LANDSTINGET ÖSTERGÖTLAND KANDIDATER I BOKSTAVSORDNING TILL PROVVALET

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "LANDSTINGET ÖSTERGÖTLAND KANDIDATER I BOKSTAVSORDNING TILL PROVVALET"

Transkript

1 LANDSTINGET ÖSTERGÖTLAND KANDIDATER I BOKSTAVSORDNING TILL PROVVALET

2 Maria Almesåker Vice Ordförande Innerstadsföreningen Ledamot Landstingsfullmäktige Ersättare trafiknämnden Född: 1976 Fil Mag Kemi Telefon: e-post: Mitt engagemang grundar sig i: Frihet Självklarhet att påverka sitt liv. Hållbarhet Miljön ska prioriteras och samhället ska ha en ekonomi rustad att stötta vid behov. Allas lika värde Vi har alla samma grundläggande rättigheter o skyldigheter. Marianne Almesåker Ersättare Stiftelsen Östgötamusiken Ledamot Brukardialogberedning fyra Ledamot Landstingsfullmäktige Född: 1952 VD Telefon: , marianne.almesaker@ananosweden.com Jag är en nöjd VD för mitt framtidsföretag där jag jobbar med de viktigaste frågorna rörande teknisk utveckling och säkerhet. Politiskt vill jag även i framtiden se sund moderat politik för en trygg utveckling som är till gagn för oss alla. Björn Bergdahl Ledamot Kommunfullmäktige Ledamot och gruppledare i Omsorgsnämnden Ordförande Vreta Kloster närråd Född: 1976 Politisk sekreterare Telefon: e-post: bjorn.bergdahl@moderat.se Valfrihet, tillgänglighet och kvalitet. Kvaliteten på vård ska vara hög vad du än väljer. Tillgänglighet innebär olika saker, snabb vård för vissa, kontinuitet i vården för andra. Valfrihet är patienten främsta maktmedel, låt pengarna följa patienten.

3 Nils Blixt Född: 1977 Sale Support Telefon: e-post: Jag vill att östgötar ska ha en bra, trygg, effektiv och säker vård oavsett var i länet man bor och verkar. Kjell Brissman Ersättare Fullmäktige Ersättare Kultur- och fritidsnämnden Ersättare Östsam Logistikchef Telefon: e-post: kjell.brissman@linkoping.se Jag är gift och har 4 barn och 6 barnbarn bor i Berg. Intressen: Politik, föreningsliv, segling, golf och resor samt umgänge med barnbarnen. Mikael Brånn Född: 1975 Personalchef Telefon: , e-post: mikael.brann@gmail.com Min ambition är att vara med och påverka de politiska besluten inom landstingets olika verksamhetsområden, så att våra länsinvånare har möjlighet till god vård, goda kommunikationsmöjligheter och ett rikt kulturutbud. Framtiden ger oss möjligheter!

4 Kjell Cederlund Ledamot Kommunfullmäktige Styrelsesuppleant Lejonfastigheter Telefon: e-post: Behöver landstingsfullmäktige en Kjell Cederlund? Du bestämmer! Jag ser en utmaning i arbetet med införandet av en ny region. Skulle gärna vilja vara med att bidra med min kunskap och erfarenhet. Torkel Danielsson Ersättare Utförarstyrelsen VD, Intuitive Aerial AB Född: 1980 VD Telefon: , e-post: torkel.danielsson@gmail.com Mellan hemmalivet med två barn och jobbet som VD på Intuitive Aerial finns lite fritid. Är ersättare i Utförarstyrelsen, vilket är lärorikt. Jag har ett viktigt perspektiv och erfarenheter att bidra med och vill gärna ta mig an ett kommande uppdrag. Jens-Peder Ekros Född: 1977 Sale Suppport Telefon: e-post: jp@ekros.se Jag vill utveckla Gamla, Valla, s kanaler och Stångån för att främja turismen. Kulturbyggnader och -miljöer ska skyddas. Höj kvalitén i skolan för att förbättra elevernas tillgodogörande av mer kunskap och ger dem en bättre start.

5 Ann-Cathrine Hjerdt Ledamot Östsam Borgmästare Kommunalråd med ansvar för trygghet och demokrati Född: 1955 Borgmästare Kommunalråd Telefon: e-post: Jag vill arbeta för en mindre byråkratisk hälso- och sjukvård. Prioritera patientsäkerhet och bemötande. Utveckla regionen till en stark aktör genom att stärka specialistområden. Främja kultur- och fritidsfrågorna. Annika Igelström e-post: Jag heter Annika, är 29 år gammal och uppvuxen i Motala. Bor nu med min sambo i centrala. Arbetar som projektkoordinator på Swedbanks avdelning Public Affairs. Har alltid varit politiskt intresserad men detta blir första gången som jag kandiderar på en lista. Markus Konow Ledamot Moderata Studenter vid LiU Ledamot MUF Jönköpings län Född: 1994 Studerande Telefon: e-post: markus.konow@moderat.se Ett modernt landsting är framtiden för Östergötland, där individen alltid står i fokus och människan alltid går före systemet. Sjukvården ska vara lättillgänglig, kollektivtrafiken anpassad efter behov och slöseriet med skattepengar minskat

6 Rolf Lagerholm Kassör i Berga-Johannelundsföreningen Nämndeman s tingsrätt Ekonom Telefon: e-post: rolf.lagerholm@gmail.com Nybliven pensionär som arbetat som ekonom/ekonomichef sedan 1970-talet bl a på BT Products AB, SLL och Landstinget i Östergötland. Önskar nu fortsätta med att framförallt arbeta för mer och bättre sjukvård för varje satsats skattekrona. Agneta Lantz Ledamot Kultur- och fritidsnämnden Ledamot Geografiskt utskott Vårdnäs Ersättare Barn- och ungdomsnämnden Född: 1947 Fil.Dr Bibliotekarie Telefon: , e-post: agneta.lantz@linkoping.se Jag vill verka för en skola med hög kvalitet, allas trygghet och säkerhet, ett hälsosamt, rikt utbud av kultur- och fritidsaktiviteter för alla åldrar, en trygg välfärd, god kvalitet i vård och omsorg, en levande landsbygd. Bo Lennhammar Vordf Landstingets Revision Nämndeman Förvaltningsrätten Född: 1939 Överste Telefon: , e-post: bo@bka.se Vår omsorg och vård ska ha sådant förtroende hos medborgarna att alla känner att den finns tillgänglig när den behövs. Jag är en av nästan 2 miljoner valberättigade i landet som är äldre än 65 år. Jag känner ett särskilt ansvar för den åldersgruppen.

7 Daniel Lindén Remstam Född: 1980 Jurist Telefon: e-post: Aktiv moderat sedan 1998 i Stockholm och Sigtuna. Inflyttad sbo sedan ett par år och vill aktivt bidra till ett bättre. Skattejurist till yrket. Bor i Vasastaden med fru och barn. Intresserad av ekonomi, skatter och stadsplanering. Alf Lindgren Övervakningsnämnden Förvaltningsrätten Landstingsfullmäktige Född: 1945 Adjunkt Telefon: , e-post: alflind@glocalnet.net Jag vill verka för som en trygg stad att leva och bo i. En stad där vi tar hand om varandra och ger alla möjlighet att utvecklas utifrån individuella behöv, som ger bra utbildning för unga och trygga boenden för våra äldre. Fredrik Lundell Ledamot Landstingsfullmäktige Ledamot Beredning för strategiska ägarfrågor Född: 1966 Röntgenläkare Telefon: e-post: Fredrik.Lundell@lj.se Stärk patienternas rättigheter. Akuten är öppen 24 timmar om dygnet 365 dagar om året. Den är till för dig! Avskaffa vårdköerna. Beror mest på dålig planering och bristande ledning. Avveckla det dyra hyrläkarberoendet. Satsa på de egna medarbetarna.

