Lägerbrev 3. Bifogat med detta lägerbrev och på vår hemsida finns det nu definitivanmälningsblanketter att skriva ut.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Lägerbrev 3. Bifogat med detta lägerbrev och på vår hemsida finns det nu definitivanmälningsblanketter att skriva ut."

Transkript

1 Lägerbrev 3 Här kommer lägerbrev nummer tre, fullt av information om lägret och blanketter för definitivanmälan. Varje grupp som planerar lägret har information till er och är du intresserad av att vara med och planera eller funktionär på lägret - tveka inte att höra av dig till info@effekt2014.se, berätta vad du helst hjälper till med så ordnar vi kontakt med den ansvarige för den berörda gruppen. Info Här kommer lite information från oss, Fredrik och Lotta, som är ansvariga för INFO före, under och efter lägret (Snobben är självklart också med). Anmälan Bifogat med detta lägerbrev och på vår hemsida finns det nu definitivanmälningsblanketter att skriva ut. Vi vill att ni som ledare tittar igenom dessa blanketter när de är ifyllda så att de är tydligt och rätt ifyllda och att det är en blankett per deltagare som ni skickar in. Har man ledarbarn som ska med så ska detta ledarbarn ha en egen blankett. Definitivanmälningsblanketterna skall vara inne senast 31/5 och de skickas till: Lotta Graveley Östra Storgatan JÖNKÖPING Har ni problem att skriva ut definitivanmälningsblanketten och vill ha den skickad till er med vanlig post så kontaktar ni oss på info@effekt2014.se. Tänk på att behålla en kopia av anmälningslapparna i byn, med tanke på säkerheten. När ni sänt in definitivanmälan till lägret är det också dags att betala in lägeravgiften. Vi ber er att utifrån kårens sammanställda definitivanmälan räkna ut de totala lägeravgifterna för kåren, 1250 kr för de som är med den långa tiden och 650 kr för den korta tiden. Ledarbarn under 5 år betalar ingen deltagaravgift.

2 Ledarbarn över 5 år betalar 50:-/dag och deltager EJ i lägrets aktiviteter. Ledarbarnsavgiften betalas in i samband med att kåren betalar in sin totala lägeravgift. Beställning av lägertröja görs på definitivanmälnings-blanketten och vill man beställa fler tröjor än den som ingår i lägeravgiften räkanr man in den summan (50:-/tröja) i kårens totala lägeravgift. Anmäler och betalar man in försent så kommer en förseningsavgift att tas ut med 100:- /person. Återbetalning av den betalda lägeravgiften minus 250:- görs endast mot läkarintyg. Vid annat återbud har kåren möjlighet att låta en annan scout åka istället för någon, bara man meddelar oss på Info och vi får en ifylld anmälningsblankett för den scout som åker. Mer information om var/hur inbetalningen ska ske kommer så snart alla konton är klara. Övrig Info Naturligtvis kommer lägret att ha en lägertidning och har ni något som ni redan nu vet att ni vill ha med i tidningen så går det bra att maila detta till info@effekt2014.se Gå in med mycket jämna mellanrum på lägrets hemsida. Den kommer att uppdateras så fort det kommer information från de olika grupperna på lägret som ni som deltagare kan ha nytta av. Frågor till oss på INFO mailas till info@effekt2014.se Nu är det inte långt kvar tills vi ses i Stora Pene! // Fredrik, Lotta och Snobben Program Programgruppen har nu haft ett par möten och strukturen för programmet på lägret växer fram. Upplevelserna i programmet kommer att bygga på de fyra elementen, jord, luft, eld och vatten kombinerat med teknik. Under lägerveckan kommer äventyrare och upptäckare att få uppleva lägertemat genom större halvdagsaktiviteter och mindre spontanaktiviteter. Det kommer att bli patrullen som genomför aktiviteten tillsammans och målsättningen är att äventyrarpatruller klarar sig helt själva medan upptäckarpatruller kan behöva ledarstöd. Alla patruller kan också delta i en patrullutmaning under hela lägerveckan. Utflyktsdag/hajk Upptäckarscouterna kommer att få en dag i staden och äventyrarnas hajk startar med en dag i staden för att sedan fortsätta till en hajkplats där även en nattaktivitet kommer att genomföras. Spårarscouterna kommer också att erbjudas upplevelser av de fyra elementen genom ett under deras lägerdygn sammanhängande äventyr.

3 Under eftermiddagen på lägrets sista hela dag genomför vi en större gemensam aktivitet i form av ett spel över hela lägerplatsen. I den aktiviteten kommer HELA lägret, både scouter och alla ledare, att vara engagerade. Detaljerad information till kårerna kommer närmare lägertiden. Utmanarscouter på lägret. För utmanare finns det två möjligheter att delta på Effekt. Vi tror att det finns många utmanare som också är aktiva som ledare för yngre scouter på sina kårer. Vår förhoppning är då att dessa finns med sin kår på lägret. Utmanare kan också delta som utmanare med funktionärsuppdrag på lägret. Då genomför man funktionärsuppgifter under dagarna, äter lagad mat i funktionärsmatsalen, men kan delta i kvällsaktiviteter för utmanare. Till utmanarnas kvällsaktiviteter kommer alla utmanare på lägret att inbjudas, även de som åker med sin kår. Utmanare som inte har uppgifter på sin kår kommer bo tillsammans i en egen by på lägerområdet. Lägerbål Vi planerar tre lägerbål under lägret. Det blir ett första kvällen och ett sista kvällen. På onsdagen då spårarna anländer och äventyrarna är på hajk blir det ett lägerbål för spårare och upptäckare. Efterlysning Mycket av arbetet med programmet kommer att ske innan själva lägret. Det är både planering och praktiskt arbete med att förbereda olika aktiviteter. Är du sugen på att vara delaktig i detta tag gärna kontakt med programgruppen. Vi jobbar i olika grupper: Stora temaaktiviteter Spontanaktiviteter Hajk/stadsaktivitet Spåraraktivitet Lägerbål Patrullutmaning och spel Café och utmanaraktivitet Frågor och undringar går bra att maila till program@effekt2014.se. Intendentur En liten påminnelse om att komma ihåg att packa ner en massa plastburkar till mathämtningen i er lägerpackning samt att ni ha med er de kryddor som ni vill ha i ert lägerkök. En matbok håller på att sammanställas och den kommer att kunna hittas på hemsidan innan lägret.

