholm, byte till 636 i Norrtälje. LÄGER-ABC ASSÖ 2012 FÄRDBESKRIVNING TILL ASSÖGÅRDEN/BARNENS Ö Med bil: Se Eniro.se Kollektivt: Till Barnens Ö tar Ni er lätt med buss. Buss 676 går från Tekniska Högskolan i Stockholm, byte till 636 i

Läs mer

Utresa: Hemresa: Var: Hur: Mälarscouterna, Mimorné Instagram: mimornebergamo17

Utresa: Hemresa: Var: Hur: Mälarscouterna, Mimorné Instagram: mimornebergamo17 Snart är det sommar och årets höjdpunkt, avslutningsresan! I år åker vi till Italien. Det blir en äventyrlig resa med glädje och inspiration genom scouting, sightseeing och skratt. Vi kommer att skapa

Läs mer

Camp Connect 2015. Ledar- och deltagarinfo

Camp Connect 2015. Ledar- och deltagarinfo Camp Connect 2015 Ledar- och deltagarinfo VARMT VÄLKOMNA TILL CAMP CONNECT 2015 Denna information riktar sig till ledare och deltagare inför årets Camp Connect som arrangeras 7 10 augusti. Viktigt att

Läs mer

Barnkörläger 2015! Välkommen på barnkörläger! Ledningsgruppen genom Johannes Tirén, lägerchef.

Barnkörläger 2015! Välkommen på barnkörläger! Ledningsgruppen genom Johannes Tirén, lägerchef. Barnkörläger 2015! Nu är det dags igen för barnkörläger på Wilhelmsberg! 13-16 augusti äger lägret rum och vi som är ledare hoppas och tror att det kan bli en fantastisk upplevelse! Över 100 barn och ledare

Läs mer

SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer.

SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer. R I F T A M N IO N 0 O 2 K 5 1 0 2 6 1 SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer. Så mycket mer än

Läs mer

Rikslägerträff på äventyrsbanan i Ryssby söndagen den 17 maj kl. 16:00-20:00 Rikslägerträff och korvgrillning 26 maj kl.

Rikslägerträff på äventyrsbanan i Ryssby söndagen den 17 maj kl. 16:00-20:00 Rikslägerträff och korvgrillning 26 maj kl. På G i Kronoberg Riksläger i Stockholm 17-24 juli 2015 För alla som fyller 13 eller är äldre så finns möjligheten att följa med på årets riksläger där 4H:are från hela Sverige träffas och umgås. Lägret

Läs mer

Välkommen på Insekternas vårhajk, Hemliga rum 8-9 april!

Välkommen på Insekternas vårhajk, Hemliga rum 8-9 april! Välkommen på Insekternas vårhajk, Hemliga rum 8-9 april! Insekter, i början på våren drar det ihop sig till hajk igen. Denna gång blir det en hajk i Kalla krigets tecken. Vi kommer att mötas av ett äventyr

Läs mer

SOMMAR I VIARP 2015. Jump Camp 27-29 juli 300 kr + beroende på tränare Dressage Camp 28-30 juli 300 kr + beroende på tränare

SOMMAR I VIARP 2015. Jump Camp 27-29 juli 300 kr + beroende på tränare Dressage Camp 28-30 juli 300 kr + beroende på tränare Hej alla hästvänner! SOMMAR I VIARP 2015 Nu är det dags att anmäla sig till sommarens olika kurser och läger. I år har vi något för alla så fortsätt läsa och skynda er att anmäla på bifogad blankett till

Läs mer

LÄGERBREV 2 31 mars, 2004 1(6)

LÄGERBREV 2 31 mars, 2004 1(6) 31 mars, 2004 1(6) BÄSTA SCOUTVÄN, Vi vill börja med att tacka dig för den insats du som reseledare har gjort hittills för Tarus. Det totala antalet deltagare som anmält sig till Tarus är nästan 12 000

Läs mer

Svenska Kyrkans Unga för juniorer, körsångare, tonåringar, ungdomar och unga vuxna

Svenska Kyrkans Unga för juniorer, körsångare, tonåringar, ungdomar och unga vuxna Svenska Kyrkans Unga SPORTLOVS- LÄGER 8-10 februari 2019 för juniorer, körsångare, tonåringar, ungdomar och unga vuxna Välkommen på härligt sportlovsläger!!! Lägret börjar på fredag kväll den 8 feb och

Läs mer

Förskolans uppdrag. Mål för förskolans arbete

Förskolans uppdrag. Mål för förskolans arbete 1 Förskolans uppdrag Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande. Verksamheten ska vara rolig, trygg och lärorik för alla barn som deltar. Förskolan ska erbjuda barnen en god pedagogisk verksamhet,

Läs mer

Äventyrskväll hos Scouterna är skoj, ska vi gå tillsammans?

