LÄGER-ABC ASSÖ A21 & A11 (Sjösport & Knatte)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "LÄGER-ABC ASSÖ 2015. A21 & A11 (Sjösport & Knatte)"

Transkript

1 LÄGER-ABC ASSÖ 2015 & (Sjösport & Knatte)

2 Äntligen är det snart dags för Assölägrena att dra igång, vi ser verkligen fram emot att få träffa alla härliga barn. I detta dokument har vi skrivit ihop lite information. FÄRDBESKRIVNING TILL ASSÖGÅRDEN/BARNENS Ö Med bil: Se Eniro.se Kollektivt: Till Barnens Ö tar Ni er lätt med buss. Buss 676 går från Tekniska Högskolan i Stockholm, byte till 636 i Norrtälje. Vi kommer att ha en ledare vid lämplig bussresa den dag då lägret börjar. Då sommartidtabellen inte har publicerats då detta LÄGER-ABC skrivs så ber vi er som vill åka buss till lägret att kontakta er kurschef (info finns lägre ner i dokumentet) någon vecka innan lägret. Kurschefen kommer att meddela er vilken buss som det kommer att finnas ledare med på. ADRESS TILL LÄGRET /Elevens namn/ /Läger/ PL 2505, Assögården BARNENS Ö TELEFON Det är inte tillåtet för eleverna att ha med sig mobiltelefon till lägret. Om en elev har med sig en mobiltelefon kommer vi att ta hand om telefonen och lämna tillbaka den till eleven den sista dagen på lägret. Önskar du nå ditt barn så finns lägrets mobiltelefon dit du kan ringa under måltiderna. Tänk på att det är många som vill komma fram så håll samtalen korta. Det finns också möjlighet för eleverna att själva ringa upp med denna telefon och då ber vi er att ringa tillbaka på samma nummer. De måltidstider som gäller för sjösportslägret är 08.00, och Telefonnumret () är: Önskar du komma i kontakt med kurschefen för under lägret görs det lättast på mellan klockan De måltidstider som gäller för knattelägret är 08.30, och Telefonnumret () är: Detta nummer gäller också om du önskar få kontakt med kurschefen för under vår telefontid kl till Önskar du få tag på någon av våra kurschefer eller läkare före lägret ber vi er ringa under eftermiddagar: Kurschef på : Aron Ambrosiani Mobiltelefonnummer: Kurschef på : Karin Andersson Mobiltelefonnummer: Läkare: Kontakta Kurschef Aron Ambrosiani

3 PERSONLIGA TILLHÖRIGHETER Elevens tillhörigheter skall vara märkta med namn. Observera att våra ledare inte har möjlighet att ta något ansvar om elevens tillhörigheter försvinner eller blir förstörda. Ta inte med dyrbarheter som till exempel klockor, smycken, dyrbar kamera eller mobiltelefon. Låsbara utrymmen för elevernas tillhörigheter finns inte i bostadshusen. UTRUSTNINGSLISTA Flytväst/seglarväst - skall vara hel och passa i storlek, den får helst inte vara för gammal då flytelementen torkar och förlorar sin bärighet efter några år. I många kommuner kan man hyra flytvästar. Du kan få reda på var genom att kontakta Konsumentvägledningen i din kommun eller ring Svenska Livräddningssällskapet eftersom att de har en förteckning över flytvästdepåer. Regnkläder - behöver det vara av kraftig sort, de tunna i plast håller inte för en veckas lägervistelse. Vi är ute i alla väder så det är viktigt att kunna hålla sig torr och varm. Stövlar Vattenflaska - behövs när vi är ute på sjön. Mössa/keps - 2 st Toalettartiklar - observera att alla produkter ska vara utan parfym/doft. Solkräm Mediciner - rikligt tilltaget. Glöm inte att ta med eventuell inhalator (Pari boy) om du använder den dagligen. Påslakan, örngott, underlakan Handdukar - 2 st. Jacka Gymnastikskor eller seglarskor - 2 par, ej träskor. Jeans eller annan långbyxa - 2 par. Shorts - 2 par. Tjocka tröjor - 2 par. T-shirts - 6 par. Strumpor 10 par inklusive något par som är tjockare. Underkläder Badkläder Färdigfrankerade kort/kuvert. Bok, spel eller tidningar Denna lista skall betraktas som ett minimum av vad man skall ha med sig per vecka. Det finns tyvärr ingen möjlighet för eleverna att tvätta sina kläder under lägret, så se till att skicka med fler ombyten och märk kläderna väl. Observera att det inte är tillåtet att ha med sig alkohol, tobak, vapen (såsom kniv) eller mobiltelefon till lägret. Skulle något av dessa ting dyka upp kommer det att tas omhand av ledarna och återlämnas vid lägrets slut. Detta kan också vara skäl för hemskickning av elev.

4 FICKPENGAR, KIOSK OCH GODIS Ta med eget godis utan spår av nötter, jordnötter eller mandel. Dela upp godiset i tre påsar (eftersom det kommer att finnas tre godiskvällar ) och kom ihåg att märka påsarna med namn. Knattarna har ingen möjlighet att handla i Sjösportarna s kiosk. På lägret driver vi en egen kioskverksamhet med ett begränsat utbud av godis och dryck. Rekommenderad fickpeng är ca 100 kr/vecka eller ta med eget godis utan spår av nötter, jordnötter eller mandel. Eftersom det inte finns någon möjlighet att låsa in värdesaker rekommenderas eleverna att lämna sina pengar till lägrets "bank". OBS: VIKTIGT! DET FÅR INTE FINNAS NÖTTER, JORDNÖTTER ELLER MANDEL PÅ LÄGRET VILKET ÄVEN GÄLLER FÖR DET SOM MAN TAR MED SIG HEMIFRÅN!!! LÄMNING AV ELEV Elev på lägret lämnas på Assögården/Barnens Ö söndagen den 12:e juli mellan klockan Vi vill gärna att någon nära anhörig följer med till Assö så att vi i lugn och ro kan prata om mediciner, mat, vad man kan ha för särskilda problem och allmänt om lägerveckan. Tips: Ta gärna med en picknickkorg och njut av ASSÖ medan ledarna på lägret tar emot eleverna. Du som skall vara elev på lägret lämnas på Assögården/Barnens Ö söndagen den 12:e juli klockan För de föräldrar som lämnar sina barn på Assö finns tyvärr ingen möjlighet att äta lunch, så ta gärna med egen picknick korg. Vid lämning av elev på Assö så finns det möjlighet att träffa vårt medicinteam för att diskutera medicin och andra frågor. BESÖKSDAG Besöksdag för är lördagen den 18:e juli. Då är du som besökare välkommen mellan klockan och Barnen äter lunch i matsalen som vanligt klockan och det finns då även möjlighet för föräldrar och anhöriga att äta med oss. Lunchkostnad/besökare är 80 kr. Vi vill gärna veta innan om ni kommer, hur många ni blir och om ni önskar äta lunch. Detta sker enklast genom ett sms till kurschefen på HÄMTNING AV ELEV Lägret avslutas lördagen den 18:e juli klockan 14.00, då barnen hämtas på Assögården/Barnens Ö. Lägret avslutas lördagen den 25:e juli. Avslutningen börjar och då är du som anhörig välkommen att deltaga. Efter avslutningen, ca: 15.00, åker ni hem.

