Slutrapport för Leader Falun-Borlänge projektstöd

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Slutrapport för Leader Falun-Borlänge projektstöd"

Transkript

1 Bilaga 6 Slutrapport för Leader Falun-Borlänge projektstöd 1. Projekt Journalnr: Kundnr: W 6066 Projekt: Pay & Play Stödmottagare: Dalsjö Golfklubb, Dalsjö 3, Borlänge 2. Kontaktpersoner: Bengt Niklasson Tommy Isaksson Projektledare Delprojektledare Ols Gustavs väg 11, Borlänge Gammelgårdsvägen 4 Tel , mobil Mobil , E-post: bengt.o.niklasson@telia.com tommy@noscasi.com 3. Sammanfattning av projektet Bakgrunden till projektet är följande: Ungdomar flyttar från landsbygden i allt högre utsträckning Vi behöver höja attraktionskraften för bygden Vi behöver en levande landsbygd som förhindrar förbuskningen och håller landskapet öppet. Vi behöver ett ökat samarbete mellan näringslivet och den ideella sektorn Golfspelandet minskar, särskilt bland ungdomar. Vi behöver tänka nytt och sänka tröskeln, både ekonomiskt och svårighetsmässigt, för att börja spela golf Forskningen har visat att aktiva golfare har en högre medellivslängd. En normalgolfare spelar cirka 11 golfrundor per år. En golfrunda tar cirka 4,5 timmar. Dalsjö Golfklubb har cirka medlemmar och greenfeegäster. Det innebär att Dalsjö Golfklubb levererar nästan friskvårdstimmar per år. Vi behöver nå nya kategorier människor och ha en ännu bättre förankring i bygden Vi är säkra på att ett nytt övningsområde med sex korthål med möjlighet till Pay & Playspel är lösningen. Projektplanen innehåller följande: Nybyggnad av ett övningsområde med sex korthål utformat på ett sådant sätt att det möjliggör spel även för rörelsehindrade golfspelare

2 2 Förstoring av en befintlig handikapptoalett så att den uppfyller nu gällande byggnorm Åtgärder för tillgänglighet för rörelsehindrade i och kring klubbhuset Skyltning och markering av två parkeringsplatser för rörelsehindrade Genomförandet: Projektplanen har genomförts i alla delar och området kommer att kunna tas i bruk för sitt ändamål sedan gräsetableringen slutförts i mitten av Resultat och effekter: Från öppnandet kommer vi att kunna genomföra: Träningar inom klubbens omfattande ungdomsverksamhet GreenTeam Genomföra träningar och spel för den golfprofil på den närbelägna Ornäs skola klubben samarbetar om Inbjuda till spontangolf för Pay & Play-spel utan krav på medlemskap Erbjuda spel för rörelsehindrade golfare och arrangera tävlingar i HandiGolf Erbjuda ungdomar som är 16 år och yngre att låna utrustning och utan medlemskap spela gratis Erbjuda studenter med CSN-kort att spela till låg avgift. Dessutom kommer de att erbjudas företagskontakter och mentorskap Bjuda in skolelever till Prova-på-golf på friluftsdagar Bjuda in boende i Ösjöområdet och invandrarorganisationer till Prova-på-golf Genom de åtgärderna för att öka tillgängligheten för rörelsehindrade i och kring klubbhusen kan restaurangen öppnas för gäster med rullstol, även permobil, att delta i allmänna arrangemang som t.ex. födelsedagar, bröllop och begravningshögtider. Det finns för övrigt ingen restaurang med motsvarande tillgänglighetsstandard närmare än i Borlänge centrum dvs. inom en radie av 7 km. Med hjälp av Handikappföreningarnas Samarbetsorgan i Borlänge kommer information om anläggningen att läggas in en tillgänglighetsdatabas på Internet. Förbättringen innebär en betydande landsbygdsutveckling. Redan från år 2010 har en extra busstur till och från klubben tillkommit två dagar i veckan under sommarlovet genom särskilt stöd från Borlänge kommun. Bussturen innebär landsbygdsutveckling. Erfarenheter genom projektet: Projektet har kunnat utföras genom en omfattande ideell insats genom klubbens medlemmar och sponsorer. Det visade sig att det bland dessa finns både en omfattande kompetens och vilja att hjälpa till. Projektet har väckt intresse inom Svenska Golfförbundet och inom andra golfklubbar som hört av sig om att få råd för egna projekt. Det kan konstateras att klubbens satsning på utveckling av verksamheten är unik i en tid av tillbakagång av antalet golfmedlemmar i Sverige inte minst bland ungdomar.

3 3 Vi har inlett ett samarbete med Dalsjö byförening och kommer att ansöka om projektmedel för att skapa korttidsboende för ridläger/golfläger. En doktorand från Linnéuniversitetet i Växjö har besökt klubben för att bl.a. redovisa satsningen i ett pågående forskningsprojekt 4. Projektorganisation Projektorganisationen har bestått av en styrgrupp bestående av styrelsemedlemmar med bred kompetens och därunder projektledning och tre delprojekt för Utformning, Bygge & Drift respektive Utveckling. Vi har härigenom skapat ett samspel mellan entreprenörer, ideell arbetskraft och anställd personal. Om vi skulle gjort på traditionellt sätt och anlitat en golfbanearkitekt och upphandlat en totalentreprenad skulle kostnaderna för projektet blivit betydligt högre. I stället har projektering utförts av en medlem, som är verksam arkitekt, vi har vidare skapat en byggorganisation, som leds av en verksam byggkonsult, också han medlem i klubben. Detta utan någon som helst kostnad för projektet. Vi har dessutom, efter upphandling hos flera företag, anlitat en maskinentreprenör, som är medlem och sponsor i klubben, och härigenom fått förmånliga priser och villkor för arbetena. Dessutom utförs allt manuellt arbete av ideellt arbetande medlemmar. T.o.m. juli 2011 har 25 medlemmar arbetat timmar ideellt i projektet i samarbete med klubbens personal. Projektet är förankrat och beslutat i klubbledningen och avrapportering sker kontinuerligt till styrgrupp och till klubbstyrelsen. Klubbens medlemmar informeras på årsmöten två gånger per år, genom kontinuerliga e-brev, på klubbens hemsida och i klubbtidningen två gånger/år. Projektet är även förankrat genom information till Dalsjö byförening, Ornäs skola och till Borlänge kommun. I uppbyggnaden av projektet har vi samarbetat med flertal organisationer och myndigheter som t.ex. Dalsjö byförening (korttidsboende) Ornäs skola (golfprofil på högstadiet, friluftsdagar, golf i skolan) Svenska Golfförbundet, särskilt om HandiGolf (handikappanpassning, tävlingar) Föreningen Idrott för Handikappade, Malmö (handikappanpassning) Dalarnas Handikappidrottsförbund (handikappanpassning, information till rörelsehindrade) Nio andra golfklubbar, varav fyra genom studiebesök (insamling av referensuppgifter) Dalarnas Idrottsförbund (utveckling av golfanläggningen) Dalarnas Golfförbund (ledarutveckling, HandiGolf) Borlänge kommun, fritidskontoret (utveckling av anläggningen) Borlänge kommun, stadsbyggnadskontoret (utveckling av anläggningen, handikappanpassning) Borlänge energi, trafikplanering (extra busstur)

