Lägerbrev 4. Lägercheferna känner ni igen på våra rosa halsdukar. Vi nås på: Amanda & Oscar

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Lägerbrev 4. Lägercheferna känner ni igen på våra rosa halsdukar. Vi nås på: chef@effekt2014.se. Amanda & Oscar"

Transkript

1 Lägerbrev 4 Om drygt en månad samlas vi på fältet på Stora Pene i Växjö och startar sommarens härligt läger och för att förbereda er så kommer här det sista lägerbrevet. Vi delar upp brevet kring de olika delarna för att försöka hålla så mycket ordning som möjligt. Vi börjar med information från lägercheferna: Lägercheferna har ordet Sommaren är här, och snart är det dags för läger. Som vi har längtat! I över ett år har vi haft möten, planerat, diskuterat, och format Effekt Det kommer definitivt bli det bästa lägret någonsin! Oss lägerchefer kommer ni att möta lite överallt och när som helst, det är vi som ser till att allt flyter på, och att alla får en underbar lägerupplevelse! Men med så många härliga scouter och ledare kan det väl knappast bli något annat? Lägercheferna känner ni igen på våra rosa halsdukar. Vi nås på: Amanda & Oscar Sjukvård Nu är det inte långt kvar tills vi alla möts på Effekt! Det börjar att bli tid för att gå igenom kårens lägerpackning och då är det viktigt att även gå igenom sjukvårdslådan och kolla igenom utgångsdatum och liknande. På lägret kommer sjukstugan, som finns i samma hus som INFO, vara bemannad varje dag mellan 8 9 samt Vi vill att alla scouter har med sig en ledare till sjukstugan när/om de kommer på besök. Om ni skulle behöva ha kontakt med någon i sjukboden under andra tider så går ni till INFO som kommer att kontakta sjukvårdspersonalen. De som är inom sjukvårdsgruppen kommer att, under lägret, ha en vit halsduk med ett grönt kors på snibben!

2 Här kommer ett förslag på vad som bör finnas i kårens sjukvårdsväska. Antal Vad Fixa? FIXAT! 1 pkt Alvedon (eller annan tablett med paracetamol) 1 pkt Bindor 2 st Blodstoppare (stora) 2 st Blodstoppare (små) 2 st Elastiska bindor 1 pkt Engångshandskar 1 flaska Handsprit/handgel 1 pkt Hudvänlig tejp 1 pkt Kompresser 1 flaska Kylgel, kylgel, Aloe Vera eller Burnshield 1 st Mitella 1 st Muntermometer 1 st Nål eller kanyl till stickor etc 1 st Pincett (spetsig) 1 st Pincett (flat) 1 pkt Plåster (stora och små vattentäta) 1 flaska Plåsterspray till skrubbsår 1 st Sax 1 pkt Skavsårsplåster 1 tub Smärtstillande salva (typ Xylocain) 1 pkt Steri-Strips 1 pkt Sårtvätt 1 pkt Tamponger 1 pkt Vätskeersättningstabletter 1 flaska Ögondusch Med detta lägerbrev skickar vi även med ett sjukvårdskompendium som är bra om den finns i närheten av sjukvårdsväskan. Hälsningar sjuksyster Henrik

3 Mat Bifogat till detta lägerbrev finns det en mathandbok, i denna står allt kring maten på lägret såsom vad man bör ta med hemifrån och matsedel för veckan. Skriv gärna ut denna handbok och ha med på lägret. Kring utdelningen gäller följande: Maten delas ut per by och det antal bydeltagare ni anmält En ledare måste vara med då maten hämtas Tider för hämtning av mat: Frukost Lunch Middag Kvällsmat Vid dessa tider går det också att hämta/lämna byns kylvaror i kylcontainern. Ta bara med den mängd kylvaror som går åt vid respektive måltid. Ett baspaket delas ut första dagen som därefter kan kompletteras. Kompletteringslista lämnas kvällen innan vid middagsutlämningen. Vid frågor innan lägret, kontakta oss på På lägret så känner ni igen oss på våra blåa halsdukar.