4 Vi vill passa på att informera om att vi inte kommer att sälja någon form av läsk i kiosken utan erbjuder istället annan form av dricka, samt att godis endast kommer att säljas på kvällen. Lägret kommer att dela ut lunch till alla deltagare under inryckningsdagen så att ni inte behöver tänka på matlagning mitt i uppbyggnaden av ert läger. Frågor om mat och annat skickas till mat@effekt2014.se. Sjukvård Naturligtvis så ska kåren fixa mindre olyckor på byn men om den stora olyckan är framme så finns det sjukvårdsutbildade ledare på lägret. Så kom ihåg att kolla igenom kårens sjukvårdslåda så att den är uppdaterad - Det är lätt att saker i den blir gammal och måste bytas ut. En fullständig lista på vad som skall finnas i er sjukvårdslåda/väska kommer att läggas upp på hemsidan tillsammans med lite tips om självvård. Ett litet tips från oss: Vi kommer att använda oss av Baja-Major och Pisse-Nissar på lägret och det finns scouter som inte är vana vid denna form av toaletter. För att slippa magproblem under lägret är det en bra idé om scouterna tränar på att gå på liknande toaletter. Antingen att ni gör detta under en hajk och/eller pratar med scouternas föräldrar. Låter kanske lite konstigt men det funkar faktiskt =) Vi brukar även prata om Toakompis. Att ha en kompis med som står utanför toaletten kan kännas tryggt. Frågor och undringar går bra att maila till sjukvard@effekt2014.se. Förläggning Här kommer lite punkter från oss som ansvarar för Förläggningsgruppen på lägret. En liten handbok om säkerhetsregler kommer att skickas ut med sista lägerbrevet samt även läggas upp på hemsidan men vi påminner redan nu om att packa ner: - Kärl till sopsorteringen - Golvmopp och hink till eldstäderna - Reflexer till ledartältet - Brandsläckare Uppgifter som vi behöver ha in till forlaggning@effekt2014.se senast är: Om kåren tänker använda sig av gasol till köken Om kåren har önskemål om att dela by med en viss kår

5 Byindelning och information kring in- och utryckning kommer att skickas ut med sista lägerbrevet som kommer i början av juni. Vi ses på lägret! // G:sson och Gustav Avslutningsvis Detta lägerbrev är fullt av information och vi hoppas att det besvarar de flesta frågor ni har såhär innan lägret, utan att ha blivit för rörigt. Betalningsinformation kommer så snart som möjligt och ett sista lägerbrev kommer i början av juni. Men är det något du undrar redan nu så tveka inte att maila oss på info@effekt2014.se eller varför inte ställa frågan till oss på Facebook eller Twitter, vi försöker svara på alla ställen så snart vi bara kan. Märker vi att vi missat någon nyttig information till alla så försöker vi få med detta i de planerade utskicken. Vi ser fram emot att träffa er tre fingrar mot pannan! // Lägercheferna Amanda & Oscar tillsammans med resten av LÄKO

6 Definitivanmälan Effekt 2014 Kår: Ringa in åldersgrupp: Spårare Upptäckare Äventyrare Utmanare/Rover Deltagarens namn: Adress: Postnr: Telefonnr: Postort: Mobilnr: Födelsedata (år, månad, dag): Namn, relation samt telefonnummer till anhöriga som gäller under lägerveckan: Beställning av lägertröja (ingår i lägeravgiften och gäller endast förbeställda storlekar) 120cl 140cl 160cl S M L XL XXL Ringa in vilka dagar scouten kommer att deltaga på lägret: sö. 27 juli må. 28 juli ti. 29 juli on. 30 juli to. 31 juli fr. 1 aug lö. 2 aug Informationen som behövs nedan kommer endast att finnas tillgänglig för berörda funktionärer och kommer att förstöras efter lägret. Specialkost: Allergier: Mediciner: Övrig information (om utmanare, deltar du som kårledare eller funktionär på dagen): Vi vill ha kontakt med sjukvårdsansvarig innan lägret (ringa in): Ja Nej Kårkontakt för lägertiden: Underskrift:

7 Definitivanmälan Effekt 2014 Kår: Ringa in: Ledare Ledarbarn Deltagarens namn: Adress: Postnr: Telefonnr: Postort: Mobilnr: Födelsedata (år, månad, dag): Namn, relation samt telefonnummer till anhöriga som gäller under lägerveckan: Beställning av lägertröja (ingår i lägeravgiften och gäller endast förbeställda storlekar) 120cl 140cl 160cl S M L XL XXL Ringa in vilka dagar du kommer att deltaga på lägret: sö. 27 juli må. 28 juli ti. 29 juli on. 30 juli to. 31 juli fr. 1 aug lö. 2 aug Informationen som behövs nedan kommer endast att finnas tillgänglig för berörda funktionärer och kommer att förstöras efter lägret. Specialkost: Allergier: Mediciner: Övrig information: Vi vill ha kontakt med sjukvårdsansvarig innan lägret: Ja Nej Kårkontakt för lägertiden: Underskrift:

SJÖRÖD. www.sjorod.se. Lägerbrev 2. Dags att definitivanmäla sig!

SJÖRÖD. www.sjorod.se. Lägerbrev 2. Dags att definitivanmäla sig! Lägerbrev 2 Dags att definitivanmäla sig! Våren är här och trädens knoppar bara skriker efter att få slå ut, visst är det härligt! För oss i LÄKO som jobbar med kårläger på Sjöröd, är detta dubbel lycka

Läs mer

Anmälningsbekräftelse kommer att skickas ut via e-post till anmäld kontaktperson.

Anmälningsbekräftelse kommer att skickas ut via e-post till anmäld kontaktperson. Lägerbrev 2 Hej! Tack för er intresseanmälan till Kårläger på Sjöröd 2015, det är runt 30 kårer som anmält sitt intresse och de preliminära antalet deltagare uppgår till ca 850 scouter! Nu har det blivit

Läs mer

Tack för er intresseanmälan, det är en hel del kårer som anmält sitt intresse vilket är jätte kul!

Tack för er intresseanmälan, det är en hel del kårer som anmält sitt intresse vilket är jätte kul! Sidan 1 av 10 Lägerbrev 3 Hej! Tack för er intresseanmälan, det är en hel del kårer som anmält sitt intresse vilket är jätte kul! Nu har det blivit dags att definitivanmäla sig. Detta utskick innehåller

Läs mer

Kårläger maj 2017

Kårläger maj 2017 Kårläger 25-28 maj 2017 Årets kårläger arrangerar vi tillsammans med A-dalens scoutkår. Vi kommer att hålla till vid Djursjön i Lindome, se vägbeskrivning på sista sidan. Vi bor som vanligt i tält som

Läs mer

Lägerbrev 5. Inryckning

Lägerbrev 5. Inryckning Lägerbrev 5 Snart är det äntligen dags för läger och vi kommer bli 1603 deltagare och funktionärer som det ser ut just nu. Det finns alltså stora möjligheter för er att lära känna många nya scoutvänner.

Läs mer

Sista anmälningsdagen: 15.3.2012!

Sista anmälningsdagen: 15.3.2012! Sista anmälningsdagen: 15.3.2012! Scoutläger 29.7-5.8.2012 Lägerstabens hälsning Moi! Här har du ett litet häfte för att bekanta dig med det tuffaste som händer nästa sommar, dvs scoutlägret Mondo! Ett

Läs mer

Kårläger 2014 28 maj-1 juni

Kårläger 2014 28 maj-1 juni Kårläger 2014 28 maj-1 juni Årets kårläger arrangerar vi tillsammans med A-dalens scoutkår och Mölndals scoutkår, och vi kommer att hålla till vid Djursjön i Lindome, se vägbeskrivning på sista sidan.