8 Torolf Nilzén Landstingsfullmäktige Hälso-och sjukvårdsnämnden och behovsstyrningsberedningen Östsam fullmäktige Född: 1946 Överstelöjtnant Fil. Mag. Telefon: , e-post: Jag vill verka för: - Tillgänglighet, kvalitet, valfrihet och delaktighet i vården. - Stärkt primärvård och hälsofrämjande verksamhet inte minst för oss äldre. - Regional utveckling, såväl i städerna som på landsbygden, i samverkan med alla regionens kommuner. Torbjörn Pettersson Nämndeman Förvaltningsrätten Revisor och valberedning Vist/Vårdnäs Ordförande för kyrkofullmäktige i Vist/Vårdnäs pastorat Telefon: , e-post: torbjorn.siv.pettersson@telia.com Född: 1944 Pensionär fd Risksamordnare för Landstinget i Östergötland Jag vill fortsätta arbeta inom ramen för alliansens valplattform för tillgänglighet, kvalitet och delaktighet. Jag vill speciellt fortsätta arbeta med utvecklingen av kvalitetsarbetet inom Landstingets i Östergötland med patientsäkerhet i fokus. Magnus Redin Ledamot bygg- och miljönämnden Ledamot geografiska utskottet Skäggetorp Ledamot djurförsöksetiska nämnden Telefon: e-post: redin@lysator.liu.se Född: 1969 Skogsbonde Byggnadsställningsuthyrare Resurskonsult Jag är engagerad för att bearbeta otacksamma problem i stället för att stå på sidan och beklaga att det görs för lite. Den största utmaningen är bättre vård samtidigt som resurserna är begränsade.

9 Elisabeth Rignell Vice ordf. och Valledare (M) Vreta Kloster Ersättare Samhällsbyggnadsnämnden Sjuksköterska Specialistmedicinavdelning i Motala (Landstinget i Östergötland) Telefon: , e-post: elisabeth.rignell@hotmail.se Född: 1981 Leg. Sjuksköterska Filosofie Magister (Projektledning) Ingenjör Jag kan göra skillnad genom att: - Fokusera på en sjukvård med god tillgänglighet oavsett åkomma - Verka för ökad personaltäthet på vårdavdelningar. - Säkra hög kvalitet på alla Östergötlands sjukhus genom krav på tydliga processer Hussain Salim Yrkesambasadör Ersättare i omsorgsnämnden Född: 1956 Modersmålslärare Telefon: e-post: hussa899@hotmail.com Jag vill att invandrarkvinnor utveckla sig på bra sätt och vara aktiva människor. Att hjälpa nyanlända människor att anpassas sig i svenska samhället och vara bra invånare. Att alla som bor i mår bra och får bra vård. Eva Sandin Född: 1951 Sjuksköterska Telefon: , e-post: easand@hotmail.com Jag är 62 år och min familj består av make och tre söner. Jag bor centralt på Hunnebergsgtan och arbetar sedan 40 år på US som sjuksköterska. Är intresserad av att angagera mig politiskt och hoppas att min erfarenhet kan komma till nytta.

10 Anders Senestad Landstingsfullmäktige Ordf. Östergötland Museum Ordf. Centrum för kommuntrategisk. studier Söderköping Född: 1944 Landstingsfullmäktige ordförande Telefon: , , e-post: Jag vill ge patienterna en större valfrihet, en vårdgaranti och en säker vård. Östgöten skall ha god tillgänglighet till vård. Det är viktigt att Universitetssjukhuset utvecklas och att vi får tillgång till ett högkvalitativt omhändertagande. Fredrik Sjöstrand 1:e vice ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden (landstingsråd) Ordförande för Läns-SLAKO Valledare för Moderaterna i Telefon: e-post: fredrik.sjostrand@lio.se Född: 1978 Landstingsråd Nationalekonom Jag vill öka tillgängligheten, t ex genom att boka tid på nätet eller tid direkt till specialist på vårdcentralen. Fler människor med komplexa behov ska få kontaktperson och en mer sammanhållen vård och omsorg. Öka valfriheten, t ex inom psykiatrin. Bertil Skogström

11 Stina Sterner Född: 1982 Jurist Telefon: e-post: Jag vill att landstinget i s kommun alltid ska kunna erbjuda en vård som står för hög patientsäkerhet och där varje patient känner sig sedd och respektfullt bemött. Oscar Strömblad Ordförande i Juseks åklagarsektion Sammankallande Juseks valberedning, Ledamot Åklagarmyndighetens personalansvarsnämnd Född: 1971 Kammaråklagare Telefon: e-post: oscar.stromblad@comhem.se Höj kvalitén ytterligare i vården. Minska väntetider och läkares och sjuksköterskors administrativa arbetsuppgifter och frigör mer tid för medicinskt arbete. Utarbeta bättre kvalitetskrav och uppföljning vid upphandling av tjänster och verksamheter. Ludwig Tiderman Ledamot MUF Östergötlands distriksstyrelse Ledamot Kärna- Malmslättsmoderaterna Konsult Telefon: e-post: ludwig.tiderman@moderat.se Vi ska vara en föregångsregion för klimat och hållbarhet. Vi ska ha städer med mindre utsläpp, friskare befolkning och kollektivtrafiken som självklart transportalternativ. Bra mat på närproducerade råvaror måste bli viktigare inom vård och omsorg.

12 Heléne Undén Ledamot Barn och Ungdomsnämnden Ersättare Lejonfastigheters bolagsstyrelse Telefon: e-post: Född: 1973 Född: 1973 Chef & medarbetarutveckling och affärsutveckling - konsult Jag brinner för effektivisering, utveckling och ekonomiskt ansvarsfulla satsningar inom regionen generellt och Landstinget specifikt. Fredrik Viksten Ledamot Bildningsnämnden Nämndeman Förvaltningsrätten Ordförande Berga-Johannelund Född: 1976 Företagare Tekn. dr. Telefon: e-post: politik@fredrikviksten.se Jag brinner för intern politikutveckling genom motioner till våra stämmor. Jag har ett AB med tre kamrater där jag upptäckt olika aspekter av det svenska systemet för stöd till nyföretagande. Jag hoppas detta kommer att hjälpa mig i mitt politiska värv. Bertil Wahlbom Ledamot i landstingsfullmäktige Ordförande i Polisstyrelsen Östergötland Regionordförande Medborgarskolan Född: 1950 Jur. kand Telefon: e-post: bertil@bwj.se Ökad patientsäkerhet, utveckla kunskapen genom större satsning på forskning.

