Lägerbrev 4. Lägercheferna känner ni igen på våra rosa halsdukar. Vi nås på: Amanda & Oscar

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Lägerbrev 4. Lägercheferna känner ni igen på våra rosa halsdukar. Vi nås på: chef@effekt2014.se. Amanda & Oscar"

Transkript

1 Lägerbrev 4 Om drygt en månad samlas vi på fältet på Stora Pene i Växjö och startar sommarens härligt läger och för att förbereda er så kommer här det sista lägerbrevet. Vi delar upp brevet kring de olika delarna för att försöka hålla så mycket ordning som möjligt. Vi börjar med information från lägercheferna: Lägercheferna har ordet Sommaren är här, och snart är det dags för läger. Som vi har längtat! I över ett år har vi haft möten, planerat, diskuterat, och format Effekt Det kommer definitivt bli det bästa lägret någonsin! Oss lägerchefer kommer ni att möta lite överallt och när som helst, det är vi som ser till att allt flyter på, och att alla får en underbar lägerupplevelse! Men med så många härliga scouter och ledare kan det väl knappast bli något annat? Lägercheferna känner ni igen på våra rosa halsdukar. Vi nås på: chef@effekt2014.se Amanda & Oscar Sjukvård Nu är det inte långt kvar tills vi alla möts på Effekt! Det börjar att bli tid för att gå igenom kårens lägerpackning och då är det viktigt att även gå igenom sjukvårdslådan och kolla igenom utgångsdatum och liknande. På lägret kommer sjukstugan, som finns i samma hus som INFO, vara bemannad varje dag mellan 8 9 samt Vi vill att alla scouter har med sig en ledare till sjukstugan när/om de kommer på besök. Om ni skulle behöva ha kontakt med någon i sjukboden under andra tider så går ni till INFO som kommer att kontakta sjukvårdspersonalen. De som är inom sjukvårdsgruppen kommer att, under lägret, ha en vit halsduk med ett grönt kors på snibben!

2 Här kommer ett förslag på vad som bör finnas i kårens sjukvårdsväska. Antal Vad Fixa? FIXAT! 1 pkt Alvedon (eller annan tablett med paracetamol) 1 pkt Bindor 2 st Blodstoppare (stora) 2 st Blodstoppare (små) 2 st Elastiska bindor 1 pkt Engångshandskar 1 flaska Handsprit/handgel 1 pkt Hudvänlig tejp 1 pkt Kompresser 1 flaska Kylgel, kylgel, Aloe Vera eller Burnshield 1 st Mitella 1 st Muntermometer 1 st Nål eller kanyl till stickor etc 1 st Pincett (spetsig) 1 st Pincett (flat) 1 pkt Plåster (stora och små vattentäta) 1 flaska Plåsterspray till skrubbsår 1 st Sax 1 pkt Skavsårsplåster 1 tub Smärtstillande salva (typ Xylocain) 1 pkt Steri-Strips 1 pkt Sårtvätt 1 pkt Tamponger 1 pkt Vätskeersättningstabletter 1 flaska Ögondusch Med detta lägerbrev skickar vi även med ett sjukvårdskompendium som är bra om den finns i närheten av sjukvårdsväskan. Hälsningar sjuksyster Henrik sjukvard@effekt2014.se

3 Mat Bifogat till detta lägerbrev finns det en mathandbok, i denna står allt kring maten på lägret såsom vad man bör ta med hemifrån och matsedel för veckan. Skriv gärna ut denna handbok och ha med på lägret. Kring utdelningen gäller följande: Maten delas ut per by och det antal bydeltagare ni anmält En ledare måste vara med då maten hämtas Tider för hämtning av mat: Frukost Lunch Middag Kvällsmat Vid dessa tider går det också att hämta/lämna byns kylvaror i kylcontainern. Ta bara med den mängd kylvaror som går åt vid respektive måltid. Ett baspaket delas ut första dagen som därefter kan kompletteras. Kompletteringslista lämnas kvällen innan vid middagsutlämningen. Vid frågor innan lägret, kontakta oss på mat@effekt2014.se. På lägret så känner ni igen oss på våra blåa halsdukar.

4 Program Programmet består av följande olika delar: Temaaktiviteter Spontanaktiviteter Stadsaktivitet Hajk Patrullutmaning Stort Spel/Lägerspel Spåraraktivitet Temaaktiviteter för Äventyrare och Upptäckare Bygger på lägrets tema med de fyra elementen; eld, jord, luft och vatten och ny teknik. Dessa genomförs som stora aktiviteter på halvdag. Alla patruller skall få chans att genomföra en aktivitet inom varje element. Tema Jord kommer att ligga under stadsaktiviteten. I skrivande stund är inte alla stora aktiviteter klara. Spontanaktiviteter - för Äventyrare och Upptäckare Även dessa aktiviteter bygger på de fyra elementen. Det finns ett antal aktivitetslådor med material och beskrivning av aktiviteten. Målsättning är att patrullen jobbar tillsammans och att Äventyrarna kan klara sig utan ledare medan Upptäckarna kanske behöver lite ledarstöd. Dessa aktiviteter genomförs på tid som är schemalagd som patrullaktiviteter. Spontanaktiviteterna är frivilliga och man kan istället välja att ha fri tid. Förtydligande av hur de olika aktiviteterna med GPS under lägret kommer att fungera: Den patrull/spontanaktivitet med geocaching som man kan göra på lägerområdet och i lägerområdets närhet är en frivillig aktivitet som man kan välja att göra om man vill och har tid. Till denna aktivitet kommer det att finnas instruktioner samt gps:er att låna. Stadsaktivitet Stadsaktiviteten kommer att vara upplagd på så sätt att varje patrull kommer att behöva en GPS-mottagare för att via olika koordinater hitta de ledtrådar och praktiska uppgifter som kommer att vara placerade runt om i Växjö stad. Dessa ledtrådar/uppgifter kommer sedan att leta till koordinaterna för en slutlig plats där det kommer att vara en gemensam avslutning av stadsaktiviteten. Det finns olika varianter av GPS-mottagare man kan använda. Några exempel är en vanlig handhållen GPS, en smartphone eller en surfplatta med GPS, Till smartphones och surfplattor finns det flera olika appar (både gratis och sådana man behöver betala för) man kan ladda ner och använda. Även en bil-gps går bra att använda. Det viktiga i sammanhanget är att man kan lägga in koordinater och sedan följa dem.

5 Eventuellt lån av GPS De GPS:er som kommer att finnas till hands för patrull/spontanaktiviteten på lägerområdet kommer att vara lediga under stadsaktiviteten och kommer därför att finnas till utlåning till de som behöver. Av dessa GPS:er finns det dock endast ett begränsat antal. Därför kommer det att finnas en bokningslista för dessa GPS:er i programtältet de första dagarna av lägret. Med anledning av att dessa GPS:er inte kommer att räcka till alla är det därför viktigt att så många patruller som möjligt har med sig en gps:enhet hemifrån. Äventyrarnas hajk Under lägret kommer äventyrarscouterna att gå på hajk, detta medför att äventyrarscouterna kommer behöva ha med sig följande patrullpackning: Vindskydd (för hela patrullen) Stormkök + drivmedel Första förband Vattendunk anpassad för vandring Äventyrarna kommer att gå hajken själva och behöver därför ingen ledare med sig, är du som ledare intresserad av att ändå hjälpa till under hajken så kontakta Ellen Michaelsdotter Holm ellenlinneaholm@gmail.com Frågor om hajken i stort hänvisas också till Ellen! Ellen Michaelsdotter Holm ellenlinneaholm@gmail.com Patrullutmaning för Äventyrare och Upptäckare Alla patruller kan delta i en patrullutmaning. Patrullen planerar och genomför delar av utmaningen utifrån sitt intresse. Det handlar om att tillsammans genomföra ett antal uppgifter där både temaaktiviteter och spontanaktiviteter liksom några aktiviteter som syftar till att lära känna andra scouter på lägret. Patrullen kommer att få ett aktivitetskort på lägret. Stort spel/lägerspelet för alla Kommer att genomföras på fredag eftermiddag. Lägret blir en spelplan med många kontroller med små enkla uppgifter att lösa. Patrullerna tar sig runt spelplanen med hjälp av en tärning och genomför utmaningarna på de kontrollpunkter som tärningen leder dem till. Uppdraget är att ta sig runt spelplanen och ha riktigt roligt tillsammans i patrullen. De klara sig utan vuxen ledare och det gäller bara att hålla ihop patrullen. Det kommer inte att vara någon poängräkning under lägerspelet.