4 Program Programmet består av följande olika delar: Temaaktiviteter Spontanaktiviteter Stadsaktivitet Hajk Patrullutmaning Stort Spel/Lägerspel Spåraraktivitet Temaaktiviteter för Äventyrare och Upptäckare Bygger på lägrets tema med de fyra elementen; eld, jord, luft och vatten och ny teknik. Dessa genomförs som stora aktiviteter på halvdag. Alla patruller skall få chans att genomföra en aktivitet inom varje element. Tema Jord kommer att ligga under stadsaktiviteten. I skrivande stund är inte alla stora aktiviteter klara. Spontanaktiviteter - för Äventyrare och Upptäckare Även dessa aktiviteter bygger på de fyra elementen. Det finns ett antal aktivitetslådor med material och beskrivning av aktiviteten. Målsättning är att patrullen jobbar tillsammans och att Äventyrarna kan klara sig utan ledare medan Upptäckarna kanske behöver lite ledarstöd. Dessa aktiviteter genomförs på tid som är schemalagd som patrullaktiviteter. Spontanaktiviteterna är frivilliga och man kan istället välja att ha fri tid. Förtydligande av hur de olika aktiviteterna med GPS under lägret kommer att fungera: Den patrull/spontanaktivitet med geocaching som man kan göra på lägerområdet och i lägerområdets närhet är en frivillig aktivitet som man kan välja att göra om man vill och har tid. Till denna aktivitet kommer det att finnas instruktioner samt gps:er att låna. Stadsaktivitet Stadsaktiviteten kommer att vara upplagd på så sätt att varje patrull kommer att behöva en GPS-mottagare för att via olika koordinater hitta de ledtrådar och praktiska uppgifter som kommer att vara placerade runt om i Växjö stad. Dessa ledtrådar/uppgifter kommer sedan att leta till koordinaterna för en slutlig plats där det kommer att vara en gemensam avslutning av stadsaktiviteten. Det finns olika varianter av GPS-mottagare man kan använda. Några exempel är en vanlig handhållen GPS, en smartphone eller en surfplatta med GPS, Till smartphones och surfplattor finns det flera olika appar (både gratis och sådana man behöver betala för) man kan ladda ner och använda. Även en bil-gps går bra att använda. Det viktiga i sammanhanget är att man kan lägga in koordinater och sedan följa dem.

5 Eventuellt lån av GPS De GPS:er som kommer att finnas till hands för patrull/spontanaktiviteten på lägerområdet kommer att vara lediga under stadsaktiviteten och kommer därför att finnas till utlåning till de som behöver. Av dessa GPS:er finns det dock endast ett begränsat antal. Därför kommer det att finnas en bokningslista för dessa GPS:er i programtältet de första dagarna av lägret. Med anledning av att dessa GPS:er inte kommer att räcka till alla är det därför viktigt att så många patruller som möjligt har med sig en gps:enhet hemifrån. Äventyrarnas hajk Under lägret kommer äventyrarscouterna att gå på hajk, detta medför att äventyrarscouterna kommer behöva ha med sig följande patrullpackning: Vindskydd (för hela patrullen) Stormkök + drivmedel Första förband Vattendunk anpassad för vandring Äventyrarna kommer att gå hajken själva och behöver därför ingen ledare med sig, är du som ledare intresserad av att ändå hjälpa till under hajken så kontakta Ellen Michaelsdotter Holm Frågor om hajken i stort hänvisas också till Ellen! Ellen Michaelsdotter Holm Patrullutmaning för Äventyrare och Upptäckare Alla patruller kan delta i en patrullutmaning. Patrullen planerar och genomför delar av utmaningen utifrån sitt intresse. Det handlar om att tillsammans genomföra ett antal uppgifter där både temaaktiviteter och spontanaktiviteter liksom några aktiviteter som syftar till att lära känna andra scouter på lägret. Patrullen kommer att få ett aktivitetskort på lägret. Stort spel/lägerspelet för alla Kommer att genomföras på fredag eftermiddag. Lägret blir en spelplan med många kontroller med små enkla uppgifter att lösa. Patrullerna tar sig runt spelplanen med hjälp av en tärning och genomför utmaningarna på de kontrollpunkter som tärningen leder dem till. Uppdraget är att ta sig runt spelplanen och ha riktigt roligt tillsammans i patrullen. De klara sig utan vuxen ledare och det gäller bara att hålla ihop patrullen. Det kommer inte att vara någon poängräkning under lägerspelet.