13 Kjell Wärn Född: 1948 Major Ekonomichef Telefon: Är för närvarande nämndeman och vill fortsätta med denna viktiga uppgift. Per Åkerström Ledamot Landstingsfullmäktige Vice ordf. s stifts folkhögeskolestiftelse Styrelseledamot i Nordic Microcap Investment AB, Uppsala Telefon: e-post: per.akerstrom3@bredband.net Född: 1970 Filosofie Magister Kantor Jag vill arbeta för att hela Östergötland blir en konkurrenskraftig region som människor vill bo och verka i, genom att det finns god sjukvård, bra infrastruktur, genomtänkta miljöstrategier för regionen, goda forskningsmöjligheter och ett rikt kulturliv. Tommy Ählström Ledamot s kommunfullmäktige Styrelseordförande AB Stångåstaden Ledamot Utförarstyrelsen Född: 1958 Utvecklingschef Telefon: e-post: tommy.ahlstrom@moderat.se Jag har varit verksam som fritidspolitiker sedan början av 1980 talet och jobbar till vardags som chef i det privata näringslivet. Jag driver också eget företag. Har idag inom partiet uppdrag som ledamot i länsförbundsstyrelsen.

14 Hanna Österman 1:a ersättare Landstingsstyrelsen Ordf. Moderatkvinnorna i Östergötland Ordf. arbetsgruppen Hälsosamma Östergötland. Född: 1986 Doktorand Telefon: e-post: hanna.osterman@moderat.se En mandatperiod går åt till att lära; min andra period vill jag arbeta för att: Möta tillströmningen till akuten istället för att mota den, införa fler vårdval och mer valfrihet samt föra en tydlig medarbetarpolitik för att locka och vårda kompetens.

LINKÖPINGS KOMMUN KANDIDATER I BOKSTAVSORDNING TILL PROVVALET

LINKÖPINGS KOMMUN KANDIDATER I BOKSTAVSORDNING TILL PROVVALET LINKÖPINGS KOMMUN KANDIDATER I BOKSTAVSORDNING TILL PROVVALET Nils Ahlberg Född: 1948 Kriminalinspektör Telefon: 0705-609088,0705-425153 e-post: ahl.nils@gmail.com Jag har under en lång rad av år arbetat

Läs mer

LANDSTINGET ÖSTERGÖTLAND KANDIDATER I BOKSTAVSORDNING TILL PROVVALET

LANDSTINGET ÖSTERGÖTLAND KANDIDATER I BOKSTAVSORDNING TILL PROVVALET LANDSTINGET ÖSTERGÖTLAND KANDIDATER I BOKSTAVSORDNING TILL PROVVALET Åke Bjerselius Född: 1943 Fredrik Björkman 1:e ersättare landstinget Ersättare styrelsen för länsmuseet Länsrätten för fastighetstaxeringsmål

Läs mer

2014-08-28. Vi blir Region Jönköpings län

2014-08-28. Vi blir Region Jönköpings län 2014-08-28 Region Jönköpings län Vi bildar region i Jönköpings län. Det är en resa mot en ny kraftfull och demokratiskt vald organisation med ansvar för hälso- och sjukvård och för regional utveckling

Läs mer

Frågor och svar om hälso- och sjukvården i Östergötland.

Frågor och svar om hälso- och sjukvården i Östergötland. Frågor och svar om hälso- och sjukvården i Östergötland. Frågor och svar om hälso- och sjukvården! Vad tycker ni socialdemokrater är viktigast med sjukvården i framtiden? Vi socialdemokrater i Östergötland

Läs mer

Kommunfullmäktige Vallentuna

Kommunfullmäktige Vallentuna (1864) Anders Jönsson Wagner, 38, Politisk sekreterare, Jag vill ha ett som växer och som människor vill flytta till. När kommunen växer får vi resurser till det som är viktigt; förskola, skola och omsorg.

Läs mer

Förslag för en bättre hälso- och sjukvård i hela Sverige! Framtaget av Moderaternas sjukvårdnätverk 2017

Förslag för en bättre hälso- och sjukvård i hela Sverige! Framtaget av Moderaternas sjukvårdnätverk 2017 Förslag för en bättre hälso- och sjukvård i hela Sverige! Framtaget av Moderaternas sjukvårdnätverk 2017 Brett arbete och lång process Hösten 2014 gjorde moderaterna sjukvårdsnätverk en analys av de olika

Läs mer

SUNNE KAN BÄTTRE! MODERATERNA I SUNNE 2014

SUNNE KAN BÄTTRE! MODERATERNA I SUNNE 2014 SUNNE KAN BÄTTRE! MODERATERNA I SUNNE 2014 Sunne kan bättre! Vi Moderater i Sunne kommun är beredda att ta ansvar och leda kommunen efter valet 2014. Vi vill bidra till att alla i högre grad ska kunna

Läs mer

Ett gott liv för alla i Östergötland

Ett gott liv för alla i Östergötland Ett gott liv för alla i Östergötland 2014 www.lio.se Hej! Det här är ditt och alla andra länsinvånares landsting. Den skatt du betalar finansierar vården. Vårt uppdrag är att ge dig bästa möjliga hälso-

Läs mer

Kandidater till partikongressen den 28/10-1/11 2009 Valkrets 1 Habo, Jönköping och Mullsjö Arbetarekommuner

Kandidater till partikongressen den 28/10-1/11 2009 Valkrets 1 Habo, Jönköping och Mullsjö Arbetarekommuner Kandidater till partikongressen den 28/10-1/11 2009 Valkrets 1 Habo, Jönköping och Mullsjö Arbetarekommuner Socialdemokraterna i Jönköpings län Residensgatan 1 556 13 Jönköping T: 036-165140 www.socialdemokraterna/jonkopingslan

Läs mer

Politiskt ledarskap. Landstingsstyrelsens ordförande Ulf Berg

Politiskt ledarskap. Landstingsstyrelsens ordförande Ulf Berg Politiskt ledarskap Landstingsstyrelsens ordförande Ulf Berg Det här är vårt uppdrag Fullmäktige är regionens högsta beslutande organ som har det yttersta ansvaret för ekonomin och verksamhetens inriktning.

Läs mer

MER ÄN BARA GRUNDTRYGGHET.

MER ÄN BARA GRUNDTRYGGHET. VI ÄLSKAR VÄLFÄRD MER ÄN BARA GRUNDTRYGGHET. Välfärden ska erbjuda mer än bara grundtrygghet. Den ska omfatta alla oavsett inkomst och finansieras solidariskt. Välfärden ska hålla en hög kvalitet och styras

Läs mer

Trivas och växa. Om att arbeta i Landstinget Kronoberg

Trivas och växa. Om att arbeta i Landstinget Kronoberg Trivas och växa Om att arbeta i Landstinget Kronoberg Att vara här är lärorikt och har utvecklat mig som människa. Martina Eriksson, folkhälsoutvecklare som efter fem veckors praktik fick jobb i Landstinget

Läs mer

Halva mandatperioden

Halva mandatperioden Halva mandatperioden Mikael Andersson Elfgren (M) Ledamot, landstingsfullmäktige Halva mandatperioden har gått sedan valet 2014 Som förtroendevald får jag ofta frågan vad jag gör i min roll som fritidspolitiker.

Läs mer

Organisationen Region Östergötland. Maria Randjelovic Övergripande ST-studierektor

Organisationen Region Östergötland. Maria Randjelovic Övergripande ST-studierektor Organisationen Region Östergötland Maria Randjelovic Övergripande ST-studierektor Hösten Region 2017 Östergötland ST-LIV Östergötland Östergötland är det fjärde största länet i Sverige, sett till antal

Läs mer

Alla behövs i ett växande Stenungsund!