6 Alla ledare på lägret hjälper till att bemanna kontrollpunkterna och hittar på roliga aktiviteter. Exempel på aktiviteter kan vara bygg en levande staty, slå baklänges kullerbytta, gå balansgång, kasta bollar eller vart er fantasi leder er. Planera gärna i förväg, men det går självfallet att hitta på något på lägret också. Kårer med många ledare kan ha många aktiviteter ju fler aktiviteter desto roligare blir spelet för scouterna. Alla ledare kommer att kontaktas under lägret för avstämning inför spelet. Alla patruller skall ta med en tärning eller snurra som är minst 10cm i kanten. Spåraraktivitet Spårarscouterna kommer att uppleva lägrets tema med de fyra elementen i form av en romantiserad aktivitet som startar på onsdagens lägerbål. Lägerbål Under lägret kommer det att bli tre lägerbål. På söndagskvällen blir det invigningslägerbål. På onsdagen blir det lägerbål för spårare och upptäckare och övriga som är kvar på lägerområdet då äventyrarna är på hajk. På fredagen blir det ett gemensamt avslutningslägerbål för alla på lägret. Frågor Om du har några frågor kring programmet så får du gärna maila program@effekt2014.se, väl på lägret så känner du igen oss på vår

7 Förläggning Vi på förläggning kommer ta hand om allt vad gäller plats, säkerhet, vatten, ved och mycket annat. Bifogat till lägerbrevet finns också en säkerhetsplan. Läs gärna igenom denna plan då det är en del säkerhetsutrustning som kåren behöver ha med. Väl på plats känner du igen oss i gruppen på våra Inryckning Inryckningen startar klockan på söndagsmorgonen och redan under förmiddagen kommer alla kårer vara på plats på lägret. Planen är att de som bor nära rycker in tidigt och de som bor längre bort har en senare tid så att ingen behöver samlas på tok för tidigt. Om kåren av någon anledning vill byta tid eller inte klarar någon av dessa tider, ta då kontakt med oss på förläggning: forlaggning@effekt2014.se Ni får gärna åka dit med material i förväg, alltså på fredagen eller lördagen. Vi kommer dock inte kunna ansvara för detta material när det står på plats. Tid Kår Värends, Emmaboda, Växjö, Grimslöv, Moheda, Berg, Eneryda, Nybro Lindsdal, Falken, Mörrum, Smedby, Rockneby, Trekanten, Färjestaden, Tallhagen, Kyrkhult Östra Torp, Tollarp, Mönsterås, Chapman, Rydebäck, Bergkvara, Hummelstad, Kristdala Vid inryckning på onsdagen för spårarscouterna så har vi samma tänk men då spårarna alltid är lite bättre och snabbare så kortar vi ner detta till två timmar: Tid Kår Värends, Emmaboda, Växjö, Grimslöv, Moheda, Berg, Eneryda, Nybro, Trekanten, Kyrkhult, Smedby, Lindsdal, Falken, Rockneby, Tallhagen Östra Torp, Tollarp, Mönsterås, Chapman, Rydebäck, Bergkvara, Hummelstad, Kristdala, Mörrum, Färjestaden Slanor På lägret kommer vi ha slanor så det räcker till både diskställ och portaler. Vi har räknat med ca 2 slanor per deltagare. Ser ni dock att slanhögen minskar så bär tillbaka de slanor ni inte använder så alla kan bygga upp sina läger.

8 Byindelning och kontaktpersoner per kår: By Kår Kontakt Antal 1 Lindsdal Stig Nygren, sue.nygren@telia.com Östra Torp Alf Johansson, gun.johansson@trelleborg.mail.telia.com 9 38 Falken Johanna Adolfsson, adolfsson.johanna@telia.com 14 Nybro Annika Olsson, olsson.annika@hotmail.com 14 Kristdala Gunnel Brodin, gunnel.brodin@telia.com Mörrum Honken Holmström, honken@salongsolklar.se 46 Tollarp Anderas Andersson, andreas_and@hotmail.com Värends Sofia Friman, sfriman95@gmail.com 32 Mönsterås NSF Marcus Rudin, marcus.rudin@nsf.scout.se Smedby Jörgen Liljegren, jorgen.liljegren@gmail.com 20 Rockneby Åke Nyström, a.nystrom@telia.com Trekanten Tobias Thorsell, tobias.thorsell@hotmail.se 5 Chapman Per Smith afchapman@bredband.net 19 Emmaboda Oscar Sundås, oscar@sundas.se Rydebäck Anna Nilsson, anna.nilsson@me.com 27 Färjestaden Ida Hesslemark, ida.hesslemark@telia.com 7 34 Växjö Ola Kanterud, ola.kanterud@hotmail.se 32 Tallhagen Marcus Frisk, styrelsen@tallhagen.com Bergkvara Madde Eriksson, mikael.b.andersson@telia.com 22 Hummelstad Mats Thellman, mats.thellman@nsf.scout.se Kyrkhult Pelle Olsson, per.olof.olsson@brevet.nu 25 Grimslöv Mariann Salomonsson, mariann.grimslov@blixtmail.se Moheda Laila Örheden, laila.orheden@telia.com 16 Berg Susanne, thorn.schlecker@hotmail.com 16 Eneryda Bodil Hansen, bodil@nsf.scout.se 11 43

9 Vi syns på lägret! Nu är det bara att hoppas att tiden fram till lägrets start går fort så vi kan sätta igång. Det första ni ska göra när ni kommit på plats på lägret är att en ansvarig ledare för kåren och checka in er, då går vi igenom anmälningslistan samt hämta påsar med lägermärken och tröjor. Om tröjstorlekarna inte skulle stämma så byter man i ordningen: Inom kåren Inom byn Med grannbyn Hos INFO. Om du har problem att få kontakt med den kår ni ska dela by med, kolla om kåren har mer information på internet eller liknande, till många kårer kan även INFO ha telefonnummer till kontaktpersonen. Självklart om du har någon annan fråga så är det bara att ställa dessa, vi finns i många sociala medier. Om du vill direkt till den grupp frågan gäller. Om du är osäker på vilken detta är så skicka till INFO. Här är varje grupps mailadress: Lägercheferna - Oscar och Amanda: chef@effekt2014.se Intedentur: mat@effekt2014.se Förläggning: forlaggning@effekt2014.se Sjukvård: sjukvard@effekt2014.se Program: program@effekt2014.se Info: info@effekt2014.se Ekonomi: ekonomi@effekt2014.se Tre fingrar mot pannan LÄger KOmmitén - Effekt 2014 Bifogade dokument till detta lägerbrev: Sjukvårdskompendium Säkerhetsplan Mathandbok Blankett att skicka in till anmalan@effekt2014.se gällande betalning

Lägerbrev 5. Inryckning

Lägerbrev 5. Inryckning Lägerbrev 5 Snart är det äntligen dags för läger och vi kommer bli 1603 deltagare och funktionärer som det ser ut just nu. Det finns alltså stora möjligheter för er att lära känna många nya scoutvänner.