4 4 Handikappföreningarnas Samarbetsorgan, Borlänge (handikappanpassning, information i tillgänglighetsdatabas på Internet) Dalatrafik (extra busstur) 5. Motiv för att genomföra projektet Skälen för att starta och genomföra projektet är bl.a. följande utveckling av förutsättningarna för boende och företagande inom Ösjöområdet (Ornäs, Torsång m.m.) öka attraktionskraften för turism inom Ösjöområdet klubbens verksamhet för barn och ungdomar i åldern 5-21 år växer ständigt och behöver fler och bättre träningsområden vi behöver öka tillgängligheten till golfspel genom att sänka tröskeln för att börja både när det gäller kostnad och svårighetsgrad vi vill utveckla klubbens verksamhet genom att skapa möjlighet för rörelsehindrade att både träna och tävla golf i en tid då antalet medlemmar i golfklubbar i landet minskar har Dalsjö Golfklubb valt att möta denna utveckling med att satsa för framtiden bl.a. genom att bjuda in nya grupper i samhället t.ex. invandrare att prova-på-golf genom att handikappanpassa byggnader öppnar vi möjlighet vid arrangemang i restaurangen som exempelvis födelsedags- och bröllopsfester även kunna ta emot rullstolsbundna gäster 6. Projektet riktar sig till De kategorier som främst riktar sig boende och företagare Ösjöbygden för landsbygdsutveckling barn och ungdomar i klubbens ungdomsverksamhet ungdomar 16 år och yngre utan medlemskap rörelsehindrade golfspelare golfspelare som pga. av arbete och familj inte har tid för 4-5 timmars spel på stora banan golfspelare som utan medlemskap i någon golfklubb väljer Pay & Play-spel nya grupper som väljer golf som friskvård av både fysiska och sociala skäl rörelsehindrade som söker möjlighet att besöka en handikappanpassad anläggning med stor restaurang i naturskön miljö 7. Projektgenomförandet De första idéerna redovisades i en projektbeskrivning 2007 och projektet fick ny fart under hösten Efter omfattande planering innehållande studiebesök, faktainsamling och organisering beslutade styrgruppen den 25 januari 2011 att ge klartecken till byggstart. Endast tre arbetsdagar senare inleddes förstoringen av befintlig handikapptoalett för att uppfylla gällande byggnorm 2,2 x 2,2 m. Ombyggnaden var färdig den 5 april. Den 16 maj startade byggnationen av Pay & Play-området med maskinarbeten och materialleveranser.

5 5 Maskinarbetena avslutades den 5 juli och bevattningssystemet provkördes den 21 juli med positivt resultat. Den X augusti såddes greener och greenområden. Under hösten 2011 kommer träd att planeras inom området och under våren/försommaren 2012 kommer resterande åtgärder utföras för handikappanpassning i och kring klubbhuset med restaurangen samt utrustning av området. Invigningen av området beräknas kunna ske vid midsommar Projektet omfattar nybyggnad av ett övnings/närspelsområde med sex hål med längder mellan 50 och 120 m. Området är anpassat för rörelsehindrade. Utslagsplatserna (tee) är byggda 4,5 x 5 m med konstgräs och har låga tillfarter för att underlätta för rullstolsburna. förstoring av befintlig handikapptoalett så att den uppfyller gällande byggnorm åtgärder i och kring klubbhuset för att öka tillgängligheten för rörelsehindrade till klubbhuset med restaurang skyltning och markering av parkeringsplatser för handikappade. Genom en kompetent och massiv insats i ett samspel mellan klubbens medlemmar och personal och med entreprenör, särskilt när det gäller maskinarbetena, har arbetena kunnat genomföras med hög kvalitet och inom tidplanen. Särskilt bör framhållas den omfattande ideella insatsen genom ett flertal medlemmar men även maskinentreprenörens engagemang i projektet. För att klara budgeten har vi lyckats hitta kreativa alternativa lösningar av hög kvalitet. Projektmedlen från Leader har varit en förutsättning för att projektet överhuvudtaget kunnat genomföras. Vi har inte stött på andra problem än vad som är normalt i den här typen av projekt. Dessa har kunnat lösas med den breda kompetens och kreativitet som finns tillgänglig hos klubbens medlemmar. Den enda svårigheten är likviditeten beroende dels på att bidraget från Leader erhålls först sedan kostnaderna betalts och redovisats dels på att vi som ideell förening, som arrenderar marken för övningsområdet, inte har rätt att få tillbaka inbetald moms förrän området tagits i bruk. En idrottsförening av Dalsjö golfklubbs storlek har inte ekonomi som klarar en likviditet på kr utan att teckna en checkkredit med räntekostnad i projektet som följd. 8. Projektets mål Att öka antalet medlemmar i klubben med 40 st/år Att öka antalet deltagare, särskilt tjejer, inom ungdomsverksamheten GreenTeam med minst 10 st/år Att tillsammans med golfprofilen på Ornäs skola öka antalet golfelever och utöka samarbetet

6 6 Att årligen få minst fem rörelsehindrade att regelbundet träna och tävla på området Målen har samtliga en sådan karaktär att uppfyllelsen inte kan noteras förrän området varit i bruk i minst ett år. Dock kan vi redan märka effekter av projektet. Både nya medlemmar och sponsorföretag har uppgivit att de valt Dalsjö golfklubb med hänvisning till klubbens beslut att möta framtiden genom att utveckla anläggningen och verksamheten. Byggnationen har även inneburit deluppdrag för närbelägna lantbrukare och för lokala entreprenörer. Ungefär 300 av de boende inom Ösjöområdet är medlemmar är medlemmar i golfklubben. Vi är övertygande att om att det antalet kommer att öka genom tillkomsten av Pay & Playområdet. Det innebär att det vi gör innebär en betydande utveckling av Ösjöområdet, som ett alternativ till att bo och verka i tätorten. Genom detta väljer folk att bo kvar och att flytta in i området. Projektet har även inneburit ett bevarande av det öppna landskapet och utökade möjligheter till friskvård en i bra miljö både vad gäller naturupplevelser och sociala kontakter. Projektet innebär både att vi säkerställer befintliga arbetstillfällen och att vi skapar nya. Dessutom innebär det att vårt samarbete med Dalsjö byförening, som är ett resultat av Leaderprojektet, med stor sannolikhet kommer att resultera i utvecklandet av olika möjligheter till korttidsboende i området och därmed ytterligare arbetstillfällen och utveckling av landsbygden. I delprojektet Utformning har ingått en junior på Sverigetoppnivå, en kvinnlig elitspelare, en manlig golfspelare med benprotes och en kvinnlig ungdomsledare. Huvudprojektet har letts av klubbens ungdomsansvarige. Genom projektet har vi skaffat oss kunskaper, som redan andra klubbar velat ta del av. 9. Mätbara resultat enligt EU:s riktlinjer Heltid Deltid Antal bevarade arbetstillfällen Män yngre än 25 år 5 25 år eller äldre 5 5 Kvinnor yngre än 25 år 3 25 år eller äldre 2 Inom klubbens verksamhet räknar vi med behov av ytterligare en deltidsanställd för skötsel av området. För att administrera den utökade verksamheten kommer att innebära fler anställda. Vidare planerar ett samarbete om ordnade av korttidsboende i närområdet bl.a. tillsammans med gårdar som anordnar ridläger.