6 Alla ledare på lägret hjälper till att bemanna kontrollpunkterna och hittar på roliga aktiviteter. Exempel på aktiviteter kan vara bygg en levande staty, slå baklänges kullerbytta, gå balansgång, kasta bollar eller vart er fantasi leder er. Planera gärna i förväg, men det går självfallet att hitta på något på lägret också. Kårer med många ledare kan ha många aktiviteter ju fler aktiviteter desto roligare blir spelet för scouterna. Alla ledare kommer att kontaktas under lägret för avstämning inför spelet. Alla patruller skall ta med en tärning eller snurra som är minst 10cm i kanten. Spåraraktivitet Spårarscouterna kommer att uppleva lägrets tema med de fyra elementen i form av en romantiserad aktivitet som startar på onsdagens lägerbål. Lägerbål Under lägret kommer det att bli tre lägerbål. På söndagskvällen blir det invigningslägerbål. På onsdagen blir det lägerbål för spårare och upptäckare och övriga som är kvar på lägerområdet då äventyrarna är på hajk. På fredagen blir det ett gemensamt avslutningslägerbål för alla på lägret. Frågor Om du har några frågor kring programmet så får du gärna maila väl på lägret så känner du igen oss på vår

7 Förläggning Vi på förläggning kommer ta hand om allt vad gäller plats, säkerhet, vatten, ved och mycket annat. Bifogat till lägerbrevet finns också en säkerhetsplan. Läs gärna igenom denna plan då det är en del säkerhetsutrustning som kåren behöver ha med. Väl på plats känner du igen oss i gruppen på våra Inryckning Inryckningen startar klockan på söndagsmorgonen och redan under förmiddagen kommer alla kårer vara på plats på lägret. Planen är att de som bor nära rycker in tidigt och de som bor längre bort har en senare tid så att ingen behöver samlas på tok för tidigt. Om kåren av någon anledning vill byta tid eller inte klarar någon av dessa tider, ta då kontakt med oss på förläggning: Ni får gärna åka dit med material i förväg, alltså på fredagen eller lördagen. Vi kommer dock inte kunna ansvara för detta material när det står på plats. Tid Kår Värends, Emmaboda, Växjö, Grimslöv, Moheda, Berg, Eneryda, Nybro Lindsdal, Falken, Mörrum, Smedby, Rockneby, Trekanten, Färjestaden, Tallhagen, Kyrkhult Östra Torp, Tollarp, Mönsterås, Chapman, Rydebäck, Bergkvara, Hummelstad, Kristdala Vid inryckning på onsdagen för spårarscouterna så har vi samma tänk men då spårarna alltid är lite bättre och snabbare så kortar vi ner detta till två timmar: Tid Kår Värends, Emmaboda, Växjö, Grimslöv, Moheda, Berg, Eneryda, Nybro, Trekanten, Kyrkhult, Smedby, Lindsdal, Falken, Rockneby, Tallhagen Östra Torp, Tollarp, Mönsterås, Chapman, Rydebäck, Bergkvara, Hummelstad, Kristdala, Mörrum, Färjestaden Slanor På lägret kommer vi ha slanor så det räcker till både diskställ och portaler. Vi har räknat med ca 2 slanor per deltagare. Ser ni dock att slanhögen minskar så bär tillbaka de slanor ni inte använder så alla kan bygga upp sina läger.