5 ORDNINGSREGLER Som elev på Assö är det viktigt att du följer lägrens ordningsregler. De har kommit till för att skapa trivsel för såväl elever som ledare och för att alla skall ha så roligt som möjligt. Alla på Assö: har rätt att känna sig trygga har rätt att bli bemötta med hänsyn och respekt har rätt att trivas och få nya kamrater har rätt att ha en trevlig och rolig lägervistelse På Assö ingriper vi: då vi ser att någon far illa mot våld, mobbning, diskriminering och kränkande handlingar då ordningsregler bryts Som elev på Assö skall du: respektera alla andra elever på Assö respektera ledarna och deras tillsägelser vara rädd om de lokaler och material som vi använder hjälpa till att städa inom de områden ni vistats på komma i tid till alla aktiviteter och uppställningar medförande böcker och annat material som krävs till lektionerna och/eller aktiviterna inte störa pågående lektioner eller andra aktiviteter ersätta skadegörelse som du orsakar medvetet följa ordningsreglerna för matsalen alltid bära flytväst när du vistas på eller i båt/brygga HEMSKICKNING AV ELEV Den elev som inte följer den ordning och de regler som gäller på Assö kan efter upprepade tillsägningar bli hemskickad under lägertiden. Detta kan gälla tex kränkande beteende mot annan elev eller ledare. Vid hemskickning av elev återbetalas ingen lägeravgift till föräldrarna. Hemskickning sker efter samtal med anhöriga. Säkerhet organisation/utrustning Sjukvårdspersonal med tillgång till akutmedicin finns alltid närvarande i verksamheten och i samband med måltiderna. Ingen badning sker utan vuxen tillsyn och vi använder alltid flytväst i båt och på bryggor. Mer om vårt förebyggande arbete kring säkerhet finns att läsa i vår säkerhetsmanual för vår personal. Tips inför din lägervistelse MÄRK ALLA DINA ÄGODELAR med namn. Från handduk till kortlek. När man bor många tillsammans och leker ihop hamnar saker lätt huller om buller. Ett namn på klädesplagget/saken/ägodelen gör att den lätt kommer tillbaka till rätt person igen. GÖR EN PACKLISTA där ni skrivit upp vilka saker och kläder som tagits med och därmed ska med hem igen. Barnen packar sina saker utan er föräldrars hjälp inför hemresan, då är det praktiskt med en lista där man kan pricka av det man packat, så att ingenting glöms. MOBILTELEFONER, ANDRA VÄRDESAKER är inte värt att ta med då vi inte har någon möjlighet att låsa in eller ansvara över dessa.

6 GÖR ETT MEDICINSCHEMA där det står vilken medicin som skall tas och när. Att vara på läger är ett jättebra tillfälle att lära sig ansvara för sin egen allergi och för sin medicinering, även om ledarna hjälper till. () TA MED EGET GODIS OCH DELA UPP PÅ TRE PÅSAR eftersom vi äter godis tre kvällar. Deltagarna på har tyvärr inte något tillfälle att köpa godis så tänk på att förbereda detta innan. Märk påsarna med namn och dubbelkolla att inget godis innehåller Nötter, jordnötter eller mandel eller spår av detsamma! TA INTE MED NÅGRA PARFYMERADE PRODUKTER även om du själv tål dessa. Ni duschar i samma utrymmen som doftallergiker som då kan bli mycket sjuka. Lämna parfymerade schampon, balsam och tvålar m.m. hemma! TVÄTTA IGENOM TEXTILIER I FÖRVÄG om ni till vardags använder starkt parfymerade sköljmedel eller har pälsdjur hemma, detta för att mer allergiska kamrater skall slippa bli sjuka. INFÖR LÄMNING OCH HÄMTNING kan det vara värt att i förväg kolla trafiksituationen i Norrtälje. Tidigare år har lägerhämtning och lämning sammanfallit med t.ex. bilträffar i Norrtälje som gjort trafiken i praktiken stillastående. Kolla upp detta i förväg så slipper ni bli stressade och oroliga att inte hinna i tid. Och så ett sista tips till alla föräldrar som släpper iväg sitt barn: LUGN DET ORDNAR SIG. Om ni så inte märkt en enda pryl eller har glömt tandborsten så ordnar det sig alltid. Men med dessa tips blir det bara så mycket enklare. Varmt Välkommen!

Kollektivt: Till Barnens Ö tar Ni er lätt med buss. Buss 676 går från Tekniska Högskolan i Stockholm, byte till 636 i Norrtälje.

Kollektivt: Till Barnens Ö tar Ni er lätt med buss. Buss 676 går från Tekniska Högskolan i Stockholm, byte till 636 i Norrtälje. LÄGER-ABC ASSÖ 2012 FÄRDBESKRIVNING TILL ASSÖGÅRDEN/BARNENS Ö Med bil: Se Eniro.se Kollektivt: Till Barnens Ö tar Ni er lätt med buss. Buss 676 går från Tekniska Högskolan i Stockholm, byte till 636 i

Läs mer

LÄGER- ABC ASSÖ 2011

LÄGER- ABC ASSÖ 2011 LÄGER- ABC ASSÖ 2011 FÄRDBESKRIVNING TILL ASSÖGÅRDEN/BARNENS Ö Med bil: Se Eniro.se eller färdbeskrivningen på www.assoseglarskola.se Kollektivt: Till Barnens Ö tar Ni er lätt med buss. Buss 676 går från

Läs mer

Assö Seglarläger 2016

Assö Seglarläger 2016 Assö Seglarläger 2016 Läger- ABC inför: Knatteläger (A11) Sjösportläger (A21) Fortsättningsläger (AF1) i samarbete med Astma- och Allergiföreningen för lägerverksamhet INNEHÅLL INFORMATION OM ASSÖ... 3

Läs mer

Assö Seglarläger 2018

Assö Seglarläger 2018 Assö Seglarläger 2018 Läger-ABC inför: Knatteläger v.29 (A11) Seglarläger v.29 30 (A21) Fortsättningsläger v.29 (AF1) i samarbete med Astma- och Allergiföreningen för lägerverksamhet INNEHÅLL INFORMATION

Läs mer

LÄGER-ABC ASSÖ 2014. AK1 (Konfirmationsläger)

LÄGER-ABC ASSÖ 2014. AK1 (Konfirmationsläger) LÄGER-ABC ASSÖ 2014 AK1 (Konfirmationsläger) 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING...2 INLEDNING...3 FÄRDBESKRIVNING TILL ASSÖ...3 ADRESS TILL LÄGRET...3 TELEFON...3 FÖRSÄKRINGAR...3 PERSONLIGA TILLHÖRIGHETER...3

Läs mer

LÄGER-ABC VITSGARN 2011

LÄGER-ABC VITSGARN 2011 LÄGER-ABC VITSGARN 2011 INNEHÅLLSFÖRTECKNING LÄGER-ABC... 1 FÄRDBESKRIVNING TILL VITSGARN... 3 ADRESS TILL VITSGARN... 3 TELEFONNUMMER TILL VITSGARN... 3 TELEFON... 3 FÖRSÄKRINGAR... 3 PERSONLIGA TILLHÖRIGHETER...