Läs mer

Välkomna till Jorden Runt

Välkomna till Jorden Runt Välkomna till Jorden Runt Lägerbrev 2 (av 3) Vi hälsar er ALLA hjärtligt välkomna till sommarens läger totalt blir vi 255 scouter, jätte kul. Besöksdagar är det alla dagar, dock onsdagen den 5/8 befinner

Läs mer

Nu är det inte många dagar kvar, men vi har information till ännu ett lägerbrev så att ni är väl förberedda när ni kommer till lägret.

Nu är det inte många dagar kvar, men vi har information till ännu ett lägerbrev så att ni är väl förberedda när ni kommer till lägret. Lägerbrev 6 Nu är det inte många dagar kvar, men vi har information till ännu ett lägerbrev så att ni är väl förberedda när ni kommer till lägret. Program Varje programgrupp har sin egna information här

Läs mer

Lägerbrev 2. Facebook och Twitter. Definitivanmälan. Lägeravgift

Lägerbrev 2. Facebook och Twitter. Definitivanmälan. Lägeravgift Lägerbrev 2 Hej! Det efterlängtade lägerbrev nummer 2 är äntligen klart! I detta brev kan du läsa lite om bland annat programmet, mat, parkeringsmöjligheter och vad man behöver ha med sig när man kommer

Läs mer

Detta lägerbrev är fullmatad med information om sommarens äventyr!

Detta lägerbrev är fullmatad med information om sommarens äventyr! Lägerbrev 1 Sjöröds Kårlägerveckor 2016 Hej! Tack för er intresseanmälan till Kårläger på Sjöröd 2016, det är 18 scoutkårer som anmält sitt intresse och de preliminära antalet deltagare uppgår till ca

Läs mer

Lägerbrev 4. Lägercheferna känner ni igen på våra rosa halsdukar. Vi nås på: chef@effekt2014.se. Amanda & Oscar

Lägerbrev 4. Lägercheferna känner ni igen på våra rosa halsdukar. Vi nås på: chef@effekt2014.se. Amanda & Oscar Lägerbrev 4 Om drygt en månad samlas vi på fältet på Stora Pene i Växjö och startar sommarens härligt läger och för att förbereda er så kommer här det sista lägerbrevet. Vi delar upp brevet kring de olika

Läs mer

Kort onsdag 7 lördag 10 augusti. Mellan måndag 5 lördag 10 augusti

Kort onsdag 7 lördag 10 augusti. Mellan måndag 5 lördag 10 augusti Inbjudan till Yggdrasil på Vindalsö För tusen år sedan färdades vikingarna ofta via Österleden till de stora marknadsplatserna i Novgorod, Konstantinopel och Bagdad. Deras farled gick genom yttre skärgården

Läs mer

Bunge Jump 16, Bunge flygfält 500, Fårösund. Ica Supermarket Bungehallen, Fårövägen 10, Fårösund ca 2 km.

Bunge Jump 16, Bunge flygfält 500, Fårösund. Ica Supermarket Bungehallen, Fårövägen 10, Fårösund ca 2 km. BUNGE JUMP ABC Adress till lägret Bunge Jump 16, Bunge flygfält 500, 624 64 Fårösund. Affär Ica Supermarket Bungehallen, Fårövägen 10, Fårösund ca 2 km. Aktivitetstält I Aktivitetstältet (se lägerkartan)

Läs mer

Äntligen får du chansen! Nu arrangerar Ung Diabetes i samarbete med Military fitness, minilumpen!

Äntligen får du chansen! Nu arrangerar Ung Diabetes i samarbete med Military fitness, minilumpen! fitness, minilumpen! Gillar du fysiska utmaningar? Teambuilding? Överraskningar och en riktig utmaning? Då är detta lägret för dig! är precis som det låter, en variant av lumpen där deltagarna kommer få

Läs mer

Programmet kommer bli roligt och vi hoppas att solen lyser på oss och att det är varmare i vattnet.

Programmet kommer bli roligt och vi hoppas att solen lyser på oss och att det är varmare i vattnet. Lägerbrev 2 Hej Det kommer bli ett toppen läger med mycket scouter vi blir ca 80 st när vi är som flest. På Vässarö kommer det vara nästan 2 000 scouter totalt under delar av den tid vi är där. Programmet

Läs mer

ZKA-UT. Medlemstidning för Hässelby Scoutkår. Ordföranden har ordet. Nr 2, vårterminen 2014. I detta nummer:

ZKA-UT. Medlemstidning för Hässelby Scoutkår. Ordföranden har ordet. Nr 2, vårterminen 2014. I detta nummer: ZKA-UT Medlemstidning för Hässelby Scoutkår Nr 2, vårterminen 2014 I detta nummer: - Ordföranden har ordet - Discovery-hajk! - Gästabud 25 april! - Sommarlägret! - Utställning i Åkermyntans bibliotek -

Läs mer

Dags att definitivanmäla sig till sommarens höjdpunkt!

Dags att definitivanmäla sig till sommarens höjdpunkt! Dags att definitivanmäla sig till sommarens höjdpunkt! Hej! Nu är det snart dags för definitivanmälan så här kommer mer information om lägret. Använd gärna delar av detta lägerbrev och anpassa till kårens

Läs mer

HEJ SCOUTVÄNNER! Tema och innehåll i lägret

HEJ SCOUTVÄNNER! Tema och innehåll i lägret HEJ SCOUTVÄNNER! Nu är det mindre än ett halvår kvar till Trampolin! I många av scoutkårerna runt om i landet verkar förberedelserna vara i full gång. Vi får allt fler frågor om lägret från intresserade

Läs mer

Säkerhetsplan för Legend 2018

Säkerhetsplan för Legend 2018 Säkerhetsplan för Legend 2018 Allmänt Säkerheten på lägret utgår ifrån grundtanken att deltagare, ledare och funktionärer ska ha en god grundläggande säkerhetsmedvetenhet för att själva kunna uppträda

Läs mer

Bästa scout. 13.3.2009 Lägerbrev 2

Bästa scout. 13.3.2009 Lägerbrev 2 1 13.3.2009 Lägerbrev 2 Bästa scout I sommar blir det regionläger! I handen håller du ett tydligt vårtecken - lägerbrev 2 och anmälningsblanketten. Pirrar det i magen redan? Lägerbrev 2 innehåller viktig

Läs mer

SOMMARLOVSPROGRAM 2018

SOMMARLOVSPROGRAM 2018 SOMMARLOVSPROGRAM 2018 Kostnadsfria Sommarlovsaktiviteter För åk 4-9 Genom fritidsklubben och fritidsgården i Allaktivitetshuset FRITID MÅNDAG 18 juni 09:00-12:00 Utelek och aktiviteter Vi bjuder på frukt

Läs mer

En mysig helg tillsammans med likasinnade ute i skärgården?