8 Byindelning och kontaktpersoner per kår: By Kår Kontakt Antal 1 Lindsdal Stig Nygren, Östra Torp Alf Johansson, 9 38 Falken Johanna Adolfsson, 14 Nybro Annika Olsson, 14 Kristdala Gunnel Brodin, Mörrum Honken Holmström, 46 Tollarp Anderas Andersson, Värends Sofia Friman, 32 Mönsterås NSF Marcus Rudin, Smedby Jörgen Liljegren, 20 Rockneby Åke Nyström, Trekanten Tobias Thorsell, 5 Chapman Per Smith 19 Emmaboda Oscar Sundås, Rydebäck Anna Nilsson, 27 Färjestaden Ida Hesslemark, 7 34 Växjö Ola Kanterud, 32 Tallhagen Marcus Frisk, Bergkvara Madde Eriksson, 22 Hummelstad Mats Thellman, Kyrkhult Pelle Olsson, 25 Grimslöv Mariann Salomonsson, Moheda Laila Örheden, 16 Berg Susanne, 16 Eneryda Bodil Hansen, 11 43

9 Vi syns på lägret! Nu är det bara att hoppas att tiden fram till lägrets start går fort så vi kan sätta igång. Det första ni ska göra när ni kommit på plats på lägret är att en ansvarig ledare för kåren och checka in er, då går vi igenom anmälningslistan samt hämta påsar med lägermärken och tröjor. Om tröjstorlekarna inte skulle stämma så byter man i ordningen: Inom kåren Inom byn Med grannbyn Hos INFO. Om du har problem att få kontakt med den kår ni ska dela by med, kolla om kåren har mer information på internet eller liknande, till många kårer kan även INFO ha telefonnummer till kontaktpersonen. Självklart om du har någon annan fråga så är det bara att ställa dessa, vi finns i många sociala medier. Om du vill direkt till den grupp frågan gäller. Om du är osäker på vilken detta är så skicka till INFO. Här är varje grupps mailadress: Lägercheferna - Oscar och Amanda: Intedentur: Förläggning: Sjukvård: Program: Info: Ekonomi: Tre fingrar mot pannan LÄger KOmmitén - Effekt 2014 Bifogade dokument till detta lägerbrev: Sjukvårdskompendium Säkerhetsplan Mathandbok Blankett att skicka in till gällande betalning

Lägerbrev för Livat 2015

Lägerbrev för Livat 2015 Lägerbrev för Livat 2015 Hej! Detta är lägerbrevet för Livat 2015, här hoppas vi att ni hittar svaren på alla era frågor. Om ni har ytterligare frågor efter detta, kontakta oss gärna på kontakt@livat2015.se

Läs mer

Om ni efter ni läst genom detta lägerbrev har frågor så maila på support@sjorod.se Hjärtligt välkomna!

Om ni efter ni läst genom detta lägerbrev har frågor så maila på support@sjorod.se Hjärtligt välkomna! 1 Sista informationen innan vi ses Då kommer här det sista lägerbrevet. Här kan du läsa om incheckningen, brandregler, byindelningen, program, spontanaktiviteter och om det Stora sjöslaget. Förutom allt

Läs mer

Äventyrarscouter 12-15 år

Äventyrarscouter 12-15 år m a r g o r p s n i term Äventyrarscouter 12-15 år Välkommen till en ny termin! Snart är det en ny termin och dags för mängder av barn och unga att ha roligt tillsammans, få möjlighet att utvecklas och

Läs mer

6 Lathund rikstäckande arrangemang

6 Lathund rikstäckande arrangemang LATHUND RIKSTÄCKANDE AR R A N G E M A N G SPÄNNANDE PROJEKT Att arrangera ett Rikstäckande Arrangemang är ett roligt men ganska stort och krävande arbete. Det behövs planering och mycket förberedelser