Alla behövs i ett växande Stenungsund! Alla behövs i ett växande Stenungsund! Stenungsund - en ort för alla Stenungsund ska vara attraktivt för alla som bor här, våra besökare och för näringslivet. Kommunens verksamheter ska ge bästa möjliga

Läs mer

Motion: Utveckla sjukvårdsapp till ungdomar

Motion: Utveckla sjukvårdsapp till ungdomar YTTRANDE 2013-05-29 LJ 2012/1476 Avsändare Landstingsfullmäktige Motion: Utveckla sjukvårdsapp till ungdomar I en till landstingsfullmäktige inlämnad motion föreslår Lena Skaring Thorsén, FP Landstingsfullmäktige

Läs mer

Till dig som är nyinflyttad

Till dig som är nyinflyttad Till dig som är nyinflyttad Landstinget finns till för invånarna varje dag dygnet runt. Barn föds och operationer utförs. Patienter får behandling och stöd på sjukhus och vårdcentraler. Tunnelbana, pendeltåg,

Läs mer

Region Dalarnas verksamhet och organisation. Landstingsdirektör Karin Stikå Mjöberg

Region Dalarnas verksamhet och organisation. Landstingsdirektör Karin Stikå Mjöberg Region Dalarnas verksamhet och organisation Landstingsdirektör Karin Stikå Mjöberg Landstinget Dalarna Landstinget Dalarna är 28 183 km2 och till ytan den fjärde största landsting/region i Sverige I Dalarna

Läs mer

Dags att bryta 14 års socialdemokratiskt regionstyre

Dags att bryta 14 års socialdemokratiskt regionstyre Dags att bryta 14 års socialdemokratiskt regionstyre Vi moderater vill låta alla goda krafter bidra för att skapa högre kvalité och bättre tillgänglighet i vården. Efter 14 års socialdemokratiskt styre

Läs mer

Region Östergötland. - större kraft att växa tillsammans. Region Östergötland

Region Östergötland. - större kraft att växa tillsammans. Region Östergötland - större kraft att växa tillsammans större kraft att växa tillsammans Vad innebär det att bilda region? Landstinget tar över ansvaret för de regionala utvecklingsfrågorna Landstinget i Östergötland bytte

Läs mer

Här vill vi leva våra liv!

Här vill vi leva våra liv! GÄLLIVARE KOMMUN Här vill vi leva våra liv! Partiprogram 2011 2014 Rösta på oss i kommun- och landstingsvalet Ett ovanligt parti för vanliga människor 1 Partiets grundstenar Norrbottens sjukvårdsparti

Läs mer

Motion: Utveckla sjukvårdsapp till ungdomar

Motion: Utveckla sjukvårdsapp till ungdomar Motion: Utveckla sjukvårdsapp till ungdomar Handlingar i ärendet: Landstingsstyrelsens skrivelse till landstingsfullmäktige Yttrande från Hälso- och sjukvårdsutskottet Höglandet 2013-05-29 Protokollsutdrag

Läs mer

Heja Linköping! Heja Christian! Jag söker ditt förtroende att fortsätta bygget av ett bättre Linköping.

Heja Linköping! Heja Christian! Jag söker ditt förtroende att fortsätta bygget av ett bättre Linköping. Heja Linköping! Heja Christian! Jag söker ditt förtroende att fortsätta bygget av ett bättre Linköping. Linköping blir bara bättre! Det går bra för Linköping och Linköpingsborna, men bra måste bli bättre.

Läs mer

Kandidater i sjöstaden kommun och landsting. Kandidater 2014

Kandidater i sjöstaden kommun och landsting. Kandidater 2014 Kandidater i sjöstaden kommun och landsting Kandidater 2014 I denna folder presenteras Sjöstadsföreningens kandidater till Kommun och Landsting Krets 1 Moderaterna i Sjöstaden är en aktiv lokalförening

Läs mer

Kommunens politiska organisation

Kommunens politiska organisation Kommunens politiska organisation Kommunfullmäktige 11 geografiska utskott Ekonomiutskott och Valberedning Revision Valnämnd Kommunstyrelsen Planeringsutskott Personalutskott Mål- och utvärderingsutskott

Läs mer

framåt! Foto: News Øresund - Johan Wessman News Øresund (CC BY 3.0) Centerpartiet_valfolder_höör.indd 1

framåt! Foto: News Øresund - Johan Wessman News Øresund (CC BY 3.0) Centerpartiet_valfolder_höör.indd 1 framåt! Foto: News Øresund - Johan Wessman News Øresund (CC BY 3.0) Centerpartiet_valfolder_höör.indd 1 2018-06-18 14:49 Dina riksdagskandidater 1. Jonny Cato Hansson, Helsingborg Kommunalråd, 24 år Just

Läs mer

7 punkter för fler jobb och jämlik hälsa Valmanifest för Socialdemokraterna Västra Götalandsregionen 2015-2018

7 punkter för fler jobb och jämlik hälsa Valmanifest för Socialdemokraterna Västra Götalandsregionen 2015-2018 7 punkter för fler jobb och jämlik hälsa Valmanifest för Socialdemokraterna Västra Götalandsregionen 2015-2018 Socialdemokraterna i Västra Götalandsregionen 2 (7) Innehållsförteckning Fler jobb och jämlik

Läs mer

Kandidater val Kandidater val 2014 Publicerad på Nya Moderaterna (http://www.moderat.se)

Kandidater val Kandidater val 2014 Publicerad på Nya Moderaterna (http://www.moderat.se) Tjörnmoderaternas lista till kommunfullmäktigevalet 2014: 1. Inga-Lill Hast Boende i Myggenäs. Viktigaste frågorna i valet: Förskola, skola, fritidshem Fritidsverksamhet för unga Äldrevården, jobben och

Läs mer

Ett gott liv för alla invånare

Ett gott liv för alla invånare Ett gott liv för alla invånare Hej! Det här är Region Östergötland, som arbetar för dig och alla andra invånare i länet. Den skatt du betalar finansierar vården och delar av den regionala utvecklingen.

Läs mer

VARFÖR EN UTVECKLINGSSTRATEGI?

VARFÖR EN UTVECKLINGSSTRATEGI? VARFÖR EN UTVECKLINGSSTRATEGI? För att kunna bedriva en fortsatt god vård för länets invånare! Tydliggör riktningen vart vi ska och varför Vägleder oss i de beslut vi fattar prioriteringar och satsningar

Läs mer

SVENSKA. Solna stad. en introduktion

SVENSKA. Solna stad. en introduktion SVENSKA Solna stad en introduktion 1 Så styrs Solna De förtroendevalda i staden har stor frihet att besluta hur Solna ska styras inom ramen för lagar och förordningar. Den politiska visionen är att Solna

Läs mer

Framtidens hälso- och sjukvård 2.0

Framtidens hälso- och sjukvård 2.0 Dokumenttitel: Framtidens hälso- och sjukvård 2.0 Ämnesområde: Planera och styra Nivå: Huvuddokument Författare: Landstingsstyrelsens presidium Dokumentansvarig: Administrativa enheten Beslutad av: Landstingsfullmäktige

Läs mer

Motion Kompetensutveckling och samarbete inom rehabiliterings- och psykosociala området med fokus på yrkesspecifika frågor

