HEJ OCH VÄLKOMMEN TILL ÄNGSHOLMEN PERIOD 3 den 30 juli 4 augusti. Vi ber dig läsa detta tillsammans med en vuxen.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "HEJ OCH VÄLKOMMEN TILL ÄNGSHOLMEN PERIOD 3 den 30 juli 4 augusti. Vi ber dig läsa detta tillsammans med en vuxen."

Transkript

1 Wera Ingeson Götgatan Stockholm HEJ OCH VÄLKOMMEN TILL ÄNGSHOLMEN PERIOD 3 den 30 juli 4 augusti. Vi ber dig läsa detta tillsammans med en vuxen. INNEHÅLL: * Hej och välkommen till Ängsholmen period 2007 * Tider för utresa och hemfärd. * PM * Utrustningslista. * Konfidentiellt papper. UTRESA: Måndagen den 30 juli Samling på Boda Brygga kl 10.00* (SL- buss 474 från Slussen avgår 8.50 byte i Kolvik till 438**). Vi åker från Boda Brygga med sjötaxi till Ängsholmen. Om ert barn åker ensamma på bussen från Slussen meddela oss på senast dagen innan, så kan ledare möta upp i Slussen. HEMFÄRD: Lördagen den 4 augusti Hemfärd sker med sjötaxi. Ankomst Boda Brygga 14.30*. (SL buss avgår klockan 15.12**mot Slussen). * Blir det ändring med hänsyn till ändring av busstider, läggs det ut på ** Obs tiden gäller våren 07, ny tidtabell har ej inkommit när detta skrivs) ANNAT FÄRDSÄTT: Var vänlig och meddela oss om annat färdsätt föreligger på det konfidentiella formuläret som ska vara oss tillhanda omgående. TIPS OCH REGLER FÖR EN SMIDIG ÖVERFART MED SJÖTAXI MELLAN BODA BRYGGA OCH ÄNGSHOLMEN! Det är av säkerhetsskäl viktigt att du följer besättningens och Ängsholmens instruktioner. Du kommer att ställa Dig i kö för ombordstigning. Två ledare ansvarar för ombordstigningen och en tredje hjälper till med inpackningen av bagaget. Du bär själv ombord Ditt bagage, men vid avstigningen tar du två väskor av det bagage som ligger överst, även om det inte är Dina egna väskor. Två ledare ansvarar för avstigningen och en tredje ledare hjälper Dig att få Dina egna väskor. Välkommen till Ängsholmen! Veronica Holtsjö Ulrika Alexandersson Andreas Ekeberg Lägerchef Ängsholmens kansli Ängsholmens kansli

2 Till samtliga deltagare och målsmän LÄGRETS POSTADRESS Under perioden 13/6-19/8: KFUK-KFUM Ängsholmen Boda Brygga Värmdö PM 2007 KFUK-KFUM Ängsholmen TELEFONTIDER Kontoret har ingen regelbunden bemanning Meddelanden kan lämnas på telefonsvararen då ingen svarar. Tfn 08/ Fax 08/ KFUK-KFUM Ängsholmens kansli i Stockholm: (bemannat sporadiskt under sommaren) Besöks- och postadress: KFUK-KFUM Ängsholmen Rosengatan Stockholm Tfn 08/ , 72 eller 73 Fax 08/ e-post: kansliet@angsholmen.org hemsida: Lägerchef Veronica Holtsjö veronica@angsholmen.org BREVVÄXLING Vi är tacksamma om kontakten mellan målsman och lägerdeltagare kan ske per brev i så stor utsträckning som möjligt. Det finns endast en kortautomat som deltagaren kan ringa ifrån på särskilda tider. Telefonkort finns att köpas i markis. Endast angelägna samtal bör ske per telefon till ön. KONFIDENTIELLT Ifylles så noggrant som möjligt. Vi är tacksamma om vi får ett foto i någon form. Det underlättar för oss ledare att lära känna deltagaren redan från början. Foto gäller även deltagare som varit med förr om åren - det finns nya ledare. Fotot kan vara av enklaste slag och det är bra om Ni skriver namnet på baksidan. Glöm inte att ange hur vi kan nå er per telefon både dagtid och kvällstid under ditt barns lägervistelse. Vi vill ha det konfidentiella formuläret ifyllt och insänt till oss innan deltagarens ankomst! Period 1, 2 och Konfa skickar lämpligen posten till Rosengatan innan den 1/6, resterande lägerperioder bör skicka breven ut till ön.

3 HYDDSTÄDNING MM Varje dag hjälps alla åt att snygga upp i sina hyddor direkt efter frukost (gärna före). En grupp - mässen - sköter om diskning, dukning och servering efter ett rullande schema. Ibland har vi ett knööslag, som har till uppgift att utföra vissa lättare praktiska arbeten. Ö-röjning: en eller flera gånger per läger hjälps alla åt att snygga upp ön. LEDARSTAB För att hela lägret ska fungera finns ett antal ledare: 1 lägerchef, 1 programansvarig, 9 hyddledare, 1 pysselmarkis, 1 hamn- resp. kanotansvarig, 4 hamnledare, 1 fysicus och 1 ansvarig för kamrat- och samarbetsövningar,1 transportis, 1 prakticus och en ansvarig för höghöjdsbanan. I köket finns husfar/husmor och 5 köksor. Dessutom har vi ett antal assistenter samt en grupp ledaraspiranter, så kallade skeppisar och deras ledare. Totalt brukar vi ha mellan 35 och 40 ledare på en lägerperiod då mellan 80 och 90 deltagare vistas på ön. KFUK-KFUM KFUK-KFUM:s grundläggande värderingar bygger på en kristen tro där alla människor är lika värda oavsett ras, nationalitet, religion, hudfärg, politisk åskådning eller trosuppfattning. Varje morgon har vi morgonsamling där vi läser en dikt, sjunger en sång eller talar om något som känns angeläget. På konfirmationslägret firar vi även gudstjänster och mässor. Den röda triangeln är KFUK-KFUMs märke och symbol och betyder allsidig utveckling till kropp, själ och ande. RÖKNING Brandrisken på en torr sommarö är alltför stor för att tillåta smygrökning. Dessutom sker rökning endast på särskilda platser för att visa hänsyn till vår omgivning. Vi kräver även intyg från målsman från de som röker eller snusar. FÄSTINGAR Fästningar i Stockholms skärgård kan överföra TBE och Borelia. TBE kan ge upphov till hjärnhinneinflammation, TBE går lätta att vaccinera sig mot. Boreliainfektion kan ge mängder av symtom men infektionen hävs lätt med antibiotika. Borelia går det dock inte att vaccinera sig mot. Om du vill veta mera om TBE och Borelia, eller funderar på vaccination, så hör av dig till infektionskliniken eller vårdcentralen i din kommun. Ledarna på Ängsholmen är vana att ta bort fästningar och om detta sker inom 24 timmar är smittorisken mycket liten.