Läs mer

JIPEEEEE, SNART ÄR DET DAGS ATT ÅKA TILL SNOWCAMP!!

JIPEEEEE, SNART ÄR DET DAGS ATT ÅKA TILL SNOWCAMP!! Snowcamp 2015-05-27 JIPEEEEE, SNART ÄR DET DAGS ATT ÅKA TILL SNOWCAMP!! Först och viktigast. Vi är superglada att ni har valt att komma till oss på camp och vi ska göra allt vi kan för att det ska bli

Läs mer

Programmet kommer bli roligt och vi hoppas att solen lyser på oss och att det är varmare i vattnet.

Programmet kommer bli roligt och vi hoppas att solen lyser på oss och att det är varmare i vattnet. Lägerbrev 2 Hej Det kommer bli ett toppen läger med mycket scouter vi blir ca 80 st när vi är som flest. På Vässarö kommer det vara nästan 2 000 scouter totalt under delar av den tid vi är där. Programmet

Läs mer

Kårläger 2014 28 maj-1 juni

Kårläger 2014 28 maj-1 juni Kårläger 2014 28 maj-1 juni Årets kårläger arrangerar vi tillsammans med A-dalens scoutkår och Mölndals scoutkår, och vi kommer att hålla till vid Djursjön i Lindome, se vägbeskrivning på sista sidan.

Läs mer

SCOUTLÄGER 2016 LÄGERBREV 2

SCOUTLÄGER 2016 LÄGERBREV 2 SCOUTLÄGER 2016 LÄGERBREV 2 Snart är det dags för årets scoutläger. Det äger rum i Kärringboda som är Skärgårdsstiftelsens naturreservat sydväst om Nynäshamn. Vi kommer få möjlighet att njuta av den fina

Läs mer

Lägerbrev 4 På läger, på läger, på läger sjunga vi, utan paraply!

Lägerbrev 4 På läger, på läger, på läger sjunga vi, utan paraply! Lägerbrev 4 På läger, på läger, på läger sjunga vi, utan paraply! Hej igen alla lägersugna scouter! Vi har nu bestämt vad årets läger ska heta och det är Ringar på vattnet. När någonting rör eller nuddar

Läs mer

SOLENs GOTLANDSRESA 23/8 27/ Gotland

SOLENs GOTLANDSRESA 23/8 27/ Gotland Gotland! Packlista till Gotlandsresan o Max 500:- i fickpengar o Matsäck till båtresan o Liggunderlag/upplåsbar madrass o Örngott o Sovsäck eller lakan o Sovkläder o Tandborste och tandkräm o Liten handduk

Läs mer

Önnebacka förskola. På förskolan finns det fyra avdelningar för barn mellan 1 och 5 år:

Önnebacka förskola. På förskolan finns det fyra avdelningar för barn mellan 1 och 5 år: Önnebacka förskola På förskolan finns det fyra avdelningar för barn mellan 1 och 5 år: Solgläntan telefon 18288 Kaprifolen telefon 18438 Lärkan telefon 18439 Regnbågen telefon 18437 Adressen är Myrbottenvägen

Läs mer

Kårläger maj 2017

Kårläger maj 2017 Kårläger 25-28 maj 2017 Årets kårläger arrangerar vi tillsammans med A-dalens scoutkår. Vi kommer att hålla till vid Djursjön i Lindome, se vägbeskrivning på sista sidan. Vi bor som vanligt i tält som

Läs mer

KFUMs Aktivitetscenter har telefonnummer 090-19 82 50. Telefontid 8.00-9.00, övrig tid telefonsvarare.

KFUMs Aktivitetscenter har telefonnummer 090-19 82 50. Telefontid 8.00-9.00, övrig tid telefonsvarare. Hej! Välkommen till sommarläger på KFUM Umeås aktivitetscenter på Nydala 2013 Vi ser fram emot att få uppleva några härliga och spännande dagar tillsammans med dig och alla andra lägerdeltagare Här kommer

Läs mer

Vi ser fram emot en kul, rolig, spännande och upplevelserik vistelse i Göteborg och tänk på vi åker dit för att ha kul och spela bra innebandy.

Vi ser fram emot en kul, rolig, spännande och upplevelserik vistelse i Göteborg och tänk på vi åker dit för att ha kul och spela bra innebandy. Så närmar vi oss vårt innebandyäventyr, Gothia Innebandy Cup i Göteborg, mellan den 5 9 januari 2011. Tänk nu på att ni, både spelare och medföljande vuxna håller er friska, inte äter för mycket julmat,

Läs mer

Praktisk information om Rädda Barnens Ungdomsförbunds FÖRBUNDSÅRSMÖTE 2013 & TIOÅRSJUBILEUM!

Praktisk information om Rädda Barnens Ungdomsförbunds FÖRBUNDSÅRSMÖTE 2013 & TIOÅRSJUBILEUM! Praktisk information om Rädda Barnens Ungdomsförbunds FÖRBUNDSÅRSMÖTE 2013 & TIOÅRSJUBILEUM! Datum: 13-15 september, 2013 Plats: Marieborgs folkhögskola, Marieborgsvägen 25 i Norrköping (karta: http://goo.gl/maps/umpuu)

Läs mer

Anteckningar. Snart är det dags för Konfa 2015 och här nedan följer det lite viktig information inför lägret.

Anteckningar. Snart är det dags för Konfa 2015 och här nedan följer det lite viktig information inför lägret. Konfa 2015 Snart är det dags för Konfa 2015 och här nedan följer det lite viktig information inför lägret. Ankomst Ankomst till Göransborg sker söndagen den 14 juni mellan klockan 15.00 och klockan 17:00.

Läs mer

Stockholm och Vässarö 31 juli-9 aug

Stockholm och Vässarö 31 juli-9 aug Stockholm och Vässarö 31 juli-9 aug 1 Resor Fredagen den 31 juli från Umeå flygplats kl 9:50 till Stockholm Arlanda ankomst kl 10:55 Hemresa söndagen den 9 aug från Arlanda kl 17.05 ankomst Umeå kl 18:05

Läs mer

Om du har Office/Word på datorn så kan du fylla i detta dokument på datorn och skriva ut den.