Motion Kompetensutveckling och samarbete inom rehabiliterings- och psykosociala området med fokus på yrkesspecifika frågor ÄRENDE 10 2012-06-01 Motion Kompetensutveckling och samarbete inom rehabiliterings- och psykosociala området med fokus på yrkesspecifika frågor Handlingar i ärendet: Landstingsstyrelsens skrivelse till

Läs mer

Halvtid! Tio framgångsrika år och halvvägs in i denna mandatperiod. Exempel

Halvtid! Tio framgångsrika år och halvvägs in i denna mandatperiod. Exempel Rapport oktober 2016: Halvtid! Tio framgångsrika år och halvvägs in i denna mandatperiod Exempel Invånarna i Kalmar län har högst förtroende för sjukvården i landet! (Vårdbarometern, mars -16) Oskarshamns

Läs mer

September 2014 NYHETSBLAD LANDSTINGSVALET 2014. Gör din röst hörd

September 2014 NYHETSBLAD LANDSTINGSVALET 2014. Gör din röst hörd September 2014 NYHETSBLAD LANDSTINGSVALET 2014 Gör din röst hörd Gör din röst hörd i valet till nya Region Östergötland! Söndagen den 14 september är det åter igen dags att bege sig till valurnorna (om

Läs mer

VALPLATTFORM LANDSTINGET I KALMAR LÄN

VALPLATTFORM LANDSTINGET I KALMAR LÄN VALPLATTFORM LANDSTINGET I KALMAR LÄN 2014 DET SKA VARA GOTT ATT LEVA I KALMAR LÄN Alliansen vill skapa en modern och nära sjukvård tillsammans med dig. Vi lyssnar alltid på dig när det gäller var, när

Läs mer

Regionprogram Gävleborg

Regionprogram Gävleborg Närodlad politik FÖR HELA GäVLeBORG Regionprogram Gävleborg 2018-2022 Närodlad politik innebär närhet till beslut och att kunna påverka sin egen vardag. Det handlar om en grön, social och jordnära liberalism.

Läs mer

Författarpresentationer

Författarpresentationer Författarpresentationer Inga Berggren, Trelleborg Hushållslärare, Fil. kand. i pedagogik, psykologi och sociologi. Yrkeslärare vid f.d. Värnhemsskolan i Malmö 1968 1991. Kommunpolitiker i Trelleborg 1967

Läs mer

Landstinget i Kalmar län En presentation av organisationen

Landstinget i Kalmar län En presentation av organisationen Landstinget i Kalmar län En presentation av organisationen Regioner och landsting 11 landsting 10 regioner Landstinget i Kalmar län 233 906 invånare 2,4 % av Sveriges befolkning En vanlig dag: 1 300 personer

Läs mer

för 3. Mer tid med patienter och mindre till administration. - Låt personalen lägga mer tid på patienter och mindre tid på prislistor

för 3. Mer tid med patienter och mindre till administration. - Låt personalen lägga mer tid på patienter och mindre tid på prislistor för 3. Mer tid med patienter och mindre till administration. - Låt personalen lägga mer tid på patienter och mindre tid på prislistor Sammanfattning Mycket av det Alliansen har gjort vad gäller valfrihet

Läs mer

FRAMTIDENS HÄLSOOCH SJUKVÅRD 2.0

FRAMTIDENS HÄLSOOCH SJUKVÅRD 2.0 FRAMTIDENS HÄLSOOCH SJUKVÅRD 2.0 Innehåll Förebyggande och hälsofrämjande arbete 4 Personcentrerad vård 6 En utbyggd primärvård och en förstärkt närvård 8 Patienter med komplexa behov - kroniker och multisjuka

Läs mer

Av 500 genomförda medborgardialoger var 126 svar från den specifikt utvalda målgruppen, dvs. unga värmlänningar i åldersgruppen 18-29 år.

Av 500 genomförda medborgardialoger var 126 svar från den specifikt utvalda målgruppen, dvs. unga värmlänningar i åldersgruppen 18-29 år. Medborgardialog 2013 Putte i Parken Innehåll 1. Sammanfattning... 2 2. Bakgrund... 3 2.1 Principer för medborgardialog... 4 2.2 Medborgardialogens aktiviteter under 2013... 4 3. Genomförande... 5 3.1 Medborgardialog

Läs mer

Hitta rätt i vården. Sjukvårdssystemet i Östergötland - vart vänder jag mig när jag blir sjuk?

Hitta rätt i vården. Sjukvårdssystemet i Östergötland - vart vänder jag mig när jag blir sjuk? Hitta rätt i vården Sjukvårdssystemet i Östergötland - vart vänder jag mig när jag blir sjuk? Om du blir sjuk Akut sjuk Akutmottagning 112 Nödnummer 112 Genom nödnummer 112 når man: - Ambulans - Räddningstjänst/Brandkår

Läs mer

hela Vi ser älvkarleby kommun omsorg med respekt och värme trygg och attraktiv boendemiljö smartare skola och tryggare barn Agneta Lundgren

hela Vi ser älvkarleby kommun omsorg med respekt och värme trygg och attraktiv boendemiljö smartare skola och tryggare barn Agneta Lundgren omsorg med respekt och värme Vi ser hela älvkarleby kommun trygg och attraktiv boendemiljö smartare skola och tryggare barn Clarrie Leim Agneta Lundgren kommunvalet Eget ansvar ger styrka tillsammans Att

Läs mer

Solna stad EN INTRODUKTION SVENSKA

Solna stad EN INTRODUKTION SVENSKA Solna stad EN INTRODUKTION SVENSKA 2 Så styrs Solna De förtroendevalda i staden har stor frihet att besluta hur Solna ska styras inom ramen för lagar och förordningar. Den politiska visionen är att Solna

Läs mer

Budget bygg ihop Stockholmsregionen

Budget bygg ihop Stockholmsregionen Stockholm 2016-05-23 Socialdemokraterna Stockholms län landsting Budget 2017 - bygg ihop Stockholmsregionen Ekonomi Stockholms läns landsting har de bästa ekonomiska förutsättningarna (högst skatt, bäst

Läs mer

Östergötland Jämlik hälsa i en hållbar region

Östergötland Jämlik hälsa i en hållbar region Östergötland 2010-08-24 Jämlik hälsa i en hållbar region Rödgrön överenskommelse om landstingspolitiken 2010-2014 Jämlik hälsa i en hållbar region 2(8) Ett rödgrönt Östergötland! Socialdemokraterna, Vänsterpartiet

Läs mer

NLL Norrbottens läns landsting 2014

NLL Norrbottens läns landsting 2014 NLL-2014-01 Norrbottens läns landsting 2014 Norrbotten ett län i förändring Industri med skog och malm som råvarubas Forskning och utbildning i världsklass Nya branscher breddar näringslivet (Facebookhallar)

Läs mer

Du är viktig för Norrköpings framtid.