4 FÖRSÄKRING Olycksfallsförsäkring är tecknad för varje deltagare genom försäkringsbolaget Folksam. FLYTVÄST ÄR OBLIGATORISK VID ALLA SJÖAKTIVITETER OCH FINNS ATT LÅNA PÅ ÖN Vid längre utfärder både till lands och till sjöss, utrustas varje grupp med första förbandsutrustning. Varje hydda har också sin egen förbandslåda. Badning sker i regel gruppvis när det är lämpligt väder. Ledare är alltid med vid badning. MÅLTIDER Frukost: fil, flingor, gröt, bröd, pålägg mm Lunch Middag Kvällsfika; varm dryck, smörgås, ibland varm korv mm Brödet som serveras, bakas på ön varje dag. ÄNGSHOLMSTRÖJA FÖR DELTAGARE Vi har t-shirts i 100 % bomull med Ängsholmstryck på bröstet. De kostar 70 kronor. MÄRK ALLA PRYLAR Se till att Du har namn på alla dina saker. Det är onödigt att dyrbara kläder blir kvar på ön. Tänk på att vi är flera hundra personer på Ängsholmen under sommaren. Det är jättesvårt att veta vems saker som är vems. Skulle du mot all förmodan glömma något finns det oftast ingen chans att få tillbaka det kvarglömda förrän till hösten då alla saker tas in till KFUK-KFUM Central, Rosengatan 1. Efter den 1:a november så skickas alla kvarglömda ej hämtade kläder till Stadsmissionen. FICKPENGAR Deltagarna får handla för 100 kr/vecka i markis utöver tröjan som kostar t-tröjan 80 kr och telefonkort. Vi vill inte ha några fickpengar via postgiro. Barnen får själva sätta in fickpengarna på lägerbanken där de får ett lägerkonto. Värdesaker, resebiljetter etc. lämnas också in på ankomstdagen till lägerledningen. MARKIS Markis, (lägerkiosken) är öppen varannan dag. Här finns ett enklare godissortiment, dock inte tuggummi eftersom ön då snart skulle vara en stor gummiklick! I markis säljer vi även glass, vykort, brevpapper, kuvert, tygmärken, lägertröjor, telefonkort. Förse ditt barn med egna frimärken då det inte alltid finns att köpa i markis.

5 PROGRAM Våra aktiviteter är huvudsakligen segling, paddling, kamratbana, höghöjdsbana(period 2, 4 och Konfa), sport, pyssel och skapande. Dagen inleds alltid med morgonsamling på flaggberget. Under period 2, konfa och 4 kan det bli övernattningshajk och eventuell dagpaddling/dagssegling. Förutom tävlingar och lekar har vi förstås en massa annat för oss, bland annat bad, naturspår, disco, lägerbål, temadag, hyddmys, ljusspår och framträdande och annat roligt. Under konfirmationslägret sker undervisning på förmiddagarna samt ett kvällspass. På eftermiddagarna är det aktiviteter som på övriga perioder. ODC Out Door Challenge Vi har under flera år arbetat med och utvecklat våra kamrat- och samarbetsövningar. Målet med övningarna är att stärka gruppen/hyddan och utveckla samarbetsförmågan i denna. Övningarna syftar även till att stärka den enskilde individen så att var och en ska kunna känna sig trygg med sin ledare och sin grupp/hydda. HITTA TILL BODA BRYGGA Färdbeskrivning Bil Slussen väg nr 222 förbi Gustavsberg till Grisslinge havsbad-rondell vänster mot Kalvsvik följ väg Hemmesta centrum vägskäl vänster Kalvsvik förbi Värmdö kyrka Ängsviks handel (nedlagd), ca 200 m skylt Boda/Kalvsvik höger ca 5 km skylt vänster Boda Fortsätt till vägs ände det vill säga Boda brygga ca 2 km! Färdbeskrivning Buss SL Buss avgår från Slussen, tag Linje 438 (eller motsvarande) mot Boda Brygga. Om du sätter ditt barn ensamt på bussen till Boda kan du kontakta ön på tel dagen innan så kan ledare möta upp i Slussen vid behov.

6

7 Ta gärna med lista till ön så kan Du pricka för allt som ska vara med och som sedan ska tas med hem UTRUSTNINGSLISTA Märk så mycket som möjligt med namn, telefonnummer och period Tänk på att kläderna slits mycket hårt och att vi inte kan ta ansvar för detta. 1. Lakanspåse, (alt. 2 lakan), örngott 2. Nattdräkt 3. Toalettartiklar 4. Handduk och badhandduk 5. Näsdukar (pappers) 6. Vardagskläder; jeans, skjorta, T-shirts, tröjor 7. Regnställ (jack, byxor och sydväst) 8. Stövlar 9. Mössa och väntar (bra vid segling och paddling) 10. Mjukiskläder 11. Idrottsbyxor och skor 12. Badkläder 13. Strumpor, sockor och underkläder för ombyte. (Vi har ingen tvättmaskin för deltagare) 14. Skor för ombyte. 15. Matbestick, 2 djupa plasttallrikar och plastmugg 16. Myggstift 17. Telefonkort 18. Solskydd Ta gärna med: Frimärken, ficklampa, fiskeredskap, läsebok, kramdjur (dock ej levande), kniv, kompass, kamera, freestyle, bärbart musikinstrument, egen tröja för eventuellt tryck. Flytväst tas inte med då det finns att låna till alla deltagare över 5 år. Bärbar stereo, gameboy och liknande spel samt mobiltelefon lämnas hemma. Obs! Lämna alla slags värdesaker och dyrbara kläder hemma då vi inte kan ta ansvar för dessa. NAMN: Wera Ingeson

Frilufts & Seglarläger

Frilufts & Seglarläger Frilufts & Seglarläger Du är välkommen på Frilufts- & Seglarläger Sommaren 2014 söndag 6 juli - lördag 12 juli Stockholm Scoutkansliet Adress Fridhemsgatan 8, 112 40, Stockholm Tel 08-652 05 10 Fax 08-653

Läs mer

Ärade deltagare till Lilla sommarlägret!

Ärade deltagare till Lilla sommarlägret! Ärade deltagare till Lilla sommarlägret! Vad glada vi är för att ni valt att gå på Lilla sommarlägret sommaren 2017! Vi längtar redan efter er! Nedan följer lite kort information som är bra att ni läser

Läs mer

Hej Kära konfirmander och konfirmandföräldrar!