Läs mer

3 Lathund Rixhajk LATHUND RIXHAJK

3 Lathund Rixhajk LATHUND RIXHAJK LATHUND RIXHAJK SPÄNNANDE PROJEKT Rixhajken är ett av de få seniorscoutarrangemangen som återkommer varje år, därför är det extra kul om seniorscouterna kommer ihåg just Er hajk. Det ska vara roligt att

Läs mer

NYBILDNINGSGUIDE. Guide till att starta er Vi Unga-förening

NYBILDNINGSGUIDE. Guide till att starta er Vi Unga-förening NYBILDNINGSGUIDE Guide till att starta er Vi Unga-förening Hur startar vi en Vi Unga-förening? Vill du starta en egen förening eller kanske hjälpa andra att starta sin förening? Här finns all information

Läs mer

Ett år i föreningen. Styrelsemöten. Årsmöte

Ett år i föreningen. Styrelsemöten. Årsmöte Ett år i föreningen Det finns i en förening några områden som återkommer varje år. Ett sätt att planera arbetet i föreningen är att se vilka uppgifter de är och när de behöver göras. Här hittar du några

Läs mer

Våga Vara Egen entreprenörskap på riktigt

Våga Vara Egen entreprenörskap på riktigt INFOBANK Våga Vara Egen entreprenörskap på riktigt Grattis till beslutet att ställa ut på Uppsala läns häftigaste mötesplats Våga Vara Egen 2015. Mässan är en av höjdpunkterna på läsåret för många UF-företagare

Läs mer

FAKTABANK 2014 2-3 APRIL PÅ ÅHAGA I BORÅS ÄLVSBORGS REGIONALA MÄSSA I UF-FÖRETAGANDE. Allt ni behöver veta om ni planerar att ställa ut på mässan!

FAKTABANK 2014 2-3 APRIL PÅ ÅHAGA I BORÅS ÄLVSBORGS REGIONALA MÄSSA I UF-FÖRETAGANDE. Allt ni behöver veta om ni planerar att ställa ut på mässan! FAKTABANK 2014 Allt ni behöver veta om ni planerar att ställa ut på mässan! VÅGA VARA EGEN 2014 ÄLVSBORGS REGIONALA MÄSSA I UF-FÖRETAGANDE 2-3 APRIL PÅ ÅHAGA I BORÅS Snart är det dags! Nu är det inte långt

Läs mer

Nyhetsbrev Augusti. Equmeniascout i Region Stockholm. Hej!

Nyhetsbrev Augusti. Equmeniascout i Region Stockholm. Hej! Equmeniascout i Region Stockholm Nyhetsbrev Augusti Hej! Välkomna tillbaka! En ny scouttermin är precis på väg att dra igång, kanske har den redan det för vissa av er. Detta innebär nya möjligheter, nya

Läs mer

spårarscouter 8-10 år

spårarscouter 8-10 år m a r g o r p s n i term spårarscouter 8-10 år Välkommen till en ny termin! Dags för en ny termin och många förväntansfulla scouter och ledare. I det här terminsprogrammet hittar du tips och inspiration

Läs mer

INFOBANK Våga Vara Egen 2014 regional mässa i UF-företagande

INFOBANK Våga Vara Egen 2014 regional mässa i UF-företagande INFOBANK Våga Vara Egen 2014 regional mässa i UF-företagande Grattis till beslutet att ställa ut på Uppsala läns häftigaste mötesplats Våga Vara Egen 2014. Mässan är en av höjdpunkterna på läsåret för

Läs mer

Studiehandledning för cirkelledare

Studiehandledning för cirkelledare Alla kan surfa Studiehandledning för cirkelledare 2015 Studieförbundet Vuxenskolan, SV och Demensförbundet Projektledning: Anki Bard-Sandström, SV Författare: Charlotta Olofsson och Petra Hoff Grafisk

Läs mer

Självhjälpsprogram för ADHD. Del 1 Att hitta din väg

Självhjälpsprogram för ADHD. Del 1 Att hitta din väg Självhjälpsprogram för ADHD Del 1 Att hitta din väg Välkommen till vårt självhjälpsprogram för ADHD. Detta program ger dig verktygen att använda din ADHD som en superkraft för att hitta till ett bra liv..