En mysig helg tillsammans med likasinnade ute i skärgården? En mysig helg tillsammans med likasinnade ute i skärgården? Ung Diabetes bjuder dig till en helg med fokus på typ 2 diabetes på Grundets vandrarhem ute i Stockholms vackra skärgård. Vi kommer under helgen

Läs mer

SOMMARLOVSPROGRAM 2018

SOMMARLOVSPROGRAM 2018 SOMMARLOVSPROGRAM 2018 Kostnadsfria Sommarlovsaktiviteter För åk 4-9 Genom fritidsklubben och fritidsgården i Allaktivitetshuset FRITID MÅNDAG 18 juni 09:00-12:00 KOMTEK kommer till oss och vi gör expriment!

Läs mer

Lägerbrev nr 3. Hej allesamman!

Lägerbrev nr 3. Hej allesamman! Lägerbrev nr 3 Hej allesamman! Snart är det dags att börja packa för sommarläger på Hultet. Nu är äntligen alla anmälningarna inne vi blir drygt 400 deltagare. Alltså, anmälningarna är inne, programmet

Läs mer

Vilda Kristianstad - mitt i Tivoliparken

Vilda Kristianstad - mitt i Tivoliparken Lägerbrev 4 Vilda Kristianstad - mitt i Tivoliparken Sommarens häftigaste äventyr närmar sig med stormsteg, nu är det snart dags! Vi kommer att bli ungefär 300 scouter som lever lägerliv mitt i centrala

Läs mer

Sportlovsläger på Lillsved 24-28 februari 2013

Sportlovsläger på Lillsved 24-28 februari 2013 Sportlovsläger på Lillsved 24-28 februari Välkommen på sportlovsläger där du som deltagare får chansen att pröva på lite olika sporter både i idrottshallen och ute i naturen på Lillsved. Hela Lillsved

Läs mer

Nummer 3. Lägerinvigningen. Inryckningen i bilder. Hon åker på sitt andra läger. Vilket är ditt favoritelement?

Nummer 3. Lägerinvigningen. Inryckningen i bilder. Hon åker på sitt andra läger. Vilket är ditt favoritelement? Nummer 3 Lägerinvigningen Inryckningen i bilder Hon åker på sitt andra läger Vilket är ditt favoritelement? Lägerinvigning Fältet framför scenen fylldes snabbt med scoutklädda unga och gamla. Skratt blandades

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL 2015 ÅRS LÄGER

VÄLKOMMEN TILL 2015 ÅRS LÄGER VÄLKOMMEN TILL 2015 ÅRS LÄGER Unga Örnar Sydsveriges läger 2014 hålls på Sweden Rock området i Norje Boke strax utanför Sölvesborg. Här har vi stora ytor till vårt förfogande och kommer att ha möjlighet

Läs mer

SOMMARLOVSPROGRAM 2012 FRITIDSGÅRDARNA I SJÖBO KOMMUN

SOMMARLOVSPROGRAM 2012 FRITIDSGÅRDARNA I SJÖBO KOMMUN SOMMARLOVSPROGRAM 2012 FRITIDSGÅRDARNA I SJÖBO KOMMUN Vecka 25: Måndag 18 juni Allt och inget utgår från 15.00-21.00 Qvarnen i Sjöbo. Spontanaktivitet beroende på väder. Kostnadsfria aktiviteter. Tisdag

Läs mer

Scouterna ska förbereda sig inför Smugglarhajken enligt följande:

Scouterna ska förbereda sig inför Smugglarhajken enligt följande: INSTRUKTIONER INFÖR SMUGGLARHAJKEN 15-16/9 2018 Smugglarhajken innehåller följande målspår: Ledarskap, aktiv i gruppen, relationer, känsla för naturen, existens, självinsikt och självkänsla, fysiska utmaningar,

Läs mer

Ursäkta röran, vi bygger om

Ursäkta röran, vi bygger om Ursäkta röran, vi bygger om Sedan en tid tillbaka pågår ett mycket målmedvetet arbete med att utveckla Södra Skånes Scoutdistrikts lägerområde Sjöröd. I allt för många år har Sjöröd bara varit en anläggning

Läs mer

Sommarläger på Vida Blick! Lägret sträcker sig från eftermiddagen torsdagen den 9 juli till och med lunch söndagen

Sommarläger på Vida Blick! Lägret sträcker sig från eftermiddagen torsdagen den 9 juli till och med lunch söndagen Sommarläger på Vida Blick! En favorit är tillbaka! I sommar återvänder Ung Diabetes till Vida Blick och nu har du chansen att följa med! Gillar du att träffa nya människor, ta dig an nya utmaningar som

Läs mer

Sommarläger på Boda Borg!

Sommarläger på Boda Borg! Sommarläger på Boda Borg! I sommar tar Ung Diabetes sig an Boda Borg tillsammans med dig! Så se till att ta chansen att följa med! Är du en person som tycker om att träffa nya människor, ta sig an utmaningar

Läs mer

Nu drar tävlingar igång igen och med dem kommer säkert frågor som;

Nu drar tävlingar igång igen och med dem kommer säkert frågor som; Så här går det till att tävla i NKK (uppdaterad 11/1 2017) Nu drar tävlingar igång igen och med dem kommer säkert frågor som; -Hur gör man för att anmäla sig? -Hur läser man PM:et? -Kan jag tävla fast

Läs mer

kommer finnas med på schemat är bland andra att göra eld, första hjälpen, bygga tält, bootcamp fys och mycket mera.

kommer finnas med på schemat är bland andra att göra eld, första hjälpen, bygga tält, bootcamp fys och mycket mera. Minilumpen är tillbaka! Missade du chansen att prova på Minilumpen förra året? Eller var det så roligt att du vill göra det igen? I augusti arrangerar Ung Diabetes en ny mini- lumpen helg tillsammans med

Läs mer

I varje avdelning ingår36 deltagare och fyra ledare. Huggsnakes är en avdelning. Avdelningen är i sin tur uppdelad i fyra patruller med nio deltagare

I varje avdelning ingår36 deltagare och fyra ledare. Huggsnakes är en avdelning. Avdelningen är i sin tur uppdelad i fyra patruller med nio deltagare 1 OBS! Gäller endast för resor till och från förträffen ej till flygplatsen! 2 På hemsidan/bloggenkommer info att läggas ut kontinueligt. Mail skickas ut till de adresser vi har antingen när vi har något

Läs mer

Scoutkåren Finns Lägerguide

Scoutkåren Finns Lägerguide Senast uppdaterad: 2009-03-30 Scoutkåren Finns Lägerguide - En hjälp till kårens lägerkommittéer Innehåll 1. Arbetet i kommittén 2. Ekonomi 3. Information 4. Anmälningsförfarandet 5. Förberedelser 6. Lägret

Läs mer

Förslag till arbetsordning GOF sommarläger

Förslag till arbetsordning GOF sommarläger Förslag till arbetsordning GOF sommarläger Januari Bestäm datum och plats. Boka lokalen. Lägg upp information om datum och plats under Sommarläger på GOFs hemsida. Mars Fastställ budget tillsammans med

Läs mer

LÄGER 2008. - Lägerliv och äventyr i Tiveden - VI SYNS I SOMMAR! Lägerbrev 2

LÄGER 2008. - Lägerliv och äventyr i Tiveden - VI SYNS I SOMMAR! Lägerbrev 2 LÄGER 2008 - Lägerliv och äventyr i Tiveden - Lägerbrev 2 Lägret är scoutårets höjdpunkt där patrullen får visa vad den går för. Man får bygga sin egen bostad, tända sin egen eld och laga sin egen mat.