Läs mer

Lägerbrev 3. Bifogat med detta lägerbrev och på vår hemsida finns det nu definitivanmälningsblanketter att skriva ut.

Lägerbrev 3. Bifogat med detta lägerbrev och på vår hemsida  finns det nu definitivanmälningsblanketter att skriva ut. Lägerbrev 3 Här kommer lägerbrev nummer tre, fullt av information om lägret och blanketter för definitivanmälan. Varje grupp som planerar lägret har information till er och är du intresserad av att vara

Läs mer

SJÖRÖD. www.sjorod.se. Lägerbrev 2. Dags att definitivanmäla sig!

SJÖRÖD. www.sjorod.se. Lägerbrev 2. Dags att definitivanmäla sig! Lägerbrev 2 Dags att definitivanmäla sig! Våren är här och trädens knoppar bara skriker efter att få slå ut, visst är det härligt! För oss i LÄKO som jobbar med kårläger på Sjöröd, är detta dubbel lycka

Läs mer

1 STÄMMAN ÖPPNAS Distriktsordförande Oscar Sundås hälsar alla välkomna och öppnar mötet.

1 STÄMMAN ÖPPNAS Distriktsordförande Oscar Sundås hälsar alla välkomna och öppnar mötet. Sidan 1 av 4 PROTOKOLL DISTRIKTSSTÄMMA DACKE SCOUTDISTRIKT 2014-10-26 PROTOKOLL fört vid Distriktsstämma med Dacke Scoutdistrikt i Lindås Folkets hus, Lindås söndagen den 26 oktober 2014. NÄRVARANDE: Enligt

Läs mer

Kårläger maj 2017

Kårläger maj 2017 Kårläger 25-28 maj 2017 Årets kårläger arrangerar vi tillsammans med A-dalens scoutkår. Vi kommer att hålla till vid Djursjön i Lindome, se vägbeskrivning på sista sidan. Vi bor som vanligt i tält som

Läs mer

Sprint-SM och TSK elitsommarläger 2015

Sprint-SM och TSK elitsommarläger 2015 PROGRAM Sprint-SM och TSK elitsommarläger 2015 Lördag 27/6 Avresedag 10:00 Tintin hämtar upp hyrbilen. Elin och Ida handlar kvällsmat + frukost för söndagen. 10:45 Samling på parkeringen bredvid St1-macken,

Läs mer

Vilda Kristianstad - mitt i Tivoliparken

Vilda Kristianstad - mitt i Tivoliparken Lägerbrev 4 Vilda Kristianstad - mitt i Tivoliparken Sommarens häftigaste äventyr närmar sig med stormsteg, nu är det snart dags! Vi kommer att bli ungefär 300 scouter som lever lägerliv mitt i centrala

Läs mer

Kårläger 2014 28 maj-1 juni

Kårläger 2014 28 maj-1 juni Kårläger 2014 28 maj-1 juni Årets kårläger arrangerar vi tillsammans med A-dalens scoutkår och Mölndals scoutkår, och vi kommer att hålla till vid Djursjön i Lindome, se vägbeskrivning på sista sidan.

Läs mer

Anmälningsbekräftelse kommer att skickas ut via e-post till anmäld kontaktperson.

Anmälningsbekräftelse kommer att skickas ut via e-post till anmäld kontaktperson. Lägerbrev 2 Hej! Tack för er intresseanmälan till Kårläger på Sjöröd 2015, det är runt 30 kårer som anmält sitt intresse och de preliminära antalet deltagare uppgår till ca 850 scouter! Nu har det blivit

Läs mer

Scouterna ska förbereda sig inför Smugglarhajken enligt följande:

Scouterna ska förbereda sig inför Smugglarhajken enligt följande: INSTRUKTIONER INFÖR SMUGGLARHAJKEN 15-16/9 2018 Smugglarhajken innehåller följande målspår: Ledarskap, aktiv i gruppen, relationer, känsla för naturen, existens, självinsikt och självkänsla, fysiska utmaningar,

Läs mer

1 STÄMMAN ÖPPNAS Distriktsordförande Henrik Bodenhem hälsar alla välkomna och öppnar mötet.

1 STÄMMAN ÖPPNAS Distriktsordförande Henrik Bodenhem hälsar alla välkomna och öppnar mötet. Sidan 1 av 4 PROTOKOLL DISTRIKTSSTÄMMA DACKE SCOUTDISTRIKT 2015-10-18 PROTOKOLL fört vid Distriktsstämma med Dacke Scoutdistrikt i Tallhagens scoutgård söndagen den 18 oktober 2015. NÄRVARANDE: Enligt

Läs mer

SÖDERMANLANDS SCOUTDISTRIKT

SÖDERMANLANDS SCOUTDISTRIKT SÖDERMANLANDS SCOUTDISTRIKT Välkomna till Inspirationshelg 15-16 mars 2014 för äventyrare, utmanare, roverscouter och ledare (tidigare kallats Tinget). Platsen för helgen är Ansgarsgården utanför Flen.

Läs mer

Lägerbrev nr 3. Hej allesamman!

Lägerbrev nr 3. Hej allesamman! Lägerbrev nr 3 Hej allesamman! Snart är det dags att börja packa för sommarläger på Hultet. Nu är äntligen alla anmälningarna inne vi blir drygt 400 deltagare. Alltså, anmälningarna är inne, programmet

Läs mer

Nu är det inte många dagar kvar, men vi har information till ännu ett lägerbrev så att ni är väl förberedda när ni kommer till lägret.

Nu är det inte många dagar kvar, men vi har information till ännu ett lägerbrev så att ni är väl förberedda när ni kommer till lägret. Lägerbrev 6 Nu är det inte många dagar kvar, men vi har information till ännu ett lägerbrev så att ni är väl förberedda när ni kommer till lägret. Program Varje programgrupp har sin egna information här

Läs mer

Info om aktiviteter och anmälnings-formulär på webben

Info om aktiviteter och anmälnings-formulär på webben Info om aktiviteter och anmälnings-formulär på webben Detta behövs, när du vill använda webben för att ta emot anmälningar till en aktivitet. Först ser du en sammanfattning av processen och den info webmaster

Läs mer

för styrelsemöte den 8 december 2013 med Dacke Scoutdistrikt Klockan: 11.00. Efter mötet åker vi till Ikea för att äta julbord. Scoutskjortan på!

för styrelsemöte den 8 december 2013 med Dacke Scoutdistrikt Klockan: 11.00. Efter mötet åker vi till Ikea för att äta julbord. Scoutskjortan på! Dagordning för styrelsemöte den 8 december 2013 med Dacke Scoutdistrikt Plats: Tallhagens scoutgård Klockan: 11.00. Efter mötet åker vi till Ikea för att äta julbord. Scoutskjortan på! 1. Mötet öppnas

Läs mer

Bästa scout. 13.3.2009 Lägerbrev 2

Bästa scout. 13.3.2009 Lägerbrev 2 1 13.3.2009 Lägerbrev 2 Bästa scout I sommar blir det regionläger! I handen håller du ett tydligt vårtecken - lägerbrev 2 och anmälningsblanketten. Pirrar det i magen redan? Lägerbrev 2 innehåller viktig

Läs mer

Nyhetsbrev Augusti. Equmeniascout i Region Stockholm. Hej!