Hej Kära konfirmander och konfirmandföräldrar! Hej Kära konfirmander och konfirmandföräldrar! Nu är det höst och det kan kännas långt kvart till sommaren, men det går snabbare än vad man tror! Här kommer lite information om det mesta ni behöver veta

Läs mer

LÄGER-ABC ASSÖ 2014. AK1 (Konfirmationsläger)

LÄGER-ABC ASSÖ 2014. AK1 (Konfirmationsläger) LÄGER-ABC ASSÖ 2014 AK1 (Konfirmationsläger) 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING...2 INLEDNING...3 FÄRDBESKRIVNING TILL ASSÖ...3 ADRESS TILL LÄGRET...3 TELEFON...3 FÖRSÄKRINGAR...3 PERSONLIGA TILLHÖRIGHETER...3

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL 2015 ÅRS LÄGER

VÄLKOMMEN TILL 2015 ÅRS LÄGER VÄLKOMMEN TILL 2015 ÅRS LÄGER Unga Örnar Sydsveriges läger 2014 hålls på Sweden Rock området i Norje Boke strax utanför Sölvesborg. Här har vi stora ytor till vårt förfogande och kommer att ha möjlighet

Läs mer

Programmet kommer bli roligt och vi hoppas att solen lyser på oss och att det är varmare i vattnet.

Programmet kommer bli roligt och vi hoppas att solen lyser på oss och att det är varmare i vattnet. Lägerbrev 2 Hej Det kommer bli ett toppen läger med mycket scouter vi blir ca 80 st när vi är som flest. På Vässarö kommer det vara nästan 2 000 scouter totalt under delar av den tid vi är där. Programmet

Läs mer

LÄGER-ABC ASSÖ 2015. A21 & A11 (Sjösport & Knatte)

LÄGER-ABC ASSÖ 2015. A21 & A11 (Sjösport & Knatte) LÄGER-ABC ASSÖ 2015 & (Sjösport & Knatte) Äntligen är det snart dags för Assölägrena att dra igång, vi ser verkligen fram emot att få träffa alla härliga barn. I detta dokument har vi skrivit ihop lite

Läs mer

Kårläger 2014 28 maj-1 juni

Kårläger 2014 28 maj-1 juni Kårläger 2014 28 maj-1 juni Årets kårläger arrangerar vi tillsammans med A-dalens scoutkår och Mölndals scoutkår, och vi kommer att hålla till vid Djursjön i Lindome, se vägbeskrivning på sista sidan.

Läs mer

Är du intresserad av friluftsliv, segling, skapande, paddling, gemenskap och nya vänner?

Är du intresserad av friluftsliv, segling, skapande, paddling, gemenskap och nya vänner? Är du intresserad av friluftsliv, segling, skapande, paddling, gemenskap och nya vänner? Vill du uppleva ett sommaräventyr som skapar minnen för livet? Då är Ängsholmens Skärgårdsläger något för dig! Skärgårdskollo

Läs mer

SOLENs GOTLANDSRESA 23/8 27/ Gotland

SOLENs GOTLANDSRESA 23/8 27/ Gotland Gotland! Packlista till Gotlandsresan o Max 500:- i fickpengar o Matsäck till båtresan o Liggunderlag/upplåsbar madrass o Örngott o Sovsäck eller lakan o Sovkläder o Tandborste och tandkräm o Liten handduk

Läs mer

KFUMs Aktivitetscenter har telefonnummer 090-19 82 50. Telefontid 8.00-9.00, övrig tid telefonsvarare.

KFUMs Aktivitetscenter har telefonnummer 090-19 82 50. Telefontid 8.00-9.00, övrig tid telefonsvarare. Hej! Välkommen till sommarläger på KFUM Umeås aktivitetscenter på Nydala 2013 Vi ser fram emot att få uppleva några härliga och spännande dagar tillsammans med dig och alla andra lägerdeltagare Här kommer

Läs mer

Är du intresserad av segling, paddling, friluftsliv, skapande, gemenskap och nya vänner?

Är du intresserad av segling, paddling, friluftsliv, skapande, gemenskap och nya vänner? Är du intresserad av segling, paddling, friluftsliv, skapande, gemenskap och nya vänner? Vill du uppleva ett sommaräventyr som skapar minnen för livet? Då är Ängsholmens Skärgårdsläger något för dig! ER

Läs mer

Lägerbrev 4 På läger, på läger, på läger sjunga vi, utan paraply!

Lägerbrev 4 På läger, på läger, på läger sjunga vi, utan paraply! Lägerbrev 4 På läger, på läger, på läger sjunga vi, utan paraply! Hej igen alla lägersugna scouter! Vi har nu bestämt vad årets läger ska heta och det är Ringar på vattnet. När någonting rör eller nuddar

Läs mer

Till konfirmander och föräldrar på sommarens läger!

Till konfirmander och föräldrar på sommarens läger! Till konfirmander och föräldrar på sommarens läger! Våren är snart här, och tiden för konfirmandlägret kommer allt närmare. Vi har haft jätteroligt tillsammans under planeringsträffarna och längtar verkligen

Läs mer

Stockholm och Vässarö 31 juli-9 aug

Stockholm och Vässarö 31 juli-9 aug Stockholm och Vässarö 31 juli-9 aug 1 Resor Fredagen den 31 juli från Umeå flygplats kl 9:50 till Stockholm Arlanda ankomst kl 10:55 Hemresa söndagen den 9 aug från Arlanda kl 17.05 ankomst Umeå kl 18:05

Läs mer

SCOUTLÄGER 2016 LÄGERBREV 2

SCOUTLÄGER 2016 LÄGERBREV 2 SCOUTLÄGER 2016 LÄGERBREV 2 Snart är det dags för årets scoutläger. Det äger rum i Kärringboda som är Skärgårdsstiftelsens naturreservat sydväst om Nynäshamn. Vi kommer få möjlighet att njuta av den fina

Läs mer

Kårläger maj 2017

Kårläger maj 2017 Kårläger 25-28 maj 2017 Årets kårläger arrangerar vi tillsammans med A-dalens scoutkår. Vi kommer att hålla till vid Djursjön i Lindome, se vägbeskrivning på sista sidan. Vi bor som vanligt i tält som

Läs mer

Telefonnummer för särskilda händelser och behov Tellus 09

Telefonnummer för särskilda händelser och behov Tellus 09 Här kommer det sista lägerbrevet med utrustningslista. Nu är det inte långt kvar till sommarens scouthöjdpunkt, årets sommarläger! Lägret heter Tellus09 Världens läger! och temat på lägret är äventyr från

Läs mer

Onsdagen den 11 februari, samling klockan 08.10 vid skolans parkering vid fotbollsplan. Där tar vi ett uppropp.