Läs mer

Jag har ett Scoutprojekt på gång, vill du hänga med?

Jag har ett Scoutprojekt på gång, vill du hänga med? Jag har ett Scoutprojekt på gång, vill du hänga med? I en rörlig omgivning letar unga efter sitt sammanhang och provar olika identiteter och roller. Utmanarscoutpatrullen har många olika och annorlunda

Läs mer

Läger Sommar 2014. Simrishamn, Sjöbo, Skurup, Tomelilla och Ystad

Läger Sommar 2014. Simrishamn, Sjöbo, Skurup, Tomelilla och Ystad Läger Sommar 2014 Simrishamn, Sjöbo, Skurup, Tomelilla och Ystad & Tomelilla, Simrishamn, Skurup, Sjöbo och Ystads kommun Arrangerar läger för ungdomar med högfungerande Autism/AS 23 juni-28 juni 2014

Läs mer

Välkommen som Camp-in-Camp arrangör på Sjöröd!

Välkommen som Camp-in-Camp arrangör på Sjöröd! Välkommen som Camp-in-Camp arrangör på Sjöröd! - Lägerbrev 1 - Hoppas ni har haft en trevlig jul, ett gott nytt år och en god fortsättning på 2011. Du som får detta mail är enligt våra noteringar anmäld

Läs mer

Ystad kommun tillsammans med Bollerup Arrangerar läger för personer med Högfungerande Autism/Asperger år 24 juni- 28 juni 2019

Ystad kommun tillsammans med Bollerup Arrangerar läger för personer med Högfungerande Autism/Asperger år 24 juni- 28 juni 2019 Ystad kommun tillsammans med Bollerup Arrangerar läger för personer med Högfungerande Autism/Asperger 12-20 år 24 juni- 28 juni 2019 Sjöbo, Skurup, Ystad kommun Fritidskonsulent Eva Åkesson Tomelilla kommun

Läs mer

jamboree förbedelser för utmanarscouter, år För dig som är ny scout- eller spårarledare

jamboree förbedelser för utmanarscouter, år För dig som är ny scout- eller spårarledare jamboree förbedelser för För dig som är ny scout- eller spårarledare utmanarscouter, 15-18 år UTMANARNAS Kort om jamboree17 Sommaren 2017 samlas hela scoutrörelsen och många som ännu inte är scouter på

Läs mer

Nyhetsbrev Augusti. Equmeniascout i Region Stockholm. Hej!

Nyhetsbrev Augusti. Equmeniascout i Region Stockholm. Hej! Equmeniascout i Region Stockholm Nyhetsbrev Augusti Hej! Välkomna tillbaka! En ny scouttermin är precis på väg att dra igång, kanske har den redan det för vissa av er. Detta innebär nya möjligheter, nya

Läs mer

SPÄNNING, GEMENSKAP OCH UTVECKLING

SPÄNNING, GEMENSKAP OCH UTVECKLING SPÄNNING, GEMENSKAP OCH UTVECKLING UNGA SOM GÖR VÄ Scouterna ger över 70 000 barn och unga från alla delar av samhället chansen att uppleva äventyr tillsammans och växa som individer. Det innebär att vi

Läs mer

Välkommen på Insekternas vårhajk, Hemliga rum 8-9 april!

Välkommen på Insekternas vårhajk, Hemliga rum 8-9 april! Välkommen på Insekternas vårhajk, Hemliga rum 8-9 april! Insekter, i början på våren drar det ihop sig till hajk igen. Denna gång blir det en hajk i Kalla krigets tecken. Vi kommer att mötas av ett äventyr

Läs mer

Arrangerar läger för personer med högfungerande autism/asperger 12-20 år 27 juni- 2 juli 2016

Arrangerar läger för personer med högfungerande autism/asperger 12-20 år 27 juni- 2 juli 2016 Tomelilla, Simrishamn, Skurup, Sjöbo och Ystads kommun Arrangerar läger för personer med högfungerande autism/asperger 12-20 år 27 juni- 2 juli 2016 Tomelilla, Sjöbo, Skurup, Ystad kommun Fritidskonsulent

Läs mer

Barndygn med pilgrimsbarnsinriktning

Barndygn med pilgrimsbarnsinriktning Barndygn med pilgrimsbarnsinriktning Med sång och gång blir allting roligt! HÄNG MED! Den 6 7 oktober 2018 bjuder vi in till ett lägerdygn på Tunabergsskolan i Uppsala för dig som är 6 12 år. Lägret vänder

Läs mer

ARRANGEMANGS- GUIDE. Er väg till ett bättre arrangemang

ARRANGEMANGS- GUIDE. Er väg till ett bättre arrangemang ARRANGEMANGS- GUIDE Er väg till ett bättre arrangemang Uppdaterad mars 2017 INNAN ARRANGEMANGET Första mötet träffas ni som har ansvaret för arrangemanget. Sammankallande är den som har huvudansvaret.

Läs mer

SÖDERMANLANDS SCOUTDISTRIKT

SÖDERMANLANDS SCOUTDISTRIKT SÖDERMANLANDS SCOUTDISTRIKT Välkomna till Inspirationshelg 15-16 mars 2014 för äventyrare, utmanare, roverscouter och ledare (tidigare kallats Tinget). Platsen för helgen är Ansgarsgården utanför Flen.

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR TIDEN 2012. Styrelsen har haft 9 möten under året, varav 1 var konstituerande efter årsmötet och 1 var via mail.