Om du har Office/Word på datorn så kan du fylla i detta dokument på datorn och skriva ut den. Hej! Nu är det dags att åka till kollo! Mycket information om Synsholmen och fina bilder kan ni hitta på vår hemsida www.synsholmen.com, titta gärna in där innan det är dags för avresa! Posta hälsodeklarationen

Läs mer

Telefonnummer för särskilda händelser och behov Tellus 09

Telefonnummer för särskilda händelser och behov Tellus 09 Här kommer det sista lägerbrevet med utrustningslista. Nu är det inte långt kvar till sommarens scouthöjdpunkt, årets sommarläger! Lägret heter Tellus09 Världens läger! och temat på lägret är äventyr från

Läs mer

Packlista bra-att-ta-med-saker

Packlista bra-att-ta-med-saker Packlista bra-att-ta-med-saker Följande saker kan vara bra att packa med, enligt en grupp tillfrågade elever: Varma kläder (tröjor, långbyxor, sjal, pyjamas) många elever upplever att de packat med sig

Läs mer

Frilufts & Seglarläger

Frilufts & Seglarläger Frilufts & Seglarläger Du är välkommen på Frilufts- & Seglarläger Sommaren 2014 söndag 6 juli - lördag 12 juli Stockholm Scoutkansliet Adress Fridhemsgatan 8, 112 40, Stockholm Tel 08-652 05 10 Fax 08-653

Läs mer

Ärade deltagare till Lilla sommarlägret!

Ärade deltagare till Lilla sommarlägret! Ärade deltagare till Lilla sommarlägret! Vad glada vi är för att ni valt att gå på Lilla sommarlägret sommaren 2017! Vi längtar redan efter er! Nedan följer lite kort information som är bra att ni läser

Läs mer

LÄGER-ABC VITSGARN 2014

LÄGER-ABC VITSGARN 2014 LÄGER-ABC VITSGARN 2014 INNEHÅLLSFÖRTECKNING LÄGER-ABC... 1 FÄRDBESKRIVNING TILL VITSGARN... 3 ADRESS TILL VITSGARN... 3 TELEFONNUMMER TILL VITSGARN... 3 FÖRSÄKRINGAR... 3 PERSONLIGA TILLHÖRIGHETER...

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL FÖRSKOLAN BERGSNÄS AVD BLÅBÄRSSKOGEN

VÄLKOMMEN TILL FÖRSKOLAN BERGSNÄS AVD BLÅBÄRSSKOGEN VÄLKOMMEN TILL FÖRSKOLAN BERGSNÄS AVD BLÅBÄRSSKOGEN Blåbärsskogen är en avdelning med 20 barn i åldern 3-6 år. På Blåbärsskogen arbetar Anna Riseby, förskollärare 100%. Carina Gladh, förskollärare 100

Läs mer

Solens Gotlandsresa 29-31 Augusti 2014

Solens Gotlandsresa 29-31 Augusti 2014 Solens Gotlandsresa 29-31 Augusti 2014 Version 1.0 17/6-2014 Efter att ha kämpat och slitit för att kunna genomföra den här skolresan så är det snart äntligen dags att åka till Gotland Här finns information

Läs mer

Vägvisare. till KFUM Breviks Lägergård

Vägvisare. till KFUM Breviks Lägergård Vägvisare till KFUM Breviks Lägergård Välkommen till Brevik! Nu när ni bokat er vistelse vill vi tillsammans med er göra den så bra som möjligt. För er tid på Brevik ska bli lyckad, ber vi er att läsa

Läs mer

Äventyrs- och spejarscouter: 120 Explorerscouter/Rover/Ledare: 10 /dag Kompisdeltagare: betalar samma avgift som scouterna i samma åldersgrupp

Äventyrs- och spejarscouter: 120 Explorerscouter/Rover/Ledare: 10 /dag Kompisdeltagare: betalar samma avgift som scouterna i samma åldersgrupp Vad roligt att just Du anmält dig till ÅJ-17, sommarlägret för att fira Åfararnas 40-årsjubileum. I lägret deltar över 150 scouter och ledare från scoutkåren Åfararna, Östersundom scouter, Scoutkåren Ekenäs

Läs mer

LÄGER-ABC VITSGARN 2012

LÄGER-ABC VITSGARN 2012 LÄGER-ABC VITSGARN 2012 INNEHÅLLSFÖRTECKNING LÄGER-ABC... 1 FÄRDBESKRIVNING TILL VITSGARN... 3 ADRESS TILL VITSGARN... 3 TELEFONNUMMER TILL VITSGARN... 3 TELEFON... 3 FÖRSÄKRINGAR... 3 PERSONLIGA TILLHÖRIGHETER...

Läs mer

Onsdagen den 11 februari, samling klockan 08.10 vid skolans parkering vid fotbollsplan. Där tar vi ett uppropp.

Onsdagen den 11 februari, samling klockan 08.10 vid skolans parkering vid fotbollsplan. Där tar vi ett uppropp. Till elever och föräldrar i år 5 Isvaksdopp Då var det snart dags för årets isvaksdopp. I samband med att ni får hem detta så har teorilektionerna inför isvaksdoppet startat. Vi kommer att genomföra fyra

Läs mer

LÄGER-ABC VITSGARN 2015

LÄGER-ABC VITSGARN 2015 LÄGER-ABC VITSGARN 2015 INNEHÅLLSFÖRTECKNING LÄGER-ABC... 1 FÄRDBESKRIVNING TILL VITSGARN... 3 ADRESS TILL VITSGARN... 3 TELEFONNUMMER TILL VITSGARN... 3 FÖRSÄKRINGAR... 3 PERSONLIGA TILLHÖRIGHETER...

Läs mer

Gothia. Samling klockan 13:15 vid Olympia bowlingens parkering på söndag.

Gothia. Samling klockan 13:15 vid Olympia bowlingens parkering på söndag. Gothia Samling: Samling klockan 13:15 vid Olympia bowlingens parkering på söndag. Boplats och spelställen: Vi kommer att bo på Lundbygymnasiet (skolan har bytt namn). Adressen är Blackevägen 1. HIF 1 spelar

Läs mer

Tältning vid Boserups scoutstuga 21-22 juni

Tältning vid Boserups scoutstuga 21-22 juni Tältning vid Boserups scoutstuga 21-22 juni Avfärd: Onsdagen den 21 juni klockan 9:00 från fritids. Vi cyklar till scoutstugan och har en paus efter halva vägen. Vi har med en bil som barnen kan lägga

Läs mer

Avfärd: Klockan 8:00 från fritids (samling senast 7:45) Hemkomst: Ca klockan 16:00 (vi åker från Höör ca 15:00)

Avfärd: Klockan 8:00 från fritids (samling senast 7:45) Hemkomst: Ca klockan 16:00 (vi åker från Höör ca 15:00) Utflykt till Skånes Djurpark 28 juni Avfärd: Klockan 8:00 från fritids (samling senast 7:45) Hemkomst: Ca klockan 16:00 (vi åker från Höör ca 15:00) Ströva i djurparken (kolla matningen av vissa djur)