Äventyrskväll hos Scouterna är skoj, ska vi gå tillsammans? Äventyrskväll hos Scouterna är skoj, ska vi gå tillsammans? Det finns många spännande aktiviteter som scouterna kan bjuda in sina kompisar till. Att följas till scoutmötet känns kul och tryggt. Att ha

Läs mer

Har ni inte möjlighet att svara digitalt via länken är ni välkomna att ringa till KFUMs administration 090-18 57 00 vardagar mellan kl. 8.30-12.00.

Har ni inte möjlighet att svara digitalt via länken är ni välkomna att ringa till KFUMs administration 090-18 57 00 vardagar mellan kl. 8.30-12.00. Hej! Välkommen till sommarläger på KFUM Umeås aktivitetscenter på Nydala 2016. Vi ser fram emot att få uppleva några härliga och spännande dagar tillsammans med dig och alla andra lägerdeltagare. Här kommer

Läs mer

... Fråga om ert förslag på datum och tid passar, eller fråga när det finns lediga tider.

... Fråga om ert förslag på datum och tid passar, eller fråga när det finns lediga tider. Dopguidens Checklista www.dopguiden.se 2-3 månader innan Bestäm datum för dopet Vilket dopdatum passar bra för er? Glöm inte att kolla med dopgästerna. Det kan vara svårt att hitta ett datum som passar

Läs mer

LÄGER-ABC VITSGARN 2012

LÄGER-ABC VITSGARN 2012 LÄGER-ABC VITSGARN 2012 INNEHÅLLSFÖRTECKNING LÄGER-ABC... 1 FÄRDBESKRIVNING TILL VITSGARN... 3 ADRESS TILL VITSGARN... 3 TELEFONNUMMER TILL VITSGARN... 3 TELEFON... 3 FÖRSÄKRINGAR... 3 PERSONLIGA TILLHÖRIGHETER...

Läs mer

Välkommen att konfirmera dig i Solna församling!

Välkommen att konfirmera dig i Solna församling! TRO LÄGER SAMTAL HOPP KÄRLEK SAKRAMENT Välkommen att konfirmera dig i Solna församling! LEK TANKAR Vad är konfirmation? Konfirmation är gemenskap, det berättar några av Solnas konfirmander. Konfirmation

Läs mer

Solens Gotlandsresa 29-31 Augusti 2014

Solens Gotlandsresa 29-31 Augusti 2014 Solens Gotlandsresa 29-31 Augusti 2014 Version 1.0 17/6-2014 Efter att ha kämpat och slitit för att kunna genomföra den här skolresan så är det snart äntligen dags att åka till Gotland Här finns information

Läs mer

konfirmand Nu är det din tur

konfirmand Nu är det din tur konfirmand 2009 Nu är det din tur 1 Nya kompisar, läger och gå på vatten Vi lever i en tid där vi möter många olika tankar värderingar och trosuppfattningar. Det kan vara positivt men också förvirrande.

Läs mer

EXEMPELTEXTER SKRIVA D

EXEMPELTEXTER SKRIVA D EXEMPELTEXTER SKRIVA D Beskriv Må bra (s. 13) En god hälsa är viktig. Om man vill ha ett långt och bra liv, måste man ta hand om både kropp och själ. Jag försöker äta rätt för att må bra. Jag väljer ofta

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014

Verksamhetsberättelse 2014 Verksamhetsberättelse 2014 Dyslexiförbundet FMLS Ungdomssektionen i Skåne Presentation av ungdomssektionen vid pennan Johan Viebke Ansvarig ledare: Johan Viebke Ledare: Mikael (Mige) Lundahl Ledare: Eva

Läs mer

Vikingen nr 3 2005 -------------------------------------------------------------------------------------------------

Vikingen nr 3 2005 ------------------------------------------------------------------------------------------------- Vikingen nr 3 2005 Tidningen Vikingen utkommer med 4-6 nummer per år. Alla kårens medlemmar kan skicka in bidrag till kårtidningen. Du som har varit med om någonting skoj som du vill berätta om, kom in

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL FÖRSKOLAN BERGSNÄS AVD BLÅBÄRSSKOGEN

VÄLKOMMEN TILL FÖRSKOLAN BERGSNÄS AVD BLÅBÄRSSKOGEN VÄLKOMMEN TILL FÖRSKOLAN BERGSNÄS AVD BLÅBÄRSSKOGEN Blåbärsskogen är en avdelning med 20 barn i åldern 3-6 år. På Blåbärsskogen arbetar Anna Riseby, förskollärare 100%. Carina Gladh, förskollärare 100

Läs mer

Lägret närmar sig och vi vill ge en del information som är viktig för dig. Läs detta brev noga, har du några frågor så hör Du av Dig till mig.