Onsdagen den 11 februari, samling klockan 08.10 vid skolans parkering vid fotbollsplan. Där tar vi ett uppropp. Till elever och föräldrar i år 5 Isvaksdopp Då var det snart dags för årets isvaksdopp. I samband med att ni får hem detta så har teorilektionerna inför isvaksdoppet startat. Vi kommer att genomföra fyra

Läs mer

Miniorscout. Vässarö 2006

Miniorscout. Vässarö 2006 Lägerinbjudan 2 Piratvänner! Då vi fick rikligt byte senast ämnar jag nu bege mig med min skatt till en ö i havsbandet i norra Roslagen kallad Wessarön. Förråden är välfyllda, så vi ämnar nog stanna över

Läs mer

Kårläger. 13-17 maj 2015

Kårläger. 13-17 maj 2015 Kårläger 13-17 maj 2015 Årets kårläger arrangerar vi tillsammans med A-dalens scoutkår. Vi kommer att hålla till vid Djursjön i Lindome, se vägbeskrivning på sista sidan. Vi bor som vanligt i tält som

Läs mer

LÄGER 2008. - Lägerliv och äventyr i Tiveden - VI SYNS I SOMMAR! Lägerbrev 2

LÄGER 2008. - Lägerliv och äventyr i Tiveden - VI SYNS I SOMMAR! Lägerbrev 2 LÄGER 2008 - Lägerliv och äventyr i Tiveden - Lägerbrev 2 Lägret är scoutårets höjdpunkt där patrullen får visa vad den går för. Man får bygga sin egen bostad, tända sin egen eld och laga sin egen mat.

Läs mer

LÄGER- ABC ASSÖ 2011

LÄGER- ABC ASSÖ 2011 LÄGER- ABC ASSÖ 2011 FÄRDBESKRIVNING TILL ASSÖGÅRDEN/BARNENS Ö Med bil: Se Eniro.se eller färdbeskrivningen på www.assoseglarskola.se Kollektivt: Till Barnens Ö tar Ni er lätt med buss. Buss 676 går från

Läs mer

Solens Gotlandsesa 23-25/8-2012

Solens Gotlandsesa 23-25/8-2012 Solens Gotlandsesa 23-25/8-2012 TORSDAG 23 augusti 08:30 Samling Stockholms central 08:49 pendeltåg avgår från Stockholms central till Nynäshamn framme 09:55 11:05 resa med Gotlandsfärjan till Visby 14:

Läs mer

Kollektivt: Till Barnens Ö tar Ni er lätt med buss. Buss 676 går från Tekniska Högskolan i Stockholm, byte till 636 i Norrtälje.

Kollektivt: Till Barnens Ö tar Ni er lätt med buss. Buss 676 går från Tekniska Högskolan i Stockholm, byte till 636 i Norrtälje. LÄGER-ABC ASSÖ 2012 FÄRDBESKRIVNING TILL ASSÖGÅRDEN/BARNENS Ö Med bil: Se Eniro.se Kollektivt: Till Barnens Ö tar Ni er lätt med buss. Buss 676 går från Tekniska Högskolan i Stockholm, byte till 636 i

Läs mer

Vägvisare. till KFUM Breviks Lägergård

Vägvisare. till KFUM Breviks Lägergård Vägvisare till KFUM Breviks Lägergård Välkommen till Brevik! Nu när ni bokat er vistelse vill vi tillsammans med er göra den så bra som möjligt. För er tid på Brevik ska bli lyckad, ber vi er att läsa

Läs mer

Välkommen till förskolan Talgoxen

Välkommen till förskolan Talgoxen Välkommen till förskolan Talgoxen Vi hoppas att Ni och Ert barn kommer att trivas hos oss. Här kommer lite information till Er om vår Förskola. Förskolan Talgoxen har två avdelningar, med barn i åldern

Läs mer

KONFA 3: 28 juli 16 augusti 2015

KONFA 3: 28 juli 16 augusti 2015 KONFA 3: 28 juli 16 augusti 2015 Eller Konfa 34 som vi också säger (det är nämligen det 34:e konfalägret i KSSS regi på Långholmen) Vi ser verkligen fram emot lägret i sommar och hoppas att ni också gör

Läs mer

Utresa - fredag 31 juli 2015

Utresa - fredag 31 juli 2015 Sommaren närmar sig med stormsteg och förberedelserna inför Tri-Camp i England är intensivare än någonsin. I detta informationsbrev hoppas vi att den mesta informationen som ni behöver finns med. En del

Läs mer

Tack för din anmälan. Vi har nu registrerat din anmälan till sommarens läger på Vässarö.

Tack för din anmälan. Vi har nu registrerat din anmälan till sommarens läger på Vässarö. Tack för din anmälan Vi har nu registrerat din anmälan till sommarens läger på Vässarö. Vi bifogar nya inbetalnings kort för resterande avgift med denna folder. Miniorscouter får ett inbetalningskort på

Läs mer

Tältning vid Boserups scoutstuga 21-22 juni

Tältning vid Boserups scoutstuga 21-22 juni Tältning vid Boserups scoutstuga 21-22 juni Avfärd: Onsdagen den 21 juni klockan 9:00 från fritids. Vi cyklar till scoutstugan och har en paus efter halva vägen. Vi har med en bil som barnen kan lägga

Läs mer

Idrottsläger PROGRAM

Idrottsläger PROGRAM Idrottsläger PROGRAM Hällevik 3-8 augusti 2014 INFÖR LÄGRET Du hälsas hjärtligt välkommen till Blekinge Idrottsförbunds idrottsläger i Hällevik, vi ber dig att läsa igenom följande uppgifter inför lägret:

Läs mer

Önnebacka förskola. På förskolan finns det fyra avdelningar för barn mellan 1 och 5 år:

Önnebacka förskola. På förskolan finns det fyra avdelningar för barn mellan 1 och 5 år: Önnebacka förskola På förskolan finns det fyra avdelningar för barn mellan 1 och 5 år: Solgläntan telefon 18288 Kaprifolen telefon 18438 Lärkan telefon 18439 Regnbågen telefon 18437 Adressen är Myrbottenvägen

Läs mer

KONFA 1: 16 juni 5 juli 2015

KONFA 1: 16 juni 5 juli 2015 KONFA 1: 16 juni 5 juli 2015 Eller Konfa 32 som vi också säger (det är nämligen det 32:a konfalägret i KSSS regi på Långholmen) Vi ser verkligen fram emot lägret i sommar och hoppas att ni också gör det!

Läs mer

FUB presenterar 2015 års sommarläger

FUB presenterar 2015 års sommarläger FUB presenterar 2015 års sommarläger På FUB:s lägergård i Stenestad vill vi ge deltagarna möjlighet att prova olika gemensamma aktiviteter och att tillsammans få minnesvärda upplevelser och erfarenheter.