Läs mer

MATLAGNING Mat hämtas ut varje dag, den är färdigpackad och anpassad efter antal personer i kåren, samt utifrån allergier och behov av

MATLAGNING Mat hämtas ut varje dag, den är färdigpackad och anpassad efter antal personer i kåren, samt utifrån allergier och behov av ALLMÄN INFORMATION Jamboree17 är ett nationellt läger, där samtliga delar av den svenska scoutrörelsen medverkar. Det kommer vara ca 11 000 deltagare på lägret, varav drygt 50 stycken är från Stenungsunds

Läs mer

UTEFÖRSKOLA VÄLKOMMEN JORDENS TILL JORDEN. www.bjuv.se/jorden TELEFONNUMMER 042 764 50 GRANENS MOBILTELEFON 0709-495486

UTEFÖRSKOLA VÄLKOMMEN JORDENS TILL JORDEN. www.bjuv.se/jorden TELEFONNUMMER 042 764 50 GRANENS MOBILTELEFON 0709-495486 VÄLKOMMEN TILL JORDEN TELEFONNUMMER 042 764 50 GRANENS MOBILTELEFON 0709-495486 ADRESS: Storgatan 46 267 76 Ekeby JORDENS UTEFÖRSKOLA HEMSIDA: www.bjuv.se/jorden JORDENS GRUNDIDÉ Att uppleva och utforska

Läs mer

Tisdagen den 13 februari, samling klockan vid skolans parkering. Vi åker gemensamt till Bögsgårdsparkering där vi tar en ny samling cirka

Tisdagen den 13 februari, samling klockan vid skolans parkering. Vi åker gemensamt till Bögsgårdsparkering där vi tar en ny samling cirka Till elever och föräldrar i år 5 Isvaksdopp Då var det snart dags för årets isvaksdopp. I samband med att ni får hem detta så har teorilektionerna inför isvaksdoppet startat. Vi kommer att genomföra fyra

Läs mer

Vi åker gemensamt till Bögsgårdsparkering, där vi tar en ny samling cirka

Vi åker gemensamt till Bögsgårdsparkering, där vi tar en ny samling cirka Till elever och föräldrar i åk 5 Isvaksbad Nu är det snart dags för årets isvaksbad. Ett projekt som sker i samarbete med Naturskolan i Sollentuna. Inför isvaksbadet genomför eleverna praktiska övningar

Läs mer

Välkommen till Familjehuset!

Välkommen till Familjehuset! Välkommen till Familjehuset! Vad är Familjehuset? Familjehuset är ett akut- utrednings- och behandlingshem för barn och föräldrar. Andledningen till att en familj kommer till Familjehuset varierar. Det

Läs mer

Ytterfack till regnkläder + matsaker är bra att ha samt en möjlighet att öppna underifrån.

Ytterfack till regnkläder + matsaker är bra att ha samt en möjlighet att öppna underifrån. Packa inför hajk Jacob-style! Jag kommer skriva det i prioritetsordning med det viktigaste först och gå igenom vissa saker som ofta går lite snett och som många undrat över lite mer i detalj! Ryggsäck:

Läs mer

Omvårdnad Gävles korttidsenheter

Omvårdnad Gävles korttidsenheter Omvårdnad Gävles korttidsenheter OMVÅRDNAD GÄVLE Möjlighet till korttidsvistelse finns för dig som är i behov av en tillfällig plats efter till exempel sjukhusvistelse, i väntan på annat boende eller för

Läs mer

Uppdateringar :

Uppdateringar : Uppdateringar : OBS! Samling klockan 07:30 Lördag 5 Augusti vid Scoutstugan i Stenungsund, tänk på att vara där i tid! Tänk också på att alla skall ha med sig egen lunch och vattenflaska för lördagen,

Läs mer

Utresa - fredag 31 juli 2015

Utresa - fredag 31 juli 2015 Sommaren närmar sig med stormsteg och förberedelserna inför Tri-Camp i England är intensivare än någonsin. I detta informationsbrev hoppas vi att den mesta informationen som ni behöver finns med. En del

Läs mer

Informationsblad Stor-Clöhs till Jönköping 2010

Informationsblad Stor-Clöhs till Jönköping 2010 Informationsblad Stor-Clöhs till Jönköping 2010 Innehåll (rubrikerna är klickbara) 1 Information och kontakter... 2 2 Restider och Program... 2 3 Att tänka på inför resan... 3 4 Ordning och säkerhet...

Läs mer

Förskolorna Framtidsfolket AB

Förskolorna Framtidsfolket AB Vi önskar dig varmt välkommen till Förskolorna Framtidsfolket! Under inskolningen kommer vi att ha gott om tid till att lära känna varandra. Vi ser fram emot att få veta vad ditt barn tycker om och är

Läs mer

Konfainfo. Kummelby kyrka Bergslagsgården

Konfainfo. Kummelby kyrka Bergslagsgården Konfainfo Kummelby kyrka 2012 Bergslagsgården Konfa 2012 Välkommen! Välkommen att vara med oss under konfirmationstiden. Både den tid vi är i Sollentuna och den tid vi är på läger. Vi hoppas ni ska trivas

Läs mer

Välkomna till Skara Skolscens Teaterkollo 2019!

Välkomna till Skara Skolscens Teaterkollo 2019! Välkomna till s Teaterkollo 2019! Mål Vår målsättning är att erbjuda barn och ungdomar en variationsrik vecka där varje barn och ungdom kan utvecklas utifrån sina egna förutsättningar. Ambitionen är att

Läs mer

Nu ger vi järnet, spelar som ett lag och gör vårt absolut bästa!

Nu ger vi järnet, spelar som ett lag och gör vårt absolut bästa! Gothia Cup, 12-18 JULI, 2015, GÖTEBORG, SVERIGE Hej! Läs NOGA hela informationen nedan. Eventuella fotbollsfrågor besvaras av Emil eller Perra, praktiska och övriga frågor besvaras av Kjell eller Anders.

Läs mer

Gothia Cup, JULI Vecka 29, 2016, GÖTEBORG, SVERIGE

Gothia Cup, JULI Vecka 29, 2016, GÖTEBORG, SVERIGE Gothia Cup, 18-23 JULI Vecka 29, 2016, GÖTEBORG, SVERIGE Hej! Läs NOGA hela informationen nedan. Eventuella fotbollsfrågor besvaras av Leif Jönsson, praktiska och övriga frågor besvaras av Kjell ( U19)

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL 2015 ÅRS LÄGER

VÄLKOMMEN TILL 2015 ÅRS LÄGER VÄLKOMMEN TILL 2015 ÅRS LÄGER Unga Örnar Sydsveriges läger 2014 hålls på Sweden Rock området i Norje Boke strax utanför Sölvesborg. Här har vi stora ytor till vårt förfogande och kommer att ha möjlighet

Läs mer

NYDALA. Försäkring I lägeravgiften ingår olycksfallsförsäkring.