Nyhetsbrev Augusti. Equmeniascout i Region Stockholm. Hej! Equmeniascout i Region Stockholm Nyhetsbrev Augusti Hej! Välkomna tillbaka! En ny scouttermin är precis på väg att dra igång, kanske har den redan det för vissa av er. Detta innebär nya möjligheter, nya

Läs mer

2 VAL AV MÖTESORDFÖRANDE Till mötesordförande väljs Fredrik Karlsson, Smedby Scoutkår.

2 VAL AV MÖTESORDFÖRANDE Till mötesordförande väljs Fredrik Karlsson, Smedby Scoutkår. Sidan 1 av 3 PROTOKOLL DISTRIKTSSTÄMMA DACKE SCOUTDISTRIKT 2013-10-20 PROTOKOLL fört vid Distriktsstämma med Dacke Scoutdistrikt i Lindås Folkets hus, Lindås söndagen den 20 oktober 2013. NÄRVARANDE: Enligt

Läs mer

I varje avdelning ingår36 deltagare och fyra ledare. Huggsnakes är en avdelning. Avdelningen är i sin tur uppdelad i fyra patruller med nio deltagare

I varje avdelning ingår36 deltagare och fyra ledare. Huggsnakes är en avdelning. Avdelningen är i sin tur uppdelad i fyra patruller med nio deltagare 1 OBS! Gäller endast för resor till och från förträffen ej till flygplatsen! 2 På hemsidan/bloggenkommer info att läggas ut kontinueligt. Mail skickas ut till de adresser vi har antingen när vi har något

Läs mer

Programmet kommer bli roligt och vi hoppas att solen lyser på oss och att det är varmare i vattnet.

Programmet kommer bli roligt och vi hoppas att solen lyser på oss och att det är varmare i vattnet. Lägerbrev 2 Hej Det kommer bli ett toppen läger med mycket scouter vi blir ca 80 st när vi är som flest. På Vässarö kommer det vara nästan 2 000 scouter totalt under delar av den tid vi är där. Programmet

Läs mer

Ånhammar Bladet ÅNHAMMARS STÖRSTA & BÄSTA TIDNING!!! INNEHÅLL: Väderprognos sid 8. Recept sid 3 Vem äter var sid 4 Bilder mm.

Ånhammar Bladet ÅNHAMMARS STÖRSTA & BÄSTA TIDNING!!! INNEHÅLL: Väderprognos sid 8. Recept sid 3 Vem äter var sid 4 Bilder mm. ÅNHAMMAR 2002 Nummer 1 2002 Ånhammar Bladet Tidningsredaktionen i slaktboden. Upplaga 11 ex. INNEHÅLL: Väderprognos sid 8 Recept sid 3 Vem äter var sid 4 Bilder mm. sid 5 ÅNHAMMARS STÖRSTA & BÄSTA TIDNING!!!

Läs mer

Äventyrskväll hos Scouterna är skoj, ska vi gå tillsammans?

Äventyrskväll hos Scouterna är skoj, ska vi gå tillsammans? Äventyrskväll hos Scouterna är skoj, ska vi gå tillsammans? Det finns många spännande aktiviteter som scouterna kan bjuda in sina kompisar till. Att följas till scoutmötet känns kul och tryggt. Att ha

Läs mer

VÄLKOMNA! Dagordning. för styrelsemöte den 26 januari 2014 med Dacke Scoutdistrikt. Plats: Mörbylånga scoutgård. Klockan: ca. 10.

VÄLKOMNA! Dagordning. för styrelsemöte den 26 januari 2014 med Dacke Scoutdistrikt. Plats: Mörbylånga scoutgård. Klockan: ca. 10. Dagordning för styrelsemöte den 26 januari 2014 med Dacke Scoutdistrikt Plats: Mörbylånga scoutgård Klockan: ca. 10.00 1. Mötet öppnas 2. Val av justerare 3. Godkännande av dagordning 4. Föregående mötes

Läs mer

TOTEMPÅLEN Nr 2 2015 Utmanarscout och Ledarblad

TOTEMPÅLEN Nr 2 2015 Utmanarscout och Ledarblad TOTEMPÅLEN Nr 2 2015 Utmanarscout och Ledarblad S:t Georg i Smedby Scoutkår Foto: Birgitta Nilsson 123456789012345678901212345678901234 TOTEMPÅLEN NR 2 2015 REDAXRUTAN Innehållsförteckning Den 1:e till

Läs mer

Detta lägerbrev är fullmatad med information om sommarens äventyr!

Detta lägerbrev är fullmatad med information om sommarens äventyr! Lägerbrev 1 Sjöröds Kårlägerveckor 2016 Hej! Tack för er intresseanmälan till Kårläger på Sjöröd 2016, det är 18 scoutkårer som anmält sitt intresse och de preliminära antalet deltagare uppgår till ca

Läs mer

ZKA-UT. Medlemstidning för Hässelby Scoutkår. Ordföranden har ordet. Nr 2, vårterminen 2014. I detta nummer:

ZKA-UT. Medlemstidning för Hässelby Scoutkår. Ordföranden har ordet. Nr 2, vårterminen 2014. I detta nummer: ZKA-UT Medlemstidning för Hässelby Scoutkår Nr 2, vårterminen 2014 I detta nummer: - Ordföranden har ordet - Discovery-hajk! - Gästabud 25 april! - Sommarlägret! - Utställning i Åkermyntans bibliotek -

Läs mer

Sista anmälningsdagen: 15.3.2012!

Sista anmälningsdagen: 15.3.2012! Sista anmälningsdagen: 15.3.2012! Scoutläger 29.7-5.8.2012 Lägerstabens hälsning Moi! Här har du ett litet häfte för att bekanta dig med det tuffaste som händer nästa sommar, dvs scoutlägret Mondo! Ett

Läs mer

Svenska Missionskyrkan/SMU i Södra Götalands distrikt och SMU i Osby. Inbjuder till

Svenska Missionskyrkan/SMU i Södra Götalands distrikt och SMU i Osby. Inbjuder till Svenska Missionskyrkan/SMU i Södra Götalands distrikt och SMU i Osby Inbjuder till för alla som har ett levande intresse för ishockey i åldern från 20 år och uppåt. Den 7-8 februari 2009 går resan till

Läs mer

Tältning vid Boserups scoutstuga 21-22 juni

Tältning vid Boserups scoutstuga 21-22 juni Tältning vid Boserups scoutstuga 21-22 juni Avfärd: Onsdagen den 21 juni klockan 9:00 från fritids. Vi cyklar till scoutstugan och har en paus efter halva vägen. Vi har med en bil som barnen kan lägga

Läs mer

Tack för er intresseanmälan, det är en hel del kårer som anmält sitt intresse vilket är jätte kul!

Tack för er intresseanmälan, det är en hel del kårer som anmält sitt intresse vilket är jätte kul! Sidan 1 av 10 Lägerbrev 3 Hej! Tack för er intresseanmälan, det är en hel del kårer som anmält sitt intresse vilket är jätte kul! Nu har det blivit dags att definitivanmäla sig. Detta utskick innehåller

Läs mer

TOTEMPÅLEN. Nr 4 2015 Utmanarscout och Ledarblad

TOTEMPÅLEN. Nr 4 2015 Utmanarscout och Ledarblad TOTEMPÅLEN Nr 4 2015 Utmanarscout och Ledarblad Redaxrutan Det känns lite vemodigt när jag inser att detta är den sista Totempålen som skrivs. Årets distriktsstämma beslutade att lägga ner Totempålen och

Läs mer

1 Årsmötets öppnande Distriktsordförande Mattias Henriksson öppnade mötet.