Du är viktig för Norrköpings framtid. Den blå tråden Du är viktig för Norrköpings framtid. Om du känner glädje i att skapa värde och göra nytta för andra människor har du kommit helt rätt. För alla vi som jobbar här gör skillnad för Norrköpingsbornas

Läs mer

Regionsamverkan Sydsverige. Sydsverige 2,5 miljoner invånare 26% av Sveriges befolkning

Regionsamverkan Sydsverige. Sydsverige 2,5 miljoner invånare 26% av Sveriges befolkning Sydsverige 2,5 miljoner invånare 26% av Sveriges befolkning 2,5 miljoner invånare 26% av Sveriges befolkning 1 (från 2016) Syfte att utveckla samarbetet mellan verksamheterna i regiondelarna Målsättningen

Läs mer

framåt! Foto: News Øresund - Johan Wessman News Øresund (CC BY 3.0) Centerpartiet_valfolder_bjuv.indd 1

framåt! Foto: News Øresund - Johan Wessman News Øresund (CC BY 3.0) Centerpartiet_valfolder_bjuv.indd 1 framåt! Foto: News Øresund - Johan Wessman News Øresund (CC BY 3.0) Centerpartiet_valfolder_bjuv.indd 1 2018-06-18 17:48 Dina riksdagskandidater 1. Jonny Cato Hansson, Helsingborg Kommunalråd, 24 år Just

Läs mer

Varje dag lite bättre

Varje dag lite bättre Varje dag lite bättre Strategi med fokus på patienter och närståendes upplevelse Anna Olheden, Anna Wahlstam Människor glömmer vad du sa. Människor glömmer vad du gjorde. Men människor kommer aldrig att

Läs mer

Måltider på sjukhus i Stockholms läns landsting Ett strategiskt perspektiv

Måltider på sjukhus i Stockholms läns landsting Ett strategiskt perspektiv Måltider på sjukhus i Stockholms läns landsting Ett strategiskt perspektiv Lena Halvardson Rensfelt Samordnare, Landstingsdirektörens stab Lena.Halvardson-rensfelt@sll.se Stockholms läns landsting, SLL

Läs mer

Stockholmsvården i korthet

Stockholmsvården i korthet 1 Stockholmsvården i korthet 2 Ett vanligt dygn i 86 000 personer besöker 1177 Vårdguiden på nätet Cirka 1 500 patienter besöker en akutmottagning 12 300 patienter tas emot på husläkarmottagningar och

Läs mer

Ett gott liv för alla invånare

Ett gott liv för alla invånare Ett gott liv för alla invånare Hej! Det här är Region Östergötland, som arbetar för dig och alla andra invånare i länet. Den skatt du betalar finansierar vården och delar av den regionala utvecklingen.

Läs mer

Nykvarnspartiets VALLISTA 2014

Nykvarnspartiets VALLISTA 2014 Nykvarnspartiets VALLISTA 2014 En presentation av våra kandidater inför valet till Nykvarns kommunfullmäktige En politik för Nykvarn i tiden, för framtiden! Vår utgångspunkt är att kommunalpolitik till

Läs mer

Landstingsstyrelsen föreslår landstingsfullmäktige besluta

Landstingsstyrelsen föreslår landstingsfullmäktige besluta LANDSTINGSSTYRELSEN Miljöpartiet de gröna FÖRSLAG TILL BESLUT/TILLÄGG 2014-11-25 LS 1409-1068 Ärende 6 Framtidsplanen - Tredje steget i genomförandet Landstingsstyrelsen föreslår landstingsfullmäktige

Läs mer

Resultat. Politikerpanelen. Demoskop 2012/2013

Resultat. Politikerpanelen. Demoskop 2012/2013 Resultat Politikerpanelen Demoskop 2012/2013 Om politikerpanelen Politikerpanelen är ett årligen återkommande instrument där Demoskop speglar utvecklingen i Sveriges kommuner, landsting och regioner genom

Läs mer

Politisk inriktning 2007-2010

Politisk inriktning 2007-2010 Politisk inriktning 2007-2010 Kommunstyrelsen/Politisk kommunledning FEBRUARI 2007 Inledning Allians för Huddinge bestående av Moderaterna, Folkpartiet och Kristdemokraterna har tillsammans med Drevvikenpartiet

Läs mer

Motion Riktlinjer och omvårdnadsansvarig för äldre på akuten

Motion Riktlinjer och omvårdnadsansvarig för äldre på akuten ÄRENDE 8 LF februari Motion Riktlinjer och omvårdnadsansvarig för äldre på akuten Handlingar i ärendet: Landstingsstyrelsens skrivelse till landstingsfullmäktige Yttrande från Hälso- och sjukvårdsutskottet

Läs mer

Nomineringslista för val till kyrkofullmäktige i Lerums församling. 1. Anita Borke, Lerums centrum. 2. David Sandén, Hallsås

Nomineringslista för val till kyrkofullmäktige i Lerums församling. 1. Anita Borke, Lerums centrum. 2. David Sandén, Hallsås Nomineringslista för val till kyrkofullmäktige i Lerums församling. 1. Anita Borke, Lerums centrum 2. David Sandén, Hallsås 3. Anna Karin Jönbrink, Lilla Bråta 4. Sven Larsson, Hallsås 5. Lena Backlund,

Läs mer

VALPLATTFORM LANDSTINGET I KALMAR LÄN

VALPLATTFORM LANDSTINGET I KALMAR LÄN VALPLATTFORM LANDSTINGET I KALMAR LÄN 2018 TILLVÄXT OCH VÄLFÄRD MED ALLIANSEN Alliansen vill bygga ett starkare Kalmar län där tillväxt och fler jobb skapar resurser till välfärdssatsningar som ökar folkhälsan

Läs mer

Framtidsbild 2018. 2014-06-17 KS14.618 Kommunfullmäktiges presidium

Framtidsbild 2018. 2014-06-17 KS14.618 Kommunfullmäktiges presidium 2014-06-17 KS14.618 Kommunfullmäktiges presidium Innehåll 1 Inledning 4 2 Framtidsbilder för klimat och miljö 5 3 Framtidsbilder för infrastruktur och boende 6 4 Framtidsbilder för näringsliv och turism

Läs mer

ÖKAD TRYGGHET SÄNKT SKATT BÄTTRE SJUKVÅRD MODERATERNAS ÄLDREPOLITIK

ÖKAD TRYGGHET SÄNKT SKATT BÄTTRE SJUKVÅRD MODERATERNAS ÄLDREPOLITIK ÖKAD TRYGGHET SÄNKT SKATT BÄTTRE SJUKVÅRD MODERATERNAS ÄLDREPOLITIK MIKAEL JOHANSSON (#1 regionlista) KATARINA BRÄNNSTRÖM (#1 Rikdagslista) ULF HEDIN (#3 Kommunlista) När vi blir pensionärer, eller seniorer,

Läs mer

Motion: Rätt till behandling för människor som drabbats av traumatiska händelser

Motion: Rätt till behandling för människor som drabbats av traumatiska händelser 2015-01-20 Regionledningskontoret Motion: Rätt till behandling för människor som drabbats av traumatiska händelser Regionstyrelsens skrivelse till Regionfullmäktige Yttrande från Hälso- och sjukvårdsutskottet

Läs mer

INRIKTNINGSDOKUMENT FO R PRIMÄ RVÄ RDEN I LÄNDSTINGET SO RMLÄND

INRIKTNINGSDOKUMENT FO R PRIMÄ RVÄ RDEN I LÄNDSTINGET SO RMLÄND INRIKTNINGSDOKUMENT FO R PRIMÄ RVÄ RDEN I LÄNDSTINGET SO RMLÄND Detta dokument baseras på Landstingets strategiska mål, som beslutas av Landstingsfullmäktige i landstingsbudgeten och som är styrande för

Läs mer

Låt sjuksköterskor vara sjuksköterskor återinför vårdbiträden.