NYDALA. Försäkring I lägeravgiften ingår olycksfallsförsäkring. Hej! Välkommen till sommarläger på KFUM Umeås aktivitetscenter på Nydala 2017. Vi ser fram emot att få uppleva några härliga och spännande dagar tillsammans med dig och alla andra lägerdeltagare. Här kommer

Läs mer

Läger Sommar 2014. Simrishamn, Sjöbo, Skurup, Tomelilla och Ystad

Läger Sommar 2014. Simrishamn, Sjöbo, Skurup, Tomelilla och Ystad Läger Sommar 2014 Simrishamn, Sjöbo, Skurup, Tomelilla och Ystad & Tomelilla, Simrishamn, Skurup, Sjöbo och Ystads kommun Arrangerar läger för ungdomar med högfungerande Autism/AS 23 juni-28 juni 2014

Läs mer

Utresa: Hemresa: Var: Hur: Mälarscouterna, Mimorné Instagram: mimornebergamo17

Utresa: Hemresa: Var: Hur: Mälarscouterna, Mimorné Instagram: mimornebergamo17 Snart är det sommar och årets höjdpunkt, avslutningsresan! I år åker vi till Italien. Det blir en äventyrlig resa med glädje och inspiration genom scouting, sightseeing och skratt. Vi kommer att skapa

Läs mer

ENBACKSSKOLAN ORDNINGSREGLER 2011-08-22

ENBACKSSKOLAN ORDNINGSREGLER 2011-08-22 ENBACKSSKOLAN ORDNINGSREGLER 2011-08-22 Uppingegränd 27-33, 163 61 Spånga 08 508 03 900 www.enbacksskolan.stockholm.se SID 2 (6) Förord Enbacksskolan ska vara en skola där både elever och personal trivs

Läs mer

CAMP VÅR APRIL

CAMP VÅR APRIL CAMP VÅR 2016 23 24 APRIL Välkommen till Camp Vår 2016, Region Mälardalens vårläger för de äldre frilufsargrupperna! Lägret arrangeras vid Domarudden, Åkersberga, helgen 23-24 april. Priset är 170 kr.

Läs mer

Vi äter, sover och lever innebandy!

Vi äter, sover och lever innebandy! Vi äter, sover och lever innebandy! Varmt välkommen till oss på Warbergslägret 2013. Du är en av drygt 700 deltagare som kommer att delta på en av våra sex lägerveckor i sommar. Din lägervecka börjar med

Läs mer

Till dig som går på Valstaskolan TILLSAMMANS på Valstaskolan

Till dig som går på Valstaskolan TILLSAMMANS på Valstaskolan Till dig som går på Valstaskolan TILLSAMMANS på Valstaskolan 1(9) TILLSAMMANS Hos oss möts barn, ungdomar och vuxna på världens viktigaste arbetsplats. Det är här vi vuxna ska hjälpa Dig som växer upp

Läs mer

Föräldrainformation. Hälsningar. Tomas och Björn

Föräldrainformation. Hälsningar. Tomas och Björn Föräldrainformation Eftersom det finns många tillfällen där olyckan kan vara framme så är det av allra största vikt att eleverna följer de regler som lärarna och vuxna har. Om elever bryter mot instruktionerna

Läs mer

FAMILJEFJÄLLVECKA STEG 3: TÄTLVANDRING

FAMILJEFJÄLLVECKA STEG 3: TÄTLVANDRING FAMILJEFJÄLLVECKA STEG 3: TÄTLVANDRING Start: Dag 1 på STF Grövelsjön Fjällstation 19.00 Avslut: Dag 7 på STF Grövelsjön Fjällstation efter frukost. För familjer med barn från 7 år som har viss fjällvana

Läs mer

Packlista Samuraisillen

Packlista Samuraisillen Packlista Samuraisillen Detta är en packlista från din avdelning. Var noga med att du får med dig allt så att du slipper börja din upplevelse i Japan med att köpa kläder eller annat viktigt som du måste

Läs mer

VANDRING BUS OCH BASLÄGER

VANDRING BUS OCH BASLÄGER VANDRING BUS OCH BASLÄGER Start: Dag 1 på STF Grövelsjön Fjällstation 19.00 Avslut: Dag 7 på STF Grövelsjön Fjällstation efter frukost. För familjer med barn i alla åldrar och liten vana av fjäll- och

Läs mer

Borlänge Skolors Musikkår

Borlänge Skolors Musikkår Borlänge Skolors Musikkår 27 juni 8 juli 2013 Nu är det snart dags att stiga på bussarna och åka till Lido di Jesolo! Vi ledare ser fram emot ett par härliga veckor tillsammans med er och hoppas att allt

Läs mer

Hej Kära konfirmander och konfirmandföräldrar!

Hej Kära konfirmander och konfirmandföräldrar! Hej Kära konfirmander och konfirmandföräldrar! Nu är det höst och det kan kännas långt kvart till sommaren, men det går snabbare än vad man tror! Här kommer lite information om det mesta ni behöver veta

Läs mer

Kårläger. 13-17 maj 2015

Kårläger. 13-17 maj 2015 Kårläger 13-17 maj 2015 Årets kårläger arrangerar vi tillsammans med A-dalens scoutkår. Vi kommer att hålla till vid Djursjön i Lindome, se vägbeskrivning på sista sidan. Vi bor som vanligt i tält som

Läs mer

Fritidsgårdarnas sommarverksamhet

Fritidsgårdarnas sommarverksamhet Fritidsgårdarnas sommarverksamhet 2013 Kalendarium Vecka 25 Tisdag 18 juni kl 12-21 Onsdag 19 juni kl 14-21 Torsdag 20 juni kl 13-21 Danmark Bakken Fiske och annat kul vid Snogeholmssjön Vecka 26 Måndag

Läs mer

Med vänliga hälsningar Fritidshemspersonalen. Diverse aktiviteter på skolans område. Tider: Samling senast 8:45. Program:

Med vänliga hälsningar Fritidshemspersonalen. Diverse aktiviteter på skolans område. Tider: Samling senast 8:45. Program: Diverse aktiviteter på skolans område Tider: Samling senast 8:45 23/6 Fotbollsaktiviteter 27/6 Femkamp 1/7 Brännbollsturnering 4/7 Vattenaktiviteter 10/7 Skattjakt 18/7 Freesbee-golf 4/8 Bokstavsjakt Vid

Läs mer

Information och anmälan Gustav Vasa skolas Fritidsklubb. Gustav Vasa skola. Karlbergsvägen 34 113 27 Stockholm Marika Tiemann 076-12 44 755

Information och anmälan Gustav Vasa skolas Fritidsklubb. Gustav Vasa skola. Karlbergsvägen 34 113 27 Stockholm Marika Tiemann 076-12 44 755 Tel. 070-12 44 755 Gustav Vasa skola Fritidsklubben Information och anmälan Gustav Vasa skolas Fritidsklubb Gustav Vasa skola Karlbergsvägen 34 113 27 Stockholm Marika Tiemann 076-12 44 755 marika.tiemann@stockholm.se

Läs mer

Barn- och ungdomsenkät i Kronobergs län Årskurs 5

Barn- och ungdomsenkät i Kronobergs län Årskurs 5 Barn- och ungdomsenkät i Kronobergs län Årskurs 5 Hur mår du? Anledningen till att vi gör den här undersökningen är att vi vill få kunskap om ungas hälsa och levnadsvanor. Alla elever i årskurserna 5,

Läs mer

Välkommen till Förskolan Äventyret! Inskolning vad är det? Vad gör barnen?