1 Årsmötets öppnande Distriktsordförande Mattias Henriksson öppnade mötet. Kalmar NSF Distrikt Årsmötesprotokoll 2011-03-26 1 Årsmötets öppnande Distriktsordförande Mattias Henriksson öppnade mötet. 2 Fastställande av röstlängd Distriktsordförande Mattias Henriksson ropade upp

Läs mer

SKYPE uppkoppling under SAAF årsmötet.

SKYPE uppkoppling under SAAF årsmötet. SKYPE uppkoppling under SAAF årsmötet. För första gången kommer SAAF att testa SKYPE uppkoppling under årsmötet. Det gäller dig som har anmält att du kan vara närvarande på telefonen och att du kan identifieras

Läs mer

CAMP VÅR APRIL

CAMP VÅR APRIL CAMP VÅR 2016 23 24 APRIL Välkommen till Camp Vår 2016, Region Mälardalens vårläger för de äldre frilufsargrupperna! Lägret arrangeras vid Domarudden, Åkersberga, helgen 23-24 april. Priset är 170 kr.

Läs mer

LÄGER 2008. - Lägerliv och äventyr i Tiveden - VI SYNS I SOMMAR! Lägerbrev 2

LÄGER 2008. - Lägerliv och äventyr i Tiveden - VI SYNS I SOMMAR! Lägerbrev 2 LÄGER 2008 - Lägerliv och äventyr i Tiveden - Lägerbrev 2 Lägret är scoutårets höjdpunkt där patrullen får visa vad den går för. Man får bygga sin egen bostad, tända sin egen eld och laga sin egen mat.

Läs mer

! " ## GPS & Geocaching, med Garmin ETrex Legend. Geocaching från några timmar till ngn dag

!  ## GPS & Geocaching, med Garmin ETrex Legend. Geocaching från några timmar till ngn dag ! " ## GPS & Geocaching, med Garmin ETrex Legend ÅK 4-9 (gymnasiet -> ) Genomgång av GPS (4h) Geocaching från några timmar till ngn dag . /* Denna övning syftar till att lära sig mer vad en GPS klarar

Läs mer

TOTEMPÅLEN. Nr 2 2014 UTMANARSCOUT OCH LEDARBLAD. Distriktsstyrelsen Foto: Erika Wernbro

TOTEMPÅLEN. Nr 2 2014 UTMANARSCOUT OCH LEDARBLAD. Distriktsstyrelsen Foto: Erika Wernbro TOTEMPÅLEN Nr 2 2014 UTMANARSCOUT OCH LEDARBLAD Distriktsstyrelsen Foto: Erika Wernbro 123456789012345678901212345678901234 1234567890123456789012345678901212345678901234 1234567890123456789012345678901212345678901234

Läs mer

VÄLKOMNA! Dagordning. för styrelsemöte den 1 april 2012 med Dacke Scoutdistrikt. Plats: Emmaboda scoutstuga. Klockan: Klockan 13.

VÄLKOMNA! Dagordning. för styrelsemöte den 1 april 2012 med Dacke Scoutdistrikt. Plats: Emmaboda scoutstuga. Klockan: Klockan 13. Dagordning för styrelsemöte den 1 april 2012 med Dacke Scoutdistrikt Plats: Emmaboda scoutstuga Klockan: Klockan 13.00 1. Mötet öppnas 2. Val av justerare 3. Godkännande av dagordning 4. Föregående mötes

Läs mer

Vägvisare. till KFUM Breviks Lägergård

Vägvisare. till KFUM Breviks Lägergård Vägvisare till KFUM Breviks Lägergård Välkommen till Brevik! Nu när ni bokat er vistelse vill vi tillsammans med er göra den så bra som möjligt. För er tid på Brevik ska bli lyckad, ber vi er att läsa

Läs mer

Vad är UV-scout??? Medlemsavgift! Om du undrar över något hör av dig till oss!

Vad är UV-scout??? Medlemsavgift! Om du undrar över något hör av dig till oss! Vad är UV-scout??? Vi vill gärna berätta lite om oss i UV-scout för att du som deltagare, förälder, syskon etc. ska få veta lite mer om vad vi är för några. För oss, liksom andra scoutorganisationer, är

Läs mer

Kom med! Vi har en uppgift som passar dig.

Kom med! Vi har en uppgift som passar dig. Kom med! Vi har en uppgift som passar dig. Som vuxen och ung vuxen verkar tiden inte riktigt räcka till. Men med en tydlig och anpassad fråga kan ett engagemang i Scoutkåren prioriteras högt. Med studier

Läs mer

Lägerbrev 2. Facebook och Twitter. Definitivanmälan. Lägeravgift

Lägerbrev 2. Facebook och Twitter. Definitivanmälan. Lägeravgift Lägerbrev 2 Hej! Det efterlängtade lägerbrev nummer 2 är äntligen klart! I detta brev kan du läsa lite om bland annat programmet, mat, parkeringsmöjligheter och vad man behöver ha med sig när man kommer

Läs mer

Boomerang 2008. Lägerinformation som ska läsas innan lägret

Boomerang 2008. Lägerinformation som ska läsas innan lägret Boomerang 2008 Lägerinformation som ska läsas innan lägret Är det någon information du saknar när du läst igenom dessa sidor titta in på hemsidan; www.boomerang2008.se. Hittar du inte ditt svar där så

Läs mer

SOMMAREN 2015 PÅ SOLÄNGENS RIDSKOLA

SOMMAREN 2015 PÅ SOLÄNGENS RIDSKOLA LÄGER 1 - Pannkakslägret HELDAGSLÄGER i 5 dagar TID Måndag Fredag (22-26/6) kl. 8.30-16.00 RIDNING 2 pass per dag i delad grupp. Dressyr, hoppning, barbacka, uteritt mm. Ridningen anpassas efter nivå så

Läs mer

Helsingborgs Tennisklubb www.htktennis.com

Helsingborgs Tennisklubb www.htktennis.com Välkomna till ett nytt och fräscht HTK 2015. Klubben har gjort en fantastisk resa de senaste åren som nu börjar landa i en stabil organisation. HTK känner att det är viktigt att skilja på barn-, ungdoms

Läs mer

Terminsprogram för Äventyrarna VT 2015

Terminsprogram för Äventyrarna VT 2015 Terminsprogram för Äventyrarna VT 2015 Vecka Datum Tid Dag Tema 4 22/1 18.30-20.30 torsdag Pulka 5 29/1 18.30-20.30 torsdag Surrning 6 5/2 18.30-20.30 torsdag Scouternas årsmöte 7 12/2 18.30-20.30 torsdag

Läs mer

Första dagen byggde vi upp ett väldigt snyggt lägerområde med spis osv. På kvällen var det orientering. Den vanns klart av Britt och Norman.

Första dagen byggde vi upp ett väldigt snyggt lägerområde med spis osv. På kvällen var det orientering. Den vanns klart av Britt och Norman. På miniorlägret var det ca 15 ungar och nästan lika många ledare. Vi kom ut på lördagen och började med att bygga på en gång. Först reste vi tält med hjälp av ledarna. Spis och sånt var redan klart; men

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 FÖREDRAGNINGSLISTA Årsmöte med Hummelstad scoutkår 1. Mötets öppnande 2. Val av a. Ordf. för mötet.. b. Sekr... c. Justeringsmän och rösträknare.... 3 Fastställande av föredragningslista

Läs mer

Nummer 3. Lägerinvigningen. Inryckningen i bilder. Hon åker på sitt andra läger. Vilket är ditt favoritelement?