Läs mer

Assö Seglarläger 2016

Assö Seglarläger 2016 Assö Seglarläger 2016 Läger- ABC inför: Knatteläger (A11) Sjösportläger (A21) Fortsättningsläger (AF1) i samarbete med Astma- och Allergiföreningen för lägerverksamhet INNEHÅLL INFORMATION OM ASSÖ... 3

Läs mer

Avfärd: Klockan 8:00 från fritids (samling senast 7:45) Hemkomst: Ca klockan 16:00 (vi åker från Höör ca 15:00)

Avfärd: Klockan 8:00 från fritids (samling senast 7:45) Hemkomst: Ca klockan 16:00 (vi åker från Höör ca 15:00) Utflykt till Skånes Djurpark 28 juni Avfärd: Klockan 8:00 från fritids (samling senast 7:45) Hemkomst: Ca klockan 16:00 (vi åker från Höör ca 15:00) Ströva i djurparken (kolla matningen av vissa djur)

Läs mer

NYDALA. Försäkring I lägeravgiften ingår olycksfallsförsäkring.

NYDALA. Försäkring I lägeravgiften ingår olycksfallsförsäkring. Hej! Välkommen till sommarläger på KFUM Umeås aktivitetscenter på Nydala 2017. Vi ser fram emot att få uppleva några härliga och spännande dagar tillsammans med dig och alla andra lägerdeltagare. Här kommer

Läs mer

Anteckningar. Snart är det dags för Konfa 2015 och här nedan följer det lite viktig information inför lägret.

Anteckningar. Snart är det dags för Konfa 2015 och här nedan följer det lite viktig information inför lägret. Konfa 2015 Snart är det dags för Konfa 2015 och här nedan följer det lite viktig information inför lägret. Ankomst Ankomst till Göransborg sker söndagen den 14 juni mellan klockan 15.00 och klockan 17:00.

Läs mer

Saltstänk FÖRST. Sommarens alla aktiviteter på ett ställe.. Pingstläger

Saltstänk FÖRST. Sommarens alla aktiviteter på ett ställe.. Pingstläger 90 år kalas Alla ni som tycker att Göteborg Sjöscoutkår är värt att fira. Hr av er till Elin Orstadius på kalas@gsjo.org. Vill ni hjälpa till går Saltstänk Nummer 2 år 2003. Det år då Göteborgs Sjöscoutkår

Läs mer

Vi ser fram emot en kul, rolig, spännande och upplevelserik vistelse i Göteborg och tänk på vi åker dit för att ha kul och spela bra innebandy.

Vi ser fram emot en kul, rolig, spännande och upplevelserik vistelse i Göteborg och tänk på vi åker dit för att ha kul och spela bra innebandy. Så närmar vi oss vårt innebandyäventyr, Gothia Innebandy Cup i Göteborg, mellan den 5 9 januari 2011. Tänk nu på att ni, både spelare och medföljande vuxna håller er friska, inte äter för mycket julmat,

Läs mer

Tisdagen den 13 februari, samling klockan vid skolans parkering. Vi åker gemensamt till Bögsgårdsparkering där vi tar en ny samling cirka

Tisdagen den 13 februari, samling klockan vid skolans parkering. Vi åker gemensamt till Bögsgårdsparkering där vi tar en ny samling cirka Till elever och föräldrar i år 5 Isvaksdopp Då var det snart dags för årets isvaksdopp. I samband med att ni får hem detta så har teorilektionerna inför isvaksdoppet startat. Vi kommer att genomföra fyra

Läs mer

Förskolorna Framtidsfolket AB

Förskolorna Framtidsfolket AB Vi önskar dig varmt välkommen till Förskolorna Framtidsfolket! Under inskolningen kommer vi att ha gott om tid till att lära känna varandra. Vi ser fram emot att få veta vad ditt barn tycker om och är

Läs mer

Vill du inte ha platsen är det mycket viktigt att vi får veta det snarast. Avbokning sker endast via mail, till

Vill du inte ha platsen är det mycket viktigt att vi får veta det snarast. Avbokning sker endast via mail, till 1 Stockholm 2016-03-02 Hej! Vad roligt att du vill konfirmera dig på Ängsholmen! Att konfirmera sig på vårt skärgårdsläger är en upplevelse som skapar minnen för livet och vi ser mycket fram emot att träffa

Läs mer

UTEFÖRSKOLA VÄLKOMMEN JORDENS TILL JORDEN. www.bjuv.se/jorden TELEFONNUMMER 042 764 50 GRANENS MOBILTELEFON 0709-495486

UTEFÖRSKOLA VÄLKOMMEN JORDENS TILL JORDEN. www.bjuv.se/jorden TELEFONNUMMER 042 764 50 GRANENS MOBILTELEFON 0709-495486 VÄLKOMMEN TILL JORDEN TELEFONNUMMER 042 764 50 GRANENS MOBILTELEFON 0709-495486 ADRESS: Storgatan 46 267 76 Ekeby JORDENS UTEFÖRSKOLA HEMSIDA: www.bjuv.se/jorden JORDENS GRUNDIDÉ Att uppleva och utforska

Läs mer

Med vänliga hälsningar Fritidshemspersonalen. Diverse aktiviteter på skolans område. Tider: Samling senast 8:45. Program:

Med vänliga hälsningar Fritidshemspersonalen. Diverse aktiviteter på skolans område. Tider: Samling senast 8:45. Program: Diverse aktiviteter på skolans område Tider: Samling senast 8:45 23/6 Fotbollsaktiviteter 27/6 Femkamp 1/7 Brännbollsturnering 4/7 Vattenaktiviteter 10/7 Skattjakt 18/7 Freesbee-golf 4/8 Bokstavsjakt Vid

Läs mer

Odontologiska Föreningen

Odontologiska Föreningen Odontologiska Föreningen KOLLO 2015 Gratulerar till antagningen och varmt välkommen till din utbildning på Karolinska Institutet och Odontologiska Föreningen (OF). OF är den kår som tandhygienist- och

Läs mer

LEDARASPIRANTUTBILDNINGAR 2015

LEDARASPIRANTUTBILDNINGAR 2015 LEDARASPIRANTUTBILDNINGAR 2015 SKEPPISUTBILDNING PÅ ÄNGSHOLMEN Hej Ängsholmare, Sköna Dar:are och du som hittat hit på annat sätt! Du får det här brevet eftersom du varit deltagare på våra läger, och nu

Läs mer

Äntligen har det blivit dags för Lappland 2015! Påväg är 23 Sösare allt från spejarscouter,

Äntligen har det blivit dags för Lappland 2015! Påväg är 23 Sösare allt från spejarscouter, Äntligen har det blivit dags för Lappland 2015! Påväg är 23 Sösare allt från spejarscouter, en explorerscout, rovers och ledare! Vi startar söndag 7.6.2015 kl. 9.00 från kårlokalen med hyrbuss mot Muonio.

Läs mer

LÄGER-ABC VITSGARN 2011

LÄGER-ABC VITSGARN 2011 LÄGER-ABC VITSGARN 2011 INNEHÅLLSFÖRTECKNING LÄGER-ABC... 1 FÄRDBESKRIVNING TILL VITSGARN... 3 ADRESS TILL VITSGARN... 3 TELEFONNUMMER TILL VITSGARN... 3 TELEFON... 3 FÖRSÄKRINGAR... 3 PERSONLIGA TILLHÖRIGHETER...