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR TIDEN 2012. Styrelsen har haft 9 möten under året, varav 1 var konstituerande efter årsmötet och 1 var via mail. Säters scoutkår ansluten till Scouterna VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR TIDEN 2012 Styrelse Ordförande: Jörgen Erlandsson Vice ordförande: Edvin Premberg Sekreterare: Karolina Pallin Kassör: Lars Jungermann

Läs mer

SPÄNNING, GEMENSKAP OCH UTVECKLING

SPÄNNING, GEMENSKAP OCH UTVECKLING SPÄNNING, GEMENSKAP OCH UTVECKLING UNGA SOM GÖR VÄRLDEN BÄTTRE Scouterna ger över 68 000 barn och unga från alla delar av samhället chansen att uppleva äventyr tillsammans och växa som individer. Det innebär

Läs mer

Lathund för deltagaranmälan i Scoutnet

Lathund för deltagaranmälan i Scoutnet Lathund för deltagaranmälan i Scoutnet Denna lathund vänder sig i första hand till kårer som är direktanslutna till Scouterna och använder Scoutnet som medlemsregister. Använder kåren inte Scoutnet som

Läs mer

MATLAGNING Mat hämtas ut varje dag, den är färdigpackad och anpassad efter antal personer i kåren, samt utifrån allergier och behov av

MATLAGNING Mat hämtas ut varje dag, den är färdigpackad och anpassad efter antal personer i kåren, samt utifrån allergier och behov av ALLMÄN INFORMATION Jamboree17 är ett nationellt läger, där samtliga delar av den svenska scoutrörelsen medverkar. Det kommer vara ca 11 000 deltagare på lägret, varav drygt 50 stycken är från Stenungsunds

Läs mer

Lägerbrev 4 På läger, på läger, på läger sjunga vi, utan paraply!

Lägerbrev 4 På läger, på läger, på läger sjunga vi, utan paraply! Lägerbrev 4 På läger, på läger, på läger sjunga vi, utan paraply! Hej igen alla lägersugna scouter! Vi har nu bestämt vad årets läger ska heta och det är Ringar på vattnet. När någonting rör eller nuddar

Läs mer

Information och anmälan Gustav Vasa skolas Fritidsklubb. Gustav Vasa skola. Karlbergsvägen 34 113 27 Stockholm Marika Tiemann 076-12 44 755

Information och anmälan Gustav Vasa skolas Fritidsklubb. Gustav Vasa skola. Karlbergsvägen 34 113 27 Stockholm Marika Tiemann 076-12 44 755 Tel. 070-12 44 755 Gustav Vasa skola Fritidsklubben Information och anmälan Gustav Vasa skolas Fritidsklubb Gustav Vasa skola Karlbergsvägen 34 113 27 Stockholm Marika Tiemann 076-12 44 755 marika.tiemann@stockholm.se

Läs mer

I år dagläger utan övernattning

I år dagläger utan övernattning Sandbylägret 19 aug 2017 I år dagläger utan övernattning för flickor & pojkar upp till 13 år När? Lördagen 19 aug kl 9:00-20:00 Var? Området runt SSIF s fotbollsplaner och Sandbybadet Hur? i år dagläger

Läs mer

Tack för att Du / Ni ställer upp som handledare för våra elever.

Tack för att Du / Ni ställer upp som handledare för våra elever. Information till handledare Tack för att Du / Ni ställer upp som handledare för våra elever. Detta blad lämnas direkt till praoplatsen. * Efter avslutad praoperiod, lämnas bladet åter ifyllt till eleven.

Läs mer

Arrangerar läger för personer med funktionsvariation år 2 juli- 6 juli

Arrangerar läger för personer med funktionsvariation år 2 juli- 6 juli Tomelilla, Simrishamn, Skurup, Sjöbo och Ystad kommun Arrangerar läger för personer med funktionsvariation 12-23 år 2 juli- 6 juli Sjöbo, Skurup, Ystad kommun Fritidskonsulent Eva Åkesson Tomelilla kommun

Läs mer

Arrangerar läger för personer med funktionsnedsättning år 3 juli- 7 juli

Arrangerar läger för personer med funktionsnedsättning år 3 juli- 7 juli Tomelilla, Simrishamn, Skurup, Sjöbo och Ystads kommun Arrangerar läger för personer med funktionsnedsättning 12-18 år 3 juli- 7 juli Sjöbo, Skurup, Ystad kommun Fritidskonsulent Eva Åkesson Tomelilla

Läs mer

Nyhetsbrev 2018 februari Gott Nytt Syår och Grattis alla jubilarer.

Nyhetsbrev 2018 februari Gott Nytt Syår och Grattis alla jubilarer. Nyhetsbrev 2018 februari Gott Nytt Syår och Grattis alla jubilarer. För jubilarer är vi alla i Kviltföreningen Rikstäcket. För 30 år sedan startades föreningen och många mil tråd har förbrukats sedan dess.

Läs mer

Uppdateringar :

Uppdateringar : Uppdateringar : OBS! Samling klockan 07:30 Lördag 5 Augusti vid Scoutstugan i Stenungsund, tänk på att vara där i tid! Tänk också på att alla skall ha med sig egen lunch och vattenflaska för lördagen,

Läs mer

LÄGERBREV 3 Den 7 juni 2004 1(6)

LÄGERBREV 3 Den 7 juni 2004 1(6) Den 7 juni 2004 1(6) KÄRA VÄNNER, Tiden lider och snart är tiden för Tarus inne. Det börjar snart bli dag att packa ryggsäcken och ställa kosan mot Finland. Vi vill än en gång passa på att välkomna er

Läs mer

Friluftsläger på Ösjönäs 27 juni - 2 juli

Friluftsläger på Ösjönäs 27 juni - 2 juli Friluftsläger på Ösjönäs 27 juni - 2 juli Svenska Kyrkans Unga i Skara stift SOMMAR Sommaren är snart här, med sol och värme, grönska och friluftsliv! Efter midsommar väntar sommarens största äventyr:

Läs mer

Tack för att Du / Ni ställer upp som handledare för våra elever.

Tack för att Du / Ni ställer upp som handledare för våra elever. Information till handledare Tack för att Du / Ni ställer upp som handledare för våra elever. Detta blad lämnas direkt till praoplatsen. * Efter avslutad praoperiod, lämnas bladet åter ifyllt till eleven.

Läs mer

Kommer man kunna få gå utanför området? Nej, det är hög säkerhet på området och det är grindar för att komma in/ut.

Kommer man kunna få gå utanför området? Nej, det är hög säkerhet på området och det är grindar för att komma in/ut. Frågor och svar Hur mycket fickpengar bör man ha med sig? Vad ingår? Vad ingår inte? Hur mycket fickpengar ska man ha med? Är det någon gräns? Det finns ingen gräns för hur mycket man får ta med sig i

Läs mer

Närvarande: Andreas Rubenson, Johan Wadén, Lina Tingström, Peter Kornvi, Sophia Grimmeiss Grahm

Närvarande: Andreas Rubenson, Johan Wadén, Lina Tingström, Peter Kornvi, Sophia Grimmeiss Grahm Närvarande: Andreas Rubenson, Johan Wadén, Lina Tingström, Peter Kornvi, Sophia Grimmeiss Grahm 1. OFMÖ Ordförande förklarade mötet öppnat. 2. Val av justeringsperson Lina Tingström valdes att justera