Låt sjuksköterskor vara sjuksköterskor återinför vårdbiträden. Låt sjuksköterskor vara sjuksköterskor återinför vårdbiträden. 12 000 FLER VÅRDBITRÄDEN 8 MILJARDER UNDER 4 ÅR Låt sjuksköterskor vara sjuksköterskor återinför vårdbiträden. Vårdbiträdena behöver komma

Läs mer

YTTRANDE LJ2012/140

YTTRANDE LJ2012/140 YTTRANDE 2012-10-23 LJ2012/140 Avsändare Landstingsstyrelsen Yttrande över motion: Riktlinjer och omvårdnadsansvarig för äldre på akuten I en motion till landstingsfullmäktige föreslår Anders Gustafsson

Läs mer

Angående motion Kompetensutveckling och samarbete inom rehabiliterings- och psykosociala området med fokus på yrkesspecifika frågor

Angående motion Kompetensutveckling och samarbete inom rehabiliterings- och psykosociala området med fokus på yrkesspecifika frågor YTTRANDE 2012-03-07 LK11-0521 Förvaltningsnamn Avsändare Landstingsstyrelsen Angående motion Kompetensutveckling och samarbete inom rehabiliterings- och psykosociala området med fokus på yrkesspecifika

Läs mer

Innehåll. Inledning 3. Sjukvård 4. Primärvården 5. Kultur, utbildning och friluftsliv 6. Regionalutveckling 8. Kollektivtrafik 10

Innehåll. Inledning 3. Sjukvård 4. Primärvården 5. Kultur, utbildning och friluftsliv 6. Regionalutveckling 8. Kollektivtrafik 10 Innehåll Inledning 3 Sjukvård 4 Primärvården 5 Kultur, utbildning och friluftsliv 6 Regionalutveckling 8 Kollektivtrafik 10 Sverigedemokraterna i Södermanland 11 Inledning Under den nya mandatperioden

Läs mer

Frågor och svar Region i Örebro län

Frågor och svar Region i Örebro län Projekt Region 2015 Frågor och svar Region i Örebro län Vad är poängen med att bilda en region inom Örebro län? Erfarenheter från tidigare regionbildningar i Sverige visar bland annat på följande positiva

Läs mer

Sju viktiga frågor för ett bra Söderköping

Sju viktiga frågor för ett bra Söderköping Sju viktiga frågor för ett bra Söderköping En stabil ekonomi som alltid är i god ordning är grunden för långsiktiga, angelägna och framåtsyftande satsningar inom alla kommunens områden. Centerpartiet i

Läs mer

Yttrande över motion 2012:15 av Paul Lappalainen m.fl. (MP) om att utvärdera konkurrensutsättningen i vården

Yttrande över motion 2012:15 av Paul Lappalainen m.fl. (MP) om att utvärdera konkurrensutsättningen i vården Hälso- och sjukvårdsförvaltningen Handläggare: Birger Forsberg Kajsa Westling TJÄNSTEUTLÅTANDE 2013-02-18 Hälso- och sjukvårdsnämnden 2013-03-18, P 17 1 (3) HSN 1209-1123 Yttrande över motion 2012:15 av

Läs mer

Skattekronans fördelning: 10,77 kr

Skattekronans fördelning: 10,77 kr Skattekronans fördelning: 10,77 kr Kultur, utbildning och friluftsliv (0,16kr) Habilitering o hjälpmedel (0,21kr) Tandvård (0,30kr) Läkemedel (1,37kr) Kollektivtrafik och övrig reg verk (0,63kr) Politisk

Läs mer

Framtidens hälso- och sjukvårdsorganisation

Framtidens hälso- och sjukvårdsorganisation Framtidens hälso- och sjukvårdsorganisation Framtidens arbetssätt och organisation av vården i Blekinge Lars Almroth Hälso - och sjukvårdsdirektör Ronneby 17 september 2018 En vanlig dag: 1 783 patienter

Läs mer

Hälsa Sjukvård Tandvård. Vårdval Halland. fakta om modellen

Hälsa Sjukvård Tandvård. Vårdval Halland. fakta om modellen Hälsa Sjukvård Tandvård Vårdval Halland fakta om modellen Möjlighet att välja vårdenhet, en hälso- och sjukvårdspeng som följer varje invånare och lika arbetsvillkor oavsett driftsform är grundtankar

Läs mer

Region Östergötland. Kortfakta om uppdrag och verksamheter

Region Östergötland. Kortfakta om uppdrag och verksamheter Region Östergötland Kortfakta om uppdrag och verksamheter 2017-01-31 Östergötland Östergötland är det fjärde största länet i Sverige, sett till antal invånare. Det finns cirka 450 000 invånare i länet.

Läs mer

VI VILL HA ETT BÄTTRE VÄXJÖ FÖR ALLA

VI VILL HA ETT BÄTTRE VÄXJÖ FÖR ALLA VI VILL HA ETT BÄTTRE VÄXJÖ FÖR ALLA SÄTT VÄXJÖ I ARBETE Det viktigaste Växjö står inför är att klara jobben. Genom att fler växjöbor kommer i arbete så lägger vi grunden till att skapa det Växjö vi vill

Läs mer

Framtidsplanen. - en av de största satsningarna någonsin på hälso- och sjukvård i Stockholms län

Framtidsplanen. - en av de största satsningarna någonsin på hälso- och sjukvård i Stockholms län Framtidsplanen - en av de största satsningarna någonsin på hälso- och sjukvård i Stockholms län 1 Innehåll Stockholms län växer och vårdutbudet behöver öka Stockholms län växer 3 Vårdnätverket 4 Husläkaren

Läs mer

Motion 2016:40 av Dag Larsson (S) och Swapna Sharma (S) om en väntetidsapp för länets akutmottagningar 27 LS

Motion 2016:40 av Dag Larsson (S) och Swapna Sharma (S) om en väntetidsapp för länets akutmottagningar 27 LS Motion 2016:40 av Dag Larsson (S) och Swapna Sharma (S) om en väntetidsapp för länets akutmottagningar 27 1 (3) Landstingsrådsberedningen SKRIVELSE 2017-08-09 Landstingsstyrelsen Motion 2016:40 av Dag

Läs mer

Socialdemokraterna, Centerpartiet och Miljöpartiet de gröna har samlats i en samverkan med syfte att ta ansvar för Norrtälje kommuns utveckling. Ett ekonomiskt, socialt och ekologiskt hållbart samhälle,

Läs mer

Raka besked för Strängnäs Kommuns utveckling

Raka besked för Strängnäs Kommuns utveckling Raka besked för Strängnäs Kommuns utveckling sén Fotograf: PO Ro Riksdagen: Rösta på mig Viktiga frågor som jag vill arbeta med är Integration, jämställdhet, utbildning och socialafrågor. Jag tror att

Läs mer

Hedemora FRAMTIDEN TILLHÖR DEN SOM VÅGAR DITT KRYSS ÄR VIKTIGT!