Lägret närmar sig och vi vill ge en del information som är viktig för dig. Läs detta brev noga, har du några frågor så hör Du av Dig till mig. Sida 1/5 Skellefteå den 23 mar 2014 Till 2014 års konfirmander och deras föräldrar Hej! Lägret närmar sig och vi vill ge en del information som är viktig för dig. Läs detta brev noga, har du några frågor

Läs mer

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg)

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg) Gruppenkät Du har deltagit i en gruppaktivitet! Det kan ha varit en tjej-/ killgrupp, ett läger eller ett internationellt ungdomsutbyte. Eller så har ni kanske ordnat ett musikarrangemang, skött ett café,

Läs mer

Föräldramöte HT2018 Myrorna

Föräldramöte HT2018 Myrorna Föräldramöte HT2018 Myrorna Ledare på Myrorna Namn på ledare Funktion Linus Envall Avdelningsledare Marcus Wibrink Vice Avdelningsledare Desiree Wahren Stattin Ledare Frida Heimann Ledare Henrik Forsberg

Läs mer

Välkommen till förskolan Talgoxen

Välkommen till förskolan Talgoxen Välkommen till förskolan Talgoxen Vi hoppas att Ni och Ert barn kommer att trivas hos oss. Här kommer lite information till Er om vår Förskola. Förskolan Talgoxen har två avdelningar, med barn i åldern

Läs mer

Hogslaby. järnåldersbyn WWW.BOTKYRKA.SE/HOGSLABY

Hogslaby. järnåldersbyn WWW.BOTKYRKA.SE/HOGSLABY I Hogslaby järnåldersbyn INFORMATION LÄGERSKOLA WWW.BOTKYRKA.SE/HOGSLABY BOTKYRKA KOMMUN Informationsmaterial för era besök i Hogslaby I denna mapp har ni all praktisk information ni behöver inför besöket.

Läs mer

Camp Connect 2014. Ledar- och deltagarinfo

Camp Connect 2014. Ledar- och deltagarinfo Camp Connect 2014 Ledar- och deltagarinfo VARMT VÄLKOMNA TILL CAMP CONNECT 2014 Denna information riktar sig till ledare och deltagare inför årets Camp Connect som arrangeras 8 11 augusti. Viktigt att

Läs mer

SOMMARKONFIRMANDLÄGER PÅ LYCKEBO

SOMMARKONFIRMANDLÄGER PÅ LYCKEBO SOMMARKONFIRMANDLÄGER PÅ LYCKEBO Foto: Rebecka Carlberg Vad är konfirmation? Ordet konfirmation betyder bekräftelse. Bekräftelse av ditt dop och dig. Dopet är en gåva där Gud lovar att gå med dig under

Läs mer

Vikingen nr 4 2003. Ansvarig för utgivningen är scoutkårens ordförande. Ansvarig för att tidningen skrivs och distribueras: Peter Möller.

Vikingen nr 4 2003. Ansvarig för utgivningen är scoutkårens ordförande. Ansvarig för att tidningen skrivs och distribueras: Peter Möller. Vikingen nr 4 2003 Tidningen "VIKINGEN" utkommer med 4-5 nummer per år. Ansvarig för utgivningen är scoutkårens ordförande. Ansvarig för att tidningen skrivs och distribueras: Peter Möller Vill ni vara

Läs mer

Mål för förskolans arbete

Mål för förskolans arbete 1 Förskolans uppdrag Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande. Verksamheten ska vara rolig, trygg och lärorik för alla barn som deltar. Förskolan ska erbjuda barnen en god pedagogisk verksamhet,

Läs mer

Detta utskick innehåller följande:

Detta utskick innehåller följande: Detta utskick innehåller följande: Fritids- och Idrottsprogrammet Styrelsen har ordet/föreningsmöten Sommarfesten Hemmavinsten Melbystrand lägret (platser kvar) Medlemsrådgivare & Rättsombud Styrelsen

Läs mer

Psykosociala föreningen Sympati rf MEDLEMSBLAD 4/2015 SEPTEMBER-OKTBER

Psykosociala föreningen Sympati rf MEDLEMSBLAD 4/2015 SEPTEMBER-OKTBER MEDLEMSBLAD 4/2015 SEPTEMBER-OKTBER Eriksgatan 8 IV våningen Verksamhetsledare Miivi Selin-Patel; 050 446 2974 00100 Helsingfors Ordförande Riitta Aarrevuo; 050 4634 4746 Telefon till kansliet; 045 863

Läs mer

Information om Piteå Summer Games 1-3 Juli Allmänt Information om Piteå Summer Games finns på deras egen hemsida:

Information om Piteå Summer Games 1-3 Juli Allmänt Information om Piteå Summer Games finns på deras egen hemsida: Information om Piteå Summer Games 1-3 Juli 2011 Allmänt Information om Piteå Summer Games finns på deras egen hemsida: www.piteasummergames.se Skriv ut denna information inför avfärden så att er tjej har

Läs mer