Läs mer

Tomelilla, Simrishamn, Skurup, Sjöbo och Ystads kommun

Tomelilla, Simrishamn, Skurup, Sjöbo och Ystads kommun & Tomelilla, Simrishamn, Skurup, Sjöbo och Ystads kommun Arrangerar läger för ungdomar med högfungerande Autism/AS 23 juni-29 juni 2014 Sjöbo, Skurup, Ystad kommun Simrishamns kommun Tomelilla kommun Fritidskonsulent

Läs mer

SCOUTLÄGER 2016 LÄGERBREV 2

SCOUTLÄGER 2016 LÄGERBREV 2 SCOUTLÄGER 2016 LÄGERBREV 2 Snart är det dags för årets scoutläger. Det äger rum i Kärringboda som är Skärgårdsstiftelsens naturreservat sydväst om Nynäshamn. Vi kommer få möjlighet att njuta av den fina

Läs mer

Borlänge Skolors Musikkår

Borlänge Skolors Musikkår Borlänge Skolors Musikkår 27 juni 8 juli 2013 Nu är det snart dags att stiga på bussarna och åka till Lido di Jesolo! Vi ledare ser fram emot ett par härliga veckor tillsammans med er och hoppas att allt

Läs mer

Harry Potter ledarinstruktioner:

Harry Potter ledarinstruktioner: Harry Potter ledarinstruktioner: Hej! Här kommer ledarinstruktioner för er som är anmälda till Harry Potter hajken i höst. Harry Potter hajken innehåller följande målspår: Ledarskap, aktiv i gruppen, relationer,

Läs mer

Infobrev #12 - En sista koll på allt

Infobrev #12 - En sista koll på allt Infobrev #12 - En sista koll på allt Vad kul att just Du har valt att åka till Japan! Tillsammans kommer vi göra det till ett fantastiskt äventyr! Kommer du ihåg att det var så det stod, i det första infobrevet

Läs mer

Scoutmuseet tackar. Scoutmuseet tackar för att vi ville komma och berätta om lägret! Vi överlämnade en av våra flaggor.

Scoutmuseet tackar. Scoutmuseet tackar för att vi ville komma och berätta om lägret! Vi överlämnade en av våra flaggor. Elementum 2016 Scoutmuseet tackar Scoutmuseet tackar för att vi ville komma och berätta om lägret! Vi överlämnade en av våra flaggor. Utvärderingen - se till att få kår eller iallafall distrikt på utvärderingen.

Läs mer

Till dig som går på högstadiet DU OCH DIN HUND ÄR VÄLKOMNA PÅ VÅRT HUNDLÄGER! Måndag onsdag vecka 25

Till dig som går på högstadiet DU OCH DIN HUND ÄR VÄLKOMNA PÅ VÅRT HUNDLÄGER! Måndag onsdag vecka 25 Till dig som går på högstadiet DU OCH DIN HUND ÄR VÄLKOMNA PÅ VÅRT HUNDLÄGER! Måndag onsdag vecka 25 Lägret är fullspäckat med hundaktiviteter, hundträning, hundföreläsningar och trevlig samvaro med ungdomar

Läs mer

Boomerang 2008. Lägerinformation som ska läsas innan lägret

Boomerang 2008. Lägerinformation som ska läsas innan lägret Boomerang 2008 Lägerinformation som ska läsas innan lägret Är det någon information du saknar när du läst igenom dessa sidor titta in på hemsidan; www.boomerang2008.se. Hittar du inte ditt svar där så

Läs mer

Scoutläger på Kragenäs 27 juli 2 augusti 2008

Scoutläger på Kragenäs 27 juli 2 augusti 2008 Hej! Vad kul att du skall med på sommarens läger, Vikingalägret. Vi skickar med en lista över alla anmälda så du kan se vilka kompisar som skall åka med. Här kommer en massa bra-att-veta-grejer om lägret.

Läs mer

Äventyrs- och spejarscouter: 120 Explorerscouter/Rover/Ledare: 10 /dag Kompisdeltagare: betalar samma avgift som scouterna i samma åldersgrupp

Äventyrs- och spejarscouter: 120 Explorerscouter/Rover/Ledare: 10 /dag Kompisdeltagare: betalar samma avgift som scouterna i samma åldersgrupp Vad roligt att just Du anmält dig till ÅJ-17, sommarlägret för att fira Åfararnas 40-årsjubileum. I lägret deltar över 150 scouter och ledare från scoutkåren Åfararna, Östersundom scouter, Scoutkåren Ekenäs

Läs mer

Stockholm och Vässarö 31 juli-9 aug

Stockholm och Vässarö 31 juli-9 aug Stockholm och Vässarö 31 juli-9 aug 1 Resor Fredagen den 31 juli från Umeå flygplats kl 9:50 till Stockholm Arlanda ankomst kl 10:55 Hemresa söndagen den 9 aug från Arlanda kl 17.05 ankomst Umeå kl 18:05

Läs mer

Kårstyrelsens förslag till årsmötet Onsdagen den 5 mars 2014

Kårstyrelsens förslag till årsmötet Onsdagen den 5 mars 2014 Kårstyrelsens förslag till årsmötet Onsdagen den 5 mars 2014 1. Medlemsavgift 2014 Medlemsavgift per år: 200 kr. Medlemsavgift per år och familj: 500 kr. Medlemsavgift för projekt: 100 kr. (Medlemskap

Läs mer

Äventyrskväll hos Scouterna är skoj, ska vi gå tillsammans?

Äventyrskväll hos Scouterna är skoj, ska vi gå tillsammans? Äventyrskväll hos Scouterna är skoj, ska vi gå tillsammans? Det finns många spännande aktiviteter som scouterna kan bjuda in sina kompisar till. Att följas till scoutmötet känns kul och tryggt. Att ha

Läs mer

Här kommer information om Bufff Uppsalas familjeaktiviteter sommar 2019

Här kommer information om Bufff Uppsalas familjeaktiviteter sommar 2019 Här kommer information om Bufff Uppsalas familjeaktiviteter sommar 2019 Kom och följ med Bufff på sommarens familjeaktiviteter! Bufff Uppsala genomför en familjeaktivitet varje månad där vi tillsammans

Läs mer

Bekräftelse nr 1 2015

Bekräftelse nr 1 2015 Bekräftelse nr 1 2015 Det är en glädje för oss att bekräfta att vi har tagit emot er anmälan och att ni har kommit med till den 26:e upplagan av Piteå Summer Games. Mångfalden av turneringens deltagare

Läs mer

Arrangerar läger för personer med funktionsnedsättning 12-25 år 29 juni- 3 juli 2015

Arrangerar läger för personer med funktionsnedsättning 12-25 år 29 juni- 3 juli 2015 Tomelilla, Simrishamn, Skurup, Sjöbo och Ystads kommun Arrangerar läger för personer med funktionsnedsättning 12-25 år 29 juni- 3 juli 2015 Tomelilla, Sjöbo, Skurup, Ystad kommun Fritidskonsulent Eva Åkesson

Läs mer

AIRNEWS. Futurum. #49 April 2014. I DETTA NUMMER: Paddelhajk / Beachcamp 14 / Vilda UtRo /

AIRNEWS. Futurum. #49 April 2014. I DETTA NUMMER: Paddelhajk / Beachcamp 14 / Vilda UtRo / AIRNEWS #49 April 2014 Futurum I DETTA NUMMER: Paddelhajk / Beachcamp 14 / Vilda UtRo / INLEDANDE ORD 1 Tanzania, en del av Afrika! En del av min en gång slutade jag fråga saker som jag undrade. livshistora!