Läs mer

Äventyrarscouter 12-15 år

Äventyrarscouter 12-15 år m a r g o r p s n i term Äventyrarscouter 12-15 år Välkommen till en ny termin! Snart är det en ny termin och dags för mängder av barn och unga att ha roligt tillsammans, få möjlighet att utvecklas och

Läs mer

Användarmanual Klasskortsbokning (För den som bokar med klasskortet) Version A

Användarmanual Klasskortsbokning (För den som bokar med klasskortet) Version A Användarmanual Klasskortsbokning (För den som bokar med klasskortet) Version A Innehållsförteckning INLEDNING... 3 Hur man använder manualen... 3 Rekommenderade systemkrav och inställningar... 3 ALLMÄNT

Läs mer

STARTA LOKALAVDELNING I SVENSKA KYRKANS UNGA SVENSKA KYRKANS UNGA. 75170 Uppsala tfn: 018-640 640 fax: 018-640 655 www.svenskakyrkansunga.

STARTA LOKALAVDELNING I SVENSKA KYRKANS UNGA SVENSKA KYRKANS UNGA. 75170 Uppsala tfn: 018-640 640 fax: 018-640 655 www.svenskakyrkansunga. STARTA LOKALAVDELNING I SVENSKA KYRKANS UNGA SVENSKA KYRKANS UNGA 75170 Uppsala tfn: 018-640 640 fax: 018-640 655 www.svenskakyrkansunga.se STARTA LOKALAVDELNING HEJ! Spännande att ni vill starta lokalavdelning

Läs mer

De 10 mest basala avslutsteknikerna. Direkt avslutet: - Ska vi köra på det här då? Ja. - Om du gillar den, varför inte slå till? Ja, varför inte?

De 10 mest basala avslutsteknikerna. Direkt avslutet: - Ska vi köra på det här då? Ja. - Om du gillar den, varför inte slå till? Ja, varför inte? 20 vanliga avslutstekniker att använda för att öka din försäljning Du kanske blir förvirrad när du läser det här, men det är alldeles för många säljare som tror och hoppas, att bara för att de kan allt

Läs mer

Vägvisare. till KFUM Breviks Lägergård

Vägvisare. till KFUM Breviks Lägergård Vägvisare till KFUM Breviks Lägergård Välkommen till Brevik! Nu när ni bokat er vistelse vill vi tillsammans med er göra den så bra som möjligt. För er tid på Brevik ska bli lyckad, ber vi er att läsa

Läs mer

Processledar manual. Landsbygd 2.0

Processledar manual. Landsbygd 2.0 Processledar manual Landsbygd 2.0 Inledning och tips Bilda grupper Börja med att placera deltagarna i grupper om ca 5-8 personer i varje. De som kommer från samma ort ska vara i samma grupp eftersom det

Läs mer

- Vad är det tuffaste som varit sen vi pratade förra veckan då?