Välkommen till Förskolan Äventyret! Inskolning vad är det? Vad gör barnen? Välkommen till Förskolan Äventyret! Snart är det dags för ditt barn att börja på Förskolan Äventyret. Vi vill hälsa er välkomna och hoppas att ni ska trivas. I den här texten vill vi ge information till

Läs mer

Reglerna ska bidra till att skolan blir trygg och stimulerande, en plats dit elever, föräldrar och personal känner lust att gå.

Reglerna ska bidra till att skolan blir trygg och stimulerande, en plats dit elever, föräldrar och personal känner lust att gå. Ordningsregler på Kyrkskolan På varje skola ska det finnas regler som syftar till att skapa arbetsro i skolan. En trygg och stimulerande läromiljö är en förutsättning för att eleverna ska få de kunskaper

Läs mer

Välkommen till Trollbodaskolan!

Välkommen till Trollbodaskolan! Policydokument Sida 1 (4) Läsår 2018/2019 Välkommen till! Förväntansdokument föräldrar Med detta förväntansdokument hälsar vi dig välkommen till oss på. Skolans verksamhet har två övergripande mål som

Läs mer

Information om Piteå Summer Games 1-3 Juli Allmänt Information om Piteå Summer Games finns på deras egen hemsida:

Information om Piteå Summer Games 1-3 Juli Allmänt Information om Piteå Summer Games finns på deras egen hemsida: Information om Piteå Summer Games 1-3 Juli 2011 Allmänt Information om Piteå Summer Games finns på deras egen hemsida: www.piteasummergames.se Skriv ut denna information inför avfärden så att er tjej har

Läs mer

Miniorscout. Vässarö 2006

Miniorscout. Vässarö 2006 Lägerinbjudan 2 Piratvänner! Då vi fick rikligt byte senast ämnar jag nu bege mig med min skatt till en ö i havsbandet i norra Roslagen kallad Wessarön. Förråden är välfyllda, så vi ämnar nog stanna över

Läs mer

Nu drar tävlingar igång igen och med dem kommer säkert frågor som;

Nu drar tävlingar igång igen och med dem kommer säkert frågor som; Så här går det till att tävla i NKK (uppdaterad 11/1 2017) Nu drar tävlingar igång igen och med dem kommer säkert frågor som; -Hur gör man för att anmäla sig? -Hur läser man PM:et? -Kan jag tävla fast

Läs mer

Plan för Likabehandling och kränkande behandling. - Elevversion. Svenshögskolan (gäller skola och fritidshem)

Plan för Likabehandling och kränkande behandling. - Elevversion. Svenshögskolan (gäller skola och fritidshem) Plan för Likabehandling och kränkande behandling - Elevversion Svenshögskolan (gäller skola och fritidshem) Läsåret 2018/19 Inledning Syftet med likabehandlingsplan och plan mot kränkande behandling är

Läs mer

Enheten Bagarmossen-Brotorps skolors samlade dokument kring vår värdegrund

Enheten Bagarmossen-Brotorps skolors samlade dokument kring vår värdegrund Enheten Bagarmossen-Brotorps skolors samlade dokument kring vår värdegrund VÅR VISION Fokus på Framtiden Kunskap och Kreativitet är våra ledstjärnor Trivsel och Trygghet ger arbetsglädje Detta kompendium

Läs mer

Resor och Läger Sommaren 2013

Resor och Läger Sommaren 2013 Resor och Läger Sommaren 2013 Fritid LSS i Simrishamn, Sjöbo, Skurup, Tomelilla och Ystad har ett gemensamt utbud av resor och lägerverksamhet. et är anpassat till hur många som följer med eller får plats

Läs mer

Solens Gotlandsesa 23-25/8-2012

Solens Gotlandsesa 23-25/8-2012 Solens Gotlandsesa 23-25/8-2012 TORSDAG 23 augusti 08:30 Samling Stockholms central 08:49 pendeltåg avgår från Stockholms central till Nynäshamn framme 09:55 11:05 resa med Gotlandsfärjan till Visby 14:

Läs mer

Konfirmation Konfa 37

Konfirmation Konfa 37 Konfirmation 2016 Konfa 37 Förträff för konfirmander Söndagen 22 Maj, kl 10:30-14:30 Buss från Danderydssjukhus avgår 09:25 och kommer fram vid Östanå Färgeläger 10:25 (preliminära tider).där möts ni upp

Läs mer

Hej alla föräldrar, Måndag 4 januari

Hej alla föräldrar, Måndag 4 januari Hej alla föräldrar, Här kommer lite information samt bra saker att känna till inför cupen i Storvreta 4-6/1. Är det något mera ni funderar över är det bara att höra av er till någon av oss tränare. Följande

Läs mer

PROGRAM 2018 INSPIRATION, GLÄDJE OCH GEMENSKAP

PROGRAM 2018 INSPIRATION, GLÄDJE OCH GEMENSKAP PROGRAM 2018 INSPIRATION, GLÄDJE OCH GEMENSKAP INFÖR LÄGRET Du hälsas hjärtligt välkommen till Blekinge Idrottsförbunds och SISU Idrottsutbildarnas idrottsläger i Hällevik, vi ber dig att läsa igenom följande

Läs mer

Kärlek som grund. Ordning som stöd. Kärlek som grund. Ordning som stöd. Kunskap som mål

Kärlek som grund. Ordning som stöd. Kärlek som grund. Ordning som stöd. Kunskap som mål TRIVSELREGLER Per Ols åk 4-6 Läsåret 2012-2013 Kärlek som grund Ordning som stöd Kärlek som grund Ordning som stöd Kunskap som mål Regler för oss att fungera tillsammans På Risbroskolan ska alla känna

Läs mer

Lägerinformation Stavanger 2013, 5-13 Juli

Lägerinformation Stavanger 2013, 5-13 Juli Lägerinformation Stavanger 2013, 5-13 Juli 5/7 13:30 Samling centrumplan i Äng, avresa kl 13:45. 13/7 23:30 Ungefär, kommer vi åter till Resecentrum i Jönköping. Vi samlas i Äng och samåker därifrån till

Läs mer

Sommarkollo Ange vilket kollo ditt barn gått på: Strandhem Barnens ö. 11/25/2014 Sida 1