7 7 10. Informationsspridning Vi har kontinuerligt spridit information om projektet och dess utveckling på följande sätt klubbens webbplats e-brev och klubbtidning till klubbens medlemmar muntlig information på årsmöten och företagsträffar fyra tidningsartiklar och i Borlänge Tidning och DalaDemokraten med tillsammans ca 500 spaltmm och bilder information på Redan har vi märkt ett intresse från andra golfklubbar men även handikapporganisationer vill veta mera för om den ökade tillgänglighetsfaktorn särskilt vad gäller restaurangen. Man har meddelat att man för avsikt att informera om anläggningen i tillgänglighetsdatabas. 11. Ekonomi Kostnader Övriga kostnader Finansiering Projektstöd Leader Falun-Borlänge Utöver Leader-projektet har anslutande arbeten utförts med annan finansiering. Den ideella insatsen är vid redovisningstillfället timmar motsvarande ett värde av kr (efter 175 kr/timme) 12. Slutsatser från projektet Erfarenheterna från projektet är mest positiva som exempelvis Klubbmedlemmar i pågående eller avslutade yrkesprofessioner har gjort avgörande arbetsinsatser för att skapa en högklassig anläggning Den ideella arbetsinsatsen har varit stor och en förutsättning för framgång Kontakterna med Dalsjö byförening och Ornäs skola för framtida samarbeten Samspelet mellan klubbens olika funktioner, idrottsförbund och andra golfklubbar, olika kommunala förvaltningar, intresseorganisationer, entreprenörer, lantbrukare i närområdet m.fl. har varit intressant att följa och värt att ta med sig för framtiden Den samhörighetskänsla som vi upplever inom klubben och som vi kallar Dalsjöandan har förstärkts genom vår satsning för framtiden. Vi märker redan en stolthet hos medlemmarna för detta. Utvecklingen av en stor samlingslokal med restaurang med hög tillgänglighetsgrad för rörelsehindrade ökar attraktionskraften för att bo och verka inom Ösjöbygden.

8 8 Bland de mervärden vi tar med oss kan nämnas att vi lagt grunden för fortsatt samarbete både inom klubben och inom samhället i övrigt. De rekommendationer vi kan ge till andra som vill genomföra ett liknande projekt kan sammanfattas i följande punkter Planera Förankra Organisera Informera Ta referenser, gör studiebesök, samla aktivt in idéer, var kreativ Informera inom och utanför klubben, besluta i klubbens ordinarie organ Ta till vara kompetens inom den egna organisationen, upphandla och avtala med duktiga entreprenörer Sprid kontinuerligt information om projektet till klubbens medlemmar, till media och till samarbetspartners. Använd moderna informationskanaler. Dokumentera Notera kontinuerligt alla händelser i projektet både verbalt och numeriskt. Redovisa Sprid kännedom om projektets resultat till alla berörda 13. Godkännande av publicering av kontaktuppgifter Jag godkänner att kontaktuppgifter publiceras i en projektdatabas där slutrapporten görs tillgänglig för andra, som arbetar med landsbygdsutveckling och för allmänheten. Kontaktpersoner i slutrapporten Namn och adress Bengt Niklasson Ols Gustavs väg 11, Borlänge Roll i projektet Projektledare Underskrift och datum Telefonnummer E-postadress bengt.o.niklasson@telia.com Namn och adress Tommy Isaksson Gammelgårdsvägen 4, Borlänge Roll i projektet Delprojektledare Utveckling Underskrift och datum Telefonnummer E-postadress tommy@noscasi.com

9 9

Beskriv kort och konkret ditt projekt genom att svara på följande frågor

Beskriv kort och konkret ditt projekt genom att svara på följande frågor Anvisning till slutrapport för projektstöd När du har avslutat ditt projekt ska du skriva en slutrapport som beskriver genomförandet och resultatet av projektet. Jordbruksverket kommer att publicera rapporten

Läs mer

Idrottsprogram för Dalsjö GK

Idrottsprogram för Dalsjö GK DALSJÖ GOLFKLUBB Idrottsprogram för Dalsjö GK 2015-2019 Ett handlingsprogram för hela klubben Styrelsen 2015-03-05 Inledning, inriktning, vision, övergripande mål, delmål, långsiktiga mål, aktiviter, utbildning,

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2019 Hofgårds Golfklubb

VERKSAMHETSPLAN 2019 Hofgårds Golfklubb VERKSAMHETSPLAN 2019 Hofgårds Golfklubb Inledning Hofgårds GK har runt 600 medlemmar. Medelåldern i klubben är 47 år och fördelning män 74 % och kvinnor 26%. Andelen juniorer upp till 20 år är 13% (83

Läs mer

Anvisning till slutrapport för projektstöd

Anvisning till slutrapport för projektstöd Anvisning till slutrapport för projektstöd När du har avslutat ditt projekt ska du skriva en slutrapport som beskriver genomförandet och resultatet av projektet. Jordbruksverket kommer att publicera rapporten

Läs mer

Karlshamns Golfklubb

Karlshamns Golfklubb Karlshamns Golfklubb Verksamhetsplan för 2018 Fastställd av styrelsen den 18 februari 2017 Innehåll 1. Vision 2. Ändamål 3. Medlemmar 4. Gäster 5. Ekonomi 6. Träningsmöjligheter 7. Banorna 8. Byggnader

Läs mer

Sammanfattande rapport. Öregrunds Golfklubb

Sammanfattande rapport. Öregrunds Golfklubb Sammanfattande rapport Öregrunds Golfklubb 2018 Information om undersökningen Antal svar 328 Svarsfrekvens 33% Insamlingsperioden 2018 Ambassadörspoäng 40 Utveckling -15 Jämförelse 46 Kontaktpunkter som

Läs mer

Slutrapport för projekt

Slutrapport för projekt Slutrapport för projekt Vänligen notera att slutrapporten och godkännande för att publicera kontaktuppgifterna (sista sidan) ska sändas i original till Länsstyrelsen, dessutom slutrapporten sändas i digital

Läs mer

Sammanfattande rapport. Holms Golfklubb

Sammanfattande rapport. Holms Golfklubb Sammanfattande rapport Holms Golfklubb 2018 Information om undersökningen Antal svar 427 Svarsfrekvens 31% Insamlingsperioden 2018 Ambassadörspoäng 54 Utveckling +1 Jämförelse 46 Kontaktpunkter som har

Läs mer

Sammanfattande rapport. Holms Golfklubb 2017

Sammanfattande rapport. Holms Golfklubb 2017 Sammanfattande rapport Holms Golfklubb 2017 Information om undersökningen Antal svar 575 Svarsfrekvens 40% Insamlingsperioden 2017 Ambassadörspoäng 53 Utveckling - Jämförelse 50 Kontaktpunkter som har

Läs mer

Sammanfattande rapport. Gotska Golfklubb 2017

Sammanfattande rapport. Gotska Golfklubb 2017 Sammanfattande rapport Gotska Golfklubb 2017 Information om undersökningen Antal svar 224 Svarsfrekvens 42% Insamlingsperioden 2017 Ambassadörspoäng 13 Utveckling - Jämförelse 50 Kontaktpunkter som har

Läs mer

Sammanfattande rapport. Skellefteå Golfklubb 2017

Sammanfattande rapport. Skellefteå Golfklubb 2017 Sammanfattande rapport Skellefteå Golfklubb 2017 Information om undersökningen Antal svar 405 Svarsfrekvens 30% Insamlingsperioden 2017 Ambassadörspoäng 32 Utveckling -27 Jämförelse 50 Kontaktpunkter som