Läs mer

På gång inom Vetlanda UV-Scoutkår VT16

På gång inom Vetlanda UV-Scoutkår VT16 På gång inom Vetlanda UV-Scoutkår VT16 UV-Hajk den 13-14 maj Sommaravslutning 29 maj UV-Läger 28 juni - 3 juli Sommarlov! UV-HAJK På Flögensborg, Näsby den 13-14 maj 2016 Start: Vi samlas på Flögensborg

Läs mer

Aktuellt INFORMATIONBREV FÖR ELEVER OCH PERSONAL

Aktuellt INFORMATIONBREV FÖR ELEVER OCH PERSONAL Vecka 3 2018 Aktuellt Kalendarium Vecka 3 Må 15 Ti 16 INFORMATIONBREV FÖR ELEVER OCH PERSONAL VT 1.a dag On 17 kl 17-20 Öppet Hus To 18 Fr 19 Vecka 4 Må 22 Sista dag för omdömen Ti 23 kl 18-20 Gymnasiearbetekonsert

Läs mer

Lägerinformation Stavanger 2013, 5-13 Juli

Lägerinformation Stavanger 2013, 5-13 Juli Lägerinformation Stavanger 2013, 5-13 Juli 5/7 13:30 Samling centrumplan i Äng, avresa kl 13:45. 13/7 23:30 Ungefär, kommer vi åter till Resecentrum i Jönköping. Vi samlas i Äng och samåker därifrån till

Läs mer

Ytterfack till regnkläder + matsaker är bra att ha samt en möjlighet att öppna underifrån.

Ytterfack till regnkläder + matsaker är bra att ha samt en möjlighet att öppna underifrån. Packa inför hajk Jacob-style! Jag kommer skriva det i prioritetsordning med det viktigaste först och gå igenom vissa saker som ofta går lite snett och som många undrat över lite mer i detalj! Ryggsäck:

Läs mer

Vägvisare. till KFUM Breviks Lägergård

Vägvisare. till KFUM Breviks Lägergård Vägvisare till KFUM Breviks Lägergård Välkommen till Brevik! Nu när ni bokat er vistelse vill vi tillsammans med er göra den så bra som möjligt. För er tid på Brevik ska bli lyckad, ber vi er att läsa

Läs mer

Svärtinge scoutkår. Protokoll för styrelsemöte i Svärtinge scoutkår

Svärtinge scoutkår. Protokoll för styrelsemöte i Svärtinge scoutkår Protokoll för styrelsemöte i Tid: Måndag 25e augusti 2014, kl 19.00 Plats: Scoutstugan, Svärtinge Närvarande: Tomas Nilsson, Mats Lundén, Kristina Karlsson, Anna Eidem, Christian Hagman, Inger Eék, Charlotte

Läs mer

Hej! Här kommer ledarinstruktioner för er som är anmälda till Harry Potter hajken i höst.

Hej! Här kommer ledarinstruktioner för er som är anmälda till Harry Potter hajken i höst. Hej! Här kommer ledarinstruktioner för er som är anmälda till Harry Potter hajken i höst. Harry Potter hajken innehåller följande målspår: Ledarskap, aktiv i gruppen, relationer, känsla för naturen, existens,

Läs mer

Under sommarlovet ordnas det gratis aktiviteter för dig som bor i Habo Kommun

Under sommarlovet ordnas det gratis aktiviteter för dig som bor i Habo Kommun gratis aktiviteter för dig som bor i Habo Kommun Lär Dig Segla 24-26 Juni aktiviteter! Alla elever i åk F-9 som bor i Habo kommun får ett Sommarlovskort. (delas ut sista veckan i skolan) Det gäller mellan

Läs mer

Arrangerar läger för personer med högfungerande autism/asperger år 26 juni- 1 juli 2017

Arrangerar läger för personer med högfungerande autism/asperger år 26 juni- 1 juli 2017 Tomelilla, Simrishamn, Skurup, Sjöbo och Ystads kommun Arrangerar läger för personer med högfungerande autism/asperger 12-20 år 26 juni- 1 juli 2017 Sjöbo, Skurup, Ystad kommun Fritidskonsulent Eva Åkesson

Läs mer

Tack för att Du/Ni ställer upp som handledare för våra elever.

Tack för att Du/Ni ställer upp som handledare för våra elever. Information till handledare Tack för att Du/Ni ställer upp som handledare för våra elever. Detta blad lämnas direkt till PRAOplatsen. * Efter avslutad praoperiod, lämnas bladet åter ifyllt till eleven.

Läs mer

RIL F U F T S F R Ä M J A N D E T M A L M Ö CAMP GLÖD MAJ I JÄRAVALLEN VID BADSJÖN. Friluftsfrämjandet Malmö

RIL F U F T S F R Ä M J A N D E T M A L M Ö CAMP GLÖD MAJ I JÄRAVALLEN VID BADSJÖN. Friluftsfrämjandet Malmö 2019 GLÖD CAMP RIL F U F T S F R Ä M J A N D E T M A L M Ö CAMP GLÖD 2019 17-19 MAJ I JÄRAVALLEN VID BADSJÖN Friluftsfrämjandet Malmö LÅT ÄVENTYRET BÖRJA Avståndet mellan Bellevuegården och Järavallen

Läs mer

Gamla recept återanvänds

Gamla recept återanvänds Nummer 4 Gamla recept återanvänds Vindspel Lägerbål på Elementet Tre snabba frågor Zeke, hund, Höganäs scoutkår. Vilken är den bästa lägermaten? -Den som scouterna håller långt ner. Jag brukar bli mätt

Läs mer

Säters Scoutkår. - Vi hjälper barn och ungdomar att bli redo för livet!

Säters Scoutkår. - Vi hjälper barn och ungdomar att bli redo för livet! Säters Scoutkår - Vi hjälper barn och ungdomar att bli redo för livet! Innehåll Välkommen! 3 Redo för livet 4 Avdelningar 5 Scoutmötet 6 Scoutåret 7 Praktisk information 8 Scoutkåren och miljön 9 Trygga

Läs mer

Välkommen till Hjo. En guide för dig som är nyanländ i Hjo kommun

Välkommen till Hjo. En guide för dig som är nyanländ i Hjo kommun Välkommen till Hjo En guide för dig som är nyanländ i Hjo kommun Att börja med Som ny i Sverige finns det några saker som är viktiga att börja med, dessa är: Folkbokföring Fullständigt personnummer ID-kort

Läs mer