Nummer 3. Lägerinvigningen. Inryckningen i bilder. Hon åker på sitt andra läger. Vilket är ditt favoritelement? Nummer 3 Lägerinvigningen Inryckningen i bilder Hon åker på sitt andra läger Vilket är ditt favoritelement? Lägerinvigning Fältet framför scenen fylldes snabbt med scoutklädda unga och gamla. Skratt blandades

Läs mer

THE BEAVER CREEK GAZETTE nyhetsbrev 5

THE BEAVER CREEK GAZETTE nyhetsbrev 5 THE BEAVER CREEK GAZETTE nyhetsbrev 5 Nyhetsbrevets innehåll: Från City Hall Bilagor Program Aktivitetstips Patrullutmaning 1 Patrullutmaning 2 Transport till lägerplatsen In- och utcheckning Lägeranmälan

Läs mer

Nyhetsbrev Juni. Sommarvädret dök plötsligt upp! Solen skiner och värmen har anlänt. Hoppas den håller i sig ett bra tag nu!

Nyhetsbrev Juni. Sommarvädret dök plötsligt upp! Solen skiner och värmen har anlänt. Hoppas den håller i sig ett bra tag nu! Göteborg 150615 Nyhetsbrev Juni Hej! Sommarvädret dök plötsligt upp! Solen skiner och värmen har anlänt. Hoppas den håller i sig ett bra tag nu! Bifogat i detta nyhetsbrev finns senaste anteckningar från

Läs mer

Staffanstorps scoutkår i Djurslöv 2014-05-05

Staffanstorps scoutkår i Djurslöv 2014-05-05 Kretsmöte Lund Staffanstorps scoutkår i Djurslöv 2014-05-05 Staffanstorps scoutkår i Djurslöv hälsade oss välkomna och Richard Strand, kårordförande i kåren, startade upp mötet enligt agendan. Följande

Läs mer

Nyhetsbrev Januari. Equmeniascout i Region Stockholm. Hej! På gång. Ledarfest! Isbiten

Nyhetsbrev Januari. Equmeniascout i Region Stockholm. Hej! På gång. Ledarfest! Isbiten Equmeniascout i Region Stockholm Nyhetsbrev Januari Hej! Det är med glädje som vi skriver detta första nyhetsbrev från oss i Scoutstaget i region Stockholm. I höstas startade vi upp som stag och kommer

Läs mer

INBJUDAN. StOF:s SOMMARLÄGER MAJ 2015 vid Lida Friluftsgård. Arrangör: Tullinge SK. Programmet i korthet

INBJUDAN. StOF:s SOMMARLÄGER MAJ 2015 vid Lida Friluftsgård. Arrangör: Tullinge SK. Programmet i korthet INBJUDAN StOF:s SOMMARLÄGER 29 31 MAJ 2015 vid Lida Friluftsgård Arrangör: Tullinge SK Programmet i korthet Fredag kväll: Incheckning och sommarlägersprinten (UP) Lördag förmiddag: OL-teknikträning Lördag

Läs mer

MEDLEMSANSÖKAN SVERIGES UNGDOMSRÅD

MEDLEMSANSÖKAN SVERIGES UNGDOMSRÅD MEDLEMSANSÖKAN SVERIGES UNGDOMSRÅD LÄS DETTA INNAN NI BÖRJAR FYLLA I ANSÖKAN HUR NI FYLLER I ANSÖKAN Läs den korta texten innan varje ruta. Den förklarar varför vi behöver de uppgifter som ni fyller i.

Läs mer

Malmen Getingen Kalmarsund Bostad. Kvarnholmen, centrum. Kv Giraffen ( Maxi -OBS ) Butik. Kvarnholmen, centrum. Kvarnholmen, centrum

Malmen Getingen Kalmarsund Bostad. Kvarnholmen, centrum. Kv Giraffen ( Maxi -OBS ) Butik. Kvarnholmen, centrum. Kvarnholmen, centrum n för hyreshus Sida: 1 ( 6 ) 0801 0880102 Malmen Getingen Kalmarsund 0880103 Varvsholmen 0880106 Kvarnholmen, övrig del 0880107 Kvarnholmen, centrum 0801 0880105 Kv Giraffen ( Maxi -OBS ) 0880107 Kvarnholmen,

Läs mer

INBJUDAN. StOF:s SOMMARLÄGER MAJ 2015 vid Lida Friluftsgård. Arrangör: Tullinge SK. Programmet i korthet

INBJUDAN. StOF:s SOMMARLÄGER MAJ 2015 vid Lida Friluftsgård. Arrangör: Tullinge SK. Programmet i korthet INBJUDAN StOF:s SOMMARLÄGER 29 31 MAJ 2015 vid Lida Friluftsgård Arrangör: Tullinge SK Programmet i korthet Fredag kväll: Incheckning och sommarlägersprinten (UP) Lördag förmiddag: OL-teknikträning Lördag

Läs mer

Spårarscoutlägret i Djupviken 25-27 maj 2011

Spårarscoutlägret i Djupviken 25-27 maj 2011 1 Spårarscoutlägret i Djupviken 25-27 maj 2011 Plats: Djupvikenstugan Tid: kl.17.00 fredagen den 25 maj till kl.13.00 söndagen den 27 maj. Försök undvik att köra ner bilar då barnen är på väg ner eller

Läs mer

UTMANARSCOUT- OCH LEDARBLAD

UTMANARSCOUT- OCH LEDARBLAD Nr 3 2013 UTMANARSCOUT- OCH LEDARBLAD REDAXRUTA Redax Nu har nog hösten förpassat sommaren till garberoben eller var den nu hamnar. Det är kallt och kyligt, men ibland blir det sommarvarmt, som i lördags

Läs mer

Spånga-Elden. 2740 kr från Spånga till Världsnaturfonden

Spånga-Elden. 2740 kr från Spånga till Världsnaturfonden Spånga-Elden Lägertidning för Spånga Scoutkår på Eldorado på Vässarö. Nr Sex 2740 kr från Spånga till Världsnaturfonden Bildextra Tema Mayamarknaden Dagens profil: Doktor Carro BLÄCKFLÄCKEN! Hur har lägret

Läs mer

För att er vistelse i Eskilstuna skall bli så bra som möjligt så skickar vi över lite information om cupen, tider, platser mm.

För att er vistelse i Eskilstuna skall bli så bra som möjligt så skickar vi över lite information om cupen, tider, platser mm. Välkommen till RekarneCupen 2017 Hej och välkommen till RekarneCupen den 3-5/11 2017. Vi hoppas det skall bli en trevlig cup med fartfyllda matcher och fair play. Aktuellt spelprogram och mer information

Läs mer

Onsdagen den 11 februari, samling klockan 08.10 vid skolans parkering vid fotbollsplan. Där tar vi ett uppropp.

Onsdagen den 11 februari, samling klockan 08.10 vid skolans parkering vid fotbollsplan. Där tar vi ett uppropp. Till elever och föräldrar i år 5 Isvaksdopp Då var det snart dags för årets isvaksdopp. I samband med att ni får hem detta så har teorilektionerna inför isvaksdoppet startat. Vi kommer att genomföra fyra

Läs mer

Protokoll fört vid Dacke scoutdistrikts distriktsstämma i Växjö scoutkårs lokaler på Bergendalska gården söndagen den 22 oktober 2017.