Läs mer

Vi åker gemensamt till Bögsgårdsparkering, där vi tar en ny samling cirka

Vi åker gemensamt till Bögsgårdsparkering, där vi tar en ny samling cirka Till elever och föräldrar i åk 5 Isvaksbad Nu är det snart dags för årets isvaksbad. Ett projekt som sker i samarbete med Naturskolan i Sollentuna. Inför isvaksbadet genomför eleverna praktiska övningar

Läs mer

Packlista bra-att-ta-med-saker

Packlista bra-att-ta-med-saker Packlista bra-att-ta-med-saker Följande saker kan vara bra att packa med, enligt en grupp tillfrågade elever: Varma kläder (tröjor, långbyxor, sjal, pyjamas) många elever upplever att de packat med sig

Läs mer

Äventyrs- och spejarscouter: 120 Explorerscouter/Rover/Ledare: 10 /dag Kompisdeltagare: betalar samma avgift som scouterna i samma åldersgrupp

Äventyrs- och spejarscouter: 120 Explorerscouter/Rover/Ledare: 10 /dag Kompisdeltagare: betalar samma avgift som scouterna i samma åldersgrupp Vad roligt att just Du anmält dig till ÅJ-17, sommarlägret för att fira Åfararnas 40-årsjubileum. I lägret deltar över 150 scouter och ledare från scoutkåren Åfararna, Östersundom scouter, Scoutkåren Ekenäs

Läs mer

Välkommen till Lysestrand

Välkommen till Lysestrand Information till konfirmander Värt att veta om Lysestrand Lysestrand är Svenska Scoutförbundets anläggning vid Gullmarsfjorden i Bohuslän. Anläggningen köptes 1959 för att bedriva lägerverksamhet för scouter

Läs mer

Vinterläger PROGRAM Ronneby 2-5 Januari 2016

Vinterläger PROGRAM Ronneby 2-5 Januari 2016 Vinterläger PROGRAM Ronneby 2-5 Januari 2016 INFÖR LÄGRET Du hälsas hjärtligt välkommen till Vinterlägret i Ronneby och vinterns träningsläger, vi ber dig att läsa igenom följande uppgifter inför lägret:

Läs mer

LÄGER-ABC VITSGARN 2012

LÄGER-ABC VITSGARN 2012 LÄGER-ABC VITSGARN 2012 INNEHÅLLSFÖRTECKNING LÄGER-ABC... 1 FÄRDBESKRIVNING TILL VITSGARN... 3 ADRESS TILL VITSGARN... 3 TELEFONNUMMER TILL VITSGARN... 3 TELEFON... 3 FÖRSÄKRINGAR... 3 PERSONLIGA TILLHÖRIGHETER...

Läs mer

B o d y M i n d S p i r i t L Ä G E R S K O L A

B o d y M i n d S p i r i t L Ä G E R S K O L A B o d y M i n d S p i r i t L Ä G E R S K O L A 201 5 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING... 2 LÄGERSKOLOR PÅ ÄNGSHOLMEN... 3 DETTA ÄR KFUM... 4 KRISTLIGA FÖRENINGEN AV UNGA MÄNNISKOR... 4 DETTA

Läs mer

DET VIKTIGASTE MED KONFIRMATIONEN ÄR DU.

DET VIKTIGASTE MED KONFIRMATIONEN ÄR DU. DET VIKTIGASTE MED KONFIRMATIONEN ÄR DU. Funderar du på om du ska konfirmeras? Då är du inte ensam! Förra året var det nästan 45 000 som konfirmerades i Sverige, och det lär bli minst lika många i år.

Läs mer

Läger Sommar 2014. Simrishamn, Sjöbo, Skurup, Tomelilla och Ystad

Läger Sommar 2014. Simrishamn, Sjöbo, Skurup, Tomelilla och Ystad Läger Sommar 2014 Simrishamn, Sjöbo, Skurup, Tomelilla och Ystad & Tomelilla, Simrishamn, Skurup, Sjöbo och Ystads kommun Arrangerar läger för ungdomar med högfungerande Autism/AS 23 juni-28 juni 2014

Läs mer

Finspångscupen 26-28/6, 2015 - Information. Välkomna till årets stora evenemang, vår sommarturnering, i år för första gången i Finspång!!

Finspångscupen 26-28/6, 2015 - Information. Välkomna till årets stora evenemang, vår sommarturnering, i år för första gången i Finspång!! Finspångscupen 26-28/6, 2015 - Information Välkomna till årets stora evenemang, vår sommarturnering, i år för första gången i Finspång!! Nedan följer information som är viktig att ni tar del av innan avfärd

Läs mer

Välkomna till Jorden Runt

Välkomna till Jorden Runt Välkomna till Jorden Runt Lägerbrev 2 (av 3) Vi hälsar er ALLA hjärtligt välkomna till sommarens läger totalt blir vi 255 scouter, jätte kul. Besöksdagar är det alla dagar, dock onsdagen den 5/8 befinner

Läs mer

Välkomna till Skara Skolscens Teaterkollo 2019!

Välkomna till Skara Skolscens Teaterkollo 2019! Välkomna till s Teaterkollo 2019! Mål Vår målsättning är att erbjuda barn och ungdomar en variationsrik vecka där varje barn och ungdom kan utvecklas utifrån sina egna förutsättningar. Ambitionen är att

Läs mer

Föräldrainformation. Hälsningar. Tomas och Björn

Föräldrainformation. Hälsningar. Tomas och Björn Föräldrainformation Eftersom det finns många tillfällen där olyckan kan vara framme så är det av allra största vikt att eleverna följer de regler som lärarna och vuxna har. Om elever bryter mot instruktionerna

Läs mer

LÄGERINFO OM LÄGER 1004

LÄGERINFO OM LÄGER 1004 Hej på dej! LÄGERINFO OM LÄGER 1004 Skribastarten närmar sig och här kommer lite praktisk information om skribalägret. Lägret hålls 27.6-3.7.2015 på Kunstenpää lägergård på Kunsteniemi lägercentrum i Rimito

Läs mer

Tider: Samling senast 8:45 och vi håller på fram till lunchen 11:00.

Tider: Samling senast 8:45 och vi håller på fram till lunchen 11:00. Diverse aktiviteter på skolans område Tider: Samling senast 8:45 och vi håller på fram till lunchen 11:00. 24/6 7-kamp 30/6 Bokstavsjakt 7/7 Vattenaktiviteter 10/7 Freesbee-golf 21/7 Fotboll & Brännboll

Läs mer

JIPEEEEE, SNART ÄR DET DAGS ATT ÅKA TILL SNOWCAMP!!