Läs mer

Sammanfattande rapport. Öregrunds Golfklubb 2017

Sammanfattande rapport. Öregrunds Golfklubb 2017 Sammanfattande rapport Öregrunds Golfklubb 2017 Information om undersökningen Antal svar 372 Svarsfrekvens 35% Insamlingsperioden 2017 Ambassadörspoäng 55 Utveckling - Jämförelse 50 Kontaktpunkter som

Läs mer

Sammanfattande rapport. Skellefteå Golfklubb September 2016

Sammanfattande rapport. Skellefteå Golfklubb September 2016 Sammanfattande rapport Skellefteå Golfklubb September 2016 Information om undersökningen Antal svar 238 Svarsfrekvens 34% Insamlingsperioden September 2016 Ambassadörspoäng 59 Utveckling - Jämförelse 49

Läs mer

Sammanfattande rapport. Hammarö Golfklubb 2017

Sammanfattande rapport. Hammarö Golfklubb 2017 Sammanfattande rapport Hammarö Golfklubb 2017 Information om undersökningen Antal svar 352 Svarsfrekvens 39% Insamlingsperioden 2017 Ambassadörspoäng 66 Utveckling - Jämförelse 50 Kontaktpunkter som har

Läs mer

Sammanfattande rapport. Loftahammars Golfklubb 2017

Sammanfattande rapport. Loftahammars Golfklubb 2017 Sammanfattande rapport Loftahammars Golfklubb 2017 Information om undersökningen Antal svar 206 Svarsfrekvens 44% Insamlingsperioden 2017 Ambassadörspoäng 87 Utveckling - Jämförelse 50 Kontaktpunkter som

Läs mer

Ansökan om bidrag för utveckling av Älvkarleby Golfklubbs ungdomsverksamhet och Handigolf

Ansökan om bidrag för utveckling av Älvkarleby Golfklubbs ungdomsverksamhet och Handigolf Bilaga A och B Ansökan om bidrag för utveckling av Älvkarleby Golfklubbs ungdomsverksamhet och Handigolf PROJEKTBESKRIVNING OCH KOSTNADSKALKYL Bakgrund Älvkarleby GK är en ideell förening som bildades

Läs mer

Projekt Rangehuset Norr (nybyggt 2005) Växjö GK 2009-2010

Projekt Rangehuset Norr (nybyggt 2005) Växjö GK 2009-2010 Projekt Rangehuset Norr (nybyggt 2005) Växjö GK 2009-2010 Fastighetskommittén, ordf. Göran Gustavsson, Boije Karlsson, Peter Karlsson, Gunnar Lindberg + Projektmedarbetare http://www.arvsfondsprojekten.se/

Läs mer

Sammanfattande rapport. Kungsbacka Golfklubb

Sammanfattande rapport. Kungsbacka Golfklubb Sammanfattande rapport Kungsbacka Golfklubb 2018 Information om undersökningen Antal svar 749 Svarsfrekvens 38% Insamlingsperioden 2018 Ambassadörspoäng 63 Utveckling -4 Jämförelse 46 Kontaktpunkter som

Läs mer

Sammanfattande rapport

Sammanfattande rapport Sammanfattande rapport Wittsjö Golfklubb Maj 2018 Information om undersökningen Antal svar 67 Svarsfrekvens 37% Insamlingsperioden Maj 2018 Ambassadörspoäng 62 Utveckling - Jämförelse 47 Kontaktpunkter

Läs mer

Sammanfattande rapport

Sammanfattande rapport Sammanfattande rapport Loftahammars Golfklubb Maj 2018 Information om undersökningen Antal svar 53 Svarsfrekvens 34% Insamlingsperioden Maj 2018 Ambassadörspoäng 90 Utveckling +1 Jämförelse 47 Kontaktpunkter

Läs mer

Sammanfattande rapport. Karlshamns Golfklubb

Sammanfattande rapport. Karlshamns Golfklubb Sammanfattande rapport Karlshamns Golfklubb 2018 Information om undersökningen Antal svar 501 Svarsfrekvens 38% Insamlingsperioden 2018 Ambassadörspoäng 72 Utveckling - Jämförelse 46 Kontaktpunkter som

Läs mer

Sammanfattande rapport

Sammanfattande rapport Sammanfattande rapport Wittsjö Golfklubb Juli 2018 Information om undersökningen Antal svar 94 Svarsfrekvens 47% Insamlingsperioden Juli 2018 Ambassadörspoäng 55 Utveckling -7 Jämförelse 47 Kontaktpunkter

Läs mer

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet A. Uppgifter om stödmottagare Namn och adress Studieförbundet NBV Journalnummer 20114034norr UMEÅ Skolgatan 48 903 27 Umeå E-postadress norr@nbv.se B. Uppgifter om kontaktpersonen Namn och adress Ida Hillebjörk

Läs mer

Stöd till insatser på Livsmedelsområdet

Stöd till insatser på Livsmedelsområdet Stöd till insatser på Livsmedelsområdet Slutrapport www.jordbruksverket.se Så här fyller du i blanketten Ange det projektnamn som du har angivit i projektplanen och som även anges i ditt beslut. Diarienumret

Läs mer

Närvarorätt 16 Upplåtaren har närvaro- och yttranderätt vid klubbens styrelsemöten vid gemensamma ärenden.

Närvarorätt 16 Upplåtaren har närvaro- och yttranderätt vid klubbens styrelsemöten vid gemensamma ärenden. Avtal Mellan Upplåtaren Björnhults Golfbana (Björnhult Golf AB) och Klubben Björnhults GK och dess enskilda medlemmar har träffats följande avtal om upplåtelse för golfspel på Björnhults Golfbanas 18 +

Läs mer

Slutrapport. Namn: Christer Oscarsson Roll i projektet: Projektägare / Ordf. i Främjandet. Telefon: E-post:

Slutrapport. Namn: Christer Oscarsson Roll i projektet: Projektägare / Ordf. i Främjandet. Telefon: E-post: Slutrapport 1. Allmänna uppgifter vilket projekt redovisas? Datum (ÅÅÅÅ-MM-DD) 2011-02-14 Projektnamn Lokal Utvecklingsplan Hälleviksstrand Journalnummer 2010-5891 Diarienummer TM074 Stödmottagare/projektägare

Läs mer

Slutrapport för projekt

Slutrapport för projekt Slutrapport för projekt Vänligen notera att slutrapporten och godkännande för att publicera kontaktuppgifterna (sista sidan) ska sändas i original till Länsstyrelsen, dessutom slutrapporten sändas i digital

Läs mer

Korthålsbana för ungdom och nybörjare

Korthålsbana för ungdom och nybörjare Korthålsbana för ungdom och nybörjare Invigning av korthålsbanan den 9 juni 2013. Projektägare: Örbyhus Golfklubb, ideell förening Projektledare: Anders Nordwall Kommun: Tierp Dnr: 103 Jnr: 2011 7242 Projekttid:

Läs mer

Slutrapport för projekt

Slutrapport för projekt Slutrapport för projekt Vänligen notera att slutrapporten och godkännande för att publicera kontaktuppgifterna (sista sidan) ska sändas i original till Länsstyrelsen, dessutom slutrapporten sändas i digital

Läs mer

Slutrapport för projekt inom

Slutrapport för projekt inom Slutrapport för projekt inom Upprustning Ölanda Flygplats Jnr Ölanda Flyg & Motorsällskap 1(8) Ölanda flygplats Ölanda flygplats från luften Kontaktperson. Bengt Eklund (ordf.) Neptunivägen 8B 387 75 Byxelkrok