Sommarkollo Ange vilket kollo ditt barn gått på: Strandhem Barnens ö. 11/25/2014 Sida 1 Sommarkollo 2014 Ange vilket kollo ditt barn gått på: Strandhem Barnens ö Sida 1 Det fanns alltid någon ledare till hands som du kunde prata med om du behövde Sida 2 Ledarna ordnade roliga aktiviteter

Läs mer

Här kommer information om Bufff Uppsalas familjeaktiviteter sommar 2019

Här kommer information om Bufff Uppsalas familjeaktiviteter sommar 2019 Här kommer information om Bufff Uppsalas familjeaktiviteter sommar 2019 Kom och följ med Bufff på sommarens familjeaktiviteter! Bufff Uppsala genomför en familjeaktivitet varje månad där vi tillsammans

Läs mer

PM Cup No.1 Danmark 2015

PM Cup No.1 Danmark 2015 I detta dokument finns information om Cup No.1 i Danmark som vi i år ska spela med lagen ESK P00 och ESK P01. I dokumentet finns även förslag på vad man skall ta med sig, tider vi måste förhålla oss till

Läs mer

Vi har flera elever med svåra allergier på skolan. Nedan finner ni information från skolsköterskan.

Vi har flera elever med svåra allergier på skolan. Nedan finner ni information från skolsköterskan. Rektorsbrev september 2015 Nu är vi i gång. Det är alltid härligt när verksamheten har kommit i gång och flitens lampa börjar lysa så väl i personalgruppen som hos eleverna. Under vecka 34 hade vi Trygghetsvecka

Läs mer

Förskolans uppdrag. Mål för förskolans arbete

Förskolans uppdrag. Mål för förskolans arbete 1 Förskolans uppdrag Förskolan ska lägga grunden för ett livslångt lärande. Verksamheten ska vara rolig, trygg och lärorik för alla barn som deltar. Förskolan ska erbjuda barnen en god pedagogisk verksamhet,

Läs mer

Välkomna till. Skärgårdsläger sommaren 2018

Välkomna till. Skärgårdsläger sommaren 2018 Välkomna till Skärgårdsläger sommaren 2018 Dagens program Presentation av skolan Skärgårdsläger 2016 film Presentation av personal och ledare Presentation av lägerön Idskär och skolfartyget Belle Amie

Läs mer

Föräldramöte Vi började mötet med en resa i sagans värld tillsammans med Bockarna Bruce.

Föräldramöte Vi började mötet med en resa i sagans värld tillsammans med Bockarna Bruce. Föräldramöte 2017-02-01 Vi började mötet med en resa i sagans värld tillsammans med Bockarna Bruce. 1. Mötet öppnas och alla hälsas välkomna 2. Presentation av pedagoger och avdelningar Det är vi som jobbar

Läs mer

Ordningsregler F-6. Västra Ingelstad skola. Läsåret 10/11

Ordningsregler F-6. Västra Ingelstad skola. Läsåret 10/11 Ordningsregler F-6 Västra Ingelstad skola Läsåret 10/11 Vi vill arbeta i en skola där vi alla bryr oss om och respekterar varandra. För att detta ska fungera måste alla elever följa vissa gemensamma regler.

Läs mer

Konsekvenstrappa för elever på Hummelstaskolan

Konsekvenstrappa för elever på Hummelstaskolan Konsekvenstrappa för elever på Hummelstaskolan Lindriga förseelser mot skolans regler: Konsekvens Ansvarig Enstaka sena ankomster Störande beteende på lektion Glömt material Användande av mobiltelefon

Läs mer

Har ni inte möjlighet att svara digitalt via länken är ni välkomna att ringa till KFUMs administration 090-18 57 00 vardagar mellan kl. 8.30-12.00.

Har ni inte möjlighet att svara digitalt via länken är ni välkomna att ringa till KFUMs administration 090-18 57 00 vardagar mellan kl. 8.30-12.00. Hej! Välkommen till sommarläger på KFUM Umeås aktivitetscenter på Nydala 2016. Vi ser fram emot att få uppleva några härliga och spännande dagar tillsammans med dig och alla andra lägerdeltagare. Här kommer

Läs mer

SOMMARLOVSPROGRAM 2012 FRITIDSGÅRDARNA I SJÖBO KOMMUN

SOMMARLOVSPROGRAM 2012 FRITIDSGÅRDARNA I SJÖBO KOMMUN SOMMARLOVSPROGRAM 2012 FRITIDSGÅRDARNA I SJÖBO KOMMUN Vecka 25: Måndag 18 juni Allt och inget utgår från 15.00-21.00 Qvarnen i Sjöbo. Spontanaktivitet beroende på väder. Kostnadsfria aktiviteter. Tisdag

Läs mer

Välkommen till Björkhyddans förskola

Välkommen till Björkhyddans förskola Välkommen till Björkhyddans förskola Björkhyddans förskola Björkhyddans förskola består av fyra avdelningar: Biet, Humlan, Sländan och Myran. Björkhyddan har ett eget kök och en stor härlig lekhall i mitten.

Läs mer

Bagarmossens skolas. värdegrund. samlade dokument kring vår BAGARMOSSENS SKOLA. vår VISION

Bagarmossens skolas. värdegrund. samlade dokument kring vår BAGARMOSSENS SKOLA. vår VISION BAGARMOSSENS SKOLA Bagarmossens skolas samlade dokument kring vår värdegrund vår VISION Fokus på Framtiden Kunskap och Kreativitet är våra ledstjärnor Trivsel och Trygghet ger arbetsglädje Detta kompendium

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL HELLO WORLD! SOMMARLÄGER 2016

VÄLKOMMEN TILL HELLO WORLD! SOMMARLÄGER 2016 VÄLKOMMEN TILL HELLO WORLD! SOMMARLÄGER 2016 Det skall verkligen bli jättekul att ha Dig med på Sveriges första, riktigt stora, ITläger! Och tillsammans med alla lägerledare från KTH och Stockholms Universitet,

Läs mer

För en bra vistelse Information till patienter och anhöriga om Norrtälje sjukhus vårdavdelningar.

För en bra vistelse Information till patienter och anhöriga om Norrtälje sjukhus vårdavdelningar. För en bra vistelse Information till patienter och anhöriga om Norrtälje sjukhus vårdavdelningar. För dig som är patient För att din vistelse hos oss ska bli så bra som möjlig, följer här information som

Läs mer

Respektera andra och utsätt aldrig kamrater eller vuxna för otrevligheter. Använd ett vårdat språk. Var närvarande och kom i tid.

Respektera andra och utsätt aldrig kamrater eller vuxna för otrevligheter. Använd ett vårdat språk. Var närvarande och kom i tid. Marielundsskolan - vår arbetsplats Ht 2005 Marielundsskolan ska vara en arbetsplats där alla känner sig trygga och trivs. Vi strävar alla efter att eleverna ska tro på sig själva, ha arbetsro och lust

Läs mer