JIPEEEEE, SNART ÄR DET DAGS ATT ÅKA TILL SNOWCAMP!! Snowcamp 2015-05-27 JIPEEEEE, SNART ÄR DET DAGS ATT ÅKA TILL SNOWCAMP!! Först och viktigast. Vi är superglada att ni har valt att komma till oss på camp och vi ska göra allt vi kan för att det ska bli

Läs mer

... Fråga om ert förslag på datum och tid passar, eller fråga när det finns lediga tider.

... Fråga om ert förslag på datum och tid passar, eller fråga när det finns lediga tider. Dopguidens Checklista www.dopguiden.se 2-3 månader innan Bestäm datum för dopet Vilket dopdatum passar bra för er? Glöm inte att kolla med dopgästerna. Det kan vara svårt att hitta ett datum som passar

Läs mer

FAMILJEFJÄLLVECKA STEG 3: TÄTLVANDRING

FAMILJEFJÄLLVECKA STEG 3: TÄTLVANDRING FAMILJEFJÄLLVECKA STEG 3: TÄTLVANDRING Start: Dag 1 på STF Grövelsjön Fjällstation 19.00 Avslut: Dag 7 på STF Grövelsjön Fjällstation efter frukost. För familjer med barn från 7 år som har viss fjällvana

Läs mer

Välkommen till Brunnsnäs förskola

Välkommen till Brunnsnäs förskola Välkommen till Brunnsnäs förskola 2012/2013 Förskolan har en egen läroplan (Lpfö98) som styr vår verksamhet. Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande. Verksamheten ska vara rolig, trygg och

Läs mer

Lägerinformation Stavanger 2013, 5-13 Juli

Lägerinformation Stavanger 2013, 5-13 Juli Lägerinformation Stavanger 2013, 5-13 Juli 5/7 13:30 Samling centrumplan i Äng, avresa kl 13:45. 13/7 23:30 Ungefär, kommer vi åter till Resecentrum i Jönköping. Vi samlas i Äng och samåker därifrån till

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL HELLO WORLD! SOMMARLÄGER 2016

VÄLKOMMEN TILL HELLO WORLD! SOMMARLÄGER 2016 VÄLKOMMEN TILL HELLO WORLD! SOMMARLÄGER 2016 Det skall verkligen bli jättekul att ha Dig med på Sveriges första, riktigt stora, ITläger! Och tillsammans med alla lägerledare från KTH och Stockholms Universitet,

Läs mer

Konfirmation Konfa 37

Konfirmation Konfa 37 Konfirmation 2016 Konfa 37 Förträff för konfirmander Söndagen 22 Maj, kl 10:30-14:30 Buss från Danderydssjukhus avgår 09:25 och kommer fram vid Östanå Färgeläger 10:25 (preliminära tider).där möts ni upp

Läs mer

till dig som är patient och närstående på Vårdavdelning 083-084

till dig som är patient och närstående på Vårdavdelning 083-084 till dig som är patient och närstående på Vårdavdelning 083-084 VÄLKOMMEN TILL VÅRDAVDELNING 083-084 Vi är en ortopedkirurgisk avdelning för främst akuta skador och sjukdomar i skelett, muskler, ledband

Läs mer

VANDRING BUS OCH BASLÄGER

VANDRING BUS OCH BASLÄGER VANDRING BUS OCH BASLÄGER Start: Dag 1 på STF Grövelsjön Fjällstation 19.00 Avslut: Dag 7 på STF Grövelsjön Fjällstation efter frukost. För familjer med barn i alla åldrar och liten vana av fjäll- och

Läs mer

Välkommen till Lyckebo förskola

Välkommen till Lyckebo förskola Barn- och utbildningsförvaltningen Välkommen till Lyckebo förskola Välkommen till Lyckebo Förskola Vi hoppas att ni föräldrar och era barn ska trivas hos oss på Lyckebo. För oss är det viktigt att vi lär

Läs mer

Till berörda spelare, ledare och föreningar P00

Till berörda spelare, ledare och föreningar P00 Solna 2014-06-17 Till berörda spelare, ledare och föreningar P00 KALLELSE Grattis! Du är uttagen till vårt utbildningsläger i Hallstavik den 17-18 juni! Samling: Avfärd: Hemkomst: Plats: Inkvartering:

Läs mer

Information om Piteå Summer Games 1-3 Juli Allmänt Information om Piteå Summer Games finns på deras egen hemsida:

Information om Piteå Summer Games 1-3 Juli Allmänt Information om Piteå Summer Games finns på deras egen hemsida: Information om Piteå Summer Games 1-3 Juli 2011 Allmänt Information om Piteå Summer Games finns på deras egen hemsida: www.piteasummergames.se Skriv ut denna information inför avfärden så att er tjej har

Läs mer

Konfainfo. Kummelby kyrka Bergslagsgården

Konfainfo. Kummelby kyrka Bergslagsgården Konfainfo Kummelby kyrka 2012 Bergslagsgården Konfa 2012 Välkommen! Välkommen att vara med oss under konfirmationstiden. Både den tid vi är i Sollentuna och den tid vi är på läger. Vi hoppas ni ska trivas

Läs mer

SEGLARLÄGRET MALMA KVARN

SEGLARLÄGRET MALMA KVARN SEGLARLÄGRET MALMA KVARN 1 OM OSS Svenska Kryssarklubbens Stockholmskrets har arrangerat seglarläger på Malma Kvarn sedan mitten av 1940-talet. Verksamheten vänder sig främst till barn och ungdomar från

Läs mer

Välkomna till Storvretacupen

Välkomna till Storvretacupen Information Storvretacupen 2017-2018 för Torshälla IBK P07 Cupen spelas 4 6/1 2018 för oss. Vi kommer att bo på Celsiusskolan i Uppsala där även all mat serveras. Resa till Uppsala Samling torsdag 4 januari

Läs mer

Vinterläger PROGRAM Ronneby 2-5 Januari 2013

Vinterläger PROGRAM Ronneby 2-5 Januari 2013 Vinterläger PROGRAM Ronneby 2-5 Januari 2013 INFÖR LÄGRET Du hälsas hjärtligt välkommen till Vinterlägret i Ronneby och vinterns träningsläger, vi ber dig att läsa igenom följande uppgifter inför lägret:

Läs mer

LÄGER-ABC VITSGARN 2014

LÄGER-ABC VITSGARN 2014 LÄGER-ABC VITSGARN 2014 INNEHÅLLSFÖRTECKNING LÄGER-ABC... 1 FÄRDBESKRIVNING TILL VITSGARN... 3 ADRESS TILL VITSGARN... 3 TELEFONNUMMER TILL VITSGARN... 3 FÖRSÄKRINGAR... 3 PERSONLIGA TILLHÖRIGHETER...