Läs mer

Slutrapport. 1. Allmänna uppgifter vilket projekt redovisas? 2. Vilka personer kan svara på frågor om projektet? 2011-03-31 2008-5084

Slutrapport. 1. Allmänna uppgifter vilket projekt redovisas? 2. Vilka personer kan svara på frågor om projektet? 2011-03-31 2008-5084 Slutrapport 1. Allmänna uppgifter vilket projekt redovisas? Datum (ÅÅÅÅ-MM-DD) 2011-03-31 Projektnamn Orust Privata landbygdsflyg Journalnummer 2008-5084 Diarienummer TM017 Stödmottagare/projektägare Orust

Läs mer

Verksamhetsplan UEK 2014-2016

Verksamhetsplan UEK 2014-2016 Verksamhetsplan UEK 2014-2016 Detta dokument innefattar Växjö Golfklubbs Ungdoms och Elitkommités verksamhetsplan. Den täcker tre år framöver. Det ska användas som ett arbetsdokument med en tydling inriktning

Läs mer

Utvecklingsplan. Österlens Golfklubb 2014 2018

Utvecklingsplan. Österlens Golfklubb 2014 2018 Utvecklingsplan Österlens Golfklubb 2014 2018 GOLFBANORNA Nya förväntningar och ökad konkurrens gör att ÖsGK måste förädla och anpassa de värden klubben erbjuder medlemmar och gäster. Denna utvecklingsplan

Läs mer

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet PROJEKTSTÖD - Slutrapport Du ska använda blanketten för att skriva en slutrapport som beskriver genomförandet och resultatet av projektet. Jordbruksverket kommer att publicera rapporten i databasen för

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 26 sept 2010 mellan kl 09.00-13.00

Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 26 sept 2010 mellan kl 09.00-13.00 Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 26 sept 2010 mellan kl 09.00-13.00 Plats: Brandstationen i Loftahammar Närvarande Svante Gustafson, ordförande Cecilia

Läs mer

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet PROJEKTSTÖD - Slutrapport Du ska använda blanketten för att skriva en slutrapport som beskriver genomförandet och resultatet av projektet. Jordbruksverket kommer att publicera rapporten i databasen för

Läs mer

Höstmötet HaningeStrand

Höstmötet HaningeStrand Höstmötet 2015 1 En golfsäsong Ett år Årsplan Varför? 2 Nyår En golfsäsong Ett år Årsplan Höstmöte Stämma Upptaktskonferens Kommittéer Höstmöte Kommittéer Konferens Plan nästa år Budget nästa år Avgifter

Läs mer

Anvisning till slutrapport för projektstöd och Leader inom landsbygdsprogrammet

Anvisning till slutrapport för projektstöd och Leader inom landsbygdsprogrammet www.jordbruksverket.se Anvisning till slutrapport för projektstöd och Leader inom landsbygdsprogrammet Så här fyller du i blanketten Ange det projektnamn som du har angivit i projektplanen och som även

Läs mer

Ansökan för Leader Sjuhärads Turismcheck - projekt för utveckling av turism

Ansökan för Leader Sjuhärads Turismcheck - projekt för utveckling av turism Leader-kontorets anteckningar Ankomstdatum: Diarienummer: Gårdarna runt sjön Turismcheckens namn Näringsliv Ulricehamn AB Sökande (Namn/Förening) Ansökan för Leader Sjuhärads Turismcheck - projekt för

Läs mer

Slutrapport för projektet

Slutrapport för projektet 1 (7) Slutrapport för projektet Fiber Borås Väst Ekonomisk Förening Datum: 2013-07-03 Journalnummer: Projekttid: 2013-04-01 2013-12-31 (avslutat 2013-06-30) Kontaktpersoner i projektet: (Uppgifter på personer

Läs mer

Herrljunga GK LÅNGTIDSPLAN MED STRATEGISKA MÅL FÖR HERRLJUNGA GOLFKLUBB Postadress : Telefon : Telefax : Reg.nr : Bankgiro : Postgiro :

Herrljunga GK LÅNGTIDSPLAN MED STRATEGISKA MÅL FÖR HERRLJUNGA GOLFKLUBB Postadress : Telefon : Telefax : Reg.nr : Bankgiro : Postgiro : Herrljunga GK LÅNGTIDSPLAN MED STRATEGISKA MÅL FÖR HERRLJUNGA GOLFKLUBB 2016-2020 Postadress : Telefon : Telefax : Reg.nr : Bankgiro : Postgiro : Trollabo, Hudene 0513-23910 0513-23913 864000-8333 716-3652

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN MED RIKTLINJER FÖR SÖLVESBORGS GOLFKLUBB 2015

VERKSAMHETSPLAN MED RIKTLINJER FÖR SÖLVESBORGS GOLFKLUBB 2015 SÖLVESBORGS GOLFKLUBB VERKSAMHETSPLAN 1(8) Distribution: Styrelsen Reception Samtliga kommittéordföranden Hemsidan 1 VERKSAMHETSPLAN MED RIKTLINJER FÖR SÖLVESBORGS GOLFKLUBB 2015 Sölvesborgs Golfklubb

Läs mer

Företagspaket Guld, Silver eller Brons

Företagspaket Guld, Silver eller Brons Företagspaket Guld, Silver eller Brons Välkommen till ett ännu vassare 2013! Vi har haft ett fantastiskt fint golfår! Vår golfbana har aldrig varit i bättre kondition och därför rankats vi som en av de

Läs mer

HANDLINGSPLAN FÖR SÖLVESBORGS GOLFKLUBB 2015

HANDLINGSPLAN FÖR SÖLVESBORGS GOLFKLUBB 2015 SÖLVESBORGS GOLFKLUBB HANDLINGSPLAN 1(7) Distribution: Styrelsen Reception Samtliga kommittéordföranden Hemsidan 2 HANDLINGSPLAN FÖR SÖLVESBORGS GOLFKLUBB 2015 Sölvesborgs Golfklubb Attraktiv golfklubb

Läs mer

Alla projekt som bedrivs inom Leader Sjuhärad skall vara allmännyttiga och en tillgång för Sjuhärads landsbygd.

Alla projekt som bedrivs inom Leader Sjuhärad skall vara allmännyttiga och en tillgång för Sjuhärads landsbygd. 2015-03-25 2014-149 AH Leadercheck Alla projekt som bedrivs inom Leader Sjuhärad skall vara allmännyttiga och en tillgång för Sjuhärads landsbygd. Du kan söka för att komma igång med nytt företag samverkan

Läs mer

VERKSMAHETSPLAN för Hökensås Golfklubb 2018

VERKSMAHETSPLAN för Hökensås Golfklubb 2018 VERKSMAHETSPLAN för Hökensås Golfklubb 2018 Övergripande verksamhetsidé Hökensås Golfklubb ska bedriva sin verksamhet utifrån golfsportens grundläggande idéer och värderingar där känslan för klubben och

Läs mer

SLUTRAPPORT Delprojekt Ungdomsprojekt 2.0 Leader Ystad-Österlenregionen SJV 2011-4409

SLUTRAPPORT Delprojekt Ungdomsprojekt 2.0 Leader Ystad-Österlenregionen SJV 2011-4409 SLUTRAPPORT Delprojekt Ungdomsprojekt 2.0 Leader Ystad-Österlenregionen SJV 2011-4409 Leaderkontorets anteckningar Inkom: 2012-11-19 Diarienr: 314/12 Objektnr: 0044 Namn på projektet: Skånes Ponnyagility

Läs mer

NVGF projektplan för juniorutveckling 2013

NVGF projektplan för juniorutveckling 2013 NVGF Juniorprojektet 2013 Sida 1 (8) NVGF projektplan för juniorutveckling 2013 Allmänt I samband med Norr- och Västerbottens golfförbunds planeringskonferens i Piteå den 21-22 november 2009 tog ordförande

Läs mer

Golf - Idrott, folkrörelse och friskvård!