Protokoll fört vid Dacke scoutdistrikts distriktsstämma i Växjö scoutkårs lokaler på Bergendalska gården söndagen den 22 oktober 2017. Sidan 1 av 5 Protokoll Protokoll fört i Växjö scoutkårs lokaler på Bergendalska gården söndagen den 22 oktober 2017. 1 STÄMMAN ÖPPNAS Distriktsordförande Henrik Bodenhem hälsade alla välkomna och öppnade

Läs mer

Harry Potter ledarinstruktioner:

Harry Potter ledarinstruktioner: Harry Potter ledarinstruktioner: Hej! Här kommer ledarinstruktioner för er som är anmälda till Harry Potter hajken i höst. Harry Potter hajken innehåller följande målspår: Ledarskap, aktiv i gruppen, relationer,

Läs mer

Tävling är öppen fram till den 29 november

Tävling är öppen fram till den 29 november Kårträff 25/9 Nya hemsidan- en rundtur Webbutbildning för kårer Nytt distriktsmärke Ny distriktstruktur Extra lägerbidrag Årsmötet/Stämman- viktigaste frågorna Regionala utbildningar Västra kansliet Gruppdiskussion

Läs mer

Instruktioner för dig som ska söka till Mattekollo 2016

Instruktioner för dig som ska söka till Mattekollo 2016 Instruktioner för dig som ska söka till Mattekollo 2016 Matematik är KUL men Mattekollo 2016 har tyvärr ett begränsat antal platser, nämligen 40 stycken. Det blir även ett roligare kollo om de som kommer

Läs mer

Det närmar sig avresa till Öland och Färjestaden och ICA Öland Cup 2017!

Det närmar sig avresa till Öland och Färjestaden och ICA Öland Cup 2017! ICA Öland Cup 2017 Det närmar sig avresa till Öland och Färjestaden och ICA Öland Cup 2017! Vi har två lag anmälda till cupen och första matchen spelas på fredagen den 4 augusti kl 10.00! Båda lagen kommer

Läs mer

Kontrollrapport 6 Hyreshus. Hyresområde

Kontrollrapport 6 Hyreshus. Hyresområde n 1 / 13 0801 Bostad 0880102 Stensö, Kalmarsund, Malmen, Getingen, Kalmar tätort 0880103 Varvsholmen, Kalmar tätort 0880106 Kvarnholmen utom centrala delen, Kalmar tätort 0880107 Centrala Kvarnholmen,

Läs mer

Kommer man kunna få gå utanför området? Nej, det är hög säkerhet på området och det är grindar för att komma in/ut.

Kommer man kunna få gå utanför området? Nej, det är hög säkerhet på området och det är grindar för att komma in/ut. Frågor och svar Hur mycket fickpengar bör man ha med sig? Vad ingår? Vad ingår inte? Hur mycket fickpengar ska man ha med? Är det någon gräns? Det finns ingen gräns för hur mycket man får ta med sig i

Läs mer

för styrelsemöte söndagen den 18 september 2011 med Dacke Scoutdistrikt

för styrelsemöte söndagen den 18 september 2011 med Dacke Scoutdistrikt Dagordning för styrelsemöte söndagen den 18 september 2011 med Dacke Scoutdistrikt Plats: Chapmangården Klockan: 13.30 1. Mötet öppnas 2. Val av justerare 3. Godkännande av dagordning 4. Föregående mötes

Läs mer

Utresa - fredag 31 juli 2015

Utresa - fredag 31 juli 2015 Sommaren närmar sig med stormsteg och förberedelserna inför Tri-Camp i England är intensivare än någonsin. I detta informationsbrev hoppas vi att den mesta informationen som ni behöver finns med. En del

Läs mer

Äventyren Hajken ÄVENTYRET HAJKEN

Äventyren Hajken ÄVENTYRET HAJKEN ÄVENTYRET HAJKEN Det här äventyret går ut på att patrullen ska planera och genomföra en hajk. Hajken är ett självklart inslag i scouting och ett ord som väcker minnen. De flesta scouter åker på minst en

Läs mer

Aktivitetskatalog. Equmenia Linghemskyrkan. Detta häfte innehåller...all information om våra verksamheter...terminsprogram...

Aktivitetskatalog. Equmenia Linghemskyrkan. Detta häfte innehåller...all information om våra verksamheter...terminsprogram... Aktivitetskatalog Equmenia Linghemskyrkan Detta häfte innehåller......all information om våra verksamheter...terminsprogram...kontaktuppgifter Höstterminen 2016 V ä l k o m m e n t i l l L i n g h e m

Läs mer

Här presenteras Snapphane Scoutdistrikts aktiviteter under Bilderna är från läger och arrangemang Information om arrangemang och kurser i

Här presenteras Snapphane Scoutdistrikts aktiviteter under Bilderna är från läger och arrangemang Information om arrangemang och kurser i Snappa UPP 2019 Här presenteras Snapphane Scoutdistrikts aktiviteter under 2019. Bilderna är från läger och arrangemang 2018. Information om arrangemang och kurser i Skåne finns på en av regionens hemsidor:

Läs mer

Elevuppgifter till Spöket i trädgården. Frågor. Kap. 1

Elevuppgifter till Spöket i trädgården. Frågor. Kap. 1 Elevuppgifter till Spöket i trädgården Frågor Kap. 1 1. Varför vaknade Maja mitt i natten? 2. Berätta om när du vaknade mitt i natten. Varför vaknade du? Vad tänkte du? Vad gjorde du? Kap 2 1. Varför valde

Läs mer

INSTRUKTIONER INFÖR GULDGRÄVARHAJKEN 16-17/9 2017

INSTRUKTIONER INFÖR GULDGRÄVARHAJKEN 16-17/9 2017 INSTRUKTIONER INFÖR GULDGRÄVARHAJKEN 16-17/9 2017 Guldgrävarhajken innehåller följande målspår: Ledarskap, aktiv i gruppen, relationer, känsla för naturen, existens, självinsikt och självkänsla, fysiska

Läs mer

Nyhetsbrev 2018 februari Gott Nytt Syår och Grattis alla jubilarer.

Nyhetsbrev 2018 februari Gott Nytt Syår och Grattis alla jubilarer. Nyhetsbrev 2018 februari Gott Nytt Syår och Grattis alla jubilarer. För jubilarer är vi alla i Kviltföreningen Rikstäcket. För 30 år sedan startades föreningen och många mil tråd har förbrukats sedan dess.

Läs mer

SPÄNNING, GEMENSKAP OCH UTVECKLING

SPÄNNING, GEMENSKAP OCH UTVECKLING SPÄNNING, GEMENSKAP OCH UTVECKLING UNGA SOM GÖR VÄRLDEN BÄTTRE Scouterna ger över 68 000 barn och unga från alla delar av samhället chansen att uppleva äventyr tillsammans och växa som individer. Det innebär

Läs mer

Pedagogens manus till BILDSPEL 2 Åk 6 KROPPEN OCH MAT

Pedagogens manus till BILDSPEL 2 Åk 6 KROPPEN OCH MAT Pedagogens manus till BILDSPEL 2 Åk 6 KROPPEN OCH MAT 1. Manus: Dagens bildspel handlar om kroppen och mat och dryck. Man brukar säga mätt och glad vilket stämmer ganska bra är vi mätta och otörstiga blir

Läs mer

Nummer 5. Boxdags. Elden är lös. Vad gör förläggning? Vad är ditt galnaste lägerminne?