Läs mer

Till berörda spelare, ledare och föreningar F00

Till berörda spelare, ledare och föreningar F00 Solna 2014-05-28 Till berörda spelare, ledare och föreningar F00 KALLELSE Grattis! Du är uttagen till vårt utbildningsläger i Hallstavik den 17-18 juni! Samling: Avfärd: Hemkomst: Plats: Inkvartering:

Läs mer

Camp Connect 2015. Ledar- och deltagarinfo

Camp Connect 2015. Ledar- och deltagarinfo Camp Connect 2015 Ledar- och deltagarinfo VARMT VÄLKOMNA TILL CAMP CONNECT 2015 Denna information riktar sig till ledare och deltagare inför årets Camp Connect som arrangeras 7 10 augusti. Viktigt att

Läs mer

Välkommen till Norrgårdens förskola

Välkommen till Norrgårdens förskola Välkommen till Norrgårdens förskola 2012/2013 Förskolan har en egen läroplan (Lpfö98) som styr vår verksamhet. Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande. Verksamheten ska vara rolig, trygg

Läs mer

Om du har Office/Word på datorn så kan du fylla i detta dokument på datorn och skriva ut den.

Om du har Office/Word på datorn så kan du fylla i detta dokument på datorn och skriva ut den. Hej! Nu är det dags att åka till kollo! Mycket information om Synsholmen och fina bilder kan ni hitta på vår hemsida www.synsholmen.com, titta gärna in där innan det är dags för avresa! Posta hälsodeklarationen

Läs mer

Föreningen Sveriges Waldorfpedagogiska Fritidshem anordnar Sommarkurs 24-27 juni 2014 vid Backåkra vandrarhem, Österlen

Föreningen Sveriges Waldorfpedagogiska Fritidshem anordnar Sommarkurs 24-27 juni 2014 vid Backåkra vandrarhem, Österlen Föreningen Sveriges Waldorfpedagogiska Fritidshem anordnar Sommarkurs 24-27 juni 2014 vid Backåkra vandrarhem, Österlen Varje människa är en konstnär Endast konsten kan förändra världen Hur kan vi som

Läs mer

B o d y M i n d S p i r i t L Ä G E R S K O L A

B o d y M i n d S p i r i t L Ä G E R S K O L A B o d y M i n d S p i r i t L Ä G E R S K O L A 201 4 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING... 2 LÄGERSKOLOR PÅ ÄNGSHOLMEN... 3 DETTA ÄR KFUK-KFUM... 4 DETTA ÄR ÄNGSHOLMEN... 4 SOMMARLÄGER PÅ ÄNGSHOLMEN...

Läs mer

konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur

konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur 1 Nya kompisar, läger och gå på vatten Vi lever i en tid där vi möter många olika tankar värderingar och trosuppfattningar. Det kan vara positivt men också förvirrande.

Läs mer

ARVIKA CUP JUNI

ARVIKA CUP JUNI ARVIKA CUP 16-18 JUNI - ÅRETS SOMMARCUP 2017 ARVIKA CUP - ÅRETS SOMMARCUP 2017! SPELARTRUPP Victor, Christoffer, Neo, Joel, Hannes E, Arman, Julius, David, Hannes L, Ludvig L, Wilmer, Benjamin, Philip

Läs mer

För en bra vistelse Information till patienter och anhöriga om Norrtälje sjukhus vårdavdelningar.

För en bra vistelse Information till patienter och anhöriga om Norrtälje sjukhus vårdavdelningar. För en bra vistelse Information till patienter och anhöriga om sjukhus vårdavdelningar. För dig som är patient För att din vistelse hos oss ska bli så bra som möjlig, följer här information som kan vara

Läs mer

Informationsblad Stor-Clöhs till Jönköping 2010

Informationsblad Stor-Clöhs till Jönköping 2010 Informationsblad Stor-Clöhs till Jönköping 2010 Innehåll (rubrikerna är klickbara) 1 Information och kontakter... 2 2 Restider och Program... 2 3 Att tänka på inför resan... 3 4 Ordning och säkerhet...

Läs mer

KONFA 2: 7 juli 26 juli 2015

KONFA 2: 7 juli 26 juli 2015 KONFA 2: 7 juli 26 juli 2015 Eller Konfa 33 som vi också säger (det är nämligen det 33:e konfalägret i KSSS regi på Långholmen) Vi ser verkligen fram emot lägret i sommar och hoppas att ni också gör det!

Läs mer

Hogslaby. järnåldersbyn WWW.BOTKYRKA.SE/HOGSLABY

Hogslaby. järnåldersbyn WWW.BOTKYRKA.SE/HOGSLABY I Hogslaby järnåldersbyn INFORMATION LÄGERSKOLA WWW.BOTKYRKA.SE/HOGSLABY BOTKYRKA KOMMUN Informationsmaterial för era besök i Hogslaby I denna mapp har ni all praktisk information ni behöver inför besöket.

Läs mer

Förskolans uppdrag Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande.

Förskolans uppdrag Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande. 1 Förskolans uppdrag Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande. Verksamheten ska vara rolig, trygg och lärorik för alla barn som deltar. Omsorg, fostran och lärande bildar en helhet. Förskolan

Läs mer

konfirmand Nu är det din tur

konfirmand Nu är det din tur konfirmand 2009 Nu är det din tur 1 Nya kompisar, läger och gå på vatten Vi lever i en tid där vi möter många olika tankar värderingar och trosuppfattningar. Det kan vara positivt men också förvirrande.

Läs mer

Trögdshemmets korttidsvistelse

Trögdshemmets korttidsvistelse Trögdshemmets korttidsvistelse Enköpings kommun 2013 Enköpings kommun, Vård- och omsorgsförvaltningen Välkommen till Trögdshemmet Trögdshemmets korttidsvistelse är ett tillfälligt kommunalt boende. Vårt

Läs mer

Kommer man kunna få gå utanför området? Nej, det är hög säkerhet på området och det är grindar för att komma in/ut.

Kommer man kunna få gå utanför området? Nej, det är hög säkerhet på området och det är grindar för att komma in/ut. Frågor och svar Hur mycket fickpengar bör man ha med sig? Vad ingår? Vad ingår inte? Hur mycket fickpengar ska man ha med? Är det någon gräns? Det finns ingen gräns för hur mycket man får ta med sig i

Läs mer

Hembrev för veckorna 6 och 7

Hembrev för veckorna 6 och 7 Hembrev för veckorna 6 och 7 Hej alla! Nu var det dags för lite information igen. När ni får hem det här har vi haft föräldramöte och för er som inte kunde närvara hälsar vi att ni kommer att få ta del

Läs mer

Diverse aktiviteter på skolans område

Diverse aktiviteter på skolans område Diverse aktiviteter på skolans område Tider: Samling senast 8:45, vi är färdiga ca 12:00 Program: 25/6 Fotbollsaktiviteter 29/6 Aktivitetsförmiddag 3/7 Skattjakt 11/7 Vattenaktiviteter 19/7 Freesbee-golf

Läs mer