Golf - Idrott, folkrörelse och friskvård! Golf - Idrott, folkrörelse och friskvård! Golfen i Sverige 450 golfklubbar 574 471 medlemmar Ökar med ca 25 000 aktiva per år Näst största idrotten totalt i Sverige Största individuella idrotten Bara England

Läs mer

Greenrenovering från idé till färdig produkt.

Greenrenovering från idé till färdig produkt. Greenrenovering från idé till färdig produkt. Hulta Golfklubbs historia 1972 Klubben bildas 1978 Första 9 hålen byggs 1981 Komplett 18 hålsanläggning 1990 Fairwaybevattning installeras 2000 Ny greenkeeper

Läs mer

Slutrapport. Telefon: 0733-323325 E-post: Fredrik_ljungberg@telia.com. Namn: Ulf Alderborn Roll i projektet: Ekonomiansvarig

Slutrapport. Telefon: 0733-323325 E-post: Fredrik_ljungberg@telia.com. Namn: Ulf Alderborn Roll i projektet: Ekonomiansvarig Slutrapport 1. Allmänna uppgifter vilket projekt redovisas? Datum (ÅÅÅÅ-MM-DD) 2011-12-22 Projektnamn Motocross i nya banor Journalnummer 2009-7367 Diarienummer TM047 Stödmottagare/projektägare BMK Uddevalla

Läs mer

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet PROJEKTSTÖD - Slutrapport Du ska använda blanketten för att skriva en slutrapport som beskriver genomförandet och resultatet av projektet. Jordbruksverket kommer att publicera rapporten i databasen för

Läs mer

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet PROJEKTSTÖD - Slutrapport Du ska använda blanketten för att skriva en slutrapport som beskriver genomförandet och resultatet av projektet. Jordbruksverket kommer att publicera rapporten i databasen för

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2019

VERKSAMHETSPLAN 2019 1 VERKSAMHETSPLAN 2019 Mål Danderyds Golfklubb: Att ge alla ungdomar och deras familjer som önskar att träna och spela golf en prisvärdig och bra golfupplevelse Att tillhandahålla en bra och lätt tillgänglig

Läs mer

! ] Jordbruks verket 14-12 " PROJEKTSTÖO. Turinge-Taxinge Hembygdsförening Box 90 155 21 Nykvam 2013-5256. britt-marie.nygren@lfs.

! ] Jordbruks verket 14-12  PROJEKTSTÖO. Turinge-Taxinge Hembygdsförening Box 90 155 21 Nykvam 2013-5256. britt-marie.nygren@lfs. PRJEKTSTÖ Jordbruks verket - slutrapport Du ska använda blanketten för att skriva en slutrapport som beskriver genomförandet och resultatet av projekte t. Jordbruksverket kommer att publicera rapporten

Läs mer

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet PROJEKTSTÖD - Slutrapport Du ska använda blanketten för att skriva en slutrapport som beskriver genomförandet och resultatet av projektet. Jordbruksverket kommer att publicera rapporten i databasen för

Läs mer

Verksamhet Verksamhetsutveckling Allerum GK

Verksamhet Verksamhetsutveckling Allerum GK Verksamhet Verksamhetsutveckling Allerum GK Verksamhetsidé Allerum GK är en golfklubb, som är verksam på Allerum Golf AB:s anläggning och som har lokal förankring i Helsingborg med omnejd Värdegrund Våra

Läs mer

Slutrapport för projektstöd.

Slutrapport för projektstöd. Sida 1 av 5 enligt Jordbruksverkets anvisningar 1. Vilket projekt redovisar du? Ange -journalnummer 2009-1377, -projektnamn Ballesta -stödmottagare Stallarholmens Vikingar 2. Vilka personer kan svara på

Läs mer

Ansökan för Leader Sjuhärads Kulturcheck

Ansökan för Leader Sjuhärads Kulturcheck Leader-kontorets anteckningar Ankomstdatum:2010-11-08 Diarienummer:2008-008 AO Ansökan för Leader Sjuhärads Kulturcheck Förstudie dokumentärfilm om Ingemar Jansson Svenljunga Kulturcheckens namn Svenljunga

Läs mer

Götenemallen Datoriserat projektstöd för dokumentation av samverkansprojekt

Götenemallen Datoriserat projektstöd för dokumentation av samverkansprojekt Götenemallen Datoriserat projektstöd för dokumentation av samverkansprojekt Projekt inom ramen för Stimulansmedel Rådet för Trygghet och Folkhälsa Projektnamn och datum Kontaktperson: Telefon: Projektstöd

Läs mer

Grupparbete Golfträffen 2007 Lördag 24 november

Grupparbete Golfträffen 2007 Lördag 24 november Grupparbete Golfträffen 2007 Lördag 24 november Vad kan du göra för att rekrytera och behålla barn och ungdomar till din klubb? Vilka verktyg har du i dag för att kunna rekrytera och behålla barn och ungdomar

Läs mer

Ansökan för Leader Sjuhärads Kulturcheck

Ansökan för Leader Sjuhärads Kulturcheck Leader-kontorets anteckningar Ankomdatum:20091216 Diarienummer:2008-008 V Ansökan för Leader Sjuhärads Kulturcheck Kurvrättarna Vision om en rakare framtid Kulturcheckens namn Älekulla Byalag samt Toreorps

Läs mer

Slutrapport för projektet

Slutrapport för projektet 1 (7) Slutrapport för projektet Grafisk profil/glasets Hus Datum: 20150531... Journalnummer: Projekttid: 20150301-20150531. Kontaktpersoner i projektet: (Uppgifter på personer som kan svara på frågor om

Läs mer

Kårsta Golfklubb/ Styrelsens verksamhetsberättelse/ Utgåva 1/2014-03-04/

Kårsta Golfklubb/ Styrelsens verksamhetsberättelse/ Utgåva 1/2014-03-04/ 1 Styrelsens verksamhetsberättelse 2014 2 Inledning Verksamhetsåret 2014-01-01 12-31. 2014 har varit ett bra år för klubben med mycket aktivitet både sportsligt och med arbetet att utveckla klubben att

Läs mer

1.Projektnamn Journalnummer Kundnummer BareFoot Multi Arena 2010-2700 U 4983

1.Projektnamn Journalnummer Kundnummer BareFoot Multi Arena 2010-2700 U 4983 1.Projektnamn Journalnummer Kundnummer BareFoot Multi Arena 2010-2700 U 4983 2. Projektperiod Projektansvarig Sökande 2010-06-01 2011-10-31 Stig Flöijer, 0703-550 510 Kolbäcks Volleyklubb mry696s@tninet.se

Läs mer

Utkast VERKSAMHETSPLAN 2016. Syfte, Mål och Aktiviteter områdesvis. Ändamål 1 i stadgarna