- Vad är det tuffaste som varit sen vi pratade förra veckan då? - Okej Christer, det har varit en full vecka förstår jag? - Ja, den har varit proppfull faktiskt. Nu är det lite lugnar den här veckan hoppas jag men förra veckan och veckan där innan var helt knökfullt

Läs mer

Övning: 4- Hörn Tidsåtgång: ca 10-45 min. www.ens2000.se

Övning: 4- Hörn Tidsåtgång: ca 10-45 min. www.ens2000.se VÄRDERINGSÖVNINGAR Värderingsövningar är ett pedagogiskt sätt att träna sig i att stå för en åsikt och ett bra sätt att inleda samtal i frågor som saknar givna svar. Deltagarna ges tillfälle att tänka

Läs mer

Informationsskrift för Scouterna i Skaraborg

Informationsskrift för Scouterna i Skaraborg Blat nr. 3-2015 Informationsskrift för Scouterna i Skaraborg Vildalägret 2014 Foto Karl-Åke Hell, Värings scoutkår UTSIKTEN...2 KANSLISIDAN...3 TIDAHOLMS HAJK...4 DISTRIKTSDAGEN...5 LIV@...6 KÅRER SOM

Läs mer

Offensivt styrelsearbete

Offensivt styrelsearbete Lärgruppsplan Offensivt styrelsearbete Att lära är att ge sig ut på en upptäcktsresa. Med denna lärgruppsplan som guide vill vi underlätta för dig och dina kollegor att upptäcka innehållet Offensivt styrelsearbete.

Läs mer

Ett informationsdokument gällande. Handbollfestivalen

Ett informationsdokument gällande. Handbollfestivalen Ett informationsdokument gällande Handbollfestivalen Ett informationsdokument om handbollsfestivalen Vad är Handbollfestivalen? Tanken med Handbollfestivalen är att ge barnen mer än bara matcher när det

Läs mer

Ledarhandbok för Summer Camp. Information, tips och idéer

Ledarhandbok för Summer Camp. Information, tips och idéer Ledarhandbok för Summer Camp Information, tips och idéer 1 Innehåll Basfakta om Summer Camp... 4 1. Förberedelser... 4 Delegations träffar... 4 Precamp... 5 Biljetter och visum... 5 Fonder... 5 Praktiska

Läs mer

Svenska Scoutrådet. Utveckla, rekrytera, behålla. Framgångsfaktorer. Tillsammans. Vänligt mottagande. Ställ frågan

Svenska Scoutrådet. Utveckla, rekrytera, behålla. Framgångsfaktorer. Tillsammans. Vänligt mottagande. Ställ frågan Svenska Scoutrådet Utveckla, rekrytera, behålla Framgångsfaktorer Tillsammans Vänligt mottagande Ställ frågan 1 Plattform för medlemsutvecklingsarbete; Utveckla, rekrytera och behålla Detta är Scouternas

Läs mer

INFORMATION TILL DIG SOM VILL ÅKA SOM VOLONTÄR TILL PHYLLIS MEMORIAL CHILDREN S HOME AND ACADEMY

INFORMATION TILL DIG SOM VILL ÅKA SOM VOLONTÄR TILL PHYLLIS MEMORIAL CHILDREN S HOME AND ACADEMY 2012-03-03 Page 1 of 7 INFORMATION TILL DIG SOM VILL ÅKA SOM VOLONTÄR TILL PHYLLIS MEMORIAL CHILDREN S HOME AND ACADEMY Vad kul att just DU vill åka som volontär till Phyllis Memorial Children s Home i

Läs mer

Volontärrekrytering. Behovsanalys, uppdragsbeskrivning och kravprofil - din GPS i volontärsamordningsdjungeln

Volontärrekrytering. Behovsanalys, uppdragsbeskrivning och kravprofil - din GPS i volontärsamordningsdjungeln En skrift om hur vi involverar fler i vår verksamhet Volontärrekrytering - din GPS i volontärsamordningsdjungeln 2 Inledning Den ideella kraften är stor. Faktiskt så stor att den kan omräknas till cirka

Läs mer

Välkomna til l 2015-års kårlägers programverksamhet!

Välkomna til l 2015-års kårlägers programverksamhet! Välkomna til l 2015-års kårlägers programverksamhet! Här följer en presentation av de aktiviteter vi erbjuder på Sjöröd under sommaren 2015. Först och främst presenterar vi dagsaktiviteterna, det vill

Läs mer