Hedemora FRAMTIDEN TILLHÖR DEN SOM VÅGAR DITT KRYSS ÄR VIKTIGT! Hedemora FRAMTIDEN TILLHÖR DEN SOM VÅGAR GE DRÖMMEN EN CHANS - I HEDEMORA Min dröm är ett Hedemora där det är lätt att leva, bo och verka, ett Hedemora där det är tillåtet att växa. Hedemora kommun ska

Läs mer

Lättläst program för landstingsvalet 2018

Lättläst program för landstingsvalet 2018 Lättläst program för landstingsvalet 2018 Kristdemokraternas förslag för ett bättre Västra Götaland Facebook: facebook.com/kdvastragotalandsregionen Twitter: @KD_VGR Webbplats: wp.kristdemokraterna.se/vg/

Läs mer

Motion 2017:16 av Susanne Nordling m.fl. (MP) om direktintag vid geriatriska kliniker 26 LS

Motion 2017:16 av Susanne Nordling m.fl. (MP) om direktintag vid geriatriska kliniker 26 LS Motion 2017:16 av Susanne Nordling m.fl. (MP) om direktintag vid geriatriska kliniker 26 LS 2017-0730 1 (2) Landstingsrådsberedningen SKRIVELSE 2017-11-01 LS 2017-0730 Landstingsstyrelsen Motion 2017:16

Läs mer

Ja till framtiden! Jan Björklund, partiledare Liselott Hagberg, riksdagsledamot

Ja till framtiden! Jan Björklund, partiledare Liselott Hagberg, riksdagsledamot Ja till framtiden! Jan Björklund, partiledare Liselott Hagberg, riksdagsledamot Riksdagen: Rösta på mig Viktiga frågor som jag vill arbeta med är Integration, jämställdhet, utbildning och socialafrågor.

Läs mer

I ärendet redovisas följande dokument: a) Beslutsunderlag b) Framtidsplan för Landstinget Dalarna 2025

I ärendet redovisas följande dokument: a) Beslutsunderlag b) Framtidsplan för Landstinget Dalarna 2025 I ~ II Landstinget DALARNA Central förvaltning Ledningsenhet nllagra AU 6 3;lA BESLUTSUNDERLÄG Landstingsstyrelsens arbetsutskott Datum 2013-05-06 Sida 1 (2) Dnr LD11/01660 Uppdnr 522 2013-05-06 Landstingsstyrelsens

Läs mer

Länspensionärsrådet (LPR) 24-35

Länspensionärsrådet (LPR) 24-35 PROTOKOLL 1(5) Diarienummer Plats: Sal B, Regionens hus Närvarande: Jimmy Henriksson, FP, ordf Britt Johansson, M Lena Persson, S Elisabeth Lindberg, SPF Birgitta Sigfridsson, SPF Marie-Louise Stålbark,

Läs mer

Alla behövs i bygget av ett bättre Linköping. Kommunalt Handlingsprogram Moderaterna i Linköping 2015-2018

Alla behövs i bygget av ett bättre Linköping. Kommunalt Handlingsprogram Moderaterna i Linköping 2015-2018 Alla behövs i bygget av ett bättre Linköping Kommunalt Handlingsprogram Moderaterna i Linköping 2015-2018 3 Linköping som den attraktiva storstaden 3 Ekonomi, jobb och näringsliv 5 Ordning och reda kommer

Läs mer

Länspensionärsrådet (LPR) 1-13

Länspensionärsrådet (LPR) 1-13 PROTOKOLL 1(5) Diarienummer Plats: Regionens hus, Sal B Närvarande: Ej närvarande: Solveig Löfdahl, PRO, vice ordf Mari Lindahl, L Lena Persson, S Helena Stålhammar, C 7-12 Kjell Lindström, SPF Birgitta

Läs mer

Kommunstyrelsens utskott för strategi

Kommunstyrelsens utskott för strategi 1(9) Kommunstyrelsens utskott för strategi Plats och tid: Kommunsalen, 2019-05-14 kl. 13:00 17.05 Beslutande: Övriga deltagare: Mikael Thalin (C), ordförande Susann Lindblad (C), 1:e vice ordförande Magnus

Läs mer

Grön färg anger helt nya skrivningar eller omarbetade skrivningar. Svart text är oförändrad från gällande folkhälsoplan

Grön färg anger helt nya skrivningar eller omarbetade skrivningar. Svart text är oförändrad från gällande folkhälsoplan Läsanvisningar Grön färg anger helt nya skrivningar eller omarbetade skrivningar Svart text är oförändrad från gällande folkhälsoplan Folkhälsoplan med folkhälsopolitiska mål Övergripande mål: Skapa samhälliga

Läs mer

Länspensionärsrådet (LPR) 14-26

Länspensionärsrådet (LPR) 14-26 PROTOKOLL 1(5) Diarienummer Plats: Regionens hus, Sal B Närvarande: Jimmy Henriksson, L ordförande Solveig Löfdahl, PRO, vice ordf Helena Stålhammar C (ers Britt Johansson, M) Lena Persson, S Kjell Lindström,

Läs mer

centerpartiets partiledarkandidater

centerpartiets partiledarkandidater centerpartiets partiledarkandidater Foto: Fredrik Persson/Scanpix anna-karin hatt Jag vill bli din partiledare, därför att jag tror på Centerpartiet som ett angeläget allmänborgerligt parti som är drivande

Läs mer

Verksamhetsplan HSF 2014

Verksamhetsplan HSF 2014 Verksamhetsplan HSF 2014 Hälso- och sjukvårdsförvaltningen 08-123 132 00 Datum: 2013-10-21 Diarienummer: Innehållsförteckning HSF Verksamhetsplan 2014... 3 1. Utgångspunkter... 3 1.1 Målbild för framtidens

Läs mer

Enhetstaxa inom vården

Enhetstaxa inom vården BESLUTSUNDERLAG 1/2 Kada Karlsson 2016-10-03 Dnr: RS 2016-694 Regionstyrelsen Enhetstaxa inom vården Bakgrund Enhetstaxa praktiseras redan idag av flera landsting och regioner, exempelvis Kalmar, Värmland

Läs mer

Motion: Rätt till behandling för människor som drabbats av traumatiska händelser

Motion: Rätt till behandling för människor som drabbats av traumatiska händelser YTTRANDE 1(3) 2014-12-03 LJ2014/601 Förvaltningsnamn Avsändare Landstingsfullmäktige Motion: Rätt till behandling för människor som drabbats av traumatiska händelser I en till landstingsfullmäktige inlämnad

Läs mer

NÄS(S)JÖBLADET NR 2 AUGUSTI/SEPTEMBER 2006

NÄS(S)JÖBLADET NR 2 AUGUSTI/SEPTEMBER 2006 NÄS(S)JÖBLADET NR 2 AUGUSTI/SEPTEMBER 2006 Vi arbetar för fler jobb till Nässjö kommun! Kommunstyrelsens Socialdemokratiska ordförande Bo Zander Välkommen! att ta del av Socialdemokraterna i Nässjö kommuns

Läs mer

Jämtlands läns landsting. God hälsa och positiv livsmiljö för alla i Jämtlands län

Jämtlands läns landsting. God hälsa och positiv livsmiljö för alla i Jämtlands län Jämtlands läns landsting God hälsa och positiv livsmiljö för alla i Jämtlands län Innehållsförteckning Jämtlands läns landsting Politiska organisationen i landstinget................... 52 Ett levande

Läs mer

Hälsoval Jämtlands län

Hälsoval Jämtlands län Hälsoval Jämtlands län - ökar patientens valfrihet och inflytande i vården Varför hälsoval? Obligatoriskt för landstingen att från och med 2010 införa valfrihetssystem (vårdval) i primärvården. Lagen om

Läs mer