Utkast VERKSAMHETSPLAN 2016. Syfte, Mål och Aktiviteter områdesvis. Ändamål 1 i stadgarna 2015-10- 21 Utkast VERKSAMHETSPLAN 2016 Ändamål 1 i stadgarna Golfklubben har som ändamål att verka för att medlemmarna ska kunna utöva golfspel på Närs golfbana i enlighet med idrottens verksamhetsidé

Läs mer

455 61 Dingle. Hotel Lab

455 61 Dingle. Hotel Lab Datum: 20120524 SLUTRAPPORT När du avslutat ditt projekt ska du lämna en rapport där du redovisar projektets genomförande och resultat. Utgå från din projektplan och jämför den med det slutliga resultatet

Läs mer

KUL, Kreativa Unga Ledare Leader journalnr: 2009 7324 Sälenvägen 2 780 67 Sälen

KUL, Kreativa Unga Ledare Leader journalnr: 2009 7324 Sälenvägen 2 780 67 Sälen Leader DalÄlvarna Slutrapport 1. Projekt Journalnr: 2009 7324 Projektnamn: Ledarskapsutbildning för ungdomar, förstudie Stödmottagare: Föreningen KUL, Kreativa Unga Ledare 2. Kontaktperson Jonas Wikström,

Läs mer

Slutrapport. Servicenavet landsbygdsbutiken i centrum 00167167. Årjängs kommun 2120000-1835 20130831 20120401-20130831

Slutrapport. Servicenavet landsbygdsbutiken i centrum 00167167. Årjängs kommun 2120000-1835 20130831 20120401-20130831 Slutrapport Projektnamn Ärende-ID Servicenavet landsbygdsbutiken i centrum 00167167 Stödmottagare Organisationsnummer Årjängs kommun 2120000-1835 Datum för slutrapport Beslutad projekttid 20130831 20120401-20130831

Läs mer

En ny framtid för Björklidens GK! Informationsmöten 18, 20 och 23 november. Extra årsmöte den 27 november kl. 19.00.

En ny framtid för Björklidens GK! Informationsmöten 18, 20 och 23 november. Extra årsmöte den 27 november kl. 19.00. En ny framtid för Björklidens GK! Informationsmöten 18, 20 och 23 november. Extra årsmöte den 27 november kl. 19.00. AGENDA Inledning Bakgrund Marknadsutveckling Utveckling medlemmar, intäkter och resultat

Läs mer

Nybergets Fiber. På sikt hoppas man kunna bygga ett fiberoptiskt nät i byarna Nyberget-Lövåsen-Gustavsbo. 103 888 kr

Nybergets Fiber. På sikt hoppas man kunna bygga ett fiberoptiskt nät i byarna Nyberget-Lövåsen-Gustavsbo. 103 888 kr Nybergets Fiber På sikt hoppas man kunna bygga ett fiberoptiskt nät i byarna Nyberget-Lövåsen-Gustavsbo. Projektägare: Nybergets Fiber, ekonomisk förening Projektledare: Mikael Lundin Kommun: Säter Dnr:

Läs mer

Slutrapport för projekt

Slutrapport för projekt Slutrapport för projekt Vänligen notera att slutrapporten och godkännande för att publicera kontaktuppgifterna (sista sidan) ska sändas i original till Länsstyrelsen, dessutom slutrapporten sändas i digital

Läs mer

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet PROJEKTSTÖD - Slutrapport Du ska använda blanketten för att skriva en slutrapport som beskriver genomförandet och resultatet av projektet. Jordbruksverket kommer att publicera rapporten i databasen för

Läs mer

Vision - Strategi och Målsättningar

Vision - Strategi och Målsättningar Vision - Strategi och Målsättningar Uppdaterad 2014 Vision En av Sveriges mest attraktiva och respekterade golfklubbar där spelglädje, trivsel, kvalitet, kunskap och golftradition står i fokus 2 Strategi

Läs mer

Slutrapport Kulturella odlingslandskapet i Tynderö

Slutrapport Kulturella odlingslandskapet i Tynderö Sid1/6 Slutrapport Kulturella odlingslandskapet i Tynderö 1. Uppgifter om projektet Journalnummer: 2009-6188 Projektnamn: Kulturella odlingslandskapet i Tynderö Stödmottagare: Tynderö Bygdegårdsförening

Läs mer

Verksamhetsplan UEK 2014-2016

Verksamhetsplan UEK 2014-2016 Verksamhetsplan UEK 2014-2016 Detta dokument innefattar Växjö Golfklubbs Ungdoms och Elitkommités verksamhetsplan. Den täcker tre år framöver. Det ska användas som ett arbetsdokument med en tydlig inriktning

Läs mer

Medlemsundersökning Hagge GK 8 28 Oktober, Standardrapport Del 2

Medlemsundersökning Hagge GK 8 28 Oktober, Standardrapport Del 2 Medlemsundersökning Hagge GK 8 28 Oktober, 2011 Standardrapport Del 2 1 Kön Kvinna 29,8% 134 Man 70,2% 315 Svarande 449 Inget svar 0 2 Ålder Yngre än 21 år 3,1% 14 21-30 år 5,6% 25 31-40 år 11,1% 50 41-50

Läs mer

Slutrapport för projekt

Slutrapport för projekt Slutrapport för projekt Vänligen notera att slutrapporten och godkännande för att publicera kontaktuppgifterna (sista sidan) ska sändas i original till Länsstyrelsen, dessutom slutrapporten sändas i digital

Läs mer

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet

PROJEKTSTÖD - Slutrapport. A. Uppgifter om stödmottagare. B. Uppgifter om kontaktpersonen. C. Sammanfattning av projektet A. Uppgifter om stödmottagare Namn och adress Leader Inlandet Ideell förening Munktellstorget 2 633 43 Eskilstuna Journalnummer 2012-3536 E-postadress info@leaderinlandet.se B. Uppgifter om kontaktpersonen

Läs mer

SLUTRAPPORT Bilaga till ansökan om slututbetalning inom Leader

SLUTRAPPORT Bilaga till ansökan om slututbetalning inom Leader SLUTRAPPORT Bilaga till ansökan om slututbetalning inom Leader Slutrapporten är ett dokument som ska ge en bra överblick över ert projekt för läsare som inte har annan information om projektet. Den ska

Läs mer

Ansökan för Leader Sjuhärads Företagscheck

Ansökan för Leader Sjuhärads Företagscheck Leader-kontorets anteckningar Ankomstdatum: Diarienummer: Ansökan för Leader Sjuhärads Företagscheck KAVAI Företagscheckens namn Namn Sökande (Namn/Förening) 0706933944 Person-/Organisationsnummer Telefon

Läs mer

Alla projekt som bedrivs inom Leader Sjuhärad skall vara allmännyttiga och en tillgång för Sjuhärads landsbygd.