Nummer 5. Boxdags. Elden är lös. Vad gör förläggning? Vad är ditt galnaste lägerminne? Nummer 5 Boxdags Elden är lös Vad gör förläggning? Vad är ditt galnaste lägerminne? Boxdags! Påarps äventyrare har precis hämtat ut sin andra box för dagen. Nyss har dom gjort Paracordarmband, vilket alla

Läs mer

Har du gymnaster som älskar att träna, ha roligt och framförallt att gympa? Häng då med på vår nya

Har du gymnaster som älskar att träna, ha roligt och framförallt att gympa? Häng då med på vår nya Utmaning light Har du gymnaster som älskar att träna, ha roligt och framförallt att gympa? Häng då med på vår nya Utmaning! Alla kan vara med! Lagledaren (en ledare för er gympagrupp) får i uppgift att

Läs mer

Kårstyrelsens förslag till årsmötet Onsdagen den 5 mars 2014

Kårstyrelsens förslag till årsmötet Onsdagen den 5 mars 2014 Kårstyrelsens förslag till årsmötet Onsdagen den 5 mars 2014 1. Medlemsavgift 2014 Medlemsavgift per år: 200 kr. Medlemsavgift per år och familj: 500 kr. Medlemsavgift för projekt: 100 kr. (Medlemskap

Läs mer

INBJUDAN TILL RIKSSTÄMMA 2011

INBJUDAN TILL RIKSSTÄMMA 2011 2011-02-21 Till FMCK Riksstyrelse, hedersledamöter i FMCK RF, samtliga kårer, valberedning samt revisorer INBJUDAN TILL RIKSSTÄMMA 2011 FMCK Värmland har tillsammans med FMCK Riksförbund äran att inbjuda

Läs mer

Typ 1 diabetes i bilder

Typ 1 diabetes i bilder Typ 1 diabetes i bilder Insulinpump, i den lilla tuben finns insulin. Pumpen är sedan ansluten via en slang till en nål som oftast sitter på magen eller överdelen av skinkan. Nålen byts varannan till var

Läs mer

Telefonnummer för särskilda händelser och behov Tellus 09

Telefonnummer för särskilda händelser och behov Tellus 09 Här kommer det sista lägerbrevet med utrustningslista. Nu är det inte långt kvar till sommarens scouthöjdpunkt, årets sommarläger! Lägret heter Tellus09 Världens läger! och temat på lägret är äventyr från

Läs mer

Sweden Outdoor arena

Sweden Outdoor arena Vår hemmaplan Sweden Outdoor arena Tänk dig en egen arena där alla får obegränsat med speltid, alla har VIP-loger och offside existerar inte. Självklart finns det, vi kallar det för scouting. Vår hemmaplan

Läs mer

AKLA Första Hjälpen System 2015

AKLA Första Hjälpen System 2015 AKLA System 2015 Om AKLA AKLA AB arbetar för människors trygghet genom att utveckla, tillverka och marknadsföra produkter inom, Sjukvård och Hygien. AKLA AB tillverkar sterila produkter med kvalitetskontroll

Läs mer

Vikingen nr 2 2008. Tidningen Vikingen utkommer med 4-6 nummer per år.

Vikingen nr 2 2008. Tidningen Vikingen utkommer med 4-6 nummer per år. Vikingen nr 2 2008 Tidningen Vikingen utkommer med 4-6 nummer per år. Alla kårens medlemmar kan skicka in bidrag till kårtidningen. Du som har varit med om någonting skoj som du vill berätta om, kom in

Läs mer

Sällan har en webannons innehållit så mycket!

Sällan har en webannons innehållit så mycket! Sällan har en webannons innehållit så mycket! En givande webannons! Köp en webannons på Göteborg Rugbyförenings hemsida och hjälp oss att fortsätta utvecklas! Förra året gick vårt Herrlag till semifinal

Läs mer

Årets första nyhetsbrev februari 2014

Årets första nyhetsbrev februari 2014 Årets första nyhetsbrev februari 2014 Nu har olika aktiviteter startat upp igen efter julledighet och många har hunnit med årsmöten, där ni som lokal förening tagit beslut om färdplan för framtiden. Byten

Läs mer

Infobrev #12 - En sista koll på allt

Infobrev #12 - En sista koll på allt Infobrev #12 - En sista koll på allt Vad kul att just Du har valt att åka till Japan! Tillsammans kommer vi göra det till ett fantastiskt äventyr! Kommer du ihåg att det var så det stod, i det första infobrevet

Läs mer

Välkommen som Camp-in-Camp arrangör på Sjöröd!

Välkommen som Camp-in-Camp arrangör på Sjöröd! Välkommen som Camp-in-Camp arrangör på Sjöröd! - Lägerbrev 1 - Hoppas ni har haft en trevlig jul, ett gott nytt år och en god fortsättning på 2011. Du som får detta mail är enligt våra noteringar anmäld

Läs mer

Vikingen nr 3 2006 -------------------------------------------------------------------------------------------------

Vikingen nr 3 2006 ------------------------------------------------------------------------------------------------- Vikingen nr 3 2006 Tidningen Vikingen utkommer med 4-6 nummer per år. Alla kårens medlemmar kan skicka in bidrag till kårtidningen. Du som har varit med om någonting skoj som du vill berätta om, kom in

Läs mer

Kommunikation genom internet och möten

Kommunikation genom internet och möten Avdelningsledare Svenska Kontingenten till Världsscoutjamboreen i Japan 2015 Kommunikation genom internet och möten Under rundresan i Japan så är avdelningarna, International Service Team (IST) och kontingentsledningen

Läs mer

Lemshaga13 Planering

Lemshaga13 Planering Lemshaga13 Planering Ver2, 2013-10-02 Allm. Inköp/Fix/ToDo Story Inbjudan. Ved. Frimärken, mm Hajkmärke göra själva; Läderarmbandet 4 Stationer; Eld, Bröd, Kasta&Lek, Läderarmband Ta med (bara förslag):

Läs mer

Inbjudan till dansvecka 25/8 30/8-2014!

Inbjudan till dansvecka 25/8 30/8-2014! Inbjudan till dansvecka 25/8 30/8-2014 Vi i föreningen DansGlada Fötter i Kiruna har härmed nöjet att bjuda in er till en hel vecka med dans Under veckan erbjuder vi allt i från nybörjarkurs i bugg och

Läs mer

Självhjälpsprogram för ADHD. Del 1 Att hitta din väg

Självhjälpsprogram för ADHD. Del 1 Att hitta din väg Självhjälpsprogram för ADHD Del 1 Att hitta din väg Välkommen till vårt självhjälpsprogram för ADHD. Detta program ger dig verktygen att använda din ADHD som en superkraft för att hitta till ett bra liv..

Läs mer

Rapport från Gnugghelgen november 2016

Rapport från Gnugghelgen november 2016 Rapport från Gnugghelgen 11-12 november 2016 Plats: Tors scoutstuga på Björkö Deltagare: Daniel Sundqvist - Äventyrarledare Victoria Olofsson - Spårarledare Mikael Jedenby - Äventyrarledare Angelica Stenberg

Läs mer

RIL F U F T S F R Ä M J A N D E T M A L M Ö CAMP GLÖD MAJ I JÄRAVALLEN VID BADSJÖN. Friluftsfrämjandet Malmö

RIL F U F T S F R Ä M J A N D E T M A L M Ö CAMP GLÖD MAJ I JÄRAVALLEN VID BADSJÖN. Friluftsfrämjandet Malmö 2019 GLÖD CAMP RIL F U F T S F R Ä M J A N D E T M A L M Ö CAMP GLÖD 2019 17-19 MAJ I JÄRAVALLEN VID BADSJÖN Friluftsfrämjandet Malmö LÅT ÄVENTYRET BÖRJA Avståndet mellan Bellevuegården och Järavallen

Läs mer