Alla projekt som bedrivs inom Leader Sjuhärad skall vara allmännyttiga och en tillgång för Sjuhärads landsbygd. 2015-06-15 2014-149 AS Leadercheck Alla projekt som bedrivs inom Leader Sjuhärad skall vara allmännyttiga och en tillgång för Sjuhärads landsbygd. Du kan söka för att komma igång med nytt företag samverkan

Läs mer

VISION OCH MÅL 2014-2017. Söderköpings GK

VISION OCH MÅL 2014-2017. Söderköpings GK VISION OCH MÅL 2014-2017 Söderköpings GK SÖDERKÖPINGS GOLFKLUBB (SgGK) SYFTE MED DOKUMENTET Dokumentet beskriver VAD klubben ska genomföra på både lång och kort sikt. erna ska spegla vision och mål. Dokumentet

Läs mer

Slutrapport för projektet

Slutrapport för projektet (7) Slutrapport för projektet GÄSENE KÖTT Datum: 204-2-23... Journalnummer: Projekttid: Juli December 204. Kontaktpersoner i projektet: (Uppgifter på personer som kan svara på frågor om projektet och som

Läs mer

Var genomfördes projektet? Uppsala kommun, Östhammar kommun, Knivsta kommun, Sigtuna kommun, Tierp kommun

Var genomfördes projektet? Uppsala kommun, Östhammar kommun, Knivsta kommun, Sigtuna kommun, Tierp kommun PROJEKTSTÖD - Slutrapport Du ska använda blanketten för att skriva en slutrapport som beskriver genomförandet och resultatet av projektet. Jordbruksverket kommer att publicera rapporten i databasen för

Läs mer

Innehåll Fel! Bokmärket är inte definierat.

Innehåll Fel! Bokmärket är inte definierat. Verksamhetsplan Mälaröarnas ridklubb (MäRK) 2013 Innehåll Allmänt... 3 Verksamhetsidé... 4 Mål... 4 Verksamhet 2013... 6 Ridskolan... 6 Anläggning... 6 Utevolt... 6 Parkering... 6 Ridhus... 6 Klubbhus...

Läs mer

Förstudie: Kreativa lantbrukare Se möjligheten med alla dessa hästar

Förstudie: Kreativa lantbrukare Se möjligheten med alla dessa hästar Förstudie: Kreativa lantbrukare Se möjligheten med alla dessa hästar Studiebesök vid Stall Hammarhagen i Sala. Projektägare: Företagarcentrum i Sala, ekonomisk förening Projektledare: Ingela Hedström Kommun:

Läs mer

Nominering - årets ungdomssatsning Med checklista

Nominering - årets ungdomssatsning Med checklista Nominering - årets ungdomssatsning Med checklista Härmed nomineras följande förslag årets ungdomssatsning på landsbygden. Namn på förslaget: Lärande Sommarjobb, Leader Linné projekt Lärande Bygd Journalnummer:

Läs mer

2014-149 S. Alla projekt som bedrivs inom Leader Sjuhärad skall vara allmännyttiga och en tillgång för Sjuhärads landsbygd. Mobil 0703-29 6267 Fax

2014-149 S. Alla projekt som bedrivs inom Leader Sjuhärad skall vara allmännyttiga och en tillgång för Sjuhärads landsbygd. Mobil 0703-29 6267 Fax Leadercheck 2014-149 S Alla projekt som bedrivs inom Leader Sjuhärad skall vara allmännyttiga och en tillgång för Sjuhärads landsbygd. A Sökande Namn och adress Gesebols Fiber Ekonomiskförening Organisations/personnummer

Läs mer

Slutrapport för Leader-checken. Bredband i Härstorp 1 (5) Datum: 2015-04-15. Diarienummer: 2010-061 BQ. Projekttid: 2014-02-19-2015-06-30

Slutrapport för Leader-checken. Bredband i Härstorp 1 (5) Datum: 2015-04-15. Diarienummer: 2010-061 BQ. Projekttid: 2014-02-19-2015-06-30 1 (5) Slutrapport för Leader-checken Bredband i Härstorp Datum: 2015-04-15 Diarienummer: 2010-061 BQ Projekttid: 2014-02-19-2015-06-30 Kontaktpersoner i projektet: (uppgifter på personer som kan svara

Läs mer

Nyhetsbrev Årjängs Golfklubb

Nyhetsbrev Årjängs Golfklubb 2016 11 20 Nyhetsbrev Nu närmar sig året sitt slut och det är hög tid att sammanfatta verksamhetsåret. Vill man så kan man fortsätta att spela golf i vår otroligt fina golfhall. Perfekt nu när det blir

Läs mer

Slutrapport för projektstöd i landsbygdsprogrammet

Slutrapport för projektstöd i landsbygdsprogrammet Slutrapport för projektstöd i landsbygdsprogrammet 2010.11.30 Journalnr 2009-5294 VÄGEN, en musikal om Malmköping SAMMANFATTNING De positiva effekter projektet har givit oss är följande, utan inbördes

Läs mer

Ansökan för Leader Sjuhärads Kulturcheck

Ansökan för Leader Sjuhärads Kulturcheck Leader-kontorets anteckningar Ankomstdatum: Diarienummer: Ansökan för Leader Sjuhärads Kulturcheck Textilkonst och Sportvagnsträff Kulturcheckens namn Roland Haraldsson Sökande (Namn/Förening) 520612-5717

Läs mer

Verksamhet Verksamhetsutveckling Allerum GK

Verksamhet Verksamhetsutveckling Allerum GK Verksamhet Verksamhetsutveckling Allerum GK Verksamhetsidé Allerum GK är en golfklubb, som är verksam på Allerum Golf AB:s anläggning och som har lokal förankring i Helsingborg med omnejd med tyngdpunkt

Läs mer

Ansökan för Leader Sjuhärads Företagscheck

Ansökan för Leader Sjuhärads Företagscheck Leader-kontorets anteckningar Ankomstdatum:2010-12-07 Diarienummer:2008-009 AA Ansökan för Leader Sjuhärads Företagscheck Nossans Fiber Företagscheckens namn Nossans fiber ekonomiska förening Sökande (Namn/Förening)

Läs mer

BodensGolfKlubb. Verksamhetsplan 2019 utdrag. I den skrivna verksamhetsplanen för 2019 finns respektive område tydligare och mer utförligt beskrivna.

BodensGolfKlubb. Verksamhetsplan 2019 utdrag. I den skrivna verksamhetsplanen för 2019 finns respektive område tydligare och mer utförligt beskrivna. BodensGolfKlubb Verksamhetsplan 2019 utdrag I den skrivna verksamhetsplanen för 2019 finns respektive område tydligare och mer utförligt beskrivna. Bodens Golfklubb Vision Bodens Golfklubbs vision är vår

Läs mer

Verksamhetsplan och budget för Växjö Golfklubb 2016. Inledning

Verksamhetsplan och budget för Växjö Golfklubb 2016. Inledning Verksamhetsplan och budget för Växjö Golfklubb 2016 Inledning Året inleddes lite turbulent och det var först en bit in på året som styrelsen fick mandat att fatta framåtriktade beslut. Vi som sitter i

Läs mer

Ordföranden har ordet.

Ordföranden har ordet. Ordföranden har ordet. När dessa rader skrivs i mitten av april, är vi just i färd med att öppna Skogsbanan för spel på ordinarie greener. Samtidigt spelas US Masters på Augusta-banan. Därmed känns det

Läs mer

Slutrapport för projekt

Slutrapport för projekt Slutrapport för projekt Allmänna uppgifter Datum: 2010-03-31 Projekttid: 2009-10-01-2010-04-01 Journalnummer: 2009-5974 LAG diarienr: LVS-050 Projektnamn: HÄSTNÄRA BOENDE I GÖTENE, förstudie Sammanställning

Läs mer

Slutrapport för projekt

Slutrapport för projekt Slutrapport för projekt Vänligen notera att slutrapporten och godkännande för att publicera kontaktuppgifterna (sista sidan) ska sändas i original till Länsstyrelsen, dessutom slutrapporten sändas i digital

Läs mer